Togafitiga o le vae atherosclerosis i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

Togafitiga o le maʻisuka pito i lalo o le angiopathy e tatau ona amata i le vave e mafai ai ina ia puipuia ai faʻafitauli o le maʻi. E masani lava o le maʻi e aliali mai i le maʻisuka oe le amanaiaina o latou soifua maloloina ma e le tago i vailaau. E tele taimi e afaina ai pito i lalo ona o le mea moni o le toto o le tagata maʻi e faʻalavelaveina, aʻo oʻo mai tiga ogaoga. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se uta tele i vae. Afai e te le amataina togafitiga vave, e mafai ona tupu taunuuga ogaoga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi o le diabetic e faʻaalia i le vavalalata o vaʻa laiti ma tetele. I lenei itu, o le galuega o gaioiga i totonu e masani ona faalavelave. O le faʻavasegaina o le maʻisuka e maua i tagata e mamaʻi ma i latou mo le tolu tausaga. E toatele e le masalomia lenei mea.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o angiopathy o:

  • e tali le tino i le inisalini,
  • afaina
  • faateleina le toto toto
  • gasegase o le tino
  • sana ma tipi i vae,

  • maualuga toto coagulability,
  • manua i le fao ma se manua,
  • maualuga le toto maualuga
  • le maalili a le vae.

E talitutusa foi le taua o le tausaga o le maʻisuka, o lona olaga ma amioga leaga. I nisi, o le faamaʻi e mafua ona o se gasegase na mafua mai. O le mea lea, e manaʻomia e le maʻisuka ona mataʻituina ma le totoa o latou vae ma puipuia i latou mai manuaga eseese. Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi e fesoasoani e taofi le atinaʻeina ole maʻi.

O faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona ese, e faʻalagolago lava i le umi o le maʻi ma uiga taʻitasi o le tagata.

E le gata i lea, o le gasegase lapisi e mafai ona laʻititi, ma mafai ona puʻeina totoga taua, lea e matautia.

Faailoga o le maʻi

O faʻafitauli o le maʻi e foliga mai e faasolosolo malie, ma seasea lava pe a mafai e tagata gasegase ona faʻamaonia faailoga muamua. O se fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi pe a iai ni faʻamaoniga e pei o le le mautonu ma le tiga pe a savali.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona aʻafia i faʻafitauli nei:

  1. Se faʻaitiitia o le faʻaaliga.
  2. O le gaioiga o gaʻo ua faʻalavelaveina.
  3. Ua afaina le fatu.
  4. E vaivai le faiʻai.

I le tulaga maualuga o le angiopathy vascular, o le gangrene o pito o loʻo atiae, e le mafai ona faʻamalolo. I lenei tulaga, ua fautuaina le toesea o pito pito i lalo.

Afai ei ai le maʻisuka sa i ai le tiga i vae, ma ua faigata ona laa i luga ia i latou, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma faia se suʻega.

E 4 laasaga o faʻasalaga:

  1. E le o iai ni faʻamaʻi, o le maʻi e maua i se avanoa pe a suʻesuʻeina e se fomaʻi.
  2. O le tagata gasegase e vaivai ma tiga ao savali.
  3. O le tiga e tulaʻi mai e le gata i le taimi e savali ai, ae i le taimi o malologa ma moe.
  4. Uluai fatala, e mafua ai le gangrene.

E lua ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Microangiopathy, pe a afaina ai ulu laiti.
  2. Macroangiopathy - veins ma arteries e aʻafia ai.

O nisi o faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai se faʻamaʻi:

  • tiga ma le umi o le savali, pe a mavae le malologa,

  • afaina o vae e mafai ona aliali mai,
  • e mafai ona e vaʻai i le toto pe a faʻavauvau,
  • o le paʻu o le vae ua magumago ma paʻu,
  • sasaina ma le mu o vae,
  • gaioiga o fuaitau vavalo,
  • toto pe a urinating.

Afai e aliali mai nei uiga, e tatau ona faia ni metotia e togafitia ai le maʻi. E faʻalogo le fomaʻi i faitioga a le tagata maʻi, faʻasolosolo suʻesuʻega fale suesue ma fautuaina le suʻega vascular. A uma, o faʻamaoniga o faʻaleagaina o vae e mafai ona faʻaalia ai isi faʻamaʻi.

Mo le suʻesuʻeina o toto toto ua filifilia:

  • angiography (x-ray ma sui faʻatusatusa),
  • lanu lanu
  • video capillaroscopy e ala i se komepiuta,
  • suʻesuʻega o le pulupation ma le mamafa o vae.

Ma afai e faʻamaonia le faʻamaonia, ona faʻataʻitaʻiina lea o togafitiga faʻapitoa.

Maʻisuka atherosclerosis o pito pito i lalo: mafuaʻaga o le leions ma togafitiga

Atherosclerosis o le faʻalavelave e aliali mai o se tasi o muamua i le alualu i luma o le maʻisuka.

O suiga faʻaleagaga e tutupu i puipui o toto toto ona o suiga o le vailaʻau vailaʻau o le toto.

O suiga e tau atu i le mea moni e faapea o puipui o vaʻa e gaogao ma pala. O suiga faapena i pa puipui lapoa e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka atherosclerosis faasaga i le talaaga o le maʻisuka malosi.

O le maʻisuka ma le atherosclerosis o faʻamaʻi pipisi, talu ai o le atherosclerosis e masani lava ona aliali mai ma alualu i luma faasaga i le talaaga o le atinaʻe o le maʻisuka.

Atherosclerosis i le maʻisuka e amata ona atiae pe a mavae le faʻamaʻi o le tino i le alualu i luma mo le tele o tausaga le le mautonu. O le atinaʻeina o le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻafuaseʻi o faʻalavelave e maua mai ai iʻa tetele ma vaʻaiti, faʻaopopo i lenei mea, o suiga i le faagasologa o le faʻamaʻi o faʻamaʻi o loʻo maua i le myocardium.

Suiga i puipui o toto toto e taʻitaʻi atu ai i le faʻalavelaveina o le maʻisuka.

O le tele o taimi, o le maʻisuka e atiina ae le maʻisuka atherosclerosis o pito i lalo, peitaʻi, e faaopoopo atu i lenei mea, e masani lava ona mafai ona iloa faailoga o le faaleagaina o vaʻa gataifale ma vaʻavaʻai i totonu o se tagata gasegase.

O le tele o taimi, o le amataina ma le atinaʻe o le atherosclerosis i le maʻisuka ua mafua ona o le faʻalavelave i le faiga o le lipid metabolism i le tino o le maʻisuka.

Faʻaleagaina le gaʻo gaʻo pe a iai se soliga i le gaosiga o le inisalini.

Ona o le leai o le inisalini i totonu o le tino o le tagata i totonu o le tino, ua tupu mai ai le faʻalaupule lipid, lea e faʻaituau i le fausia o le cholesterol.

O le atiaʻe o le atherosclerosis faasaga i tua o le maʻisuka e faʻateleina i le faʻaaogaina o meaai ma mea taumafa e maualuga le gaʻo.

E le gata i lea, o foliga vaaia ma le alualu i luma o le faaletonu i totonu o le tino lautele e faalagolago lava i le tele o le umi, faigata o le vasega ma le maualuga o le taui mo le maʻisuka.

I se tagata ei ai le matua, o le malosi o le lipid metabolism i le tino ua faaitiitia, ma o le maʻisuka ua sili atu ona faanatinatiina lenei faagasologa.

O susu e le o gauaiina e le tino ma e le o ese mai le tino ua amata ona teu i puipui i totonu o toto toto o le totoga.

Le faiga o le atinaʻe o le atherosclerosis i le tino o le maʻisuka

O le faaleagaina o puipui o toto toto o le tafega o le tino e faasolo malie.

I le uluai laasaga o le alualu i luma o faʻafitauli o le maʻisuka, o le faaleagaina o vaʻa tetele o le faʻamalosi totoga e tupu tele lava.

I le faʻaauau pea o le alualu i luma o le faʻamaʻi, e aafia ai toto laiti toto o le faʻamalosi totoga.

I le laasaga muamua o le faaleagaina o le puipui vascular, o laumei laiti i foliga o microcoto o loʻo i luga o le vasothelum vascular.

O nei faʻaleagaga o le taunuuga lea o le aafia i le manava o ituaiga tulaga le lelei, ma o mea autu ia o mea nei:

  • tulaga faigata
  • faateleina lipid maualuga i le tino,
  • faateleina le kulukose i le tino,
  • maualuga maualuga o le cholesterol i le tino.

O susu ma cholesterol e masani lava i totonu o le toto.I le taimi o femalagaiga i totonu o vaa, o nei vaega o le plasma toto e pipiʻi i le vevesi i le vaega o le microdamage, lea e oʻo atu ai i le fausia o tupe teu i nei nofoaga. Tupe faʻaalu e maua mai i le cholesterol ma gaʻo, o se vaega o le toto.

O lenei gaioiga e oʻo atu ai i le faʻavae o le cholesterol, lea e faʻateleina ai le alualu i luma o le faʻamaʻi i le tele. O lea ituaiga o mea faʻaleagaina e faʻamalamalamaina ai le lumen o le toto toto.

O le faʻaitiitia o le toto o lo o taʻavale i taimi taʻitasi e ala i se vaʻa toto ma o le saoasaoa o le taʻavale e oʻo atu ai i le toilalo o tamai vaa. Faʻaauau le alualu i luma o le faʻalavelave e oʻo atu ai i le faaleagaina o gaʻo o totoga eseese o loʻo maua i le toto e ala i se vaʻa na faaleagaina.

O le solia o meaʻai o vela o meaola ma le tuʻuina atu o le okesene ia i latou e oʻo atu ai i faʻalavelave i le gaioiga o le okeni.

O mafuaʻaga autu o le atherosclerosis i le maʻisuka

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei ua faʻaalia se sootaga manino manino i le va o le maʻisuka ma le atherosclerosis.

Afai o le maʻisuka eo faatasi ma le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga i le tino o le tagata maʻi, ona oʻo mai ai lea i le sili atu le malosi o le toto o le atherosclerotic o toto toto.

O se tasi o togafitiga e ono foliga mai o togafitiga i le atinaʻeina o se atherosclerosis o le maʻisuka o lipoproteins maualalo. O togafitiga o le vascular system of the lower extremities e fa 4 taimi e sili atu ona masani ai i le va o tane ma 6.4 taimi sili atu i fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e le maua le maʻisuka.

O le faʻateleina o le kulukosesese e faʻateleina ai le tulaga o le pyroxidant ma e taʻitaʻia ai le atherogenesis, e faʻateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o manua vascular.

O mafuaʻaga autu mo le atiaʻe o le atherosclerosis o pito i lalo o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o:

  1. O se faʻaititia o le maualuga o le gaioiga faaletino i aso taitasi.
  2. Suʻeina o le taumafa ma faʻalauiloaina se tele o mea taumafa e maua i le gaʻo ma gaʻo, e aofia ai mea e faʻaogaina mai i totonu, i totonu o le lisi.
  3. O le numera faateleina o faʻafitauli o loʻo faʻaaluina i le tino i le olaga faʻaonapo nei, o le faʻafia ona tutupu o tulaga e manaʻomia ai lagona faʻafitauli ma suiga i le paʻo o le olaga.

I le faaopoopo atu i nei mafuaaga, o le atiaʻe o le atherosclerosis e mafai ona mafua mai i le gaioiga i le tino o le tagata o mea nei:

  • o le le lava o le inisalini e gaosia i le tino e le pancreas, o le le lava o le inisalini e mafua ai le faʻavevesi i le lipid metabolism,
  • o se faaitiitia o le faailo o le faapalepale o le lapisi lapisi i mea oona ma le faateleina o le eleelea o puipui o toto toto,
  • umi le maʻisuka malosi,

E le gata i lea, o le maualuga o le atiaʻe o le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faʻamalosia e le lelei o taui i se tagata maʻi i se tulaga o le hyperglycemia.

Faailoga o le atiaʻe o le atherosclerosis i le tino ma le maʻisuka

Atherosclerosis o vaʻa laiti ma tetele o pito i lalo e taʻitaʻia ai faʻalavelave i la latou galuega. O vaʻa pito i lalo ma le atinaʻeina o le maʻisuka i le tino e matua afaina lava i suiga o le atherosclerotic.

O le togafitiga o le atherosclerosis e manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo, ma i le leai o se mea lelei i le taimi o le gasegase ma maʻi le tulaga o le maʻi, ua faia le taotoga.

O le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma togafitiga ua umi se taimi. E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻalavelave i le tino vascular system.

O faʻamaoniga sili ona taua o le atherosclerosis o pito i lalo o le maʻisuka o mea nei:

  1. Le faʻaalia mai o le faʻaaogaina o le vavalalata poʻo le mea e taʻua o le faʻaaogaina o le faʻafefe.
  2. Le faʻaalia o tiga i le taimi o le savali, ma i nisi tulaga e oʻo lava i le malologa.
  3. Le tupuga o se lagona o le le mautonu i vae, aemaise i le vaega o le vae ma lalo vae.
  4. Faʻaalia i pito pito i lalo, aemaise i vae, lagona o goosebumps.
  5. Le foliga mai o se lagona o le mimiti vaivai i vae ma isi paresthesias.

I le uluaʻi laasaga o le atinaʻeina o faʻalavelave, o le paʻu o vae e maua ai se lanu paʻu, lea e mulimuli ane avea ma se mea e faʻaleagaina. O le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu i le eria o le atinaʻeina o faʻafitauli i luga o le vaega o loʻo aʻafia ua matauina.

I le laasaga muamua o le alualu i luma o le faamai, o le faaitiitia o le pulupation o loo matauina i nofoaga o le palpation o le pulupulu i luga o vaa lapoa o loo i totonu o le ogaoga ma i le popliteal punou. I le lumanaʻi, o le mea lava lea e tasi o loʻo matauina ma le faʻavaveina o le pulupulu i luga o vaʻa o le vae.

O le faʻaauau pea o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi o le gaʻo umi. O le togafitiga o ia manuʻa e matuā faigata lava ona o le alualu i luma o le atherosclerosis. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le togafitiga o manua e le faʻamalolo ai, o le faateleina o le suka i le tino o le maʻi.

O le atherosclerosis i foliga masani e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia i luga o aʻafiaga ua aʻafia.

Togafitiga o lenei ituaiga o faʻalavelave, o le atinaʻe lea e faʻaosofia i le alualu i luma o le atherosclerosis, e masani lava ona faia i le fesoasoani o le taotoga. O faʻagasologa faʻapitoa e faia i le falemaʻi o se fomaʻi.

E tatau ona maitauina o le atherosclerosis e mafai ona vave faʻavavevave i lona talavou.

Mo lenei mafuaʻaga, o le suʻesuʻega taimi o le maualuga o le toto suka ma togafitiga faʻapitoa e faʻatatau i le faʻamautuina o le maualuga o le suka i le tino e taua tele.

Togafitiga o le atherosclerosis o le maʻisuka

O le vailaau i aso nei o loʻo mafaufau i ni auala se lua e togafitia ai le atherosclerosis o pito i lalo.

O ituaiga togafitiga o togafitiga o togafitiga togafitiga o le tagofia o vailaʻau, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina pe a taitaia vailaau mo se maʻi.

O le faʻaogaina o togafitiga e naʻo le taimi lava e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma se mea faʻaleleia ma le tuʻuina atu o gaioiga faaletino i le tino e le mafai ai ona maua le mea e manaʻo ai.

Le togafitiga o le atherosclerosis i le i ai o le maʻisuka i se tagata maʻi e faia i ni itu.

O vaega autu o togafitiga e:

  1. Faʻafoe togafitiga o le hypoglycemic. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa o le hypoglycemic po o le fua o le inisalini gaosia e faʻatagaina ai oe e pulea le maualuga o le suka i le tino o le tagata maʻi i totonu o le faʻatulagaga o le tino. O le leai o suga maualuga i le toto e mafai ona puipuia ai le faaleagaina o endothelial i puipui o toto toto.
  2. Puleaina o le mamafa o le tino ma le tau faasaga i le mamafa o le tino e mafai ai ona e aloese mai le atinaʻeina o le oona i totonu o le tino. O le faʻaitiitia o le lipids ma le cholesterol e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le palapala cholesterol i luga o pa o le faaleagaina o vaʻa toto.
  3. Togafitiga o le tulaʻi mai o le hypertensive tuutuuga ma le faʻamautinoaina o le toto maualuga i se tagata maʻi e mafai ai ona e faʻasaʻo le atuatuvale i luga o le fatu maso, gaʻo ma le faiʻai.
  4. O le teenaina o masani leaga ma le tausia o se olaga ola malosi e faafaigofie ai le togafitiga o pathologies atherosclerotic.

O le faʻatinoga o le togafitiga e tatau ona aofia ai auala faʻatasi. O le togafitiga o le atherosclerosis e tatau ona faia e tutusa ma le togafitiga o le maʻisuka.

O fua puipui e faʻatatau i le puipuia o le atherosclerosis e tatau ona faʻatinoina e le maʻisuka e tusa lava pe leai se faailoga o faʻafitauli i le maʻi.

O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i togafitiga o le togafitia o le atherosclerosis o le maʻisuka.

O le atherosclerosis e faʻaumatia ai laʻau o le pito i lalo - o se lamatiaga sili ona leaga i le maʻisuka

Aotelega O gasegase cardiovascular o le mafuaʻaga autu o le le atoatoa ma le oti o tagata o vaitausaga eseese ma feusuaiga i le tele o atunuu o le lalolagi, e aofia ai Iukureini. E le gata i lea, o le i ai o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaaga sili ona lamatia mo lo latou atinaeina. O le mataupu o le falemaʻi, i lo matou manatu, o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona tupu mai se faʻamaʻi tuga e pei o le arteriosclerosis obliterans, i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 ona o le faʻatafunaina, leai se suʻesuʻega vave o le maʻisuka ma le atherosclerotic vasions vasions. E ui lava i le togafitiga faʻapitoa, e le mafai ona aloese mai i taimi uma le vavaeina o vae vaivai. O le mea lea, o le faavae mo togafitiga faafomaʻi ma agafesootai faʻaonaponei e tatau ona vave maua ai siama ma le puipuia o lenei maʻi.

I tausaga talu ai nei, o faʻamatalaga i luga o le pathophyiology o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular ua toe faʻafouina pea lava pea, tulaga faʻamaonia, faʻasologa o faʻamalositino, ma o loʻo faʻatautaia ni fuafuaga faʻapitoa (Kovaleva O.N., 2010). Faʻafouina faʻamatalaga e faʻavae i luga o faʻatasi, faʻasinomaga faʻapitoa o faʻamatalaga o aʻafiaga ma se suʻesuʻega faasaienisi o le mautinoa o lo latou taua. O se numera taua o suʻesuʻega o le mafaufau, e pei o le Framingham Heart Study, na faʻatautaia le suʻesuʻeina o le sootaga i le va o genetics ma epigenetics ma le atinaʻeina o ituaiga fomaʻi eseese i le lumanaʻi (V. Kulikov, 2012). O faʻamatalaga na maua mai i le auiliiliga o iuga na maua ai le faavae mo fautuaga mo le puipuia o maʻi fatu fatu i le falemaʻi i le 1994. Mulimuli ane, amata mai i le 2003, o lomiga fou o fautuaga na faia e tagata atamamai o le valu faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻavaomalo ua lolomiina i tausaga taʻitasi, e faaopoopo atu i faʻalapotopotoga faʻapitoa, fautuaga a tagata tomai faapitoa mai le Faalapotopotoga Europa mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD) ma le International Diabetes Federation (IDF).

O le maʻisuka ituaiga 2 (DM) o se tasi o mafuaʻaga tutoatasi autu o le maʻi maʻi cardiovascular. Ua faʻamautuina e tutusa lava le tikeri o le dyslipidemia, atherosclerosis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e atiina ae 2 taimi vave nai lo tagata taitoatasi e aunoa ma le faʻaleagaina o le metabolism carbohydrate (Panov A.V., Laevskaya M.Yu., 2003). O le tulaga leaga o le atherosclerosis e mafua mai i le glycation o lipoproteins ma a latou fesuiaiga o peroxide, lea e mafua ai le faateleina o lo latou atherogenicity, faapea foi ma le i ai o isi tulaga lamatia mo le hypercoagulation, lea e faamatalaina ai le masani ona tupu o faafitauli ogaoga o le thromboembolic e uiga i le talaaga o le gaʻo masani, vevela, fatu le fatu.

O le gasegase o le gasegase ogaoga e avea o se vaega o le le atoatoa o le tino, e pei o se tulafono, e tulai mai ona o le solia o le faamaoni o le puipui vascular, suiga o le hemostatic system ma le faaitiitia o le toto. E ui lava i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaalia o metotia fou o le togafitia o tagata gasegase i le gasegase o le atherosclerosis, o le tele o taimi o le faʻamavaeina o le tino i tagata o lenei vasega e oʻo atu i le 28% i atunuʻu tau atinaʻe ma e eseese i le 13.7-32.3 i le 100,000 o le faitau aofaʻi i tausaga taʻitasi. O le lavelave o le puleaina o nei gasegase e masani lava ona mafua ona o le ogaoga oo latou tulaga lautele, o le i ai o se fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma cerebrovascular, ma le faʻateleina o faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga 2 (Dryuk N.F. et al., 1991). E ui lava i le i ai o le tele o togafitiga faʻasao ma le faʻaogaina, e leai se maliega i luga o le auala e filifilia ai se metotia faʻafouina mo le faʻamalosi o vaʻa vali ese, e aofia ai le femoral-popliteal.

O faʻamaʻi i le thrombosis ogaoga o arteries o pito pito i lalo e matua fesuisuiai, ae o le tele o uiga iloga e tatau ona matauina:

  • faafuasei ona ootia le tiga i le itu vavalalata o le vaega ua aafia,
  • lagona o le le mautonu ma le malulu,
  • lagona o "fetolofi e fetolofi" o se faailoaga o le solia o le lagona.

I le taimi o suʻesuʻega faaletino o tagata gasegase, o faailoga nei e faʻaalia:

  • siakiina o le paʻu: i le amataina o le maʻi - pallor, ma le sili atu ona taʻua o le ischemia - o se "mamanu" mamanu, o faailo mulimuli ane o le gangrene ua aliali mai,
  • faaitiitia o le vevela o le paʻu,
  • leai o ni mea faʻapitoa i lalo ifo o le faʻatonuga,
  • le mautonu (matala, tiga) ma loloto (faʻalelei) lagona,
  • le mautonu o le galuega afi o le lima,
  • tiga i le palpation o maso ua matauina i le alualu i luma o le faagasologa ma le atiina ae o se tikeri ogaoga o le siama,
  • musika subpascial muscle.

I le masani ai, o le faʻamautinoaina o le le atoatoa o le tino e le mafua ai ni faigata. Ina ia iloa le faʻa-natura, mafuaʻaga ma le tikeri o le atinaʻeina o le faʻaaogaina, o metotia faʻapitoa e suʻe ai faʻaaoga: faʻamatalaga o le ultrasound, angioscanning, eseʻesega ma radionuclide angiography, bronchoscopy, bronchography, faʻatautaia o tusitusiga, ma isi mea (Zatevakhin I.I. et al., 2002).

E le masani ona faʻaaogaina le togafitiga faʻasao i le le atoatoa o le faʻaogaina o le tino, e avea ma se fesoasoani fesoasoani i le taimi aʻo leʻi oʻo i le taimi mulimuli (Batakov S.S., Khmelniker S.M., 2003) poʻo se auala tutoatasi naʻo se tikeri muamua o le ischemia (o le siama o le agavaʻa, poʻo le IA ma le IB tikeri e tusa ai ma le faʻavasegaina o le V.S. Savelyev (1974)).

I lenei tulaga, faʻaaoga:

  • puluvaga (direct, indirect),
  • togafitiga faʻasolosolo faʻamalosi i togafitiga faʻapitoa i le 24 itula muamua,
  • togafitiga antispasmodic i se auala vavalalata,
  • le faʻamaonia
  • faasaʻoina o le faʻafitauli o le tino,
  • togafitiga o le physiotherapeutic.

Ua vaevaeina feusuaʻiga i mea e taulai i le laveaʻiina o le ischéic limb (palooneta catboter embolo- ma le thrombectomy, faʻamalosolo, taʻaloga tipitipi) ma faʻamavaega (Tregubenko A.I., Paykin A.E., 1991).

O le le lelei o le puleaina o le taimi o le feiloaiga e masani ona "faaleaogaina" iuga o le faʻatinoina o galuega (Zatevakhin I.I. et al., 2004). O le mataituina o le mataʻituina o le lavelave o fuataga faasao. E mafai e tagata mamaʻi ona atiaʻe le tele o le tino o le postischemic syndrome, faʻaalia i le malosi tele o le tino o le tino, o le faʻamalosia o le tino, le le atoatoa o le pulmonary ("lung chocolate"), le gase lapopoʻa ma le fatu o le fatu, faapea foi le edema subaseral, retrombosis o gaʻo autu, totoga mai le maʻi maʻi, hematoma.

O le faʻataʻitaʻiga i tagata mamaʻi ma le limite o le ischemia pito i lalo e le fiafia. E tusa ai ma tusitusiga, i tagata gasegase i le ogaoga o siakiga o pito i lalo, ua faia i le 60% o mataupu, toesea muamua i le 20%, o isi metotia o le tafe toto i le 20%, ae na o le 55% o mataupu o le a taofia ai lala uma e lua, 25% - faatino le "lapoa" tele. O le taunuuga na tupu i totonu o le 1 le tausaga talu ona amata le toesea i le 40-45%, 5 tausaga i le 70%, ma le 10 tausaga, i le toeititi atoa le 100% o le faagaoioiga (Stoffers H. et al., 1991). O le mafuaʻaga o se taua taua i le 37% o mataupu o le faʻaleagaina o le myocardial, i le 15% o le stroke. Fomaʻi i le amataga (e oʻo atu i le 2 tausaga) faia i le 69.4% o mataupu o le tosoina o le vae vae, i le 30.3% o sulu.

Faʻailoga ile falemaʻi

I le mataupu o mataupu nei, o le faʻavaveina o le atinaʻe o le thrombosis aotele o le faʻalogo o le popliteal-femoral ma le faʻavaeina o faʻalavelave ogaoga i taimi taʻitasi o togafitiga o loʻo faʻamaonia ai le manaʻomia mo le vave suʻesuʻeina ma togafitiga vave o maʻi.

Patient I., 76 tausaga le matua, na taliaina i le Department of Clinical Pharmacology and Age-Endocrinology of the State Institution "V.P. Institute of Endocrinology and Metabolism" Komisarenko NAMS o Iukureini "faatasi ai ma faitioga o le vevela, faateleina o le toto," faalavelave "i le galuega o le loto, tachycardia, puupuu le manava pe a aʻe i luga aʻe o le fogafale lona tolu, matagogo, afaina o lima ma vae, tiga o le vae pe a savali mamao> 300 mita, vevela o povi, vaʻavaʻai ma le mafaufau.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka mo le 18 tausaga. O le mamafa o le tino - 82 kilokalama, maualuga - 166 cm, feoai solo - 102 cm, vaʻaiga o le lapisi - 112 cm, numera o le tino - 29.75 kg / m 2. Mai le amataga o le faamai, na ia maua togafitiga o le antihyperglycemic oral (metformin, sulfonylurea preparations i eseese doses). I le taimi o le falemaʻi, o le tagata gasegase e ave metformin i se fuasei o le 2500 mg, glimepiride 4 mg, enalapril 10 mg + hydrochlorothiazide 25 mg i le taeao, nebivolol 5 mg i le taeao, i taimi uma enalapril 5 mg i le afiafi, acetylsalicylic acid 75 mg / aso mo 2-3 masina. E le ulaula, faʻaaogaina le tele o le ava malosi. Ina ua maeʻa se suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega falesuesue, na faia se suʻesuʻega ile falemaʻi: "Ituaiga 2 maʻisuka, ogaoga, faʻaleagaina tulaga. Matela o le suka. O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo. O le polyneuropathy lautele o le maʻisuka o le pito i lalo, foliga o le senitimotor. Tigipopathy o le maʻisuka i mata uma e lua, o le laititi o le faʻasolosolo o le tino, foliga o le toto, faʻalelei. Faatagata matua o le mata taumatau. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mata tauagavale. Faʻailoga fatu fatu fatuEC: maʻisuka nephropathy, II Art. Maʻisuka, atherosclerotic, faʻasologa o le dyscirculatory encephalopathy. Taimi ole cholecystitis, tulaga o le faʻamagaloga. Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻifatu: faʻasalalau ma le faʻauʻuina (Tesema 2008) cardiosclerosis. Loto o le fatu IIA. O le maualuga o le II, o le tikeri lona lua, tulaga lamatia 4. Atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. Osteochondrosis masani o le vaitusi ".

E tusa ai ma faitioga, suesuega o suʻesuʻega, ma suʻesuʻega ma meafaigaluega, suʻesuʻega, vascular, metabolic, neuroprotective, antihypoxic treatments ua faʻamaonia, antihyperglycemic, faʻamalositino, antihypertensive ma hypolipidemic (rosuvastatin 10 mg) togafitiga ua faʻasaʻoina.

I le aso lona 9 sa i ai faitioga o tiga matuitui i le vae taumatau, numera o tamatamai vae, vavalo taimi, fiva e oʻo i le 37.1 ° C. I le suʻega: e le suia le tulaga lautele, tulaga localis: o le paʻu o le vae taumatau e minoi, pale, malulu i le paʻi ma se mamanu faʻalauiloaina, pulsation i luga o a. dorsalis pedis ma a. tibialis posterior i luga o le itu taumatau pito i lalo ua toesea.

E tusa ai ma le suʻesuʻeina o ipu o pito i lalo ma le suʻesuʻeina o se fomai tipitipi vascular, na faʻamautu le faʻamaonia: "O le amataina o le atherosclerosis o le pito i lalo o le tikeri III, o le thrombotic occlusion o le upega poplite i le itu taumatau, o le taua ogaoga o pito i lalo i le taumatau".

O togafitiga nei sa faia: pentoxifylline, heparin sodium 5000 IU i le taimi muamua, sosoo ai ma le suiga i le enoxaparin sodium 8000 IU 2 taimi i le aso, lextran / sodium chloride, acidic nicotinic, drotaverin, diclofenac sodium, dexketoprofen, omeprazole, sorbitol / sodium / lactate / sodium calcium chloride / potassium chloride / magnesium chloride, togafitiga o le inisalini, togafitiga o le dyslipidal (rosuvastatin 20 mg), antihypertensive togafitiga e le suia.

E ui lava i faiga na faia, ae ua leaga le tulaga. Na filifili ai e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i le Department of Vascular Surgery o le Falemaʻi Faʻapitoa o Falemaʻi a le Kiev o le Numera 1.

1 aso. O le tagata gasegase na maua le faʻamaumauga ma le thrombolysis (alateli 50 mg) o le vaevaega taumatau, ma o lea na mafai ai ona toe faʻaleleia le lumen o le pito i luga ma le ogatotonu o le upega o poplite, o le faʻamaʻi o le pito i lalo na totoe i le maualuga o le 60-70%. Faʻalauteleina togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻamalosi, mea faʻamaʻi, vailaʻau, nicotinic acid, faʻaopoopo vailaʻau faʻasaina (amoxicillin / clavulanic acid).

2 aso. Fesoasoani i le angioplasty o paluni o popliteal, pito i tua ma tua o laʻau tipi i le itu taumatau (fig. 1, 2) O le aso ina ua uma le taotoga, o le fulafula o le lima taumatau ua faateleina, o se hematoma ua masaa.

5 aso.O le maʻi o le maʻi na matua faʻaleagaina, o le tapunia maeʻa o le vaega toe faʻafouina o le femoral-popliteal o loʻo matauina.

6 aso. O Oliguria na faaali mai (o meaʻai i aso uma 200 ml), maualuga o le creatinine (322.0 mmol / L), urea (27.5 mmol / L), protein atoa (48.0 g / L), albumin (27.6 g / L ), isi matāʻupu faʻasoasoa o meaola - i totonu o faʻamaumauga faʻasologa o faʻamatalaga. I le fesoʻotaiga ma le atinaʻeina vave o le faalētonu o le tino, na tonu ai loa e faia se faʻamavaega faʻafuasei o le vaevaega saʻo i le maualuga o le vaeluagalemu o le ogavae.

I le taimi na maeʻa ai, na maua ai e le tagata gasegase se totoga mumu toto, togafitiga o vailaau faʻamalosi, faʻamaʻaloga, togafitiga o le hepatoprotective, faʻatoʻa maua o le oxygen susu, sodium heparin togafitiga.

I le aso lava e tasi i le afiafi, i le taimi o le suʻega mulimuli, na faʻaalia mai ai ni faʻamaʻi faʻaalia: o le galala o le tino, tautala le lelei, le faʻalauleʻa i le avanoa, le mafai ona faia ni galuega faigofie. A suʻesuʻeina e se fomaʻi maʻi: o le ulu na liliu i le agavale, alofilima o le S≤D, o le S≤D tamaiti, o le gaioiga o mata i le taumatau e faʻamapulaʻaina, o faʻataʻitaʻi mai lima D

Atherosclerosis ma le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga

Atherosclerosis o se togafitiga faʻaleagaina, o le faʻaalia o le pathogenetic o le atherosclerotic leions o le vasothelium vascular.

O le faʻamaoniga o lenei maʻi o le faʻaaogaina o le cholesterol ma le atherogenic lipoproteins i le pito i totonu o vaʻa, faatasi ai ma le faʻaogaina vave ma le faʻatulagaina o le papa.

Mea Fai Fomai e uiga i le Maualuga

Sa ou togafitia le toto maualuga mo le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, i le 89% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e maua i le fatu fatu poʻo le stroke ma maliu ai se tagata. E tusa ma le lua vaetolu o tagata maʻi ua maliliu nei i le 5 tausaga muamua o le maʻi.

O le isi mea moni, e mafai ma e tatau ona tuʻuina atu le mamafa, ae e le fofoina ai le maʻi lava ia. Naʻo le vailaʻau faʻasaina ua fautuaina aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma ua faʻaaoga foi e cardiologists i la latou galuega o le NORMIO. O le vailaʻau e afaina ai le mafuaʻaga o le maʻi, lea e mafai ai ona faʻaumatia uma le toto maualuga. E le gata i lea, i lalo o le polokalama a le malo, e mafai e tagata uma o le malo o Rusia ona maua NO .

O le faʻamaʻi e aofia ai le tele ma le tele o vaa i le gaosiolum process.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka ma le atherosclerosis. O le mea lea, o le atherosclerosis i le maʻisuka o se faʻalavelave faʻafefe.

O le tele lava o taimi, o loʻo maua i le maʻi suka i le atherosclerotic vascular lids, aua e faaopoopo atu i le gasegase o le kullucose, o loʻo faʻalavelaveina o latou lipid lipid blood. O le metabolism lipid o se gaioiga e fesoʻotai ma tausaga o le maʻi, itupa, tulaga faʻamaloilo ma le olaga.

O le Dyslipidemia e faʻamalosia ai le tulaga masani o le maʻisuka, ma i se faʻaopoopoga, e aʻafia ai le alualu i luma o le maʻi.

Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

Faʻaleagaina ile puipui o le endothelial i le atherosclerosis o loʻo faʻaalia i ni faʻafitauli pipisi.

O le gasegase o le gasegase vascular vascular e faigofie ona oʻo i le faʻalogo i le atheromatous.

O laʻasaga mulimuli nei o le faʻasologa o togafitiga e faʻaalia:

  1. Taʻaloga faʻafefe. I lenei piriota, e leai se mea e iloa ai le agaga, ae o suiga faapitoa ua maeʻa ona matauina i totonu o faʻamatalaga suʻesuʻega.
  2. Lafoaʻi o le lipid. I lenei laasaga, e teu le cholesterol i luga o le nofoaga o le faaletonu i le meli.
  3. Sclerosis o le sui. I lenei laasaga, o le siaki e oso mai i totonu o le tino-fibrous tissue. Paʻu i le vaitau lenei ua amata ona pupuʻu ma ua matua ufiufiina i le meli.
  4. Atherosclerosis.
  5. Faʻamaumauga o aʻoaʻoga.

O le fomaʻi o le tino atherosclerosis i le maʻisuka malosi e eseese i nisi o mea.

E masani lava, o le toto e alu i luga o le moega lapoa i lalo o se tulaga mamafa, e tusa lava pe o le a le mea e iloa ai.O le toto e tumu ai vaa uma, e oo lava i le pito sili ona laitiiti. Ona o lenei tulaga matautia, o tino uma tino ua faʻapipiʻiina i le O2.

O le toto mumu o loʻo i ai se polotini faapitoa-hemoglobin, lea e iai mea tau femalagaiga e tusa ai ma le okesene.

O le solia o le vaega o meaola o le elemene i le plasma, faapea foi i le auiliiliga lautele o le toto, o le solia o le spectrum spectrum e atiina ae. Muamua lava, o le fua faatatau o palatini, o le gaʻo ma le lipids e suia.

O le plasma maualalo e puleaina e le cholesterol saoloto, faʻafitauli o atherogenic ma le atherogenic lipoproteins. O le maualuga ole ele-atherogenic elemene e faʻaitiitia ma faʻaleagaina ai vaega.

O le faʻaleagaina i le lipid spectrum e tupu i le taimi amata o le atherosclerosis. Faatasi ai ma le lava o le faʻapipiʻiina, o le masini e fai ai le fesoʻotaʻiga autu o le atherosclerosis - o se papa.

Mo se taimi umi, o le atherosclerotic leions o le methiolum e le mautonu. Ae pe a mavae sina taimi, ona faia ai lea o ni faʻamau i le pito i luga o le papa, lea o loʻo teuina ai platelets. A maeʻa lenei mea, e amata le alualu i luma o le maʻi ma i le taimi lava lea e tasi, o le siakiina o masini e tuʻuina atu i le vaa ua afaina.

O le mea lea, o le faʻavaeina o se atherosclerotic thrombus e tupu, lea e mafua ai le atinaʻeina o maʻi tuga.

Togafitiga metotia

Ina ia amata togafitiga, e tatau ona e toe totogi le maʻisuka, ona o le mafuaaga autu o le faamai. Mo lenei mea, o faailoga e pei o le toto toto, malosi, cholesterol, metabolism, e tatau ona faʻapitoa.

Atherosclerosis togafitiga e aofia ai:

  • taofi ulaula
  • faatulagaina masani o le cholesterol ma maualuga o le suka i le toto,
  • puipuiga o le toto maualuga,
  • tau faasaga i le mamafa mamafa.

O le mea lea, o se taumafataga faapitoa e faʻamatalaina mo le tagata maʻi, lea e le mafai ona faʻaaoga ai gaʻo meaʻai gaʻo ma gaʻo manu. E fautuaina foi e ave sauniuniga o le paseka, ammonia anabolic, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o vaʻa toto ma lo latou faʻalauteleina. E tele taimi e maua ai le maʻisuka, o loʻo faamatalaina le maʻi suka. O le faʻaaogaina o le inisalini ma le suka e maua ai le suka e faʻaauau foi, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka.

O fualaau faasaina e aofia ai:

Afai ei ai se faʻamaoniga, ona filifili lea o seevae faapitoa ina ia faʻaitiitia ai le avega i luga o vae. Faʻamatala ni antioxidants e aofia ai le vitamini E, lea e fesoasoani i togafitiga o vaʻa toto. O togafitiga o le tino ma le plasmapheresis o nisi taimi e tatau ai.

Afai o faʻamaoniga e faʻaalia ai se faʻalavelave o le faʻamaʻi, ona fautuaina lea o le togafitiga faʻapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani e faʻalauteleina ai le tele o vaa tetele ma faʻaleleia le toto. Faatasi ai ma le faʻavaeina o le susu susu ma lona faʻalauteleina, ua toesea le vae.

E masani lava, afai ei ai ni faʻamaoniga o le angiopathy, latou te fesoasoani e fufulu ipu e faʻaaoga auala faʻaoga. Ae ui i lea, e manaʻomia ona faʻaogaina faʻatasi ma togafitiga fualaau faasaina. O fualaau faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism. O le aʻafiaga o aʻafiaga o teuteu o manulele manu poʻo yarrow. E i ai a latou meatotino faʻamalolo. O faʻamalosi mai le sua aloe e mafai ona faʻaogaina i vae o le vae.

Faailoga, togafitiga ma faʻafitauli o le taofiofia o le atherosclerosis o pito pito i lalo

Ole talepe o le atherosclerosis o se maʻi tumau lea e afaina ai lapopoa tetele, ma mafua ai ona le lelei le toto. O le iʻuga, o le matelaina o le okesene, lea e faʻaalia ai le masini, e le gata i lalo ifo o mamafa o le masini, ae o loʻo malolo foi. O se tasi lea o maʻi masani faʻaleagafesa o le tino. O lenei faʻamaʻi e sili atu ona faigofie i tagata e silia ma le 70 tausaga o latou tausaga.

E tusa ai ma fuainumera, mai le faitau aofaʻi o le paneta mai le atherosclerosis e afaina mai le 15 i le 20%, ma o nei sui o sui o le malosi malosi o feusuaiga.I le taimi lava e tasi, e mafai foi e le OASNA ona fausia i sui o isi vasega o tausaga.

Puipuiga

Ma o lea maʻi o le maʻisuka e le maua ai se faʻamaʻi e pei o le angiopathy o ipu o pito pito i lalo, e tatau ona matauina ia puipuiga. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi mo le tagofia o vailaʻau ma iloa ai faailoga, o le atinaʻeina o le maʻi. E tāua le faʻamautuina o le maualuga o le suka i le toto, aua o le inisalini lea e ave. I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimulitai i se meaʻai ae le maua le mamafa o le mamafa.

O maʻi suka e tatau ona tausia lelei o latou vae:

  • e le faatagaina ona savali e aunoa ma seevae, ina ia le faamanualia vae ma tamatamailima,
  • o seevae saʻo e tatau ona filifilia e faia i mea masani ma talafeagai i le telē,
  • i aso uma e te manaʻomia e mulumulu ou vae i le vai mafanafana ma solo mama,
  • lūlū le paʻu matutu i luga o vae ma se susu.

Afai o le toto e vaʻavaʻai ma e mafiafia, e tatau ona fai ni teuteuga faʻapitoa ina ia le pisia ai toto toto. O le faailoga muamua lea o le atinaʻeina o angiopathy o pito i lalo. E le gata i lea, e manaʻomia lou siakiina pea o le cholesterol ma faia suʻega o le ate. Talu ai o le ate e aʻafia ai faʻaleagaga faʻaleagaina. E tatau foi ona e iloa uiga o se gasegase matuia ina ia mafai ai ona e sailia togafitiga taimi i le faailoga muamua.

E faapefea ona taulima le atherosclerosis?

E masani lava, o pito i lalo e aafia i le atherosclerosis. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le tuʻuina atu o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e faʻaitiitia ai lo latou lumenia. O nisi taimi e matauina ai lo latou uma atoa, lea e manaʻomia ai togafitiga faigata. O le iʻuga, e le maua e le fuluʻi le tele o le aofaʻi o le okesene ma amata ona avea ma se faʻalavelave matuia i le tulaga o le atinaʻe.

Mafuaʻaga ma faʻaogaina o le atiaʻeina o le maʻi

Pe a oʻo ina matelaina le okesene i totonu o masini, e lagona e se tagata le tiga ma le maʻila malosi i maso. O le tele o ituaiga o siama e mafua ai le maʻi o le gaʻo ma le garene. O ia mea uiga ese e seasea lava pe afai o se tagata, i luga o le mauaina o faailoga, liliu i le taimi i se fomaʻi mo se fesoasoani. E naʻo le tulaga le talafeagai togafitiga ma le faʻamalalauina o le maʻi, o ia tulaga e faʻamaonia.

I aso nei, o le atherosclerosis o arteries o pito i lalo o loʻo maua i le 12% o tagata e sili atu i le 65 tausaga. I le tele o tulaga, o le leai o se okesene i vae e matauina i le ulaula o tane, ae o loʻo i ai se uiga e faʻaitiitia le matutua o tagata gasegase ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi matautia.

O le solia o le toto e mafua mai i le vavalalata o le toto o le toto toto, aemaise lava o laʻau, ua taua o le aveesea o le atherosclerosis o vaa o pito i lalo. O le vavalalata o le lumena ma lenei ituaiga faamaʻi ona o le faateleina o le tele o pusa. E i ai tulaga taua e mafua ai faʻamaʻi vascular o pito, aemaise atherosclerosis obliterans:

  • ulaula
  • maualuga o le cholesterol maualuga,
  • maualuga le toto maualuga
  • afaina
  • genis predisposition
  • maʻisuka malosi
  • amio le taua ma leai se gaioiga faaletino.

O le mea muamua i le lisi o ulaula, ma e le o se faʻalavelave. Fuainumera o fuainumera faafomai ua fautua mai ai o le faaaogaina o le nicotine o le tulaga pito sili ona taua lea e faateleina ai le ono amataina ma le atinae o le faamai. Muamua lava, e fautuaina e taofi le ulaula e avea o se faʻasolosolo poo le taimi o togafitiga.

Faailoga o le maʻi

O le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faʻamatalaina i vaega amata i le leai o ni uiga manino. E naʻo le maeʻa le umi o le malosi o le tino e i ai ni faʻaaliga e pei o le tiga o le musika pe a savali ma vaivai. Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaitiitia le mamao e alu e aunoa ma le taofi. I tulaga maualuga, e oo lava i le malolo, o le tiga i tamatamaivae ma vae ua lauiloa.

O le le atoatoa o le fale e faʻailoaina ile vaega fa:

  1. O le tiga o le vae pe a uma ona faʻamalosi.
  2. Faʻanoanoa tiga ma tiga i maso pe a maeʻa le savaliga.
  3. O le tiga tele pe a savali i se mamao mamao pe i se tulaga tuusao.
  4. Faʻaiʻuga, faʻatasi ai ma le faʻaalia o maʻi pipili ma le gangrene o vae.

I le faʻaopoopoga i faʻamaoniga autu, o gasegase e maitauina se numera o faʻaaliga faaopoopo:

  • vaivai ma le tiga i maso o le tamai povi pe a savali. O lenei mea e taʻu mai ai o le taofiofia o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o le amataga,
  • afaina pe a aʻe i luga faasitepu
  • faamaualaloina o le vevela o le vaega na aafia,
  • tiga masani masani i le leai o se popolega,
  • o le i ai o le pogisa po o le maʻi pipili i vae ma tamatamailima o vae.

O faʻamalosaga faʻapitoa e tuʻuina atu ma isi faʻamaoniga, e aofia ai:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • o le foliga mai o le faʻalavelave i le vae lea e aʻafia i se fusi,
  • manuʻa ma soga i luga o tulivae, vae ma vae e le faʻamalolo mo se taimi uumi ma faʻamalolo le vai,
  • paʻu ma fue i le paʻu.

Afai e aliali mai se tasi o faʻamaoniga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomai tipitipi vascular ina ia faʻamaonia ai le taimi ma aloese mai se maʻi faʻalavelave. Togafitiga o faʻafitauli o le atherosclerosis e aofia ai le faʻaaogaina o fua faʻasalalau ma le vavaeina o vae.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Seiloga lava o le faʻamaonia saʻo o le cardiologist o loʻo faʻamatalaina le togafitiga talafeagai. O suʻesuʻega faaletino e mafai ona faia i le tele o metotia:

  1. O le faʻalapotopotoga faʻapitoa e taua o le faʻailogavae-brachial index. O se faʻalavelave le faʻaaogaina lea e faʻatusatusaina ai le toto i luga o vae i le faʻamaufaʻailoga tutusa i lima. O lenei mea e mafai ai ona fuafua le malosi o le toto i le pito i lalo. E maua le suʻega ma e le tele se taimi, e faia e le fomaʻi. O le fua o le toto i le tapuvae e oʻo atu i le 90% o le toto maualuga i le lima. I le atherosclerosis ogaoga, o le faailoga e faʻaititia e le afa.
  2. O le ultrasound faʻataʻitaʻiga e aʻafia ai le vaʻaia o faʻailoga i galu o le leo. O le iʻuga, o le toto e tafe i totonu o vaa e fuaina, lea e faʻaalia ai le i ai poʻo le leai foi o le fesuiaiga poʻo le fesuiaiga o maʻa.
  3. O faʻamatalaga faʻapitoa e faʻatautaia ai faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai le tulaga o laʻau i totonu o le manava, pelvis ma vae vaivai. O lenei metotia e aoga, aemaise lava, mo tagata mamaʻi o loʻo i ai se penisini poʻo se mea e faʻaaogaina.
  4. O le angiography resonance resonance e aofia ai le faia o se suʻega e aunoa ma le faaaogaina o le x-ray. Tuuina atu faʻamaumauga e tutusa ma le CT scans.

O le metotia o le angiography e aofia ai le faʻaofiina o se eseesega i totonu ole laʻau, lea, i lalo o le gaioioga a X-ray, e faʻaalia ai le tafe toto. O le iʻuga, o loʻo faʻamaonia manino mai pathoces ma poloka poloka o toto toto.

O le togafitiga mo le atherosclerosis e faalagolago i le laasaga o le atinaʻeina o le maʻi, o le tele o le vaega ua afaina, ma luga o foliga e aliali mai, e faʻaalia ai le tulaga faapitoa o le maʻi. Afai o le atinaʻeina o maʻi faʻamaʻi o loʻo iloa i le taimi muamua, ona faʻaitiitia lea o mea lamatia ma puipuia le alualu i luma o le maʻi e sili atu ona faigofie. Mo lenei mea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona fetuunai lona ituaiga olaga, ma o le mea sili ona taua - meaʻai.

Afai o faʻamaoniga uma e faʻaalia ai le i ai o le atherosclerosis, ma ua faʻamaonia e le fomaʻi, ona fautuaina muamua lea o mea uma:

  • faaitiitia le taumafaina o meaai e aofia ai le tele o le cholesterol ma gaʻo manu,
  • faamautu le mamafa o le tino
  • taofi le inu ava malosi ma oloa tapaa,
  • faʻamalosi ma faʻasaʻo le toto maualuga i totonu o tuʻusaʻo faʻatusatusa i le matua. O le mea lea, o tagata e silia i le 50 tausaga le matutua o loʻo i ai le mamafa o le 140/90 mmHg,
  • i le i ai o le maʻisuka, pipii atu i se tulaga talafeagai o le suka o le toto,
  • siaki i taimi uma le aofaʻi o mea e maua i le cholesterol i le toto.

E tele taʻiala autu i togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o vae:

  • togafitiga e aunoa ma togafitiga faafomai,
  • fualaau faasaina
  • togafitiga o taunuuga e mafua mai i le atherosclerosis,
  • togafitiga faʻapitoa.

I le tulaga muamua, o le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau e matua vavaeeseina. O togafitiga e faia ina ia faʻasalalau ai le olaga, faʻaitiitia mea e ono aʻafia ai. Afai e sili atu ma le tasi le tulaga e fetaui ma pe a faʻamalolo se tasi o faailoga, o le aʻafiaga o faʻalavelave ma le atinaʻe atili o togafitiga e matua faʻaititia. O le faʻaaogaina o mea uma e mafua ai le toe faʻaleleia atoa.

Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, e togafitia ai e le tagata maʻi fualaau e maualalo ai le cholesterol toto, lea e taofia ai le fausia o pupuni toto. Ua faatonuina e fomaʻi fuainumera ma vailaʻau vailaʻau. E fautuaina foi le inuina o fualaau e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le thrombosis. O le a tele ni masina e faʻaaoga ai fualaau faasaina ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga lelei.

E manaʻomia le faʻaogaina o togafitiga i le tulaga o faʻafitauli ma le atherosclerosis. O fomai tipitipi e iloagofie le tele o ituaiga o gaioiga:

  • pasi taoto. I lenei tulaga, e toe faʻaleleia le toto e ala i le toe faʻasalaina o le toto i se paʻu,
  • fafine talitane. Ua faʻapipiʻiina se uʻamea i le mea o se vaega oti o se faga,
  • thrombendarterectomy e aʻafia ai le aveeseina o palulalula mai se mea mama,
  • tosoina poʻo le aveeseina o se maʻi vaivai. O loʻo faʻatinoina i tulaga maualuga o le faʻamaʻi, pe a le mafai ona toe faʻafoʻi le vae.

O a gaioiga e tutupu ma le atherosclerosis

E mafai e le atherosclerotic ona faʻataunuʻuina uma lava laʻau, ae ui i lea, o le tele o faʻamaʻi o loʻo maua i totonu o vaa tele - o le aorta ma laʻau autu o vae. Afai e te tilotilo i vae, e masani lava ona tatou talanoa e uiga i popliteal ma furofiti. O le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi e faʻaaogaina ai faʻamaʻi o le atherosclerotic o se ala faigata pe faigata i lalo o le numera 170. Seʻi o tatou talanoa pe o le a tonu le atherosclerosis e faʻaumatia ai i lalo o laʻau, o loʻo tuʻuina atu le code 170.2 i le ICD 10. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le faʻavaeina o se mea maʻaleʻale i luga o le puipui pito i totonu. O lenei faʻatulagaga e aofia ai le faʻateleina o mea fesoʻotaʻi ma lipoproteins maualalo maualalo. I le aluga o taimi, ua amata ona fuafua tupe teu, lea e tau atu i le fuafuaina o le pepa.

O le tuputupu ae i totonu o le vevela o le vaa, o le faʻateleina o le faʻateleina o le taamilosaga o le toto, soo se fausaga e muamua i le atherosclerosis, faʻafetai i lenei uaga maua meaʻai ma le okesene, amata ona leai se mea e manaʻomia. O le isi laasaga o le mea o loʻo i luga o le tino, lea o le leai o togafitiga ona o le faateleina o le gaogao o le aorta ua faʻaleagaina. O le lamatiaga o le togafitiga o le i ai i le taimi muamua, pe a sili ona faigofie le faʻaaogaina o le faafitauli, o faʻamaoniga o le taofiofia o le atherosclerosis, e na o sina tiga e mafua mai i le malosi faaletino.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, o le faʻaaogaina atoa o le lumen e mafai, lea e oʻo atu ai i se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina o le necrosis. O loʻo i ai le namu o tisipese o loʻo i lalo ifo o le faʻamaina o le vaa ma i lenei tulaga o loʻo tatou talanoa e uiga i gangrene.

E faʻatatau i le mamao e mafai e le tagata manua ona alu aʻo leʻi oʻo i le tiga poʻo le vaivai o le vae, o le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito pito i lalo ua vaevaeina i vaega nei:

  1. I le taimi muamua e aunoa ma se tiga, mamao ese le 1 kilomita e mafai ona ufiufi. O lagona le fiafia e foliga mai ma le malosi faaletino.
  2. I le tulaga - faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i mamao mai le 50 mita i le 1 kilomita.
  3. I le lona tolu, o le tulaga taua o le atherosclerosis, o le tiga e aliali mai ao leʻi oʻo atu le tagata manua i le 50 mita. I le taimi lava e tasi, o lagona le lelei e tulaʻi mai e le gata i gaioiga gaioiga, ae o le malolo foi.
  4. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faigata, o afaina o loʻo i luga o le mulivae ma tamatamailima, lea e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o le gangrene. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le laʻititi laʻititi laititi e mafua ai le tiga.

O le amataina o le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo o loʻo faʻavasega ma e tusa ai ma le tikeri o le salalau o le faʻamaʻi:

  1. O le vaega muamua o se nofoaga faasaina.
  2. Le lona lua - o le maʻi e pasi atu i le fusi o le femoral.
  3. Lona tolu - o le popliteal o loʻo aofia i le faʻafitauli o faʻamaʻi.
  4. I le taimi lona fa, e aʻafia uma ai vaʻalele ma le faʻapitoa.
  5. I le lima o vaega, o loʻo iloa ai se liona loloto o laʻau uma.

E le gata i lea, o le tulaga o le taofiofia o le atherosclerosis e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le ogaoga o faʻailoga:

  • I le laititi, o le solia lea o le metabolism lipid, lea e le o iai isi faailoga.
  • Pe a siitia atu i le vaega lona lua, ogatotonu, o le i ai o uluai faailoga iloga o togafitiga e matauina - o le le mautonu o pito, o le tele o lagona i le malulu, o se lagona o "goosebumps" e tupu.
  • I le tulaga ogaoga, o le a tupu aʻe faailoga, o loʻo i ai se faʻalavelave le lelei.
  • O le isi laasaga o le alualu i luma, o loʻo i ai le faʻaalia i luga o vae o uluperiga ma gangrenous leions faatasi ai ma le tuʻuina atu o le vai.

O le amataina o faʻamaʻi o gaʻo o pito pito i lalo e mafai ona vave tupu, i lenei tulaga o le tino o faailoga, ma o le salalau o le gangrene e faʻaalia i le televave o le saoasaoa. O se ituaiga o togafitiga e manaomia ai le vave gauai - falemaʻi falemaʻi o le tagata manua ma le vave tipi. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleleia o le tino, o faʻasalalauga e fesuiaʻi ma vaitaimi e toetoe lava a le vaaia. I lenei tulaga, o tagata tomai faapitoa o loʻo galulue i togafitiga o le faʻamalosia o le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo i se falemaʻi, ua fuafuaina le togafitiga e faʻagesegese ai le fausiaina o le maʻi. Afai e tupu se faagasologa masani, atonu o le a toesea faailoga mo se taimi umi. Togafitiga o le faamamaina i lenei tulaga o vailaʻau.

Faʻaiʻuga e fesoasoani i le atinaʻeina o togafitiga

I le avea ai ma se faʻafitauli o se faʻamaʻi lautele, o le atherosclerosis e faʻaumatia ai vaʻa pito i lalo o loʻo atinaʻe i lalo o le malosi o mea tutusa e pei o togafitiga lautele, o le aʻafiaga o le faʻasolosolo o mea faʻapitoa e faateleina i mataupu o:

  1. Tausaga - e avea o se tulafono, o le faʻavaeina o le maʻi e amata i le maeʻa o le fasefulu tausaga.
  2. Itupa - e tusa ai ma fuainumera, o alii ua maua i le atherosclerosis i le tele o taimi nai lo tamaitai.
  3. O le faʻaaogaina o masaniga leaga, aemaise lava le ulaula - o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e le nicotine ona faʻaosofia se faʻavalea o le vascular system, lea e oʻo atu ai i le atherosclerosis o laʻau ma e fesoasoani i le faʻavaeina o faʻalavelave faʻapitoa.
  4. O le i ai o nisi o tulaga o se faʻaitiitia o le maualuga o hormones o feusuaiga ma mea e gaosia e le thyroid gland, maʻi o le suka, toto maualuga ma isi togafiti faʻaleaga.
  5. Faʻaauau i le maalili e le aunoa.
  6. Le atoatoa le malosi faaletino.
  7. Lisi o meaʻai e le lelei, lea e puleaina e meaai e maua ai le maualuga o le gaʻo manu.
  8. Matua mamafa tele.
  9. O le malosi o le tino ma le i ai o le mafaufau-mafaufau loloto.
  10. Na faaleagaina i le taimi muamua lala ma lo latou malulu.
  11. Tupulaga - o lona uiga o se tulaga o le maualuga o nisi vaega o le lipid i totonu o le toto e fuafua lelei.

E faʻapefea ona faʻaalia maʻi?

O le faʻamaʻi e masani ona faʻagesegese i le atinaʻe, faatasi ai ma le faʻaumatia o le atherosclerosis, o le mamafa o faʻamaoniga e faalagolago i le tele o le vaʻa puipuia, ma le leaga o le tuʻuina atu o le toto i masini o loʻo fafagaina e faʻalavelaveina. Ae o le faailoga pito sili ona maualuga o le tiga, lea e faʻaalia ai o ia lava o se faʻamalologa le tumau. O le manatu, a oʻo ina faʻaleagaina faʻamaʻi pipisi, pe a savali, o le tagata manua e mafai ona foia se tulaga mautinoa e aunoa ma ni faʻafitauli, mulimuli ane e lagona ai le tiga i maso o vae. O lagona e matua le fiafia e faamalosia ai se tagata - e malolo le alu ese le tiga, ae pe a toe amataina, toe foi mai.

O le mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le faʻamaʻi o le tiga e faʻaleleia ai le okesene e le gaʻo maso o vae i se tulaga o le faʻateleina o le atuatuvale ma le le lava o le toto. Ma talu mai maso i lenei tulaga ua le gata ina le maua ai le toto, ae o le okesene foi, o le faateleina o oloa gaosiolosi e vave faateleina, lea e oo atu ai i le tiga.

O le lelava ma le atherosclerosis o pito i lalo e masani lava ona tupu i soo se tasi vae. O le faʻalapotopotoga faʻale-malo e mafai ona tuputupu aʻe malie, ae i le isi itu o le a sili atu ona malosi le tiga nai lo le isi.

O laʻasaga o le atinaʻeina o le faamai ua uma ona iloiloina i luga, e fuafua i le mamao e mafai e le tagata manua ona savali e aunoa ma se faʻafitauli. Ae i le faaopoopo atu i lenei, i ia tulaga, o nisi o faailoga i fafo ua matauina:

  1. I le laasaga muamua, o le pallor o le paʻu o vae e matauina, a o vaivai le vaivai, o le a faʻavaivai le tino e tusa lava pe mafanafana i fafo. I lenei laasaga, o le faʻaaogaina o le cholesterol i luga o puipui tetele ua amata ona amata, lea e faʻamautinoa ai le manuia o togafitiga faafomaʻi.
  2. O le laasaga lona lua o loʻo faʻaalia i le foliga mai o sana, o vae e le toe na o le malulu, ae e faigata foi ona mafanafana. O le paʻu o le vae e leai se mea e mafai ona fai, e vevela ma pulu. O loʻo faʻateleina le maualuga o le cholesterol, o le toto e sili atu ona faigata - i lenei taimi e tatau ai ona maua se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai.
  3. Ole tolu vaega o le atherosclerosis e faigofie lava ona fuafua e ala i le siitia o ou vae. O le paʻu o le tino vaivai ua paʻuʻese, e leai sona lanu moni, maua ai se lanu lanu. A uma ona faʻafaʻunoʻu vae, o le paʻu e manino le mūmū. I lenei laasaga, na o le taotoga o le a fesoasoani.
  4. O le vaega mulimuli e le naʻo le ogaoga o le tiga ma le le mafai ona gaoioi solo, ae faʻapea foi le faʻaalia o maʻi o le gaʻo, necrosis ma le fulafula tele o vae, vae. O le oti o le tino e pasi atu i le gangrene, o le auala e togafitiga ai ua na o le aveeseina o se vae ua faaleagaina.

E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi o pito i lalo e mafai ona o faatasi ma fiva ma le fiva, faʻalavelave i mulivae, le lelei o tamaloa pe a oʻo atu le faʻamaʻi i gaʻo femoral. E leai se lauulu i luga o sipuni, vae, puipui o faʻailoga fao, mamanu o le paʻu. I le taimi o le moe, e ono tupu le gaogao.

O faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le taimi o le faʻamaʻapeʻaina o le atherosclerosis o vaʻa o vae ua faia e faasaga i le hypoxia ma le toto le mama, o le gasegase o masini fufulu, ma nofoaga vavalalata, o tamatamailima, e sili atu ona aʻafia. O le vaivai ma le mago o le paʻu, hyperkeratosis, peʻe, leai o se mea e mafai ona tausia. O le paʻu e faigofie lava ona faʻaleagaina, aʻo le manua e le toe ola mo se taimi umi. O loʻo i ai se mimiti o le vaega o le gaʻo o le tino, o se faʻaitiitia o le maso maso - e tusa ai, o le vae e foliga foliga mimiti ma pe a faʻatusatusa i le vaega lona lua, e manino lava le iloa.

Afai e oʻo mai i le foliga mai o le gangrene, e mafai e le fomai tipitipi ona suʻeina se ituaiga malogo pe susu o lenei leona:

  1. O le tino vevela e sili atu ona lelei; pe a faia, o le vaʻaia manino o le tuaoi i le va o le ola ma le mea ua oti. O nofoaga afaina o le necrosis e vave ona pogisa, e masani lava ona maua se lanu uliuli, e leai se mea e teu ai ma sego. O nisi taimi o loʻo i ai le teenaina o le vaega na aafia, o le tiga e faʻatusa.
  2. Faatasi ai ma le faaitiitia o le tetee, e masani lava ona aliali mai se ituaiga susu o le gangrene. E i ai se fulafulaina o le vae vaivai, o le paolo o le paʻu mai le cyanotic ua liua e lanu-uliuli, o le tiga o le tiga ua faalauiloaina. E leai ni tuaoi manino, o le faʻaogaina o le gasegase e salalau ai le vae. O le faʻamalosia o le faʻaleagaina o oloa e faʻaleagaina, e amata ona gauaʻiina e le tino, lea e oʻo atu ai i le vave faʻavaveina o le inupia.

Afai o le gangrene susu e iloa ona o se suʻesuʻega, e tatau ona vave faʻapitoa ile taotoga. A le o lena, o le iuga o le faateleina o le inupia o le oti.

Faʻailoga Faʻaipoipoga

Mafaufau i le suʻesuʻega o le atherosclerosis. O le tagata tomai faapitoa o loʻo auai e faʻamaonia se faʻamaoniga saʻo, e faʻavae i luga o se suʻesuʻega ma faʻamatalaga na mauaina e ala i metotia eseese suʻesuʻega:

  1. Muamua lava, ua filifilia se suʻega toto, lea e mafai ai e oe ona vaʻai i le fausaga o gaʻo i plasma ma o latou aofaiga, o le faʻaogaina o le fibrinogen protein, glucose.
  2. O suʻesuʻega talafeagai e manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiga - o lenei suʻesuʻega e faʻataga ai oe e iloilo le tulaga o le vaʻa.
  3. Pe a taitaia le faʻataʻitaʻiga o le tino magnet, o loʻo faʻatulagaina vaega o le faʻavasegaina o faʻafitauli faʻapitoa, e tusa lava pe i ai se uluai laasaga o le atinaʻeina o togafitiga.
  4. Aʻo faʻaalia le CT angiography, ua maua se ata manino o vaʻa, o le natura o le tafe toto ua iloiloina.
  5. O le suʻega o le siakiina o le siakiina o loʻo faʻataunuʻuina i luga o le taʻavale pe a maʻi le tagata maʻi i luga o le lapisi - ma lana fesoasoani latou te fuafuaina le "mamao e aunoa ma se tiga".

O faʻamatalaga e mafai ai ona e fuafuaina le faʻamalosia o le atherosclerosis e faʻavae i luga o se lisi o faʻamaumauga na mauaina i le taimi o le suʻega:

  • o le i ai o faʻataʻatiaga o faitioga a le ua afaina - tiga i totonu o vae ma le faʻaalia mai o le faʻaaogaina o faʻamalosi,
  • siaki ao faagasolo suesuega o faailoga o atrophy,
  • faʻaitiitia le pulupation o mea o loʻo i lalo o vae po o vae vaevae, femoral, potliteal vessels,
  • o faʻamatalaga faʻamaonia e faʻamaonia ai le solia o le toto i nofoaga faʻapitonuʻu,
  • thermometry ma faʻamalositino faʻaalia le faʻaitiitia o le vevela o meaola, o le maualuga o le faʻamalaina o le infrared radiation,
  • tala faʻasolopito, lea o loʻo faia ai suʻesuʻega ma le faʻatusatusa na faʻafeiloai atu i totonu o vaʻa, faʻaalia ai se vaega o le faʻaitiitiina o le taua i le vae.

O le faia o le suʻesuʻega, e le tatau ona tatou faʻagaloina gaʻo vailaʻau ma vailaau oona lilo - pe a siaki, o le a mafai ona maua se faafitauli sili ona lamatia. I lenei tulaga, o le togafitiga mo le tapeina o le atherosclerosis ua fuafuaina e le setete o laupega ua taʻua, mo se faataitaiga, o le gaioiga o le coronary e aloese ai le faapipiiina e tatau muamua lava, ma e naʻo le maea ai o lenei taotoga e afaina ai vaa o pito i lalo.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Togafitiga o le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito i lalo o loʻo faʻavae i luga o le tulaga o togafitiga, i le faasologa, e mafai ona faʻamalosi pe vaʻaia. I le tulaga muamua, o le pulea o tulaga lamatia, o le tagofia o vailaau e tatau. Ae o sea auala e mafai ona faatagaina i na o le amataga o le maʻi.

E i ai ni faʻamaumauga faʻapitoa e taʻu mai ai le auala e togafitia ai le faoa o le atherosclerosis lautele:

  1. Faʻatasi ai ma togafitiga e leai se vailaau faʻamalositino, o loʻo iai faʻamaonia tulaga lamatia oi ai nei - o loʻo latou galulue i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, togafitia o le maualuga ma le maʻisuka, ma taofi le ulaula. O le maualuga o le Cholesterol e faaitiitia i meaai ma le faaaogaina o fualaau talafeagai.
  2. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina, faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga fualaau faʻasaina i totonu o vaa, latou te faʻaitiitia ai le tuufaatasia o lela mumu - Trental, Pentoxifylline, Reopoliglukin poʻo Reomacrodes.
  3. O fualaau e faʻaaogaina e faʻaititia ai le faaputuga platelet, e aofia ai aspirins, o lona fua e 100-325 mg / aso. O togafitiga sili atu ona lelei e aofia ai Plavix.
  4. O le faʻaitiitia o le viscosity o le toto ma faʻaitiitia ai le maualuga o nisi o lipids, fibrinogen, mea e maua mai i le heparin e fautuaina - mo se faataitaiga, Sulodexide, o loʻo i ai sona aafiaga lelei.
  5. Mai le enzymes proteolytic, Wobenzym ma Phloenzyme e sili ona lelei. O nei vailaau oona e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le matuia o le faʻaaogaina o taʻavale ma le faʻaogaina o faʻailoga.
  6. Xanthinol nicotinate e faʻaaogaina e faʻafoʻi ai toto toto.

E le gata i lea, o le faʻalauiloaina o le laser e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le fibrin. O laser Ultraviolet e fesoasoani foi i le maualalo o le viscosity o le toto. Afai o togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis e le tuʻuina atu ai le faʻamoemoega, pe afai o le faaleagaina o vaʻa pito i lalo, o togafitiga e mafai ona faʻavae i luga ole taotoga taotoga:

  1. O gasegase e faʻaaogaina e faʻafefe i totonu o le paʻu ma le musika i le vaʻa afaina i meafaigaluega faʻapitoa. A maeʻa lenei mea, o lona faʻalauteleina ma le pipisi e tupu - o se faʻapitoa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i totonu o le vaa, lea e le faatagaina ai le lumenia e toe vaeluaina.
  2. Faʻatasi ai ma le faʻasaʻo, o le tagata poto faapitoa, faʻaaogaina le gaogao faʻamalosi, aveese faʻamalo ma paʻu toto mai arā.
  3. O le taotoga o taotoga e mafai ona faia, lea e faʻatulagaina ai se taʻiga mo le toto, e faia faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga - i le tulaga lona lua, e tatau ona aveese le nofoaga o le vaa na afaina ma faʻapipiʻi se tuʻi i lona tulaga.
  4. E le o se mea masani, o le agaalofa e faʻaaogaina i le togafitiga o le atherosclerosis - o lenei taotoga e faʻamaoni, faʻatasi ai ma lona fesoasoani e puipui ai laʻau mai le vaʻaia, latou te faʻalauteleina laʻau ma toe faʻafoʻi toto.
  5. O se isi taotoga e le masani ai o le ootoma e faʻaaoga ai le fouvalega. Ina ia tauaveina, o le ponaivi i totonu o le vae ua faaleagaina ma le iloa lelei, ma o se taunuuga o le vaaia o foliga mai o ni auala fou e toe molia ai le tafe toto.
  6. E leʻi manaʻoina, ae o nisi taimi e tatau ai togafitiga o le vaevaeina o vae, o loʻo faʻaalia i le leai o se aʻafiaga o isi togafitiga togafitiga, faatasi ai ma le fausia o le gangrene.

Polokalame puipuia mo le OASNK

E pei ona faaalia i le faatinoga, o soʻo se togafitiga e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le atherosclerosis obliterans e le o se faʻasalaga, ua lava le mulimuli i tulafono faigofie e faatumauina ai se gaogao matagofie ma vae. O faʻamalositino lelei o le taofiofia o le atherosclerosis e aofia ai faiga nei:

  1. E tatau ona e aʻoaʻo e faʻamapulaʻaina oe i mea taumafa ma mumusu e faʻailoa - afai o le mamafa e fetaui ma le maualuga, o le mamafa o loʻo mamafa i luga o vae e sili atu ona maualalo ifo nai lo mataupu o loʻo manino mai ai le manuʻa.
  2. E tatau ona e 'ai lelei, ma mo lenei mea, o meaʻai gaʻo ma le mamafa e aveesea mai le taumafataga, i tulaga ogaoga, faʻaitiitia le tele o meaʻai i luga o le lisi i le mea e gata ai - faatasi ai ma lenei auala, o le maualuga o le cholesterol e ulufale atu i le tino o le a faʻaitiitia.
  3. O le ae manaʻomia le lafoaʻi o amio leaga - ulaula ma inu ava malosi. O le ava malosi e afaina ai le fatu o le muscle ma le totoga, ae o le nicotine e fesoasoani i le foliga mai o masini vase.
  4. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa o vae, e tatau ona toe iloilo lau ituaiga olaga. E tusa lava pe o le galuega e le mautonu, i taimi o malologa ma pe a uma ona tatau ona savali - ma i le tele e mafai ai. E mafai ona e musu e faʻaaoga le elevise, femalagaiga a le lautele ma se taavale, manatua lelei o aoga faʻale-tino ma faia i le taeao. O lenei faiga o le a le gata ina faaleleia ai le tulaga o le vascular system, ae ia faasaoina foi le matagofie o le ata.

E tatau ona manatuaina, i le amataga o le faʻavaeina, o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia e matua mafai ona toe faʻafitia. Ae e seasea lava ona alu se tasi i se taimi atofaina ma tagata tomai faapitoa pe a mavae le pasi mamao i vae o loʻo i ai le tiga. I le taimi nei, o le suʻega o le suʻega o le toto i totonu o pito i lalo e mafai ai ona maua le taimi e iloa ai maʻi. E le gata i lea, o le ultrasound, i le faaopoopo atu i le talepeina, e mafai ona iloa ai veins varicose - o lenei faʻamaʻi e tele lava ina aʻafia ai le ala o togafitiga atherosclerotic.

E mafai ona faia se faʻasalaga talafeagai - e le mafai ona aloese le atherosclerosis o vaʻa o vae e ala i le tausisia o se soifua maloloina lelei, o meaʻai talafeagai ma le pulega tau afi, lafoai o mea ua fai ma vaisu, aʻo tumau pea le mamafa o le mamafa. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona tausia lana lava gaioiga i luga o tausaga uumi o le olaga.

Atherosclerosis o vaʻa o vae: mea tutupu, togafitiga, faʻasologa

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o se tasi lea o faʻamaʻi sili ona matuia ma matautia o faʻamau o vae. O loʻo faamatalaina i le mea moni e faapea, ona o le fueina o toto toto e ala i le atherosclerotic plate po o le toto, o le faʻamavaeina pe maeʻa atoa o le toto i le pito i lalo e tupu.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, vavalalata (stenosis) poʻo le tapunia maeʻa (occlusion) o le lumenia o vaʻa e faʻaalia ai le toto i pito maualalo, e puipuia ai le tafe masani o le toto i totonu o le tino. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le sili atu ma le 70%, o faʻamaoniga o le saoasaoa ma le natura o le tafe o le toto e fesuisuiai, e le lava le toto i tino ma masini e maua ai le okesene ma meaʻai, ma latou le toe faʻaaoga masani.

O le faʻaleagaina o arteries e oʻo atu ai i le tiga i vae. I le tulaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, faʻapea foi ma le le atoatoa po o le le saʻo, togafitiga o gaʻo poʻo le aʻafiaga o pito (gangrene) e ono aliali mai. O le mea e lelei ai, e seasea ona tupu lenei mea.

O le Arteriosclerosis e faʻamaʻapeʻa ai i le pito i lalo, o se maʻi taatele o toto toto o vae. O le tele numera o mataupu e iloa i le vaitausaga e sili atu i le 60 tausaga - 5-7%, 50-60 tausaga - 2-3%, 40-50 tausaga - 1%. Ae o le atherosclerosis e mafai foi ona maua i tagata laiti - i le 0.3% latou te maua ai tagata mamaʻi ua taʻi 30-40 tausaga. E maitauina e tele taimi e mafatia ai tamaloloa i le atherosclerosis pe 8 taimi e sili atu nai lo tamaitai.

Faʻamatalaga: O tamaʻi ulaula ua silia i le 50 tausaga le matua e sili atu le lamatia o le faʻailogaina o le atherosclerosis obliterans.

O mafuaʻaga autu o le atherosclerosis

O le mafuaaga autu o le atherosclerosis o le ulaula. O le Nicotine o loʻo i totonu o le tapaa e mafua ai gaʻo i le pipili, ma puipuia ai le toto mai le feʻaveaʻi i totonu o vaa ma faateleina ai le ono aʻafia ai o toto i totonu oi latou.

Isi mea e faʻaosofia ai le atherosclerosis o laʻau o pito i lalo ma oʻo atu ai i se taimi muamua ma le ogaoga o le maʻi:

  • maualuga le cholesterol ma le faʻateleina o taumafa 'aina i meaola manu,
  • maualuga le toto maualuga
  • mamafa tele
  • faʻasologa o togafitiga
  • maʻisuka malosi
  • leai se gaoioiga faaletino atoatoa,
  • faʻalavelave masani.

Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa o vae

O le faailoga autu e tatau ona e gauai i ai o le tiga o le vae. O le tele o taimi, o le tiga e tupu pe a savali i totonu o maso o le tamai povi ma ogavae maso. Pe a oso i totonu o maso o pito pito i lalo, o le manaʻoga mo le faʻateleina o le toto, e maua ai le okesene i totonu o masini. O faʻataʻotoga o gaʻo i le taimi o le faʻamalosi tino e le mafai ona faamalieina atoatoa le mea e manaomia e le toto, o le mea lea e amata ai le matelaina o le okesene ia i latou, ma e aliali mai ai o ia lava i le tulaga o le tiga tele. I le amataga o le faʻamaʻi, e vave lava ona alu le tiga pe a uma le gaioiga faaletino, ona toe foʻi mai lea pe a alu.O loʻo i ai le maʻi faʻasolosolo, lea o se tasi o faailoga taua o le atherosclerosis o loʻo faʻaumatia ai laʻau o pito i lalo ifo. O tiga i totonu o maso o le sipuni ua taʻua o tiga o le ituaiga o vavave o le maualuga, ma tiga i tamaʻi povi o le vae ua taʻua o le tiga o le ituaiga o le pipiʻi vavalalata.

I le matua, o ia tiga e faigofie lava ona fenumiai ma le tiga i le sooga i totonu o le gasegase ma isi maʻi pipisi. O le Arthrosis e le o faamatalaina i le musika, e pei o le tiga o le tino, lea e sili ona malosi i le amataga o le gaioiga, ma o le a faavaivaia pea pe a "savali solo" le tagata maʻi.

I le faaopoopo atu i le tiga i maso o vae aʻo savali, atherosclerosis e faʻamaʻapeʻa ai arteries o pito pito i lalo e mafai ona mafua ai faʻamaʻi i maʻi (tasi oi latou poʻo nisi):

  1. Faʻalētonu ma faʻalavelave i vae, faʻateleina i le aʻe i luga o faasitepu, savavali poʻo isi avega.
  2. Eseesega o le vevela i le va o pito pito i lalo (o le vae e aʻafia i le atherosclerosis o vaʻa e masani lava e sili atu ona māmā nai lo se mea maloloina).
  3. O le tiga o le vae i le leai o se malosi faaletino.
  4. O manua e le faʻamalolo poʻo le mai i luga o vae poʻo le pito i lalo o le vae.
  5. Nofoaga pogisa i luga o tamatamai vae ma vae.
  6. O le isi faʻataʻitaʻiga o le atherosclerosis atonu o le leiloloa o le pulupulu i maʻa o pito i lalo - i tua o le tapuvae i totonu, i le popliteal fossa, i luga o le suilapalapa.

Tulaga o le maʻi

E tusa ai ma le tuʻuina atu o le le atoatoa o le vavalalata o vaʻa o vae, o faʻamaoniga e mafai ona vaevaeina i le 4 vaega o le atinaʻeina o le maʻi.

  • Laasaga I - tiga i vae, lea e aliali mai pe a uma le tele o gaoioiga faaletino, e pei o le savali mamao.
  • O se tulaga - tiga pe a savali mo ni mamao vavalalata (250-1000 m).
  • IIb tulaga - o le mamao o le savali e leai se tiga e faaitiitia i le 50-250 m.
  • Vaega III (taua ogaoga) - o le tiga i vae e aliali mai pe a savali i se mamao o le itiiti ifo ma le 50 mita. I lenei taimi, o le tiga i maso o pito i lalo e mafai ona amata e tusa lava pe malolo le tagata maʻi, o le a sili ona faʻaalia i le po. Ina ia faʻamalie le tiga, e masani lava ona toso ifo e le au gase o latou vae mai le moega.
  • IV - i lenei laasaga o le tupuga mai o le maʻi papa. I le avea ai o se tulafono, o vaega o le paʻu o le paʻu (necrosis) o loʻo i luga o tamatamailima po o vaega o le vaega. I le lumanaʻi, e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene.

Ina ia aua neʻi aumaia le atherosclerosis i le tulaga ogaoga, e taua le faʻamaonia i le taimi ma faia togafitiga i totonu o se fomaʻi.

Togafitiga o le atherosclerosis o arteries o pito pito i lalo

O lenei faʻamaʻi manaʻomia se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi. Togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e faalagolago i le tulaga o le maʻi, o lona umi, o le maualuga o le faʻaleagaina o le toto. E le gata i lea, o le suʻesuʻeina ma le tuufaatasiga o le falemaʻi e aofia ai foi le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻi.

Afai e iloa le atherosclerosis i le taimi muamua, atonu o le a lava lea e faʻaitiitia ai mea lamatia e faʻaleleia ai le tulaga. I lenei tulaga, fesoasoani:

  1. Faʻasalaina le faʻaaogaina o le ulaula tapaa ma isi masaniga leaga.
  2. A maeʻa se taumafataga e maualalo i gaʻo manu ma faʻaitiitia le cholesterol toto.
  3. Afai o le mamafa poʻo le mamafa o le mamafa.
  4. Faʻaauau le tafe toto i le maualuga e sili atu i le 140/90 mm RT. Art.
  5. Gaoioiga faʻaletino tumau (savali, vai taele, faʻatalositino uila, ma isi).
  6. Mo maʻi e maua i le maʻisuka - puleaina o le suka toto.

I le tulaga o le atherosclerosis vascular, o oloa nei e matua faasaina: pata, margarine, pailani, margarine, aano o manu, sausage, pastes, offal, oloa susu ma mea maualuga gaʻo, pati falai, ice cream, mayonnaise, pastry.

Taua: O se olaga faʻalauiloa e le mafai ai e le vaʻaia ona faʻaitiitia ma faʻavave le alualu i luma o le maʻi.

I isi laasaga, o auala nei e togafitia ai le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo:

  • Conservative
  • Endovascular (itiiti le osofaia),
  • Gaoioiga.

Faʻatau togafitiga

E mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi muamua o le faʻamaʻi, faʻapea foi i mataupu e le faatagaina ai e le tagata maʻi le faʻaaogaina o isi metotia (faʻatasi ai ma faʻafitauli o faʻamaʻi faʻamaʻi). O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, togafitiga o le tino ma aofia ai le pneumopressotherapy, faʻasolosolo savali ma le faʻamalositino.

O le mea e leaga ai, e leai ni vailaʻau e toe faʻafoʻisia uma ai le toto i totonu o se gaʻo ua afaina ma togafitia atherosclerosis. O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu ai le lagolago ma aʻafia ai tamai vaʻaia e aʻafia ai le toto i le vaega o loʻo taofia o le faga. O togafitiga faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻalauteleina ai nei "faʻaogaina" ma faʻamaonia le leai o le toto.

Ina ia faʻamalolo le toto mai vaʻa laiti, faʻaitiitia le toto ma puipuia puipui o maʻa mai isi faʻaleagaga, faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa, o nisi o mea e tatau ona onā i aʻoaʻoga, ma isi e tatau ona ave i taimi uma.

E faaopoopo atu i vailaau, o togafitiga o le pneumopressotherapy - o le massage o masini vaivai o le vae ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa. E ala i le suia o le mamafa ma le maualuga o le mamafa i totonu o se paʻu o loʻo i luga o le limasini, faʻalautele laulaʻau lautele, faʻafefe toto i le paʻu, maso ma mea faʻapipiʻi e faʻaleleia ma faʻafefe toto.

Suʻega faʻavae

O togafitiga sili ona masani mo togafitiga mo le atherosclerosis o vaʻa o vae o metotia o le endovascular - o le faʻamaʻiina o arteries, faʻamalaga o paluni, angioplasty. Latou te faʻatagaina oe e toe faʻafoʻi masani le toto i totonu ole vaʻa e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa.

O nei taualumaga e faia ile x-ray, i masini faapitoa. I le iʻuga, e faʻaaogaina se faʻaofiga mamafa i le vae o le tagata maʻi, ma e tatau ona nofo i le moega mo le 12-18 itula.

Tausiga togafitiga

Afai o le vaega ua pisia o arã i luga o vae ua umi tele mo le faʻaaogaina o auala i tua, o se tasi o taotoga o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai toto i vae:

  1. Faʻataʻitaʻiga o se nofoaga o loʻo faʻasolosolo ai se atigi fausaga (alloprosthesis),
  2. Taʻaloga vavalalata - toe faʻafoʻiina o le toto e ala i le toe faʻafoʻiina o le toto e ala i se vailaʻau faʻasa (shunt). I le avea ai o se paʻu, e mafai ona faʻaaogaina se vaega o le vein mama o le tagata maʻi,
  3. Thrombendarterectomy - aveeseina o se atherosclerotic plate mai le afaina afaina.

E mafai ona tuʻufaʻatasia auala faʻapipiʻi pe faʻaopoopoga i isi ituaiga o gaioiga. Afai o le taʻavale e faʻatinoina i le vaega IV o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina oʻo mai laufanua ua maeʻa, o le aveeseina o taʻavale o nei vaega ma le tapunia o maʻi papaʻa ma se paʻu paʻu e fai.

Afai o le gaoia o le atherosclerosis ua alu i le tulaga ogaoga, pe a fai e gasegase le gangrene o pito i lalo, ma ua le mafai ona toe faʻafoʻi le toto, faʻaaogaina vae vae. O nisi taimi o lenei mea ua na o le pau lea o le ala e laveai ai le ola o le tagata maʻi.

Meaʻai mo le atherosclerosis

Ina ia le mafai ona faaleagaina le vaʻa o vae, e tatau ona pipii i se taumafataga faapitoa, lea e taʻalo ai se vaega taua i le faagasologa o togafitiga. O le sini o meaai paleni o le faʻaitiitia o le tele o meaʻai e aofia ai gaʻo ma cholesterol. Fautuaina e ave:

  • iʻa
  • vela le aano o moa, lapiti, toso,
  • falemaʻi ma meaʻai susu,
  • e le sili atu i le 2 fuamoa i le vaiaso,
  • fualaau aina ma fualaʻau i soo se aofaiga,
  • paʻu ma laau arasi
  • pasta
  • vela
  • falaoamata oloa
  • vai fou, patipati, vaivai kofe, lauti.

E tatau ona faʻapulaʻa le faʻaogaina o oloa nei:

Le lisi o oloa e te manaʻo e vavaeeseina atoa mai le meaai:

  • puaa, puaa, ham,
  • margarine, pata,
  • faʻasalaga,
  • gaʻo sisi ma kulimi mumu,
  • kiliva, falai falai,
  • mayonnaise
  • ava malosi

E le aofia ai foi oloa tau tapaa.

E fautuaina e ave meaʻai poʻo le kuka. Pe a tao, faʻaaoga le fuamoa paʻepaʻe, ma pe a kuka kuka, e tatau ona aveese le gaʻo. Faaaoga le suauʻu olive e pei o se salati salalau, faaopoopo le sua o le tipolo poo le vineka. Faʻatapulaʻa le faʻaoga o masima.

Faʻafefea ona aloese mai le faʻamaʻi?

O le puipuia o le atherosclerosis e aofia ai i le mea muamua:

  • Faʻalo le ulaula.
  • Meaʻai talafeagai, taumafa o le cholesterol-leai.
  • Gaoioiga faaletino.

O nei fagaloa e tolu o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. E le tatau ona e faʻavaivaia oe lava i faʻamalositino, e mafai ona e faia i aso taʻitasi ma faia taʻaloga mo vae. E le gata i lea, o se tamaʻitaʻi faapitoa ma togafitiga faʻasoifua maloloina e fesoasoani e fai ma faʻasologa.

Faitau atili e uiga i le puipuia atoatoa o le atherosclerosis iinei.

Togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo o togafitiga faʻalafo

O le Cholesterol e mafai ona teuina i totonu o soʻo se vaa, ae o le tele o le thrombosis e aʻafia ai laʻau ma veins ole pito i lalo. O le atiina ae o le atherosclerosis vascular e mafua ai le tiga, le gasegase ma e oʻo lava i le tipiina o vae. O le togafitiga o togafitiga e faʻaaoga i le faatupuina o le gaioiga o le mafaufau, faʻaleleia o le toto ma faʻamamaina o gaʻo ma veins. Faatasi ai ma metotia faasao mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, o togafitiga faʻasolosolo faʻasalalau e faʻaaogaina. E amata i le faʻavaeina o se paleni paleni ma faʻatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le plasma toto ma le aveesea o le mamafa o le mamafa.

"Togafitiga" togafitiga o le atherosclerosis

"Togafitiga" o le atherosclerosis o meaʻai e faʻavae i luga o se filifiliga poto o meaʻai. O oloa faamamaina (semolina, falaoamata maualuga, sisi mama, pasta) i le i ai o pusa atherosclerotic e le fautuaina. E faʻamamaina veins ma arteries:

  • lala mai le oats ma le saito,
  • faʻamaina e leai ni meaʻai
  • falaoa falaoa lelei,
  • greens, fualaau faisua, fua.

O le lisi o aso uma o se tagata maʻi i le atherosclerosis o vae e fautuaina ia aofia ai le 300 g fualaau faisua ma ia le itiiti ifo i le 200 g fua. O le meaai e tatau ona eseese. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o fualaau faisua ma fualaau faisua ma meaola o le biologically active, ua faaleleia le tulaga faamoemoeina. A e fatuina se lisi, e mafai ona e faʻaaoga le lanu lanu. O aso uma e te manaʻomia ai le 'aiina o meaʻai i ni paolo:

  • samasama (citrus)
  • mumu (tomato, apple),
  • rasipi (pipi),
  • lanumeamata (kukama, salati),
  • paʻepaʻe (fuluʻilaʻau, kapisi papaʻe).

Pe a fai le "meaʻai" togafitiga o le atherosclerosis ma le thrombosis, e taua le aua nei fafagaina. O le lelei o aafiaga o oloa e mafai ona faʻaumatia atoa ona o le tele o taimi faʻaaoga. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o le meaai e tatau ona avea ma auala o le olaga. O le filifiliga sili ona lelei o laʻau meaai o le Nu 10. I le avea ai ma vailaau i fesuiaiga eseese, faʻaaoga le garlic ma aniani. O tagata maʻi 40 tausaga ma le matutua ua fautuaina e inu pati pateta fou, kukama, beets.

O le togafitiga o le atherosclerosis e sili atu ona aoga pe afai o le fufulu o le ate o loʻo faia muamua. Mo le toe faʻafoʻiina, aemaise lava, o loʻo faʻaaogaina ai le mafiafia. O loʻo tuʻuina i le eria o le popo i le taeao ma le afiafi mo le lua vaiaso.

Laʻau togafiti

E le gata i le faʻaaogaina o infusions ma teuteuga o laau. Ae o le alualu i luma o le atherosclerosis o pito i lalo, e tatau ona tosina mai ai togafitiga faa-tagata, e pei lava o auala faaopoopo o togafitiga, pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

Auala mo le faʻaaogaina totonu

O le taʻiala o le gaioiga o meaʻai ma mea faʻaleagaina o loʻo faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, faamamaina ma faamamaina o le lipid.

Faʻaleleia Fualaau Laʻau

Olani pine mama - e lima punetini, vine o le rosehip - tolu punetini, peni tila - o se sipuni sipuniFaʻasolo meaʻai, sasaa se lita o vai. Simmer mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. Ufiufi ma se solo, tuʻu aiInu uma le susu i le asoO aso uma e saunia ai se teuteuga fou, ia togafitia mo le itiiti ifo i le masina Mountain ash, strawberries, vaʻa, marigolds, horseail, laʻau laʻau, laʻau faʻamalo - i tutusa tutusaI le 300 g vai inu, sasaa se sipuni sipuni o le aoina, kuka mo le 3-4 minute. Faʻailoga mo le tusa ma le lua itula, faʻalavelaveInu i luga o se manava gaogao ½ cup fa fa i le asoO le meafaigaluega e faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻaalia o le atherosclerosis. Laʻau vao - 15 gLiligi se ipu vai inu i le mutia, faʻamalosiInu i le taimi e tasi i se manava gaogaoE fautuaina le inu i sina sipuni Fugalaau poʻo fua o Sophora japonica - 50 gLiligi le Sophora ½ lita o le vodka, faʻaaoga mo le masinaAve se sipuni i le tolu pe a ma le tolu i le fa masinaE faʻamamaina lelei e Sophora puipui o toto mai suauu Laʻau eleele elecampane - 30 gLiligi le aʻa ½ lita o le vodka, faʻasolosolo i se nofoaga pogisa mo aso e 40Inu i luga o se manava gaogao 25 ​​matūGaoioiga faaopoopo a le elecampane - faʻamaʻiina o le ulu

E le o se mea leaga faʻamaonia o le hawthorn. Ua onā i luga o se manava gaogao 30 faʻafefe tolu taimi i le aso.

Faʻaleleia faʻalotoifale

O vaifofo mai fafo e fesoasoani e vave aveese ai le tiga ma le vaivai i vae, faatelevave le tafe toto ma aveese le fulafula.

Auala mo le faʻaaogaina o le lotoifale

Uu manogiMalosiaga Puipuia o le Malosiaga - 100 g, Pork Fat - 400 gFuʻu gaʻo, faaopoopo le mutia, faʻafefiloi. Tutu mo le lua itula i totonu o se vai vaiLeni ia le itiiti ifo ma le 35 aso i aso uma i vae ua afaina i le po. A maeʻa le 20-aso malolo, toe fai le kosiA faʻamamaina le suāuʻu, e fautuaina le faia o gaioiga maso PaʻaNettleSasaa le vai inu, tuu i luga, faaopoopo i le taeleO le umi o le taualumaga e 30 minute.Sili atu Le Faʻaaoga Fuga Fou FaʻaaogaSage, St. John's wort, plantain, succession - o se sipuni sipuniAoina mai mo le 300 ml o vai inu. Faʻamalosia ono ono itula, faʻalavelaveMosele gau i totonu o se fale mafanafana, tuʻu le nofoaga na afaina. O le umi o le taualumaga e tolu itula. Faʻaalu faalua i le aso - i le aoauli ma le po. Aʻoga - 20 asoAʻo lei faia le faʻatinoga, e mulumulu vae i le soap. E fautuaina le galu e faʻapipiʻi i le tele o laulau

Faatusatusa baths fautuaina. O maʻi gasegase e teu eseese i le malulu ma le vevela: i le malulu - e oʻo i le tolu sekone, i le vevela (e oʻo i le 45 °) - a itiiti ifo ma le lima minute.

O le tele o mea gaioiolosi e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i le atherosclerosis o loʻo maua i le pito o le fatu. E faʻamalosia ai le tafe toto, faʻavasega le toto ma faiga faʻavae, e maua ai se aoga aoga i luga o le faʻamalosia o galuega a le fatu.

Bee Pharmacy

E masani lava, faatasi ai ma le atherosclerosis ma le thrombosis o pito i lalo, e faʻaaoga ai le meli. E faasolosolo malie lava ona 'ai i se manava leʻo po o se mea inu e avea o se vaega o faʻamalosiga:

  1. 15 g o le vailaau o le pīpī o le apple ua faamamaina i totonu o le lita o le suavai ma 60 g o le meli ua faaopoopoina. Inu le ½ cup i aso uma
  2. E lima lemoni ma ulu e lima o kekisi ua nutimomoia, 1 kg o le meli ua faaopoopoina. E teu le vailaau i totonu o le pusaaisa, mo le masina i aso uma latou te inu ai i se manava gaogao i le sipuni sipuni. E le fautuaina le faʻaaogaina i le maualuga o le maualuga o le malosi o le aloʻa ma le gastrointestinal pathologies.

Latou te inuina le meli ma le lanikalisi, faatasi ai ma le plantain juice, ma le lemon. E faʻamamaina lelei le gaogao ma le velo o le uaina. I ni vaega laiti (i le pito o se naifi), e faalua i le masina ile masina.

Aafiaga faaletino

O le faamalositino ma le faʻaaogaina o le tusi mo le thrombosis ma le atherosclerosis o vae e faʻafaigofieina ai le tafe toto i veins ma arteries aʻafia. Massage e faʻaolaina ai le faʻagasologa o le toe faʻaaogaina o le maʻila ma le toe faʻaleleia o le telefoni. O le faʻalavelave o faʻatinoga o le physiotherapy e faia i se paolo talafeagai, ma faʻaitiitia le faateleina o le mamafa o le mamafa. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa:

  1. Toes e sii ai mea mai le fola i ou tamatamai vae.Afai e tulaʻi mai se faʻalavelave, taofi, sii i luga ou vae,
  2. Savali "i luga o ou tamatamailima" (savali i le mita i le pito i luma ma le fuli o le itu, faʻamaʻi ma le tosoina o ou tamatamaivae, pei o loʻo taoto i le fola),
  3. Faʻaaogā se mea "bearish" (savali i le mita i le pito i luma ma le feliuliuai o le itu, o laʻau alofilima ma taʻavale i itu eseese),
  4. Liliu vae (nofo, pepelo) - mo le fitu sekone i itu eseese.

E tele togafitiga masani e talafeagai i togafitiga o le atherosclerosis ma le thrombosis o pito i lalo. A faʻaaogaina, o le mea autu o le tausisia lea o tulaga uma o kuka ma mataʻituina le faʻaalia o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga