E mafai ona ou 'aina aso ma pancreatitis?

I atunuu Asia, o taimi o fua o le pama e matua taatele lava. E 'aina i latou fou, mago, faaopoopo i ipu eseese. E talitonuina latou te faʻaleleia lelei le soifua maloloina ma faʻaʻumiʻumi le soifua o tagata. Ua aofia i totonu o le taumafa a tagata gasegase ma le tele o siama. O aso ma pancreatitis e maua ai le tele o manuia i le tino o le tagata maʻi, ae e mafai ona 'aina naʻo le maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi, ma fuafua le tulaga o le faʻamaʻi ma ia mafaufau i faʻasologa o le maʻi.

Uiga aoga o aso mo le tino o le tagata

O nei fualaau suamalie ua i ai i la latou tuufaatasiga le tele o mea aoga aoga e tatau ai mo le masani ai o gaioiga o totoga ma mamanu uma:

  • vitamini (A, C, K, E, PP, sui o le vaega B),
  • elemene taua (iodine, potassium, magnesium, uʻamea, calcium, apamemea, cobalt, fluorine, cadmium, manganese ma le tele o isi),
  • lavelave (fiva laau) ma mea faigofie (kullukose) gaʻo - i le tele o mea,
  • fualaau faisua, amino acids, e aofia ai mea taua,
  • fualaau aina suamalie, meaola, gaʻo taua.

Le aoga aoga o aso i le tino o le tagata:

  • Antimicrobial, anthelmintic, aʻafiaga.
  • Faʻaauau masani o le polokalame cardiovascular: puipuia le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻaleleia le tulaga o le fatu o le fatu, faʻaitiitia le maualuga o le toto.
  • Faʻaleleia o le setete o le neuropsychic sphere: faʻasaʻo le moe, lagona, faʻaitiitia o le ulu, popole, loimata.
  • Faateleina le puipuiga, puipuiga a le tino e tatau ai mo le lelei o le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.
  • Vitamini, antioxidants faʻaleleia le vaʻai, le tulaga o le paʻu, fao, lauulu - toe faʻafouina le tino, puipuia le atinaʻeina o neoplasms mamaʻi.
  • Faʻavaveina o le faʻafouina o mea ua faaleagaina.
  • Le faʻamalosiina o le faʻamalositino o le intestinal, faʻaitiitia le faʻamaʻaloga o le faʻamalosi.

    Fua i le faagasologa o le gasologa o le tino ma le faʻamalosia o le pancreatitis

    I le taimi o le vevela tele o le mumū, ua vaivai ai le pancreas: o le gaosia o enzymes digestive ma a latou faitioga i totonu o le duodenum ma le puleaina o hormones (inisalini ma glucagon) e aofia ai le gaosiga o le gaʻo.

    I lenei laasaga, o le lelei o togafitiga e fesoʻotaʻi tonu ma le tausisia o se taumafataga faapitoa: o oloa uma e faʻaleleia ai le secretory ma le tautua afi o le gastrointestinal tract e le aofia ai i le taumafa a se tagata maʻi. O aso e i ai se fausaga lapoʻa, o loʻo iai le tele o fiva laʻau, aemaise lava i se mea faigata o fualaau mamago. O lenei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le mea o loʻo i ai meaʻai (manava, vavao, gall vladdertive, bile ma pancreatic ducts). O lenei aʻafiaga o fualaau aina i se faʻalavelave mimiti i le pancreas poʻo isi totoga o le vaega o meaʻai (faatasi ai ma le cholecystitis, gastritis, enteritis) e mafua ai ona faʻateleina le manava o le manava, faʻaosoina ai le atinaʻeina o le manava, flatulence. O nei faailoga e sili atu ona leaga ai le manuia o le maʻi.

    E le gata i lea, o le tele o le kulukose i aso e manaʻomia ai le faʻateleina o le pulelaʻau o le inisalini, faʻamaualugaina le vaega o le endocrine o le pancreas.

    O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau o pama ma lapisi pancreatitis o ni mea e le fetaui.

    Aso mo le pancreatitis masani ma i le vaega o le faʻamagaloga o le faʻamaʻi

    A maeʻa ona faʻaitiitia le faʻailoga o le afi mumusu, o le a faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, o tulaga faʻataʻitaʻiga o suʻega a le laboratory ma le ultrasound o le tino o le tino o le tino e masani ona faʻasolosolo, o le soifua maloloina e faʻalauteleina. O oloa e fesoʻotaʻi ma le lisi faʻatagaina e tagata tomai faapitoa e faʻaopoopo i le taumafataga. Aso ma ipu mai ia i latou i le laasaga o le faʻamalologa e mafai ona avea ma se mea e ese ai i le tele o sitiva masani ma leaga. O mea o loʻo i totonu o nei fua e maua ai se aoga aoga i le setete o le pancreas: latou te saofagā i le faʻaititia o faʻamatalaga mumusu, edema, ma faʻavave le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau lava ona e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa (gastroenterologist, nutritionist, endocrinologist poʻo le fomaʻi).

    E faʻafefea ona 'ai aso, ma mea e kuka ai mai ia i latou - meaʻai meaʻai

    O le tele lava o taimi, o fua e 'aina i foliga o fualaau mamago. E fautuaina e le au atamamai le pancreatitis e faaopoopo i ai pe a kuka kuka, kuka kulimi, fulu. O le mea lea, o fua e sili atu ona gauaiina e le tino ma e le afaina ai le tulaga o le fualaau otaota. O le pulupisi gaosia lelei e aofia ai le fiber, e faʻafefe ai le mucosa gastrointestinal ma faʻaleleia le motumotu o le intestinal.

    E fautuaina foi e tagata e taumafa meaai le faaopoopo o fualaau aina i aano o manufasi, sapalai o fualaau suamalie, soupeti, cereals. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e faasolosolo malie lava ona 'ai le aso na maeʻa. O le aso o le oloa e fautuaina e tagata tausi meaʻai e le sili atu i le 10 fasi vaega.

    E le mafai ona e 'ai nei fua i luga o se manava gaogao, talu ai oa latou meaola oona e aʻafia ai le mucous membranes o se manava gaogao, faʻafefe ia i latou, ma faʻaosofia ai le faʻateleina o le puleaina o sua oona. O le gaosiga o le sua o le pancreatic, lea e faʻaleagaina ai le pancreas lava ia, e toe faʻafeteina foi.

    O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o aso o le maʻisuka, lea e masani ona faʻalavelaveina le ala o le pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le kulukose toto ona o le leai o le inisalini i le le atoatoa o le panocreatic endocrine.

    Aʻo faʻaaogaina se fuainumera tele o taumafa maualuga-carb, lea e aofia ai aso, ma le maʻisuka, o le faateleina o le faateleina o le totoga o le suka i le suka e ono mafai, lea e oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia, e oʻo mai ai.

    E faʻasaina foʻi e tagata e taumafa mea taumafa tagata aloese mai le 'aina o aso.

    Auala e filifili ai se mea lelei i le faleoloa

    A filifilia se oloa i totonu o le faleoloa o le a naʻo se tagata maʻi, faʻamasino i iloiloga a fomaʻi, e tele mea e tatau ona mafaufau i ai:

    • fualaau suamalie o lanu enaena
    • o fualaau aina e tatau ona atoatoa, e aunoa ma ni tipi,
    • o le paʻu o le lelei, aso faʻamago lelei e tatau ona matte, leai ni vaʻa,
    • fualaau mamago e le faigata tele i le paʻi,
    • o le oloa e tatau ona aunoa ma ni faailo o le pala, moli.

    A o gaosia fualaau suamalie ma le suka suka, latou te pipii faatasi. O le faʻaaogaina o na aso mo le pancreas ma le tino atoa e afaina, talu ai ua maualuga tele i le kalori. O fualaau e sili ona aoga fuagogo, o fua ia na faʻamago i le ogaumu e faʻaaoga ai tekinolosi talafeagai.

    O aso e matua suamalie, fualaau lelei e aofia ai le tele o mea aoga aoga lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faaopoopoina i le lisi o togafitiga mo le tele o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faatagaina mo le naʻo le taimi o le faamagaloga, pe afai ole maʻi e le maua i faamaʻi matuia lea e solia ai lenei oloa (maʻi suka, gaʻo).

    O le a le pancreatitis, ona mafuaaga ma faailoga

    O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.

    O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i foliga uma ma foliga masani, faatasi ai ma tiga ogaoga i le pito i luga.

    O le faʻaaogaina o inflammatory i le pancreas e mafua ai le faʻamalosia vave o enzymes lea e faʻamalosi i le siosiomaga ma amata ai ona galue faʻamalosi.

    O le kulupu sili o tagata ei ai le pancreatitis o i latou e taumafaina le tele o ava malosi, meaʻai gaʻo, faapea foi tagata e masani ona togafitia.

    O le pancreatitis e mafai ona gasegase ma tumau. O le pancreatiti o aso nei e atiina ae i le talaaga o se ituaiga tino o le faamai pe ona o maʻi o le ate, thyroid gland or atherosclerosis. E faigata ona iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae i le tele o tulaga, o le pancreatitis e mafua mai i le tele o le ava malosi ma faʻamaʻi o gallbladder.

    O le faʻafitauli o le gasegase, faʻaleagaga, maʻi faʻavavela, faʻafitauli faʻaleagamoni, faʻamaʻi pipisi, manua o le tino poʻo le taotoga i luga o le manava poʻo le biliary tract e mafai foi ona avea ma mea e foliga mai ai lenei maʻi. Faailoga o pancreatitis:

    1. Tele tiga tiga
    2. Maualuga maualuga
    3. Maualuga maualuga pe maualalo le mamafa,
    4. Suiga i le tele
    5. Nausea
    6. Vomiting
    7. Gutu gutu
    8. Faʻailoa poʻo le faʻamalosi
    9. Laupepa samasama i luga o le laulaufaiva
    10. Totoina
    11. Lanu samasama samasama.

    I le laasaga muamua o le faamai, o faailoga o pancreatitis e tutusa ma i latou o loo i ai le oona malosi, ae afai e naʻo le maʻi o le maʻi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomai.

    Mea aoga? Faasoa le sootaga

    O le le iloa lelei o pancreatitis e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le cholecystitis - mumū o le gallbladder. Ona o siama, o le maʻi pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu i le purulent complications. I nisi o tulaga, e tupu le toto toto. O le faʻatafunaina o pancreatic ma peritonitis o ni faʻafitauli matuia foi.

    O le pancreatitis le mafai ona mafua ai le maʻisuka. E mafai foi ona maua le taunuuga fasioti tagata. Ina ia taofia le amataina o le pancreatitis, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa, faʻaalu taimi masani ma taumafa gaʻo i ni mea laiti, tuu le ava malosi, faʻalogo lelei i nai mea le lelei e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le gastrointestinal tract.

    Metotia mo le suʻesuʻega ma togafitiga o pancreatitis

    O le suʻega o le toto o le a fesoasoani e faʻamaonia le pancreatitis.

    E mafai ona e faʻamaonia le iai o le faʻamaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻaeʻa, lea e aofia ai:

    • Suʻe toto
    • Coprogram,
    • Iloiloina o le pancreas, ate, lelelele ma gall vess using the ultrasound,
    • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le vevela.

    Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai ona faʻamālōlōina se paʻu o le pancreatitis e ala i le pipii atu i se taumafataga faapitoa mo le tele o aso.

    Faatasi ai ma faʻafitauli i totonu o le 3 i le 5 vaiaso, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai meaai paleni. I le sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia e le maʻi maʻi le faʻamalosi falemaʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. I le pancreatitis, e matua faʻasaina:

    1. Mea inu ava malosi
    2. Meaʻai anapogi
    3. Meaai ma mea manogi ma mea taumafa,
    4. Laʻu iʻa
    5. Meaʻai fagota,
    6. Teu, malosi lauti, koko,
    7. Mea inu gaosi
    8. Fualaau suamalie
    9. Yogurt, gaʻo kulimi suamalie,
    10. Telati, keke, caramel,
    11. Sausage, sooga,
    12. Manatua le falaoa
    13. Laisa, meaʻai, gaʻo.

    O se tasi o mea autu o togafitiga o le mea o loʻo i totonu o le meaai. I le togafitiga o pancreatitis, o aso muamua e fa, e tatau i le tagata gasegase ona teena meaʻai uma, ia inu vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi. O le isi laasaga o le amata lea ona 'ai ma le faʻaeteete meaai lelei.

    O le taumafataga Numera 5 ua manatu e masani ona taliaina i togafitiga, o lona uiga o le teenaina o meaai, lea e faaleleia atili ai le fausia o le elemene i totonu o le manava ma faaosofia ai le malosi o le enzymes o le pancreatic. E mafai ona 'ai:

    • Fualaau faisua
    • Leanoa aano, iʻa ma moa,
    • Palu falaoa i totonu o vai poo susu (sei vagana ai saito),
    • Mea e gaosi mai susu,
    • Tasi lemu
    • O le vermicelli vela,
    • Lago apu
    • Laʻau o fualaʻau
    • Falaoa o le sana
    • Se aofaiga faatapulaaina o siamu, meli,
    • I se numera tapulaa o bisiki masi, marmalade, marshmallows,
    • Teu lauti, faʻamalosi.

    I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, o se meaʻai e tatau ona mataituina e le tagata maʻi mo le 8 masina, ma a maeʻa - ia tusia ma le faaeteete au meaai i aso taitasi.

    O a fua suamalie e mafai ona ou 'ai ma se meaai?

    Fualaau aina suamalie ua faʻamalosia i le tele o vitamini.

    O fualaau mamago o se punavai taua o mea aoga e aoga mo le tino o le tagata. O tagata e iai le pancreatitis mo se taimi umi lava latou te vavalalata i se lisi tele o oloa.

    O le taumafaina o fualaau suamalie e fesoasoani i le toe faatumuina o le tele o vitamini ma minerale ua leiloloa faatasi ai ma meaai faasaina i le tagata maʻi.

    O le faʻaopopoina o fualaau mamago i le taumafataga e na o le pancreatitis e masani ona maua, ma e le o mea uma e laiti. E mafai ona 'ai:

    1. Prunes
    2. Pears tipi
    3. Apu tipi.

    Ona o le maualuga o lona suka, e faʻasa ona faʻaaoga:

    O le filifiliga sili mo le aina o fualaau mamago mo pancreatitis o le faia lea o compotes ma sina aofaiga o suka.

    O lea ituaiga vai e le afaina ai le pancreas, ae, i se isi itu, o le a faamalosia ai le tino ma faatumu i vitamini.

    O le vitio faʻasolosolo o le a taʻuina atu ia te oe mea o aoga e aoga mo:

    Aisea e matua lelei ai le totoina mo maʻi o le pancreatitis?

    Laʻau o pauna ia e faʻamaina faapitoa.

    O laʻau o se tasi o fua sili ona aoga fuagogo. Laʻau, tusa lava pe a vele, e tele mea aoga: pectins, fiber, malic acid, vitamini A, B1, B2, C, iron, phosphorus, sodium, potassium, ma le magnesium.

    O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona faʻaopopo meaʻai i la latou mea taumafa, ae sili atu ma le faʻaeteete ma i ni mea laiti, ma o maʻi e iai faʻafitauli e le mafai ona faʻaaoga fualaau po o isi fualaau mamago, talu ai ona o le pancreatitis, o le pancreas e matua nofouta i meaʻai ma le tele o suka. E le gata i lea, o laʻau e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻataʻitaʻiga, lea e le taliaina i le tulaga o pancreatitis.

    Faatasi ai ma se foliga vaivai o le faamai, e mafai e le tagata maʻi ona fuafuaina le fuaina o fualaau mamago e tatau ai mo le tausia o meaʻai, ma taulai atu i uiga o lona tino. E faʻatagaina e le sili atu i le sefulu fualaau mama i le aso. O faʻamanuiaga o paʻu mo le tino:

    1. Tulaga masani o le metabolism,
    2. Tulaga masani o le tulaga ma galuega tauave o le gastrointestinal tract,
    3. Puipuiga o le mautinoa
    4. Faʻaleleia tulaga o le paʻu,
    5. Faʻamaʻi siama,
    6. Faʻaleagaina faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular,
    7. Faʻaitiitia avanoa o le kanesa
    8. Faateleina avanoa.
    9. E iai foi le malosi o le toto ma le malosi o le malosi.

    E mafai ona e 'aina lenei fualaau mamago e aunoa ma se vevela vevela, fua atoatoa. O meaʻai manaia ma le soifua maloloina o loʻo faʻafefiloi palu, salu, pulumu pulu. O lenei oloa e talafeagai foi e avea o se faʻaopoopoga i vasega lua. Mo maʻi e maua i le pancreatitis ogaoga, e naʻo ni meaʻai ma ni pamu vao e faatagaina.

    O le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e faalagolago i le auala e galue ai le pancreas. O le ala saʻo o le olaga, o le paleni o mea taumafa ma le gauai atu i sina mea itiiti o le faʻamaʻi o ni laasaga taua i se olaga e aunoa ma ni faʻafitauli.

    O se meaʻai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le na o ni mataupu faavae paleni o mea taumafa, o se vaega o togafitiga, e aunoa ma le matauina o tulafono ole vailaʻau o loʻo ave e faʻaumatia le tupe. O le faʻamatalaga faigofie: o le pancreas ma le gall sladder e faia se vaega tele i le faʻapalaina o meaai (o nei okeni e faʻaumatia ai oloa i o latou elemene faavae e "manino" i le inumaga).

    Faʻalagolago i le natura o le faʻaogaina o le faʻaleagaina (e mafai ona faʻamalosi pe faʻaloloa), e tatau ona e tuʻuina atu totoga e malolo mo sina taimi, pe faʻafiafiaina ai le latou galuega. I le tulaga muamua, o le a mafai ona toe faʻaleleia, i le lona lua - e le o le atrophy.

    Meaʻai tele

    O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

    1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu vai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, mai le mea na aveesea uma ai gaʻo,
    2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le sukalati kuka i le susu ma le vai (1: 1), faʻafefeteina, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa, e faʻaofiina i totonu,
    3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
    4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
    5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

    Taumafa mo le pancreatitis le tumau

    O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

    • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
    • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
    • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
    • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
    • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
    • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
    • masima - e le silia le 10 g
    • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
    • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

    5p taʻiala o le laulau

    Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

    1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
    2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
    3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
    4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
    5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
    6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
    7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
    8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
    9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

    Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

    Meatotino aoga o aso

    E mafai la ona 'ai aso mo le maʻi poʻo le chronic pancreatitis? O fualaau suamalie i fafo o le tuufaatasiga o loʻo i ai le tele o meaʻai ma minerale. O le oloa na masani ona faʻaaogaina i le kuka, faia o le uaina, ma ipu kuka. E 'aina ma faʻamago, mago.

    I fua o togafitiga masani, aso o se vailaau mo pancreatitis ma cholecystitis, lea e mafua ai lenei oloa masani mo le tele o faamai. O a mea aoga aoga o loʻo aofia ai i lenei oloa masani:

    • se vaega o vitamini A, E, PP, C, o se faʻalavelave o vitamini B1, B2, B5, B6,
    • minerale, sodium, fluorine, aluminium, sulfur, boron, zinc, iron, cobalt,
    • suauu taua,
    • glucose
    • 22 ituaiga o amino acids.

    E le o oloa uma lava e mafai ona mitamita ai ia mea aoga aoga i lona tuufaatasiga. Aso o loʻo aumaia ai foʻi se aoga aoga mai le faʻaaogaina i soo se faiga:

    • faʻaleleia manaoga
    • faamalosia le faʻaogaina o tagata,
    • faamalosia le ivi o le sootaga fesootai
    • faamautu le gaioiga vaaia.

    Fautuaga a fomaʻi mo le faʻaaogaina i ia faʻamaʻi:

    • ARI
    • fatu fatu
    • ODS
    • felaʻuaiga faʻatasi
    • faʻafitauli faʻapitoa
    • faʻamalosia le soʻotaga mo popolega faaletino ma mafaufau,
    • puipuiga o le kanesa,
    • aveese toxins ma mea leaga mai le tino.

    Fua o le pama, aso, ma le pancreatitis, fatuina ni tulaga mo se toe malosi atoatoa mai lenei ituaiga o faamaʻi, ae naʻo le taimi o le tulaga o le maʻi, e leai ni faailoga o le faʻaleagaina.

    Laasaga laititi o pancreatitis ma aso

    I le taimi o le vaega lapopoa o le pancreatitis, ogaoga le faaleagaina o le tino o le pancreas, o lona mucosa e tupu. O le sua o le pancreatic e faagaoioia i le ala e amata ona faaleagaina ai puipui o le pancreas. O le mea lea, pe a tupu se osofaiga ogaoga, latou te fautuaina le malologa atoa ma togafitiga ma le fiaai mo le 2-3 aso, lea o le a taofia ai le gaosiga o le vai oona ma taofi ai le atinaʻe o le maʻi.

    E ui lava o le natura na maua ai aso faʻamaonia ma le tele o gaʻo aoga, ae o gaʻo ma le fiva faʻatele, e faʻasaina le oloa mo le faʻaaogaina i le vaega laititi o togafitiga. Aso ma pancreatitis e manaʻomia ma mafai ona faʻaaoga, na o le vaitaimi o le tulaga mausali o le maʻi e aunoa ma le atinaʻeina o osofaiga faʻafuaseʻi o le maʻi.

    O le a le aʻafiaga o le faʻaaogaina o aso i le vaitau o le faʻamagaloina le faʻaogaina o pancreatitis:

    • o le tele o le kulukose ma le suka, o le ulu i totonu o le toto o le a faʻaosofia ai le faʻavaveina o le gasegase, lea o le a mafua ai se avega mamafa i luga o le pancreas ma le pancreatitis,
    • fualaau o aso, maua ai le malosi e fufulu ai ona o le maualuga o le suka, lea o le a mafua ai le manava ma le tiga i totonu o le manava,
    • O le fiva feʻaveaʻi o le a faia ai se faʻamaʻi o le faailoga ma le colic i totonu o le manava.

    A maeʻa le faʻamagaloga, o aso e faʻaofiina i totonu o le taumafataga, ae o le faʻaaogaina e na o le pau lava le mea e gaosia, ona o le tino o le tino o le a maua se avega faaopoopo i luga o le pancreas, lea o le a aumaia i le taimi nei taunuuga.

    Aso ma le taimi o le faʻamagaloga

    A maeʻa le osofaʻiga o le pancreatic, e mafai ona faʻaaoga aso mo pancreatitis i le taimi o le taimi o le faʻamaʻi? E mafai, ae i le taimi lava lea e tausisia fautuaga a le fomaʻi ma meaʻai ua faatonuina.

    O le pancreatitis pe a mavae le vaega laititi e avea ma foliga masani o le maʻi, talu ai e matua faigata lava ona faʻamalolo atoatoa le maʻi. Faʻatasi ai ma se aʻoga masani, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i tausaga uma, aemaise lava i le taimi o le tautotogo ma le tautoulu o le tautoulu o le tino. I le mulimuli i fautuaga i mea taumafa ma togafitiga, ua toe foʻi le maʻi.

    A maeʻa le pancreatitis i totonu o le laasaga o le faamagaloga ma le mautu, faapea foi i le setete o le soifua maloloina, e leai se itu poʻo ni faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le maʻisuka, ua faʻaalia i latou lava, o nei fua o loʻo 'aina. Faaopopo mo meaʻai gaʻo, kuka tao, salati fualaʻau.

    O le a le aoga o le faaopoopoina o aso i meaai ma pancreatitis i se tulaga o le faʻamagaloina faifaipea:

    • o se tino vaivai ua maua le lagolago e tau ai i mea leaga ma mea matautia matautia,
    • faamalūlūina le fulafula o le maso, taofi faiga le lelei i totonu o le tino,
    • puipuiga o kanesa
    • tausia le mafaufau ma le tulaga faaletino i se tulaga masani lautele,
    • fesoasoani e faʻamalosia le muso o le myocardial,
    • faʻamamāina ai faʻamaʻi pipisi o tiga, faʻafetai i le faʻamaʻi,
    • faʻamalosia le tino ma meaʻai ma vitamini e tatau ai.

    O faʻamanuiaga o le 'aina o fua e manino ma e le mafai ona faʻamagaloina, ae o lenei faʻaoga, faʻaaoga e tatau ona malilie i le fomaʻi.

    Faʻaaoga meatotino ma faʻaleagaina

    O nei fua, lea e masani ona maua i tagata i luga o le laulau i le tele o fualaau mamago, e mauoa i mea amino, latou te aofia ai le 23 o le 26 tuufaatasiga o meaola ninii. E tele ituaiga minerale ua maua i mea suamalie: calcium, zinc, magnesium, phosphorus, seleni, iron, sodium, ae o le tele lava o aso o le potassium (100 g o le oloa e aofia ai le 696 mg o lenei elemene).

    O fualaau mamago e maua ai vitamini o vaega B (B1, B2, B5, B6), A, E, C, PP ma K.

    Afai e te 'ai e le aunoa ni nai fua, e maua e le tino mea e tatau ai mo lona masaniga masani. Aso i le vai o le taeao o le taeao, o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi o nisi ituaiga i atunuu Aferika. O lenei lisi e le suia i le olaga atoa o se tagata, ae e lagona lelei i le taimi e tasi.

    O fua suamalie suamalie o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino

    1. Faamalosia le puipuiga o le tino, faaitiitia le lamatiaga o le maua o se faamaʻi malulu poo viral.
    2. Aso e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu ma vaʻa toto, puipuia le atinaʻeina o le anemia, faʻaitiitia o le toto, faʻamalosia le muso o le fatu ma faia le vaʻaia o vaa.
    3. Faʻaitiitia le tiga ogaoga i le taimi o le galue, faʻateleina le gaʻo uterine musika.
    4. A maeʻa le fananau mai, gasegase, vaivai faaletino ma le mafaufau, vave vave ona toe faʻaleleia se tino vaivai.
    5. Faaitiitia le popole.
    6. Fesoasoani e togafitia maʻi faʻamaʻi.
    7. Puipuia le faʻavaeina o manuʻavave, faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua.
    8. Faamalosi le au.
    9. Latou te puipuia le atinaʻeina ole tino vaivai i totonu o le manava ma le fatu.

    E ui o le tele o fualaau o pama e tele mea aoga, e tatau ona e 'ai i ni mea laiti, aua latou maualuga i calories ma vave faʻapupula le kulukose toto.

    O le mea lea, o tagata e aʻafia i le gaʻo ma gasegase e maua i le maʻisuka e fautuaina e lafoai nei fualaau mamago. Carbohydrates maua i aso e faʻaumatia ai le nifo i tagata o loʻo i ai caries. Ma talu ai o lenei oloa ua gasegase mo se taimi umi i totonu o le gastrointestinal tract, e fesoasoani i le tupu o le faamaʻi i totonu o fafine maʻitaga, i tagata e leai ni gaioiga faʻatasi ai ma le motusia o le tuinanau o le intestinal.

    E faapefea ona filifili ma teu?

    O fua e le i ai se taimi e faʻaleleia atoatoa ai laau o pama e masani lava ona aumai i Rusia. O na aso e mumu i ogaumu pe faʻafefete i suka suka, ona o le a avea ai ma sili atu o le kalori, ma ua faʻaitiitia ai a latou meatotino aoga. Ae i luga o fata o le au faatau o oloa lelei ia. E mafai ona iloa i foliga vaaia. O le fufuluina o fualaau mamago ua i ai se lanu uliuli enaena, o se matte surface e leai ni mea, o aso e le tatau ona pipii i le paʻi.

    Faʻasalaga faʻapisinisi i le faiga o le faʻagogoina e mafai ona mateina i faʻamaoniga nei:

    1. Paʻu o le paʻu ma vaʻavaʻai.
    2. O le tioata ma tioata tioata e tafe mai luga o le paʻu.
    3. Faʻamaʻa ma faʻamalosi fua.
    4. O meaʻai ma se manogi manogi ma le fagafalaʻau.

    E lelei le faʻatau aso ma se ivi, aua latou te le masani ona tuʻuina atu i togafitiga vevela.

    A maeʻa le faʻatau, o fualaau mamago e tatau ona teuina i se nofoaga malulu malulu i totonu o se pusa tioata e tapuni faʻapuni i se tapuni. Afai e tatau ona tuʻuina le oloa mo le masina pe sili atu, e tatau ona tuʻu le koneteina i totonu o le pusaaisa.

    E mafai ona ou 'aina aso ma pancreatitis?

    O tagata e maua i le maʻi pipisi e tatau ona 'ai lelei, ae talu ai o aso manogi e aoga tele, o loʻo aofia ai i le lisi o se tagata e maua i le pancreatitis, ma mafaufau i le ituaiga o le maʻi (gasegase poʻo le faʻasolosolo), faapea foi ma le vaitaimi (faʻamalologa poʻo le toe foʻi).

    I se foliga laititi

    Afai o loʻo maʻi se tagata i le pancreatitis mo le taimi muamua i lona olaga, e tele lava ina tupuga mai le maʻi ma faʻalavelave ai le tagata ua afaina i le tiga tele. I le taimi lea, mo ni nai aso, e sili atu mo ia le teena atoatoa o aso, ae o isi meaʻai foi. A maeʻa le anapogi, e le o aofia ai fua o pama i meaai a le tagata maʻi, aua e le mafai ona afaina le tulaga o le tagata, ona e le mafai ona afaina ai le maʻi. O fualaau suamalie Digestible e tupu ai le gaʻo o le intestinal ma mafua ai le faʻamalosiina, lea e faʻaalia i le poloka ma le mama.

    I se taimi masani

    O aso e mafai ona faasolosolo malie ona ulu atu i le lisi ole maʻi pe a fai o togafitiga o le gland ua pasi i se tulaga masani.

    I le vaitau o le faamagaloga (malolo), e mafai e se tagata ona 'ai e oo i le 10 fualaau mama i le aso.

    E sili atu le 'ai ia i latou o se vaega o le jelini, fualaau aina suamalie, siamu ma meaʻai suamalie. O le tamaoaiga i le potassium ma fualaʻau satema e fesoasoani i le fuga o le gland. Aso, faʻafetai i le kulutamic acid, faʻaitiitia le gaosiga o enzymes pancreatic e faʻaleagaina ai le tulaga o le pancreas.

    Meaʻai mo meaʻai ma meaʻai suamalie faʻatasi ma aso

    O isi ipu e saunia mai aso, ae o mea inu suamalie mama e sili atu mo tagata mamaʻi ma pancreatitis.

    E tatau ona e manaʻomia le 100 g o fua o pama, 3 lapopoa tele, o le pine o le kinamona ma le 1.5 lita o le vai. O apu o le a tosoina ma tipi i ni fasi pepa, fufulu fualaau aina mama i le vai mafanafana mo le 10 minute, fufulu ma aveese fatu. A uma ona tuʻu aso ma apu i totonu o se apa, faʻaopopo le vai ma aumai i se faʻala. Cook i luga o le vevela mo le 20 minute, sasaa le tipolo. A maeʻa le 5 minute, tape le kesi ma faʻaliliu le vai i le 37 ° C.

    Ina ia saunia le geli 200 g o fualaau mamago, 100 g suka ma sina palania oona o loʻo kuka i le 3 l vai seia oʻo ina vaivai le fua. I le 200 ml o vai mafanafana, 3 tbsp. salu, liligi le paluga i le aso tiola, mafanafana, le faatagaina e kuka, ma aveese mai le vevela. Faʻaopopo 1 le ipu o le vine suamalie masani, faʻafefiloi ma sasaa i vaega.

    O le jelini e faʻafefeteina, teuteuina i kulimi sasaʻa.

    • E mafai ona ou 'aina vine ma pancreatitis?
    • E mafai pe leai ni laupepa mo pancreatitis?
    • E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma pancreatitis?

    O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

    Aso ma vaitaimi pisi

    O le faʻaaogaina o fualaau mamago i le gaioiga o le inflammatory i le pancreas e mafai ona na o le lelei o le faʻafitauli. Afai e te 'ai fua i le taimi lava e amata ai le faʻamaʻi poʻo le faoa faamalosi, o le maʻi e mautinoa e mafatia mai le tele o gaioiga le manaomia o le tino.

    E i ai le faateleina o uiga le lelei o pancreatitis, o le dysbiosis o le intestinal, colic, o se faʻamaʻi malosi o le tiga i totonu o le tino. Leai se taimi e masani ai, afaina, tiga tiga, fermentation ma flatulence.

    I le gaioiga laititi, i ni nai aso talu ona amata le faʻamaʻi, o fua o le pama o le date e faʻatagaina e faʻaaogaina i le tino o le compote, jelini poʻo le decoction. I lenei tulaga, o le gaosiga o enzymes pancreatic o le a faaitiitia, o le soifua lelei o le a faaleleia atili, o le maualuga o le sodium ma le potassium o le a faʻaitiitia le fula i totonu o se okeni vaivai.

    Aso faʻatasi ma pancreatic pancreatitis ma le faʻaogaina o le inflammatory i le gallbladder, e tatau i se maʻi matua ona 'ai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le taimi nei o fualaau suamalie, e pei o isi fualaau mamago, e tatau ona faʻaopoopoina i le meaʻai vave.

    O mea taumafa e aofia ai meaʻai suamalie e saunia i luga o le suka ma le vai.

    Aso i se foliga masani o le maʻi

    A e lagona le lelei, e leai ni faʻafitauli o le tino pancreatitis, o aso e 'aina e pei o se mea tutoʻatasi, faʻaopopo i salati, o meaʻai ma meaʻai.

    O se tasi o mea e manaʻomia muamua mo le 'aina o fualaau aina, o le lē lava lea o le predisposition i le gaʻo, faiga faʻavae i le tino i totonu o taʻaloga masani.

    O le sili atu i le 10 aso e faʻatagaina ona 'aina i le aso, o lenei aofaiga o loʻo faia mo le leai o se mea, o le manaʻoga mo le calcium, magnesium ma le sulfur. Ina ia puipuia ni mea le lelei, ia amata i se aofaiga laitiiti.

    A o faʻalavelave le faʻaleagaina o le tino, pe a ma le 2 vaiaso, o le a tuʻuina atu e le fomai le faatagaga e fiafia i aso malogo.

    O le tulaga sili ona lelei o le aso ma ona aafiaga aoga i luga o le tino o le a manuia ai le pancreatitis.

    Afai e te mulimuli i se taumafataga, o le faʻaleleia o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le a le toe i ai le tiga ma isi lagona le lelei.

    Auala e filifili ai ma teuina aso

    E mafai ona e maua uma aoga aoga o fualaau aina pe afai e te 'aina se mea lelei, e tatau ona i ai se lanu lanu enaena. E masani ona pogisa laʻau pe afai o fualaʻau malamalama o loʻo i luga o le faamalama, e foliga mai na vaʻaia i latou ma e le o vaʻaia, ae latou te leʻi maumau uiga taua.

    O le mea autu e le o le faʻatau mai o fualaau mamago i ni mea e faaleagaina pe faaleagaina, o se isi faailoga e le manaʻomia, o le faʻamalosi, o loʻo talanoa e uiga i aso muamua ao le i faʻatau atu. E lelei pe afai o fua o le mea e vaivai, e malu lava i le paʻi. O fualaau manua e fua mai ai le maualuga o le suka, pe afai ei ai ni faafitauli i le mamafa, e sili atu le teenaina.

    E le manaomia le taumafa i aso susulu, mo foliga matagofie o latou togafitiga ma glycerin, lea e leai se mataua o mea aoga. E tatau ona e filifili mo fualaau mamago mamago, o le a avea ma se togafiti moni, e aoga mo le faia o mea suamalie pe mafai foi ona faʻaaoga nai lo le suka.

    O le tausisia o tulafono o le teu oloa e fesoasoani e puipuia ai uiga taua o le oloa, aso fou:

    1. teuina i totonu o se taga pepa,
    2. auina atu i le pusaaisa
    3. faʻaaoga pe a manaʻomia.

    Afai latou te le mulumulu ma fou, o le a latou taoto i lalo o ia aiaiga mo le tusa o le lua masina. Ae ui i lea, o le sailia o aso fou mo le faatauina atu e toetoe lava a le mafai.

    E sili atu i luga o fata o faleoloa e mafai ona e mauaina fualaau mamago o le pama vine, pe afai e mafai ona e faatauina ni fua tele ma e te le manaʻo e faʻaleagaina ia mea, faʻaaoga se pusa paʻu po o se koneteina tioata mo le teuina.

    O le mea e le mafai ona faia o le teuina o le oloa i le la, i le vevela ma aunoa ma le afifi. O aso malogo ua faʻamafanafanaina o le a faasaoina ai mea aoga pe a tuʻu i se nofoaga matutu, pouliuli ma malulu. I luga o le pito i luga o le pusaaisa i le vevela o le tusa ma le zero tikeri, o aso o le a taoto mo le itiiti ifo i le tausaga, o le a le toesea lona tofo e tusa lava pe teuina i totonu o le pusaaisa, i le isi itu pe a mavae le 5 tausaga o le a tumau pea vitamini ma minerale.

    E mafai ona e teu ni aso i fafo atu o le pusaaisa, o loʻo matou talanoa e uiga i fualaau pasteurized. O le a manaʻomia:

    • aloese mai le oso
    • Faʻapipiʻi le oloa ile pepa
    • tuʻu i totonu o le afifi.

    O le isi auala e teu ai o le sauniuniga lea o le pasta suamalie, lea e talafeagai ona faatagaina i le maʻisuka ma le pancreatitis. Pasta e mafai ona avea ma sui lelei mo le suka paʻepaʻe, fesoasoani i le togafitiga o le pancreas.

    E tatau ona e aveina le 400 kalama o aso malogo, sasaa i luga o le vai kuka. A maeʻa lenei mea, e faʻafefe le vai, e ave fatu mai le fualaau aina, o le pulupulu e faʻafeiloaʻi atu i se mea e faʻaleleia ma faʻafefiloi lelei. Aʻo sauni, e faʻafeiloaʻi le masini i se fagu tioata, tuʻu i totonu o le pusaaisa. I le faagasologa o sauniuniga, afai e leai ni faʻamaʻiloga ma ni mea e afaina ai, e manaʻomia ona e faʻaopopo sina moli moli po o se apricots. Ae i luga o se manava gaogao e faasaina le 'ai o le pasta suamalie, e mafai ona mafua ai le gaioiga.

    E sili le tuʻuina atu o aso faʻatagaina, lea e tumu i sipuni ma isi suamalie suamalie. E i ai nai vitamini i totonu ia i latou, ma o le sugar sugar e motusia uma faamaumauga, lea e matautia ma afaina i le le lelei o taunuuga mo le afaina o le pancreas ma le pancreatitis.

    O faʻamanuiaga ma lamatiaga o aso o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Tuua Lau Faamatalaga