Mataʻu Mata (mata mata) - faʻavasegaga, foliga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, tala tutusa, iloiloga, tau

Afai e te manaʻomia le faia o se filifiliga i le va o fualaau oona Emoxipin ma Taufon, faʻalogo i le faʻavae autu: ituaiga o mea galue, o latou faʻaoga, faʻamaoniga ma le faʻailoga. O nei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le angio- ma le retinoprotective agents.

Uiga o le Emoxipin

Faʻataʻaga - Moscow Endocrine Plant (Rusia). Pepa o le tuʻuina atu o le vailaʻau: injection, mata mata. O le tuufaatasiga e aofia ai na o le 1 le vaega galue, o le vailaau o le igoa tutusa. O lona vailaau o le 2-ethyl - 6-methyl-3-hydroxypyridine hydrochloride. O le faʻaogaina o le emoxipin i le 1 ml o le fofo o le 10 mg. Mataʻu mata e mafai ona faʻatauina i totonu o se fagu (5 ml). O le vaifofo mo le tui o loʻo maua i ampoules (1 ml). O le pusa e aofia ai le 10 pcs.

O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻaalia ai se meatotino e faʻaumatia. I le taimi o togafitiga, ua maitauina le faaleleia o le setete.

O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻaalia ai se meatotino e faʻaumatia. I le taimi o togafitiga, ua maitauina le faaleleia o le setete. O le faʻasolosolo o capillaries e faasolosolo malie ona faʻaititia. I le lumanaʻi, o le taunuuga o loʻo lagolagoina. E faaopoopo atu i ai, emoxipin puipuia malu toto mai aafiaga o tulaga le lelei. I le taimi o togafitiga, e faʻagesegese ai ona faʻagasolo faʻasalalauga. I le taimi lava e tasi, ua toe faʻafoʻi mai le okesene i faʻamaʻi, lea e faʻamavaeina ai faailoga o le hypoxia ma puipuia le tupu mai o lenei tulaga faʻaleagaina i le lumanaʻi.

O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻaalia ai foi meatotino faʻasao. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻaititia o le faʻagasologa o le faʻamaʻiina o vailaau aoga o loʻo gaosia e le tino ma tuʻuina atu i meaai. O le vaega malosi i le tuufaatasiga e aʻafia ai meatotino, faʻasolosolo maulalo o le toto: faʻaitiitia le viscosity, e puipuia ai le faʻapipiʻi o paʻu o le toto ma fesoasoani ai e faʻaumatia paʻu o iai.

Faafetai ia Emoksipin le faaitiitia o le paʻu.

O le vailaʻau e puipuia ai le faʻaleagaina o le myocardial e ala i le aafia ai o le faʻamalosia o le fatu fatu. I lalo o le faatosinaga a le emoxipin, ua faateleina ai le gataifale. I le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial, o se faʻaitiitia i le vaega o le upega tafaʻilagi lea e ufitia e le necrosis e lauiloa. E le gata i lea, o le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

Paʻu mata - faatonuga mo le faʻaaoga lelei

I le tele o tulaga, o mata e le mafai ona faʻaaogaina aoe ofuina ni tioata vaivai, ona o le vaega malosi o le vailaʻau e mafai ona faʻaputuina i luga o le mucous membrane, ma o se taunuuga e mafai ai ona sili atu le manava. I le taimi o le mata o mata, e tatau ona lafoaʻi tioata vaivai, sui i tioata. Afai e le mafai ona mumusu tioata fesoʻotaʻiga, ona tatau lea ona laei pe a ma le 20-30 minute pe a uma ona tuʻuina atu mataʻu i totonu o mata.

Afai e tatau ona faʻaaoga i le taimi e tasi le lua pe sili atu ituaiga o mata e faʻafefe, ona tatau ai lea ona faatumauina se vaitaimi i le va o le latou faʻaofiina ia le itiiti ifo ma le 15 minute, ma le lelei - afa itula. O lona uiga, i le taimi muamua e totoina se mataua, ona maeʻa lea o le 15-30 minute le lua, o le isi 15-30 minute mulimuli ane le tolu, ma isi.

O le tele ma le umi o le faʻaaogaina o mata o le a faalagolago i la latou ituaiga, mea faʻamalositino o mea aoga ma o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai se faʻamaʻi faapitoa poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga. I faʻamaʻi pipisi o le mata, o faʻalauleʻa e faʻatulagaina i le 8 i le 12 taimi i le aso, ma i faʻamaʻi le masani ai faʻamaʻi, 2 i le 3 taimi i le aso.

Soo se mata e faapau i lalo e tatau ona teu i se mea pogisa i le vevela o le potu e le sili atu i le 30 o le C ina ia latou taofiofia a latou togafitiga. A uma ona tatala le pusa i le fofo, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le masina e tasi. Afai e le faʻaaogaina mata ile masina e tasi, ona tatau loa lea ona lafo le fagu matala ma e tatau ona amata se mea fou.

O fualaau mo mata e tatau ona faʻaaogaina mulimuli lava i tulafono nei:

  • Fufuluina ou lima i le fasimoli aʻo leʻi fufulu mata.
  • Tatala le fagu
  • Pipette le vaifofo pe afai e le faʻapalaina le fagu i se kululu,
  • Tui lou ulu i tua ina ia mafai ona e tilotilo atu ile taualuga,
  • Faatasi ai ma lou tamatamai lima lima, toso le eyeli pito i lalo ina ia mafai ai ona iloa le pusa o le conjunctival,
  • E aunoa ma le paʻi atu i le pito o le pipette poʻo le fagu fagu ile mata o le mata ma mata, tuʻu faʻatasi se matāua o le vaifofo saʻo i totonu o le pusa o le conjunctival, e faia i le tosoina o le eyelid pito i lalo,
  • Taumafai e pupula ou mata mo le 30 sekone,
  • Afai e le mafai ona pupula le mata, ona faʻafefeteina lea, ma taumafai e aloese mai le tafe o le vailaʻau faʻasaina,
  • Ina ia faʻaleleia atili le faʻaogaina o lālā i totonu o le mucous membrane, e tatau ona e lolomiina lou tamatamailima i le tulimanu pito i fafo o le mata,
  • Kuni le fagu.

Afai, i le taimi o le mata o le mata e tasi, o le pito i luga o se pipette po o se fagu elemene na te paʻi atu i mata poo le pito i luga o le conjunctiva, ona le toe faaaogaina lea o nei mea faigaluega. O lona uiga, ina ia faʻamalosi le mata lona lua, e tatau ona e ave se pipeti fou pe tatala se isi fagu vailaau.

Faʻavasegaina o mata matala i le ituaiga o gaioiga ma le lautele

3. Mataʻu o mata mo le togafitiga o faʻamaʻi mata (antiallergic):

  • Fualaau o loʻo i ai faʻamaumau o le membrane e avea ma mea e gaosia. E aofia ai Cromohexal, Lecrolin, Lodoxamide, Alomid. O fualaau faasaina e faaaoga i vasega,
  • Fualaau o loʻo i ai antihistamini e avea ma mea gaosi. O nei mea e aofia ai Antazolin, Azelastine, Allergodil, Levocabastine, Feniramin, Histimet ma le Opatonol. O nei fualaau oona e faʻaogaina i vasega,
  • Fualaau o loʻo i ai vasoconstorors e avea ma mea e gaosi. E aofia ai Tetrizoline, Nafazolin, Oxymetazoline, Phenylephrine, Vizin, Allergofthal, Spersallerg. O nei fualaau oona e faʻaaogaina naʻo le talafeagai e faʻaitiitia ai le mumu sesega o mata, faʻasaʻo le fulafula ma faʻamalolo ai le faʻamalosi. O le faʻaaogaina o le vasoconstrictor ua faʻatagaina e le silia ma le 7 - 10 aso i le laina.

4. Paʻu mata e faʻaaogaina glaucoma (faʻaitiitia le mamafa o le intraocular):
  • Laʻau e faʻaleleia ai le tafe o vai inu. E aofia ai Pilocarpine, Carbachol, Latanoprost, Xalatan, Xalacom, Travoprost, Travatan,
  • Laʻau e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le vai inu. E aofia ai Clonidine (i Rusia o loʻo maua i lalo o le igoa Klofelin), Proxofelin, Betaxolol, Timolol, Proxodolol, Dorzolamide, Brinzolamide, Trusopt, Azopt, Petoptik, Arutimol, Cosopt, Ksalak. I le faʻaopoopoga, i le tele o atunuu o loʻo faʻafefe mata o Aproclonidine ma Brimonidine, e le resitalaina i Rusia, e faʻaaoga,
  • Fualaau o loʻo aofia ai neuroprotectors e lagolago ai le faʻatinoga o le nerve optic ma puipuia ai lona edema. E aofia ai ia Erisod, Emoxipin, 0.02% o le solution histochrome.

5. Mataʻu o mata e faʻaaogaina ma puipuia ai faʻasalaga:
  • M-anticholinergics - 0.5 - 1% vaifofo o le atropine, 0.25% fofo o le homatropin, 0.25% fofo o le scopolamine,
  • Alpha-adrenergic agonist - Mesatone 1%, Irifrin 2.5 ma le 10%,
  • Faʻasogo lena faʻasolosolo gaioiga metabolic i mata o le mata. E aofia ai Taurin, Oftan-katahrom, Azapentatsen, Taufon, Quinax. O le faʻaaoga umi o nei laʻau e mafai ona faʻagesegese pe taofi atoa ai le alualu i luma o pepa taʻavale.

6. Matala o mata o loʻo i ai mea faʻapitoa i le lotoifale (faʻaaogaina e faʻamamaʻa ai le mata i faʻamaʻi ogaoga poʻo le taimi o faʻataʻitaʻiga ma taotoga). E aofia ai le tetracaine, dicaine, oxybuprocaine, lidocaine ma le inocaine.

7. Pepa o mata e faʻaaogaina mo faʻafitauli faʻapitoa (faʻamaloilo le tamaititi aoga, faʻataga oe e vaʻavaʻai i le tupe, vaʻai faʻasalaga o vailaʻau eseese o mata, ma isi). E aofia ai Atropine, Midriacil, Fluorescein.

8. Mata o mata e faʻafefeteina le mata o le mata ("loimata e le tafe"). E faʻaaogaina mo matagogo i tua o soʻo se tulaga poʻo faʻamaʻi. O fualaau e le mafai ona faʻaaogaina e aofia ai le Vidisik, Oftagel, chest chest o drawers, Oksial, Sisteyn ma le "faʻanatura faalenatura".

9. Mataʻu o mata e faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o le masani masani o le mata o le mata. O sauniuniga a lenei vaega e faʻaleleia ai meaʻai o mata mata ma faʻagaoioia faiga faʻava-o-tino i totonu. E aofia ai Etaden, Erisod, Emoxipine, Taufon, Solcoseryl, Balarpan, histochrome 1%, acetate retinol 3.44%, cytochrome C 0.25%, faʻamalama o le sulu, retinol acetate poʻo palmitate ma le tocopherol acetate. O fualaau e faʻaaogaina e faatelevave ai le toe faʻaleleia o mata pe a maeʻaeʻa, manuaga, faʻapea foʻi ma le talaaga o faiga o le dystrophic i le kene (keratinopathy).

10. Mataʻu o mata mo togafitiga o fibrinoid ma le maʻi o le hemorrhagic. E aofia ai Collalysin, Hemase, Emoxipin, Histochrome. O nei syndromes e tupu mai i le tele o faʻamaʻi eseese o mata, o lea e paʻu ai mo lo latou toomaga o loʻo avea o se vaega o le togafitiga faʻapitoa o le tele o pathologies.

11. Pepa o mata e aofia ai vitamini, minerale, amino acids ma isi meaʻai e mafai ona faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i totonu o masini o mata, ma faʻaitiitia ai le fua faatatau o le alualu i luma o cataract, myopia, hyperopia, retinopathy. E aofia ai Quix, Ophthalm-katachrome, Catalin, Vitaiodurol, Taurine, Taufon.

12. Mataʻu Mata o loʻo i ai vasoconstrictors o mea aoga. E aofia ai Vizin, Octilia. O nei mataua e faʻaaogaina mo togafitiga o togafitiga, faʻamaʻaloga o le edema, mūmū ma le le faʻavauvau i mata e faasaga i le talaaga o soʻo se faʻamaʻi poʻo tulaga faʻapitoa. Lago e le fofo le faamai, ae na o le aveeseina o faailoga tiga, o lea e mafai ai ona faaaoga e avea o se vaega o togafitiga faigata. O tupe e le tatau ona faʻaaogaina mo le umi i le 7 i le 10 aso sosoo, e pei ona mafai ona atiaʻe e vaisu.

Mata o mata mai le vaivai

O le faʻaitiitia o uiga o le gaogao o le mata (lanu mumu, vevela, fulafula, le toʻa i mata, se lagona o le "oneone", ma isi mea), faʻaaogaina o loimata (Vidisik, Oftagel, chest chest o drawers, Oksial, Systeyn) poʻo le vasoconstrictus tetravolin (Vizin, Octilia, VisOptic, Visomitin). I le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi muamua e faʻaaoga vasoconstrictors mo le 1 i le 2 aso, faʻapipiʻi ia i latou 3-4 taimi i le aso seia oʻo ina mou atu faailoga tiga. Ma, mo le 1 - 1.5 masina, faʻaaoga soʻo se sauniuni o le loimata, faʻapipiʻi i mata 3-4 taimi i le aso.

E le gata i lea, o laulaau Taufon o loʻo i ai se faʻalavelave o meaʻai, vitamini ma minerale e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo e mafai ona faʻaaoga e faʻamalolo ai le vaivai o le mata. O laulaau Taufon e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi - mai le 1 i le 3 masina faʻaauau.

O laʻau sili ona lelei mo le faʻamaloloina o le lelava o le mata o le faʻaaogaina o loimata, sosoo ai ma Taufon, ma mulimuli ane, vasoconstrictors. Taufon ma le faʻaaogaina o loimata o loʻo faʻaaogaina e tutusa ma le mea e tasi, ma faʻafefe o vasoconstrictive e mafai ona faʻaaogaina na o fesoasoani faʻafuaseʻi.

Mata matala

Mo le togafitiga umi o gasegase o le tino ma faamaʻi mata (mo se faataitaiga, conjunctivitis), e lua ituaiga o mata o mata e faʻaaoga:
1. O sauniuniga ma faʻamalosi faʻamalosi (Cromohexal, Ifiral, Krom-allerg, Kromoglin, Kuzikrom, Lekrolin, Stadaglytsin, High-Krom, Allergo-Komod, Vividrin, Lodoxamide, Alomid),
2. Anetamini (Antazolin, Allergofthal, Oftofenazole, Spersallerg, Azelastine, Allergodil, Levocabastin, Histimet, Vizin Allerji, Reactin, Feniramin, Opton A ma le Opatonol).

O le togafitiga aupito sili ona faʻamatalaina o loʻo i ai i sauniuniga mai le vaega o stabilizers o le membrane, o le mea lea ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi po o maʻi mata, faʻapea foi ma le le atoatoa o le antihistamines. I le faʻamuamua, mo se togafitiga mo faʻamaʻi mata matala, e mafai ona e filifilia se vailaʻau mai soʻo se kulupu, lea e le lelei le aoga e mafai ona sui e le isi.

O loʻo faʻaaogaina le faʻamautuina o fualaʻau ma antihistamines mo le togafitiga o allergies, ma vasoconstrictor (Tetrizolin, Naphazoline, Oxymethazoline, Phenylephrine, Vizin, Allergofthal Spers, e faʻaaogaina e fesoasoani muamua ia mafai vave ona faʻaaogaina le faʻaleleia, fulafula, lagrimation ma le le toʻa i mata). ) O loʻo faʻaaogaina faʻamaumauga o le numera ma antihistamines i vasega mai le 2 i le 3 vaiaso i le 2 masina, ma vasoconstrictors mo le sili atu i le 7 i le 10 aso.
Tele e uiga i Alu

O mata o Conjunctivitis e faʻafefe

O le mata o le mata o le Conjunctivitis e filifilia e faalagolago i le mafuaʻaga o le mumu o le mucous membrane o le mata. Afai o le bacterial conjunctivitis (o loʻo i ai le tuusao), o le a tilotilo mata i vailaau faʻamaʻi (Levomycetin, Vigamox, Tobrex, Gentamicin, Tsipromed, Tsiprolet, Oftakviks, Normaks, Phloxal, Colistimitat, Maxitrol, Futsitalmik ma isi). Afai o le conjunctivitis viral (i mata e naʻo le mucous membrane ua alu ese e aunoa ma le paluga o le gaʻo), ona paʻu lea i vaega antiviral (Actipol, Poludan, Trifluridin, Berofor, Tele-IMU). I le faʻaopoopoga, mo soʻo se conjunctivitis - viral ma siama, faʻafefe i le sulfanilamide lautele (Albucid, Sulfacyl sodium) poo viseptics (Ophthalmo-septonex, Miramistin, Avitar, 2% o le acidic solution, 0.25% zinc sulfate solution, 1% o le solution o le nitrate siliva, 2% solution collargol ma le 1% o le solution o le protargol).

Afai ei ai se tagata e afaina ai le tino, ona tatau lea ona faʻaaoga mataua anti-allergic.

I le faaopoopo i le togafitiga o loʻo i luga, o le faʻamoemoe e faʻaaoga le faʻaaogaina o le conjunctivitis, faʻafefe-inflammatory, vasoconstrictive ma faʻafefetega faʻalealogia e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa. O faʻasolosolo malie (Tetracaine, Dicaine, Oxybuprocaine, Lidocaine ma Inocaine) e faʻaaogaina pe afai e manaʻomia ina ia faʻasaʻo ai le tiga, pe afai e le mafai e faʻamalositisi fualaʻau ona faʻaumatia le tiga o le tiga. Vasoconstrictors (Vizin, Octilia) e faʻaaogaina e pei o mataua o se falemaʻi, pe a manaʻomia e faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻamalo mo sina taimi, ma faʻafuaseʻi ona aveese le fulafula ma le mumu o mata. O vailaʻau faʻamaʻi-faʻamalama o loʻo faʻatusalia e ni vaega se lua:

  • Laʻau o loʻo aofia ai vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory non-steroidal (NSAIDs) o ni mea gaosi. E aofia ai - Voltaren ota, Naklof, Indokollir,
  • Fualaau e aofia ai hormones glucocorticoid o ni mea e gaosia. E aofia ai le prednisone, dexamethasone, betatathasone, prenacid.

Laʻau ma glucocorticoid hormones e mafai ona faʻaaogaina naʻo le siama faʻamaʻi pipisi ma le ogaoga mumū. I isi tulaga uma lava, e tatau ona faʻaaoga faʻamago i NSAID.

O faʻalavelave faʻalavelave nei e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻasalaga eseese:
1. Sofradex ma Toradex - faʻatasi ai ma le bacterial conjunctivitis,
2. Ophthalmoferon - faʻatasi ma vailaʻau vailaʻau.

A maeʻa ona toe faʻafoʻi mai i le conjunctivitis ina ia faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o fausaga masani o le tino, e mafai ona faʻaaogā faʻasolosolo e mafai ona faʻaaogaina (Etaden, Erisod, Emoksipin, Taufon, Solcoseryl, Balarpan, histochrome 1%, acetate retinol 3.44%, cytochrome C 0.25% , acetate retinol poʻo palmitate ma tocopherol acetate) ma vitamini (Quinax, Ophthalm-Katahrom, Catalin, Vitayodurol, Taurin, Taufon,).
E sili atu i le conjunctivitis

O mata o mata e faʻafefe

O mata o le mata o ni fua o fuataga ua faamoemoe mo le faaaogaina i luga.O lona uiga o loʻo faʻafeiloaʻi (totoina) tuusao i luga o le mata, mai le mea o lo o gauai ai i totonu o masini loloto. Ina ia mafai e le vailaʻau ona faʻaaogaina a latou togafitiga faʻamalosi lelei i le sili atu ona lelei, e tatau ai ona faʻaauau pea ona faʻamautu pea le faʻaoʻo i luga o le mata. Ina ia faia lenei mea, faʻaauau ona faʻafefete mata - i le 3 i le 4 itula. E tatau ona taua lenei mea ona o loimata ma punou vave lava le fufuluina o le fualaau faasaina mai luga o le mata, ma o se taunuuga o le a taofia ai lona togafitiga.

Analogs i mata o mata e mafai ona na o vailaau e fuafua mo le faʻaaogaina pito i luga - faʻaaoga i mata. I aso nei, e naʻo ni nai fuataga o fua e ono mafai ona mafua mai i tala tutusa o mata mata - o mata ia o foliga, gels ma ata tifaga. O manogi, gels ma ata tifaga, faapea foi ma mataua, e mafai ona aofia ai mea gaosi eseese, ma o lea e mafai ona faʻaaoga mo faʻamaʻi eseese. O mea sili ona masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Tetracycline, Levomycetin, Erythromycin, ma isi), gels ma le reparants (faʻataʻitaʻiga, Solcoseryl) ma ata tifaga ma Albucid. E masani lava, o suauu, gels ma ata tifaga e faʻapipiʻi mata ma ua aofia ai i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi eseese. O le mea lea, i le ao, o laulaʻau e masani ona faʻaaogaina, ma ata tifaga ma mea manogi o loʻo taatia i mata i le po, ona o loʻo i ai se taimi umi.

Matala mata

O faʻamatalaga o mata e faʻafefete eseese e faʻalagolago i le ituaiga vailaʻau o loʻo faʻaaoga e le tagata.

O le mea lea, o iloiloga o le vasoconstricor e paʻu (mo se faataitaiga, Vizin, VizOptik, Vizomitin, Octilia, ma isi) e masani lava ona lelei, aua o le taimi tonu lava pe a maeʻa ona faʻaaogaina le aʻafiaga, o faʻamaʻi tiga, e pei o le fulafula, mata, mumu o puipuiga. O le mea moni, o lenei mea e uunaʻia ai le tagata e tuʻu ni manatu lelei e uiga ia i latou. Ae peitai, o nei laulaua e faʻaaogaina naʻo se togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi tiga o maʻi mata. I se isi faaupuga, na o le faʻaaogaina o faʻamaoniga, ae le fofoina le faʻamaʻi.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau mo le togafitiga o le glaucoma e eseese - mai le fiafia ma lelei i le le lelei. E faʻalagolago i le lelei o laʻau i totonu o lenei tagata faapitoa. O le mea e leaga ai, talu ai o tagata uma lava taitoatasi, e le mafai ona vavala muamua pe o le a le vailaau faapitoa e talafeagai mo lenei tagata faapitoa. O le mea lea, e masani lava ona taʻu atu e fomaʻi i le taimi muamua muamua se vaifofo e fetaui mo se toatele o tagata, ona, afai e le fetaui ma lenei tagata faapitoa, sui i se isi, ona filifilia lea o mata mata matala.

O faʻamatalaga e uiga i antibacterial, antiviral and antiseptic drops, o se tulafono, e lelei, talu ai o nei tupe na vave vave ma fesoasoani lelei e faʻamalolo ai soʻo se maʻi mata. O le tele o taimi, o lālā i totonu o lenei vaega e faʻaaogaina e matua o tamaiti e masani ona aʻafia i maʻi pipisi ona o amio a pepe.

O faʻamatalaga o mata e faʻafefete mo le togafitiga o faʻataʻitaʻiga e eseese, o loʻo i ai uma le lelei ma le leaga. O le mea moni e faapea o sauniuniga o cataractory ei ai sona aafiaga taua i le na o le faaumiumi faʻaaogaina. Ma o lenei aafiaga taua e le o le faʻaleleia atili o le faʻaaliga, ae ia taofi le alualu i luma o pepa faʻasalalau, o lona uiga, e leai se mea na tupu. O tagata e malamalama i lenei mea latou te tuʻuina atu ni iloiloga lelei e uiga i le pa'ū mo le togafiti togafitiga. Ma oi latou e le malamalama pe o le a le aʻafiaga o mataua mo togafitiga o faʻataʻitaʻiga e aofia ai, mafaufau e talu ai e leai se faʻaleleia atili, ona leaga ai lea o fualaau faasaina ma, o le mea lea, tuʻu ai se iloiloga le lelei. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i iloiloga e uiga i fualaau faasaina lea e faaleleia atili ai le toe faaleleia o le pipi ma aofia ai meaʻai, vitamini ma minerale.

O faʻamatalaga o pa'ū faʻamaʻi i le tele o mataupu e lelei, talu ai e mafai e vailaʻau ona faʻamaʻi faʻamaʻi mata. Ae ui i lea, e masani ona e maua ni iloiloga le lelei e faavae i le mea moni o le tagata na faatonuina le paʻu mai le mumu o mata, ae latou te leʻi fesoasoani. I lenei tulaga, na tuua ai e le tagata se iloiloga le lelei i luga o mafuaaga e le fofoina e le mataʻu lona faafitauli, ae le o le mafaufau na mafua mai i se isi mea nai lo allergies.

O le faʻaaogaina o le loimata ma le faʻaaogaina o loimata, e masani lava ona maua ai ni iloiloga lelei, talu ai e mafai ona latou faʻaitiitia lagona tiga ma le le lelei o mata matagogo.

Taufon Characteristic

O laʻau e aofia ai le tau, o se vaifofo fofo mo le tui, o se mea e puipuia ai.

O le gaioiga e faʻamoemoe i:

  • puipuiga o le faʻamaʻiina o meaola ma le ufitia o le polotini i mata o mata,
  • tulafono faatonutonu o tulaga eletise i le gaʻo cytoplasmic,
  • faʻaleleia le faʻasalalauga o aʻafiaga o le nasu.

E masani ona faʻaaoga mo faʻataʻitaʻiga i le amataga o lona atinaʻe, faʻateleina lona alualu i luma. E faʻaaogaina mo ni manoa o le pene, e pei o le: vevela, mumunia ma liana leʻo.

Taufon e masani ona faʻaaogaina mo faʻasalalauga i le amataga, faʻavave lona alualu i luma.

E i ai se aafiaga lelei i le vavao, i le tulaga o le fesuiaiga o le faagasologa faatosina mai le mucous membrane o mata i luga o le pene, pe a tulai mai ni faaletonu, e faaosofia ai le vave toe faaleleia. Taufon regulates processes metabolic i le mucous membrane o mata, ma faʻamalieina ai le mumu ma le ita.

O le lagona o le oneone ma le susunuina i le mata matala ua mou atu. I le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ua faʻaitiitia le vaivai o le tino. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai myopia, hyperopia, astigmatism, faʻaleleia atili le vaai. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina ua fautuaina mo le faʻaaogaina o le natura o le vavao i le pene, mo faʻamaʻaloga matutua, faʻamaʻi, radiation ma isi ituaiga o liona.

E talia le faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga, aua aʻafiaga leaga ile fafine maʻitaga ma e le faʻamaonia le tamaititi. O le mea lea, pe a tatau ai, faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, ae muamua e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻamaʻi o le tino. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se tamaʻi laʻititi e fautuaina. Afai o aʻafiaga e tupu, e tatau loa ona vave aveeseina le vailaʻau.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le vailaʻau:

  • ma le lactation,
  • lalo o le 18 tausaga
  • ma se tali atu i se tasi o vaega.

O le a le eseesega

O le eseesega, o vaega ia o nei vailaʻau e togafitia ai faʻamaʻi o faʻavae na faʻafeagai.

Emoxipin e faʻaaoga mo:

  • conjunctivitis
  • myopia
  • ogaumu o le eseese o le matuia,
  • faateleina le mamafa o le toto,
  • vevesi o le toto toto.

Taufon e aoga i le tetee atu i tusi ma ona ituaiga i le togafitiga o manua ogaoga.

E i ai eseesega i taimi o togafitiga: o le faʻaaogaina o le Emoxipin e le tatau ona sili atu i le tolusefulu aso, o le faʻaaogaina o Taufon o se vaitaimi umi atu. E faasaina le Emoxipin aʻo maitaga, ma faʻaaoga le Taufon.

E faʻasaina le emoxipin aʻo maitaga.

O le a le sili atu o Emoksipin poʻo Taufon

Talu ai ona o mea e gaosia i le sauniuniga e eseese, ua sili atu le aoga o Taufon mo faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, o gasegase mata e mafua mai i mea o loʻo maua i le amino acids i le tuufaatasiga o mea e maua, o loʻo i ai le tele o gaoioiga. Faatasi ai ma togafitiga, e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o itu. O le fomaʻi sili ona lelei e faʻatonuina mo le tagata gasegase e filifilia e le fomaʻi o loʻo i ai i le mafaufau i le maʻi o le maʻi ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le maʻi.

Patient Reviews

Na faaaoga e Emoksipin, ina ua amata ona felelei mai lago i luma o mata, na iloa ai e le fomai faapitoa le faaleagaina o le tino vitara. Sa ou faaaogaina le fualaau faasaina mo le masina, o le aafiaga e le leaga, o fetu i luma o oʻu mata na mou atu, ua faigofie ona nofo i luma o le komepiuta. Pau le mea ou te le fiafia i ai o se lagona malosi mu ma tingling i le taimi o le faʻamalosia.

Alesana, 45 tausaga

O le galuega e fesoʻotaʻi ma se taimi umi i le komepiuta, e iai laʻu myopia i sina tikeri laiti, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona feeseeseai ou mata, o le fomaʻi na faatonuina Emoxipin. O le aafiaga e lagonaina toetoe lava a vave, o le mumu o mata ua pasi, o le le mautonu ua aveesea. Ou te togafitia togafitiga i taimi taʻitasi i le tausaga, faatasi ai ma vailaʻau o le vaitamini, e ui ou te le fiafia i nei mataua ona o le tele o latou lagona mu pe a totoina. E aoga foi pe'ā ofuina ni tioata faʻafesoʻotaʻi.

Maria, 34 tausaga, Krasnodar

Taufon na faʻatonuina i le tinamatua i le vaʻaia o tausaga, e iai le lagona o oneone i mata. E le leaga le fualaau faasaina, e leai ni aʻafiaga na maitauina, e lelei le onosaia, na o le toe foi i tua o le taimi e totoina ai, sa i ai se lagona mu i mata. O le vailaau ua fuafuaina mo se umi umi o le taliaina. O le vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le mata o le mata, faʻasaʻo ai faailoga o le ita ma le mumu.

Nina, 60 tausaga, Moscow

Taufon ophthalmologist na tofia lona toʻalua ma se manua mata na ia maua i le galuega, o le mea na mafua ai ona aliali mai i le mata se maʻi itiiti, o le tiga matuia, na amata ona ia vaai leaga. O le fualaau faasaina na faatonuina e malolo mo le 3 aso, 3 taimi i le aso. O le aso lava na sosoo ai, o le alualu i luma na foliga mai, ua toetoe a mou atu le tiga, ua faaitiitia le afaina, na amata ona vaai lelei le mata. Sa ia uia le faagasologa atoa o togafitiga. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i se tau taugofie.

Anastasia, 37 tausaga, Nizhny Novgorod

Ou te faʻaaogaina le fualaau mo le faʻamalosi, e faʻafefe ai le vaivai ma le fula ona o le umi o galuega i le komepiuta ma le ea malulu i totonu o le potu. O le aafiaga e tupu i le toetoe lava o ni nai itula, e faʻaitiitia le faʻamaonia, e aluese le fula. O le lelei o le fualaau faasaina o le tau maualalo ma le faatauina mai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Faʻaaliga i fomai e uiga ia Emoksipin ma Taufon

Melnikova E. R., o le fomai faapitoa, o Moscow

Ou te fautuaina oe e faʻaaoga Emoxipin poʻo Taufon i suʻega faʻapitoa moʻomia. O fualaau oona e ese le faiga o le gaioiga. O le le lelei o ni lagona le lelei pe a faʻaaogaina fualaau oona i foliga o matū.

Vinogradov S. V, fomai tipitipi, St. Petersburg

Emoxipin o se fualaau lelei, e le afaina ai aʻafiaga, e masani ona ou faatonuina i oʻu tagata maʻi i galuega faafomai.

Faamatalaga o Taufon

E pei o gaioiga malosi o le fualaau oona "Taufon" galue Taurine amino acids, o le aofaiga lea i le 1 ml o le vailaʻau e tusa ma le 4 mg. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o mata mata e aofia ai le puipuia ma le tui. E maua le vailaʻau i totonu o fagu vailaau faʻasaina ma se voluma 10 ml. I le avea ai o se tulafono, o le sui Taufon o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino e avea o se auala e faʻaleleia atili ai le toe faʻaleleia o le tino i le tino. O le fofo o loʻo faʻapitoa mo le faʻaaogaina i fafo.

Fualaau "Taufon" e masani lava e leai ni faʻalavelave, sei vagana ai le le talitonu o nisi vaega. O nisi taimi e mafai ai ona maua e tagata gasegase se lagona mu ma le sasaina i mata, mumu, poo se mea e le afaina. Faatasi ai ma le atinaʻeina o ni mea leaga, ua faia ai e le fomaʻi suiga i le togafitiga faafomaʻi, sui ai nei mataua mo mata ma isi lava analog.

Faʻataʻitaʻiga faʻamaloilo o Taufon

Faamatalaga o Taurina

O isi vailaʻau na faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi mata. E le pei o fualaau muamua, o Taurine ua faamoemoe e le gata mo le faaaogaina i fafo, e mafai foi ona faia i le tautala, ae na o le faatonuina e se fomaʻi. Talu ai ona o mea o loʻo iai i le methionine, lea e aofia ai i le lipid metabolism, o le faʻaaoga masani o lenei vailaʻau e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i le tino o le tagata maʻi. O le le lava o lenei mea e mafai ona faʻaalia ai le faigata i le faʻafouina o faagasologa ma le faʻaitiitia o le metabolism.

Manatua! O fafo atu, o le sulfur-amino acid-sulfur e foliga tutusa lava ma se paʻu tioata, lea e mafai vave ona solo i le vai. O le vaega e faʻaaoga i le gaosia o vailaʻau eseese, e aofia ai tapenaga o le Taurine.

O fualaau faasaina e gaosia e le tele o falemaʻi falemaʻi i totonu o fagu laiti o le polyethylene, o le 5 ml poʻo le 10 ml. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai se pulou faʻapitoa mo le faʻaogagofie o le fofo. Ona o mea o loʻo iai i vaega o ausilali (methyl 4-hydroxybenzoate (suamalie) ma le vai faʻamamaina), o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se faʻasaoina ma le faʻaaogaina o le faʻafitauli i le tino o le tagata maʻi. O le gaioiga a le Taurine o le faʻafouina o faiga faʻafouina ma faʻaleleia atili le faʻaosooso o le namu, lea e fesoasoani i le tele o faʻaleagaina o totoga o le faʻaaliga.

Mata o mata "Taurine-DF"

O a mataupu e tofia

I le avea ai o se tulafono, o mataua o mata o loʻo faʻamatalaina i ia mataupu:

  • ma se aʻafiaga le lelei o le mata o le mata i mata o le ultraviolet,
  • faʻaleagaina totoga a le tagata maʻi o le faʻaaliga e ala i avega o le ultraviolet (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻaleleia),
  • le atinaʻe o glaucoma,
  • o le dystrophie o le pene ma le retina,
  • eseese fomu o cataract
  • faʻaleagaina masini i le mucous membrane poʻo le uʻu o mata,
  • le atinaʻeina o le keratitis,
  • faʻamaʻaloga poʻo le gaogao mata.

Faailoga ma le faʻailoga

O nei tagata suʻesuʻe uma o le mafuaaga lea mo le tofiaina o mata mata. E taua le matauina o lena mea e mafai foi ona faʻaaoga mo galuega faaumiumi i le komepiuta, o lona uiga, ia faʻamamaina mata.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga faʻalaʻau mo le umi faʻaaoga i le komepiuta

O eseesega autu

O vailaau faʻamalosi uma e faʻaaogaina lelei mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi eseese, talu ai o Taufon ma Taurine e tutusa le aafiaga i le tino maʻi. Peitai, e ui lava i mea o loʻo iai i se vaega e tutusa lelei, o le eseesega tele i le va o nei fualaau oona o le mea o loʻo i ai vaega eseese o ausilali, lea e aʻafia ai meatotino o fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Taurine o loʻo aofia ai se mea e pei o le faʻataʻitaʻiga, lea o loʻo i ai le vailaʻau faʻamaʻi ma faʻaleagaina. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le vailaau faʻamaʻi ma le vaivai o le mata, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le komepiuta. "Taufon", i le isi itu, e le oi ai ia meatotino, o lona uiga ua na o se fualaau anti-inflammatory.

Taufon ma Taurine

E i ai le isi eseesega i le va o fualaau oona - o le tau lenei. O le tau o Taufon e sili atu le maualuga nai lo Taurin. Peitai, e ui lava i eseesega i le va o vailaʻau, mo le tele lava o vaega latou te tutusa ma le isi, ona e tutusa lava le faiga o le gaioiga.

O sauniuniga uma o le tino, lea e aofia ai le suka o le sulfur, e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi eseese o mata, o lea e leai se tali le mautonu i le fesili e sili atu ai le fualaau faasaina, o le mea e leaga ai. Muamua lava, o lenei mea e mafua mai i le tutusa o togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau. E tatau i le fomaʻi ona filifili po o fea o lālā e sili ona lelei i lenei po o lena mataupu.

O fea vailaʻau e sili atu?

E faʻavae i luga o le tele o iloiloga o tagata gasegase e faʻaaogaina ituaiga o mata e lua, e mafai ona tatou faia lena mea o nei vailaʻau nei uma e tutusa lelei. O le mea moni, o nisi tagata gasegase atonu o le a le lava le faʻalogo i nisi o mea o loʻo iai i vailaʻau, o lea ao leʻi faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona e faitauina faʻamalamalamaga a le kamupanī.

O le gaioiga o nei fualaau oona e taulai i le toe faʻafoʻiina o le mata o le mata, lea e fesoasoani i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae o le "Taufon" ma le "Taurine" e mamao mai vailaau uma o lenei vaega. E i ai isi analogues ma isi mea tutusa.Mafaufau i le mea sili ona taatele o latou.

Laulau. Aotelega o le uiga o Taurine ma Taufon.

Manatua! I le le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina (e le o tausisia le vailaʻau), e mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafuaseʻi, lea e atiina ae ai ma le faateleina tele o le fualaau. O le mea lea, ina ia aloese mai faigata ogaoga, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau, e tatau ona e faitau i faatonuga. E le gata i lea, o gaioiga uma e tatau ona faʻatasi ma le fomaʻi.

Afai e te le iloa pe faʻapefea ona e faʻafefe lelei ou mata, o le mea o loʻo mulimuli mai o se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga mo lenei faagasologa.

Laasaga 1 Ia mautinoa o fufuluina ou lima i se fasimoli aʻo leʻi faia le faʻatulagaga. Taumafai pea e fufulu ou lima, aemaise lava pe a e paʻi atu i ou foliga poʻo mata.

Fufulu lelei ou lima

Laasaga 2 Tatala le fagu ma tilotilo mata, kuli lemu lou ulu. O le a sili atu ona faigofie le tanumia o ou mata. O le mea moni, afai e te manaʻo e fai lenei faʻatinoga i se tulaga vavalalata, ona e taoto lea i luga o se sofa poʻo le moega.

Taʻu lou ulu i tua

Laasaga 3 Aumai ma le faʻaeteete le laumalie maualalo i lou tamatamailima, ma tatala ai le avanoa i le mata. O gaioiga uma e tatau ona faʻaeteete ina neʻi faʻaleagaina le membrane mucous.

Toto le eyelid pito i lalo

Laasaga 4 Faʻasalaga faʻamalosi le fagu vailaau faʻatasi ma ou tamatamailima, tuʻu le tasi mataua o le fofo ile mata mata.

Somi le tasi mataua

Laasaga 5 Ia i ai i le tulaga lava e tasi ina ia tufatufa atu ai se mataua o le vaifofo ile luga ole mata.

Faatali mo le faasalalauina o le oloa.

Laasaga 6 A maeʻa le 5-10 sekone, pe a faʻapipiʻi le vailaʻau i luga o le conjunctiva, tapuni lou mata.

I le pito o mata e tatau ona e tapunia

Afai e faatonuina e le fomaʻi ituaiga o mata o le a faʻafefe tasi i le taimi e tasi, ona tatau lea ona i ai se vaeluaga puupuu i le va o la latou faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, 10 minute e tatau ona lava. A leai, o le lelei o le fualaau faasaina e mafai ona faaititia.

Tuua Lau Faamatalaga