Massage mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo: faʻapefea ona fufulu ipu?

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o se maʻi taatele i tausaga talu ai nei.

O lona natura o le faʻavaeina o pusa o le cholesterol i luga o le ufiufi o totonu o arteries, lea e faʻalavelave i le masani ai o le tafe toto ma oʻo atu ai i se faʻaogaina o le mu i totonu o vaa.

O le a le mea e fesoasoani i le faʻaalia o lenei maʻi?

E tele mafuaaga e mafai ona mafua i:

  1. Se tausaga patino o tagata - mai le 40 tausaga ma luga atu.
  2. O se talafaasolopito o le maualuga o le maualuga.
  3. Le umi o le maʻisuka.
  4. Ava malosi.
  5. Fuʻa
  6. Faʻalavelave faʻalagona, o le uiga o le toetoe lava o tagata uma.
  7. O le i ai i le taumafa o mea taumafa e tamaoaiga i gaʻo manu, ona o lo o aofia ai le tele o cholesterol.
  8. Long stay of lower pito i le maualalo o le vevela, faʻafefe, maʻavale.
  9. Vaʻaiga faʻapitoa.

Soo se vaa e mafai ona aʻafia e le atherosclerosis. Ae o le tele lava o taimi, o gaʻo o le fatu (coronary, poʻo le coronary) ma aʻa i lalo e aafia. Afai o le faʻamaʻi e afaina ai vae, ona oʻo lea i le uluaʻi taimi o le maʻi e mafai ona faʻaogaina atoa.

I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa i luga o foliga, o faʻamatalaga faʻapitoa faʻamaʻi:

  • Ole faʻamalosi ole faʻapipiʻi ole mafaufau ole lagona ole faʻanoanoa, tiga ile vae pe a uma ona savali mo sina mamao mo tagata maʻi taitoatasi,
  • tingling sensing, numbness,
  • o le paʻu o vae ua paʻu, pale, malulu i le paʻi,
  • e mafai e musika o le povi ona atrophy i luga o le taimi ona o le le lava o le toto ona o le atherosclerotic vavalalata o laʻau,
  • o le faʻaalia mai o maʻi leʻo faʻamalolo,

I le le lava o togafitiga, o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene, ona vaevae ai lea o le vae.

E faʻapefea ona fufulu vaʻa e aʻafia i le atherosclerosis?

E tele metotia na faia mo togafitiga o le atherosclerosis. Faatasi ai ma i latou o togafitiga fualaau faasaina, meaʻai, le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻaaogaina o masaniga leaga, faʻasologa o le physiotherapy ma le massage.

Mo togafitiga fualaau faasaina, o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le cholesterol i le tino, faʻaitiitia lona faʻafefe, faʻateleina lona faʻaaogaina ma faʻaleleia le maualuga o le lipoproteins maualuga (e le atherogenic).

E aofia ai vaega nei o vailaʻau e pei o fuainumera (Lovastatin), fibrates (Fenofibrate), vailaau o fesuiaiga o vailaʻau, vailaʻau oona o le nicotinic acid (Nicotinamide).

O meaai e aofia ai fautuaga nei:

  1. E sili ona lelei le 'ai atili fualaau aina, fualaau faisua, salati, ma vine.
  2. O lapisi e tatau ona kuka, tao tao pe uʻu, ae sili e le falai.
  3. Faaaoga le fagu nai lo le falaoa.
  4. O fualaau suamalie e aoga tele i le faʻalelei.
  5. O le taumafataga a le Metitirani e aofia ai iʻa, iʻa oona, fuamoa e maualalo le gaʻo, fuālaʻau fuālaʻu, falala, faʻamaina, fualaau 'aina ma fualaau faisua, laumei, se ipu uaina.

E tusa ai ma le taumafa, inu pia, taumafa gaʻo, falai ma manu feʻai, e fesoasoani i le faʻaleleia o le cholesterol, faʻaaoga le masima i le laulau, 'ai fuamoa, aemaise lava meaʻai, e fautuaina e' ai e le sili atu i le faalua i le vaiaso, faʻamaua le suamalie, falaoamata ma oloa ulaula.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaaogaina tatau o le tīmonia lemonati, o se teuteu poʻo se lauti mai laʻau vine, o se mea teuteu mai aʻa o laʻau, yarrow, horsetail, periwinkle, hawthorn.

E mafai ona e saunia se tuufaatasiga faafomai o le 100 kalama o fualaau o le hawthorn ma le rosehip, faapea foi ma le 80 kalama o laulaau, ma tutusa tutusa ma le 50 kalama o le immortelle, mataitusi matala ma fugalaau toeaina. O vaega uma e fefiloi ma sasaaina le 0.5 lita o vai inu.

O le taunuuga o le oloa e tatau ona puipuia i le vevela o le potu, ona toilalo ai lea. E fautuaina le faʻaaogaina e ave le 50 ml aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga o se masina, a maeʻa ai lea o se malologa pe a ma le 10 aso e tatau ona ave. I se faaopoopoga, o se faaputuga o fugalaau o le hawthorn, muta momwort, offetail ma le faapipiiina ua saunia i se auala talitutusa.

I le faʻaopoopoga i fualaau aina, e fautuaina e faʻaaoga le jelini tupu, propolis, meli.

Massage mo le atherosclerosis o pito pito i lalo

Atherosclerosis o se maʻi ogaoga lea e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete. I le tele o tulaga, ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, ia fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o faʻamalositino faʻapitoa e vave ona tuʻu ou vae ma faʻaumatia faʻamaʻi e faʻaleagaina ai veins ma toto toto. O maʻi vein e tulaʻi mai ona o le le talafeagai le felafolafoaʻi i totonu o le tino o le tagata, e sili atu ona talafeagai le faʻaogaina o le massage e faʻaleleia ai le toto e ala i veins o pito i lalo.

O fomaʻi e fautuaina le filifilia o le saʻoga gaioiga mo pito i lalo, faʻatoʻaina a latou lava togafitiga faʻapitoa, faʻamaonia le soifua maloloina. Gymnastics faʻamalositino e aofia ai faʻataʻitaʻiga faʻaoga e faʻatatau i maso ma le tino. Manatua, o faʻatalanoaga o loʻo faʻatasi ma lau fomaʻi ina ia le afaina ai lou ola maloloina. E iloa e le fomaʻi pe manaʻomia e se tagata maʻi se mea e 'ai, e masani ona faʻapupulaina ona o le mamafa o le mamafa.

Le manaʻoga mo le massage ma le atherosclerosis

Atherosclerosis o pito pito i lalo e masani ona faamatalaina o se tulaga o le leai o se toto e mafua mai i le fesuiaiga o toto toto. O le tulaga e manaomia ai togafitiga vave. O nisi taimi e le fesoasoani le puipuiga, e tatau ona e agai atu i auala lelei o togafitiga. O vaʻa e taofi le maua o le toto tatau, toto, okesene ma meaʻai e le aʻafia i vae. Pe a uma ona poloka le vaa, o le a amata ona faasolosolo ina mole le tino. O le faagasologa e le mafai ona suia, o le maʻi o le a maʻi. Ina ia tausia le soifua maloloina, e manaʻomia ona e faʻaaoga LFK.

E le mafai ona iloa le faʻamaʻi i le taimi muamua, e leai ni faʻailoga. E tele taimi e faʻailoa ai e tagata ni faʻamaʻi pipisi i se isi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻe o le maʻisuka ma le atherosclerosis e maua faatasi. O massage e le fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi seia oʻo i le iʻuga e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, o le a manaʻomia se meaai faʻapitoa, ae mafai ona faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi. O le taumafataga e taua o se fua talafeagai o togafitiga: e tatau ona faamalosia ai toto toto, faaitiitia le mamafa o le maʻi.

Afai ei ai ni faʻafitauli i ou vae, e sili ona lelei le asiasi i se fomaʻi. O le fomai o le a taitaia faʻataʻitaʻi talafeagai, fuafua le suʻesuʻega ma faatonu togafitiga. O le togafitiga i le amataga o le faʻaaogaina o le togafitiga, massage ma faamalositino faapitoa.

Ua faatonuina e le fomai se massage, o lona uiga o le faaaogaina o se suauu faapitoa e taulai i le faamamaina o le mumu ma le edema, lea e fesoasoani e faaleleia ai le tafe toto o veins ma toto toto. O togafitiga massage fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga. Massage e faia e se tagata tomai faapitoa. Afai o le tagata gasegase ua faʻamaonia ni taʻaloga, e mafai ona e faia oe lava i le fale, ua lava lea e lelei ai ona e aoaoina ia faʻatulagaga faʻatulagaina.

E faʻapefea ona filifili filifiliga saʻo

A faʻaaogaina e se fomaʻi fua faʻataʻitaʻiga auala e iloa ai le atherosclerosis, o loʻo togafitia togafitiga i le maʻi. Afai o le maʻi i le taimi muamua, e iai avanoa e faasaʻo ai le tulaga. Afai ua tele le maʻi, o le a tatau ona faʻaaoga le taotoga. Mafaufau i faʻatinoga na talia o se fesoasoani i le massage:

  1. O le taamilosaga o le toto e manatu o se olaga ola. Soo se ituaiga o savaliga o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi masani le tafe toto. Afai o le tagata e mamafa tele, o le savali faifai pea ma le taumafataga o le a fesoasoani e faʻaumatia ese pauna.
  2. O faamalositino e faia i le vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo auai le tagata i le aau, o loʻo i ai se auala e faʻaleleia ai le toto i totonu o veins, ao faʻamalosi malosi maso ma vaʻa pito i lalo.
  3. O isi savali i luga o mulivae ma tamatamaivae e mafua ai ona vave alu le toto i veins, o aoga e aoga mo vaʻa o vae.
  4. E faʻatagaina le faʻaaoga o sikuea, o le a mafai ona faʻamalosi ai maso mai le taualuga i le vae, ae o ia faatinoga e tatau ona faia faapitoa i fautuaga a se fomaʻi. E taua le aua nei alu ese le vae mai le fola i le taimi o le faamalositino.

E le gata i lea, i le taimi o togafitiga, e faʻaaogaina ai le physiotherapy, poʻo le LFK. Mo pito pito i lalo e manaʻomia le faia o le massage, faia o faʻamaʻi mo maʻi o veins. Afai e te mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga, o le a vave ona mafai ona faʻaumatia le maʻi.

E faʻapefea ona faʻamaʻi le atherosclerosis

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, o le a faʻaalu se taimi i le massage, e faia i laʻasaga. A faia e le tagata gasegase taʻaloga, o le itula o le massage e sau, o maso o le maʻi e lava lelei le mafanafana. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia le massage i le tele o taimi i le aso. O le amataga ole taimi o faʻatonuga ua fuafuaina e le fomaʻi. Mafaufau i fautuaga lautele mo massage talafeagai:

  1. O le tagata gasegase o loʻo i luga o se tulaga maualuga, o maso ma vaʻa toto e malolo, e leai se mamafa faaopoopo i ai latou.
  2. E saʻo le amataina o le gaioiga mai le vae, faasolosolo malie agai i le vae pito i lalo ma faaiu i le masini i tua. E le tatau ona lagona e le vae le tele o le malosi, i le taimi muamua e toʻafilemu le gaioiga, o le a faasolosolo lemu mai le sasaina i le toso.
  3. Afai o metotia massage e fesoasoani i le tagata gasegase e faʻaleleia le toto, e mafai ona faʻaaogaina nisi faʻaogaina faʻapitoa. O mea e gaosia i totonu o le paʻu, o loʻo loloto i totonu o veins.

Afai e te mulimulitai i tulafono mo le faʻamalositino, pe a mavae ni nai masina o le a mafai e le tagata gasegase ona iloa iuga lelei e uiga i le soifua maloloina o pito pito i lalo.

Faʻaaogā togafitiga mo le atherosclerosis

Atherosclerosis o se faʻafitauli faʻapitoa, ae mafai ona mafai ona faʻamaonia, puipuia ma fesoasoani i meaʻai i nisi tulaga e leʻo feagai ma le faʻamaʻi. Mo le toe faʻaleleia, o le a talafeagai le tusia o se fomaʻi faʻapitoa o faʻatinoga (LFK), talu ai na malilie faatasi muamua ma le fomaʻi. O faʻatinoga e manaʻomia ina ia faia i le ao. E lava le tuʻuina atu o ni nai minute i le soifua maloloina, o lea e toe foʻi ai le maʻi arteriosclerosis.

O se mea e manaʻomia muamua o le taumafa. Atherosclerosis e masani ona afaina ai tagata ua mamafa tele, lea e mafua ai le atuatuvale io latou vae. Manatunatu i togafitiga faʻamalositino e fetaui mo tagata ei ai tikeri eseese o faʻamaʻi faʻamaʻi:

    E tatau ona e taoto i lou manava, punou ou vae i le isi itu, o lea e oʻo ai le vae i le papa. I le taimi muamua, e tatau ona toe faaluaina le faamalositino, o le lesona o le a fesoasoani e faamalosia ai toto ma veins.

E tele isi faʻamatalaga faʻapitoa na aofia i le faʻamalositino. Ae o se togafitiga tasi e le lava, e tatau ona e tausisi i se meaai, o le puipuia o le atherosclerosis e nofo ai i se nofoaga faapitoa. Massage ma togafitiga eseese e fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga o se tagata. Ina ia mafai e gels ma uu ona fai saofaga i le toe faʻaleleia o le toto o veins ma vaʻa toto, e fautuaina e faʻaaoga le oloa, faʻatasi ma le massaʻi pito pito i lalo.

Soʻo se tagata gasegase e saoloto e fai a latou lava togafitiga faʻaletolo, ae muamua e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi ina ia le feteenai le faʻalavelave i isi togafitiga togafitiga. Afai e te 'ai saʻo, e pei ona faʻamatalaina e le meaai, ma faʻatinoga, o le a faʻavaivai le faʻafitauli e faʻavavau.

Mea aoga o le meli

O lea ituaiga maʻi e mafua mai i suiga faʻapitoa i le setete o vaʻa. O le maʻi e tupu ona o le tele o mea leaga e tupu i le tino ao soifua. O le faʻamaʻi e mafai foi ona tutupu i tagata matutua, i le fea tulaga o le mafuaaga o le atherosclerosis o se vailaʻau faʻapitoa. I le aluga o taimi, o puipui o le vaa na mafiafia, e mafua ona o le lafoina o masima, gaʻo ma isi mea e afaina ai.

O ia mea le lelei e mafua ai le le lelei o taunuuga: o le a leai se mea e gaogao ai, e vaapiapi, e feʻaveaʻi le toto. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o loʻo i ai se tulaga lamatia e oʻo atu ai i le taimi mulimuli o le maʻi - faʻapipiʻi atoa o vaʻa toto. Ina ia faaumiumi le ola, e tatau i le tagata maʻi ona amata vave le togafitiga i lalo o le taitaiga a se fomaʻi. Mo togafitiga, faʻaaoga masani faʻatau ma vailaʻau o togafitiga masani. I le avea ai o se fesoasoani i le tau faasaga i se faʻamaʻi, e masani ona fautuaina e fomaʻi le meli.

I le avea ai o se auala faaopoopo o togafiti togafitiga, e fautuaina ai le meli mo le atherosclerosis. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona 'ai le meli ma le atherosclerosis e aveeseina aunoa. O le gaosiga o le beekeeping e mafai ona faʻaumatia, sili ona taua, aua nei galo e uiga i le fua ma mulimuli i fautuaga a se fomaʻi.

Faaaogaina o le oloa mo le togafitiga o vae laiti

E tatau i le meli ona amata togafitiga mo le atherosclerosis pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o se mea e teu ai manu e le o lona uiga o le lafoaʻi o vailaau, o le meli ua na o se fesoasoani, ae le o se panacea mo se maʻi, aua nei galo.

Afai ua faʻatagaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o lenei oloa, ona mafai ai lea e se tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis o pito i lalo le fua o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faaleleia le soifua maloloina:

  1. Ina ia saunia le oloa e tatau ona 4 tbsp. l mauga po o le meli suamalie, 5 lita o vai inu. Sasaa vai i totonu o se mea faigofie, faʻaleleia le meaʻai suamalie iina. Tuu vae i le mea na maeʻa mo le 10 minute. A maeʻa se vasega, e tatau ona fufulu uma lima i se paʻu i totonu o le vai malulu. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le aso, i le afiafi. O le togafitiga e 3 vaiaso.
  2. Ina ia saunia le vaifofo e sosoo ai, e tatau ona e tago e tago i le 4 kulumu o le fufulu, ae le pateta pateta. Tui le aʻa (e le manaʻomia ona aveese le peel), faaopoopo le 2 tbsp i le mea e maua mai ai. l muamua le liu i totonu o se vai vaiʻeleʻele (mafai ona i totonu o le microwave) meli linden. E tatau ona faʻafefiloi lelei mea uma. Faaaoga le oloa maeʻa i vae, ona ufiufi lea o lala i ni fasi ie ma ni fusi. Faatasi ai ma se mea faapope e tatau ona e nofo mo le 30 minute. E fautuaina e faia le faʻatinoga i le afiafi, o le togafitiga e 1 le vaiaso.
  3. Ina ia saunia se tino faamalolo, e tatau ona e faia se fua tutusa o fugalaau o le chamomile ma le calendula, faʻafefiloi laau, ave le 1 tbsp. l paluga ma sasaa i le 1 ipu vai inu, o loʻo tumau pea le kuata o le itula. A maeʻa le taimi, e tatau ona faʻamamaina le faʻafefete, o se vai mamā e fesoʻotaʻi ma le 1 tbsp. l selu arasi, faʻafefiloi mea uma. I le mea na saunia, faʻamamaina le gau mama ma afifiina faataamilo i vae. O le faʻatinoga e faia i afiafi, o le togafitiga e 1 le vaiaso.
  4. Manaomia e ave 1 tbsp. l vailaau mo le falemaʻi, sasaa atu ½ ipu vailaʻau fuālaʻau. Tuu le faʻafefiloi i luga ifo o le vevela ma ia faʻavelaina mo le 5 minute, ona tape ese lea o le kesi. Ufiufi le koneteina ma tuu le kulupu e tu mo le 30 minute. Ona tatau lea ona fufulu le meafaigaluega, faʻatasi ma le 1 tbsp. l moa buckwheat. O le togafiti togafitiga e manaʻomia ona faʻapipiʻi lima i le aso. O togafitiga e 21 aso.
  5. Ina ia sauniuni le isi laiga faʻatasi ma le meli, e tatau ona e ave ni ipu tioata e 7, faʻatasi ma 2 tbsp. l muai faʻamaʻaina le fugalaau fugalaau fugalaau, faʻafefiloi lelei ia mea. O le fofo ua maeʻa e manaʻomia ona togafitia i se mea mama mama, ona afifi ai lea o vae. Faatasi ai ma se mea faapope, e fautuaina e nofo mo le 15 minute, e tatau ona faia le taualumaga i afiafi, o le togafitiga e 1 le vaiaso.

O se mea e tausi ai le beekeeping (e tusa lava pe le 'aina, ae faʻaaoga i fafo) e aoga tele mo le atherosclerosis. Faʻafetai i le tele o faʻataʻitaʻiga a tagata, o le a mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le auala e faʻaumatia ai le maʻi lea e sili ona fiafia i ai.

Le faʻaaogaina o vailaʻau mo le atherosclerosis o vaʻavaʻa

E mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻatoʻa fale i se mea e teu ai le beekeeping i le tau faasaga i se maʻi faapena. E tele suʻega mo le sauniuni o le tuufaatasia, ou te fia talanoa i le sili ona lauiloa, lea o loʻo i ai mea e sili ona taugofie:

  1. E tatau ona faʻafefiloi le sipuni o le sipuni i tutusa tutusa (ia maua, e tatau ona vele le fualaau faisua, nutimomoia i luga o se mea e gaosi ai, ma togi ai le mea e maua ai le sisiva e ala i le susu) ma le meli. Faʻafefiloi lelei mea e faʻaaoga, faʻaaoga le kulimi faʻafefiloi mo le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso. E fautuaina e sauni se fomaʻi fou i aso uma. O le togafitiga e 60 aso, ona e manaʻomia lea e malolo mo le 1 vaiaso, ma e mafai ona toe faia le togafitiga.
  2. Ina ia saunia le faʻafefiloi, e tatau ona e faia i le tutusa tutusa ia fugalaau mama o se fale talavai chamomile ma calendula. Faafefiloi afu, ave le 1 tbsp. l paluga, sasaa i le 500 ml o le vai inu, ia tuu le oloa mo le 20 minute, pe a maeʻa le vai. Faaopopo i se fufuluina mama o le 2 tbsp. l moa buckwheat, faʻafou mea uma. O le oloa maeʻa e tatau ona onā i le 20 minute aʻo leʻi 'ai le ½ cup 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 2 vaiaso.

Faʻaaogā gaioiga e faia i le fale mo le atherosclerosis o vaʻavaʻai vaʻalele e mafai ona mafai pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

Atherosclerosis o vaʻa o vae: mea tutupu, togafitiga, faʻasologa

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o se tasi lea o faʻamaʻi sili ona matuia ma matautia o faʻamau o vae. O loʻo faamatalaina i le mea moni e faapea, ona o le fueina o toto toto e ala i le atherosclerotic plate po o le toto, o le faʻamavaeina pe maeʻa atoa o le toto i le pito i lalo.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, vavalalata (stenosis) poʻo le tapunia maeʻa (occlusion) o le lumenia o vaʻa e faʻaalia ai le toto i pito maualalo, e puipuia ai le tafe masani o le toto i totonu o le tino. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le sili atu ma le 70%, o faʻamaoniga o le saoasaoa ma le natura o le tafe o le toto e fesuisuiai, e le lava le toto i tino ma masini e maua ai le okesene ma meaʻai, ma latou le toe faʻaaoga masani.

O le faʻaleagaina o arteries e oʻo atu ai i le tiga i vae. I le tulaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, faʻapea foi ma le le atoatoa po o le le saʻo, togafitiga o gaʻo poʻo le aʻafiaga o pito (gangrene) e ono aliali mai. O le mea e lelei ai, e seasea ona tupu lenei mea.

O le Arteriosclerosis e faʻamaʻapeʻa ai i le pito i lalo, o se maʻi taatele o toto toto o vae. O le tele numera o mataupu e iloa i le vaitausaga e sili atu i le 60 tausaga - 5-7%, 50-60 tausaga - 2-3%, 40-50 tausaga - 1%. Ae o le atherosclerosis e mafai foi ona maua i tagata laiti - i le 0.3% latou te maua ai tagata mamaʻi ua taʻi 30-40 tausaga. E maitauina e tele taimi e mafatia ai tamaloloa i le atherosclerosis pe 8 taimi e sili atu nai lo tamaitai.

Faʻamatalaga: O tamaʻi ulaula ua silia i le 50 tausaga le matua e sili atu le lamatia o le faʻailogaina o le atherosclerosis obliterans.

O mafuaʻaga autu o le atherosclerosis

O le mafuaaga autu o le atherosclerosis o le ulaula. O le Nicotine o loʻo i totonu o le tapaa e mafua ai gaʻo i le pipili, ma puipuia ai le toto mai le feʻaveaʻi i totonu o vaa ma faateleina ai le ono aʻafia ai o toto i totonu oi latou.

Isi mea e faʻaosofia ai le atherosclerosis o laʻau o pito i lalo ma oʻo atu ai i se taimi muamua ma le ogaoga o le maʻi:

  • maualuga le cholesterol ma le faʻateleina o taumafa 'aina i meaola manu,
  • maualuga le toto maualuga
  • mamafa tele
  • faʻasologa o togafitiga
  • maʻisuka malosi
  • leai se gaoioiga faaletino atoatoa,
  • faʻalavelave masani.

Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa o vae

O le faailoga autu e tatau ona e gauai i ai o le tiga o le vae. O le tele o taimi, o le tiga e tupu pe a savali i totonu o maso o le tamai povi ma ogavae maso. Pe a oso i totonu o maso o pito pito i lalo, o le manaʻoga mo le faʻateleina o le toto, e maua ai le okesene i totonu o masini. Faʻataʻotoga o gaʻo i le taimi o le faʻamalosi tino e le mafai ona faamalieina atoatoa le manaʻoga o masini mo le toto, o le mafuaʻaga lea e amata ai le matelaina o le okesene ia i latou, ma e aliali mai ai o ia lava i le tino o le tiga. I le amataga o le faʻamaʻi, e vave lava ona alu le tiga pe a uma le gaioiga faaletino, ona toe foʻi mai lea pe a alu. O loʻo i ai le maʻi faʻasolosolo, lea o le tasi lea o faailoga taua o le atherosclerosis o loʻo faʻaumatia ai le gaʻo o pito i lalo. O tiga i totonu o maso o ogavae e taʻua o tiga o le ituaiga o vavave o le vavae maualuga, ma o tiga i tamai povi o vae e taua o tiga o le ituaiga o le vavalalata vavalalata.

I le matua, o ia tiga e faigofie lava ona fenumiai ma le tiga i le sooga i totonu o le gasegase ma isi maʻi pipisi. Arthrosis e le o faamatalaina e le muso, ae o le paʻu faʻatasi, lea e sili ona malosi i le amataga o le gaioiga, ma e faʻavaivai faʻavaivaia pe a "faʻasolosolo" le tagata maʻi.

I le faaopoopo atu i le tiga i maso o vae aʻo savali, atherosclerosis e faʻamaʻapeʻa ai arteries o pito pito i lalo e mafai ona mafua ai faʻamaoniga i maʻi (tasi oi latou poʻo nisi):

  1. Faʻalētonu ma faʻalavelave i vae, faʻateleina i le aʻe i luga o faasitepu, savavali poʻo isi avega.
  2. Eseesega o le vevela i le va o pito pito i lalo (o le vae e aʻafia i le atherosclerosis o vaʻa e masani lava ona sili atu ona mālū nai lo se mea maloloina).
  3. O le tiga o le vae i le leai o se malosi faaletino.
  4. O manua e le faʻamalolo poʻo le mai i luga o vae poʻo le pito i lalo o le vae.
  5. Nofoaga pogisa i luga o tamatamai vae ma vae.
  6. O le isi faʻataʻitaʻiga o le atherosclerosis atonu o le leiloloa o le pulupulu i maʻa o pito i lalo - i tua o le tapuvae i totonu, i le popliteal fossa, i luga o le suilapalapa.

Tulaga o le maʻi

E tusa ai ma le tuʻuina atu o le le atoatoa o le vavalalata o vaʻa o vae, o faʻamaoniga e mafai ona vaevaeina i le 4 vaega o le atinaʻeina o le maʻi.

  • Laasaga I - tiga i vae, lea e aliali mai pe a uma le tele o gaoioiga faaletino, e pei o le savali mamao.
  • O se tulaga - tiga pe a savali mo ni mamao vavalalata (250-1000 m).
  • IIb tulaga - o le mamao o le savali e leai se tiga e faaitiitia i le 50-250 m.
  • Vaega III (taua ogaoga) - o tiga i vae e aliali mai pe a savali i se mamao o le itiiti ifo ma le 50 mita. I lenei taimi, o le tiga i totonu o maso o pito pito i lalo e mafai ona amata e tusa lava pe malolo le tagata maʻi, e faʻaalia faapitoa lava i le po. Ina ia faʻamalie le tiga, e masani lava ona toso ifo e le au gase o latou vae mai le moega.
  • IV - i lenei laasaga o le tupuga mai o le maʻi papa. I le avea ai o se tulafono, o vaega o le paʻu o le paʻu (necrosis) o loʻo i luga o tamatamailima po o vaega o le vaega. I le lumanaʻi, e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene.

Ina ia aua neʻi aumaia le atherosclerosis i le tulaga ogaoga, e taua le faʻamaonia i le taimi ma faia togafitiga i totonu o se fomaʻi.

Togafitiga o le atherosclerosis o arteries o pito pito i lalo

O lenei faʻamaʻi manaʻomia se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi. Togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e faalagolago i le tulaga o le maʻi, o lona umi, o le maualuga o le faʻaleagaina o le toto. E le gata i lea, o le suʻesuʻeina ma le tuufaatasiga o le falemaʻi e aofia ai foi le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻi.

Afai e iloa le atherosclerosis i le taimi muamua, atonu o le a lava lea e faʻaitiitia ai mea lamatia e faʻaleleia ai le tulaga. I lenei tulaga, fesoasoani:

  1. Faʻasalaina le faʻaaogaina o le ulaula tapaa ma isi masaniga leaga.
  2. I le mulimuli i se taumafataga e maualalo i gaʻo manu ma faʻaitiitia le cholesterol toto.
  3. Afai o le mamafa poʻo le mamafa o le mamafa.
  4. Faʻaauau le tafe toto i le maualuga e sili atu i le 140/90 mm RT. Art.
  5. Gaoioiga faʻaletino tumau (savali, vai taele, faʻatalositino uila, ma isi).
  6. Mo maʻi e maua i le maʻisuka - puleaina o le suka toto.

I le tulaga o le atherosclerosis vascular, o oloa nei e matua faasaina: pata, margarine, pailani, margarine, aano o manu, sausage, pastes, offal, oloa susu ma mea maualuga gaʻo, pati falai, ice cream, mayonnaise, pastry.

Taua: O se olaga faʻalauiloa e le mafai ai e le vaʻaia ona faʻaitiitia ma faʻavaveina le alualu i luma o le maʻi.

I isi laasaga, o auala nei e togafitia ai le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo:

  • Conservative
  • Endovascular (itiiti le osofaia),
  • Gaoioiga.

Faʻatau togafitiga

E mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi muamua o le faʻamaʻi, faʻapea foi i mataupu e le faatagaina ai e le tagata maʻi le faʻaaogaina o isi metotia (faʻatasi ai ma faʻafitauli o faʻamaʻi faʻamaʻi). O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, togafitiga o le tino ma aofia ai le pneumopressotherapy, faʻasolosolo savali ma le faʻamalositino.

O le mea e leaga ai, e leai ni vailaʻau e toe faʻafoʻisia atoa ai le toto i le gaʻo o le faʻamaʻi ma togafitia le atherosclerosis. O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu ai le lagolago ma aʻafia ai tamai vaʻaia e aʻafia ai le toto i le vaega o loʻo taofia o le faga. O togafitiga faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻalauteleina ai nei "faʻaogaina" ma faʻamaonia le leai o le toto.

Ina ia faʻamalolo le vaʻaia mai vaa laiti laiti, faʻafefe toto ma puipuia puipui o maʻa mai isi faʻaleagaga, faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa, o nisi e tatau ona onā i vasega, ma isi e tatau ona faʻaauau.

E faaopoopo atu i vailaau, o togafitiga o le pneumopressotherapy - o le massage o masini vaivai o le vae ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa. E ala i le suia o le mamafa ma le maualuga o le mamafa i totonu o se paʻu o loʻo i luga o le limasini, faʻalautele laulaʻau lautele, faʻafefe toto i le paʻu, maso ma mea faʻapipiʻi e faʻaleleia ma faʻafefe toto.

Suʻega faʻavae

O togafitiga sili ona masani mo togafitiga mo le atherosclerosis o vaʻa vae o metotia i luga o le auala - o le faʻamaʻiina o arteries, faʻamalaga o paluni, angioplasty. Latou te faʻatagaina oe e toe faʻafoʻi masani le toto i totonu ole vaʻa e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa.

O nei taualumaga e faia ile x-ray, i masini faapitoa. I le iʻuga, e faʻaaogaina se faʻaofiga mamafa i le vae o le tagata maʻi, ma e tatau ona ia matauina le moe mo le 12-18 itula.

Tausiga togafitiga

Afai o le vaega o le tino o loʻo i luga o vae e umi tele mo auala o loʻo i luga o le auala e toe faʻafoʻi ai le toto i vae, o le tasi o ituaiga o taotoga nei e faʻaaogaina:

  1. Faʻataʻitaʻiga o se nofoaga o loʻo faʻasolosolo ai se atigi fausaga (alloprosthesis),
  2. Taʻaloga vavalalata - toe faʻafoʻiina o le toto e ala i le toe faʻafoʻiina o le toto e ala i se vailaʻau faʻasa (shunt). I le avea ai o se paʻu, e mafai ona faʻaaogaina se vaega o le vein mama o le tagata maʻi,
  3. Thrombendarterectomy - aveeseina o se atherosclerotic plate mai le afaina afaina.

E mafai ona tuʻufaʻatasia auala faʻapipiʻi pe faʻaopoopoga i isi ituaiga o gaioiga. Afai o le taʻavale e faʻatinoina i le vaega IV o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina oʻo mai laufanua ua maeʻa, o le aveeseina o taʻavale o nei vaega ma le tapunia o maʻi papaʻa ma se paʻu paʻu e fai.

Afai o le gaoia o le atherosclerosis ua alu i le tulaga ogaoga, pe a fai e gasegase le gangrene o pito i lalo, ma ua le mafai ona toe faʻafoʻi le toto, faʻaaogaina vae vae. O nisi taimi o lenei mea ua na o le pau lea o le ala e laveai ai le ola o le tagata maʻi.

Faʻafefea ona aloese mai le faʻamaʻi?

O le puipuia o le atherosclerosis e aofia ai i le mea muamua:

  • Faʻalo le ulaula.
  • Meaʻai talafeagai, taumafa o le cholesterol-leai.
  • Gaoioiga faaletino.

O nei fagaloa e tolu o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. E le tatau ona e faʻavaivaia oe lava i faʻamalositino, e mafai ona e faia i aso taʻitasi ma faia taʻaloga mo vae. E le gata i lea, o se tamaʻitaʻi faapitoa ma togafitiga faʻasoifua maloloina e fesoasoani e fai ma faʻasologa.

Faitau atili e uiga i le puipuia atoatoa o le atherosclerosis iinei.

Metotia mo le faʻamamaina o ipu o pito pito i lalo

O le paluina o veins ma arteries e mafua ai le le lelei o le tino, le atinaʻeina o maʻi. Ae masani lava o lenei faafitauli e aafia ai vae. Mo le faʻaleleia atili o le toto, ua lava lea e faʻamama ai vaʻa pito i lalo e faʻaaoga ai togafitiga faʻafomaʻi ma isi suʻega.

O le a se mea e tatau ona e faʻaalia?

O mea e taʻu mai ai le manaomia o le faamamaina o toto, e aofia ai pito i lalo, o faafitauli nei:

  • o foliga mai o le manoa,
  • nodular protrusion o veins,
  • atherosclerosis
  • faʻaumatia endarteritis.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 10% o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le lalolagi e mafatia i le faateleina o le maualuga o le lipoproteins i le toto.

Faʻaleagaina pe faamanuiaina ai le cholesterol i totonu o toto toto

O lenei vailaau e tatau mo le tino:

  1. E aofia ai i totonu o siama.
  2. Fesoasoani i le faʻaaogaina o le vaitamini D.
  3. Auai i le gaosia o talo, o hormones adrenal and gonads.
  4. Fesoasoani i puipuiga faʻafuaseʻi.

E aofia ai lipoproteins o eseesega eseese:

  1. Puipui puipui o toto toto.
  2. Laititi le faʻaosoosoina o le fausiaina o paʻu, ma mafua ai le afaina tele.

E masani lava, o le aofaʻiga atoa o le cholesterol e 5.2 mmol / L. Afai e sili atu le aofaʻi o le aoga, ua lava le suia o le meaai ma le nofoaga i togafitiga. Ae i le i ai o se vailaau matautia i le soifua maloloina, e manaʻomia le faamamaina lelei o vaʻa toto.

E tusa ma le 80% o le cholesterol na gaosia e le tino na o ia lava. O le totoe 20% e sau i meaola manu.

Talu ai nei, na fesiligia le manatu o le afaina o le tino ona o le le lelei o meaai. O le au tusitala o lenei suʻesuʻega faasaienisi ua mautinoa o le tiute mo le fausia o paʻu o loʻo taoto i le vevela, lea e le lelei lana galuega. I le faʻamaoniga, o le mea moni ua tuʻuina mai e muamua na togafitiina le faʻamaʻi ma le faʻaofiina o tamai volumes o hormones thyroid.

Le masini o togafitiga vascular

I pito pito i lalo, o faʻalavelave e masani ona tupu ona o se vevela veinsose faigata, lea e faʻaleagaina ai puipui o veins. I nofoaga o faapaologa, o le cholesterol gasegase e faasolosolo malie lava, ma se pepa faapipii. E alu i luga aʻe o le pito i totonu ma puipuia ai le tafe masani o le toto, faʻaitiʻitia le lumenisi.

O se faagasologa uumi e mafua ai faafitauli nei:

  • afaina o le okesene,
  • feteʻenaʻi lapisi,
  • atherosclerosis.

Afai e te le faia i lea taimi ma lea vaitaimi le faamamaina, o suiga masani i le pito i lalo e ono ono:

  1. O le puipui e leai se mea e ola ai, e le lelei.
  2. O loʻo i ai le afaina i totonu o le fata, necrosis e atiina ae, e oʻo atu ai i le faʻaali mai o ni paʻu toto.
  3. E faasolosolo lava, o le togafitiga e salalau atu i le ogatotonu o le toto, vaʻa lilo, e afaina ai le faiʻai.

E mafai ona aloese mai lenei faafitauli e ala i le faamamaina e le aunoa o le faagasologa o tulafono faatonutonu.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi mafuaʻaga faʻatau

Aʻo leʻi toe foʻi i fesoasoani a vailaau ma fomaʻi faʻapitoa, e tatau ona suʻeina le mea na mafua ai le fausia o paʻu. O faʻataʻitaʻiga agavaʻa o le a fesoasoani e faʻamautuina le tulaga o le solia o le faʻauluga o le cholesterol, e fuafua ai auala sili ona lelei o togafitiga o pito i lalo.

O mafuaʻaga sili ona taatele o:

  • rūmate
  • atherosclerosis
  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • faʻapitoa vavalalata o vaʻa,
  • gasegase toto,
  • suiga o tausaga
  • ulaula
  • ava malosi
  • genis predisposition
  • afaina o le tuli, vaevae vae, vae.

Afai ei ai tulaga lamatia, ua lava lea e faʻamama ai le toto i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o ni aʻafiaga ogaoga.Afai o le faafitauli ua uma ona iai, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa e faʻasalalau ai le mafuaʻaga ma le falemaʻi.

Sauniuniga mo le faʻamamāina o vaʻa o vae

E vave lava ona e iloa o vailaau e le mafai ona fesoasoani e aveesea le pito i lalo o papa. O puipui o le toto e tolu laasaga. O le toto e tupu i luga, o lea e le afaina ai fualaau.

Aisea la e faatonuina ai e fomaʻi togafitiga o vailaau mo togafitiga pito i lalo?

O le mea moni e faapea o vailaʻau e puipuia ai le fausiaina o tuputupu aʻe fou ma saofagā i le aveesea o toxins. Ma o lenei mea e sili ona faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi ma e le faatagaina le alualu i luma o maʻi.

O le mea moni, o le vailaau oona o le suauʻu iʻa, lea o loʻo i ai i le tele o mea i totonu o fuālaʻau fuālaʻau, mea mūmū mūmū ma tagata o le sami loloto. I le avea ai o se vaega o gasegase gaʻo susu. Maua i capsules.

  1. Faaleleia toto toto.
  2. Faʻaitiitia le cholesterol.
  3. E taofia le fausia o paʻu.

Auala e faamama ai:

  1. O aso uma e faʻailoa ai e inu i le 2 vaega 3 taimi.
  2. O le vasega e 3 masina.

O se gaioiga sili ona lelei lea e ono le fesoasoani e aveesea ai se faafitauli oi ai nei.

Bile Acid Sequestrants

  • Colestyramine
  • I le au uili vavalalata,
  • Colestipol,
  • Faʻailoga
  • Quantalan.

E faʻaaogaina mo togafitiga faaopoopo i le taimi muamua o le atherosclerosis, e fesoasoani e faʻamamā ai vaa.

O le gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o faʻasalaga o le cholesterol e ala i le faʻamaʻoina o kulimi. Ae ui i lea, o fualaau oona e le o aʻafia i le toto ma e le faʻaosooso ai i aʻafiaga o le itu.

O le taimi tutoatasi e le taliaina. E manaʻomia se faʻasalalauga amata ma se cardiologist.

O nei tapenapenaga mo le faʻamamāina o vaʻa o vae e maualalo ai le cholesterol ma le viscosity toto, lea e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le thrombosis.

I le vaega o faʻamaumauga o fualaau:

  • Aspirin
  • Atorvastatin
  • Rosuvastatin,
  • Cerivastatin,
  • Petervastatin
  • Lovastatin
  • Simvastatin.

Ua faatonuina e le fomai ia tupe e faavae i luga o taunuuga o le siama. E faʻasaina le uia i le tulaga o le faʻavavevaveina o maʻi masani o le ate ma fatugaʻo.

Faʻaitiitia le faʻaogaina o meaola faʻasaina i le plasma toto. O fualaau e sili atu ona lelei le faaleleia o le tulaga o tagata gasegase i suiga o le atherosclerotic, o le toto toto, e aofia ai pito i lalo, ma e fautuaina mo le maʻi suka, fatu fatu, ma le taʻavale.

E faʻatagaina le ave o fualaau mo faʻamaʻi ate.

Faiga faʻavae

Faʻasaʻi vavalalata le lumanaʻi vasini, e manaʻomia le faʻaogaina o taotoga. O le aganuʻu masani e aofia ai le aveeseina o le faʻafitauli ma le faʻapipiʻiina o se mea totino, lea e maua ai le toto e leai se toto e oʻo lava i totonu o le loloto o mea maso.

Ina ia faʻapipiʻi le tagata e maua i pito i lalo, latou te faʻapipiʻi i le atinaʻe o patho nei:

  1. Gangrene.
  2. Uluai fausiaina.
  3. Necrosis
  4. Faʻaleagaina o le vaʻa.
  5. O le faʻavaivaia o le aluga, mafua ai le gasegase i totonu.
  6. Ischémia o vae i le solia o le faamaoni o capillaries.
  7. Le i ai o le tiga ogaoga.

I le taimi nei, e vave ona e foia le faafitauli i se isi auala.

Lafoaia o le laser

O le auala ua aloaia e aoga ma saogalemu atoatoa. Vailaau eletise faaeletonika faʻaaogaina i se vāega eseese. Faʻafetai i le faʻatinoga, ua faʻagaoioia le toto.

O le faʻamamaina o lasini o veins ma toto toto i luga o vae e taʻitaʻia ai taunuuga nei:

  1. Faʻaitiitia le mumū.
  2. Faʻaitiitia le tiga i totonu o vae.
  3. Faateleina puipuiga puipuia.
  4. Paʻu o loʻo faʻaumatia pe ua faʻaitiitia le tele.
  5. E vave ona toe faʻafoʻi faʻasologa.

O le a le auala o le vaʻaia o taotoga e faʻaaoga i se mataupu faapitoa, e filifili ai le fomaʻi.

Faʻaaogaina o le tino ma le massage mo le atherosclerosis

E faʻafefea ona fufulu vaʻa e aʻafia i le atherosclerosis mai le teu cholesterol ma faʻasolosolo le taʻa toto i totonu o masini?

O le tino faaletino o le togafiti togafitiga togafiti, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona fufulu mama ia atherosclerosis.

E tatau ona faʻatinoina aʻo le i filifilia le massage.

O faamalositino o le tino o se vaega atoa o faʻamalositino faʻapitoa.

O le ā e aofia ai togafitiga o le physiotherapy?

Muamua, savali masani. E faʻaleleia ai le tafe o le toto i pito pito i lalo, e fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa, faʻamalosia ai maso ma le tumau o le tino. O vai e pei o le aau e aoga tele.

O faʻamalositino e sili ona taatele o le laa mai lugavaevae ile tamatamaʻilima, "savali i le mea," lea e faʻaosofia ai le felauaiga o le toto i totonu o vaʻa. O nisi taimi e mafai ona e toso, ae le tatau ona vavae ese vae mai le fola. I le tulaga maualuga, e tatau ona e punou le mea sao, ona vae agavale lea ina ia latou paʻi atu i le papa. O le tino tuai faamalosi "uila" e fesoasoani foi.

O le a aoga foi le taoto i ou tua, sii aʻe ou vae i luga ae o le fola i le 45 tikeri ma tumau i lenei tulaga mo le afa minute, fai le gaoioiga "seleulu".

Afai e mafai e le tino ona faʻatagaina, e manaʻomia e le maʻi ona nofo i lalo, faʻamaʻo ona vae ma faʻasolo ina ia toso le pusa i tulivae. O lenei faʻamalositino o le a fesoasoani e faʻamalosi ai lou alo

Massage mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e faia pe a maeʻa faʻamalositino, lea e fesoasoani i le faʻamafanafanaina o maso. E masani lava, o le suauu e faʻaaogaina mo le faʻataʻitaʻiga, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le edema, faʻaogaina o le inflammatory ma faʻaitiitia ai le tiga i vae. Massage e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le faʻamalositino ma faʻaleleia le tafe toto i vaʻa na aʻafia.

E iai faʻamaoniga faʻapitoa mo le massage:

  • o le i ai o le maʻi papa poʻo le gangrene,
  • gasegase lapisi lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, thrombophlebitis, vascularitis hemorrhagic, faʻaleagaina endarteritis,
  • veinsose veinsose,
  • afaina o le paʻu.

O le massage e sili ona faia i le tele o taimi i le aso mo le kuata o le itula 4-5 taimi i le aso. O le tagata maʻi e tatau ona taoto.

Mavega massage e amata i vae, ona faʻalautele atu lea i tamaʻi povi, tulivae, ma muso femoral.

E tatau ona amata le massaging i le paʻu manogi, ona faasolosolo malie lea ona faateleina le malosi ma le tele.

Le faʻaaogaina o le acupressure ma le faʻasologa o le atherosclerosis

I le togafitiga o le taofiofia o le atherosclerosis, i le faaopoopo atu i le massage masani, e mafai ona faʻaaogaina le pupressure.

O le aʻafiaga o le metotia o le aʻafia ai lea o nisi o mea faʻalauiloa i le tino.

O le faʻaaogaina o le acupressure e faʻatagaina ai oe e faʻaputuina tino o loʻo i totonu o le tino o le tagata maʻi e faʻafefe ai le tupu aʻe o maʻi.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le aʻafiaga i luga o ia tulaga:

  1. I le pito i fafo o le pama i lalo o le lima matua.
  2. 2-3 cm i luga aʻe o le tapulima lima.
  3. I luga ole pito i luga o le tulilima.
  4. I le pito i tua o le taumatau taumatau ma le tauagavale.
  5. I le pito i luga o le vae, i luga o le tumutumu lima.
  6. O le ogatotonu o le musika o le povi.

E le mafai ona faia le acupressure i tagata gasegase maualalo le toto maualuga, faaletonu o le fatu, ma le faʻaumatia le endarteritis.

Afai e le mafai ona e auai i togafitiga massage poo le leai o ni fesoasoani, e mafai ona e faia le tui-tagata. E mafai ona faia e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa poʻo soo se auala faʻaleleia e pei o se pine mo le paluga poʻo se faaputuga o pepa. Soʻo se mea na filifilia e tatau ona tuʻu i le pito i luga o le vae ma faʻaali lemu i ni nai minute.

O taunuʻuga o le atherosclerosis e matuā ese lava. Latou te faʻalagolago i le tulaga ma le faʻamaloloina o le faʻamaʻi, i togafitiga togafitiga ma le soifua maloloina. O se matafaioi taua e faia i le faʻamamaina o vaʻa toto e ala i le fesoasoani o fualaau, togafitiga faʻasalalau, faʻataʻitaʻiga.

E tatau ona lafoaʻi masani leaga, taumafai e faʻaitiitia mea faʻalavelave, osofaʻi mamafa mamafa, tausi oe lava ma talitonu i le mea sili. Afai e le togafitia, e mafai ona oʻo atu i faʻafitauli.

O aʻafiaga e ono tutupu mai o le atherosclerosis o le gangrene o pito i lalo, le faʻamaʻi o le myocardial, o le stroke, o le faʻaleagaina o le intestinal, o le maʻi fatu fatu.

E na o le tausia o togafitiga uma e mafai ona faaleleia atili ai le lelei o le olaga o le maʻi.

Le auala e togafitia ai le atherosclerosis o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona fufulu ipu o pito pito i lalo e aafia i le atherosclerosis?

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o se maʻi taatele i tausaga talu ai nei.

O lona natura o le faʻavaeina o pusa o le cholesterol i luga o le ufiufi o totonu o arteries, lea e faʻalavelave i le masani ai o le tafe toto ma oʻo atu ai i se faʻaogaina o le mu i totonu o vaa.

Fomai o Fomai Faʻafomai, Polofesa G. Emelyanov:

Sa ou togafitia le toto maualuga mo le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, i le 89% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e maua i le fatu fatu poʻo le stroke ma maliu ai se tagata. E tusa ma le lua vaetolu o tagata gasegase ua maliliu nei i le 5 tausaga muamua o le maʻi.

O le mea moni lenei - e mafai ma tatau ai ona faʻasaʻo le mamafa, ae e le fofoina ai le maʻi lava ia.

Naʻo le vailaʻau faʻasaʻo ua fautuaina aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma ua faʻaaoga foi e le cardiologists i la latou galuega o lenei.

O le vailaʻau e afaina ai le mafuaʻaga o le maʻi, lea e mafai ai ona faʻaumatia uma le toto maualuga. E le gata i lea, i lalo ole polokalama a le malo, e mafai e tagata uma o le malo o Rusia ona maua NO.

O le a le mea e fesoasoani i le faʻaalia o lenei maʻi?

E tele mafuaaga e mafai ona mafua i:

  1. Se tausaga patino o tagata - mai le 40 tausaga ma luga atu.
  2. O se talafaasolopito o le maualuga o le maualuga.
  3. Le umi o le maʻisuka.
  4. Ava malosi.
  5. Fuʻa
  6. Faʻalavelave faʻalagona, o le uiga o le toetoe lava o tagata uma.
  7. O le i ai i le taumafa o mea taumafa e tamaoaiga i gaʻo manu, ona o lo o aofia ai le tele o cholesterol.
  8. Long stay of lower pito i le maualalo o le vevela, faʻafefe, maʻavale.
  9. Vaʻaiga faʻapitoa.

Soo se vaa e mafai ona aʻafia e le atherosclerosis. Ae o le tele lava o taimi, o gaʻo o le fatu (coronary, poʻo le coronary) ma aʻa i lalo e aafia. Afai o le faʻamaʻi e afaina ai vae, ona oʻo lea i le uluaʻi taimi o le maʻi e mafai ona faʻaogaina atoa.

I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa i luga o foliga, o faʻamatalaga faʻapitoa faʻamaʻi:

  • Ole faʻamalosi ole faʻapipiʻi ole mafaufau ole lagona ole faʻanoanoa, tiga ile vae pe a uma ona savali mo sina mamao mo tagata maʻi taitoatasi,
  • tingling sensing, numbness,
  • o le paʻu o vae ua paʻu, pale, malulu i le paʻi,
  • e mafai e musika o le povi ona atrophy i luga o le taimi ona o le le lava o le toto ona o le atherosclerotic vavalalata o laʻau,
  • o le faʻaalia mai o maʻi leʻo faʻamalolo,

I le le lava o togafitiga, o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene, ona vaevae ai lea o le vae.

Faʻamamaina o vaʻa o vae i faʻatoʻaga faʻa-Iutaia

O faʻaaogaga o fale e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o paʻu o le toto ma poloka ai le faʻavaeina o paʻu. Ae ao le i toe faia se togafitiga, e tatau ona maua le maliega a se fomaʻi.

O le umi o le vasega e 1-2 masina. Mo le faʻamamaina lelei o vaa, ua lava lea e faia ai le faʻataʻitaʻiga taʻitasi i le tausaga.

Muamua, e aoga tele le faia o aʻoaʻoga lea o le a faʻaleleia le lelei. E tatau ona aveese ia meaʻai mai meaai:

  • meaʻai gaʻo
  • susu
  • falaoa saito
  • mayonnaise
  • Fale faʻafiafia
  • uliuli tiuti
  • suauu
  • taumafa vevela
  • ava malosi
  • ulaula, falai, pi.

E fautuaina e faamama le manava ma le ate ao le i oʻo i luma.

A o lei faʻaaogaina meaʻai a le nuʻu, e tatau ona e mautinoa e leai se tali atu i vaega.

Tulu mata

  • cloves - 200 g,
  • ava malosi - 150 ml.

Auala e faamama ai vaa:

  1. Sela fasi.
  2. Liligi i le ava malosi.
  3. Faʻamama le pusa ma faʻamamā i se nofoaga malulu ma le le vaʻaia.
  4. Tetee 10 aso.
  5. Ua faʻamamāina le vai, o le pulupulu ua lafoai.
  6. Faʻaauau pea ona faʻaauau 4 aso.
  7. Faʻaalu 3 taimi i le 24 itula e amata i le 1 le mataua, faʻalautele le fua i le tasi i fualaau taitasi. A oʻo i le 15, faʻaitiitia i le isi itu.

O le auala e faʻasaina aʻo maitaga, lactation ma maʻi gastrointestinal.

E fautuaina e fufulu ipu i le garlic 1 taimi mo le 3-5 tausaga.

Tea i le susu

E faʻafefea ona kuka ma faʻaoga:

  1. E tusa ai ma le masani masani, o laʻau uliuli lapopoa laititi e mumu.
  2. Nai lo le fufuluina o le vai, ave le susu susu.
  3. Inu 4 aso i vaitau o le 3 itula.

E fautuaina e tumau i le fiaai i le taimi o le vasega, lea o le a fesoasoani e faamama le tino o toxins.

Laʻau toto

Faʻataʻitaʻiga masani a tagata:

  1. I le 500 ml o vodka, faʻaauau le 1 tbsp. l ulu ulu. Ave le fualaau faasaina ao lei moe mo le 1 tbsp. l O le vasega e 3 masina. E faʻaalia e faʻatino faalua i le tausaga. Faaititia le toto toto.
  2. Taʻu 2-3 ulu o keleni ma fufulu. I le pateta pateta faaopoopo 2 tbsp. l Vodka. Faʻamalosi i le pogisa mo le 10 aso. O le vai fofo na teuina mo le isi 3 aso. Faʻaaoga ao le i fafaga 4 vaiaso.
  3. I le afiafi, faʻafefiloi 4 tbsp. l alalaʻau eleele i le 1 tbsp. l pulupisi o le sipisi ma le 2 tbsp. l Rose luga. Uu le paluga ma le kuka ma le vevela ile vevela vevela mo le 10 minute. Tumau seia oʻo i le taeao. Mo se masina, i aso uma latou te inu 1 lita o le afu.
  4. Birch buds, yarrow ma le chamomile ua ave i tutusa tutusa. Vae 1 lita o le vai vevela 1 tbsp. l aoina. A maeʻa le afa itula, faamama. I luga o se manava gaogao, 15 minute ao leʻi faia le taeao, ia faʻaaogaina le 1 ipu o vaifofo mafanafana, faʻaopoopo le meli.
  5. O le a fesoasoani le kalama vao i le faamamaina o vaa. E fufulu laʻau, mago ma tipi i ni fasi vaega laiti. Ua sasaa le masini ma vodka ma ua matua mo le 3 vaiaso. I aso uma, ave le 5 pa'ū i le vai malulu.
  6. Uu i totonu o le ipu 1 ipu vai suamalie 1 tsp. mauga vaivai mauga. Sue mo le 5 minute. Faʻamau le vai pe a uma le itula. Faʻatau 50 ml 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
  7. Sasaa 500 ml o le vai ma le 10 laupepa o laurel. Faʻavela i se vevela ma tuu i luga o le ogaumu mo le 10 minute. Faʻaosooso 2 itula. Talia mo 3 inumaga i le aso.
  8. I fua tutusa, lemoni ma le moli e fefiloi. O fua mai le citrus ua aveesea muamua, ae aua le aveesea le vevesi. O le meli natura ua faaopoopo i le tele. Tausi le meaʻai i totonu o le pusaaisa i le po. Ave 1 tbsp. L., e mafai ma le lauti.
  9. Ina ia fufulu ipu, e fautuaina e inu 1 tbsp i aso uma. l meaʻai suamalie.

E faʻasaina le faʻaaogaina o togafitiga a tagata e faʻaitiitia ai cholesterol ma toxins mai le toto pe afai:

  • allergies i vaega
  • maʻitaga ma lactation
  • gasegase gasegase.

O le faʻaaogaina faʻapitoa o togafitiga i fale, fualaau faʻasaina, ma togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻamamā ai vaa ma aʻafiaga tele o le vavalalata o va i totonu o le toto i pito pito i lalo. O le faafitauli e le mafai ona le amanaiaina, talu ai ona o le leai o togafitiga e mafua ai ni faigata ogaoga, o nisi taimi e fai ma sui o se lamatiaga i le olaga.

Massage mo le tapeina o le atherosclerosis o pito pito i lalo

O le faʻavaeina o le atherosclerosis o pito i lalo o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le vavalalata o toto poʻo vaʻavaʻavavave e faʻatumu ai le faʻatonuga. O le masani lava, faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le 'aiina o meaʻai e aofia ai le tele o le cholesterol e tau atu ai i ia taunuuga.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le taofiga o vae i le tulaga o le taofiofia o le atherosclerosis, e mafai ona faʻasalalau le galuega o toto toto, faʻaleleia le toto, ma faʻaleleia le faʻatinoina o le metabolism. E tāua tele le tusia o se fuafuaga o le gaioiga i le toesea o le atherosclerosis, aʻo mafaufau i le maualuga o le faaleagaina o le paʻu ma le i ai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Aʻo leʻi faʻagasolo i le faʻamaʻiina o vae ma faʻamaʻi le atherosclerosis, e tatau ona filifili pe o le a le mea tonu e aʻafia ai: vailaau toto poʻo toto.O nei maʻi e lua ei ai a latou lava uiga, lea e tatau ona amanaia pe a filifilia se togafitiga. Afai e te faia se mea sese, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia e maualuga.

O le atherosclerosis o le gasegase o veins e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o uiga o le tino, thrombosis ma faʻamalama o le tino. O ia mea e faaleagaina i le gasegase o le gasegase e afua mai i manuʻa, fesoasoani ma faʻalavelave pipisi. O le massage vae ma le arteriosclerosis e faʻamaʻapeʻa ai toto poʻo vaʻavaʻa vaʻaia e ese lava.

Ina ia mafai ona iloa lelei le massage o le maso ma le gaoia o le atherosclerosis ina ia mafai ona iloa, mafai ona taulimaina ma le faʻalagolago lenei faiga. O laasaga e faia faʻamautinoa e tusa ai ma le algorithm taliaina lautele, le tasi i le isi.

A o le i alu i le laulau o togafitiga, faia se malamalama ae o le malosi o le faamalositino. E fesoasoani tele i le felafolafoaʻi o le toto i le tino atoa ma mafai ai, faʻapea foʻi ma mafanafana o maso.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le manuʻa i le paʻu i le taimi o taʻavale. O le taimi e te manaʻomia ai le togafitiga e fuafuaina e lau fomaʻi.

Afai o le lino e fesootaʻi ma vevela tele, e sili atu ona lelei le faia i le taeao, pe afai o ni nai capillaries i le afiafi.

Fautuaga lautele:

  1. Massage e naʻo le taimi e taoto ai le maʻi i luga o le moega. E taua tele lona filemu ma toʻafilemu.
  2. Manipulations e amata mai vae, ma mulimuli ane latou faasolosolo malie i le vae ma le ogavae.
  3. O gaioiga e tatau ona mama ma toʻa, e le mafua ai ona faʻavaivai le tagata maʻi.
  4. I le faagasologa o le faʻaalia, o gels ma oga o loʻo faʻaaogaina, lea e faʻaitiitia ai le fulafula ma le pala.
  5. I tulaga maualuga o le taofiofia o le atherosclerosis o vae, e tatau ona faia le massage 3-4 taimi i le aso mo le 10 minute.
  6. Massage e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o le atherosclerosis.

Aisea e manaʻomia ai massage vae mo le atherosclerosis?

O le atherosclerosis o vae o se faʻamaʻi o le faigamalaga faʻasalaga lea e le lava ai meaʻai e maua ai pito i lalo.

Afai ua maua oe i se liona, aua le auai i togafitiga fou ma faʻaalu le taimi i luga o le vailaʻau a le tagata lava ia. Taumafai e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se fomaʻi o le a ia faatonuina oe i se maso lelei mo le atherosclerosis obliterans.

O lenei metotia faʻalauiloa e fesoasoani i le faʻavaeina o le toto, o taua ma le faʻafefe, faʻavaveina le metabolism.

E le gata i lea, o lenei auala e mafai ona e faʻaumatia ai le atherosclerosis. O le mea sili ona lamatia o lenei leona o le i ai i totonu o se tagata, ona o le le lava o le toto, ua amata ona oti ai sela o le tino. Afai e leai se gaioiga e faia mo se taimi umi, e mafai ona tupu le gangrene. E na o le tasi lava le auala mai lenei tulaga - toesea.

E toetoe lava a le mafai ona iloa le aveesea o le atherosclerosis o pito i lalo i le amataga i le fale. O lenei faʻamaʻi e leai ni faʻaʻailoga o le a aliali mai i le amataga o le atinaʻeina o le liona.

O le toʻatele o tagata e mafua mai suiga laʻititi ona o le atherosclerosis i aʻafiaga o le maʻisuka poʻo le maʻi fatu fatu. Massage o se meafaigaluega sili lea e mafai ona faʻaumatia atoa ai se tagata mai uluaʻi laasaga o se liona. Ina ia taulimaina le taʻavale, o le a le fesoasoani lenei aafiaga. Ae ui i lea, o le massage e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

I le tele o vae ma le faʻaaogaina o le atherosclerosis na maua ai nisi faʻamanuiaga, e tatau ona matauina le tele o lagolagosua lagolago.

Muamua lava, iloilo lau meaʻai: e tatau ona atoatoa ma paleni. Aloese mai meaʻai gaʻo e maualuga i le cholesterol.

E le gata i lea, faia ni gaoioiga faaletino e fesoasoani e faʻavaeina toto i le tino atoa.

E aʻafia ai nei sini i le vaitaele. E taua tele le faʻaaogaina o mea manogi faʻalelei ma gel i taimi o le massage vae mo le atherosclerosis obliterans. Latou te fesoasoani e faʻamalolo le fulafula ma le pala, lea e faʻaleleia ai le toto.

E faʻapefea ona filifili se fomaʻi mo le faʻaumatia o le atherosclerosis?

E na o lau fomaʻi e mafai ona filifili lenei mea poo le massage scheme mo le faʻamaina o le atherosclerosis o vae. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia iloiloina auiliiliga o suʻega suʻesuʻe ma suesuega suʻesuʻe.

Afai e te amata faʻamaʻi i uluaʻi laʻasaga o le liona, e mafai ona e faʻaumatia le atherosclerosis i taimi uma ma mo mea uma.

I tulaga maualuga, o le massage o le a fesoasoani e faʻamafanafanaina ai le faʻavaivai ma le tolopo le taotoga.

I le massage ma le tosoina o le atherosclerosis na maua ai le tele o faamanuiaga pe a mafai, oe manaʻomia:

  • Suʻe lou olaga. E tatau ona e malosi, masani ona savali i le ea fou,
  • Aveese le sili atu mamafa pe afai e maua. O le mamafa tele o le tino e faʻamalosia atili ai le tino,
  • Auai i le aau i totonu o le vaitaele, lea e le gata i le faatulagaina o le toto, ae faapea foi i le atinaeina o le siaki musika,
  • O taeao uma, amata i le savali i luga o ou mulivae - o le ala lena e amata ai le toto,
  • Taumafai e faʻamalosi i po uma - o ia faʻaleaʻoga e mafua ai le tafe mai o le toto mai le totoa i pito o tamatamailima ma tua. E masani ona e savali i totonu o le ea fou Taʻaloga i le vaileʻa Aveese le mamafa o le mamafa
    I taeao uma, amata i se savaliga i luga o ou mulivae. Tuuina atu le ava malosi ma ulaula. Taumafai e faʻamalosi i po uma.

Ina ia ausia taunuuga lelei mai le massage vae ma le gasegase o le atherosclerosis, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻalavelave o vailaau o le physiotherapy poʻo le faamalositino o le tino. O le faamalositino e toe faʻafoʻi ai le masani ai o le saoasaoa o le toto, faʻaitiitia ai le faʻasao.

Taumafai e mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi ina ia maua ai se lelei sili atu. O le mulimuli i tulafono, e mafai ona e faʻateʻaina le uluaʻi laʻasaga o le faʻamamaina o le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga.

Aisea e faia ai le massage

Atherosclerosis o vae o se maʻi tumau lea e mafua ai le tafe toto. Faʻaalia ona o le aofaʻi o cholesterol i puipui i totonu o vaʻa toto. I le aluga o taimi, o le tuputupu aʻe e faʻamalosi, faʻateleina, vaeluaina pe maeʻa atoa le lumena o le faga.

Muamua, o le faʻamaʻi e aliali mai i le tiga i totonu o vae ma mamafa mamafa. Faʻatasi ai ma le atiaʻe o le atherosclerosis, o le a faʻateleina ai le tiga. O le lē mafai ona faʻaaogaina le taimi e faʻasolosolo ai, e taʻitaʻia ai le siakiina o le siakiina o le tino. O faʻatalanoaga e faʻamutaina i maʻi o le tui, gangrene o vae, o latou toesea.

Massage ma le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino:

  • faateleina le maualuga o le toto,
  • faaitiitia le avega i luga o le loto,
  • faʻaitiitia le malosi o le tiga
  • toe faʻafoʻi toto
  • aveese le gaogao
  • toe faʻaleleia lagona o le masini mumu,
  • faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis.

Faʻatasi ai ma togafitiga massage, o faʻaogaina faʻapitoa e faʻaaoga e fesoasoani ai i le fulafula, afaina, ma le faʻaleleia o le toto: Troxevasin, Lyoton, Voltaren, Venoruton.

O massage e faia faʻatasi ma isi togafitiga togafitiga: taumafa, togafitiga fualaau (pe a manaʻomia), faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻa, faʻatasi ma faʻamalositino faaletino, faʻamalositino togafitiga.

Massage Rules

Aʻo leʻi togafitiga o le atherosclerosis, e fautuaina e maua ni meafaigaluega faʻapitoa e iloilo ai le setete o toto toto, le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi. Afai e faatagaina e le fomaʻi le masini, e faia, matauina o tulafono:

  • aʻo leʻi amataina le vasega e aoga tele le faia o faʻamafanafanaga: sikuea, savali i le nofoaga,
  • ao faagasolo le faʻatinoga, e tatau ona taʻoto le tagata maʻi ina ia mafai ai e vaʻa ma maso ona faʻalalōlō pe a mafai,
  • luga ma lamolemole felafolafoaiga: moli leaga, solo,
  • o le aʻafiaga o musele o vae ua faʻapupula malie,
  • afai e maua pusa cholesterol, o lenei eria e le o masaa,
  • massage amata i le vae, agai malie agai i luga, faasolosolo malie ona ufiufi vae, tulivae, pulou,
  • pe a oʻo i le taimi e faʻamaʻi ai vae, e amata le susu, faʻafeiloaʻi le tausaafia, e tu loa loa.

E manaʻomia le faia muamua o sauniga muamua e se fomaʻi masini e masani i faʻamaʻi pipisi. O isi vasega e mafai ona faia taʻitasi. Ina ia ausia le faamagaloga, e faia le massage i aso uma, o le umi o le taualumaga e 15-25 minute. O le umi o le umi o le vasega o le 7-10 sauniga. Ae peitai, mo se taunuuga tumau, e tatau ona faia massage mo le 4-6 vaiaso.

Contraindications

O le tuputupu ae o le kesi cholesterol e faasolosolo malie ona poloka le moli o le vaa, le tafe o le toto e ala mai i le toto. Afai e solia le amio saʻo o le puipui lapisi, faʻapipiʻi toto i nofoaga o loʻo faaleagaina.

O maso maso e mafai ona faʻaosoina ai se gau o se tui poʻo se toto toto. O lo latou agaʻigaʻi i luma e ala i laʻau e matautia tele mo le atinaʻeina o fatu o aʻafiaga i totonu.

E faʻasaina le faia o faʻataʻitaʻiga i mataupu nei:

  • atherosclerosis faʻaumatia tagata pito i lalo,
  • faʻamaʻaʻaina le endarteritis o vae (o loʻo i ai faʻaalia tutusa ma le atherosclerosis, ae ua maua i le matua 20-40 tausaga, aafia ai vaʻa o vae, vae),
  • faʻaleagaina o vae i maʻi papa,
  • gasegase lapisi lautele: thrombophlebitis, thrombosis, vascularitis,
  • tuai o veins varicose,
  • faʻaleagaina le paʻu: maʻi o le tino, eczema, hematomas tiga, manua.

Na o le pau lava le auala e mafai ona faʻamatalaina i nei mataupu uma o le mafaufauga. O se itu taua lenei i luga o mea e gaosia ai le acupuncture e fesoasoani ai i mea le lelei, faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

Vasega masani

E faʻaaogaina mo le atherosclerosis o le I-II. Faʻaleleia toto, faʻaitiitia le tiga. Massage amata i vae. Uilima tamatamai lima, tapuvae le sooga.

Ona fufulu lea o le ogavae, pala. O gaioiga o le kulimi, vibiting type e le faʻaaoga mo lenei vaega o vae. Ina ia suʻesuʻe le tulivae ma le sooga faʻasolosolo, o le vae e lemu lemu, e le tele ni taimi.

Se vaega

Massage o le lumbosacral spine, lea e fesoʻotaʻi ai vae pito i lalo. O le sini o le faʻaleleia atili o le toto i totonu o vaituloto, faʻavavevave le gaioioga o le toto, ma le tafe toto.

I le taimi muamua, e faigofie lava ona oso i le itulagi o le lumbosacral: mai le sacrum i le pito i lalo. Ua faasolosolo malie ona faateleina le malosi o le mamafa. Ona faʻamālōlōina lea o tua o le suilapalapa, vae laʻititi. Ona latou agai atu lea i luma o le ogavae, lalo vae.

I le taimi o le vasega, faʻaaoga ia ituaiga massage e pei o: aʻafiaga, vaʻaiga, seleselega, "fasi". E le tatau ona faʻaaoga uma togafiti i le taimi e tasi. I le uluai faagasologa, e sili atu le filifilia o le gaogao loloto, lapotopoto faʻatasi ma le lima matua.

E na o se fomaʻi faapitoa o loʻo malamalama lelei i le mafaufau. I le taimi o le vasega, o pito o vae uma e lua ua faʻapipiʻiina:

  • le pito i fafo o le vae pito i lalo, o loʻo laa mai lalo o le pito o le patella o tamatamailima e 4,
  • totonu o le vae pito i lalo, tolu tamatamailima mai le tapuvae,
  • ufi o le pito i lalo (i totonu),
  • totonu o le vae, i lalo o le tibia.

Latou te maua se lagona toʻafilemu: latou te taʻalo i lalo lemu. Umi 5 sekone, faasolosolo faasolosolo malie i le 30.

O se tasi o mea eseese o le reflexology - o le faʻaaogaina o nila Kuznetsova, Lyapko. Ina ia faʻaleleia le tafe toto o pito pito i lalo, e mafai ona faʻaaoga ia laumei lumbar. Latou te savavali io latou luga mo ni nai sekone, ma faasolosolo malie le faateleina o le avega.

I le fale, e mafai ona suia tagata e faʻaaogaina nila i le pine faifai pea poʻo togi laupapa. O le mea na filifilia na tuai lemu mo ni nai minute.

Walnuts

  1. O le olaina o nati o loʻo i lalo.
  2. O le lapisi e fefiloi ma le meli.
  3. Teu i totonu o le pusaaisa.
  4. Ave i ni vaega laiti 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

E lua masina le vasega.

E faʻafeiloaʻi le massage mo le atherosclerosis o pito i lalo

O le atherosclerosis o arteries o pito pito i lalo o se maʻi lea eo mai faatasi ma se faʻalavelave faʻapitoa o le lumenisi vasini, ma i nisi o tulaga, o lona faʻamaina atoatoa ma le taofia o le tafe toto.

O se taunuuga matautia o le faamai e mafai ona le mafai ona gafatia le le atoatoa o le le atoatoa o masini mumu, gangrene, le manaomia mo le faanatinatiina o le toesea o vae.

Ina ia faʻamaopoopoina galuega a toto toto, faʻaitiitia le faʻaleleia, faʻafouina le fesuiaiga o le okesene i totonu o masini, e fautuaina e faʻaauau ona faia ni taimi e faʻafoe ai maso vae ma le atherosclerosis.

O se tulaga taua o le atinaʻeina o se massage massage e tasi mo le atherosclerosis, ma mafaufau i maʻi tumau, o le maualuga o le faaleagaina o le paʻu ma masini mūmū.

Le aoga o togafitiga massage

Faʻatasi ai ma le suʻesuʻega o le atherosclerosis vascular, o le massage e aumaia ai le maʻi e le naʻo ni lagona manaia, ae o se faʻamalologa faʻamalolo:

  • O le malosi o le tiga i pito pito i lalo ua matua faʻaitiitia.
  • O le saoasaoa ma le faaauau pea o le tafe toto i totonu o vaa ua toe faʻaleleia.
  • Ua le mautonu le po.
  • O le lagona leiloloa o masini mumu o vae ua toe faʻaleleia.
  • O le aʻafiaga o atherosclerotic plate i luga ole toto toto ua faʻaitiitia.

O le mea lea, o le tali i le fesili "e mafai ona faʻafefiloi ma le atherosclerosis o vae?" O le a mautinoa pe a mulimulitaʻia fautuaga faʻafomaʻi uma ma le soifua maloloina o le maʻi.

Massage Tips

I le massage ma le atherosclerosis o pito i lalo na aumaia ai na o se faʻamalologa, e tatau ona amanaʻia le tele o nuances.

  • Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faia ni faʻamafanafanaga i luga. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le tafe o le toto i totonu o vaa, faʻaitiitia ai le lamatiaga o manuaga o le paʻu i le taimi o le vasega.
  • O le aofaʻi o vasega, faʻapea foʻi ma taimi lelei mo le massage, o le a fuafuaina e le fomaʻi vaavaaia. I le soloia o vaʻa tetele, o le taeao e sili atu ona faʻaalia, ma faʻamaʻi faʻasalaga - taimi o massage i le afiafi.
  • I le taimi o le vasega, e tatau i le tagata maʻi ona taoto i luga o se moega mamafa po o se moega. O se tulaga tāua o le mālōlōga atoatoa o le tino maso.
  • E tatau ona amata le masasili o vae mai le vaega o vae, ma faasolosolo malie atu i tamai povi ma sulu.
  • Ole manipulations o le masseur e tatau ona lamolemole, malamalama, malolo, ina ia le maua ai e le tagata maʻi se tiga faaopoopo ma le le mautonu. E sili le amata i le gasegase o gaioiga, faasolosolo malie agai i le nutimomoia ma le kukaina (o le metotia "tinamatua" faigofie).
  • Pe a faʻaaogāina, e manaʻomia ona e faʻaaoga gels, ointings and creams with a veotonic effect with a blood-thinning effect.
  • I ni faʻalavelave matuia o le atherosclerosis, e mafai ona faʻatagaina le tele o massage sessions i aso taitasi mai le 5 i le 10 minute.
  • O le faʻaaogaina o le massage e faʻatagaina e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foi le taofia o foliga o le atherosclerosis.
  • O nisi taimi, ina ia faʻaleleia le togafiti o togafitiga, o fomai e fautuaina le massage o le acupuncture (acupressure), o lona faamoemoega o le faʻaalia lea o nisi vaega o le tino e nafa ma le galuega o totoga taʻitasi.

Fautuaga mo le umi o le taualumaga

  1. I se falemaʻi, e fautuaina le gasegase o le 10-minute minute. O le masani lava, ua talosagaina le tagata maʻi e taoto i le tasi itu, o le togafiti e amata i le sasaina o le uila ma le tosoina o vae i se fesuiaiga faifaipea i le vaega o femoral ma glutal.
  2. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi, e mafai ona faʻaopopo le umi o le vasega i le 15-20 minute. O le tagata maʻi e fautuaina e taoto i luga o se moega mamafa poʻo le i ai i se tulaga o nofo ai. O le taualumaga e amata i le vae, ma faʻafefe malie atu i le povi ma nofoaga faʻaipoipo. Faʻateleina le taulai atu i le tosoina o le tulivae.
  3. Fomaʻi ma togafitiga. Fautuaina i tagata uma na togafitia togafitiga mo le atherosclerosis i se falemai. I lalo o ia tuutuuga, e masani lava ona faia se masini faʻapitoa, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga mo le tosoina o pito pito i lalo. O le umi o le vasega e tusa ma le sefululima minute, e faʻatulagaina faʻavae 3-4 taimi i le vaiaso, faʻafetaui i latou ma isi togafitiga togafitiga.

Faaiuga

E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le umi o taimi taʻitasi, le numera e manaʻomia mo le vaʻaia, ma filifili le auala massage. O le tutoatasi i le fale e aunoa ma le vaavaaiga faafomai i le tulaga sili ona lelei o le a leai se aogā, ma o le sili ona leaga - ia faatelevaveina le atinaʻe o fomaʻi vailaʻau.

I ni faʻalavelave ogaoga o le atherosclerosis, o se togafitiga o massage e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga, ma o nisi taimi e tuai ai le taimi i togafitiga o taotoga.

Ina ia maualuga le aofaʻi o le massage sessions, e tatau i tagata ona mafaufau i fautuaga lautele:

  • Faailoa atu le tele o gaoioiga faaletino e mafai ai i le olaga i aso faisoo, ia alu soo i le ea fou i seevae lelei ma lavalava.
  • Faʻasaʻo le masani masani, ia le aofia ai meaʻai e faʻapupulaina ai le toto, e faʻaosofia ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol.
  • I le i ai o le mamafa o le mamafa o le tino ma le gaʻo, ia faʻafoʻi uma le malosi e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo.
  • O vasega masani i vaitaele e aoga tele. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosia ai musika ma faʻamaualuga paʻu, faʻamalosia le tafe toto, ma faʻamalosia le puipuiga lautele o le tino.
  • I le taeao, e tatau ona faia ni faʻamalositino, e aofia ai se mafanafana mo vae. O faamalositino e pei o le taʻavale mai vae i mulivae, vaevae o vae, ma se uila e aoga.
  • I afiafi, ua fautuaina fomaʻi e faia se seti o sikuea - o lenei auala e mafai ai ona faʻagaoioia le toto i le pito i lalo.

Manatua: e leʻo taimi uma e faʻalagolago le soifua maloloina o le tagata maʻi i le faitau tusitusi o fomaʻi ma le aoga o fualaau.

A aunoa ma le faʻatulagaina o oe lava ia ma le faʻatinoina ma le maelega o fautuaga faafomaʻi, e sili atu ona faigata le ausia o le toe faʻaleleia!

Ituaiga massage mo le atherosclerosis obliterans

O le faʻapipiʻiina o le massage o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le cycally. I le taimi o le faamagaloga mausali, ua faatonuina e fomaʻi se togafitiga faʻamalosi mo maʻi, lea e tumau ai le tafe toto. E mafai foi ona fesoasoani i le faʻaleleia o gaioiga faʻasolosolo, faʻaitiitia le tiga ma le fula, ma puipuia ai le atrophy o le siaki musika.

E oʻo mai i le taimi nei, o le tele o laasaga o massage vae ua faʻavaeina mo le taofiofia o le atherosclerosis, o le sili ona lauiloa o nei:

  • Vaevaega - vae ua faʻamaʻi mai le vavalalata. O aʻafiaga e pei o le faʻamaʻapeʻaina, tapeina poʻo le tuiina e matua faʻasaina. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona manava loloto ma maeʻa ina ia faʻasalalauina le okesene i le tino atoa. Afai ei ai ni maʻi suka i luga o le paʻu, ona le togafitia lea o lena vaega.
  • Avanoa - fesoasoani e toe faʻafoʻi le microcirculation, faʻaleleia le corset muscle, aveese le lameness. E le gata i lea, a maeʻa sea faʻalavelave, o le a aveesea e le tagata le tiga ma le le faʻavaivai, ma le fulafula ma le faʻaitiitia o le faʻapala.
  • Agalelei - toe faʻafoʻi toto totoga i totonu o le tino. E faia mai i vae ile pito i lalo, e mafai ona aʻafia ai le vaega o le cervicothoracic. O le fomaʻi e faʻapitoa le gauai atu i vaega ua afaina, o loʻo latou galulue sili atu. I le averesi, o se sauniga e aofia ai le 15-20 taualumaga ma se umi o le 10-15 minute.

Soʻo se metotia mo le faʻamaʻiina o vae ma le faʻamaʻaloga o le atherosclerosis o loʻo taatia i luga o se moega faapitoa. E taua tele le manava a le tagata i le saʻo ma le loloto i taimi o manua. O le okesene e tatau ona faʻatumu uma le manava, ia maua le fola o le papa.

Ina ia ausia taunuuga lelei mai togafitiga faapena, taumafai e taitaia se olaga ola malosi atoatoa, faaaluina le tele o taimi i le ea fou, amata galue i le vaitaele.

O maso vae i le aveesea o le atherosclerosis e le gata na te taofia ai le atinaʻeina o lenei maʻi, ae e fesoasoani foi i le faamalologa atoa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga