Humalog - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

O le numera o tagata e maua i le maʻisuka ua tupu i tausaga uma. O le faʻamamafa i se taumafa malosi ma togafitiga fualaau, o loʻo i ai se avanoa e toe faʻafoʻisia atoa ai ma se foliga vaivai o le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le toe faaleleia atoatoa e le mafai. O le pancreas e le maua ai le inisalini hormone, lea e aʻafia ai i gaioiga uma i gaioiga o le tino ma gaʻo.

Ae o le togafitiga saʻo ole inisalini e faʻataʻitaʻiina ai le galuega a le pancreas. E pupuu ma umi ona faia ni homoni. Faatasi ai ma le oso malosi i le suka, o insuline ultra-puupuu e faʻaaogaina. Humalog ma Novorapid ei ai se gaioiga puupuu.

Le lelei ma le le lelei

O le fua ma le taimi ole inisalini puupuu e fuafuaina i le taimi muamua. O le tagata gasegase e tatau ona mulimulitaia ma le manino ia fautuaga o meaʻai, ave faʻamaʻi i le taimi. O le inisalini puupuu e amata ona galue pe a uma le 30-40 minute o le pulega. O se vailaʻau faʻamalosi e amata ona galue pe a maeʻa le 10-20 minute. E talafeagai mo mataupu o taumafa e leʻi fuafuaina. O le inisalini ua sili atu ona fuafuaina e faʻafaigofie ai le ola o le maʻisuka.


O le le lelei o Humalog ma Novorapid o le faʻafitauli le fuafuaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e manaʻomia e faʻavasegaina ai le maualuga o le suka. O vailaʻau e vave. Afai e le mafai e le tino ona maua le fualaau talafeagai o le kulukose, e tupu le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le inisalini puupuu ma le oti o se ituaiga togafitiga talafeagai.


O faʻataʻitaʻiga faʻamatalaga o le hormone tagata ua mamanuina e faʻamautu ai kulūkose pe a uma ona faʻaaogā taumafa gaʻo. Ae o Humalog ma Novorapid e le mafai ona gauai atu le tino nai lo suga. O le tagofia o nei fualaau faasaina e le taofia ai se taumafa maualalo o le carbohydrate.

Mo le taumafa i le maualalo o le vai, o le faʻaaogaina o le inisalini puupuu e maua. E manaʻomia fualaau faʻamaʻi e faʻamaunuʻu e vave faʻaitiitia ai le suka ma le osofaʻi malosi i le kulukose toto.

O le Lizpro ma le aspart e sili atu le malosi nai lo le hormone puupuu-i le 1.5-2.5 taimi. O le metotia o le hormone ultrasound e maualalo i le fesoʻotaʻi ile inisalini puupuu. O le maualuga o le fualaau faasaina e matautia i le paʻu tele i le kulukose toto.

I se tulaga e le masani ai, o le maʻisuka e puipuia mai fualaau oona. O le hormone e naʻo le tino e na o le 1.5 itula pe a uma le puleaina. O le faʻaaogaina o se sauniuniga faʻasolosolo e faʻaalia mo ia tagata gasegase.

Le manatu o fomai - o le fea e sili atu?

E tusa ai ma fomaʻi, o fualaau e leai ni eseesega taua. Ae o Novorapid o le na o le fualaau faasaina na faʻamaonia ai le faʻaleagaina o fafine maʻitaga. Ua talitonu foʻi fomaʻi e malosi atu Humalog nai lo Novorapid. Humalog faʻaitiitia le maualuga o le suka i le 2.5 taimi sili atu nai lo le hormone puupuu novoropid 1.5 taimi. O le mea lea, o le fua o le fualaau muamua e itiiti ifo nai lo le lona lua.

O le autu e sili ona lauiloa i le faatinoga o Apidra. O le vailaʻau o se toe faʻatulagaga o le inisalini o tagata ma galue i le 10 minute talu ona maeʻa le pulega. O le gaioiga malosi o le paluga.


Isi analogues:

O togafitiga mo maʻisuka taitasi e filifilia taitoatasi e le fomaʻi. Le tau o fualaau oona i le tulaga tutusa. E tusa ai ma gasegase, e leai se eseesega tele i le suiga mai le tasi hormone i le isi. Ole inisalini faʻasolosolo faʻatasi ma gamoni uumi. I lalo o le taumafataga fautuaina, lispro ma le aspart ua suia i hormones faiva.

Faʻamatala puupuu

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog o se volumous volumes, ma o vaega o loʻo faʻamatalaina itu aoga ma faʻasologa mo le faʻaaoga e sili atu ma le tasi parakalafa. O faʻamatalaga uumi e o mai ma nisi vailaʻau e iloa e tagata gasegase o se lapataiga e uiga i le lamatiaga o le aveina oi latou.O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o se tele, auiliiliga auiliili - molimau o le tele o tofotofoga o le fualaau faasaina na tumau mausali.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Ua faamaonia le Humalogist mo le silia ma le 20 tausaga talu ai, o lea ua mafai nei ona faʻamaonia ma le mautinoa o lenei inisalini e saogalemu i le fua saʻo. E faʻamaonia mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti, e mafai ona faʻaaogaina i tulaga uma, faʻatasi ma le leai o se fuamoa: ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, taotoga o le pancreatic.

Faamatalaga lautele e uiga i le Humalogist:

FaʻamatalagaFaʻamataʻu manino. E manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo le teuina, pe afai e solia, e mafai ona leiloloa ona meatotino e aunoa ma le suia o foliga vaaia, o lea e naʻo le vailaʻau e mafai ona faʻatau i falemaʻi.
Mataupu faavae o le taotogaTuuina atu le kulukose i totonu o masini, faʻaleleia le liua o le kulukose i totonu o le ate, ma puipuia le malepe o le gaʻo. O le faʻaitiitia o le suka e amata muamua atu nai lo le inisalini puupuu, ma e itiiti lava.
PepaFaʻamatalaga ma se faʻasalaga o le U100, faʻafoega - mea faʻapitoa poʻo mea e le afaina. Faʻapipiʻi i cartridges poʻo peni tui tui.
FaʻatauO le fofo e maua mai na o Lilly Farani, Farani. Faʻapipiʻiina i Falani, Amerika ma Rusia.
TauI Rusia, o le tau o se afifi o lo oi ai ni cartridges e 3 o le taʻi taitasi e tusa ma le 1800 rubles. I totonu o Europa, o le tau mo le tutusa o le volume e tutusa lava. I le US, o lenei inisalini e toeitiiti atoa le 10 taimi sili atu ona taugata.
Faailoga
  • Ituaiga 1 maʻisuka, tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi.
  • Tusa 2, pe afai o vailaau oona ma le taumafa e le faatagaina ai le faʻasaina o le glycemia.
  • Tusa 2 i le taimi o le gasegase, maʻisuka maʻisuka.
  • O ituaiga uma o le maʻisuka i taimi o togafitiga ma.
ContraindicationsTali a tagata taʻitoʻatasi i insulin lyspro poʻo vaega o ausilali. E masani ona faʻaalia i allergies i le nofoaga o tui. I le maualalo o le malosi, e mavae le vaiaso pe a uma ona sui i lenei inisalini. O mataupu ogaoga e seasea, e manaʻomia le suia o le Humalog ma isi analogues.
Vaega o le suiga i HumalogI le taimi o le filifiliga o fua, o le tele o fuataga masani o le glycemia, e masani ona faʻatalanoaina masani faafomaʻi. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia e le maʻisuka le itiiti ifo o Humalog iunite i le 1 XE nai lo se tagata. O le faateleina o le manaomia mo le hormone e matauina i taimi o faʻamaʻi eseese, faʻalavelave faʻavaivaia, ma gaioiga faʻaauau.
FaʻasalagaO le tele o le fualaau e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia. Ina ia faʻaumatia, e te manaʻomia se faʻatagaga. O mataupu ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.
Co-administration ma isi vailaʻauE mafai e Humalog ona faʻaititia galuega:
  • fualaau faasaina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga i se aafiaga o le diuretic,
  • sauniuniga o le hormone, e aofia ai faʻamaʻi pepe,
  • nicotinic acid faaaoga e togafitia ai faafitauli o le maʻisuka.

  • ava malosi
  • hypoglycemic agents na faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • aspirin
  • vaega o vailaau faʻasaina.

Afai e le mafai ona suia nei vailaʻau e isi, o le fua o le Humalog e tatau ona fetuunai mo sina taimi.

TeuinaI totonu o le pusaaisa - 3 tausaga, i le vevela o le potu - 4 vaiaso.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le hypoglycemia ma faʻamaʻi e masani ona matauina (1-10% o le maʻisuka). E itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase e maua lipodystrophy i le nofoaga o tui. O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 0.1%.

Le Mea Sili Ona Taua E Uiga i le Humalog

I le fale, e faʻaaogaina faʻafuaseʻi Humalog e faʻaaoga ai se peni tui. Afai e faʻaumatia le hyperglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai foi ile falemaʻi. I lenei tulaga, o le puleaina o le suka i taimi uma e tatau ai ina ia aloese mai le sologa lelei.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o insulin lispro. E ese mai le hormone tagata ile faatulagaga o amino acids i totonu ole mole. O ia ituaiga fesuiaiga e le taofia ai le siakiina o le masini i le iloaina o le hormone, o lea latou te faigofie ai ona pasi le suka ia i latou lava. O le tagata palasi e naʻo insulin monomers - tasi, e le o fesoʻotaʻi mole mole. Ona o lenei mea, e vave lava ona faʻavaveina ma e oʻo lava i le taimi e amata ai ona galue e faʻaitiitia le suka nai lo le inisalini masani.

O le Humalog o se fualaau e pupuu tele, nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo faatatau i analogic inisalini ma faʻataʻitaʻiga vave. O le amataga o lona gaioiga e vave, e tusa ma le 15 minute, o lea e le tatau ai ona faʻatali le maʻi suka seia oʻo ina galue fualaau, ae mafai ona e saunia mo se taumafataga pe'ā uma le tui. Faafetai i se vavave puupuu, o le a faigofie ona fuafua meaai, ma o le lamatiaga o le galo o meaʻai pe a uma le inisiua ua matua faʻaititia.

Mo le lelei lelei o le puleaina, e tatau ona tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga vave faʻatasi ma le faʻatagaina. Na o le tasi lava le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se pamu insulin i luga o se faʻaauau pea.

Fai le filifiliga

Humalog's dosage e faalagolago i le tele o mea ma ua fuafuaina taitoatasi mo maʻisuka taitasi. O le faʻaaogaina o fuafuaga faʻasalalau e le fautuaina, a o latou faʻateteleina le taui o le maʻisuka. Afai o le tagata maʻi e pipii i se mea maualalo ole gaʻo, o le fua o le Humalog e ono itiiti ifo nai lo auala masani o le pulega e mafai ona maua. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le insulin vave vaivai.

O le hormone e sili atu le malosi e maua ai le malosi sili ona malosi. Pe a fesuiai i Humalog, o lona fua muamua e fuafuaina e 40% o le insulin i le taimi muamua. E tusa ai ma taunuʻuga o le glycemia, ua faʻafetaui le metotia. O le avega masani mo le sauniuniga mo le iunite o le 1-1.5 iunite.

Faʻavae o le inisalini faʻaonapo nei

E i ai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata, mo se faataitaiga, o le lemu o le faʻaalia (o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina se inumaga 30-40 minute aʻo leʻi 'ai) ma umi se taimi galue (e oʻo atu i le 12 itula), lea e mafai ona avea ma mea e manaʻomia mo le tuai o le hypoglycemia.

I le faaiuga o le seneturi mulimuli, na tulai mai le manaʻoga ina ia atiaʻe se faʻafitauli o le inisalini o le a aunoa ma nei faaletonu. O insulin vavalalata na amata ona gaosia ma le afa-ola e sili ona puupuu.

O lenei mea na latou vavalalata ai i mea totino o inisalini, lea e mafai ona le toe gaioiga pe a uma le 4-5 minute talu ona ulufale i le toto.

E le mafaitaulia ituaiga eseese o le inisalini e mafai ona tutusa ma sosolo malie mai le gaʻo o le gaʻo ma e le faʻaosofia ai le hypoglycemia i le po.

I tausaga talu ai nei, ua i ai se taua tele i le falemaʻi, aua ua maitauina:

  • le fesuiaiga mai fofo taulima i le le mautonu,
  • mauaina o le inisalini tagata e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology,
  • o le fatuina o le maualuga o le inisalini e suitulaga i fale fou falemaʻi.

O analogic insulin e suia ai le umi o le gaioiga o le hormone tagata ina ia maua ai se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga ma le sili atu le faigofie mo le maʻisuka.

O fualaau faasaina e mafai ai ona maua se paleni lelei i le va o tulaga lamatia o le pa'ū o le suka toto ma le ausia o le glycemia autu.

O faʻatusatusaga faʻaonapo nei o le inisalini e tusa ai ma le taimi o lana gaioiga e masani ona vaevaeina i:

  1. ultrashort (Humalog, Apidra, Penfill),
  2. faaumiumi (Lantus, Levemir Penfill).

E le gata i lea, o loʻo tuʻufaʻatasia i fualaau oona, o se paluga o le faʻasolosolo ma le umi o le hormone i se fuainumera patino: Penfill, Humalog mix 25.

Humalog (lispro)

I le fausaga o lenei inisalini, na suia le tulaga o le proline ma lysine. O le eseesega i le va o fualaau faasaina ma le inisalini o le tagata e mafai ona fofoina, o le vaivai lea o le vavao o intermolecular associations. I le silasila atu i lenei mea, o le lispro e mafai ona faʻavave i le toto o le maʻisuka vave.

Afai e te faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le mea lava lea e tasi ma i le taimi e tasi, ona maua loa lea e Humalog le maualuga 2 taimi vave. O lenei hormone ua faʻaitiitia vave tele ma a maeʻa le 4 itula e oʻo mai lona faʻasalaga i lona tulaga muamua. Ole faʻamaualuga ole inisalini ole tagata ole a tausia ile 6 itula.

I le faatusatusaina o le Lyspro i se inisalini fai siva faigofie, e mafai ona tatou faapea o le muamua e mafai ona taofia le gaosia o le kulukose e le ate.

O loʻo i ai se isi faʻataʻitaʻiga o le Humalog drug - e sili atu ona maitauina ma e mafai ona faafaigofieina le taimi o le fetuunaiga o fuataga i le avega o taumafa. O loʻo faʻaalia i le le i ai o suiga i le umi o le faʻaalia mai le faateleina o le tele o mea e aofia ai.

I le faʻaaogaina o le inisalini ole tagata, o le umi o lana galuega e mafai ona fesuiaʻi e fuafua i le fualaau. E mafua mai i lenei mea ua oʻo mai le umi o le 6 i le 12 itula.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le tui o le inisalini Humalog, o le umi o ana galuega e tumau pea i le tulaga tutusa ma o le a 5 itula.

E mafua mai i le faʻateleina o le fua o le lispro, o le aʻafiaga o le tolopoina o le hypoglycemia e le faateleina.

Aspart (Novorapid Penfill)

O lenei faʻasologa o le inisalini e mafai ona toetoe lava a faʻamaonia lelei se tali o le inisalini talafeagai i mea taumafa. O lona taimi pupuu e mafua ai se aafiaga vaivai i le va o taumafataga, lea e mafai ai ona maua le pule sili ona atoatoa i le suka o le toto.

Afai tatou te faʻatusatusa le taunuuga o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini tutusa ma le inisalini ole tagata fai mea pupuu masani, o le a maitauina le maualuga o le maualuga o le puleaina o le toto maualuga o le suka.

Faʻatasia o togafitiga ma Detemir ma Aspart e maua ai avanoa:

  • toeitiiti atoa le 100% faʻamaonia le faʻailoga o aso uma o le inisalini o le homone,
  • e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated,
  • faʻaitiitia faʻaitiitia le ono mafai ona atiae tulaga o le hypoglycemic,
  • faaitiitia le maualuga ma le maualuga o le maualuga o le suka toto o se maʻisuka.

E maitauina e faapea, i le taimi o le togafitiga ma le vasal-bolus insulin, o le maualuga o le mamafa o le mamafa o le tino na matua maualalo ifo nai lo le taimi atoa o le matauina o le tino.

Glulisin (Apidra)

O le analogene o le inisalini Apidra o se vailaʻau faʻamalosi e le o vaʻaia. E tusa ai ma lona pharmacokinetic, uiga o le pharmacodynamic ma le bioavailability, o Glulisin e tutusa ma Humalog. I lona mitogenic ma le metabolic activity, o le hormone e leai se eseesega mai le inisalini ole tagata. Faʻafetai i lenei, e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, ma e matua saogalemu lava.

I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faaaoga Apidra i le tuufaatasiga ma:

  1. umi o le inisalini o le tagata
  2. Basal insulin analog.

I le faʻaopoopoga, o le fualaau faasaina e faʻaalia i se vave vave amataina o le galuega ma o lona taimi puupuu atu nai lo le masani masani o le homone tagata. E mafai ai e tagata gasegase maua i le maʻisuka ona faʻaalia le sili atu ona fetuunai i le faʻaaogaina i meaai nai lo le homone tagata.O le inisalini e amata lona aafiaga i le taimi lava e maeʻa ai le pulega, ma faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto i le 10-20 minute i le maea ai ona tui faʻafuaseʻi Apidra.

Ina ia aloese mai le hypoglycemia i tagata matutua, e fautuaina e fomaʻi le faʻaofiina o le vailaau faʻamaʻi vave lava pe a uma ona 'ai poʻo le taimi foi e tasi. O le faʻaitiitia o le taimi o le hormone e fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina o le "overlay", lea e mafai ai ona puipuia le hypoglycemia.

E mafai ona aoga mo i latou o loʻo mamafa tele, aua o lona faʻaaogaina e le mafua ai ona maua atili le mamafa. O le fualaau faasaina e mafua mai i le vave le amataina o le maualuga o le maualuga pe a faatusatusa i isi ituaiga o hormones masani ma le responsive.

Apidra e lelei mo tikeri eseese o le mamafa tele ona o le maualuga o lona gafatia. I le visesel type obesity, o le fua o le absorption o le fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiai, e faigata ai mo le pulea lelei o le fualaau.

Detemir (Levemir Penfill)

Levemir Penfill o se tutusa o le inisalini o le tagata. E i ai le taimi faʻatulagaina ma e leai se mea e sili ona lelei. O lenei mea e fesoasoani e faʻamautinoa ai le pulea o le tino i le aso, ae o le autu e faalua ona faʻaaogaina.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonuina, o le Detemir o mea ia e fusifusia i le serum albumin i le va o le vai. Ua uma ona pasi atu i le puipui o le pala, o le inisalini e toe fusifusia i le albumin i le toto.

I le sauniuniga, naʻo le vaega faʻavae e leai se totogi e ola malosi. O le mea lea, o le fusifusia i le albumin ma lona alu lemu e maua ai le umi ma le leai se totogi.

Levemir Penfill inisalini e galue i luga o le maʻi ma maua ai le maʻisuka faʻamalosi ma toe faʻaleleia lona manaoga atoa mo le insalini basal. E le maua ai le luluina aʻo leʻi oʻo i lalo o le pulega.

Glargin (Lantus)

Glargin insulin sui o le ultra-vave. O lenei vailaau faasaina e mafai ona lelei ma e mafai ona sosolo i totonu o se siosiomaga eleelea, ma i se tulaga le mautonu (i totonu o gaʻo gaʻo) e le lelei le solu.

I le taimi lava e maeʻa ai le pulega faʻapitoa, ua ulu atu Glargin i se faʻafeeseeseaiga ma le faʻavaeina o le faʻaleleia o meaola, lea e talafeagai mo le toe faʻasalaga o le hexamers o fualaau faasaina ma lo latou vaeluaina i monomer hormonone ma dimers.

Ona o le tafe malie ma le faifai malie o Lantus i totonu o le toto o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka, o lona taamilosaga i totonu o le auala e tupu ile 24 itula. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina faʻalogo ile inisalini naʻo le tasi i le aso.

A faʻaopopoina sina vaega o le zinc, o le inisalini Lantus e faʻamalamalamaina i totonu o le vaega faʻapipiʻi o le fiber, lea e faʻateleina ai lona taimi faʻaalu. O nei uiga uma lava o lenei vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai lona faʻailoga lelei ma atoatoa.

Glangin amata ona galue pe a maeʻa le 60 minute pe a uma le inisiua. O lona mausali mausali i le plasma toto o le tagata maʻi e mafai ona maitauina pe a uma le 2-4 itula mai le taimi na faʻatinoina ai le fua muamua.

Tusa lava pe o le a le taimi tonu o le tuiina o lenei vailaʻau faʻamalosi (taeao po o le afiafi) ma le nofoaga o loʻo i totonu o le initaneti (manava, lima, vae), o le umi o le faʻagata i le tino o le:

  • aofaʻi - 24 itula
  • maualuga - 29 itula.

Suiga o le inisalini Glargin e mafai ona fetaui lelei ma le hormone physiologically i lona maualuga maualuga, aua o le vailaau faasaina:

  1. e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le suka e ala ile lipine lautele e faalagolago i le insulin (aemaise le gaʻo ma le maso),
  2. inhibits gluconeogenesis (faaitiitia).

E le gata i lea, o le vailaau faasaina e matua taofia ai le faagasologa o le vaeluaina o le tino (lipolysis), le palatini (proteolysis), aʻo faaleleia atili le gaosiga o le tino maso.

O suʻesuʻega faafomaʻi a le Glorgin pharmacokinetics ua faʻaalia ai e le mafai ona tufatufaina atu lenei vailaʻau e mafai ai ona toeitiiti atoa le 100% e faʻaalia ai le gaosiga o le insulin i totonu o le 24 itula. I le taimi lava e tasi, o le ono mafai ona atiaʻe tulaga o le suavai ma le oso i luga o le suka i le maualuga o le suka.

Humalog mix 25

O lenei vailaʻau o se paluga e aofia ai:

  • 75% faʻamalolo litaea o le hormone lispro,
  • 25% inisalini Humalog.

O lenei ma isi faʻamaumauga o le inisalini e faʻapipiʻiina foi e tusa ai ma a latou masini faʻasaʻo. O se taimi sili ona lelei o le fualaau faasaina ua saunia ona o le aafiaga o le taofia o le hormone lyspro, lea e mafai ai ona toe faia le gaosiga o le hormone.

O le 25% totoe ole insulin o le vaega lea e iai le taimi e le maua ai se taimi puupuu, lea ei ai sona aafiaga lelei ile glycemia pe a uma ona 'ai.

E maitauina o le Humalog i le tuufaatasiga o le paluga e aafia tele ai le tino pe a faatusatusa i le hormone puupuu. E maua ai le maualuga o le puleaina o le glycemia mulimuli ma o lona uiga la e sili atu le faʻaogaina o le tino pe a faatusatusa i le inisalini puupuu.

O iniseti tuufaatasia e faapitoa le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei kulupu e aofia ai tagata matutua matutua oe, e pei o se tulafono, e mafatia i faafitauli mafaufau. O le mafuaʻaga lea o le faʻaofiina o le hormoni ao le i 'ai poʻo le vave lava ona fesoasoani e faaleleia ai le lelei o le olaga o ia tagata.

O suʻesuʻega o le soifua maloloina o le maʻisuka i le vaitausaga o le 60 i le 80 tausaga e faʻaaoga ai fualaau faasaina 25 Humalog mix 25 na faʻaalia ai na mafai ona latou maua se taui sili ona lelei mo le gaosiga o le gaʻo. I le faiga o le puleaina o le homone ao lei amataina ma pe a uma foi taumafataga, na maua ai e fomaʻi se tupe mama maualalo ma le maualalo o le hypoglycemia.

O maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau inisalini.

E aofia ai le inisalini Lizpro, lea e masani ona faʻaaoga e pulea ai le suka.

Ina ia malamalama i mataupu faavae o togafitiga ma lana fesoasoani, e manaʻomia ona iloa lelei e tagata gasegase uiga autu o lenei fualaau faasaina.

Tulaga lautele

O le igoa fefaʻatauaʻiga mo le vailaʻau o Humalog Mix. E faʻavae i se faʻasologa o le inisalini o le tagata. O le vailaʻau e maua ai lona faʻaaogaina o le hypoglycemic, fesoasoani e faʻavavevave le gaosiga o le kulukose, ma faʻatonutonu ai foi le faagasologa o lona faʻamalolo. O le mea faigaluega o se vai fofo e lua-vaega.

I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o:

  • metacresol
  • glycerol
  • sodium hydroxide i le ituaiga o se vaifofo (po o le eleʻele chlorhydrate),
  • suauu zinc
  • sodium heptahydrate hydrogen phosphate,
  • vai.

Mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e te manaʻomia se taimi o le fomaʻi ma faʻamatalaga saʻo. E le taliaina le fetuunaʻi o le vailaau poʻo le taimi mo le faʻaaogaina e oe lava ia.

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamaoniga

O le gaioiga o lenei ituaiga inisalini e talitutusa ma isi inisalini e aofia ai. O le aʻafia i totonu o le tino, o le mea galue malosi e fegalegaleai ma siama, ma faʻaolaina ai le faʻaogaina o le kulukose.

O le faagasologa o lona faʻaaogaina mai le plasma ma le tufatufaina atu i totonu o masini e faʻateleina. O le matafaioi lenei o le inisalini Lizpro i le faʻatonutonuga o le suka.

O le vaega lona lua o lona aafiaga i le tino o se faaitiitia o le gaosiga o le kulukose i suauu ate. I lenei itu, o le tele o le suka e le ulu i le toto. E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona fai mai o le Humalog medication ei ai sona aafiaga i le hypoglycemic i itu e lua.

O lenei ituaiga inisalini e vave ona galue ma ua faʻaaogaina i le 15 minute pe a uma le tui. O lona uiga o lenei vailaʻau e vave faʻaaogā e le tino. Ona o lenei tulaga, ua faatagaina ai e faʻaaoga le vailaʻau lata ane aʻo leʻi 'aʻai.

O le fua o le absorption e aafia i le nofoaga o tui.O le mea lea, e tatau ona e faia injections, taulai atu i faatonuga mo le fualaau faasaina.

E tutusa lava le taua le mulimuli i fautuaga mo le Lizpro insulin pe a filifili e faʻaaoga. O le vailaʻau e malosi lona aʻafiaga, o lona faʻaaogaina e mafai ona faatagaina e tusa ai ma faʻamatalaga. Afai e te faʻaaogaina lenei vailaʻau e le talafeagai, e mafai ona e faʻaleagaina tele lou soifua maloloina.

Faʻaaliga mo le tofiaina o Humalog e aofia ai:

  • le ituaiga muamua o le maʻisuka
  • hyperglycemia, o ona uiga e le faʻaitiitia i le faʻaaogaina o isi fualaau oona,
  • o le ituaiga lona lua o le maʻisuka (ma le leai o ni taunuuga mai le faʻaaogaina o vailaʻau mo le faʻafofoga tautala),
  • vailaau togafitiga mo maʻisuka,
  • o le tupu mai o tulaga faʻaleaga faʻafuaseʻi e faʻaleagaina ai le maʻisuka,
  • se isi ituaiga o inisalini le faapalepale.

Ae e tusa lava pe iai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tagata maʻi ma ia mautinoa e leai se faʻailoga ma le talafeagai o ia togafitiga.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei mai le faʻaaogaina o le inisalini Lizpro, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo lenei vailaʻau.

O le fua o le fualaau faasaina e faalagolago i le tele o mea. E afaina ai le tausaga o le maʻi, o le ituaiga o le maʻi ma lona ogaoga, maʻi faʻamaʻi, ma isi. O le mea lea, o le fuafuaina o le fualaau o le galuega lea a le fomaʻi.

Ae o le tagata tomai faapitoa e ono sese, o lea e tatau ona mataitu le togafitiga e ala i le suʻesuʻeina e le aunoa o le suka o le toto ma le fetuunaiga o le togafitiga togafitiga. O le tagata gasegase e tatau foi ona gauai atu i lona soifua maloloina ma logoina le fomaʻi e uiga i mea leaga uma o le tino i le fualaau faasaina.

O le Humalog e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. Ae e le pei o fualaau e tutusa lelei, o injections i le intramuscular e mafai foi ona faatagaina, faʻapea foi ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o se vein. E tatau ona faia ni inisiua faʻamalosi ma le auai o se tausi soifua maloloina.

O nofoaga e sili ona lelei mo inisiua i lalo o le suʻu, o le ogavae, vaega ole auʻau, pulou, pito i luma o le abdominal. Le faʻatagaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le eria e tasi e le faatagaina, ona o lenei mafuaʻaga o lipodystrophy. O gaioiga faifaipea i totonu o le nofoaga ua atofaina e manaomia.

Injections e tatau ona faia i le tasi taimi o le aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuunai ma maua le faʻaauau pea ona aafia i le inisalini.

E taua tele le mafaufau i faafitauli o le soifua maloloina o maʻi (e ese mai i le maʻisuka). Ona o nisi oi latou, o le aʻafiaga o lenei vailaau e mafai ona faʻasese pe lalo. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatulaga le fualaau. I le fesoʻotaiga ma isi faʻafitauli, e mafai e le fomaʻi ona faʻasaina le faaaogaina o Humalog.

Faʻasalaga faʻataʻitaʻiga ata vitio:

Aafiaga ma faʻaleagaina

E faigata ona faʻamaonia le leai o se faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o vailaʻau, ae o mea lamatia e mafai ona faʻaitiitia, ona o le i ai o nei faʻamaʻi. Lizpro foi ei ai ia i latou, ma o le fomai, tofiaina o ia, e tatau ona mautinoa e le maua e le tagata maʻi.

O le tele o faʻatauiga o:

  • lagona taitoatasi i vaega o le vailaʻau,
  • maualuga maualuga i le hypoglycemia,
  • le i ai o insulinomas.

I ia tulaga, e tatau ona sui Humalog i se isi vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga faapena, ae leai se lamatiaga.

E le gata i lea, pe a togafitia i le inisalini, e tatau ona amanaʻia aʻafiaga o loʻo aʻafia ai. O le tutupu o nisi o ia mea e le o se mea taufaamatau, talu ai ona mafua mai ona o le le atoatoa o le tino i le mea galue.

A maeʻa se taimi puupuu, ona faʻaaogaina lea o se tagata i le iniseti, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga itu. O le isi vaega o aʻafiaga itu e faʻaalia ai le i ai o le le faapalepale i lenei mea. O nei faailoga e le mou atu i le taimi, ae na o le alualu i luma, fatuina o se mea matautia matautia. Afai e tupu, e fautuaina le faalēaogā togafitiga ma se inisalini e aofia ai.

O le tele o taimi na taʻua ai na aʻafiaga o le Humalog, i le:

Afai ei ai se mea e le masani ai, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotai se fomaʻi ina ia mautinoa e leai se faʻalavelave.

Vaega o fegalegaleaiga ma isi fualaau

O se vaega sili ona tāua o soʻo se vailaʻau faʻasolosolo o lona faʻafesoʻotaʻi ma isi fualaau. E masani ona togafitia e fomaʻi le tele o faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, ona e tatau ai ona tuʻufaʻatasia le mauaina o vailaʻau eseese. E talafeagai le fausiaina o le togafitiga ina ia le taofia ai e fualaau a le tasi le gaioiga a le isi.

O nisi taimi ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaaogaina ai le gaioiga o le inisalini.

O lona aafiaga e faʻaleleia pe afai, i le faʻaopoopoga i ai, o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau oona nei:

  • Fufibrate
  • Ketoconazole,
  • MAO inhibitors
  • sulfonamides.

Afai e le mafai ona e musu e suʻe, e tatau ona faʻaititia le fua o le Humalog faʻalauiloaina.

O mea nei ma vaega o sooupu e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua fesiligia:

  • estrogens
  • nicotine
  • fualaau faasaina mo togafitiga,
  • Glucagon.

Ona o nei fualaau oona, o le lelei o le Lizpro atonu o le a faʻaitiitia, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona fautuaina le faateleina o le metotia.

O nisi fualaau e iai ni mea e le mafaamatalaina. E mafai ona latou faʻateleina ma faʻaitiitia le gaioiga o le mea galue malosi. E aofia ai Octreotide, Pentamidine, Reserpine, beta-blockers.

Faatonuga faapitoa

Pe a togafitia Humalog, o nisi o ona foliga e tatau ona amanaia.

Faatasi ai ma i latou ua valaauina:

E tatau i le fomaʻi ona logoina uma nei uiga o le fualaau o le maʻi. Faʻatasi ma le tagata maʻi, e tatau ona ia faʻamalamalamaina le olaga ma masaniga ina ia mafai ai ona filifilia le filifiliga sili ona talafeagai.

Tau ma faʻamatalaga tutusa o fualaau faasaina

Togafitiga ma Insulin Lyspro e taugata. O le tau o se tasi o pusa o nei vailaau e eseese mai le 1800 i le 200 rubles. O le mafuaʻaga ona o le tau maualuga e manaʻomia e fomaʻi i le fomaʻi ona suia lenei vailaau faʻasaina i lona tutusa ma se tau sili atu ona taugata.

E tele analogues o lenei vailaʻau. O loʻo faʻatusaina i latou i ituaiga eseese o le faʻasaʻolotoga, atonu e eseese i la latou tuufaatasiga.

Faatasi ai ma mea autu e mafai ona taʻua:

O le filifiliga o fualaau e sui ai lenei ituaiga inisalini e tatau ona tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

O Humalog o se vailaʻau oona, o se analog o le inisalini puupuu.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le Humalog ua faia i se ituaiga o vaifofo (iv) ma le puleaina (s / c): le lanu, manino (i cartridges o le 3 ml, i totonu o se paʻu pepa 5 cartridges, i se pepa pepa pepa 1 pusa paʻu, i totonu o pusa seriga o QuickPen cartridges e aofia ai le 3 ml o fofo o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pepa pepa pepa 5 peni tui).

Faʻavaeina o le 1 ml o fofo:

  • gaioiga galue: insulin lispro - 100 ME,
  • Vaega o ausilali: vai mo le tuiina - e oo atu i le 1 ml, o se vaifofo o le sodium hydroxide 10% ma (poo) se fofo o le elekene hydrochloric 10% - e oo atu i le pH 7-8, sodium hydrogen phosphate heptahydrate - 0.00188 g, o le zinc oxide - for Zn ++ 0.000 0197 g , metacresol - 0.00315 g, glycerin (glycerol) - 0.016 g.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le vaifofo e tuiina iv - pe afai e tatau ai, i mataupu o maʻi tigaina, ketoacidosis, i le va o gaioiga ma le taimi o le feiloaiga, s / c - i le ituaiga o injections po o infusions lautele (e ala i le insulin pump) i totonu o le manava, buttock, hipupa poʻo le tauau, faatagaina le oloa e ulu i totonu o toto toto. O nofoaga o inisiua e suia i taimi taʻitasi, ina ia le faʻaaoga le sili atu i le tasi le taimi i le masina. A maeʻa le pulega, e le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

I tulaga taitasi, o le faiga o le pulega e seti taʻitasi. E faʻataunuʻuina le folasaga i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai, ae o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina vave pe a uma ona' ai.

Sauniuniga mo le pulega o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogā, e siaki le vaifofo mo mataupu faʻapitoa, vavave, vevela ma faʻamalo.Faʻaaogā naʻo se fofo le lanu ma manino i le vevela o le potu.

Aʻo leʻi tuiina, fufuluina lelei ou lima, filifili ma solo le nofoaga mo le tuiina. Ma le isi, ua aveese le pulou mai le nila, ua toso le peʻu pe aoina i totonu o se lafu lapoa, ua tuu i totonu le nila ma ua paʻu le faamau. A maeʻa lena, ona aveese lea o le nila ma mo ni nai sekone o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete le upega o le inisiua i se paʻu lima. E ala i se pulou puipuia o se nila ua liliu ese ma lafoai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Humalog i totonu o se pen-injector (injector), e tatau ona faitau vave e QuickPen faatonuga mo le faʻaaogaina.

IV injections e faia e tusa ai ma masani masani ole falemaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, IV bolus tui poʻo le faʻaogaina o masini. O le siaki faifai pea o le toto o le kulukose toto e taua tele.

O le faʻamautuina o le faʻaogaina o le tino ma le maualuga o le 0.1-1 IU i le 1ml o le insulin lispro i le 5% dextrose poʻo le 0.9% sodium solution mo le 2 aso e maua pe a teuina i le vevela.

Mo le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o pamu faʻasolosolo ma pito sili ona lelei mo le inisalini infusions e mafai ona faʻaaogaina. E taua tele le mulimuli i faatonuga a le kamupanī ma mulimulitaʻia tulafono o le faʻamaonia pe a faʻafesoʻotaʻi le polokalama. Soʻo se 2 aso latou te suia ai le faiga mo le fausiaina. O le faʻasolosolo faʻatasi ma se mea faʻapitoa o le hypoglycemic e taofia seia maeʻa. I mataupu o laʻititi maualalo o kulūkose i totonu o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafaufau e faʻaitiitia pe taofi le inisalini.

O le vave oso i luga o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona mataituina ma se faʻaogaina o le tino mo le faʻasolosolo poʻo le pamu le lelei. Afai e masalomia le solia o le inisalini o le mafuaaga o le faateleina o le glucose concentration, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i faatonuga a le kamupani ma ia logoina le fomai (pe a tatau ai).

Humalog pe a le faʻaaogaina se pamu e le mafai ona faʻafefiloi ma isi insulin.

O le penisini insulin penetrate QuickPen e aofia ai le 3 ml o le vailaau faʻasaina ma se gaoioiga e 100 IU i le 1 ml. 1-60 iunite o inisalini e mafai ona faʻatonuina ile tui. E mafai ona tuʻuina le fua i le saʻo o le tasi iunite. Afai e tele ni iunite ua faʻamautuina, e mafai ona faasaʻo le fualaʻau e aunoa ma le leai o se inisalini.

O le injector e tatau ona faʻaaogaina e naʻo se tagata maʻi, e tatau ona faʻaaoga nila fou mo tui taʻitasi. Aua neʻi faʻaaogaina le injector pe afai ua leaga pe gau se tasi o ona vaega. O le tagata gasegase e tatau ona ave i taimi uma se mea faʻapipiʻi tui i le tulaga o le gau poʻo le faʻaleagaina.

O tagata maʻi e le lelei le vaʻai po o le leai o se vaaiga vaʻaia e le fautuaina e faʻaaoga le injector e aunoa ma le fesoasoani a tagata vaʻaia ua aʻoaʻoina e faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e taua le faʻamaonia o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le igoa e leʻi muta ma o le saʻo ole inisalini o loʻo i totonu o le injector. I lenei itu, e le fautuaina e aveese le igoa mai le tusi.

O le lanu o le pipiʻi vave o le penisini o le QuickPen e lanu, e fetaui lelei ma le lanu o le fasi pepa i luga o lona igoa ma le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le injector, e tatau ona e mautinoa ua pipii atoa le nila. A maeʻa ona faʻaaogaina, ona ave lea o le nila ma faʻalelei. E le mafai ona teuina le peni tui i se nila e faʻapipii i ai, talu ai o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le ea i totonu o le vailaʻau vailaʻau.

Pe a faatonuina se fualaau o se fualaau faasaina e sili atu i le 60 iunite, e lua inisiua e faia.

Mo le siakiina o le insulin i totonu o le faʻailo, e tatau ona e tusi le injector i le pito o le nila ma vaai i le numera o vaega totoe o le inisalini i luga o le fua i luga o le palama malamalama. O lenei faailoga e le faʻaaogaina e seti ai le fualaau.

Ina ia aveese le pulou mai le injector, e tatau ona e tosoina. Afai ei ai ni faafitauli e tulai mai, ia suia ma le faaeteete le faavaa i le faasologa o le ao ma le faasolosolo, ona tosoina lea.

O taimi taʻitasi aʻo leʻi tuiina, latou te siakiina le inisalini, ona a leai, e mafai ona e maua tele pe tele foi inisalini. Ina ia siaki, aveese le pito i fafo ma le pito i totonu o le nila, e ala lea i le suiina o le pusa dose, 2 seti ua seti, o le injector e agai i luga ma tuʻituʻi i le mea e uu ai le ea ina ia aoina uma le ea i luga. Ona faʻafesoʻomi lea o le kulimomi seia oʻo ina taofi ma o le numera 0 o loʻo aliali mai i le faamalama o le faʻaʻailoga. O le uuina o le ki i le taimi malolo, faitau lemu i le 5, i le taimi nei e tatau ona i ai se tui o le inisalini i le pito o le nila. Afai ole aliali mai o le inisalini e le o iai, e suia le nila i se mea fou ma toe faʻataʻitaʻiina.

Faʻataʻitaʻiga o fualaau

  • aveese le pulou mai le peni
  • ma se paluga ua faʻamamaina i le ava malosi, solo le pulou paʻu i le pito o le tagata faʻataʻalo,
  • tuu le nila i totonu o le pulou saʻo i luga o le pito o le injector ma faʻailoaina seia oʻo ina tuʻuina uma,
  • e ala i le suiina o le numera o le dose, ua faatulaga le numera manaʻomia o iunite,
  • aveese le pulou mai le nila ma tuu i lalo o le paʻu,
  • ma lou limamatua, faʻafesoʻotaʻi le kulini faʻatoʻa seia maeʻa atoa. Ina ia oʻo i le atoatoa, ia uu le faamau ma faitau lemu i le 5,
  • ua aveese le nila mai lalo o le paʻu,
  • siaki le faʻasologa o fualaau - pe afai ei ai le numera 0 i luga, o le fualaau ua uma ona faʻatoa uma,
  • faʻaeteete faʻapipiʻi le pulou pito i fafo i luga o le nila ma vaʻesea mai le injector, ona tuʻuese lea,
  • tuu se pulou i luga o le peni.

Afai e masalosalo le tagata maʻi na te faʻatonuina le atoaga o lona tino, e le tatau ona tuʻuina atu se faʻasolosolo toe faia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o fualaau / vailaʻau i luga o insulin lispro faʻatasi ai ma togafitiga faʻatasi:

  • o le gasegase o le phenothiazine, o le acidic nicotinic, le lithium carbonate, isoniazid, diazoxide, chlorprotixene, diuretics thiazide, tricyclic antidepressants, agonists beta-2-adrenergic (terbutaline, salbutamol, ritodrin, etc.), danazole, thyroid-thyroid hormones: thymon gland hormones le malosi o lona aafiaga o le hypoglycemic,
  • E le gata i lea, o le a le mafai e le tagata ona faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le inisinia, ethanol ma vailaʻau oona, o peta-blockers: faʻateleina le mamafa o lona aafiaga o le hypoglycemic.

Lyspro insulin e le faʻafefiloi ma le inisalini manu.

A o le i tagofia isi vailaʻau, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. I luga o lana fautuaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻatasi ma le inisalini o le tagata e umi ona fai ma faʻatasi ai ma ituaiga o sulfonylureas.

O analogues a Humalog o Iletin I masani, Iletin II masani, Inutral SPP, Inutral HM, Farmasulin.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

E ui lava i le mea moni na mafai e saienitisi ona toe faia atoa le mole o le inisalini, lea na maua i totonu o le tino o le tagata, o le gaioiga o le hormone na iu lava ina faagesegese ona o le taimi e manaʻomia mo le faʻaaogaina i totonu o le toto. Muamua le fualaau o le faaleleia o gaioiga o le insulin Humalog. E amata ona galue i le 15 minute pe a uma le tui, o lona uiga o le suka mai le toto ua faʻafeiloaʻi i totonu o le tino i se taimi talafeagai, ma e oʻo lava i le hyperglycemia mo sina taimi e le tupu.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

Pe a faʻatusatusa i atinaʻe na faia muamua, e maua ai e le Humalog ni faʻamatalaga sili atu: i tagata gasegase, o le fesuiaiga o le sugar i aso taitasi e faʻaititia e le 22%, faʻaleleia atili faʻamatalaga faʻalelei, aemaise lava i le aoauli, ma le ono faʻaitiitia le maualuga o le hypoglycemia.Ona o le anapogi, ae o le gaioiga, o lenei inisalini ua faʻaaogaina pea i le maʻisuka.

Polokalame o tui

O le tagata ulavavale e sasaina i luma o taumafataga taitasi, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso . I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, faʻamaonia ai popola i le va o mea autu o inisiua e faatagaina. O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin e faʻavae i luga o masini gaʻo fuafuaina mo le isi taumafataga. E tusa ma le 15 minute e tatau ona pasia mai se tui i meaai.

E tusa ai ma iloiloga, o lenei taimi e masani lava ona itiiti ifo, aemaise lava i le aoauli, pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini. O le fua faatatau o le faʻaaogāina o le tino o le tagata lava ia, e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina faifai pea o le kulukose toto i le taimi lava e uma ai le tui. Afai e sili atu le mataituina o le faʻaitiitia o le suka i le mea ua faatonuina mai e faatonuga, o le taimi aʻo leʻi faʻamavaeina taumafa.

Humalog o se tasi lea o vailaau sili ona vave, o lea e faigofie ai ona faʻaaogaina o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le maʻisuka pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi.

Taimi faʻatino (puupuu pe umi)

O le tumutumuga o le inisalini mulimuli ane e matauina 60 minute talu ona uma le pulega. O le umi ole gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, o le tele, o le umi o le toto o le suka, e tusa ma le 4 itula.

Humalog mix 25

Ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le Humalog, e tatau ona fuaina le kulukose i le maea ai o lenei vaitau, e masani lava ona faia lenei mea ao leʻi faia le isi taumafataga. O fua muamua e manaʻomia pe'ā masalomia le hypoglycemia.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se vaetamaina e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 2 o Mati mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le umi o le taimi o le Humalog e le o se faʻafitauli, ae o le lelei o le fualaau faasaina. Faʻafetai atu ia te ia, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le a le mafai ona aafia i le hypoglycemia, aemaise i le po.

Humalog Mix

I le faaopoopo atu ia Humalog, o le kamupani vailaau faafomai Lilly Farani na faia le Humalog Mix. O se paluga o lyspro insulin ma le sulfate sulfate. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le taimi amata o le hormone e tumau pea vave, ma o le umi o le gaoioiga e faateleina ai le tele.

Humalog Mix e maua ile 2 faʻasalalauga:

Pau lava le aoga o nei fualaau oona o se faiga e faigofie ona tui. O le taui o le maʻisuka ua sili atu ona leaga nai lo le faʻamalosia o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le Humalog masani, o le mea lea, mo tamaiti Humalog Mix e le faʻaaogaina .

O lenei inisalini ua faatonuina:

  1. Tagata mamai e le mafai ona fuaina le fualaau poʻo le tuiina, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lelei o le vaai, maʻi paʻu poʻo le vevela.
  2. Tagata gasegase ma le mafaufau.
  3. Tagata gasegase matutua ma le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le le lelei o togafitiga o togafitiga pe afai latou te le naunau e suesue.
  4. Maʻisuka faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, pe a fai o lo latou gaosia pea lava pea.

Togafitiga o le maʻisuka ma le Humalog Mix e manaʻomia ai se taumafa faʻaletoʻamea lelei, faʻafefeteina i le va o taumafataga. E faatagaina e 'ai e 3 XE mo le taeao, e oʻo atu i le 4 XE mo le' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, e tusa ma le 2 XE mo le' aiga o le afiafi, ma le 4 XE ao le i momoe.

Analogs o le Humalog

Lyspro inisalini o se mea galue e naʻo le uluaʻi Humalog. O fualaau faʻamalosi e fai (e faʻavae i luga o le aspart) ma le (glulisin). O nei meafaigaluega e sili atu ona puupuu, o lea e le afaina ai le tasi e filifili. O mea uma lava e faʻafefeteina ma tuʻuina vave se faʻaitiitia o le suka.I le avea ai o se tulafono, ua tuʻuina atu i le vailaau faʻamuamua, lea e mafai ona maua e aunoa ma se totogi ile falemaʻi.

O le suiga mai Humalog i lona faʻasologa e mafai ona talafeagai i le tulaga o faʻamaʻi o le tino. Afai o le maʻisuka e alu i se taumafataga maualalo, ma e masani ona i ai le hypoglycemia, e sili atu le talafeagai le faʻaogaina o tagata nai lo le inisalini.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

DNA recombinant insulin tuilaina.
Sauniuniga: HUMALOG®
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: insulin lyspro
ATX Encoding: A10AB04
KFG: O le inisalini ole tagata
Numera resitala: P Nu. 015490/01
Aso o le resitalaina: 02.02.04
Pule faʻatau. acc .: LILLY FRANCE S.A.S.

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
insulin lispro *
100 IU

Tagata faʻatau: glycerol, oxide sinate, sodium hydrogen phosphate, m-kesisone, vai d / ma, vaifofo eleʻele o le eletise 10% ma le sodium hydroxide solution o le 10% (ina ia maua ai le maualuga o le pH).

3 ml - cartridges (5) - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.

* O le igoa faava o malo e fautuaina e WHO. I le Rusia, o le sipelaina o le igoa faavaomalo o insulin lispro.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Humalog insulin i totonu o se pine tui

Humalog o se fualaau faasaina lea e tutusa ma le insulin masani na faia e le tino o le tagata. DNA o se sui sui. O le tulaga ese o le Humalog e suia le tuufaatasiga o le amino acid i filifili insulin. O le fualaau faasaina e pulea ai le metabolism o le suka i totonu o le tino. E faatatau i vailaau faʻasaina ma aʻafiaga.

O le tuiina o le fualaau faasaina e fesoasoani e faateleina le aofaʻi o glycerol, gaʻo gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino. Fesoasoani e faatelevave le faʻasologa o le porotini. O le faagasologa o le taumafaina o amino acids o le a faatelevaveina, lea e mafua ai le faaitiitia o le ketogenesis, glucogenogenesis, lipolysis, glycogenolysis, palabolism protein. O lenei vailaau e iai sona aafiaga puupuu.

O le vaega autū o le Humalog o le insulin lispro. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e faaopoopoina i mea e faʻaogaina i le lotoifale. E iai foi eseesega eseese o fualaau faasaina - Humalogmix 25, 50 ma le 100. O lona eseesega tele o le i ai o Hagedorn i le leitiotini le faaituau, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le insulin.

O numera 25, 50 ma le 100 o loʻo faʻaalia ai le numera o le NPH i totonu o le vailaʻau. O le tele o le Humalogmix o loʻo i ai le faafefanofaʻi o Hagedorn, o le sili atu foi lea o le a gaoioi le fualaau oona. O le mea lea, e mafai ona faʻaititia le manaʻomia mo le tele o injections, fuafua mo le aso e tasi. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaogaina ai le togafitiga o se maʻi mama ma faigofie ai le ola.

E pei o soʻo se vailaʻau Humalogmix 25, 50 ma le 100 e iai ni faʻafitauli.

Ole fualaau faasaina e le faatagaina ai le faatulagaina lelei atoatoa o le toto suka.

E iai foi tulaga masani o allergies i fualaau faasaina ma isi aafiaga. E masani ona faʻasolo mai e fomaʻi le Humalog insulin i lona mamanu nai lo le fefiloi, aua o vailaʻau o le NPH 25, 50 ma le 100 e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka, e tele taimi latou te le mautonu. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga ma togi mo le togafitiga o tagata matutua matutua o loʻo nonofo i le maʻisuka.

O le tele o taimi, o le filifiliga o sea vailaʻau e mafua ona o le puupuu o le ola o tagata gasegase ma le atinaʻeina o le vevela senile. Mo vaega o loʻo totoe o tagata gasegase, ua fautuaina le Humalog i lona mamanu mamā.

O le vailaʻau e maua e pei o se faʻamalolo mo le tuiina i lalo o le paʻu. O le gaioiga malosi o le insulin lispro 100 IU.

Mea faaopoopo i le tuufaatasiga:

  • 1.76 mg metacresol,
  • 0.80 mg o le phenol vai,
  • 16 mg o le glycerol (glycerol),
  • 0.28 mg provitamin sulfate,
  • 3.78 mg o le sodium hydrogen phosphate,
  • 25 mcg o le oxid oxide,
  • 10% vaifofo eleʻele eleʻele,
  • E oʻo i le 1 ml o le vai mo le tuiina.

O le vailaʻau e sinasina i le lanu, e mafai ona faʻaaogaina. O le taunuʻuga o se vaʻa paʻepaʻe ma se suavai manino lea e faʻatuputeleina i luga atu o le vaʻaia. Mo le iniseti, e tatau ona faʻafefiloi le vai na faia i le palapala e ala i le luluina malu o ampoules. Humalog e fesoʻotaʻi ma lona uiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le insulin masani ma le umi ma le puupuu o le umi o gaioiga.

Faʻafefiloi 50 O le Quicken o se faʻafefiloi o le faʻataunuʻu faʻatusatusa i le inisalini masani (fofo o le insulin lispro 50%) ma le faatinoga faʻataʻitaʻiga (faʻasaina le insulin suspension insulin lispro 50%).

O le taulaiga o lenei vailaʻau o le pulea lea o faiga faʻavavelaʻau o le suka i le tino. O faʻamaoniga ma faʻamalosi-faʻasaʻo i taga eseese o le tino ua lauiloa.

O le Lizpro o le inisalini, lea e talitutusa lava ma le tuufaatasiga o le hormone na gaosia i le tino o le tagata, e ui o le paʻu atoa o le toto suka e vave ona tupu, ae o le aafiaga e itiiti ifo. O le malosi atoa o le toto ma le amataina o le mea na faʻamoemoeina e faʻatatau i le tele o mea:

  • nofoaga o tui (faʻapipiʻi i totonu o le manava, sulu, buttock),
  • fuataga (tele o le insulin),
  • faiga faʻavae toto
  • vevela o le tino o le maʻi
  • malosi faaletino.

I le faia o se tui, o le aafiaga o le fualaau faasaina e amata i totonu ole 15 minute. E masani lava, o le faʻamalologa e tuiina i lalo o le paʻu i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, lea e fesoasoani e aloese mai le faʻafuaseʻi ona oso i luga i le kulukose. Mo le faʻatusatusaga, o le aoga o le lyspro inisalini e mafai ona faʻatusatusaina e ala i lana gaioiga i le insulin - isophan, o lana gaioiga e mafai ona oʻo atu i le 15 itula.

E tusa ai ma le faʻaaoga lelei o nei fualaau e pei o le Humalogmix 25, 50 ma le 100, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le a talafeagai. E tatau ona manatuaina o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka mo togafitiga o gasegase o vaitausaga eseese, mo le masani masani o le ola o insulin e manaʻomia i aso uma. Ole fua ole manaʻomia ma le tele ole taimi ole pulega e mafai ona faʻamoemoe e se fomaʻi.

E tolu auala e tui ai:

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife . O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga
Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

  • lalo o le paʻu
  • ma le le fiafia
  • faʻapitoa.

E naʻo tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻamaua le vailaau faʻasaina i totonu o se nofoaga maʻi. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, o le pulea e le tagata lava ia o meaola i lenei auala, e ono lamatia ai. O le kiliva insulin e mamanuina e toe faʻapipiʻi ai se peni pipi mo le maʻisuka. O le folasaga i lenei auala e faia i lalo ifo o le paʻu.

Humalog ua faʻafeiloai i le tino i le maualuga o le 15 minute. ao le i ai taumafa, pe saʻo i le tasi minute pe a uma ona 'ai. O le tele o injections e mafai ona ese mai le 4 i le 6 taimi i le aso e tasi. A oʻo ina faʻalautele le inisalini o maʻi, e faʻaitiitia ai le iniseti o fualaau faasaina i le 3 taimi i le aso. E faʻasaina le sili atu i le maualuga o fuataga na faʻamatala mai e fomaʻi pe a leai se manaʻoga vave mo ia.

I le tutusa ma lenei fualaau faasaina, o isi mea tutusa o le hormone masani ua faatagaina foi. E faʻatautaia e ala i le faʻafefiloi o oloa e lua i totonu o le pine syringe, lea e sili atu ona faigofie, faigofie ma saogalemu. Aʻo leʻi amataina le iniseti, e tatau ona palu le fagu ma le vailaʻau seia oʻo ina lamolemole, solo i luga o alofilima o ou lima. E le mafai ona e luluina le fagu i le tele o vailaʻau, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻamalama, o le faʻatomuaga lea e le o se mea e manaʻomia.

O le faʻatonuga o loʻo taua i lalo le algorithm lea o le gaioiga, pe faʻapefea ona faʻaoga saʻo le Humalogmix:

  • Muamua lava, e tatau ona fufuluina lelei ou lima, ia faʻaaoga pea le fasimoli.
  • Iloilo le nofoaga e tui ai, faʻapipiʻi i se mea inu ava.
  • Faʻapipiʻi le kesi i le suauu, lulu lemu i itu eseese i ni nai taimi. O lea o le a maua ai e le vailaau le tutusa lelei, ia manino ma lē lanu. Faʻaaogā na o cartridges faʻatasi ai ma mea inu vai e aunoa ma se vaega o le ao.
  • Filifili le fualaau manaomia mo le pulega.
  • Tatala le nila i le aveesea o le pupuni.
  • Faʻamau le paʻu.
  • Faʻaofi uma le nila i lalo o le paʻu. I le faʻataunuʻuina o lenei mea, e tatau ona e faaeteete ina ia e le alu i totonu o vaa.
  • O lea e tatau ona e taomi le faamau, uu i lalo.
  • Faatali mo le faailo e faamaea ai le pulega o fualaau faasaina, ia faitau i lalo 10 sekone. ma toso ese le tui. Ia faʻamautinoa o loʻo faʻatino lelei le fualaau filifilia.
  • Tuu se faʻamaʻi pipisi ile nofoaga ole inisiua. E leai se mea e tatau ona e faʻaauau, solo pe faʻamalo le nofoaga o tui.
  • Kuni le nila ma se pulou puipui.

A faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e mafaufau o le mea o loʻo i totonu o le kalama e tatau ona faʻamafanafanaina i ou lima i le vevela vevela aʻo leʻi faʻaaogaina. O le folasaga i lalo o le paʻu o le vailaau faʻasaina ma se peni tui ua faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le papa. E fautuaina e aua le tui i le nofoaga e tasi. O le vaega o le tino lea e tuiina ai le inisalini i masina taitasi e tatau ona suia. Faaaoga le Humalog pe a maeʻa fuaina fua o le kulukose e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Ina ia faʻateʻaina le maʻisuka i togafitiga faafomaʻi, o se aga masani le faʻaaogaina o ana inisinia.

I le aluga o taimi, o nei fualaau oona ua faateleina le lauiloa i fomaʻi ma a latou gasegase.

E mafai foʻi ona faʻamatalaina se faʻatusatusa talitutusa:

  • lava le maualuga tele o le inisalini i le gaosiga o galuega,
  • lelei tele faʻamaumauga mo le puipuiga malu,
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • le gafatia e faʻafetaui ai le tuiina o le vailaʻau faʻatasi ma lana lava faʻamalositino o le hormone.

Pe a mavae se taimi, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosi e fesuiaʻi mai i le toto toto-downers tablets i injections o le insulin. O le mea lea, o le fesili o le filifilia o fualaau lelei lelei mo i latou o se mea e ave i ai le faamuamua.

Cheap analogues Humalog

#UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
1inisalini tagata
31 suʻe--
2uila
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
38 solo2250 UAH
3inisalini tagata
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
39 solo1172 UAH
4insulin aspart
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
309 suʻe249 UAH
5Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga342 suʻe7 UAH

Pe a fuafuaina le tau taugofie analogues Humalog o le tau maualalo na maua i le lisi o lisi na tuʻuina mai e falemaʻi na amanaia

Analogues iloga Humalog

#UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
1inisalini tagata
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
31 suʻe--
2inisalini tagata
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
39 solo1172 UAH
3uila
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
38 solo2250 UAH
4insulin aspart
Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga
309 suʻe249 UAH
5Faʻalogo i se faʻaaliga ma se metotia faʻaaoga342 suʻe7 UAH

Tuuina atu lisi o analogues fualaau faasaina e faʻatatau i fuainumera o faʻataʻitaʻiga ua sili ona talosagaina

Analogs e ala i le faʻamaoniga ma le auala e faʻaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
342 suʻe7 UAH
368 suʻe7 UAH
750 suʻe115 UAH
352 suʻe--
inisalini tagata1000 solo7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata39 solo1172 UAH
--7 UAH
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata31 suʻe--
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata--7 UAH
inisalini (puaa)--80 UAH
insulin aspart309 suʻe249 UAH
insulin aspart801 suʻe1643 UAH
insulin gulisin--7 UAH
uila38 solo2250 UAH

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
192 suʻe133 UAH
48 solo--
inisalini tagata258 suʻe7 UAH
350 tusi7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata1040 solo7 UAH
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata356 suʻe7 UAH
inisalini tagata870 solo7 UAH
inisalini tagata125 solo--
inisalini tagata--7 UAH
inisalini recombinant tagata--7 UAH
inisalini----
inisalini (puaa)--80 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata--7 UAH
inisalini tagata----
inisalini tagata--101 UAH
inisalini tagata235 suʻe--
insulin lispro1250 suʻe7 UAH
insulin aspart----
insulin aspart, insulin degludec7340 solo2705 ​​UAH
insulin glargine885 solo7 UAH
insulin glargine885 solo7 UAH
insulin glargine29 tusi--
insulin detemir2160 tusi--
insulin detemir1090 suʻe7 UAH
insulin degludec72 tusi2 UAH

Ina ia faia se lisi o analogues taugofie o fualaau taugata, tatou te faaaogaina tau e maua ai le sili atu i le 10,000 falemaʻi i Rusia atoa. O le faʻamaumauga o fualaau faasaina ma a latou analogues e faʻafouina i aso uma, o lea o le faʻamatalaga o loʻo maua i la tatou upega tafaʻilagi o loʻo masani pea e pei o le aso nei. Afai e te leʻi mauaina se tutusa tutusa o oe, faʻamolemole faʻaaoga le suega i luga ma filifili se vailaʻau e te fiafia iai mai le lisi. I luga o itulau oi latou taʻitasi o le a e maua ai filifiliga uma mo faʻataʻitaʻiga o vailaʻau moʻomia, faʻapea foʻi tau ma tuatusi o falemaʻi o loʻo avanoa ai.

Faʻalogo Humalog

faʻalavelave faʻafuaseʻi

O se faʻafefiloi o le lyspro insulin, se sauniuniga o le inisalini vave ma le susunuina o protamine o lyspro inisalini, o le faia o tui inisalini. O le inisalini Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le faasologa o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le inisalini B. Faʻataʻoto le kulūkose metabolism, ei ai ona aʻafiaga. I le musika ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai) o le a faatelevaveina ai le fesuiaiga o le kulukose ma amino i totonu o le suauu, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen mai le kulukose i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma faʻamalosia ai le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. Equimolar i le inisalini o le tagata. Pe a faatusatusa i le inisalini masani o le tagata, o lona uiga o se vave vave o le gaioiga, o se amataga muamua o le gaioiga o le gaioiga ma se taimi puupuu o le gaoioiga o le hypoglycemic (e oʻo ile 5 itula). O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute pe a uma le pulega) e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le fua o le eletise ma mafai ai ona faʻatautaia vave aʻo leʻi 'aʻai (mo le 15 minute) - o le inisalini masani o le tagata e faia ile 30 minute. O le filifiliga o le inisiua ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le mea e matauina i le va o le 0.5 ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

O le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le le faapalepale o isi inisua, hyperglycemia postprandial e le mafai ona faasaʻoina e isi insulin: o le malosi o le inisalini (subcutaneous insulin resistance) (faʻateleina le faʻaleagaina o le inisalini). Ituaiga lua o le maʻisuka - i mataupu o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, i le solia o le afaina o isi inisalini, i taimi o gaioiga, faamai pipisi.

Hypersensitivity, hypoglycemia, insulinoma.

O le faʻafitauli o le tino (urticaria, angioedema - fiva, le manava o le manava, faʻaitiitia le toto), lipodystrophy, faʻasolosolo faʻasolosolo (e masani lava i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua le inisalini), hypoglycemia, hypoglycemic coma. Faailoga: faʻalavelave, afu, afu, palapitations, tachycardia, atuatuvale, fiaai, atuatuvale, paʻu i le gutu, palupala o le paʻu, ulu tiga, gatete, vomiting, moe, atuatuvale, fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, le mautonu o le gaioiga, tautala le lelei ma le vaʻaia, fenumiai, hypoglycemic coma, faʻavevesi.Togafitiga: pe afai o le tagata maʻi ua maitauina, ua faʻamalamalamaina o ia i le tautala, s / c, i / m poʻo iv injected glucagon or iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fuataga e fuafua faʻalagolago i le maualuga o le glycemia. O le faʻafefiloi o le 25% insulin lispro ma le 75% protrud suspension e tatau ona faʻaaogaina na o s / c, e masani lava 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatasi ma faʻatasi ma sauniuniga umi ole inisalini poo le sulfonylureas mo le faʻafofoga tautala. Injections e tatau ona faia s / c i luga o tauau, pulou, totoa poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le masina. Faatasi ai ma le s / c pulega, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i totonu o le toto. I tagata gasegase i le gasegase o le tino ma / poʻo le ate, o le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini e faʻalauteleina, ma e manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia, lea e manaʻomia ai le mataituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le glycemia ma le faʻasaʻoina ole inisalini.

O le auala o le pulega o loʻo fuafuaina mo le pepa faʻaaoga e tatau ona matua tausisia. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le inisalini vave o meaola e mafua mai ile insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai se ituaiga o inisalini i isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gaʻo (hormones thyroid, GCS, faʻasologa o waha, togafitiga thiazide). O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faʻatasi ai ma se faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, faʻatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaoioiga faʻavaomalo (MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides). O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia latou te lagona e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo (ua fautuaina e iai pea le 20 g suka ma oe). E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le hypoglycemia ina ia foia le mataupu o le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina o le maitaga ma faʻapupula i le lona lua i le tolu piliona. I le taimi o le fananau ma vave ona maeʻa ia i latou, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele.

O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga ma e le o se mafuaʻaga mo le faʻatonuina o le tagata lava ia pe suia se vailaau.

Fofo mo iv ma sc pulega manino, le lanu.

Tagata faʻatau: glycerol (glycerin) - 16 mg, metacresol - 3.15 mg, oxygen zinc (q.s. mo le Zn 2+ content 0.0197 mcg), sodium hydrogen phosphate heptahydrate - 1.88 mg, vaifofo eleʻele 10% ma / poo le sodium hydroxide solution 10% - q.s. e oo i le pH 7.0-8.0, vai d / i - q.s. e oʻo atu i le 1 ml.

3 ml - cartridges (5) - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
3 ml - kekeli ua fausia i totonu o le pine syringe QuickPen ™ (5) - teuina o pepa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina ma faʻamaonia e le kamupanī.

Pharmacokinetics

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le inisalini lyspro e televave le gauai ma oʻo atu ile C i le plasma toto pe a uma le 30-70 minute. V d o lyspro inisalini ma le inisalini masani ole tagata e foliga tutusa ma o loʻo iai i le 0.26-0.36 l / kg.

Faatasi ai ma le s / c o le T 1/2 o le inisalini, lispro e tusa ma le 1 le itula.I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic, o se maualuga maualuga o le absorption o le lyspro inisalini e tumau pea ona faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

- o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

Faʻasologa o mea

E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, faʻalagolago i manaoga ole maʻi. Humalog ® e mafai ona faʻatautaia i se taimi e le i leva ae leʻi faia se taumafataga, pe a talafeagai pe a maeʻa se taumafataga.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

Humalog ® o loʻo faʻaaogaina s / c i le tulaga o injections poo i se foliga o se faʻaopoopoga lautele / fusion e faʻaaoga ai se pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, o le vaitau i le va o vaʻaiaʻiga poʻo le taimi o le faʻasologa) Humalog ® mafai ona ulufale i / in.

O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaau Humalog ®, e tatau ona faʻaeteete e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se vaʻa toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

O tulafono o le puleaina o fualaau faasaina Humalog ®

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo fualaau faasaina Humalog ® e tatau ona manino ma le lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

2. Filifili se saite mo tui.

3. Vavave e togafitia le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu ile faʻalauteleina poʻo le faʻasaoina o se lafu tele. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻasese le nila ma faʻaumatia.

9. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le 1 taimi i le masina.

Puleaina e Iv o le inisalini

Injections ogaoga o le Humalog ® e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o le iniseti o tui tui, mo se faʻataʻitaʻiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

P / C inisiua insulin e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻafefeteina o Humalog ®, Pump ma Disetronic pumps e mafai ona faʻaaoga mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula uma. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma mafaufau e faʻaitiitia pe taofi le tui ole inisalini. O se pamu eletise poʻo se fesuiaiga i le faʻaaogaina o le tino e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le solia o le tuʻuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma afai e talafeagai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina le pamu, o sauniuniga a le Humalog ® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi insulin.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga aʻafiaga e fesoʻotai ma le malosi autu o le fualaau faasaina: hypoglycemia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

Tali a le Allergic: E mafai ona maua ni tali mai le lotoifale - mumu, fulafula pe vevela i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o ni nai aso poʻo ni vaiaso), faʻasologa o mea e afaina ai (e tupu tele, ae sili atu ona ogaoga) - faʻapupulaina o le itching, urticaria, angioedema, fiva, Heli, tachycardia, faateleina le salu. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola.

Faʻaalia i le lotoifale: lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

Tamaitai o le tausaga o le fananau mai O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina le latou fomaʻi e uiga i se maitaga o loʻo fuafuaina poʻo ua fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faʻasalaga

Faailoga hypoglycemia, faʻatasi ai ma faʻamaoniga nei: faʻasalaga, faʻateleina le pala, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, fenumiai.

Togafitiga: O le hypoglycemia malu e masani lava ona taofia e ala i le taumafaina o le kulukose po o isi suka, po o oloa e maua ai le suka.

Faʻamaʻoina o le hypoglycemia faʻamalosi e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o le / m poʻo le / / poʻo le faʻafoega o le glucagon, sosoo ai ma le taumafaina o gaʻo pe a maeʻa le faʻamautuina o le maʻi. O maʻi e le tali atu i le glucagon ua tuʻuina atu i iv solution o le dextrose (glucose).

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau lea ona faʻaaogaina le kalucagon i / m poo le s / c. I le leai o se kalukapa pe afai e leai se tali i lana pulega, e tatau ona folasia se vaifofo o le dextrose (glucose). I le taimi lava e maeʻa ai ona iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai gaʻo.

E mafai foi ona manaʻomia se isi fesoasoaniga gaʻo ma le mataʻituina o maʻi, pei E mafai ona toe faʻaleagaina le hypoglycemia.

Apidra SoloStar faatonuga mo le faʻaaogaina

  • Faʻatau
  • Atunuu na afua mai
  • Vaega o oloa
  • Faʻamatalaga
  • Faʻasalaga Fomu
  • Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu
  • Faʻataʻitaʻiga
  • Pharmacokinetics
  • Tulaga faapitoa
  • Faʻavae
  • Apidra SoloStar faʻamatalaga mo le faʻaaogaina
  • Contraindications
  • Faʻasologa
  • Faʻaiʻuga
  • Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
  • Faʻasalaga
  • Tulaga o le teuina

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti, i le pusaaisa, i le vevela o le 2 ° i le 8 ° C, aua nei togi. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O se fualaau faasaina e tatau ona teu i le vevela o le potu mai le 15 ° i le 25 ° C, puipuia mai le susulu o le la ma le vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.

Faiga faʻamalositino Humalog

DNA recombinant insulin tuilaina. E ese mai i le itu mulimuli i le faasologa o amino acid i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, e iai sona aʻafiaga. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, pe a faʻaaogaina le inisalini lyspro, o le hyperglycemia e tupu pe a uma se taumafataga e sili atu ona faʻaititia pe a faatusatusa i le insulin. Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻavaʻavave ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o inisua ina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i le aso atoa.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino.

O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, o le faʻaopoopoga o le insulin e lyspro e oʻo atu ai i le faʻaititia o le hemoglobin glycosylated.

Lyspro togafitiga o le inisalini mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes of hypoglycemia nocturn.

Ole tali ile glucodynamic ile isulin lispro e le faʻalagolago i le le atoatoa o gaʻo poʻo le ate.

Na faaalia ai o le insulin lyspro e faʻamaʻiina i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu ona vave vave ma tumau mo se taimi puupuu.

O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i se vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), e pei E iai le maualuga o le fua, ma o lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai (0-15 minute ao leʻi' ai meaai), e ese mai le inisalini masani (30-45 minute ao leʻi 'aʻai). Lyspro inisalini e puupuu lona umi o le gaioiga (2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, faʻalagolago i manaoga ole maʻi. E mafai ona faʻatonuina Humalog ae leʻi leva se taumafataga, pe a tatau ai - vave ona uma se taumafataga.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

O le Humalog e faʻaaogaina i foliga o iniseti poʻo le foliga o se faʻalautele lautele e faʻaaogaina ai le pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, le vaitau i le va o vaʻaiga poʻo le taimi o le faʻasologa o taimi) Humalog e mafai ona ulufale i totonu / in.

O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Humalog

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le fualaau faasaina Humalog e tatau ona manino ma lē lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

2. Filifili se saite mo tui.

3. Vavave e togafitia le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu ile faʻalauteleina poʻo le faʻasaoina o se lafu tele. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻasese le nila ma faʻaumatia.

9. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le 1 taimi i le masina.

Puleaina e Iv o le inisalini

Injections ogaoga o le Humalog e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o le iniseti o tui tui, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo le faʻaaogaina o le bolus poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

P / C inisiua insulin e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻamaunuʻu o le Humalog drug, Pumps ma le Disetronic pumps e mafai ona faʻaaogaina mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula uma. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma mafaufau e faʻaitiitia pe taofi le tui ole inisalini. O se pamu eletise poʻo se fesuiaiga i le faʻaaogaina o le tino e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le solia o le tuʻuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma afai e talafeagai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau o Humalog ma isi insulin.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina Humalog.

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (manu, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le tino pe a uma ona suia mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o faailoga o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poʻo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻatasi, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase i le gase o le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻatupulaia i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini e vave ona faia, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a maeʻa le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml ma se tui mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e tatau ona ave isi vailaʻau i le taimi tutusa e pei o Humalog, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia poo le hyperglycemia e fesoʻotai ma le le atoatoa o le faʻatulagaina o tulafono, o le solia o le mafai ona gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e mafai. O lenei mea e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo gaoioiga lamatia e ono lamatia (e aofia ai taavale avetaʻavale poʻo le galue ma masini).

E tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le faʻamalosi o le tino i le taimi o le avetaʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe leai foi o faʻamaoniga e vaʻaia ai le hypoglycemia, poʻo i ai foi e masani ona maua ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le aoga o le avetaavale. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻavaivaia le tagata lava ia ile hypoglycemia malu e ala ile aveina o le kulukose poo meaʻai maualuga i gaʻo (ole fautuaina e iai pea ile 20 g glucose ma oe). O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le mpoglycemia ua siitia.

Humalog fegalegaleaiga ma isi fualaau.

O le faʻaogaina o le hypoglycemic Humalog ua faʻaititia e fomaʻi taulaʻau, corticosteroids, sauniuniga o le hormone thyroid, danazol, beta2-adonergic agonists (e aofia ai le rhytodrin, salbutamol, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiozide diuretics, chlorprotixenic acid, niacin, diazid afuaga o le phenothiazine.

O le aafiaga hypoglycemic o Humalog e faʻaleleia e peta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, aniloprilactyl altagonists, inhibitors MAP, Ml inhibitors, Ml inhibitors, angiotensin II receptors.

Humalog e le tatau ona faʻafefiloi ma sauniuniga o inisalini manu.

E mafai ona faʻaaogaina le Humalog (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata e umi ona galue, pe faʻatasi foi ma vailaau oona hypoglycemic, sulfonylurea.

Tuutuuga o tulaga o le teuina o fualaau faasaina Humalog.

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti, i le pusaaisa, i le vevela o le 2 ° i le 8 ° C, aua nei togi. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O se fualaau faasaina e tatau ona teu i le vevela o le potu mai le 15 ° i le 25 ° C, puipuia mai le susulu o le la ma le vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.

  • O le vaifofo e le lanu, manino i le 3 ml cartridges i totonu o se pusa lapisi i totonu o se pusa pepa card No. 15.
  • O le keli i totonu o le peniua o le serian QuickPen (5) o loʻo i totonu o se pusa pepa.
  • Humalog Mix 50 ma le Humalog Mix 25. O le insulin Humalog Mix o se faʻafefiloi i le tutusa o le vaega o le inisalini o le inisalini Lizpro ma le Lizpro insulin suspension ma le umi o le umi.

Pharmacodynamics

Inisalini Humalog o se DNA faʻafouina le faʻafouina o le inisalini o le tagata. O se mea iloga o le suiga i le tuufaatasiga o mea amino i le filifili insulin B.

O le fualaau faasaina e faatonutonu ai le faagasologa glucose metabolism ma maua faʻamalosia. Pe a faʻafeiloaia i totonu o le tino maso, o le a faʻateleina le anotusi glycerol, glycogengaioiga gaʻo faʻaleleiamamanu, o le faʻaaogaina o amino acids e faʻalauteleina, e ui i lea, ao faʻaitiitia gluconeogenesis, ketogenesis, glycogenolysis, lipolysistatalaina amino acidsma le catabolism polotini.

Afai e maua maʻi suka 1ma2ituaiga ofaʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina pe a uma ona 'ai, faʻateleina le logoina hyperglycemiae uiga i le gaioiga a le inisalini o le tagata. O le umi o le Lizpro e eseese lautele ma e faalagolago i le tele o mea - fualaau oona, vevela o le tino, nofoaga tui, toto totoʻa, gaioiga faaletino.

O le Lizpro insulin administration e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o vaega Nofopoo hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka, ma o ana gaioiga faʻatusatusa i le inisalini o le tagata e tupu vave (i le averesi i le 15 minute) ma e sili ona puupuu (mai le 2 i le 5 itula).

Humalog, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le fualaau o le fualaau faasaina ua faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le lagona o tagata maʻi i ogaoga insulin ma o latou tulaga. E fautuaina e faʻaaogaina le fualaau faasaina muamua muamua atu i le 15 minute muamua pe a uma le taumafataga. O le faiga o le pulega o le tagata lava ia. I le faia o lea mea, fualaau faasaina e tatau ona i ai i le potu.

O aso taʻitasi e mafai ona fesuisuiai, e faʻatusatusa i le tele o mataupu i le 0.5-1 IU / kg. I le lumanaʻi, o aso taʻitasi ma le toʻatasi o vailaau faʻasaina ua faʻafetaui e faʻalagolago i le gasegase o le maʻi ma faʻamatalaga mai le tele o toto ma suʻesuʻega o le urine mo le kulukose.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog ua faia e avea o se tui masani. O inisiua e faia i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava, e masani ona suia i latou ma le le faatagaina le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu i le tasi i le masina, ma e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le ulufale atu i totonu o se ipu toto.

O le tagata gasegase e tatau ona ia aʻoaʻoina le auala sao.

O le mea autu autu

O le vailaau o se vaifofo le lanu lanu, tuʻuina i cartridges (1.5, 3 ml) poʻo fagu (10 ml). E faia faʻatasi ma le loto i ai. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le insulin lispro, ua faʻamaluina i isi vaega.

O isi vaega e aofia ai:

  1. metacresol
  2. glycerol
  3. suauu zinc
  4. sodium hydrogen phosphate,
  5. 10% vaifofo eleʻele eleʻele,
  6. 10% fofo o le sodium hydroxide,
  7. vai faʻafefe.

O le fualaau faasaina e aofia ai i le faatonutonuina o le gaosiga o le kulukose, ma faia ai ni aʻafiaga.

Analogs ATC Level 3

E sili atu ma le tolusefulu lua fualaau faʻasaina i se eseesega, ae tutusa i faʻamaumauga, metotia faʻaaoga.

Le igoa o nisi o analogues o Humalog e tusa ai ma le code code ATC 3:

  • Biosulin N,
  • Insuman Bazal,
  • Protafan
  • Humodar b100r,
  • Gensulin N,
  • Insugen-N (NPH),
  • Protafan NM.

Humalog ma Humalog Mix 50: eseesega

O nisi tagata maʻisuka latou te manatu sese o nei fualaau oona e avea ma tagata tutusa. E le o lea. O le protamine Hagedorn (NPH), lea e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini, ua faʻaofiina i totonu o le Humalog Mix 50 .

O le tele o mea faʻaopopo, o le umi o le tui.O lona lauiloa i le maʻisuka e mafua mai i le mea moni o loʻo faʻafaigofieina ai le tulafono o togafitiga insulin.

Humalog Faafefiloi 50 cartridges 100 IU / ml, 3 ml i le serringe Quick Pen

Ua faʻaititia le numera o le iniseti i aso uma, ae e le aoga i tagata uma. Faʻamaʻi, e faigata tele ona tuʻuina lelei le toto toto. E le gata i lea, o le protamine Hagedorn e masani ona mafua ai le faʻaleagaina o le maʻisuka.

O le tele lava o taimi, o le inisalini umi na faʻataunuʻuina i tagata matutua matutua, oe, ona o le matutua o latou uiga, ua galo ona faia injections i le taimi.

Humalog, Novorapid poʻo Apidra - o le fea e sili atu?

O a latou faʻasolosolo lelei ua mafai ai ona maualalo le suka i le vave.

O le inisalini o tagata e amata ona galue i le afa itula, o ana vailaʻau faʻaauau mo le gaioiga e na o le 5-15 minute e manaʻomia. Humalog, Novorapid, Apidra o vailaau vave e fuafua e vave faʻaitiitia le toto suka.

Mai fualaau uma lava, o le sili ona mamana o Humalog. . E maualalo le toto suka i le 2.5 taimi sili atu nai lo le insulin.

Novorapid, Apidra e sili atu le vaivai. Afai e faʻatusatusa nei vailaʻau faʻatasi ma le inisalini o le tagata, e foliga mai e 1.5 taimi e sili atu le mamana nai lo le mulimuli.

O le faatonuina o se vailaau faʻapitoa e togafitia ai le maʻisuka o le tiute tuusaʻo a le fomaʻi. O le tagata gasegase o loʻo feagai ma isi galuega o le a mafai ai e ia ona feagai ma le faʻamaʻi: tausisia mausali, fautuaga a fomaʻi, faʻatinoina le mafai.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i foliga o le faʻaaogaina o le insulin Humalog i le vitio:

DNA recombinant insulin tuilaina.
Sauniuniga: HUMALOG®
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: insulin lyspro
ATX Encoding: A10AB04
KFG: O le inisalini ole tagata
Numera resitala: P Nu. 015490/01
Aso o le resitalaina: 02.02.04
Pule faʻatau. acc .: LILLY FRANCE S.A.S.

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
insulin lispro *
100 IU

Tagata faʻatau: glycerol, oxide sinate, sodium hydrogen phosphate, m-kesisone, vai d / ma, vaifofo eleʻele o le eletise 10% ma le sodium hydroxide solution o le 10% (ina ia maua ai le maualuga o le pH).

3 ml - cartridges (5) - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.

* O le igoa faava o malo e fautuaina e WHO. I le Rusia, o le sipelaina o le igoa faavaomalo o insulin lispro.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Apidra SoloStar itu aʻafiaga

  • O le hypoglycemia o le masani lea e le masani ai le togafitiga o le inisalini, lea e mafai ona tupu pe afai e sili atu ona maualuga le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O aʻafiaga mataʻutia o loʻo matauina i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafoega o fualaau faasaina o loʻo lisiina atu i lalo e tusa ai ma faʻalapotopotoga o okeni ma i le faasologa o le faʻaitiitia o mea e tutupu. Aʻo faʻamatalaina le taimi e tupu ai, o le a faʻaaogaina tulaga nei: masani lava -> 10%, masani -> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma le faʻatautaia o vailaʻau

Suesuega i luga o fualaau faʻatau fualaau faʻatau fualaau o fualaau faasaina e leʻi faʻatautaia. E faʻavae i luga o faʻamatalaga faʻamalosi o loʻo i ai nei e uiga i isi vailaʻau tutusa, o le faʻaalia o se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo o vailaau faʻasolosolo. O nisi mea e mafai ona aʻafia ai le gasegase o le kulukose, lea e ono manaʻomia ai le faʻamautuina o le insulin guline ma faʻapitoa le mataʻituina o togafitiga ma le maʻi. Pe a faʻaogaina faʻatasi, vailaau o le hypoglycemous oral, faʻamaʻi le ACE, faʻamaʻi, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfonamide antimicrobials e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin ma faateleina ai le vailaʻau i le hypoglycemia.

Tau mo Apidra SoloStar i isi 'aʻai

Apidra SoloStar i Moscow, Apidra SoloStar i St. Petersburg, Apidra SoloStar i Novosibirsk, Apidra SoloStar i Nizhny Novgorod, Apidra SoloStar i Kazan, Apidra SoloStar i Chelyabinsk, Apidra SoloStar i Omsk, Apidar Solara i Rostov-on-Don, Apidra SoloStar i Ufa, Apidra SoloStar i Krasnoyarsk, Apidra SoloStar i Perm, Apidra SoloStar i Voronezh, Apidra SoloStar i Krasnodar, Apidra SoloStar in Saratov, Apatra, Apid fuburg

Pe a faʻatonuina i Apteka.RU, e mafai ona e filifilia le faʻatagaina i se fale talavai e talafeagai mo oe i tafatafa o lou fale poʻo le auala e galue ai.

O faʻailoga uma e tuʻuina atu i Yekaterinburg - 145 falemaʻi

EKATERINBURG, TOV * Taaloga soifua maloloina *
Faʻamatalaga
Yekaterinburg, st. Komsomolskaya, i. 178(343)383-61-95aso uma mai le 09:00 i le 21:00

Faʻailoga uma na tuʻuina i Yekaterinburg
- 145 falemaʻi

Faʻamatalaga e uiga i le auaunaga Apteka.RU
5 faʻasalalauga

A10AB06 Insulin glulisin

Ata 3D

Fofo mo pulega faʻapitoa, 100 PIECES / 1 ml1 ml
mea galue malosi:
insulin gulisin100 PIECES (3.49 mg)
mea faʻapitoa: metacresol (m-cresol), trometamol (tromethamine), sodium chloride, polysorbate 20, sodium hydroxy, hydrochloric acid, vai mo le tui

Tosiga ma le pulega

S / c, vave (0-15 minute) aʻo leʻi leva pe a uma se taumafataga.

Apidra® SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina i togafitiga o togafitiga e aofia ai le insulin poo le insulin umi poʻo se faʻasologa o le inisalini umi. E le gata i lea, o Apidra® SoloStar® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le opo hypoglycemic agents.

O le togafitiga o fualaau faasaina Apidra® SoloStar® ua filifilia taitoatasi.

Apidra® SoloStar® faʻatautaia e ala i le sc injection poʻo le faʻaauau pea ona afaina i totonu o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le pamu.

O inisiua vavalalata o Apidra® SoloStar® e tatau ona faia i le vaega ole puipui o le abdominal, tua poʻo le ogavae o le pito i luma, ma o le vailaʻau e faʻatautaia e ala i le faʻafefeteina faifaipea i totonu o le gaʻo gaʻo i le itu o le puipui pito i luma. Nofoaga o initaneti ma nofoaga e faʻasolo i totonu ole vaega ole pito i luga (puipui pito i luma o le abdomina, lapisi poʻo le tauau) e tatau ona fesuiaʻi ma le pulega fou o le fualaau faasaina. O le fua o le absorption ma, e tusa ai ma lea, o le amata ma le umi o le gaioiga e mafai ona aʻafia i: le nofoaga o le pulega, gaoioiga faaletino ma isi suiga suiga. Faʻapipiʻiina le puleaina ile puipui o le manava e maua ai le sili atu le vave o le manava nai lo le puleaina i isi vaega ua taʻua i luga o le tino (silasila i le vaega "Pharmacokinetics").

E tatau ona mataituina puipuiga e puipuia ai fualaau faasaina mai le ulufale sao atu i toto toto. A maeʻa le faʻafoega o le vailaau, e le mafai ona faʻafefete le vaega o tui. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Inisalini faʻafefiloi

Apidra® SoloStar® e mafai ona faʻafefiloi ma insulin-isophan tagata.

Pe a faʻafefiloi Apidra® SoloStar® faʻatasi ai ma insulin-isophan tagata, Apidra® SoloStar® e tatau ona avea ma muamua e ave i totonu o le toga. O le tui tui tui e tatau ona faia i le taimi lava e maeʻa ai. Faʻafefiloi ia insulin ua taua i luga e le mafai ona ulu i totonu.

Pumping device mo le faʻafeusuaʻi faifaipea

A faʻaaoga le Apidra® SoloStar® faʻatasi ma se faʻaaogaina o le pamu-mea mo le insulin, e le mafai ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau.

Apidra® e mafai foi ona faatautaia e ala i le faʻaaogaina o se masini eletise mo le faʻaauau pea o le insulin. Afai e manaʻomia, o le Apidra® sauniuniga e mafai ona aveesea mai le kilika o le Apidra® SoloStar® syringe peni ma faʻaaogaina mo le puleaina e ala i le faʻaaogaina o masini mo le faʻaauau pea o le inisalini.

I le taimi lava e tasi, o le faʻavae ma le vaʻavai e faʻaaogaina ma le Apidra® e tatau ona suia i tulafono laiti e le itiiti ifo i le 48 itula. O nei fautuaga e ono ese mai faatonuga lautele i faatonuga mo le faʻaaogaina o masini masini. E taua tele ona mulimulitaia e le au gasegase faatonuga faapitoa mo le faʻaaogaina o Apidra®. O le le mulimuli i nei faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Apidra® e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia.

Pe a faʻaaoga le Apidra® ma se mea e faʻaaogaina ai le pump-action mo le faʻaauau pea o le inisalini, e le mafai ona faʻafefiloi ma isi insulin po o solvents.

O maʻi o loʻo faʻatautaia Apidra® e ala i le faʻaauau pea o le faʻataunuʻu e tatau ona i ai isi auala mo le pulega o le inisalini ma e tatau ona aʻoga i le insulin administration e ala i le tui (i le tulaga o le vavaeina o le masini eletise faʻaaogaina).

A faʻaaogaina le Apidra® ma masini eletise mo le faʻaauau pea o le inisalini, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le masini eletise, le lelei o le faʻaogaina o faʻasolosolo, poʻo mea sese i le tagofiaina e mafai vave ona taʻitaʻia ai le hyperglycemia, kososis, ma le ketoacidosis o le maʻisuka. I le tulaga o le atinaʻe o le hyperglycemia poo le kososis poo le ketoacidosis o le maʻisuka, o le vave faʻamaonia ma le faʻaumatiaina o mafuaʻaga o lo latou atinaʻe e manaʻomia.

Mulimuli i faatonuga mo le taulimaina lelei o tui muamua na faʻatumu (tagai i le vaega "Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le taulimaina").

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le tagofiaina o le penisini syringe a le SoloStar® muamua

Aʻo leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o iai ni mea tino manino ma, i le tutusa, e pei o le vai.

E le tatau ona toe faʻaaogaina suauʻu SoloStar® ma e tatau ona lafoaʻi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina muamua se penisini na muaʻi faʻatumuina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata.

Faʻamauina le PenStar® Syringe Pen

Aʻo leʻi faʻaaogaina le penisini a le SoloStar®, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faamatalaga taua i le faʻaaogaina o le PenStar® Syringe Pen

Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu. Na o nila e fetaui ma SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina.

Lapataiga faʻapitoa e tatau ona faia e aloese ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi.

Aua le faʻaaogaina le penisini a le SoloStar® pe a fai e faʻaleagaina pe afai e te le mautinoa o le a aoga lelei.

Ia i ai i taimi uma se peni faasao a SoloStar® i le lima i le tulaga e te leiloa pe faaleagaina ai lau masini.

Faʻaogaina o aʻoaʻoga

Afai e teuina le peni a le syringe SoloStar® i totonu o se pusaaisa, e tatau ona aveese mai iina 1-2 itula aʻo leʻi fuafuaina le tui ina ia maua ai le vevela i le fofo. O le puleaina o insulin malosi e sili atu ona tiga.

O le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona faʻaumatia.

O le syringe SoloStar® e tatau ona puipuia mai le efuefu ma palapala.

O fafo o le SoloStar® Syringe Pen e mafai ona faʻamamaina e ala i le soloina i se ie susu.

Aua e te faatofuina i totonu o le vai, fufuluina ma gagau le peni a le syringe a le SoloStar®, aua e mafai ona faaleagaina.

Ole PenStar® Syringe Pen e faʻamaonia le inisalini ma e saogalemu e faʻaaoga. E manaomia ai foi le tagofia ma le faaeteete. Aloese mai tulaga ia e mafai ai ona tupu le faaleagaina o le PenStyS Syringe Pen.Afai ei ai se masalosaloga e mafai ona faaleagaina le suauu a le SoloStar® syringe, faʻaaoga se peni fou.

Vaega 1. Puleaina o insulin

E tatau ona e siaki le igoa i le SoloStar® Syringe Pen ia mautinoa o loʻo i ai le insulin saʻo. A maeʻa ona aveese le pulou o le peni, o le foliga mai o le inisalini o loʻo aofia ai: o le inisalini solution e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni mea tino manino ma foliga tutusa le vai.

Vaega 2. Fesoʻotaʻi le nila

E na o nila e fetaui ma le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona faʻaaoga.

Mo siama mulimuli ane, ia faʻaaoga pea le nila fou. A maeʻa ona aveese le pupuni, e tatau ona faʻapipiʻiina lelei le nila i luga o le peni.

Vaega 3. Suega Saogalemu

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona fai se suʻega saogalemu ma ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina le peni ma le nila ma lelei le faʻaaogaina o le ea.

Fua le fua faatatau tutusa ma le 2 PIECES.

E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu.

Tuʻu le peni pinini ma se nila, faʻapipiʻi lemu ile inisiua insulin i lou tamatamailima ina ia faʻafefea uma mai ai le ea i le nila.

Faʻasalalau (atoatoa) le inisi tui.

Afai o le inisalini e aliali i luga o le pito o le nila, o lona uiga o le syringe pen ma le nila o loʻo galue saʻo.

Afai e le o iai le inisalini i luga o le pito o le nila, ona toe fai lea o le laasaga 3 seia oʻo ina oʻo mai le inisalini i luga ole pito o le nila.

Vaega 4. Fai le Filifiliga

E mafai ona faʻatulagaina le fua i le sao atoatoa o le 1 UNIT, mai le fua maualalo (1 UNIT) i le maualuga (80 UNIT). Afai e tatau ona folasia se fualaau e silia ma le 80 iunite, e lua pe sili atu injections e tatau ona tuʻuina atu.

O le faamalama o le siaki e tatau ona taʻu mai ai le "0" i le maeʻa ai o le suega saogalemu. A maeʻa lena, e mafai ona faʻamautu le fua talafeagai.

Vaega 5. Toto

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga ile inisiua e se fomaʻi maʻi.

E tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu.

O le tui tui e tatau ona pipiʻi atoa. E faia i lenei tulaga mo le isi 10 s seia oʻo ina aveese le nila. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina muamua o le inumaga o le inisalini.

Vaega 6. Aveeseina ma lafoai le nila

I tulaga uma lava, a uma tui, e tatau ona aveʻesea le tolaula ma lafoai. O lenei mea e mautinoa ai le puipuia o le gaʻo ma / poʻo le faʻamaʻi, o le ea e ulufale atu i totonu o le atigipusa mo le inisalini ma le lūlūina o le inisalini.

Pe a aveesea ma lafoai le nila, e tatau ona ave ni puipuiga faapitoa. O lapataiga mo le saogalemu ma le lafoaʻi o nila (mo se faataitaiga, le faiga o le faapipiiina o le pulou i le lima e tasi) e tatau ona mataituina ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o le nila ma ia puipuia ai faʻamaʻi.

A maeʻa ona aveese le nila, tapuni le peni a le syringe a le SoloStar® ma se pulou.

Vaega faʻapitoa maʻi

Faʻasalaga le toe galue. O le manaʻomia mo le inisalini i le le mafai ona faʻaititia.

Galuega gaʻo maʻi. I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaititia o le gafatia i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le metabolism o le insulin.

Tomaʻi matutua. O faʻamatalaga faʻamatalaga o le pharmacokinetics i tagata matutua ua maua i le maʻisuka e le lava. O le le atoatoa o le galue i le matua e mafai ona tau atu ai i le faʻaitiitia o manaoga o inisalini.

Tamaiti ma talavou. Apidra® e mafai ona faʻaaogaina i tamaiti e sili atu ma le 6 tausaga le matua ma talavou. O faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matutua e gata.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona tui?

Humalog vave nai lo isi fualaau faasaina e mafai ona faʻasaʻo le maualuga o le toto suka. O le mea lea, e lelei le i ai ia te oe i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o nai maʻisuka latou te naunau e faʻaaoga puupuu ma faʻasolosolo insulin.Afai e te puleaina lau metabolism i se taumafataga maualalo, e mafai ona e maua i se fualaau fai fua.

O le a le umi o tui taitasi?

O tui taʻitasi o le Humalog medication e tumau pe a ma le 4 itula. O maʻi suka e mulimuli mai e manaomia ai laʻititi maualalo o lenei inisalini. E masani lava ona tatau ona faʻamalosi ina ia faʻamaonia se fua o le itiiti ifo i le 0.5-1 iunite. Humalog e mafai ona faʻaleagaina e le gata mo tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, ae mo tagata matutua foi. Aua o se vailaau malosi tele. Pe a faʻaaoga ia laʻasaga maualalo, o le inisalini e taofi le galue vave nai lo le taua i faʻamatalaga aloaia. Masalo o le tui o le a muta i le 2.5-3 itula.

A maeʻa tui taʻitasi o se sauniuniga vave, fua le suka toto i le sili atu i le 3 itula mulimuli ane. Talu ai e oʻo mai i lenei taimi, o le tui maua o le inisalini e leai se taimi e faʻaalia ai lona atoatoa. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e tuʻuina atu se inisalini o le inisalini vave, 'ai, ona fua lea o le suka muamua ao leʻi oʻo i le isi taumafataga. Faʻavagana i tulaga e lagona ai e le maʻi. I ia tulaga, e tatau ona vave siaki le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, ia faia se gaioiga.

O fea insulin e sili atu: Humalog poʻo NovoRapid?

Atonu e le saʻo faamatalaga e tali ai lenei fesili, lea e masani ona fesiligia e tagata gasegase. Aua o ituaiga inisalini eseese e afaina ai le maʻisuka taitoatasi. E pei o Humalog, e tele a latou tagata fiafia. I le avea ai o se tulafono, e gasegase e le au gasegase fualaau faasaina e tuuina atu e aunoa ma se totogi.

O nisi o vaega o le faʻalavelave faʻalalōlōina e suia mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi. Matou te toe faia lena mea, afai e matauina o se inisalini vave ao lei faia ni taumafataga, e lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, nai lo le faʻataʻitaʻiina o Humalog, NovoRapid poʻo Apidra. Afai e te manaʻo e filifili ituaiga sili ona lelei o inisalini faʻalautele ma vave, o le a le mafai ona e faia e aunoa ma se faamasinoga ma se mea sese.

Analogues o le inisalini Humalog (lispro) - o fualaau faasaina ma. O le fausaga oa latou meaola e eseese, ae mo le faʻatinoga e le afaina. fai mai e sili atu le vave ma malosi o Humalog nai lo ona tagata. Ae peitai, e le o tagata uma e faamaonia lenei faamatalaga. I luga o faʻasalalauga o le maʻisuka e tautala i le gagana Rusia, e mafai ona e maua ni faʻamatalaga tetee.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo mataituina atonu e taumafai e sui le insulin i lepro-fualaau faʻamaʻi. Mo se faataitaiga, i. Luga o loʻo tusia auiliili pe aisea e aoga ai lenei mea. E le gata i lea, o le inisalini puupuu e taugofie. Aua na ia ulu atu i le maketi i le tele o tausaga ua mavae.

Faʻatau

1. Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani.

2. CJSC Sanofi-Aventis Vostok, Rusia. 302516, Rusia, Oryol Region, Itumalo Oryol, s / n Bolshekulikovskoye, ul. Livenskaya, 1.

O talosaga a tagata faatau e tatau ona auina atu i le tuatusi o le ofisa sui o le kamupani i Rusia: 125009, Moscow, ul. Tverskaya, 22.

Tel.: (495) 721-14-00, fax: (495) 721-14-11.

I le tulaga o le gaosia o fualaau faasaina i Sanofi-Aventis Vostok CJSC, Rusia, e tatau ona auina atu faitioga a le au faatau i le tuatusi lenei: 302516, Rusia, Oryol Region, District Oryol, s / n Bolshekulikovskoye, Livenskaya, 1.

Tel./fax: +7 (486) 244-00-55.

Apidra o se fualaau faasaina o le a le mea e fai?

E toʻatele tagata e talitonu o Apidra o se inisalini e fai si puupuu. O le mea moni, o se vailaʻau faʻamalosi. E le tatau ona fenumiai ma le inisalini o togafitiga, lea e matua puupuu lava. A maeʻa le faʻamanuiaga, e amata le vave galue o Apidra i le faiva vave nai lo sauniuniga pupuu. E le gata i lea, o lana gaioiga e le toe umi.

Aemaise lava, o ituaiga inisalini e amata i le 20-30 minute pe a uma le iniseti, ma mulimuli ane Apidra, Humalog ma NovoRapid - pe a maeʻa le 10-15 minute. Latou te faʻaitiitia le taimi e tatau ona faʻatali ai le maʻisuka aʻo leʻi 'ai. O faʻamaumauga e faʻamaonia. O tagata maʻi uma lava ei ai lana lava taimi amata ma le malosi o le gaioiga o inisua. I le faaopoopo i le fualaau faasaina, latou te faalagolago i luga o le nofoaga o tui, o le tele o gaʻo i le tino ma isi mea.

Faamolemole ia matau o tagata gasegase e maua i le maʻisuka oe mulimuli i se taumafataga maualalo, o injections o le inisalini puupuu ao le i faia taumafataga e sili atu nai lo le fufuluina o fualaau. O le mea moni e faapea, o meaʻai maualalo-carb, e aoga mo le maʻisuka, e faʻaosoosoina e le tino. Apidra e mafai ona amata ona maualalo le suka i le taimi muamua atu nai lo le protein na 'aina ma faʻafefeteina ma o se vaega e liua i le kulukose. Ona o le eseesega i le va o le fua o le gaioiga o le inisalini ma le faʻasiliina o meaʻai, o le toto toto e mafai ona faʻaitiitia le tele, ona tulaʻi lea i luga. Mafaufau e sui mai le inisalini Apidra i se fualaau faasaina, e pei o le ACTrapid NM.

O le a le umi o le tuiina o lenei vailaʻau?

O tui taitasi o inisalini Apidra e aoga mo le tusa o le 4 itula. O le faasea totoe e tumau i le 5-6 itula, ae e le taua. O le maualuga o le gaioiga e i le 1-3 itula. Toe fua le suka i le muamua atu i le 4 itula talu ona tui le inisalini. A leai, o le fua o le hormone o loʻo maua e le lava le taimi e galue ai. Taumafai e aua le faʻatagaina ni tui se lua o le inisalini vave e faʻasala i le toto i le taimi lava e tasi. Mo lenei mea, o injections o Apidra e tatau ona faia i vaitau o le itiiti ifo i le 4 itula.

Faitau e uiga i oloa mo le maʻisuka: Fruits Bee honey Porridge Butter ma fuālaʻau manogi

Tuua Lau Faamatalaga