Galega mai le maʻisuka: iloiloga ma recipes

Galega o se vailaʻau faʻamalositino lea e faʻaitiitia ai le toto suka i uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka ma le ituaiga o maʻisuka II, ona o le tele o ana vailaʻau. Galega o se vailaʻau faʻamalosi e manaʻomia ai se vailaau faʻamalosi, matautia ma le taumafa tele.

O igoa lauiloa o le galega, o upu tutusa, e atagia ai le aoga o susu o le laau (i 'oti ma povi, o le galega e faʻaleleia le gaosiga o susu):' oti o le oti,'oti oti,'oti o fualaau faasaina. Ae ui i lea, o le tele o galega i vaomatua e mafai ona faʻaaoga ai povi, o le mafuaaga lea i totonu o Amerika o le galega ua lisiina o ni mea matautia, mea vevela mo puaa! I nisi auala, o le galega ua taʻua o le French lilac ma le vaomao vao.

O Goatskin o se mafanafana mafana ma alofa-e tupu i luga o auvai o tino vai i saute o Rusia ma Iukureini, i le Caucasus ma Moldova. I lo matou itulagi, na aumai ai se galega togafitiga mai Sasaʻe Tutotonu ma Sisifo Sisifo, mai i le tau o loʻo i lalo ifo.

Faʻamatalaga faʻapitoa i le faʻatau mai o vailaʻau faʻasaina

Afai e tupu se galega i lau eria, ona mafai lea ona seleseleina i se tulaga tutoatasi ia meaola faafomai, ia Me-Iuni, i le taimi o le fuga o le laau. Mo togafitiga faafomaʻi, tipi ese le pito i luga o 'au, ma faʻagogo i fafo i lalo o le paolo, poʻo totonu o le fale e lelei ai le ea. A maeʻa ona faʻagogo le 'oga i se tulaga e amata ona malepe i ou lima, faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailogaina (sili atu le tioata) ma teu mo le silia ma le 12 masina.

O galega fatu togafitiga o fatu ia e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. Aoina fatu pi ao fufuluina fatu, mago i le la, susulu ma teu i totonu o taga tapoleni.

Faamatalaga o le Botanical

Galega officinalis (lat Galega officinalis, Igilisi. Galega, Professor-weed) o se laau laʻau faʻapitoa e oʻo i le maualuga mita. O le laau o le ituaiga "Goat", o se tasi o le aiga "Legumes" (Fabaceae). E mafai ona ola le laau i totonu o le togalaau ma i le atunuu, pe afai e faatagaina tulaga tau.

O le uʻamea o le galega e mamafa, malosi, saʻo, e alu loloto i totonu o le eleele i le aʻa. Ua faʻaputuina i aʻa aʻa. O se malosi malosi e tupu mai i le rhizome. E maualuga lona 1 mita. O le galega o loʻo faʻalauteleina, faʻafefiloi ma lau. Lea o laulaau e leai se totogi), petiolate, umi A maeʻa, e le pa'ū laulaau o le galega.

O fugalaau matala e lanu i lanu e lauiloa ai fugalaau lalac - lanu ma lanu viole. Fugalaau e ola i fusi (e oo atu i le uumi.

O fualaau Galegi o ni fatu e aofia ai lanu lanumeamata-samasama. Pe a lūlūina fatu, ona taofi pea lea o pi i luga o le laau, aua le pau ma aua nei momotu, ae na ona magoto i le la.

O mea faʻamalolo o galega officinalis

E ui lava i le tele o suʻesuʻega faʻasaienisi ma faʻataʻitaʻia tagata e uiga i mea faʻamalolo o le galega, e le aloaia le fale ma e le o aofia ai i le State Pharmacopoeia. Ae ui i lea, ole galega e le o se laau faasaina, o le mea lea, e masani ona faaaogaina i meaola o meaʻai e masani ona ola maloloina (BAA).

I tala faʻasolopito, o sauniuniga e faʻavae i luga o galega (infusions, decoctions, extracts, teas) e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, o se diuretic, anti-inflammatory, antimicrobial, diaphoretic ma toe faʻafouina.

O le vailaʻau faʻamalosi o le galega e faʻamalolo i le fua saʻo ma le oona pe a faʻaaogaina le talafeagai. O aʻa ma fatu o galega e aofia ai le alkaloid galegin, lea e faʻaaogaina i vailaʻau mo le gaosia o le metformin, o vailaʻau mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.I le gasologa o le auala, o le galega vailaau e aofia ai saponins, tannins, tuufaatasiga oona, vitamini C, carotene, quercetin, tannins, ma isi.

I vailaau faʻasaienisi, o le galega officinalis e faʻaaoga muamua mo le togafitia o le maʻisuka ma le tulaga faʻamuamua. Galega e maualalo le toto suka, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, faʻaleleia le maualuga o le ate glycogen. O le mea lea, o galega e masani lava o se vaega o sauniuniga o laʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

O isi vaega o le gaega o loʻo i ai le malosi ma le choleretic, faʻamalosi le musika lamolemole o le manava (lea e aoga mo le tui ma le afaina) ma e mafai foi ona tuli ese anufe mai le tino. O le mea lautele, o vailaʻau e faʻavae i luga o le galega officinalis e faʻateleina le toto (lea e leaga mo le maualuga), tulia le afu (aoga mo fiva ma malulu) ma faʻaleleia fuamini (aoga mo faʻamaʻi fatu).

O le galegi suamalie suamalie e mafai ona togafiti ai ni maʻi i luga o le paʻu, faʻamaʻi ma maʻi faʻamaʻi faigata.

Galega mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi i itu uma lava, faʻaleagaina uma o tino ma faʻaitiitia ai le puipuiga o tagata. O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona taulai atu e le gata i le faaitiitia o le suka, ae faapea foi i le faaleleia atili o le puipuiga o le maʻisuka.

Galega officinalis e lelei i le faaopoopo atu i le faʻaitiitia o le toto toto, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini ma le glycogen i le ate, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino. O suesuega faasaienisi na faia i le Lvov o loo faaalia ai le aoga o le galega mo le faaleleia atili o le polokalame puipuia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea lea, na fautuaina le galega mo le fausiaina o se tupulaga fou o fualaau faasaina ia e le gata i lalo le suka, ae e faaosofia ai foi le tino.

Auala e sauniuni ai ma faʻaaoga

Laʻau afaina fualaau faasaina ei ai le aafiaga o le toto ma le antimicrobial, aveese anufe ma faaitiitia ai le suka o le toto. Liligi 2 tbsp. sipuni tele o mea suamalie mago 500 ml o le vai vevela ma faʻapipiʻi mo le 15 minute i totonu o se pesini faʻapipiʻiina (faʻafefiloi) i totonu o se vai vai, malie lemu ma vevela i totonu o se sieve poʻo le gau, ona aumai lea o le voluma i le uluai (500 ml) i le vai inu. Ia faʻaaoga-½ ipu i le aso i le maualuga o le suka, e faʻavae i le soifua lelei. Fuafua le saʻo ma le vave o le puleaina e oe lava ia, pulea le kulūkose o le suka. O le ola ola o le faʻafefeteina i totonu o le pusaaisa e 72 itula.

Ava malosi saunia le ofisa pule i luga o le ava malosi e faʻamalo i le 70%. O le fua o le mutia vao ma le ava o le 1: 1. Faʻaaoga faʻasogo 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga e faʻaleleia ai le fatu ma faʻamaonia le mamafa o le toto.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Galega officinalis ma sauniuniga e faʻavae i luga o lea mea ua solia i totonu o fafine maʻitaga, tagata e mafatia i le maualuga o le toto ma le le faʻalogo.

E tatau ona manatua o le vailaau oona, solia le microflora o le intestinal, mafua ai le dysbiosis. O le faʻaaogaina tele o le galega e mafai ona mafua ai le tiga o le manava, manava manaia, ma le malosi o le cholestatic. O se tofo matagofie i le gutu e mafai foi ona aliali mai.

I nisi tagata, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma se fualaau oona e mafai ona mafua ai le anorexia (mumusu e ai), o lea e le tatau ona e togafitia le maʻisuka ma isi faʻamaʻi ma le galega e aunoa ma le talanoa i lau fomaʻi.

O le fua mo le tila mai le galega officinalis e faʻaleleia ai le gaosiga o susu: Aumai le 1 sipuniti o le gaʻo kulupulu o le'oti i le 1 ipu vai inu, faʻavae ma alu mo le 10 minute. Inu muamua le lauti i le aso ao tausia susu. E mafai ona e faaopoopo fennel, nettle, thistle and alfalfa e teu.

Le tuufaatasiga o le galega

O le laau o loʻo mafaufau i ai i aso nei o loʻo i ai le tele o meaʻai faʻalautele e mafai ona i ai se faʻamalolo i le tino o le tagata!

I lona pito i luga, na maua ai e saienitisi ia saponins e taʻua o le saponins (glycosides free-nitrogen), faapea foi:

  • lipecolinic acid,
  • alkaloids
  • Leganin
  • tannins
  • gaʻo
  • minerale
  • vitamini, ma isi.

O le mea mulimuli, o le vailaʻau faʻasolosolo o le laau o loʻo mauʻoa i vitamini A, ascorbic acid, ma vitamini B1 foi.

E le gata i lea, o fatulaʻau 'oloʻo aofia ai le nitrogen ma le eletise, faʻamalosi tino, suauu, ma le suauu gaʻo. I faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamuamua tagata, faʻapitoa ma faʻasologa o loʻo faʻaaogaina, e le gata i se vailaʻau faʻamaʻi fou ma mai se mea mamago.

O laʻau ma fugalaau e tatau ona seleseleina i le taimi o le fuga o le mutia, o lona uiga, mai le amataga seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. Ae o fatu e sili ona aoina i le amataga o le autumn. Ina ia selesele mai, ia tipi le lua i le tolu senetimita i le aʻa, ona nonoa lea oi latou i se fusi ma faʻagogo i le avanoa. E mafai ona faʻaaogaina meafaitino faʻamaeʻaina eseese ma i totogifuapauina.

Taumafaiga Soifua Maloloina

O lea, ua oʻo i le taimi mulimuli, e talanoa ai e uiga i le aoga tele o le galega mo tagata e maua i le maʻisuka. O lona uiga, e faʻavae i luga o na faʻatoaga:

  • lactogonous,
  • hypoglycemic,
  • lelmintic,
  • diuretic
  • vaʻalele.

E tatau ona maitauina o nei meatotino o le a aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea ua faateleina ai le aofia ai o se meaʻai i taumafa taumafa a le lalolagi.

Ae i la matou tusiga fou, matou te talanoa e uiga i le metabolic syndrome - o se auala tuusao i le maʻisuka ma le osofaia o le fatu. Ia mautinoa e siaki mulimuli ane e ala i le kilikiina o le sootaga poʻo le alu i le "Blog".

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Pe a togafitia faʻamaʻi o le maʻi ile amataga o le atinaʻega, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o auala masani. O togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa e aofia ai le faʻaogaina ma le teuteu o galega. O le mea o le amataga lea o le maʻi e te manaʻomia e faʻafaigofie le maualuga o le kulukose o le toto e aunoa ma le faʻaaogaina o le insulin.

O la tatou "malo" i aso nei o loʻo aʻafia ai le faiga o gasegase i le tino o tagata maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi, e taua tele e le gata o le faʻaaogaina o le vailaʻau o togafitiga, ae faʻapea foi le gafatia o fualaau faʻatau e faʻavae i luga ina ia faʻalautele ai le lagona o le tino i le suka!

O le mafuaʻaga lea, o le faʻaaogaina masani o le 'oti, o le toto o le kulukose toto e le tupu!

Ole galega vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e le gata e aoga mo lenei mea! E pei ona e iloa, o le "fale teu oloa" o le kulukose o loʻo faʻatusalia e glycogen o loʻo i totonu o le ate. I lenei tulaga, pe afai e aafia le tino i aʻafiaga o le le lava o le malosi, ma e leai se isi mea e ave mai ai, ona faʻasaoina lea o le faagasologa o le gaosiga ua faʻasaoina e mafai e lenei vailaʻau togafitiga ona faʻasaoina!

E le gata i lea, o le tui o le vailaau faʻamalosi e faʻamalosia ai ma fafagu ai maso totonu, ina ia mafai ai e lou tino ona vave faʻafoʻisia le faagaoioia o le vascular system ma aveese ai cholesterol matautia. Ma o lenei mea e sili ona taua mo le maʻisuka!

E faʻapefea ona faia ni mea teuteu ma mea faʻaleaga mai se galega

O le tele lava o taimi, o infusions ma decoctions o lenei laau e faʻaaogaina e faʻafetaui ai faʻamaoniga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni iloiloga lelei e fai mai o le aofia ai o tamaʻi'oti'oti i meaʻai e fesoasoani foi e faʻamalolo le tino i uluaʻi laʻasaga o le maʻi.

E le o se mea e ofo ai, aua o se tasi o mea sili ona taua i le maʻisuka ua manatu o se mea maloloina lelei! Ae, seʻi o tatou agai i luga i fua o fua.

Muamua fua

O le faʻaitiitia o lenei mea e faʻafefe ai le 'oti e manaʻomia ai:

  1. ave lua pe tolu sipuni o fatu galega vao (e mafai ona e faʻaaogaina ono i le fitu teaspoons o vao vao),
  2. sasaa i totonu o se vevela mama ma sasaa ni ipu tioata se lua o vai inu,
  3. tapuni le tapuni ma tuu i luga mo le lima i le iva itula (e sili atu le alu i le po),
  4. vevesi i totonu o se faʻavevela poʻo le gaugau susu.

Matou te faʻaaogaina le faʻasalaga faʻatoʻa faatolu i le aso i le afa o le ipu tioata ao leʻi oʻo i taumafataga.

Toto lona lua

Ina ia saunia se teuteuga o se galega, e tatau ona e saunia vaega nei aʻo le i amataina:

  • vai faʻamamaina - tasi ipu tioata,
  • tasi - lua teaspoons o fatulaʻau gaosi fatu.

Faatumu ia fatu i le vai ma faʻafefete i latou mo le tusa o le fitu minute, ona ufiufi lea o le tipi mai le ogaumu ma se tapuni ma tuʻu ai mo le lua itula. I le faaiuga o le taimi atofaina, faamama le vai ma faʻaalu i le aso mo le tolu i le lima teaspoons. E tatau ona maitauina o lenei teuteuga o loʻo i ai se aafiaga laiti.

Fua faatolu

Ma o le isi lenei vaifofo e leai se aoga mo le maʻisuka mai galegi. Pau mea tatou te manaʻomia:

  • se ipu malamalama vai e afifi mai sua mama,
  • tolu teaseti o fatu o 'oti,
  • tolu teaseti o laʻau gaosi ma lau o vao.

Ina ia sauniuni, faʻafefiloi mea uma i totonu o se vai vevela mama ma faʻapipiʻi ma le tapuni faʻapuni mo le tusa o le lua itula.

Matou te tago i le oloa ua maeʻa i le lima taimi i teaseti e tolu mo le lima vaiaso.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le laau i le malogo! Ina ia faia lenei mea, ave se kuata sipuni o le paʻu mai laulaʻau mamago faatolu - fa fa i le aso, fufulu i le malulu, vai mama.

Contraindications ma le afaina

Faatasi ai ma aoga uma o le galega mo le maʻisuka, e le tatau i se tasi ona galo o soo se mea totino ei ai elemene malolosi ma o se malosi malosi togafitiga e i ai ona ia lava mea e solia ai. I le faʻafeagai, e mafai ona e faʻaleagaina lou lava soifua maloloina!

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaoga le goatberry, faʻavavevave ma le vavalalata o tamaiti aoga, o se faailoga lea o le le faʻalogo i le oloa!

Ma faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o lenei laau toto, e le mafai ona tupu ni faaletonu o le intestinal. I le faaopoopo atu, o nisi taimi o le faʻaaogaina o lenei vaovalaʻau e mafai ona faʻatupulaʻia ai le maualuga o le toto. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina ia tupe, matou te fautuaina oe e feutagai ma lau fomaʻi.

Vitio aoga:

Galega mo le maʻisuka: iloiloga o auala

Victoria Dmitrievna, 53 tausaga le matua:

Aʻo nofo i tafatafa o le vavalaʻau o loʻo ola ai lenei vailaʻau faʻamalositino, ou te taumafai pea e aoina fugalaau, fatu ma lau mai ai. Mo le tele o tausaga i le taimi nei, faatasi ai ma le tagofia o vailaʻau, sa ou faʻaaogaina deco deco ma tinctures e aumai ai le suka. O nisi taimi ou te faʻaaluina vasega e maua ai le mutia vao.

O aʻu o le maʻisuka, e pei ona latou fai mai, "ma le poto masani", ma mo aʻu malaga i le sailiga o lenei goatman seia oo lava i le taimi talu ai na sauaina. Ina ua uma se isi faitioga i se uo, na ia fautua mai ia te au e taumafai e toto se laau, ma mafua ai ona totoina mo le fafagaina o nuu. Ma o le a sou manatu, o mea uma na faʻaaogaina! E tele mea ou te alu i ai ou te seleseleina ai ma ua lava nei mai lea vaitau i lea vaitau! O se faʻaolataga lea i taumafaiga ma tupe.

Na ou faalogo e uiga i le maʻisuka na maua mai i iloiloga lelei i se tasi o polokalama televise. Ina ua uma lena, na amata ona ia aoina le laau ma saunia se teuteuga mai ai. O le tulaga masani na toe faafoi i tulaga masani. Ma o le mea pito sili ona taua, o faafitauli ma le paʻu o vae na le toe faʻaalia. A o le i ai lena, sa i ai pea le sasaina ma manuʻa.

Ma le faamaoni, Diabetes Medical Diary

E faapefea ona galue galega ma le maʻisuka

O faʻataʻitaʻiga o tamaʻi manu e faʻaleleia ai lagona o totonu o masini i glucose, o lona uiga, latou te faia tutusa lava ma Siofor, Glyukofazh, Aktos, Pioglar, Diaglitazone. O le a se mea o iai i totonu o le laau e aoga ai ile maʻisuka? Galegin o se alkaloid faʻatasi ma le faʻaoga o le hypoglycemic. O suʻega na faʻaalia ai o le faʻateleina o le 'oti e faʻateleina ai le kulupu o le glucose ma le glycogen i totonu o le ate, ma faʻalavelave ai le renal insulinase. Galega officinalis mo le maʻisuka e faʻaaogaina e le gata i vailaau masani, fualaau faasaina e faavae i luga o ia mea ua faatonuina e fomai o togafitiga aloaia ma homeopaths.

O faʻavae sauniuniga i totonu o le toto, o loʻo i ai se aafiaga faʻatupulaia, o le mea lea, e aoga i le faʻaaogaina o taimi uumi. O le maʻisuka goatfish foi ei ai sona aafiaga lelei i le taamilosaga o vai i totonu o le tino, faʻaleleia le tulaga o toto toto, fesoasoani i le tino e faʻateʻa ese cholesterol leaga ma fausia faleoloa glycogen.

O le mea lautele, o sauniuniga e faʻatatau i luga e faʻaitiitia ai le ono faʻafuaseʻi ona maua mai i le toto toto, ma faʻaleleia le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O ai le mea e 'ai, ma o ai le' aiga o le aoauli: faʻafefea o 'oti

O le galega e tele igoa - o 'oti e lua, ma le mutia, ma le rutovka ma le streeta. O le galala Galega e tauagafau, ae o le vevela - e te le fetaui i le itu i mātū, ae ua paʻu le alofa i Ukraine uma, o le Caucasus ma le Europa o Rusia. E le mafai ona fenumiai le matagofie o le pupuʻu ma isi fugalaau - o lona fatu e mamana, e oʻo atu i le mita le umi, o fugalaau e aoina i fusi falala. Vaifiti, lauulu-lanumoana, lilac, faʻafefeteina o mea e foliga mai e pei o logo le masani ai.

O nei talo pepe e sili ona fiafia i ai - ua matala le fugalaau, ua faigofie ona aʻe i totonu, e le o pipiʻi faʻamaonia. E naʻo le pisinisi o le nofo lea ma aoina mai le nectar tender. O le mea lea, e faʻafeiloaia foi e le au faifeʻau le galega ma le alofa - ae maise lava le itu i sasaʻe, o le manogi sili ona mamana o le meli. Ae o le vailaau faafomai i le pisinisi o le meli e aoga tele, e ui lava e sili atu le vave nai lo le pi, e masani lava ona sailia e tagata faamalolo: mulimuli ane, o le goatberry mai le maʻisuka o le numera tasi vao!

I le auala, ma le maʻisuka isi "fomai mai fiafia Rusia", lea na matou tusia muamua, o le a aoga:,.

E le o fiafia tele le aufaiva i luga o le galega ae - mo le tele o seneturi o solofanua, o povi ma 'oti na latou togiina ma le fiafia (ma e te manatu pe aisea e afaina ai?), Ma o latou tagata e anaina ma le malosi mo le taumalulu umi. Mo povi susu, o le rutovka e le mafai ona faʻafefeteina - e faʻaleleia ai le susu ma fesoasoani i se tina faʻanoanoa e faigofie ona fafagaina ana tamaʻi povi ma tamaiti.

Ma afai e te faafuasei ona filifili e ola se galera i lau togalaau, o le a faaluaina le tau. O lenei fugalaau o le a le gata ina teuteuina lau togalaau ma pusa fesoasoani muamua, o le a faʻamamaina foi le palapala. O le eleele i lalo o le 'oti o loʻo faʻamaoaigaina i le okesene, e sili atu ona lelei, ma e leai ni vao faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tafe mai le eleele. Galega o se mea e sili ona lelei mo le tele o togalaau ma togalaau "fagafao".

Faamalologa Malosi o le Gutu

Matou te masani i le mea moni e toetoe lava o vailaau togafitiga uma e tatau ona tusiaina i se aganuu Indo-Chinese anamua. Ae o le galega officinalis (o lona faʻaaogaina ua lauiloa mo le tele o seneturi) e naʻo Europa faʻamaʻi.

O le igoa "galega" e sau mai le gagana Eleni. Aʻo - "susu". I le taimi muamua, o le mutia o lona igoa mo le paʻepaʻe lea e tafe mai pe a pa'ū le mamafa o le'oti o le 'oti. Ae o le mea lea, o le rutovka o loʻo faʻateleina le faʻaleleia o lactation i tina tausi maʻi ma faʻalauteleina le gaosiga o le susu i le lafu manu, ma ua maua ai e le igoa se faʻamatalaga sili atu.

I Italia, sa fafaga muamua ai tina talavou i se salati i laulaau galega - ina ia lava le susu o tamaiti. Ma o le taimi nei o lenei faiga e faia maualuga i nisi tulimanu o se toeaina Europa ...

Goatskin o se vaovao e sili ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi. O kulimi mama ma le galega e itiiti lava (e le aofia ai le "maʻisuka" faʻasologa). O le mea e sili ona lauiloa o se fulufulu faʻamaʻi ma le faʻamalolo o le nectar mo manua.

Aoina mai o cystitis ma galega

Matou te faia i le tutusa o meaʻai ma mea manogi: o le galega, motherwort, heather, pop pop buds, ma faʻafefiloi lelei. Mo le 10 kalama o lenei paluga faʻafefiloi - 400 ml o le vai malulu. Liligi, faʻaauau 4 itula, ona i luga o le ogaumu. A oʻo mai le maʻi, faʻatali mo le tolu minute. Ona faʻamalosi lea ma faʻaauau le 2 isi itula. Inu le afa afa i le aso ao leʻi faia se taumafataga. O le aganuu masani e le naʻo le masina!

Galega drug for the diabetes

Galega o se tasi o nai laau laʻitiiti ma se faapitoa faapitoa - ituaiga 2 maʻisuka. O le ituaiga o maʻisuka lenei, pe a oʻo ina maua mai pea e le pancreas le inisalini o le hormone, ae o le tino o le faʻalogo i ai e faʻaitiitia ai le malosi. O se taunuuga, e le maua e le tino le taimi e gaosia ai le kulukose, ma o le tele o le suka i totonu o le toto ua vave ona faateleina, lea e mafai ona oo atu ai i se taunuuga faanoanoa.

Faʻafetai i le pasefika o le palloid galeginum, o le goatberry e iai sona aʻafiaga i le maʻisuka:

  • faʻaauau le faʻapalepale o le kulukose (o lona uiga, le mafai ona talepe atoa),
  • faʻapupulaina lagona o le tino i le inisalini,
  • fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas,
  • e faʻatagaina oe e faʻapipiʻi le glycogen i totonu o masini i le tulaga o le le lava o le malosi - o le autu autu o le teuina o le kulukose i sela.

E taua le malamalama: o le maʻisuka o se gasegase tuga lea e masani ona manaomia ai le ogaoga o le malosi o le mafaufau ma le faʻamalosia o tapulaa i meaʻai ma ola mai le maʻi. O se tasi vao, e tusa lava pe sili ona mamana, e le mafai ona feagai ma se maʻi faapena. O le mea lea, o le mutia o le vao mo le togafitiga o le maʻisuka e sili ona lelei i le amataga o le faʻamaʻi, pe a mafai pea ona maualalo le suka (maualuga o le kulūkose) ma le fesoasoani o fualaau mālū o vailaʻau faʻapitoa.

Laulaʻau e filifili ma galega ma pi

E tele fualaau o le anti-maʻisuka i le galega, o lenei fua o se tasi o mea sili ona faigofie.

Matou te aveina le 25 kalama o le rutovka ma le pi pi, mago mago ma. E tasi le sipuni tele e manaomia ai le 200 ml o le vai inu, e faʻamalosi ai se fomaʻi fou - tasi le itula. Vaevae le tautua i ni vaega se 2 ma inu ao lei faia ni meaai i le taeao ma le afiafi.

E i ai ni faʻailoga?

Afai o le 'oti o le maʻisuka ua faʻamalieina i lau pusa fesoasoani muamua, masalo ua uma ona e iloa le faʻailogaina o lenei maʻi meli e le loto. O le mea moni, faʻatasi ai ma lona mana faamalolo uma, o le galega e leaga tele (a uma, o le ogatotonu i le tuufaatasiga o se alkaloid moni!), Ma o le itiiti ifo o le fualaau e mafai ona oo atu ai i taunuuga faanoanoa mo lou soifua maloloina.

Faasao lautele mo togafitiga ma le lanu violē-violet faitauina:

  • E matua aʻafia le togavao i le lagona maso o le inumaga, ma o faʻamaʻi pipisi e le mafai ona inu. E mafai ona faigofie lou ita, ma o ana galuega o le a matua aʻafia lava.
  • I le maualuga o le maualuga, e le o fautuaina foi le 'oti - e oʻo lava i se vaega itiiti o le vevela e faʻateleina le mamafa.
  • I le taimi o le maitaga, e tatau ona natia mai le vaai mai le matala. E aʻafia i laʻau faʻamalolo faʻasalalau ma i le vave amata e mafai ona faʻafefe ai se faʻanoanoa. Aumai le 'oti mai le taloina lelei pe a uma ona fānau, pe a amata ona e susu.

Ae sili atu le ave o le goatberry i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O se fomaʻi atamai o le a filifilia le vailaʻau, ma faʻamaonia suega talafeagai, ma o le a ia mataituina lou tulaga.

Galega o se togafiti togafitiga o se vaega o le aiga legume. I totonu o tagata e taua lea o le'oti o le togafiti. O lenei igoa na tuuina atu i le au fai togalaau na latou fafagaina se fagafao manu. O lona aoga aoga e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o maʻi, e oʻo lava i le maʻisuka.

Contraindications galega herbs

E taua le iloa e le mafai ona e faʻaaogaina le 'oti i le tele o mea, o le mea oona! O fualaʻau faʻamaʻiina e aoina i ni vaega laiti. O lona faʻaaogaina e faʻasaina mo le maualuga o le toto maualuga ma le mafaufau, ma e tusa lava pe maitaga. Ae ui i lea, e le faʻateʻaina e fomaʻi le le talitonu. Soo se fofo e faavae i luga o se laau e manaomia ai le tausisia o le fualaau.

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

O loʻo i ai i le laau se tuufaatasiga tele o meaʻai, e aofia ai:

  • gaʻo
  • alkaloids (galegin),
  • Saponins
  • tannins
  • tiga.
  • Laulu ma fugalaau e aofia ai foi:
  • flavonoids
  • oona malosi (kofe, coumaric, synapic).
  • vitamini

I fatu na maua:

  • suauʻu manogi
  • phytosteroids,
  • oona gaʻo faʻamamaina (linoleic, linolenic, palmitic, stearic),
  • suka.

Triterpenoids na vavae ese i aʻa.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le galega e tele mea aoga aoga:

  • E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial.
  • Faʻaleagaina, faʻamamafa le mumu.
  • Faʻaitiitia le toto toto ma le cholesterol.
  • Faʻaleleia metabolism - faʻatulagaina le paleni masima o le tino ma le gaʻo-gaʻo-gaʻo masima i totonu o masini.
  • O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga.
  • Faamama le tino o toxins.
  • Fesoasoani e faʻaumatia helminths.
  • Faʻasolosolo maso agavaʻa.
  • Faʻafaigofie le faʻamalolo manuʻa, faʻaleleia le faʻafouina o le paʻu.
  • Faʻasolosolo le gaosia o susu susu.
  • Faʻaititia le sulu.
  • Pe a faʻaaogaina ma le faʻamalosi le vaʻaia o vaituloto ma mafua ai le faateleina o le toto.

Meli mea

O le aoga o le 'oti e le gata i vailaau faʻaleagaina, ae o se fafaga lelei tele (o le mea lea o le igoa) ma o se laʻau lelei tele o le meli. O le laau e faʻaleleia le nectar, ma o loʻo i ai i le taimi lava e tasi o se laʻau e fai pefu ma se laau e le o le fatu. E maualuga le gaosiga o le meli - e tusa ma le 100-120 kilokalama o le meli i le tausaga e aoina mai le 1 hectare o le mutia.

I le vave amata (mai i le ogatotonu o Me) o le fugalaau e maua ai meaʻai talafeagai mo bees ma brood, faʻavaveina le faʻaalia o talavou talavou i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

  • Faʻatau . E avea o se meafaigaluega lelei e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le maʻisuka, aveese anufe, ma faʻaaogaina e faʻamalosi i le tonsillitis. Mo le 1 sipuniti o le mutia vao poʻo le 0.5 teaseti o fatu laau, ave le 1 ipu vai inu, faʻaauau i se vevela mo le 6-10 itula, ona fufulu lea. Inu 1 sipunipuni 3-5 taimi i le aso.
  • Atagofie . O se faʻataʻitaʻiga mo le fiva, o se diuretic mo le edema, fatu fatu ma le vevela faʻamaʻi. Mo paʻu paʻu na faʻaaogaina i fafo i le faiga o talosaga. Ina ia saunia se mea teuteu, 1 sipunipuni ole mutia vao e tatau ona sasaa ile 0.5 lita o le vai inu, vevela ile vevela vevela poo se vai vai mo le 10 minute, manaia ma le ufiufi o le vai, tapuni le mafiafia ma faaopoopo vai inu i le maualuga ole 0.5 lita. Ave le 1/3 ipu e oo i le 5 taimi i le aso.
  • Tea . E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaosiga o le susu o susu, e avea o se fofo mo le faʻamoemoe (toto maualuga). Mo le kuka, sasaa le 1 sipuni vaovao o le mutia vao ma le 1 lita o le vai inu, tuu e tipi mo le 20-30 minute, maunu. Inu 0.5 ipu 3-5 taimi i le aso.
  • Oona . E faʻaaogaina mo le fufuluina o manua, o le vave faʻamaloloina o le abrasions, mumu, tui o le gaʻo, faʻaitiitia o le eczema, dermatitis, ma le faʻamaʻi pipisi o iniseti. Pe a totoina i totonu o le isu, e avea o se vasoconstrictor fualaau faasaina, faamamaina le malulu masani. E tatau ona vaʻaia ma le faaeteete togalaau vao fou ma togi i se pine, e mafai ona pasia i se suʻi. O le sua e maua ai e tatau ona faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 1: 4.
  • Suauu . O loʻo faʻatau atu i se fale talavai ua saunia, ua fuafua e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto i togafitiga o le maʻisuka. Talia e tusa ai ma faatonuga.
  • Essence . E aoga tele i le togafitiga o le afaina, ma nisi o faamaʻi o le manava ma le gaogao. Fua o sauniuniga a le tagata lava ia: tuu le 20 kalama o fugalaau fou ma tuu i totonu o se ipu malamalama tioata, sasaa le 1 ipu vai malulu ua kuka, ufiufi i se ie ma tuu i se nofoaga lanu mo le 1 aso. I le afiafi, aveese mea 'ai, faʻaopopo le vai i le maualuga o le 1 ipu.
  • Ava malosi . E iai sona malosi ma faaumiumi lona aafiaga i le faʻaitiitia o le suka o le toto, aveesea ai toxins mai le tino. Mo le kukaina o le fale, e tatau ona tuu i totonu o se pusa tioata, mea manogi e 70% ava malosi po o vodka, faʻamalosi i se nofoaga malulu mo 1-2 vaiaso, lulu i aso uma. A uma le filtration, ave le 20 pa'ū 3 taimi i le aso pe a uma taumafa.
  • Malosiaga . Laʻau mūmū o le laau, eleele i totonu o se paluga poʻo se kofe kofe, e faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega tutoʻatasi poʻo se faavae mo infusions. Faʻafofoga faʻaalia i le aofaiga o le ¼-1/2 sipuniti i le aso, malepe le faʻamanatu 3 taimi ma inu i le vai.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaopoopoina laulaʻau vaivai ma lauulu o le laau i meaʻai: soupuni lanumeamata, salati, sau sau.

Mai le maʻisuka

O le lauiloa o le galega e mafua ona o lona aoga i le togafitiga o le maʻisuka:

    I le laasaga o le maʻisuka, o le mutia e fesoasoani i le faateleina o le faapalepale o le kulukose - faʻavaveina lona faʻamagoina e fuluʻi, ma faʻaitiitia ai le faʻasalaga o se vailaʻau i le toto ma aloese mai le amataina o le maʻi.

I le amataga o le faʻamaʻi, e faʻaaoga ai tui, e mafai foi ona faʻaitiitia le maualuga o le suka toto, ma o le inisalini e pei o le aʻafiaga o le tino e mafai ona faʻaititia le insulin e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 2.

  • Faatasi ai ma isi gaioiga, o le palloid o loo i ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism ma le faaitiitia o le manava, lea, i le itu, e tau atu ai i le faaitiitia o le mamafa o le tino (e oo i le 85% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mamafa tele).
  • Galega o se vailaau tutoatasi, ma o se vaega foi o le toetoe lava o sauniuniga uma o le suka, lea e mafai ona saunia i le fale:

    • 1 sipunipuni o le faʻafefiloi o galega vao, pi pi, laʻau masi ma le aʻa o le laʻau mo le 1 ipu vai inu, tuʻu mo le 1 le itula, aʻa. Inu i le 2 inumaga i le aso atoa.
    • Faʻafefiloi fatu o galega ma lau launiu i le fua o le 1: 2, sasaa 1 le sipunipuni o le faʻafefiloi o le 0.5 lita o le vai ma faʻafei i totonu o le vai vaiinu mo le 5 minute. Ave se teuteuga o le 0.5 ipu 3-4 taimi i le aso.

    Mo lactation

    O le laau e faaosofia ai le fesuiaʻiga o le vai i totonu o le tino ma e mafai ona faateleina le gaosiga o le susu susu e le 50%. Toto e faia i le lautusi poo le lactation, lea e aofia ai le galega, o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. E le gata i lea, o ia mea faigaluega e mafai ona saunia tutoatasi:

    • Faafefiloi mutia mutia vao, moa, lemoni pulu, fennel, fatu fatu, caraway fatu tutusa. Liligi 1 le sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma le 1 lita o le vai inu, ia faʻamafanafana, vevela ma inu 0.5 ipu 3-4 taimi i le aso.
    • Ave i le tutusa tutusa le mutia mago o vao, fugalaau chamomile, fatu galega, sisi luga. Ava 1 sipuni sipuni o le aoina ma le 1 lita o le vai inu, tuu mo le 30 minute, faamama. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso i le va o 'aiga.

    E tatau ona faʻaaogā faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma le faʻaeteete, faʻafeiloai malie i le meaʻai a le tina - e mafai ona suia le tofo o susu, ma mafua ai ona musu le pepe. O le tulai mai o ni mea e afaina i tamaiti e le tatau ona taofia.

    Faʻaiʻuga

    Faʻasalaga o se 'oti o le' oti e mafai ona aʻafia ai se tulaga o le tino:

    • O le tele o tusi talosaga e mafua ai le faʻaiuga o tamaiti aoga.
    • Faʻaaoga masani e faʻavaivaia ai le gaioiga o le vaini (mafua ai le faʻasologa).
    • O le vailaau oona, o le mea lea, o lona faʻalauteleina le faʻaogaina e le fautuaina, faʻapea foʻi ma le tele o fuataga. Galega vailaʻau e tatau ona ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    O vailaʻau faʻasolosolo e mauʻoa i fualaau mo le tele o faʻamaʻi. O le tele oi latou o taimi e tofotofoina, o le mea lea e le o se mea e ofo ai nisi fomaʻi e sili atu mea faʻapitoa masani ma faʻaaoga e togafitia ai a latou gasegase. O le tele o togafitiga faʻasolo ma togafitiga mo le maʻisuka. I lenei autu, o le a tatou talanoa e uiga i le'oti o vailaau.

    I se isi auala, o lenei laau e taua o le galega. O le goatberry officinalis e aʻafia i le aiga legume ma e sili ona lauiloa i atunuu uma o le USSR muamua. O se mutia manaia tele ma laulaau e le totogia ma latalata i le tasi. E mafai ona faʻatusatusa i fusi.

    O le taimi o le fuga o le 'oti e amata i le oʻo mai o le taumafanafana ma faʻaauau seia oʻo i le amataga o le tautoulu. Ma, fatu - o pi e aliali mai i nofoaga o tumutumu, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le laau. O gasegase faafomaʻi e fiafia e ola i luga o le susu susu, i le maulalo, fagu ma lua, i autafa o vai.

    E tele taimi e mafai ona maua ai e siosiomia e ituaiga uma o laau talatala na lafoina ai se ata tele. O le laau e igoa ia Goatskin ona o le fafagaina i fagafaʻai manu ma e faʻapupulaina mo lenei faamoemoe.

    I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina:

    • fugalaau
    • lau
    • fatu
    • afifi e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 mita.

    Faaaogaina o le goatberry officinalis

    O le togalaau o goatberry e aofia ai le tele o meaola faʻasaina lea e maua ai faʻamanuiaga aoga i le tino o le tagata.

    I le vaega o le mutia o loʻo i luga aʻe o le eleele, saponins (ole glycosides free-nitrogen), o leganine (tuufaatasiga o le halogia), carbohydrates, alkaloids, tannins ma le lipecolinic acid e maua.

    E iai vitamini B1, C, ma A i totonu o le fale o le 'oti. O fatu fatu o loʻo i ai suauu gaʻo, meaola faʻasaina, vailaʻau oona ma mea e leai ni gaʻo, ma le sologa lelei.I vailaau faafomai, infusions ma deco deco o mea fou po o mea malogo o le goatberry e faʻaaogaina.

    Fugalaau ma laulaau e seleseleina i le vaitau o le fugalaau, lea e amata mai ia Iuni ia Aokuso. O fatu e seleseleina i le tautoulu. O ogalaau o le laau ua tipi, toe solomuli i totonu o le centimita mai le eleele, ae le o le aʻa. O mea laititi mo infusions ma broths ua maeʻa i fafo. E masani ona faʻaaoga fua vao ma isi vailaʻau faafomai.

    Gaioiga o loʻo i ai i le 'oti:

    1. vaʻalele
    2. diuretic
    3. hypoglycemic,
    4. lelmintic,
    5. lactogonous.

    E faʻavae i nei uiga lelei, e manino ai pe aisea e faʻaaoga ai le 'oti e togafitia ai le tele o maʻi tuga, o le tasi o ia o le maʻisuka. E le gata i lea, o le 'oti o loʻo maua ai le faʻaaogaina i nisi o atunuu e avea ma se faʻavasegaga mo itu ipu.

    O le vailaau faʻamaʻi o le laau e faʻaleleia ai le tele o le susu i le lactating women. O le susu o le isumu e iai sona aʻafiaga faʻapitoa.

    Ae aua nei galo o soo se vailaau togafitiga e mafai ona aumaia e le gata o penefiti, ae faapea foi le afaina tele. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o laʻau o goatberry, ona o mea o loʻo i totonu o le alkaloid i totonu oi latou, o loʻo i ai le vavalalata o tamaiti.

    Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o lenei togavao, o le puipuia o galuega tau afi ile inisinia e mafai ona tupu. O le vevelaina o le 'oti e faʻapipiʻi ai toto toto ma, e tusa ai ma lea, faʻapupulaina le toto.

    O nei mea ma isi aʻafiaga o lenei vailaau faʻamalositino e le tatau ona galo.

    Tasinalberry officinalis ma le maʻisuka

    I le togafitiga o uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 2, o lenei mea totino ua faʻatuina lelei lava ia. O le mea moni o le uluaʻi laʻasaga, e le o faʻaaogaina le inisalini, ae e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le fesoasoani o mea faapitoa ma isi vailaʻau.

    Ole togafiti ole maʻisuka, e le gata o le faʻaaogaina o le tino ole taua, ae o lona gafatia foi e faʻalautele ai le lagona ole gaʻo ile gaʻo.

    O le mea lea, pe a faʻaaoga goatberry mo le maʻisuka, e leai ni osofaʻi mataʻutia i le toto kulukose.

    Galega officinalis mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i se isi auala taua. I totonu o le ate, e pei ona e iloa, o loʻo i ai se "teuina" o le kulukose, o le matafaioi lea e faia e le glycogen. Afai e leai se malosi o le tino, ma e leai se mea e aveese mai ai, o le faʻaaogaina o fanua faasao na fesoasoani lenei togalaau e faʻasaoina ai le amataina.

    Tuilaʻau vailaʻau ma faʻamalosia le musika lelei. O lenei mea e mafai ai ona faʻamalosi saoloto mai le cholesterol ma faʻafouina toto. O nei mea uma e taua tele i le maʻisuka.

    Totoga # 1 - Fesoasoani i le Laʻau Suavai

    Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

    1. Ave le 2 teaseti o fatu galega po o le 2 sipuni tele o le vao vao.
    2. Liligi i totonu o se vevela ma sasaa le 500 ml o le vai inu.
    3. Taofi i luga o le po atoa.
    4. Faʻasolo i totonu o le susu

    Faʻaaogā le faʻafefete o le ½ cup 3-4 taimi i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai.

    Fua le fuainumera 2 - o se teuteuga mo le maʻisuka

    1. 1 teaspoon o fatuberryberry.
    2. 200 ml o vai.
    3. Suauu i luga o le afi mo le 5 minute.
    4. Ufiufi ma tuu mo le 2 itula.
    5. Faʻasologa.

    Ave le susuga 3-4 taimi i le aso mo le 1 sipuni. E tatau ona e iloa o lenei meafaigaluega ua i ai sona aafiaga faʻapitoa.

    Fua o le fuainumera 3 - faʻafuga o galega ma le maʻisuka

    1. Laʻau vao vao - 1 sipuni.
    2. Fatu - 1 sipuni.
    3. Suavai suamalie - 200 ml.
    4. Faʻafefiloi mea uma i totonu o se vevela ma tumau ai ile 2 itula.
    5. Faʻasologa.

    O le togafitiga mo le maʻisuka ma lenei faʻasologa e 4-6 vaiaso. E manaʻomia lou inu 1 le sipunipuni 4-5 taimi i le aso.

    Lapataiga faapitoa ma lapataiga

    Tina ma le lactation : E le lava le faʻalagolago i faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le tagofiaina o vailaʻau e faʻatatau i le vailaʻau o le 'oti i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu. Ina ia aloese mai aʻafiaga e leʻi mafaufauina, ua fautuaina e mumusu e fai lenei fofo i le vaitau lenei.

    Totoina o le toto totoʻa : O le mutia vao e mafai ona faʻagesegese ai le toto ma faʻateleina ai le lamatia o le toto. O le mea e masani ai, o faʻamaʻi faʻamavae e mafai ona faʻalavelave atili ai le toto.

    Maʻisuka : O fualaau oona e mafai ona faʻaititia ai le toto toto i nisi tagata. Vaavaai mo faailoga o le toto maualalo maualalo (hypoglycemia) ma mataʻituina ma le totoʻa lou suka suka pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka ma o loʻo e faʻaaogaina le mutia.

    Togafitiga : O le pulelaʻau officinalis e aʻafia ai le suka toto. E i ai le atugaluga e ono faʻalavelaveina ai le puleaina o le suka i le taimi ma pe a uma le taotoga. Taofi le taina o le mutia mo le itiiti ifo ma le 2 vaiaso aʻo lei faia lau taotoga.

    Toa vao - ata

    Tafaoga faʻamalosi

    Fegalegaleaiga agavaʻa - faʻaeteete i lenei faʻasalalauga:

    O vailaau mo le maʻisuka (suka-lowering drugs) e fegalegaleai ma vailaau faʻamaʻi.

    Ole suʻeina o le mutia e mafai ona taʻitaʻiina ai le toto maualuga. O fualaau o le maʻisuka e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le aveina o le mutia vao ma le maʻisuka e mafai ona mafua ai le maualalo o lou toto toto i lalo. A oe aveina nei vailaʻau, e tatau ona e mataʻituina lau toto toto. Masalo o le fua o le suka-lowering drugs o le a manaomia ona sui.

    O vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e aofia ai: glimepiride (Amaryl), glyburide (Diabeta, Glynase PresTab, Micronase), inisalini, pioglitazone (Actos), rosiglitazone (Avandia), chlorpropamide (Diabinese), glipizide (Glucotrol) Trackase) ma isi.

    Ole togafitiga tatau o le 'oti e faalagolago ile tele o mea, e pei o tausaga ole tagata, setete o le soifua maloloina ma le tele o isi tulaga. I le taimi lea, e le lava le faʻasaienisi faamatalaga e iloa ai le fualaau talafeagai mo le gaosia o le mutia. Ia manatua o vailaau masani e le o taimi uma e saogalemu ma o le a avea ma se mea taua. Ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga talafeagai i luga o igoa o vailaʻau e tatau ona ave ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, fomaʻi poʻo isi tagata fomaʻi aʻo lei amataina le faʻaaogaina.

    Gasegase galega faamalolo tino

    O mea aoga aoga e fai ma laʻau, aʻa ma fugalaau. O togafitiga faafomai e galue o se diaphoretic, diuretic, anthelmintic ma antibacterial drug. Galegin decoction e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto. Mo lenei mafuaaga, ua faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

    1. carbohydrates
    2. Vitamin C
    3. Aʻo,
    4. tannin,
    5. tannins ma vailaau oona.

    E faʻamaonia e le fatu se alkaloid. Ma o lenei mea, o le a faʻamalamalamaina ai le tamaititi pe a faʻaaogaina i luga, faʻasaʻo le mamafa o le mamafa ma faʻamalosolo ai vaa. O Galegin alkaloid foi e faalauiloa ai le gaosiga o susu susu. E ui lava i nei tulaga lelei, o togafitiga o vailaau e faʻasaina.

    Galega Eastern Goat

    O lenei laau ua maua le faʻaaogaina e pei o se faʻala. O lenei vao masani, e pei o isi laumei, ua totoina e pei o le mutia lanumeamata mo le eleele. O le mea moni e faapea, o le togafiti o togafitiga e faʻaleleia ai le malosi o le eletise i le eleele ma a maeʻa e mafai ona e totoina ni fualaau aina e manaʻomia lenei elemene. E sili ona lelei le luluina o le laau i le tautotogo, ae e mafai pe a uma ona selesele moega. O le lūlūina o le fatu ua tumu i le malulu o fatu. Galegavostochnaya e pei o le siderat e taua tele. E masani ona toto faatasi uma fanua.

    Faʻaaogaina galega i vailaʻau faʻapitoa

    Faʻaaoga vailaʻau faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e fai ma anthelmintic. O a tatou mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le lactation, e faʻaleleia ai le kulupu o le glycogen ma faʻalogo ai i maso agavaʻa. Ua leva ona faʻaaoga Galega i le maʻisuka. Ona o le mea moni e leai se mea faʻaleagaina, o le vailaʻau faʻapitoa o se tasi lea o laau sili ona lelei o le meli.

    Tea ma se galega

    Mo le mauaina o le laisa soifua maloloina, e faʻaaogaina ai le vaega eletise o le laau. O vao mutia e sili ona fetaui lelei, e pei o le vao laititi e le lelei ona gaosia. 1 tsp sasaa se ipu vai inu ma faʻaaogaina mo le 3 minute. Mo lelei, e mafai ona e tuʻuina le meli po o le suka. Faaaoga faalua i le taimi o le taumafataga. E faʻatagaina foʻi tamaiti i nei laʻei tuai i nai vaega laiti. O le tea tuai e manatu e le afaina, ae o loʻo i ai se faʻalavelave. O nei faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract.

    Faʻamatalaga o vao vao mo le lactation pe faapefea ona faʻaoga

    O gaosi togafitiga Galega e sili ona saofaga i le gaosia o susu. Ua faaalia i suʻesuʻega, i tina uma e auai i le suʻega, o le tele o le susu na faʻaateleina le tele o taimi. I le 30% o fafine, o le susu na faʻateleina le 100%.

    Faʻasoga Fua Fua: 1 tbsp. l laau tipi, tata se ipu vai inu ma inu 1 tbsp. l faatolu i le aso. O faʻamatalaga e uiga i le 'oti na o se mea lelei, o loʻo iloa lelei o le vaomatua sili ona lelei mo le faʻateleina o le lactation. O lenei togafitiga e avanoa e faatau i taga mama. 1 sachet mo le faʻaaogaina se tasi.

    Talosaga gaioiga ma le tau

    O le Galeg balm ua fuafuaina mo togafitiga o le maʻisuka. O lona tuufaatasiga e atoatoa lona natura. O faʻamaoniga o tagata gasegase na mafai ona faʻamalolo ese le maʻisuka fai mai o le tulaga lautele, paʻu ma le feusuaʻiga ua faʻaleleia atili.

    O lenei pulupalima e toe faʻafoʻi tino afaina pe a maeʻa le maʻisuka, ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas ma fai o se puipuiga o le meaʻai. E fiafia tagata uma i le tele o le galega e faʻamalolo ai tau. O lona tau e mai le 700 i le 900 rubles.

    Faʻataʻotoga faʻamalositino gafa

    O le mea moni, o suʻega faʻapitoa e taʻu mai ai o togafitiga mo le maʻisuka e aoga i na o vaega I ma le II. E le mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o se tasi o vailaau e faʻavae i luga o le 'oti na foʻia le faʻamaʻi. Ae talu mai aso muamua o lona faʻaaogaina, na lagona ai e tagata se fesoasoani taua. E taua le matauina e leai se tasi o iloiloga e gata i le faʻaaogaina o le afu mai le laau i le masina. Fai mai tagata maʻi e mafai ona togafitia le maʻisuka i taimi uumi.

    O i latou na ave vailaau i taimi na mulimuli ane latou te leʻi iloa ni taimi lelei. O le togavao e leʻi afaina ai le faamai. I mataupu o le faʻalavelave, o aʻafiaga e pei o vomiting, manava manava, vevela, ma le tele o sekone o le delirium sa maitauina. E tusa ai ma iloiloga, e mafai ona faʻauʻuina o le vave ona amataina o togafitiga mo le maʻisuka ua amataina, o le tele foi o le togafitiga.

    Galega mai le suka suka - iloiloga i le faʻaaogaina ma mea aoga

    O le faʻaaogaina o laau e faasaga i lenei faʻamaʻi ua leva ona faʻataʻitaʻiina. Ma o le maʻisuka e sili atu ona faigofie. E i ai iloiloga e uiga i le togafitia o le maʻi i se tamaititi. Na tusia e le tina o le tama, o se mea na tupu i le 9 tausaga. Na faʻaalu e le tamaititi le 2 tausaga o le ola i fualaau taugata. O lona tulaga e leʻi faaleleia, pe ua atuatuvale.

    Ina ua uma ona faaaoga le 'oti, na amata ona lagona e le tamaitiiti le sili atu o le lelei ma ina ua mavae se vaiaso na teena nisi o vailaau faafomai. E tasi le tausaga na mafai e le tamaititi ona faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi.

    E iai foi iloiloga e taʻu mai ai vave togafitiga. I ia tulaga, e mafai ona togafitia le maʻisuka i le ono masina. Ae ui i lea, e fai mai tagata e le lelei le inu i le tinso i le taimi muamua, ma o se gag refg e mai le sugary taste. Sa i ai pea se lagona mu i le auala ma le manava, ae o le ava malosi uma lava. Sa i ai mataupu pe a iai ni faʻalavelave faʻaleagaina, e pei o le fesuiaiga o fesuiaiga. Ae ui i lea, o le metotia tuʻufaʻatasia e leai sona aafiaga leaga.

    Mea aoga o le 'oti

    Mo le sauniuniga o vailaʻau, toetoe lava faʻaaoga uma le laau: o le aʻa, lau, fatu, fugalaau. O lo o aofia ai vailaau e iai mea aoga:

    1. Organic acids.
    2. Vitamini
    3. Alkaloids.
    4. Sucrose.
    5. Carbohydrates.
    6. Ole suāsusu taua.

    O se laau ua maua i nei meatotino o loʻo faʻamalolo ai meatotino ia, pe a faʻaaogaina i totonu, fesoasoani i:

    Faʻaaogaina o le Goat

    Ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi masani togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻaumatia ai faʻamaʻi eseese.

    O le laau e maua ai le maualuga o le aoga pe afai e faʻaaoga i le amataga o le maʻi. E masani ona fautuaina o ia o se auala e faateleina ai le lactation, lea e taua i le vaitau o le susu.

    O le mutia o le vao e mauoa i le peganin, lea e fesoasoani i le faateleina o le muscle lemu, ma o sauniuniga mai lenei laau e faʻaaoga foi i togafitiga o le maʻisuka.

    Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o sauniuniga o 'oti, o le maualuga ole glycogen i le tino e faʻatupulaʻia, lea e fesoasoani i le faaputuputu o le kulukose. Ina ia mafai e se 'oti ona faʻamanuiaina le soifua maloloina o tagata, e tatau ona aoina i na o mea e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaola, ese mai alatele, nofoaafi, alavai, ma isi. ia.

    O le Goatskin e avea o se mea faigaluega lelei mo insulin, o lona faʻaoga e mafai ona faʻaititia ai le numera manaʻomia ole injections. O loʻo totogo lelei le laau i totonu o le tino, pe a fai e faia i foliga o decoctions ma infusions. O le faʻaaogaina o fatu o'oti e faʻaalia e manuia i le togafitia o le maʻisuka. Ina ia saunia le fualaau faasaina, e tatau ona e sasaa atu le tasi ipu vai inu suavai 1/3 sipuniti o le mutia vao. A uma ona fofo le fofo, o le mea e tasi e ave lua teaset faatolu i le aso.

    Faʻaaoga vailaʻau o le mutia

    Mo le sauniuniga o vailaʻau mai le goatberry i vailaʻau faʻapitoa, faʻaaogaina o fualaau aina ma fatu galega, o loʻo aoina mai ia Iulai. Oti ese vaega pito i luga o le tipu i fugalaau, luasefululima senitimita le umi ma mago i lalo o le paolo ma le lelei o le ea. A o le aoina o fatu, o le mea mulimuli pe a uma le mago, e vavae ese mai le pi, ma fai nisi faʻamagoga i luga o se uaea.

    O le tuufaatasiga o inflorescences ma fatu o le goatberry e aofia ai tannini eseese ma alkoloids, lea e avea ai lenei meafaigaluega o se vaifofo lelei mo le faapaleniina o le metabolism. O le vaega vegetative o le galega e aofia ai gaioiga aoga aoga, ma o fatu e aofia ai gaʻo ma suka.

    O le gaosiga, masani saunia deco deco ma infusions o loʻo faia faʻamataʻu i se vailaʻau maʻoti. I luga o se ipu malamalama vai - tasi sipuni tele o vao vao. Aua le sili atu ma le tasi le sipuni tele o le faʻafefete i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le sua o le 'oti i fafo, fou e fufuluina ai manuʻa.

    O mea taua o togafitiga o lenei aganuu o:

    Taua! Faʻataʻitaʻiga goatberry poʻo galega, e pei o celandine, o se vailaʻau oona, ma o le mea lea e sili atu i le tui e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga ogaoga.

    Ole faʻaaogaina o soʻo se togafitiga e tatau ona malilie i lau fomaʻi. O le tele o faitioga mo le faʻaaogaina o infusions ma decoctions o le 'oti e aofia ai le maitaga, faʻapea foʻi ma le maualuga o le toto. E le mafai ona e tago i lenei fualaau e togafitia ai tamaiti. I nisi tulaga, e ono tupu le le faapalepale tagata taitoatasi.

    Pepa o le fualaau faasaina

    Goatskin o se laau e sili ona fiafia i se tau malulu, ma o le mea lea i Rusia, e na o le Caucasus, i luga o le sami o le Black Sea ma le Lower Volga e maua ai. O le mea lea, mo le toatele o le a sili atu ona faigofie le faʻatau mai o mea e gaosia i le gaosia o le 'oti. 50 g o vao mago e tusa ma le 60 rubles i totonu o falemaʻi. O le faʻatauina o meafaitino faʻamalosi ua maeʻa ona puipuia mai mea sese i le aoina ma le seleseleina o laau.

    Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le mutia ma fatu laau e faʻaaogaina.

    E faʻaaogaina le vai toto mo togafitiga ole maʻi suka

    E faavae i nei vaega o le 'oti,

    • Faʻatau: 1 tbsp. 'oloʻo sasaa atu i totonu o se vevela ma faʻamalosi i se ipu vai inu vai mo le 8-12 itula (e faigofie ona saunia se mea e faʻafefeteina i le afiafi, o le taeao o le a saunia mo le faʻaaogaina), faʻapipiʻiina. Ave le tasi vaetolu o se tioata faʻataʻi tolu i le aso ao leʻi 'aʻai.
    • Ata teuteu o fatu fatu fatu: 10 g o fatu o loʻo kuka i totonu o se ipu vai mo le 5 minute, ona faʻaosoina lea i lalo ole tapuni mo le 3 itula. Faʻasalaina. Vaʻa o le taliaina - 1 tbsp. 4 taimi i le aso, 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
    • Malosiaga: tuʻu lauʻau i se kolati kofe e ave 0.5 g i le aso, faʻamalu i lalo i sina vai.
    • Tincture: 1 le vaega o mea matagogo e sasaa atu ma se vaega tutusa o le 70% ava malosi. Faʻaosooso 7-10 aso. Faʻamaʻi, faʻapipiʻi ia mea faʻaaoga i totonu o le mea o loʻo i ai. A maeʻa ona 'aʻai, ave 15-20 laʻau o le tincture faʻafefe i sina vaega itiiti o le vai i le aso. O le toʻatele o tagata e mafaufau i lenei ituaiga o fualaau faasaina e aupito sili ona talafeagai, aua e le manaʻomia ona saunia i aso uma, e mafai ona e ave fagu faʻatasi ma oe i le galuega poʻo le malaga.

    I fafo, o le sua o se laau fou e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi suka i le maʻisuka.

    E le gata i lea, o le vao o le gaʻo o se vaega o le aoina mo le maʻisuka. O se tasi o filifiliga mo ia totogi o Galeg Balm. Ole vailaʻau faʻapitoa lea e faʻavae i vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e faaopoopo atu i le 'oti, e aofia ai fugalaau fugalaau, elderberry black, elecampane, aʻa o le laumei, pi, aʻa auro, rosehip ma blueberries. O le tau o le fagu e tusa ma le 900 rubles. O le vasega e manaʻomia ni fagu.

    E toetoe o le tuufaatasiga tutusa o laau i Oligim tea, lea o loo afifiina i taga faigofie taga e faaaoga. O le tau o se pusa e 20 laupepa (2 g) e tusa ma le 200 rubles.

    Faʻavae ma aoga aoga

    O le 'oti poʻo le galega e tupu i atunuu uma o Soviet Union muamua, aemaise i Rusia (vaega Europa), Moldova, Iukureini (mauga Carpathian) ma le Caucasus.

    O lenei vao e fuga mai i le taumafanafana - mai ia Iuni ia Aokuso. E i ai le malamalama lalac fugalaau o loʻo i totonu o axils o lau. Ina ia malamalama i foliga o se laau, e mafai ona e matamata i se ata i le Initaneti.

    O o tatou tamamatua ma tama o tama matutua ua latou iloa le togafitia o le selesaito mo le tele o maʻi mo le tele o seneturi. Faʻafetai uma lava i le tele o mea aoga.

    O le laau e aofia ai:

    1. Saponins, o ni faʻalavelave faʻalavelave o mea totino e maua mai glycosides.
    2. Vasicinone ma peganin o ni mea e maua mai i quinazoline.
    3. Carbohydrates - o le fale o meaola ma siama o le tino o le tagata.
    4. Tannins faʻatasi ai ma le manaia o le astringent ma le bactericidal.
    5. Ascorbic acid, o se antioxidant ma coenzyme i gaioiga faʻasolosolo.
    6. O Carotene o se vailaau mamana malosi o loʻo i ai se mea e faʻafeiloaʻi ma e le faʻamalosia.
    7. Isi: phenolcarboxylic acids, alkaloid galegin ma glycoside galuteolin.

    I le faʻaopoopoga, o le 'oti o loʻo i ai palaloids, steroids, sucrose, siaki, ma le linoleic, palmitic ma le stearic acid.

    Galega o loʻo i ai le hypoglycemic, diuretic, anthelmintic, diaphoretic ma le lactogonous effect (i tina tausi soifua). O le 'oti o le suka mai le maʻisuka e faʻaaogaina ona:

    • faamautuina le suauu masini, aveese ona oso oso faafuasei,
    • faʻamalosia le musika mumu totonu
    • aveese le tele o le cholesterol mai le tino,
    • faamalolosi puipui puipui lapisi,
    • E lelei le afaina o le ate ma le gluconeogenesis.

    Ae peitai, e le tatau ona tatou faʻagaloina aʻafiaga o togafitiga. O le faʻaaogaina o galega i nisi o taimi e fesoasoani i le vavalalata o tamaiti aoga, lea e mafua ona o le faia o le alkaloids. O le faʻaauau pea o le ivi o ponaivi i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻasaina o le motusia gastrointestinal. Ma faʻatasi ai ma le faʻatomuaga o le galega e aveeseina ma le faʻamalosi, vasoconstriction ma le faateleina o le toto maualuga. I le taimi o le fanauina o se tamaititi, o lea ituaiga o laau ua matua faasaina ona faia i le fesootaʻi ma ona meatotino faʻatau.

    O le mea lea, ao lei faʻaaogaina le laau, e tatau ona feutagai ma se tagata poto faapitoa e togafitia togafitiga o le a fuaina le lelei ma le lelei o le fautuaga o lona taumafaina.

    Recipes mo le faia o infusions ma deco deco

    Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina i le tele o fesuiaiga o meaʻai, meaʻai, teuteuga, tapenaga o fatu, fatu mamago, i se foliga masani, ma sili atu.

    O le Galega e faʻaaogaina i le tele o fualaau, i se faʻaopoopoga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laau totō. O loʻo i ai nisi o suʻega sili ona lauiloa mo le sauniuni o togafitiga masani.

    Sugar-faaitiitia le togafitiga. Ina ia faia, e tatau ona e tago i le 2 teaseti o laʻau tipi ma fatu galega. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o se vevela ma le 0.5 l le vai ua faaopoopo. E tatau ona tuʻuina i le pō le faʻafefete. I le taeao, o le vailaau faʻamalosi ua faʻamamaina e ala ile susu. O le faʻafefeteina e ave i le 0.5 ipu tolu i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

    Faʻaaogaina o galega officinalis. Ina ia faia sea oloa, e tatau ona e ave le sipuni se tasi o le vao ma fatu. O le paluga e sasaa mai i le 0.2 l o le vai e kuka ai le sua ma faʻaogaina i se vevela pe a ma le lua itula. O le oloa ua faʻamamaina ma faʻaaogaina i le 1 sipunipuni 4 pe 5 taimi i le aso. O le togafitiga e amata mai le 4 i le 6 vaiaso.

    Teuga mo togafitiga o le maʻisuka. Ina ia saunia se meaola masani o le hypoglycemic, e te manaʻomia le 1 teaspoon o fatu galega e sasaa ai le 0.2 lita o le vai. O le isi, o le paʻu suamalie mo le 5 minute ile vevela vevela. O le oloa sauniuni e tatau ona ufiufi ma faia mo le isi lua itula. E tatau ona fufulu ma inu le gaʻo ile tolu taimi i le aso mo le 1 sipuni. E tatau ona manatuaina o lea ituaiga vailaau faʻasaina ei ai lona malosi, aemaise lava pe a faʻaaogaina i le taimi e tasi ma togafitiga.

    O le faʻaaogaina o le goatberry officinalis i le faiga malogo. Mo le faia o lenei mea, o le mutia vao (0.5 g) e faʻatau faatolu i le aso, faʻamalu i se ipu vai.

    Laʻau e selesele ma 'oti ma pi. O le fua aupito faigofie lea e maua ai le faʻaititia o le suka. Laʻau mamago ma tumutumu o le 25 g ua sasaa mai i le 0.2 l o le vai inu. Ona tuu lea o le paluga e tuu ai mo le tusa o le itula. O lea ituaiga meafaigaluega e inu i le afa vaega i le taeao ma le afiafi ao lei faia se taumafataga.

    Ina ia faafaigofie le sauniuniga o togafitiga a tagata, e mafai ona faatauina mai galegi vao vao i le fale talavai. O le tau o le afifiina (50 g) e mai i le 36 i le 49 ru, ma taga mama (20 fasi keke 1.5 g i le tasi) - 27 rubles. Ia, afai e te manaʻo e aoina le mutia ma faʻamagoina oe lava ia, e tatau ona e mafaufau e tatau ona ola le laau i nofoaga e mama i le faʻalogo.

    Talu ai e matua faigata lava ona e fuafuaina oe lava ia, e sili atu le lelei ona faʻatau se galega i totonu o se fale talavai ma ia mautinoa o aoga aoga.

    O le a le ituaiga o mutia foliga? Fiafiaga taua o le aiga legume. E i ai se faʻalaʻau vaivai, aʻa, aʻa, lapotopoto poʻo lau paʻu e oʻo i le tasi le mita le maualuga. Tuʻu atu i le luasefulu senetimita le umi, faʻafeiloaʻi, e iai le 4-10 paila o laupepa.

    Fugalaau o lanu violē lanu moana po o lanu uliuli (e seasea mauaina le kiona-paʻepaʻe), ituaiga moth. O loʻo i ai i totonu o paʻu o laʻau, e fai ai ni pulumu vaʻaia e oʻo atu i le 25 cm le umi. E tupu le mutia o le gafa mai le ogatotonu o Iuni e oʻo atu i le faaiuga o Aukuso.

    Fualaau (pini) e faʻamaʻaina i le afa lona lua o Aukuso. O fatu o le 'oti o le'oti e lanu-lanu samasama, foliga o le gaʻo, lanu.

    Faʻavae, mea aoga

    O Goatskin e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻataʻitaʻi i le tele o atunuu o le lalolagi ona o vailaau aoga o loʻo faia ai lona fatuga. O lenei:

    • Saponins
    • gaʻo
    • vasicinone
    • alkaloid galegin,
    • glycoside galuteolin,
    • peganin
    • tannin
    • tannins
    • faʻatau
    • phenol carboxylic acid,
    • tiga
    • vitamini C.

    O fatuga fatu e aofia ai: vailaau faʻasolosolo ma le suauu, saponins ma le faaputuga, linoleic, stearic, palmitic ma linolenic acids, alkaloids.

    Galega grass: talosaga i vailaʻau faʻapitoa

    Faʻaaoga vailaʻau faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e fai ma anthelmintic.O a tatou mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le lactation, e faʻaleleia ai le kulupu o le glycogen ma faʻalogo ai i maso agavaʻa. Ua leva ona faʻaaoga Galega i le maʻisuka. Ona o le mea moni e leai se mea faʻaleagaina, o le vailaʻau faʻapitoa o se tasi lea o laau sili ona lelei o le meli.

    Galega mai le maʻisuka: faʻafefea ona faʻaaogaina?

    Fai mai le faatonuga e tatau ona e inu i le galega officinalis mo le 1pp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. E mafai e le fomaʻi ona faatonuina se eseesega o fua, e fuafua i le mamafa o le maʻi.

    O le faʻaaogaina o laau e faasaga i lenei faʻamaʻi ua leva ona faʻataʻitaʻiina. Ma o le maʻisuka e sili atu ona faigofie. E i ai iloiloga e uiga i le togafitia o le maʻi i se tamaititi. Na tusia e le tina o le tama, o se mea na tupu i le 9 tausaga. Na faʻaalu e le tamaititi le 2 tausaga o le ola i fualaau taugata. O lona tulaga e leʻi faaleleia, pe ua atuatuvale.

    Ina ua uma ona faaaoga le 'oti, na amata ona lagona e le tamaitiiti le sili atu o le lelei ma ina ua mavae se vaiaso na teena nisi o vailaau faafomai. E tasi le tausaga na mafai e le tamaititi ona faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi.

    E iai foi iloiloga e taʻu mai ai vave togafitiga. I ia tulaga, e mafai ona togafitia le maʻisuka i le ono masina. Ae ui i lea, e fai mai tagata e le lelei le inu i le tinso i le taimi muamua, ma o se gag refg e mai le sugary taste. Sa i ai pea se lagona mu i le auala ma le manava, ae o le ava malosi uma lava. Sa i ai mataupu pe a iai ni faʻalavelave faʻaleagaina, e pei o le fesuiaiga o fesuiaiga. Ae ui i lea, o le metotia tuʻufaʻatasia e leai sona aafiaga leaga.

    Galega officinalis o se faʻalaʻau faʻapitoa lea e aʻafia i le ituaiga o legumes. I tagata e masani ona taʻua o le 'oti. Ma mafuaʻaga uma ona ua tupu lenei mutia e avea ma meaʻai. O se fualaau lelei tele lenei.

    Faʻaaliga

    Galega - o se togavao o ana mea tau togafitiga o le a faamatalaina i lalo, o se laau umi ma mamana. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le sili atu ma le tasi le mita. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i laʻau lanu. O fugalaau o lenei laau o loʻo i ai se lanu violē poʻo le paʻu. I foliga vaaia, latou foliga tutusa logo. O se taunuuga o le fuga, o le fua o loʻo faia i foliga o se pi o loʻo i ai fatu. I itu taʻitasi, o loʻo faʻaalia ai faanoanoaga umi. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina ia Setema. Galega o se vaovao lea ua faamaoniaina mo se taimi umi ana mea tau vailaau. Ae mo le localization o le laau, ua maua i totonu o Rusia. E ola le Galega i le talafatai o vaituloto ma vaitafe, faapea foi i le va o laau maualuluga.

    Mea totino

    Galega o se vaovao lea e masani ona faʻaaogaina i le isi vailaʻau togafitiga. O lenei mea totino e tele meatotino. Ae ui i lea, o le galega e aʻafia i laau oona. E taua le iloa o le fua saʻo o le fualaau faasaina. O le mea lea, e le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia i lenei laau.

    O a uiga lelei o le galega? O togalaau, o vailaʻau faʻaleagaina lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le tele o maʻi, e faʻaaogaina mo sauniuniga sauniuniga uma. Mo togafitiga togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga aʻa, ma lau, ma pu, ma fugalaau o le laau. O se afaina ua saunia mai i le antibacterial, antihistamine ma le diuretic. Ma le tele o maʻi, galega aoga. O le vao, o le faʻamalologa o mea ia o loʻo faʻaalia i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se maʻi.

    Faʻatauina o fualaau faʻasaina ma faamanuiaga

    O le tuufaatasiga o laulaau ma laʻau o loʻo aofia ai le tele o vitamini C, o gaʻo, gaʻo ma le koko. E le gata i lea, o le galega e aofia ai le oona ma le tannins. Ma o le maualuga o le mauloid content e mafua ai ona le taugata le laau. A faʻaaogaina pito i luga, o lenei vailaʻau e mafai ona mafua ai le le mautonu o tamaiti aoga. Afai o le mamafa o le avega mamafa ua matua faʻaititia, o le a faateleina e le alkaloid i le tulaga manaomia. I lenei tulaga, e tupu le vasoconstriction. E taua le matauina o laau e mafai ona faʻaleleia le pulelasi o susu. Ae ui i lea, o le vaega e faʻalavelaveina ai le tautua afi.

    O fea e faʻaaoga ai galega?

    O togalaau, o vailaau ma togafitiga e toetoe lava suʻesuʻeina atoa, ua faʻaaogaina i isi vailaʻau mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi. E mafai ona maua le sili ona lelei pe'āfai e te faʻaaogaina fualaau oona mai lenei laau i le amataga tonu lava o le maʻi. E masani ona faʻaaoga le Galega e avea ma fualaau lapoon i le taimi o susu. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e mafai e le laau ona faʻaleleia atili le faʻaogaina o vai i le tino atoa. O se taunuuga, o le tele o susu o loʻo gaosia.

    E taua le matauina o le faʻaaogaina o fualaʻau e mafua ai le vao e mafua ai le faateleina o le gaoscogen gaosia e le ate o le tagata. O lenei vailaau e nafa ma le teuina o kulukose "faʻaagaga". O le togafitiga ma le galega e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma i le maea ai o feutagaiga. Aua nei galo o le laau e oona ma ei ai mea e tausuai ai. E le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata o loʻo aʻafia i le laau.

    Gaosi gaosi: mea aoga ma faʻasaga

    O mea aoga o lenei mea totino e tulaga ese. Ae ui i lea, ua taʻu mai e fomaʻi se lisi o faʻamaʻi. Muamua lava, o sauniuniga e faʻavae i le galega e le tatau ona faia e fafine maʻitaga. O togafitiga faʻapitoa foi e faʻasaina mo i latou o loʻo i ai le vavave ma le maualuga. E le talafeagai le faia o sauniuniga mai le galega pe afai ei ai ni faʻalavelave i totonu o le manava. I isi tulaga, o le laau e lelei lona aafiaga i le tino. O le mea autu o le matua matauina lelei o le metotia ae le o le mafaufau.

    O le maʻi suka

    E pei ona taʻua muamua, o le laau e aoga tele i le togafitia o se maʻi. Ina ia saunia le aoina, e manaʻomia le 25 kalama o pi pi o le galega, laulaau laʻau ma o laau afu uma e tatau ona gaosia, ona faʻafefiloi ai lea. O se sipuni sipuni o le mea e tupu mai, e tatau ona fafaguina i le 200 mililiters o le vai inu. Faʻatau le vailaau mo le afa itula, ona faʻasolo ai lea. E fautuaina e ave se vailaʻau faʻaulu ao lei fafaalua i le aso mo le 100 mililita.

    Galeghi broth

    E faapefea ona saunia le galega? Vaovao, o mea ia, e le masalomia, e faafaigofieina ai le tulaga o le maʻi ma nisi o maʻi, e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa ma teuteuga. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaumatia se numera faapitoa o faʻamaʻi. Ina ia saunia se teuteuga o le mutia, e te manaʻomia le lua sipuni tele o galega gaosi ma le afa-lita o vai inu. E tatau ona sasaa meafaitino i vai, ona tuu lea i totonu o se vai vai taele. O le gafatia mo lenei mea e tatau ona faʻaaogaina na o le faʻamaonia.

    Faʻamama le vailaʻau i lalo o se tapuni mo le 15 minute. A maeʻa lenei, e tatau ona fufulu le susu ma aumai i le voluma muamua. Ina ia faia lenei mea, sasaa vai inu i totonu o le tuufaatasiga. E mafai ona e tago i se mea teuteu ao lei fafaga i aso uma. I lenei tulaga, e le sili atu i le 70 milliliters le tui. E mafai ona faateleina pe faʻaitiitia le aofaʻi o fualaau faasaina e fuafua i le tulaga o le maʻi ma na o le maeʻa ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

    Galega ('oti) o se vailaʻau togafitiga ma se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka fautuaina e faʻaaoga le tincture ma le decoction e faʻavae i luga o mea masani masani. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina o le kulūkose, o le kulūkose e faʻamautuina, ua faʻaitiitia le lamatiaga o le hyperglycemia, ma ua faʻaaogaina le gaʻo.

    E taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le mutia lapisi mo le maʻisuka. O loʻo tuʻuina atu e Herbalists nisi o fuataga e faʻavae i galega ma isi laau. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono, o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o togafitiga o laʻau e faʻaalia i le tele o tulaga. O vailaau aloaia e faamaonia ai le faʻaaogaina o goatberry mo le maʻisuka: faʻatau faleoloa faʻatau oloa gaosia mamago i se tau taugofie.

    Faamatalaga lautele

    O se laau laʻau e faigofie ona maua i itulagi ma se mafanafana ma le lelei o le tau, i tafatafa o vaomatua, lata ane i vaitafe, i laufanua. O le maualuga o le 'oti e tusa ma le mita, saʻo saʻo, laʻau mama e oo atu i le 20 cm le umi e aofia ai laʻau laiti e pei o se laʻau.

    Galeg e mafai ona iloa mamao mai: i le taimi o le fugalaau, susulu, lanu violiki-lanumoana o tamai fugalaau e aliali i luga, e afua mai i tua o laulaau. Fugalaau e oʻo i le taumafanafana uma, i Aokuso po o Setema, o fua e aliali mai - pi lapoa.

    Mo togafitiga ma isi faʻamaʻi, o vaega uma o le galega e talafeagai, ae o tumutumu ma laʻau e masani ona seleseleina. O togalaau aina e aofia ai fatu o 'oti i nisi o fua.

    O le maʻisuka lapisi

    O vaega uma o le vailaʻau vailaʻau e aofia ai mea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose. Faatoagaina mai o le metabolism o se isi mea lelei o mea teuteu ma ava malosi e faavae i le galega.

    Pe a faʻaaogā mea faʻaaogā mataʻetaʻe fou pe mamago. E fautuaina e le Phytotherapists le faaaogaina o goatberry i le tuufaatasiga o le birch, lingonberry, mint ma le launiu, le paʻu buckthorn. O fualaau o togalaau e aoga tele mo fafine i le vavalalata ma le moa: o le tele o nei vaega o loʻo i ai, e faʻaitiitia ai le malosi o le leaga o faʻamaoniga i le moapo.

    Ina ia faʻaitiitia le suka, ia faʻaauau pea le faʻatinoga o le faʻaoga, e tatau ona e faʻaogaina i se taimi umi ma faʻaauau pea le faʻaaogaina o mea totino. Mo le tele o ituaiga sauniuniga o togalaau ma fualaau faʻataʻitaʻi ma 'oti, o le umi o le vasega e 20 aso, ona malolo lea mo le 10 aso ma le amataga o le isi vaʻa togafitiga. Faatasi ai ma le faapalepale lelei o togafitiga o togalaau ma le faʻamautuina o fua o le suka, e mafai ona e faia se teuteuga, tincture ma fualaau aina mo togafitiga mo le ono masina. O le taimi e tatau ai - tausisia ma le mausali le fua o vaega taitasi ma tulafono o sauniuniga.

    Manatua! O le teuteu ma le ava malosi e faʻavae i luga o le gutu o le 'oti e faʻaaogaina e le gata ina faʻamautu ai le suka i le maʻisuka, ae faʻapea foi mo liona eseese o le paʻu (eczema, dermatosis). I le noatia ma le fai fuafua i vaega, e mafai ona e faʻaaogaina se mea teuteu o le galega officinalis e faʻatele ai le susu o susu i le taimi o le susu. O se faʻamatalaga lelei e tuʻuina atu i togafitiga faʻato'ā togafitia i le 'oti i le togafitiga faʻapitoa o le itē'āiga: o le laau e faʻaaogaina le metabolism, faʻavaveina ai le faagasologa o le gaʻo susunuina.

    Tulafono Laiti o le Seleselega

    O le vailaau togafitiga e tupu i le tele o itulagi e mafanafana ma lava ai le susu: i le Caucasus, i le itu i saute, i totonu o se togavao, i totonu o se laufanua laufanua, lata ane i vai tafe. Afai ei ai ni vao vao o le mutia i le mea o loʻo nofo ai, ona mafai lea ona e faʻaaluina sina taimi e teu ai mea e gaosia mo le maʻisuka i le gasologa o le tausaga. E taua le aoina o tumutumu, fatu ma laulaau o le galega i itulagi ma le lelei o le siʻosiʻomaga, ese mai auala ma pisinisi gaosi oloa.

    • o le seleselega o le 'oti e faia i le taimi o fugālaau (i masina o le taumafanafana). O le vaitau lea e faʻapupulaina ai e le fale le tele o meaola faʻasaina,
    • mo togafitiga o le maʻisuka faʻaaoga le pito i luga o le laau, lau. O nisi o fualaʻau e faʻaaogaina fatu (e selesele ia Setema),
    • O fualaau totō matutua e talafeagai mo le aoina, e aunoa ma ni faʻafitauli, i le leai o laʻau e aafia i iniseti, faʻamaʻi ma pala,
    • mago e manaʻomia ai se nofoaga i lalo o se faʻavaa. E tatau ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai i le taimi atoa. Faatasi ai ma lenei faiga o le faamamaina o le galega officinalis e teuina ai le tele o mea taua. I le la, e le tatau ona e tausia le fale,
    • vao mago ma fugalaau o loʻo teuina i taga lili poʻo pusa pepa. E tatau ona teu mea e saunia i meaʻai i le vevela o le potu, i totonu o se potu faʻasalaga. O vailaʻau faʻasolo-mea-faʻapitoa e talafeagai mo le tolu tausaga.

    Aʻau (vao): talosaga

    O loʻo i ai i le laau se faʻamatalaga faʻapitoa faʻamalosi, mea faʻapipiʻi ma faʻamaonia. E le gata i lea, ua faamaonia ai e ia o se anthelmintic. O togafitiga o le gutu e faʻatonutonu ai le metabolism ma faʻaalia ai taunuuga lelei i togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

    E mafai ona faʻaaogaina le gauga vine mo le maʻisuka e avea o se sui faʻapitoa tumaoti, ma i le tele o aoina ma isi laau.I fafo atu, o le teuteu o le vaovao e faʻaaogaina e togafitia ai le lichen ma le eczema.

    Seleseleina o meafaitino mata

    Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina ai e tagata faʻalauiloa tagata vao ma fatu laau. O le mutia (tipi, lau, fugalaau) e seleseleina i le taimi o fugālaʻau, e aoina fatu pe a 'aina. O le vaega eleni o le laau e tipi (30-35 cm). E tatau ona faʻagogo mea e gaosia i le paolo i fafo. E tatau ona vaevaeina i se mea manifinifi. Mo lenei, pepa poʻo le ie e talafeagai. E mafai ona e faʻaaoga se masini (vevela e le silia le 40 ° C). O mea faʻapitoa e taofi ai latou faʻamalolologa mo le lua tausaga.

    Aisea e ave ai le mutia?

    Na amata ona faʻaaoga e tagata lenei togalaau faʻapitoa vailaʻau i le Vaitau Tutotonu. I le taimi muamua, o le meatotino o le mutia o le faateleina lea o le susu i lafumanu, o lea na amata ai ona latou faaopoopo i le fafaga. E mafua tonu lava ona o lenei mea na oo mai lona igoa - o le 'oti.

    I le aluga o taimi, sa suʻesuʻeina ai e saienitisi mea o gaioiga. Na latou faaiʻuina o le mea autu e gaosia ai - galegin - e taofia ai le motumotu o le intininal, faaleleia le lactation o tina tausi maʻi, ma faʻasaga ai toto toto.

    O le siama o loʻo i ai i totonu o le laau o se vailaʻau sili ona lelei ma faʻasolosolo. Ae sili ona tāua le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Mo lenei mafuaʻaga, na amata ona faʻaaoga le laau i togafitiga o le maʻisuka. I aso nei, o le tele o fomaʻi e le teenaina le aoga o fualaau oona galega e avea o se vaega o togafitiga faigata i togafitiga o lenei faʻamaʻi matautia.

    Maʻisuka Misa

    E tatau ona maitauina o le mutia o le vao, o le ata lea o loʻo e vaʻaia i lalo, ua faamaonia ai i le togafitiga o uluai faʻaaliga o le faʻamaʻi 2. E mafua ona o le taimi muamua, e pei o se tulafono, e le o faaaogaina le inisalini, ma meaʻai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka.

    Goatskin o se vaovao lea o lona faʻaaoga e mafua ai le galue malosi. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le gata o le faʻaaogaina o le hypoglycemic e taua. O le taua tele o le gafatia o lenei vaovalaʻau e faʻateleina ai le lagona o le tino ma siama i le suka.

    O le vao o le vao (mai le maʻisuka) e sili ona taua ona e le mafua ai ona suia suiga faafuasei i le kulukose o le toto. O le gaʻo (Galega) i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai i se isi auala taua. E pei ona e iloa, o le ate o le "faleoloa" o le kulukose, o le matafaioi o le glycogen. A oʻo ina amata ona maua e le tino se malosi tele o le malosi, ona amata loa lea ona faʻaaoga le faʻasaoina o lenei vao e fesoasoani e faʻasaoina.

    O le mutia o le vao (mai le maʻisuka) e taua foi ona e faʻamalosia ma faʻalogo ai maso sulu totonu. O lenei mea e faigofie ai ona aveese le cholesterol e ono afaina ai ma toe faaleleia ai le toto toto, lea e taua tele mo le maʻisuka.

    Faʻasologa o mea: faʻasologa

    I le togafitiga o le maʻisuka, o meaʻai ma teuteuga o fatu ma laau e masani ona faʻaaogaina. O le a matou tuʻuina atu ni nai fua.

    O le a e manaʻomia ni teaseti se lua o fatu fatu. Sasaa mea e gaosi i totonu o se vevela ma faʻatumu i vai inu (500 ml). Tuu le kulupu e faʻaosooso i le po. I le taeao e tatau ona faʻamamaina e ala i gau, gaugau i le tele o papa. E tatau ona ave se fusi o le 1/3 ipu faʻatolu i le aso (aʻo leʻi 'aʻai).

    Tasi le sipuni (sipuni) ole vao mago ma tasi le sipunipuni o fatu, sasaa se ipu vai inu i totonu o se vevela. A maeʻa le lua itula, faʻaaogaina le tuufaatasiga. Ua saunia mo le faʻaaoga. Ole fua fautuaina ole tasi sipuni ise taimi ole aso. O le togafitiga e le silia ma le ono vaiaso. Ona e manaʻomia lea e malolo mo le masina.

    • laʻau faʻasili (25 g),
    • lapisi gaosi vao (25 g),
    • upega fagota (25 g),
    • bean pods (25 g).

    Tuu mea uma e gaosi i totonu o se pesini faʻamamafa ma sasaa vai inu i luga o le vai inu (500 ml). Kuni lelei le tapuni ma afifi i se ie mafanafana. E tatau ona tuʻuina le tuufaatasiga mo le itiiti ifo i le lua itula. Ave le afa afa i le tasi aso i le aso (i le taeao ao leʻi 'aʻai).

    Se teuteuga o fatu

    I togafitiga o lenei gasegase ogaoga, e le gata o le mutia vao e faʻaaogaina. O se teuteuga o fatu e fesoasoani foi i le maʻisuka. E faigofie ona kuka. Liligi se sipuniti o fatu ma le 200 ml o le vai, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le lima minute. A maeʻa lena mea, ia tuʻuina le fatuga (pe a ma le lua itula), faʻafefete, faʻasamaʻi mea masani.

    E tatau ona e iloa o le 'oti e mafai ona faʻamaina i le tino (paʻu): 0.5 g faalua i le aso. O le paʻu o loʻo saunia mai laʻau mamago o le laau. E na ona fufulu i lalo i le vai. O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo iloa lelei le mutia vao. Mai le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina deco deco ma infusions. Ae ui i lea, o tagata uma e faʻaaogaina lenei laau i aso nei e le fautuaina se togafitiga amata e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

    E i ai le faʻailoga a le 'oti?

    E ui lava i le mea moni o le 'oti e tele ona togafitiga o togafitiga, o lenei vao o se mea oona, aua o loʻo aofia ai le galegin - o se alkaloid moni. O le mea lea, o le itiiti ifo o le fua fautuaina ua mafai ona mafua ai le le lelei o taunuuga mo le tino. O faʻamaoniga i lenei laau e aofia ai:

    • afaina o le gasegase - o le mutia e matua aʻafia ai le lagona maso o le inumaga, o le mea lea, e mafai ona e maua le ita ma le solia o ana galuega
    • maualuga maualuga - e oʻo lava i le vaega pito itiiti o se teuteuga o le mutia e mafai ona matua faateleina le toto,
    • maʻitaga - o le faʻaaogaina o le mutia e matua faʻasaina: o le 'oti o se togafiti lauiloa, aua i taimi amata e mafai ona faʻaleagaina ai se gasegase.

    I soo se tulaga lava, e tatau ona mataituina e le fomaʻi le faʻafoega o vailaau faʻataʻitaʻiina. O se tagata atamai poto faapitoa o le a filifilia le metotia e te manaʻomia, mataʻituina le tali o lou tino i le vailaʻau o loʻo e aveina.

    Goatskin fale talavai, (Galega galega) - o se togalaau o le aiga legume. O lenei laau toto ua i ai se mafiafia vaovao, o se pusa malosi malosi, umi, leai se lauulu pe faataapeapeina, e oʻo i le 1 mita le maualuga. O le laʻau e mumu, faʻalavelave, o loʻo iai i le aofaʻi o 6-8 pai i luga o le tasi alala, fugalaau mumu e tupu mai i le axils o laulaau i le pito i luga, e aoina i pulupulu paʻu, lanu violē-lanu samasama poʻo le lanumoana ma apaʻau papaʻe. Fualaau - o fatu pi, o fatu i le aofaiga o 3-7 vaega, e le o se mea e oso ai. O le vaitau fugalaau o Iulai. O lenei laau toto o se meli ma ua totoina o se meaʻai manu.

    Fale o Manuʻa - ituaiga ma nofoaga o le tuputupu aʻe

    I le sone o le steppe, e tele ituaiga igoa o le laau, o ona ituaiga o loʻo maua: 'oti, rutevka, ruta, vao malt, galega. I totonu o vaomatua, i sasaʻe ma togafitiga faʻasolo. I le Caucasus, e lua ituaiga o 'oti o loʻo i sasaʻe - North Caucasus ma Lori.

    I totonu o le vaomatua, o le aiga gafa, po o le galega, e mafai ona maua i vaega ole laasaga i tafatafa o masima ma vaieli, e fiafia i laufanua maulalo ma le siosiomaga o vaitafe o vaitafe, o nisi taimi e avea moni ma vao. Ua salalau le laau i le Caucasus, aemaise i Georgia, Dagestan, Armenia, faapea foi i Rusia ma Ukraine, i Moldova. O lenei vailaʻau ua manatu e afaina i Rusia ma le CIS. I le taimi nei, ua tupu i Europe, Asia Minor, ma le Metitirani.

    Goatskin - mea tau vailaau

    O mea aoga o lenei vailaau faʻasaina ua lauiloa talu mai le 17 senituri, ina ua amata ona faʻaaogaina i Europa i Sisifo. Faʻaaogaina togafitiga faʻaleoleo e faʻaaogaina ai lenei laau e pei o se fusi o vailaʻau, antibacterial ma anthelmintic. O vailaʻau faʻamaʻi faʻasoifua maloloina e iai se mea e seasea maua - o loʻo i ai sona aafiaga lactogenic ma e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le susu o susu i fafine o loʻo faigaluega (o le igoa "galegin" e fesootaʻi ma le Eleni "gala" - susu). O loʻo aofia ai le alkaloid galegin, lea e aʻafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, o lenei aafiaga e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, e ui lava e le o togafitiina ituaiga o le maʻi. O le laau e mafai ona aoga mo gata ma faʻaitiitia ai le vevela.

    Goatskin - fua faʻatatau

    E le faʻaaogaina e togafitiga faʻale-aganuʻu lenei laau, ae mo manaoga o le phytotherapy, o le vaega o le eletise e aoina, i le tulaga o tumutumu o laau totō ma fatu. O le vao e vave faʻagogo i totonu o le paolo i le ea fou, 3 kilokalama o mea faʻaaoga e faʻaaogaina e maua ai le 1 kilokalama o le faʻafefiloi mago. O fua e maua mai fua mama, mago i le la, o le ato o pi ua sasaina i laau ma faʻapipiʻi i luga o uaea. Alkaloids ma vitamini P, B ma C, tannins ma flavonoids o loʻo i totonu o le 'oti o le fale atonu e fiafia mo le faʻasaʻoina o le metabolism o togafitiga faʻa-tagata. E le gata i lea, na maua i totonu o fugalaau ma laulaʻau, o suauu mama, o le phytosteroids ma suga i fatu.

    Falemaʻa Fale - meaʻai

    - O teuteuga o fatu mai anufe ua saunia 1:20.
    - O teuteuga o laau (1:10), faʻaaoga e faʻavasega ai le suka. O le teuteu o le 'oti e ave faʻamataʻu mo le 3-4 p. i le aso 1 le sipuni. O taimi taʻitasi, e tatau ona faia suʻesuʻega o toto ma urine. E mafai ona faʻateleina le faʻasalalau poʻo le mamafa o le afu.
    - O le salati mai laulaau laititi o le laau e aoga mo le faateleina o le susu i tamaitai tausi maʻi.

    Faʻasologa ma togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka

    O loʻo tuʻuina mai e palaʻau ile tele o fualaʻau faʻamaonia. Ina ia faʻamaopoopoina faiga faʻavae, o le faʻaitiitia maliega o faailo o le kulūkose, faʻaaoga se teuteuga ma le faʻasologa o le galega officinalis. O se tuufaatasiga o goatberry ma isi laʻau e maua ai se faamalologa lelei.

    Recipes mo le faʻamautinoa o le suka suka:

    • 'oti (decocipe No. 1). Faʻafeiʻu 300 ml o le vai inu ma se sipuni tele o le vaʻaiga vao vao poʻo fatu gaosi. Faatasi ai ma se vevela filemu, faʻapipiʻi mo le 5 minute. Aveese le pesini mai le vevela, ufiufi, afifi i se palanikeke tuai, faʻatali mo le 2 itula. Faʻasusu le fala oona. 'Ai se mea teuteu ao leʻi' aʻai, tasi vae tolu o le itula ao lei faia se taumafataga. Lelei - e le sili atu i lo le 16-17 itula: fomaʻi-fofo e maua ai se aafiaga o le diuretic. Taimi o le taliaina 3 taimi i le aso,
    • se teuteuga o galega (fua numera 2). O le a avea se lua sipuni tele o le mamafa ma le afa o le lita o vai inu. Auala e vaivai i se vai vai, umi - e le silia le 15 minute. Faʻasolo le teuteuina o le 'oti, faaopoopo le vai inu vevela ina ia oʻo i le 500 ml le maualuga o le gaʻo. Faʻaaoga togafitiga o togalaau ao 'ai le 100 ml. Taofi le brothberry goat i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lua aso,
    • aoina e maualalo ai le kulukose. O se oloa aoga e aofia ai pipi, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le fatu ma toto toto, faʻaleleia ai le moe, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le ulu. Ina ia saunia le aoina o le a e manaʻomia se aofaiga tutusa o mite leaves, vine, blackberry, lemonimo balm. Filifili tolu punetini o le faʻafefiloi, tuʻu i totonu o se vevela, sasaa 750 ml o le vai inu. O le faʻasologa e faʻaosoosoina mo le 40 minute. I le maʻisuka, e tatau ona e inuina le afa afa o le afu ao leʻi leva ona e fafaga i le tolu taimi i le aso. Soʻo se 20 aso o le phytotherapy, e taua le faia o se malologa mo le 8-10 aso,
    • ava tincture galegi. O le a e manaʻomia le vodka maualuga ma le 'oti gaʻo (tutusa le tele o meaʻai). Faʻaosooso togafitiga o lauʻau mo le maʻisuka i se nofoaga pogisa, o le taimi sauniuni e 14 aso. Aveese le vai ua faʻamamaina mo le teuina i se nofoaga malulu. Ina ia maua se faʻaitiitia o le faʻatonu o le glucose, e tatau ona e maua le 20 gola o fualaau faʻamaʻi i aso uma mo le masina. E masani - 1 taimi i le aso, lelei - pe a uma le 'aiga o le aoauli. Aua le sili atu i le umi o le togafitiga: o le faateleina o le toto maualuga e mafai,
    • faʻapipiʻiina ma se diuretic, faʻaoga o le hypoglycemic. E te manaʻomia laulaau o birch ma blackberry (o se sipuni sipuni) ma le 3 tbsp. l goatberry (lau ma fugalaau). Faʻafefiloi vaega, mo le tasi aso o togafitiga, filifili se sipuniti o le faʻafefiloi, faʻafefiloi ma vai inu (1 ipu). O vailaʻau e faʻapipiʻi i le afi mo le tolu o le itula. Faʻamamā le vai malulu, fagogo faatolu. O le umi o le faʻaaogaina o le tulaga masani (20 aso), ia mautinoa e faʻavevese togafitiga mo togafitiga mo aso e 10.

  • i le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e manatuaina: o le 'oti o se laau oona, o se suiga i le faʻasalaga o le inu o le ava po o le teuteuga e mafai ona oʻo atu ai i le inupia, pa'ū,
  • ia mautinoa ia faia se malologa i le va o vasega: o se vailaʻau vailaau e aofia ai le maualuga o le faʻaogaina o vailaau faʻasaina, faʻaauau le faʻaaoga e mafai ona afaina,
  • e tatau ona e mulimuli i tulafono o le seleseleina o le laau. E le mafai ona e tipiina mutia i vaega e leai ni mea leaga,
  • e le tatau ona e faʻatau ni mea masani faalenatura i maketi faanatura: e le gata o le gafa o le 'oti, ae o vao vao e ono i totonu o le afifi. O le mea aupito sili ona lelei o le saunia lea o se galega oe lava poʻo le faʻatau faʻatau-mea masani ile falemaʻi. E tatau ona faʻalogo i le aso ma le itulagi o le aoina. E le mafai ona fausiaina vao vao.
  • E le tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau e faʻavae i luga o le 'oti: e mafai ona faʻateleina le aʻafiaga. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o isi laʻau e mafai ona faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le faʻatonu o le kulukose. O ituaiga o vailaʻau faʻamalositino: lemon balm ma le mint, hawthorn ma vineberry vine, laulaau paʻu, strawberries ma laumei, fatu lili.

    O fualaau aina e teuteuina ai le maʻisuka e aoga mo le maʻisuka e puipuia ai le hyperglycemia. Pe a faʻamaonia le faʻailogaina, o le faʻaaoga lelei o togafitiga faʻamaʻi ma le galega e faʻaleleia ai le tulaga lautele, o le tulaga o le faʻaitiitia o fesuiaiga i le maualuga o le hemoglobin glycated ma le kulukose. O gasegase e gasegase e tatau ona pikiina isi vailaau togafitiga e faʻamautu ai suka i le maʻisuka.

    Vitio e uiga i foliga o le faʻaaogaina o le vine goatberry mo le togafitia o le maʻisuka: foliga o le faʻaaogaina o laau afu, o auala autu o sauniuniga ma fua o fua tupe faʻatasi ai ma se meaʻai:

    Talu mai aso anamua, ua liliu tagata i vailaʻau faʻamalosi mo fesoasoani pe a iai ni o latou soifua maloloina. I le taimi muamua, na o le pau lenei o le avanoa mo le faamaloloina, ae o lenei ua i ai se isi mea - fale talavai fualaau faasaina. Afai e faʻaopoopoina na mea ma isi auala, e mafai ona e faia togafitiga sili atu ona aoga ma itiiti le afaina i le tino. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le mutia, lea e fesoasoani e maualalo ai le toto suka ma faaleleia le tulaga lautele o le tino ma le maʻisuka.

    O le a le vao o le mutia

    Galega po o goatkin o se laufanua masani lea e taua i le aiga legume.

    O le laau o loʻo i ai se mafiafia, mamana malosi, o se mea saʻo, lamolemole e ola e oʻo i le 1 mita le maualuga, faapea foi ma lala tetele. O le goatberry e ufiufi e lau laʻau masani, o lona telē e oʻo atu i le 15-20 cm, ma ua faatulagaina i ni paga o 4-10 fasi.

    I le vaitau o le fugalaau, lea e tupu ia Iuni-Aukuso, ua ufiufi le laau i mea o le moth, lea o loʻo faia i totonu o le pito i luga. O laʻau o le lanu violē, lanumoana poʻo le lanu papaʻe. I le faaiuga o le fugalaau, o fualaau aina e kuka - pi, 2-4 cm le umi.

    E faʻalautele le galala i tafatafa o vaitafe, tafega ma vaitafe, i totonu o laau vaovao, i laufanua eleele, faʻapea foi i vai susu ma lua. E mafai ona faʻaleleia i se auala vavave poʻo fatu.

    I le natura, o loʻo maua i le Carpathians ma Crimea, le Caucasus, Moldova ma le vaega Europa o Rusia.

    Taua!E ui i ona togafitiga faafomaʻi, o le laau e oona, o lea la ao lei faʻaaogaina, e tatau ona e feutagai ma tagata tomai faapitoa ma filifili le sao saʻo ina ia le afaina ai lou soifua maloloina.

    Fale faʻatau - faʻasologa

    O le vailaau oona, o lona uiga o le fua o lona faʻaaogaina e matua tapulaʻa, e fautuaina e vaʻaia ma matau le fomaʻi.

    Mai lea taimi i lea taimi, o le faʻaaogaina o tui e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le intestinal poʻo le faateleina o le toto.

    O vao vao o se vailaʻau faʻamaʻi. Isi igoa - galega, vao malodian, aʻa aʻa. O le laau e maualalo le toto suka - fautuaina mo le maʻisuka.E ala i le faʻaaogaina o le tagata maʻi e maua ai le avanoa e faʻaititia ai le fualaau o vailaʻau faʻamalosi ua tagofia, lea ei ai sona aafiaga lelei i lona tino. O le mutia e leai se faʻamaʻiina i togafitiga o le faʻamaʻi ma tamaiti.

    O le vao e fesoasoani i le faagasologa o le lactation, o le mea lea ua fautuaina ai mo tamaitai o loʻo susu. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina mo faafitauli o le manuʻa, aua e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le tino.

    O le vailaʻau vine, poʻo galega (Galega officinalis L.), e aofia ai le aiga legume. Nofoaga na afua mai - Europa i Saute ma Asia i Sisifo. O le laau na lauiloa i fomaʻi faʻapitoa i le vave i le 1600. Na faʻaaogaina e avea o se togafitiga i faʻamaʻi e pei o faʻamaʻi, fiva ma le tele o faʻamaʻi tamaiti.

    E mafai ona vaaia togavao vao i laufanua, togafusi, i luga o auvai, poʻo vao vao. O le laau e fiafia i le mafanafana, susulu ma le susu. Ae o le mutia e le taliaina ni suiga faafuasei i tulaga tau, e pei o le suia o le malulu ma le vevela.

    Galega officinalis o se vao vavalalata. O loʻo i ai ni laʻau faʻalautele ma le gaogao. E iai lanu lanu meamata ma oʻo ai i le maualuga o le 40 i le 110 cm. Lea laititi e leai se mea. Latou te oʻo atu i le 5 cm le umi. O pusi e foliga ma lapoa. O fugalaau e foliga mai o se lanu uliuli po o le paʻepaʻe papaʻe. E masani ona fuga le laau mai ia Iulai ia Aokuso. O fatu pi ia 2-4 cm le umi ia Setema - Oketopa.

    O le laau e tupu tele lava mai fatu. I aso ua tuanaʻi, i Suiselani ma isi atunuu, ua tupu le aganuu e pei o meaai a manu.

    O fualaau aina na aoina i le taimi o le fugalaau o Herba Galegae. E masani ona selesele tumutumu o laau. O le faʻamagoina o loʻo faia i tulaga masani, i totonu o se potu malulu ma faʻalauiloa.

    Faamanuiaga o le Maʻisuka

    I le faʻaopopo atu i le mea moni o le galega e fesoasoani e faʻaititia le suka toto ma e mafai ona puipuia ona osofaʻi faʻafuaseʻi, o loʻo faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ona o uiga taua nei:

    • fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto
    • aveese le cholesterol leaga mai le tino,
    • E faʻaaogaina e faʻamalosi ai ma faʻalogona musele mumu o totoga i totonu,
    • faʻasolosolo lelei le felafolafoai o le tino i le tino.

    Fomaʻi faafomaʻi

    E faʻaaogaina Galega e faʻaoga ai mea e faʻaogaina ai, meaʻai, teuteuga, ma faʻaaoga foi lau o laau totogogogo o lenei laau. Seʻio tatou tilotilo i le auala e faia ai togafitiga o le maʻisuka matala e faʻavae i luga o lenei vao i le fale.

    Manatua o fua eseese e faʻaaoga vaega eseese o le faʻalelei.

    Ina ia saunia se gaugala faamalolo e te manaʻomia:

    • 1 tsp mago tapuni tapuni o galega,
    • 200 ml o vai malulu.

    E tatau ona tuʻu meaʻai i totonu o se fagu, sasaa vai malulu ma tuʻu lemu lemu. Aumai le faʻafefiloi i se vevela ma faʻafefe mo le isi 5 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona ufiufi le pani ma se tapuni ma tuʻu i ai le susu mo le 2 itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufulu ma sasaa i totonu o se koneteina tioata.

    Ave se mea teuteu faatolu i le aso mo le 1 tbsp. l Faamolemole ia matau o lenei vailaau o se vailaʻau.

    E te iloaO se tasi o faailo sili ona leaga o le maʻisuka o tauaso. I uluaʻi laʻasaga, o maualuga maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻeina o glaucoma ma faʻasalaga, ma mulimuli ane faʻamalosi puipui o toto ina ia le iloa ai e se tagata.

    Ina ia mafai ona saunia se mea e afaina, e tatau ona saunia:

    • 2 tbsp. l mago le mutia,
    • 2 tsp 'oti
    • 0.5 l o vai inu.

    Mea suamalie leaga e moe i totonu o se vevela, sasaa vai inu ma tuu i le po pe 12 itula. Ona faʻamamaina lea o le mea e faʻaaogaina e ala i le gau poʻo se faʻavevela. Ave i ai le 100 ml 3-4 taimi i le aso, pe a ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

    Ina ia saunia se vailaau faafomai e te manaʻomia:

    • 100 g o 'oti paʻu (malogo),
    • 100 ml o le ava poo vodka.

    E tatau ona tuʻu meaʻai i totonu o se pusa tioata, sasaa le ava malosi ma auina atu e tuʻu i se nofoaga malulu mo le 7-10 aso. Ona fufulu lea o vailaʻau ma ave 15-20 faʻafefe 3 taimi i le aso pe a uma ona 'ai. Aua le faʻaogaina umi mo le 30 aso.

    E te iloaO mafuaʻaga sili ona taatele o le amataina ma le atinaʻe o le maʻisuka o le meaʻai tele, o le le lelei o mea taumafa ma le ola le mama.

    I le faaopoopo atu i vailaau ua taua i luga, ma le maʻisuka, e mafai ona e avegogo lau o laau ma fualaau aina o le 1 tbsp. l ma inu tele vai. E aoga foi le aoga o le faaaogaina o goatberry o se vaega o totogifuapauina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma

    Fua fua fuainumera 4 - i le foliga malogo

    E mafai ona ave le keke i se auala malogo i le aofaiga o le 0.5 g 3 taimi i le aso. O laʻau vaivai e faigofie ona solo i lalo i le vai.

    E ui lava i le mea moni, o le vao o le togafiti o goatberry ua faʻamautu atoatoa lava e fai ma vailaau mo le togafitia o le maʻisuka, e le mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻatalanoa muamua i se fomaʻi, pei o se faʻataʻitaʻiga, fualaau mo le faʻaitiitia o le suka suka. O lenei metotia, mo le tele o mafuaaga, atonu e le talafeagai mo se tasi.

    Tuua Lau Faamatalaga