Ginger Diabetes Prescription

  • Faʻaaogaina o mea totino ole faʻamaʻi mo le maʻisuka
  • E faʻapefea ona ave le togavao mo le maʻisuka?
  • Tusia masani
    • Tea ma le maʻi o le maʻisuka
    • Ginger Juice
    • Sugar-faʻaitiʻitia kuki piʻamea
    • Rice
    • Filifili le kuka Ginger
  • O le a le taimi e le tatau ona e faʻaaogaina ai le mea totino?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka o se faʻamaʻi tutusa masani i aso nei. Mo lana togafitiga manuia, o loʻo fautuaina malosi le maʻisuka e le gata ina faʻaaogaina vailaʻau, ae ia 'ai foi i le mea saʻo. O se tasi o vaega o le taumafataga e mafai ona avea o se vaega e pei o le totino, faʻaaogaina mo fuataga eseese, faʻapea foi ma lona faigofie. Talu ai ona o lenei, e taua tele le malamalama i foliga o le faʻaogaina o le faʻamaʻi i le maʻisuka, le faʻaogaina o lona aʻafiaga i le tino, pe i ai ni faʻailoga, ma o a isi tulafono.

Faʻaaogaina o mea totino ole faʻamaʻi mo le maʻisuka

O le laau ua tuʻuina atu e aoga mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, aua e aofia ai le 400 vaega aoga. E le gata i lea, e faʻaaogaina ona o le i ai o mea taua ole amino, lea e taua tele mo le lelei ma le lelei o galuega a le tino. O le faʻaaogaina o aʻa faʻapipiʻi moni i aso uma e fesoasoani i le faʻavavevaveina o auala o le metabolism, faʻaleleia ma toe faʻafouina e fesootaʻi ma nisi o galuega faʻapitoa.

Ae ui i lea, e le faʻamapulaʻaina i aoga o le igoa, o tagata atamamai e faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • faʻapipiʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina ona o lona aafiaga antibacterial,
  • aua neʻi galo e uiga i le faʻaaogaina o le tonic, lea e taua tele mo le maʻisuka,
  • Le malosi o le toto, o le mea taua mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto poʻo le faʻamautuina, o se isi mea taua taua.

E le gata i lea, pe a talanoa e uiga i aʻa i le maʻisuka, o le iai o suauu taua, vitamini C, B1 ma le B2 e tatau ona iloiloina. Aua nei galo e uiga i le i ai o le potassium, magnesium, sodium ma le zinc. Ae peitai, ina ia mafai ona faʻaalia le tele o uiga na faʻaalia i le taimi muamua, e tatau ona faʻaaoga lelei le ginger mo le maʻisuka ituaiga 2, mataituina tulaga o sauniuniga, ma ia manatua e mafai ona i ai ni aogā ma faʻalavelave.

E faʻapefea ona ave le togavao mo le maʻisuka?

Aʻo feagai ma le maʻisuka, e pei ona taʻua muamua, e taua tele le mulimuli i se taumafataga. E mafai ona avea le ginger ma se vaega o se ituaiga o meaai, lea e mafai ona faʻaaoga ai fualaʻau eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea na faʻapipiʻi, lea ua uma ona faʻamatala muamua.

E taua le gauai atu i le mea moni e faapea o le a fautuaina e faʻaaoga le aʻa pe afai e le faʻaogaina le maʻisuka tutusa ma fualaau e faʻaitiitia ai le suka toto.

Ma, e pei ona e iloa, o le faʻaitiitia o le kulukose e mafai ona manaʻomia i le tele o tulaga.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni o le igoa e tatau ona faaaogaina pe a maeʻa maliega ma le endocrinologist. O le mea moni, e taua lenei mea pe a faʻaaogaina le laau e faasaga i le maʻisuka i se faʻaauau pea. O le isi faʻaaliga e te manaʻomia e teʻi totoʻa i ai, o le maualuga o le faʻaoʻoina o le tino e sili ona matautia. O le mea moni o le i ai i lea tulaga, o le tele o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le tino e mafai ona tupu. E mafai ona tatou talanoa e uiga i le manava, gasegase, ma e oʻo lava i se faʻafefe o le tino, lea e matuai le manaomia lava i le suka maualuga.

O le mea lea, e taua le mafaufau e le gata i mea aoga o le faʻaoʻoina, ae o lona faʻaaoga foi e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi. E faʻaaogaina lava lea i mea e mafai ona faʻaaogaina ai fualaau kuka, pe faʻapefea ona saunia ma pe o le a foi isi itu.

Tusia masani

O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi i le maʻisuka, tuʻuina atu ona meatotino aoga, e mafai ona faia i ni auala eseese. I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua gauai atu tagata atamamai i le mea moni o le suka o le toto o le a aʻafia ai:

  • lauti
  • sua sua
  • kuki kosi
  • araisa ma le togafiti.

E mafai ona faʻamatalaina mulimuli ane le auala e saunia ai aʻa mo ata taʻitasi.

Tea ma le maʻi o le maʻisuka

O le faia o lauti e aoga mo le ituaiga 1 ma e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 2 o se auala faigofie. I le tautalagia o lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e na o le pau lava le mea e tatau ona faamama ai se fasi laau laitiiti. Ona susulu lea pe a ma le 60 minute i le vai malulu. Ona aʻafia ai lea o le aʻa, e mafua ai le faaitiitia o le suka i le toto, ua matua afaina pe tipiina i ni mea vaivai.

O mea e maua mai ai meaʻai e tuʻuina i totonu o se vevela, lea e sasaa ai i le vai inu. O le vai inu e tatau ona faʻaaogaina pe afai o le tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, 30 minute aʻo le i ai meaai. E matua fautuaina lava e faia lenei tolu taimi i le aso, faaopoopo i le sili ona masani pe, mo se faataitaiga, o le tila.

Ginger Juice

Talanoa e uiga i le faʻaogaina o le togi, ma le mea tonu e aoga mo, o tagata atamamai e gauai i le faʻatagaina o le inu ma le saunia o le sua, lea e aʻafia ai le toto suka. Ina ia saunia le vai inu, o le aʻa e manaʻomia ina ia togiina. Ona togiina lea i le gau, pe a maeʻa le 100% o le suavai e mafai ona faʻaaogaina.

Uma le faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka

O le faʻaaogaina o afu mo soʻo se faʻamaʻi, aemaise lava o le maʻisuka, e sili atu nai lo le manaʻoga. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona matua eseese lava: mai le sauniuniga o vaega laiti i le sauniuniga o kulimi ma isi elemene o togafitiga. O se tasi o laau e sili ona lelei, o le meaʻai, o faʻamanuiaga ma tulaga faʻaaogaina o le a faʻamatala mulimuli ane.

I le avea ai ma se laau malosi, o le pill e aofia ai le suauʻu taua. E aofia ai i ana fatu, o le fua faatatau o lenei faailo e oʻo atu i le 4-5%, lea e aoga tele mo le maʻisuka. E le gata i lea, o sugars, tuufaatasia o palatini, fiber, flavanoids, koko, ma sima calcium o loʻo tuʻuina atu foi. E taua tele le iai o le magnesium, uʻamea ma isi vailaʻau, ma faʻatasi ai ma le 20% suauʻu gaʻo. E aoga tele aua o loʻo i ai le glyceride o petrozelinic, palmetic, olicic ma le linoleic acid. Ae ui i lea, e le o mea uma e avea ai le meaʻai e aoga tele mo le maʻisuka.

Matou te faitau e uiga i tulaga faʻavae mo le faʻaaogaina o lingonberries i le maʻisuka.

I totonu o le laau ua tuʻuina atu o loʻo i ai foi:

  • Vitamin C
  • faʻatau
  • vitamini B1, B2,
  • nicotinic ma folic fesoasoani.

O le kulumu e aoga ona o gaʻo, pectin ma flavonoids. E leai se taua tele o le mea moni o loʻo i ai ni suauu oona e aoga tele mo se tagata soifua maloloina, ae le o le tagata lea ua vaivai lona tino i le maʻi. Ae peitaʻi, o le a le fua o le dill mo le maʻisuka?

E uiga i le faaaogaina

Till e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o mea eseese ma teuteuga. Tuuina atu lona gaioiga e tusa ai ma meaʻai, e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa mo togafitiga. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka. Muamua lava, e le tatau ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao, talu ai e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le vaega o meaʻai.

E taua foi le manatuaina o le fesoʻotaʻiga o mea taumafa ma ituaiga uma o laau afu i le tasi ma le isi. E le fautuaina e tagata atamamai le tuufaatasia o sili atu i le tolu pe, aemaise lava, mea e fa. I le faaopoopo atu i ai, e le talafeagai, i totonu o le faʻavae o se tasi o meaʻai o le dill poʻo soʻo se isi greens, e faʻafefiloi ai ona ituaiga eseese ma se tasi ua uma ona saunia.

O le mea lea, o le otaota e mafai ona matua aoga tele mo le maʻisuka, ae e taua le manatuaina o tulafono faʻaaoga ma nofoaga e faʻaaogaina i fualaʻau faʻamaonia.

E uiga i meaʻai

Ina ia mafai ona saunia se togafitiga faafomai, ave le 25 gr. aʻa, lea e sasaa mai i le tasi le lita o le suavai faamama. Le isi, e tatau ona e galue i lenei algorithm:

  1. fofola mo le lua minute,
  2. e le sili atu nai lo le 10 minute.

Faaaoga se teuteuga o le sili atu ma le tolu ipu i le aso. E talia foi le saunia o se mea faapitoa faapitoa o fatu o le fatu fou. I lenei tulaga, ua sasaa mai i le vai e kuka ai le vai ma ua tauanau pea i totonu o se atigipusa ua faamauina, mo se faataitaiga, i se vevela. O le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia aʻo leʻi 'ai, o le tolu o le ipu faʻataʻi tolu taimi i le aso. I lenei tulaga, o le a aoga ma aoga i le 100%.

Ua faʻatagaina e le au faʻapitoa le sauniuniga o vailaau vailaau i luga o le uaina mumu. Ae ui i lea, e tatau ona e feutagai muamua ma se fomaʻi, aua o le maʻi ma isi mea e le manaomia e mafai. Ae peitai, o le lelei o lenei fua o le faapea e le gata o se maota sili ona lelei, ae o se vailaau e tetee atu ai i fualaau faasaina lea e lelei mo le manava ma le totoga tutotonu.

Saunia o le tincture e faʻaaoga ai vaega nei:

  • tasi le lita o le uaina (sili atu Cahors),
  • 100 gr. fatu fatu.

E tapunia i luga ole vevela mo le 20 minute. A maeʻa lena, faamama ma faʻapipiʻi, ma faʻaaoga ao lei moe. O le togafiti togafitiga lelei e 50 gr. I lenei tulaga, o le dill, saunia i lenei auala ma le maʻisuka, o le a 100% lelei

O se soifua maloloina lelei ma e mafai foʻi ona maua mai i se faʻafefiloi o nisi o mea.

O lo o matou talanoa e uiga i le kisisisi e maualalo le gaʻo, kefir, fasi pasesa ma le pi ma le kalaka. O se filifiliga faapena mo se taumafataga o le taeao e mafai ona faʻaaogaina ma se togafitiga maloloina i le tulaga o le maʻisuka.

E le o fua uma ia e aofia ai meaʻai ma e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o nisi o ia mea e tatau ona sili atu ona faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai se feiloaiga ma faʻamatalaga faʻaleaganuʻu atoa, e uiga i nei mea uma.

E uiga i le faʻailoga

E ui i ana faʻamanuiaga manino, e mafai pea ona afaina ai le pulu. E tupu lenei mea i tulaga e mamafa i le maʻisuka. O le mea lea, o tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua o loʻo feagai ma lenei faʻamaʻi e le fautuaina e faʻaaoga le pulu. O lenei mea e faapitoa le moni mo tinctures ma teuteuga, aua e mafai ona latou afaina ai le tino o le tino.

E mafai foi ona fai tutusa e uiga i na tagata ua silia ma le 60 tausaga. I le maʻisuka malosi, o le faʻaaogaina o le opu e sili ona manaomia i lona foliga masani. E tatau ona faʻapulaʻa le aofaʻi o lenei mea totino, ona e ono tulai mai ni faʻafitauli o le maʻi, aemaise lava i luga o le paʻu. Ua matauina e tagata popoto e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o le pill e avea o se vaega o le faʻamalosiina o ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le siʻi sisi poo fuamoa salata.

I lenei tulaga, o le a manino le aoga o le maʻisuka ma o le a le umi. O faʻasalaga uma i le mataupu o le faʻaaogaina o le otaota e matua ogaoga ma e ono lamatia ai le faiga o le olaga. O le mafuaʻaga lea e le tatau ai ona faʻagaloina, faʻapena foi i le faagasologa o le sauniuni o tinctures ma teuteuga, e manaʻomia le mataʻituina lelei o tau o loʻo tuʻuina mai. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le oona o le a sili ona aoga.

Tuua Lau Faamatalaga