Se tausaga e aunoa ma le suka: aafiaga patino

O i latou oe mananao e aveesea le mamafa e aveesea mai ia i latou lava fiafiaga uma o le olaga, taumafai e faasalalau le metabolism. O le faʻatagaina e aofia ai mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi ma tuʻuina atu i tagata le gata o le malosi, ae o se uiga lelei foi. O meaai e aunoa ma le suka ma le falaoamata e aofia ai falaoa ma oloa e aofia ai le suka, pata, falaoamata. O nei mea e faʻaaogaina ai taumafa ua manatu o se tasi o le mamafa o le mamafa o le mamafa, aemaise lava pe afai e te faʻapipiʻiina le tapulaʻa o oloa faatasi ai ma meaʻai talafeagai ma aʻoga masani.

E mafai ona galo le mamafa pe afai e te le 'aina le suka

E i ai le manatu o le masaniga o le taumafaina o nisi o oloa, aoaoga poʻo le faia o isi mea ua atinaʻe i le 21 aso. O lenei talitonuga e faʻaoga foi i meaʻai ma le mamafa. E ui lava e manaʻomia le suka mo le tino (talu ai o le kulukose, ma e tatau mo le masaniga o le faiʻai masani), e le aofia ai le suka sinasina mai lau meaai mo se taimi umi, o le a e vaai i se toese i kilokalama i luga o le fua. E faamaonia lenei mea e ala i iloiloga o tagata o loʻo tausisia le taumafataga o loʻo i luga.

Faʻafefea ona teena le falaoa ma le suamalie

E tele metotia i auala e lafoaʻi ai le faʻaaogaina o falaoa ma isi meaʻai, suka. O se tasi oi latou o le fafagaina lea o meaai faasaina. E tatau ona latou 'ai naʻo lava e mafua ai le inosia. A maeʻa lea mea manogi, e te le toe fia 'aina le "fua faasaina". E moni, o le faʻamasinoina e iloiloga o tagata tomai faapitoa i meaʻai, tagata fai meaʻai, o le lelei o lenei metotia e le mautonu.

A uma, o mea uma e sau mai le ulu o se tagata, o ona manaoga. E leai se tasi o le a faʻamalosia oe e teʻena lenei mea po o lena meaai seiloga ua e manaʻo i ai. Taumafai e aua neʻi toe 'ai le suka i meaʻai? Ona faʻalogo lea i lou tino. Malamalama pe aisea e te manaomia ai ia taumafaiga, saili se isi mea e ese mai i mea faasolitulafono, mo se faataitaiga, sui le suka i le meli. E na o le maeʻa lava o lau taumafataga o le a avea ma se fiafiaga.

Taumafa e aunoa ma le falaoamata ma suamalie

Na atiina ae e le lauiloa o Dr. Peter Gott. O se meaai e aunoa ma le falaoa ma le suamalie o le faaitiitia lea o le faʻaaogaina o "calories gaogao," ma aoga ai lou tino. E maua i totonu o sukalati, keke, falala ma isi mea leaga. O aso e leai ni aso gaʻo e faʻaalu i le taimi e tupu ai le malosi o le protein. E mafai ona e inuina se ala o meaʻai mo meaʻai mo se lelei sili atu, pe afai e le mafai ona e foia le naunau mo lauusiusi.

Taiala o meaʻai

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o mea leaga uma, e pei o keke tao, keke, kuki, meaai e leai ni suka ma falaoamata, o loʻo i ai nisi tulafono. O latou nei:

  1. Nai lo le suka, e mafai ona e faʻaaogaina isi mea suamalie. Mo se faataitaiga, o le meli masani po o fualaau fou.
  2. E tatau ona e faʻaeteete i oloa e le fesoʻotaʻi ma suti: yogurt, ketchup ma isi sau sau. E aofia ai le suka.
  3. Nai lo le pasta, e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina le pauki poʻo le sukadini spaghetti. Nai lo o le lasagna paluga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopopo le zucchini kuka i le ipu.
  4. Afai ei ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le kulūla (allergy), ona fautuaina lea e tunu le areto. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le sana, araisa poʻo le oatmeal.
  5. O le suia o falaoa ma pusa e faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lau pizza e sili ona e fiafia i ai e mafai ona faia i le faavae o pulou mushroom po o le susu.
  6. O le suka faamamaina po o isi ituaiga ua faasaina.

Sugar-Free Drinks

O se meaai e leai se tino e faʻaaogaina ai suka uma mai le taumafataga, e oʻo lava i le soda. Lisi o TOP 5 inu inu:

  • vine kope
  • compote e aunoa ma le suka mai fualaau mamago,
  • chamomile broth,
  • soʻo se lauti e leʻi faʻasusu
  • faʻamaʻalo fou pe o le moli moli.

E mafai ona faia fou mai fualaʻau ma fualaʻau e te alofa i ai. E tatau ona faʻaeteete, o oloa o loʻo i ai le maualuga o le faasinomaga o le suka i le tele o suka i la latou tuufaatasiga, o se taunuuga o le maualuga o le insulin i le toto. O le Chamomile broth e mafai ona faʻavavevave le gataifale, taofi le manaʻoga mo meaʻai gaʻo ma faʻaleleia le faʻaleleia o mea taumafa (faʻapalaina).

Sugar Free Products

O lenei oloa ua taʻua o se "paʻepaʻe paʻepaʻe." Ae peitai, o le suka o le suauu, lea e liua i le kulukose ma le fructose, ma e talafeagai mo tagata e avea ma punaoa o le malosi. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, e tatau ona e 'ai meaai e le o iai ni meaʻai gaʻo.:

Afai e faʻaitiitia lau faʻaaogaina o gaʻo, e te lagona le le fiafia, e mafai ona e 'ai fatu saito atoa po o le falaoa keke mo le' aiga o le taeao po o le aoauli. A e manaʻonaʻo moni i laʻau suamalie, e mafai ona suia le suka i oloa nei o le a fiafia ia te oe i lo latou tofo:

  • marshmallows
  • Sasaʻe Sasae
  • o sukalati pouliuli
  • paluga
  • marmalade.

Aisea na ou filifili ai e tuu le suka?

E le o aʻu o se nifo manogi suamalie ma togafiti suamalie lelei, pei lava o le 3 tausaga talu ai ina ua ou le toe ulaula. Talu mai lena taimi, o laʻu mafutaga ma le suka ua le toe faʻavaivaia 🙂

O le sogasolo mo laʻau suamalie na faʻateleina ma pulea lona aofaiga i meaʻai e manaʻomia tele ma sili atu taumafaiga.

E le o se mea e ofo ai. O le sili atu o le suka tatou te 'ai, o le tele foi lea tatou te mananao i ai. O le mafuaaga o le suka e galue i luga o le nofoaga fiafia i totonu o le faiʻai ma faʻaosofia ai le gaosia o le dopamine - o le hormone o le fiafia ma le fiafia. E vave ona tatou faʻaogaina lenei fesoʻotaʻiga ma taumafai e toe maua lagona lelei i lea taimi ma lea taimi, ma faʻaaogaina meaʻai suamalie, e pei o le taugofie o le faʻamalolo. Pau lava le faafitauli o taimi taʻitasi e manaʻomia ai le siʻosiʻomaga.

I se tulaga faapena, tatou te le toe talanoa e uiga i le vaivai vaivai, le lava le faaosofia po o le le mafai ona taofia i tatou lava i ni mea lelei, ae e uiga i le toe gaosia o le tino ma le gaioioiga a le tino.

O se faafitauli ogaoga lea, aua i le iuga, o le tele o le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea:

  • o le faiga o le puleaina o le fiaai, fia ai ma le maelega ua matua faaleagaina ona o le le atoatoa o le gaioiga o le hormones insulin, ghrelin ma leptin,
  • Faʻalauteleina le maualuga o le inisalini, lea e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le gaʻo o le visceral sili ona lamatia i totonu o le manava, faʻapupula le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins maualalo ("leaga" cholesterol),
  • o le faʻalavelave faʻaleagaina o le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular ua faʻataʻaʻaina,
  • o le paleni o le "lelei" ma le "leaga" siama i totonu o le inumaga ua suia mo le leaga,
  • gaʻo le susunuina o le gaʻo ma, o se taunuuga, o le mamafa o le mamafa e tusa lava pe leai se calorie deficit e le mafai.

Ae paga lea, e leʻo se lisi atoa o faafitauli o "sugar".

O le suka faamamaina o se oloa e 100% le maua mai i le taumafataga e tusa ma le 250 tausaga talu ai. I le amataga i le amataga o le 20 seneturi, o lona taumafaina na o le 16 sipuni i le tausaga, ma o lea tatou te aai uma i le tusa ma le 68 kilokalama i le tausaga.

Aua e te ofo i lenei ata. E le o le suka lea tatou te faaopoopoina i le lauti poʻo le kofe - ua naʻo le pito o le aisa. O le leona o le taumafaina o le mea ua taua o le suka ua natia i meaʻai ma meainu.

Aisea ua natia ai o ia?

Muamua, ona o loo i ai i totonu o oloa mea e le tatau ona faʻauigaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i gaʻo, fasipolo, meaʻai o manu. Vaʻai i le ata oi lalo. Sa ou faia i totonu o se supermarket lata ane, ma aumai mai le fata le oloa muamua na ou mauaina, e faigata lava ona i ai le suka. Ae ala, o ia iina!

Lona lua, e faʻaalia ai le tuufaatasiga, o le gaosimea e nana le suka i lalo o isi igoa, mo se faataitaiga:

  • dextrose
  • glucose
  • Lactose
  • isoglucose
  • galactose
  • Molasses
  • fructose
  • maltose
  • saccharin
  • suauu sana
  • fualaʻau suamalie
  • sukala niu
  • suia le suka
  • suauu suavai
  • meli

Mo le afe ma afe o tausaga o le talafaasolopito o le tagata, ua faia e le natura mea uma e mafai ai ona puipuia malu mai le suka mai ia i tatou, ma avea o se mea e seasea ona le maua. Ae o le alamanuia o meaai ua faigofie ona suia, ma o le suka nei i soo se mea: i sausa ma sausago, ketchups ma sau sau, fualaʻau ma iʻa, fuālaʻau, ma lona aofaiga i falaoa, paluga, kuki, meaʻai, keke o le taeao ma meainu ua gaosia. mea matagofie ...

Ae sili atu le taufaamatau o le mea moni o tagata gaosiga mea taumafa e maua ni aofaiga tele mo le atinaʻeina o fualaau faʻapitoa faapitoa mo suka ma mea suamalie ia e ono mafua ai le faʻalagolago meaai i le taimi muamua, faʻamalosia i latou e toe faʻatau a latou oloa.

O le mea e leaga ai, o le faʻasalalauga faatosina e uiga i "alofa mai le sipuni muamua" ua le o se tala matagofie, ae o se mea faigata.

O le tino, e leʻi saunia lo tatou tino e feagai ma le tele o suka, ma o se taunuuga, o le faateleina tele o faʻamaʻi o le maʻisuka, maʻi cardiovascular, oncology ma le faʻamaʻi o le gaʻo.

Mo aʻu lava ia, o le iloaina o nei faafitauli o se taimi taua mo le teena atoatoa o le suka.

O le a le mea na suia i le tausaga e aunoa ma le suka?

Paʻu ma le tino

Aʻo leʻi faia le suʻega, o loʻu mamafa o se mea masani ma e 80 - 81 kilokalama, e fetaui ma loʻu maualuga. I luga o le 3 masina muamua, o le mamafa na paʻu ma i le mavae ai o le tausaga ma le mausali, e 78 - 79 kilokalama. Na faʻaititia le 3 kiona, ma le faʻaitiitia o le gaogao o le gaʻo o le gaʻo, o le tino ua amata ona pala.

E taua le maitauina o le kalori o meaʻai i laʻu meaai pe a uma le teenaina o le suka ma le gaioiga faaletino e leʻi suia, ma o le mamafa o le mamafa na mafua ona o se suiga i le fausaga o le taumafataga.

Faʻailoga o le soifua maloloina

Mo se tausaga e aunoa ma le suka, e tusa ai ma se suʻega o le toto na faia ao lei faia le suʻega ma a maeʻa le 1 le tausaga, na tutupu suiga lelei nei:

  • gūkose ua faʻaitiitia
  • triglycerides ua faʻaitiitia
  • faaitiitia le cholesterol ona o le maualalo o le lipoproteins maualalo ("leaga" cholesterol),
  • testosterone tulaga ua tulai mai,
  • mo le tausaga atoa e leʻi i ai se faʻamaʻi tasi catarrhal

O le fiaai, fiaai, malosi

O nei faailoilo e le mafai ona fuaina pe faʻamautuina e faʻamaumauga o suʻesuʻega a le laboratory, ae ui i lea, o suiga nei na tutupu i se tulaga faʻaleagaga:

  • ua le toe i ai le fiaaai
  • saturation ina ua maeʻa le 'ai o taumafataga taʻitasi, na mafai ona' alofia meaʻai, faʻamapulaʻaina i tolu taumafataga i aso taʻitasi ma na o sina taimi e faaopoopo ai se meaʻai,
  • pe a ma le 2 masina, o le naunau mo le suamalie na faaitiitia tele, ma ina ua mavae le 3 masina sa matuai ou le manao lava i se mea suamalie,
  • ala mai i le taeao ma moe i le afiafi na faigofie, ma o le malosiaga e tutusa lava i le aso atoa.

I le atoaga, o loʻu ola e aunoa ma le suka ua sili atu le lelei e le gata ona o suiga lelei i le mamafa ma le soifua maloloina, ae ona o se lagona o le saolotoga mai mea taumafa na pulea ai aʻu amioga ma lagona, na mafua ai ona ou le fiafia ma maloloina.

O le a le mea na fesoasoani e aveesea ai le suka?

Amata laʻu faʻataʻitaʻiga, ou te leʻi alu e ola i se tausaga atoa e aunoa ma le suka. Sa ou faia le galuega mo se aso faapitoa, lea na tatau ai ona ou aloese mai le suka i soo se ituaiga. Ou te lei faatapulaaina loʻu saolotoga ma ou te lei faateleina ni matafaioi. O tagata uma e fefefe mo taimi uumi ma galuega mo se taimi le tumau, ma e le o se faʻasalaga. Ae ui i lea, na ou iloa i soo se taimi lava e mafai ona ou taofi le suʻega, na ou iloaina ai foi i le tulaga o le toilalo e mafai ona ou toe amata loa.

I le masina muamua, i taeao uma lava na amata ai i se faʻapipiʻi faigofie: "I le aso, ou te faia le mea sili ou te mafaia e ola ai i se aso e aunoa ma le suka, ma afai ei ai se mea e sese, ua ia te au le aia tatau e amata ai mai le amataga."

Ou te lei taumafai ia ou atoatoa i tau uma ma faatagaina le avanoa e "momoe" ai. I le laasaga muamua, sa naʻo loʻu matauina o aʻu mea na fai, ma le iloa o loʻo ou puleaina le tulaga, ae le o le isi itu.

O se malamalama loloto atu i le matautia o le suka na fesoasoani e mulimuli i lau filifiliga. E lua tusi sa fesoasoani tele i lenei mea: Meaʻai ma le Brain na saunia e David Perlmutter ma Sugar Trap e Mark Hyman, o nei mea uma e lomia i le gagana Rusia.

O le foai atu o le suka e le faigofie. Mo le tusa o se masina, na ou maua se mea e pei o le gau. E faʻaalia i lenei auala i ni auala eseese: o nisi taimi e le fiafia ai e leai se mafuaaga, o nisi taimi e le faʻavaivaia, maʻi tigaina ma se naunau malosi e vave ona 'ai le koko sukalati poʻo inu ipu inu suamalie.

O le faasaʻoina o le meaai na fesoasoani e taulima nei tulaga. Sa ou faateleina le vaega o gaʻo maloloina i laʻu taumafataga ona o pata, popo ma olive o olive, ae o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fuālaʻau fuālaʻau e maua ai le aafiaga o le inflammatory ma o loʻo mauʻoa i omega-6 (gao, soya, sana).

E le aofia ai le suka (paʻepaʻe, enaena, togi, popo, meli, fructose, pekmeza, suauu masani ma a latou mea e maua mai) Ou te leʻi manaʻo e lafoaia le suamalie manaia, o nisi taimi ou te faʻaaogaina ai meaʻai suka e faʻavae i le stevia poʻo le erythritol. O lo latou lelei i luga o isi mea suamalie e le masani ona aʻafia ai le maualuga o le inisalini, e le faʻaosofia ai osofaʻiga o le fiaai ma e le faʻaosofia ai le faʻaopoopoga o gaʻo.

O le sukalatiuliuliuli moni, ma le pata pata koko pe tusa ma le 90%, na avea ma se mea e le masani ai. Afai na e taumafai i lenei mea, o lona uiga atonu e foliga mai e te matua tiga lava. Ae a leai se suka, o le lagona o le tagata na suia ma le tele o meaai e le i fafagaina i le taimi ua tuanai e avea ma mea suamalie).

O mea taumafa taumafa ua avea ma lagolago faaopoopo: magnesium citrate, potassium citrate ma Omega-3 acids fatty. Sa ou talanoa atili e uiga i nei mea faaopoopo i luga o laʻu itulau Instagram (laʻu itulau).

O le iʻuga, mo le tausaga atoa ou te lei faʻaumatia e tasi lava!

O le a le mea o loʻo tupu nei?

Ou te le 'ai lava i le suka ma meaai e sau ai. O laʻu meaai i lona aotelega ua sili atu ona masani, talu ai nei ua ou oʻo atu i le filifiliga o oloa e sili atu ona talafeagai nai lo le taimi muamua. Na sili atu ona faigofie le pulea o le mamafa ma le fiaai, o le naunau i le suamalie na mou atu.

Ou te le fefe e momotu ma 'ai se mea faasaina. Ou te le manao i lena mea. O loʻu iloa o le tofoina o mea e fiafia i ai e mafai ona suia. E na ona e manaʻomia e tuʻuina atu ia oe lava se avanoa i nei suiga.

Sugar e galue e pei o se nonogatupe nonogatupe, e ofoina atu sina malosi ma ni uiga lelei mo se taimi puupuu, ma e maua ai le soifua maloloina e avea o se pasene. Mo aʻu, o le maualuga tele lea o le tau mo le masani o le manaia masani!

O le a ou matua fiafia lava pe afai o le a fesoasoani loʻu aafiaga ia te oe pe afai e te le fiu atoatoa le suka, ona itiiti lea o le faʻaitiitia o lona aofaiga, o lea o le a fesoasoani tele i le tausisia o lou ola maloloina ma le faʻaleleia o le lelei o le olaga.

Afai o le tusitusiga na foliga mai e aoga ma e manaia ia oe - fefaasoaaʻi le sootaga i lau au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo.

Ianuari 2019 faafou. Ou te le 'ai lava i le suka i soo se ituaiga, ou te lagona le manaia ma le faatumauina o le mamafa o le mamafa.

FAITAU E AMATA I LE AOAOINA O LE VAITAI MA LE SAFETAʻI?

Ona e faia lea o le laasaga taua e sosoo ai - fuafua lelei le aoga o le kalori e mafai ai ona vave alu ese le mamafa ma e le afaina ai le soifua maloloina. Kiliki i luga le 'autū o loʻo i lalo e maua ai se faʻataʻitaʻiga tomai faʻapitoa mo meaʻai.

O le afaina o meaai suamalie ma le manaia o le mafuaaga autu lea

A tatou inu se isi ipu keke i le lauti suamalie, tatou te le mafaufau pe o le a le leaga o tatou faia i le tino. Leai, o se vaega faaopoopo o gaʻo o le na o le pito o le aisa. E le mafai ona e mafaufau faalemafaufau i mea e lamatia ai oe i le taumafaina i aso uma o laʻau suamalie ma mea e gaosi ai falaoa:

  • caries
  • solia o le gaosiga o le carbohydrate (lea e le na o le mamafa, ae tele foi isi faafitauli tau le soifua maloloina),
  • o le tele o calories e leʻi faʻaaogaina e le maua e le tino le taimi e faʻaalu ai le avanoa i totonu o se tino malosi gaʻo e faigata ona faʻaumatia,
  • moe le moe
  • faʻafeiloaʻiga masani (pe a oʻo mai le glucose, tatou te fiafia, o le taimi tatou te pa'ū ai, tatou te le fiafia),
  • sili atu cholesterol, ma o lenei mea e afaina ai le ate, fatu.

Faʻasagaga o le mamafa o le mamafa, e tele a tatou faʻamaʻi. Ioe, ma le faaletonu faaletino ma faalemafaufau foi e leaga!

E mafai ona aveesea le mamafa e ala i le faʻamamaina o suka ma falaoamata?

O se taumafataga e aunoa ma le suka ma le falaoamata e aoga tele, ma o le faamaoniga o lenei mea o le tele o iloiloga lelei e uiga i le metotia. Faʻailoa e tamaitai na mafai ona latou ausiaina taunuuga taua i totonu o le masina. Ma i le taimi lava lea latou te lei fiaai, ae na o le lafoaia oa latou falala fiafia, falaoa ma suamalie.

O se taumafataga e aunoa ma le falaoamata ma laʻau suamalie o le a sili ona aoga mo i latou o loʻo i ai se olaga faʻapitoa, faigaluega i le ofisa. O le mea moni e faapea, i oloa o le suamalie ma le falaoamata o loʻo i ai le tele o kalori e matua leai lava se aoga, na o le teuina i luga o le puimanava ma sulu.

O fea e amata ai?

O le toʻatele o tamaitai, o loʻo manaʻo e leiloa ni nai tupe faaopoopo na faʻaalia, popole i le mea moni o le a latou toilalo. E leʻi amata la matou tusiga ma le faʻamalosi, e taulaʻi atu i lamatiaga o mea suamalie ma le manaia. E tusa ai ma fuainumera, o le toʻatele o tagata na taofi le ulaula sa taʻitaʻia e tusitala i luga o le lamatiaga o le ulaula lea na faʻaalia i luga o pusa. O lea la, e tatau lava ona e mafaufau e uiga i mea e tutupu i totonu o le tino pe ae fiafia i se fasi keke!

E tatau ona e amata mai le ulu. O le mea atoa o loʻo i totonu, ma leai se isi mea! Ioe, matou te manaʻomia le suka. O le kulukose lenei, lea e fesoasoani i le faiʻai e galue malosi ai. Ae o le aveina o le kulukose mai le suka ma le lauti, o se mea suamalie, o se fasi keke ma nai apa e tele tele. Mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona e tuʻuina atoa lau laʻau mo le umi o le taumafataga. Ona, lemu, o le a tatou o ese mai le meaʻai, o le a toe amata ona tatou 'ai i le suka, ae i le faʻalelei.

Fai mai fomaʻi, pe a mavae le 21 aso e faʻaaogaina e se tagata mea fou uma, e aofia ai le ola e aunoa ma ni amio leaga ma tusa ai ma se meaʻai fou. Taumafai e ola i vaiaso e tolu, ma o le a e malamalama e te le manaʻo e 'ai se keke, faʻafefiloi ma sukalati.

Ina ia mafai ona "suamalie" le taumafataga e aunoa ma ni mea suamalie ma suamalie, ma ia tetee atu i le teenaina o le kulukose ma le tele o gaʻo, o oloa e faatagaina, ae o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i se taimi mulimuli ane.

Ua e amata? Alu pea!

O lea la, afai e te faaosofia oe lava ma mautinoa e te le 'aina fualaʻau ma falaoa seʻia oʻo ina e le maua le mamafa, ona manaʻomia lea ona e amata galue i le mamafa:

  1. Aveese le fale ma le atoatoa o mea suamalie uma. Leai se mea e te ole atu ai i lau tane poʻo lau tama e tapuni lauusiusi i lalo o lou maota. Talitonu mai ia te aʻu, o le a amata ona e sailia le ki i le aso lona tolu, pe afai e le muamua, aua o le fua faasaina e suamalie.
  2. E le faatagaina fale e tuʻuina le lauti ma le keke ma keke i o latou tinamatua, uo, ma aumai fale faasaina i le fale.
  3. Ae mo falaoa, taumafai e le amanaiaina e le malosi.
  4. Aʻo faʻatau, alu faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga meaʻai. Afai na e alu i fafo mo masima, ona e ave saʻo lea o le masima, ma alu sao i le faamalama
  5. O le suauu e na ona faʻailoaina ai lou manava, o le a e manaʻo pea i selu, aua e te faʻaaogaina.
  6. Afai e faigaluega se tagata i kuki, inu i le lauti suamalie, sasaa oe lava i se espresso, o le a ia aveesea le manaʻoga mo lauusiusi.
  7. Taofi uma falaoamata, e oo lava i le falaoa pogisa ma le pasta.

Tulafono o taumafa

O se taumafa e aunoa ma le suka ma le falaoamata o le a maua ai le maualuga o le taunuuga, pe afai, i le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o oloa, faʻaaoga tulafono o le 'ai:

  1. Aʻai soo, ae le lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, muamua na e 'ai faalua i le aso, ae' ai uma le muamua, lua ma le compote. Ia 'ai nei i le 5 taimi, ae i ni vaega laiti (o le vaega sili e mafai ona fetaui i le lima e tasi).
  2. Faʻaaogā nisi vaiinu, ma e tatau ona ulufale i le tino e le gata mai soupese ma meainu. Tea, meainu suamalie, meainu suamalie, kofe, vai - o meainu nei. O le suavai i le aso e manaʻomia ai le itiiti ifo i le 3 lita, e tusa ma le lua lita o vai manino.
  3. E tatau ona e 'ai tele fiber, e maua i fuālaʻau fou ma fualaʻau.
  4. Faʻasaga meaʻai kuka i le taimi o le fulu poʻo le ulaula. Taumafa kuka ma fufulu ipu.

Ia, e aoga le taʻuina atu o soʻo se meaai o le a sili atu ona aoga, pe afai e aofia ai foi le gaioiga faaletino. Galuega faʻamaonia? Savali ia te ia, ona sosoo ai lea ma le fale i luga o vae. Savalivali i le paka, aua e te nofo i le faaiuga o le vaiaso i le fale, alu e savali! Aʻa i luga o faasitepu, teena le lifi (ioe, pe a e le ola i luga o le fogafale 92). Saini i luga mo se vaitaele po o le falemaʻi, amata ola malosi!

Meaʻai suamalie Sugar-Free

O se taumafataga e aunoa ma le suka ma le falaoamata e tatau ona faʻaauau e aunoa ma le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga ma le tele o suti. Aua lava nei inuina mea inu ava. E aofia ai le tele o suka. O le a se mea o le a fesoasoani e faʻamalie ai lou fiainu?

  • vine ma fualaau suamalie,
  • lauti o soo se ituaiga
  • kofe
  • chamomile fusion,
  • suamalie fou, suamalie moli po o karati.

Ae mo le teuteuina o le chamomile, ona e inu soo lea. E le gata ina lelei, ae aoga foi: e vave ona oso i luga o le gataifale, ei ai aafiaga e le afaina ai (e taua tele i le taimi malulu), faaleleia atili le taumafaina o meaai, ma aveesea ai le manao mo le suamalie.

E faʻafefea ona "suamalie" le meaai?

Ma o lenei, e pei ona folafolaina, matou te faasilasilaina se lisi o meaai e mafai ona e 'ai i nisi taimi. Ae e le o lona uiga o nisi taimi, ae tele. O tulafono nei o loʻo taua i lalo:

  1. Afai e te mumusu e te lagona le gaʻo pe a e teenaina gaʻo meaʻai, ona oʻo lea i le taimi o le aoauli e mafai ona e 'ai se falaoa atoa.
  2. Faatasi ai ma le teenaina o selu, ua e lagona le malepelepe, ua e le fiafia? O le mauaina i lea aso i lea aso (mai le 11 i le 1 i le afiafi) o le a fesoasoani i afa o marshmallows poʻo le: tasi marmalade, marshmallows, se fasi lanu suamalie poʻo se fasi keke sukalati.

E pei ona latou fai mai, e leai se mea e sili atu ona faigofie ma e sili atu ona manaia nai lo se faʻamaʻi ese mai le manaʻoga. Afai e te 'ai se suamalie suamalie poo le suamalie, ona inu lea o le lauti fua, ae na o lemu. Ma e mafai ona e faʻatumu le taele, tuʻu moligao manogi, moli moli, ma faʻaalu i totonu o le pulu. O le isi filifiliga o le alu i le falemaʻi poʻo le laulu matagofie, e faʻamalosi, vali, ae na o se savaliga!

Meaʻai e aunoa ma le suka ma le falaoamata: meaʻai

Afai e te pipii atu i la matou lisi faataitai, ona fai lea i le vaiaso muamua o le taumafataga e mafai ona e leiloa mai le lua kilokalama - e fuafua i le uluai mamafa ma le metabolism.

  1. Taeao o le taeao - o se fasi fasi falaoamata po o le afa o le moli.
  2. Breakfast - falala mai soʻo se cereal, vaega - mai le alofilima o lou lima. O Porridge e mafai ona kuka i le susu po o le vai, faaopoopo se sipuni o le meli.
  3. O se meaʻai ao le i faia le afiafi (lua itula ma le itiiti ifo i le lua itula pe a uma le 'aiga o le taeao) - afa se moli, poo se apu, po o se fasi keke.
  4. Taʻaloga (tautua ma le pama) tuna soupoa poʻo susu moa ma fualaau faisua, poʻo le salati o le sami. O se ipu lauti (soo se) po o se sua, poʻo le bromomile broth.
  5. Lua itula i le maeʻa o le aoauli, ae le itiiti ifo i le lua itula ao leʻi faia le aiga o le afiafi, e te manaʻomia se meaʻai. I le avea ai o se meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina se tamato, suamati, suamalie poʻo le karuti, se apu - se mea malamalama.
  6. O le taumafataga o le afiafi e tatau ona faʻamalosi ina ia le alu i le moega e leai se manaʻoga e 'ai se meaʻai. Taumafa i aano o manufasi i le saumati faʻatoʻai ma le araisa kuka ua teuteuina.
  7. Lua itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, ae le itiiti ifo ma le lua itula ao leʻi moe, e mafai ona e inu i se ipu vai. pe ai ni fua.

O faʻamatalaga e uiga i se taumafa e aunoa ma le suka ma le masima, lea e tumau mo le 14 aso (lua vaiaso), e le itiiti ifo le lelei, seʻi o tatou iloiloina puupuu. O le a le mea o le a tupu pe afai tatou te mumusu e le gata na o mea suamalie ma meaʻai taumafa, ae masima foi masima?

Lua vaiaso meaai

Aisea na tonu ai aso e 14? O le taumafataga ua mamanuina mo le mea moni e faapea i le taimi lea e sui suiga o le tofo o le tagata, e masani ona 'ai e aunoa ma le suka ma le masima. I totonu o le lua vaiaso, e toe foʻi atu faiga masani i mea masani, o le mamafa e alu ese atu i le alualu i luma. E tusa ai ma tamaitai, i le lua vaiaso e leai se suka, masima ma falaoamata e mafai ona e leiloa mai le 3 i le 8 kilokalama, lea e toetoe lava pei o le masina e tasi ma se meaai e aunoa ma le suka ma le falaoamata! Tala lelei mafaufau!

O mataupu faavae o le taumafa e aunoa ma le masima ma le suka "14 aso":

  1. E tatau ona saunia uma ipu ma le leai o suka, masima. E le mafai ona e 'ai le falaoamata, aua o nei mea e tele calorie ma gaʻo, ma e seasea ona maua se paʻu e le faʻasalasua pe leai.
  2. E tatau ona e 'ai i le auala saʻo i le 14 aso, ae o oe lava e te le manaʻo e faʻatau meaʻai na masani ai.
  3. Ina ia totogi mo le tofo o masima, e tatau ona e faʻamalieina ipu i le sua o le tipolo, soya sauce, gaʻo.

Faʻataʻitaʻiga mo le lua vaiaso

Se taumafataga e 14-aso e aunoa ma le suka, masima ma falaoamata e le o se galuega faigofie, ae e mafai ona faia pe afai e te manao moni. Matou te fautua atu e fuafua se lisi o le a fesoasoani e te ola ai i nei vaiaso e lua e aunoa ma ni faafitauli:

  1. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e' ai le falaoʻo, ae sili atu le salati fualaʻau, o le vaitau ma sina sua o le tipolo.
  2. E lua itula pe a uma le 'aiga o le taeao, e mafai ona e inu i se ipu malamalama suamalie fou pe aina foi le apu / vine / lanu / moli / fasi moli.
  3. Mo le taumafataga o le aoauli, faʻamalosi le susu o le susu, faʻano le araisa, 'ai ma le soya soya.
  4. I le aoauli, faʻafefiloi le siʻi gaʻo mama-mama ma vine.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi, kuka se omelet - e aunoa ma le masima.

O faʻamatalaga e uiga i le taumafataga e aunoa ma le falaoamata ma suamalie, faʻapea foʻi ma le leai o masima, e naʻo le lelei. Latou te tusia e faigata tele naʻo le vaiaso muamua, ona amata lea ona faʻaaogaina.

Afai e le mafai ona e tausia le vaiaso muamua, aua le fiu, toe amata, ma faʻaauau pea seia mafai ona e taulimaina. Matou te moomoo ia manuia oe!

Glycemic Product Index

O lenei faailo i numera numera o loʻo faʻaalia ai le aafiaga o se oloa faapitoa i le faateleina o le kulūkose o le toto. O lona uiga, o le gaioiga o le gaʻo. O le maualalo o le GI, o le umi o loʻo faʻafefeina ai le gaʻoina o le tino ma tuʻuina atu ai se lagona o le atoatoa.

O le taumafataga o loʻo faia i mea taumafa ma GI maualalo ma feololo, o mea taumafa maualuluga maualuga e faʻasaina. O le filifilia o fualaau 'aina ma fualaau faisua e lautele, ae o loʻo i ai pea nisi tuusaunoaga.

O lea, o le siʻitia o le GI e mafai ona aʻafia i togafitiga vevela ma le tumau o le ipu. O lenei tulafono e faʻaaoga i fualaau 'aina e pei o kāloti ma beets. I se foliga fou, o ia oloa e faatagaina, ae o loʻo faʻafefiloi. Pau i lalo o le faasaina. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea i le faagasologa o le gaioiga na latou "leiloa" fiber, lea e nafa ma le tafega o le glucose i totonu o le toto.

GI division scale:

  • 0 - 50 PIECES - faʻamaulalo maualalo,
  • 50 - 69 PIECES - fua,
  • 70 iunite ma luga o se faailoga maualuga.

I le faaopoopo atu i le GI, e tatau ona e gauai atu i le kalori o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻititi maualalo le GI, ae maualuga le kalori.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai

O meaai e leai se suka e maua ai le i ai o oloa o meaola ma fualaau faisua i meaʻai i aso taitasi. Auaunaga e tatau ona laʻititi, o le numera o taumafataga mai le lima i le ono taimi i le aso. O le faamamafa e tatau ona tuu i luga o puipuiga ma gasegase faigata.

O lagona o le fiaai e le tatau ona faatagaina. I le uma, ona i ai lea o se tulaga lamatia maualuga o le "momotu ese" ma le 'aiina o meaʻai. Afai ei ai se manaʻoga malosi e 'ai, ona mafai lea ona e faatulagaina se meaai maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu susu o le susu susu, kulimi po o se lima o fatu.

O nusipepa o le "faaola ola" lea e vave faamalieina ai le fiaai ma avatu ai le malosi o le tino. O fatu o loʻo i ai ni faʻamaʻi e sili atu ona suamalieina nai lo puipuiga e maua mai i aano po o iʻa. O le aso e le sili atu i le 50 kalama.

O le tele o taimi i le aso, e tatau ona aofia i le lisi o meaʻai e maualalo le gaʻo, iʻa ma iʻa. O mea nei e faatagaina:

  1. moa
  2. lapisi o lapiti
  3. toso
  4. salu
  5. lafumanu
  6. moa moa
  7. polu
  8. pike
  9. perch
  10. seafood - squid, anufe, vali, vavae, mussel.

O le paʻu ma le gaʻo totoe e tatau ona aveesea mai le aano. E le manaomia le kukaina o soupisi mai aano o manu ma iʻa, e sili atu le faaopoopo atu o se mea na faia i se mea e fai i le ipu.

O oloa gaosi susu ma susu e avea ma faleteuoloa o le calcium. E le gata i lea, e mafai ona avea i latou ma se taumafataga matagofie poo se meaʻai. Meaʻai gaʻo gaʻo itiiti e tatau ona filifilia. O le yogurt ma le kulimi suamalie e leai se faʻataʻitaʻiga o se laʻei sili ona matagofie mo fualaau aina suamalie, fualaʻau ma salamoa.

O meaʻai e faatagaina ai oloa mai lenei vaega:

  • kefir
  • yogurt
  • susu susu,
  • yogurt
  • kusi falaoa
  • susu atoa, susu ma susu susu,
  • tofu cheese.

Fualaau faisua e mauʻoa i le fiber, faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract ma aofia ai le tele o vitamini ma minerale taua. O sea ituaiga oloa e tatau ona tumau i le taumafataga.

E mafai ona e filifili mo na fualaʻau:

  1. soʻo se ituaiga kapisi - broccoli, puaafele, pulupulu Brussels, kopa paʻepaʻe ma le mumu,
  2. logo ata
  3. Tomato
  4. kukama
  5. asparagus pi
  6. aniani
  7. squash
  8. eggplant
  9. zucchini
  10. radis.

O uiga lelei o fualaau faisua e mafai ona faaopoopoina i laʻau - meaʻai, letusi, basil, galala vao, pasisa ma pi.

O fualaau aina ma vine o se mea e le mafai ona faʻaalia pe a mulimulitaʻia lenei taumafa. Ae o loʻo aofia ai glucose, o lea o le alauni faatagaina i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 200 kalama.

Fualaau aina suamalie ma vine:

  • gogoberry
  • le malamalama
  • se apu
  • pi
  • apricot
  • lanu mumu ma le uliuli,
  • strawberries ma strawberries,
  • fugalaau
  • soo se ituaiga o fua suamalie - pomelo, mandarin, lemon, lemoni, moli, vine,
  • peach.

O fua e mafai ona 'aina fou, faia mai ia salakeke, ma e oo lava i mea suamalie - marmalade, gelini ma jam. O le mea autu o le suia o le suka ma se suauu, mo se faataitaiga, stevia. E le na o le tele o taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae e tele foi meaʻai.

I le faʻaaogaina o fua, e mafai ona e kuka ai le kulimi kulimi-calori, lea e mautinoa o le a le aofia ai le suka ma le tele o faʻatoʻaga. Ina ia faia lenei mea, ua lava le utaina o fualaau aina ma le yogurt e le faaseeina poo le kefir i totonu o se mea e sili ona suavai ma aumaia i latou i se tulaga tutusa tutusa.

O fualaau aina suamalie ua i ai le tele o le potassium. Latou te puleaina le faʻalelei atoatoa o le tofo o cereals. E tatau ona 'aina' anufe mo le 'aiga o le taeao, ma e mafai foi ona faʻaopopo i soupeti.

  • buckwheat
  • penina penina - o loʻo i ai le mea aupito sili ona maualalo i le kalori,
  • lanu enaena
  • karite karite
  • sipela
  • oatmeal
  • millet.

E sili atu ona lelei le kuka i le vai ma aunoa ma le faʻaaogaina o le pata. O le faifai pea e tatau ona faʻasaga.

E le tatau ona e fiu gaʻo i lenei meaʻai. O le mea autu o lo latou faʻaaoga lelei. E tatau ona e faaopoopoina le suauʻu fuālaʻau i fualaʻau fualaau aina poʻo le 'ai i iʻa gaʻo i le tele o taimi i le vaiaso - samasoni, meli poʻo tuna. O lenei iʻa e aofia ai le aoga o le Omega-3, lea e manaʻomia le physiologically e fafine uma.

O le taumafataga o le glycemic, o loʻo i ai le tapulaa maualalo o tapulaa i oloa, e maua ai foi taunuuga lelei i le paʻu o le mamafa, ae i le taimi lava e tasi o loʻo tau malosi ai ma isi pauna.

Manatu o tagata e uiga i meaʻai

O le mea lea, o le teenaina o le suka ma iloiloga o le mamafa o tagata i le tele o tulaga e lelei. Latou te maitauina e le gata o taunuʻuga manuia na ausia, ae o se faʻaleleia atili o le soifua manuia lautele - faʻamautuina o le maualuga o le toto toto, faʻamautuina o le toto maualuga.

Mo le toʻatele o tali, i le lua vaiaso o le taumafataga, e oʻo atu i le fitu kilokalama na leiloloa. I le taimi lava e tasi, i aso muamua o ia meaʻai, na faʻaumatia tagata i le 2 - 3 kilokalama. Ae e tatau ona e iloa o lenei mea ua sili atu le aveese mai le tino, ae le o se faaitiitia o le tino.

Faatasi ai ma le gaioiga faaletino, na sili atu le faʻaogaina o taunuuga, ma sili atu le mamafa o le mamafa. E maitauina e matua pau lava le mamafa o le mamafa e iloa ai o lenei taumafataga, o se amioga masani o le 'ai saʻo o loʻo atiaʻe.

O nisi nei o iloiloga moni:

  • Natalya Fedcheva, 27 tausaga le matua, Moscow: mai lava i le amataga o loʻu matua sa i ai se uiga e sili atu le mamafa. Faʻasalaga uma o amioga masani i totonu o lo matou aiga. Faatasi ai ma le matua, na amata ona ou lagona le le fiafia mai le mamafa, ma le masalosalo o le tagata lava ia. Sa i ai se mea e fai i lenei mea. Sa ou sainia mo le malosi, ma sa fautuaina au e le faiaoga ia ou mulimuli i se meaai e leai ni suka. O le a se mea e mafai ona ou fai atu, sa ou nofo ai i luga mo le ono masina i le taimi nei ma o aʻu taunuuga e itiiti ifo i le 12 kilokalama. Ou te fautuaina tagata uma!
  • Diana Prilepkina, 23 tausaga, Krasnodar: ao ou maitaga, na ou maua 15 pauna faaopoopo. Avea ma se tina talavou Sa ou manao e pei o muamua. Ma na amata ona ou saili mo se "meaʻai taumafa" lea o le a fesoasoani ia te au e vave aluese ai le mamafa ma i le taimi lava e tasi e le faaitiitia ai laʻu meaai, aua o aʻu o se tina tausimai. Ou te leʻi ausia le sini mulimuli. O aʻu taunuʻuga e itiiti ifo i le iva kilokalama i le masina. E tusa ma le iva isi fuafuaga, ae ou te talitonu i loʻu manuia. Faafetai i se meaai e leai ni suka.

I le faaiuga, ou te fia matauina o ia mataupu faavae o meaai e leai se suka e talitutusa lava ma mataupu faavae o le togafitiga o le maʻisuka ia e le gata i le faaitiitia o le toto kulukose, ae faapena foi i le faatulagaina lelei o tino uma.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o loʻo tautala le teineititi i taunuuga na maua i luga o se meaai e leai ni suka.

Iʻuga o le tolu masina le teena o le suka (tusitusi-i-le-mita)

E pei ona taʻua e le tagatanuʻu M. Tsvetaeva: "O le auiliiliga o se faamatalaga e toetoe lava o taimi uma e afaina ai lona saʻo," ma o lenei ua ou latalata: "Sei o tatou sili atu ona patino ma i le mataupu."

Afai e te faʻaaoga uma mea lelei o le faʻamamaina o suka mai le pou muamua, ona mafai lea ona ave ma tusia i le lisi:

  1. Paʻu faʻamalosi
  2. "O mea ua fai ma vaisu sili" o le a mou atu
  3. Afai e te teena le faʻamamaina, o le ae taofi le inu o le tino i le fufuluina o paʻu ma isi vailaʻau,
  4. O le faʻatupulaia o le gauai o le a faateleina,
  5. O le aʻafiaga o le psoriasis, maʻi suka ma isi faamai o le a faaitiitia,
  6. O le lagona o le fiafia o le a faateleina
  7. O le paʻu o le a mama
  8. O le ae iloa le tofo moni o fua.

A maeʻa le 3 masina o se fiaʻai fiaʻai, e mafai ona ou taʻu atu le mea moni ma le mea e leʻo mo se taimi faapena

1 itu (Pauna faʻamautu)

Ou te le iloa pe o le a se tasi, ae na ou mauaina kilokalama. I le popofou, o le fiaʻai na vaivai, ona tele ai lea o le meaʻai. E mautinoa lava, a maeʻa le tele o taimi, o le a toe foi i le tino masani, ma o lenei mea, o le a tumau loʻu mamafa. Ae o laʻu uo, o le a vave ona ou faanatinati - Ou te lei faatapulaaina au lava ia i isi oloa - Ou te fia taumafa - na ou 'ai, talu ai o loʻu tino faavae ua mafai ai ona ou' ai mai le manava.

Ae a le o le suka ou te ai ai i le meli, ona ou le maua lea o se zhora, e pei o le vaivai i Me.

Mai oʻu mafaufauga:

Afai o lou loto o le "fagu", ma o le a pulea lou manaʻo, ona ou manatu lea e mafai ona aveesea le mamafa. E ui lava, o le a se mea e mafai ona ou fai atu - o mea ola uma e eseese,)

2 vaega ("Manuia vaisu" o le a mou atu)

Mo le 3 masina, leai, ae sili atu i le taimi, ioe, aua o aso uma e te manaʻo ai e itiiti ifo ma itiiti le suka.

Ou te iloa se teineititi ua leva ona ia teena le suka ua faamamaina, ma o lea na te faamautinoaina ai o le tofo o le suka ua faamamaina e oo lava ina leaga, ae mai lea taimi i lea taimi na te faaleagaina ai o ia lava i se meli.

3 itu (Teʻena le faʻamamaina, o le ae taofi le inu o le tino i le fufuluina o paʻu ma isi vailaʻau)

O le mea moni, e le o aʻu o se tagata fomaʻi, ma o suʻesuʻega suʻesuʻega e le o se vaega o aʻu fuafuaga, ae ou te manatu o le teenaina o le suka faamamaina o le a tatou faʻaititia ai le tele o "ituaiga uma o gaʻo" i le tino.

4 itu (Faʻaopoopoga le taimi e faʻalogo ai)

O le a ou le fai atu se mea e uiga moni lava i le faʻamalosi. Masalo o se vaitaimi umi o le aloese mai laʻau suamalie e manaʻomia, ma o lea na ou le iloa ai le tele o eseesega.

5 vaega (O le aʻafia o le psoriasis, maʻi suka ma isi faʻamaʻi o le a faʻaitiitia)

O le a ou le faia se tala e uiga i le maʻisuka ma le psoriasis. Muamua, ou te le o se vailaau, ma lona lua, faafetai i le Atua, e leai se tasi pe le isi.

6 itu (O le lagona o le fiafia o le a faateleina)

Ioe, o le mea moni, o le fiafia e sasaa atu "i luga o le tau", ae le o le fiafia lea, ae o le filemu filemu mai sina manumalo laitiiti ia te oe lava.

7 itu (O le paʻu o le a mama)

I loʻu tulaga, o le paʻu na sili ona mama. Atonu o se mea na tupu, ae atonu e leai, ae o le mea moni lava. E le gata i lea, e ese uma lava i tatou - e eseese mata, taliga ma laugutu, ma e eseese o tatou paʻu, o le taunuuga i le lona fitu o mea atonu e ese mo oe ma au.

8 vaega (O le ae iloa le tofo moni o oloa)

Mausali: "Ioe, ioe, ioe, ioe, ioe!" E mautinoa lava ua sili atu le faʻalauteleina o faʻalauiloa. Le au tama e, o le tea e mafai ona manogi, o lea ua amata ona ou malamalama pe aisea e le suamalie ai e le au tea tea. Ae peitai, e le gata i mea inu.

O le manatu masani o le suʻega suka

E pei ona e matauina, o le vavega e leʻi tupu, ou te leʻi toe faʻafouina mo le 20 tausaga ae, e ui i lea, o taunuuga o le teena o le suka ua maeʻa pe a ma le 3 masina. Faʻalogo lelei i le mea moni e masani ona ou faʻaaogaina le fuaitau: "Ua eseese i matou uma, o le mea lea e ono eseese ai taunuuga" ae peitai, e mautinoa lava.

E faigofie lava ona ola i le suka mama, pe lelei foi - lafo se sipuni o suka gaosia i kofe, puipuia - o se "mea taufaaleaga", ma sa ou fiafia, e manaia i loʻu gutu.

A aunoa ma le toe faʻaleleia, aemaise lava i le taimi muamua, o le vave le fiafia e le lava, e manaʻomia e le tino se mea suamalie. Ae o le ola e aunoa ma le faamamaina e sili atu ona aoga ma sili atu ona sao.

O le a ou tuʻuina atoa le suka?

O le a ou le folafola atu, ae o le a ou taumafai pea e aua le 'aina le faamamaina.

Leai, e le o aʻu o se tagata sili ona lelei ma o le a ou le ula ia te au lava, o lea o le a tumau pea le meli i laʻu laulau umukuka. Ma suamalie ma maloloina.

Pau lava, ma le faʻaaloalo, Oleg.

    Category: Manulauti Meaʻai Meaʻai: Soifua Maloloina
Oleg Plett 7:57 i

O le a ou fiafia pe afai e te fesoasoani i le atinaʻega o le 'upega tafailagi i le kiliki i luga o faapipii i lalo :) Faafetai!

Tuua Lau Faamatalaga