Tachycardia fualaau mo le maʻisuka

Ole faʻalavelave ole fatu ole maʻisuka e mafai ona aliali mai ile talaaga o le maʻi lava ia pe tupu ile taunuuga o ona faʻafitauli. O ia faʻamaʻi e aofia ai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, maʻi o le fatu ma isi pathologies.

E taua le matauina o le natura o le faʻaliliuga ma le faʻalavelave faʻalavelave i le maʻisuka e mafai ona ese. O le mea lea, e le o tulaga uma e manaʻomia ai togafitiga ogaoga, aua o le tele o faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le tagata maʻi i lona olaga atoa. Ae o nisi faʻamaʻi e vave ona alualu i luma, ma o se taunuuga o le tupu aʻe o ni faʻafitauli ogaoga, lea e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, tachycardia e atiina ae. Ae o le a le faʻamaʻi ma pe faapefea ona lamatia mo le maʻisuka?

O le a le tachycardia ma o ona uiga

O lenei faʻamaʻi e tupu pe a faʻalavelave le fatu o le fatu pe a oʻo ina masani ona tupu.

Ma le isi, o le toilalo e mafai ona tupu e le gata i taimi o gaioiga faaletino, ae faʻapea foi pe a malolo se tagata.

Tachycardia e faʻapitoa ma faʻapitoa. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e mafai ona o faatasi ma le maʻisuka.

Ae i le maʻisuka e aʻafia i taaloga, o le vave vave o le fatu e aliali mai ma soʻo se avega. E le gata i lea, o isi itu e fesoasoani i lenei tulaga matautia:

  1. ogaoga faigata
  2. faʻamaʻi faʻamaʻi
  3. fefe ma mea.

Ae a maeʻa le faʻamalositino poʻo le faʻaitiitia o le atuatuvale o le atuatuvale, o le fatu e masani lava ona toe faʻafoisia na o ia lava. O fua masani masani o le fatu e 60 -80 i le minute. Afai e sili atu i luga o le 90, ona faailoa lea o le tachycardia, ma afai e maualalo, bradycardia.

Tachycardia i le maʻisuka e le o taimi uma e faʻaalia ai i le tele o faʻaʻailoga, o lea e ono le iloa ai e le gasegase le i ai o sea solitulafono. E masani lava, o se faʻamaʻi lea e naʻo le maeʻa ai o se suʻesuʻega eletise.

E le gata i lea, o le faateleina o le fua o le fatu e mafai ona o mai faatasi ma faailoilo o tagata maʻi e le o iloa lelei e pei o isi faʻamaʻi. I le faaopoopo atu i se lagona o se fatu malosi, o le tachycardia e masani ona o faatasi ma le tele o isi faailoga:

  • vavao
  • fesuiaʻiga o le pisapisao ma le vave televave,
  • puupuu le manava
  • tulaga le mautonu
  • o se lagona o le liliu ese po o se paʻu i tua o le sternum,
  • lagona o loʻo fatu le fatu.

O nisi taimi o le gasegase i totonu o le fatu e iloa i taimi o faitauga e aunoa ma le i ai o se faʻataʻitaʻiga falemaʻi.

O le tele o faʻamaoniga e masani ona tupu ma se umi faaumiumi o le maʻisuka e masani ona tulaʻi mai i le talaaga o le neuropathy autū o le maʻisuka. O se faʻalavelave o le hyperglycemia masani, pe a afaina ai neura o loʻo i totonu o le loto. Afai e afaina, ona i ai lea o le solia o le fatu fatu.

I le maʻi o le maʻisuka, e tupu ai le sinus tachycardia. E le gata i lea, e faʻaalia lava ia lava pe a maʻi le tagata maʻi. O le fua o le fatu i lenei setete e mai i le 100 i le 130 pa. i minute taitasi.

E i ai foi le leai o se aafiaga o le manava i le fatu fatu. A maloloina se tagata, ona oʻo lea i le taimi o le manava loloto, o le fatu e faasolosolo ona faʻaitiitia.

O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le faʻavaivaia o le gaioiga o neura sisiʻo, lea e faʻaitiitia ai le fua o le vaʻaia o le loto.

Mafuaaga o le Tachycardia

I le maʻisuka, e aʻafia ai neura namu, lea e mafua ai le vave o le fatu. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le togafitiga o le togafitiga e afaina ai matagaluega agaalofa o le NS autonomous.

Afai e leai se lagona i le tootoo o le nerve, o lenei mea e fesoasoani i le faʻaalia o le tachycardia, ae le gata i le atinaʻeina o le IHD ma se auala faʻapitoa.Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o le tiga e tau le mafai ona lagona, o le mea lea, i nisi o maʻisuka, e oʻo lava i se fatu faʻafuaseʻi e tupu e aunoa ma le tele o le le mautonu.

O le mea lea e sili atu le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka, ona o le taimi e le togafitia ai, e mafua ai le maliu. O le mea lea, afai e tupu le tachycardia, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau cardiologist, aua o le pau lea o le auala e faʻagesegese ai pe taofia le atinaʻe o le neuropathy cardiac autonomy i le maʻisuka.

Afai e le o maitauina i taimi taimi ni mea le masani ai i le fatu, ona iai lea o suiga i NS. O lenei tulaga e faʻaalia e ala i faʻamaoniga faʻapitoa:

  1. fusi nifo,
  2. pogisa i mata
  3. vavao.

O nei faʻaaliga e aliali mai pe a sui le tulaga o le tino. O nisi taimi latou te pasi ane pe leai foi pe a toe foi le maʻi i lona tulaga muamua.

Ae ui i lea, o faʻamaoniga o loʻo i luga, e aofia ai le faʻanoanoa, e mafai ona tupu pe a iai se togafitiga o le fusi o le sinus, o le paroxysmal rhythm disturbances, ma le atrio-ventricular block. O le mea lea, ina ia iloa le mafuaʻaga moni o le gaioiga i totonu o le fatu, e manaʻomia ai faʻamatalaga faʻapitoa.

E le gata i lea, o le neuropathy cardiovascular i le maʻisuka e matautia foi ona e matua faateleina ai le ono maliu faafuaseʻi ma le tupu mai o le fatu ma le pulmonary pueina i le tulaga o le togafitiga o fualaau oona ao faagasolo le taotoga.

E le gata i lea, o le maʻisuka tachycardia e tupu aʻe i le dystrophic myocardial. E mafua ona o se faʻafitauli o le gasegase e mafua ona o le le lava o le inisalini ma le le mafai o le kulukose ona ulu atu i totonu o le membrane i totonu o le fatu maso.

O se taunuuga, o le tele o le malosi o le malosi i le myocardium e tupu i le faʻaaogaina o le freeyl xylitol. I le taimi lava e tasi, o loʻo maua i totonu o le cell, gaʻo gaʻo, e leʻo faʻamaʻapeina, lea e sili ona lamatia pe afai e maua mai le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu fatu.

O le mea lea, o le dystrophic myocardial e mafai ona taʻitaʻia ai ituaiga uma o faʻalavelave taulaʻi o le fati, faʻaitiitia, faʻapipiʻi tui, ma isi.

E taua le iloa o le togafitiga o ia ituaiga o maʻi e ese mai le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

E taua le iloa o le microangiopathy, o tamai vaa e fafagaina le myocardium e aʻafia. I le faaopoopo atu i ai, e taʻitaʻia ai i le tele o mea leaga i le fatu. O le puipuiga aupito sili o le maʻi o le myocardial o le maʻisuka ma le neuropathy o le totogi lea mo maʻi faʻamaʻi, o lona uiga o le maʻisuka.

O le mea moni, na o le auala lava lea e mafai ai ona taofia le tupu mai o faʻafitauli o le hyperglycemia masani, e aofia ai le microangiopathy, neuropathy ma le myocardial dystrophy. O le mea lea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le tatau ona sili atu i le 6 mmol / l sutra i luga o se manava gaogao ma e le maualuga atu nai lo le 8 mmol / l pe a mavae le 120 minute. pe a uma le taumafataga.

E i ai le tele o mea e mafai ona faatelevaveina ai le atinaʻe o tachycardia i le maʻisuka:

  • umi o le maʻisuka
  • afaina
  • ogaoga maualuga
  • faʻasalaga o le maʻisuka,
  • ulaula
  • faʻafitauli e fesootaʻi ma le hyperglycemia masani.

Ituaiga o Tachycardia

O le ituaiga taatele o le fatu o le faʻalavelave o le fatu o le tachycardia, o le tele o taimi o stroke e sili atu i le 70. O le tulaga ese o lenei tulaga o le pe a tupu, e le suia le fatu o le fatu, ma na o le numera o suiga e suia.

O le maʻi e tupu i totonu o le pusa o le sinus, pe a tulaʻi mai se tuʻinanau i lalo o tuutuuga masani o le faʻasalalauga masani o le fiafia. O le nato o loʻo i le itu taumatau o le fatu, i le taimi muamua e aofia ai naʻo le vaega lenei o le okeni, ona faʻasalalauina lea o le manaʻoga i ala agai i le agavale agavale.

Afai o le gaioiga o le mamafa o le agasala e faʻalavelaveina, ona i ai lea o se aafiaga le lelei i le faʻaosoosoina o le faʻasologa mai le pona i le vaalele.

I luga o le ECG, o le sinus tachycardia e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Loto o le fatu e 90 paʻu i 60 sekone,
  2. le leai o se mea sese i le fati,
  3. faateleina i le vaitau PQ ma le amplitude P,
  4. pono lelei R.

E le gata i lea, e ese mai i le tala o le maʻisuka, o le paroxysmal tachycardia e mafai ona tupu, lea e faʻaalia i se foliga mataga ma le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona mou atu. O se ituaiga paroxysmal o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu e aliali mai pe a tupu se faaletonu i totonu ole suauu masini.

O le umi o le osofaiga e mafai ona ese mai le 2 minute i nai aso. I lenei tulaga, o le fatu fatu e eseese mai le 140 i le 300 pa. i minute taitasi.

E tolu ituaiga o tachycardia paroxysmal, lea e iloga i le faʻasalalauga. E faʻaoga, faʻapitoa ma faʻataunuʻu.

O le mea lea, faatasi ai ma le fomaʻi, o se faʻalogona faʻaleagaga e aliali mai i lenei vaega o le okeni. O le mea lea, o le fatu o le fatu e amata ona vave faʻatopetope (e oʻo i le 220 luʻu i minute).

Atrial tachycardia e le masani. Mo se maʻisuka, o se ituaiga sili atu ona matautia o le maʻi o le parochyysmal tachycardia ventricular ventricular.

I le uma, o le vasega o lenei ituaiga o PT e matua ogaoga, ma oso i le toto faʻasolosolo faʻatasi ma ia. O le tupu mai o lenei ituaiga o togafitiga e faʻaalia ai se osofaʻi fatu.

E le gata i lea, i le maʻisuka, e mafai ona tupu le fivalavai i le ventricular pe afai o le fatu o le musika e leai se konekarate ma se taimi e oo atu i le 480 pa. Ae ui i lea, o le faaitiitia atoa e le o faatinoina.

I luga o le ECG, o le fesuiaiga o le ventricular e faʻaalia mai i nifo laiti ma masani ai. O lenei tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o se osofaʻiga o fatu, lea e masani ona iu i le puʻeina o le loto.

Togafitiga ma le puipuiga

O le sini autu o togafitiga mo le tachycardia o le togafitiga o le maʻisuka ma isi mafuaaga o lona tupu. I le taimi lava lea e tasi, o se endocrinologist, se neuropathologist, se cardiologist ma isi fomaʻi e tatau ona auai i le filifiliga o togafitiga togafiti.

E lua ni vaega taua o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i tachycardia. Latou te aofia ai vailaʻau oona ma vailaʻau faʻamalolo.

E mafai e tagata faʻatau ona faia i se faiga faʻapitoa ma faʻapitoa. I le maʻisuka, e sili atu le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i vaega masani, ma e tatau ona filifilia e le fomaʻi.

I totonu o nofoaga faʻapitoa masani e faʻaaogaina ai vaega pei o:

E iai foʻi togafitiga faʻapitoa e maua ai le mint, valerian ma faʻafefete i la latou fatuga. E aofia ai Persen ma Novo-Passit.

E ui lava i le mea moni o le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina ua manuia, e mafai ona e ave i latou i le maʻisuka. I le uma, o le papa e tasi e aofia ai sina vaega itiiti o le suka, lea e le afaina ai le kulūkose.

O sitaili faʻapitoa e aofia ai Phenobarbital, Diazepam ma ana faʻaoga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻaitiitia lagona o le atuatuvale ma le fefe, lafoai le le mautonu ma taofia le atinaʻeina o osofaiga a le tachycardia.

O vailaau e faʻatau ai i le maʻisukalomi e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete tele, talu ai ua faʻataʻitaʻiina e faʻavae i luga o mafuaʻaga o le maʻi. O le mea lea, o le avea o fualaau mai se ituaiga tachycardia e mafai ona faʻaleagaina ai le isi ituaiga o faʻamaʻi.

Ma, faatasi ai ma le tachycardia, o fualaau nei o loo faaaogaina:

  1. O le verapamine e aoga i le tulaga o le supraventricular form of the disease, ae i le taimi lava lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulukose toto.
  2. Rhythmylene - faʻaaogaina e faʻamautuina ai le faʻaleleia o le 'auʻaunaga ma le atinaʻe.
  3. Adenosine - ua faatonuina mo le tachycardia paroxysmal ma supraventricular.

E le gata i lea, faatasi ai ma ni faaletonu i galuega a le loto, e mafai ona faatonuina ana Anaprilin, lea e faaitiitia ai le fatu, ma maua ai se lagona filemu. O le fualaau faasaina e amata ai le tuʻuina atu o le okesene i le myocardium, faʻamalosia ai lana galuega. Ae peitai, Anaprilin e faʻaitiitia ai le fatu, ma natia ai se fatu fatu malosi, o le faailoga autu o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o le tachycardia e mafai ona togafitia i togafitiga o le physiotherapeutics, lea e aofia ai le eletise ma le faʻalauiloa. O le metotia mulimuli e faʻaaogaina mo se faʻalosolo paroxysmal o le fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e tuʻuina atu e le tagata maʻi se siaki aisa i luga o ona foliga, ma mulimuli ane na ia taumafai e faʻavauvau ma pipiʻi.

Afai e le aoga lenei metotia, ona faʻaaoga lea o le eletise. I lenei tulaga, o paipa e pipii atu i le fatafata o le tagata maʻi, ona faʻataunuʻuina lea ole lafoaʻi ile taimi nei, lea e mafai ai ona faʻaolaina le gaioiga o le myocardium. Ae ui i lea, o ia togafitiga e faatoa mafai ona faia i totonu o se falemai, e masani ona faʻaaogaina i le tulaga o tulaga ogaoga o le loto.

Taʻaloga mo le tachycardia e faia i ni mataupu se lua. Muamua o se maʻi fatu faʻapitoa, maʻi fatu o le ischemic ma pe a maeʻa le osofaia o le rūmate, o le lona lua o faʻafitauli o le hormonal.

O le puipuia o le tachycardia i le maʻisuka o le aloese mai le malosi o le malosi ma tulaga faigata. E le gata i lea, e tatau ona e lafoaia le malosi, caffeine, ava malosi ma le nicotine. Ae o le mea muamua lava, o le taui mo le maʻisuka e taua tele ina ia masani ai le faia o le suka.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le tachycardia ma ona togafitiga.

Faailoga ma togafitiga o tachycardia supraventricular

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

Tachycardia e vave tele le fatu o le fatu pe a sili atu le fatu i le 90 pa i minute. E i ai le tele o ituaiga o tachycardia, ma o se tasi o mea taatele o le paroxysmal supraventricular. O lenei ituaiga tachycardia e faʻaalia i osofaiga faʻafuaseʻi e mafai ona tumau mai ni nai sekone i ni nai aso.

  • Mafuaaga
  • Faailoga
  • Faʻailoga
  • Togafitiga
  • Gaioiga aʻo leʻi oʻo mai le fomai
  • Gaioiga a le au taʻavale
  • Togafitiga
  • Vailaau faʻapitoa
  • Taunuʻuga, faʻalavelave ma faʻasolosolo
  • Puipuiga

O le suʻeina o mafuaʻaga o le tachycardia e faigata. O le mea moni o le vave faʻavavevave o le muso o le fatu e mafai ona aʻafia ai e le gata i le togafitia, ae o se tali faʻafesoʻotaʻi i le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau.

Afai o le mafuaʻaga o le tachycardia e faʻapitoa i le natura, e leai se manaʻoga mo togafitiga, ua lava lea e faʻaumatia tulaga na mafua ai le osofaʻiga.

O le tachycardia e le masani ona aliali mai ona o le soliga o le poloaiga o le fatuina o manaʻoga i le kopa sinoatrial pe afai foi ua faia ni tuʻinanau i totonu o se punavai patho. O le tele lava o taimi, o se punavai pathological o loʻo faia i lalo ifo poo luga atu o le pona sinoatrial - i le o loia poo le atunuʻu ventricular.

Faʻamatalaga mai fafo e le fuafuaina mo osofaiga o tachycardia supraventricular, talu ai e mafai ona tupu e tusa lava po o le a le taimi o le aso. O mafuaʻaga o le foliga mai o le tachycardia paroxysmal supraventricular e masani lava ona vaevaeina i ituaiga e lua-fatu ma isi cardiac.

O mafuaʻaga autu e fesoasoani i le atinaʻeina o tachycardia paroxysmal supraventricular:

  1. Ootia fatu na mauaina le amio.
  2. Faʻafitauli o le tino.
  3. Faʻatau i vailaʻau.
  4. Faateleina le lagona popole i le matagaluega popole.
  5. Le atinaʻeina o auala le talafeagai lea e aʻafia ai le fatu fatuga o le nerve.
  6. Faʻaaogaina o aʻafiaga i aʻafiaga o aʻafiaga e mafua mai le atagia o manaʻoga mai okeni e aafia i faiga faʻaleaga.
  7. Dystrophy o le fatu fatu. I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga, o suiga faʻaleagaina e tutupu ona o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi pipisi, cardiosclerosis, ma isi.
  8. Faʻasologa o le mafaufau. Metabolism suiga suiga faʻapitoa i le maʻisuka malosi, galuega faʻafeiloaʻi o le faʻafefe o le maʻisuka poʻo le vevela.
  9. Faʻamatalaga masani.
  10. Tulaga faʻamaonia i nofoaga e pasi atu ai lagona tuga.
  11. Ole faʻamaʻi poʻo le faʻasolosolo ona o le ava malosi, vailaʻau poʻo vailaʻau.

E tupu ai le mafuaʻaga o le tachycardia supraventricular e le mafai ona faʻatuina.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga.I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I nisi tulaga, o le tachycardia supraventricular e le mafai ona o faatasi ma soo se faailoga. I tulaga tutusa lava pe a tutusa le tachycardia ma faailoiloga, o faʻamaoniga faapitoa e matua eseese lava mai le tagata i le tagata.

I tupulaga talavou latou te le o mafatia i faʻamaʻi pipisi, o le tachycardia supraventricular e masani lava ona sili atu ona taʻua. I tagata matutua, e le mafai ona lagona le vave o le fatu o le fatu ma e naʻo le suʻesuʻega faafomaʻi e maua ai.

O faʻatelega masani o le tachycardia supraventricular:

  • Faʻateleina le faʻatupulaia o le fatu, lea e lagona i totonu o vailaʻau ma vailaʻau,
  • tigā, faʻapouliuligia o mata, faʻanoanoa,
  • lima lulu
  • tautalaga le tautala
  • maʻi le tumau o maso o se tasi itu o le tino,
  • faʻateleina le sosolo
  • vascular contraction e mafai ona iloa i mata,
  • vaivai,
  • faʻaauau faifaipea
  • manava manava.

Faʻailoga

Afai e te masalomia le tachycardia, e tatau, e aunoa ma se faatuai, ona e talanoa ile cardiologist ia malamalama i mafuaʻaga o le faafitauli. O le aoina o le emenesis e faʻamaonia, ae le mafai ona avea ma faavae mo se suʻega.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o diagnostics e maua ai faʻamatalaga faavae:

  • tusitusiga
  • suʻesuʻega ultrasound
  • electrocardiogram.

O mea autu autu o loʻo tusia e le tagata suʻesuʻe i le cardiologist:

  • faasaʻo le pati o le atrial,
  • vaapiapi QRS complexes,
  • tolu po o le sili atu P o le sami ma faʻalavelave faʻavae,
  • ua matua faateleina le fua o le fatu.

Afai ei ai se lagona o le faʻalatalata atu i se osofaiga, e fautuaina e te manava manava ma taofi lau manava. E taua le faʻapipiʻiina o maso o le lomitusi ma le afifi o le mama - o le a faatuai ai le atinaʻeina o le osofaiga.

O le taofiofia o le toafilemu e taua tele ona o le atuatuvale e na o le osofaia o le osofaiga. Leai se mea e tatau ona faia faʻafuaseʻi gaoioiga ina ia le faʻaosoosoina se faʻalavelave. E talafeagai le faia o se tulaga faʻafefeteina ma, pe afai e leʻi lelei le tulaga, valaʻau le 'au o le falemaʻi.

Gaioiga aʻo leʻi oʻo mai le fomai

A faʻalogoina togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e malolo i le tele e mafai ai ao taoto i lalo ma taumafai e manava i le mea e gata ai. Ae e te lei alu i le moega, fautuaina e tatala le faitotoa i le fale ao le i oo i luma, ina ia i ai se tulaga ogaoga o le tulaga, e mafai ona ulufale atu fomaʻi i le potu.

E le fautuaina e ave soʻo se fualaau (sei vagana ua faatonuina fomaʻi mo lenei tulaga e se fomaʻi) ma inu vai. Squats, manaʻoga po o isi faʻaupuga faʻamalosi e le faatagaina.

Ina ia faʻamalieina le osofaʻiga, ia fautuaina le massage o le loroid, faʻapipii le mata i ou tamatamailima.

Puipuiga

O le maʻisuka e le o se faasalaga. Faʻatasi ai ma suʻesuʻega taimi ma togafitiga lelei, e mafai e se tagata ona ola i se soifuaga atoa ma e le lagona ai se faʻaletonu. Ma o le maʻisuka e le maua ai ni faʻafitauli i fatugaʻo, e tatau lava ona e tausisia nisi tulafono:

  • Vaavaai le suka o le toto ma tausia lelei ina ia aloese mai faʻafitauli tau fatuga:
  • Taofi le toto maualuga i se maualuga maualuga e sili atu i le 130/80.
  • Faʻaauau ona suʻe suʻega e iloa ai le tulaga o fatugaʻo.
  • Vaavaai toto o gaʻo ma cholesterol.
  • Auai i le togafitiga ua faatonuina e le fomai.
  • Mulimuli i se taumafataga.
  • Taʻitaʻi se soifua maloloina ma tuʻuina atu masani leaga.
  • Auai i togafitiga faaletino.

Muamua lava, mo le puipuia o le paʻu, e tatau ona e tago i le sao o le suka-lowering therapy: tablets (Metformin, Glibenclamide) poo insulin. Aua e te amanaia fautuaga a lau fomaʻi e uiga i le fesuiaiga i togafitiga o le insulin.

O lenei mea o le a tuʻuina atu ai se lapataiga e le gata mo le atinaʻeina o le stroke, ae faʻapea foi mo le le atoatoa o le tino, o le maʻisuka retinopathy, neuro-and angiopathy. O fautuaga nei e aoga foi:

  • soifua maloloina
  • paleni mamafa
  • le faʻaaogaina o le carbohydrate
  • aloese mai meaʻai gaʻo i le taumafataga,
  • taalo taʻalo
  • pasia suʻesuʻega puipuia,
  • pulea lelei
  • ave vailaau e maua ai le toto maualuga i le maualuga,
  • taimi talafeagai mo le fesoasoani faafomai,
  • tagofia o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides (statins),
  • tuu le ulaula ma inupia le ava malosi,
  • siaki,
  • aloese mai le soona popole.

Faʻavae i luga o nei mea, e manino lava o faʻalavelave e tupu i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se paʻu. E mafai ona aloese mai lea ituaiga o taunuuga pe afai e mataituina ia faailoga o le kulukose toto i se taimi talafeagai, ma afai o uluaʻi faailoga e iloa, mulimuli i togafitiga faatonuina.

E masani lava, e tupu lemu le neuropathy, ma o ona faailoga e faigofie ona fenumiai ma isi faaletonu o le tino. I lenei tulaga, o faʻamaoniga o ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona i ai i le taimi e tasi.

1. O le neuropathy o le vasega e sili ona taatele. Faailoga e masani lava ona aliali mai i le po, e ufiufi muamua le pito i luga, ona sosoo ai lea ma vae pito i lalo. I le taimi lava e tasi, e le mafai e se tagata ona lagona suiga i le vevela ma lagona:

  • numera
  • tingling poʻo le mu
  • ogaoga tiga
  • gaogao
  • vaivaiga maso
  • leai se mafaufauga
  • leai se faamaopoopoga.

O nisi taimi o maʻi o vae (ulupala, faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina, tiga faʻatasi) e mafai ona aliali mai.

2. O le neuropathy autonomy e mafua ai le faaleagaina o le vaega o le popolega e pulea ai le gaioiga o le fatu, suauu totoga, vaega o fualaau oona, genitals, system o le urinary system. I lenei faʻamaʻi, o maʻi nei o loʻo i ai:

  • o le faʻaaogaina o le mea e sili ona leaga (faʻamaofiofi po o le faʻasolosolo),
  • ◆ faʻafitauli pipisi urinary e aliali mai
  • lagona poʻo le manava manaia e tupu
  • gasegase gaogao o le gaogao e faʻagesegese, lea e mafua ai le gaioiga, viliina, afaina ma le leai o se meaʻai,
  • e matua tiga lava i le afaina
  • afaina o le erectile e tupu i tane, i fafine - maʻeleʻele vavalalata ma isi faʻafitauli faʻafeusuaiga,
  • afu tele pe faʻaitiitia,
  • o le tino ua le toe mafaia ona faatonutonu le totoina o le toto ma le fua o le fatu, lea e mafai ona mafua ai le toso malosi o le malosi pe a uma sina gaioiga faaletino, leai se malamalama,
  • suiga suiga lanu
  • arrhythmia e tupu, tusa lava pe i ai se tagata i se tulaga toafilemu.

3. Neuropathy o le maʻisuka i le lotoifale e mafua ona o le faaleagaina o se noso se tasi, lea e mafai ona i luga o foliga, ogalaau poʻo le vae. O lenei ituaiga o faamai, lea e taua foi o le neuropathy, e foliga faafuasei ma e sili ona maua i tagata matutua.

E ui o le neuropathy i le lotoifale e mafai ona mafua ai le tiga ogaoga, e masani lava e le tumau umi. O ona faailoga e faasolosolo lava ina mou atu i luga ia i latou lava e le sili atu i nai masina mulimuli ane.

O faʻaaliga o lenei faʻamaʻi e afaina ai le aʻafia, ma o le neuropathy i le lotoifale o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi faaopoopo:

  • e faigata i se tagata ona taulai atu lana vaai,
  • o le aafiaga o le "faalua" vaaiga mamao e mafai,
  • e tasi le afa o foliga e paʻu
  • tiga e masani ona lagona i vae, vae, sulu, lalo ifo, pusa, mata, manava.

O le tausisia o nei fautuaga faigofie, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka:

  1. Mataitu le toto. E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le toto maualuga. O le iai o le maualuga o le toto ma le maʻisuka e faʻaleagaina ai le toto toto ma faʻafefe ai le toto, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻafitauli.
  2. Faʻaaloalo i mataupu faavae o taumafa lelei.Mo le tausia o le mamafa o le soifua maloloina, e te manaʻomia se paleni taumafa, e aofia ai fualaau faisua, fualaau faisua, ma saito atoa. E fautuaina e faʻagata le tele o le tautua ma faʻaaogaina uma le gaʻo, meaʻai vevela.
  3. Soo se olaga galue i aso uma. O faamalositino e fesoasoani e faaleleia ai le toto ma taofia ai le le atoatoa o le fatu. O le faamalositino e fesoasoani foi i le faapaleniina o le toto. A oʻo i se faʻafitauli matuia o le neuropathy ma se faʻaitiitia o le lagona o le pito i lalo, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu ia gaoioiga e pei o le tietie uila po o le aau.
  4. Le lelei o masani leaga (ulaula, ava malosi). Ua faʻamaonia mai o tagata ulaula e maua i le maʻisuka e sili atu ona mate mai le fatu fatu poʻo le stroke nai lo le maʻisuka e aunoa ma le faʻamaʻi o le nicotine.

O lenei vitio o loʻo faʻamatalaina ai mafuaaga o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia, o ona faʻauiga autu, faʻapea foʻi ma auala togafitiga ma togafitiga puipuia.

O le auala sili e aloese ai mai le neuropathy o le maʻisuka o le siakiina pea o lou kulukose toto. Afai e maua se faʻamaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i taimi uma, ia mulimuli i ana fautuaga mo le gafatia e pulea ma faʻagesegese ai le alualu i luma o le neuropathy.

O le maʻi o le diabetic o se faʻalavelave matautia lea e mafai ona tupu i se tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaalia o ia lava o se liona o toto toto uma i totonu o le tino, lea e faʻafeagai ma le talaaga o le umi faaumiumi o le maʻi e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

I le avea ai ma tulafono, angiopathy e amata ona atiae i tagata e maua i le maʻisuka mo le silia ma le tolu tausaga. O le maualuga o le lamatiaga o le faamai e faalagolago lea i le fea o okeni na amata ona atinaʻe le faʻalavelave. I soʻo se tulaga, o le faʻamaʻi e oʻo mai ai le le mautonu i se tagata ma faʻaleagaina ai le manuia lautele.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia ituaiga autu e lua o lenei maʻi:

  • Microangiopathy. O se vaeluaga e mafatia ai tamai vaa - o capillaries. O le masani masani ma le taatele masani o faʻalavelave.
  • Macroangiopathy O se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le tele o vaʻa sili o le tino - faʻatagata ma veins. I le tele o mataupu, o lenei ituaiga faʻamaʻi e amataina i se umi faaumiumi o le maʻi - sili atu ma le sefulu tausaga.

A maua e se tagata le maʻisuka mo se taimi umi, o le maualuga o le kulukose o loʻo i ai pea i totonu o le toto. O le iʻuga, o le a amata ona pagatia le tino o le tino: o le puipui o le vaa ua faasolo ina faasolosolo malie ma ua oʻo lava ina faʻaumatia.

O capillaries, veins ma arteries e mafai ona matua manifinifi. I nisi tulaga, o mea leaga e fai i totonu o le vevela vascular. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le tafe o le toto ma faiga faʻavae. O le a se mea o tatou i ai o se taunuuga? Ovageny starvation (hypoxia), lea e tupu i nisi masini, okeni ma o latou tino.

Faatasi ai ma le macroangiopathy, o vaʻa tetele o vae e masani ona mafatia (sili atu ma le fitu pasene o mataupu).

Faatasi ai ma microangiopathy, o le tino autu o le faaleagaina o mata, e pei o le toe o le mata. O le a tatou mafaufau i lenei ituaiga o faʻalavelave i auiliiliga i lalo ifo.

O se ituaiga o microangiopathy. Tulaga ogaoga e manaʻomia ai togafitiga talafeagai.

O faʻalavelave faʻaalia o ia lava o se liona o tamai vaa o le retina. E tau atu i le fulafula o puipui o tamai mata. O lenei, i le isi itu, e faaosofia ai se vavalalata, vaeluaina pe maeʻa atoatoa o vaa i le aluga o taimi.

O le a se mea o tatou i ai o se taunuuga? Faʻaleagaina o le toto i totonu o vaʻa. O le iʻuga, o gaʻo e mafatia i le okesene (hypoxia) e mafatia. I le taimi o le suʻega, e mafai e le fomaʻi ona iloa foliga o lanu samasama i luga o le mata.

O faʻamaoniga autu o le faʻalavelave e tali tutusa ma uiga masani:

  • se vaega pe leai foi o se vaaiga mamao,
  • puaoa, lago po o le "uila" i mata,
  • telefoni mai masani
  • o se lagona o le "pulsation" o le toto i mata,
  • vavalalata o le vaaiga.

Afai o se tasi poʻo le sili atu o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi tagata e iloa ma faʻamaonia se togafitiga atoatoa.

Ophthalmoscopy O le faʻataʻitaʻiga, o le taimi lea e maua ai e le fomaʻi le avanoa e suʻesuʻe ma le totoʻa ai le tupe a le tagata maʻi, e faʻaaoga ai se masini e faʻaateleina ai le "ata". I le taimi o le suʻega, ua faʻamalamalamaina le suʻesuʻeina, ma o le maualuga o le faaleagaina o le toto o mata o le mafaufau ua fuafuaina foi.

Visometry E mafai ai ona faʻatuina se mea faitino. E le gata i lea, o le taualumaga e faʻaaogaina e fuafua ai le tulaga masani o le retina.

Laser tomography. O le faamoemoega o le faamalositino o le iloilo lea o le tulaga o le toe foi tutusa ma, i se faaopoopoga, o le nerve opic.

Tonography. Ua faia ina ia fuafuaina ai le mamafa o le toto.

O metotia faʻalauiloa o metotia faʻataʻitaʻiga e pei o suʻesuʻega a le Doppler o vaʻa toto, leitio, faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet.

Aisea e aliali mai ai le tachycardia poʻo le fatu o le fatu fatu

O le fatu fatu o se lagona o le faateleina po o le vave tele o le fatu. E masani lava ona tupu i le tachycardia, o lona uiga, o le faateleina o le fatu o le sili atu i le 90 i le minute. O se uiga taua.

E i ai taimi e lagona ai e tagata se fatu fatu masani, i le taimi e tasi, o nisi taimi e le mafai ona lagona se faʻalavelave ogaoga ogaoga. O le lagona lava ia e leʻo se faʻamaoniga manino o maʻi fatu.

Faateleina ma faateleina le fua o le fatu o se tali masani i le mafatiaga poo le gaioiga faaletino. Sei vagana ai isi faʻamaoniga, e mafai e le fatu fatu ona talanoa e uiga i se togafiti. O faʻamaoniga e fesootaʻi ma le fatu fatu e faalagolago i maʻi o loʻo i ai.

Tachycardia ma palpitations e mafai ona tupu i:

  • myocarditis, endocarditis,
  • arrhythmias
  • cardiosclerosis, myocardial dystrophy,
  • anaemia
  • vegetative-vystonia vascular,
  • loto vaivai
  • ogaoga maualuga
  • neurosis
  • tiga o le endocrine,
  • misa
  • fevers.

O nisi taimi o le tuufaatasiga o tachycardia ma palpitations ua tuufaatasia ma le popole, ma isi faaaliga vegetative (gatete ma le gatete) mafua ai ona fefefe se tagata ma talitonuina o ia o se maʻi sili ona matautia.

I nei tulaga, o le auai o le togafitiga o le psychotherapist e talafeagai. O se ata faʻamaonia o le polokalama cardiovascular ua tuʻuina atu pe a maeʻa ona siakiina ma faʻamalositino suʻesuʻega a Holter ECG.

Mafuaʻaga o faʻafitauli o le loto ma mea aʻafia

O le maʻisuka ei ai sona taimi puupuu atu ona o le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia, lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le fausia o ni atherosclerotic plate. O le vili vaʻaia pe poloka le lumenia o vaa, lea e oʻo atu ai i le siama o le muso o le fatu.

O le tele o fomaʻi ua talitonuina o le tele o suka e mafua ai le le aoga o le endothelial - o se vaega o le lipid accumulation. O se taunuuga o lenei mea, o puipui o le vaa e sili atu ona mafai ona pala ma pepa.

O le Hyperglycemia e fesoasoani foi i le faʻatoagaina o le faʻamaʻaloga o le oxidative ma le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto, lea ei ai foi le aʻafiaga o le meli.

Ata faʻaleleia

I le maʻisuka, o le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai le eseesega mai le tino o le toto. E mafua ona o le soliga o faiga faʻavavelaʻau i le fatu o le fatu.

O patotia nei e iloga: fomaʻi cardiovascular o le neuropathy, fua o le fatu o le sinusus, o le arthhythmia, faʻalavelave o le myocardial, faʻaitiitia o le toto. O nei faʻaaliga e tatau ona togafitia ma le faaeteete ma i se taimi talafeagai e tuʻuina atu ai togafitiga ina ia le tupu ai faʻafitauli.

Tachycardia i le maʻisuka e aʻafia ma le faaleagaina o neura fatu. O se faailoga o lenei togafitiga o se pulupation e silia i le 100 pa i minute taitasi. Gymnastics respiratory e le mafai ona faʻagesegese le fatu fatu, e ui lava o se tagata soifua maloloina e mafai ona pulea le pusa i lenei metotia.O lenei mea e faʻaalia ai le le lelei o neura sulu. O lenei tulaga e aliali mai ia lava i uiga nei:

  • vavao
  • faʻanoanoa
  • arrhythmia,
  • faateleina le manava manava
  • lagona o le tuʻi i tua o le sternum.

O le a se mea e mafai ona faatelevaveina ai le atinaʻeina o leona o le tino o le tino, e aofia ai le cardiovascular form of diabetic autonomic neuropathy?

Suiga i le tino o se fafine o loʻo i le tulaga o le misa, e masani ona faʻatasi ma le arrhythmia. O lenei tulaga e faʻaalia i le solia o le pao o le vavave o le fatu.

E faʻaalia lava ia i le faateleina o le fatu fatu i luga o le 90 pa i minute taitasi. E ui lava i le mea moni e faapea o se tachycardia ma le misa ua taʻua o le physiological, o maʻi na feagai ma se faafitauli faʻapitoa e mautinoa lava e faia togafitiga faʻapitoa.

Contraindications ma faʻaaoga i le taimi o le maitaga

I faatonuga mo le faʻaaogaina, ua faʻamaonia e le kamupanī kamupani e leai se faʻailoga. O nisi taimi e te ono feagai ai ma le le faʻalepale, i le auai lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

E le gata i lea, e le talitonuina e saienitisi le gaioiga a Dibikor, pe afai ei ai nisi faʻamaʻi tumau. O pusa e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ma a maea ona feutagai ma se fomaʻi, pe afai e maua:

  • faʻalavelave faʻapitoa
  • gasegase peta
  • afaina o le gaʻo i totonu o le vaega laititi.

E faʻasaina le meaʻai i tagata e maua i le maʻi mama ma maʻi i lalo o le 18 tausaga.

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le lactation ma le taimi o le maitaga e faʻasaina. Ae o le faʻasaina o le mea faigaluega e le o faʻamautuina ona o ona aʻafiaga.

E ui i le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, e leʻi suʻesuʻeina lelei le vailaʻau i tulaga o le aʻafiaga i le atinaʻe o le tamaititi ma le tulaga o le fafine maʻitaga. I le taimi o le lactation, o le fualaau faasaina e sili foi ona le lelei ona faʻaaogaina, talu ai e leai se faʻamatalaga faatuatuaina i luga o taunuuga.

Faailoga o tachycardia ma le inisalini faalagolago

O le faʻamaʻi o le Cardiac i le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i le auala lava e tasi e pei o le uila, o le tachycardia ma le solia o le fatu. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona iai:

Afai ua maua e se tagata ua maua i le maʻisuka ia tulaga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma faia se suega faaopoopo. E naʻo le auala lenei e mafai ona e puipuia ai oe lava mai taunuuga lē lelei o le faʻamalosia o le inrial ma maua ai togafitiga saʻo.

E tatau ona e nofouta e le o taimi uma e tatau ai fualaau. O maʻi suka e mafai ona ola ma faʻamaoniga o MA mo le tele o tausaga. O nisi taimi o le galuega o le cardiovascular system e mafai ona faʻaitiitia le malosi ma e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le myocardial poʻo isi faʻafitauli.

O le mea lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo soʻo se suiga i le fatu.

O le a le mea e tatau ona fai ina ia foliga mai o le neuropathy o le maʻi suka e foliga mai ua tuai ona mafai ma o le a le togafitiga ua faʻamatalaina?

O le tele o le maʻisuka latou te popole i auala e togafitia ai le le atoatoa o le fatu ma le taotoga. O togafitiga faʻamalosi e faia pe a faʻamalosia le polokalama cardiovascular ma le fesoasoani o fualaau faasaina e leʻi aumaia ai le manaʻoga. O faʻamatalaga mo taualumaga faʻapitoa e:

  1. suiga i le cardiogram,
  2. afai o le pusa o le pusa e tigaina pea,
  3. fulafula
  4. arrhythmia,
  5. masalomia le fatu fatu
  6. alualu i luma angina pectoris.

O le taotoga mo le faaletonu o le fatu e aofia ai vasodilation paluni. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le vavalalata o le aluga, lea e fafagaina ai le fatu, ua soloia. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, ua faʻaofiina se pusa i totonu o le faga, lea e aumai ai le paluni i le vaega o faafitauli.

Aortocoronary stenting masani e masani ona fai pe a faʻapipiʻi se fausaga i totonu o le aluga, lea e puipuia ai le fausiaina o pusa cholesterol. Ma faʻatasi ai ma le fulafula o le toto e faʻamalosi ai le faapipiiina o fatuga e maua ai nisi tulaga mo le saolotoga o le toto, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi.

I le tulaga o le cardiodystrophy o le maʻisuka, o le togafitiga faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o se suauu mamate e faʻaalia. O lenei masini e maua ai soʻo se suiga i le loto ma vave faʻasaʻoina i latou, lea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le faʻailoga.

Ae ui i lea, ao leʻi faia nei faʻatinoga, e taua tele le le faʻamaoniaina o le maualuga o le kulukose, ae ia faʻamalieina foʻi le maʻisuka. Talu ai e oʻo lava i se faʻataʻitaʻiga laiti (mo se faʻataʻitaʻiga, tatala se toso, aveese se fao), lea e faia i le togafitiga o tagata soifua maloloina i luga o se falemaʻi, e faia i se falemaʻi e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, aʻo leʻi faia se taotoga faʻapitoa, e tuʻuina atu i le inisalini tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia. I lenei tulaga, o le faʻaofiina o insulin faigofie (3-5 inumaga) o loʻo faʻaalia. Ma ao faagasolo le aso e taua tele le pulea o le glycosuria ma le suka o le toto.

Talu ai o maʻi o le fatu ma le maʻisuka e talafeagai lelei, e tatau i tagata ma glycemia ona mataʻituina pea le faʻatinoina o le cardiovascular system. E tutusa lava le taua le pulea o le tele o le toto suka ua faateleina, ona o le maualuga o le hyperglycemia, e mafai ona tupu se fatu fatu, e oo atu ai i le oti.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o le maʻi fatu i le maʻisuka o loʻo faaauau pea.


1. Muamua lava, e tatau ona maua ai se gafatia e gafatia mo le maʻisuka.

2. Iloiloga o le kulūkose i luga o se taimi masani e taua tele.

3. O se mafutaga faifaipea ma le fomaʻi, o loʻo ia pulea le togafiti o le maʻisuka.

I le faʻamalosi o vailaʻau faʻaonapo nei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai antioxidants, inisinia alpha-reductase, vasodilators, antiplatelet agent, kemukonoa, lipoic preparations, etc. E na o le fomaʻi e mafai ona filifilia se vailaau faʻasaina, faʻamaonia se togafitiga - aua le faʻamaoni!

Faʻafofoina o vailaau faʻamaʻi o le maʻisuka

O le faavae o togafitiga o le taofia lea o le atinaʻeina o taunuuga talafeagai ma taofi ai le alualu i luma o faafitauli i le taimi nei. Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻasalalau le anapogi glycemia, pulea le maualuga o le suka ma puipuia mai le oʻo i luga ile 2 itula pe'ā uma ona 'ai.

Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo tuʻuina mai ai sui mai le vaega teleuanide. O Metformin ma Siofor.

O le aʻafiaga o Metformin ua faʻamoemoeina e ala i lona gafatia e taofiofi ai le gluconeogenesis, faʻamalosia le glycolysis, lea e faʻaleleia ai le pulefaʻatasia o pyruvate ma lactate i maso ma mea gaʻo. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o le faateleina o musele malie o puipui lautele ma e lelei le afaina ai o le fatu.

Ole fua muamua o le vailaʻau e 100 mg i le aso. Ae ui i lea, e iai le tele o faʻailoga i le aveina o vailaʻau, aemaise lava i latou o loʻo i ai le faaleagaina o le ate e tatau ona faʻaeteete.

E le gata i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona faʻamatalaina Siofor, ma e sili ona aoga pe a le faʻateleina mea taumafa ma faamalositino i le paʻu mamafa. Ole suʻega ole aso ole filifilia taʻitasi e faalagolago i le maualuga o le kulukose.

Ina ia mafai ona lelei le Siofor, o lona aofaʻiga e faʻaalu pea - mai le 1 i le 3 papa. Ae o le maualuga o le fualaau oona e tatau ona le silia ma le tolu kalama.

O Siofor ua faʻasalaina i le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-1, le faʻamaʻi o le myocardial, ma le maʻitaga, toilalo o le fatu ma faʻamaʻi matuia. E le gata i lea, e le ave le vailaau pe a fai e le lelei le ate, fatuga ma se tulaga o le maʻi suka. E le gata i lea, e le tatau ona inu le Siofor pe afai e togafitia tamaiti poo gasegase e sili atu i le 65.

Togafitiga o le tachycardia i le maʻisuka e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi ma filifilia taitoatasi e se fomaʻi maʻi. Afai o le tachycardia e faʻaitaina e le maʻisuka, o lona uiga e tatau ona lava togafitiga.

O le taumafataga Numera 9 ua faʻaalia sei vagana ai gaʻo, gaʻo ma le faaopoopoina o meaʻai e iai fiber (apu, beets). E tatau ona pulea le mamafa.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e masani lava ona manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e maua ai le suka, e pei o Maninil, Glibenclamide, Bukarban, i le muamua - puleaina ma le pulea masani o Insulin.

E fautuaina e vavaeese oloa ma se maualuga o meaʻai o caffeine (kofe, tea malosi). Ia mautinoa e lafoaʻi masani leaga (ava malosi, ulaula), taumafai e aloese mai le malosi o le tino. Afai o le tachycardia e faʻapitoa ona o le matua o le maʻi, ona leai lea o se mea e manaʻomia e ave ai vailaʻau faʻamalosi.

Faʻatau togafitiga

Togafitiga o le faamai e amata i uluai faailoga. E aoga le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le matauina o le tui, ina ia aua nei mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi maualalo. O vailaʻau e fesoasoani i le maʻisuka ua vaevaeina i le sami ma le antiarrhythmic. I le isi itu, o loo faʻaalia i latou i vailaʻau faʻapitoa ma mea masani.

O le maketi faʻafomaʻi faʻapitoa e ofoina atu le tele o vailaʻau e togafitia ai le tachycardia. Aʻo leʻi amataina la latou faʻaoga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

E mafai e le B-blockers ona faaitiitia le tele o taimi o manaʻoga o le loto, faʻaitiitia le fiafia o le faʻalavelave popole popole. Cardaron - o loʻo iai se faʻaogaina o le paluga ma le laʻau o le calcium.

Afai o se osofaʻiga o le tachycardia e manaʻomia ona taofi vave, o le ATP o loʻo faia i se auala vavalalata.

Gaioiga a le au taʻavale

A oʻo mai le fomaʻi, o le a ia suʻeina le tupe, faʻaaogaina le pulutaiga ma le mamafa. Afai o le fatu e sili atu i le 100 pa i le minute, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi.

A oʻo i le falemaʻi, e tuʻuina atu se pepa resitala mo tagata uma, pe afai o faʻamaumauga autu uma e uiga i le soifua maloloina ole tulaga o le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e tuʻuina i le falemaʻi mo togafitiga ma faʻataʻitaʻiina vave togafitiga togafitiga.

Vailaau faʻapitoa

I le faʻaaogaina o vailaʻau masani e na o le pau lea o le ala e taulimaina ai le tachycardia paroxysmal suprventricular - digitalis. O lenei laau e mafai ona taofiofia le fatu fatu - e oʻo i le bradycardia.

E mafai ona e faʻaaogaina le uʻu lima ile alofilima o ou lima pe pipiʻi le talipupuni. Ae peitai, o faʻamaoniga mautinoa o le aoga o massage e le oi ai.

Taunuʻuga, faʻalavelave ma faʻasolosolo

O le mataupu pito sili ona ogaoga o le tachycardia paroxysmal supraventricular, pe a fai o le fomaʻi ua avea ma se mea e masani ai, pe a silia le 180 o le fatu i minute uma.

Malosiaga e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le faʻamalosi faʻataʻi ma faʻamaʻi le maliu o le maʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona faʻaolaina na o le fesoasoani o le toe faʻaolaina.

Afai e umi le umi o le paroxysm, o le a le tupu le fatu. O le faʻaitiitia o le gaioiga fatuga i le taimi o se osofaʻiga e oʻo atu ai i le suʻesuʻeina o le muscle o le muscle ma le myocardial infarction poʻo le angina pectoris.

I le lautele, o le fomaʻi mo le paroxysmal tachycardia e lelei. O le olaga faitino i taimi o osofaiga e maualalo.

Ae peitaʻi, afai e fesoʻotaʻi le paroxysm ma suiga ogaoga i le myocardium, o le le atoatoa o le coronary, o le paʻu o le mamafa, poʻo le mea e tupu pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial talu ai nei, e leaga ai le faʻasolosolo.

Beta-blockers mo le maualuga maualuga ma le fatu fatu

O le peta-adrenergic blockers block, e masani ona lauiloa o beta-blockers, o se vaega taua o fualaau faasaina mo le maualuga o le toto maualuga lea e aafia ai le popole popole popole. O nei vailaʻau ua faʻaaogaina i vailaau mo se taimi umi, talu mai le 1960s. O le mauaina o peta-blockers na faʻapupulaina ai le aoga o togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, faʻapea foi le maualuga o le maualuga. O le mea lea, o saienitisi na muamua kopi ma tofotofoina nei vailaʻau i togafitiga faafomai sa tuuina atu le Nobel Prize in medicine in 1988.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le faiga o le togafitia o le toto maualuga, o peta-blockers o fualaau faasaina e aupito sili ona taua, faatasi ai ma togafitiga, o lona uiga o le ola o tagata. E ui lava talu mai le vaitau o le 1990, o loʻo i ai foi ni vaega fou o fualaau (faʻatautau o le calcium, o le initaneti ACE), lea e faʻamaonia pe a le fesoasoani le beta-blockers pe faʻalavelaveina i le tagata maʻi.

Faʻamatalaina o le tala

I le vaitau o le 1930, sa iloa ai e saienitisi e mafai ona faaosofia le gafatia o le fatu musika (myocardium) e malilie ai pe afai e faʻaalia i mea faapitoa - beta-adrenostimulants. I le 1948, na tuʻuina atu ai e R. P. Ahlquist le faʻamatalaga o le i ai o alpha ma beta adrenoreceptors i mamame. Mulimuli ane, i le ogatotonu o le 1950, sa faia e le saienitisi J. Black le auala e faaitiitia ai le tele o osofaiga a angina. Na fautua mai o ia o le a mafai ona faia se vailaau faʻamalosi e mafai ai ona "puipui" ia tali o peta o le fatu maso mai aafiaga o le adrenaline. A uma, o lenei hormone e faʻaolaina ai sela maso o le fatu, mafua ai ona latou malilie tele ma faʻaosofia ai le fatu.

I le 1962, i lalo o le taʻitaʻiga a J. Black, o le uluai beta blocker, protenalol, na faʻapipiʻiina. Ae o le mea lea e mafua ai le kanesa i fua, e le i tofotofoina i tagata. O le vailaau muamua mo tagata o le propranolol, lea na faʻaalia i le 1964. Mo le atinaeina o le propranolol ma le "theory" o beta block blockers, na maua ai e J. Black le Nobel Prize i togafitiga faafomaʻi i le 1988. O fualaau faʻaonapo nei o lenei vaega - nebivolol - na faʻalauiloaina i le maketi i le 2001. O isi ma le isi tolu-generation-beta-blockers o loʻo i ai se aoga taua aoga aoga - latou te faʻamamaina toto toto. I le aotelega, e sili atu i le 100 ituaiga beta-blockers na faʻapipiʻotoina i totonu o fale suesue, ae le sili atu ma le 30 o latou na faʻaogaina pe o loʻo faʻaaoga pea e fomaʻi.

Beta poloka blocker o le gaioiga

O le hormone adrenaline ma isi catecholamines e faʻaosofia ai le peta-1 ma le beta-2-adrenergic receptors, lea e maua i totoga eseese. O le faiga o gaioiga a le beta-blockers o le puipuia lea o le peta-1-adrenergic receptors, "taofia" le fatu mai aafiaga o le adrenaline ma isi "hormones" faasalalauina. O se taunuuga, o le galuega a le loto e faafaigofieina: o le faaitiitiga faaitiitia ma le itiiti ifo o le malosi. O le mea lea, o le taimi ole osofaʻiga a le angina ma le faʻailogaina o le loto cardiac ua faʻaitiitia. O le ono tulai mai o le maliu faafuasei o le oti ua faaitiitia.

I lalo o le faatosinaga a beta-blockers, o le toto maualalo ua faaitiitia, i le taimi e tasi i le tele o auala eseese:

  • Faʻaitiitia le loto ma le malosi,
  • Faʻaitiitia le gaioiga faʻapitoa a le Cardiac
  • Faʻaitiitia le faʻamalositino ma faʻaitiitia le faʻatonuina o le plasma renin,
  • Faʻafouina o faiga faʻafesoʻotaʻi o le vaʻa ma le sinocarotid sinus,
  • Faʻavaivai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino,
  • Aafiaga i luga o le vasa vasomotor - o se faʻaitiitia o le lagona alofa faʻapitoa,
  • Faʻaititia le gasegase lautele i le taimi o poloka o faʻasalaga alpha-1 poʻo le tuʻuina atu o le oxide nitene (NO).

Beta-1 ma le beta-2-adrenergic i le tino o le tagata

Beta 1 tagata faʻaleleiaLaua agasalaFaʻateleina le faʻalavelave, faʻaititia le fua o le fatu MyocardiumFaʻaauau le faʻamalosi Maea o mea liloFaʻaopoopoga Atotopa o le atrioventricularFaʻaauau le faʻatupulaia Paʻu ma vaeFaʻateleina le masini Foʻu, musika skeletalFaateleina le glycogenesis Beta 2 receptorsArterioles, arteries, veinsFaʻaleleia O maso o le bronchiFaʻaleleia Uta o se fafine maʻitagaFaʻamamaina ma taofi faʻasaga Langerhans Islands (pancreatic beta cell)Faateleina togafitiga o le insulin Laʻau faʻapipiʻi (e iai foi le peta-3 adrenergic receptors)Faʻateleina le lipolysis (faʻaitiitia o gaʻo i totonu o latou gaʻo gaʻo) Beta-1 ma le beta-2 receptorsMeafaigaluega gaosi JuxtaglomerularFaateleina le Faʻatuina o le Renin

Mai le laulau tatou te iloa ai o le beta-1-adrenergic receptors e i ai, mo le tele o vaega, i totonu o masini o le cardiovascular system faapea foi maso skeletal ma fatuga. O lona uiga o nei hormones faaosofia e faateleina ai le fatu ma le malosi.

Beta-blockers e avea o se puipuiga mai maʻi o le fatu atherosclerotic, faamamaina tiga ma le puipuia o le isi atinae o le maʻi. Ole aʻafiaga o le fatu (puipuiga o le loto) e fesoʻotaʻi ma le mafai gaogaiga o nei vailaau e faʻaitiitia ai le faʻamaualuga o le augavale tauagavale o le fatu, ia i ai se aafiaga o le antiarrhythmic. Latou te faʻaitiitia le tiga i totonu o le loto ma faʻaitiitia ai le taimi o osofaiga a angina. Ae o beta-blockers e le o le filifiliga sili lea mo le maualuga maualuga sei vagana ua i ai i faitioga faitioga o le tiga o le pusa ma le fatu.

Ae paga lea, i le taimi lava e tasi ma le poloka o peta-1-adrenergic receptors, "seta-beta-2-adrenergic, lea e le manaomia ona poloka, e pau foi i lalo o le tufatufaina". Ona o lenei mea, aʻafiaga aʻafiaga leaga mai le inu o vailaʻau. E iai ni aʻafiaga matuia o le Beta ma faʻalavelave. O loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo i le tusitusiga. O le filifilia o se beta-blocker o le tele lea o se vailaʻau faapitoa e mafai ona puipuia ai le tali mai beta-1-adrenergic, e aunoa ma le aʻafia ai o le peta-2-adrenergic receptors. O isi mea e tutusa, o le maualuga o le filifilia, o le sili atu, ona e itiiti ifo aʻafiaga itu.

Faʻavasegaga

E vaevaeina peta beta i:

  • filifilia (cardioselective) ma le le filifilia,
  • lipophilic ma hydrophilic, e pei o soluble i gaʻo po o vai,
  • ei ai peta-blockers ma le gaioiga o le sympathomimetic i totonu ma le leai.

O le a tatou iloiloina uma nei uiga auiliili i lalo. O le mea autu o le malamalama lea o peta-blockers o loʻo i ai 3 augatupulaga, ma o le a sili atu ona aoga pe a togafitia i se vailaau faʻaonapo nei, nai lo le taimi ua mavae. Ona o le lelei o le a sili atu ona maualuga, ma aʻafiaga o aʻafiaga leaga - tele lava.

Tuufaatasiga faʻavaeina o beta blockers (2008)

1Le filifiliaPropranolol (anaprilin), timolol, pindolol, zulol, sotalol, oxprenolol, alprenolol 2ndCardioselectiveAtenolol, bisoprolol (concor), metoprolol, betaxolol (lokren) 3rdFaatasi ai ma se aafiaga faaopoopo vasodila (faʻaoʻo toto toto)Labetalol, carvedilol, nebivolol

O le tolu-augatupulaga beta-blockers o loʻo i ai mea faʻapitoa e faʻafefeteina, o lona uiga o le gafatia e faʻafefe toto toto.

  • Pe a ave le labetalol, o lenei aafiaga e mafua ona o le fualaau faasaina e le na o le peta-adrenergic receptors, ae o le resitala o le alpha-adrenergic foi.
  • Nebivolol faʻalauteleina le faʻapipiʻi o le oxide nitric (NO), o se vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻavavega o le tino.
  • Ma o carvedilol e lua.

O le a le mea e faʻaaogaina ai le peta

I totonu o fusi o le tino o le tagata, o loʻo i ai ni faʻaleleia e tali atu i hormones adrenaline ma norepinephrine. Alpha-1, alpha-2, beta-1 ma beta-2-adrenergic receptors ua vaʻaia nei. Talu ai nei, na faʻamatalaina ai le faʻataʻitaʻiga o le nusipepa o le alpha-3 adrenergic.

Faʻamataʻoto puupuu le tulaga ma le taua o le faʻalogologo e pei ona taʻua i lalo:

  • alpha-1 - faʻalauiloa i totonu o toto toto, o le faʻaosofia e mafua ai le pipisi ma faateleina le toto.
  • alpha-2 - o le "tali faʻaalia" mo le faiga o tulafono faatonutonu o gaioiga o mea. O lona uiga o lo latou faʻamalosi e mafua ai le faʻaitiitia o le toto.
  • beta-1 - faʻalauiloaina i totonu o le fatu, o latou faʻaosofia e mafua ai le faateleina o le taimi ma le malosi o le vavaeeseina o le loto, ma faʻapupula ai foi le manaoga o le okesene o le myocardial ma faʻatele ai le toto toto. Beta-1-adrenergic receptors o loo i ai i le tele o numera i fatugaʻo.
  • beta-2 - faʻalauiloa i le bronchi, faʻaosofia e mafua ai le aveesea o le bronchospasm. O nei lava saiteni o loʻo i luga o lela o le ate, o le aʻafiaga o le hormone luga latou mafua ai le liua o le glycogen i le kulukose ma le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto.

Peta-blocketalective beta-blockers e matua aʻafia lava i le beta-1-adrenergic receptors, ma e le o filifili beta-blockers e tutusa lava le poloka peta-1 ma le beta-2-adrenergic receptors. I le maso o le fatu, o le fua o le beta-1 ma le beta-2 adrenergic receptors o le 4: 1, o lona uiga, o le malosi o le fatu o le fatu e faia lava e ala i le peta-1 masini. Faatasi ai ma le faateleina o le fua o peta-blockers, o lo latou tulaga patino ua faaitiitia, ona sosoo ai lea ma se fualaau faasaina o poloka uma e lua.

O peta-blockers filifili ma le le filifilia-e faʻaitiitia le toto maualuga i le auala lava e tasi, ae o le beta-blockers cardioselective e itiiti lava aʻafiaga o le itu ma e faigofie ona faʻaoga mo faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, o vailaʻau filifilia e itiiti lava se mafuaʻaga e mafua ai le bronchospasm, talu ai o la latou gaioiga o le a le aʻafia ai le peta-2-adrenergic receptors, lea e maua i le tele o mama.

Beta poloka cardio selectivity: beta-1 ma le beta-2 faʻamaufaʻailoga index adrenergic

Beta blocker drug name

Filifiliga Filifilia (beta-1 / beta-2)

  • Nebivolol (leai se tiketi)
293,0
  • Bisoprolol (Concor)
26,0
  • Metoprolol
25,0
  • Atenolol
15,0
  • Propranolol (Anaprilin)
1,9

E sili atu le vaivai o le beta-blockers nai lo le le filifilia, faateleina le maualuga o vailaau lautele, ma e masani lava ona masani ona faatonuina mo tagata mamaʻi i faafitauli lautele o le taamilosaga (mo se faataitaiga, faatasi ai ma le le manino o le vavalalata). Faamolemole ia matau o le carvedilol (Coriol) - e ui lava mai le augatupulaga fou o beta-blockers, e le o le cardioselective. Ae ui i lea, e faʻaaogaina e cardiologists, ma o taunuuga e lelei. O Carvedilol e seasea ona faatonuina e faʻaitiitia le toto maualuga poʻo le togafitia o faʻailoga. E sili atu ona faʻaaogaina e togafitia ai le faaletonu o le fatu.

O le a le gaioiga faʻafesoʻotaʻi a le beta-blockers

O nisi beta-blockers e le gata ina poloka ai peta-adrenergic receptors, ae i le taimi lava lea e faaosofia ai i latou. O lenei mea ua taʻua o le tiga o le lotoifale o nisi o beta-blockers. O fualaau o loʻo i ai i totonu o le lotolotoi o le tino o loʻo faʻaalia i mea nei:

  • o nei beta blockers o le a faʻagesegese le tata o le fatu i se tulaga maualalo
  • latou te le faʻaitiitia faʻaititia le galuega o le pamuina o le fatu
  • i se tulaga maualalo e faʻapupulaina le maualuga o le vasa vascular resistance
  • itiiti le faʻafefete i le atherosclerosis, ona e leai so latou aafiaga taua i le cholesterol toto

E mafai ona e suʻeina po o fea o poloka peta e maua ai le gaioiga i le loto, ma o fualaau oona e le maua, i lenei tusiga.

Afai o le beta-blockers ma le gaioiga o le sympathomimetic i totonu, o loʻo faʻaaoga mo se taimi umi, ona tupu ai lea o le faʻaosoosoina o faʻamaʻi peta-adrenergic. O lenei mea e faasolosolo malie ai ona faʻaitiitia le mamafa o latou tino. A maeʻa lenei mea, o le faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o vailaʻau e le mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamalo. I se tulaga aoao, o le fua o le beta-blockers e tatau ona faaitiitia lemu: 2 taimi ile 2-3 aso mo le 10-14 aso. A le o lea, o foliga o le tolopoina o le tino e ono foliga mai: faʻalavelave faʻalavelave maualuga, o le faateleina o osofaiga angina, tachycardia, infarction myocardial or death death as a result of a heart attack.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o beta-blockers o loʻo i ai i totonu o le sympathomimetic gaoioiga e le eseese i le aoga o le faʻaitiitia o le toto mai le vailaʻau e le maua ai lenei gaoioiga. Ae i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le lotolotoi o le loto fesoasoani e fesoasoani e aloese mai aʻafiaga e le manaʻomia. O le mea lea, bronchospasm ma le faʻalavelaveina o le manava o le natura, e pei foi o le malulu i le malulu ma le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo.I tausaga talu ai nei (Iulai 2012), na oʻo mai fomaʻi e le tatau i se tasi ona tuʻuina atu le taua tele pe o le beta-blocker o loʻo i ai le meatotino o le gaioiga o le loto pe leai foi. Ua faʻaalia e le aʻoaʻoga o vailaau faʻasaina ma lenei fale e faʻaitiitia ai le tele o faʻafitauli o le cardiovascular e sili atu nai lo na beta-blockers e le oi ai.

Lipophilic ma hydrophilic beta blockers

O le beta-blockers lipophilic e sili atu ona solu i totonu o gaʻo, ma mea suamalie i le vai. O fualaau lipophilic e maua ai le "gaosiga" tele i le taimi muamua o le ala i le ate. O le beta-blockers hydrophilic e le o faʻafefiloi i le ate. E mafua mai i le urine, e le suia. Peta-beta-blocker Hydrophilic i le taimi mulimuli talu ai e le o faʻamalosi vave vave pei lipophilic.

Leta lipophilic beta-blockers e sili atu ona afaina ai le toto puipui o le toto. O lenei mea o se mea e puipuia ai le tino i le va o le totoga o le tino ma le tino tutotonu. E puipuia ai le tino o le tino mai le faʻasalalau i totonu o toto toto, toxins ma "sui" o le tino puipuia, lea e iloa ai le faiʻai o se tagata ese ma osofaia. E ala mai i le puipui o le toto, meaʻai e ulu atu ai i le faiʻai mai le toto, ma otaota o le gaioiga taua o le tino popole ua toe faʻafoʻiina.

Na foliga mai o lipophilic beta-blockers e sili atu ona faʻaitiitia le soifua maloloina i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu. I le taimi lava e tasi, latou te mafua ai le tele o aʻafiaga mai le pūga tutotonu:

  • faanoanoaga
  • moe le moe
  • ulu matua.

I le avea ai o se tulafono, o le gaoioiga o peta-soluble beta-blockers e le afaina i le taumafaina o mea taumafa. Ma e fautuaina e ave fualaau faʻasolosolo ao lei 'ai, inu tele vai.

O le bisoprolol vailaʻau e taua tele ona o loʻo i ai le gafatia e faʻaumatia uma i le vai ma lipids (gaʻo). Afai o le ate po o fatugaʻo e le lelei le lelei, ona faʻaaogaina loa lea o le tino sili atu ona maloloina i le galuega o le vaʻaia o le bisoprolol mai le tino.

Peta faʻasolosolo i aso nei

Mo le togafitiga o le toilalo o le fatu, ua na o peta-blockers o loʻo fautuaina mai (Iuni 2012):

  • carvedilol (Coriol),
  • bisoprolol (Concor, Biprol, Bisogamma),
  • metoprolol succinate (Betalok LOC),
  • nebivolol (Nebilet, Binelol).

O isi beta-blockers e mafai foi ona faʻaaoga e togafitia ai le toto maualuga. Ua fautuaina fomaʻi e faʻamalosia faʻamaʻi lua poʻo le tolu o vailaau faʻasaina io latou maʻi. I le pito i luga o le tusiga e mafai ona e maua se laulau lea ua tusia ai i lea augatupulaga e maua ai fualaau taʻitasi.

O peta-blockers o aso nei e faʻaititia ai le ono mafai ona maliu se tagata maʻi mai le paʻu, aemaise lava mai se osofaʻi fatu. I le taimi lava e tasi, o suʻesuʻega talu mai le 1998 na faʻaalia mai ai o le propranolol (anaprilin) ​​e le gata e faʻaitiitia, ae e oʻo lava i le faateleina o le tino, faʻatusatusa i le placebo. Faʻamatalaga feteʻenaʻi foi i le aoga o atenolol. O le tele o tusiga i tusi talafesa a le falemaʻi e fai mai e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu ni "mea tutupu" cardiovascular "e itiiti ifo nai lo isi beta-blockers, ma masani ona mafua ai aʻafiaga.

E tatau i tagata maʻi ona malamalama o faifeʻau uma o le beta-blockers e faʻaitiitia le toto maualuga i le auala tutusa lava. Masalo o le nebivolol e sili atu ona lelei nai lo isi tagata uma, ae le tele. I le taimi lava e tasi, latou te matua faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻi cardiovascular. O le sini autu o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga o le mea tonu lea e puipuia ai ona faafitauli. O peta-blockers o aso nei ua manatu e sili atu le lelei i le puipuia o faafitauli o le maualuga o le toto nai lo togafitiga na muamua atu. E sili atu foi ona faʻapalepale aua e seasea mafua ona tutupu aʻafiaga.

I tua i le amataga o le 2000, o le tele o tagata gasegase e le mafai ona gafatia e togafitia i fualaau lelei, aua o tau o igoa e taugata tele. Ae o le taimi nei e mafai ona e faʻatau togafitiga faʻapitoa i le fale talavai, lea e taugata tele ma aoga. O le mea lea, o le mataupu tau tupe e le toe avea ma mafuaaga e lafoai ai le faʻaaogaina o beta-blockers. O le galuega autu o le foia lea o le valea ma le le mautonu o fomaʻi. O fomaʻi e le mulimuli i talafou e faʻaauau pea ona faʻamautuina fualaau e sili atu le aoga ma maua ai aʻafiaga taua.

Faailoga mo le tofiga

O faʻamaoniga autu mo le tofiaina o beta-blockers i faiga faʻapitoa o le fatu:

  • ogaoga maualuga, e aofia ai le lua (ona o le faaleagaina o fatugao, faʻalautele lauroid function, pregnancy, ma isi mafuaʻaga),
  • loto vaivai
  • siama fatu fatu
  • arrhythmias (extrasystole, faʻapipiʻi tui, ma isi),
  • umi le QT faʻasologa maʻi.

E le gata i lea, o nisi o taimi e faʻasalalauina ai beta-blockers mo faʻalavelave o le vegetative, faʻasolosolo o le valve valvega, faʻasolosolo mai o faʻamalologa, o le cardiomyopathy o le hypertrophic, migraine, theoric anerysm, syndrome Marfan.

I le 2011, o faʻamaumauga o suʻesuʻega i fafine e maua i le kanesa o le susu na latou aveina peta blockers na lomia. E foliga mai o le faʻaaogaina o beta-blockers, e masani ona tupu faʻaleagaina. O suʻesuʻega a Amerika e aofia ai le 1,400 fafine na aafia i taotoga o le kanesa o susu ma ua faatonuina togafitiga o le chemotherapy. O nei fafine na latou aveina ni peter blockers ona o faafitauli cardiovascular na latou maua e faaopoopo i le kanesa o le susu. I le mavae ai o le 3 tausaga, e 87% oi latou na ola e aunoa ma ni "mea na tupu."

O le kulupu faʻatonutonu mo le faʻatusatusaga sa aofia ai tagata gasegase o le susu i le tausaga tutusa ma le pasene tutusa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Latou te leʻi mauaina ni peter blockers, ma i totonu ia i latou, o le sao o le ola e 77%. E vave tele ona tusia ni faʻamatalaga aoga, ae atonu o le 5-10 beta-blockers o le a avea ma se auala faigofie ma taugata e faʻaleleia ai le aoga o togafitiga o le kanesa o le susu.

Le faʻaaogaina o beta-blockers mo togafitiga o le maualuga o le toto

I tua atu i le 80 o le senituri lona lua, o suʻesuʻega na faaalia ai o beta-blockers i tagata o loʻo i totonu o le soifua maloloina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial infarction or stroke. Mo tagata matutua e aunoa ma ni faʻamaoniga manino o le fatu fatu fatu, e sili atu ona manaʻo i togafitiga. Ae peitai, afai o se tagata matua e iai ni faailoga faʻapitoa (toilalo o le fatu, maʻi fatu o le fatu, siama o le myocardial), ona mafai lea ona faʻamatalaina se vailaau mo le maualuga o le toto mai le peta-blocker class, ma atonu o le a faaumiumi lona ola. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "O vailaʻau mo le maualuga o le toto ua faatonuina mo tagata matutua."

  • O le auala sili e fofoina ai le maualuga (vave, faigofie, lelei mo le soifua maloloina, e aunoa ma "vailaau" fualaau faasaina ma mea taumafa)
  • O le maualuga o le maualuga o se auala faʻaleaganuʻu e toe faʻaleleia mai i le vaega 1 ma le 2
  • Mafuaaga o le maualuga ma le auala e faʻaaogaina ai. Suʻega maualuga o le maualuga
  • Lelei togafitiga o le toto maualuga e aunoa ma fualaau faasaina

Beta-blockers e mafua ai le toto maualuga, i se tulaga lautele, e le sili atu ona leaga nai lo fualaau mai isi vasega. E fautuaina faapitoa lava e faatonu ai mo le togafitiga o le maualuga i tulaga nei:

  • Concitant Coronary Heart Disease
  • Tachycardia
  • Loto o le fatu
  • O le Hyperthyroidism o le hyperthyroidism.
  • Migraine
  • Glaucoma
  • Faʻasaʻo maualuga i luma poʻo le taotoga

Beta-blocker medicines fautuaina mo le togafitiga o le maualuga (2005)

Beta blocker drug name

Brand (pisinisi) igoa

Laʻu aso ole mg mg

E fia taimi i le aso e ave

  • Atenolol (lelei le mautinoa)
Atenolol, atenobene, tenolol, tenormin25 — 1001 — 2
  • Betaxolol
Lolo5 — 401
  • Bisoprolol
Concor5 — 201
  • Metoprolol
Vazocardine, corvitol, betalok, lopresor, spesikor, aegilok50 — 2001 — 2
  • Nebivolol
Nebilet2,5 — 51
  • Acebutalol
Sevaega200 — 12002TalinololCordanum150 — 6003CeliprololCeliprolol filifilia200 — 4001
  • Nadolol
Korg20 — 401 — 2
  • Propranolol (ua tuai, e le fautuaina)
Anaprilin, obzidan, mataga20 — 1602 — 3
  • Timolol
Timohexal20 — 402AlprenololAptin200 — 8004OxprenololTrasicore200 — 4802 — 3
  • Penbutolol
Betapresin, Levatol20 — 801
  • Pindolol
Wisken10 — 602
  • Carvedilol
Coriol25 — 1001
  • Labetalol
Albetol, normodyne, faʻatau200 — 12002

O nei vailaau e talafeagai mo le maʻisuka?

Togafitiga ma "beta-blockers" tuai (propranolol, atenolol) e mafai ona afaina ai le lagona o le tino i aafiaga o le inisalini, o lona uiga, faateleina le faʻamalosia o le inisalini. Afai o le tagata maʻi e faʻasolosolo, o lona avanoa e maua ai le maʻisuka e faʻateleina. Afai ua uma ona atiaʻe e le tagata maʻi le maʻisuka, o lona uiga o le a faasolo ina leaga. I le taimi lava e tasi, pe a faʻaaoga peta-blockers, o le lagona o le tino i le inisalini e faʻaitiitia i se tulaga maualalo. Ma afai e faatonuina peta-blockers i aso nei e faʻamalieina vaʻa toto, o le mea lea, i le avea ai ma tulafono, i ni tulaga faʻapitoa, latou te le faʻalavelaveina ai le metabolism o gaʻo, ma e le faʻaleagaina ai le maʻisuka.

I le 2005, na suʻesuʻe ai e Strazhesko Kyiv Institute of Cardiology le aʻafiaga o beta-blockers i luga o tagata gasegase e maua ai le maʻi faʻamaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini. E foliga mai o le carvedilol, bisoprolol ma le nebivolol e le gata ina le sili atu ona leaga, ae e faateleina ai foi le lagona o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. Atenolol, i le taimi lava e tasi, na le afaina ai le malosi o le insulin. O se suesuega i le 2010 sa faaalia ai o le carvedilol e leʻi faʻaitiitia ai le faʻalogo i le inisalini, ma o le metoprolol ua faʻalauteleina.

I lalo o le faatosinaga o le aveina o beta-blockers i tagata mamaʻi, e mafai ona faateleina le mamafa o le tino. E mafua ona o le faateleina o le tui o le inisalini, faʻapea foʻi ma isi mafuaaga. O beta-blockers e faʻaititia le fua faʻasolo o le tino ma faʻalavelave ai le malepe o le tino o le tino (faʻalavelave le lipolysis). I lenei tulaga, atenolol ma metoprolol tartrate na le lelei le lelei. I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega, carvedilol, nebivolol ma le labetalol, e leʻi fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga taua o le mamafa o le tino i tagata gasegase.

O le aveina o beta-blockers e mafai ona aʻafia ai le inisalini e ala i peta paneta. O fualaau nei e mafai ona taofia le vaega muamua o le manava o le inisalini. O se taunuuga, o le vaega lona lua o le faʻasaʻoina o le inisalini e le pancreas o le meafaigaluega autu lea mo le faʻasaina o le suka.

Le faʻaogaina o aʻafiaga o le beta-blocker i le glucose ma le lipid metabolism

Lipoprotein lipase gaoioiga? faʻamaonia faʻamaonia Lecithin Cholesterol Acyltransferase Gaoioiga? lipoprotein maualuga O le mamafa o le tino? inisalini lagona Malosiaga o insulin? 2nd vaega, hyperinsulinemia faaumiumi Inisalini le faʻatagaina? hyperinsulinemia ,? inisalini tetee Vaʻaia toto? faʻapipiʻi tuʻuina ,? glucose Faʻafitauli faʻapitoa lautele? tafe toto

Manatua i le laulau. E tatau ona toe faamamafaina atili i peta-blockers i aso nei, o le aafiaga le lelei i le metabolism o le glucose ma le lipids e itiiti lava.

I le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o se faafitauli taua, o soo se beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le maʻi o le hypoglycemia - o le tachycardia, le popole ma le gatete. I lenei tulaga, o loʻo faʻaauau pea le sosolo. E le gata i lea, o le maʻisuka latou te mauaina peta-blockers e i ai se auala faigata mai le tulaga o le hypoglycemic. Talu ai ona o le tele o auala mo le faateleina o le kulukose o le toto - glucagon secretion, glucogenolysis ma gluconeogenesis - ua poloka. I le taimi lava e tasi, i le maʻisuka ituaiga 2, o le hypoglycemia e seasea lava o se faafitauli ogaoga e teena ai togafitiga ma peta-blockers.

E talitonuina pe afai ei ai ni faʻamatalaga (o le fatu, arrhythmia, ae maise lava le faʻaleagaina o le myocardial), o le faʻaaogaina o beta-blockers i aso nei e fautuaina ai tagata mamai. I se suʻesuʻega i le 2003, na faʻatautaia ai beta-blockers mo tagata maʻi o le fatu e maua i le maʻisuka. Faatusatusaga - tagata maʻi e leai se fatu fatu e aunoa ma le maʻisuka. I le vaega muamua, na paʻu le maualalo o le tino i le 16%, i le lona lua - e 28%.

O loʻo fautuaina le maʻi suka e faʻamatalaina le metoprolol succinate, bisoprolol, carvedilol, nebivolol - beta-blockers ma le faʻamaonia lelei. Afai o le tagata maʻi e leʻi maua i le maʻisuka, ae o loʻo i ai se faʻafitauli tele e atiaʻe ai, ua fautuaina e naʻo filifili filifilia beta-blockers e tatau ona faʻatulagaina ma e le faʻaaogaina e faʻatasi ma togafitiga (diuretics). E fautuaina e faaaoga fualaau faasaina e le gata ina taofia ai peta-adrenergic receptors, ae ia maua foi le malosi e faamama ai toto toto.

  • ACE inhibitors
  • Angiotensin II tagata faʻamaonia

Beta-blockers e leai se aʻafiaga i le metabolism:

Contraindications ma aʻafiaga itu

Faitau faʻamatalaga i le tusiga "Faʻaiʻuga o beta-blockers". Saili po o le a le faʻamaoniga o loʻo i ai mo lo latou faʻamoemoega. O nisi o tulaga o togafitiga e le o faʻamaloiga faʻamaonia mo togafitiga ma peta-blockers, ae manaʻomia le faʻaleleia atili. O le ae maua auiliiliga i le tusiga o loʻo taʻua i luga.

Faateleina le lamatiaga o le le atoatoa

Erectile (le atoatoa poʻo le leai foi o se tino i alii) o mea e masani ona molia ai beta-blockers. O peta-blockers ma diuretics ua talitonuina o ni vaega o fualaau faasaina mo le maualuga o le toto, lea e masani ona sili atu nai lo isi e oo atu ai i se tulaga faaletonu i le malosi o alii. O le mea moni, o mea uma e le faigofie tele. Suesuega ma le talitonuina e faapea o beta-blockers fou fou, e le aafia ai le mafai. Mo se lisi atoa o nei tama-alii ma uo, vaai i le maualuga ma le le atoatoa. E ui lava o beta-blockers o le augatupulaga tuai (e le o le cardioselective) e mafai ona afaina ai le malosi. Talu ai latou te faʻaititia le toto o le penis ma e mafai ona faʻalavelave i le gaosia o hormones o feusuaiga. Ae ui i lea, o peta-blockers faʻaonaponei e fesoasoani i tagata e pulea le maualuga o le toto maualuga ma faafitauli o le fatu ao tumau pea le malosi.

I le 2003, o taunuʻuga o se suʻesuʻega o le aʻafiaga o le faaleagaina o erectile ao faʻataunuʻuina beta-blockers, faʻalagolago i le malamalama o tagata maʻi, na lolomiina. Muamua, na vaevaeina nei alii i ni vaega se tolu. Na latou ave uma se peta blocker. Ae o le vaega muamua latou te le iloa po o le a le vailaau na avatu ia i latou. O alii i le vaega lona lua na latou iloa le igoa o le fualaau faasaina. Na le gata ina taʻu mai e fomaʻi poo fea le peta-blocker na faatonuina ai i latou mai le vaega lona tolu, ae na latou faailoa mai foi o le vaivai o le malosi o se mea e masani ona faia.

I le vaega lona tolu, o le tele o taimi o le faaleagaina o erectile o le maualuga lea, e tusa ma le 30%. Le itiiti ifo o tagata na maua le faʻamatalaga na maua, o le faʻaitiitia o le taimi o le tosoina o le malosi.

Ona latou taitaia lea o le vaega lona lua o le suʻesuʻega. Na aʻafia ai tagata na faitio i le faaleagaina o le erectile ona o le faia o se peta blocker. Na tuʻuina atu ia i latou uma se isi piliki ma sa taʻuina atu o le a faʻaleleia lo latou malosi. Toeitiiti lava o tagata uma sa auai na matauina se faʻaleleia atili o lo latou fausiaina, e ui na o le afa o latou na maua le Silendafil moni (Viagra), ma le afa lona lua - o se placebo. O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega faʻamaonia mautinoa o mafuaʻaga o le faʻavaivaia o le gaioiga ao faia le beta-blockers e tele lava lona mafaufau.

I le faaiuga o le vaega "Beta-blockers and a increased risk of impotence", ou te fia faʻamalosia atili tagata e suesue le tusitusiga "O le maualuga ma le vaivai".E maua ai le lisi o beta-blockers ma isi vailaʻau mo le maualuga o le toto, e le faʻaleagaina ai le malosi, ma atonu foi e faʻaleleia. A maeʻa lena mea, o le a sili atu le toʻa, e pei ona faatonuina e lau fomaʻi, e faʻaaoga fualaau mo le mamafa. O se mea valea le mumusu e togafitia ma beta-blockers poʻo isi fualaau mo le maualuga maualuga ona o le fefe i le faʻaleagaina o le malosi.

Aisea e mumusu ai fomaʻi i nisi o taimi e faʻatonuina ai peta blockers

Seʻi oʻo i tausaga talu ai nei, ua faʻamalosia lelei e fomaʻi ia beta-blockers i le tele o tagata gasegase e manaʻomia togafitiga mo le maualuga o le toto ma le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular. Beta-blockers, faatasi ai ma togafitiga (diuretics), ua taua o le ua leva ona taua, pe masani, togafitiga mo le maualuga o le toto. O lona uiga e faʻatusatusa i latou i le aoga o fualaau fou e faʻaitiitia ai le mamafa, lea o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe ma ulufale i maketi faʻamaʻi. Muamua, o faʻataʻitaʻiga o le ACE ma angeriasin-II tagata faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻatusatusaina i peta blockers.

Ina ua mavae le 2008, sa i ai ni lomiga e le tatau ona avea le peta-blockers ma uluai filifiliga mo le togafitia o tagata gasegase. O le a tatou iloiloina auʻiliʻiliga o loʻo tuʻuina atu iinei. E mafai e tagata maʻi ona suʻesuʻe lenei mea, ae tatau ona latou manatua o le faaiuga mulimuli lea e filifili ai le fomai e tumau pea i le fomaʻi. Afai e te le talitonu i lau fomaʻi, ia maua se isi mea. Fai taumafaiga uma e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi sili ona poto masani, aua o lou ola e faalagolago i ai.

O le mea lea, o fili o le lautele o le faʻaaogaina faʻamalosi o beta-blockers e finau e faapea:

  1. O nei fualaau oona e sili atu ona leaga nai lo isi fualaau oona mo le maualuga o le toto maualuga, faaitiitia le ono mafai ona iai ni faafitauli i le cardiovascular.
  2. E talitonuina o beta-blockers e le afaina ai le malosi o arteries, o lona uiga, latou te le taofia ma, e le gata i lea, aua le toe fesuiai le atinae o le atherosclerosis.
  3. O fualaau nei e le puipuia ai le totoga o le tino mai le faaleagaina e mafua ai le maualuga o le toto.

E iai foi popolega e faapea, i lalo o le faatosinaga a beta-blockers, o le metabolism o gaʻo ma gaʻo ua faaleagaina. O se taunuuga, o le ono mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2 ua faateleina, ma afai ua maua le maʻisuka, o lona ala e faateteleina. Ma o lena beta-blockers e mafua ai aʻafiaga e faʻaleagaina ai le lelei o le ola o tagata gasegase. O le mea muamua, o le mea muamua lava, i le faʻavaivaia o le tulaga feusuai i alii. O autu "Beta-blockers and diabetes mitusitus" ma le "Faateleina le lamatia o le le atoatoa" na talanoaina auiliili i vaega talafeagai o lenei tusiga.

O suʻesuʻega sa faʻatautaia ai na faʻataʻitaʻiina ai beta-blockers, e sili atu le leaga nai lo isi vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga, faʻaitiitia le ono mafai ona tupu mai ni faʻafitauli tau fatuga. O lomiga talafeagai i api talaaga faafomaʻi na amata ona aliali mai ina ua mavae le 1998. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai faʻamatalaga mai ni suʻesuʻega e sili atu ona faʻatuatuaina na maua ai aʻafiaga faʻafeagai. Latou te faʻamaonia o vaega tetele o vailaʻau e maualalo ai le toto maualuga e tutusa lava le aoga tutusa. O le manatu masani i le aso, o le beta-blockers e aoga tele pe a maeʻa le faʻaogaina o le myocardial e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻaleagaina. Ma e uiga i le tofiaina o beta-blockers mo le maualuga maualuga mo le puipuia o faafitauli o le fatu cardiovascular - ua faia e le fomaʻi lona lava manatu e faavae i luga o taunuuga o lana galuega faatino.

Afai e maʻi le atherosclerosis poo le maualuga maualuga o le atherosclerosis (vaai pe o le a le mea e tatau ona faia ina ia maua ai), ona tatau lea i le fomaʻi ona gauai atu i peta-blockers o aso nei, o loʻo i ai meatotino o le vasodilation, o lona uiga, faʻafefe toto toto. O vaʻa o se tasi lea o mea e sili ona taua e faʻatatau i le maualuga.Faatasi ai ma tagata e maliliu mai le maʻi cardiovascular, o le faʻaleagaina o le tino e oʻo atu ai i le 90% o le oti, ao tumau pea le soifua maloloina o le fatu.

O le a le faʻaaliga e faʻaalia ai le tikeri ma le fua o le atinaʻe o le atherosclerosis? O le faʻaopoopoga lea o le vaʻaiga o le vaʻavaʻai faʻasalalauga (TIM) o le garotid arteries. Ole fuaina masani o lenei tau aoga e faʻaaoga ai le ultrasound e faʻamaonia ai faʻamaʻi vascular e mafua mai i le atherosclerosis ma ona o le toto maualuga. Faatasi ai ma le matua, o le mafiafia o le totonu ma le ogatotonu o laʻau ua faateleina, o se tasi lea o faailoga o le matua o tagata. I lalo o le aafiaga o le toto maualuga, o lenei faagasologa e sili atu le vave. Ae i lalo o le aʻafiaga o fualaau oona lea e faʻaitiitia ai le toto, e mafai ona faʻagesegese ma toe foʻi. I le 2005, na faia ai se suʻesuʻega laitiiti i luga o aafiaga o le pule o le beta-blocker i le alualu i luma o le atherosclerosis. O ona tagata auai e 128 tagata mamaʻi. I le mavae ai o le 12 masina o le tagofia o le fualaau faasaina, na maitauina le faaitiitia o le mafiafia o le vavalalata ile aufaasālalau i le 48% o tagata gasegase na togafitia i le vailaau, ma i le 18% oi latou na maua le metoprolol. O loʻo talitonuina e mafai e le carvedilol ona faʻamautuina ia atherosclerotic plate ona o lona aʻafiaga faʻasao ma le faʻaaogaina o le inflammatory.

Peta poloka mo tagata matutua

O fomaʻi e masani lava ona le mautonu i le faatonuina o peta blockers i tagata matutua. Talu ai ona o lenei vaega "faigata" o tagata mamaʻi, i le faaopoopo atu i faafitauli o le fatu ma le toto, e masani lava ona i ai ni mea leaga. E mafai e tagata peta Beta ona faʻaleagaina la latou ala. Matou te talanoaina i luga auala e aafia ai le maʻisuka i peta-blocker. Matou te fautuaina foi e te mafaufau i se isi tusitusiga, "O aʻafiaga ma faʻailoga o beta-blockers." O le tulaga o loʻo iai i le taimi nei o le beta-blockers e 2 taimi e le mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata e silia ma le 70 tausaga le matutua nai lo tamaiti laiti.

Faʻatasi ai ma le oʻo mai o peta-blockers, o aʻafiaga mai le latou gaogaiga ua avea ma mea e le masani ai. O le mea lea, o nei "taʻutinoga" fautuaga o loʻo faailoa mai ai o beta-blockers e sili atu ona saogalemu mo tagata matutua. O suʻesuʻega i le 2001 ma le 2004 na faʻaalia ai o le bisoprolol ma le metoprolol succinate e faʻateleina ai le faʻaitiitia o le olaga faitino i tagata matutua ma tagata matutua ma le fatu o fatu. I le 2006, na faʻataunuʻuina ai se suʻesuʻega o le sikola, lea na faʻamaonia ai lona aoga maualuga i le le atoatoa o le fatu ma le faapalepale lelei i tagata matutua.

O le mea lea, afai ei ai ni faʻamatalaga, ona mafai loa lea ona faʻataʻitaʻiina peta-blockers i tagata matutua. I lenei tulaga, ua fautuaina e amata ona ave le vailaau ma ni togi laiti. Afai e mafai, togafitiga o tagata matutua matutua e fautuaina e faʻaauau pea i sina tootoo o beta-blockers. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaleleia le fualaau, ona tatau loa lea ona faia lemu ma le faʻaeteete. Matou te fautua atu ia te oe e faitau tusiga "O togafitiga faafomaʻi o le maualuga o tagata matutua" ma le "O a vailaau mo le maualuga o le maualuga ua faatonuina mo tagata matutua".

O le a le mea e sili ona lelei le peta blocker

E tele naua fualaau o le peta-blocker group. E foliga mai o fualaau taʻitasi taʻitasi e maua ai fualaau. Talu ai ona o lenei mea, e mafai ona faigata le filifilia o fualaau saʻo. E tutusa uma le aafiaga o beta-blockers i le faʻaitiitia o le toto, ae e eseese tele i latou mafai ona faʻaʻumiʻumi le soifua o tagata mamaʻi ma le mamafa o aʻafiaga.

O le fea peta blocker e faʻatonuina o taimi uma lava e filifili ai le fomaʻi! Afai e le talitonu le tagata maʻi i lana fomaʻi, ona tatau lea ona faʻafesoʻotaʻi se isi tagata tomai faapitoa. Matou te le fautuaina malosi le togafitiga a le tagata lava ia ma beta-blockers. Toe faitau le tusiga "Aafiaga o beta-blockers" - ma ia mautinoa o nei mea e le o ni fualaau leaga, ma o le mea lea e mafai ona matua afaina ai le tagata lava ia. Fai taumafaiga uma ina ia togafitia e le fomai sili.O le mea sili lea ona taua e mafai ona e faia e faalautele ai lou ola.

O iloiloga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia se fomaʻi ma lau fomaʻi (.):

  • Mo tagata mamaʻi o loʻo i ai faʻamafanafanaga o fatugaʻo, e sili ona lelei le lipophilic beta-blockers.
  • Afai ole maʻi o le tagata gasegase - atonu e ono tupu, i se tulaga faapea, o le a faatonuina e le fomai se beta-blocker hydrophilic. Faʻamatala i faatonuga pe faʻafefea ona maua mai le vailaʻau o loʻo e alu e ave mai le tino (faʻatonuina ile maʻi).
  • Old beta-blockers e masani ona faateleina le malosi i alii, ae o vailaʻau faʻasolo nei e le maua ai lenei itu le lelei. C. O le tusitusiga "O le maualuga o le maualuga ma le le malosi" o le a maua uma ai auiliiliga talafeagai.
  • E i ai fualaau faasaina e vave ona faia, ae le o se taimi umi. E faʻaaogaina mo faʻalavelave faʻalavelave maualuga (labetalol ile vavalalata). O le tele o beta-blockers e le amata ona vave galue, ae faʻaititia le mamafa mo se taimi umi ma sili atu le sologalelei.
  • E taua tele pe fia taimi i le aso e te manaʻomia e ave ai lenei vailaʻau. O le laʻititi, o le sili atu lea ona faigofie mo le tagata maʻi, ma atonu o le a ia le toe togafitia togafitiga.
  • E sili atu le faʻatonuina o se augatupulaga fou o peta blockers. E sili atu le taugata, ae maua ai ni tulaga taua. O le mea lea, e lava le ave faʻatasi i le aso, latou te mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu, e talia lelei e tagata gasegase, aua le faʻavaivaia le glucose metabolism ma le toto toto, ma le malosi i alii.

O fomaʻi o loʻo faaauau pea ona faʻatonuina le propranolol beta-blocker (anaprilin) ​​e tatau i le faamasinoga. O se vailaau e le masani ai. Ua faʻamaonia o le propranolol (anaprilin) ​​e le gata e faʻaitiitia, ae e oʻo lava ina faateleina ai le soifuaga o tagata mamaʻi. Ma le finauga o le pe faʻaauau pe faʻaauau ona faʻaaoga le atenolol. I le 2004, o le tusitusiga "Atenolol for hypertension: o se filifiliga atamai lenei?" Na lomia i le lauiloa lauiloa a le British journal Lancet. Fai mai o le pulega o le atenolol e le o se vailaau talafeagai mo togafitiga o le maualuga o le toto. Ona e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, ae e sili atu le leaga nai lo isi beta-blockers, faapea foi fualaau faasaina "mo le mamafa" mai isi vaega.

I luga o lenei tusiga, e mafai ona e suʻeina po o fea le mea e fautuaina ai beta e fautuaina:

  • ia togafitia le toilalo o le fatu ma faaititia le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi mai se osofaiga o le fatu,
  • alii e fia manaʻo e faʻaitiitia le toto, ae fefefe i le faʻaitiitia o le malosi,
  • maʻisuka ma i le faateleina o aʻafiaga o le maʻisuka,

Matou te toe faamanatu atu ia te oe e na o le fomaʻi e faia le filifiliga mulimuli lea e faʻatonu e le beta-blocker. Aua e te mafaufau ia oe lava! O le itu tau tupe o le mataupu e tatau ona taua. O le tele o kamupani vailaau faʻapitoa e tuʻuina atu peta blockers. Latou te tauva ma isi, o lea o tau o nei vailaau e taugata tele. Togafitiga ma se peta-blocker o aso nei o le a taugata ai le maʻi, atonu e le sili atu i le $ 8-10 i le masina. O le mea lea, o le tau o se vailaau e le toe avea ma mafuaaga e faʻaaoga ai se peta-blocker.

O beta-blockers e masani lava ona faʻamatalaina i le faʻaopoopoga, pe afai e faʻaaoga togafitiga (vailaʻau diuretic) e le mafai ona toe aumaia le mamafa i le masani. O le togafitiga o le maualuga o le maualuga o nei vailaau e tatau ona amata i ni togi laʻititi, ma faasolosolo malie le alualu i luma o le fua seia oʻo ina pa'ū le toto toto i le tulaga manaomia. E taʻua lea mea o le "titrate". E tatau foi ona e mafaufau i le mafai ona fai togafitiga ma peta-blockers faatasi ai ma fualaau mo isi vasega o le toto maualuga, mo nisi auiliiliga tagai i le tusiga "Faafefiloi togafitiga o fualaau faasaina o le maualuga".

Beta-blockers o vailaau ia e poloka ai le masani a le tino. Aemaise lava, o le malosi o le muso o le fatu e ala i le adrenaline ma isi "hormones" faʻasalalau. Ua faamaonia ai o nei vailaʻau i le tele o tulaga e mafai ona faʻalauteleina le soifua o le tagata maʻi i le tele o tausaga.Ae e le afaina ai mafuaaga o le maualuga o le toto ma le maʻi fatu. Matou te fautua atu ia te oe le tusiga "Lelei togafitiga o le toto maualuga e aunoa ma fualaau faasaina". O le gau o le magnesium i le tino o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o le maualuga o le toto maualuga, o le gasegase o le fatu, ma le toto i paʻu toto. Matou te fautua atu papa maʻa magnesium e mafai ona faʻatau i le falemaʻi. Latou te faʻaitiitia le magnesium, ma, e le pei o vailaʻau "vailaʻau", e fesoasoani moni e faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaleleia ai le fatu.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, o le suwthorn extract is in second place after magnesium, sosoo ai ma le amino acids ma le paiga o le suauu tuai. O mea masani ia e masani ona i ai i totonu o le tino. O le mea lea, o le a oʻo ia te oe "aʻafiaga itu" mai le togafitia o le toto maualuga e aunoa ma fualaau faasaina, ma o le a aoga uma lava. O lau moe o le a faʻaleleia atili, o le a faʻavaivai lou tino vaivai, o le a aluese le fula, i tamaitai, o le a sili atu le faigofie o faʻamaoniga o le PMS.

Mo faafitauli o le fatu, coenzyme Q10 e sau i le lua pe a uma le magnesium. O se vailaʻau lea o loʻo i ai i totonu o potu uma o le tino. Coenzyme Q10 e aʻafia i le gaosiga o le malosi. I totonu o masini o le muso o le fatu, o lona faʻatonuga e faalua ona o le averesi. O se vailaau sili ona aoga mo soʻo se faʻafitauli o le fatu. I le mea moni o le aveina o le coenzyme Q10 e fesoasoani ai i tagata e aloese mai le fatuina o fatu ma ola ai e aunoa ma le mauaina. O vailaau aloaia ua maeʻa ona iloa le Coenzyme Q10 o se fofo mo le maʻi fatu. Kinesan ma Valeokor-Q10 vailaau ua faʻamaonia ma faatauina i falemaʻi. E mafai ona faia lenei mea e tusa ma le 30 tausaga talu ai, ona o le faasolosolo mai o cardiologists ua faʻamaonia le Q10 io latou maʻi mai le 1970s. Ou te manaʻo faapitoa e matauina o le coenzyme Q10 e faʻaleleia ai le ola o tagata gasegase pe a maeʻa se fatu fatu, o lona uiga, i tulaga lava e tasi e masani ona faʻataʻitaʻiina ai beta-blockers.

Matou te fautua atu ia maʻi e amata ona ave le peta blocker, lea o le a faatonuina e le fomai, faatasi ai ma togafitiga masani faale-soifua maloloina mo le maualuga o le toto ma le maʻi cardiovascular. I le amataga o togafitiga, aua le taumafai e sui le peta blocker i soo se auala togafitiga "isi"! E mafai ona i ai se tulaga lamatia maualuga o se osofaʻiga fatu muamua pe toe fai. I se tulaga faapea, o le vailaau e laveaʻi moni mai le oti faʻafuaseʻi ona o se fatu oso. Mulimuli ane, a maeʻa ni nai vaiaso, pe a lelei lou lagona, e mafai ona e faʻaititia ma le faaeteete le vailaau o vailaʻau. E tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le sini sili lava o le tumau i luga o mea faʻapitoa, ae le o pepa "vailaʻau". Faatasi ai ma le fesoasoani a matou 'upega tafaʻilagi, e faitau afe tagata ua mafai ona faia lenei mea, ma latou fiafia tele i taunuuga o togafitiga. O lenei la o lou taimi.

Mataupu i totonu o tusi talavai i le togafitiga o le maualuga o le maualuga ma le maʻi fatu cardio ma le coenzyme Q10 ma le magnesium

1Le faʻaaogaina o le coenzyme Q10 i le togafitiga o le toto maualugaRusia Journal of Cardiology, No. 5/2011 2Mafai ona faʻaaoga le fanua i le togafitiga o le maualugaRusia Journal of Cardiology, No. 4/2010Ubiquinone - o se tasi o igoa o le coenzyme Q10 3Magnesium i togafitiga ma le puipuia o maʻi o le cerebrovascularCardiology, Nu. 9/2012 4Le faʻaaogaina o le magnesium i faʻamaʻi fatu cardiovascular (faʻamaʻi pipisi o le coronary syndrome, maualuga o le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu)Rusia Journal of Cardiology, No. 2/2003 5Le faʻaaogaina o le magnesium i le gaioioiga masaniRusia Journal of Cardiology, No. 2/2012Talanoaina fualaau faasaina Magnerot. Matou te fautuaina isi faʻaopoopoga o le magnesium, leai se aoga, ae taugofie. 6O le le lelei o le potassium ma le magnesium o se tulaga lamatia mo le atiina ae o maʻi fatu fatuRisitala Masala Rusia, Numera 5, Fepuari 27, 2013, "Man and Medicine"

Soo se tagata o le cardiologist o aso nei e iloa lelei le lelei o le magnesium, iʻa, ma le coenzyme Q10 mo le fatu. Taʻu i lau fomaʻi o loʻo e sauni e ave se peta blocker i nei mea faaopoopo. Afai o le a mafaufau le fomai. - O le mea lea, ua le toe i ai o ia i tua o le ola, ma e sili atu ona e liliu atu i se isi tagata tomai faapitoa.

  • Fuaina o le Toto o le Toto: Faʻasologa i lea Laasaga

Symptomatology

Mafaufau eseese ia uiga lautele o ituaiga maʻisuka taitasi:

  • 1 ituaiga. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona maua i tamaiti ma tupulaga talavou i lalo ifo o le 25 tausaga le matutua e leai ni faafitauli ma le mamafa. E vave ona aliali mai, faʻatasi ai ma ni faʻafitauli iloga. E masani lava, o se tagata e paʻu i totonu o le maʻisuka, pe a maeʻa ona filifili pe o le a le mea e fai ai se siama. O faʻapogai autu o le maʻi o:
    • matuai galala
    • vave le mamafa o le mamafa, e ui i le maualuga o le manaʻo,
    • polyuria, lea e faʻaalia e ala i le masani ona faia,
    • faʻavave le faʻafouina o mea
    • paʻu o le paʻu i foliga o se mea vevela, pala, ma isi,
    • A e faʻamalosi, e te manogi le acetone.
  • 2 ituaiga. O lenei ituaiga e faasolosolo lemu ma le manino. O le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻatasi ma nisi o faʻamaoniga, lea e masani ona mafua mai i isi faʻamaʻi ogaoga. O le mea lea, e leʻo taimi uma e mafai ai ona faʻamaonia i se taimi talafeagai. E masani lava, o tagata matutua o loʻo mamafa tele, e faigofie i le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. Ae o lenei mamanu e le maeʻa, o lea e mafai ai ona e maua ni tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata talavou i foliga lelei faaletino.

Faailoga o le maʻi o:

  • matuai galala
  • televave i le po,
  • vaivai le tumau
  • faʻavave le faʻafouina o mea
  • mafaufau le lelei ma manatua,
  • paʻu o le paʻu (vevela, sosogi, salu),
  • vevesi i fafine,
  • faafitauli i le paʻu, toto toto ma sooga o vae,
  • i le tulaga o le atinaʻe malosi o le faʻamaʻi - leiloa o le mamafa,
  • fomaʻi faʻasolosolo, faʻasologa o le myocardial, faʻamaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi matautia, e tele i faʻafitauli eseese.

O le maʻi e mafai ona faʻaalia i ni auala eseese. E faʻalagolago lava i le ogaoga o le faʻamaʻi, faapea foi ma le nofoaga o le liona. O faʻatelega taatele ma taatele o loʻo matauina i se tagata e maua i le maʻisuka angiopathy o:

  • faafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • afaina fatugase na mafua mai i le kulukose maualuga,
  • faiʻai o le faiʻai,
  • Vaʻavaʻai mamao.

O faʻamatalaga nei e tatau ona mataala le tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka:

  • lagona mu pe soʻo se isi lava faʻafitauli i vae,
  • vevela tele o le paʻu,
  • le foliga mai o le petechiae i luga o le paʻu,
  • afaina,
  • gaogao ma masani ai,
  • toto toto i le uila,
  • leai se faʻaletonu o le faʻaaliga poʻo le le atoatoa o le mafai ona iloa.

Maʻi o le Hypoglycemic

O le faʻamaʻi faʻaleagaina o se tulaga faʻaleagaina o le maʻi, faʻaosofia i le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le masani (mai le 5.5 mmol / l), e mafua ai le le atoatoa o le tino. O le maʻi o se tuufaatasiga o faailoga, e pei o:

  • glucosuria - o le i ai o le kulukose i le uila,
  • polyuria - televave gaosiga o gaioiga faʻaosofia e le uluaʻi faailoga,
  • gasegase - o le le lava o le tino i totonu o le tino, faʻaosofia e se tasi o faʻataʻitaʻiga muamua,
  • polydipsia - faʻaaoga tele o le vai ona o le fiainu ma se faʻamaoniga muamua,
  • faʻasolosolo faʻasalaga - o se faʻaitiitia o le toto maualuga i se tapulaa e lagona e tagata gasegase, e mafua mai i le galala.

E mafai e le hyperperglycemia ona tupu ni faʻafitauli matuia ona o le tele o le faʻaitiitia o le toto. Afai ei ai ni faailo o le maʻi, e tatau ona e vave sailia se fesoasoani faʻapitoa mo lona suʻesuʻega ma le filifilia o le togafitiga.

O le auala autu o le togafitia o le gasegase o le hyperglycemic o le togafitiga o le toto, o taunuuga e mafai ona faʻaaogaina tonu mafuaʻaga o lona tupuga.

O le hypoglycemic syndrome o se faʻalavelave o aʻafiaga e afua mai i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto (e oo i le 3.5 mmol / l). O le tele o mea eseese e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, ma o loʻo i ai le faʻasologa o le gasegase.

  • tiga poʻo le tiga o le ulu
  • amioga suia
  • nerve tics ma musele maso,
  • matala le malamalama
  • gatete
  • vaivai lautele o le tino,
  • fatu faʻalavelave,
  • sosolo malie,
  • lagona le fiafia o le popole.

O le seti o faʻailoga e mafai ona matua feteʻenaʻi tele i luga o le togafitiga faʻaleagaina na mafua ai le maʻi o le hypoglycemic. O le faʻaitiitia o le kulūkose e mafai ona soona pe faifai malie, o le mea lea, o le malosi o nei faailoga e faʻaalia ai ia lava i auala eseese. I nisi tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le togafitiga o le maʻi e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le paʻu i le glucose concentration. Mo togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina metotia o le fesuiaiga, fomaʻi, togafitiga faʻamalolo, chemotherapy, ma isi. O le togafitiga o se maʻi i le maʻisuka ua taʻua o le hypoglycemic therapy.

O le maʻi suka e faʻatasi ma le maualuga maualuga o le toto suka. O le faateleina o le kulukosesese i totonu o sela e mafua ai ona soli le amio o le aʻafia o le nasu, le oti o neurons. O lenei mea e mafua ai le faʻaalia i le maʻisuka o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tino.

O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le faʻalavelave o loʻo faʻaalia e:

  • solia o le urination. E masani lava, o tulafono faatonutonu ole urinarya o le taunuuga o se fegalegaleaiga faigata i le va o muso mumu, o le faiʻai ma le tino popolega. I le maʻisuka na mafua ona o le faaleagaina o neura lea e pulea ai le fiafiaga o le vevela, polyuria, nocturia, ma le incontinence urinary.
  • sui suiga i pupillary. E masani lava, e tali atu tamaiti i le malamalama i se malamalama saʻo. O nei gaioiga e faʻalavelaveina i le leona atoa o le innervation o le mata, lea e masani ona matauina i le neuropathy o le maʻisuka.
  • faʻaleagaina o neura moa. E masani lava, o tagata sili ifo ma le 50 tausaga le matutua o loʻo feagai ma lenei maʻi. I luga ole suʻesuʻega, e faʻaalia se tapulaʻa o le gaoioi o le mata ma le pupilie faʻaalia. E mafua ona o aʻafiaga tutotonu o le neura e aafia. Paʻu o le nati o le falemaʻi i le maʻisuka e masani lava ona i ai se auala lelei ma e mou atu i lona lava tino pe a mavae ni nai masina.
  • vaivaiga o le musika ma le vaivai vaivai (o le tulaga e amata lemu ma faasolosolo lemu). E tele gasegase e maua le vaivai o le mafaufau, vaivai ma le lagona o le "vaivai i vae", lea e faigata ona savali. I le maʻisuka, e masani lava ona faʻavaivaia le vaivai o maso o le ogavae, lea eo mai faatasi ma le tiga ma le faʻavaivaia o le tino. O lenei maʻi faʻaleagaina e faʻaleagaina i aʻa, plexus poʻo le nerve lautele. Ae o le vaivai o muso o le ogalaau, o lenei tulaga e masani ona tuufaatasi ma paresis o musele o le pelvic ma / poʻo le tauʻau o loʻo i luga o muscular genetically and neuromuscular diseases, mo se faataitaiga, maʻi myelopoliradiculoneuropathy.
  • Carpal tunnel syndrome. Faʻailoa e le umi o le tiga ma le paʻu o tamatamailima o le lima. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le maʻisuka e mafua ai le le paleni o le neurons ma le au o le tino, e aofia ai le nerve ogatotonu, lea e tupu ai le mumusu o le tino. O le mea lea, e afaina ai le namu ma ua faʻapipiʻiina, talu mai le vaapiapi tele o le alalaʻau taʻavale o le lima.
  • amioga le mama i alii. O le faʻasalaga o le feusuaʻiga i le tulaga o le le atoatoa o feusuaiga (lē lava) e tupu i le vaʻaia ma faʻalavelave o le tino o le tino, nofoaga tutotonu i le maualuga o vaega o ositaulaga.

Afai o le maʻisuka e masani ona faateleina le kulukose o le toto i le vaitau mai le 4 i le 8 i le taeao, ona ia atiaeina lea o le mafutaga taeao o le taeao. E mafua lenei mea ona o gaioiga o lemoni i totonu o le tino, e pei o le gaosiga o le gaosiga o hormones i le taeao.

O le le fiafia tele o le mea moni o le maʻi e faʻaalia lava ia lava i taeao uma, ma e le taofi seia oʻo ina tui le inisalini.

O suiga tetele i le maualuga o le kulukose o le toto e faateleina ai le avanoa e atiina ae ai faʻafitauli faigata.

Ina ia puipuia le faateleina o le kulukose o le toto, e mafai ona e:

  • Faʻafeiloaʻi le inisalini mo le tele o itula i le taeao. O le filifilia o le saʻo fualaau faasaina e taua tele, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le hormone ma le umi o le gaioiga.
  • Faailoa le inisalini faaumiumi i se taimi mulimuli i le afiafi.
  • Faʻailoa se faʻateleina o le inisalini i le afiafi.
  • Faʻaaogā se pamu o le inisalini. O le masini e faʻatagaina ai le tuiina taimi o le insulin i le taimi atofaina, lea naʻo le tasi le taimi e faʻatuina ai. O lenei mea e mafai ai e oe ona mautinoa le maualuga o le homone i totonu o le toto, ma faapaleni le maualuga o le kulukose.

O le hyperglycemic hyperglycemia (Somogy Syndrome) o se faʻalavelave masani o le insulin. O le atinaʻeina o le maʻi e faʻaosofia ona o le tele o taimi o le maualuga o le suka. I le fuaina o le maualuga o le kulukose, ma se maualuga maualuga, o le maʻisuka e puleaina se tui o le inisalini, faʻaauau pea ona faʻatupulaia.

O le mea lea, o le maualuga o fua o le insulin e mafua ai le hypoglycemia, lea e mafua ai le tele o le faʻamalolo o le kulukose i le ate, ma e tusa ai ma le hyperglycemia faʻamalosi. O le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu i maualuga maualuga e oʻo i le 20 mmol / L.

E tele lava ina faigata ona iloa faailoga o sea hypoglycemia ona o le paʻu o le kulukose. O le lavelave o faailoga o le Somoji syndrome e aofia ai:

  • fesuiaiga ma taua tele i le glucose concentration,
  • hypoglycemia tumau,
  • urine acetone
  • tupe maua
  • malosi malosi
  • ono faʻaleagaina le tulaga o le maʻisuka,
  • latalata i fua masani o suka i le malulu.

O le hypoglycemia Latent e mafai ona tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • o se vaivai vaivai o le tino,
  • ulu o le ulu
  • lagona o lagona
  • faaletonu le vaaia le tumau,
  • le mautonu po o le moe
  • tino i le taeao
  • vaivai le tumau.

E tatau ona iloa le vaʻai o le taeao mai le Somoji syndrome. I le tulaga muamua, o le kulūkose i le po e teuina i totonu o taʻaloga masani, ma o le taeao e alu malosi ai. I le Somoji syndrome, o le maualuga o le suka o le a amata faʻaitiitia lemu i le po, seia oʻo ina amata faʻapitoa le gaioiga masani o le antihypoglycemia, lea o loʻo faʻatasi ma le faateleina tele o le kulukose i le plasma toto.

O le maʻi o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia i le sili atu o le pulelasi o le protein ma le masini urinary, lea e le tatau ona i ai iina. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai fatuga, o se faʻalavelave o le maʻisuka, ma o loʻo matauina i le tasi vaetolu o le maʻisuka. O faailoga autu o le maʻi o le nephrotic o:

  • vaivai lautele o le tino,
  • leai se ola maloloina lelei
  • o le galala i taimi uma, lagona o le fia inu,
  • faifai pea faifai pea,
  • mamafa i le pito i lalo.

Edema e faʻatasi ma le atinaʻeina o le maʻi e maua ai le tele o faʻafitauli. E mafai ona latou tafe i le palapalū, alu aʻe, ma isi mea faapena. E tele naua lapoa, e mafai ona fausiaina ia manulauti, ma paʻu, fao ma lauulu e faʻafefe.

  • cerebral edema,
  • ogaoga le tino na faateia
  • fatu fatu, taʻavale,
  • faʻalavelave faʻapitoa
  • tele allergies,
  • o se faʻatupulaia tele o uiga o le nephropathy.

Muamua lava, matou te mafaufau i le le mautonu i se tamaititi poʻo se tama talavou e faʻasalalauina genetically:

  • Metabolic. Le faʻateleina o le maʻi, lea e matua faigata lava ona taulimaina. E faʻaalia ai o ia lava o le inisalini, lea e faʻalavelave ai le metabolism o gaʻo, lipids ma purines i le tino. O se taunuuga, o le mamafa o le tino e faʻalautele.
  • Tungsten syndrome poʻo le DIDMOAD syndrome. Faʻatasi ai ma le atinaʻega, e mafua ai le atrophy o le lipic optic. O tamaiti uma e maua i le maʻi e aunoa ma se faʻafitauli o loʻo maua i le maʻisuka poo le maʻisuka insipidus. I nisi tulaga, e mataituina le tutuli i luma.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻapitoa, lea, e pei o se tulafono, e faʻaalia lava ia ile tamaitiiti. E tusa:

  • Moriak's syndrome. Talu ai ona o le atinaʻeina o le faailoga, e mafai e se tamaititi ona oʻo i le tuputupu aʻe ogaoga. E masani ona suia foliga o foliga i foliga o le masina. O le faʻaaogaina o le inisalini e maualalo ile inumaga e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o Moriak's syndrome. O se fua faatatau le saʻo e fuafuaina e mafai foi ona faateleina le avanoa o se tuufaatasiga o faailoga.
  • Nobekur's syndrome. E le taatele nai lo le filifiliga muamua, ae e le itiiti ifo le lamatiaga. Le tausia o fanau, o se mea le talafeagai ma le solia o le meaai mo le maʻisuka, faapea foi ma le le saʻo o le inisalini e mafai ona faaosofia ai lona atinaʻe. I le faʻaalia o le maʻi, ua paʻu le tamaititi ma ua le mafai ona maua le mamafa o le tino. O le faʻaleleia o feusuaiga e matua faatuai foi. E tupu le ate i le tele e mafua mai i le faʻaaogaina o le gaʻo. O maʻi suka e faʻaalia ai le gafatia.
  • Somoji syndrome. I tamaiti, e faʻaalia e ia lava ia faʻamaonia faapitoa. I le miti a se tamaititi, e masani ona faʻasalaina le pepe e tagi poʻo le 'alaga leotele. I nisi tulaga, atonu o le tamaitiiti ua le mautonu mo sina taimi puupuu. Ona o le leai o ni po, o le tamaitiiti ua ita ma ua vaivai.

Polokalame Puipuiga Faʻafitauli

Spicy. O le mea aupito sili ona matautia, e fai ma sui moni o le soifuaga o le maʻi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu vave vave ma atiaʻe faʻavavevave vave. I nisi tulaga, o le pili e le mo aso, ae mo itula.

E i ai le tele o filifiliga mo ni faʻafitauli matuia o le maʻisuka. Mafaufau i nisi auiliiliga sili ona taatele.

  • Ketoacidosis. O se tulaga e mafua mai i le faaputuputuina i le toto o se fuainumera tele o oloa gaosiga o gaʻo. O le mea mulimuli e avea ma se taufaamataʻu moni i le ola o le tagata. O loʻo i ai se faʻalavelave i le talaaga o manua, o le solia o le taumafa ma e faʻaalia i le lavea malosi o gaʻo autu ma o latou tino. O se faʻalavelave o le uiga o le maʻisuka o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.
  • Hypoglycemia. Lafoaʻi vave ile kulukose o le toto. O le tulaga e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o le le pulea o le faaaogaina o fualaau o le suka, ma le tele o gaoioiga faaletino. O le tagata gasegase ua le iloa, o le tamaititi e tali i le malamalama e faʻalavelaveina, faʻalavelave faʻafuaseʻi. I le tulaga sili ona leaga, o se coma e atiina ae. O le hypoglycemia o se faʻalavelave lea e mafai ona tupu i soo se ituaiga o le maʻisuka.
  • O le hyperosamola coma. O se tulaga e tupu i le faʻalauteleina o le faʻamalalaina ma e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka ma le sodium i le toto o le maʻisuka. O se faʻalavelave o le uiga o le maʻisuka ituaiga 2, ma e le o se mea fou i tagata matutua.
  • Lactacidotic coma. O se faʻalavelave e mafai ona atiaʻe e faasaga i se talaaga o le fatu fatu ma le cardiovascular system. O le tagata gasegase e le maua le malosi o le manava, o se mataua o le toto, ma le mafiafia o le malamalama. O lenei ituaiga o foma e masani lava ona tupu i le maʻisuka pe tusa o le 50 tausaga.

Toeitiiti lava o faʻafitauli uma o loʻo i luga e tupu i se mataupu o itula. O le valoia o lo latou amata e toetoe lava a le mafai.

O ituaiga uma o faʻalavelave o se mea e lamatia ai le ola o le tagata maʻi, o le mea lea, e manaʻomia vave ile falemaʻi ile falemaʻi.Afai e leai se fesoasoani e tuʻuina atu i totonu o le 2-3 itula i le maeʻa ai o le faʻalavelave, o le a matua le fiafia lava le vaʻai mo le ola ma le soifua maloloina o le maʻisuka.

Late. O faʻalavelave na e lagona ai na o latou lava ina ua mavae ni nai tausaga talu ona maʻi se tagata. O le mea sili ona lamatia o nei faʻafitauli e le o la latou ala gasegase, ae o se faʻagesegese, faifai malie i le soifua maloloina lautele ma le soifua manuia o le maʻisuka.

  • Angiopathy. E mafua mai i le solia o le galasticity of vessels toto, o puipui ia ua avea ma mea sili ona pala. O le tagata maʻi ei ai faailoga muamua o le atherosclerosis poʻo le thrombosis. Pe a faatusatusa i isi faafitauli tuai, e mafai e le angiopathy ona vave atinae vave - i totonu o le 10-12 masina.
  • Retinopathy O se faʻalavelave e lamatia ai le tagata maʻi ma le leai o se vaaiga mamao ma e aʻafia ma le faʻaleagaina o le retina. O le tele lava o taimi, o lenei ituaiga o faʻalavelave tuai e matauina i le maʻisuka ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua.
  • Polyneuropathy. Faʻalavelave e fesootaʻi ma le leai o lagona o le pito i lalo ma pito i luga. O se mea muamua i lenei faafitauli atonu o le tingling, numbness ma se lagona mu i lima ma vae.
  • Maʻisuka vae. E faʻaalia o ia lava o se foliga mai i pito i lalo o le umi o le faʻamalolo o maʻi ma le toesea. A o faagasolo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona tupu le maʻi (o le oti o nisi vaega o vae). I le silasila i le mafai ona atiaʻe lenei faʻalavelave, e fautuaina tagata e maua i le maʻisuka e totogia le tele o le gauai i le tumama o pito i lalo, o le filifiliga tatau o seevae i le tele.

Taimi A maeʻa le sefulu poʻo le sili atu o tausaga o le maʻisuka, o le tino o le tagata, e tusa lava pe tausia uma faatonuga a le fomaʻi, amata ona foʻia ituaiga uma o gasegase tumau.

E iloa e tagata uma o le maʻisuka, o le tuufaatasiga o le toto e suia ai le pathologically. O le mea lea, o faʻafitauli ma faʻasalaga masani e mafai ona tupu i le toetoe o soʻo se tino. O vaʻa, fatuga, paʻu ma le popolega e matua afaina.

  • Paʻu. Faʻasaga i tua o le faʻaititia o le toto i le epidermis, e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o meaʻai. E mafua ai ona faʻaalia le paʻu o ituaiga uma o manuʻa ma maʻi pipili. I le tele o mataupu, oi latou ia o le a avea ma mafuaʻaga autu o liona pipisi i totonu o le tino.
  • Vaa. Muamua e "lagona" aʻafiaga leaga o le maʻisuka ia i latou lava. I le aluga o taimi, ua paʻu ai le tino o le tino, ma o latou puipui ua le toe mafaia ona gaosia meaʻai i sela. O se taunuuga, o le le lava o meaʻai e mataituina i totoga, o latou tino ma masini.
  • O fatugaʻo. O se okeni taua lea, i lalo ole aafiaga le lelei o le maʻisuka, ua faamuta le taulima lelei lelei o ana galuega tauave. I le aluga o taimi, o le tagata maʻi e atiina ae le le aoga. Faitau atili e uiga i le faaleagaina o fatuga i le maʻisuka - faitau i inei.
  • Nervous system. I le maʻisuka, o loʻo iai ni suiga tetele i le tino o le tino. O faʻamatalaga e iloa ai e le gata i le leai o se lagona o le tino, lea na taʻua i luga, ae faapena foi i vaivaiga faifaipea ma le gatete i vae. E iai taimi e masani ai pe a faitio le maʻisuka i le tiga faifai pea i vaega eseese o le tino.

O le maʻi suka ma ona faʻafitauli. Auala e taofia ai faʻafitauli. Fautuaga a se tagata tomai faapitoa.

I togafitiga faafomaʻi, o le maʻi suka o le hyperglycemia. O lenei tulaga e mafua mai i le faateleina o le toto o le suka i le talaaga o le le lava o le manava faanatura o le inisalini masani, togafitiga le talafeagai, ma le faalavelave i le ave o vailaau tatau i lalo o le suka.

Afai e manaʻomia ni fua faʻatatau taimi e faʻamaonia le tulaga o le maʻi, ona lelei lea o le faʻataʻitaʻiga: togafitiga ma toe faʻaleleia e vave ma manuia, o loʻo toe malosi le tagata ma e le o toe umi ae toe foʻi mai i lona ala masani.

O le maʻisuka e seasea tau atu i le oti. Peitai, o lenei tulaga e mafai ona mafai.Le lava lelei togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻisuka.

Soʻo se tolopo i le fesoasoani i se tulaga faapena e afaina i aʻafiaga ogaoga. O lea la, o le atinaʻe o le cerebral edema e mafai.

I mataupu sili ona ogaoga, atonu o le a le toe manuia le tagata maʻi mo se taimi umi, ma tumau ai i se paʻu mo vaiaso poʻo ni masina foi. O lea ituaiga o siama o loʻo afaina foi i le cerebral edema, lea, mulimuli ane, e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • upu le atoatoa
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • faafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • mafaufau le mafaufau
  • vaega o le maʻi pipili (le tumau pe faaumiumi),
  • faafitauli ma isi totoga ma o latou tino.

Ina ia puipuia le amataina o le maʻisuka, e taua le mataʻituina o lou soifua maloloina ma le soifua manuia lautele, mulimuli i fautuaga faigofie mo le maʻisuka:

  • pipii i se taumafa taʻitasi filifilia,
  • siaki masani o le suka i le fale (faʻaaogaina o se glucometer) poʻo le fale suesue,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi ma auai i gaioiga faʻatino faaletino,
  • Vaʻaia le suʻeina o le faʻaaogaina o fualaau uma e fautuaina e le fomaʻi (e aofia ai i latou e fesoasoani i le faʻaititia o le suka o le toto),
  • le teenaina o le ola o le tagata lava ia ma le faaaogaina o fualaau faasaina e le o iloaina e togafitiga aloaia.

O le tausisia o nei fautuaga faigofie o le a sili atu le puipuia o le maʻi suka ma o le a le faatagaina ai le toe faʻafouina o lenei faʻalavelave i le lumanaʻi.

E taua foi le maitauina o le puipuiga aupito sili o soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka o togafitiga masani ile falemaʻi. E manaʻomia le falemaʻi ile maʻisuka uma ile 1 taimi i le tausaga.

I nisi o tulaga, e mafai ona e taofia oe i togafitiga i se nofoaga maʻi. O le fofo lelei lava o loʻo tumau pea le nofo a le tagata maʻi i le falemaʻi, ma le faʻaogaina o auala talafeagai uma ma vasega o togafitiga fualaau faʻasoifua maloloina, physiotherapy.

Ina ia puipuia aafiaga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e taua le usitaʻia o fautuaga nei:

  • Mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai, aua le solia le meaʻai.
  • Mo le gaoioi i le mea sili e mafai ai, ia faʻafia ona maua i le ea fou, ia auai i taimi uma i taʻaloga.
  • Taofiofia pea le mamafa. Mo le meaʻai, fai mea uma e mafai ona le toe maua ni pauna faaopoopo (vaai foi - pe faapefea ona leiloa le mamafa i le maʻisuka).
  • Faʻaauau ona mataʻituina le toto toto (a itiiti ifo ma le 3-4 taimi i le vaiaso).
  • Aua e te fiu e inu vailaʻau ua fautuaina e lau fomaʻi, faʻataʻitaʻi togafitiga insulin i le taimi.
  • Manatua ia uiga leaga e pei o le ulaula ma inu ava malosi (pe faʻafefea ona aafia le maʻisuka ma le ituaiga o ava malosi - saili i ai iinei).
  • Sa matauina e se endocrinologist.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o se faʻafitauli faigata e le o se faʻasalaga. O se tulaga faʻapitoa lenei o le tino, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea o le soifua maloloina o le tagata, ma e mataʻituina se ituaiga olaga faʻapitoa.

O le toʻatele o tagata ua i ai se gasegase o le fatu i le tulaʻi mai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese o le tino. O le i ai o le maʻisuka o soʻo se ituaiga ma le ituaiga na o le faʻaleagaina ai o le faʻafitauli o le maʻi ma faateleina ai le faʻalavelave o se faʻalavelave e taʻua o le maʻi o le maʻisuka.

O le tuuaiga mo le soliga o le gaioiga gasegase i le va o siama ma totoga, o le gasegase o le tino i le ituaiga o atherosclerosis (o se faʻamaʻi lea e ufiufi ai puipui o vaʻa e pei o le cholesterol plaques).

Suʻeina o le maʻi suka

Le togafitiga o le faoa faamalosi e tatau ona faia i totonu o se faʻalavelave ma aofia ai faiga nei:

  1. Faiga faʻamaʻi:
  • vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamalolo ai spasms (Benzobamil, Gabapentin, Aceipiprol, Benzonal, Pregabalin),
  • anti-inflammatory drugs (Indomethacin, Nimesulide),
  • painkillers (amitriptyline, papaverine, leai-shpa, drotaverin, dibazole, ortofen),
  • vailaau faʻasaina (Elavil, Norpramin, Pamelor, Lexapro, Prozac),
  • Faʻaopoopoga o vailaau ma elemene (Faʻamaufaʻailoga, Faʻamalosi, Doppelherz, ma isi).
  1. Faʻatonutonuina o le malosiaga.

O mea taumafa o le maʻisuka e tatau ona taulai i le toe faʻaleleia o masini e pei o le magnesium, potassium ma le calcium i totonu o le tino. O le faʻaaogaina o susu susu (sisi, cheese cheese, kefir) ma fatu sesame e mafai ona toe totogi mo le vaivai o le calcium.

O le masesium o loʻo maua i le opu, aniani lanumeamata, pata, fatu o le saito, vine, fualaau mamago (apricots mago, fig, prunes), fatulaki fatu, ma leki. O le faʻaleleia o le tino ma le kalama o le a mafai ona faʻaaoga fualaau laʻau, broccoli, avoka.

O vasega faafomaʻi o le a fesoa- soani i le taulimaina o se faafitauli e pei o le popole, ae e taua le taitaia i taimi uma ma le agavaʻa. Fautuaina o le seti o faʻatinoga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi, ae afai e le mafai, e mafai ona e faia mea nei:

  • aʻo faia ni suiga lamolemole mai le mulivae i le toe,
  • faʻafesoʻotaʻi tamatamaivaevaevae, ma faʻasalaʻi solovae i le mamao e mafai ai mai le tasi i le isi, i lenei tulaga e te manaʻomia e tuʻi i fafo o le vae i luga o le fola,
  • nofo i luga o se nofoa, faʻalautele le vae, amata i tamatamailima, ma taofi mo le tusa ma le 10 sekone, ona tosoina atu lea ia oe,
  • oso i luga tamatamai vae, tataʻi ese mulivae mai luga o le fola i le tele e mafai ai, pe a uma ona faavaivaia,
  • nofo e sii i luga ou vae ma "tusi" liʻo totini i le ea.

O ia gaioiga o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le toto i vae ma faʻasaʻo le atuatuvale pe a uma le aso faigaluega.

E mafai ona faʻaleleia le tulaga o toto toto ma le faʻaogaina o le tino e faʻaaogaina ai auala e le masani ai - o le amio lenei o le magnetotherapy, procedures electrophoresis, electro ma pulse togafitiga. Ae ui i lea, o nei faiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

A ulufale se tagata maʻi i le falemaʻi, faʻaaogaina suʻesuʻega, suʻesuʻega toto mo le suka, electrolytes, coagulogram, ma angipia o le cerebral e tatau ona faia. O le mea sili ona taatele o le togafitia (vailaʻau) togafitiga o le faʻasolosolo faʻamaʻi. Ua vaeluaina ma vavaeese.

O le vaega muamua o le togafitiga autu lea e taulai i le faamautinoaina o galuega taua a le tino: mataituina o le paleni vai-electrolyte, o le okesene e faatumuina ai le toto, faaitiitia le atinae o le cerebral edema, faamautinoa le faagaoioia o le cardiovascular system. Ole manipulations e le faalagolago i le ituaiga stroke.

Ona faia lea o togafitiga eseese. O le a sili ona lelei i le taimi o le tolu itula muamua (faamalama lelei). Afai o le siama e mafua mai i se thrombus, e manaʻomia le togafitiga o le thrombolysis. O le fualaau o le filifiliga o se mea e maua ai plasminogen activator.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaina o le stroke o le ischemic, o le maʻi e faʻamatalaina aspirin. E faaitiitia ai le ono tupu mai o le thrombosis. Afai e solia le togafitiga o le thrombolysis, faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa. O se gaioiga ma le toe faʻafoʻiina o le toto i le vaega aafia o le faiʻai ua faia.

A maeʻa le faʻamamaina o le tulaga ogaoga, o le tagata maʻi e faʻamautuina togafitiga o antiplatelet - antiplatelet agents e faʻaititia ai le suka o le cholesterol. O se vaega tāua i le faʻamaʻiina o le maʻisuka o le meaʻai lea o togafitiga.

  • e tatau ona e amata taumafa i le mea sao, ma ia aofia ai mea faigofie ole gaʻo mai le taumafataga,
  • e tatau ona mafaufau i iunite falaoa (o se laulau o iunite falaoa e mafai ona maua iinei),
  • Aloese mai le taumafaina o meaʻai gaʻo
  • aano o manufasi e tatau ona mai i meaʻai (moa, palu, lapiti),
  • e faasaina le inuina o meainu suamalie suamalie,
  • pulea le taumafa o fua, aemaise vine, melons, pears, peaches, apricots,
  • inu tele vai
  • faatapulaa le faaaogaina o mea ulaula tapaa, meaai.

E masani lava, o se tagata soifua maloloina o loʻo i ai se faʻalavelave faʻasolosolo ma se faʻaopoopoga o 60 -80 contractions i minute taitasi.O gaioiga mai nei faailoilo ua taua o bradycardia, pe a oʻo i lalo ifo o le 60 pauna i le minute, ma o le tachycardia o le fatu vave o le sili atu ma le 80 luʻi i le minute.

  • Ata faʻaleleia
  • Faʻailoga
  • Faʻafofo
  • Vailaau faʻapitoa

Maʻisuka tachycardia

I tagata soifua maloloina, o lenei tulaga e mafai ona tupu ona o le faʻafitauli faaletino poʻo faalelagona, pe a faʻaaogaina oloa e aofia ai le kafi i tamaiti i le taimi ao talavou ma toe faʻatulagaina le tino.

Tuua Lau Faamatalaga