E mafai ona maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1?

O le maʻitaga o se tulaga fiafia ma le popole i le olaga o se fafine, ae manaʻomia ai se faʻalavelave taua o malosiaga uma a le tino. I le taimi o le maitaga, ua faʻaaogaina ituaiga uma o metabolism, ma afai ei ai se faʻamaʻi faʻasolo, ona mafai lea ona sui le mea e le mautonu. Carbohydrate metabolism i le taimi o le gaioiga o le autu o la tatou tusiga i aso nei. O le a matou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona maua le maitaga i tua o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, pe faʻafefea ona lamatia le tina ma le fausua, ma le auala e taulimaina ai.

I Rusia, o le faʻaogaina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i fafine maʻitaga ua 0.9-2%. Faatasi ai ma le faaletonu o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga, o mamanu nei e iloga:

1. O le maʻisuka, lea sa i ai i se fafine aʻo leʻi maʻitaga (maʻisuka faʻataʻi):

- ituaiga 1 maʻisuka
- ituaiga 2 maʻisuka
- isi ituaiga o le maʻisuka: pancreatogenic - pe a mavae le mafatia i le pancreatitis, le necrosis pancreatic, faʻaleagaina o le tino i fualaau, o le maʻisuka na mafua ona o siama: cytomegalovirus, rubella, faʻamaʻi pipisi, vailaʻau faʻamaʻi B ma C, opisthorchiasis, echinococcosis, cryptosporodiosis, la.

2. Gastation diabetes mitusitus (GDM). GDM o se soliga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo lea na atiae i lenei maʻitaga, o lona mamafa e eseese, o le faʻasolosolo ma togafiti.

Afai o le maitaga ma le maʻisuka ua solia:

1) O le i ai o faʻalavelave alualu i luma o le maʻisuka (faʻasologa o le retinopathy, le nephropathy ma le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine, o lona uiga, i le solia o le gaioiga o gaʻo), o lenei mea e afaina ai le soifua o le tina.

2) Inisalini ma le lapalai o le maʻisuka (maʻi suka, lea e le lelei le faasaʻoina e le inisalini, e masani ona i ai ni oso i le toto suka, urine acetone ma tulaga hypoglycemic).

3) O le i ai o le maʻisuka i ulugalii uma.

4) Faʻaopoopoina o le maʻisuka ma le maualuga o le mafaufau o le tina (Rhesus - tina leaga ma Rhesus - fetus lelei).

5) O le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le manava pulmonary pulmonary.

6) Maliu faʻanoanoa o le tamaititi (aemaise lava le toe faia) ma / poʻo le fananau mai o tamaiti ei ai ni faaletonu o atinaʻe e faasaga i le maʻisuka totogi. I lenei tulaga, o se feutagaiga ma genetics o ulugalii uma e talafeagai.

Tina ma le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faamaʻi autoimmu o le system endocrine, lea e faʻaalia i le faateleina o le toto suka ona o le le atoatoa o le insulin.

O le tofi o le maʻisuka ituaiga 1 e tusa ma le 2% pe a maʻi le tina, e tusa ma le 7% pe a maʻi le tama ma e tusa ma le 30% pe afai e maʻi uma matua.

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1:

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1 i fafine maʻitaga e tutusa ma le maʻitaga i fafo. Ae i fafine maʻitaga, o le fesuiaiga o le gaosiga o le gaʻo e mafai ona sili atu ona faʻamaonia, i le uluaʻi masina, o le aʻafiaga o le hyperglycemia (toto maualuga) e faateleina, i le II, i se isi itu, hypoglycemia (o le faʻaitiitia o le toto i lalo o mea masani masani).

Faʻailoga

1. O le kulūkose toto. I fafine maʻitaga, o le masani e oo i le 5.1 mmol / l. Sauniuniga ma le tuʻuina atu o le auʻiliʻiliga e le ese mai i fafine e le o maʻitaga. O le suka o le toto e fuaina i le taeao i luga o se manava gaogao i le toto oona. Ina ia mafai ona pulea le glycemia, o le toto e faʻataʻitaʻiina i le tele o taimi i le aso, e taʻua lea o le talaaga glycemic.

2. Suga ma acetone urine. O nei faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoeina i foliga vaaia taitasi i totonu o le falemaʻi faʻalavelave faʻalavelave, faatasi ai ma le numera lautele ole taua.

3. O le hemoglobin glycated (Hb1Ac). Normal 5.6 - 7.0%.

4. Faʻamatalaga o faʻafitauli. O faʻafitauli o le maʻisuka o le polyneuropathies (faʻaleagaina o le namu) ma le angiopathy (faʻaleagaina lapisi). E uiga i le angiopathies, tatou te fiafia i microangiopathies (faaleagaina i tamai vaa).

O le nephropathy o le suka o se vaʻa o tamai ipu o fatugaʻo, lea o le a faasolosolo lava ina oʻo i le faʻaitiitia o la latou galuega filtration ma le atinaʻeina o le le atoatoa. I le taimi o le maʻitaga, o le avega i luga o fatuga o le a faateleina, ma le faaopoopo atu, ua faateleina le lamatiaga o siama. Ma o le mea lea, o le faʻasolosolo faʻamalosi e faʻaalia ai foliga uma i totonu o se falemaʻi faʻalavelave.

O le faʻamoemoeina o le tulaga o fatugaʻo e mafai ona avea o se faʻalavelave i le faʻamaʻiina, o se faʻamatalaga mo le totogia (o mea faigaluega fatu) ma le tuʻuina atu vave (lamatiaga i le olaga o le tina).

O le retinopathy o le maʻisuka o se liona o tamai ipu o le retina. O le maʻitaga i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona fuafuaina, e aʻafia ai ona o nisi taimi o le faʻasologa o le taiala o le laser ao le i maitaga e manaʻomia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taofiofia o le tino. O tuai taimi o le retinopathy o se faʻalavelave i le fananau tutoʻatasi (e le mafai ona e tulei, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le teteʻeina o le tino), ma o nisi taimi i le tauaveina.

5. E le gata i lea, o fafine uma e maua i le maʻisuka latou te faia se suʻesuʻega lautele, lea e faaiʻu ai le setete o le soifua maloloina.

- Suʻega o le toto.
- Urinalysis (amine protein).
- Suesueina o le toto (biochimium) (protein atoa, albumin, Urea, creatinine, directirect and indirect bilirubin, alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase).
- Coagulogram (faailoilo o le toto coagulability).
- Iloiloga o le asō i aso taitasi mo le polotini.

6. Iloiloga o le fetus:

- O le faʻasolosolo faʻasolosolo o meaola (ia iloa le saʻo lelei o le atinaʻe o le fetus, mamafa, tausisia o le fuaitau, le i ai o vaivaiga, le tele o le vai ma le gaioiga o le toto)

- Cardiotocography (CTG) mo le suʻesuʻeina o le gaioiga o le fatu fetal, faʻagasologa ma le faʻaaogaina o uterine

Faʻaiʻuga o le maʻisuka ituaiga 1 mo le tina:

1) O le auala e le mafaagaloina o le maʻisuka, o le faateleina o tulaga o le hypoglycemic (o le toso malosi o le suka toto i luga o le hypoglycemic coma), o vaega o le ketoacidosis (o le faateleina o le acetone i le toto ma le urine, o le faʻaaliga matuia o le ketoacidotic coma).

2) O le faʻaitiitia o le gasegase o le maʻisuka ma le alualu i luma o faʻafitauli faʻapitoa, e oʻo atu i le taufaamatau o le leai o se faʻaaliga po o le faʻamaualalo o le gaioiga o le gaioiga ma le manaʻoga mo le maʻi o le fatu (fatu fatu).

3) Faʻafitauli o le maʻitaga: o le lamatiaga o le matua, o le lamatia o le faamutaina o le maitaga, le vave gasegase o le suavai, polyhydramnios, le atoatoa o le tino, gasegase faifai pea o le urinary, iniseti vulvavaginal (candidiasis ma isi).

4) Faʻafitauli o le galue (vaivaiga o le galue, tui o tauau, o lona uiga, o le tauau o le tamaititi i le peʻa fanau, lea e oʻo atu ai i manuʻa i le tina ma le tama, o le hypoxia a le fetus i le taimi e fanau ai).

5) Faʻaleagaina o le fanau (o meaʻai e le maualalo, e masani ona afaina i se faʻaleagaga faʻaleagaina, faʻatasi ai ma se fetus lapoa, e mafua ai ona malepe le perineum).

6) Faʻateleina le faʻafitauli o le faʻapipiʻiina o taʻavale. Ona o le telē tele o le tamaititi, o le galuega e masani lava ona faia e le vevela vaega. E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e faʻatautaia vave ma vave nai lo le 39-40 vaiaso. Afai a oʻo i le 37 vaiaso, ua sili atu le mamafa o le pepe nai lo le 4000 kalama, ona faʻateleina le faʻagasolo o le maitaga o le a mafua ai le faateleina o le numera o faʻafitauli. O ia ituaiga o gasegase e tatau ona tuʻuina atu i se auala fuafuaina, pe a uma ona fetuunai le fua o le insulin (faatasi ai ma le endocrinologist).

7) O le taimi o le tina failele e tulaʻi mai ai - faʻalavelave faʻalavelave (faʻasalaga endometritis).

Faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 mo le fetus:

1) O le gasegase o le gasegase po o le embryofetopathy (100% le ono). O le gasegase o le gasegase o se mea taua lea o le le mautonu lea e mafua mai i le tuufaatasiga o mea taua (hyperglycemia faifaipea, hypoxia o le fetal tumau, ma isi faaletonu o le gasegase o loo i totonu o le maʻisuka).

I le ata o loʻo i luga, e lua pepe e latalata i le isi, i le itu taumatau ma le mamafa masani, ma i le itu tauagavale e maua ai le maʻisuka.

O le manatu o le manava o le maʻisuka e aofia ai se seti o tuʻutuʻuga faʻataʻitaʻi:

- Masini tele ma le umi o le tino i le fanau mai (macrosomia).
- O le vaivai ma le lanu-lanu violē o le paʻu, aemaise lava o foliga pe a uma le fanau mai (foliga o le Cushingoid, e faʻaalia i tagata matutua ma tamaiti e mauaina togafitiga ma le prednisone ma isi homoni glucocorticoid). E ono mafai ona maua mai le le lelei o le fatu o le fomaʻi i le intrauterine, peitaʻi, e tusa lava pe i lenei tulaga, o loʻo i ai se suiga i foliga e tusa ai ma le ituaiga o le fusi.

- Faʻatonuina ole tino.
- Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le le atoatoa o le faʻamalosi o le tuai.
- Faʻafitauli o le loto faʻaleagaina, cardiomegaly up to 30% o mataupu.
- O isi maʻi le atoatoa.
- Faʻasalaga ma le faʻamalosi (o se faʻaopoopoga o le tele o le ate ma faʻafele).
- Faʻasalaga o le suiga i le postnatal i le 80% o pepe faatoa fananau mai: faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia, hypocalcemia ma le hypomagnesemia (e tusa ai ma faʻamaumauga a le laboratory, atonu e gasegase maso, faʻaleagaina le gaʻo)

Macrosomia ua faaliliuina moni mai le gagana Latina o se "tino tino." O le faʻaaogaina o suga i le toto o le tina, ma o le mea lea o le fetus, e taʻitaʻia ai le aoina o le mamafa o le tino e le pepe ma e sili atu i le 4000 kalama, o le umi o le tino e sili atu i le 54 cm.

Fualaau lapoa - o se fua e fua mai le 4000 g. e oʻo atu i le 5000 gr.
O le fua - o se laʻau tele - o se fua e sili atu i le 5000 g.

O le Macrosomia o le fetus e le mafua ona o le maʻisuka, o le mafuaaga e ono avea ma maualuga maualuga ma le faavae tele o matua uma, Beckwith-Wiedemann syndrome (o se maʻi pipisi e masani ona tupu vave, tuputupu ae o le tino, le faateleina o le lamatiaga o le kanesa ma nisi o faaletonu o le tino), oona i le tina (e tusa lava pe leai se maʻisuka ituaiga 2).

Faʻaleagaina o le tino.

O le tele o taimi, o le fatuga o le fatu (brain and cordinal cord), o le fatu (fatu faʻaleagaina, cardiomegaly, o lona uiga, o le maualuga o le fatu ma le faʻaitiitia o lana galuega faakonekarate), o le ponaivi, o le gastrointestinal tract (o le gasegase bowel descending, atusia atusia) ma le gasegase (aplasia). fatuga, masalosalo o le au faʻamalosi ma isi). I totonu foi o tamaiti mai fafine e maua i le maʻisuka, o le tulaga o le fesuiaiga ("mirror") o le faatulagaina o okeni e sili atu ona taatele.

O loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻavaivaia o le tino poʻo le dyskinesia o le moe (toesea po o lalo o le atinaʻe o le meaʻai, siʻusiʻu, telefoni i lumbar, le faʻataunuʻuina o le femur).

E afaina le afaina i le afaina o le toso i le taimi o le maitaga (4-6 vaiaso), lea e atiaʻe e faasaga i le hypoxia mafua mai i le hyperglycemia. Afai e sau se fafine i se maʻitaga sauniuni ma se tulaga masani o le kulukose toto ma le hemoglobin glycated, ona mafai lea ona faaitiitia lenei tulaga lamatia.

E ui i le tele o le mamafa, o tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai ona fananau mai i le tino, aemaise lava o mama. Faatasi ai ma le tele o le glycemia, o le fausiaina o le tuai i luga o le tino ua faaleagaina.

O le surfactant o se mea e pei o le gaʻo i totonu o vavao o le tino (lea e le i saʻo le tamaititi ma e le foliga foliga vesicles) ma, pei o le mea lea, lubricates. Faʻafetai i le tagata tuai, o le pulmonary vesicles (alveoli) e le faʻaitiitia. A oʻo mai i se pepe fou, e taua tele lenei mea. Alveoli e tatau ona faʻamalosi ma e le toe pauu ese mai le manava muamua. A le o lea, o le faʻanofoina o le tino ma le tulaga ua taʻua o le "maʻi faʻanoanoa o le maʻi faʻanatinati o le pepe fou" poʻo le "maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi" (SDR) e vave ona atiaʻe. Ina ia puipuia lenei tulaga faanatinati ma le ogaoga, e masani lava ona puipuia le SDR e ala i le iniseti o le dexamethasone, ma o le tuufaatasiga o le tuai o le tuai e faatelevaveina e le hormone.

Hypoglycemia i se pepe fou.

O le faaitiitia o le toto toto i le 72 itula muamua i pepe laiti e itiiti ifo i le 1.7 mmol / l, i pepe ma fanau pepe ma le tuputupu ae o le taoto e itiiti ifo nai lo le 1.4 mmol / l, pallor, suasusu paʻu, popolega, faʻanoanoa ita, osofaʻiga o apeni (vaega o le faatuai faaumiumi manava), ma le faʻamalosi malosi, faʻavaivaia o le susu, nystagmus ("mulimuli i le gaioiga o le gaioiga o mata e le o pulea ma faʻasolosolo i le tasi itu), faʻamalosi atu i le hypoglycemic coma.

I le mavae ai o le 72 itula, o le tulaga o le hypoglycemic ua taʻua o le faʻaitiitia o le toto toto e itiiti ifo i le 2.2 mmol / L. O lenei tulaga e afaina i togafitiga ogaoga ile falemaʻi.

2) Vailaʻau oona (o le tulaga o le matelaina faifai pea o le okesene i totonu o le fetus, lea e aofia ai le tele o faafitauli, faitau atili i la tatou tusiga "Fetau hypoxia"). O le hypoxia o le fetus e mafua ai foi le tulaga o le polycythemia, o lona uiga o le tuiina o le toto, o le faateleina o le numera o laulaau toto uma. O lenei mea e mafua ai le fausia o microthrombi i totonu o tamai vaa, ma e mafai foi ona taitai atu ai i le uumi faaumiumi o le pepe fou.

3) Manuaga o le fanau. O se pelvisiti vavalalata ile vaʻaia o se faʻasologa i le va o le fetus ma le telē o le pelvis mother. Talu ai ona o mea taua o le tino o le tamaititi i le maʻisuka, o le 'auʻau o le' auʻau "e le fetaui" masani, o se faʻalavelave o le fananau mai, e taʻua o le "dystonia o le taua". O tauau o le fotus e pipii i le alafaʻa fanau mo le sili atu i le 1 minute ma e le mafai ona faʻatumu le suiga. O le taimi lona lua o le galue e tolopoina, ma o lenei mea e afaina i le faʻaleagaina o le tina ma le fusi.

O le taufaʻamataʻu o le falemaʻi mo le fetus:

- fusi o le tauau ma / poo le paʻu,
- faʻaleagaina le brachial nerve plexus,
- faʻaleagaina o vaʻa o le taulaʻau i totonu o le potu faʻapitoa,
- faʻaleaga manu
- asphyxia (suffocation) o le fetus,
- Maliu pepe fetaui.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 i le maitaga

I le taimi o le maitaga, matou te taumafai e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga i le tele e mafai ai, ae le aoga lenei i le inisalini. O le toesea po o le le lava o le inisalini e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o le tina ma le pepe.

I le taimi o le maʻitaga, o uma lava sauniuniga inisalini e faʻaaogaina e pei o le masani masani o faʻamalosi o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E tusa lava pe ua uma ona e filifilia ma le manino se tulafono mo le puleaina o le inisalini, ona tatau ai lea ona faasaʻo i le taimi o le maitaga. O le gaosiga o le carbohydrate i le taimi o le maitaga e le mausali, e faalagolago i suiga suiga ole manaʻoga o le tamaititi, faʻapea foi i le taimi e amata ai ona galue le pancreas o le fetus.

E tolu tausaga - o se faʻaogaina o tulaga faʻasolosolo.

- faʻaititia o manaoga o le insulin i le 10 - 20%
- faʻateleina le aʻafiaga o le ketoacidosis (vave toxicosis, vomia o se fafine maʻitaga)

II masina e tolu - o le faʻasalaga o hormones e le placenta (progesterone, lacene placental).

- faʻateleina le faʻamalosia o insulin
- faʻateleina le manaʻo mo inisalini (2 i le 3 taimi)

III masina - i le 36 vaiaso o le faʻatinoga o le faʻalavelave o le placental o loʻo faasolo ina vaivai

- faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini
- faʻaititia le aʻafiaga o le hypoglycemia

Fanau pepe - maualuga le lamatia o le hypoglycemia ona o le maualuga o le mafaufau - gaioiga faaletino.

O le filifilia o vailaʻau, vailaʻau ma tulafono e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi - o se endocrinologist ae leai se tasi! I se togafitiga filifilia lelei, e mafai ona e tumau i se pepe maloloina ma tausia lou ola maloloina.

Faʻalogo

O fafine uma e maua i le maʻisuka muamua o loʻo fuafua e maua se pepe e tatau ona suʻeina e se endocrinologist 5 i le 6 masina aʻo lumanaʻi le fuafuaina. O le maualuga ole taui o le maʻisuka, o le auai ma le mamafa o faʻafitauli o loʻo faʻamalamalamaina, o aʻoga i le pulea o le glycemia e faia (School of Diabetes).

Faatasi ai ma se tagata e mulimuli i le finocrinologist, o le tagata gasegase e feutagai ma se fomaʻi-fomaʻi e filifili le ono mafai ona maua se maʻitaga.

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi i le taimi mulimuli, pe afai o le tulaga e le mautonu.

- Muamua falemaʻi ile 4-6 vaiaso.E faia pe afai e leʻi suʻesuʻeina le fafine aʻo leʻi maʻitaga pe afai o le maitaga e leai se taimi ma e le fuafuaina, o mataupu lava ia e tasi e foia e pei o sauniuniga muamua (taui, faʻafitauli ma le mafai ona fai), pe afai na tupu ni faʻafitauli i le maitaga i le amataga.

- Lua falemaʻi i le 12-14 vaiaso, pe a faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ma faʻaititia le lamatiaga o le hypoglycemia.

- Tolu le falemaʻi i le 23-24 vaiaso o le maitaga: faʻasaʻoina o tui inisalini, faʻataʻitaʻiga o le kosi o le angiopathy (siama o le urine, microalbuminuria, suʻesuʻega o le tupe, ma isi mea), faʻamaoniga ma le togafitia o faʻafitauli o le maitaga (lamatiaga o le vave fanau mai, polyhydramnios, siama faifaipea o le urinary tract) siaki o le fetal (ultrasound, dopplerometry)

- Falemaʻi lona fa i le vaiaso 30 - 32: faʻaleleia o le inisalini, mataʻituina o le faʻafitauli o le maʻisuka, mataʻituina le tulaga o le fetus (faʻataʻitaʻiina ultrasound, dopplerometry, CTG), suʻesuʻega lautele (suʻesuʻega lautele o le toto ma le urine, suʻega o le toto, toto toto) , e tusa ai ma faʻamatalaga, faʻataʻitaʻiga o le faʻalavelave faʻalavelave o le manava o le fetus ma le dexamethasone (i le i ai o se faʻamataʻu o le vave fanau mai), o le filifiliga o le metotia o le tuʻuina atu ma tapenapenaga mo le faʻasalaga

O le meaʻai maʻitaga, i lenei tulaga, e tutusa ma tagata uma e maua i le maʻisuka. E tatau ona mataʻituina le tele o le protein ma le faʻaogaina o kalori.

O le tele o le totogiina o le gaosiga o le gaosiga o le tina i le taimi o le maitaga ma le taimi, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o nei faʻalavelave uma, pe itiiti ifo le taua ma lamatia ai lo latou faigata.

Tina ma le Tusa 2 Maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea o le tino o le tino e maua ai le inisalini. E le afaina le pancreas i lenei maʻi, o le gaosiga o le inisalini e mafai ona atoatoa lelei, ae o nisi o siama o le tino (muamua gaʻo gaʻo) e faʻaleagaina ai le inisalini o mea na maua (senituri mataʻutia i puipui o le cell). O le mea lea, o le inisalini o loʻo faʻatuina, o lona uiga o le le mautonu o sela i le inisalini.

O le inisalini e gaosia, ae le mafai ona faʻafesoʻotaʻi siama ma fesoasoani ia i latou e faʻaaogaina le kulukose. O le togafitiga o le pathophyiology o le faʻaleagaina o toto toto ma neura ona o le hyperglycemia iinei o le a tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e sau faatasi ma le mamafa o le mamafa, e oʻo i le pagatia (tiga). O le mamafa o le mamafa, e faaopoopo atu i le gasegase o le carbohydrate metabolism, e mafua ai foi le faateleina o le mamafa i le cardiovascular system and joints. Ma le isi foi, faatasi ai ma le sili atu o le mamafa poo le mamafa o le mamafa i le taimi o le maitaga, o le aʻafiaga o thrombophlebitis ma vein varicose e faʻapupula.

O faitioga e tutusa lelei ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1. Ae le pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le leiloa o le mamafa e le o matauina, e tusa lava pe ese, ona o le tele o osofaʻiga o le fiaaai, o le maʻi e tele atu le tele o meaai e sili atu nai lo le mea e tatau ai. Ma o le fiaai i osofaʻiga e mafai ona tupu ona o le oso i le maualuga o le inisalini. O le tino e maua mai ai le aofaʻi sao, o siaki e le o iloa, o le maualuga o le inisalini e faateleina atili. O nisi o siama e tumau pea ona nofouta i le inisalini, o lona tele o tui e mafai ona "aapa atu" ia i latou, o le kulūkose toto e paʻu malie ma o loo i ai se lagona o le "wolf" fiaai. I le taimi o se osofaʻiga o le fiaai, e 'ai e se fafine le tele o meaai, ma, o se tulafono, faigofie digestible (faigofie meaʻai e pei o falaoa, suamalie ma isi mea e gaosia ai, talu ai o le fiaʻai e le mafai ona puipuia ma e leai se taimi e kuka ai meaʻai maloloina) ona faʻaumatia lea o le masini "

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e pei ona uma ona taʻua, e ogatasi ma le oona ma i le taimi muamua o le inisalini e gaosia i le tele o aofaiga. Ae o le faʻaosooso pea o le pancreas e maua ai le tele o inisalini e faʻaaogaina ai peta beta (vaʻaia pancreatic faapitoa e maua ai le inisalini). A faʻaitiitia le tele o le peta, ona tupu ai lea o le insulin lona lua. Le eseesega i le va o nei tuutuuga i togafitiga. I le tulaga lona lua, e taua le inisalini.

O togafitiga e tutusa lelei ma le maʻisuka ituaiga 1. E taua foi le fuafuaina o le maualuga o le kulukose o le toto, hemoglobin glyc, faia se fuafuaga lautele o iloiloga (silasila i luga), faapea foi ma feutagaiga ma fomai faapitoa (muamua o se oculist).

O taunuuga mo le tina ma le fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1, aua o taunuuga uma lava ia o le toto maualuga maualuga o le toto, ma i lenei tulaga e le taua tele pe aisea.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le maitaga

Ae o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 atonu e ese mai le ituaiga 1. A o lei maitaga, na maua e le tagata maʻi fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka ma aafia ai le mamafa (mafua ai le gau o le mamafa) ma / pe tausisia foi i se meaai faapitoa.

E leai se mafaufauga e lisi ai fualaau e faʻaaogaina ai le maʻisuka ituaiga 2 Aʻo leʻi oʻo i le maʻitaga, aua o nei mea uma e solia i le taimi o le maʻitaga.

A oʻo mai le maitaga, o le fesili o le fesiitaiga o le maʻi i le insulin poo (i le amataga o le maʻisuka ma le lapisi e sili atu nai lo le I - II tikeri) i se taumafataga ua fuafuaina. O le faaliliuga o loʻo faia e se endocrinologist i lalo o le vaavaaiga vavalalata a suga ma le tulaga lautele o tamaitai.

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1.

Puipuiga o Faʻafitauli

O le puipuiga e aofia ai le mataʻituina masani e tagata tomai faapitoa (faʻatasi faʻatasi o le tagata maʻi e se fomaʻi-fomaʻi ma le endocrinologist) ma le faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa.

Faʻalogo

O fafine uma e maua i le maʻisuka muamua o loʻo fuafua e maua se pepe e tatau ona suʻeina e se endocrinologist 5 i le 6 masina aʻo lumanaʻi le fuafuaina. O le maualuga ole taui o le maʻisuka, o le auai ma le mamafa o faʻafitauli o loʻo faʻamalamalamaina, o aʻoga i le pulea o le glycemia e faia (School of Diabetes).

Faatasi ai ma se tagata e mulimuli i le finocrinologist, o le tagata gasegase e feutagai ma se fomaʻi-fomaʻi e filifili le ono mafai ona maua se maʻitaga.

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi i le taimi mulimuli, pe afai o le tulaga e le mautonu.

- Muamua falemaʻi ile 4-6 vaiaso. E faia pe afai e leʻi suʻesuʻeina le fafine aʻo leʻi maʻitaga pe afai o le maitaga e leai se taimi ma e le fuafuaina, o mataupu lava ia e tasi e foia e pei o sauniuniga muamua (taui, faʻafitauli ma le mafai ona fai), pe afai na tupu ni faʻafitauli i le maitaga i le amataga.

- Lua falemaʻi i le 12-14 vaiaso, pe a faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ma faʻaititia le lamatiaga o le hypoglycemia.

- Tolu le falemaʻi i le 23-24 vaiaso o le maitaga: faʻasaʻoina o tui inisalini, faʻataʻitaʻiga o le kosi o le angiopathy (siama o le urine, microalbuminuria, suʻesuʻega o le tupe, ma isi mea), faʻamaoniga ma le togafitia o faʻafitauli o le maitaga (lamatiaga o le vave fanau mai, polyhydramnios, siama faifaipea o le urinary tract) siaki o le fetal (ultrasound, dopplerometry)

- Falemaʻi lona fa i le vaiaso 30 - 32: faʻaleleia o le inisalini, mataʻituina o le faʻafitauli o le maʻisuka, mataʻituina le tulaga o le fetus (faʻataʻitaʻiina ultrasound, dopplerometry, CTG), suʻesuʻega lautele (suʻesuʻega lautele o le toto ma le urine, suʻega o le toto, toto toto) , e tusa ai ma faʻamatalaga, faʻataʻitaʻiga o le faʻalavelave faʻalavelave o le manava o le fetus ma le dexamethasone (i le i ai o se faʻamataʻu o le vave fanau mai), o le filifiliga o le metotia o le tuʻuina atu ma tapenapenaga mo le faʻasalaga

O le meaʻai maʻitaga, i lenei tulaga, e tutusa ma tagata uma e maua i le maʻisuka. E tatau ona mataʻituina le tele o le protein ma le faʻaogaina o kalori.

O le tele o le totogiina o le gaosiga o le gaosiga o le tina i le taimi o le maitaga ma le taimi, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o nei faʻalavelave uma, pe itiiti ifo le taua ma lamatia ai lo latou faigata.

Tina ma le Tusa 2 Maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea o le tino o le tino e maua ai le inisalini. E le afaina le pancreas i lenei maʻi, o le gaosiga o le inisalini e mafai ona atoatoa lelei, ae o nisi o siama o le tino (muamua gaʻo gaʻo) e faʻaleagaina ai le inisalini o mea na maua (senituri mataʻutia i puipui o le cell). O le mea lea, o le inisalini o loʻo faʻatuina, o lona uiga o le le mautonu o sela i le inisalini.

O le inisalini e gaosia, ae le mafai ona faʻafesoʻotaʻi siama ma fesoasoani ia i latou e faʻaaogaina le kulukose. O le togafitiga o le pathophyiology o le faʻaleagaina o toto toto ma neura ona o le hyperglycemia iinei o le a tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e sau faatasi ma le mamafa o le mamafa, e oʻo i le pagatia (tiga). O le mamafa o le mamafa, e faaopoopo atu i le gasegase o le carbohydrate metabolism, e mafua ai foi le faateleina o le mamafa i le cardiovascular system and joints. Ma le isi foi, faatasi ai ma le sili atu o le mamafa poo le mamafa o le mamafa i le taimi o le maitaga, o le aʻafiaga o thrombophlebitis ma vein varicose e faʻapupula.

O faitioga e tutusa lelei ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1. Ae le pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le leiloa o le mamafa e le o matauina, e tusa lava pe ese, ona o le tele o osofaʻiga o le fiaaai, o le maʻi e tele atu le tele o meaai e sili atu nai lo le mea e tatau ai. Ma o le fiaai i osofaʻiga e mafai ona tupu ona o le oso i le maualuga o le inisalini. O le tino e maua mai ai le aofaʻi sao, o siaki e le o iloa, o le maualuga o le inisalini e faateleina atili. O nisi o siama e tumau pea ona nofouta i le inisalini, o lona tele o tui e mafai ona "aapa atu" ia i latou, o le kulūkose toto e paʻu malie ma o loo i ai se lagona o le "wolf" fiaai. I le taimi o se osofaʻiga o le fiaai, e 'ai e se fafine le tele o meaai, ma, o se tulafono, faigofie digestible (faigofie meaʻai e pei o falaoa, suamalie ma isi mea e gaosia ai, talu ai o le fiaʻai e le mafai ona puipuia ma e leai se taimi e kuka ai meaʻai maloloina) ona faʻaumatia lea o le masini "

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e pei ona uma ona taʻua, e ogatasi ma le oona ma i le taimi muamua o le inisalini e gaosia i le tele o aofaiga. Ae o le faʻaosooso pea o le pancreas e maua ai le tele o inisalini e faʻaaogaina ai peta beta (vaʻaia pancreatic faapitoa e maua ai le inisalini). A faʻaitiitia le tele o le peta, ona tupu ai lea o le insulin lona lua. Le eseesega i le va o nei tuutuuga i togafitiga. I le tulaga lona lua, e taua le inisalini.

O togafitiga e tutusa lelei ma le maʻisuka ituaiga 1. E taua foi le fuafuaina o le maualuga o le kulukose o le toto, hemoglobin glyc, faia se fuafuaga lautele o iloiloga (silasila i luga), faapea foi ma feutagaiga ma fomai faapitoa (muamua o se oculist).

O taunuuga mo le tina ma le fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1, aua o taunuuga uma lava ia o le toto maualuga maualuga o le toto, ma i lenei tulaga e le taua tele pe aisea.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le maitaga

Ae o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 atonu e ese mai le ituaiga 1. A o lei maitaga, na maua e le tagata maʻi fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka ma aafia ai le mamafa (mafua ai le gau o le mamafa) ma / pe tausisia foi i se meaai faapitoa.

E leai se mafaufauga e lisi ai fualaau e faʻaaogaina ai le maʻisuka ituaiga 2 Aʻo leʻi oʻo i le maʻitaga, aua o nei mea uma e solia i le taimi o le maʻitaga.

A oʻo mai le maitaga, o le fesili o le fesiitaiga o le maʻi i le insulin poo (i le amataga o le maʻisuka ma le lapisi e sili atu nai lo le I - II tikeri) i se taumafataga ua fuafuaina. O le faaliliuga o loʻo faia e se endocrinologist i lalo o le vaavaaiga vavalalata a suga ma le tulaga lautele o tamaitai.

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1.

Puipuiga o Faʻafitauli

O le pulea e le tagata o ia lava toto o se mea mautinoa o le ae nofouta pea i mea o loʻo tupu i totonu o le tino ma e mafai ona e logoina lau fomaʻi i le taimi. Aua le faasaoina tupe mo le faatauina o se glucometer. O se faʻatupega faʻaluaina talafeagai i le soifua maloloina o le pepe ma lou soifua maloloina. O nisi taimi o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le maitaga e le mautonu ma e ono manaʻomia se fesiitaiga le tumau i le inisalini i soo se taimi. Aua le misia lenei taimi. Fua le suka toto i le taeao i luga o se manava gaogao ma tasi i le aso mo le 1 le itula talu ona 'ai.

E pei foi o le maʻisuka ituaiga 1, o le tele lava o le tauia o le fesuiaiga o suga, o le sili atu ona lelei o le taunuuga o le maitaga o le ai ai ma o lou lava soifua maloloina o le a itiiti ifo le mafatia.

O le maʻitaga i le talaaga o isi ituaiga o le maʻisuka (e sili atu ona seasea) e mulimuli i tulafono lava e tasi. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻamoemoeina e le fomai - le endocrinologist.

O le maitaga mulimuli ane mo se fafine e iai ituaiga o suka suka fautuaina e le sili atu nai lo le 1.5 tausaga.

Soʻo se ituaiga o maʻisuka o se faʻamaʻi lea e avea ma se ala o le ola. E matuā faigata lava ona faʻafesoʻotaʻi le manaʻoga e tuʻuina i lau masaniga masani i le aso mai le 1 i le 5 - 6 inisiua o le inisalini i le aso, aemaise lava pe a faʻafuaseʻi ona tupu lenei manaoga i lenei maitaga. Ae e tatau ona e taliaina lenei mea ina ia faatumauina lou soifua maloloina ma le mafai ona fanauina ma fanauina se pepe. O le tele lava o lau aʻoga i meaʻai, faʻamalositisi, ma le pulea e le tagata o ia lava, o le sili atu foi lea o ou avanoa o le manuia. Ma o lau fomaʻi-fomaʻi faʻapitoa faʻatasi ai ma se suʻega faʻapitoa e fesoasoani ia te oe i lenei mea. Vaʻaia oe lava ia ma ola maloloina!

Vaega o le faʻamaʻi

O le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le maʻisuka faʻalagolago ile inisalini o se faʻafitauli faʻafuaseʻi o le autoimmune lea e le lelei le maua o suauu peta pancreatic. E mafua ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le maualuga o le kulukose o le toto (hyperglycemia).

O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, faʻaleagaina lapisi, fatugaʻo, retina, faʻaauau i le lautele.

Ole pulega faifai pea o tui fuafuaina ole inisalini e faʻataga ai oe ona fetuunai le maualuga o le kulukose, faʻamaonia ana mea i totonu o le toto ma faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻafitauli. Ae o le tagata maʻi e faʻalagolago i taimi uma i vailaʻau, e le tatau ona taofi togafitiga e tusa lava pe maitaga.

Fuafuaga o le maʻitaga

Fuafuaga o se tasi lea o laasaga sili ona taua pe afai o le maʻisuka o le tina faʻamoemoe o loʻo maua i le maʻisuka.

Afai e maua le faʻafitauli o le maʻisuka poʻo isi maʻi faʻamaʻi, o le togafitiga ma faʻatalatalanoaga i le fetuunaiga o togafitiga mo le maitaga e manaʻomia

E tatau lava ona taulai totoa i le faʻamautuina o le kulūkose o le toto.

E mafai ona fuafua faʻatalanoaga i le na o le faʻalagolagoina o le kulukose mo le tolu masina.

Afai e le mafai ona taofiofi le ala o le maʻi, toe iloilo le meaai, o le gaioiga faʻapitoa o loʻo iai, faatasi ai ma le endocrinologist, filifili le ituaiga o inisalini ma le faasologa o inisiua.

E le o mea uma e faalagolago i le tulaga o le tina.

E tatau foi i le tama i le lumanai ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi ma maua ai le faʻamautuina o suga toto i totonu o nai masina.

Afai e leai sou faʻamaoniga o le maʻisuka, ae o loʻo i ai ni faʻamaoniga o lenei mea na maua e pei o le fiainu, paʻu o le paʻu, faʻavaʻa faifai pea, poʻo se tamaititi laititi na fanau i se maʻitaga talu ai, fai se suʻega faʻaoga o le kulukose.

E faʻapefea ona alualu i luma le maitaga i le maʻisuka ituaiga 1?

O le faʻatina o le maʻitaga ile maʻisuka i le tina ei ai le tele o foliga. O le maitaga manuia ma le soifua maloloina o le tamaititi e faalagolago i le tausisia o le fafine maʻitaga ma fautuaga uma a le fomaʻi, asiasiga masani i feutagaiga.

E tusa lava pe e te lagona le lelei, e te le mafatia i faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻaauau pea le toto o le suka, o le urine glucose i aso taitasi ma le siaki ma le siakiina o siaki ma mea e manaʻomia. Ulufale i luga o le laulau.

E le tatau ona faia faʻatalanoaga o le Endocrinologist
itiiti ifo i le 1 taimi i le masina. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomaʻi se suega masani o le urine lautele ma se suʻega mo le creatinine, ma o le hemoglobin glycated o le a fuafuaina i le taimi e tasi ma le biochemistry.

Meaʻai: o le a le taua o le taumafa?

Taua mo se maitaga faamanuiaina o le taumafa. O le maʻisuka e leai se eseesega taua mai le masani ai, ae o le mea autu o le pulea o le mamafa. E le mafai ona tatou faʻamaonia ana fesuiaiga mataʻutia ma le tele o le numera e mulimuli i iuga o le maitaga atoa.

O fuainumera o le a taʻitaʻia e 2-3 kilokalama i le uluaʻi masina, 250-300 g i le vaiaso i le taimi lona lua ma sina mea itiiti - mai le 370 i le 400 g i le vaiaso - ile tolu tausaga mulimuli. Afai e tele mea e te maua, e tatau ona e iloiloina le faʻaogaina o kalori.

Inisalini manaoga

E le pei o se taumafataga, o le manaʻoga mo le inisalini i fafine maʻitaga e le tutusa ma aʻo lei amataina. E sui e tusa ai ma le tausaga o le gaioiga. E le gata i lea, i le tolu masina muamua e mafai ona maualalo ifo nai lo le maʻitaga.

O le mea lea, e tatau ona e matua faʻaeteete i le puleaina o le toto suka ma se fualaau o le inisalini ina ia puipuia ai le hypoglycemia.

O lenei tulaga o le a matautia mo le fafine ma le tamaititi. O se aʻafiaga le lelei i le ola lelei ma le faʻasalaga posthypoglycemic oso i le kulukose.

Ae ia manatua o le taimi o le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini e le umi, ae suia i le lona lua o masina, pe a oʻo i le taimi e manaʻomia ai le vailaʻau, e sili atu ona maualuga.

Faʻaauau le mataʻituina o fua o le suka toto, o le ae le misia lenei taimi. O le averesi ole aso o le inisalini i lenei vaitau e mafai ona oʻo ile 100 iunite. O le tufatufaina o le umi ma le "puupuu" ituaiga o fualaau faasaina e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

I le tolu piliona, o le fua o le inisalini e toe faʻaititia.

O fesuiaiga i le suka o le toto e mafai ona aafia i le tulaga o lagona o se fafine. O ona lagona mo le soifua maloloina o le tamaititi ua manino, aemaise lava i masina muamua o le maʻitaga.

Ae ia manatua lena mea ma le atuatuvale, maualuga le kulūkose, ma e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le maitaga. O faʻamafanafanaga faʻalagona mo se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e taua tele. Ae afai e le mafai e le tina faʻamoemoe ona taulimaina le fiafia ia te ia lava, e mafai ona faʻamalamalamaina o ia e faʻamalamalama i mea taugofie.

Fuafuaina falemai

Le siakiina o le tulaga o se fafine ma le ala o le maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1, o le kalena e maua ai le 3 falemaʻi fuafuaina.

E manaʻomia e tusa lava pe lelei le fai a se fafine, ma o suʻega e faʻaalia ai le malosi o le kulukose.

  • O le falemaʻi muamua lava e tupu pe a naʻo le maʻitaga na maua.

O se suʻesuʻega a le tina o le a faʻaalia ai le auala e tali atu ai le tino i suiga o le hormonal ua amataina, pe i ai se lamatiaga i lona soifua maloloina, pe o le a mafai ona faaauau le maitaga. E masani lava, o falemai faapitoa e faatulaga vasega o le "aʻoga o le maʻisuka", lea e mafai e se tamaitai ona auai i taimi o falemaʻi, e talanoaina mataupu e fesoʻotaʻi ma lona tulaga fou.

  • O le falemaʻi lona lua o loʻo fuafuaina ile falemai e 22-24 vaiaso.

E masani lava i lenei vaitau, e manaʻomia le toe iloilo ole fua o le inisalini ma, ono mafai ai ona faia suiga i le taumafataga. E ala i le ultrasound o le a mafai ona iloa pe o loʻo atinaʻe lelei le tamaititi, pe i ai ni faʻamatalaga mo le faapau pepe.

  • O le falemaʻi lona tolu ua faatulagaina mo le ogatotonu o le tolu tolu masina, 32-34 vaiaso.

E tatau ona fuafua le metotia o le tuʻuina atu ma le taimi o le fanau mai. E tele fomaʻi e manatu e sili atu mo se tina o loʻo maua i le maʻisuka ma lana pepe pe afai o le maitaga e muta i luma atu o le faasologa, i le 36-37 vaiaso. Ae afai o le tulaga o le fafine e le mafua ai le atugaluga, e mafai ona fanau i le 38-40 vaiaso.

Afai ua maua se fafine i faʻafitauli e fesoʻotai ma le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻamaʻi o le maʻisuka po o le fatuga o le gaioiga, ua i ai le faʻafitauli, o loʻo i ai suiga tetele, ona faʻasolosolo ai lea o se vaega o le maʻisuka.

Afai o le tulaga o le fafine e le mafua ai popolega ma o le maitaga ua pasia e aunoa ma ni faafitauli, o le fananau mai e mafai ona foia i se auala masani (e mafai ona faaosofia le galue i se taimi faapitoa).

I le aso o le fanau mai, o le a le 'ai le fafine i le taeao, ma o le inisiua ole inisiua o le a le manaʻomia foi. Ae sili atu le saʻo, o le amioga i le aso o le fanau mai e tatau ona talanoaina muamua ma le endocrinologist. O le le fiafia i se fafine e fesootaʻi ma le fanau mai o le a mafai ona mafua ai se osofaʻi malosi i faailo o le kulukose. O le mea lea, o le pulea o suka i lenei aso e faʻatagaina, e tusa lava pe mafai ona 'ai ma faia se tui.

O aʻafiaga talafeagai mo tina ma pepe

O le maʻisuka e fesoʻotai ma maʻi faʻafitauli ole gase i le tino o le tina, ma, ioe, e le mafai ona aʻafia le ala o le maʻitaga ma le atinaʻe o le tamaititi.

  • I le amataga o le tolu masina, pe a le o galue le pa puipui o le placental, o loʻo totoina uma totoga o le pepe.

O le mea lea, e taua tele le faʻamautuina o aogā o le kulukose i lenei vaitau. O faʻafitauli o le atinaʻe e mafai ona faʻaalia i totonu o le palasi pala, palatini vertebral, leai ni okeni poʻo se suiga i lo latou nofoaga.

  • O faʻamaʻi pipisi o se fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le tamaititi i le lona lua ma le tolu piliona.

E mafai ona avea ma mafuaʻaga o le gasegase masani o le gasegase o le tino, le faʻatuai o le atinaʻe, poʻo le oti foi o le fetal.

  • A o faagasolo le vaitaimi fou, e mafai foi e le tamaititi ona aʻafia i le faʻafitauli o le gasegase e fesootaʻi ma le tuufaatasiga o le toto o le tina.

E ono avea lenei mea ma hypoglycemia, faʻalauteleina le manaʻomia mo le calcium poʻo le magnesia, o le jaundice faatoa fananau mai. E i ai le taufaamatau o le maliu o le pepe faatoa fanau mai i le vaitaimi o le aso fanau. O se neonatologist agavaa o le a fesoasoani e aloese mai faafitauli le talafeagai. O le mea lea, o le fanau mai o fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona faia i se falemai faapitoa.

Suiga e tupu i le taimi o le maitaga o le popolega ma le popole mo soo se tamaitai. O lenei mea e sili atu ona moni mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

  • Toxicosis i masina muamua o le maitaga, aemaise lava i le faʻaleagaina soo, e ono mafua ai le ketoacidosis.
  • I le le lava o le puleaina o le toto, o suiga i le inisalini manaoga e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia.
  • O colpitis masani ma tagata faʻasalalau e feagai ma le maʻisuka e mafai ona faʻalavelave ai i le faʻailoga, mafua ai le maitaga ectopic poʻo le placenta.
  • O le maʻisuka e aʻafia ai le faʻaleagaina o meatotino o le toto. O le fananau mai (poʻo le faʻanoanoa) e mafai ona faigata ona o le mamafa o le toto.
  • I le taimi o le maitaga, o le lamatiaga o le atiina ae o le nephropathy ma le neuropathy e faateleina, ma o le fanauina o le natura e masani ona solia ona o le retinopathy ma le lamatiaga o le leiloa o le vaai.

O se faʻamaʻi tuga faʻamaʻi - type 1 diabetes mitusitus - ua le o toe faʻalavelave i le maʻitaga. Ae afai e te manaʻo e fanauina se pepe soifua maloloina, e tatau ona e sauniuni mo le maʻitaga muamua, ma i le taimi o le maitaga o le ae asiasi soo i fomaʻi.

O se pepe pepe faatoa fanau mai o le a manaʻomia foi le faateleina o le gauai o tagata tomai faapitoa. Faʻatasi ai ma le mataituina lelei o le toto ma faʻamaonia le taimi o tui o le inisalini, o le a le mafatia le tamaititi i le maʻisuka (e ui o le a tumau pea le faʻasologa o le faʻamaʻi).

O auala o le atinaʻeina o le maʻi

O le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) e atiae i tamaitai talavou ao le i maitaga. I le tele o tulaga, o lenei maʻi faʻaalia e faʻaalia i le taimi o le tamaitiiti, ma i le taimi o le fanau mai o se tamaititi, ua faʻauʻuina se fafine i se endocrinologist mo le tele o tausaga. O le faʻaalia o le maʻi suka i le vaitau o le faʻamoemoe o se tamaitiiti e le tupu.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-o se maʻi maʻi autoimmune. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tele o? O le tino o le pancreas ua faʻaumatia. O nei fausaga faapitoa e nafa ma le gaosiga o le inisalini, o se hormone taua e aofia i le metabolism o gaʻo. Ona o le le lava o le toto, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele, lea e aʻafia ai le galuega a le tino atoa o se fafine maʻitaga.

Faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino i le tino o le pancreatic sela e fesoʻotaʻi ma se vailaʻau faʻasolo. O le aʻafiaga o vailaʻau eseese viral transmitted i le laʻititi na tausia foi. O le mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻisuka o le ituaiga muamua e mafai ona ogaoga faʻamaʻi pipisi. O nei mea uma e mafua ai le faaleagaina o sela e maua mai ai le inisalini, ma le leai atoa o lenei hormone i le tino.

O le maualuga o le suka toto e tau atu i le tele o faafitauli o le soifua maloloina. Muamua, o le maʻisuka ma toto toto ma neura e mafatia, lea e aʻafia ai le latou gaioiga. O le Hyperglycemia e fesoasoani foi i le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, fatu ma le popole. O nei mea uma i se faʻalavelave faʻalavelave tele ai le ola o se fafine ma taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese i le taimi o le maitaga.

Vaega o le gaioiga o le maitaga

O le maʻitaga e mafua mai i le maʻisuka e aʻafia le maʻisuka e iai ona lava uiga. I le uluaʻi masina o le lagona o le gaʻo o le tino i le homulini insulin e maualuga tele, e mafua ai ona faʻaitiitia le manaʻomia mo lea. Afai o loʻo faʻaauau pea le inisalini e se fafine maʻitaga, o le a lamatia ai le maua o le hypoglycemia (o le pa'ū i le suka o le toto). O lenei tulaga e lamatia ai le le lava o le malamalama ma e oo lava i se pa, lea e matua le manaomia mo tamaitai o loo faamoemoeina se pepe.

I le lona lua masina I le taimi o le maʻitaga, e amata ona galue le placenta, ma toe manaʻomia atili le inisalini. A o faagasolo lenei vaitau, e toe manaʻomia foʻi e le fafine se fesuiaiga o fua o le hormone na ave. A leai, o le sili atu o kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o ketoacidosis. Faatasi ai ma lenei tulaga, o le numera o tino o le ketone i le toto e faateleina ai le taua, lea e mafai ai ona iu atu i le atinaʻe o le coma.

I le tolu tolu masina o loʻo i ai foi se faʻaitiitia itiiti o le manaʻo o le tino mo le inisalini o se maʻitaga. I le taimi foi lea, e masani lava ona faaletonu fatugaʻo, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga e oʻo i le faʻatagaina o le faʻatagaina. I lenei vaitau, o le aʻafiaga o le hypoglycemia (o le paʻu tele i le suka o le toto) ma le toe faʻaleleia o tulaga vaivai.

Faʻafitauli o le maʻitaga

O aʻafiaga e le manaomia o le maʻisuka i fafine maʻitaga o loʻo fesoʻotaʻi ma le taʻavale o le toto i totonu o vaa laiti ma tele. O le atinaʻeina o angiopathy e taʻitaʻia ai foliga o ia tulaga:

  • faamutaina o maitaga i soo se taimi,
  • faifeʻau (i le mavae ai o le 22 vaiaso),
  • eclampsia
  • polyhydramnios
  • le atoatoa gasegase,
  • gasegase o le eleele ma le toto.

O aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 1 mo le fetus

O faʻamaʻi o le tina e le o matauina mo le tama ile manava. O fafine e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka e faʻaleleia i le tele o tulaga gasegase masani o le hypoxia. O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le le lava o galuega o le placenta, lea e le mafai ona tuʻuina atu i le pepe le aofaʻiga tatau o le okesene i le taimi atoa o le maitaga. O le le mautinoa o le tele o meaʻai ma vitamini e mafua ai le tuai tele o le atinaʻe o le tamaititi.

O se tasi o faʻafitauli sili ona lamatia mo se tamaititi faʻavaeina o le gasegase o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, o tamaiti matutua tele e fananau i le taimi atofaina (mai le 4 i le 6 kilokalama). O le tele o taimi, o lea ituaiga pepe e faʻauʻu ile vaega o le caesarean, talu ai e le mafai e le pepe tele ona pasi le alaina fanau a le tina e aunoa ma ni manua. O ia pepe faatoa fananau mai e manaʻomia le tausiga faʻapitoa, aua e ui lava i lo latou mamafa maualuga, ae na latou fanau mai e matua vaivai lava.

I le tele o tamaiti i le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le suka toto e paʻu malie. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea, pe a patipati le maea o le umbilical, o le tuʻuina atu o le kulukose o tina i le tino o le tamaititi e taofi. I le taimi lava e tasi, o loʻo maua pea le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le paʻu tele i le suka o le toto i le pepe. O le Hypoglycemia e taufaamatau ma aʻafiaga ogaoga e oʻo i le atinaʻe o coma.

E toʻatele fafine e popole i le fesili pe o le a tuʻuina atu le faʻamaʻi i le pepe fou. E talitonuina afai o se tasi o matua e maʻi mai maʻi, ona o le lamatiaga o le feaveaiina o le maʻi i le pepe e mai le 5 i le 10%. Afai o le maʻisuka e tupu i le tina ma le tama, atonu o le maʻi o le tamaititi e tusa ma le 20-30%.

Faʻafoʻiina o le maʻitaga i Tina ma le ituaiga 1 Tisuka

O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin-e le o se faʻalavelave i le fanauina o se tamaititi. E le fautuaina e fomaʻi le fananau mai i na o gasegase e matua afaina ai le fatugaʻo, ate ma le fatu. I isi tulaga, e mafai e tamaitai ona gaosia ma fanauina se pepe maloloina lelei i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

I le amataga o le maʻitaga, o fafine uma e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e fautuaina e lesitala i le vave e mafai ai. I le taimi muamua, o le maualuga o le suka i totonu o le toto gasegase e tatau ona fuafuaina, ma o isi gaioiga uma a le fomai e faalagolago i le taunuuga.

O tina taʻitoʻatasi o loʻo faʻamoemoe o loʻo i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai nei:

  • obstetrician-gynecologist,
  • endocrinologist (faʻaipoipo tasi i le lua vaiaso),
  • fomaʻi togafitiga (faʻasolosolo i le taimi o le tolu tausaga).

O le maʻisuka ituaiga 1 o se tulaga e manaomia ai le faʻaaoga pea o le insulin. I le faʻamoemoeina o se tamaititi, o le manaʻomia mo lenei hormone e fesuisuiai pea, ma e manaʻomia e le fafine ona faʻasaʻo lana fualaau mai lea taimi i lea taimi. O le filifilia o le vailaʻau aupito sili ona lelei o le vailaau faʻasaina e faia e le endocrinologist. I foliga vaaia taitasi, na te iloiloina le tulaga o le tina i le lumanai ma, pe a tatau ai, suia suiga o togafitiga.

O fafine uma e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka e fautuaina e ave se mita o le kulukose toto faʻafeiloaʻi ma i latou. O le mataʻituina o le maualuga o le suka i le toto o le a mafai ai ona e maitauina soʻo se eseesega i le taimi ma faʻataʻitaʻiga taimi e faasaʻo ai. O lenei faiga e mafai ai ona ave ma le saogalemu se tamaititi ma fanauina se pepe i le taimi.

E tatau ona e iloa o le tuputupu ae o le fomaʻi, o le manaʻomia mo le inisalini e tele taimi e faatele ai. E le tatau ona e fefefe i ni tui tele o le hormone, aua o le pau lenei o auala e faʻaola ai le soifua maloloina o le tamaititi. A uma ona fanau le pepe, e toe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, ma o le a mafai e le fafine ona toe foi i ana masani masani o le hormone.

E mafai ona maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1?

O le maʻitaga i le talaaga o faʻamaʻi masani o le tina e masani lava o se lamatiaga ogaoga mo le fafine lava ia ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Ae o le tele o suʻega, e oʻo lava i le ogaoga o le maʻisuka ituaiga 1, e le toe avea ma se faʻalavelave matuia i le tulaga faatina.

E naʻo le tatau ona amio lelei i le fuafuaga ma mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa i le taimi atoa o le maitaga.

Vaega o le maʻitaga ma le maʻisuka ituaiga 1

I le gasologa o le taimi, e matauina ai fesuiaiga i le inisalini, o nisi taimi o nei fesuiaiga e taua tele, o le manaomia mo le inisalini i laasaga eseese o le maitaga e matua taua tele ma maoae. Afai o se vaitaimi uumi o le faʻasaʻoina na maua ao le i maʻitaga, ona sili atu lea ona faigofie ona taulimaina ia fesuiaiga i le maitaga nai lo le leai o se taui.

O suiga uma i le inisalini e manaʻomia e le tagata lava ia, atonu e leai. Ae o le mea e masani ai, o le manaoga e fesuisuiaʻi e le taʻi tolu.
I le uluaʻi masina, e masani ona faʻaitiitia le manaʻoga. Faʻaitiitia le manaʻomia e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia ma, o se taunuuga, i suga maualuga - postglycemic hyperglycemia. O le manaʻomia mo le inisalini e faaitiitia e tusa ma le 25-30 pasene.
(sili atu ...)

Falemaʻi i le taimi o maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1

I le taimi o le maitaga, e tolu vaitau e faia ai falemaʻi.
O le taimi muamua lava na faʻamaʻi ai i latou i le falemaʻi ma se maitaga faatoa iloa. I le taimi lenei, latou te faia se suʻega ma filifili ai le faʻaauauina o le maitaga.
O le taimi lona lua ua faʻamaʻi ile falemai mo se vaitaimi e 22-24 vaiaso, pe a oʻo ina manaʻomia le inisalini.
O le falemaʻi lona tolu ua fautuaina mo se vaitau e 32-34 vaiaso, pe a uma ona tuʻuina atu le auala e tuʻuina atu ai.

Afai e manaʻomia, faʻapitoa falemaʻi e mafai ona maua i le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina poʻo le tau le lelei.

Taumafa i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e mataʻituina lau mea taumafa ina ia aloese mai maualuga pe a maeʻa ona 'ai ma hypoglycemia ona o le tele o le inisalini.

I le taimi o le maʻitaga, o le aafiaga ole inisalini e mafai ona sui - puupuu ma le siama ole inisalini amata ona fai lemu lemu nai lo le maʻitaga. O le mea lea, e tatau ona e faia ni taofi umi aʻo leʻi 'ai. E faapitoa lava le faalauiloaina i le taeao, o le malologa i le va o le tui ma le meaai e mafai ona oʻo atu ile 1 itula.

E fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (sei vagana ai mataupu o le hypoglycemia): mai sua, suamalie, kuki, ma isi.
Ae o mea uma lava e taʻitoʻatasi lava - o se tasi na te 'ai ma le filemu, ao le isi e le totogia.

Le fua o le gaʻo: porotini: o le carbohydrate e tatau ona 1: 1: 2.

Taumafa e tatau ona fai i ni vaega laiti, ae 6-8 taimi i le aso.
O meaai e tatau ona atoatoa, mauoa i vitamini ma minerale.

Le aʻafiaga o le maʻitaga i faʻafitauli o le maʻisuka

E oo lava mo se tamaitai soifua maloloina, o le maitaga e popole mo le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mamafa i luga o le tino e faʻatupulaia, lea e aʻafia ai faʻafitauli i le taimi nei ma mafai ona faʻaosoosoina ai lo latou alualu i luma.
O mata (tupuga o le retinopathy) ma gaʻo (protein i totonu o le uila, le alualu i luma o le nephropathy) maua ai se uta faapitoa.

Fanau mai ma le maʻisuka ituaiga 1

Faʻatasi ai ma se taui lelei mo le maʻisuka ma se maʻitaga masani, ona oʻo mai ai lea o le fananau mai faʻapitoa i le taimi atofaina.
Faʻataʻitaʻiga e le lelei le taui poʻo se maʻitaga vaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma polyhydramnios), o le fanauina o pepe e mafai ona faʻatinoina nai lo le taimi faatulagaina - i le 36-38 vaiaso.

E masani ona i ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o vaega. O loʻo faʻamatalaina mo faʻafitauli o loʻo i ai nei - retinopathy, nephropathy i tulaga e solia ai le mamafa mamafa o vaʻa.
E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka latou te atiina ae se tamaʻi lapoa tele, lea o se faʻamatalaga foi mo le vaega o loʻo iai.

Atinaʻeina ole tama i le maʻisuka

O le taua tele o le vaitau o le faʻataʻitaʻiga ma le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga. I le taimi nei, e le o maua e le tamaititi lana paʻu ma o le suka maualuga o le tina e pasi atu i le placenta ma mafua ai le atinaʻe o le hyperglycemia i le tamaititi.
A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻapipiʻiina o totoga o totoga ma totoga o le tino, e mafua ai le faʻaleleia o le suka i le tamaititi (malformations o le pito i lalo ma le pito i luga, le tino o le tino, fatu, ma isi).

Amata mai le 12 vaiaso, amata ona galue le pancreas i le fetus. Faatasi ai ma le maualuga o le suka a le tina, o le pancreas o le fetus ua faamalosia e galue mo le lua, o lenei mea e oʻo atu ai i le hyperinsulinemia, lea e mafua ai le atinaʻe o le edema i le fetus ma le mamafa.
I le fanau mai, o se tamaititi e iai le hyperinsulinine masani e masani ona maua le hypoglycemia. O le taofiofia faifai pea o suga e manaʻomia, ma afai e tatau ai, ua afaina le tamaititi i le kulukose.

O le mamafa e maua i le taimi o le maʻitaga

Faatasi ai ma se maʻitaga masani, o le mamafa o le tupe e le tatau ona sili atu i le 12-13 kilokalama.

  • I le uluaʻi masina, o le faʻaopoopoga i le masani e 2-3 kilokalama,
  • I le lona lua - 250-300g / vaiaso,
  • I le lona tolu - 370-400g / vaiaso.

Vaega o le maʻitaga ma le maʻisuka ituaiga 1

I le gasologa o le taimi, e matauina ai fesuiaiga i le inisalini, o nisi taimi o nei fesuiaiga e taua tele, o le manaomia mo le inisalini i laasaga eseese o le maitaga e matua taua tele ma maoae. Afai o se vaitaimi uumi o le faʻasaʻoina na maua ao le i maʻitaga, ona sili atu lea ona faigofie ona taulimaina ia fesuiaiga i le maitaga nai lo le leai o se taui.

O suiga uma i le inisalini e manaʻomia e le tagata lava ia, atonu e leai. Ae o le mea e masani ai, o le manaoga e fesuisuiaʻi e le taʻi tolu.
I le uluaʻi masina, e masani ona faʻaitiitia le manaʻoga. Faʻaitiitia le manaʻomia e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia ma, o se taunuuga, i suga maualuga - postglycemic hyperglycemia. O le manaʻomia mo le inisalini e faaitiitia e tusa ma le 25-30 pasene.
(sili atu ...)

Falemaʻi i le taimi o maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1

I le taimi o le maitaga, e tolu vaitau e faia ai falemaʻi.
O le taimi muamua lava na faʻamaʻi ai i latou i le falemaʻi ma se maitaga faatoa iloa. I le taimi lenei, latou te faia se suʻega ma filifili ai le faʻaauauina o le maitaga.
O le taimi lona lua ua faʻamaʻi ile falemai mo se vaitaimi e 22-24 vaiaso, pe a oʻo ina manaʻomia le inisalini.
O le falemaʻi lona tolu ua fautuaina mo se vaitau e 32-34 vaiaso, pe a uma ona tuʻuina atu le auala e tuʻuina atu ai.

Afai e manaʻomia, faʻapitoa falemaʻi e mafai ona maua i le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina poʻo le tau le lelei.

Taumafa i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e mataʻituina lau mea taumafa ina ia aloese mai maualuga pe a maeʻa ona 'ai ma hypoglycemia ona o le tele o le inisalini.

I le taimi o le maʻitaga, o le aafiaga ole inisalini e mafai ona sui - puupuu ma le siama ole inisalini amata ona fai lemu lemu nai lo le maʻitaga. O le mea lea, e tatau ona e faia ni taofi umi aʻo leʻi 'ai. E faapitoa lava le faalauiloaina i le taeao, o le malologa i le va o le tui ma le meaai e mafai ona oʻo atu ile 1 itula.

E fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (sei vagana ai mataupu o le hypoglycemia): mai sua, suamalie, kuki, ma isi.
Ae o mea uma lava e taʻitoʻatasi lava - o se tasi na te 'ai ma le filemu, ao le isi e le totogia.

Le fua o le gaʻo: porotini: o le carbohydrate e tatau ona 1: 1: 2.

Taumafa e tatau ona fai i ni vaega laiti, ae 6-8 taimi i le aso.
O meaai e tatau ona atoatoa, mauoa i vitamini ma minerale.

Le aʻafiaga o le maʻitaga i faʻafitauli o le maʻisuka

E oo lava mo se tamaitai soifua maloloina, o le maitaga e popole mo le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mamafa i luga o le tino e faʻatupulaia, lea e aʻafia ai faʻafitauli i le taimi nei ma mafai ona faʻaosoosoina ai lo latou alualu i luma.
O mata (tupuga o le retinopathy) ma gaʻo (protein i totonu o le uila, le alualu i luma o le nephropathy) maua ai se uta faapitoa.

Faʻafitauli o le maitaga ma le maʻisuka

O fafine e maua i le maʻisuka e leʻofaʻivaʻaina e tele taimi atonu o le a le maua ni faaletonu i le amataga o le maitaga, atiaʻe le gestosis, ma le 6 taimi e tele taimi e tupu ai le toxicosis i le taimi o le maitaga.
Faʻaaliga o le gasegase: faʻateleina le toto maualuga, foliga vaaia o le edema, le faoa faamalosi o le protein e fatugaʻo. O le tuufaatasiga o le gestosis ma le nephropathy e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa, o lona uiga, toilalo fatuga.
O le gestosis o se tasi lea o mafuaʻaga mo le pepe.

O le le maua o le maʻisuka taui atu i le faʻavaeina o polyhydramnios (i fafine e leai se maʻisuka, e seasea ona maua le polyhydramnios, ae i fafine e maua i le maʻisuka, toeitiiti atoa le afa o fafine maʻitaga o loʻo mafatia mai ai).
O le Polyhydramnios e mafua ai le le lelei o le fetus, faʻateleina le mamafa i le fetus, e mafai ona oʻo atu ai i le malformations o le fetal ma le toe fanau mai, ma e mafai ona mafua ai le fananau mai o le pepe.

Fanau mai ma le maʻisuka ituaiga 1

Faʻatasi ai ma se taui lelei mo le maʻisuka ma se maʻitaga masani, ona oʻo mai ai lea o le fananau mai faʻapitoa i le taimi atofaina.
Faʻataʻitaʻiga e le lelei le taui poʻo se maʻitaga vaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma polyhydramnios), o le fanauina o pepe e mafai ona faʻatinoina nai lo le taimi faatulagaina - i le 36-38 vaiaso.

E masani ona i ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o vaega. O loʻo faʻamatalaina mo faʻafitauli o loʻo i ai nei - retinopathy, nephropathy i tulaga e solia ai le mamafa mamafa o vaʻa.
E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka latou te atiina ae se tamaʻi lapoa tele, lea o se faʻamatalaga foi mo le vaega o loʻo iai.

Atinaʻeina ole tama i le maʻisuka

O le taua tele o le vaitau o le faʻataʻitaʻiga ma le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga. I le taimi nei, e le o maua e le tamaititi lana paʻu ma o le suka maualuga o le tina e pasi atu i le placenta ma mafua ai le atinaʻe o le hyperglycemia i le tamaititi.
A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻapipiʻiina o totoga o totoga ma totoga o le tino, e mafua ai le faʻaleleia o le suka i le tamaititi (malformations o le pito i lalo ma le pito i luga, le tino o le tino, fatu, ma isi).

Amata mai le 12 vaiaso, amata ona galue le pancreas i le fetus. Faatasi ai ma le maualuga o le suka a le tina, o le pancreas o le fetus ua faamalosia e galue mo le lua, o lenei mea e oʻo atu ai i le hyperinsulinemia, lea e mafua ai le atinaʻe o le edema i le fetus ma le mamafa.
I le fanau mai, o se tamaititi e iai le hyperinsulinine masani e masani ona maua le hypoglycemia. O le taofiofia faifai pea o suga e manaʻomia, ma afai e tatau ai, ua afaina le tamaititi i le kulukose.

O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i tamaiti

Afai e na o le tina po o le tama o loʻo maʻi i le maʻisuka, o lona uiga o le lamatiaga o le tufaina atu i tamaiti e laiti - e tusa o le 2-4 pasene.
Afai o maʻi uma matua e lua i le maʻisuka, ona tupu tele lea o le lamatiaga ma e tusa ma le 18-20 pasene.

O le mamafa e maua i le taimi o le maʻitaga

Faatasi ai ma se maʻitaga masani, o le mamafa o le tupe e le tatau ona sili atu i le 12-13 kilokalama.

I le uluaʻi masina, o le faʻaopoopoga i le masani e 2-3 kilokalama,
I le lona lua - 250-300g / vaiaso,
I le lona tolu - 370-400g / vaiaso.

Fanau mai i fafine e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka

O le fanau mai o se tamaititi e ala i le alalafaga fanau e mafai ona mafai i lalo o aiaiga nei:

  • mamafa o fetal e itiiti ifo i le 4 kg,
  • tulaga lelei o le tamaititi (leai se hypoxia),
  • o le leai o ni faʻalavelave ogaoga ogaoga (ogaoga gestosis, eclampsia),
  • lelei le pulea o le kulukose toto.

Faʻatasi ai ma le le lelei o le soifua maloloina o le fafine ma le fetus, faʻapea foi ma le atinaʻeina o faʻalavelave, o loʻo faia ai se vaega o nei mea.

Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka i fafine maʻitaga o le taimi e iloagofie ai le maʻi. O le mataʻituina o le toto toto ma le faʻaaloalo i fautuaga uma a fomaʻi e faʻapupulaina ai le avanoa o le maua o se pepe soifua maloloina i le taimi atofaina.

Ituaiga 1 maʻisuka ma mafai ona maitaga

O le maʻitaga ma le maʻisuka ituaiga 1 atonu e matua lamatia. Ae o le siama o le maʻisuka e le faʻaaogaina atoa se fafine mai le avanoa e avea ai ma tina.

Ina ia mafai ona faagasolo le faagasologa lelei ma aunoa ma ni taunuuga, e tatau ona fuafua mea uma i le taimi muamua.

E tatau i se fafine ona iloa poo a ni faafitauli e mafai ona faia i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma le auala e amio ai ina ia puipuia ai ia lava ma le pepe.

E sili le amata sauniuni mo le fanauina o le pepe i le tasi le tausaga aʻo le i fuafuaina le maʻitaga. O le tina i le lumanaʻi e tatau ona lelei lona soifua maloloina, o le mea lea e tatau ai ona mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi ina ia faʻamalosi ai le puipuiga ma ia faʻamalosia le tulaga o le soifua maloloina. O se tulaga tatau lea mo le masani masani o le maʻitaga. A leai, e mafai ona iai ni faʻafitauli.

Afai e le fautuaina le maitaga?

I le maʻisuka ituaiga 1, atonu o le a fautuaina ai se fafine i nisi taimi e faamutaina le maitaga. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i nisi o tulaga, e ono tupu faigata i le taimi ma a maeʻa le maitaga. O le tele o taimi i ia tulaga, e le o faia le leaga i le tama, ae tuusao i le soifua maloloina o le fafine o loʻo galue. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le faamutaina o lou maʻitaga pe afai:

  1. O se fafine maʻitaga o loʻo i ai se tulaga le mautonu o le soifua maloloina.
  2. O se tulaga lamatia maualuga o le faʻavavevaveina o le maʻisuka, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.
  3. O loʻo i ai se avanoa e faʻaleagaina ai le tamaititi.
  4. Tulaga maualalo maualalo o le a mafai e se fafine ona fanauina se tamaititi.

Afai o le toto o se fafine maʻitaga o loʻo i ai se maualuga o mea oona, ona mafai lea ona afaina ai le tulaga o le fomaʻi.

I se tulaga e seasea tupu, faatasi ai ma le malosi tele o le maʻi, o le maitaga e mafai ona afaina ai le tina ma le pepe.

Afai ei ai le maualuga o le lamatiaga o sea mea faʻafuaseʻi, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faamutaina o le maʻitaga poʻo le leai foi o ni fanau.

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona i ai ni faʻafitauli e afaina tele ai le gaioiga o fatugaʻo. Afai e agai i luma lenei liona, e mafai ona taofia atoatoa le gaogao. Afai e iloa e le fomai ni mea e lamatia ai le ola o le fafine poo le fusi, ona tatau ai lea ia te ia ona ofoina atu se filifiliga e faamuta ai le maitaga.

Vaega o le maʻitaga ma le maʻisuka

E masani lava, i le vaitau o le gaioiga, o le fafine ua solia i le ave o fualaau. I le tulaga o tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le tulaga e ese si ese.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le maitaga ma le fananau mai e faalagolago atoa i le soifua maloloina o le maʻi. Ma ina ia mafai ona faatumauina, e tatau ona e lava le insulin.

O lona fua manaomia e eseese i le taimi atoa o le gaioiga.

E masani lava, o manaoga o le inisalini e eseese i le tietters, ae o totoga taʻitasi o le tagata lava ia, ma e manaʻomia e le au gasegase se auala ese. I le 1 le tolu masina, o le manaʻomia mo le inisalini e masani ona pa'ū.

Ae o lenei tulafono e le aoga i tamaitai uma. E tatau ona faia se suʻega toto i taimi uma e mataʻituina ai lou suka toto.

O nisi taimi o le leai o le inisalini i le uluaʻi masina o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi lua ma le atinaʻega o aʻafiaga.

Tausiga e tatau ona faia i inisiua i le vaitau lenei. E pei ona e iloa, i le taimi muamua o le tolu masina i fafine e masani lava o le toxicosis. Ma i le vomiting, o le tele o elemene e aluese mai le tino. Afai ua uma ona faia le iniseti, ma ua i ai se osofaiga a le fafine, o le mea lea e le mafai ona tuʻuina atu i le mea e manaʻomia, o le a latou tuua le tino.

I le 2 masina, o le manaoga mo le inisalini e ono faateleina. O lenei vaitau e ono umi se taimi umi. Faateleina le faʻatauina o le inisalini e mafai ona matua iloga. O le mea lea, e le tatau ona galo ia te oe le fuaina o le suka toto ma ia mataʻituina lou lelei.

I le 3rd masina, o le manaoga mo le inisalini e vave ona mou atu. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tulaga o le maʻi ma ia le aumaia i le hypoglycemia. O loʻo i ai se avanoa e faimalaga ai le taimi o le faʻaitiitia o le suka ona o le mea moni e faapea, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e le mafai ona faʻaalia i le 3rd piliona.

Afai e togafitia e fomaʻi le faʻamautuina o le maʻi o le maʻi i le amataga o le maʻitaga, o le mea e ono tupu i soʻo se faʻafitauli e matua laitiiti.

I le tele o tulaga, i le maualuga o le toto toto, o le maitaga e faigofie lava.

Afai e maʻi le tina i le maʻisuka, ona tupu lea o le avanoa o le a maua ai le faʻamaʻi e matua laitiiti ma e le sili atu i le 4%. Ae i le tulaga e maʻi uma matua, o le lamatiaga e faateleina i le 20%.

Faʻailoga Fafine

Ina ia faatumauina le maualuga o le toto, e tatau ona e amata togafitiga lelei le maʻisuka ao le i fuafuaina lou maʻitaga. O le togafitiga e aofia ai le le gata i le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa. E tatau i se tamaitai ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, auai i se gaoioiga faʻaletino e le taua ma, ioe, matau le mea saʻo lelei.

E tatau ona mataʻituina au mea taumafa ina ia mafai ai ona faʻafetaui le maualuga ole suka ma ia iloa le ala e aloese ai i le hypoglycemia.

Aʻo leʻi oʻo i le maitaga o le gaioiga o le inisalini e vave lava, ona amata mai lea i le taimi e mafaufau ai, o lenei faagasologa e amata ona faʻagesegese tele.

O le mafuaʻaga lea i le taimi nei o le malologa i le va o le injections ma le taumafataga e tatau ona umi. E moni lava lenei mea i le taeao. E fautuaina e taʻavale le inisalini i se itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga.

Afai e amata e le tagata maʻi osofaʻiga o le hypoglycemia, ona fautuaina lea o ia e 'ai vave i le gaʻo. Afai e leai se solitulafono, e sili ona lelei le teena o le taumafaina o ia oloa. E tatau ona teena so o se mea suamalie: suamalie, paluga, sukalati.

Soʻo se isi lava tapulaa e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi, ona o le tino o tamaitai uma e tali ese mai i le maitaga ma le tali atu i oloa atonu e le faʻamaonia.

Tina ma le ituaiga 1 Tisuka

Afai e maua se fafine i le maʻisuka ituaiga 1, e le o lona uiga e mafai ona galo le maʻitaga. Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei e mafai ai e tamaitai talavou ona tumau i se pepe soifua maloloina e ui lava i se maʻi ogaoga.

O se maitaga i le lumanaʻi e tatau ona fuafuaina ma le faʻaeteete, ia saunia mo se mea taua na tupu e tatau ona muamua.

E tatau i le tina faʻamoemoe ona mataʻituina le totogi faifai pea ina ia atiae le tamaititi i totonu o tapulaa masani, ma e leai se mea e lamatia ai le soifua maloloina o le fafine.

Vaega o le maʻitaga o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 1

I le ono masina ao le i fanau, e tatau i se fafine ona faia mea nei:

  • E tatau ona faia se faʻamautinoaga atoatoa o le tino ma pasia suega talafeagai,
  • Asiasi i se nephrologist, siaki le gaioiga galuega. I le taimi o le fanauina o se tamaititi, e lua mea mamafa e pau i luga o lenei totoga, o le mea lea e taua tele le mataʻituina o latou tulaga,
  • Siaki le vaega o le mata ma se tagata e togafitiga o le tino, pe afai e talafeagai, togafitia
  • Taofi le siakiina o le mamafa, faatasi ai ma le tele o luga, e tatau ona vaai se fomaʻi.

I le tele o tausaga ua mavae, o le maʻisuka ituaiga 1 ma le maitaga o ni mea e le fetaui. Ae ui i lea, o vailaau e le tumau, ma e tusa lava pe i ai se mea e mafai ai, e mafai ona e faʻamoemoe i le fanau mai o se pepe soifua maloloina. Faatasi ai ma le saʻo togafitiga o le inisalini, o le maliu i le taimi o le fanau mai e toetoe lava leai se mea, ae o le taufaʻatau i le olaga o le pepe e maualuga pea - e tusa ma le 6%.

O aʻafiaga talafeagai i le maitaga

O teineitiiti o loʻo faatalitali i se pepe ma i le taimi lava lea e mafatia ai mai le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, e lamatia mo mafuaaga nei:

  • Tulaga maualuga o le faapau pepe,
  • Se pasene tele o malformations faʻaleagaina o le tamaititi,
  • I le taimi o le maitaga, o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai,
  • O foliga vaaia o faʻamaʻi o le tino,
  • E mafai ona amata faʻasalalau i ni nai vaiaso ao lumanaʻi taimi faatulagaina,
  • O le Caesarean vaega o le ituaiga pito sili ona lelei o le faʻatagaina.

O tamaitai i tulaga e tatau ona saunia e faʻaalu le tele o la latou maitaga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O se mea manaʻomia lenei mo se maitaga faamanuiaina. O le falemai e aofia ai vaega e tolu:

  • O le uluai falemai e faia i vaiaso muamua o le vaitaimi. E faia e le fafine se suʻega maeʻaeʻa o totoga uma, o loʻo suʻeina ana suʻega. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, fomaʻi e filifili pe mafai ona tausia se tamaititi soifua maloloina ma pe iai se lamatiaga i le soifua maloloina o le tina. Ma le isi, o gaioiga talafeagai e puipuia ai mo le isi ala o le maitaga ua faia.
  • O le laasaga lona lua o le falemaʻi e faʻatino pe a maeʻa le 20 vaiaso. E osooso le manogi i le tino mo le inisalini i nei taimi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.
  • Laasaga mulimuli. O le maʻitaga ma le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai le falemaʻi a se fafine i vaiaso mulimuli o le maitaga, fomaʻi mataʻituina le atinaʻeina o le tamaititi, pe a fai o faʻafitauli, o le a faia se faaiuga i le vave fanau mai.

Po o le a lava le atiaeina o le faasaienisi, ei ai se vaega o fafine e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, oeo le a teenaina le maitaga:

  • Faʻataunuʻu atoatoa i ipu o totoga eseese (microangiopathy),
  • I le tulaga o le faʻamaʻi, pe a le maua le malosi ole togafitiga ile inisalini,
  • Afai ei ai uma le maʻisuka,
  • I luma o Rhesus - feeseeseaiga,
  • I le maʻi mama ma le maʻisuka i le taimi e tasi,
  • Afai ua maeʻa ni maitaga talu ai i le fanau mai o se pepe ua maliu pe o se tamaititi ua i ai ona faaletonu.

Le ala o le fanau mai

Mo se fomaʻi e faia se faʻaiuga e uiga i le fananau mai o le natura, o mea nei e tatau ona faʻataunuuina:

  • O le natura o le kosi o le maʻisuka ao faagasolo atoa le maʻitaga,
  • E i ai ni faʻafitauli
  • Le tulaga o le fetus. Ole maualuga e le tatau ona sili atu i le 4 kilokalama.

O le faʻaaogaina o hormones e mafai ona faaosofia ai le galue. I le faagasologa o le fanau mai, o le tulaga o le tina faʻamoemoe o loʻo i lalo o le pule malosi - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le fatu fatu o le pepe ma le fesoasoani a le CTG e fuaina i taimi uma.

Afai o le malosi tele o le suka e maua i totonu o le toto, o le fafine maʻitaga ua tuʻuina atu le inisalini. Faʻamatalaga faʻaalia o le auʻaunaga vaivai ma le vaivai, o loʻo faʻataunuʻuina se vaega.

O lenei mea e aloese ai mai faʻafitauli mo tina ma pepe.

O le tele o taimi, i fafine e faalagolago i le inisalini, e tele tamaiti e fananau mai. E mafua ona o pepe laiti e sili atu le malosi o le tino nai lo isi tamaiti. E le gata i lea, o le tamaititi e ono maua le paʻu o le paʻu, fulafula. I aso popofou o le olaga, e le fetaui lelei le pepe i le siosiomaga, o le foliga mai o le jaundice ma le toso malosi o le mamafa e mafai.

O le faʻaleagaina o se tamaititi e faaluaina pe a faʻatusatusa i se maitaga faamanuiaina. Maʻi fatu, faʻalavelave faʻavae o le gastrointestinal tract, faʻatoʻa fatuga - o faʻamaʻi matua ia e tupu i tamaiti o loʻo faʻatuatua i le insulin.

I le vaitaimi o le failele, o le manaoga mo le inisalini e sui. Mo le puipuia o le hypoglycemia, ua faʻaitiitia ai pusa insulin. E mafai ona e filifilia le metotia sili ona lelei ma se fua faifaipea o le suka toto.

I le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le toto e tafe atu i gland mammary e mafai ona tupu ma o se taunuuga o lenei faʻaitiitia o le aofaiga o susu o loʻo gaosia. Ina ia taofia lea tulaga, e tatau i se tamaitai ona mataʻituina lona soifua maloloina i taimi uma.

I lona tuufaatasiga, o le susu o se fafine e faalagolago i le inisalini e ese mai le susu o se tina lactating maloloina i le maualuga o le kulukose. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o le susu e sili atu ona aoga mo le pepe.

I aso nei, o le maʻisuka ituaiga 1 ma le maitaga o ni faʻatusatusaga tutusa. O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-o se tasi lea o faʻamaʻi faʻasolosolo ogaoga faʻamaʻi e aafia uma ai vaega o galuega a le tagata.

Ae o vailaau e leʻo tumau, ma o le taimi nei o le maʻisuka ituaiga 1 e le o se faʻalavelave i le maʻitaga.

O le fautuaga autu a fomaʻi i fafine o loʻo mafatia i lenei maʻi, o le fuafuaina lea o le fanau mai o le tamaititi aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, faia se suʻega atoa o le tino ma mataʻituina ma le totoʻa lo latou soifua maloloina mo le taimi atoa. Afai e te mulimuli i faatonuga uma a se fomaʻi, e mafai ona e fanau mai se pepe soifua maloloina.

Ituaiga o le maʻitaga 1 Mateʻo

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine lea e sili atu le tele o le kulukose i le toto. I le taimi o le maitaga, o lenei tulaga e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga mo le fafine lava ia ma lana pepe. E faapefea ona 9 masina mo se tina i le lumanaʻi e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1?

Muamua masina

Ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. I le averesi, e pa'ū ifo i le 27%. O lenei tulaga e matautia i le le mafai ona vavalo le aofaʻi o le hormone muamua, o lona uiga o le numera masani o iunite ua faʻalauiloaina. O lenei mea e mafua ai le tulaga o le hypoglycemic. O taunuʻuga o le a avea ma gasegase. O lenei seti o faailoga e taʻua o le hyperglycemia postglycemic.

I le faaopoopo atu i fesuiaiga i le maualuga o le suka, ua matauina ai le vevela, o le vomiting lea ua manatu i ai o se mea masani masani. O lenei tulaga e matautia tele i le gag reflex faʻasaʻo mea uma o le manava ma mea uma e alu i fafo e aunoa ma se taimi e faʻaalu.

A maeʻa le vomina, e tatau ona ave le aofaiga tatau o mea inu, talu mai le inisalini o le inisalini o le hormone e amata ona galue, ma talu ai e leai se mea e liliu mai i le glycogen, e foliga mai se tulaga o le hypoglycem, lea e mafai ona iu ai i le malepelepe ma le pala.

Tausaga lona tolu

O le tolu piliona e talitutusa ma le muamua, e pei ona toe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. O lenei tulaga e matautia e ala i le faifaipea o le atinaʻe o le hypoglycemia. O se vaega o le tolu piliona o le faʻaitiitia o le gasegase i suāsusu maualalo, o lea e taua ai le mataʻituina pea o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto ina ia aloese ai mai le le mautonu ma isi aʻafiaga leaga.

Fanau mai ma mulimuli ane

I le aso fanau a le tamaitiiti lava ia, o le maualuga o le kulukose e malosi tele, o lea e tatau ai ona e lafoaia le iniseti o le hormone pe fai foi sina laʻititi. O le faateleina o le maualuga o le suka e mafua ona o aafiaga, ma o se faaitiitia ona o le malosi malosi o le tino, aemaise lava i le taimi o le fanau mai moni. Ae o soo se suiga i le fuainumera o iunite o le inisalini e tatau ona na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

I le taimi o le maʻisuka ituaiga 1, atonu o le a le maua ai se faʻasolosolo tumau o le kulukose. E masani ona i ai le faʻaitiitia o le faʻatonuga. O le mea lea, aʻo leʻi fafagaina, ua fautuaina e 'ai sina mea e gaosi ai le gaʻo, sili atu nai lo meaʻai gaʻo.

Tuua Lau Faamatalaga