O fua mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ai e le maʻisuka ona 'ai fua mati

O le toʻatele o tagata e fiafia e faʻamamafa i latou i fua suamalie na aumai mai isi latitudes. Ae, e tusa lava pe aoga uma, e le mafai e tagata uma ona gafatia na ituaiga meaʻai. E ui lava o tagata gasegase o endocrinologists e masani ona fiafia i fig i le maʻisuka. Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama i le tuufaatasiga o lenei oloa.

Faʻavaeina o mati

I luga o laulau a tagata Rusia o figu e mafai ona faʻamago pe fou. O fua fou e mafai ona faʻatau i na o le vaitau, ma i totonu o le pepa mama i luga o fata e maua i taimi uma. A o leʻi filifili pe mafai ona e 'ai i lenei meaʻai, e tatau ona e maua le mea o le kalori o lenei oloa ma le fua o proteins, carbohydrates ma gaʻo.

100 g o mati mamago e aofia ai le 257 kcal. O lenei mea o se oloa e maua mai i gaʻo meaʻai: o latou anotusi o le 58 g. O le aofaiga o le porotini ma le gaʻo o loʻo gaogao: 3 ma le 1 g.

Ae i se oloa fou, na o le:

O le fua faʻamatalaga o fualaau aina fou e 35, ma o le fualaau mamago e 61. Faʻasolo i le GI faʻapitoa, o fig e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga e le maʻisuka. Ae e tatau ona e iloa o le 100 g fualaau mamago e aofia ai le 4.75 XE. Ma le 100 g o fualaau fou e aofia ai na o le 1 XE.

Mea aoga

O foliga i fafo e pei o apu laiti. O le mamafa o le fua e tasi e oo atu i le 100 g. O nisi o fua o loo i ai se lanu enaena lanu enaena. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai meaola malosi, flavonoids, tannins, fiber. O aoga aoga o fualaau figota e fuafua i lona tulaga tulagaese. E aofia ai:

  • calcium
  • fumela
  • nicotinic acid (vitamin PP, B3),
  • pectin
  • Manganese
  • thiamine (B1),
  • paluka
  • ascorbic acid (vitamini C),
  • carotene (provitamin A),
  • Riboflavin (B2).

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia mea aoga nei o lenei fua:

  • faʻaleleia atili o le mucous membranes o le manava (e aoga tele mo gaʻo ulupasa ma gastritis),
  • maualuga le hemoglobin,
  • faʻasologaina o fatugaʻo,
  • aʻafiaga
  • faavaivaia,
  • faʻasologa o le vascular tone (taua mo le maualuga),
  • tuʻuina atu o se faʻafitauli itiiti,
  • resorption o fusi toto ua i luga o puipui o toto toto,
  • fusia ma le tosoina o cholesterol,
  • faaosofiaina o le gaioiga o le vaʻa ma le ate.

O nisi e finau faapea o le faʻaaogaina o lenei fua e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le faʻaalia o le laryngitis ma le tonsillitis ma faʻateleina le toe faʻaleleia. Ae e tatau ona e vaʻavaʻaia pe o aoga o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina.

Fua mo le maʻisuka

I le siamaina o le maʻisuka e le o le insulin, o fautuaga a fomaʻi e tatau ona matua tausisia. E tatau i tagata faʻatau pele ona iloa pe mafai ona 'ai.

O fua nei e iai le tele o le suka, lea e ulu atu i le toto o le maʻisuka. I fualaau mama, o lona aofaiga e oʻo atu i le 70%. E ui o lo latou faasinomaga faʻamaualuga e manatu lelei i le tulaga.

Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka i le lanu po o le foliga faʻalelei, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina se aofaiga faatapulaʻa o fig. Fomaʻi fautuaina e 'ai na o fua fou i le vaitau. E ui lava i le tele o le suka, o isi mea aoga o lenei fua e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau fig ona o le pectin o se vaega. O le fiva lenei, pe a faʻaaogaina i totonu o le manava, o mea uma lava e ono lamatia (e aofia ai le cholesterol) e matua gauai, o le faagasologa o le faʻamaʻiina mai le tino ua faʻavave. Ma o le paluga o loʻo i totonu o fualaau aina e mafai ai ona e tausia le glukose i lalo o le pule.

E le sili atu i le 2 fua o fualaau 'aina e faʻatagaina i le aso. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona 'aina i le taimi lava lea: fai mai fomai e tipiina i latou i ni nai vaega ma' ai sina mea itiiti i le aso atoa.

Ae faʻatasi ai ma faʻalavelave ogaoga o togafitiga, e faʻasaina ai fig. A uma, o fualaau aina e aofia ai le tele o le fructose ma le kulukose. O le faʻasaina o lona faʻaaogaina i le maʻisuka faigata e mafua mai i le mea moni e faapea, i lenei tulaga, e masani lava ona aliali maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ma o le tuufaatasiga o nei fualaau aina e aofia ai se afifi faapitoa o le enzyme. E tatau ona faʻaititia le toto toto.

O fualaau mamago e le talafeagai mo le maʻisuka, e ui lava i le fuainumera glycemic. A maeʻa, o loʻo maua le faʻataunuuga o le kalori o fualaau mamago. I le taimi o le vevela, o mea taua o figu e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka ua leiloloa. I se isi itu, pe a faʻaumatia, e mafai ona tupu se oso i le suka, o lea e sili atu ai i le maʻisuka le teenaina.

Mataupu autu

O fua e ola i totonu o le vaega laiti ma o fua o le vaitau. 100 g o fualaau fou e aofia ai le 50 kcal ma le 13, 7 carbohydrates. Fuga fou o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. I fig o loʻo i ai le tele o vitamini A, B vitamini, chlorine, phosphorus, uʻamea, calcium, manganese, potassium ma antioxidants. O se fua suamalie lea - e aofia ai le fructose ma le kulukose.

O fua e mafai ona faʻamaʻoina fou, mago ma le kuka, e pei o siamu, jam poʻo marshmallows. I tala faʻasolopito, o fig e faʻaaogaina e avea o se auala e faʻaleleia ai le hemoglobin, faʻaleleia le galue o le ate, ma faʻasaʻo le mucosa gastric.

O lona susu i le susu e lelei mo le tale ma le malulu. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga fualaau e pei o se laxative.

Ae e mafai ona ofoina ni fig i tamaiti e maua i le maʻisuka?

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Iloiloina o faʻamatalaga e uiga i mea tau vailaʻau o fua o le mati, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina o loʻo faʻasaina i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tali e le mafai ona le mautonu.

O fualaau mamago e le o se maualuga maualuga. O le faʻasalalau faʻasalalau o figu mamago i totonu o le 40, fou - 35. I le amataga o le gasologa o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei fua.

O fua e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le mauaina e le tagata maʻi le tele o mea taua ma tuufaatasia ai manaoga o aso taitasi mo vitamini ma minerale. O mea o le pectin e maua i fua e manuia ai le tino e ala i le faʻamamaina o le cholesterol, lea e taua foi i le maʻisuka. Ae e le mafai ona e faʻaaogaina se vaega o fualaau aina suamalie, e mafai ona tupu ai se mea leaga.

E i ai faʻamatalaga e maua i le maʻisuka, ae le o fua, ae o laulaau o le laau, lea e mafai ona maua ai le toto toto, atonu e aoga. E faʻaaoga e fai lauti. Ae ui i lea, e tatau ona e fesiligia lau fomaʻi mo se manatu i luga o se faʻamatalaga mo vailaau masani.

Afai e te faʻatusatusa le lelei ma le leaga o le 'ai o fua mo le maʻisuka, o le aoga o le fua e maualalo ifo nai lo mea e mafai ona tupu, o lea e sili ai le le lamatia ai le tino.

Le sili i fig

O le mea lautele, o fua o figota e fua i fua o le vaitau; latou te ola i laau o le Caucasus, Crimea ma Asia. Ae, ona o le mea moni o loʻo faʻaaogaina i foliga masini, e mafai ona maua i fale teuoloa i le tausaga atoa. Ae ui i lea, ile foliga malogo, o lona aafiaga lelei i le tino e matua masalosalo.

E pei lava o soo se fua, e tele mea aoga:

  • Toe faʻafoʻi galuega tau fatuga e ala i le faʻaaogaina o se faʻasologa,
  • Faʻaleleia le ufiufi o le manava,
  • Na te faʻamautuina le galuega a le loto ma faʻaitiitia ai le gasegase o le tino (e taua tele mo le maualuga),
  • Faateleina le hemoglobin,
  • O se mea vaivai tele, faʻasaʻo le faʻavaʻaia o le tino i totonu o le tino,
  • E faʻaleleia ai le gaioiga o le tui ma le ate,
  • Aafiaga aoga i le toe faʻafoʻiina o toto, ona o le faʻaitiitia o le tui toto.

Ae paga lea, e mafai ona e fiafia i le matagofie o lenei fualaau mo na o ni nai vaiaso i le tausaga. Ae le aoga le faia o sauniuniga mo le taumalulu, aua soʻo se mimiti ma siama ona o le maualuga o le suka o le a na o le afaina ai le tino o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga mai fualaau figota, e tatau ona e filifili na o ni fua lelei. E tatau ona latou mausali i le paʻi. Afai e te lolomiina i luga o le paʻu, ona le tatau lea ona i ai ni togi taua. Ma ia manatua o lenei fualaau aina ua teuina mo naʻo le tolu i le fa aso.

Contraindications

E saogalemu le fai atu i lalo o le a le tulaga e matua faasaina ai le faʻaaogaina o mati. Muamua o le gout. Lona lua, o faʻamaʻi gasegase, gaʻo maualuga, ma isi. Tolu, ma faʻamaʻi pipisi. Ma, o le mea moni, o figs o loʻo faʻaseseina i tagata o loʻo i ai se faʻafefe i le tino.

Ae o le faʻaaogaina o mati i le maʻisuka e le afaina ai le tino e mafai ona faatagaina, ae o loʻo i ai ni tulaga faʻapitoa.

Fua fou

O fua fou e le mafai ona maua i le tausaga atoa. Ae ui i lea, o lona foliga fou e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. E tatau ona manatua i le tulaga o se gasegase ogaoga, o lenei oloa e solia i soo se faiga! E mafua mai foi lenei mea i le mea moni o loo i ai le vailaʻau, lea e faʻaitiitia ai le totoina o le toto. I se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e mafai ona i ai manua ma maʻi o ituaiga eseese, lea e le mafai ai ona 'ai fua.

Ae faʻatasi ai ma se ituaiga malamalama ma le masani o le maʻisuka, ua faʻatagaina ai ona 'ai fualaau suamalie. Ae ui i lea, aua neʻi galo o le fuataga e taua i mea uma, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina fig i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le mea e tusa lava pe leai se maualuga o le faʻasologa o igoa (e tusa ma le 35), a e faʻaaogaina se aofaiga tele o le oloa, e mafai ona tupu se oso malosi i le suka toto.

O fua mo le maʻisuka e lelei foi ona e aofia ai le pectin, lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino, ma e taua tele i lenei maʻi.

O aoga o vine

O fua o figota e aoga tele, meaʻai (aogā o le malosi - 215 Kcal). O loʻo i ai le tele o fiber, tannins, flavonoids, o se aofaiga tele o meaola faʻasaina.

Faʻaaoga lelei o fig:O le tuufaatasiga o mati e aofia ai:
  • fesoasoani e togafiti faʻamaʻi tiga, laryngitis,
  • faaleleia atili galuega gaioiga,
  • aoga mo gastritis ma maʻi mama,
  • faateleina le hemoglobin,
  • aveese le cholesterol mai le tino,
  • faʻaosofia le ate.
  • carotene, thiamine,
  • manganese, pectin,
  • potassium, calcium,
  • fumela
  • nicotinic acid ma le tele o isi mea aoga.

Fua fou mo le maʻisuka vaivai

Afai o le maʻisuka e agamalū pe o loʻo i ai se auala faʻapitoa, o fualaau fou e mafai ona faʻaumatia, ae i le tele o le aofaiga. E tasi le fualaau e tusa ma le 80 g ma e aofia ai le 1 le falaoa.

E i ai le tele o kulukose i fig, ae o loʻo i ai foi mea e maualalo ai le maualuga o le toto suka. E iai foʻi le tele o le pectin, lea e faʻateleina ai le faʻaumatiaina o mea leaga mai le tino. Ae, e ui lava ile maualalo o le faasinomaga (35), o fig e mafai ona aina i ni vaega laiti.

O a fua kulimi o loʻo faʻaaogaina?

O le mea moni, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mati i foliga fou. O le faigofie i tulaga o le kuka o le a avea ma se meafaigaluega e aofia ai le mati ma le susu.

Ina ia mafai ona saunia le vailaʻau, e le sili atu i le lua i le tolu fua e faaopoopo i le oloa gaosi susu. Fautuaina ia i ai fualaau aina mo le sili atu i le fitu i le valu itula - o le tulaga lenei o le a oʻo i le tikeri maualuga o le sauniuni ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai suga toto.

O le isi fua e tatau ona gauai atu i ai o le salatisi, lea e aofia ai fuamoa (e sili atu i le faʻaaogaina o fualaau mamago), tasi ulu lautusi o le aisa, 50 gr. gorgonzols.

O le lisi o mea faaopoopo faaopoopo e aofia ai le 40 kalama. walnuts, tolu i le fa tbsp. l

suauu mai ia i latou. E le gata i lea, o le salatisi na tuʻuina atu e lua lanu ma nisi taimi, lea e tatau ona faʻaaoga e tofo ai.

Ina ia mafai ona maua se salalaʻau maloloina 100%, e fautuaina ina ia faʻafefiloi lelei fua o fua. I nisi tulaga, o tagata atamamai latou te gauai atu i le faʻatagaga o le faʻaopoopoga o le fua o palapala.

Ae peitai, ae e te leʻi faia lenei mea, e tatau ona siaki le tali a le tagata mai le tino. O se salati talitutusa faapena e mafai ona faʻaaogaina i le lua i le tolu taimi i le gasologa o le vaiaso.

E sili ona lelei le matauina o vavao tutusa i le va o ia taumafataga. E le gata i lea, o le isi itu taua o le iloiloga o faʻamaʻiloga e fesoʻotai ma le faʻatagaina o fig mai tagata maʻisuka.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o mati mo le maʻisuka

O fuainumera e umi se talafaasolopito. I lalo o le igoa o le mati, na ia faaali mai i itulau o le Tusi Paia, tusitusiga a Iutaia ma papyri a Aikupito. O aso nei o loʻo fuaina lelei lenei fua i totonu o nuʻu vevela, faʻapea foi i le teritori o le USSR muamua - i Crimea, Transcaucasia. I aso nei, e sili atu i le tolu selau ituaiga o mati e lauiloa. O i latou uma e ese mai le tasi i le isi i foliga o le fomaʻi, tofo ma le taimi matua.

O le a le aoga?

O fualaau fou o se faleteuoloa o vitamini (A, B, C), elemene o elemene (Fe, Na, K, Cu, Mg, Zn, P), protein, pectins, gaioiolosi, sugars (glucose, fructose, cellulose) ma isi mea gaʻo. O aoga o mati na lauiloa i tagata anamua. Mo se faataʻitaʻiga, na faaaogā e fitafita o Makedonia le mati e toe faʻamalosia ai le malosi, malosi ma faamalieina ai le fiaai.

O fua o loʻo fautuaina mo tagata e maua i le cardiovascular diseases, o le a lelei ona tau ai toto i totonu o toto toto.

Faamatalaga lautele

O fua o se oloa sili ona faigata. E ui lava i le mea moni o loʻo i ai le tele o elemene aoga, e aofia ai carotene, pectin, uʻamea ma le 'apamemea, o nei fua o loʻo i ai le tele o suka, i nisi o ituaiga o meaola e oʻo atu i le 71%. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina lenei fualaau mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le kalori matūa o fua mata o le 74 kcal i le 100 g, ma faʻamago - 257 kcal. O le maualuga o le suka e mafai ona maua i fualaau oona, lea e masani ona i luga o fale teu oloa i le vaitau. O le taimi nei, i le tautoulu, ua maua e fig o le avanoa e fiafia ai e le gata i le tofo, ae faapena foi le lelei o lenei mea. E tatau ona e filifilia fualaau mama ma fua, e aunoa ma ni nifo pe tipi.

O tagata e matamuli ile soifua maloloina latou te mafaufau lelei i a latou meaʻai. Ae i nisi tulaga, e tatau ona sili atu lou mataala i le filifiliga o oloa.

Aemaise lava, o le le atoatoa o le tino i totonu o le tino e faia ai suiga tetele i le olaga o se tagata ma mafua ai ona ia teena le tele o ipu ma mea lelei.

Ina ia aua le faʻamalosia le tulaga, e tatau ona faʻamalo mai le lisi o oloa faatagaina e tusa lava pe aoga, i le tilotilo muamua, fualaau aina ma fualaʻau. Ae faʻapefea le fig i le maʻisuka? E mafai ona ou 'aina fua o le suka mo le maʻisuka 2, ma o le a se aafiaga e mafai ona i ai i luga o le gasegase?

Faʻaaoga fomaʻi

O le tele o mea o loʻo aoga i fig fua e mafai ai ona faʻaaoga mo togafitiga faʻasoifua masani ma mo le sauniuniga o vailaau mo vailaau.

O faʻavae sauniuniga e faʻatatau i fua e faʻaaoga i le togafitiga o:

  1. afaina o le tino
  2. iron deficiency anemia
  3. fiva e maualuga le vevela o le tino,
  4. paʻu paʻu ma faʻamaʻi,
  5. cardiovascular problems
  6. mamafa le mamafa o mea mamafa
  7. afaina fua
  8. faaputuputuina o maa i totonu o le suauu ma le gall vladder.

Ae o fua o le laau o le mati e mafai foi ona i ai ni aʻafiaga itu, o lea e tatau ona amanaia ai le faʻailoga. E le mafai ona e faʻaaogaina i latou o loʻo maua i le maualuga o le suasusu gastric, o mea e mate ai fua. O fua e leaga i le gout. E i ai foi i tagata le tali atu i le laau o le mati, lea e tatau ai ona taofia le isi faʻaaoga.

O le mea sili e lamatia ai se tagata o loʻo mafatia i se maʻi faʻatuʻi o le suka mai fig. I totonu o le uaina po o fualaau aina, e pei foi ona taua lenei fualaau, o le tele o le kulukose e vave ona gauai i le toto - e oʻo i le 25%. Mafaufau i totonu ole latitudes i sisifo i luga ole fata e masani ona maua mai fualaau mamago, o le maualuga o le suka i totonu e oʻo atu i se tulaga taua - e oo atu i le 70%.

O fua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se ala ogaoga e mafai ona afaina ai le maʻi ma ona o le i ai o le vailaau, lea e faʻaitiitia ai le toto. E foliga mai o le fua o loʻo tauivi ma le thrombosis, ae i le taimi lava e tasi e le faʻamalolo ai maʻi o gasegase ma manua, o se faafitauli ogaoga mo le tele o tagata maʻisuka.

O a fua leaga mo le maʻisuka

O faʻataʻitaʻiga e matua faʻasaina i tagata mamai i tulaga ogaoga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai se aofaiga tele o le kulukose ma le fructose, faʻapea foi ma le enzyme ficin - o se mea e faʻaitiitia ai le toto.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka e masani ona feagai ma se faafitauli e pei o foliga i luga o le tino o manuʻa e le faʻamalolo ai, o le mea lea, ma le ogaoga o togafitiga, e sili atu le lafoaiina atoa o fig.

Ae ui i lea, o tagata gasegase e maualalo i tulaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona mafai ona 'ai fua o fua i fua faatapulaʻa. O le fua faʻamatalaga o fualaau fou e maualalo - na o le 35, ma e ui lava i le maualuga o le kulukose i totonu ia i latou, o fua o fig e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Ae o fualaau mamago (fualaau mamago) o le maʻisuka e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele - latou te le o toe maua meatotino o fualaau fou. E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose i totonu oi latou e sili atu le maualuga ma o laina mai le 40 i le 70%. O fualaau aina suamalie, e le pei o ni fua fou, e mafai ona faaosofia ai se "oso" i le suka i le toto o le tagata maʻi ma mafua ai se tulaga faigata o le maʻi.

O aoga o mati

  1. Faia galuega autu e faaleleia ai le toto, o lona fatuga. Faʻalaguina le hemoglobin, faʻateʻaina le mamafa o le intracranial ma arterial.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o le ate, tui, fatugaʻo. Ae peitai, afai o le maʻisuka eo faatasi ma faʻamaʻi o nei totoga i totonu, e aoga le feutagai ma se tagata poto faapitoa faapitoa aʻo le i faʻaaoga fua.
  3. O loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina o veins varicose, thrombophlebitis ma isi faafitauli o lenei ituaiga. E taofia le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol.
  4. Faʻamaʻa meaʻai ma totoga o le tino mai mea oona, mea leaga, ma isi mea faʻaleagaina. Faatasi ai ma lo latou i ai, o le maʻisuka o le a pagatia mai faafitauli o le gaogao ma le gasegase lemu.
  5. O teuteuga eseese ma meaʻai ua saunia i luga o mati e fesoasoani e tau ai le malulu, laryngitis, pneumonia, bronchitis. O le vai e faʻamamaina ai vaalele o le pulou.
  6. O fua e galue o se mea masani. Faʻaaogaina masani o fua o le a faʻaaogaina ai faʻafitauli i le galuega a le esophagus. O fua e 'ai faʻamalosi, faʻamaʻi, faafitauli ma le manava ma le manava.
  7. O le oloa tuʻuina atu e faʻateleina ai le metabolism, o le mea lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le ono mafai ona avea ma mea sili ona mamafa pe maua ai le mamafa o le tino.

E mafai ona ou 'ai le pineapple mo le maʻisuka

Fualaau mamago mo le maʻisuka

  1. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le susu uma lava e mafua mai i le mati, ma e tusa ai ma lea, o le aofai o suka o loʻo i ai le faateleina. Afai o fualaau suamalie fou o le kulukose e tusa ma le 20%, ona oʻo lea i fualaau mamago e 60%.
  2. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻalautele le kalori i se vaega e mamafa ile 0.1 kilokalama. e tusa ma le 224 kcal. O sea oloa ua solia mo le maʻisuka ona o le maualuga o lona taua ma le suka.
  3. Talu ai o fualaau fou e lauiloa mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, o lenei meatotino ua matua leiloloa lava pe a uma le faʻamago. A maeʻa ona faʻapalaina ia fualaau mamago vave ona oʻo atu ai i le oso i le kulūkose ma faʻalavelave ai le ala o le maʻi.
  4. E tatau ona malamalama o le taimi e faʻaumatia ai, o le a le gata ina e faʻamalolo le tino, ae o le a oʻo ai foi le afaina tele. Pe a faʻapipiʻi meaʻai, e taua le vavaeeseina o meaʻai uma ma le maualuga o le faʻasalalau ma le kalori.
  5. Afai e te manaʻo pea i se mea suamalie, e tasi i le masina e mafai ona e togafitia oe lava i fualaau mamago i se aofaiga e le silia le 10 kalama. O lenei mea e le afaina tele pe afai o togafitiga uma o maʻisuka e ave i se taimi talafeagai. Ae ia i luga o le tagata suʻesuʻe.

Filifiliga ma le Faaaogaina o Fua

  1. E matua faigata tele le pikiina o fua o le a suamalie ma sili ona manaia. E masani lava i luga o fata e tuʻuina atu fualaau aina i le tofo o le "leai", vai. Pe a filifilia, faʻalogo i le maualuga, o fua lelei o loʻo mamafa. Pe a faʻamalosi, e le faʻaleagaina, toe foʻi atu i lona tulaga muamua.
  2. Aʻo tautala e uiga i le tofo, o mati e mafai ona suamalie, meli pe suamalie ma inu. O le ituaiga muamua e aofia ai fua tetele, o le lona lua - faʻataʻitaʻiga laitiiti. O le faʻaleleia o mati e faia i luga o se manava leai.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina, fufulu i le vai malulu. E mafai ona e 'aina lelei mati, sei vagana ai "vae" i le pito i lalo. Latou te lafoina.

O fua e mafai ona faʻatagaina i le maʻi na tuʻuina atu, ae naʻo le fomaʻi fou. Pe a ave ni fualaau mamago, e te tafe le lamatiaga o meaʻai i le kulukose toto. O le mea lea, aua le toe osofaia se taunuuga. Fiafia le fig i le vaitau fua. A o leʻi folasia atu se oloa fou i le taumafataga, ia mautinoa e leai sau faʻalavelave.

mafai ona faʻamago apricots i le maʻisuka

Faʻaaogaina fualaau o mati

O fua mo le maʻisuka e le o se vailaau tuusaʻo, ae ui i lea, o nisi o ana meatotino e mafai ona aoga i maʻi eseese, e masani ona faʻatasi ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le mati o le a gaosia ma inu e avea o se vaifofo i le tau faasaga i le tale poʻo le faʻaʻi tiga. I le malulu, o le pulupulu o vine o loʻo i ai se aʻafiaga taua ma faʻamalolo, e fesoasoani foi i le ania, ona o le maualuga maualuga o le uʻamea (sili atu nai lo apu). I le faʻaopoopoga, o le sipuni mai mati e faʻatagaina e fomaʻi e lelei atoatoa le faʻanofoina o le tino ma faʻalauteleina ai le manaʻo, faʻaleleia le faʻafefeteina, ma fesoasoani foi i faʻamaʻi o le paʻu, rūmate muscle, ma maʻa i le vevela.

E faʻapefea ona filifili se fig mo le maʻisuka?

O le mati e le o se mea taatele i totonu o tatou atunuu, o lea la e le o lauiloa le tulaga o filifiliga. Ae ui i lea, e le tele naua tulafono pe a faʻatau fua, ma e faigofie ona manatuaina: e masani ona talia e faapea, o fua laititi, o le mea e sili ona lelei, ma le paʻi e tatau ona lafoaʻi, ae le o le vaivai. Aʻo leʻi 'ai, e mafai ona fufuluina vine ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula, lea o le a matua fesoasoani tele ai i le gaioiga, talu ai o le pulupulu fou e matua paʻu. O le tofo e mafai ona sugary ma sili ona suamalie, ma ina ia le mafai ona fofo, e sili atu le lelei ona 'aina se tasi pe lua fua i le taimi.

Fualaau suamalie

O fua o loo taʻua foi o le mati, o le uaina, fig, fig. O lenei laau e oo i le 12 mita le maualuga o se sui o le aiga o le aiga, e tupu aʻe i se tulaga o le tau, aemaise i le Caucasus, i sisifo o Asia, i le Crimea. O fua e fua mai fua, ae e mafai ona faʻatau toe faʻagogo i soo se taimi o le tausaga.

100 g o fualaau fou e aofia ai 50 kcal, proteins - 0.7 g, gaʻo - 0.2 g, carbohydrates - 13.7 g O mea aoga o lenei fualaau aina e fesootaʻi ma le maualuga o meaʻai o fiber, tannins, vailaʻau oona, vitamini ma minerale. O le tele o fualaau A, C, B1, B2, uʻamea, calcium, phosphorus, sodium, chlorine, manganese, potassium, ma amino acids ma antioxidants.

O lenei fualaau 'aina e' aina i le vego, faʻafouina, faʻatoʻaga kuka. Mai vine fou jam o le jam, jam. I totonu o tagata faʻataʻitaʻi, ua faia i totonu o le susu po o le vai ma faʻaaoga i le maualuga o le vevela, malulu, bronchitis ma le faʻamamaina mo faʻamaʻi pipisi ma le faʻamaʻi tiga.

O aʻafiaga lelei o le fua o fua nei:

  • faʻavasegaina le gaioiga galue, ei ai sona aafiaga diuretic,
  • faaleleia le tulaga o le mucosa gastric,
  • faʻaitiitia le fatu fatu ma le vascular tone i le maualuga,
  • faateleina le tele o le hemoglobin,
  • ei ai sona aafiaga agamalu,
  • faʻaleleia le ate ma le totoina o galuega,
  • faʻaleleia le resorption o paietal blood clots.

O meaʻai e faʻasaina i le gout, o maʻi mama o le manava ma le gaʻo. Ae o le maʻi suka e le manino.

Fuamalie fou ma le maʻisuka

O le tasi fig fou fou e tusa ma le 80 g ma e aofia ai le 1 le falaoa. E tatau ona amanaʻia lenei mea e se tagata e fia fiafia i fua o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le maʻisuka faʻamalosi i le agamalu ma le agavaʻa, e mafai ona faʻaumatia fua faʻaupu fou ma i ni tapulaa faʻapulaʻa. E ui lava o lenei fualaau aina ei ai le maualuga o le kulukose, ae o vailaʻau o loʻo i totonu o fualaau aina e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka maualuga. E le maualuga le faasino igoa o fualaau figota - 35, ae e le tatau ona e faʻaleagaina.

O le isi fua o fig i le maʻisuka o le tele o pectin. O fiva o lenei ituaiga fiber e faʻaaogaina uma mea leaga (e aofia ai le cholesterol) i totonu o le inumaga ma faʻavavevave ai a latou manava o latou tino, lea e matua talafeagai lava mo le maʻisuka. E le gata i lea, o le toto toto e fesoasoani e faatumauina i le tulaga masani le tele o le potassium, o loo i ai i le mati.

Ae o lenei fualaau e le tatau ona faʻaumatia faʻapitoa e le maʻisuka i le maʻisuka maualuga ona o le tele o fua o le suka ma le kulukose i figs mo mea taumafa i lenei vasega o le maʻi. E le gata i lea, o mati o loʻo aofia ai le enzyme faʻanatura masani, o lona uiga o le faʻaitiitia o le toto toto. Talu ai o tagata gasegase o loʻo i ai ituaiga o maʻisuka e tele lava ina iai manuʻa ma maʻi pipili e le o lelei, o lenei fetus e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

Fualaʻau Paʻu i le Matemaʻi Meaʻai

I le taimi o le faʻamamago, o mati e matuā leai lava se susu, ao le pasene o kulukose i totonu e faateleina mai le 14-24% i le 45-70%. E le gata i lea, o lenei fualaau mamago e maualuga tele-kalori - e tusa ma le 100 g e tusa ma le 215 kcal. O tagata mamaʻie maua i le maualuga o le kulukose e le talafeagai mo meaai maualuga-kalori ma le gasegase e sili ona leaga.

Pe a faʻamago, o le tulaga tulagaese o le mati e faʻaitiitia ai le toto suka ua leiloloa, e ese mai ai, e mafai ona mafua ai le osooso malosi. Talu ai ona o lenei mea, o fig e pei o fualaau mamago ua faʻasaina mo le taumafa o le maʻisuka o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o soʻo se faigata. Ma o le maualuga o le kalori o se tasi lea o mafuaaga e fai atu ai e leai e faʻamagoina mati mo le maʻisuka.

Aua nei galo o nei figu mamago ua le toe maua uma a latou mea aoga, ae na o fualaau fou e maua ai uiga masani o le soifua maloloina. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia e fiafia i lenei fua i se vaitau.

Filifilia o fua lelei fou o mati

O lenei fualaau suamalie na faatoa tulaʻi mai nei i luga o fata oa matou faleoloa ma maketi. I le mafaufau i lenei mea, e mafai ona matua faigata tele ona maua ni fualaʻau paʻi ma lelei. E tatau ona manatuaina o le 'ai o se mati mamago, ua leva ona leaga. O fualaau fuamoa maloloina ma fou e pala, e mafai ona gaoioi i le mamafa, ae aunoa ma ni mea e mafai ona iloa.

Ae e te leʻi tipiina vine, e tatau ona fufuluina lelei i le vai mafanafana ma tuʻu i le pusaaisa mo le tasi itula. O lenei togafiti o le a fesoasoani i le vavaeina lelei o nei fualaau suamalie, aua o totonu o le pusaaisa o le tino o fig o le a le soʻosoʻo. O le isi mea faʻaʻoleʻole, o le lau o le naifi aʻo leʻi otiina vine e tatau ona lafo ifo i totonu o le vai vevela.

O le tofo o le paluga o le fualaau eseese e fesuisuiai e faalagolago i lona matua ma e mafai ona mai le sugary i le suamalie. E i ai se mea taua, o le tele o fatu i fig, o le mea sili ona lelei. Ma e sili atu ona aoga le 'ai i lenei fua i luga o se manava gaogao. Ae ia manatua, afai ei ai se mafuaaga e le fiafia i ai se tofo faapitoa, ona lelei ai lea e le 'ai ai, talu ai o lenei fua e le taliaina ai le felauaiga, pe na filifilia atoa. I fualaau le 'aina e iai mea e le talafeagai mo meaai.

O le mea autu e manatuaina o le fua o le mati e vave faʻafuaseʻi ma e fautuaina e teuina, tusa lava pe malulu, mo le sili atu ma le tolu aso. O le saoasaoa e 'ai le fusi, o le sili atu lea.

O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai na o fua fou, maualuga-lelei ma i ni mea laiti. I le vaitau, e le tatau ona e fiu i lenei fua, tulaga ese i aoga. Ae o tagata gasegase o loʻo i ai se faʻafitauli matuia o lenei maʻi e le tatau ona aofia ai fig i soo se ituaiga i la latou lisi.

Tuua Lau Faamatalaga