Faailoga o le maʻisuka i fafine 50 tausaga

O se "suamalie" faʻamaʻi e atiina ae tutusa i maʻi uma. O faailoga iloga o le maʻisuka i fafine e 50 tausaga le matutua e le o se amataga. Tusa lava pe o le a le matua, e iloa e fomaʻi ia tulaga nei:

  • Polydipsia e fia inu
  • Polyphagy - fiaai,
  • Polyuria - faʻateleina le urination.

O le Hyperglycemia o le mafuaaga autu lea o nei faailoga. O le le lelei o le faʻaaogaina o le kulukose ma le malosi e agai i luma i le tino, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se falemaʻi. Afai e tupu le maʻi pe a uma le limasefulu tausaga, e laʻititi.

Tagata maʻi i le vave amata e le matauina muamua faʻaaliga. O faailoga e puipuia i faafitauli masani e pei o le maualuga, malulu, ma isi. O fomaʻi e taʻua suiga o le neurological uluaʻi faailoga. Faatasi ai ma:

  • Manua leaga. Faatasi ai ma le matua, ua le amanaia le mafaufau, o le faaletonu o mafaufauga ua manatu o se mea taatele. Faʻasaga i le maʻisuka, o nei faʻagaloga alualu i luma,
  • Vaivai. O tagata mamaʻi e vaivai, e le moe i le po, faʻaititia le leo o musika. Tina fafine pe'ā uma le 50 tausaga ona tape ese nei faʻaʻailoga ile matua. O suiga faʻasolosolo e mafua ai faʻamaoniga,
  • Malosiaga faalelagona. Fluctuations in concentration hormone during menopause o le mafuaʻaga autu lea o suiga o le loto.

O faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina i luga e leai ni faʻamatalaga. Faʻateleina le alualu i luma o le maʻisuka, e le o fesoʻotaʻiina e le tagata gasegase i le solia o le metabolism carbohydrate. O le suʻesuʻega e faia faʻafuaseʻi i suʻesuʻega faafomaʻi masani.

O faʻamaoniga faapitoa o le maʻisuka i fafine peʻa a mavae le 50 tausaga ua valaʻau e fomaʻi:

  • Fluctuations i le mamafa o le tino. O le "suamalie" faʻamaʻi e sau faatasi ma le mamafa, lea e atiina ae i le tele o meaʻai ma le leai o se meaʻai ma leai se gaioiga faaletino,
  • Tue le paʻu. O le malosi o le faailoga e faalagolago i le tikeri o le glycemia, o uiga patino o le tino. O le faailoga e fenumiai ma se aga masani masani,
  • Totoina o lauulu, fao, paʻu. Alualu i luma o le alualu i luma o le pipiʻi o pulu. O fao ua ufiufi i vao, exfoliate. E mamago le paʻu, faʻapipii i tamai vaʻa e faʻagesegese ona faʻamalolo.

O fomaʻi e taʻua o le suʻeina o le toto o se metotia o le siama o le maʻisuka i fafine pe a uma le 50 tausaga ma se uiga laititi. O le Hyperglycemia o se faʻamaoniga o le solia o le metabolism carbohydrate.

Le aʻafiaga o le moaopao i luga o faʻamaoniga

O le faʻasologa o se tulaga o le tino e aafia ai le ala o le maʻisuka. E tusa ma le 62% o fafine e 50-60 tausaga o lipoti mai ni faailoga e foliga mai o se "maʻi manaia".

O le afa o le numera ua faʻamaonia o sui o le tamaʻitaʻi e sili atu ona lelei ua i ai le solia o le gaosiga o le gaʻo. Faʻasaga i tua atu o ia suiga, o faʻamaoniga o le misaopaʻaga ua faʻateleina. Fomaʻi faailoa mai faailoga o le maʻisuka i fafine pe a uma le 50:

  • Urogenital faʻamaʻi. Talu ai ona o le le atoatoa ma le glucosuria, o le lamatiaga o le faʻamaonia o siama ma siama faʻateleina,
  • Neurogenic vessder. O le Polyneuropathy e taʻitaʻia ai le innervation o le tino. O fafine ua silia i le 50 tausaga le matutua ma le maʻisuka ua faitio i le leai o se maʻi,
  • Paʻu, suamalie i le va ma le perineum.

O le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 1 e faaopoopo faʻatasi ma le osteoporosis. O le aʻafiaga o faʻalavelave faʻaleagaina e faʻateleina.

O le le mautonu o le Hormonal e sili atu le malosi o le vevela. O tagata maʻi o lapalai faʻalagona, e faigata mo i latou ona faʻamatalaina le mafuaʻaga o faʻataʻitaʻiga o loimata ma le ita. I le 10-15% o mataupu, faʻalauteleina le ulu o le ulu.

Togafitiga o fafine peʻa a mavae le 50 tausaga ma faʻamaoniga o le gasegase o le carbohydrate vaivai e aofia ai vailaʻau e faʻamaonia ai le maualuga o le hormonal.

Maualuga faailoga

O se "suamalie" faʻamaʻi e aʻafia ai totoga o le tino ma fausaga o le tino, ma mafua ai ona afaina. O le malosi o togafitiga faʻalagolago i le maualuga o le hyperglycemia ma le faʻaalia o se tino faapitoa i aʻafiaga o le gaʻo sili atu.

Faʻafomaʻi e fomaʻi le lua o faailoga o le maʻisuka i fafine pe a mavae le 50 tausaga:

  • Manua. I le lotolotoi o le faaleagaina o le pancreatic, o le galuega o le exocrin e sili atu lona mamafa. O le faagasologa o le synthesizing enzymes e le tupu sao, e mafua ai le tele o tiga,
  • Naua, vili - o faʻafitauli o se faʻalavelave faʻalavelave o le vaega o meaʻai. E le gata i lea, ua faaopoopoina le malosi poʻo le manava,
  • Faʻafitauli leaga. O fafine faʻamaʻi pipisi e sili atu ma le 10 tausaga o le poto masani ua faitio i taimi uma i faafitauli mata. E faʻaleagaina e le hyperperglycemia vein tissues, e mafua ai le retinopathy i le faʻavaivaia o le vaaia o le tino,
  • Numera o vae, o se lagona o "goosebumps" i luga o le paʻu. O le maʻisuka e faʻalavelaveina le gaioiga o tamai namu. Ona o lenei mea, o nisi taimi o le vevela poʻo le aʻafiaga o aʻafiaga e mou ese atu.

O le inisalini maualuga o loʻo i totonu o le toto i se talaaga o le hyperglycemia e faaopoopo faʻatasi ma le tiga o muso. O le manogi o le acetone mai le gutu o se faailoga e le masani ai o le maʻisuka pe afai e atiina ae o se tui insulin.

Afai e mafatia se fafine i se maʻi "suamalie" ona o le faaletonu o le hormone, ona oʻo mai ai lea o isi vaega o le valea po o le leiloa o le mafaufau. O le faafitauli e afua mai i le tele o le inisalini poo le le atoatoa o togafitiga.

Faailoga o le Cardiac

O se vaega i le falemai o fafine e maua i le maʻisuka pe a mavae le 50 tausaga, o fomaʻi ua taʻua le alualu i luma o "fatu" faailoga. O le Hyperglycemia faʻatasi ai ma le gasegase o le lipid deficit e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o togafitiga o le vascular system ma le paʻau autu i le tino o le tagata.

O mea faʻaosofia o le faʻaleagaina o le tulaga o:

  • Tausaga
  • Hyperlipidemia - o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o gaʻo i totonu o le toto,
  • Carbohydrate metabolism
  • Mafuaaga

O le taunuuga o le fegalegaleaiga o nei mea taua, o leona lea o le tino cardiovascular. Faʻataʻitaʻi ma le totoʻa e fomaʻi le soifua manuia o fafine e maua i le maʻisuka ona o le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

Silent Ischemia

O le siakiina o le myocardial o le "lemu" o se tulaga faʻaleagaina lea e atiaʻe pe a le lava le toto i nisi vaega o le muso o le fatu. O le faafitauli e tulaʻi mai ona o le matutua ma aʻafiaga faʻapitoa i totonu o vaʻa e le ogatasi ma le polyneuropathy.

Paʻu na talia i totonu o le fatu ua mate. O le alualu i luma o le aʻoga e le o faʻatasi ma le tiga, e pei ona masani ai. Ona o lea tulaga, o fafine e pagatia i luga o latou vae e aunoa ma le masalosalo o lona atinaʻe.

O le faʻamatalaga faʻamatalaina eoʻo mai ma faʻamaoniga nei:

  • Vaivai vaivai
  • Tachycardia
  • Lotoese ma le leai o se malamalama.

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e faia e fomaʻi se ECG ma se suʻega toto mo le glycemia.

Tachycardia

O se faailoga taatele o le maʻisuka mo tagata mamai pe a mavae le 50 tausaga. Faʻasaga i tua o le dysmetabolic ma le faaletonu o le hormonal, o le fatu e le o lelei ona galue. E i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o arrhythmias, lea eoʻo mai ma:

  • Tesea
  • Faʻafitauli i tua o le sternum,
  • Manatu o faʻalavelave i le galuega a le loto.

O fua na faʻaalia e mafua mai i le maʻisuka i le 30-40% o mataupu.

Fluctuations i le toto maualuga e tupu mai i se talaaga o le gasegase po o le tele o le malologa o toto toto e faasaga i se talaaga o le hyperglycemia. O le faafitauli e tupu malie, pe a mavae tausaga o le alualu i luma o le maʻisuka.

O fomaʻi e taʻua ni tuusaunoaga pe a tupu aʻe se faʻamaʻi "suamalie" i se talaaga o le maualuga o le toto. Faʻaauau isi faailoga:

  • Ootia
  • Tesea
  • Tineni.

O nisi o taimi e osofia ai le malosi o le 'afa poʻo "lago" i luma o mata. O faʻamaoniga e manaʻomia ai suʻesuʻega e se fomaʻi e taofi ai le faʻalavelave ma filifili ai togafitiga faafomaʻi talafeagai.

Maʻisuka pe a uma le 60

O se vaega o le maʻisuka i fafine pe a uma le 60 tausaga le matua ua taʻua o le faʻamaʻiina e fomaʻi. O le faaupuga e faatatau i le iai o nisi faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻailoga faʻasolo. E faigata ona iloa soʻo se faailoga iloga.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaʻi, faʻaaogaina suʻesuʻega falesuesue:

  • Toto o le kulūkose toto,
  • Glucose toleni test
  • Urinalysis e iloa ai le kulukose.

O le faʻaalia faʻaalia o faʻailoga o le 2, 3 poʻo le 4 faʻamaʻi na mafua ai le ogaoga o le maʻi. O suʻesuʻega faʻasolosolo ma le filifilia o togafitiga sili ona lelei o se auala e faʻamautinoa ai le tulaga o le maʻi.

Afai o le maʻisuka na amata ile amataga o le 60 tausaga, ona faʻaalia lea o lona agamalu. O faʻafitauli masani e seasea ona alualu i luma. O le mea autu o le faʻatuina lea o se siama ma mulimuli i le faʻasologa o le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga