Lantus ma Levemir - o le inisalini e faʻateleina

O fea vailaʻau e sili atu: Levemir poo Lantus, e masani ona faaosofia tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O vailaʻau faʻapitoa uma o vailaau faʻapitoa o asini o le insalini ma e faʻaalia i se gaioiga faaumiumi. O le mea lea, ina ia mafai ona e faʻamaonia le sili ona aoga mo oe lava, e tatau ona e faamasani ia i latou taʻitoʻatasi taitoatasi, ia taulaʻi faapitoa i le mataupu faavae o le galuega o vailaau, faʻamaʻi ma faʻamaʻi leaga e ono tupu i le taimi o togafitiga ma Lantus poʻo Levemir.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le eseesega i le va o le Lantus molecule ma le insulin

O le insulin Lantus (Glargin) o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai metotia faʻainisinia. E maua mai i le toe faʻatulagaina o le Escherichia coli Escherichia coli bacteria DNA (K12 souins). I le molini o le inisalini, na suia ai Glargin i le asparagine ma le glycine i le tulaga 21 o le filifili A, ma le lua o molelaʻau o le arginine i le tulaga 30 o le filifili B. O le faʻaopoopoga o molini o arginine e lua i le C-terminus o le filifili B na suia ai le laina o le isoelectric mai le pH 5.4 i le 6.7.

Lantus insulin molecule - faʻasalalau faigofie atu i le pH pisia. I le taimi lava e tasi, e itiiti ifo nai lo le inisalini o le tagata, e mafai ona faʻaaogaina i le pH physiologia o le soʻo. O le suia o le A21 asparagine ma le glycine e le mautonu. Ua faia ina ia maua ai le taunuuga o le inisalini o le tagata ma le lelei lelei. Glulin insulin e maua i le pH pH o le 4.0, ma o le mea lea e faasaina ai le fefiloi ma le inisalini e gaosia i le pH neutral, ma ia faʻamaluina foi i le saline poʻo le vai faʻafefe.

Inisalini Lantus (Glargin) e umi lona aafiaga ona o le mea moni o loʻo i ai sona tau taua faapitoa ile pH. O se suiga i le pH na taʻitaʻia ai le moni o lenei ituaiga inisalini e faʻaitiitia ai i le pH physiologia o masini subcutaneous. Lantus (Glargin) o se tali manino ma manino. A maeʻa le faʻaaogaina o le inisalini, ona fai ai lea o microrecipients i le pH physiological neutral o le avanoa faʻapitoa. Inisalini Lantus e le tatau ona faʻamalosi i le suavai poʻo le vai mo le tuiina, ona o lenei mea, o lona pH o le a faʻaalia masani, ma o le a faʻalavelaveina le faiga o le faaumiumi o gaioiga o le inisalini. O le avanoa o le Levemir e foliga mai e faʻaitiitia le mafai, e ui lava e le faʻatagaina aloaia, faitau atili i lalo.

Inisalini Levemir (Detemir) o se isi faʻasologa o le inisalini umi, o se tagata tauva i Lantus, lea na fatuina e Novo Nordisk. Pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata, na aveesea ai le amino acid i le mole o Levemir i le tulaga 30 o le filifili B. Ae, o le toega o le gaʻo gaʻo, acidic myristic, lea e aofia ai le 14 carbon carbon, ua pipii atu i le lysine amino acid i le tulaga 29 o le filifili B. Ona o lenei, 98-99% o le inisalini Levemir i totonu o le toto pe a uma le tui e fusifusia i albumin.

Levemir o loʻo faʻagesegese lemu mai le nofoaga o inisiua ma e umi lona aafiaga. O lona tolopoina o le taunuʻuga ona o le mea moni o le inisalini e alu malie atu i le toto, ma e mafua foʻi ona o le mole o le inisalini e faʻaaogaina ai le tele o sela o loʻo aʻafia. Talu ai o lenei ituaiga inisalini e leai se faʻaiʻuga o le gaioiga, o le aʻafiaga o le hypoglycemia matautia e faʻaititia e 69%, ma le hypoglycemia i le po - e 46%. Na faʻaalia lea iʻuga o se suʻesuʻega 2-tausaga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O fea le umi o insulin e sili atu - Lantus poʻo Levemir?

O Lantus ma Levemir e tele taimi e faʻaaogaina ai le inisalini, o le mea aupito lata mai i le togafitia o le maʻisuka ma le inisalini. E tāua tele i latou e iai a latou gaioiga gaioiga e aunoa ma ni mea - o le ata o le plasma o le ituaiga o inisalini e foliga mai o se "vaalele vaalele". E kopiina le faʻasologa masani o le faʻavasegaina o le tui (insulin) basal (background).

O Lantus ma Detemir e tumau ma mausali ituaiga inisalini. Latou te faia toetoe lava tutusa i maʻi eseese, faʻapea foʻi i aso eseese i le maʻi lava e tasi. O le taimi nei o le maʻisuka e le manaʻomia ona faʻafefiloi se mea ae leʻi tuuina atu ia te ia se tui o le inisalini faaumiumi, ae o le taimi muamua na sili atu le tele o le tui mo le gatafan i le "averesi" inisalini.

I luga o le Lantus package ua tusia ai o inisalini uma e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 4 vaiaso poo le 30 aso talu ona lolomi le pusa. Levemir ei ai se fale faʻavae aloaia e 1.5 taimi le umi, e oo i le ono vaiaso, ma le le aloaia e oo i le 8 vaiaso. Afai o oe i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, atonu o le a manaʻomia oe i lalo ifo ole aso ole tui ole inisalini. O le mea lea, o Levemir o le a sili atu ona faigofie.

E i ai foʻi fautuaga (e leʻi faʻamaonia!) Lantus e faʻateleina ai le lamatiaga o le kanesa nai lo isi ituaiga insulin. O se mafuaʻaga talafeagai e faapea o Lantus ei ai sona maualuga maualuga mo le tuputupu ae o le faʻataʻitaʻiga o le hormone o loʻo i luga ole tino o le kanesa. O faʻamatalaga e uiga i le aafia o Lantus i le kanesa e leʻi faamaonia, o le suʻesuʻega e feteenai. Ae i soo se tulaga, Levemir e taugofie ma i le faiga e leai se leaga. O le mea sili ona lelei o Lantus e le tatau ona faʻavaivai, ma Levemir - e peiseai e mafai, e tusa lava pe le logoina. E le gata i lea, a maeʻa le faʻaaogaina, e teuina Levemir umi nai lo Lantus.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le endocrinologists e talitonu afai e tele gaosiga e faia, ona tasi lea o le injection o Lantus i le aso. I soʻo se tulaga, e tatau ona tui le levemir i le faalua i le aso, ma o le mea lea, i le tele o tui o le inisalini, e sili atu le faigofie ona togafitia ma Lantus. Ae afai o loʻo e mulimulitaʻia se polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o sootaga ia o loʻo tuʻuina atu i lalo, ona e le manaʻomia lea o tui tetele o le inisalini lautele. E masani lava tatou te le faʻaaogaina ni atopaʻu tetele e faaauau pea ona latou faigaluega mo se aso atoa, sei vagana ai tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le matuia matautia. Ona e na o le auala o nai mea laiti e mafai ai ona e maua lelei le pulea o le suka toto i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Tatou te faatumauina le suka toto i le 4.6 ± 0.6 mmol / L, e pei o tagata soifua maloloina, 24 itula i le aso, faatasi ai ma sina fesuiaiga muamua ao lei uma foi meaai. Ina ia mafai ona ausia lenei sini mataʻutia, e tatau ona e tuiina le inisalini tele i nai tootoo faalua i le aso. Afai e togafitia le maʻisuka i nai tootoo o le insulin umi, ona toeitiiti lava a tutusa le umi o le gaioiga a Lantus ma Levemir. I le taimi lava e tasi, o le lelei o le Levemir, lea na matou faamatalaina i luga, o le a faaalia ai i latou lava.

Aisea e le manaomia ai le faʻaaoga o le NPH-insulin (protafan)

Seʻi oʻo i le taufaʻaiʻuiʻuga o le 1990, o ituaiga inisalini pupuu e mama e pei o le vai, ma o isi mea uma sa le mafiafia, opa. O le inisalini e faʻaleagaina ona o le faʻaopoopoga o vaega e fausia ai vaega faapitoa e faʻalosolo malie ona solo i lalo o le paʻu o se tagata. I le taimi nei, e tasi lava le ituaiga inisalini o loʻo tumau pea le puaoa - o le umi o le umi o le gaioiga, lea e taʻua o le NPH-inisalini, o loʻo faʻapena foi. O le NPH e tu mo le "Neutral Protamine," o le protein o meaola.

O le mea e leaga ai, o le NPH-inisalini e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino e maua ai faʻamaʻi inisalini. E le faʻaumatia e nei fomaʻi, ae o se vaega le tumau o le inisalini ma faʻamalosi. Ona faʻafuaseʻi loa lea ona faʻamalosia le inisalini ua faʻamalosia pe a le toe manaʻomia. O lenei aafiaga e matua vaivai lava. Mo le maʻisuka masani, o le vavalalata o le suka o le ± 2-3 mmol / L e itiiti le popole, ma latou te le matauina. Matou te taumafai e faatumauina le maualuga o le suka toto, o lona uiga o le 4.6 ± 0.6 mmol / l ao lei amataina ma pe a maeʻa taumafa. Ina ia faia lenei mea, matou te faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se polokalama o le maʻisuka ituaiga 2. I lo tatou tulaga, o le gaoioiga le mausali o le inisalini masani e matauina ma vevesi le ata.

E i ai le isi faʻafitauli i le neutron protamine Hagedorn. O le angiography o se suʻesuʻega o toto toto e fafagaina le fatu e iloa ai le tele o latou aʻafiaga e le atherosclerosis. O se faʻafitauli faʻapitoa masani faafomaʻi. Aʻo le i faia, ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se tui o le heparin. O le mea lea e puipuia ai le 'eleʻele mai le pipii faʻatasi ma le puipuia o vaʻa toto i paʻu toto. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona faia lea o se isi inisiua - O le NPH o loʻo faʻatonuina i le "tape" le heparin. I se pasene laitiiti o tagata na togafitia i le faʻaleleia o le inisalini, o se faʻafitauli faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi e tupu i le taimi nei, lea e oʻo lava i le oti.

O le faaiuga e faapea afai e mafai ona faʻaaoga se isi ae le o le NPH-inisalini, ona sili atu lea ona fai lenei mea. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ua siitia mai le NPH-inisalini e pei o le gasegase o le insulin e pei o Levemir poʻo Lantus. E le gata i lea, latou te faʻaalia foi iuga sili ona lelei o le puleaina o le suka i le toto.

Na o le pau le mea e faʻaaogaina ai le NPH-inisalini e talafeagai pea i aso nei i totonu o Amerika (!) Tamaiti laiti e iai le maʻisuka ituaiga 1. Latou te manaʻomia ni laʻititi maualalo ole inisalini mo togafitiga. O nei tootoo e matua laitiiti lava e tatau ona faʻaitiitia le inisalini. I totonu o le Iunaite Setete, ua maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaau o le dilulin insulin e tuʻuina atu e le au gaosi oloa e aunoa ma se totogi. Ae peitaʻi, mo le faʻaaogaina o le inisalini o le faaumiumi o gaioiga, e le oi ai ni fofo. O le mea lea, ua faʻamalosi Dr. Bernstein e faʻataʻitaʻiina injections o le NPH-inisalini, lea e mafai ona faʻamaʻi faʻaalu 3-4 taimi i le aso, i ana gasegase.

I atunuu e tautatala i le gagana Rusia, o vailaau tuʻufaʻatasia mo le insulin dilution e le maua i le aso ma le afi, mo soʻo se tupe, sili atu mo le saolotoga. O le mea lea, e faʻafesoʻotaʻi e tagata le inisalini i le faatauina o le saline poʻo le vai mo le tuiina i falemaʻi. Ma e foliga mai o lenei metotia e sili atu pe itiiti foi galuega, e faamasinoina e iloiloga i luga ole potu o le maʻisuka. I lenei auala, Levemir (ae le o Lantus!) O le inisalini ua faia i le gaʻo ua faʻaitiitia. Afai e te faʻaaoga le NPH-inisalini mo se tamaititi, ona tatau lea ona e faʻafefe i le vai tali tutusa e pei o Levemir. E tatau ona manatua i le mafaufau o Levemir e sili atu le lelei o lana galuega ma e le talafeagai ona faʻatau. Faitau atili i le tusiga "Faʻafefea ona faʻaitiitia le inisalini e faʻamalosi ai le tui i lalo ifo"

E faʻapefea ona faia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava

Faʻapea o loʻo e ave le tele o faʻatagaina o fualaau lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 i le po. E ui i lea, o lou suka toto i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava ona sili atu nai lo masani, ma e masani ona faateleina i le po. O lona uiga e te manaomia le inisitions o le inisalini tele i le po. Ae ui i lea, ao le i faatonuina ia ituaiga injections, e tatau ona e mautinoa o le maʻisuka e 'ai le' aiga i le 5 itula ao lei alu i le moega. Afai e tulai mai le toto toto i le po ona o le maʻi o le maʻisuka ua leva ona taumafataga, ona faaopoopoina lea o le inisalini i le po e le fesoasoani. Ia mautinoa ia atiae se masani maloloina e fai ai le 'aiga o le afiafi. Faʻailoga i lau telefoni feʻaveaʻi i le 5:30 i le taeao. Ua oʻo i le taimi e fai ai le 'aiga o le afiafi, ma fai le' aiga i le aoauli i le 6 i le taeao-6.30 i le taeao. A maeʻa le 'aiga o le afiafi i le aso e sosoo ai, o le ae fiafia i le' ai o meaʻai fuatini mo le 'aiga o le taeao.

O ituaiga o insulin o Lantus ma Levemir. I luga o lenei tusiga na matou talanoaina auiliili pe faapefea ona ese mai le tasi ma le tasi ma le fea e sili atu ona lelei e faaaoga. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue le tui o le insulin i le po. E tatau ona e iloa o le ate o loʻo matua galue malosi i le vavaeeseina o le inisalini i le taeao, e leʻi leva ona fafagu i luga. E valaʻau lenei mea ata o le taeao. O ia lea na mafua ai le maualuga maualuga o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. E leai se tasi na te mautinoa mautinoa mafuaaga. Ae ui i lea, e mafai ona lelei le pulea pe afai e te manaʻo e ausia le suka masani i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau atili i auiliiliga "O Le Mea Matagofie o le Taeao o le Taeao ma le Auala e Puleaina Ai."

Ona o le ata o le taeao o le taeao, o le umi o le inisalini tuiina i le po ua fautuaina ia sili atu i le 8.5 itula ae e te leʻi ala i le taeao. O le aʻafiaga o le tuiina o le inisalini faaumiumi i le po e matua vaivai lava i le 9 itula talu ona tui. Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate mo le maʻisuka, ona avea lea o doses o ituaiga uma o inisalini, e aofia ai le inisalini lautele i le po, e manaʻomia ai sina laʻititi. I se tulaga faapena, e masani lava ona aʻafia le afaina o le afiafi o Levemir poʻo Lantus aʻo leʻi maeʻa le po. E ui lava o tagata gaosi oloa e fai mai o le gaioiga o nei ituaiga inisalini e umi atu.

Afai e faʻaauau pea ona e galue i le afiafi i le inisalini i le po atoa ma e oʻo lava i le taeao, o lona uiga e tele naua lou tui, ma i le ogatotonu o le po ua pa'ū le suka i lalo o le masani. I le mea sili, o le ai ai ni moe, ma sili atu ona leaga, o le hypoglycemia matautia. E tatau ona e seti se faʻailo e ala i luga i le 4 itula, i le ogatotonu o le po, ma fua le suka o lou toto i se glucometer. Afai e lalo ifo le 3.5 mmol / L, ona vaevae lea o le dose o le insulin i le lua vaega. Prick se tasi o nei vaega e le o vave, ae a uma le 4 itula.

O mea e le manaʻomia ona e faia:

  1. Faʻaauau lelei le faʻasolosolo afiafi o le inisalini faʻalautele, aua le faanatinati. Aua afai e maualuga tele, o le a oʻo i le ogatotonu o le po o le ai ai le hypoglycemia i le moe. I le taeao, e matua tele lava le maualuga o le suka o le suka e "taamilomilo". Ua taʻua lenei mea o le Somoji.
  2. E le gata i lea, aua nei siitia lau tui o le taeao o Lantus, Levemir poʻo Protafan. O lenei mea e le fesoasoani i le maualalo o le suka pe afai e maualuga i luga o se manava gaogao.
  3. Aua le faʻaaogaina le 1 inisi o Lantus mo le 24 itula. E tatau ona tui Lantus ia le itiiti ifo ma le faalua i le aso, ma e sili atu ma le 3 taimi - i le po, ona sosoo ai lea ile 1-3 i le taeao ma le taeao po o le aoauli.

Matou te faamamafaina atili: afai o le fua o le inisalini faaumiumi e matua faateleina i le po, o le a le faʻaitiitia le suka i le taeao e sosoo ai, ae faʻaleleia.

Ina ia vaeluaina le aofaʻi o le tui o le inisalini faʻalautele i ni vaega se lua, o le tasi e tui i le ogatotonu o le po, e saʻo. Faatasi ai ma lenei tulafono, o le aofaʻi atoa o le onosaʻi o le insulin e mafai ona faʻaititia e 10-15%. O le auala sili foi lea e pulea ai taeao o le taeao ma maua ai le suka o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a mafua ai se faʻafitauli itiiti pe ae faʻaaogaina ia i latou. Faitau pe faʻapefea ona oso le tigaina o le inisalini. I le ogatotonu o le po, e mafai ona e tuiina se fua o le inisalini faʻalautele i le tulaga e le o mafaufauina pe afai e te saunia mea uma mo le afiafi ma toe momoe loa.

Auala e fuafua ai le fua muamua o le tui insulin i le po

O la tatou sini autu o le filifilia lea o ni tui o Lantus, Levemir, poo Protafan ina ia tausia le sugar sugar i le masani 4.6 ± 0.6 mmol / L. E sili atu ona faigata le faʻatulagaina o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ae o lenei faafitauli e fofoina foi pe ae taumafai. Le auala e foia ai o loʻo faʻamatalaina i luga.

O tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le injections o le inisalini lautele i le po ma le taeao, faʻapea foʻi ma injections o le inisalini vave i le taimi o taumafataga. E feauauaʻi 5-6 injections i le aso. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le tulaga e faigofie. Atonu latou te manaʻomia le faʻaitiitia o taimi e masani ai. Ae maise lava pe afai o le tagata maʻi e pipii atu i se mea e maualalo ai le meaʻai ma e le faʻavalevalea e faʻamalositino ma le fiafia. O le maʻisuka ituaiga 1 e fautuaina foi e fesuiai i se taumafa maualalo o le gaʻo. A aunoa ma lenei mea, o le a le mafai ona e pulea lelei le suka, e tusa lava poo le a le faʻapitoa e te fuafua ai le inumaga o le inisalini.

Muamua lava, tatou te fuaina le suka i se glucometer 10-12 taimi i le aso mo le 3-7 aso e malamalama ai pe faapefea ona amio. O lenei mea o le a matou maua ai faʻamatalaga i le taimi e te manaʻomia e tui ai inisalini. Afai o le gaioiga o peta beta o le pancreas o se vaega o le teuina, atonu atonu o le a mafai ona togi i le po po o nisi foi taumafataga eseese. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ni injections o le inisalini faaumiumi, ona muaʻi tuiina lea o Lantus, Levemir poo Protafan i le po.Ua faaumiumi le inisalini o inulinua e manaʻomia i le taeao? E faʻalagolago i faailoga o le mita. Saili pe faapefea vave ona taofi lau suka i le aso.

Muamua, matou te fuafuaina le fua amata o le inisalini faʻalauteleina, ona sosoo ai lea ma aso e sosoo ai matou te fetuunai seia oʻo ina talia le taunuuga

  1. I totonu o le 7 aso, matou te fuaina le suka i se glucometer i le po, ona sosoo ai lea ma le taeao na sosoo ai i luga o se manava gaogao.
  2. O faʻamaumauga o loʻo tusia i le laulau.
  3. Matou te faitauina mo aso taitasi: suka i le taeao i luga o se manava gaogao e musa mai ai le suka i le po.
  4. Matou te lafoai aso na muamua ai le 'ai o le maʻisuka nai lo le 4-5 itula ao leʻi oʻo i le moe.
  5. Matou te mauaina le tau maualalo o lenei faʻaopoopoga mo le vaitau e mataʻitu ai.
  6. O le tusi suʻesuʻe o le a maua ai pe faapefea e le 1 UNIT o inisalini ona faʻaitiitia le toto suka. O lenei mea ua taua o le numera o le insulin o le senate.
  7. Vaevae le laʻititi maualalo i le suka i le po e le fua faʻatatau o le lagona lelei i le inisalini. O lenei mea ua maua ai se laasaga amata.
  8. Tuʻu i le afiafi le fua faʻatatau o le insulin maualuga. Matou te setiina se faailo e ala i le ogatotonu o le po ma siaki le suka.
  9. Afai o le suka i le po e lalo ifo i le 3.5-3.8 mmol / L, e tatau ona tuu i lalo le tui o le inisalini. O le metotia e fesoasoani - e tuʻuina atu se vaega o le tui i le 1-3 am.
  10. I aso o loʻo mulimuli mai, matou te faʻaititia pe faʻaitiitia le fualaau, taumafai i vaʻaia eseese, seivagana o le taeao o le taeao o le a masani ai le 4.6 ± 0.6 mmol / L, e aunoa ma se po hypoglycemia.

Faataʻitaʻiga faʻamatalaga mo le fuafuaina o le fua amata o Lantus, Levemir poʻo Protafan i le po

Matou te iloa o faʻamatalaga mo Aso Tofi e tatau ona lafoai, ona o le maʻi na maeʻa le 'aiga o le afiafi. I le tele o aso, o le maualalo o le suka i le po i le Aso Faraile. E tusa ma le 4.0 mmol / L. Matou te maua le laʻititi aupito maualalo, ae le o le maualuga poʻo le maualuga. O le sini e mo le amataga o le inisalini ia sili atu nai lo le maualuga. O lenei mea e faʻamautinoaina ai le tagata gasegase e aʻafia le hypoglycemia i le aoauli. O le isi laasaga o le sailia lea o le fua faʻatatau o le lagona i le insulin mai le tau o le laulau.

Vaʻai i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas ua maeʻa ona tuʻu le inisalini. I lenei tulaga, 1 le iunite o le inisalini lautele o le a faaitiitia ai le toto toto pe a ma le 2.2 mmol / L i se tagata e mamafa le 64 kilokalama. O le sili atu ona e mamafa, o le vaivai o le gaioiga o le inisalini. Mo se faataitaiga, mo se tagata e mamafa le 80 kilokalama, 2.2 mmol / L * 64 kg / 80 kilokalama = 1.76 mmol / L o le a maua. Matou te foia le faafitauli o le tuufaatasia o se vaega mai se aoga tulagalua a aoga tulagalua.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, matou te faʻaoga saʻo lenei tau. Ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 maʻisuka i se foliga malu, o le a maualuga tele. Faʻapea o loʻo faʻaauau pea ona e maua le insulin. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, o le a tatou mafaufau muamua "i se itu" o le 1 le iunite o le inisalini lautele e maualalo ai le suka toto e pei o le 4.4 mmol / l ma e mamafa le 64 kilokalama. E tatau ona e fuafuaina lenei aoga mo lou mamafa. Fai se vaega, pei o le faʻataʻitaʻiga i luga. Mo se tamaitiiti e mamafa le 48 kilokalama, 4.4 mmol / L * 64 kg / 48 kg = 5.9 mmol / L o le a maua. Mo se tagata e fafagaina i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa o le tino o le 80 kilokalama, o le ai ai le 4.4 mmol / l * 64 kg / 80 kg = 3.52 mmol / l.

Ua uma ona matou iloa, mo lo matou onosaʻi, o le maualalo o le maualuga i le suka i le po e 4.0 mmol / L. O lona mamafa o le tino e 80 kilokalama. Mo ia, e tusa ai ma le "faʻaeteete" iloiloga o le 1 U o le inisalini faaumiumi, o le a ia faʻaitiitia le toto toto i le 3.52 mmol / L. I lenei tulaga, mo ia, o le fua amata o le inisalini faaopoopo i le po o le a maua ai le 4.0 / 3.52 = 1.13 iunite. Lata faataamilo i le lata i le 1/4 PIECES ma maua 1.25 PIECES. Ina ia faʻamalosi lelei se tui laʻititi, e tatau ona e iloa auala e faʻaitiitia ai le insulin. Lantus e le tatau ona faʻaitiitia. O le mea lea, e tatau ona vavae 1 le iunite poʻo 1.5 1.5 iunite. Afai e te faʻaaoga le Levemir nai lo le Lantus, ona faʻaalu lea ina ia faʻaaogaina le 1.25 PIECES.

O lea la, na latou tuiina le amata amata o le insulin faaopoopo i le po. I aso e sosoo ai, tatou te faasaʻoina - faʻalautele pe faʻaitiitia seia oʻo i le gaʻo i le taeao i luga o se manava gaogao o loʻo tumau i le 4.6 ± 0.6 mmol / l. Ina ia ausia lenei mea, o le ae manaomia le vavaeeseina o le fualaau o Lantus, Levemir poʻo Protafan mo le po ma toe totoina mulimuli ane i le ogatotonu o le po. Faitau faʻamatalaga o loʻo i luga i le vaega "Faʻafefea ona Faʻateleina le Suga i le Taeao".

O ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo i luga o le meaʻai maualalo o le gaʻo e manaʻomia ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaitiitia le insulin e faʻaaoga lelei ai le maualalo o tui. Ma afai e te leʻi suia i se meaʻai maualalo-carbohydrate, o le a la lau mea o fai iinei?

O le mea lea, matou te mafaufauina le auala e fuafua ai le fua faʻatatau o le tui muamua o le insulin faaopoopo i le po. Afai e te aʻoaʻoina le numera i le aʻoga, ona mafai lea ona e faia. Ae o le amataga lena. Talu ai ona o le fua amata e ono maualalo pe maualuga foi. Ina ia fetuutuunai le fua o le insulin faaumiumi i le po, e te faamaumauina lau maualuga o le suka i le taimi e moe ai mo ni nai aso, ona sosoo ai lea ma le taeao i luga o se manava gaogao. Afai o le maualuga maualuga o le suka i le po e le maualuga atu nai lo le 0.6 mmol / l - ona saʻo lea o le fua. I lenei tulaga, e tatau ona e amanaʻia na o na aso na e 'ai ai i le afiafi i le sili atu nai lo le 5 itula aʻo lei alu i le moega. O le 'ai vave o se masaniga taua mo le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini.

Afai o le maualuga maualuga o le suka i le po na sili atu i le 0.6 mmol / L - o lona uiga o le fua o le afiafi e faaopoopo le inisalini e tatau ona taumafai e faateleina. E faʻapefea ona fai? E tatau ona faʻatupulaia i le 0.25 PIECES i aso uma 3, ona fai lea i aso uma e mataʻituina pe faʻafefea ona aʻafia ai le po o le toto i le po. Faʻaauau pea le faʻapupulaina o le fualaau seivagana o le suka i le taeao e le sili atu nai lo le 0.6 mmol / L maualuga nai lo le suka o le afiafi. Toe faitau pe faapefea ona pulea le taeao o le taeao.

E faʻapefea ona filifili le togi sili ona lelei o le inisalini faaopoopo i le po:

  1. E tatau ona e aʻoaʻo e 'ai vave, 4-5 itula aʻo leʻi moe.
  2. Afai e 'ai lau' aiga i le afiafi, o le a le talafeagai lena aso mo le fetuʻunaʻi o le tui o insulin i le po.
  3. Faatasi i le vaiaso i aso eseese, siaki lau suka i le ogatotonu o le po. E tatau ona tusa ma le 3.5-3.8 mmol / L.
  4. Faʻateleina le aofaʻi o le tui o le inisalini faʻalautele pe afai o le 2-3 aso i le laina suka i le taeao i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 0.6 mmol / L maualuga nai lo ananafi ao le i momoe.
  5. Mea na muamua atu - mafaufau na o na aso na vave ai lau 'aiga i le afiafi!
  6. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o ē mulimuli i se taumafataga maualalo o le carbohydrate. O le fua o le inisalini faaumiumi i le po ua fautuaina ia faateleina e le sili atu i le 0.25 iunite i aso uma 3. O le sini o le faʻamautinoaina o oe lava i le tele e mafai ai mai le hypoglycemia o le ao.
  7. Taua! Afai na e faʻaopopoina le aofaʻi o le inisalini o le afiafi-i le isi 2-3 aso, ia mautinoa e siaki lau suka i le ogatotonu o le po.
  8. Ae faʻapefea pe afai o le suka i le po na faʻafuaseʻi ona aliaʻe mai i lalo ifo o le masani po o le moe i le po e te popole ai? O lea la, e tatau ona e tuu i lalo le fua o le insulin, lea e tui aʻo le i moe.
  9. Afai e manaʻomia lou faʻaititia o le iniseti o le inisalini faʻalautele, e fautuaina e faʻafeiloaʻi se vaega o le inisiua i le 1-3 i le taeao.

O le hypoglycemia i le po e momoe ai o se mea le lelei ma e lamatia foi pe afai e te nofo toatasi. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona puipuia mai pe a amata ona e togafitia lou maʻisuka i le inisua o le inisalini faaopoopo i le po. Seti le faailo ina ia fafaguina oe i le 6 itula i le mavae ai o le afiafi. A e ala i luga, fua lau suka toto i se glucometer. Afai e lalo ifo i le 3.5 mmol / l, ia 'ai sina mea inu gaʻo ina ia leai se hypoglycemia. Vaavaai lau suka i le popo i aso popo o le maʻisuka inisalini togafitiga, faʻapea foi taimi uma e te taumafai ai e faʻaititia le fua o le insulin maualuga i le po. E oo lava i se tasi o ia mataupu e tatau ona faaitiitia le fualaau.

O le maʻisuka ole maualalo o le maʻisuka e manaomia le inisalini o le inisalini i le lua vaiaso i lalo ifo o le 8 iunite. O se faʻasesega i lenei tulafono o tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2, e matua ogaoga lava, gastroparesis o le maʻisuka, faʻapea foi i latou o loʻo iai nei faʻamaʻi pipisi. Afai e te tuiina le inisalini umi i le po i se fua ole 7 iunite pe sili atu, ona suia lea o ana meatotino, pe a faatusatusa i ni togi laiti. E umi le umi. O le hypoglycemia e mafai ona oʻo mai aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi i le aso e sosoo ai. Ina ia aloese mai nei faafitauli, ia faitau le "E mafai ona tui tui tele o inisalini" ma mulimuli i fautuaga.

Afai e te manaʻomia se fualaʻau tele o Lantus, Levemir poʻo Protafan, o lona uiga, e sili atu i le 8 iunite, ona matou fautuaina lea e vaeluaina i le ogatotonu o le po. I le afiafi, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te saunia mea uma talafeagai, faatulaga le uati o le faʻamalo i le ogatotonu o le po, fai se fana i lona valaʻau i se tulaga e le o mafaufauina, ma vave ona moe. Ona o lenei mea, o le maʻisuka togafitiga togafitiga ua faʻaleleia atili. E taua le faʻalavelave e puipuia ai le hypoglycemia ma maua ai le toto toto i le taeao e sosoo ai. E le gata i lea, o le faʻafitauli o le a itiiti pe a e faʻaaogaina le metotia ole inisalini e leai ni faʻamalosi.

O le mea lea, matou te mafaufauina pe faʻafefea Latnus, Levemir poʻo Protafan mo le po. Muamua tatou te filifili pe faia lenei mea. Afai e aliali mai e te manaʻomia, ona matou faitauina lea ma totoina le kuluaʻi amata. Ona tatou faasaʻo lea sei vagana ai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao o le 4.6 ± 0.6 mmol / l. I le ogatotonu o le po, e le tatau ona paʻu ifo i le 3.5-3.8 mmol / L. O le mea taua na e aoaoina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, o le faia lea o se insulin faaopoopo i le ogatotonu o le po e pulea ai le taeao o le taeao. O se vaega o le togafitiga o le afiafi e fesiitai atu i ai.

Ia tatou filifili nei i le ao o le tui inisalini. Ae o iinei e oo mai ai le faigata. Ina ia foia faafitauli ma le inisua o le inisalini faaopoopo i le taeao, e tatau ona e matelaina i le aso mai le 'aiga o le afiafi i le' aiga o le afiafi. Matou te tuiina Lantus Levemir poʻo Protafan e faʻamaua ai le sugar sugar. I le po e te momoe ai ma fia ai i le mea moni. Ma i le aoauli e mataʻituina le suka i totonu o se manava gaogao, e tatau ona e aloese mai le 'ai. Ae paga lea, ua na o le pau lenei o le auala moni e fuafua ai le ao ole inumaga ole insulin. O le taualumaga o loʻo i lalo o loʻo faʻamatala auiliili.

Seʻi faapea ua e oso i le suka i le aso pe o le maualuga foi le maualuga. O se fesili e sili ona taua: e faateleina lou suka ona o se taumafataga po o luga o se manava gaogao? Manatua e manaʻomia le inisalini umi e faʻamautinoa ai le taumafa masani o le sugar, ma le vave - ia aloese mai le faateleina o le toto suka pe a uma ona 'ai. Matou te faʻaaogaina foi le inisalini e faʻaitiitia ai le suka i le masani pe afai e oso pea.

O le tineia o le suka o le toto pe a uma ona 'aina le inisalini, poʻo le tuiina o le insulin i le taeao e teu ai le suka i luga o se manava leʻo i le aso atoa, e ese lava. O le mea lea, e taua tele le suʻeina pe faapefea ona amio lau suka i le ao, ma pe a uma ona faatonuina ai se togafitiga insulin e faʻatonutonu mo le aso. Fomaʻi ma tagata maʻisuka e taumafai e faʻaaoga insulin i le aso e manaʻomia ai le umi, ma le isi itu. O taunuuga e sili atu ona leaga.

E talafeagai i le faʻataʻitaʻiga e suʻeina ai pe faʻafefea ona gaosia lou toto suka i le aso. E tulaʻi mai o se taunuuga o taumafataga pe i luga foi o se manava gaogao? Ae paga lea, e tatau ona e matelaina e maua lenei faʻamatalaga. Ae o se suʻega e matua tatau lava. Afai e te le manaʻomia le umi o le inisalini i le po e toe totogi ai le taeao o le taeao o le taeao, atonu o le a tulai mai lou suka toto i le ao i luga o se manava gaogao. Ae e te manaʻomia pea siaki ma mautinoa. E le gata i lea, e tatau ona e faia se suʻega pe afai e te inisiua o le inisalini faaopoopo i le po.

E faʻapefea ona filifili se fualaau o Lantus, Levemir poʻo Protafan i le taeao:

  1. I le aso o le suʻega, aua nei 'ai i le taeao po o le aoauli, ae fuafua e fai le' aiga o le afiafi mo le 13 itula talu ona e ala. Ua na o le pau lea o le taimi e faʻataga ai oe e 'ai i le tuai.
  2. Afai o loʻo e ave Siofor poʻo Glucofage Long, ona ave lea o lau masani ile taeao.
  3. Inu le tele o le vai i le aso atoa; e mafai ona e faʻaaogaina le lauti tila e aunoa ma le suka. Aua le matelaina i le mago. Teu, koko, lanu uliuli ma lanu meamata - e sili atu le le inu.
  4. Afai o loʻo e ave vailaʻau maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, o le taimi nei e le ave i latou ma masani ona lafoai. Faitau po o fea o fualaau o le maʻisuka e leaga ma e lelei.
  5. Fua lau suāsusu toto i le mita o le kulukose toto pe a e ala aʻe, ona toe faʻaleleia lea o le 1 itula, pe a uma le 5 itula, peʻa aʻa le 9 itula, pe a uma le 12 itula ma le 13 itula ao lei faia le 'aiga o le afiafi. I le aotelega, o le a e 5 fuaina i le aso.
  6. Afai i le 13 itula o le sugar sugar i aso taitasi e faateleina i le sili atu i le 0.6 mmol / l ma e leʻi pauu, ona e manaʻomia lea o inisua o le inisalini faaopoopo i le taeao i luga o se manava gaogao. Matou te fuaina le fualaau o Lantus, Levemir poʻo Protafan mo nei inisiua i le auala lava e tasi e pei o le inisalini faʻaopoopoga i le pō.

O le mea e leaga ai, ina ia mafai ona fetuunai le fua ole taeao ole inisalini faaumiumi, e tatau ona e anapogi i le auala lava e tasi mo se aso le atoatoa ma mataʻituina pe faapefea ona gaosia le suka i le aso nei. O le ola faʻanoanoa aso faalua i le vaiaso e tasi e matua le fiafia lava. O le mea lea, faʻatali seʻi oʻo i le vaiaso a sau aʻo leʻi faia le suʻega tutusa e fetuʻunaʻi ai lau dose ole taeao faaumiumi insulin. Matou te faʻamamafa o nei faʻalavelave faʻalavelave uma e naʻo na o gasegase e mulimuli i se taumafa-maualalo o le gaʻo ma taumafai e faʻamautinoa le maualuga o le suka 4.6 ± 0.6 mmol / L. Afai o le vavaeeseina o le ± 2-4 mmol / l e le faalavelave ia te oe, ona le mafai lea ona e faalavelave.

I le maʻisuka ituaiga 2, e foliga mai e manaʻomia lou iniseti o le inisalini vave aʻo leʻi 'ai, ae e te le manaʻomia ni injections o le inisalini lautele i le taeao. Ae ui i lea, e le mafai ona vaʻaia lenei mea e aunoa ma se suʻega, o lea aua le faʻavalevalea e faʻatinoina.

Faapea ua amata ona e togafitia le maʻisuka ituaiga 2 ma le inisalini faaopoopo o le inisalini i le po, ma atonu foʻi i le taeao. A mavae sina taimi, o le a mafai ona e maua le fua saʻo o le inisalini e faʻavave ai le anapogi toto toto 24 itula i le aso. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ai e le pancreas ona paʻu e tusa lava pe leai ni inisua o le inisalini anapogi o le a masani lava ona tineia le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai. E masani ona tupu lenei mea i se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae afai a maeʻa ona 'ai lou suka toto o le a faaauau pea ona sili atu nai lo le 0.6 mmol / L maualuga nai lo mea masani mo tagata soifua maloloina, o lona uiga e manaʻomia foi le injections ole inisalini puupuu aʻo leʻi' aʻai. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le "Faʻatulaga le fua o le inisalini vave ao le i 'ai."

Inisalini lautele Lantus ma Levemir: tali i fesili

Na faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le 6.5% - lelei, ae o loo i ai pea le galuega e fai :). Lantus e mafai ona faaluaina faalua i le aso. E le gata i lea, matou te fautuaina e fai e tagata uma lenei mea e faʻaleleia ai le puleaina o le maʻisuka. E i ai mafuaaga e filifili ai Levemir nai lo Lantus, ae e le taua. Afai o Lantus e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi, ae Levemir - leai, ona faʻauʻu faʻalua i le aso le inisalini e tuʻuina atu e le setete ia te oe.

Ae o le le fetaui lelei o Lantus ma NovoRapid ma isi eseesega o le inisalini mai tagata gaosiga eseese. O tala valea nei, e le faʻamaonia e se mea. Fiafia i le ola aʻoe maua mai se inisiua lelei e faaulufaleina mai le inisalini. Afai e tatau ona e fesuiai i le fale, ona e manatua pea lea o nei taimi ma le le mafaagaloina. E uiga i le "ua sili atu ona faigata ia te au ona taui atu i le maʻisuka." Suʻe i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma mulimuli i isi gaoioiga uma o loʻo faʻamatala atu i le polokalame o le maʻisuka ituaiga 1. Ou te fautuaina malosi Lantus e le itiiti ifo i le faalua i le aso, taeao ma le afiafi, ae le o le tasi, e pei ona fiafia uma tagata.

O le a ou i ai i lou tulaga, i le isi itu, sa leoleoina Lantus ma le maelega, ma faalua i le aso, ae le na o le po. I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faia e aunoa ma ni inisiua a Apidra. Suʻe i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma mulimuli i isi gaoioiga uma e pei ona faʻamatalaina i le polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Fai le atoa o le toto-self-monitoring 1-2 taimi i le vaiaso.Afai e te mulimuli ma le faʻaeteete i se meaʻai, ave vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, ma sili atu faʻapitoa i le tino ma le fiafia, ona oʻo lea i le 95% atonu e mafai ona e faia e aunoa ma ni tui inisalini. A aunoa ma le suka, o le a tumau pea le maualuga o lou suka i luga o le masani, ona tui muamua lea o Lantus. Injections o le inisalini saosaoa ao leʻi faia taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia naʻo tulaga sili ona ogaoga, pe afai o le tagata maʻi e valea ona mulimuli i se taumafataga e maualalo-carbohydrate ma e masani ona tausisia le tulafono.

Faitau le tusiga "Inulin Injection Technique". Faataitai laitiiti - ma aoao pe faʻapefea ona faia nei inisiua e matua leai lava se faʻaletonu. O lenei mea o le a aumaia ai le fesoasoani tele i lou aiga atoa.

Ioe, o le. E lē gata i lea, e tatau foʻi ona e faʻatau Lantus poʻo Levemir mo lau tupe, nai lo le faʻaaogaina o le "fua" free "medium". Aisea - talanoaina auiliili i luga.

Neuropathy, siama o le maʻisuka ma isi faʻalavelave faʻalagolago i le auala e te pulea ai le tumau o lau suka toto i tafatafa masani. O le a le ituaiga inisalini e te faʻaaogaina e le afaina tele pe a fesoasoani e toe totogi lelei le maʻisuka. Afai e te fesuiaʻi mai le protafan i Levemir poo Lantus e pei o se tui inisalini, ona avea lea o le pulea o le maʻisuka e faigofie. O le maʻisuka na aveesea le tiga ma isi faailoga o le neuropathy - e mafua mai i le mea moni ua latou faaleleia le suka o le toto. Ma o ituaiga faapitoa o inisalini e leai se mea e faia i ai. Afai e te popole e uiga i le neuropathy, ona e faitau lea o le tusiga i luga o le papa lipoic acid.

E ala i le suʻeina o injections o le inisalini lautele, e mafai ona faʻaleleia lou suka i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e te 'ai i se mea' paleni '' aina, e mamafa tele i gaʻo, o lona uiga e tatau ona e faʻaaoga fua lapoa o Levemir. I lenei tulaga, taumafai le fua o le tau o le tui i le 22.00.00.00. Ona oʻo lea i le 5.00-8.00 i le taeao, o le aofaʻi o lana gaioiga o le a faʻaalia i le tele e mafai ai. Afai e te suia i se meaʻai maualalo ma le maualuga o le gasegase o le Levemir, e fautuaina e sui i le 3 poʻo le 4 inisictions i le aso mai le 2-taimi pulega. I le taimi muamua, o lenei mea e faʻalavelave, ae vave ona faʻaaoga i ai, ma o le suka o le taeao e amata ona e fiafia tele.

Ua matua le fiafia au fomaʻi e aunoa ma se mea e fai. Afai i le 4 tausaga e te leʻi atiaʻe se allergy i le inisalini, o lona uiga atonu o le a faʻafuaseʻi ona aliali mai. Ou te tosina atu manatu i mea nei. O le maualalo o le gaʻo meaai mo le maʻisuka e le gata ina faʻaleleia ai le suka o le toto, ae faʻaititia ai foi le ono mafai ona maua ai soo se allergies. Talu ai e toetoe o oloa uma e mafai ona mafua ai allergies, tatou te vavae ese mai le taumafataga, vagana ai fuamoa moa.

Leai, e le o le mea moni. Sa i ai tala e faapea o Lantus e faʻateleina le kanesa, ae e leʻi faʻamaonia. Lagona le saoloto e sui mai le protafan i le Levemir poʻo Lantus - faʻateleina faʻalogo ile inisalini. E iai ni mafuaʻaga laiti e mafua ai ona sili atu le filifilia Levemir nai lo Lantus. Ae afai o Lantus e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi, ae Levemir - leai, ona faʻaoʻoina lea ma le toʻa le inisalini maualuga. Manatua Matou te fautuaina le tuiina o Lantus lua i le faatolu i le aso, ae le o le tasi.

E te le faʻamaonia lou tausaga, maualuga, mamafa, ituaiga o maʻisuka ma le umi e le aoga. E leai ni fautuaga manino mo lau fesili. E mafai ona e vaeluaina le 15 iunite i le afa. Po o le faʻaititia le aofaʻi atoa ole dose ile 1-2 iunite ma ua vaeluaina ile afa. Po o le sili atu foi i le afiafi nai lo le taeao e mafai ai ona faʻavaivaia le taeao o le taeao. O nei mea uma o le tagata lava ia. Faʻafoʻi le pulea o le toto o le toto ma ia taʻitaʻia e ona taunuuga. I soo se tulaga, o le fesuiaiga mai le tasi Lantus tui i le aso i le lua e sao.

E leai se tali manino i lau fesili. Faʻafoʻi le pulea o le toto o le toto ma ia taʻitaʻia e ona taunuuga. E na o le pau lenei o le auala e filifili saʻo ai le tui o le inisalini. Ou te fautuaina oe o se faatalanoaga ma matua o se tamaititi e 6-tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1. Sa mafai ona latou fufulu ese le insulin pe a uma ona suia i le mea saʻo.

O le insulin, e le o le Levemir, e le o faamoemoe e vave faʻaitiitia le toto suka. O le faʻamoemoe o lona faʻaaogaina e ese lava. O le suka i lou tulaga e tulai mai i lalo o le faatosinaga o meaai e leʻi leva ona 'aina. O lona uiga o le fualaau ole inisalini vave aʻo leʻi 'ai taumafa e le saʻo le filifilia. Ma, atonu o le mafuaaga autu o le 'ai lea o meaai le talafeagai. Faitau le Polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le Polokalame o le maʻisuka ituaiga 2. Ona suʻesuʻe lea ma le faaeteete mataupu uma i le koluma o Insulin.

I totonu o le tusiga, na e aʻoaʻo auʻiliʻili mea o Lantus ma Levemir, inisalini faaumiumi, ma le NPH-insulin protafan. Ua matou iloa pe aisea e saʻo ai le faʻaaogaina o inisua o le inisalini tele i le po ma le taeao, ma mo le a le mafuaʻaga e le saʻo. O le mea sili e manaʻomia ona aʻoaʻoina: o le inisalini e faʻateleina le faʻaauau pea o le toto toto. E le o faamoemoe e tape le oso i le suka pe a uma ona 'ai.

Aua e te taumafai e faʻaaoga le inisalini faʻalautele lea e manaʻomia ai sina pupuʻu pe puupuu. Faitau le tusiga "O le Asiasiga Insulin Humalog, NovoRapid ma Apidra. Inisalini ole Iniseti o tagata "ma le" Injections o le inisalini anapogi i le taimi o taumafataga. E faʻapefea ona maualalo le suka i le masani pe afai e oso i luga. " Ia togafitia lelei lou maʻisuka i le inisalini pe afai e te manaʻo e aloese mai ona faʻafitauli.

Matou te tilotilo i le auala e fuafua ai le tala talafeagai o le inisalini faaopoopo i le po ma le taeao. E ese a matou fautuaga mai mea ua tusia i tusi lauiloa ma mea o loʻo aʻoaʻoina i le "aʻoga o le maʻisuka". Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaeteete ma le totoa o le toto toto, ia mautinoa o loʻo sili atu le aoga o metotia, e ui lava o le taimi e alu ai. Ina ia fuafua ma fetuutuunai le fua o le inisalini faaopoopo i le taeao, e tatau ona e faʻafefe le aoauli ma le aoauli. E matua le lelei lava lenei mea, ae, e leai, o se auala sili atu e le oi ai. Iloiloina ma fetuunai le fua o le inisalini lautele i le po e faigofie, aua i le po, pe ae moe, e te le 'aina i soo se tulaga.

  1. O le insulin Lantus, Levemir ma le protafan e manaʻomia e taofi ai le suka i luga o se manava gaogao mo le aso.
  2. Inisinia ma puupuu insulin - tineia le maualuga o le suka e tupu pe a uma meaai.
  3. Aua e te taumafai e faʻaaoga maualuga gaʻo o le inisalini faʻalautele nai lo le vave faia o inisalini aʻo leʻi 'aʻai!
  4. O fea insulin e sili atu - Lantus poʻo Levemir? Tali: Levemir e itiiti sona lelei. Ae afai e te mauaina Lantus e aunoa ma se totogi, ona e togi lea ma le filemu ia te ia.
  5. I le maʻisuka ituaiga 2, muamua tui tui inisalini i le po ma / poʻo le taeao, ona faʻamalosi le inisalini aʻo leʻi 'aʻai, pe a tatau ai.
  6. E fautuaina e fesuiai mai protafan i Lantus poʻo Levemir, e tusa lava pe e tatau ona e faʻatau le insulin fou fou mo lau tupe.
  7. Pe a uma ona sui i se meaʻai maualalo-carbohydrate mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2, e faʻaititia le 2-7 taimi o tui o ituaiga inisalini uma.
  8. O le tusiga o loʻo tuʻuina atu ai laasaga i lea laasaga taʻitasi i le auala e fuafua ai le tui ole inisalini tele i le po ma le taeao. Saili i latou!
  9. E fautuaina e faʻaopopo se tui faaopoopo o Lantus, Levemir poʻo Protafan i le 1-3 i le taeao. Ina ia mafai ai ona lelei le pulea o le vaveao o le taeao.
  10. Maʻisuka, o loʻo i ai le taumafataga 4-5 itula ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai ma toe faʻalavelaveina le insulin i le 1-3 i le taeao, maua ai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Ou te faʻamoemoe o loʻo fesoasoani lenei tusiga ia te oe. Afai e mafai, ia fautuaina e suitulaga le NPH-inisalini (protafan) ma Lantus poʻo le Levemir ina ia faʻaleleia ai taunuuga o togafitiga o le maʻisuka. I faʻamatalaga, e mafai ona e fai ni fesili e uiga i le togafitia o le maʻisuka ma faʻalautele ituaiga insulin. O le pulega o le nofoaga e vave ona tali mai.

Faigaluega o galuega

O le vailaʻau faʻamalositisi Levemir o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata. E umi se faʻamalologa ma e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka. O le vaega malosi o le Levemir e tufatufaina atu lemu i luga o tisipesa, ma ona o lenei, o le aafiaga o fualaau ua faateleina. O le masani o le suka i totonu o le toto e maua mai i le faʻaaogaina o le kulukose e vaʻavaʻa ma faʻaitiitia lona tuʻuina atu e le ate. O le umi o le togafitiga o Levemir e 24 itula ma, ona o lea, e mafai ona faʻaaogaina le insulin i le 1 pe 2 taimi i le aso. I lenei tulaga, o vailaau e amata ona galue i le mavae ai o le 4-6 itula, e tupu aʻe pe a maeʻa le 10-18 itula. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na faatonuina e tui Levemir ma suʻeina i luga o le hypoglycemic agents, o le faaitiitia o le tele o le hypoglycemia o le nocturnal sa maitauina.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le fualaau faasaina "Lantus" e galue, e pei o lona tutusa - maualalo le kulukose toto. Ae ui i lea, o le togafitiga o lenei vailaau e maua ona o le insulin glargine o loo i ai i lona tuufaatasiga. "Lantus" o se vailaau umi, o le pito i luga e tupu i le 8-10 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo, o le vaifofo, i lalo o le aʻafiaga o le elemene, e fai ai microprecipitates, lea e masani ona tuʻuina atu ile inisalini i ni nai aofaiga, e maua ai le faʻamoemoega sili ona maualuga o le vailaau oona i le taimi.

Na tusia e Dimka Shergin le 03 Apr, 2017: 118

Escherichia coli (escherichia coli, lat. Escherichia coli, o le abbreviation masani E. coli) o se ituaiga o siama ole aʻafiaga o siama, o anaerobes aoga, o se vaega o le microflora masani o le gastrointestinal tract.

E tele le tele o ituaiga o Escherichia coli (Escherichia coli), e aofia ai le silia ma le 100 pathogenic ("faʻataunuʻu") Ituaiga, tuufaatasi i vasega e fa: enteropathogenic, enterotoxigenic, enteroinvasive ma enterohemorrhagic. E leai ni eseesega i le natura i le va o pathogenic ma non-pathogenic Escherichia.

Oleg Savitsky na tusia le 03 Apr, 2017: 217

Faafetai mo le faamatalaina o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina i lo tatou itu i tua. Lelei, e fesuisuiai, e le o le inisalini. Siaki. Afai e te faʻaofi se faʻamatalaga e uiga ile inisalini faʻaonaponei i au lomiga, LEʻI FAIA i "fagu", ma e le tu i le tui, aua e te taʻuina. O ata masani nei o le 20 tausaga talu ai, ma o le suka foi o loʻo valiina. I le ala, pe ae faʻaali atu le glucometer, ia manatua o le a sili atu le tuia o le tamailima "mai le itu", ae le o tuusao i totonu o le aluga, e pei ona e faia i ata na muamua atu. Mo le silia ma le 10 tausaga o faʻaogaina, Lantus e leʻi faʻafeiloaʻi ana fagu ua lolomiina, o le "seneturi mulimuli lenei". Faʻasalaga - pepa faalilolilo o le 300 iunite, poʻo, i le avea ai o se tulafono, pine penisini SoloStar. I Orel, faʻapefea ona tatala Lantus? O le mea lautele, o Lantus ma lenei Levemir, e foliga mai, ua matua, "latou" "iina" toe faatumu le lisi i fualaau fou, sili atu foi, fualaau tutusa. Tusi sili atu e uiga i togafitiga o le maʻisuka faʻaonapōnei i luga o le telefoni poʻo le faʻataunuʻu i le lotoifale ma le faʻaolaina faavavega. Faamolemole ia iloa le va o ituaiga maʻisuka, a itiiti ifo ma le 1 ma le 2.

Elena Antonets na tusia le 03 Apr, 2017: 219

Faʻaopoopoga laiti i le tusiga

Ua uma ona ou tuuina atu se faamalamalamaga i lenei lomiga https://moidiabet.ru/blog/zame...

O le mea lea, ou te kopiina laʻu pusa laitiiti.

I lenei laasaga i le atinaʻe o vailaʻau, o le HUMAN GENE-ENGINEERING insulin e maua mai i le inisinia o le kenera ma ua faʻapipiʻiina mo i tatou e le E. colli E. coli poʻo le saccharomyces cereastiae levast, lea ua suia ai le "vaega" o le DNA i tagata. O loʻo ou faʻamatalaina atu lenei mea ia te oe i se mea e sili atu. O ai e popole, faitau i luga o le Initaneti, lelei, a itiiti mai ii http: //pandia.ru/text/80/138/5 ...
O le upu "tutusa" i le Rusia o le "tutusa i nisi o auala." O le mea lea, e faatatau i inisua, FAʻAALIGA o insulin tagata ua suia le fausaga o le mole. E aofia ai:

1. ULTRA-RESORT insulin, eseese i le vave vave ma le puupuu le taimi o le gaioiga. O lenei:

HUMALOGI (lispro) - amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le insulin B-filifili ua fesuiaʻi i le mole mole o le inulin.

NOVORAPID (aspart) i le mole mole o le inisalini o le tagata, o le palatini amino acline i le tulaga B28 ua suia i le aspartic acid.

APIDRA (glulisin) - i le molini o le inisalini o le tagata, o le amino acid asparagine i le tulaga B3 ua suia e le lysine, ma ua suia le lysine i le vailaʻau glutamic i le tulaga B29, lea e tau atu i le vave ona tagofia o le fualaau faasaina.

2. Iniseti umi (faʻasologa o le inisalini o le tagata). O lenei:

LEVEMIR (detemir) e maua mai i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. O se suauu fofo e pei o le inisalini umi o le tagata e iai se fausaga eletise. O le gaoioiga faaumiumi o le fualaau faasaina Levemir® FlexPen® e mafua ona o le faʻalapotopotoga a le tagata lava ia o le faʻaleagaina o mole mole insulin i le inisiua ma le faʻapipiʻiina o molini fualaau i le albumin e ala i le fesootaʻi ma le gaʻo o le gaʻo (see faatonuga faʻapitoa).

LANTUS (glargine) o se tutusa o le inisalini tagata e maua mai i le recombination o le bacteria DNA o le ituaiga Escherichia coli (sou K12). O le inisalini Glulin ua fuafuaina e tutusa ma le inisalini o le tagata, e mafua mai i le vaivai o le solubility i se siosiomaga le mautonu. I le tuufaatasiga o le fualaau oona Lantus® e matua solu uma lava, lea e faʻamautinoa e le gaioiga o le vaifofo o le vaifofo mo tui (pH 4). A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo, ona faʻaitiitia lea o le vaifofo, lea e oʻo atu ai i le fatuina o microprecipitate, lea e maua mai ai sina insulin glargine, e maua ai se faʻamatalaga faigofie, ma le lamolemole (aunoa ma le maualuga)taimi faʻatupu", E faapena foi i le faaumiumi o gaioiga o fualaau (tagai i faatonuga aloaia). O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula.

TUJEO Solo Star (tutusa lava le ata, na o le maualuga o le 300 IU i le 1 ml). O le a ou taʻu atu ia te oe le eseesega: ona o sea maualuga maualuga, pe a uma le puleaina o vaalele, ua avea ai Tujeo ma nofoaga e sili atu ona maualalo i lalo ifo o le eleele (pe a faatusatusa i le 100ME / ml glargine), o le mea lea ua sefe ai Tujeo i le toto ma e tele atupala»Faʻataʻitaʻiga faʻatinoga faʻatusatusa ia Lantus. Umi o Tujeo - e oʻo atu i le 36 itula.

3. TRESIBA FLEX TACH (degludec) - o le tutusa o le inisalini o le tagata SUPERLONGLY acting (up to 40 itula). A maeʻa le iniseti, e faʻaaogaina ni multihexamers soluble i totonu o le mea faʻapipiʻi, mai le faʻasolosolo pea ma le faaumiumi o le degludec insulin i totonu o le toto, e maua ai le gaosiga ultra-long, faʻamalositino o le gaioiga ma le malosi o le vailaʻau (silasila i faatonuga faʻapitoa).

O se mea manaia)): 1 kilokalama o le inisalini e mafai ona maua i totonu o le 25 fugala (bioreactor) faʻaaoga Escherichia coli, poʻo le. mai le 35,000 ulu o meaola faʻatoaga, e pei ona faia muamua aʻo leʻi atinaʻeina suʻesuʻega faʻainisinia.

Fale faʻataʻitaʻiga "Levemir"

Ina ia mafai ai ona maua le lelei o togafiti togafitiga pe a faʻaaogaina vailaʻau o loʻo fesiligia, e taua le faʻaaoga saʻo, matauina le faʻatulagaga o faʻatulagaga ae le sili atu i le taimi fautuaina ole togafitiga.

O le inisalini Levemir ua faʻamaonia i tagata taʻitasi taʻitasi, faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi ma uiga o lona tino. E taua le manatua o le tagofiaina o le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga, o lea i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi agavaa. E masani lava ona fautuaina Levemir i le 1-2 taimi ile aso. Ae ui i lea, e mafai ona manaʻomia se fetuutuunaiga o le suʻega pe afai o le tagata gasegase e matua punouai i le gaioiga faʻale-tino poʻo ua iai foi ni suiga i ana masaniga masani.

"Levemir" o loʻo faʻamatalaina uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma vailaʻau oona. O le taimi mo le faʻauluina o le inisalini e faʻaumiina le gaioiga e ono mafai ona faigofie mo le maʻi.Ae ui i lea, i le lumanaʻi e taua le usitaʻi i le taimi na faʻatuina e le uluaʻi tui. O maʻi suka e tatau ona fesuiaʻi i Levemir mai isi ituaiga o insulin e tatau ona toe iloilo le vailaʻau ma mataʻituina ma le totoʻa le kulūkose i le taimi o le suiga.

Motema Lantus

Mo le faʻaaogaina o penisini faapitoa o vailaau faʻatau vailaʻau mo le "Lantus" ua fuafuaina. Aʻo leʻi faia togafitiga, e taua le faitau a latou faʻasalaga ae le o ese mai fautuaga a le kamupanī. Afai o le suauu tuila ua leai se mea e tatau ona fai, e tatau ona lafoaʻi ma se oloa fou e ave. E mafai ona e suʻeina le fofo mai cartridges i se suauʻu na fuafuaina mo le faʻaofiina o le inisalini, ma faia se tui. O le vailaau e faʻatinoina i le aso, i le taimi lava e tasi. O le metotia ma le umi o le vasega e filifilia taitoatasi mo le tagata maʻi. E taua le iloa afai e sili atu i le 0.6 mmol / l, pe a uma le taumafataga, e sili atu i le 0.6 mmol / l, pe a maeʻa le taumafataga, ona faatonuina lea e le fomaʻi se inisiua puupuu puupuu ao leʻi 'ai.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Ina ia iloa po o le fea e sili atu: "Lantus" poʻo le "Levemir", e tatau ona faʻatusatusa le iai o mea e faʻasaina ai le faʻaaogaina o se vailaau faʻasaina faapitoa. O le mea lea, "Lantus" e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata ma le faʻalauteleina o lagona lelei i ona vaega. Leai se vailaau e faatonuina i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga le matutua, faapea foi ma tamaitai o loo fanauina se tamaititi. O le fualaau faasaina "Levemir" e tutusa lava le tapulaa mo le faaaogaina e pei o le tutusa tutusa.

O le eseesega i le va o Levemir ma Lantus ua toetoe lava a toesea ma e le o se mea e ofo ai, aua latou te faia le galuega e tasi o le soifua maloloina. E talitutusa ma vailaau ma aʻafiaga i itu. Pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, e mafai e le tagata gasegase ona feagai ma aʻafiaga le talafeagai:

  • faaitiitia i le kulukose o le toto,
  • faʻanoanoa vaaia
  • Quincke le edema,
  • oso i luga o le nofoaga o tui,
  • atrophy o gaʻo gaʻo,
  • tausisia o le sodium i totonu o le tino,
  • gatete
  • lagona o le popole
  • vaivai,
  • pallor o le epidermis,
  • popole
  • faʻasoesa
  • taʻavale
  • fatu palpitations,
  • tiga o le ulu
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faigata le manava.
Toe foʻi i le laulau o mea

E leai ni maliega a fomaʻi poʻo fea o vailaau tuʻuina atu e sili atu ona aoga. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o Levemir e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le suka i lo Lantus. Ae ui i lea, o le pulea o le maualuga o kullukose plasma na saunia e Levemir ma Lantus e foliga tutusa lava. E le gata i lea, i le va o nei vailaau i le tulaga lava e tasi, o le lamatiaga lea o le hypoglycemia. I lenei tulaga, faatoa mafai ona e iloa po o le fea vailaau e sili ona lelei mo togafitiga o le maʻisuka pe a uma ona suʻeina se tasi ma le lua o fualaau faasaina ia te oe lava.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Auala e sui ai Lantus i Levemir

O le Levemir ma Lantus e tutusa lelei lava ma le inisalini o le tagata, lea ei ai ni nai feeseeseaiga i le va o latou lava, o lo o faʻaalia mai i lo latou gauai tele.

Afai o loʻo mafaufau le tagata maʻi pe faʻapefea ona fesuiai mai Lantus i Levemir, ona fautuaina lea e faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le amanaʻiaina o le soifuaga o le tagata maʻi, faʻatupulaia pe faʻamalosi faaletino.

Faʻafefea ona ola i se olaga ola maloloina ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka o se auala o le ola. Soo se ituaiga o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. E tatau i tagata maʻi ona tausia se tulaga o lo latou olaga atoa ...

O vailaʻau uma o se tupulaga fou o inisalini. E faʻatautaia uma ia maʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e tasi i le 12-24 itula e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le suka.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i se auala faʻafuaseʻi, o isi metotia e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le glycemic coma.

I le taimi o le togafitiga, o Lantus e faʻatonuina faʻapitoa i ni nai itula ile tasi, ia matauina le fua, talu ai ona o le fualaau faasaina ua umi se aafiaga. E matua faasaina le fefiloi o Lantus ma isi ituaiga insulin poo fualaau faasaina. O togafitiga e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi ma lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

Faʻapitoa

Glargin - inisalini, o se vaega o Lantus, o se faʻataʻitaʻiga o le hormone tagata ma faʻamavae i se tulaga le mautonu mo se taimi umi.

O le le faʻamalosia o isi vailaʻau e mafai ona le amanaia pe a faʻamaonia togafitiga mo tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, e mafai ona faʻafefiloi ma ni vailaʻau faʻalaʻau.

Faʻafitauli o le faʻaitiitia o le insulin

  • Faʻasalaga le toe galue. E tele lava ina maua i tagata matutua ma o le mafuaʻaga o le paʻu o le insulin.
  • Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi. I lenei vaega o tagata gasegase, o loʻo i ai le faʻaititia o le gluconeogenesis ma le vaivai ole gasegase o le insulin, ma o le taunuuga lea ua faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le hormone.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina e faʻatonuina i se mea faʻafuaseʻi i tagata gasegase e sili atu i le ono tausaga. E toʻatasi le toʻotoʻo e faia i le aso i le manava, sulu poʻo tauau. E fautuaina e suia le vaega o le talosaga ma faʻasologa mulimuli ane. O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua matua faʻasaina, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia.

Pe a suia mai le togafitiga pe a faʻaaogaina se isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻasaʻoina o togafitiga faʻatasi, faapea foʻi ma vailaau o insalini basal, e mafai.

Ina ia taofia le tupu mai o le hypoglycemia, o le fuainumera e faaitiitia i le 30% i le masina muamua o togafitiga. A o faagasolo lea vaitaimi, ua fautuaina e faʻaititia le fua o le inisalini pupuu e faʻamalosia ai le tulaga.

E matua faasaina le fefiloi poʻo le faʻafefeina o Lantus ma isi fualaau. O lenei mea e mafua mai i se suiga i le umi o le gaioiga o le viliina ma le faʻavaeina o mea faʻalauiloa. I le vaitau muamua o le togafitiga fou, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻaiʻuga

O le aʻafiaga pito sili ona ogaoga o togafitiga ma le faʻaaogaina o le fualaau oona Lantus o le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le numera o matuiā ogaoga ma le leai o ni taunuuga o le aveina o Lantus:

  • faʻataʻitaʻiga
  • bronchospasm
  • urticaria
  • retinopathy
  • lipoatrophy,
  • lipolypertrophy,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • osofaʻi anaphylactic,
  • Quincke le edema,
  • fula i luga o le nofoaga o tui.

E tatau ona manatua i lou mafaufau afai e tulaʻi mai nisi o nei tulaga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi e fetuutuunaʻi le togafitiga togafitiga. O se faʻagasologa uumi o faʻamaoniga faʻapitoa e afaina i le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi seia oʻo i le oti.

E mafai ona maliu mai le maʻisuka

O le maʻi suka o le maʻi masani lea o le endocrine. O se maʻi faʻamaʻi. O aso nei ...

Aisea e manaʻomia ai le inisalini umi

O le insulin Lantus umi, Levemir poʻo le Protafan e manaʻomia ina ia tumau ai le sugar sugar masani. O sina vaega ole inisalini e salalau i le toto o le tagata i taimi uma. O lenei tulaga ua taʻua o le tala (Basal) o le insulin. O le pancreas o loʻo tuʻuina atu pea le insalulin, 24 itula i le aso. E le gata i lea, i le tali atu i se taumafataga, na ia faʻateleina foi le lafoina o vaega tetele o le inisalini i totonu o le toto. E taʻua lea mea o le bolus dose poo le bolus.

E faʻalauteleina le faʻamalosia o le insulin mo se taimi puupuu. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga vave le suka maualuga e tupu ona o le faʻasalaina o mea taumafa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas e le maua ai le insalini basal poo bolus. O le inisalini ose inisopaini e maua ai le inisalini, faʻasolosolo ile insulin. E taua tele e leʻo "eli" e le tino ona lava aʻafiaga ma e le tupu i le ketoacidosis o le maʻisuka.

Aisea e mafua ai le inisua o le inisalini Lantus, Levemir poʻo le faʻamalosiina:

  1. Faʻamaonia le anapogi toto toto i soo se taimi o le aso, aemaise i le taeao.
  2. E puipuia le maʻisuka ituaiga 2 mai le liliu atu i le maʻisuka ituaiga 1.
  3. I le maʻisuka ituaiga 1 - tausia se vaega o sela o le peta ola, puipuia le pancreas.
  4. O le puipuia o le ketoacidosis o le maʻisuka o se faʻalavelave matuia, faʻamaonia.

O le isi sini o le togafitia o le maʻisuka ma le umi o le inisalini o le taofia lea o le oti o nisi o lapopoa peta pancreatic. Injections o Lantus, Levemir poʻo Protafan faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu. Talu ai ona o lenei mea, e itiiti ifo i le lua beta na maliliu, o le tele o ia mea e ola pea. Inisictions o le inisalini tele i le po ma / poo le taeao e faateleina ai le avanoa o le maʻisuka ituaiga 2 o le a le oʻo i le maʻisuka ituaiga ogaoga. E oʻo lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, afai e mafai ona tausia se vaega o sela beta, o le a faʻaleleia le vasega o le maʻi. Sugar e le faʻafefe, tumau vavalalata vavalalata masani.

O le inisalini umi o loʻo faʻaaogaina mo se faʻamoemoega e sili atu ona ese nai lo le inisalini ose gaioiga muamua ao le i taumafa. E le o faʻamoemoe e faʻaitiitia le toto toto i le maeʻa ona 'ai. E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina vave le suʻeina o le suka pe a faʻafuaseʻi ona oso i totonu ia te oe. Aua o le inisalini ua leva ona gaoioi e tuai tele mo lena. Ina ia faʻaaogaina meaʻai e te 'ai, ia faʻaaoga se inisalini pupuu pe sili-puupuu. E tutusa lava mo le vave aumaia o le suka maualuga i le masani.

Afai e te taumafai e fai pe o le a le tele o ituaiga inisalini e mafua mai ile inisalini lautele, o le a oʻo ina sili atu le mativa o le maʻisuka togafitiga. O le tagata gasegase o le a iai pea faʻalavelave i le suka o le toto, lea e mafua ai le vaivai ma le atuatuvale tumau. I totonu o ni nai tausaga, o le a tulaʻi mai ni faʻafitauli ogaoga o le a le mafai ai e se tagata ona le atoatoa.

Tuua Lau Faamatalaga