E mafai ona ou suʻeina aspirin ma faʻamalosi?

Aspirin ma Analgin ua faʻaaogaina e faʻamafiesea ai le tiga pe faʻaititia ai le faʻaogaina o le faʻaleagaina. O i latou uma e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory ma e iai ni uiga masani, ae o fualaau eseese ia e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le aafiaga.

Aspirig gaoioiga

Aspirin e iai i le vaega o vailaʻau faʻasaina a NSAID. O le elemene aoga o le acetylsalicylic acid, lea ei ai lona aafiaga antipyretic ma le faʻaaogaina o le inflammatory. E faʻaaogaina mo faʻafitauli o le tiga o faʻalapotopotoga.

Aspirin o loʻo i ai le toto-thinning property ma e masani ona faʻaaoga i le cardiology ma le phlebology mo togafitiga ma le puipuia o maʻi fatu.

Le aafiaga o le Analgin i le tino

O le mea autu autu o le Analgin o le metamizole sodium, lea ei ai lona malosi mamana. Ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga, o le fualaau faasaina e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le tele o atunuu, ae o lo tatou atunuu ua faʻaaogaina i lala uma o vailaʻau.

Faʻaaogaina le faʻaaoga mo le nifo, taliga, manstruality, maʻi tiga. O loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase i le taimi o le toe faʻaleleia o taimi pe a uma le taotoga e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamalolo le mumu.

E faʻapefea ona ave faʻatasi Aspirin ma Anal?

Aspirin ma le Analgin e sili ona lelei i le auala o se vaifofo mo le tuiina, ae le o totonu o fualaau, e ui lava e mafai ona faia se tuufaatasiga. Faatasi ai ma le fiva ma le vevela, e tupu mai ai le toto o le toto, o lea ua faaopoopo ai le isi vailaʻau i le tuufaatasiga - No-Shpa. O lea meafaigaluega e taua o le tolu.

Ina ia faʻaitiitia le vevela, o vailaʻau uma i le 2 ml o loʻo faʻafefiloi i se tui se tasi. Afai e faʻaaoga fualaʻau, ona tatau loa lea ona inu faʻatasi faʻatasi. Afai e tulai mai le fiva, pe a uma le 6-8 itula, ona toe ave lea o le tolu.

Faʻaiʻuga

Afai o vailaʻau uma e ave i le i ai o faʻasagaga poʻo le gasegase e le o matauina, e mafai ona tutupu ni uiga leaga:

  • taʻavale, suʻamuʻu, vulu, manava manava,
  • se faʻafefe faʻafefe i foliga o Quumeke o le edema, o le vevela o le paʻu o le paʻu,
  • o le ate ma le gaioiga galue,
  • toto i totonu
  • Atinaʻeina o se faʻafitauli o le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻamatala togafitiga i le maualuga o le tino, vevela ma tiga i le tino mai faʻamaʻi eseese:

  • malulu
  • fulu
  • faʻamaʻi o le masukoskeletal system poʻo le cardiovascular system,
  • SARS.

E tatau ona maitauina o le aveina o nei tupe e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi.

Aspirin gaoioiga

Aspirin o se vailaʻau e le o se mea e faʻamalosi ai fualaau faʻamaʻi. O lona elemene aoga o le acetylsalicylic acid. O fualaau faasaina e tele ituaiga o gaioiga, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le tele o fomaʻi. O faʻamalositino autu o aspirin:

  • toto toto
  • antipyretic aafiaga
  • E i ai lona malosi faʻapitoa mai le tiga o le ita, paʻu, ma le tiga ma le maso o le muso.

Acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaaogaina i le cardiology field mo togafitiga umi o pathologies o le cardiovascular system. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina e faʻafefe ai le vevela

Aspirin ma Analgin fesoasoani e vave laveaʻi le tiga i tulaga eseese ma patho ma e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le vevela.

Aafiaga tuʻufaʻatasia

O nei vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi. O lenei tuʻufaʻatasiga e mafai ai e oe ona faatea ese le tiga ma faʻamaonia le vevela. Peitai, e tatau ona faʻaaogaina na o le vevela vevela ma le fiva. I lenei tulaga, o nisi taimi e suia ai le ASA e Paracetamol, Ibuprofen poʻo le Diphenhydramine. I lenei tulaga, e sili atu le talanoa ma le fomaʻi muamua.

E tatau ona e aumaia i lalo le vevela?

Hyperthermia, poʻo se tulaga faʻapitoa, o le faʻaalia o le tino i le faʻaogaina o le faʻaogaina. O le maualuga o le vevela ua faailoa mai ai ua faʻaalia le puipuiga puipui. E sili atu i le interferons ma immunoglobulins e faia i totonu o le tino. I lalo o ia tulaga, o le pathogen e sili atu ona lemu. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e taumafai i taimi uma e ave se antipyretic i se taimi vave e mafai ai.

Fai mai fomai e le manaomia le inu o fualaau i le vevela o le 38 ° mo tagata matutua. O le mea moni, o se faailoilo lea e iloa ai le faʻatoaagaina o puipuiga puipui. O lenei vevela e fesoasoani i le tino e tetee atu i faʻamaʻi.

Ae ui i lea, ei ai tuusaunoaga i soo se tulafono. Ma e na o uiga taʻitoʻatasi o le tino e faʻalagolago pe tatau ona tau i le telefoni poʻo leai.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Aspirin ma Analgin

O le tuufaatasiga o le Analgin + Aspirin ua faatonuina mo le vevela vevela, o le gavelle tuutuuga na mafua ona o le aafia o pathologies. Afai o le vevela o le vevela o le tino e fesootaʻi ma le mumu o le faʻaopoopoga poʻo le toto, o le a faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau e le o le toto. Faatasi ai ma veins varicose, o lenei tuufaatasiga e faʻaaoga lelei.

O afea e tatau ai ona faʻaitiitia le vevela?

O nisi tagata e faʻafeiloaʻia le televaveina vave faigofie. I le taimi lava e tasi, latou te faʻamautuina atoatoa le gafatia galue ma gaioiga. O isi, e tusa lava pe itiiti ifo le vevela i le vevela, latou te maua ni lagona le lelei.

O le mafuaʻaga lea e le mafai ai ona fai atu ma le manino pe afai e tatau ona ave vailaʻau antipyretic. O lenei mataupu e fofo taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi ma le tulaga o togafitiga. E taua tele le ave o laumei i le vevela o le 38 ° mo tagata matutua pe afai e matauina uma le leaga o le fiva. I lenei tulaga, e leai se manaʻoga e faʻasalaina le tagata maʻi.

O nisi taimi e fautuaina e fomai e tau e tusa lava pe maualalo le vevela. O lenei tulafono e faʻaaogaina i tagata o loʻo mafatia mai nisi faʻafitauli.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E tatau ona ave fualaau mo tagata matutua i mataupu nei:

  1. O le vevela e maualuga i luga o le 38 ° -39 °.
  2. O le tagata maʻi e maua i faʻamaʻi fatu cardiovascular poʻo maʻi masani o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻalavelave. O nei maʻi e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela, ae le o le faatagaina e tulaʻi i se tagata taua.
  3. Tulaga ogaoga o se tagata ei ai le hyperthermia.
  4. Tagata maʻi (e masani lava o uiga masani ia o tamaiti) oe e faigofie ona tali atu i fiva ma le faʻavevesi. E matuā lamatia tele mo na tagata e faʻatagaina le faʻamalosia.

Contraindications i le faʻaaogaina o Aspirin ma Analgin

O vailaau faafomai e iai foi ni tapulaa tutusa i lo latou faaaogaina. Faatasi ai ma:

  • faʻamaʻi ogaoga o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract),
  • hypersensitivity i vaega o vailaau,
  • fofo ma le le mafaia o le ate.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻaleagaina e togafitia ai tamaiti, faʻatalanoa se tamaititi.

E tatau ona manatua i le mafaufau faapea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei vailaau, o le a ono tupu mai ni faʻaaliga le lelei.

Le manatu o fomaʻi

Elena Gerasimova (pediatrician), Lipetsk

O nei vailaʻau saogalemu ma taugofie e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti. O le tele o taimi latou te maua lemu e le tino. I se tulaga e le masani ai, ei ai se mea e ono tupu i se tamaitiiti. Ina ia aloese mai lenei mea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le Analgin i le aspirin.

Alexey Viktorovich (cardiologist), Chelyabinsk

O le aspirin ua faʻamatalaina i tagata gasegase o se vaega o togafitiga faʻapitoa o maʻi o le cardiovascular system. Ou te faʻaaogaina au tala. O le vailaau faʻafuaseʻi e fesoasoani e aveesea le tiga o le ulu ma le maʻi tiga.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, o le aspirin o loʻo faʻaalia ai le sili ona aoga.

Patient Reviews

Victoria Koshkina, 28 tausaga, Moscou

Aua nei faʻaaogaina se tuufaatasiga o nei oloa tau vailaau. Ae ui i lea, na fautuaina talu ai nei e le fomai le faʻaaogaina e faʻafefe ai le tiga o le paʻu. Sa fesoasoani vave fualaau faasaina. O lea la ou te tausia pea i latou.

Irina Ilinchenko, 59 tausaga, Surgut

Na maʻi le tama teine ​​a laʻu tama e 10-tausaga, o lea na vave ai ona ou valaauina se fomai i loʻu fale. Na ave e le foma se fiva i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. Na faʻamautu le tulaga o le tama ile 20-30 minute.

O manatu o fomaʻi i luga o le fetaui o Aspirin ma Analgin

Ivanna Sergeevna, pediatrician, Eagle

I le taimi muamua, o se tolu o Aspirin ma Analgin sa masani ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le vevela i tamaiti o vaitausaga eseese. O le taimi nei o loʻo faʻaaogaina e fomaʻi le falemaʻi lenei metotia. O se tamaitiiti mai le 1 tausaga i le 12 tausaga ua fautuaina e faʻaaoga suppositories i le tuufaatasiga ma le Analgin ma le Diphenhydramine (Analdim).

Igor Semenovich, fomaʻi, Magnitogorsk

E ui lava i le tele o aʻafiaga o le itu ma fomaʻi, o le faʻafefiloi o le metamizole ma le acetylsalicylic acid vave ma lelei le faʻamalolo o le mumū, tiga ma fiva. I nisi tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se tuufaatasiga.

Aspirin Eleiga

O le gaioiga malosi o le acetylsalicylic acid. E faaopoopo atu i ai le microcrystalline cellulose ma le puletini o sana. O le meafaigaluega e mo le vaega o NSAID. E faia e ala i le afaina o le cycloxygenase ma le taofia o le gaosiga o prostaglandins. A maeʻa le pulega, o le vevela e faʻaititia i tulaga masani masani, faʻalauteleina toto toto, faʻaitiitia le tiga ma le mumū. I le gasologa o le aso, o loʻo tumau le malosi o le antiplatelet. Latou te aumaia ni meaʻai i Siamani ma Suitiselani. O le tau i le fale talavai e 260 rubles.

E faʻapefea ona galue le Analnar?

O fualaau faasaina e aofia ai le metamizole sodium, stearate calcium, masini pateta, suka ma talc. Metamizole sodium e taofia ai le gaioiga o le cycloxygenase, e taofia ai le fausiaina o prostaglandins. A maeʻa le faʻaaogaina, faʻafeiloaʻi le vevela, faʻalauteleina le paʻu o le tiga. O le atinaʻeina o le mumū e taofi. I totonu o le toto, o le mea o loʻo gaoioi e naʻo le faʻaaogaina o le puleaina. E maua le suiga i le ate ma ua faʻamalosi e fatugaʻo. Tuu atu i Rusia. Tau - mai le 15 i le 90 rubles.

I le vevela

E sili atu i tagata matutua le tuiina o se iniseti intramuscular e faavae ile Diphenhydramine, Analgin ma Papaverine. I le leai o fualaau, o le 500 mg o Aspirin ma Analgin e mafai ona ave muamua. O le a mafai ona faʻaitiitia le vevela ile 15-30 minute.

Mo se faʻafefe, ave 250 mg o vailaʻau taʻitasi. O le fuataga lava lea e tasi e faʻamatalaina mo le tiga o le ulu ma le toothache.

Faatasi ai ma se malulu, o tamaiti e sili atu i le 15 tausaga le matua ua tuʻuina atu i le 1/6 pusa o Analgin ma Aspirin. Inu le tele o vai. Faʻatasi le faʻailoga.

Le tuufaatasiga o le Analgin ma le Aspirin ma isi vailaau

I le vevela, e mafai ona faʻaaogaina le Analgin ma le Papaverine ma le Diphenhydramine. O le tuiina o vailaau e fesoasoani i le maualuga o faʻamaoniga o le vevela, pe a matauina se vaʻa o vaʻa ma faʻavaivaia vae. O fualaau nei e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi e tasi:

  • Meli
  • ethanol
  • glucocorticoids,
  • Digoxin
  • faʻaipoipo
  • fofo
  • Allopurinol,
  • togafiti
  • Penicillin
  • mea eletise.

O le faʻatinoina o tupe e faʻaleleia ai le propranolol, mea faʻasao. O le gaioiga o le hypoglycemic and antihypertensive drugs, tuusaʻo tuusaʻo, Indomethacin, heparin, faʻatuputeleina o le diuretics.

Mea e manatua

Faʻaaogā fualaau i le vevela, e manaʻomia e tagata matutua ona mulimuli i nisi o fautuaga a fomaʻi:

  1. Avea ma se mea e tatau ona inu tele. O vailaʻau faʻasaina e aunoa ma le matauina o le tatau ona tatau ona inu.
  2. O metotia faa-tagata, na o le tapeina o le tino i le vai i le potu vevela masani e aoga.
  3. E fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻavae i le vevela mo tagata matutua e faʻavae i paracetamol, acetylsalicylic acid, ibuprofen ma sodium metamizole.

Lisi o togafitiga lelei mo le hyperthermia

Ua faʻatuina e vailaʻau faʻapitoa o vailaau faʻasaina le tele o vailaau faʻasaina. O fua nei e sili ona masani ona faatonuina mo le vevela i tagata matutua.

List of effective antipyretic drugs:

E ui lava i ituaiga vailaau eseese, toetoe lava oi latou uma e faavae i luga o se tasi o vaega e 4 (po o se tuufaatasiga o ia mea):

  • acetylsalicylic acid
  • paracetamol
  • ibuprofen
  • metamizole sodium.

O mea nei e fuafuaina ai le aoga o fualaau oona i luga i le vevela maualuga.

Tulaga mataʻutia - o le a le mea e fai?

O nisi taimi e iai faʻasalalauga pe a tele le maʻi i le fiva, o le koluma thermometer e maualuga tele numera. I ia tulaga, e manaʻomia le faia faanatinati.

O le faʻaaoga vave (ma sili ona aoga) o le a avea ma mea e faʻafefe mai le vevela. E mafai e tagata matutua ona ulu atu i le paluga o le lytic.

E aofia ai se tuufaatasiga o ampoules:

Afai e leai ni fualaau oona i totonu o lau pusa vailaʻau, ona e valaʻau loa lea i se falemaʻi. O le a latou faia se tui.

O le Paracetamol ma tapenaga sauniuniga o le a fesoasoani lelei mo tagata matutua e faʻatasi ma le papatini aspirini. Ae ui i lea, ia manatua o lenei mea e matua afaina ai lou tino.

E sili le valaʻau i se falemaʻi pe a faitau le vevela i fafo. Afai e te toilalo e aumai le vevela, e mafai ona mafua ai ni ogaoga ogaoga. O le iʻuga o le hypermiamia, o le tagata maʻi o nisi taimi e faʻavaivaia ai, faʻavalea o toto toto. I nisi tulaga, o le manava e mafai ona taofi ma oʻo lava i le maliu e mafai ona tupu. O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻuina atu o se tagata o loʻo "susunuina" mai le hyperthermia i lima o fomaʻi fomai.

Ma o lenei o le a tatou iloiloina po o fea fualaau mo le vevela o tagata matutua o le a aumaia ai le toomaga sili.

O fualaau faasaina "Paracetamol"

O lenei fualaau faasaina ei ai le antipyretic, analgesic ma le malosi e puipuia ai le inflammatory. E galue i luga o le tino e ala atu i nofoaga autu o le tiga ma le vevela.

O le tuʻituʻiina o le vevela i lenei vailaʻau, e tatau ona matua tausisia le fua. Mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga le matua, o le tulaga masani e 500 mg o Paracetamol. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 4 g. A leai, o le faaleagaina o le ate e le manaomia e mafai ona tupu. E oʻo lava i lenei vailaʻau e sili ona faʻaogaina i lalo o le vaavaaiga ma luga o le fautuaga a se fomaʻi.

O le fualaau faasaina "Paracetamol" ua solia i tagata o mafatia mai:

  • o le ava malosi
  • hypersensitivity i mea galue malosi,
  • ogaoga le solia o fatugaʻo, ate.

O le vailaʻau "Ibuprofen"

O lenei fualaau faasaina ua taua o le vailaau lona lua o le saogalemu, o lona lua lona lua i Paracetamol. E masani lava, e fautuaina e fomai le faaaogaina o fualaau faasaina "Ibuprofen" mo tagata matutua. Ae maise lava pe afai o meaʻai o loʻo i luga o loʻo faʻaosofia ai ni mea e afaina ai le tino poo ua leai se aoga. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Ibuprofen" e iai sona aafiaga sili ona leaga e tetee ai.

Faatasi ai ma ni uiga le lelei, e mafai ona tulai mai faaletonu o le gastrointestinal tract:

E tatau ona ave laulau pe'ā uma ona 'ai. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i luga o le mucosa gastric. Ole fua maualuga o aso taitasi mo se tagata matua e 1200 mg. Ia mautinoa ia matauina le va o vaʻa o papa. E mafai ona faʻaaogā se faʻasolosolo toe faʻaluaina pe a uma le 4 itula.

O lenei meafaigaluega e matua faʻasaina i le i ai o le gaʻo.

O fualaau faasaina "Aspirin"

E i ai se manatu fefiloi e uiga i lenei vailaʻau. O nisi tagata gasegase e manatu o se panacea mo soo se maʻi. O isi e faamamafaina le afaina mai le faaaogaina o fualaau faasaina. Afai tatou te mafaufau i ai mai le manatu o mea tau antipyretic, o le vailaau "Aspirin" e aoga tele. Ae maise lava i le tele o manaʻoga, o ituaiga nei o fualaau faasaina, o loʻo avanoa i fualaau faʻasa.

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina e taʻitasi. O se tasi fuataga e mafai ona ese mai le 40 mg i le 1 g. O le vailaʻau e mafai ona faʻaaoga 2-6 taimi i le aso atoa. Ole fua ole aso ole 150 mg - 8 g.

E le tatau ona galo ia i tatou le ogaoga o faʻamaʻi. O le vailaʻau "Aspirin" e le tatau ona faʻaaogaina e tagata taʻitasi na faʻamaonia nisi togafitiga.

  1. O gasegase gasegase. O le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga le lelei i luga o le mucosa gastric.
  2. Hemophilia. O le vailaau fesoasoani e fesoasoani i le vevela o le toto. Faatasi ai ma nisi o faʻafitauli, e ono mafua ai ona ogaoga taunuuga.
  3. Maʻisuka O lenei meafaigaluega e vaivai ai le toto suka. O le mea lea, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o le aspirin faʻamalositino mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, e faʻasaina le vailaʻau i mea nei:

  • fomai diamorrhagic,
  • toto maualuga
  • faʻailoga faʻasolosolo,
  • leai o le vaitamini K,
  • maʻitaga
  • faʻasologa o le tino, faʻaletonu o le tino,
  • lactation period.

O fualaau faasaina "Ibuklin"

O se meafaigaluega tuʻufaʻatasia lea, o loʻo i ai mea taua e lua:

O le vailaʻau e lelei le faʻafefeina e le tele o tagata gasegase. O loʻo i ai se faʻafitauli lelei ma lelei le faʻaitiitia o le vevela.

E fautuaina tagata matutua e ave le 1 laulau i le tolu taimi i le aso.

O le tele o faitioga mo lenei vailaʻau o:

  • afaina o gastrointestinal (ulcer, gastritis),
  • maʻitaga
  • o le ava malosi,
  • lactation period
  • togafitiga o fatugaʻo, ate.

Faaiuga

Aʻo leʻi faʻaaoga fualaau i luga o le vevela, e tatau i tagata matutua ona faitau faʻasinoala pe fefesoʻotai se fomai O ia faiga o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga e le manaʻomia.

O le faateleina o le vevela o le tino e le gata ina maua e lagona, ae ona o le tino e leaga ma o loo taumafai e foia le faafitauli na tulai mai. Ina ia feagai ma fiva maualuga, o le falemaʻi e ofoina atu le tele o fualaau oona, o se tasi o avanoa muamua o loʻo i ai faʻamaʻi. Ae e mafai ona tuʻuina atu le "Faʻamatalaga" mai le vevela i tamaiti? O fua, foliga ma le faʻaogaina o lenei vailaʻau e tatau ona malilie i le fomaʻi, aemaise lava pe a sau i le tamaititi.

Se vaega o talafaasolopito

E le lava le malosi, ae o le vailaʻau, lea e lauiloa i Rusia i lalo o le igoa "Analgin" ma o loʻo faʻaaogaina e avea o se vailaʻau ma antipyretic, na toe maua i tua i le 1920. O le saienitisi Siamani o Ludwig Knorr, o le na suʻesuʻeina le kemisi o meaola, na maua ma suʻesuʻeina le gaosiga o vailaʻau kemini o le pyrozole. O le vaega lenei o le vailaau vailaʻau metamizole sodium, ua taua o le "Analgin," na ulufale mai.

E ono mafai ma le faʻaeteete

E pei o le tele o fualaau oona, o le "Analgin" e lua lona aafiaga i le tino o le tagata: i le tasi itu, e fesoasoani i le aveesea o le tiga ma le vevela, ma i le isi itu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina i le lautele ona o itu. I le tele o atunuu, o le metamizole sodium ua faasaina ona o le lamatiaga o faafitauli i le ituaiga o agranulocytosis - o se faaitiitia o le maualuga o leukocytes i totonu o le toto, lea e sili atu ona faigofie ai le tino i siama ma sigi. I aso nei, o le fualaau faasaina "Analgin", o faailoilo mo le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i faatonuga, ua faʻamaonia mo le faʻatau atu i le falemaʻi o fesoʻotaiga o Rusia e aunoa ma se faʻasologa o le fomai, ae ua aveesea mai le lisi o vailaau taua.

Antipyretic analgesic

Pe a faatonuina le fualaau faasaina "Analgin" mai le vevela, e tatau ona matua tausia lelei le fua faatatau mo tamaiti ina ia aloese mai le tupu mai o se mea leaga. Metamizole sodium, o le vailaau galue o lenei vailaʻau, ei ai lona malosi o le auiliili o le mafaufau ma le antipyretic, ma o lenei vailaau e itiiti sona aʻafiaga. O le faʻaaogaina o le "Analgin" e pei o se antipyretic e sili atu ona lelei pe a faʻatusatusa i isi faʻamaonia masani e pei o le ibuprofen poʻo le paracetamol. Ae afai e te faʻatusatusaina le "Analgin" ma le "Aspirin", o le a sili atu le lelei o nei mea i le vevela maualuga.

O le a le taimi e faʻaaoga ai?

O le fualaau faasaina "Analgin" e faaitiitia ai le vevela ma aveesea le tiga i le tele o tulaga. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e:

  • algodismenorea (maʻi pagatia),
  • tootai
  • biliary colic
  • tootoo o le intestinal
  • faʻataʻitaʻiga
  • migraines ma isi ulu tiga
  • faʻaleagaina
  • mu tiga
  • mimita post-traumatic
  • tamaʻi tama
  • sciatica
  • tiga faʻatasi
  • Iniseti e afaina (o se faʻafefe o le tino i foliga o tiga i luga o le saite o se mai ma fiva).

O tulaga le mautonu e masani lava ona tupu ma lagona tiga o eseese ole etiologies ma nofoaga. O le mea lea, "Faʻamatalaga" i luga o le vevela mo tamaiti (o le metotia e faʻaaogaina e tusa ai ma le tausaga e pei ona faatonuina e le fomaʻi) poʻo mo tagata matutua e masani lava ona faʻatulagaina.

Faʻasalaga

I le tulaga o se faʻalavelave maualuga, o aʻafiaga leaga e faʻateleina. O loʻo i ai le gasea, vomiting, faʻaitiitia le toto maualuga, ua faʻalavelave le fatu. E faigata mo le maʻi ona manava, faafitauli ma gaʻo ma le ate, e faʻaitiitia le vevela o le tino, ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Fesoasoani Muamua - gasegase oona, taumafa o tagata e faʻafeiloaʻi.

I totonu o se falemaʻi, o loʻo faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa. E mafai ona manaʻomia le siama.

Aso faʻauma

O le soifua maloloina o le 5 tausaga.

O se tasi o fualaau o fualaau o le Paracetamol. E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti ma tagata matutua. Sui le faʻatasi ma vailaʻau o loʻo i ai le nimesulide.

Paracetamol, Suprastin ma No-shpa o le a fesoasoani e aveesea le vevela.

I le tuufaatasiga, o Paracetamol ma Ibuprofen, Cefecon poʻo Ibuklin e faʻaaogaina. E mafai foi ona faatauina i le fale talavai Teraflu, Nurofen, Ferveks, Rinza, Coldrex.

Tau fualaau faʻatau

O le tau o Aspirin e 260 rubles, ma Analgin - mai 10 rubles.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina na faatonuina e le fomai mo fiva. Faatasi ai ma fesoasoani a le Diphenhydramine e fesoasoani e faʻamaonia le vevela ile 20 minute. Le mautonu i totonu o maso, o le tiga i totonu o malumalu e mou atu. Afai e te tagofia fualaau oona i ni pepa, e tatau ona e faia lenei mea pe a uma se taumafataga.

Elena Igorevna, fomaʻi

O le tuufaatasiga o le Analgin ma le aspirin o se antipyretic aoga. E mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le acetylsalicylic acid i mataupu faʻafuaseʻi. Faʻailoa i ni pepa, ma i le vevela maualuga i inisiua. E faʻamaʻi lelei le tiga ma le vevela, ma o le aspirin e faʻaleleia lona aafiaga. Ina ia fesoasoani i fualaau, e tatau ona e inu tele vai ma matau le moe.

  • Pancreatitis Espumisan Emulsion
  • Faʻasalalauga ma pancreatitis uʻamea Rehydron
  • Tausiga o Picamilon ma Mekisidol
  • E mafai ona ou aveina le bifidumbacterin ma le lactobacterin faatasi?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

E faapefea ona gaosia?

O le fualaau oona "Analgin" e maua i le tele o ituaiga:

O ituaiga uma o le faʻatagaina o fualaau faasaina e faʻaaogaina i nisi tulaga. O lea la, o le pepa laulau e faigofie mo le faʻaaogaina e tagata matutua. Mo tamaiti mo na o togafitiga faafomaʻi e faigofie tele ona faʻaaoga moligao. Injections ei ai, sei tatou fai atu, gaoioi vave.

Pusa mai le vevela "Analge" i totonu o la latou tuufaatasiga 500 mg o le vailaʻau oona metamizole sodium. I le avea ai ma vaega faaopoopo, o mea e fai i luga o le papa e pei o le magnesium stearate, talc ma / poʻo le maso e masani ona faʻaaogaina. O suppositeories e aofia ai le 100 poʻo le 250 mg o le vailaau faʻasaina i le iunite. O le tuufaatasiga o le vai fofo e aofia ai le 500 mg o metamizole sodium mo le 1 ml o fofo. E mafai ona maua ni faʻalautele i se voluma o le 1 poʻo le 2 ml.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le vevela i le "Faʻamatalaga"?

O fualaau ua taʻua o le "Analgin" o loʻo i ai le malosi e faʻanoanoa ai le tiga ma le vevela o le tino i le taimi o le fiva. O nei aʻafiaga e maua ona o le mea moni o le metamizole sodium, ma o le mea galue malosi lenei o le Analgin, poloka ai se vaega o enzymes e taʻua o cycloxygenases, oe nafa ma faʻamaoniga o faʻamaʻi - tiga ma fiva. E le gata i lea, o le "Faʻamatalaga" e faʻatele ai le faʻailoga o le tiga ma faʻaleleia ai le vevela o le tino. O luga o nei tulaga e faʻavae ai le faʻaaogaina o le metamizole sodium e avea o se vailaʻau.

Afai ei ai le fiva o le tamaititi

O le tuiina o le "Analgin" mai le vevela o se tasi lea o auala e sili ona aoga ma vave ona faʻaaogaina ai se fiva tiga. Faatasi ai ma lenei metotia o le faaaogaina o fualaau faasaina, o se vaega itiiti o metamizole sodium o loo maua i totonu o le toto e le suia. Ae faʻatasi ai ma le faʻafofoga tautala pe faʻatasi ai foi ma mea faʻapitoa, o lenei vailaʻau e le maua i le plasma toto. Metamizole sodium e oʻo atu i lana togafitiga i le 2 itula i le maeʻa ai o le laupepa, e ui lava e amata ona galue e avea o se antipyretic ma le faʻasolosolo fualaau faasaina 20-40 minute pe a maeʻa le pulega. E ui lava o isi vailaau faʻasaina o loʻo masani ona faʻataʻitaʻiina i le faiga o tamaiti, e mafai e le fomaʻi ona faʻaalia le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Analgin" i luga o le vevela mo tamaiti. O le tulaga i lenei mataupu e tatau ona matua tatau lelei ona amanaia le matua ma le mamafa o le tino o le pepe.

Le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga i tamaititi

Atonu o matua uma lava e mafaufau pe ono mafai ona tuʻuina atu le "Analgia" i le tamaititi mai le vevela, pe a oʻo mai le manaʻoga. Ae o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaoga mo togafiti faʻamaʻi o le vevela i tamaiti e pei lava ona faatonuina e se tamaititi. O le tele o taimi, o vailaau antipyretic o loʻo faʻamatalaina e faʻaaoga mo tamaititi - Paracetamol ma Ibuprofen. Ae o le "Analgin" sili ona lelei i le maualuga o le vevela, e ui lava o lona aafiaga e puupuu tele - na o le 2 itula. Afai e avatu e le fomaʻi le fautuaga mo le faʻaaogaina o le "Faʻamatalaga" mo le togafitia o se tamaititi, ona tatau loa lea i matua ona iloa pe o a ni vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina ai lenei vailaʻau:

  • Seʻia oʻo ile tolu masina, e faʻasaina lenei vailaau i togafitiga o le maualuga o le fiva.
  • O tamaiti e oo atu i le tausaga e fautuaina e faʻaaoga le "Analgin" i luga o ni mea e faʻaaoga ai le saʻo, vaevaeina o le moligao se tasi ma le 100 mg i le afa.
  • "Faʻamatalaga" mai le vevela o le tamaititi (3 tausaga) ua faʻatagaina e tuʻuina atu i se vailaau e 200 mg i le tulaga o suppositories.
  • Tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matua, e amata mai i le 3 tausaga, e mafai ona faapalepale i le 400 mg o le metamizole sodium i le aso e tasi i le tulaga o mea taufaasese.
  • O se tamaititi mai le 7 i le 12 tausaga le matua e tatau ona tuʻuina atu e le silia ma le 600 mg o le Faʻamatalaga i le aso.

Mo le laulau papaa o lenei vailaʻau, o le a tumau pea le foliga tutusa ma le faʻaaogaina o suppositories, ae o le laulau e tatau ona nutimomoia ma tuʻuina atu i le tama se meaʻai tele i le vai mamā e aunoa ma le lauti, susu po o le sua.

Pe a le mafai ona faʻaaoga le "Faʻamatalaga"?

O fualaau oona "Analgin", o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le tiga ma le fiva, e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga. Mo le faʻaaogaina o le metamizole sodium, o le mea galue malosi "Analgin", e tele faʻasolega:

  • talafaasolopito o agranulocytosis,
  • se tali atu i le metamizole sodium ma isi mea e maua mai i le pyrazole po o le pyrazolidine,
  • bronchial asthma ona o le faʻaogaina o le "Analgin",
  • afaina o le anemia,
  • gasegase le tumau i totonu o se laasaga laititi,
  • inisinia syndrome o fualaau oona o le vaega o faʻataʻitaʻiga poʻo vailaʻau e le o faʻamaʻi faʻasamaʻi,
  • faʻailoga faʻamaonia,
  • e leʻo faʻamatalaina togafitiga o taotoga faʻapitoa (faʻavasegaina o le ata faʻataʻitaʻi).

A faʻaaogaina le "Analgin" e pei o se antipyretic poʻo se faʻasoesa, e tatau ona manatua e le mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau i se vasega, e faʻaaogaina na o le faʻaitiitia o tiga le lelei ma le mafutaga o le vevela. O se suʻesuʻega agavaʻa ma le suʻesuʻega o le faʻamaʻi na mafua ai nei uiga, ma le lava togafitiga mo se mafuaʻaga ua tatau ai. Metamizole sodium e pasi i le susu o susu ma ala atu i le pa puipui o le placental, o lea e le tatau ai i tamaitai ona faʻaaogaina le faʻafitauli i le taimi o le maʻitaga ma le lactation.

O a ni faafitauli e mafai ona mafua ai le mauaina o le "Analgin"?

Afai e leai se faʻailogaina i le faʻaaogaina o le metamizole sodium ma o le vailaʻau o le Igilisi e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le vevela ma le tiga, e tatau ona e mafaufau ma le totoʻa i le tagata maʻi pe a uma ona faʻaaogaina le fualaau, talu ai e mafai e le Igiliki ona mafua ai faʻafitauli leaga nei:

  • o le atinaʻeina o agranulocytosis - o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto o le toto ma le faateleina o le numera o monocytes ma granulocytes, lea e mafua ai le faateleina o le gasegase o le tino o le tagata i aʻafiaga leaga o gaʻo ma siama,
  • granulocytopenia - o se faʻaitiitia i le maualuga o le toto granulocytes e faasaga i se tulaga lautele o se faʻaitiitia i le maualuga o leukocytes,
  • o le atinaʻeina o le thrombocytopenia - o se tulaga e mafua mai i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto platelet ma, o se taunuuga, o le faateleina o le toto o le tino ma faafitauli e ono tulai mai ma le taofia o le toto,
  • otaota - faʻavasegaina i totoga eseese ma masini,
  • manatu faʻapitoa - o le atinaʻe o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto,
  • o le nephropathy uluaʻi uluaʻi - e le o le siama o le gaʻo ogaoga o mea gaʻo - faʻaletonu,
  • faʻaalia o le vaʻaiaiga.

O le faʻaaogaina o le "Analgin" o se auala aoga, ae puupuu mo le faʻaitiitia o le vevela o le tino ma faʻasaʻo le tiga i le tele o faʻamaʻi. Ae o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e tatau ona matua faʻaeteete, tasi. E ui lava o le vaega o vailaau mo togafitiga e faʻatagaina ai le vailaʻau faʻamalosi e aunoa ma se fomaʻi, e le aoga le faʻaaogaina na o ia i togafitiga, naʻo le fomai e iloilo le tulaga o le maʻi, aemaise lava pe afai o lenei maʻi o se tamaitiiti, ma o le a tuʻuina atu fautuaga mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi leaga.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i meafaigaluega o loʻo i totonu o falelima uma. Acetylsalicylic acid, "Analgin", "Aspirin", "Paracetamol". O le a le eseesega i le va oi latou, o le a le mea taua? E mafai ona faʻamalosia faʻatoʻaga faʻamaʻi? E faapefea ona talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti? O le a tatou taulimaina nei mea uma i le gasologa o le tusiga.

Acetylsalicylic acid - o le a lea?

E toatele tagata e le mautonu, o le acetylsalicylic acid "Aspirin" poʻo le "Analgin"? Seʻio tatou suʻeina.

Acetylsalicylic acid ia te ia lava e le naʻo se vailaʻau faʻatasi ma igoa taʻitasi. O le vaega malosi lea e faʻatulagaina ai le tele o fualaau.

O le lauiloa sili ia i latou o mea nei:

  • "Aspirin."
  • Upsarin UPSA.
  • "Acetylsalicylic acid tablets."
  • "Anopyrine."
  • "Taofi."
  • Aspikol ma isi.

Acetylsalicylic acid, e le o fesoʻotaʻi faʻatasi i latou i soo se auala. O fualaau nei e eseese uma.

Faailoga mo le aveina o le acetylsalicylic acid

O le gaioiga malosi - acetylsalicylic acid - ua faʻaalia mo le tele o faʻamaoniga, faʻalavelave, faʻaleagaina:

  • E le faʻaaogaina angina pectoris.
  • Maʻi maʻi fatu lilo.
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻaleagaina o le tino.
  • Kawasaki maʻi.
  • Aortoarteritis.
  • Mitral valvular fatu cardia.
  • Thromboembolism.
  • Faʻafitauli o le Dressler.
  • Trombophlebitis.
  • Femafaufau ua maitauina i maʻi pipisi, afaina.
  • Faʻafitauli vaivai ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi o faʻavae eseese.
  • Neuragia
  • Ootia.
  • Migraine
  • Toothache
  • Myalgia ma isi.

O lea ua matou faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau oona mai le pusa fesoasoani muamua.

Pe o le acetylsalicylic acid ma faʻamalosi tutusa? Leai! O fualaau nei e eseese.

Ae o le "Aspirin" ma le acetylsalicylic acid e fesoʻotaʻi vavalalata. E pei, o le tagata faitau ua mateina. Acetylsalicylic acid o le vaega autu autu lea o Aspirin. O ausilali o le cellulose, masini pateta.

"Aspirin" e faatatau i fualaau faʻasaina-e le o le toto. E masani ona faʻaaoga ona o ona aʻafiaga matuia - o se antipyretic, analgesic ma le anti-inflammatory agent.

Faailoga ma le faʻasaʻoina mo "Aspirin"

O faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina e faapenei:

  • Tofo, tua, sooga, tiga o le ulu, mimilo (tiga o le muso), tiga i fafine i le taimi o tafaoga. E mafai ona faʻaaogaina mo le angina (pe a maʻi le tagata maʻi mai le tiga ogaoga).
  • Le maualuga o le vevela o le tino, lea e maitauina i le malulu, inflammatory, maʻi pipisi.

E taua le maitauina o le aspirin ua naʻo le matutua ma tamaiti e sili atu ile 15 tausaga le matutua e faʻaalia! E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina e tele faʻasolega:

  • Maʻi gastric, 12 ulutala duodenal, gasegase gastrointestinal liga.
  • Diathesis is hemorrhagic.
  • O le muamua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, faʻapea foi ma le vaitaimi o le susu.
  • O le faʻamalasea o le bronchia na mafua ona o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory drugs (NSAIDs), salicylates.
  • Taliaina o tupe e aofia ai le tele (i le maualuga o le 15 mg i le vaiaso).
  • Tausaga i le 15 tausaga. O faʻamaoniga ua faʻamaonia ona o le lamatia o le Reye syndrome.

E i ai se numera o faʻamaoniga ole aiga (faʻaaoga e mafai, ae naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi). O le lona lua o masina o le maitaga, gout, ate ma fatu fatuga, maʻi faʻamaʻi pipisi maʻi ma isi mea faapena.

Na matou maua ai o le "Analgin" ma acetylsalicylic acid o fualaau faasaina eseese. E faigofie mea uma. Acetylsalicylic acid o le vaega galue o Aspirin. Ma o le "Analgin" o se vailaʻau lea o lona gaosiga galue o le a metamizole sodium. Tagata e maua i totonu o fualaau - suka, talc, masini pateta, caliteum stearate.

Faailoga ma le faʻasaʻoina mo le "Faʻaaogaina"

O le mea autu o le vailaʻau o se faʻalavelave. I se isi faaupuga, faʻafefe, faʻasaʻo le tiga. O le mea lea o faʻamatalaga mo le mauaina o le "Faʻamatalaga" e faapenei:

  • Migraine
  • Tigā.
  • Myalgia.
  • Toothache
  • Paʻu faʻasalalau.
  • Algodismenorea.
  • Renal, pusi hepatic.
  • Fiafia mo faʻalavelave pipisi, faʻaogaina o le faʻaogaina.

Matou te iloa o le aoga aoga o le acetylsalicylic acid, "Analgin" i luga o le tino e tutusa lava - o vailaʻau e faʻasaʻo ai le tiga. Ae o le "Aspirin", e faaopoopo atu i lenei mea, e tau foi ma le vevela o le tino, e mafai ona tetee atu i nisi o faiga le lelei. O le mea lea, e sili atu le aoga nai lo Analgin. Ae ui i lea, o le lapoa tele ma le metamizole sodium (vaega malosi o le Analiz) o le leai lea o se leaga i tamaiti mai le 3 masina. E ui o le "aspirin" e mafai ona faʻaaogaina mai na o le talavou.

"Faʻailogaina" o loʻo i ai faʻasalaga nei:

  • O le gasegase i le pyramisoles, o mea e sili atu.
  • Faiga faʻamalosi o le tino.
  • "Aspirin" foma.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai le bronchospasm.
  • Faʻailoga e faʻalavelave ai hematopoiesis.
  • O le malosi o le ate ma le fatu fatu.
  • Tina pepe (e oʻo atu i le tolu masina).
  • Maʻi toto (aofia ai le anemia hemolytic).
  • O le maʻitaga (faʻaaogaina o vailaʻau i le aso muamua, i le ono vaiaso o le faʻataʻitaʻiga e sili ona lamatia mo se tamaititi).
  • Lactation.

Faailoga ma le faʻasaʻoina i le "Paracetamol"

Ave le "Paracetamol" ma isi vailaʻau faʻatasi ma lenei mea aoga i ia tulaga:

  • Fevela (fiva) mo le malulu.
  • Mama ma le agavaʻa - o nifo, ulu o le tino, neuralgia, tiga tiga, myalgia, migraine, faʻasolosolo.

O le tele o faitioga mo le aveina o Paracetamol e faapenei:

  • Ole gasegase ile vaega - o loʻo galue ma ausilali.
  • Tausaga e oo atu i le 6 tausaga (i totonu o fualaau).
  • Tala faasolopito o le ava malosi.
  • Le faʻaleagaina o le ate ma fatuga.

Aisea e tuufaatasia ai nei vailaʻau?

E toʻatele e naunau pe mafai ona faʻaaoga faʻatasi le Paracetamol, Analgin, acetylsalicylic acid. Aisea tatou te manaomia ai se paluga "papa" o fualaau faasaina lea ei ai sona aafiaga talitutusa i le tino?

E talitonuina o lenei tuufaatasiga e fesoasoani vave ma mo se taimi umi e aumaia ai le maualuga o le vevela pe afai, taitoatasi, e le mafai e vailaʻau ona faʻafefeina lenei galuega. Po o le aafiaga e le umi le umi.

Sei o tatou vaʻai pe a saogalemu le mauaina o se mea faigata, pe o le a le mea e mafai ona fai.

"Paracetamol", "Aspirin", "Fuaina"

E le taliaina lenei tuufaatasiga! O aʻafiaga ogaoga e ono afaina ai lou tulaga. "Paracetamol" i lenei faʻalavelave o se meafaigaluega faaopoopo. Ae o le tuufaatasiga "Acetylsalicylic acid" ma le "Analgin" e taliaina i nisi tulaga - o le a tatou toe iloiloina atili.

Aspirin ma Paracetamol

E pei ona ma matauina, e pei o se antipyretic, o le Aspirin ma Paracetamol e toetoe lava tutusa. E ui i lea, e eseese a latou vaega galue: i le mataupu muamua o le acetylsalicylic acid, i le lona lua - paracetamol.

"Paracetamol" ua avea o se tasi o auala sili ona saogalemu i le lalolagi e faasaga i le fiva. O le mea lea, e tuʻuina atu mai falemaʻi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. Ae o le "aspirin" e sili atu le maualalo o le vevela, aʻo tumau pea lona aafiaga mo se taimi umi.

E mafai la ona faaopoopo i le gaoioiga a Paracetamol ma Aspirin ma le isi itu? Leai, o se mea faigata e le talafeagai. O nei vailaau e le faamalosia e le tasi le isi i soo se auala. Ae e mafai ona e faʻaleagaina lou tulaga, talu ai o nei tupe uma e sili atu ona lelei aʻafiaga.

"Fetuʻaiga" ma "Aspirin"

O le tele o fono a tagata e fai mai o le "Analgin" ma le acetylsalicylic acid o le vaifofo aupito sili lea mo le vevela. E faapena?

"Faʻamatalaga" ma le "Aspirin" faʻatasi ma se meafaigaluega mamana. O le metotia talafeagai e tasi le laulau o fualaau taʻitasi. Manatua o aʻafiaga faʻapitoa matuiā o le a le mafua ai i se mea e tasi! I totonu o le afa itula, o le vevela, e oʻo lava i luga ma tumau, e amata ona faʻaitiitia.

Aspirin (acetylsalicylic acid) ma le Analgin faatasi - o se meafaigaluega tele! E naʻo le taimi e le mafai ai ona leai se malosi o fualaau faʻamalolo. I le taimi muamua, i le avea ai o se tulafono, latou te taumafai e ave ifo le vevela ma Paracetamol poʻo Ibuprofen.

"Aspirin" ma le "Analysis", i le faaopoopo atu i le vevela maualuga, e vave ona feagai ma faafitauli nei:

  • Ootia, toothache, tiga faʻatasi, tiga o musika.
  • Faailoga o le okeni, vailaau faʻamaʻi pipisi o vailaʻau.
  • Paʻu o le tiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi, radiculitis ma isi.

Ae matou te vaʻai i se mea taua: o vailaʻau e taulimaina na o faailoga, fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. Latou te le maua se togafitiga faʻapitoa! Ma ia taulimaina le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaumatia lona mafuaaga.

Afai o lou tulaga i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o le "Analgin" + "Aspirin" na faʻaleleia mo sina taimi, e te le manaʻomia le faʻaauau pea o ia lava vailaʻau. O le auala pito sili o le faʻafesoʻotaʻi lea o se tagata tomai faapitoa.

"Faʻamatalaga" faʻatasi ma le acetylsalicylic acid e mafai ona ave na o tagata matutua, ma mo i latou e leai ni faʻalavelave i fualaau faʻasaina i le taimi e tasi. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua, o se faʻalavelave faʻapitoa e vavaeeseina!

O lea e aotele ai. "Paracetamol" o le siaki pito sili ona saogalemu. "Faʻamatalaga" o se vailaau lelei mo le tiga. "Aspirin" ma acetylsalicylic e maua ai faʻamaʻaloga faʻapitoa, anti-inflammatory and antipyretic effects. Ae e sili atu o latou aʻafiaga, e solia i tamaiti. E faatagaina mo se tagata matua ona faia se tuufaatasiga o Aspirin ma Analgin i se tasi taimi i le vevela maualuga ma tiga ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga