Faailoga ma togafitiga o le hypoglycemic coma: tausiga faʻafuaseʻi mo le faʻamaʻi o le inisalini

O fua e taofi ai le hypoglycemia i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka-faʻaitiitia le togafitiga e tatau ona amata i le maualuga ole glucose plasma

• faʻamamaina o le le atoatoa o le inisalini,

• tau faasaga i le faʻamalolo ma le hypovolemia,

• Toe faʻaleleia paleni eletise ma le KShchS,

• faʻamaoniga ma le togafitiga o faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻatasi (faʻaosoosoina DKA pe faʻavaeina ona o lona faʻalavelave).

I le muaʻi sauni poʻo le potu faʻafuaseʻi:

1. Faʻaalia le auiliiliga o le glycemia ma le auiliiliga o soʻo se vaega o le urini i tino o le ketone,

2. Inisalini pupuu (ICD) 20 iunite / m,

3. 0.9% vaifofo o le sodium chloride gasegase i le fua o le 1 l / h.

I le potu maʻi tigaina poʻo le potu maʻi tigaina:

(o le togafitiga ole DKA e faia i le endocrinology / fomaʻi togafitiga).

Fomaʻi togafitiga

Faʻaauau ile Inisalini - Failalo le Faʻasologa(sili atu le pulea lelei ma le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia ma le hypokalemia nai lo le tulaga maualuga):

Vaʻaia (iv) inisalini togafitiga:

1. Fua muamua o le ICD: 0.15 iunite / kg IV bolus. O le fualaau manaomia ole aoina ile tui ole inisalini, 0.9% NaCl e faaopoopo i le 1 ml ma faʻaauau ona faʻaauauina (2-3 minute).

2. I itula nei: ICD i le 0.1 iunite / kg i le itula ile tasi o filifiliga:

-  Avanoa 1(e ala i le infusomat): faʻaauau pea le 0.1 iunite / kg / itula. Sauniuniga o le faʻafefe faʻafefiloi: 50 iunite o le ICD + 2 ml o le 20% albumin poʻo le 1 ml o le toto o le tagata maʻi (e puipuia ai le tui o le inisalini i totonu o le tino, o le 10-50% o le fua), e suia le volume i le 50 ml o le 0.9% NaCl.

- Filifiliga 2(i le le i ai o se mea vaivai): o se vaifofo ma se concentrations ICD o le 1 unit / ml poo le 1 le iunite / 10 ml o le 0.9% NaCl i / drip (+ 4 ml o le 20% albumin / 100 ml o se vaifofo e puipuia ai le insulin sorption).Faʻafitauli: Faʻasalaga o tootoo o le ICD i le numera o mataʻu poʻo le falaoa o le faʻafefiloi e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le aufaigaluega ma fuafua lelei, e faigata ona faʻasalaina ni atigi pusa.

- Filifiliga 3(sili atu ona talafeagai i le leai o se suʻega): IV faʻamaunuʻu bolus (faʻagesegese) 1 taimi / itula faʻatasi ai ma suauu i totonu o le kulimi o le faʻaaogaina o le masini. O le umi o le faʻaaogaina o le pharmacodynamic o le ICD i lenei tulaga e oʻo atu i le 60 minute.Faʻapitoa: e leai se togafiti o le inisalini (e te le manaʻomia le faʻapipiʻi o le albumin poʻo le toto i le fofo), faʻamaonia saʻo ma le faasaʻoina o le fuainumera o le aufaigaluega, itiiti le aufaigaluega nai lo le filifiliga 2.

3. O le togafitiga o le inisalini (i / m) (in / m) (faia pe afai e le mafai ona maua iv, faapea foi ma se foliga filemu o le DKA, i le leai o ni faʻafitauli o le hemodynamic)

Ole fuataga o le ICD 0.4 iunite / kg (afa - in / in, afa i / m), ona i / m i le 5-10 iunite / itula. Faʻafitauli: i le tulaga o le faʻavevesi o le microcirculation (faʻaitiitia, coma), o le ICD e sili atu ona leaga, o le umi o le nila o le tui inisalini e faigata ai ona tui, 24 inisictions i le aso e le lelei mo le maʻi. Afai e le faaitiitia le glycemia i le 2 itula i le maea ai o le togafitiga IM, latou te fesuiai i le pulega IV.

O le fua faatatau o le paʻu i le glycemia e le sili atu nai lo le 4 mmol / l / itula (tulaga lamatia o le fesuiaiga o le osmotic gradient i le va o le intracellular ma le extracellular space ma le cerebral edema); i le aso muamua, o kulūkose plasma e le tatau ona itiiti ifo i le 13-15 mmol / l.

Faʻafouina o le inisalini

Leai se faʻaitiitia i le 2-3 itula muamua

Faalua le fua o le ICD (e oo atu i le 0.2 iunite / kg), siaki le lava o le faamamaina

Se faaitiitia o le 4 mmol / L i le itula poʻo le faʻaitiitia o le glucose plasma e oo atu i le 15 mmol / L

Toto le isi fualaau o le ICD (0.05 iunite / kg)

Faʻaitiitiga> 4 mmol / L i le itula

Faʻasolo le isi faʻasologa o le ICD, faʻaauau pea ona fuafua glycemia i le taimi

Faʻaliliu atu ile togafitiga o le inisalini ile insulin: faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le tulaga, o le toto, o le plasma glucose levels ≤ 11-12 mmol / L ma le pH> 7.3, latou te liliu atu i le pulega a le IC i 4-6 itula uma e faʻatasi ma le IPD.

0.9% NaCl (i le laasaga o le plasma Na + faasaʻoina

Le fua faatatau o le faʻatagaina o KCl (g i le h)

pH e le aofia ai, lapotopoto

Aua le faʻaaogaina le potassium

Afai e le o iloa le K +, o le faʻafefeteina o le paluga oona e amata i le sili atu i le 2 itula talu ona amata le togafitiga o le inisalini, i lalo o le vaavaaiga o se ECG ma diuresis.

Faʻasaʻoga o le acidosis metabolic:

O le togafitiga o le faʻamaʻi o le acidosis metabolic i le DKA o le inisalini.

Faʻaaliga mo le faʻaofiina o le sodium bicarbonate:toto pH

E aunoa ma le fuafuaina o le pH / KHS, o le faʻaofiina o le bicarbonate ua faʻasoleina!

Mafuaaga o le hypoglycemic coma

Mai le taimi lava ia ua manino ai o le mafuaaga o le hypoglycemic coma ua faaumiumi le hypoglycemia. Mafaufau i mafuaʻaga autu o le hypoglycemia.

O le tele o taimi, o le hypoglycemic coma e atiina ae i tagata e maua i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le le lava o le puleaina o le insulin i le peta suauu o le pancreas. O nisi taimi, e mafai ona tumau pea le faʻaaogaina o le inisalini i le tulaga masani, ae mo mafuaʻaga e le mafaamatalaina, o suauu e maua i le insulin-specific receptors e le toe faʻaaogaina le inisalini, lea e maua mai e le pancreas. O lenei mea e oʻo atu ai i se tulaga o le maualuga o le hyperglycemia faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga: faʻalauteleina le fiaʻai, fiainu, lea e te inu ai i le ono lita o le vai, vaivaiga ma le malaise pe a uma ona 'ai, pa'ū mamafa ma isi faʻaʻailoga. O lenei mea e mafai ai e tagata ona ave le tui o le inisalini, aua e ono tulai mai i le isi itu o le hyperglycemic coma poʻo isi aʻafiaga ogaoga.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ei ai isi ituaiga o inisalini e maualalo ifo nai lo le mea e tatau ai, lea e mafua ai ona iloa lelei le maʻisuka, ae e le faʻailoaina pe faʻaalia pe a uma ona faʻaaogaina meaʻai gaʻo. Mo lenei ituaiga o maʻisuka, o togafitiga masani e aofia ai le tagofia o fualaau faasaina lea e faʻaleleia ai le fausiaina o insulin ma se meaai faapitoa. Sugar-lowering drugs, mo se faʻataʻitaʻiga, Glibenclamide, ei ai le tele o aʻafiaga o le itu, ma faʻatasi ai ma le maualuga, e mafai ona latou faaosofia ai se tulaga o le hypoglycemic coma.

A faʻaaogaina togafitiga o le inisalini, e tuʻuina atu e fomaʻi le sili ona fiafia i le tofiaina o le inisalini faʻamaʻi-puupuu pe faaumiumi. O le togafitiga o le inisalini e fai siʻosiʻomaga e faʻavae i luga o le pulega i le taimi lava e sili ai le manaʻo o le tino - aʻo le i 'ai (talu mai le mea e fai pe a maeʻa) ma le po. E mafua tonu lava ona o lenei tulaga o togafitiga o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaosoina o se hypoglycemic coma, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai, a maeʻa le puleaina o le inisalini, e le mulimuli i ai le meaʻai.

I le faʻaaogaina o tulafono faʻale-aganuʻu o le inisalini togafitiga (o le lona tolu o le inisalini-ultra-short-insulin, o le isi e tumau-tumau), o le tulaga sili ona taua mo se tagata o le tausisia lelei o meaai. E taua le taumafataga ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hyper- ma le hypoglycemia, faapea foi ma le hypoglycemic coma. Meaʻai faʻasalaga, lima-ono-falaoa, faʻatasi ai ma mea uma lava na ausia: meaʻai-manaomia, faʻatusatusaina le numera o iunite falaoa i le aofaʻi o le inisalini e faʻatinoina.

Mo nisi mafuaʻaga, e ono i ai se faʻafitauli matuia i le va o insulin (tagata e gafa ma le gaosiga) ma le gaʻo gaʻo. Ona o le mea moni o le tele o le inisalini e taamilo i totonu o le tino, ma o le kulukose i le toto e le faateleina, o se tulaga o le hypoglycemia e atiina ae lea e ono faaosofia ai se tulaga e pei o le hypoglycemic coma. O se tagata e faʻaaluina i ona popolega i aso uma atonu e le o matauina le faasolosolo malie atu o le faʻaalia o le hypoglycemia i le taimi.

E le gata i lea, e tusa lava pe a matauina le taumafataga, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina ma le faʻaaogaina le inisalini e le tusa ai ma tulafono (e le o lalo o le paʻu, ae o le intramuscularly). O lenei mea e oʻo atu ai i le vave faʻavevelaina ma se malosi malosi o le inisalini, lea o le a mautinoa e taʻitaʻia ai i se setete o le hypoglycemia ma o le mafuaʻaga mulimuli ane o le hypoglycemic coma.

O le isi filifiliga mo le solia o tulafono ma tulafono mo le puleaina o le inisalini o le inu ava malosi i le aso na muamua atu. Ua leva ona faʻamautuina o le ava e faʻafefe ai le gaosiga masani o gaʻo (e aofia ai le kulukose).

O gaioiga faʻapitoa e aunoa ma le faasaʻoina o meaai ma le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o le hypoglycemic coma. I se isi faaupuga, ina ua uma le puleaina o le hormoni, na mulimuli mai se avega mamafa, lea e le lava le tele o le malosi (o le tele lava o taimi e maua ai le gaosiga).

E leai ni tulaga masani pe afai o se tagata ua maua le saolotoga i le inisalini e manao faafuasei e ave lona lava ola e ala i le sologa lelei o fualaau. O ia tagata e mafai ona faʻaolaina pe afai na latou sailia muamua le fesoasoani faʻapitoa poʻo i le afiafi e talanoa e uiga i se manaʻo faapena i tagata pele.

Mo le tele o tausaga i le taimi nei, o le hypoglycemic coma na faʻaaogaina e avea o se togafitiga togafitiga o togafitiga faʻapitoa i togafitiga faʻafomai. Le faʻamalosia o insulin, faʻatasi ai ma togafitiga eletise, faʻagesegese le atinaʻeina o faʻamaʻi i tagata gasegase i le faʻavavevave o le alualu i luma o fomaʻi ma nisi o maʻi mafaufau. O nei taualumaga e faia i totonu o le falemaʻi pe a maeʻa sauniuniga muamua ma, ioe, latou te fesootaʻi ma se tulaga lamatia.

I tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka, e seasea lava, ae o le hypoglycemia ma e oʻo lava i le hypoglycemic coma e mafai ona tupu i le tali atu i le faʻaaogaina o fualaau oona. O le mea lea, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga na faʻamaumauga pe a uma ona faia ni tui lapoa o le sulfonylurea o meaʻai (Glycvidon, Glibenclamide, ma isi) ma le le lava o meaai i le aso.

Ma o le mea moni, o se tasi o mafuaaga o le hypoglycemic coma o se mea sese sese, mo se faataitaiga, pe a tuu le inisalini i totonu o se suauu o se isi siʻosiʻomaga ma le faʻaulutalaina (faʻaogaina i se fuataga 40 ma le 100 iunite i le millilita), ma, o le iʻuga, 5 - 2 taimi. I nisi tulaga, o sea folasaga e mafai ona mafua ai se tulaga faateʻia ma toetoe lava o le vave tutupu o le coma.

O se aafiaga tuusao i le tulai mai o se setete o le hypoglycemia o loo faia e se paʻu pancreatic o ona sel e maua mai ai le inisalini - le le lava. O le tuputupu aʻeo le tino o sosoʻo faʻamaʻi ma teineiti a Langerhans e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli i le maʻi, ona e faigata tele ona iloa. O nisi taimi, o le faʻamalositino o le insulin i le tumo e oʻo atu i numera tele, e mafua ai le hypoglycemic coma.

O mafuaʻaga luga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafuaseʻi o le atinaʻe o le hypoglycemic coma ma le faʻavaveina o atinaʻe o le hypoglycemia, ma a maeʻa - coma.

Faʻavaʻa o le hypoglycemic coma

O le falemai o le hypoglycemic coma i le tele o tagata gasegase e masani lava ona faʻaaoga, i le itula muamua, e toalaiti e taulaʻi i faailoga. O uluai faʻaaliga o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto e fesootaʻi ma le "matelaina" o le mafaufau ma faiga faʻafomaʻi faʻapitoa i neurocytes ma synapses (cell brain), ona o aʻafiaga e amata faʻapipiʻi le malosi mai mea faasao e le o faamoemoeina mo lenei mea. Faʻasaga i tua o vaivaiga, ua tulai mai se ulu o le ulu, lea e toetoe lava a le mafai ona faamatuu mai e le paʻu. Lafoina o lima ma vae, o le susu o alofilima ma vae ua lauiloa. "Ova vevela" e aliali mai, ma i le taumafanafana, e mafai foi ona faʻaleagaina tulaga ona o le solia o le vevela ma le toto.

Pallor ma le numera (tingling) o le tafatafa o le nasolabial, lea e atagia manino mai ai le maualuga o le saturation o le faiʻai i le okesene ma le kulukose, e mafai ona iloa. I lenei setete, o tagata e masani ona faʻasauā, le mautonu mo faitioga. Faatasi ai ma le faateleina o le hypoglycemia, ua faateleina le vaivai, ma o le malosi o le galue e faaitiitia ai le tulaga iloga, ae maise lava i le atamai faalelalolagi. O le pumoomoo o le manava e aliali mai pe a savali ma faʻamalosi. O le faaitiitia le tumau o le gaioiga vaaia e mafai ona faia seia oo ina toe faaleleia le kulukose manaomia. I le aluga o taimi, o le gatete o tamatamailima, ma isi muscle mulimuli, ua faateleina.

O tagata gasegase e aunoa ma se tuusaunoaga ei ai se lagona malosi o le fiaai. O nisi taimi e matua faʻaleleia ai lea e faʻamatalaina o se lagona e latalata i le taotoga.

I taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, e lua le vaʻai e mafai, faigata ile taulai atu o mata, ma le le lelei o le lanu (o lanu e foliga mai e le manaia pe lanu uma).

O faʻasalaga i totonu o le nerve autu o le faʻaaogaina o le lafo e mafua ai le faʻaitiitia o le sao o le gaioiga, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le galuega ma i le fale, ao taʻavale ma pe a fai taga masani.

Afai o se tulaga faapena ua maua ai se tagata ao nofo i se falemai o se fomaʻi, e tatau ona taʻu atu i tausisoifua ma le fomaʻi e uiga i lenei mea. O le a latou faia suʻega talafeagai (urine mo acetone, toto mo le suka) ma faʻaauau ma togafitiga o le hypoglycemic coma.

O faʻafitauli i le cardiovascular system, faʻaopoopo le tachycardia e tatau ona maitauina. O se ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave o le fatu. I nisi tulaga, o le tachycardia e mafai ona oʻo atu i le 100-145 pe sili atu foi i minute uma, ma se lagona o le fefe, puupuu le manava, o vevela vevela e pipii i le lagona o se fatu fatu. Pe a ave ni gaʻo gaʻo poʻo ni suka e maua ai le suka (tea suamalie, candies, cube sugar), o le fatu e faasolosolo malie lava ona "faʻafilemuina," faʻaitiitia le paʻu o minute i minute, ma isi mea e mou ese e aunoa ma se faʻasologa.

Faailoga o le hypoglycemic coma

O le hypoglycemic coma o se tasi lea o nai tuʻutuʻuga o loʻo i ai se uiga faʻaleleia atili. Faailoga e na o le hypoglycemic coma e tatau ona faʻamalosia le tuʻuina atu o fesoasoani muamua ma fesoasoani muamua. O le mea moni, i se tino, o le tino o le tagata ua latalata i le laina o le ola ma le oti, ma o soʻo se mea sese i togafitiga poo tausiga faʻafuaseʻi e mafai ona afaina.

O loʻo iai le tele o foliga o le tulaga muamua: o se faʻaoʻo mataʻutia o le faʻataunuʻu ma le faʻaogaina o tonic poʻo le faʻauʻuina o le epileptform. E amata i le mimiti o musele i le tino atoa ma faʻavave ona faʻapupulaina i se tikeri ogaoga - o le faoa faamalosi. O lenei tulaga e matautia ona e tulaʻi mai i se tulaga e le mautonu, ma e mafai ona avea se tagata ma se manua i se faalavelave tau taavale, e pau mai i se maualuga.

O le tulaga o le hypoglycemic coma e mafua mai i le tali a le medulla oblongata i le hypoglycemia: o le atoatoa o le mafaufau, o tamaiti aoga. I se iloiloga auiliili: o le paʻu o le paʻu, malulu, afu paʻu, o le manava e faʻavaivaia lava, o le toto maualuga e masani pe maualuga, o le pulupulu e masani pe o le siʻitia faʻaopopoina, e faʻamalosi tulivae ma tulivae.

E le o iai le mafaufau, lea e faʻaalia i le le lava o le tali atu i fualaau faʻaleleia, mo se faataitaiga, patipati i luga o alafau, alalaga, faʻalavelave i le vai malulu ma isi metotia o le "fafagu". O le tele o mataupu na faʻamaumauga pe a maeʻa ona faʻaogaina le hypoglycemic coma, na fai mai na vaʻaia mea uma o loʻo tutupu mai le itu. O lenei faʻamatalaga e le faʻamaonia e le saienisi aloaia ma ua manatu o se faʻalavelave moni o faʻasesega i le taimi o se tulaga le iloa.

O le manava i uluai vaega o le hypoglycemic coma e fai sina suiga. Ae o le faʻalavelave sili ona faigata, o le toilalo lea o le falemaʻi. O lona uiga o le manava o le maʻi (paʻo, laugatasia, loloto) e tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga ile taimi ole femalagaiga poʻo le toe faʻaolaina.Afai o le manava e le maualuluga, o lona uiga, pe a faʻafefete le faʻata, e tatau ona folasia ai mea e faʻaleleia ai le manava, talu ai ona ua e misia le taimi, e mafai ona e leiloa se tagata.

O le falemai o le hypoglycemic coma e fusia faatasi ai le tele o faʻailoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma naʻo se faʻatusatusaga o faʻamaoniga uma i se ata se tasi o le a fesoasoani i le tagata faʻapitoa, tagata faʻasalalauina pe faʻalauiloa tagata e tuʻuina atu le fesoasoani sao.

Afai na maua e le tagata le fesoasoani saʻo, ona toe maua lea o lona mafaufau i totonu o le 10-30 minute (i le leai o ni faʻafitauli o le hypoglycemic coma).

Ava o le tino i tamaiti

O le mataupu autu o le atinaʻe ma le faʻaogaina o le hypoglycemic coma i tamaiti e talitutusa lava ma i tagata matutua.

O le mafuaaga o le hypoglycemic coma i tamaiti e mafai foi ona le talafeagai le puleaina o le insulin, umi le matelaina, le manuia o le soifua maloloina mo siama e le masani ona maua (ole pala o le enzyme, glucose, galactose poo le fructose inlerance).

I tamaiti, o le hypoglycemia e sili atu le faigata ona iloa mai le tele o ituaiga tulaga, aua o fanau, aemaise lava i le aoga faataitai, e masani lava ona le mafai ona latou faamatalaina po o le a tonu le mea e popole ai i latou.

Faʻatasi ai ma le tiga o le ulu, atonu o le a lofituina le tamaitiiti, popole. I le maʻi o le tiga o le manava o le tino (tiga o le manava, e avea o se faʻamaoniga o le hypoglycemia), o le manava ua faʻaitiitia i tamaiti, e mafai lava ona latou teena meaʻai, e ui o le fiaai o se tasi o faʻamaoniga mautinoa o le hypoglycemia.

I le isi laasaga o le hypoglycemia i tamaiti, ua avea i latou ma mea e le amanaia, e le afaina i mea uma, e le o fesootai uma lava. O nei mea uma e tupu mai i le talaaga o le soifua manuia muamua. O ia suiga i le amio a le tamaititi e tatau ona mataala matua.

E pei o tagata matutua, paʻu le paʻu, vevesi tele o lima, faʻapea foi le saluina o alofilima. E le gata i lea, o le vevela e tupu, ae maise lava ma se tulaga le mautonu pe a suia le tulaga o le tino (faatasi ai ma le malosi).

E tatau ona manatua i tamaiti o tamaiti uma o faailoga e vave ona tupu, e ui lava e le eseese le falemai o le hypoglycemic coma mai i tagata matutua: o se vave vave, le mautonu, leai se malamalama, faʻaaliga masani o se paʻu: faʻaitiitia le manava, fatu fatu, faʻaitiitia le toto. E vave ona tupu vave se faaletonu o le le mautonu i le faiʻai, o le mea lea, o le ola ma le ola maloloina o le tamaititi e faalagolago i le saoasaoa ma le faʻaauau o gaoioiga a tagata o loʻo maua fesoasoani.

Togafitiga o le hypoglycemic coma

Mo le togafitiga o se tulaga ogaoga e pei o le hypoglycemic coma e aoga, e tatau ona e mautinoa o lenei tulaga o se coma, ona avea ai lea o le coma o le hypoglycemic. O le faʻamaonia saʻo i lenei mataupu e taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e masalomia le gasegase hyperglycemic, o le vave faʻafoega o se vaifofo o le kulukose e ono afaina.

E faalagolago tele pe iai ni molimau e mafai ona faʻamatalaina le amio a se tagata ao lei leiloa, faamatala ona faitioga, tuʻuina atu faʻamatalaga i vailaau faʻasaina na vave ona faia e le maʻi. Afai e faʻamaonia e tagata molimau faʻasalaga, ma pe a uma le le malamalama, pule muamua ile inisalini poʻo le umi o le matelaina o le tagata manua, ona mafai loa lea ona toe faʻaleleia auala e maua ai le maʻi o le hypoglycemic coma. Ma afai e maua se tagata i se tulaga e le iloa, e leai ni faailoga o le faʻaaogaina o vailaʻau (inisalini poʻo le suka) o loʻo lata ane, muamua e te manaʻomia e ave o ia i se fomaʻi, pe a fai o suega vave mo le glucose, acetone, body cone, ma mulimuli ane - togafiti togafitiga.

I le amataga o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma (i se tulaga o le hypoglycemia), o le metotia sili ona lelei o le gaʻo o le taumafa o mea suamalie ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o lole sukalati e le tatau ona faʻaumatia, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo eseese, o mea manogi, o mea manogi o mea faʻapitoa ma sina glucose. E sili ona lelei mo se tagata e maua i le maʻisuka e ave ai sina sosolo masani i totonu o la latou taga, ae le o sukalati.

E tatau i le fomaʻi ona talanoa ma tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava i tamaiti poʻo o latou matua, e uiga i le taua o le mateina, o le faʻaaogaina o fualaau, faʻapea foi ma le tufatufaina lelei o le tino.

Faaaoga le faʻaeteete ma le inisalini umi. E fautuaina ina ia faia i lalo o le paʻu o sulugatiti poʻo le tauau, talu ai o lona faʻaaogaina i nei nofoaga e faʻagesegese. O se galuega sili ona taua o le faia lea o se suʻesuʻega o le talaaga faʻapitoa i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le filifilia o le insulin mo le pule i le po ma mafai ai ona puipuia le hypoglycemia i le moe.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se taumafataga e faavae i luga o latou manaʻoga malosi. I se isi faaupuga, o le aofaʻi o calorie e oʻo mai e tatau ona faʻaogaina atoatoa e le tino, ma o le aofaiga o le inisalini e faʻaaogaina e tatau ona fetaui ma meaʻai gaʻo. O le faʻaleleia o le fuaina o kalori i tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina i laulau eseese o loʻo faʻamaonia ai le taua o mea taumafa ma meaʻai e tasi. Ae o le fuafuaina o le carbohydrate avega i oloa na faʻaaogaina ai falaoa. O se tasi o ia iunite e tutusa lelei ma le 12 kalama o gaʻo ma gaʻo. Po o le 25 kalama o falaoa masani. O fasi falaoa e faʻaaogaina mo le pulea e le tagata lava ia o mea taumafa mo le maʻisuka, ua mamanuina e faaleleia atili ai le lelei o le ola o le maʻisuka, ma masani ai i latou mo latou lava soifua maloloina.

Mo le togafitiga o le hypoglycemic coma, e 10% glucose solution i le aofaiga o le 100 i le 250 milliliters e faʻaaoga. E taua lenei mea ina ia tumau pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le toe iloa e le tagata gasegase i le taimi o le kulūkose, e tatau ona faia fua e puipuia ai le cerebral edema - faʻaaogaina le 15% o le solution a Mannitol mai le 1 i le 2.5 milligrams i le kilokalama o le mamafa o le tino, ona ulufale ai lea i le Furosemide (Lasix) 75 - 110 mg faʻamalosi. Mannitol o se sui o le vaega o tagata suʻesuʻe, o lona faʻatinoga e faʻavae i luga o tulafono faʻaletino o le fegalegaleaiga o kulimi vai ma se vailaau faʻasaina. E leai se fesuiaiga ma le tosoina o ni vai mama. O le Lasix foi ei ai lona aafiaga faapitoa i le masini eletise, e faaosofia ai le fausiaina o le urine ma lona isi faasiliga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, aua e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le diuresis - o le leai o se faʻavaivai o le tino.

I tulaga o le puipuia poʻo le togafitia o faʻafitauli faʻapitoa o le hypoglycemic coma, o vailaʻau e pei o Piracetam poʻo Nootropil e talafeagai lelei. O nei fualaau oona o sui masani ia o le soona taʻua o le nootropics - o fualaau faasaina e faaleleia ai le gasegase. E faʻaaogaina foi i latou o loʻo matutua ma i latou na gasegase i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. Ina ia taofia le faateleina o le toto maualuga i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le vaifofo o le magnesium sulfate, e sili ona lauiloa o Magnesia, e faʻaaogaina. E masani lava ona faʻaaogaina i le 10 ml (faʻalagolago i le mamafa o le tino) i se faʻatonuga e le silia le 25%.

O le faʻaofiina o se kulūkose e tatau ona faia i lalo o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i lona toto i lona toto. Pe a oʻo i le maualuga o le glucose e oʻo atu i le 14 - 16 mmol i le lita, e tatau ona faʻatonuina le inisalini o le inisalini e faia i le gaosiga i se vaega e oʻo i le 6 iunite i le 3 i le 5 itula.

Tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

O le falemai o le hypoglycemic coma o se faʻamaoniga tuusaʻo e faapea o lenei tulaga e sili ona matautia mo le ola o le tagata. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o se hypoglycemic coma e aunoa ma se faʻaletonu poʻo se togafitiga le talafeagai e ono faʻaititia ai le lelei o le ola o se tagata, e mafua ai le le atoatoa poʻo le tele o ituaiga o taufaasese. O faʻalavelave faʻalavelave o se hypoglycemic coma, ceremral edema poo le cerebral hemorrhage ona o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona tupu.

O le mea lea, e taua le taʻitaʻia e tulāfono o le faʻamalosi pe a fai le tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

Muamua, ua afaina le tagata manua i le 1 ml o le kullucagon, lea e faaosofia ai le gaosiga o le kulukose mai le glycogen i le ate. Afai o le folasaga e le o maua ai le faʻamoemoega ua faʻamoemoeina, e mafai ona taʻu mai ai le faʻaitiitia o faleoloa glycogen ma le inu ava i le aso na muamua atu. Ma le isi, o le hypertonic (40%) glucose solution e faia i luga o le vavave, i se vaalele, tasi i le 110ml (fuafua i le mamafa o le tino ma le tali a le tino i le pulega). O lenei mea e tatau ona saofagā i le faʻamautuina o kulūkose i totonu o le toto, ma i lalo o tulaga lelei - o le alu ese o se tagata mai le coma saʻo i le pito o le faʻavae. Afai, a maeʻa le faʻafoega o se vaifofo o le hypertonic, e tumau pea le falemaʻi o le hypoglycemic coma, ona tatau ai lea ona faʻaauau le faʻaaogaina o le kulūkose o se faʻamasinoga maualalo i se voluma e oo atu i le 250-300 ml.

Mo le puipuia o le cerebral edema, e manaʻomia ai e se tagata ona faʻafeiloaʻi i le vailaʻau o le agavaʻa (Mannitol ma Manitol). Ma - o mea faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi (Furosemide poʻo Lasix). Ia mautinoa ia faʻapipiʻi ia le itiiti ifo ma le lua ni kusiva aʻo le i faʻamalosia togafitiga - mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le vevela, aʻo faʻaaogaina togafitiga. I le faʻaeteete, o le inisalini pupuu e tatau ona faia pe a oʻo le maualuga o le glycemia i le 13 - 17 milimili i le lita o le toto ina ia faʻaitiitia ai i le masani, e aunoa ma le osofaia o se osofaiga fou o le hypoglycemic coma.

E iai foʻi se metotia e le faʻaaogaina ai fualaau faʻapitoa mo tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma. O malolosi nei o tweaks ma tafe i le vaega o le maso maso sili. E finau lenei i le mea moni e faapea i le taimi o le faʻaalia o le tino, o le tele o adrenaline ma isi catecholamines ua faʻasaʻoina i totonu o le toto, faʻamalosia ai le faʻalauteleina faʻafuaseʻi o le kulukose i le ate. Ae, toe foʻi, o lenei metotia o le a le fesoasoani i le faʻaitiitia o fale o glycogen.

I le taimi o togafitiga ogaoga, e tatau ona suʻesuʻeina se suʻega o le neurologist-resuscitator ma le cardiologist e faʻamaumau ma iloilo se electrocardiogram ma se electroencephalogram. O nei faiga o le a mafai ai e oe ona iloilo le ogaoga o le gaioiga o le hypoglycemic coma, faʻapea foi ma le vavalalata o faʻafitauli faigata o le hypoglycemic coma.

A maeʻa ona alu ese mai le coma, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tagata maʻi ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi. E tatau i le tagata aoga endocrinologist ona toe iloilo ia togafitiga togafitiga ma faia se suʻesuʻega atoa o le tagata maʻi, lea e tatau ona aofia uma ai suʻesuʻega ma mea faigaluega o le sailiga i le aso mo le tasi pe lua vaiaso.

E le gata i lea, o le faasaʻoina o meaʻai e taua tele. E tatau ona faʻavae i luga o se masani masani a le tagata lava ia i aso taʻitasi, foliga o le taimi faigaluega ma fesuiaiga i aso uma i le glycemia. Ina ia puipuia osofaʻiga o le hypoglycemia, e masani ona manaʻomia taumafataga faʻapitoa i le faʻaaogaina o se tamaʻi meaʻai e televave faʻamaʻi. O le faʻamalosia o insulin e tatau foi ona fetuunai e tusa ai ma masani masani. Afai e mafai, e tatau ona faʻamalosi - faaopoopo i le le lava o le inisalini e gaosia i le taimi o taumafa (faʻasologa o mea). O lenei pulega o le inisalini e taofia ai taunuuga e ono tutupu mai tulaga faigata ma le malosi faaletino, lea e masani ona tupu i le faʻaaogaina o le inisalini umi.

O le taumafaina e tatau ona fetaui ma le malosi talafeagai. E masani lava, o sea tufatufaga e faʻaaoga e tusa ma le kuata o 'aiga uma e' ai e mo le taeao ma le 'aiga o le afiafi, mo le malologa - e tusa ma le 15%, ma o totoe e tatau ona tumau mo "meaʻai" faavaomalo.

O le mea lea, o le puipuia e taua tele i le puipuia o faʻamatalaga o le hypoglycemia ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma. O faʻamaumauga a se fomaʻi mo se maʻi ua maua i le maʻisuka ua faʻatagaina. E mai i le pulea e le tagata maʻi o le tulaga o lana metabolism, ma o le mea lea o le tino atoa, e faalagolago. O meaai lelei, o mea masani e faia i aso uma, o se taumafataga ma fualaau o fualaau oona o le a fesoasoani i se tagata e ausia ai le alualu i luma o le soifua manuia, ma, o le mea lea, o le lelei o le olaga.

O le togafitiga o le hypoglycemic coma lava e aofia ai le toomaga o faʻamaoniga ma le puipuia o aʻafiaga.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma e aʻafia ai le toe faʻaleleia faʻafuaseʻi o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto. E taua foi le puipuia o aʻafiaga le lelei mai le ogatotonu o le popolega ma le cardiovascular systems. O nei fuataga e aofia ai fuataga e puipuia ai le cerebral edema, faʻaleaga maualuga o le toto, lea e maua mai i le faʻaofiina o fualaau o le diuretic. I le laasaga mulimuli o togafitiga o le hypoglycemic coma, e tatau i se tagata ona maua le toe faʻaleleia ma le faʻamālōlōina togafitiga. E talafeagai lenei mea e aveese ai mea e mafai ona maua mai le toto ma faʻamaonia le paleni ole suavai.

I le faʻamalolo mai le falemaʻi pe a maeʻa se vailaʻau o le hypoglycemic, o le tagata maʻi e tatau ona suʻeina e fomaʻi faapitoa mo le vave iloa o soʻo se faʻafitauli e leʻi faʻaalia pe vaivai.

O le a le hypoglycemic coma

O le hypoglycemic coma (poʻo le inosia o le inisalini) o se gaioiga o le tino, o se tulaga vevela o le tino, lea e mafua mai i le maualalo o le mamafa o le kulukose ma le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le fatugalemu o le tino (aemaise lava le faiʻai) e manaʻomia le tele o le malosi, e pulea ma faʻamaopoopo le galuega o totoga uma. I le solia o le gaioiga o faila o le faiʻai, o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o isi tino, e oʻo atu ai i le oti.

Faʻatasi ai ma le le lava o le kulūkose, o le okesene ma le gaʻo gaʻo o loʻo atiina ae i totonu o masini. O se taunuuga o le le atoatoa o nei mea i totonu o le faiʻai, o se gaioiga e tupu lea e taua o le "neuroglycopenia" i vailaau. I se faasologa patino, o le oti faifaipea o ona vaega ma matagaluega, e iai nei faʻaaliga, latou te iloa ai se maʻi suka e le o le tala o le hypoglycemia.

ICD-10 numera

E tusa ai ma le 2010 International Classification of Diseases, o le faʻamaʻi e mafua mai i le vasega o faʻamaʻi o le endocrin system e mafua mai i le le paleni o meaai ma metabolic processes. Ina ia faʻamaonia se vailaʻau e leai se maʻisuka, e faʻaaoga le code - E-15. O le atinaʻeina o togafitiga e fesoʻotaʻi ma le soliga o le gaioiga faʻamalosi o le pancreas, o lona uiga o le faʻamautinoa le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose.

O le amataga o le faʻamaʻi e faigata ona iloa. O se faʻaitiitia o le kulūkose e faasolo malie lava. O le faiʻai, o ona sela e matelaina, o loʻo taumafai e taui mo le le lava o meaʻai mai isi punaoa. O se taunuuga o lenei faagasologa, o le tagata maʻi e atiina ae vaivaiga, ei ai le tele o le tiga o le ulu, lea e le aoga ai fualaau oona. O lenei tulaga e taua o se moli (hypoglycemic aura) (mea muamua).

A oʻo ina pa'ū le kulūkose i se tulaga taua (2.78 mmol / L), o faʻamaʻiloga e sili atu ona faʻaalia faʻaaliga:

  • vae vaivai
  • saluina o lima ma vae,
  • solia o le faagasologa o tulafono faatonutonu vevela,
  • ei ai se tuutuuga i luga o le pito o le faʻanoanoa,
  • paʻu ma le paʻu o le paʻu latalata ile isu ma laugutu.

Afai e le o amanaʻia uluai faailoga o le hypoglycemic coma e le tagata maʻi, o le tulaga ua faʻateleina. O le le lava o le manava e foliga mai, o lima ma vae e tetete, o le a faʻaleagaina le vaʻai. Laasaga mulimuli ane o le faamai o loʻo faamatalaina e le falemaʻi nei:

  • faalua i mata
  • o se lagona malosi o le fiaaai,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • o se paʻu mataʻutia i le vevela o le tino,
  • manava papaʻu
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • vaivaiga maso
  • o le toesea o nisi o mafaufauga ua faaalia,
  • vave le pulusua (pe tusa ma le 100-150 paʻi), tachycardia ua matauina.

Faatasi ai ma ia faʻaaliga, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi. Ole taimi e maua ai le inisalini siaki e mafai ona mafai. O suʻesuʻega a fale suʻesuʻe i aso nei o le a fesoasoani i le vave fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma vave ona faia togafitiga togafitiga. Afai e le maua se fesoasoani, o le a taʻitaʻia ai oe i le maʻi, le mautonu, ma isi faʻalavelave faʻalavelave i le faiga o le olaga.

O le mea na tupu i le gasegase o le Hypoglycemic ua tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E afua ona o le solia o le tui o le inisalini tuiina poo se meaʻai e le faatagaina ai le faʻaaogaina o taumafa gaʻo i luga ole taimi e tatau ai. E i ai mataupu pe a ogaoga le gasegase o le inisalini, mo mafuaʻaga i fafo, faʻaaogaina o le inisalini ma le hormone lava ia.

I le galuega faafomaʻi, o mafuaaga o le soliga o le inisalini i le taimi o le injections e mafua ai le maʻi o le maʻisuka ua faamatalaina:

  • o le sili atu o le inisalini (o le U100 na tuiina nai lo le U40 po o le inisalini na tosoina i totonu o le suauu i se aofaiga e sili atu i le tasi le fua),
  • o le puleaina o le inisalini i totonu o le toto, ma e le o lalo o le paʻu ona o le filifiliga o se nila umi po o le loloto o le puleaina o le hormone,
  • le gaosiga o le carbohydrate ina ua maeʻa le tuiina o le inisalini,
  • gaioiga faʻaopoopoga faaopoopo ona o le leai o se fuafuaga fuafuaina o meaʻai gaʻo pe a uma le tui,
  • vave le toto i le nofoaga o inisiua o se taunuuga o le faʻafefeina o gaioiga,
  • solia o le faamaoni o le inisalini-antibody faalavelave e tupu pe a uma ona inu ava malosi, aʻo amata le maitaga, ma le oona o le ate ma isi mafuaaga,
  • aveeseina o se tagata maʻi mai se setete o le ketoacidosis (e tupu i le le lava o le inisalini),
  • o le faʻaaogaina o sulfa o fualaau (aemaise lava mo tagata matutua i le mafutaga o le maʻisuka i le i ai o faʻamaʻi masani o gaʻo, ate, fatu, le paleni).

O loʻo i ai le tele o mea e mafua ai i tagata mamaʻi ma le maʻisuka faʻaititia le maualalo o le suka:

  • umi malologa i le va o taumafataga,
  • taua faaletino faamalositino,
  • afaina fualaau
  • afaina o le ate, tootoʻo, gaʻo,
  • suia le tulaga o le endocrine.

O faʻamaʻi e tupu i tamaiti e maua i le maʻisuka na mafua ona o le faateleina o le tui o le inisalini, le lelei o le maʻisuka, le mamafa o le tino, gasegase tumau ma gase. O lenei faʻamaʻi ua matauina i pepe faatoa fananau mai, pe afai na fanau mai le pepe na vave ona fanau mai, faatasi ai ma maʻi faʻapitoa o le fatu. O le inisalini coma e mafua ona o le matelaina o le okesene o le fetus, faʻaitiitia le vevela o le tino.

Tulaga o le maʻi

O le pathogenesis o se coma e fesootaʻi ma le le lava o le suka i totonu o le toto i se talaaga o le faʻateleina o le inisalini e iai ni vaega. O le faʻamaʻi e afaina ai le tino o le tino ma vave ona atiaʻe, o laʻasaga uma e pasi i ni nai minute. O le falemaʻi ua faʻamatalaina vaega e lima o le atinaʻeina o se tali faʻaleaga:

1. O le faʻaalia o se lagona o le fiaai tele ma le faʻalauteleina o le faʻaleagaina e fesootaʻi ma le oti o namu namu o le cerebral cortex, o le mea lea o lenei laasaga ua taua o "cortical".

2. O le faʻaalia o manatu tutoʻatasi - faʻamaʻaloga, vevela, fiaʻai le mafaʻatasi, faʻavasegaina o le paʻu (pale poʻo le mūmū), faʻavevesi, ulu o le ulu. E mafua ona o le faʻaumatia o nofoaga autu i totonu o le hypothalamus. O le mafaufau i le taimi e tasi e tumau pea le manino.

3. I le isi laasaga, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu i lalo faʻavae soʻotaga, faatasi ai ma le le malamalama. O lenei mea e faʻateleina ai faʻamalosaga, faʻamalosaga. O le tagata gasegase e faʻamalosi, faia ni gaioiga e aunoa ma se faʻamaonia pe ua matua atuatuvale.

4. O mama o pito i luga o le medulla oblongata e mate. O lenei mea e mafua ai le gaogao, leai se malamalama ma e oʻo atu ai i se coma papa.

5. E le gata i lea, o le faagasologa o le maliu e afaina ai vaega maualalo o le medulla oblongata, lea o loo i ai nofoaga autu e maua ai auala taua (toto toto, respiration, mimilo, manava). O le ogatotonu o le cardiovascular activity ma le respiratory afaina muamua muamua, pe a maeʻa ona oʻo mai lea o le loloto ma le oti.

Faʻailoga

Ua maua se insaresi coma pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻi suka, faaletonu o le maʻisuka, ma le amanaʻiaina o faʻamaʻi maʻi. O suʻesuʻega a le suʻesuʻega autu o le fuafuaina lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O ai e faʻaalia se fuainumera maualalo - i lalo ole 20 poʻo le 2-4 mmol / l. Afai o le tagata maʻi muamua na i ai le taua o le suka i le sili atu ma le 20, ona tupu ai lea o le maʻi maʻi i le maualuga o le glucose o le 6-8 mmol / L. I lenei tulaga, o le siama o le mama o se faigata ogaoga. O le masani mo se tagata soifua maloloina e 7 mmol / L.

Afai e le iloa e le tagata maʻi, o faʻafitauli o le siama e faigata tele. E mafai e le fomaʻi ona taulai atu i faailoga i fafo (faʻamago ma le faʻavasegaina o le paʻu, alofilima, manava, tali a le tamaititi, faʻalavelave faʻalavelave o le autonomous system). E tāua tele le fuafuaina o le ituaiga siama, o le filifiliga o togafitiga togafitiga e faalagolago i lenei. Afai e le iloa e le tagata maʻi, o loʻo faia se suʻega faʻapitoa faʻapitoa.

O le algorithm o le gaioiga o le faʻapipiʻiina lea o le 40-60 ml o le kulukose i totonu o le vaʻaia e se tausisoifua (faʻamautu 40%). Afai o le coma e agamalu, e vave ona toe foʻi mai le tagata. Togafitiga o vailaʻau oona e faʻaleagaina e aofia ai le tuiina o le kulukose poʻo lona malo. O le isi faailo iloga o le taimi o le aso pe a tupu le osofaiga. Le afaina o insulin e tupu i le taeao pe a uma le faamalositino, i le leai o le taeao, i se tulaga faigata.

Mo ni mea vaivai o le inisalini, pe a mafaufau le tagata maʻi, ole laasaga faigofie e tatau ona ave: taumafa sina vaega laitiiti (pe tusa ma le 100 g) o meaʻai e maualalo le faasinomaga ole glycemic (suauu gaʻo). Mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai se fasi falaoa poʻo se ipu falaoa, inu ma se vaifofo o le suka (tasi sipuni i totonu o se ipu vai). Ina ia vave faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, suamalie, meli, suamalie suamalie, e talafeagai le suka. Soʻo se 30 minute e tatau ona e pulea lau maualuga suka.

I tulaga ogaoga, e tatau ona tuʻu le tagata maʻi ile falemaʻi. O le togafitiga autu o le jet poo le inu o le kulukose vevesi. 40% fofo e oo atu i le 100ml ua tui malosi. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia oʻo ina toe foʻi le mafaufau i le tagata maʻi ma toe faʻaleleia le maualuga o le suka o le toto. Afai o nei fua faʻatatau e leʻi faʻamalosia, tuʻu se kululu. I le vevela faaumiumi ogaoga, o le lavelave o togafitiga togafitiga e aofia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

O le inisalini coma o se tulaga lamatia ei ai aʻafiaga ma faʻafitauli i le tulaga o le le faʻaaogaina ma le le sao o le fesoasoani muamua. O se faʻalavelave matautia o le cerebral edema; o faʻafitauli faʻaleagaina e le mafai ona faʻaaogaina e tutupu i totonu o le fatugalemu o le tino. Afai e masani ona tupu mai se coma, i tagata matutua o loʻo i ai suiga o uiga, i le fanau ua toe faʻaleleia le mafaufau. I soʻo se matua, e le tuʻuesea le maliu o le tagata maʻi.

O faʻasologa e mafua ai se lamatiaga ogaoga mo tagata matutua ma faʻamaonia suʻesuʻega ma faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga ogaoga e aʻafia ai le faʻaleagaina o lela o le faiʻai (encephalopathy), lea e faʻalavelave ai ma maua ai le toto i nei nofoaga ma le leai o ni meaʻai. O le oti o le oti o sela o namea tino e aofia ai le faʻaleagaina o le tagata.

O foliga vaivai o le inosia o le inisalini e tau atu ai i le le tumau o le galuega o le tino. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai i le falemaʻi, ua vave ona toe faʻaleleia le kulūkose, ma ua mou ese atu faailoga o le hypoglycemia e aunoa ma se faʻasologa. O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi i ia tulaga e lelei. O le malosi o togafitiga, o le le atoatoa o le togafitiga e mafua ai le sasa, cerebral edema, oti.

Puipuiga

O le afaina o insulin o se taunuuga o le hypoglycemia. E tatau ona totogi le tausiga i le puipuia o le glycemia, le togafitiga talafeagai o le maʻisuka. Tagata gasegase e tatau ona:

  • mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le suka, gaioiga o le gaioiga,
  • pulea le fua o le insulin mo tui,
  • feaveaʻi suamalie, falaoa paʻepaʻe,
  • tausisia meaʻai ma taumafa,
  • ia i ai se tusi faamaonia, o se faʻamanatuga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka,
  • ia iloa uiga o togafitiga ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tagata maʻi ma lona siʻomaga lata ane.

Talosaga uiga

O le hypoglycemic coma o se tulaga lea e tali atu ai le tino tutotonu i se paʻu poʻo se paʻu faʻafuaseʻi i le kulūkose o le toto. I vailaau, i lalo o ia togafitiga ua malamalama i le vaega mulimuli o le faʻaalia o le maʻi o le hypoglycemic.

O se mea tupu faʻafuaseʻi e faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi ma e faʻaalia i se auala vaʻaia. I lenei tulaga, e le iloa e se tagata le mafaufau ma e mafai ona maua i le maʻi pipili o le tino tutotonu.

I togafitiga, o togafitiga e manatu i ai o se soliga matuia o le gaioiga o le endocrine polokalama. O le mea lea, e taua le teena o le fesoasoani muamua ile taimi.

Muamua, e tatau ona fuafua pe na tulaʻi mai le tulaga ona o le sili atu o le suka i le toto (hyperglycemia) poʻo le paʻu mataʻutia i le maualuga o lenei vailaau, lea e faʻaalia ai le hypoglycemia.

Mafuaaga o le mea ofoofogia

O se siama e tupu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka pe'ā iai se paʻu mataʻutia i le kulukose. E tupu lenei mea pe afai o le tele o le inisalini e faʻatautaia i le tagata maʻi e le fetaui ma le tele o mea taumafa (faʻapitoa, le faʻaaogaina o gaʻo).

A o le maualuga o le suka i luga o le mita e itiiti ifo i le 2.77 mmol i le lita, o se hypoglycemic coma masani e amata ona atiaʻe.

O le mafuaaga autu o togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le tino o le tino galue o se ala ogaoga.

I le faʻaopoopoga, o mea nei e mafai ona faʻaosoina lenei tulaga:

  • ogaoga faaletino faaletino,
  • umi le va i le va o le 'ai,
  • meaʻai e le talafeagai pe a maeʻa faʻamaʻi inisalini,
  • manava manava
  • vili
  • ate po o le fatu fatu,
  • faʻaleagaina le manava,
  • inu ava malosi
  • faʻamaʻi pipisi
  • mafaufau loloto-mafaufau,
  • gaʻo gaʻo,
  • maualuga le gaʻo gaʻo
  • le faaaogaina o nisi fualaau faasaina
  • uluaʻi masina o le maitaga
  • le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi
  • mamafa tele.

O nisi taimi o le paʻu i le glucose concentration e mafai ona faʻavevesi ai le inosia o le inisalini. O lenei tulaga e tupu pe afai e sili atu le mamafa ole inisalini. O le atinaʻeina o togafitiga o le taunuuga lea o le taumafaina o meaʻai tele ma se fualaʻau le saʻo pe filifilia poʻo lona faʻaofiina i se vein.

O se malosi malosi o le tino ma le mafaufau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai maualalo-gaʻo mo se taimi umi e fesoasoani i le faʻaalia o maʻi i se tagata e le mafatia i le maʻisuka.

Tulaga o se tulaga faʻaleagaina

I vailaau, o laasaga nei o se coma e iloga:

  • Muamua. E taua o le soona. I lenei laasaga, o loʻo i ai se lagona o le fiaai, ulu o le ulu, faʻavevesi, faʻavaveina le pulupulu, o le paʻu e susu.
  • Le lua (subcortical-diencephalic). O loʻo faʻaalia i le le lava o amio, mea na tutupu i le vevela. Tremor e aliali mai, faateleina le vevela, diplopia.
  • Lona tolu. Ua afaina le ogatotonu. I le taimi lava e tasi, o le muso leo e tupu tele, o faʻalavelave faʻaosooso e atiaʻe. O le tagata gasegase atonu ei ai tamaiti aoga. O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le fatu, faʻateleina le mamafa.
  • Fa. I lenei laasaga, e aafia le medulla oblongata. I lenei tulaga, o le maʻi ua le iloa. E i ai le susu o le paʻu, faʻaleleia le fua o le fatu, e faʻapipiʻi tamaiti.
  • O le lima o laasaga o loʻo faʻaalia e se tulaga o le loloto o le va. O le pito i lalo o le faiʻai e aafia i le faagasologa. E faʻaitiitia le faʻaʻau muscle, faʻalavelave le pulupulu, faʻaitiitia le mamafa.

I le laasaga muamua, i le galue i luga o le algorithm o le fesoasoani muamua, e mafai ona aloese ai taunuuga matautia.

Faailoga ma faʻaaliga o le tulaga

E masani lava, o faʻamaʻi e faʻaalia lava ia lava, faʻafuaseʻi. I le uluai laasaga o le atinaʻe, o loʻo faʻamatalaina i faʻamaoniga nei:

  • ogaoga fiaai
  • o foliga vaaia o le fefe
  • faateleina le popole
  • vaivaiga lautele
  • vavao
  • taoto ma vili
  • siitia le mamafa
  • Tachycardia
  • maualuga maualuga.

I se tulaga muamua, o le osofaʻi o le maʻi ma le faʻaleagaina o loʻo mataituina, i le soifua maloloina o tamaiti ma loimata, faitioga o le le lelei o le ola maloloina. I nei laasaga, ua matutua tagata matutua i le faʻamalosia ma le gaogao, lea e taʻua i vailaau faafomaʻi o le igoa o Papinsky.

A oʻo ina amata ona faʻaleleia se coma, o le manava o le maʻi e le mautonu. O loʻo ia te ia le bradycardia, le faʻamaoniga. O se mea taua e tatau ona fesoasoani ai muamua o le leiloa o le mafaufau.

I suʻesuʻega falesuesue, o le maualalo o le kulukose i totonu o le toto ua maua. Faatasi ai ma togafitiga, o lona maualuga o le a lalo ifo o le 2.77 mmol.

Afai e iai na faʻafitauli matautia, e taua le vaʻavaʻai i le va o faʻamatalaga o le hypo- ma le hyperglycemia, fai taga ma valaʻau i se falemaʻi i le vave e mafai ai.

Fesoasoani Muamua

Fesoasoani Muamua e mafai ona faʻaolaina ai le ola o se tagata o loʻo i ai se paluga o le hypoglycemic ma puipuia ai aʻafiaga ogaoga. Ae peitai, ina ia le faʻaleagaina ai le tulaga, e tatau ona faʻamaʻesea uiga o le hypoglycemia o loʻo faʻamatalaina i luga mai faʻamaoniga o se tulaga e tupu malosi ai le suka toto.

O le algorithm mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le coma e mafua mai i le hypoglycemia:

  1. O le faʻaaogaina o togafitiga tausi maʻi o le faʻamafanafanaina lea o le tagata maʻi.
  2. Faʻafoega leaga o le vaifofo o le kulukose. Adrenaline poʻo le glucagon e mafai ona faʻatonu faʻapitoa.
  3. Afai e le mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se iniseti, ole tuʻuina atu o le kulukose e inu (aʻo taofi pea le fofo). I lenei tulaga, e mafai ona e suia le vailaau faʻamaʻi ma le apu, vine poo se isi sua suamalie, lauti ma le suka. I le leai o se fofo fofo, o le fofo e mafai ona tafe i se vaega itiiti i le laulaufaiva o le tagata maʻi.
  4. Tuuina atu o se mafutaga mafanafana poo se tulaga pepelo.
  5. I le tulaga o le leiloa o le iloa, faʻatonu le tagata maʻi i le isi itu. Mo le tasi alafau o le maʻi, e tatau ona tuʻu sina fasi suka.
  6. I le leai o se inisalini e faʻatonuina i le maʻi.
  7. Valaʻau i se falemaʻi ma isi falemaʻi ile maʻi.

O fesoasoani talafeagai muamua e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faigata.

Tomai masani

I totonu o le falemaʻi, o le tagata maʻi e maua ma siakiina mo manua ogaoga o le faiai ma faʻaleagaina i le gaioiga o le cardiovascular system. E taua foi le suʻeina pe o le tagata maʻi e leʻi tagofia vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le kulukose o le toto.

Pe a filifilia se faʻalavelave maualuga o le inisalini, o lona nofoaga o loʻo tui e vaʻaia ai taotoga. E mafai ona fai lenei metotia pe afai o le vaeluaga i le va o le tui ma le ulufale i le falemaʻi e le silia le tolu itula.

Togafitiga mo se faʻasologa o le tino e tatau ona aofia ai:

  • inisalini faʻaaogaina
  • o le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka,
  • se taumafataga talafeagai, o lona uiga o se faʻaitiitia i le va o meaʻai ma se meaʻai gaʻo,
  • sili atu le malosi faaletino.

Ina ia puipuia le edema o le cerebral, o le tagata maʻi e tuʻuina atu le dexamethasone vevela poo le prednisolone.

O le togafitiga a le tausimaʻi o le faʻatonuina lea o le kulukose (sefulu pasene) le mataua seia oʻo ina toe foʻi le suka.

Ma o le tino e le mamafa tele i le vai, o fomaʻi e suia le 10 pasene glucose ma le 40 pasene.

Fuafuaga puipui

Ina ia taofia le atiina ae o sea tulaga, o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Mataitu lau kulūkose toto i taimi uma.
  • Faʻaaloalo i tulaga faigaluega masani.
  • Taumafa i le taumatau ('ai meaai e fautuaina mo le maʻisuka).
  • Ole fua ole inisalini mo tagata maʻi taitasi e tatau ona fetuutuunai i taimi talafeagai.

O nei puipuiga puipuia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleleia o togafitiga.

O le hypoglycemic coma e manatu o se tulaga matautia, e tau atu i taunuuga le lelei. Ina ia faateleina le avanoa e laveai ai se ola ma puipuia ai faafitauli, e tatau ona e iloa uiga o ia togafitiga ma le algorithm o gaioiga i le fesoasoani muamua.

O le a le hypoglycemia?

Ina ia malamalama pe o le a lenei tulaga, o le faaupuga e faʻaaogaina e iloa ai o le a fesoasoani. Mai le gagana Eleni anamua "ese" ua faaliliuina moni mai "mai lalo", "γλυκύς" - "suamalie", "αἷμα" - "toto". I se isi faaupuga, o le faʻaititia lea o le kulukose toto. O lenei faailoilo e itiiti ifo ma le 3.5 mmol / L. I le mavae ai o le vave faʻaitiitia o le kulūkose, e mulimuli mai se tali masani a le tino. E taʻua o le hypoglycemic coma. O le igoa lona lua o le inosia o le inisalini.

Hypoglycemia - Mafuaaga

A fesoʻotaʻi le glucose ma le okesene, e faʻapipiʻi ai le acid adenosine triphosphoric. O se taunuuga o lona pala, ua faʻasaʻoloto le malosiaga, lea e matua talafeagai mo le atoatoaga o galuega a le tino. Glucose ua tuʻuina atu i ai meaʻai. E sau i le ituaiga suauu ma gaʻo. Mo lona faʻasalaga, e manaʻomia e le tino se hormone faapitoa - inisalini. I le mafaufau i lenei mea, o le faʻaitiitia o le kulukose toto o loʻo i ai mafuaʻaga nei:

  • le lava le taumafaina o suka ma gaʻo,
  • faateleina le gaosiga o le pancreas o le inisalini o le hormone.

O le maʻi o le hypoglycemic e masani ona atiina ae i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae peitai, e le na o le pau lea o vasega o tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli tali tutusa. O le hypoglycemia e tupu foi i tulaga faapena:

  • taumafa malosi
  • maʻi o le pancreatic
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave,
  • alu i le gaosiga o le adrenaline.

O le a le lamatiaga o le hypoglycemia?

O le vave faʻaitiitia o le kulukose toto e le saogalemu. E taʻitaʻia ai i le hypoglycemic coma. O taunuuga o lenei tulaga e sili ona le mautonu. I le laasaga muamua, o mea e le mafai ona suia i le faiʻai e tupu. E tele taimi e mafatia ai le mafaufau. I nisi tulaga, o le hypoglycemic coma e fesoasoani i le atinaʻeina o le dementia. I le faʻaopoopoga, e le o aʻafiaga o le faiʻai, o le epilepsy ma le mafaufau e matauina.

I le taimi lava e tasi, o le paʻu o le kulukose o le toto e mafua mai i taunuuga nei:

  • arrhythmia,
  • siama fatu fatu
  • toe le manuia
  • autonomic poʻo le neuropathy lautele,
  • taʻavale
  • retinopathy
  • faʻaleagaina o le myocardial.

O le hypoglycemic coma - pathogenesis

I le fatu o lenei mea matautia o se paʻu mataʻutia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E taua foi mo le faagaoioia o le tino o le tino. Ona o le leai o se kulukose, ua mafatia le faiʻai. E le gata i lea, o le liona e matauina e le o vaega uma i le taimi lava e tasi, ae i se eseesega ma i se faasologa faapitoa. O le Hypoglycemic coma e atiaʻe i le leai o togafitiga talafeagai e pei ona taua i lalo:

  1. Vaʻaia faʻalavelave eria mafatiaga. Talu ai ona o sea solitulafono, e mafai e se tagata ona oʻo i le ulu tiga ma amata ona ita.
  2. O le vaega tele o le faiʻai ma le taulaʻau pito i luga e afaina. O sea soliga e faʻaosofia ai le faʻafefe, nystagmus ma hyperkinesis.
  3. E mafai foʻi e le pathogenesis ona faʻaalia se faʻaaliga. O ia faailo o le a fesoasoani i le faʻamasinoina o lenei tulaga: bradycardia, vomiting, leai se malosi.
  4. Faʻamataʻu le faʻamaonia o le maʻi, e mafai ona faia le edema cerebral.

O le hypoglycemic coma - mafuaʻaga

E masani lava, o lenei tulaga e tupu i tagata e maua i le maʻisuka. I togafitiga faafomaʻi, o ia tulaga e faʻamatalaina pe a tupu mai le hypoglycemia - faʻamaʻi:

  • inisalini luga
  • meaʻai misi pe a uma le tui,
  • ona o le masaaina o gaioiga i le vaega o le puleaina o le insulin, o le tele o le toto e faateleina,
  • le faaaogaina o le sulfanilamide sauniuniga e tagata maʻi na maua i le maʻisuka,
  • puleaina o insulin e le o lalo o le paʻu, ae i totonu o le tino,
  • malosi malosi faaletino pe a uma le tuiina i le talaaga o le mea moni na misia e le tagata maʻi se taumafataga.

O le hypoglycemic coma e mafai ona tupu i se tagata e le mafatia i le maʻisuka. O mafuaʻaga nei e mafua ai:

  • anapogi
  • o le faʻaaogaina o le tele o mea suamalie,
  • ogaoga faigata
  • ava malosi
  • malosi malosi faaletino.

O le hypoglycemic coma - o faailoga

E i ai le tele o ituaiga o sea solitulafono. I galuega faafomaʻi, o ituaiga o le kulukose i le tino ua lauiloa:

  1. Alu malosi - Faʻatonu i le faʻalagolago i taimi uma poʻo le faʻaaogaina o le tele o le ava i le taimi.
  2. Tali - faʻavevesi e ala i le faʻaaogaina o gaʻo mai le taumafataga, faʻapea foi ma le malosi malosi faaletino.
  3. Meaʻai - sili atu ona matauina i le maea ai o le taotoga i le gastrointestinal tract.
  4. Po - faʻavevesi e ala i le faʻateleina o le inisalini aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi.
  5. Neonatal - o le solia o le tulafono i pepe faatoa fananau mai. E tele taimi e faʻaalia ai e ia lava i pepe, pe afai o le asphyxia na tupu i le taimi o le fanau mai.

O faailoga o le hypoglycemic coma e maua ai na uiga tonu mo lenei mea ofoofogia. O lenei tulaga ua vaevaeina i le precom ma o ai. O nei laasaga e ese lava. O le malosi e faʻaalia ai faailoga o le hypoglycemic coma e faʻalagolago i lona tulaga. Ae o le muaʻi, e faʻaalia i le 20-30 minute. O lenei tulaga e tupu i uiga nei:

  • vaivaiga
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • vavao
  • malosi tele, ma le malosi e liliu atu i le le fiafia,
  • Le mativa i le paʻu
  • afu malulu
  • taʻavale

Vaʻaia o le hypoglycemic

E lima laasaga o le atinaʻeina o lenei soliga. I le po, o le malosi o le faʻaaliga o nei faailo e itiiti le faʻailoa. O le tagata manua o loʻo moe i luga, e mafai ona tagi i lana moe pe tagi. O le tele o taimi pe a maeʻa, e lagona e se tagata le atuatuvale ma le le fiafia. I le tele o tulaga, pe a uma le faʻaaogaina o le kulukose, o le tulaga e faʻamaonia. Afai o le coma hypoglycemic e tupu i le ao, e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga:

  1. O le taimi muamua (o se mea faʻapitoa) - e faʻatasi ma le tele o le fua o le fatu. E paʻu le paʻu. E ita le tagata, e maua se lagona malosi o le fiaai. E le gata i lea, o le tiga o le ulu e mafai ona leaga ai o ia.
  2. O le laasaga lona lua (ua lauiloa o le subcortical-diencephalic). I lenei laasaga, o le hypoglycemic coma e faʻailoaina i le faateleina o le sulu ma le faaluaina o le vaʻai i mata. O se tagata e maualuga sona lagona, e masani ona liliu atu i se tulaga malosi.
  3. O le tolu lona tolu - e maua mai i le faateleina o le fatu fatu. I le taimi lea, o faʻamafanafanaga (e tutusa ma le epilepsy) e mafai ona matauina.
  4. Le fa fa - i lenei laasaga o se tagata ua le iloa. E televave le faʻavave, ae o loʻo manava pea.
  5. Lima lona lima - i lenei laasaga, ua paʻu le fatu, o le mamafa ua vave faʻaitiitia, ua mou ese atu ai le mafaufau. O lenei tulaga e masani ona afaina.

O le hypoglycemic coma - diagnosis

Iloiloga o le tagata maʻi e faia e le fomaʻi poʻo le endocrinologist. O le suʻesuʻega o le hypoglycemic coma e aofia ai faiga nei:

  1. Paʻu - faʻalogo lelei le fomaʻi i faitioga a le tagata maʻi (i mataupu ogaoga - o ona aiga). I le faaopoopo atu, i le taimi o lenei talanoaga, ua faamanino e le fomai pe o le tagata na sau ia te ia o loo maua i le maʻisuka ma o le a le ituaiga o suka suka. I le taimi lava e tasi, na ia faʻamalamalamaina ia tulaga na mafua ai le atiina ae o le coma.
  2. Asiasiga - aʻo faagasolo lenei faʻatinoga, o loʻo suʻesuʻeina le paʻu o le tagata maʻi, o lona toto ma le fua o le fatu ua fuaina.
  3. Suʻe suʻa toto - i le vaega muamua o le hypoglycemic coma, o le kulūkose e mafai ona ese i le 2.44-3.33 mmol / L. O le itiiti ifo o lona aoga, o le sili atu foi lea o le taua o le tulaga.

O le hypoglycemic coma - togafitiga

O se tulaga ogaoga o le atinaʻe vave. Mo lenei mafuaʻaga, o le togafitiga o le hypoglycemic coma e faʻamoemoe e vave faʻafoʻisia le maualuga o le kulukose toto. O togafitiga o loʻo faʻatusalia mai i laasaga nei:

  1. Fesoasoani Muamua - e faʻamoemoe e faʻatumu le leai o le kulukose.
  2. Fomaʻi faʻapitoa - o le tagata manua e muamua ona faia i se vavave faʻatasi ma se vaifofo 40% kulukose. I le isi laasaga, latou te fesuiaʻi i se fofo, lea e aofia ai le 5% o le vaega "suamalie". O sea fofo o loʻo faʻaaogaina le pa'ū. Afai e le manuia taumafaiga muamua, ia fesoasoani i le adrenaline poʻo le kullucocorticoids. E faʻatautaia ma le faʻamalosi pe faʻapipiʻi.
  3. Togafitiga - O faʻasologa uma e faia e le fomaʻi. O le togafitiga e faʻatatau tonu i le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi.

O le hypoglycemic coma - faalavelave algorithm

Mo le puipuia o se faʻaleagaina o le tulaga, e tatau i se tasi ona galue vave ma saʻo. O le fesoasoani muamua mo le hypoglycemic coma o le a mafai ai ona faʻaolaina se ola tagata. O minute uma e leiloloa e faateleina ai le avanoa e atiina ae ai aʻafiaga e le faʻafefeteina.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma e faapenei:

  1. Afai o lenei faalavelave na tupu i totonu, ia mautinoa e tatala pupuni. O lenei mea o le a maua ai se vaitafe fou fou.
  2. O le tagata manua e tatau ona faataatia i le tasi itu i luga o se mea mafolafola.
  3. E tatau ona faʻasaʻoloto le tagata mai le faʻalavelaveina o lavalava (faʻamaʻapeʻa pe aveese).
  4. Afai ua le iloa e se tagata ma ua le toe i ai i lona gutu, e tatau ona aveeseina.
  5. E tatau ona fai mo le le lava o le kulukose. Afai o se coma i le taimi muamua o le atinaʻe, e manaʻomia e se tagata ona ofoina atu suti poʻo se isi oloa o loʻo iai faʻamalosi tino. I le leai o se mea e fofo ai, e tatau ona e tuuina atu se sipuniti o le sua (e aunoa ma le pulupulu) poo le lauti suamalie. I se paʻu, o le suka o le suka e tafe i lalo o le laulaufaiva. Liligiina o meainu suamalie i lenei tulaga e faʻasaina, aua o le a faʻaosofia le sophyxiation!
  6. Afai o le hypoglycemic mida coma e faʻatasi ma le faʻavevesi, o le a faʻaofiina se mea maʻaleʻale maʻaleʻale i le va o nifo o le manua.
  7. E tatau ona e faʻatali mo le falemaʻi e taunuu.

O le hypoglycemic coma - prognosis

I le tele o tulaga, e tuʻuina atu fesoasoani i se taimi tatau ma saʻo. I le mafaufau ai i lenei mea, o le togafitiga pe a uma se coma hypoglycemic e lelei mo le toatele o tagata maʻi. O lenei tulaga ua faʻamanuiaina ma le manuia ma mulimuli ane togafitiga faʻapitoa, o faailoilo uma e toe foʻi i le masani. A maeʻa ona faʻatagaina mai le falemai, e tatau i le tagata gasegase ona matua usitai i faʻasologa o le fomaʻi.

O le vaʻaia o le hypoglycemic - taunuuga

A maeʻa ona tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi i se tagata maʻi i se tulaga le iloa, o le a faʻaleleia muamua pe a uma le 4 itula. Afai e le tupu lenei mea, o le a tupu le lamatia o le cerebral edema. I lenei tulaga, o se hypoglycemic coma e mafua i le le atoatoa o se maʻi poʻo le oti foi. E le gata i lea, o le vave faʻaitiitia o le kulūkose o le toto e mafua ai le le atoatoa o le tino. O se taunuuga, o lenei mea e tau atu ai i le le lelei o le tautala, paʻu, fatuga o le fatu poo le maʻi maʻi.

O le vaʻaia o le hypoglycemic - puipuiga

E sili atu ona faigofie le puipuia o se faafitauli nai lo le taulimaina o ona taunuuga mulimuli ane.

O le atinaʻeina o le hypoglycemic coma o le a faaitiitia pe afai e te usitaia fautuaga nei:

  1. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea a latou faitauga kulukose.
  2. O ia ituaiga gasegase e le mafai ona suia le fua o le inisalini e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi.
  3. E tatau ona mataituina faiga masani ma taumafa.
  4. Afai e te lagona le sili atu ona leaga, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Tuua Lau Faamatalaga