Faʻafuaseʻi oso i le suka o le toto: aisea e oso ai le kulukose i le maʻisuka type 2?

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e masani lava ona matauina le suka i le toto suka, lea e mafua ona o le tele o mea faʻavae ma sini. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le tulaga faʻaleagaina o le solia lea o le taumafataga, tulaga faʻavaivai poʻo le le lava o le tino. O lenei mea e faʻaleleia ai le soifua lelei, e oʻo atu ai i le faʻaalia o ni aʻafiaga leaga, e faʻalagolago i le maualuga o le maualuga o le sukū pe paʻu. O le a le mea tonu e taʻitaʻi atu ai i le oso i le glucose ma faʻapefea ona toe faʻaleleia ona tulaga masani?

O le ata o le oso i totonu o le toto toto e fuafua pe ua tupu pe ua paʻu. O le Hyperglycemia (maualuga le kulukose) o loʻo faʻaalia e alaga i lalo ifo.

  • O le Polyuria o le faʻamaʻaloga faʻamalosi e fatugaʻo o le vai mai le tino, lea e faʻaalia mai i le tele o taimi ma le tele o le urination, aemaise i le po.
  • O le fia inu pea e le mafai ona tineia. E mafua lenei mea ona o le galue malosi o fatugaʻo ma le aveesea o vai mai le tino.
  • O le vevela ma le suamalie o le paʻu, aemaise lava i le paʻu ma le perineum.
  • Faʻamālōlō faʻalalōlōina o gaʻo, manua ma mu.
  • O le vaivai, vaivaiga, moe, ma le leai o se malosi.
  • Vaʻai matala.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular system ma le faʻaalia o le faoa faamalosi, lea e mafua ona o le lafoaia o le pata ma isi minerale aoga mai le tino.

O le hypoglycemia (maualalo le kulukose) e tupu i le maualuga o le sukū e 3 mmol / L pe maualalo. O le mataʻu o le kulukose i lalo ifo o le 2.3 mmol / L e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O le leai o suka e faʻaalia i le soliga o le gaioiga metabolic, faʻafitauli autonomy ma le neurological. Faailoga o le hypoglycemia: vevela tele, popolevale ma le faʻavevesi, maʻi vevela, vevela, gatete i maso ma le fefe i lima, faʻapea ai ma se lagona faifaipea o le fiaaai. Talu ai ona o le malosi o le suka, o le malosi o le malosi e faaititia, lea e mafua ai ona le lava le vaivai, le mautonu, le mautonu ma faaitiitia le gaosiga o galuega.

Masalo ono tutupu mai le cardiovascular system: o se suiga o le fatu (tachycardia) ma le pa'ū o le toto. O nisi taimi ei ai le soliga o le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻafitauli i le faʻamaualuga ma le le malamalama.

Mafuaʻaga o le suka

O mea eseese e mafai ona faaosofia ai le hypo-hyperglycemia. O le mea sili ona taatele o le le lelei ma le le lelei o taumafataga ma le tele o meaʻai ma ipu e maua i le suka, gaʻo ma gaʻo gaʻo vave. O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona faaosofia ai le faʻaaogaina o kofe, malosi o mea inu ma meaʻai fiafia i meaʻai o meaai.

E masani ona oso i totonu o le suka toto e mafua ai le oona. Faʻatasi ai ma le tele o le visceral fat, o le faʻaitiitia o le inisalini e faʻaitiitia, ma o le hormone ua le mafai ona taulimaina atoatoa ana galuega.

O se mea e faʻaosofia ai o taimi uma e faʻalavelave ai, lagona popole ma faʻaleleia atili. Faatasi ai ma lagona atuatuvale, ua faaitiitia le gaosiga o le inisalini. I lenei tulaga, o le ate e gaosia ai le glycogen, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

O le oso i le suka e mafai ona mafua ona o le malosi tele o le tino poʻo le leai atoa. O le soifuaga tuusao e mafua ai le faateleina o le aofaiga o mea oona ma le faateleina o le toto suka.

O le tupuga o gaioiga pisapisao poʻo le le afaina i le tino e faʻalavelave ai le gaioiga o totoga o le tino ma taʻitaʻi atu ai i oso i le kulukose. O togafitiga e mafai ona mafua mai i le tagofia o vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni mea faʻamalosi ma mea suamalie. Ae maise lava o le tele o nei faʻaopoopoga i vailaau a tamaiti.

O le oso i le suka i tagata soifua maloloina e mafai foi ona mafua ona o le le lelei o le thyroid gland, faʻaleagaina o le tino, faʻamaʻi o fatugaʻo, ate poʻo le paʻu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o ia faʻafitauli e masani ma masani ai. E mafai ona tupu mo le leai o se mafuaaga faapitoa, o se taunuuga o se meaʻai po o se popolega. Ina ia faʻamaonia le tulaga, o le maʻisuka e faʻamalosia e siakiina pea lava pea le maualuga o le suka ma tausia i le tulaga aupito sili ona lelei ma le fesoasoani o inisua o le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le oso i le glucose e taʻitaʻia ai le le paleni o meaai, popolega, gaioiga faaletino, ma sili atu. O le faʻaitiitia o tiga, o le epilepsy, o le leai o se tino, o le vevela maualuga o le tino ma le faʻavevesiina o le tino o meaʻai e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose.

Faʻafefea ona faʻamaopoopo le kulūkose

Afai o foliga faʻalavelave e aliali mai ai se meaʻai i le suka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma maua se suʻega atoa faafomai. Faʻatasi ai ma sina faʻagasolo i faailoga e mafua mai i mafuaaga le tumau, e mafai ona faʻamaonia le kulūkose pe afai e fetuunai le olaga. I lenei tulaga, o se taumafataga faapitoa e faʻataʻitaʻiina ma le maualalo o mea e maua ai gaʻo ma gaʻo ai le suka. O le tagata maʻi e fautuaina e faʻaleleia le gaioiga faʻaletino, faʻamaonia le mamafa ma, afai e mafai, aloese mai tulaga faʻalavelave.

Afai e afaina le glucose e ala i le solia o le ate, gaʻo poʻo le endocrine, o le a faia se suʻesuʻega faafomaʻi ma e tatau ona faʻaumatia le mafuaʻaga o togafitiga. I lenei tulaga, o feutagaiga ma se nephrologist, endocrinologist ma le gastroenterologist e manaomia atili.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e maualuga le suka e tuuina atu ile inisalini. O le tui e faia i le tele o taimi i le aso i se vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi. O le faʻamalosia o insulin o le a tauia ai le maʻisuka, faʻavasega le maualuga o le suka ma aloese mai faʻafitauli.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o meaʻai paleni e fetuʻunaʻi, o vasega aʻoga faʻale-tino ma suālaʻau maualalo e maua mai. I le toesea o se taunuuga talafeagai mai le togafitiga, o le inisalini o inisua ua faatonuina.

O vailaau faʻamalosi faigofie o le a fesoasoani i le totoina o suka ma se pa'ū taua. E lava le 'ai o lole, o sipuni o le meli, siamu poʻo kuki. O ia oloa e mafua ai le faatelevaveina o le toto suka ma faʻamaonia le tulaga.

O le aloese mai luga o le glucose faafuaseʻi o le a faatagaina ai le le aofia ai gaʻo meaʻai mai le taumafataga. Taboo e tatau ona tuʻuina i luga o laʻau suamalie, suamalie suamalie, tao tao, sua, siamu ma sili atu. Ae ui i lea, o nei oloa e mafai ona avea ma se faaolataga mo le hypoglycemia, o lea o le maʻisuka e tatau ona i ai sina suamalie i taimi uma.

O toto o le suka suka o se mea taatele i tagata e maua i le maʻisuka. I le iai o mea leaga, o le mataʻituina poʻo le faateleina i le kulukose o loʻo matauina foi i tagata soifua maloloina. O le Hyperglycemia poʻo le hypoglycemia e faʻaalia i se faʻafitauli i le soifua lelei ma manaʻomia ai le fesoasoani talafeagai taimi. O le tuulafoaia o le malo e oʻo atu ai i faigata ogaoga, o le sili ona lamatia o le leaga.

Aisea e fesuisuiai ai le kulukose o le toto?

O mafuaaga e mafua ai le maualuga o le suka. O lenei mea matautia e mafai ona tupu pe'ā uma ona inu pia caffeinated (tea, kofe, malosi). Ae ui i lea, o le tino e tali ese i ai, e ui lava i nisi tulaga, kofe e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o le kulupu o le glucose e mafai ona faateleina pe a uma ona 'ai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, moa i le sisi suamalie ma le muimui ma le sukalati mafiafia po o le lafumanu ma vevela vevela.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e tupu pe a taumafaina e tagata le tele o meaʻai gaʻo. O oloa e mafua ai lenei tulaga e aofia ai:

  1. fries
  2. pizza
  3. eseese suti
  4. sisiva, meataalo.

E taua tele le maualuga o le kulukose e mafai ona faateleina e le gata mai oloa gaʻo.I le maʻisuka, e alu aʻe foi pe a uma ona 'ai meaʻai e mauʻoa i le suka ma gaʻo.

Ae aiseā e oso ai le suka pe a mulimuli se tagata i se meaai? Tamaiti ma tagata matutua ma faʻamaʻi faʻamalosia e tele lava ina mafatia i le malulu, lea o le a atili ai ona faʻavaivaia le puipuiga a le tino. I le taimi lava e tasi, o vailaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi, lea e mafua ai le suiga o le kulukose, e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase.

E le gata i lea, e mafai ona faateleina le suka toto pe a uma ona ave faʻamaʻi pipisi ma corticosteroids, mo se faʻataʻitaʻiga, prednisone. O togafitiga mulimuli e matua lamatia tele mo le maʻisuka, aemaise lava talu ai ona latou mafai ona mafua ai le hypoglycemia i se tamaitiiti.

O le aʻafiaga e taʻitaʻia ai foi i le hyperglycemia, lea e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e taua le mafai ona e pulea lou soifua maloloina faʻalagona ma le fesoasoani o faʻamalositino faapitoa, yoga, poʻo auala eseese, e pei o le manava mo le maʻisuka.

I aso nei, o le tele o le maʻisuka e aofia ai i taaloga e masani ona inuina mea inu e fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni o le vai. Ae ui i lea, e toaititi e iloa o nisi oi latou e aofia ai le tele o suka ma isi mea e lamatia ai le soifua maloloina o se tagata maʻi.

O le kulūkose o le toto e mafai ona tulaʻi ona o le tele o mafuaʻaga o le lalolagi. E aofia ai:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • faafitauli i le pancreas (tumo, pancreatitis),
  • tiga o le endocrine
  • ate o le ate (hepatitis, tuma, cirrhosis).

O mea mataga e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka e moe, vevela, ma le ava malosi. O le ava malosi e mafua ai le hypoglycemia, talu ai o loʻo i ai le tele o carbohydrates, ae masani lava pe a uma le 2-4 itula pe a uma ona faʻaaogaina, o le glucose concentration, i se isi itu, e faʻaitiitia le malosi.

Ae o le a se mea e faʻaitiitia ai le maua o le suka? O foliga vaaia o le hyperglycemia e faʻaolaina e le malosi o le tino. E faaalia lenei mea i vaivaiga, vaivai ma lagona o le lofituina.

E le gata i lea, o se oso i le suka e mafai ona tupu i le taimi o le anapogi ma le le lelei o le 'ai. O le mea lea, ina ia puipuia ai le hypoglycemia, e taua le 'ai e 5 taimi i le aso ma i ni vaega laiti. A le o lena, e le pine ae maua e le tagata gasegase ni faʻafitauli i le manava ma le pancreas.

O diuretics e mafua ai foi ona faʻafefe le suka. A uma mea uma, afai e te inuina pea lava pea, o le kulūkose o le a fufulu ese mai le tino, e le maua se taimi e faʻafefe ai i sela.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e mafai ona atiae i ni tulaga faapena:

  1. faʻafitauli faʻaleagamoni
  2. osofaiga ma le faoa faamalosi,
  3. popole
  4. faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau faʻamaʻi lea e tulaʻi mai ai le vevela.

Faailoga eo faatasi ma fesuiaiga i le toto suka

A amata ona oso i luga le suka, o se tagata ua fiainu tele, e masani ona ia manaʻo e urinate, aemaise i le po. I lenei tulaga, o le faʻamalaina e mafua ai le le lelei o gaʻo. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli maʻi, o le a le mea e tupu i le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai ona faʻamalieina le fiainu seia oʻo ina faʻamautuina le kulūkose.

E le gata i lea, o le paʻu o le tagata maʻi e paʻepaʻe, lea e aʻafia ai se faʻalavelave o faʻafitauli pipisi. Ma o lana musika e sili atu ona maaleale ma o soo se mea e faaleagaina e faʻamalolo mo se taimi umi lava.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga o le suka, o faailoga e mafai ona aofia ai le vaivai, malaise, ma le faaitiitia o le faatinoga. E mafua ona o le kulukose e le ulufale i sela ma e le lava le malosi o le tino. E tele taimi e tupu ai lenei faʻalavelave i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasaga i tua o le hyperglycemia masani, e mafai e se tagata ona faʻaititia le mamafa ma le fiaʻai lelei. A uma, o le tino e amata ona faʻaaoga le gaʻo ma gaʻo maso o se punaoa malosi.

E le gata i lea, o se faailoga maualuga o le suka e tuʻuina mai ma faʻamaoniga e pei:

  • ulu matua
  • afaina tele i le va o taumafataga,
  • faʻanoanoa vaaia
  • vavao
  • vomiting faafuasei.

Afai e maualuga le suka mo se taimi umi, ona tupu ai lea o le popole, le le mautonu le tagata maʻi, ma o lona mafaufau e mamafa.E le lelei foi le mamafa o lona mamafa, ma e le mafai ona faʻalavelaveina faʻalavelave i lona faiʻai. I le tulaga o le faʻaopoopoga o mea leaga (faʻamaʻi, faʻamaʻi), e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le ketoacidosis o le maʻisuka.

Faailoga o le hypoglycemia e tupu pe a lalo ifo le kulūkose i lalo o le 3 mmol / L. Faailoga e pei o le le mautonu, vave vave le fatu, vevela, pallor o le paʻu, ma le fiaai. E foliga mai foi o le popolega, maʻi tiga, faʻalavelave i le faʻamalosia ma le faʻamaopoopoina o gaioiga.

O le osooso malosi i le suka i le suka i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le leai o se malamalama. O nisi taimi e pa'ū se tagata i totonu o se maʻi suka.

E 3 tikeri o le maualuga o le hypoglycemia, lea o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga iloga:

  1. Faʻavaivai, atuatuvale, faʻavevesi, tachycardia, fiaai, afaina o laugutu po o tamatamai lima, mafiafia.
  2. Leai - atuatuvale, le lava o le faʻalogo, faʻaletonu o le mafaufau, vavao.
  3. Faʻasalaga - faʻavevesi, faʻaleagaina o le tino, leiloa o le mafaufau ma le faʻaitiitia o le vevela o le tino.

O faʻaʻailoga e pei o le fiaai tele, manaʻoga mo laʻau suamalie, faʻavauvau ma le le faapalepale i le umi o malologa i le va o meaʻai e mafai ona fesoasoani i se tamaititi e oso i le suka.

E le gata i lea, i tamaiti e maua i le maʻisuka le tumau, o le faʻaaliga e masani lava ona faʻalavelaveina, o le gasegase ma le paʻu o le paʻu (pyoderma, ichthyosis, furunculosis ma isi) atiaʻe.

Faʻafefea ona faʻamaonia le tulaga?

O le laasaga muamua o le fuafuaina lea o le maualuga o le suka toto. Mo lenei mea, o le glucometer e faʻaaoga i le fale. E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe suʻega suʻesuʻe, aemaise pe a fai o suiga ile kulūkose e tupu ile tamaititi.

Afai e tupu faafuaseʻi le hyperglycemia poo le hypoglycemia, atonu e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa. Ae ui i lea, o le le lelei o nei fualaau oona, o le tulaga o le maʻi o loʻo faʻamautuina mo na o le umi oa latou gaioiga. O le mea lea, e sili atu ona lelei le puipuia o suiga i le glucose concentration e ala i le faʻaaogaina e faʻamaonia le tulaga lautele o le maʻi, e pei ole Metformin.

O le hypoglycemia mama e sili atu ona faigofie ona faʻaitiitia. Ina ia faia lenei mea, 'ai se mea suamalie. E le gata i lea, o le tino lava ia e taʻu mai i le taimi e manaʻomia ai meaai maualuga-carb. Ae peitai, o lenei metotia e talafeagai mo na o tagata ola maloloina, o lea e le tatau ai ona maua e le maʻisuka.

Ina ia mafai ona faʻaalia faʻalauiloa o le kulukose, e tatau i se tagata ona toe mafaufau loloto i lona ituaiga olaga. O le mea lea, e puipuia ai le hyperglycemia, o taga nei o le a fesoasoani:

  • mamafa le faatulagaina
  • o le faʻaaogaina o masini gaosi masini eletise,
  • teena o falaoamata, suamalie, tapaa ma ava malosi,
  • tausisia o le pulea o le vai,
  • paleni taumafa (proteins, carbohydrates, gaʻo fualaʻau),
  • taumafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso,
  • faitauina o kalori.

O le puipuia o le hypoglycemia e aofia ai foi i le tausisia o se paleni paleni taumafa, lea e mafua ai le teena o taumafa maualalo-kalori. Ma o tagata e aafia i taʻaloga e le tatau ona faʻaumatia le tino ona o le tele o aʻoga umi ma le malosi.

E le gata i lea e leai se taua tele o le tulaga o le tulaga o lagona.

Coma mo fesuiaiga o le maʻisuka i le maʻisuka

Afai e oso malosi le suka o le toto, ona mafai lea e le tagata gasegase ona atiina ae se maʻi suka. I le maʻisuka ituaiga 1, o lenei tulaga e taua o le ketoacidosis. Ma o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e tuʻuina atu ma le coma.

Ketaracidosis faʻaali lemu, o loʻo faʻaalia i le faateleina o le anotone o le acetone i le urine. I le laasaga muamua, e tutoatasi le tino i le avega, ae pe a oʻo ina tupu, o faailoga o le inisua, o le moe, malaise, ma le polydepsia e aliali mai. O se taunuuga, o se tagata ua le iloa, lea e iʻu taimi e muta ai i se pa.

O le maʻi o le Hyperosmolar e atiaʻe mo 2-3 vaiaso. O faailoga o lenei tulaga e talitutusa lava ma faʻamaoniga o le ketoacidosis, ae o loʻo foliga mai lemu lemu. O se taunuuga, o se tagata ua leiloloa lona mafaufau ma ua pauu atu i se pa.

O nei mataupu e lua e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.A maeʻa le falemaʻi ma faʻamatalaga vave, o le maʻi na faʻaalia le glucose masani. I le tulaga o le hyperglycemic coma, e faia le inisalini i le maʻi, ma i le tulaga o le hypoglycemic coma, vaifofo o le kulukose.

Faʻatasi ai ma lenei mea, o le faʻatinoga o le faʻasolosolo togafitiga, e aofia ai le faʻaofiina i totonu o le tino o vailaʻau faʻamalosi e faaaoga ai laʻau ma injections, o loʻo faʻaalia. E masani lava, e faʻamamaina toto ma vailaʻau e faʻaleleia ai le eletise ma le vai i totonu o le tino.

Toe faʻaleleia e 2-3 aso. A maeʻa ona tuʻuina atu lea o le tagata gasegase i le pito o le endocrinology, lea e faia ai fuataga e faʻamautinoa ai lona tulaga.

E masani lava o tagata ei ai le maʻisuka muamua poʻo le lua, na o latou lava, e mafai ai ona maualuga poʻo pa'ū a latou toto suka. E tupu lenei mea pe a le tausisia e gasegase i togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi, aua le mulimuli i tulafono o meaʻai poʻo le faʻaleagaina o masaniga leaga. O nei tagata gasegase e tatau ona toe iloilo a latou ituaiga olaga, faʻapea foʻi ma faʻalogo i fautuaga uma a le fomaʻi, lea o le a puipuia ai le atinaʻe poʻo le matauina o le alualu i luma o faʻafitauli.

E masani lava, ina ia taofia le atinaʻeina o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia, e tele fomaʻi ua faatonuina Metformin. O le vailaʻau faʻasaina lea o le vasega o biguanides.

Ou te avea Metformin o se fofo faaopoopo mo le togafitiga o le inisalini pe suia foi i isi fualaau oona. E mafai foi ona faʻaaogaina o le fualaau autu mo le maʻisuka ituaiga 1, ae naʻo le inisalini. O le tele o taimi, o meaʻai e faʻamatalaina i le tulaga o le tele o meaʻai, ma le mataʻituina pea o le glucose concentration.

Metotini e inu faalua i le aso pe a uma le taumafataga ile 1000 mg i le aso. O le vaevaeina o le metotia e faaitiitia ai le lamatiaga o ni uiga le lelei mai le masini vai.

I le 10-15 aso o le togafitiga, e mafai ona faateleina le dosiga i le 2000 mg i le aso. O le faʻatagaina o le faʻateleina i le aso e 3000 mg.

O le maualuga o le togafitiga e maua i le 14 aso mai le amataga o togafitiga. Ae afai ua faatonuina Metformin mo tagata matutua, ona tatau lea ona mataʻituina galuega a le fatu fatu o ia tagata.

E le gata i lea, o peleti e tatau ona faʻapitoa faʻatasi ma le insulin ma le sulfonylureas. A leai, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Ma o le suka o le toto e le sili atu nai lo mea e masani ai, e taua le puleaina o au meaai, mataʻituina lona paleni ma lona aoga. E taua foi le taitaia o se olaga ola maloloina, ae aua neʻi galo e uiga i le faʻagasologa faaletino ma faʻafesoʻotaʻi se fomai i se taimi talafeagai. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe ia faailoga o le suka.

Tulaga le lelei o le suka

O le faateleina o le kulukose e faigofie ona iloa. O le tulaga eo faatasi ma le le lava o le malosi ma le le fiafia. O le mea muamua e tatau ona faia e se tagata pe a ia mauaina lenei uiga o le sailia lea o le fautuaga a se endocrinologist. Faailoga o le oso i le suka:

  • matuai galala
  • pallo o le paʻu
  • faailoga o mea oona
  • migraine
  • faʻanoanoa vaaia.

I tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le oso i le suka e mafua mai i le solia o le meaai, mo se faataitaiga, le faʻaaogaina o sipuni faasaina.

O le pa'ū o le kulukose e mafua mai i:

  • tulaga popole
  • viral or infectious disease, lea eo faatasi ma le faateleina o le vevela o le tino,
  • epilepsy
  • suiga i le tino (i le talavou, i le maitaga, ma isi).

Ole fesuiaiga o le kulukose mai le masani o se soliga lea e manaʻomia ai fetuunaiga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le suka toto e oso ona o le faaseʻeina o se iniseti poʻo se mea e le lelei le soifua maloloina, e masani lava pe'ā uma ona 'ai.

O le a le mea e fai i le oso i le suka?

I le iloa o le mafuaʻaga e oso malosi ai le suka i le maʻisuka, mafaufau i auala e faʻasaʻo ai le tulaga.

I le amataga, e tatau ona fuafua le tikeri o le faateleina o le kulukose ma asiasi i se fomaʻi.O le a iloa e le fomaʻi pe aisea e oso ai le suka mai le maʻi, o le a le mea e mafua ai le eseesega ma mea e tatau ona fai e faʻaleleia ai le soifua manuia o le tagata maʻi.

Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le a faatonuina ai e le fomai ni vailaau faapitoa. Pills e sili atu ona maualuga le suka i tulaga masani. O le le lelei o le togafitiga o fualaau faasaina o le palasi: o le tulaga e faamautuina mo le umi o le pulu.

Ina ia mautinoa o lau toto kulukosese latalata i mea masani, toe iloilo oe lava amio masani ma tausi lelei lou soifua maloloina.

Afai ua pa'ū le maualuga o le suka, o meaai maualuga-carb o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga. O le tino o le a faʻaalia oe e uiga i le manaʻoga mo se manaʻoga manaia e 'ai faʻamalosi i se fasi keke poʻo se keke. O lenei auala e faasaʻo ai mea sese mai le masani e talafeagai lelei mo tagata soifua maloloina, ma o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi pe a suia le fomaʻi.

E faʻapefea ona aloese mai le aʻafia i le suka?

Afai o le suka e oso i totonu o le toto o se tagata maʻi i le maʻisuka, o le a le mea e fai - o le a taʻu mai e le fomai. O le faʻavae o le fesuiaiga o fesuiaiga o se faiga faʻapitoa o taumafa e faʻatatau i le faʻamautuina o le setete.

  • tausisia o le faʻatagaina o kalori faʻatagaina o oloa faʻaaogaina,
  • paleni taumafa
  • taumafataga masani i vaega laiti,
  • o le teena atoatoa o meaai faasaina,
  • tausia le faapaleniina o le vai i le tino.

O se vaega faapitoa o aʻafiaga e aofia ai tagata gasegase i le amataga o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua. E le masalomia e se tagata le faʻamaʻi ma e le malamalama i le mafuaʻaga e oso ai le kulukose i le toto.

Ole vaega o aʻafiaga mo le atinaʻeina o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le faʻamaʻi e aofia ai tagata mamaʻi matutua. Aisea e oso ai i nisi taimi le suka i le maʻisuka ituaiga 2? E faigofie le tali: vaavaai mo mafuaaga ile olaga. O le suiga o le faailoilo ua aafia i mea taumafa e taumafaina e le tagata maʻi ma lana gaioiga faaletino.

O le tali tonu i le fesili "aisea e oso ai le gaʻo toto?" O le ae mauaina i se taimi atofaina ma se endocrinologist.

Coma mo le oso i le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O le oso o le kulukose e afaina i faigata, e aofia ai maʻi faʻamaʻi. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le coma ua taʻua o le ketoacidotic, ma o le inisalini-tutoatasi o le maʻi, ua taʻua o le hyperosmolar.

O le Ketoacidotic coma e tupu malie ma e faʻaalia i le faʻatulagaina o le acetone i le inumaga o le maʻi. Muamua, o le tino lava ia e aʻafia i le mamafa o le uta, ona i ai lea:

  • ogaoga vaivai ma le moe,
  • fia inu tele lava
  • faailoga o le inisua.

O le iʻuga, o le faʻavaivaia e tupu, lea e muta i se paʻu.

O le Hyperosmolar coma e atiaʻe i le tele o vaiaso. O faʻamaoniga e talitutusa ma le ketoacidotic ituaiga, ae foliga mai o lemu lemu. O le taunuuga o le malosi malosi o le maualuga o le sugar concentrating o le leai o se mafaufau, ma e mafua ai ona maua se pa.

Afai e latalata se tagata i se maʻi suka, e manaʻomia le falemaʻi vave. Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se falemaʻi e fesoasoani e laveai le maʻi.

Fesoasoani faafomaʻi

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, alu i le falemaʻi ma faia se suʻega. O le tulaga e taʻu mai ai faafitauli o totoga i totonu, o le mea lea e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a fuafua pe o le a le toto o le suka i le tagata maʻi e oso ese mai.

A maeʻa le suʻega, e tatau i le fomaʻi ona faia se talanoaga ma le tagata maʻi, faʻamaonia auiliiliga o le mulimuli i le meaʻai fautuaina. Afai e manaʻomia, e faʻafetaui le taumafataga, o faʻamalositino ma vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism ua faʻatulagaina. I le maʻisuka ituaiga 1, o aso uma o tui tui ua faʻamaonia.

E masani lava, o tagata gasegase e maua ai le maualuga o le suka. Ina ia taofia le atinaʻeina o le hypoglycemia, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Manatua: o le maualuga o le kulukose o le mafuaʻaga lea o faʻalavelave matuiā, e aofia ai ma le maliu ma le oti. O le faateleina o le suka e mafua ona o le faʻaaogaina o mea faasaina.

E tatau ona e mafaufau ae e te leʻi 'aiina le "fua faasaina" - o le a le tau o le a e totogiina mo se taimi fiafia?

O le maʻisuka e le o se faʻasalaga, ae e tatau ona e mataituina ma le faaeteete le meaai, ona ola ai lea o le ola ma le ola maloloina.

Suauu toto: e tatau i tagata uma ona iloa lenei mea

O le aso, o le a le oso i le suka toto, e iloa e le toatele. E pei ona faaalia i suʻesuʻega faafomaʻi, 3.3-5.5 mmol / L o le faʻatagaina o le maualuga o le suka. Ae ui i lea, o nei fuainumera e matua le mausali, ona o le maualuga o le kulukose e tupu i totonu o le toto ao faagasolo le aso, e fesootaʻi ma nisi o gaioiga o le physiological.

O lea la o le fua aupito maualalo o le suka e matauina i le po ma i taeao po. A maeʻa le taumafataga a le tagata, o le maualuga o le sukū e faʻalauteleina, ma i le faaiuga o le aso na te ausia le maualuga. Ona i ai lea o le paʻu, aoga seia oʻo i le isi taumafataga.

O le osooso malosi i le suka o se taunuuga o le faatosinaga o mea eseese. O le natura masani o lenei mea faʻaalia o loʻo fautua mai ai e ono mafatia le tagata mai le maʻisuka pe i ai foi nisi faafitauli. O se suʻesuʻega maeʻaeʻa e se tagata tomai faapitoa i lenei mataupu e matua talafeagai lava.

E taua le matauina o se suiga i le vailaʻau vailaʻau, aemaise lava le faateleina o le suka toto, e le faigata ona iloa. O se tagata e amata amata ona i ai se faaletonu ma le le fiafia.

E le gata i lea, o uiga nei e tupu:

  • matuai galala
  • pallor
  • taʻavale
  • ulu matua
  • Vaʻavaʻai mamao.

O nei mea uma o loʻo taʻu mai ai ua oʻo i le taimi e suʻe ai le fautuaga a le endocrinologist. O le mea moni, i sina mea itiiti mai le masani, e tatau ona vave faia ni auala e faasaʻo ai lenei tulaga.

Suga suga: mafuaʻaga

O mafuaaga autu mo le vavaeeseina o maualuga o le suka mai le masani masani:

  • le faaaogaina o oloa faatosina,
  • sili atu taumafa kalo meaai,
  • tulaga faigata
  • suiga taumone
  • le toaga, leai se gaioiga faaletino.

O luga o luga o suga e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le le atoatoa o le gaʻo. E le gata i lea, o le maualuga o le suka atonu e mafua ona o faafitauli i totonu o le tino. E pei o le solia o le ate, pancreatitis, ma isi.

E taua le iloa o tagata soifua maloloina atoatoa e mafai foi ona aʻafia i luga o le toto toto. I lenei tulaga, e mafai e le tino ona toe foi i lona lava tulaga, ae ina ia mafai ona taofia, o loʻo manaʻomia pea le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

O le a le mea e fai pe afai o le suka e amata ona oso maualuga?

Muamua, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga o lenei tulaga.

Afai o se tagata ua maua i le maʻisuka, ona e manaʻomia lea ona e manatua po o le fea o tulafono ua faatonuina e le fomai na ia solia, mulimuli ane, e faʻaaoga ai ana fautuaga, faʻamaonia le ata.

O le mea muamua, muamua, fuafua le tikeri o le maualuga o le suka, mulimuli ane, ioe, asiasi i se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a fuafua pe aisea na oso ai oso oso, mea na mafua ai.

Afai o le faateleina o le kulukose sa vave ma maamaʻa, ona avea ai lea o le endocrinologist, e avea o se tulafono, o ni vailaau faapitoa e faigofie ona maua ai le suka i le masani.

E tatau ona maitauina o le fualaau oona e faʻamaonia ai le ata na o le umi o fualaau.

O le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se suiga tele i nisi o mausa ma ona uiga i lona tino.

E tatau ona e iloa o le faʻafefea o se vavaeesega mai le masani faʻafetai i lenei auala, e naʻo tagata soifua maloloina e mafai ona e faia. Ae mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, e le masalomia, e na o se asiasiga i se fomaʻi e fautuaina.

E mafai ona aloese mai suauu toto

Faanatinati oso i luga o suka i le maʻisuka, e tatau ona fetuunai na o le auai o se tagata tomai faapitoa. O le tagata maʻi e fautuaina ia usitai i se lisi faʻapitoa e faʻamoemoe i le faʻatulagaina atoatoa o le tulaga.

O se taumafataga faapitoa e le mafai ai ona tulai le kulūkose pe afai:

  • matau le mea o le kalori o mea taumafa taumafa,
  • o le a paleni le taumafa
  • tausisi i taumafataga masani, ma vaevae ia oloa i ni vaega laiti,
  • lafoai mea uma e mafai ona mafua ai oso i le suka o le toto,
  • faʻaaoga le tele o le vai manaʻomia.

I le lamatiaga o se ituaiga o le insulin-faalagolago o tagata mamaʻi e mamafa tele. E mafai ona e fesili pe aisea e tupu ai le suka i le maʻisuka II II: O mafuaaga e tatau ona sailia tuusao i le olaga. Suʻeina o faailoilo - o le mea saʻo lelei lea ma le gaioiga faaletino.

Manatua, o faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka, pe a le amanaʻiaina, o le a oʻo atu ai i faʻafitauli e pei o le maʻisuka - o se tulaga e lamatia ai le ola maloloina, ma e moni i le olaga lautele.

Hypoglycemia

O faʻamaoniga autu o le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka o loʻo faamatalaina i lalo.

O le le lava o le kulukose e mafua ai le malepelepe lautele, talu ai e leai se mea e maua ai le malosi mai le tino, ma e ulu atu ai i se auala faaola. Ina ia e aluese mai lenei setete, e mafai ona e 'ai sina mea suamalie, ae aua le faʻaaogaina.

O le manao e faanatinati le fiainu

O le tele o suka e ulu atu i le tino e le aʻafia i siama ma tumau i totonu o le toto. Ina ia aveesea le sili atu o le kulukose, e taumafai le tino e aveese mai fatugaʻo. O lenei mea e manaʻomia ai le tele o le tele o le vai, ma e amata ona lagona le fia inu tele o le maʻi. E taua foi le puleaina o le faʻaaogaina o le vai, talu ai ona o le inu e ono faʻaosofia ai le fula.

O le tele o taimi, e amata ona vevela vae, o le mamafa tele o le maualuga i vae, o le a faʻapupulaina le faigata mo le gasegase e alu. O loʻo faʻapea ona mafai ona tafe toto mai i lea taimi i lea taimi.

Tele vaivaiga

O le faʻateleina o le kulukose o loʻo tuʻuina mai ma le faʻalogo, tiga ma le tiga o le muso. O loʻo i ai se manaʻoga e taoto, o le le fiafia e paʻu. O lenei tulaga e tatau ona tagofia, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le mamafa ma le musika atroph.

E tatau ona e savali atili, ia i ai i le ea fou. E masani lava o lenei faʻataʻitaʻiga eo mai faatasi ma se tulaga faʻavaivai. E tatau ona tuua le "itumalo faʻamafanafana", talanoa ma tagata, ma aua nei avea ma se mea e toso. O le malosi o le manaʻo e nofo i le fale, o le tele o mafaufauga leaga ma lagona e mafai ona manumalo.

E le lelei le malosi o manuʻa

O vaʻa ma tisoa e sili atu ona vaivai. O se taunuuga, o le faʻaoʻoina o manuʻa ma mea leaga e leaga. E matua faʻaitiitia le faʻamaonia. E tatau ona e matua faʻaeteete iinei, soo se microtrauma e tatau ona togafitigaina ma fomaʻi e puipuia ai sepsis ma suppuration.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o loʻo i luga o faʻamaoniga e manaʻomia ona siakiina le toto mo le suka. A le o lena, o le tulaga atonu e sili atu ona leaga i se coma. O le mea e leaga ai, e toetoe lava a le mafai ona toe maua mai lenei maʻi ogaoga, ae o togafitiga lelei, pulea e le tagata o ia lava, e mafai ona e ola malosi i le tele o tausaga.

Uiga Maualuga

Ina ia malamalama o le oso i totonu o le suisua ua tupu, e tatau ona e iloa lelei uiga taua. O faailoga iloga o le faateleina o le kulukose e aofia ai:

  • E masani lava ona faʻaaogaina le tele o le suka, ona amata ai lea ona faʻamalosi e gaʻo le vai mai le tino,
  • le fia inu: o le tele o le ava i le aso e sili atu i le 5 lita, e tupu ona o le mea moni o fatugaʻo e vaʻaia saʻo le vai mai le tino,
  • sasaina o le paʻu,
  • le le mautonu i le tiga,
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi o paʻu,
  • malfunctions o le fatu ma toto toto, o foliga vaaia o le gaioiga o le povi - o le tupu o nei faailoga e mafua mai i le solia o le paleni eletise ma le lafoaia o microele manaʻomia mai le tino,
  • faasoesa lautele o le soifua maloloina: moe i le mafaufau, le mautonu, leai se malosi,
  • fiaai ma le foliga tutusa o le mamafa o le mamafa (ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka),
  • togi mamafa mamafa (masani mo le maʻisuka ituaiga 1),
  • faʻaititia le tino vaaia, foliga vaaia o le puao i luma o mata.

Afai e aliali mai nei faailoga, e tatau ona siaki lau kulūkose. Afai e fesuiaʻi, ona tatau loa lea ona e iloa po o le a le mea tonu na taitaiina atu ai i le tuputupu ae o faailoga.

Faailoga o le hypoglycemia

Le lava o kulukose i totonu o le tino e mafua ai le leʻo mai le neurologically, autonomic and metabolic disorders. E masani ona foliga mai pe a pa'ū le maualuga i le 3 mmol / L. Afai e faʻaitiitia lona faʻatonuga i le 2.3, ona pa'ū lea o le tagata gasegase i se vailaʻau hypoglycemic.

Faailoga o le pa'ū i le glucose concentrations e aofia ai:

  • ulu matua
  • popolega
  • lima lima
  • sosolo
  • lagona o le ita
  • fiaai pea
  • popole
  • Tachycardia
  • mimiti le muso
  • pulsation i le ulu ma luga o le itu,
  • vavao
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • leai se lagona i nisi eria,
  • vaeluaina o le gaioiga afi.

O le hypoglycemia e ono tupu ona o:

  • malosi malosi faaletino,
  • ave ni vailaʻau maʻoti (tetracycline antibiotic, vitamini B6, anabolic, sulfonamides, suppleum supplements),
  • inu ava malosi.

Afai e le o amanaʻia le hypoglycemia i le taimi ma e le tatau ona faʻaaoga fua talafeagai, o le a pa'ū le tagata maʻi i se au. O tagata maʻi e le tele se taimi, faatasi ai ma lenei maʻi, e vave vave ona iloa e tagata. O kuluma masini e taofia le mauaina o le malosi ma le faaletonu o le neurological amata.

Mafuaaga o Fluctuations o le Maʻisuka Glucose

I le faʻafitauli 1, faʻaauau, itiiti le fesuiaiga i le kulūkose e masani lava. E le mafai e le pancreas ona taulimaina: e le maua ai le inisalini pe faʻaaogaina i ni mea laiti. O maʻi suka ma le T1DM e tatau ona faʻaaogaina le inisalini i taimi uma e totogi ai le maʻisuka.

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o le siʻitia e mafai ona faʻaosofia ai le atuatuvale, solia o le taumafataga, leai se gaioiga faaletino ma isi mea. Aisea e suʻe ai le suka mo le maʻisuka ituaiga 2? O le faaitiitia ua mafua ona o mafuaaga faapea:

  • atinaʻeina o le faʻauluʻaina o tiga tiga,
  • gaioiga pipisi e mafua ai le maualuga o le vevela,
  • o le foliga mai o mumu tiga,
  • gaogao
  • epilepsy
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino,
  • faafitauli i le faʻaogaina o le tino.

O nei mafuaʻaga e mafua ai ona osooso i le kulukose i tagata soifua maloloina ma le maʻisuka. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa faailoga o le hypoglycemia ma le hyperglycemia ina ia iloa ai i latou i le taimi.

Faalatalata lata mai

O maʻi suka e tatau ona nofouta i aʻafiaga o le hyperglycemia. O le le amanaiaina o faailoga e lamatia ai le tagata maʻi e mafai ona paʻu i totonu o se tino. O le mafuaʻaga lenei e oso ai le toto o le suka i le suka i le maʻisuka.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, o faʻalauiloa o le faʻaleagaina ma se faʻafefe faʻafefe e tupu malie. O le Ketoacidotic coma e mafai ona tupu i tagata gasegase e maua i le insulin-ituaiga o faamai, ma le hyperosmola coma i le maʻisuka ma le ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi.

O le lamatiaga o se ketoacidotic coma e aliali mai pe a:

  • suka e maualuga atu i le 16 mmol / l,
  • sili atu nai lo le 50 g / l ua faʻamalosi i le kulukose o le urine
  • acetone e maua i le urine.

I le taimi muamua, e tutoatasi le tino ona o le tele naua. Ae a mavae sina taimi, e amata ona faʻaalia e le tagata maʻi faailoga o le hyperglycemia. Afai e le maua e ia le fesoasoani taimi ma le suka e le faʻavaivai, ona sosoo ai lea ma isi faailoga. O le ketoacidotic coma o loʻo faʻaalia e:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • tiga o le manava
  • manogi o le acetone i le gutu
  • manava loloto
  • vevela paʻu
  • mata e avea ma mea vaivai.

I le leai o se fesoasoani, e gase ai le maʻisuka ma paʻu ai i se paʻu. O togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le suka ma toe faʻafoisia ai galuega a le tino.

O le hyperosmolar coma i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae ile 2 vaiaso. O le kulūkose e mafai ona faateleina i le 50 mmol / l; o loʻo faʻamalosi malosi i le urine. Uiga iloga:

  • moe
  • ogaoga vaivai
  • o le paʻu ma tino mucous ua mamago,
  • matala mata
  • mimita lemu, papaʻu ma faʻaauau,
  • o le manogi o le acetone ua toesea.

O le hyperosamola coma e le o muamua atu i le tiga o le abdominal, ma le maʻi lesepese. Ae faʻatasi ai ma le le mafai ona tuʻuina atu fesoasoani taimi, o le a le amataina le toilalo.

Coma e mafai ona atiae e le o se talaaga o le maualuga o le suka. O le mea lea, pe a aliali mai foliga o le hypoglycemia, e tatau ona faia ni vave vave e faʻaleleia ai le kulūkose - mo nei faamoemoega, e tatau lava ona e 'ai le suka poʻo le lole. A o le i ai se maʻi i se maʻi:

  • ei ai se lagona o le fiaai tele,
  • amioga e le talafeagai
  • Euphoria amata
  • faamaopoopoina le motusia
  • ua amata ona amata
  • le pogisa i mata.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e iloa le mea e fai pe a oso i luga le suka suka.

Faʻataʻitaʻiga gaioiga

Afai e le taua ni osofaʻiga ma e le faʻafefeina le ola o se tagata, ona faatonuina lea e le fomaʻi le tagata maʻi i se suʻega atoa ina ia iloa ai mafuaaga o maʻi. I nisi tulaga, o le faʻasaʻoina o le ola ma mea taumafa e mafai ona faʻamaonia le tulaga. I le suiina o le meaai, faaopoopoina o le tino, e mafai ona e galo e uiga i le suka maualuga.

I mataupu o loʻo i ai i le tagata maʻi le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua le inisalini. E tatau ona faʻatautaia i le tele o taimi i le aso. O tagata e faʻalagolago i insulin e tatau ona pulea o latou tulaga ina ia aloese ai mai le atinaʻega o faʻafitauli. E manaʻomia ona latou iloa auala e totogi ai le maʻisuka. O lenei mea o le a taofia ai le taʻe i le kulukose o le toto.

Faʻatasi ma le faʻafitauli 2, o togafitiga togafitiga e fuafuaina pe a maeʻa se suʻega atoa. E tatau ona toe faʻafoʻi le suka i le masani: mo lenei mea e tatau ona sui lou olaga. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o foliga o le faʻamaʻi, o le inisalini o le inisalini e mafai foi ona faʻatulagaina. E taua i tulaga e le mafai ai ona totogi le tulaga ma le fesoasoani o se taumafataga, faamalositino ma vai suka.

E mafai ona e puipuia osofaʻi faʻafuaseʻi pe'āfai e te faʻamaʻaʻaeseina uma lava ia vailaʻau faʻamalosi mai le meaai: muffins, sweets, kuki, suka, honey, juice sugar, preserved, soda. O oloa ia e faasaina mo le maʻisuka. Ae o nisi o lenei lisi e tatau ona 'aina i totonu o tulaga o loʻo pa'ū malosi ai le suka.

Ae ui lava i le teenaina o meaʻai gaʻo, e tatau ona mataʻituina lelei ma siaki le kulūkose i taimi uma. E na o le pau lenei o le auala e suia ai le faafitauli i le taimi ma puipuia le alualu i luma o le maʻisuka.

I nisi o fafine, i le taimi o le maitaga, ua oso i le kulūkose - amataina le maʻisuka gestational. O lenei tulaga e manaomia ai le mataituina faapitoa e fomaʻi, aua o fafine ei ai le maʻisuka e tele lava a latou fanau. O le maʻisuka e mafua ai le fanau mai vave ma le tele o manuʻa fananau mai.

O se fafine maʻitaga ua resitaraina i le finocrinologist. Ina ia totogiina le tulaga, e faatonuina e le fomai se meaʻai ma togafitiga faaletino. Afai e faʻaalia, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina inisiua insulin.

1.5 masina talu ona fanau mai, e tatau ona toe siakiina le maualuga o le suka. E tusa lava pe masani ona faʻaalia faailoga, e le mafai ona e malolo. O le foliga mai o le maʻisuka faʻamaʻi o loʻo taʻu mai ai o se fafine e iai se vailaʻau i le T2DM. O le mea lea, o siaki tupe e tatau ona faʻamalosia.

Afai ei ai ni meaʻai i le glucose concentration, e tatau loa ona e faʻatalanoa se endocrinologist. O lona uiga o le maʻisuka e le mafai ona totogiina ma e manaʻomia se suiga i togafitiga togafitiga. Fluctuations in indicators e mafai ona i ai i le insulin-faalagolago ma le non-inisalini o le faʻalagolago i foliga o le maʻi. I tulaga taʻitasi, o togafitiga togafitiga e fuafuaina faʻapitoa.

Faailoga o uiga o se suiga faʻafuaseʻi i le kulukose

I le maʻisuka, o suiga faafuasei i le faasinusisi e faalagolago tonu lava i le tele o le inisalini e mafai ona iloa le kulukose ma feaveai i sulu o mea e faalagolago i le insulin.

I se tagata soifua maloloina, o lenei faagasologa e leai ni faʻalavelave, o le mea lea o se mataua poʻo se faʻateleina o le maualuga o le maualuga o le gaʻo i totonu o le tino e tupu mai ona o le fatuina o le le lelei le tumau i le va o le kulukose ma le hormone.

O le tulai mai o sea suiga i le physiological atonu e mafua mai i le taumafaina o meaʻai e maua ai le gaʻo vailaau faʻamalosi pe sui foi le faʻaaogaina o sina vaega o meaʻai i le meaʻai e le tino ao faʻamalosi malosi le tino i le tino.

E i ai le tele o faʻamaoniga e faʻaalia ai le tupuga o mea leaga i le faʻaoʻoina o gaʻo i totonu o le toto. A oʻo mai siama o le suka toto i le maʻisuka ituaiga 2, o le tupuga o faʻamatalaga nei e faamaumauina:

  • faamagoina mai le mucosa oral,
  • fia inu pea
  • faateleina elemene,
  • avanoa o le paʻu,
  • vevela paʻu
  • tulaga faʻaletulafono e faʻaititia
  • vaivai ma le le mautonu
  • leai se faʻaumatia,
  • mataga vaaia ma le ulu.

O nei faailoga e taʻu mai ai le le lava o le inisalini i le tino, lea e mafua ai le malosi o le matelaina o sela.

Faʻaitiitia le maualuga o le kulūkose o le maʻisuka

O le faatelevaveina o le gaʻo i totonu o le tino e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina o le tino. Afai o le fetuunaiga vave o lenei faailoilo e le o faʻatinoina, ona faʻateleina lea o le kulukose e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le tino.

O le atinaʻeina o se coma e faʻagesegese. I le i ai o le maʻisuka, o le tupuga o le ketoacidotic coma o loʻo matauina, ma i tagata gasegase e lua ituaiga o togafitiga - hyperosmolar.

Faailoga o le Faʻaateleina o le ituaiga 1 Tisuka

O faailoga muamua o le atinaʻeina o le ketoacidotic coma i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e matauina i le i ai o le suka 15-16 mmol / L. I lenei tulaga, o le excretion ma le urine ua faamaumauina i le 50 g / l. I lenei tulaga, o le auai o le acetone o loo faamaumauina i le tuufaatasiga o le urine. O le tagata gasegase e atiina ae le acidosis faʻasolosolo.

I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, o le tagata maʻi e mafua ai le faʻaaogaina o togafitiga, ma i le lumanaʻi, o le faʻaalia mai o se faʻalavelave atoa o faʻamaoniga e muamua atu i le amataina o se coma ua faʻamaumau.

Le tagata gasegase i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga:

  1. Lagona le fiainu.
  2. Vaivaiga i le tino.
  3. Faʻamaumauga o se faʻaopoopoga i galuega faatino o le urine.

I le leai o se fesoasoani taimi, e mafai e le tagata maʻi ona maua mulimuli ane:

  • lagona o le gaioiga
  • vili
  • manava manava
  • tiga i le manava.

E le gata i lea, pe a manava, o le manogi o le acetone, ma o le manava lava ia e loloto, lea e mafua ai le aluese o le sili atu o le carbon dioxide mai le toto ma faaitiitia ai lona malosi. Faatasi ai ma le alualu i luma o le tulaga o le maʻi, o se tagata ua leiloloa lona mafaufau ma ua sau ai o ia.

O le auala autu o le faʻafefe o oso i le ituaiga muamua o le maʻisuka o le faʻaaogaina o le inisalini ma le faʻataʻitaʻiga o le faʻamalosia o le inisalini ua fautuaina e lau fomaʻi.

Faailoga o le Faʻaateleina o le ituaiga 2 Tisuka

Aisea e oso ai le suka i le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaʻaga o le oso o se faʻaitiitia o le faʻapalepale o le kulukose i suauu o mea e faalagolago i le insulin-o le tino. O le atinaʻe o le hyperosmola coma e matauina mo le 7-14 aso. I le taimi lea, o le kulukose toto e mafai ona ola i se tulaga matautia matautia o le 50-55 mmol / l.

Aveesea o masini gaʻo tele atu e faʻatino i le faʻaogaina o le tino i le urine, faʻalaina le vai. Faʻaauau le atinaʻeina o togafitiga faʻatasi ma le faʻaalia mai o vaivaiga ma le le mautonu. O le faateleina o le maualuga o le kulukose i le ituaiga o maʻisuka lona lua e le faʻaosofia le foliga mai o le vomiting ma tiga i totonu o le manava. O le manava e mafua ai le vevela, o le maʻi e masani ona manava, e le o iai le manogi o le acetone.

I le leai o se fesoasoani talafeagai, o le faateleina o le maualuga o le kulukose e mafai ona afaina ai totoga uma ma a latou tino, o le maʻi e atiina ae le malosi tele, lea e mafua ai le leai o se malamalama ma se mea.

Afai e tulaʻi mai se coma, e manaʻomia vave le falemaʻi ma le toe faʻaolaina. Ina ia faaititia le maualuga o le suka, o le fualaau faasaina e pei o Metformin ma ona analogues poo le faʻaofiina o nisi inisalini e se fomai e mafai ona faʻaaogaina.

Soʻo se togafitiga faafomaʻi i le taimi o togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka e tatau ona mataituina e le fomaʻi.

E oso i le toto o se fafine maʻitaga ma se tamaititi

O le inisalini o le hormone e mafai ona aʻafia ai le aofaʻi o gaʻo i totonu o le toto, faʻafetai i ai, o le faʻamaoniga o loʻo tausia i se tulaga faʻapitoa i le physiologically. O le faʻasalaga o le inisalini e faia e le pancreas.

I le taimi o le maʻitaga, e lilo le hormones i le placenta, lea e mautinoa ai le atinaʻeina o le fotus, i le taimi lava e tasi, ona o mafuaaga e le iloa, o hormones placenta e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le gaioiga o le inisalini, lea e faaosofia ai foliga o le suka i totonu o le toto o se fafine maʻitaga.

Ole maualuga o le kulukose plasma e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tina ma le pepe, faʻalavelaveina le faiga ole gasegase. I le i ai o se aofaiga tele o le kulukose, e mafai ona tupu mai le hypoxia fetal ona o le le lava o le okesene i lona tino.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o oso o le mea lea e tupu ai le maʻisuka faʻateʻa i se fafine maʻitaga. I le averesi, o le tasi i le toʻasefulu fafine o loʻo fananau i se tamaititi e iai se tulaga leaga.

O le tele lava o taimi, o le i ai o gaʻo gaʻo i fafine maʻitaga o loʻo mafatia mai:

  1. Mafuaaga.
  2. O le i ai o le suka i totonu o le uila.
  3. Polycystic ovary.

Mataitu e tatau ona faia i taimi uma ma a itiiti mai ma le tasi i le ono masina. Pe a faia se suʻesuʻega masani o se tamaititi, e tatau ona i ai sana suʻega suʻega toto mo le suka.

Pe a mataʻituina le aofaʻi o le kulukose i totonu o se tamaititi, e tatau ona manatua i le mafaufau o le mea masani masani o lenei vaega e faalagolago i le matua o le maʻi ma, e tusa ai ma le laulau faʻatulagaina, o:

  • i le tausaga muamua o le olaga mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l,
  • mai le tausaga e tasi i le 5 tausaga, o lenei faailoga e eseese ma e mai le 3.3 i le 5.1 mmol i le lita,
  • i tamaiti e sili atu i le 5 tausaga le matutua, o le tau aoga e agai atu i le faailoga o se tagata matua ma mai le 3.3 i le 5.5.

I le taimi e taitaia ai le auiliiliga, e tatau ona manatua i le mafaufau e masani lava i le afiafi ma le po e mafai ona pa'ū tele lenei faailoga, o se mea e masani ai le physiological phenomenon, pe a maeʻa le po, i le taeao, e amata le faateleina o le faʻatupulaia, e mafua ona o uiga o le tino.

Faatasi ai ma le atinaʻe masani o le tamaititi ma i le leai o ni faʻamaʻi, o le faʻamaoniga e sili atu pe itiiti le mausali ma e mafai ona fesuiaʻi i totonu o se tapulaa tapulaʻa.

E osooso le manogi i le glucose i le tino o se tamaititi soifua maloloina e matauina i ia tulaga pe a ia faʻaaogaina le tele o laʻau suamalie. I le taimi o galuega masani, o lenei tulaga e faʻapitoa mo le tele o itula ona o le faʻasaʻoina o le inisalini pancreatic i totonu o le tino.

E faʻapefea ona taofi le oso i totonu o le toto?

O le faʻaalia o oso mai i le suka, e manaʻomia le faia o auala e taofi ai, o le a fesoasoani lea e faatumauina le soifua maloloina o le tagata maʻi i le tulaga saʻo. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le aʻafiaga, e tatau ona sui i meaʻai talafeagai, lea o le a faʻaogaina i le faʻamautuina o le gaioiga o gaʻo i le tino.

Mo i latou o loʻo mamafatu pe faʻafefe i le mamafa, e tatau ona faʻaitiitia le kalori. O le meaai e tatau ona faapaleniina, e tatau ona aofia ai sina vaega tele o mea inu ma gaʻo ma le tele o le gaʻo ma le porotini. E fautuaina e 'ai meaʻai e maua ai le gaʻo popo.

O le tautua i meaai e faʻaumatia i le taimi e tasi e tatau ona laʻititi. E fautuaina e fesuiai i se vaega o mea taumafa vaevaega, e tatau ona i ai pe a ma le 5-6 faʻasalaga i aso taitasi.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o mea taumafa, o togafitiga fualaau o le kulukose i totonu o le tino e tatau ona faia, mo lenei faamoemoe e tatau ai ona faʻatalanoa se endocrinologist e faia se suʻega ma faailoa mai mafuaʻaga o le faʻaleagaina.

O le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaitiitia ai gaʻo i totonu o le toto, e manaʻomia ai le faʻaaoga masani o vailaau fautuaina i doses ua faʻamatala e le fomaʻi. O le maʻisuka o le ituaiga muamua e puipuia ai le tupu mai o oso e manaomia ai le taimi tatau ma lava le togafitiga o le inisalini.

I le tulaga o le paʻu tele i le glucose concentrations i le tino, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona ave faanatinati le 10-20 g o le gaʻo vave gaʻo. O ia ituaiga o gaʻo o loʻo maua i le meli, siamu, suka ma suamalie.

Faaaoga masani o kofe

O le caffeine o se mea lelei e faʻaleleia ma e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto i le tino ma, o se taunuuga, e maualuga le kulūkose. E le gata i lea, o le toatele o tagata e fia inu kofe e le pei o lena, ae o le suka, kulimi, ava malosi, pulu. O le mea e sili ona sao i le fesuiaiga i le suka o le toto.

O le mea faʻafefete, o nisi taimi o kofe, ma isi mea inu masani, e pei o lauti, fualaau aina, fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Meaʻai fafo

O nei mea e aofia ai Initia, Saina, Iapani ma isi nofoaga faʻasalalau. O meaai na saunia e tusa ai ma nei suʻega e ese le eseese mai meaʻai a Rusia i tulaga o saturation ma vaega. E tatau ona faʻaumatia ma le faʻaeteete.

O le mea faʻapitoa e faʻafefeteina, o ipu faʻalautele, lea e matua mauoa ma suamalie mea uma. O lapisi e tele gaʻo ma gaʻo. O le tele o fualaau mamago e faaopoopoina, lea e avea o se mea e faaosofia ai le oso i le toto kulukose i le maʻisuka.

Saina, Indian ma isi tamaʻitaʻi Asia e sili ona tamaoaiga ma e maua ai meaʻai. O le a le sau soya sogasolo, namu Saina ma mea manogi manogi o mea manogi i ipu Initia. O le taumafa vevela e faʻaleleia ai le manava ma le faʻaaogaina o le suamalie, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fulafula, maua ai le mamafa, ma faʻapogai ai aʻa i le suka.

Maʻi faʻamaʻi

A osofaia e le tino se siama i le toto, o le tele o le kulukose e osooso. Tulipulu o le tale mafanafana, o fualaʻau i mea suamalie suamalie ma shells e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le suka i le tino ma le maʻisuka.

Faʻasalaga malosi ma ogaoga, foliga vaaia o le gaioiga ma le vevela, e fautuaina e vave valaʻau i se falemaʻi.

E masani foʻi ma faʻamalosi faʻamalosi e puipuia ai aukilani e mafai ona faʻaosooso ai i le kulukose i totonu o le tino.

Loto popole

O galuega le alofa, faʻapea foi ma le atuatuvale o le atuatuvale ma le atuatuvale e saofagā i le le mautonu o le gaʻo o le suka e le tino ma o se taunuuga, o le maualuga o le toto e fesuisuiaʻi. O aʻoaʻoga faʻapitoa mo mafaufauga, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻoga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma tino faaletino, lea e faʻaitiitia ai le faʻamalosi e ala i le faʻaitiitia o le masalosalo o maso ma tino o le tino, o le a fesoasoani tele.

O le faʻalavelave e masani lava o le gaioiga o le mafaufau o se tagata, lea e faʻaalia lava sina mea. I totonu o tagata taitoatasi, o loo i ai se tauiviga faifaipea ma ia lava i se tulaga faalelagona, ma e leai se taimi po o se malosi e totoe mo soo se mea. E tatau ona tatou taumafai e foia lenei mea ma faatumauina le mama atoatoa o mafaufauga e aunoa ma le le aoga o palapala palapala.

Mea e le lelei

O se mataupu ese ma tele. O meaʻai ua amata ona faʻaitiitia ma itiiti ifo le natura ma o loʻo malosi malosi.

O fusi lanu na iai muamua na aveeseina ma o se oloa mauoa, lelei ua tuuina mai ia i matou.

E tele gaʻo, masima ma gaʻo tumu i se taumafataga, e tatau lava ona e gauai atu i le fesoʻotaiga a McDonald i le lalolagi. O lenei mea e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai ma fesuiaiga i le toto kulukosese i le maʻisuka.

Taumafa tele protein ma fiber, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le gastrointestinal tract ma metabolic processes in the body. Latou te galulue pei o pulumu masani, fufulu uma toxins ma toxins.

Meainu suamalie ma fualaau mamago

E tatau ona faʻaumatia i se aofaiga tele lava. O mea inu suamalie suamalie e pei o Fanta, Coca-Cola, Sprite e aoga, e aofia ai le toetoe lava o aso uma o le suka. I le maʻisuka, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fuālaʻau matala ma fualaau aina ma faatapulaaina le faʻaaogaina o fualaau mama.

Faitau foi Auala e iloa ai le taufaasese

O le faʻaaogaina o nei oloa i fuainumera e le faʻatapulaaina e mafai ona faʻaosofia ai le naʻo le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, ae e taʻitaʻia ai foi i le sugar coma.

Vailaau

E tele togafitiga faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o mea suamalie, suka ma meaʻai, aemaise lava mo tamaiti. O le mea lea, e tatau ona e faaeteete pe a ave i latou, ina ia le faʻaosofia ai fesuiaiga i le suka toto, pe afai e mafai, faʻatau faʻatauga e aunoa ma ni "suamalie".

Ole mamafa tele

Faatasi ai ma le faʻaosoosoina o le tino faaletino, e mafai ai ona faʻaitiitia le aofai o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e faʻatasi ma le faʻafefe, o se lagona o le vaivai ma le vaivai. E oʻo mai se tulaga o le le fiafia pe ae le manaʻo i se mea. Ua vaaia le lalolagi i le lanu uliuli. I lenei tulaga, e fautuaina e ave se tafaoga, ma fetuunai le meaai.

Taumafa le masani ai

Masalo o le faavae o le tele o faamai. O le masani ai ma le masani ai mo tagata e maua i le maʻisuka e taua tele. E fesoasoani lenei i le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto.

Faatasi ai ma se meaai le lelei, o le suka e ulu i totonu o le tino i ni vaega, e le talafeagai, e afaina ai le galuega o totoga o le tino ma mafua ai le eseʻesega i lona maualuga i le toto.

Aemaise lava, i le galuega a le pancreas ma le vavae.

Tusa le mautonu i le suka

Faʻaiʻuga e aʻafia ai fesuiaiga o le kulukose o le toto:

  1. Inuina o le ava. O lenei mea e tupu ai se siʻitiaga puupuu i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto ona o le maualuga o mea o meaʻai i le ava malosi. Ae ina ua mavae sina taimi, o le tele o le faʻataunuʻu i le toto ua faʻaititia.
  2. Taumafia le tau. I le taumafanafana, o le pulea o lou maualuga o le suka o le toto e avea ma se mea e sili atu ona faigata. Ona e manaʻomia lea ona e inu tele vai, ae e tatau ona e mulimulitaia le masani ina ia leai se fula.
  3. Hormones. Faʻalagolago i le faʻasalaga o le fafine, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi pe pa'ū. E sili atu ona faigata le siakiina o lona tulaga i le taimi o le misa.

Togafitiga i lenei mataupu e mafai ona faʻatino i metotia nei:

  • fualaau
  • aʻoaʻoga faʻapitoa
  • togafitiga o le physiotherapeutic.

O le togafitiga o fesuiaiga i le maualuga o le suka i le toto, e masani lava ona masani ona fesoʻotaʻi, faʻatasi ai ma nei ituaiga.

O fesoasoani nei e faʻaitiitia ai le toto toto:

  • fuaina o lenamon
  • vegetarianism
  • faamalositino
  • taumafaina o le yogurt e maualalo le gaʻo e aunoa ma ni suamalie ma ni meaʻai.

Faaiuga

O lenei faamaʻi e masani lava ona aafia ai tagata e le lagona le "suamalie o le olaga." E foliga mai latou te tuʻuina atu mo se taimi mulimuli ane, pe a lelei mea uma. Ae o lenei "lelei" e le o tupu pea, ae o le a oʻo mai le maʻi. E le tatau ona e taumafai e faafiafia le lalolagi atoa, o se tasi e le manao e fiafia, e ese uma tagata, e na ona e manaʻomia e te iloa lenei mea.

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai mataupu pe a faʻamalolo tagata i le maʻisuka naʻo auala e faʻaaogaina ai le auto, talu ai o mea uma e tatau ai mo le faʻamaloloina o maʻi ua uma ona tuʻuina ile natura.

O loʻo osofaʻi le ola: toto toto ma le soifua maloloina

O le faateleina o le kulukose o le toto i le tele o tagata e na o le atinaʻeina o le maʻisuka e aʻafia ai.

Ae toaitiiti tagata e iloa o le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona mafua mai i le tele o isi faamaʻi, mo se faataitaiga, o le pancreatitis, lea e aafia ai le pancreas, ma oʻo lava i le afaina i le mafaufau.

E le gata i lea, o ia mea e foliga mai e faigofie lava e pei o le atuatuvale poʻo le malosi malosi tele e mafai foi ona afaina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma mafua ai ona oso oso faafuasei. MedAboutMe o le a taʻuina atu ia te oe le maualuga o le maualuga o le kulukose ma pe matautia mo se tagata maloloina.

Aisea e manaomia ai e le tino le kulukose ma o le a lona tulaga masani?

E iloa e tagata uma o le kulukose i le tino o le tino o le punavai autu o le malosi. O le tulaga o le tele o siama i totonu oo tatou tino, aemaise lava ni neurons ma sela mumu mumu, e fesootai tuusaʻo ma le gaioiga o le suka.

Ole maualuga o le kulukose e le o se aoga tumau ma eseese e faalagolago i meaʻai a le tagata, gaioiga faʻaletino, faʻafitauli i le mafatiaga ma le tele o isi mea.

O le gaosiga o le kulukosese o se faʻalavelave tele, i le faʻatonutonuga e le gata o le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas, ae o hormones glucagon ma adrenaline, steroids ma, aemaise lava, glucocorticoids. I le tulaga lautele, o le faagasologa o le metabolism o le kulukose o mea nei:

  • o se taunuuga o le galoina o oloa i totonu o le vaega o meaʻai, o le kulukose e ulu atu i le toto,
  • o le pancreas e faʻaalia i lona aʻafia e ala i le tuʻuina atu o le inisalini i totonu o le toto,
  • o le mea mulimuli e faʻaleleia ai le mafai ona gafatia o siama siama, lea e gaosi ai le kulukose na sau ma meaai,
  • o toega o le kulukose e le "faaaogaina" e le tino ua liua i le glycogen, o se polysaccharide, ma triglycerides (o se ituaiga faapitoa o gaʻo o lo oi totonu o le toto), o le punavai autu o le malosi mo le tino.

O se faailoga masani mo se tagata soifua maloloina o le suka i totonu o le toto toto (mai le tamatamailima) i le va o le 3.5-5.5 mmol / l, i le vevesi e laʻititi maualuga atu.

Meaʻai e faʻateleina ai le suka toto

Sucrose, starch, glycogen o punavai autu ia o le kulukose e ulu i le tino ma meaai. Malosiaga o gaʻo poʻo gaʻo meaʻai maualuga e mafua ai le faʻavaveina o le kulūkose. Ma o le mafuaʻaga o le faʻateleina o le maualuga o lona tino, o mea ia e gaosia ai le gaʻo ma le polysaccharides. O oloa e faʻapipiʻiina ai le tino o le tagata, o mea e taʻua o mea inu gaʻo faigofie, e aofia ai:

  • suka ma so o se oloa na faia i lona faavae,
  • paʻu paepae paʻepaʻe
  • meli, lea e ono aofia ai i le 70-80% suka,
  • falaoamata ma pata bakery,
  • le tele o fatu ma aʻa o le togalaau na muamua ona faia togafitiga vevela (pateta, kāloti, ma isi),
  • pastry ma meaai vave.

O le glycemic index (GI) e faʻaaogaina e fuafua ai le saoasaoa lea e faʻafefe ai meaai faapitoa, faapea foi ma le maualuga o le faateleina o le suka toto pe a faʻaumatia. E mafai ona faʻaaogaina e faʻamasino le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. O le maualuga o lenei faailoilo, o le tele o gaʻo gaʻo vave o loʻo i ai le oloa.

O le mea e malie ai, o le oloa lava e tasi, e fuafua i uiga o lona gaosiga ma sauniuniga, e ono i ai se isi faʻamatalaga mataʻitusi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o le spaghetti na tunu mo le 11 minute e 59, ma faʻatasi ai ma le kuka umi (16.5 minute) e faʻatupulaʻia ai i le 65.

O le kuka e ala i le falaiina poʻo le taoina foi e faʻapupulaina ai le faasinomaga o fuainumera i meaʻai.

Fomaʻi e afaina ai le maualuga o le kulukose

O le aveina o nisi vaega o fualaau faasaina e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le suka i le suka o le toto, e le gata i se tagata maloloina atoa ma i tagata e maua i le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o na vailaʻau e aofia ai le faʻamalosi o pepe, vailaʻau faʻamaʻi ma togafitiga. Le itiiti ifo le lamatiaga o le faʻaaogaina o tuʻufaʻatasiga o fualaau oona lea e faʻaosofia ai foi le faateleina o le kulukose toto.

O le mea lea, o se suʻesuʻega na faia e saienitisi Amerika i le 2011 ua mafai ai ona fuafua o le faaaogaina tutusa o le antidepressant "Paroxetine" ma le fualaau faasaina "Pravastatin", ua fuafua e tuuitiitia le cholesterol, e faaosofia ai le taofiofi o le toto.

Ma e tele na tuufaatasiga o fualaau faasaina. O le mea lea, e faatatau i soʻo se fomaʻi, e tatau ona taʻu atu ia te ia le i ai o se siama o le maʻisuka poʻo le faʻafefe o oso oso faafuasei i le toto kulukose.

Isi mafuaʻaga e mafua ai le toto toto

O le gaioiga faaletino e i ai se aoga aoga i le suka o le toto, faʻaititia.

Ua faʻamaonia e 35 minute o le toʻafilemu i aso uma e faʻafaigofie ai le kulukose ma faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka e 80%.

I le taimi lava e tasi, o le gaioiga faaletino, aemaise lava i tagata ei ai se olaga e le masani ai, e mafai ona mafua ai le oso i le toto suka. O isi mea e mafai ona tupu ai se faʻateleina o le kulukose e aofia ai:

  • faʻaauau pea ona faʻaalia i tulaga faʻalavelave lea e sili atu ona faʻaosoosoina ai hormones e faʻatele ai le maualuga o suka,
  • faʻamaʻi o se vailaʻau faʻaleagaina poʻo vailaʻau. Latou te faʻalavelaveina le tele o gaioiga i le tino ma fautua atu e ave vailaʻau o loʻo i ai le tele o suka,
  • suiga o le hormonal o loʻo matauina i le tino o fafine i laʻasaga eseese o lona atinaʻe, aemaise lava i le taimi o le maitaga,
  • le lelei o le moe, lea i nisi tagata e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, ma i isi - o se faaitiitia faafuasei,
  • maualuga le maualuga o le ea, faateleina le maualuga o le suka ma matua faigata ai ona pulea.

O le a le mea e faʻafefe ai le tietie solofanua i se tagata maloloina ma le maʻisuka?

E pei ona taʻua muamua, o le maualuga o le kulukose i le toto toto o se tagata soifua maloloina e 3.5-5.5 mmol / L. Afai o le maualuga o le suka e pa'ū i lalo ifo o le 2.78 mmol / L pe maualuga i luga aʻe o le 30 mmol / L, e mafua ai ona leai se mafaufau, faʻaleagaina, hypo- poo hyperglycemic coma.

O le Hyperglycemia o se tulaga pe a maualuga le maualuga o le suka i le maualuga o le 6.7 mmol / L. Taiala mo le maʻisuka o le faateleina lea o le anapogi o le kulukose vevela maualuga i luga atu o le 7.0 mmol / L pe sili atu i le 11.0 mmol / L 2 itula pe a uma le utaina o kulukose. E le gata i lea, o le hyperglycemia e mafai ona faailoa mai:

  • nisi o faamai o le endocrin,
  • gasegase tumau o gaʻo ma le ate,
  • maʻi o le pancreas
  • gasegase myocardial and cerebral hemorrhage, etc.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o meaʻai gaʻolaʻo faigofie e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o meaʻai ma faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻapea foʻi ma le atinaʻe o le maʻisuka. O suʻesuʻega mai le Iunivesite o Texas ua maua ai foi se sootaga i le va o le tele o le aoga o le fructose ma le sologa manuia ma le faateleina o le lamatia o le atiaʻe o le kanesa o le susu ma lona fua faatatau o le alualu i luma.

Faʻamatalaga Matagofie e uiga i le Faateleina o le Suga Sugar

  • Ua maua e saienitisi o le Duke University le gene HKDC1, lea e faʻamaonia ai se polotini e mafai ai e fafine maitaga ona gauai lelei le kulūkose. O le itiiti ifo o lenei polotini i le tino o le fafine, o le sili atu lea o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, o le hyperglycemia i le taimi o le maitaga e lamatia foi mo le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai, o le a mafai ona tuputupu aʻe e le gata i le matua, ae o le maʻisuka foi.
  • O le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maʻisuka i luga o le mamafa o le tagata, o le a fesoasoani i le leiloa o le 5% o kilokalama avanoa. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le suka toto ma faʻaitiitia le ono mafai ona maʻi i le 70%.
  • E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega na faia e se vaega o Faʻasaienisi Farani, o tamaitai ei ai toto totoga III ma le IV e sili atu ona faigofie i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o taimi, o se faʻamaʻi e maua i le feusuaiga lelei ma le toto toto. I le eseesega, o tagata o le Vaega II e mafai ona aʻafia i le atinaʻe o le faʻamaʻi e 10% sili atu.

Faʻafofo le Suʻega o le Maʻisuka I lenei suʻega, e mafai ona e fuafua le maualuga o lou lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 i le isi 5 tausaga. O le suʻega na atiaʻe e le Siamani Institute of Food in Potsdam.

Lafoaʻi ma fesuiaiga i le toto sugar | Mafuaaga

| Mafuaaga

3.3-5.5 mmol / L ua avea ma faailoga masani o le suka o le toto i se tagata soifua maloloina i luga o se manava gaogao. I le tino, o fuainumera o le kulukose o le toto e leai ni faʻamaoniga o le fua; e fesuisuiai i le aso atoa.

O le taʻaloga aupito maualalo e matauina i le po ma le vaveao, o le muamua taumafataga e taʻitaʻia ai le mea moni e maualuga le suka. Ona i ai lea o le faʻaitiitia seia oʻo i le isi taumafa. E le gata i lea, o le glycemia e mafai ona alu i tua atu o le pito i luga ina ua uma ona 'ai ma toe foi mai i totonu o ni nai itula.

E mafai ona tupu ni manogi o le suka mo ni mafuaaga eseese, o nisi o ia mea e mafai ona taʻu mai ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O mafuaʻaga nei e mafua ai le faateleina o le suka:

  • Tulaga faigata i le galuega. Faatasi ai ma le faʻalavelave faifai pea, e faʻasaʻo e le tino ni hormones e fesoasoani i le totoina o le suka. O le faafitauli e masani lava mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, i le galuega, e masani lava e leai se taimi mo mea taumafa e masani ai, fualaau ma faamalositino, lea e mafai foi ona faaoso se oso i le suka,
  • Caffeine E mafai ona tulaʻi le kulukose pe a uma ona inu le kofe, tusa lava pe faia pe a leai se suka,
  • Sugar-free products. Latou te le maua le sucrose, ae o loʻo i ai ni vailaʻau gaʻo ua liua i le kulukose,
  • Pusa oloa. O ia meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai e mafai ona faʻaogaina, o muffins ua tumu i kalori,
  • Fualaau aina. O fua o le a galo ai le susu pe a faʻamago, o le suka e tumau pea. Faatasi ai ma le mamafa tutusa ma fualaau fou, o le a sili atu le maualuga o kalori
  • Malie, viral, malulu. O le tele o sipuni, teas o le malulu ei ai le suka, o mea e faʻaumatia ai (faʻasaʻo le faʻaogaina o le tino) e faʻapupulaina ai foi le suka,
  • Taʻaloga taʻavale. O nei meainu ua fuafuaina e vave ona toe faʻaaogaina le malosi o le malosi ma e ono aofia ai le tele o suka,
  • Vaitaimi ma le corticosteroid o fualaau faasaina. Faatasi ai ma corticosteroids, prednisone e mafua ai le maualuga o le suka, e mafai ona maua ai le maʻisuka. Diuretics (togafitiga) e mafai ona faateleina le suka i le maʻisuka,
  • Maʻi gasegase. Aʻo tauivi le tino ma se maʻi, e amata ona tupu le suka,
  • Hormonal suiga i le taimi o le maitaga. E le gata i le tulaga o le le atoatoa o le hormonal, o le maualuga o le suka, o lenei tulaga e taua o le maʻisuka faʻamaʻi o fafine maʻitaga,
  • Faʻalavelave faifaipea i meaʻai, mea taumafa. E mafai ona latou faʻaosoina le maualuga o le kulukose, aemaise lava, pe a fai o oloa e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, gaʻo.

O le a le mea e mafai ona maua ai le suka

  1. Onamamoni O meaʻai e faʻaleleia ai le malosi o sela e faʻaaoga ai le kulukose,
  2. Seu susu gaʻo. Afai o le yogurt e leai ni mea suamalie, fualaau aina, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka,
  3. Galue i le fale.

O le faʻaaoga lelei e fesoasoani i le maualalo o le suka, vegan diet.

O se taumafataga masani a tagata faiʻai e mafai ona faʻaititia maualuga le maualuga o le suka ona o le iai o le tele o fiber ma fatuga atoa.

Tuʻufaʻatasia Faʻatonu i Fua o le Suāvaʻa

  • Alu O ia meainu e maualuga ai le maualuga o le suka i le amataga ona o le maualuga o le gaʻo, ae a mavae ni nai itula, e mafai ona paʻu malie le suka.
  • Moe I nisi tagata, o le suka e mafai ona faateleina le malosi pe a uma le moe, aʻo isi, i le isi itu, o loʻo i ai se paʻu mataʻutia,
  • Lave. O le tau vevela e faigata tele ai le suka, e taua tele le inu tele o suavai ina ia leai se vai e faʻamalolo,
  • Faatinoga faaletino. E tatau ona filifilia tagata taʻitasi. I lalo o mamafa mamafa, o le maualuga o le kulukose e oso muamua ona pa'ū lemu. E faʻatatau i le avega, e mafai ona matauina se mea maualalo i le aso e sosoo ai.Aua neʻi galo e uiga i se meaʻai ao le i amataina vasega ma le tatau ona fua le suka muamua aʻo leʻi maeʻa aʻoaʻoga,
  • Faʻaipoipo fafine. A o suia le suiga o le hormonal, o le maualuga o le suka e fesuisuiai. A maeʻa le faia o le misa, e faigata le puleaina o suka, o lea e tatau ai ona e talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le togafitiga o le homone.

Aisea e aʻafia ai le suka i le maʻisuka

O le tele o le maʻisuka latou te feagai ma se tulaga e tupu ai pea le suka. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafuaina le mafuaʻaga talafeagai o fesuiaiga ma faʻaitiitia. Ae mo lenei mea e tatau ona e iloa le uiga o le tupu malosi i le kulukose o le toto. Naʻo suʻesuʻega ole taimi o le a faʻamaonia ai le tulaga, puipuia le alualu i luma o maʻi ma foliga vaaia o faʻafitauli o le maʻi.

Ina ia malamalama o le oso i totonu o le suisua ua tupu, e tatau ona e iloa lelei uiga taua. O faailoga iloga o le faateleina o le kulukose e aofia ai:

  • E masani lava ona faʻaaogaina le tele o le suka, ona amata ai lea ona faʻamalosi e gaʻo le vai mai le tino,
  • le fia inu: o le tele o le ava i le aso e sili atu i le 5 lita, e tupu ona o le mea moni o fatugaʻo e vaʻaia saʻo le vai mai le tino,
  • sasaina o le paʻu,
  • le le mautonu i le tiga,
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi o paʻu,
  • malfunctions o le fatu ma toto toto, o foliga vaaia o le gaioiga o le povi - o le tupu o nei faailoga e mafua mai i le solia o le paleni eletise ma le lafoaia o microele manaʻomia mai le tino,
  • faasoesa lautele o le soifua maloloina: moe i le mafaufau, le mautonu, leai se malosi,
  • fiaai ma le foliga tutusa o le mamafa o le mamafa (ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka),
  • togi mamafa mamafa (masani mo le maʻisuka ituaiga 1),
  • faʻaititia le tino vaaia, foliga vaaia o le puao i luma o mata.

Afai e aliali mai nei faailoga, e tatau ona siaki lau kulūkose. Afai e fesuiaʻi, ona tatau loa lea ona e iloa po o le a le mea tonu na taitaiina atu ai i le tuputupu ae o faailoga.

Le lava o kulukose i totonu o le tino e mafua ai le leʻo mai le neurologically, autonomic and metabolic disorders. E masani ona foliga mai pe a pa'ū le maualuga i le 3 mmol / L. Afai e faʻaitiitia lona faʻatonuga i le 2.3, ona pa'ū lea o le tagata gasegase i se vailaʻau hypoglycemic.

Faailoga o le pa'ū i le glucose concentrations e aofia ai:

  • ulu matua
  • popolega
  • lima lima
  • sosolo
  • lagona o le ita
  • fiaai pea
  • popole
  • Tachycardia
  • mimiti le muso
  • pulsation i le ulu ma luga o le itu,
  • vavao
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • leai se lagona i nisi eria,
  • vaeluaina o le gaioiga afi.

O le hypoglycemia e ono tupu ona o:

  • malosi malosi faaletino,
  • ave ni vailaʻau maʻoti (tetracycline antibiotic, vitamini B6, anabolic, sulfonamides, suppleum supplements),
  • inu ava malosi.

Afai e le o amanaʻia le hypoglycemia i le taimi ma e le tatau ona faʻaaoga fua talafeagai, o le a pa'ū le tagata maʻi i se au. O tagata maʻi e le tele se taimi, faatasi ai ma lenei maʻi, e vave vave ona iloa e tagata. O kuluma masini e taofia le mauaina o le malosi ma le faaletonu o le neurological amata.

Atonu e tele mafuaʻaga mo meaʻai i le suka. O mea taatele o le:

  • le lelei
  • popole
  • faʻamaʻi pipisi, o le alualu i luma lea e faʻalavelave ai le gaioiga o totoga i totonu,
  • leai se gaioiga faaletino.

O nei mafuaʻaga e mafua ai suiga i faʻataʻitaʻiga tusa lava pe i ai tagata soifua maloloina. Ina ia faʻaalia i totonu o se tagata maloloina e toto le suka i le toto, e mafai e se avanoa. E masani lava, o le taʻavale e le mafua ai le atugaluga ma pasi faasolosolo malie. Ae i le aluga o taimi, o sea tagata o le a atiina ae le maʻisuka.

O le le mulimuli i se taumafataga ma faʻateleina le tele o meaʻai gaʻo, o gaʻo e mafua ai le tatau ona galue malosi le pancreas ma maua ai se taua tele o le inisalini.I le aluga o taimi, e mafai ona faʻaitiitia le faʻasolosolo o le hormone ma o le a faateleina le suka i le tagata gasegase.

Faʻatasi ai ma galuega faʻapitoa ma le leai o se taʻaloga i le olaga, o le a mafai ona faateleina le mamafa o le mamafa. O se vaega taua o le gaʻo o le visceral e maualalo ai le inisalini o le inisalini i siakene, o lea e mafai ai ona faateleina le faʻatonu o le kulukose.

I tulaga faigata, o le tino faʻagesegese le faʻagasologa o le gaosiga o le inisalini. I le taimi lava e tasi, e amata ona faʻamalolo mai glycogen mai le ate. O lenei mea e faʻateleina ai le maualuga o le suka i le toto.

I lalo o le aʻafiaga o nei mea taua, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe, o le maualuga o le kulukose maualuga o le a faʻaalia ai lenei mea.

I le faʻafitauli 1, faʻaauau, itiiti le fesuiaiga i le kulūkose e masani lava. E le mafai e le pancreas ona taulimaina: e le maua ai le inisalini pe faʻaaogaina i ni mea laiti. O maʻi suka ma le T1DM e tatau ona faʻaaogaina le inisalini i taimi uma e totogi ai le maʻisuka.

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o le siʻitia e mafai ona faʻaosofia ai le atuatuvale, solia o le taumafataga, leai se gaioiga faaletino ma isi mea. Aisea e suʻe ai le suka mo le maʻisuka ituaiga 2? O le faaitiitia ua mafua ona o mafuaaga faapea:

  • atinaʻeina o le faʻauluʻaina o tiga tiga,
  • gaioiga pipisi e mafua ai le maualuga o le vevela,
  • o le foliga mai o mumu tiga,
  • gaogao
  • epilepsy
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino,
  • faafitauli i le faʻaogaina o le tino.

O nei mafuaʻaga e mafua ai ona osooso i le kulukose i tagata soifua maloloina ma le maʻisuka. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa faailoga o le hypoglycemia ma le hyperglycemia ina ia iloa ai i latou i le taimi.

O maʻi suka e tatau ona nofouta i aʻafiaga o le hyperglycemia. O le le amanaiaina o faailoga e lamatia ai le tagata maʻi e mafai ona paʻu i totonu o se tino. O le mafuaʻaga lenei e oso ai le toto o le suka i le suka i le maʻisuka.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, o faʻalauiloa o le faʻaleagaina ma se faʻafefe faʻafefe e tupu malie. O le Ketoacidotic coma e mafai ona tupu i tagata gasegase e maua i le insulin-ituaiga o faamai, ma le hyperosmola coma i le maʻisuka ma le ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi.

O le lamatiaga o se ketoacidotic coma e aliali mai pe a:

  • suka e maualuga atu i le 16 mmol / l,
  • sili atu nai lo le 50 g / l ua faʻamalosi i le kulukose o le urine
  • acetone e maua i le urine.

I le taimi muamua, e tutoatasi le tino ona o le tele naua. Ae a mavae sina taimi, e amata ona faʻaalia e le tagata maʻi faailoga o le hyperglycemia. Afai e le maua e ia le fesoasoani taimi ma le suka e le faʻavaivai, ona sosoo ai lea ma isi faailoga. O le ketoacidotic coma o loʻo faʻaalia e:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • tiga o le manava
  • manogi o le acetone i le gutu
  • manava loloto
  • vevela paʻu
  • mata e avea ma mea vaivai.

I le leai o se fesoasoani, e gase ai le maʻisuka ma paʻu ai i se paʻu. O togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le suka ma toe faʻafoisia ai galuega a le tino.

O le hyperosmolar coma i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae ile 2 vaiaso. O le kulūkose e mafai ona faateleina i le 50 mmol / l; o loʻo faʻamalosi malosi i le urine. Uiga iloga:

  • moe
  • ogaoga vaivai
  • o le paʻu ma tino mucous ua mamago,
  • matala mata
  • mimita lemu, papaʻu ma faʻaauau,
  • o le manogi o le acetone ua toesea.

O le hyperosamola coma e le o muamua atu i le tiga o le abdominal, ma le maʻi lesepese. Ae faʻatasi ai ma le le mafai ona tuʻuina atu fesoasoani taimi, o le a le amataina le toilalo.

Coma e mafai ona atiae e le o se talaaga o le maualuga o le suka. O le mea lea, pe a aliali mai foliga o le hypoglycemia, e tatau ona faia ni vave vave e faʻaleleia ai le kulūkose - mo nei faamoemoega, e tatau lava ona e 'ai le suka poʻo le lole. A o le i ai se maʻi i se maʻi:

  • ei ai se lagona o le fiaai tele,
  • amioga e le talafeagai
  • Euphoria amata
  • faamaopoopoina le motusia
  • ua amata ona amata
  • le pogisa i mata.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e iloa le mea e fai pe a oso i luga le suka suka.

Afai e le taua ni osofaʻiga ma e le faʻafefeina le ola o se tagata, ona faatonuina lea e le fomaʻi le tagata maʻi i se suʻega atoa ina ia iloa ai mafuaaga o maʻi. I nisi tulaga, o le faʻasaʻoina o le ola ma mea taumafa e mafai ona faʻamaonia le tulaga. I le suiina o le meaai, faaopoopoina o le tino, e mafai ona e galo e uiga i le suka maualuga.

I mataupu o loʻo i ai i le tagata maʻi le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua le inisalini. E tatau ona faʻatautaia i le tele o taimi i le aso. O tagata e faʻalagolago i insulin e tatau ona pulea o latou tulaga ina ia aloese ai mai le atinaʻega o faʻafitauli. E manaʻomia ona latou iloa auala e totogi ai le maʻisuka. O lenei mea o le a taofia ai le taʻe i le kulukose o le toto.

Faʻatasi ma le faʻafitauli 2, o togafitiga togafitiga e fuafuaina pe a maeʻa se suʻega atoa. E tatau ona toe faʻafoʻi le suka i le masani: mo lenei mea e tatau ona sui lou olaga. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o foliga o le faʻamaʻi, o le inisalini o le inisalini e mafai foi ona faʻatulagaina. E taua i tulaga e le mafai ai ona totogi le tulaga ma le fesoasoani o se taumafataga, faamalositino ma vai suka.

E mafai ona e puipuia osofaʻi faʻafuaseʻi pe'āfai e te faʻamaʻaʻaeseina uma lava ia vailaʻau faʻamalosi mai le meaai: muffins, sweets, kuki, suka, honey, juice sugar, preserved, soda. O oloa ia e faasaina mo le maʻisuka. Ae o nisi o lenei lisi e tatau ona 'aina i totonu o tulaga o loʻo pa'ū malosi ai le suka.

Ae ui lava i le teenaina o meaʻai gaʻo, e tatau ona mataʻituina lelei ma siaki le kulūkose i taimi uma. E na o le pau lenei o le auala e suia ai le faafitauli i le taimi ma puipuia le alualu i luma o le maʻisuka.

I nisi o fafine, i le taimi o le maitaga, ua oso i le kulūkose - amataina le maʻisuka gestational. O lenei tulaga e manaomia ai le mataituina faapitoa e fomaʻi, aua o fafine ei ai le maʻisuka e tele lava a latou fanau. O le maʻisuka e mafua ai le fanau mai vave ma le tele o manuʻa fananau mai.

O se fafine maʻitaga ua resitaraina i le finocrinologist. Ina ia totogiina le tulaga, e faatonuina e le fomai se meaʻai ma togafitiga faaletino. Afai e faʻaalia, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina inisiua insulin.

1.5 masina talu ona fanau mai, e tatau ona toe siakiina le maualuga o le suka. E tusa lava pe masani ona faʻaalia faailoga, e le mafai ona e malolo. O le foliga mai o le maʻisuka faʻamaʻi o loʻo taʻu mai ai o se fafine e iai se vailaʻau i le T2DM. O le mea lea, o siaki tupe e tatau ona faʻamalosia.

Afai ei ai ni meaʻai i le glucose concentration, e tatau loa ona e faʻatalanoa se endocrinologist. O lona uiga o le maʻisuka e le mafai ona totogiina ma e manaʻomia se suiga i togafitiga togafitiga. Fluctuations in indicators e mafai ona i ai i le insulin-faalagolago ma le non-inisalini o le faʻalagolago i foliga o le maʻi. I tulaga taʻitasi, o togafitiga togafitiga e fuafuaina faʻapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga