Faʻasalaga i le ituaiga 1 Tisuka: Faʻamaumauga, Faʻasalaga ma Taui

O le matelaina i le maʻisuka o se tasi lea o togafitiga e le o fualaau oona mo togafitiga mo le maʻi. I luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua le tele o iloiloga o le teenaina o meaʻai na fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga ole kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga o le pancreas. E faapena? O le a le ituaiga o anapogi e togafitia ai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2?

E mafai e le anapogi ona maualalo le toto suka

O le masani o le suka toto e mai le 3.9 i le 5.5 mmol / l, e tusa lava po o le a le matua poʻo le itupa o le maʻi. Mo le maʻisuka, o le maualuga e taliaina e 7.2 mmol / L.

I le taimi talu ai nei, o faʻamaʻi na maua i le maʻisuka sa faʻasaina le 'aiina o falaoa, fualaau suamalie, suamalie, ma isi oloa e mafua ai ona osooso malosi i le suka suka. I le taimi nei, ua toe teuteuina lenei fautuaga - o le faiga mo le glucose ua maua i ituaiga eseese o le faamaʻi na fuafuaina.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi - o le inisalini e faalagolago i le tino - o laʻau pancreatic e le maua ai le inisalini pe ua maliu. O le faʻaaogaina o gaʻo faʻatagaina, peitaʻi pe a ave ni fua talafeagai o lenei hormone.

Le isi ituaiga - inisalini e gaosia, o nisi taimi e sili atu. Ae o sel o le tino e le mafai ona fegalegaleai ma le kulukose, faʻafitauli o le tino. E le mafai ona pasi i totonu o le tino, lea e tau atu i le faaputuputuina o le carbohydrate i totonu o le toto. I lenei ituaiga o maʻisuka, o le togafitiga e faʻavae i luga o se meaai e maualalo i le gaʻo ma gaʻo le faʻaaogaina o le kulukose.

O fautuaga a endocrinologists e pei ona taua i lalo - o se paleni taumafa, faia o le inisalini mo se ituaiga o maʻi o le insulin.

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, o le tino ua amata ona suʻeina le malosi i le tino. O gaʻo ifo i lalo i ni meaola laiti faigofie.

Faailoga o le le atoatoa o le kulukose:

  • taʻavale
  • vaivaiga
  • sosolo
  • faalua vaaiga
  • osofaiga
  • moe
  • fenumiai,
  • gagana le mafaamatalaina.

O se tulaga matautia lenei mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le taunuuga e mafai ona faʻataʻatia ma maliu.

Fesoasoani muamua i lenei mataupu o se taumafataga. E fautuaina le maʻisuka ia i ai ni laʻau suamalie poʻo ni kulukose pepa faʻatasi ma i latou.

Le lelei ma le le lelei o le anapogi i togafitiga o le maʻisuka

O vailaau aloaia e le iloa le togafitiga o le maʻisuka e ala i le anapogi o se auala aoga e mafai ona faaleleia ai le tulaga o le maʻi. Le lava o meaai e faigata mo le tino. Mo le maʻisuka, o le faʻalagona lagona e solia.

Le aoga o le anapogi ma le maʻisuka:

  • mamafa le mamafa o le tino
  • faiga malolo o le gastrointestinal tract, pancreas,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai paleni o se ituaiga o togafitiga,
  • e faʻatagaina oe e faʻaititia le tele o le manava, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o taumafa pe a uma le taumafataga.

O le metotia e tele naua mea le lelei. Fagaga o le matelaina i le maʻisuka:

  • leai se faʻamaonia
  • maualuga le lamatia o le hypoglycemia,
  • popole mo le tino
  • se faateleina i le maualuga o ketones i le tino,
  • o le foliga mai o le manogi o le acetone ma lona i ai i le urine.

I le ituaiga 1

I le tulaga o se ituaiga o le faamaʻi o le insulin, o siama o le pancreatic e le maua ai le inisalini, o le hormone lea e faʻateleina ai le aveʻeseina o le kulukose mai le toto. O siama e le maua ni meaai paleni ma e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi o le fiaaai ma osofaiga le pulea o le fiaai.

Ole aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e le faalagolago i luga o faʻamaʻaloga o mea taumafa poʻo le malogo. O loʻo i ai seʻia oʻo ina faʻaaogaina e le tagata maʻi le inisalini.

E le fautuaina e fomaʻi ia tagata gasegase i le fiaai. Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e tui inisalini, tusa lava pe leai se meaʻai. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ma na o le pau lava le auala e togafitia ai le tulaga o le faʻaleleia lea ole maualuga o le suka e ala i le taumafaina o le gaʻo poʻo le tui.

Faʻatasi le ituaiga 2

O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o se filifiliga o mea taumafa. Endocrinologists fautuaina se auala e teena ai le togafitiga pe afai e lava le vai. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le le atoatoa o le tino ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

E fautuaina e tagata faʻamaonia tagata maʻi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e umi le umi - 5-7 aso - mataupu o le teenaina o meaai. Ole maualuga o le suka i le maeʻa ai o se faʻalavelave o le acidotic ua naʻo le 5-6 aso o le anapogi. O le filifiliga sili i le vaitaimi o le teenaina o meaai o le vaavaaia lea e fomaʻi.

O sauniuniga tatau mo le anapogi e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. E tatau ona e lafoaia mea mamafa, meaai falai, aano o manufasi. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vaega, aveese lau sima ma le ava mai le meaai. I le aso o le anapogi, fai se faamama faamama.

I le laasaga muamua, o le manogi o le acetone o le a aliali mai, suiga o suʻega toto ma urine. E tatau ona inu le vai i se aofaiga o le itiiti ifo i le 2 lita ma faʻavaivaia otaota. Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina. E le faasaina le faʻamalositino.

I le amataga - o se aso poʻo se lua - o loʻo matelaina le fiaai. O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻamamā le tino i luga o le faʻavae o se fomaʻi.

O le alu ese mai le matelaina o le tele o aso e pei o le taimi o le teenaina o meaai lava ia. I le amataga, ua faʻafeiloaʻi ai suamalie, meaʻai faʻamalama. O meaʻai purotini e amata ona ulu atu i le taumafataga i le na o le vaiaso talu ona uma le togafitiga.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻataunuʻu mataasama. O le teenaina o mea taumafa e afaina ai le motumotu o le fatu.

Contraindications i togafitiga

O le maʻi suka o se faʻalavelave i le faaumiumi o le teenaina o meaai. E faʻatagaina le faʻatinoina o le anapogi mo vaega nei o tagata gasegase:

  • ma faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular o suiga eseese,
  • ma faʻamaʻi maʻi
  • ma faaletonu mafaufau,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli o le urinary system,
  • maʻitaga ma fafine lacting.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faapitoa. E le mafai ona faʻamālōlōina o ia, ae ia pulea, ola i se olaga masani, fanauina fanau mo soʻo se tagata maʻi. Mulimuli i se taumafataga, ave vailaʻau faatonuina - inisalini, glucophage - faia se suʻega suʻesuʻe ma fiafia i le olaga.

Mafaufauga faalelotu

E tele faiga faʻalelotu faʻapitoa e fesoʻotai ma le le maua o meaai. O le fautuaga "taʻitaʻia se olaga masani e tusa lava po o le a le lotu" faʻalelei, e le fetaui mo tagata uma. E ui lava o se fautuaga faafomaʻi faavae lenei, aloese mai tu masani faalelotu e fesootaʻi ma le anapogi.
O le mea sili ona lamatia i le taimi o le anapogi o le hypoglycemia. Ina ia aloese mai se pa'ū mataʻutia o le suka i le taimi o anapogi anapogi, ia faateleina le numera o fua o le suka. Tausia faiga pe afai e te faʻaogaina le faʻaauau pea o le siakiina.
Talanoaina faʻataʻitaʻiga talafeagai ma lau fomaʻi ao le i faia le mea na tupu. E mafai ona e atiaʻe se inisalini e tuiina ai lenei vaitaimi. Atonu e te manaʻomia e taofi le taofi mo se taimi le tumau. Taumafai e mafaufau i tulaga uma e mafai ai ma fesili atu i fesili mulimuli e uiga ia oe.

Aloese mai le tele o gaoioiga faaletino ao anapogi. I le tulaga o le hypoglycaemia, ave faʻatasi ma oe tupe mo fesoasoaniga faʻafuaseʻi o le hypoglycemia, e aofia ai glucagon.

O le faʻaalia o le faʻatuatua e tupu e le gata i le teenaina o meaʻai, ae o le saogalemu e sili atu nai lo mea uma! O le mea e lelei ai, o le asō ua iloa lenei mea i le tele o faʻalapotopotoga faʻaleagaga.

A o lei faia togafitiga faafomaʻi

Aʻo leʻi faia ni togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia le anapogi anapogi mo se vaega o sauniuniga. Ma o iinei e mafai e se tasi ona talanoa e uiga i le fuafuaina o meaʻai i le faʻaagaga ma se faʻaitiitia le tumau o le tui, pe afai e le mo le tasi BUT - o se siʻitia o hormones.

O se mea manaia faʻapitoa i luma o togafitiga faafomaʻi, o se faʻalauteleina o le maualuga o hormones cortisol ma adrenaline. O le tali a le tino i le atuatuvale, ae mo le maʻisuka o lenei aafiaga o le a malie mai le manatu o le aafiaga counterinsular. O se vaisu faigofie: oe e fefefe> o loʻo i ai se oso i totonu o hormones o le "lavea pe tamoe" tali i totonu o lou tino> o lau suka e lele atu i ao.
I tagata e leai se maʻisuka, o maualuga o le inisalini e faʻalauteleina foi i lenei taimi e taui ai le malosi o le hyperglycemic. Faatasi ai ma se "mea e le faigaluega ai," e le tupu i tagata muamua. O le mea lea, e mafai ona e matelaina sauniuni mo le faʻaogaina, ma o le mita o le a faʻaalia le fuainumera.

Ioe, o le a le tupu lenei mea i tagata uma. E tele mea e faalagolago pe o oe i se siosiomaga masani, pe o le a le masani o le lumanai i lau oe, ma pe faapefea ona e faʻamalosia oe. Ae ui i lea, o le mea moni e tumau mo le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le puleaina o le suka i lenei tulaga o le a matua faigata. Le tala lelei: o le a siomia oe e fomaʻi e mafai ona fesoasoani pe a manaʻomia.

O le faiga anamua o le "lavea pe tamoe"
Se mea manaia e faatatau i hormones o le mamafa. Evolution ua tuʻuina le masini "lavea pe momoʻe" i totonu oo tatou tino. A maua e lo tatou faiʻai se mea o faʻalavelaveina ai i tatou, tatou te popole, faʻavevesi hormones i le tino. O le mea moni, o le atoaga o le popolega e tagi mai ia i tatou: "O oe o se tulaga lamatia, e tatau ona puipuia oe lava pe sola ese." O le faʻalavelave o le tino, o loʻo aʻafia, ma o le toto e toso mai i le "mea e le taua" i le tulaga matautia i vae (o lea o le lagona le fiafia i totonu o le manava).
O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai ona tatou faʻaitiitia le faʻaaogaina o le tino faʻaletino. E naʻo ni nai sikuea o le a faʻaitiitia ai lau cortisol maualuga vave. O le mea lea, o le taimi o le ae faia ai se fonotaga taua, faʻataʻitaʻiga poʻo se suʻega, taumafai e faia se mea faʻaletino laiti. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ia sili atu le toʻafilemu, lagona lelei ma tausia lou mafaufau i le taimi taua.

Faʻamamaina meaʻai ma faʻalavelave lavelave

O se tulaga sili ona lauiloa o taumafa o le faʻamamaina poʻo le faʻamamaina o meaai. O le tele oi latou e faʻavae i luga o mafaufauga le saʻo aʻiaʻi o le "toxins" e faʻaputuina i totonu o le tino. O lenei talitonuga e le lagolagoina e soo se suʻesuʻega. Ua mamanuina le tino ina ia le mafai ona faaputuputu soo se ituaiga lapisi. O le isi mea pe afai e te 'ai pe inu i se mea e le lelei, inu pe maʻi. Ae i le taimi lava lea e tasi, o le a matua manino lelei lava faailoga o le ae manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi, ae le o faʻamasinoga mo Detox.

I le isi itu, o le masani o anapogi anapogi (i luga o le vai ma le vaigogo), faapea foi ma aso anapogi e faaalia ai lo latou itu lelei mo le soifua maloloina. O lona uiga, o le aafiaga e faʻatusatusa i ai, pe a masani ona e faia mea sese ma faʻafuaseʻi ona tuʻuina atu i le tino sina malologa.
Mai le vaaiga o le faasaienisi, e leai se uiga e faatau ai oloa faapitoa mo le faiga o le detox. E masani lava, o na faʻalavelave e taugata tele, ma mo le tele o vaega i se vaega faʻateleina le tuputupu ae, o se vaega itiiti o oloa o loʻo faia suʻega. O se taunuuga, atonu e te faʻaaluina le tele o tupe e aunoa ma le malamalama i le taunuuga ma aʻafiaga aʻafiaga.
Mai le vaaiga o le puleaina o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o ia polokalame e sili atu ona tuia oe i fafo mai se fua faʻatulagaina ua fuaina. Aua neʻi galo o meaʻai e tele meaʻai e faʻapipiʻi i le suavai, e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o taʻaloga taʻavale e mafai ona aofia ai i le 6 i le 12% o vailaʻau faʻataʻitaʻi.

E sili atu le lelei o le tausisia o se meaai paleni, ma le tele o laʻau o mea taumafa - fualaau faisua ma fua, ma inu vai inu. O le vai eleʻele masani e vave faʻavaveina le metabolism pe'āfai e te inuina e tusa ai ma lau faʻavae faʻapitoa.

Tulafono lautele mo le anapogi ma se faamaʻi

O le auala autu o le togafitia o le maʻi o se meaʻai faapitoa lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei fautuaina le taumafaina o mea taumafa faasinoupu faasinomaga, o lona uiga, o le faateleina o le toto toto pe a uma ona 'ai.

Afai e ogaoga le faʻamaʻi, ona amata lea e le tagata maʻi ona tui inisalini gaosia. Mai le taimi nei, o le tagata maʻi e faʻalagolago i le fualaau faasaina, talu ai ona o le pancreas ua le toe faʻapipiʻi le hormone i ona lava taimi.

O le fiaʻai o le a toe faʻaleleia ai le gataifale masani, faapaleni o paleni paleni, faʻapea foʻi:

  • uta le pancreas ma le ate mai toxins, tuu atu ia i latou le malologa,
  • paleni le setete o totoga uma ma tino o le tino,
  • fufuluina le tino o oloa gasegase oona,
  • faʻamaonia le mamafa.

A maeʻa se anapogi saʻo, e faʻamautu le tulaga faʻalagona, faʻalavelave faʻavaivai, faʻateleina o le puipuiga, faʻamalositino mo oloa masani, toe faʻaleleia, o le manaʻo e alu e foliga mai.

Itu leaga

A matelaina se tagata, o le glycogen o loʻo i totonu o le ate ma le gaʻo e amata ona solo i lalo, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o le ketone class integrated i totonu o le toto.

I le maʻisuka, o le maualuga o nei mea ua uma ona faʻalautele ona o le le mafai ona faʻaaogaina a latou lava inisalini. O le mea lea, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ao anapogi mo aso muamua e tolu e mafai ona faigata:

  • Acetoneemiafaʻatasi ai ma le manogi o le acetone mai le gutu, pe a oʻo atu le faʻaogaina o mea e pei o acetone i se taua taua i plasma, lea e mafai ai ona taofia le gaioiga o mea taua uma ma le coma.

A le o lena, o lenei mea matautia e taua foi o le ketonia.

  • Keteturiafaʻatasi ai ma le faʻaauau faifai pea. E i ai le manogi o le manogi. O taunuuga o le malulu ma le aveesea o sima taua, vitamini ma minerale mai le tino.

O le mea lea, o gasegase i le leai o se poto masani e tatau ona faia naʻo le anapogi i lalo o le vaavaaiga a tagata poto faapitoa.

Sauniuniga ma le ulu atu i le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2

Lima aso ao le i anapogie ala i le 'aiina o meaʻai faʻamaulalo ma le 30 ml o le maualuga o le olive (oil-cold) oil daily. O nei oloa e aofia ai:

    tele fualaau faisua, aemaise lava lanu meamata - zucchini, letusi, seleri, kapisi (soo), tamato, kukama, lapisi vavao, ma isi.

Lisi le sipuni e aoga tele mo le maʻisuka. E tunu le pipi i totonu o le ogaumu seia vaivai. E mafai ona e 'ai se aofaiga i le aso. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma falaoa taumafa ma le suāuʻu olive.

O fualaau faisua uma e faʻaaogaina i le tulaga o salakeke pe a uma le fufulu (kuka).

E uiga i nei mea, e mafai ona e kuka falaoamata i totonu o le vai ma fuālaʻau manogi ma fualaʻau. Fualaau suamalie - lanumeamata lanumoli, apricots, peaches, pears, cherry plum.

E fautuaina i latou e 'ai se itula ao lei faia le taumafataga autu. E sili atu ona lelei le taoina o apu i totonu o le ogaumu.

  • Palu falaoa leai se suka mai fatuga atoa - e le silia le 50 g i le aso.
  • E sili atu ona lelei le faʻatau vave o oloa talafeagai, ma i le taimi o sauniuniga e te le gauai atu i le faaosoosoga e faʻatau ma 'ai meaai e matua faasaina. E aofia ai:

    • soo se meaʻai
    • iʻa ma iʻa,
    • oloa susu
    • fuamoa
    • suka, masima,
    • lauti, kofe, mea inu suamalie,
    • falaoamata paepae papaʻe, e aofia ai mea e faʻafiafia ai.

    O lenei vaitau e tatau ai mo le faʻamamaina muamua o le inumaga mai toxins, faʻapea foi ma le faʻafefe i le matelaina, lea e faigata mo le toʻatele o tagata soifua maloloina.

    E fautuaina le 'ai i le taimi sauniuni e masani lava, pe a uma le 2-3 itula, ae i ni vaega laiti, e teu le manava e faʻalautele.

    I le taumalulu, e sili atu le kukaina o kuka ma fualaau faisua, i le taumafanafana - salati i le ao ma fufulu fualaʻau mo le 'aiga o le afiafi.

    Aʻo leʻi 'aina le taeao, e mafai ona e togafitia oe lava i le patipati o le apu po o le kālati, lea e tatau ona faʻaaogā le vai i le 1: 1.

    O lenei mea o le a faʻafiafiaina ai oe ma faʻapipiʻi lou tino ile faʻamamaina.

    I le aso mulimuli ao le i anapogi, e fautuaina le faia o se faamama faʻamamaina i vai inu ma le vevela o le 35-37 tikeri. O le taimi aupito sili mo lenei faʻatinoga, e tusa ai ma peti, e 22 itula.

    Tulafono faavae

    E fautuaina le faia o se matelaina o le matelaina ma le faʻamaʻi e fesiligia i se falemai, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

    I le taimi atoa o le teenaina o meaai, e tatau ona e inu naʻo le vai. O lona vevela e tatau ona latalata i le vevela o le tino (36-37 tikeri).

    I lalo o le faasaina o:

    • malosi malosi faaletino,
    • le maalili
    • ave vailaau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi (o le mea lamatia lea o le ola).

    Afai o le anapogi e faia tutoatasi, ona le tatau ai lea i le taimi nei ona galue, ia i ai i le tele o tagata. O faʻamatalaga e uiga i meaai ma sauniuniga e tatau ona alofia.

    O aso muamua e tolu o le anapogi o loʻo matauina ai vaivaiga, faʻavauvau, feeseeseaiga, faʻafefe o lagona, atuatuvale. E mafua ona o le faateleina o le mamafa o tino o le ketone i totonu o le toto. E mafai ona e faʻaitiitia le tulaga e ala i le savali i le ea fou, vai mafanafana mafanafana ma le vevela o le 40-45 tikeri mo le 10 minute, faʻapea foʻi le moe.

    E tatau ona maitauina o le naunau i meaʻai e faʻateleina ai le uta i le mata. O le mea lea, i le taimi o le anapogi, e le manaʻomia le faitau tele, matamata i le TV, ma isi.

    Ina ia fesoasoani i le fiaai, e mafai ona fesoasoani:

    • nai sipuni o vai vevela,
    • musika faamusika vaivai
    • o le mafanafana o musika e aofia ai ma le papaʻu fua le manava.

    E tolu aso mulimuli ane, e tumau le tulaga, o le fiaai tiga e mou atu.

    Afai e te aʻafia tele le vevela, faʻapouliuli le vaʻai, pito i luma o mata, taotoga, e tatau loa ona e logoina lau fomaʻi pe valaau i se falemaʻi (pe afai oe fiaai i le fale). I lenei tulaga, e le mafai ona e 'ai, aemaise lava pe afai o le anapogi e silia ma le 24 itula. E leaga lenei mea.

    Tuʻua tulafono

    Faʻasalaga lelei mai le matelaina, ua fautuaina:

    • i le aso muamua, ia inu na o fualaau faisua fou (sei vagana ai beets) o sua ua faʻafefe i le vai 1: 1, faalima i le aso.
    • I le lona lua - e mafai ona e faaopoopo ni sua mai fualaʻau maualalo GI ma le faʻaopoopoga o pipi. Latou te manaomia foi le faʻavaivai i le vai.
    • I le lona tolu - mo le 'aiga o le afiafi, faʻapipiʻi paluga mai pateta gaʻo.
    • I le lona fa - i meaʻai talu ai, e mafai ona e faʻaopoopo 150 ml o le suamalie mai fualaau faisua mo le malologa.

    Ona e manaʻomia lea ona e 'ai le suamalie fualaʻau suamalie ma vai inu fou mo le tele o aso ao tumau le anapogi.

    Ona amata ai lea ona latou faʻalauiloaina fualaʻau i totonu o le faasologa o meaʻai: susu-susu, iʻa (e le falai), fuamoa, aano o manufasi, ma le vaeluaga 3-5 aso. Afai e leai se manaʻoga e 'ai i faʻamaʻi manu, ona e le faʻamalosia oe.

    Pe a tuua le anapogi e matua faigata lava ona faʻatapulaʻaina oe lava i meaʻai, aemaise lava mo le maʻisuka ma le mamafa o le mamafa. O le mea lea, e aoga le toe fai: ina ia aloese mai faigata ogaoga, o le matelaina e tatau ona faia i se falemaʻi.

    E faʻafia ona mafai ona e fiaaai?

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le taimi ole anapogi e faalagolago i le umi ole faagasologa. E faigofie lava ona fuafua e lima aso o sauniuniga, o le vaiaso o le anapogi ma le vaiaso o le faʻasaolotoga o le a 19 aso. O le a le itiiti ifo ma le tolu masina e toe faʻafoisia ai le tino. O le mea lea, o le isi taimi o le a mafai ona matelaina i le fa masina.

    E lua vaiaso le anapogi e toe faia pe a uma le 5-6 masina. O le tele o le fiaʻai i lenei maʻi e le fautuaina.

    Contraindications

    O le matelaina e le tatau ona faia mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona:

    • cardiovascular diseases (siama cardiac, atherosclerosis, ma isi),
    • faʻanoanoa vaaia
    • epilepsy ma isi maʻi le mautonu.

    E le tatau foi ona matua teena meaʻai mo se taimi uumi mo togafitiga faafomaʻi i tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli faʻapitoa o mafaufauga mai se lagona fiaaai. E tatau ona latou taumafai muamua e anapogi i luga o le fautuaga a le latou fomaʻi.

    O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. Ae o tagata faʻatau togafitiga faʻapitoa e talitonu o le fesoasoani o le anapogi anapogi, e mafai ona e taofia le alualu i luma o le maʻi ma toe liliu le faagasologa. Ae o le faanatinati e le talafeagai iinei. O maʻi suka e tatau ona matelaina ma le faaeteete, ma le mataʻituina tulafono ma fautuaga, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    Aisea e le tatau ai ona fiaai le maʻisuka? O le a le mea e tupu i le tino?

    Pe a le lelei le matelaina po o le matelaina, o le maʻisuka e amataina gaioiga e mafua ai le lemu i le amataga o le maʻisuka. Pe a paʻu i totonu o se tino se vailaʻau, o le a maualuga le maualuga o le suka. A matelaina le maʻisuka, o meaʻai e le ulu i totonu o le mea e afaina ai, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e le faateleina, ma e mafai foi ona faʻaitiitia. Aua nei galo i le taimi o le fiaai i se tagata o loʻo maua i le maʻisuka, o le a iai suiga i le tino.

    1. A o faagasolo lea vaitaimi, e aofia uma ai gaʻo, proteins ma gaʻo. E mafua ona o le leai o se punavai o le malosi e ulufale atu i le tino o le tagata maʻi.
    2. E tupu le ate ona o le glycogen.
    3. O le tino e faʻamavae uma ia toxins, pe a faʻapea o le tagata inu e inu tele le vai.
    4. E faaitiitia le suka o le toto.
    5. E tasi le vaiaso e lava mo se tagata e faʻafetaui i tulaga fou. A o faagasolo lea vaitaimi, o faʻafitauli uma lava e faʻaleleia.
    6. I le popofou o le matelaina o le fiaai, o le a manaʻomia e le tino ni meaʻai, ma e ono lagona e le tagata gasegase laʻititi.
    7. O se manogi o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi e faatagaina.

    O le mea e leaga ai, e le o iloa i le mutaaga le mea o le a matelaina ai le matelaina o se tagata e maua i le maʻisuka. E leai se tali tasi i lenei mea, talu ai o mea taʻitasi taʻitoʻatasi e tulaga ese. Filifili e matelaina pe leai, e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. Afai e mafai, e tatau ona mataitu i le taimi o le anapogi.

    Auiliiliga e uiga i le togafitiga faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2

    Vitio (kiliki e taʻalo).

    E oʻo mai i le taimi nei, e leai se manatu le mautonu i le malosi o le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2. I le tepa muamua, e foliga mai o se auala talitutusa e foia ai faafitauli e pei o le sili atu o le mamafa o le tino e matua tauamiotonuina lava. Ma, faataitai le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le gata ina mafai ona galo le kilokalama le talafeagai, ae sili foi le faaleleia o le suka i totonu o le tino.

    Ae ui i lea, o le manatu o tagata atamamai i lenei mataupu e feeseeseaʻi. E talitonu se tasi o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele, ae naʻo le amataga o le atinaʻeina o togafitiga. O i latou o loo tali mai i lenei talitonuga e finau faapea o sea ituaiga fofo o le a aveesea moni lava le oso i luga o le kulukose i le tino. I lo latou manatu, o le matelaina e le taliaina pe a maua le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o suʻega e le mafai ona faia soʻo se taumafaiga e faʻaitiitia meaʻai, aua e ono afaina ai le maʻi. O lea la, o le a le mea moni, e mafai e le maʻisuka ona faʻamautu meaʻai mo togafitiga, ma pe faʻapefea ona fai saʻo?

    Vitio (kiliki e taʻalo).

    Le manaʻoga e tau le mamafa i le ituaiga lona lua o le maʻisuka

    O le faafitauli o le mamafa o le mamafa i se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona taua. O le pito i lalo o le sili atu lea o le taua o le mamafa o le tino, o le maualuga o le inisalini i le toto o se tagata maʻi. O le maualuga o le inisalini, o le isi itu, e fesoasoani i le le toe malosi o le mu o siama mataga, e ui lava i le i ai o le malosi faaletino.

    I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le inisalini e fesoasoani i le maualalo o le toto toto, ma o se taunuuga lea e masani ona lagona ai e le tagata maʻi se maʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o le lagona fiaai. Ma o le taofiofia o le fiaʻai i meaʻai oona o le a fesoasoani i le sili atu le vave maua o le gaioiga.

    Ma, afai ei ai i le maʻisuka ni faafitauli se lua, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa, ona aumaia ai lea o le mamafa i le tau talafeagai e tatau ona avea ma sini autu mo se tagata maʻi. Afai o le tagata maʻi e galo le kilokalama leaga ma faʻamaonia le mamafa, ona faʻalauteleina lea o le lagona o sela i le inisalini o le hormone e maua mai i le paʻu.

    O lenei mea o le a mafai ai e tagata gasegase ona gasegase o le maʻisuka e faʻaleleia lo latou ola lelei ma aumai le suka toto i se tulaga masani. O le a mafai ai foʻi e tagata gasegase ona tuʻuina atu faʻasologa o fualaau oona latou te faia e tausia ai a latou suka.

    I le avea ai o se tasi o auala e ave ai isi pauna, e tatau ona mafaufau i le anapogi. E taua le manatua o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le matelaina e mafai ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, o le talanoaina pe ono mafai ona matelaina i gasegase suka o le a lelei.

    Mataupu faavae o le matelaina o le matelaina mo le suka

    O le finau i le autu o le auala e faia ai le faʻamalosiga o le anapogi ma faʻamaʻi ai le endocrin, e tatau ona taʻua o tagata tomai faapitoa e ofoina atu lana lava metotia. O nisi fomaʻi e talitonu e tatau ona maua se faʻatoʻaga tumau, e manaʻomia le umi o le anapogi. O se tasi, i le isi itu, o loʻo lagolagoina i le manatu e 10 aso e lava e maua ai le mea e manaʻo ai.

    E pei ona faaalia iʻuga o suʻesuʻega, e oo lava i le 3-4 aso togafitiga o le maʻisuka ma faʻatapulaʻaina o mea taumafa o le a faʻaitiitia ai le kulūkose i totonu o le tino o le tagata maʻi ma faʻaleleia lelei ai lona soifua manuia lautele.

    E pei ona taʻua i luga, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu i le fiaai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi o le a mataʻituina le maualuga o suka ma maua ai le aofaʻi tatau o le vai. O lenei faʻamatalaga e matua talafeagai lava mo le uluai anapogi. Afai ei ai se avanoa faapena, ona o le togafitiga o le maʻisuka e ala i le anapogi e sili atu le alu i le falemaʻi.

    E pei o se togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka, ma i soo se isi lava tulaga, e sili atu le faʻafeiloai atu i le matelaina o le matelaina ma le sauniuni tatau ma tuʻuina atu e le fautuaina i soo se auala:

    1. I nai aso ao lei amataina le matelaina o le fiaai, o le meaai o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai na o meaʻai e totoina i laau, faapea foi le 30-40 kalama o le suauu olive.
    2. Aʻo lei togafitia le maʻisuka e ala i le anapogi, amataina le faʻamaina o le maʻisuka.
    3. Aua e te fefe o le a muamua i le 4-6 aso se manogi o le acetone o le a aliali mai i le vaeluaga o le tautala. O se faailoga lenei o loʻo oʻo i ai se faʻafitauli o le hypoglycemic ma o loʻo i ai le mea e maua i ketones i le toto ua faʻaitiitia.
    4. I le aluga o taimi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻamaonia ma o le a tumau pea seia oʻo i le iuga o le matelaina o le fiaʻai.
    5. O le faʻagataina o mea taumafa mo togafitiga faafomaʻi e aoga foi talu ai ona o lenei mea, o metabolic processes in the body are normalized, o le avega i luga o le ate ma le paʻu ua faʻaitiitia. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamaonia le galuega a nei okeni, lea e mafua ai le leiloloa o faailoga o le solia o le maʻisuka.
    6. E fautuaina le faʻaalu o nai aso muamua ina ua maeʻa le anapogi, faʻaaogaina na o vaiinu mama, ma faʻaititia ai le tele o le malosi. I nei aso, e lua meaai i le aso o le a lava.

    A maeʻa le taumafataga o le soifua maloloina, e fautuaina e le au atamamai le tele o soupeti fuamoa ma salati e mafai ai, faapea foi ma le fualaau Eleni. O lenei mea o le a laveaʻi ai le iuga mo se vaitaimi uumi.

    O le mea lea, e mafai lava ona faʻapipiʻi vave le anapogi i le tulaga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Peitai, e tatau ona faia lenei mea pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

    E toʻatele tagata atamamai e malilie e sili atu i le matelaina mo le taimi muamua e sili atu ma le 10 aso. O lenei mea e mafai ai:

    • faaitiitia le avega i luga o le ate,
    • faaosofia ai metabolic processes,
    • faʻaleleia le gaioiga o le pancreatic.

    O lea ituaiga o marathon-vaitaimi e fesoasoani i le toe faʻafouina o totoga. I lenei tulaga, ua faamuta le alualu i luma o le faamai. Faatasi ai ma lenei mea, o gasegase pe a uma le togafitiga o le anapogi e sili atu ona lelei le faapalepaleina o le hypoglycemia. O le aʻafiaga o faʻafitauli e mafai ona mafua ona o faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le kulūkose ua faʻaitiitia foi.

    E tusa ai ma le tele o le maʻisuka, o le anapogi faʻamalosi latou te maua ai le avanoa e faʻagalo ai o latou maʻi. O nisi o gasegase e sui le vevela ma susu susu. I le taumagoina o le anapogi, e tatau ona teena le na o mea taumafa taumafa, ae faʻaaoga foi le vai.

    O le mea lea, o le anapogi faʻamālōlōina ma se faʻataʻitaʻiga talafeagai o le a faʻatagaina ai le maʻisuka ia na o le aoga lelei o lenei faiga. E tāua ma talafeagai le tausisia o fautuaga o loʻo i ai ma faia lenei mea pe a maeʻa maliega ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi faapitoa.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e suia tele ai le olaga o se tagata. E tupu pe a iloa e le tino le le lava o le inisalini pe le mafai foi ona iloa. Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga lona lua o lenei faamai, ona le manaomia lea o le pulea o aso uma o le hormone, ae ina ia tausia se tulaga masani o le ola ma le soifua maloloina, e tatau i le tagata maʻi ona faia ni taumafaiga: mulimuli i se taumafataga, faatino faatinoga. O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga foi.

    O le matelaina malosi i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga o le maʻisuka i le fiaai

    O fomaʻi e malilie o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻi o le gaʻo ma le le lelei o mea taumafa. O le anapogi e foia ai faafitauli e lua i le taimi e tasi: e fesoasoani e faaitiitia le mamafa ma, ona o le teena o le suamalie, e aumaia ai le maualuga o le suka i le toto.

    O le avega i totoga i totonu e pei o le ate ma le pancreas ua faaitiitia pe ae le toe 'ai. Auala ma okeni e amata ona lelei le lelei, ma e masani ona oʻo atu i le leiloloa atoatoa o faailoga o le maʻisuka, e mafai ai e le tagata maʻi ona ola atoatoa ma lagona le fiafia.

    Afai o le umi o le anapogi e oʻo i le lua vaiaso, ona oʻo lea i le taimi lea o suiga taua mo le sili atu ona lelei le puleaina i le tino:

    • e le toe maua e le tino o meaola le tele o le avega ona o le faifaipea o le afaina ma le leaga o oloa e ulufale atu ia i latou,
    • faʻaleleia le gasegase, fesoasoani i le tauʻave o meaʻai,
    • ua toe faʻafoʻiina le galuega ole pancreatic,
    • o le tino e mafai ona faigofie le faʻaalia o le hypoglycemia,
    • o le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaitiitia,
    • o totoga uma ma o latou tino e amata ona galulue faʻatasi,
    • o le maʻisuka e taofia le alualu i luma.

    Talu ai o le umi o le anapogi e umi, e tatau ona inu vai i aso uma, ae o nisi o loia e fai mai o le a sili atu le lelei o togafitiga pe ae ulu i ni nai aso "malogo" pe a leai se mea mai fafo, e oo lava i le vai, e ulu atu i le tino.

    O le aoga o togafitiga o loʻo faʻaauau pea ona talanoaina, na o le pau lava le mea e maua ai e fomai le maʻisuka o fualaau e aveesea le toto maualuga. Afai o le tagata maʻi e le mafatia i faʻamaʻi o le tino masini ma isi faʻamaʻi i le tino, o le anapogi o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi i se auala sili atu "maloloina".

    O le matelaina e aoga ona o le mea moni e amata ona faʻaaogaina e le tino ana lava fanua mo le gaosia o gaʻo ma isi meaʻai pe a latou le toe ulufale mai fafo. Inisalini - o se hormone faalilolilo e ala i le taumafa o mea taumafa - e gaosia e le tino i le taimi o le anapogi ona o totonu o "fale". I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tuʻuina atu o toxins ma isi mea leaga e faʻapupulaina i le taimi o le le paleni o meaai. Ina ia faʻavave vave le faamamaina, e tatau ona e faʻatasi ma le teenaina o meaai i le inu ile 2-3 lita o le vai i le aso.

    O le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o faiga faʻasolosolo i la latou saoasaoa masani, lea e taua mo le maʻisuka. O lo latou gasegase e afaina ona o le le lelei o meaʻai ma maʻi. O se gaioiga tatau lelei e mafai ai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo e aunoa ma le suia o le meaai. O le maualuga ole glycogen o loʻo i totonu o le ate o loʻo faʻaitiitia, ma i luga o le mauaina o gaʻo gaʻo, o le a liua nei mea e avea ma mea inu.

    O nisi tagata fiaaai ua le toe tausisia lenei auala, ua amata ona latou maua ni lagona fou, ese. E toatele tagata e i ai le manogi o le acetone mai o latou gutu. Ae o le mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo i totonu o tino o le ketone o loʻo faia i le taimi o lenei. O loʻo taʻu mai ai o le tulaga o le hypoglycemism o loʻo atiaʻe lea e lamatia ai le ola o le maʻisuka, aemaise lava pe a sau i le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faigofie le faʻatagaina o mea taumafa.

    Ina ia aoga le anapogi, e tatau i le tasi ona tausisia tulafono. E pei lava o isi togafitiga, e manaʻomia ai le tagata maʻi ina ia tumau, nofouta i lona tulaga, ma le onosaʻi.

    I le taimi muamua, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma suʻe suʻega. O le maʻisuka e faʻaalia ai le umi o le anapogi, lea e mafai naʻo le soifua maloloina lautele. O le umi o le umi o le anapogi e lua vaiaso. E le mafai e tagata uma ona vave oʻo atu i lenei aso gataʻaga - i le taimi muamua e tatau ona e amata i nai aso e tuʻuina atu ai le taimi o le tino e faʻaaoga ai i se setete fou. E oʻo lava i le 3-4 aso e aunoa ma ni meaai o le a faʻaleleia le soifua maloloina ma faʻasalalau tulaga maualuga o le suka.

    Afai o le maʻisuka e mamafa tele ma e tele faʻamaʻi pipisi, ona sili atu lea ona amata faʻaauau i lenei auala i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le mea lelei, o se fomaʻi, o se endocrinologist ma se fomaʻi e tatau ona taʻitaʻia i se taimi e tasi se tagata maʻi. Ona mafai ai lea ona pulea uma faailoilo. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona fuaina fua le kulukose i le fale.

    Fuataga sauniuni taua e faʻapipiʻi ai le tino i luga o le fiaʻai. Sauniuniga e aofia ai:

    • 'ai mea taumafa e faʻavae i luga o fualaau' aina i aso mulimuli e tolu ao le i anapogi,
    • faaopoopo le 30 kalama o le suauʻu olive olive i meaai,
    • faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le tolu lita o vai mama,
    • o seema i le aso mulimuli ao le i mateina se meaʻai e aveese ai meaʻai ma mea e tele e faaleagaina ai le esophagus.

    O sauniuniga faʻapitoa i le mafaufau e taua tutusa. Afai e malamalama lelei le tagata maʻi pe o le a le mea o le a tupu ia te ia i le taimi o togafitiga, o le maualuga o le atuatuvale o le a maualalo. Afai e faigata le setete o lagona-mafaufau, o le a faʻaosoosoina pea le tagata i le malelemo i popolega ma popolega i meaʻai - o se auala sili ona faigofie ma le taugofie e fiafia ma fiafia ai. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e le maalofia ia i latou e le o faʻamalosia e usitaia tulafono ma maua ai se taunuuga lelei.

    O lenei metotia e eseese i le mea e te manaʻomia e le naʻo le ulufale saʻo i ai, ae alu saʻo foi. Afai e le faia lenei mea, o le a vave ona toe foʻi mai faailoga uma o le maʻisuka, ma o le a oʻo mai le iuga.

    O tulafono mo le alu ese mai se matelaina fiaʻai e faigofie:

    • mo le itiiti ifo i le tolu aso e faasaina ona 'ai le gaʻo, ulaula, falai meaʻai,
    • o le lisi o le vaiaso muamua e tatau ona aofia ai soupe, suavai mama, suavai masani, meaʻai susu ma le uila, decoction o fualaau faisua ma isi meaʻai e faigofie ona eli,
    • ona mafai loa lea ona e ulu atu i le meaai o le falaoʻo, o aano o manu ma soupeti i luga o le aano o aano o manu,
    • e le mafai ona e faʻateleina le tele o taumafataga - i le taimi muamua o le a lava lea e faʻalauiloa ai lua taumafataga i le aso, ia aumaia lemu i le lima pe ono i ni vaega laiti,
    • o le tele o le meaai e tatau ona aofia ai fuamoa fualaʻau ma soupisi, nati ma fualaau aina, ina ia tumau le aʻafiaga o le matelaina o le fiaʻai i le umi e mafai ai.

    E tatau ona e aluese mai le anapogi mo le tele o aso pe a tumau ai. O lea e mafai ai ona e faʻateleina le lelei ma faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻi.

    E talitonuina, ina ia tumau le taunuʻuga, e tatau ona e faʻaaogaina pea togafitiga i taimi uma, ae e le tatau ona faʻagata oe i meaai ma meaʻai mo se taimi uumi i taimi taʻitasi. E lava le maʻisuka e alu i luga o le fiaʻai mo le lua i le tolu aso.

    Pe a filifili i se taimi umi o le fiaai, e tatau ona e malamalama o lona aoga o le a maualuga atu nai lo le 2-3-aso le tasi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le togafitiga faʻapitoa e naʻo le aso lona tolu po o le fa o le faʻamamaina o le tino. I le taimi lea, e tupu ai se faʻalavelave o le acototic. O le tino o le tagata e amata ona faʻaogaina fanua faʻapitonuʻu e tausia ai le ola, ma le taofi mo meaʻai e sau mai fafo.

    O le mamafa o le mamafa o le tagata maʻi e sili ona lelei i aso muamua, ae o laina elemene e tulaʻi mai ona o le faʻasaʻoina o vai, masima ma glycogen. O le mamafa o loʻo alu atu i aso o loʻo mulimuli mai, o le gaʻo gaʻo, o se tasi lea o fili pito sili ona leaga o tagata gasegase i se maʻi.

    E ui lava i tulaga iloga o le auala, ei ai tulaga e le mafai ai ona amataina pe faaauauina le anapogi.

    O loʻo matou talanoa e uiga i osofaiga a le hypoglycemia. Mo tagata ei ai le talaʻaga o le maʻisuka, o lenei tulaga e afaina. O le mea lea, e tatau ona e iloa ona faailoga ina ia mafai ai ona faia se gaioiga i le taimi ma puipui oe lava ia.

    O le hypoglycemia e faʻamaonia i le mea moni e leai se kulukose o le tino. Na te tuʻuina atu faʻailoga, faʻamalosia le tagata maʻi e lagona le tigaina, vaivaiga, tigā, momoe, lagona o le faʻailogaina o mea na te vaʻavaʻai i ai, faʻafefe o lagona, le lelei o le tautala ma le malamalama. O aʻafiaga e mafai ona vave faʻaleleia ma iu ai ina paʻu atu i se paʻu ma le oti. Ina ia e alu ese mai se faʻafitauli o le tino, e tatau ona e 'ai le lole, o le sipuni o le meli po o le kulukose. Ina ia taofia le atinaʻeina o se osofaiga, e mafai ona e faaopoopo sina suka poʻo le meli i lau mea inu i aso taitasi.

    E le mafai ona e faʻaaogaina i lenei auala faamamaina i le i ai o mea nei:

    • cardiovascular disease
    • faaletonu mafaufau
    • afaina o le neurology,
    • urogenital faamaʻi.

    O le faʻasalaga foʻi e faʻaaogaina i tina maitaga ma fafine faʻaipoipo, faʻapea foi ma tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.

    O se olaga faʻaonapo nei ma le tele o mea taumafa e mafai ona faʻatau e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le numera o maʻisuka i le lalolagi atoa. E mafai ei latou uma ona faʻaitiitia le tulaga, o se tasi o auala aoga o le faʻatinoina lea o le anapogi.

    "Oʻi maʻi" o se tasi o faʻamaʻi masani i le lalolagi. O le lomiga o togafitiga lelei o lenei maʻi e tumau pea ona tatala i taimi uma. O le mea lea, o fomaʻi ma saienitisi o loʻo taumafai e saili auala sili ona faʻaleleia e taulima ai le faʻamaʻi.

    Afai tatou te talanoa e uiga i se auala le sao i le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo, o lona uiga e tatau ona e gauai atu i le matelaina o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei metotia e tele ma lagolagoina ma feteʻenaʻi i fomai ma tagata gasegase.

    O le auala masani i le tauʻaina o le faʻamaʻi o le a teenaina, ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le aloese mai meaʻai e mafai ona faʻaitiitia atoatoa le kulukose o le toto ma faʻamaonia le manuia o le maʻi, ma manuia ai o ia.

    E tatau ile tagata maʻi ona manatua o le tauaveina o sea aafiaga i le tino ua mafua ona o taunuuga le lelei, ma e masani lava ona faatatau ia i latou e mananao e taumafai anapogi faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1.

    O le mafuaaga lena e le mafai ai ona e teena meaai e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi. O le filifiliga sili lava pe afai e amata ona matelaina se tagata i se falemaʻi, lea e mafai ai ona latou tausia tausiga faʻapitoa pe a manaʻomia.

    I le mea lava ia, o le aloese mai meaʻai e tutusa le masini mo le aʻoga, faapea foi ma le "maʻi manaia".

    O le faagasologa o suiga i le tino e pei ona taua i lalo:

    1. O uluaʻi 1-3 aso e aunoa ma ni meaʻai e taʻitaʻi atu ai i se lagona o vaivaiga ma vaivaiga.
    2. Talu ai o le malosi e le sau mai fafo, e tatau i le tino ona faʻaaoga tino o gaʻo, proteins ma gaʻo.
    3. O le ate e amata ona galue malosi, faʻamaʻoina le glycogen i totonu.
    4. Talu ai ona o le le mafai ona tuʻuina atoatoa atu o mea uma ma okeni i le kulūkose, ua faʻalauiloa le faiga o le faʻavaeina o tino o le ketone. Ketetemia ma ketonuria o loʻo agaʻigaʻii luma.
    5. O se uiga lelei o le acetone mai le gutu e ono aliali mai.
    6. I le 5-7th aso, ua toe fausia atoa le tino i se auala fou, o le numera o tino ketone ua toetoe lava a toe foi atu i le masani, o le metabolism e faʻamautuina.
    7. E i ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai ona faʻatutuina i le tausisia o tulafono o se togafitiga faʻapitoa.

    E matua taua lava mo le maʻi o le mataʻituina faifaipea o le soifua lelei ma le vaavaaiga a se fomaʻi. Mo le tele o tagata, o le anapogi muamua ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau poʻo le faʻataʻoto. I le tele o tulaga, e mafua ona o se auala le saʻo.

    Tusa 2 maʻisuka anapogi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

    O le tele o endocrinologists e toe autasi le toe taʻua o le tulaga lamatia o loo faatalitali mo tagata mamaʻi e le umi ona aloese mai taumafataga. I se auala, e saʻo.

    O aʻafiaga matuia e oʻo mai pe afai o se auala le saʻo i ia togafitiga e mafai ona:

    • O le malosi o le hypoglycemia ma le atinaʻe o coma,
    • Le lagona lautele o le le mautonu
    • Faʻasologa o meaʻai
    • Manatua

    E taua le maitauina o le teenaina o meaai e mafai ona faia i na o amataga o le faamai. O le faʻalavelave ogaoga o le "faʻamaʻi maʻi" ma le ituaiga o le insulin-o le maʻi o faʻamalologa faʻamaonia mo le togafitiga faapena.

    O aʻafiaga aoga o le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

    • O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
    • Tulaga masani o le gaʻo ma gaʻo gaʻo,
    • Pulea o le tino
    • Fetuunaiga o le tino e faʻaitiitia ai le tele o mea taumafa e 'aina.

    O le mea sili ona taua i lenei auala o togafitiga o le mulimuli i le faasologa atoa o le taualumaga ma tulafono o amioga.

    Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le faʻasaʻo, e tatau ona e sauniuni lelei mo ia.

    Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

    1. I nai aso ao lumanai togafitiga, e teena ai meaʻai aano.
    2. Alu mo fualaau 'aina ma fualaʻau.
    3. Faʻamama le inumaga ma se enema.
    4. Siʻitia le suavai i le 3 lita i le aso.

    O le umi o le anapogi e tatau ona 5-10 aso, e fuafua i le soifua manuia o le maʻi. I taimi o tapulaa, e faatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga na o vai masani. E sili atu pe a fai o le uluai aafiaga o le faʻamausali o loʻo faia i se falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

    E leai se taua o le faagasologa o le faatoilaloina o le matelaina. A maeʻa aso e 10, e le mafai ona e osofaia vave ituaiga uma o mea lelei. E tatau ona faʻalauteleina le tuʻuina atu o meaai i totonu o meaai.

    E sili le amata i teuteuga o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, ona suamalie mama, cereals. E na o le 2-3 aso o le toe amataina o se meaai lelei e mafai ai ona e toe foi atu i mea masani.

    E taua le tau atu o le teenaina o mea taumafa mo le 1-3 aso e le aumaia ai faamanuiaga faʻapitoa. O le mea lea, e le tatau ona e toe faʻanofoina le tino i se tulaga le talafeagai. A uma ona faʻamaeʻa se auala o togafitiga faʻapitoa, e matau e se tagata le mama i totonu o le tino, faʻaleleia le lelei. O numera i luga o le mita ua faʻaititia.

    Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le anapogi o se tasi lea o auala sili ona lamatia e aafia ai le tino. O tagata mamai o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, e leai se tasi e mafai ona faasaina se tagata e suʻeina o latou lava soifua maloloina.

    O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻamaonia. E tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili mo le mafai ona teenaina o meaai. Mo le tele o gasegase, o lenei faiga e mafua ai le faʻavaeina o faʻamaʻi fou.

    O le anapogi o se metotia o isi vailaʻau. O se tagata na te musuina ma le loto i ai meaai (ma o nisi taimi o le vai) ina ia faamama le tino o toxins ma toxins ina ia mafai ai ona suia le faiga e fesootaʻi ma le gaogao i le "toe faaola". O lenei togafitiga fesoasoani ua fesoasoani i le tele o tagata e aveesea o latou soifua maloloina.

    O le matelaina i le maʻisuka ua mafai ai ona e le maua le mamafa, faʻaleleia le suka, puipuia le alualu i luma o le hyperglycemia. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faʻapitoa ma feutagai ma se tagata poto faapitoa ina ia aloese ai i ni mea le lelei.

    I le taimi ua tuanaʻi, o le hyperglycemia na manatu o se maʻi faʻamaʻi matautia. Talu ai ona o le le lelei o le 'ai o meaai, na faʻamalosia ai le gasegase e aina ni vaega laiti, ma o le taunuuga na maliu mai le vaivai. A maua se metotia mo le togafitia o se maʻi matautia, na amata amata ona suʻesuʻe faʻamalosi e tagata tomai faapitoa i mea taumafa a tagata gasegase.

    Tele le faalagolago i le ituaiga o maʻisuka o:

    1. I le ituaiga muamua o le maʻisuka (insulin), o sē o le pancreas e faʻaumatia pe le lava le insulin. E mafai e tagata gasegase ona 'aina faʻamalosi meaʻai faʻatasi ma le faʻafeiloaʻiga masani o le mimiti misi.
    2. I le lona lua, o le inisalini e gaosia, ae le lava, ma o nisi taimi e sili atu. E le mafai e le tino ona taulimaina le kulukose e sau i meaai, ma ua faʻalavelave le metabolism. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o gaʻo ma le kulukose ua matua tapulaa.

    Le lava o meaʻai, uma i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo sailia e le tino le malosi i le gaʻo o le tino. Laasaga e amata ai ona talepe gaʻo tino i totonu o vailaau faʻamalosi faigofie.

    E mafai ona e tau i le gasegase e ala i le umi o le anapogi, ae mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

    Ona o le le lava o le kulukose, o mea nei e tupu mai:

    • taʻavale
    • faʻafefe
    • faʻateleina le sosolo
    • faalua vaaiga
    • toilalo tulaga
    • faʻaleagaina
    • tautala lemu.

    Mo se maʻisuka, o se tulaga matautia lenei, lea e ono mafua ai se paga poo le oti - faitau e uiga i se hypoglycemic coma.

    Ae e le mafai e se tasi ona faafitia le aoga o le anapogi i le maʻisuka. E aofia ai:

    • paleni mamafa
    • lafoaʻiina o le vaega o meaʻai, ate ma le pancreas,
    • metabolism normalization
    • o se faaitiitia i le maualuga o le manava, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le fiaai pe a uma le anapogi.

    I le teenaina o meaai, o le maʻisuka e atiina ae ai se faʻafitauli o le hypoglycemic, lea e paʻu malie ai le maualuga o le suka o le toto. O tino o Ketone e faʻaputuina i le mimi ma le toto. O lo latou tino e faʻaaoga mo le malosi. O se maualuga maualuga o nei mea e mafua ai le ketoacidosis. Faafetai i lenei faagasologa, sili atu le gaʻo alu ese, ma e amata ona ese le galue o le tino.

    I le tulaga o le hyperglycemia, o le au atiaeina o auala anapogi o le a fautuaina ai le faatapulaaina o le faaaogaina o meaai ma vai mo le tasi, ma i le lumanai, mo ni nai aso (o se matelaina o meaai e mafai ona tumau 1.5 masina).

    Faatasi ai ma se ituaiga o le maʻi insulin e faalagolago i le inisalini, o le kulukose o le toto e le faʻalagolago i le mea o faʻatauina meaai pe leai foi. O faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina o le a tumau seia oʻo ina faʻaofiina le tui.

    Taua! O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 1 e solia. E tusa lava pe le taliaina e se tagata meaai, o le a le faaleleia ai lona tulaga, ae o le a faʻaosooso ai le atinaʻe o le hyperglycemic coma.

    O le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona iloa o se fesuiaiga o se taumafa faapitoa. O nisi taimi e fautuaina ai e le Endocrinologists le teenaina o meaai, ae o le tele o le ava malosi. O lenei metotia o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa, aua o le mamafa o le mamafa e afaina ai le metabolism ma faaleagaina ai le soifua manuia o le maʻisuka, e mafua ai le alualu i luma o le maʻi. O le faʻaitiitia o fua o le suka o le a faʻatagaina ai le auala saʻo e teena ai meaʻai, o se auala talafeagai mai le matelaina, o se paleni taumafa pe a maeʻa se meaʻai fiaai.

    E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 mo le 5-10 aso. A maeʻa se faʻafitauli o le hypoglycemic, o faʻataʻitaʻiga o le suka e faʻamaopoopoina i le aso 6 o le anapogi. E sili atu i lenei vaitau le sailia o le lagolago a se fomaʻi fomaʻi ma ia i lalo o lana vaavaaiga mataala.

    O le faagasologa sauniuni e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. Tagata maʻi

    • aloese mai aano o manu, falai, mea mamafa,
    • aloese mai le faaaogaina o masima,
    • vaega tele e faasolosolo malie ona faʻaititia
    • ava malosi ma mea suamalie ua vavaeese atoa
    • i le aso o le anapogi, latou te faia se faamama faamama.

    I le amataga o se togafitiga o le fiaai, o se suiga i suʻesuʻega o le urine e mafai, o lona manogi o le a tuʻuina atu ai le acetone. Ma le isi, o le manogi o le acetone e mafai ona lagona mai le gutu. Ae pe a pasi atu le faʻafitauli o le hypoglycem, e faʻaitiitia le gaʻo o le ketone i le tino, e pasi le manogi.

    Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina, ae aua le fiu le tele o vai, e aofia ai le teuteuga o lauʻau. Faʻatagaina e auai i le faʻamalositino.I aso popo, e mafai ona galo le fiaai.

    O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

    O le alu ese mai le anapogi e pei o le tele o aso e pei o le taimi o le faʻasao mai meaai lava ia. A maeʻa togafitiga, o aso muamua e tolu e tatau ona inu fualaau suamalie ma fuālaʻau i foliga mamā, ma aloese mai soʻo se meaʻai malosi. I le lumanaʻi, o le taumafataga e aofia ai suamalie mama, faʻamaina o le pata (oatmeal), uila, teuteu o fualaau faisua. A maeʻa le matelaina o le matelaina, e mafai ona faʻamaunuʻu mea taumafa i le protein nai lo le 2-3 vaiaso.

    O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai fuamoa salalau fualaau suamalie, suamalie o fualaau faisua, fatu kulimi: o lona uiga o le a tumau pea le aafiaga o le taualumaga mo se taimi umi. I le taimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaauau pea ona faʻataunuʻu le ita, ona o le galuega o le motumotu ile motugalaina i le taimi o le matelaina ua faʻalavelaveina.

    Taua! O le ituaiga anapogi 2 le maʻisuka e faalua i le tausaga. E sili atu nai lo le leai.

    O le le taliaina o meaai i tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia e faʻasaina i le i ai o faʻamaʻi pipisi. E aofia ai:

    • cardiovascular disease
    • Neurological Disorders
    • faaletonu mafaufau
    • ate ma fatu fatu
    • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le polokalama urinary.

    O le anapogi e le fautuaina mo tamaitai i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

    O nisi o au atamamai, o ē tetee i ituaiga auala e togafitia ai le maʻisuka, talitonu o le teenaina o meaai o le a aafia ai i le isi itu le tino o le maʻi. Latou te finau e faapea o le fausiaina o se metabolism ma le taulimaina o faʻamaʻi gasegase fesoasoani e fesoasoani i le paleni o taumafa vaevaega ma le faitauina o iunite o le falaoa e ulufale atu i le masini vai.

    Faatasi ai ma le anapogi anapogi, e tatau ona e inuina vai mama i totonu o se tioata i le afa itula. Tuʻua o le matelaina mo le 2-3 aso e le mafai ona e 'aina se mea, na o le inu o popo po o le kapisi ua faʻamamaina i le vai. Ona inu ai lea o le sua i lona foliga mama, mulimuli ane - mea teuteu fualaau faisua ma vailaʻau mata. E mafai ona e amata taumafa aano i le taimi muamua nai lo 2-3 vaiaso.

    Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

    O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ma pe faapefea ona fai saʻo

    O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona aʻafia i le mamafa o le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia se olaga ola solo.

    O le popolega o ia tagata e le maluelue, e faigofie i le neurosis masani ma le atuatuvale. O se tasi lenei o mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le siama o le insulin e maua mai i le pancreas e le mafai ona auai atoatoa i faiga o gasegase, e aofia ai sulu i totonu o siama. E tumau pea i le plasma o le toto, ma faʻateleina ai le maualuga masani o le suka.

    O le auala autu o le togafitia o le maʻi o se meaʻai faapitoa lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei fautuaina le taumafaina o mea taumafa faasinoupu faasinomaga, o lona uiga, o le faateleina o le toto toto pe a uma ona 'ai.

    Afai e ogaoga le faʻamaʻi, ona amata lea e le tagata maʻi ona tui inisalini gaosia. Mai le taimi nei, o le tagata maʻi e faʻalagolago i le fualaau faasaina, talu ai ona o le pancreas ua le toe faʻapipiʻi le hormone i ona lava taimi.

    O le fiaʻai o le a toe faʻaleleia ai le gataifale masani, faapaleni o paleni paleni, faʻapea foʻi:

    • uta le pancreas ma le ate mai toxins, tuu atu ia i latou le malologa,
    • paleni le setete o totoga uma ma tino o le tino,
    • fufuluina le tino o oloa gasegase oona,
    • faʻamaonia le mamafa.

    A maeʻa se anapogi saʻo, e faʻamautu le tulaga faʻalagona, faʻalavelave faʻavaivai, faʻateleina o le puipuiga, faʻamalositino mo oloa masani, toe faʻaleleia, o le manaʻo e alu e foliga mai.

    Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, o se faʻaleleia lelei e mafai ona maua i le matelaina umi mai le tasi i le lua vaiaso. I le taimi lea, e pulea e le tino e le gata ina faʻamamaina ia lava, ae faʻapea foi le faʻalauiloaina o se polokalama faʻamalolōina.

    A matelaina se tagata, o le glycogen o loʻo i totonu o le ate ma le gaʻo e amata ona solo i lalo, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o le ketone class integrated i totonu o le toto.

    I le maʻisuka, o le maualuga o nei mea ua uma ona faʻalautele ona o le le mafai ona faʻaaogaina a latou lava inisalini. O le mea lea, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ao anapogi mo aso muamua e tolu e mafai ona faigata:

    • Acetoneemiafaʻatasi ai ma le manogi o le acetone mai le gutu, pe a oʻo atu le faʻaogaina o mea e pei o acetone i se taua taua i plasma, lea e mafai ai ona taofia le gaioiga o mea taua uma ma le coma.

    A le o lena, o lenei mea matautia e taua foi o le ketonia.

    • Keteturiafaʻatasi ai ma le faʻaauau faifai pea. E i ai le manogi o le manogi. O taunuuga o le malulu ma le aveesea o sima taua, vitamini ma minerale mai le tino.

    O le mea lea, o gasegase i le leai o se poto masani e tatau ona faia naʻo le anapogi i lalo o le vaavaaiga a tagata poto faapitoa.

    Lima aso ao le i anapogie ala i le 'aiina o meaʻai faʻamaulalo ma le 30 ml o le maualuga o le olive (oil-cold) oil daily. O nei oloa e aofia ai:

      tele fualaau faisua, aemaise lava lanu meamata - zucchini, letusi, seleri, kapisi (soo), tamato, kukama, lapisi vavao, ma isi.

    Lisi le sipuni e aoga tele mo le maʻisuka. E tunu le pipi i totonu o le ogaumu seia vaivai. E mafai ona e 'ai se aofaiga i le aso. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma falaoa taumafa ma le suāuʻu olive.

    O fualaau faisua uma e faʻaaogaina i le tulaga o salakeke pe a uma le fufulu (kuka).

    E uiga i nei mea, e mafai ona e kuka falaoamata i totonu o le vai ma fuālaʻau manogi ma fualaʻau.
    Fualaau suamalie - lanumeamata lanumoli, apricots, peaches, pears, cherry plum.

    E fautuaina i latou e 'ai se itula ao lei faia le taumafataga autu. E sili atu ona lelei le taoina o apu i totonu o le ogaumu.

    Palu falaoa leai se suka mai fatuga atoa - e le silia le 50 g i le aso.

    E sili atu ona lelei le faʻatau vave o oloa talafeagai, ma i le taimi o sauniuniga e te le gauai atu i le faaosoosoga e faʻatau ma 'ai meaai e matua faasaina. E aofia ai:

    • soo se meaʻai
    • iʻa ma iʻa,
    • oloa susu
    • fuamoa
    • suka, masima,
    • lauti, kofe, mea inu suamalie,
    • falaoamata paepae papaʻe, e aofia ai mea e faʻafiafia ai.

    O lenei vaitau e tatau ai mo le faʻamamaina muamua o le inumaga mai toxins, faʻapea foi ma le faʻafefe i le matelaina, lea e faigata mo le toʻatele o tagata soifua maloloina.

    E fautuaina le 'ai i le taimi sauniuni e masani lava, pe a uma le 2-3 itula, ae i ni vaega laiti, e teu le manava e faʻalautele.

    I le taumalulu, e sili atu le kukaina o kuka ma fualaau faisua, i le taumafanafana - salati i le ao ma fufulu fualaʻau mo le 'aiga o le afiafi.

    Aʻo leʻi 'aina le taeao, e mafai ona e togafitia oe lava i le patipati o le apu po o le kālati, lea e tatau ona faʻaaogā le vai i le 1: 1.

    O lenei mea o le a faʻafiafiaina ai oe ma faʻapipiʻi lou tino ile faʻamamaina.

    I le aso mulimuli ao le i anapogi, e fautuaina le faia o se faamama faʻamamaina i vai inu ma le vevela o le 35-37 tikeri. O le taimi aupito sili mo lenei faʻatinoga, e tusa ai ma peti, e 22 itula.

    E fautuaina le faia o se matelaina o le matelaina ma le faʻamaʻi e fesiligia i se falemai, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

    I le taimi atoa o le teenaina o meaai, e tatau ona e inu naʻo le vai. O lona vevela e tatau ona latalata i le vevela o le tino (36-37 tikeri).

    I lalo o le faasaina o:

    • malosi malosi faaletino,
    • le maalili
    • ave vailaau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi (o le mea lamatia lea o le ola).

    Afai o le anapogi e faia tutoatasi, ona le tatau ai lea i le taimi nei ona galue, ia i ai i le tele o tagata. O faʻamatalaga e uiga i meaai ma sauniuniga e tatau ona alofia.

    O aso muamua e tolu o le anapogi o loʻo matauina ai vaivaiga, faʻavauvau, feeseeseaiga, faʻafefe o lagona, atuatuvale. E mafua ona o le faateleina o le mamafa o tino o le ketone i totonu o le toto. E mafai ona e faʻaitiitia le tulaga e ala i le savali i le ea fou, vai mafanafana mafanafana ma le vevela o le 40-45 tikeri mo le 10 minute, faʻapea foʻi le moe.

    E tatau ona maitauina o le naunau i meaʻai e faʻateleina ai le uta i le mata. O le mea lea, i le taimi o le anapogi, e le manaʻomia le faitau tele, matamata i le TV, ma isi.

    Ina ia fesoasoani i le fiaai, e mafai ona fesoasoani:

    • nai sipuni o vai vevela,
    • musika faamusika vaivai
    • o le mafanafana o musika e aofia ai ma le papaʻu fua le manava.

    E tolu aso mulimuli ane, e tumau le tulaga, o le fiaai tiga e mou atu.

    Afai e te aʻafia tele le vevela, faʻapouliuli le vaʻai, pito i luma o mata, taotoga, e tatau loa ona e logoina lau fomaʻi pe valaau i se falemaʻi (pe afai oe fiaai i le fale). I lenei tulaga, e le mafai ona e 'ai, aemaise lava pe afai o le anapogi e silia ma le 24 itula. E leaga lenei mea.

    Faʻasalaga lelei mai le matelaina, ua fautuaina:

    • i le aso muamua, ia inu na o fualaau faisua fou (sei vagana ai beets) o sua ua faʻafefe i le vai 1: 1, faalima i le aso.
    • I le lona lua - e mafai ona e faaopoopo ni sua mai fualaʻau maualalo GI ma le faʻaopoopoga o pipi. Latou te manaomia foi le faʻavaivai i le vai.
    • I le lona tolu - mo le 'aiga o le afiafi, faʻapipiʻi paluga mai pateta gaʻo.
    • I le lona fa - i meaʻai talu ai, e mafai ona e faʻaopoopo 150 ml o le suamalie mai fualaau faisua mo le malologa.

    Ona e manaʻomia lea ona e 'ai le suamalie fualaʻau suamalie ma vai inu fou mo le tele o aso ao tumau le anapogi.

    Ona amata ai lea ona latou faʻalauiloaina fualaʻau i totonu o le faasologa o meaʻai: susu-susu, iʻa (e le falai), fuamoa, aano o manufasi, ma le vaeluaga 3-5 aso. Afai e leai se manaʻoga e 'ai i faʻamaʻi manu, ona e le faʻamalosia oe.

    Pe a tuua le anapogi e matua faigata lava ona faʻatapulaʻaina oe lava i meaʻai, aemaise lava mo le maʻisuka ma le mamafa o le mamafa. O le mea lea, e aoga le toe fai: ina ia aloese mai faigata ogaoga, o le matelaina e tatau ona faia i se falemaʻi.

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le taimi ole anapogi e faalagolago i le umi ole faagasologa. E faigofie lava ona fuafua e lima aso o sauniuniga, o le vaiaso o le anapogi ma le vaiaso o le faʻasaolotoga o le a 19 aso. O le a le itiiti ifo ma le tolu masina e toe faʻafoisia ai le tino. O le mea lea, o le isi taimi o le a mafai ona matelaina i le fa masina.

    E lua vaiaso le anapogi e toe faia pe a uma le 5-6 masina. O le tele o le fiaʻai i lenei maʻi e le fautuaina.

    O le matelaina e le tatau ona faia mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona:

    • cardiovascular diseases (siama cardiac, atherosclerosis, ma isi),
    • faʻanoanoa vaaia
    • epilepsy ma isi maʻi le mautonu.

    E le tatau foi ona matua teena meaʻai mo se taimi uumi mo togafitiga faafomaʻi i tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli faʻapitoa o mafaufauga mai se lagona fiaaai. E tatau ona latou taumafai muamua e anapogi i luga o le fautuaga a le latou fomaʻi.

    O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. Ae o tagata faʻatau togafitiga faʻapitoa e talitonu o le fesoasoani o le anapogi anapogi, e mafai ona e taofia le alualu i luma o le maʻi ma toe liliu le faagasologa. Ae o le faanatinati e le talafeagai iinei. O maʻi suka e tatau ona matelaina ma le faaeteete, ma le mataʻituina tulafono ma fautuaga, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.


    1. Gressor M. Diabetes. E tele lava lou faalagolago ia te oe (faaliliu mai le Igilisi: M. Gressor. "Maʻisuka, e paʻu ai le paleni", 1994). SPb., Fale faʻasalalau "Norint", 2000, 62 itulau, faʻasalalauga o 6000 kopi.

    2. Akhmanov, M.S. Maʻisuka. Mea uma e tatau ona e iloa (+ DVD-ROM) / M.S. Akhmanov. - M.: Vector, 2010 .-- 352 itu.

    3. M. Akhmanov "Taiala o le Ola mo le Maʻisuka", St. Petersburg, "Nevsky Prospect", 2002

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    O le anapogi e mafai ona faʻamaʻi ai le maʻi suka

    O le maʻi suka - o se faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le glucose metabolism, e mafua ai le faaputuputuina o le kulukose i totonu o masini, ma le faʻaleagaina mulimuli ane. O tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ua fai mai ua le mafai ona latou gafatia le fiaaai.

    I le taimi lava e tasi, latou te vaʻai i le mea moni o le maualalo o le suka toto e mafai ona mafua ai le vaivai ma le tele o faʻailoga o le faʻaleagaina o le olaga masani. O le mea moni, o le anapogi e faʻamavaeina i na o le ituaiga muamua o le maʻisuka.

    Faatasi ai ma lenei fesuiaiga, e tatau i le tino ona talepeina le tamaoaiga o mea e gaosia mai fatu ina ia mafai ai ona maua mai calorie e tatau ai, pe sili atu foi, le malosi.

    I le maʻisuka, o le metabolism e fausia i luga o gaʻo. Faatasi ai ma le anapogi, e mafai ona toe faʻaleleia sela o le pancreatic e maua ai le inisalini mo le gaosiga o le kulukose, talu ai ona o le suka e avea ma faailoga e le taua o le toto.

    O le anapogi mo le itiiti ifo ma le tolu aso e leai se aoga, talu ai i lenei tulaga o le fiaai ua na o se toomaga, o le faʻamalologa e amata na o le fa aso. I aso muamua, ua leiloloa le masini ona o le leiloa o le masima, vai ma le glycogen, ma o le mea lea o lenei mamafa ua vave ona vave alu.

    I le tulaga o le maʻisuka, e taua tele le togafitia o sauniuniga mo le anapogi. Muamua lava, e tatau ona faia ni mea e faʻamamā ai, ma fautuaina e tauaveina le faʻatinoina o le anapogi i lalo o le vaavaaiga manino a tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, o le ala sao mai le fiaaai o se mea taua tele - o se mea e toe faʻafoʻisia ai.

    O le mea lea, o le anapogi ma le maʻisuka o le togafitiga pito sili lea o togafitiga. A o faagasolo taimi, ua toe faʻaleleia ma maua ai le "malolo" o sela o le pancreas, ma ua iloa ai e le tino le faʻaaogaina o se isi punaoa eletise - gaʻo gaʻo.

    O le avega i luga o le ate ua faaitiitia foi. O le faʻamautuina o le faʻatinoina o faiga uma ma okeni e amata, o le soliga o lea mea, o se tasi lea o mafuaʻaga o le maʻisuka. E le gata i lea, i le taimi o le anapogi, o le tino o se tagata maʻi e iloa le faapalepale i le hypoglycemia, o lona uiga, o le le mautonu e mafua mai i le paʻu o le suka i le toto (e masani lava ona siitia).

    I le 5-7 aso o le anapogi, pe a maeʻa le faʻafitauli o le hypoglycemic, o le kulūkose e faʻapitoa, ma e tumau pea ma faʻaopopo. O le anapogi puupuu ma le maʻisuka e leai se aoga.

    O le a na o le fesoasoani e faʻamafiesea ai le mea o lo o gaosia, ma amata ai le fesuiaiga o le tino i meaʻai i totonu. O togafitiga e faʻamalolo ai le faʻamaʻi o le anapogi e naʻo le afaina pe a maeʻa se faʻalavelave.

    Anapogi ma le maʻisuka

    E i ai se manatu e faasaina le faʻaaogaina o le auala anapogi mo tagata e maua i le maʻisuka. Endocrinologists mo le maʻisuka e faʻaaogaina tulaga faʻapitoa, meaʻai, vailaʻau e faʻaititia ai le toto toto, ma togafitiga insulin.

    O fautuaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le anapogi e faʻamatala ai i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e le faigata i maʻi vailaʻau, o le anapogi i mataupu taʻitasi e faʻaaoga lelei. O le faagasologa o le maʻisuka ma le matelaina ei ai uiga tutusa.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ma le matelaina, ketoneemia ma le ketonuria e tupu. O se tagata soifua maloloina e maualalo ni faʻasalaga o tino ketone i lona toto. Ae i le taimi o le anapogi, faʻapea foʻi ma tagata e maua i le maʻisuka malosi, o le aofaiga o tino o le ketone i le toto e oʻo atu i le 20 mmol / L.

    O lenei tulaga e taua o le ketoneemia ma e faigata ona o le faateleina o le numera o ketone body in urine - o le faagasologa o ketonuria. Afai i totonu o se tagata soifua maloloina 40 mg o tino o le ketone e faʻateleina i le urine i le aso, ona maua lea i maʻi e maua i le maʻisuka, o le numera o tino ketone e mafai ona oʻo i le 50 g pe sili atu.

    O le mafuaʻaga o le ketonaemia i taimi o le matelaina ma le maʻisuka e tutusa lava - o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le glycogen i le ate.O tino o Ketone e amata ona galue malosi i le ate. O fusi lautele i le maʻisuka ma i le taimi o anapogi e taofi le mafai ona faʻaaoga tino o le ketone e faʻatino ai galuega faʻaletino.

    Ae ona o le maualuga maualuga o tino o le ketone, totoga ma maso e le mafai ona taulimaina le faʻamaʻiina, ma o se taunuuga, o le ketoneemia e tupu. Afai, i le taimi o le anapogi, ketoneemia e lelei ma e faʻaaogaina e le tino e fesuiai ai e faʻatoʻa meaʻai i le lotoifale, i le maʻisuka, o le ketoneemia o loʻo faʻaalia ai se faasologa o le taufaasese.

    A oʻo i le anapogi, e tupu mai se faʻalavelave glycoglycemic i le lima poʻo le fitu aso, o se taunuuga, o le aofaʻi o ketones i le toto e paʻu, ma le maualuga o le kulukose e faʻamaonia. O lenei tulaga e tumau pea i taimi uma o anapogi. I le maʻisuka, e fautuaina le anapogi i taimi uumi ma umi.

    O le anapogi e fautuaina i totonu o le falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi ma tagata faʻapitoa anapogi, aemaise lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le saʻo atoatoa o le anapogi ma le taumafataga i le taimi o le toe faʻaleleia e taua tele.

    I le faagasologa o le matelaina, o faiga faʻavae i totonu o le tino e faʻapitoa, o le aofaʻi o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate ua faʻaitiitia. O nei mea uma e afaina ai le gaioiga o nei totoga, faʻamaonia a latou galuega ma faʻaleleia le ala o le maʻisuka.

    I le faʻaopoopoga, ua toe faʻafoʻi uma totoga ma tino, o le faʻamaʻi lea ua avea ma mafuaaga autu o le maʻisuka. O le mea lea, e mafai ona finauina e faapea o le faʻaaogaina o le anapogi i le maʻisuka, aemaise lava i ona foliga laiti, e faʻamalosia ai le gasegase o le faʻamaʻi ma mafai ai ona fofoina atoa lenei maʻi.

    Tele falemaʻi mai fafo e ala i le anapogi anapogi togafitia le maʻisuka ituaiga 2, ma e oʻo lava i nisi taimi le ituaiga muamua. Ia manatua o le maʻisuka e le o se faasalaga oti. Afai e manaʻo se tagata e toe faʻafoisia lona soifua maloloina, ona mautinoa lea o le a ia faia ma anapogi e mafai ona fesoasoani ia te ia i lenei mea.

    E mafai ona anapogi mo le maʻisuka

    O faʻamanuiaga o le anapogi mo le maʻisuka o ni finauga faʻafitauli, e tele mafuaaga mo lenei mea. I le taimi nei, o le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga, o le inisalini e faalagolago i ai, o se faʻamavaega tuusaʻo. Ou te fia faaopoopo atu ua ou malilie faatasi i lenei mea: o se laina tigaina le vavaeeseina o faamanuiaga mai le tulaga faaletino.

    E masani lava, i le faagasologa o le metabolism, o le fausiaina o tino o le ketone e tupu foi, ae i se aofaiga maualalo. I le taimi o le matelaina, e tele tino o le ketone ua faia, o le maualuga o le toto e faateleina, ona o le faateleina o le gaʻo o le gaʻo e maua mai ai le malosiaga i le leai o ni meaai.

    O le mea lea, o le soifua maloloina o le a atili ai ona leaga E fesuiaʻi ai se faiga faapena o le atinaʻe o acidosis. E fetaui lelei le manatu o le anapogi ma le maʻisuka o le a faʻamalosiina lenei faagasologa ma faʻateleina le ono mafai ona faʻafeiloaʻi. I le isi itu, o le pule malosi o le pulelaina o le matelaina i le faaletonu o le tino, ua lauiloa, o lea e le aoga ai le teenaina.

    O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 (inisalini Tutoatasi) e sili atu ona taliaina, e le gata i se fale mautu, totogi totogi ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O tagata uma, e oʻo lava i tagata soifua maloloina, e manaʻomia le faʻamalamalama lelei o le tino e faʻalavelave ai meaʻai. O le mea e sili ona saogalemu ma sili ona faatagaina mo tagata uma o le faiga lea o le anapogi mo le tasi aso poʻo le lua i vaiaso uma.

    O tuutuuga e faʻapitoa, talu ai e ese le faʻapalepale mo tagata uma. Afai e faʻasauā se tagata ona o le fiaaai ma le fiainu, pe a toe foi i meaai o le a ia vave faʻafoʻi le mamafa o le mamafa ma le tului. I lenei tulaga, e le tatau ona e mafatia, ae sili atu le faʻaitiitia o le kalori meaʻai o lau meaʻai.

    O le sauniuni mo le anapogi e taua: faʻafetaui le totoina o meaai ma le faʻamamaina o le inumaga 3-5 aso aʻo leʻi amataina. Ou te faamamafaina le manaomia ona faamama le manava, ona o le leai o se mea taumafa, o le mea o loʻo i totonu o le iniseti o le a tuʻuina i totonu o le toto. E tatau foi ona inu 2-2.5 lita o vai mama i aso taitasi, i ni vaega laiti.

    A maeʻa le sauniuniga talafeagai, o le lelei o le faʻalauteleina o le matelaina, i le taimi o lona faʻatinoga, o le avega i luga o le paʻu ma le ate ua faʻaitiitia, ma o faʻalavelave faʻasoesa e faʻatonutonuina. O nisi taimi o lenei mea e lava e faʻamalo ai mafuaaga lilo o le maʻisuka, ma se tagata e toe malosi.

    O le matelaina o le maʻi o le maʻisuka ua maeʻa ona faia i falemaʻi faʻapitoa ma falemaʻi faʻapitoa e tusa ai ma metotia faʻataʻitaʻiina, i le amanaia o le faʻafitauli o le maʻi, o le i ai o faʻafitauli, o le tulaga lautele o le maʻi ma lona aʻafiaga.

    A oi ai i le falemaʻi, e le manaʻomia e se tagata ona popole e uiga i meaai lelei i le taimi o tapenapenaga mo le anapogi ma le taimi e alu ai, o loʻo i ai tulaga lelei o nofo ma togafitiga faafomai. Afai e tatau ai, faʻavevela le matelaina ma tuʻuina atu i le tagata maʻi le tausiga faafomaʻi.

    O le a le mafuaʻaga o le matelaina i le maʻisuka

    O le maʻi suka e lua ituaiga - muamua ma le lua. E masani lava, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e amataina i le laʻitiiti ma le talavou, ma le lona lua i tagata matutua. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas (mo mafuaʻaga e le o iloa le faasaienisi) ua faamutaina le gaosia atoatoa o le inisalini, lea e gauai ai le tino o le kulukose.

    Mo lenei mafuaʻaga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata o loʻo maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻateleina pea, lea e aʻafia ai le galuega a le tele o totoga ma gaʻo. Na pau lava le fofo i lenei tulaga o se tui o le inisalini i le olaga atoa.

    O le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu i tagata e mamafa tele. E talafeagai le manatu o le faʻamautuina o le mamafa o le maʻisuka o le a fesoasoani tele e aumaia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i faʻataʻitaʻiga talafeagai.

    O le a le auala sili ona vave e le toe maua ai pauna faaopoopo? O mea uma lava e matua faigofie lava - e te manaʻomia e faʻaalu sina calories nai lo le faʻaalu. O le mea lelei, 'aua le faʻaumatia, o lona uiga. i le fiaai. E tatau ona faʻamaonia e faapea o le togafitiga o le anapogi e le i autasi le faʻatagaina e tagata tomai faapitoa. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le matelaina o se tagata maʻi.

    E le mafai ona faʻafefeteina i latou, aua ua iloa e tagata uma o le pancreas e amata ona maua le inisalini i le tali atu i meaʻai. Afai e leai se meaʻai, o le tino e leai se isi auala e alu ese ai, pe faʻapefea ona faʻaaogaina ana fanua faasao ma togafitia gaʻo i totonu, lea e tele naua le tagata gasegase.

    E talafeagai le manatuaina o le poto o tagata - "aʻo gaʻo le gaʻo, o le mea vaivai e mate." I soo se tulaga, ao lei filifili e anapogi, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. E sili atu le faia o le anapogi i se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

    O le fesili o le umi o le anapogi, toe fai, e tatau ona faia i ai se faaiuga i luga o se faavae. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e oʻo lava i le le mafai ona inu meaai i le 3-4-aso e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto o se maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaleleia lona tulaga lautele.

    Mo le matelaina e tatau ona saunia. E masani lava, i ni nai aso ao leʻi maeʻa le anapogi, e fautuaina e 'ai na o fualaau aina ma 30-40 g o suauu olive. I le taimi lava aʻo leʻi amataina le anapogi, ua maeʻa le faʻamamaina o le tino. I nai aso muamua o le matelaina mai le gutu ma le urine, o le a e manogi ai le acetone.

    E lua taumafataga o le a lava i le aso. Pe a tuua se setete o le matelaina, aua le faʻalagolago i masima ma fuatini. E tatau ona tuʻuina atu i le salakeke ma le fualaau suamalie - o le ki lea i le faasaoina umi o le iuga o le anapogi.

    E i ai se aoga mai le anapogi ma le maʻisuka?

    O le matelaina o se mafaufauga e aunoa ma se malie e le 'ai meaai (ma o nisi taimi o vai). E tele suiga o le anapogi:

      maeʻa, faʻagogo, auala faʻavae (e tusa ai ma le G.A. Voitovich), faʻavavega (cyclic), agaʻi i le faʻalavelave, urine (e tusa ai ma le G.P. Malakhov, e tusa ai ma le V.A. Erofeev), fefiloi (urine ma masani), anapogi e tusa ai Yu. S. Nikolaev, e tusa ai ma le saunoaga a P. Bragg, e tusa ai ma G. Shelton.

    O le mea moni, o le eseesega o le faʻatagaina poʻo le faʻasaina o le meaʻai (i luga o le vai poʻo le matutu). O le togafitiga faafomaʻi a le falemaʻi e fautuaina mo sina taimi e teteʻe ai sina fesootaiga itiiti ma le vai, o lona uiga, fufuluina, fufuluina poʻo le leai o se fagu, fufuluina o le gutu ma le fufuluina o lima.

    O eseʻesega e aʻafia ai foi pe o le a le vai e faʻaaogaina - vai manino poʻo vai faʻafefe, lauti, vai, poʻo lau lava mimi. O le uiga o le matelaina o le matelaina o le suia lea o taimi o le 'ai ma le fiaai (tasi le aso pe a uma le aso e tasi pe tasi le aso pe a uma le lua).

    I le anapogi, e taua le matauina o tulafono o le amataga ma aemaise lava le auala sao mai se matelaina o le fiaai, talu ai o faafitauli ogaoga e tupu pe a e alu ese mai le mea e le talafeagai ai meaai. O le umi, aso-tasi, tolu-aso, vaiaso, anapogi tumau-umi e iloga (mai le 10 aso i le 1 masina).

    O le faiga o le anapogi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a fomaʻi, aemaise lava pe a iai ni faʻamaʻi faʻasolosolo ogaoga o le cardiovascular, endocrine poʻo fualaau oona o le tino. O togafitiga faafomaʻi e maua ai le lelei ma le pala, pei o isi togafitiga faafomaʻi.

    O tagata eseese e tutusa lava le ituaiga o anapogi i auala eseese ma maua ai ni taunuuga eseese - e faalagolago i le mamafa o le tino, faavae, tausaga, tulaga o le soifua maloloina, le i ai o faamaʻi masani, ituaiga o soifuaga, masaniga faatulagaina, siosiomaga, galuega ma e oo lava i aso uma faaleaiga.

    Feteenaʻiga i le faʻaleagaina

    O le teenaina o meaai o le popole mo le tino. O le umi o le anapogi e matautia. Faʻasalaga (o le faʻaaogaina atoa o meaai mo se vaitaimi o le sili atu ma le 25-40 aso poʻo le faʻatapulaʻaina o calories mo se taimi umi), o le faagasologa o le faʻaumatiaga e amata ile tino.

      le malosi o le tino ma le moe malosi, puipuiga o le puipuiga, puipuiga o le tino, ma maliu mai faamaʻi pipisi, o le tulaga i fafo o le paʻu, fao ma mucous membranes ua matua leaga, o le gaioiga e fesuiaʻi (o le a le ituaiga o gaioiga o le a ola!), vaivai ma musika atrophy (e le mafai e le tagata ona toe gaoioi), o le tino e paʻu i lalo ina ia taumafai e toe faʻatumu meaʻai i totonu o le toto, o le tele o toxins e faʻaputuina, e le mafai ona gafatia e gaʻo le aveesea o toxini, ma le ala soo i, o loo aafia oloa pala, ona liliu ese le popole faiga ma le loto maso oti mulimuli.

    O le mea lautele, faʻatasi ai ma le faʻanoanoa o le matelaina o le matelaina fia iloa, e aoga le mafaufau i lenei mea moni - e lamatia ai lou ola! O le matelaina e mafai ona lamatia mo tamaiti ma talavou - o loʻo i ai le tuputupu ae ma le faʻatulagaina o le tino, lea e leai se mea e sili ona leaga ma leai se mea leaga (o le a le mafaufauina pathoces).

    O tamaitai e le fautuaina i le fiaai i le taimi o le maitaga (valea), i le taimi o le failele (i totonu o le 1 le tausaga talu ona fanau mai o loʻo i ai se toe fetuunaiga o le tino), i le taimi muamua ma le moaopa (valea foi). O le faʻataʻatiaga o le a osofaʻi - ona matelaina lea.

    O le mea autu i le anapogi - aua le faʻaleagaina!

    Iloiloina le matelaina i le maʻisuka, ma e leai se feeseeseaiga, o fomai uma lava e talitonu: o le teena atoa o meaai mo le maʻisuka ua matua faasaina! O aso fiaai ma le maʻisuka o se sese matuia e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafaaseseina.

    O lenei mea e tuʻituʻi atoa ai le maʻi mai le togafitiga talafeagai, e mafua ai le faʻaleagaina o mea faʻaleaga. O le fia taumafa ao gaosia le suka e maua ai le suka e tau atu ai i le hypoglycemia, e oo atu i se coma.

    Le lelei ma le le lelei

    O faʻamanuiaga o le anapogi i le maʻisuka e aofia ai:

    • Faʻaitiitia o le suka toto
    • Tuufaatasiga o le gaʻo ma gaʻo gaʻo,
    • Faʻaitiitia le mamafa
    • Faʻaopopo i se faʻaititia o le tele o meaai.

    O le le lelei o le anapogi i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le kulukose i le toto e faʻaititia, e iai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemic coma, o le tulaga lautele o loʻo mamafa, o le nutimomoia e pagatia, o le tino o loʻo mafatia.

    O le teenaina o meaai mo le maʻisuka e na o tulaga muamua o le faamai e faatagaina. E matua faasaina mo tagata ei ai le ituaiga 1 faamaʻi i le fiaai. O lenei mea e mafua ai suiga matuia i le tino o le tagata maʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga