Urinalysis mo le maʻisuka

E tusa ai ma le auiliiliga o le urine, o le maʻisuka e le mafai ona ese mai isi faʻamaʻi. E naʻo le vaega lenei o se suʻesuʻega, lea e faʻamatalaina e endocrinologists ma tagata togafitia.

Afai o le tagata maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, ona tuʻuina atu lea o se faʻataʻitaʻiga i se taimi e tasi i le 1 le taimi i le 2-3 masina ina ia mafai ona fetuunai le togafitiga, pe a tatau ai. E toʻatele e fiafia pe faʻalautele le kulūkose i le urine ma pe faapefea ona aveese lenei maʻi. E masani lava ona tupu mai le masani mai le maʻi pe a le maʻi le inisiua ma e le mulimuli i se meaʻai. O tulaga mai fafo e mafai foi ona faaosofia ai le faateleina o le suka - popolega, malosi tele, ma isi.

Ituaiga o auiliiliga

Faʻalogo! O le maʻisuka e le mafai ona faʻamoemoe i lona lava faaaogaina o fasi siaki. O lenei metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia. Afai e sui le lanu o fasi pepa, ia fefesoʻotai se fomaʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai fasi pepa ua fautuaina i mataupu nei:

  • afai e te aʻafia i le gasea, vomiting, poʻo foliga malulu,
  • ao maitaga (ia le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 3 vaiaso),
  • pe a sili atu le maualuga o le suka suka i le 13 mmol / L.
I le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻesuʻega o le:
  • ma le malaise, o faailoga o se malulu,
  • pe a maualuga le maualuga o le suka i luga o le 16 mmol / l.

Urine Acetone mo le maʻi suka

Ketoacidosis o le maʻisuka matautia ma le oti.

Ae peitai, o le faateleina o tino o le ketone e le o taimi uma e faailoa ai le maʻisuka. I totonu o se tamaititi, o le acetone i le urine e faʻaalia ai le le paleni o meaai, o le sili atu o mea inu gaʻo i le meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le numera o ketones, e tatau ona e togafitia togafitiga. Afai e le maualuga tele ia faailo, ona faʻaalia lea o togafitiga.

O ituaiga autu o le maʻisuka

O le sini autu o le inisalini o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. O faʻafitauli e fesootaʻi ma lenei hormone e iloa ai le atinaʻeina o le maʻisuka, lea e vaevaeina i ituaiga e lua:

  • Ituaiga 1 faʻamaʻi. E atiina ae ona o le le lava o le puleaina o le tino o le hormone e fuafua ai le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo.
  • Ituaiga 2 faʻamaʻi. E tupu lenei mea pe afai o le aʻafia o le inisalini i le tino o le tino e le tupu lelei.

O le a le faʻataʻitaʻiga na faia mo?

O lenei faiga e talafeagai i mataupu nei:

  • pe'āfai o iai se faʻamaoniga e faʻaalia ai le maʻisuka
  • pe afai e manaʻomia, pulea le ala o le faʻamaʻi,
  • ia fuafua le aoga o togafitiga togafitiga,
  • ina ia mafai ai ona iloilo le gaioiga galue.

E faʻafefea ona pasia le uila mo le auiliiliga

O suʻesuʻega mo le kullukose e aofia ai le tuʻuina atu o se vaega se tasi o le urine. E mafai ona e faia taʻitasi se suʻesuʻega e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fuafua pe faapefea ona suia le urine. Faailoga o fasipepa fesoasoani e iloa ai le i ai o se faaletonu i totonu o le metabolism, faapea foi ma le aoao e uiga i togafitiga masani o fatugaʻo. O sea suʻesuʻega e le sili atu i le 5 minute ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O le taunuuga e fuafuaina ma le iloa. Ua lava le faatusatusa o le lanu o le faailo o se vaega o le fasipepa ma le fua ua lolomiina i luga o le afifiina.

O le a faʻamatalaina e le auʻiliʻiliga

O le suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le suka i le urine. O lona i ai e iloa ai le hyperglycemia o le tino (maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto) - o se faailoga o le maʻisuka. I le faanatinati o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e le taua ma e tusa ma le 0.06 - 0.083 mmol / L. O le faia o se iloiloga tutoʻatasi e faʻaaoga ai se faailoilo, e tatau ona manatuaina o le faia o se mea e tupu pe afai e le itiiti ifo i le 0.1 mmol / l le maualuga o le suka. Le leai o se mea e faailoa ai o le maualuga o le kulukose i le urine e le lava.

E tupu ai le vaivai o le kulukose i totonu o fatugaʻo. E mafua ai ona tupu mai le glycosuria. I lenei tulaga, o le suka o loo maua i le mimi, ae i totonu o le toto o lona mea e totoe e tumau pea.

O le acetone e maua i le urine e mafai foi ona faʻaalia le maʻisuka. O le faateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto e aofia ai foliga vaaia o le acetone i le urine. O lenei tulaga e masani lava mo le faʻafitauli o le ituaiga 1, pe a oʻo i luga le kulūkose toto i le maualuga o le 13.5 i le 16.7 mmol i le lita.

O se tasi o faʻaaliga o le maʻisuka o le faʻaalia mai o le toto i le mimi. E mafai ona tupu lenei mea pe afai o le atinaʻeina o le faʻamaʻi na amata i le sili atu ma le 15 tausaga ua mavae ma faia ai le toʻaga fatuga.

O suʻesuʻega mo le protein atoa e mafai ai ona e iloa le malosi o le excretion o le protein i le urine. O le microalbuminuria o se faailoga lea o le faaletonu o le tino i le maʻisuka.

O le maʻisuka insipidus: o le a le mea o loʻo faamatalaina ma o loʻo maʻi

E seasea lava ona atiaʻe le maʻi pipisi o le maʻisuka. O maʻi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo i ai le fia inu tele. Ina ia faamalieina o ia, e tatau i le tagata gasegase ona matua faateleina le faʻaaogaina o le vai i aso taitasi. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e faʻatasi ma le faʻasaʻoina o se voluma tele o le urine mai le tino (2-3 lita i le tuʻituʻi). Urination i le maʻisuka insipidus e mafai ona masani ona fai. O le maʻi e tupu i soo se matua ma e le faalagolago i le itupa.

Faatasi ai ma lenei faamai, ua faaitiitia le maualuga o le urine. Ina ia fuafuaina lona paʻu i le aso, o le faʻaleleia o le urina e faʻaleleia 8 taimi i le aso.

E mafai e se tamaititi ona maua le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o loʻo maua foi i tamaiti. O le tele lava o lenei mea e tupu faʻafuasei i le taimi o le suʻega o le urine poʻo le toto e iloa ai soʻo se faʻamaʻi.

O le ituaiga 1 o le maʻi e faʻaleagaina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou.

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2) e mafai ona atiaeina e le gata i tagata matutua, ae faapena foʻi i tamaiti. Afai e le o le maualuga o le suka i le maualuga o le uiga o le maʻisuka, e mafai ona e aʻafia ai le atinaʻe atili o le maʻi. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e faʻamautuina e ala i se meaai faapitoa na filifilia e le fomaʻi.

Faaiuga

O le suʻesuʻeina o le urine mo le gaosiga o le sugar o se auala faʻapitoa ae faʻalauiloa. O le suʻesuʻeina o le kulukose i le mimilo e le o taimi uma e faʻaalia ai le maʻisuka. O le sugar concentration e aʻafia i meaai, gaioiga faaletino ma lagona faʻalagona. O le suʻesuʻega e mafai ona faia e se fomaʻi faapitoa, ona o le tele o suʻega o le maʻi.

Urinalysis mo le maʻisuka: o le a le mea e iloiloina

I le taimi muamua, mo le masalomia o le hyperglycemia (maʻi suka), e aoina ai suega masani o le urine. Latou te faatagaina oe e iloilo mea nei:

  1. Āiga faaletino: paolo, tikeri o le manino, le i ai o mea eleelea ma pala, le maualuga o le eletise.
  2. Faailoilo faʻamaʻi: aloʻaʻa ma le tuufaatasiga o vai ola.
  3. Fuataga faapitoa - o galuega tauave o le tino masini mo le faʻaogaina o le urine.
  4. Le maualuga o le kulukose, acetone, proteins.
  5. Fuafuaga Talafeagai.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina se suʻega faʻamaʻi faʻalua i le tausaga. O lenei mea o le a mafai ai ona iloa vave le faʻaleagaina o faagasologa i totonu o le tino.

Afai e te manaʻo e faamasani oe lava i le faʻamatalaga auiliili, aisea e tofotofoina ai le maʻisuka mo le maʻisuka, e mafai ona e matamata i le vitio:

O a faʻaʻailoga ma pe aisea e masani ona fuaina i le auiliiliga o le urine

O le masani masani ma le faʻamautuina o le maualuga o le protein. Faʻatulagaina faʻapitoa tasi i le ono masina.

I le auiliiliga masani o le urine, o mea nei e iloiloina:

  • Faiga faʻapitoa: lanu, manino, vaʻaia, elemene. Faʻaalia manino mai le i ai o mea le mama.
  • Vailaʻau - gaioiga. E faʻaalia manino ai se suiga i le tuufaatasiga o le urine.
  • Totoga mamafa. Faʻataʻitaʻi le galue o le fatu fatu e taulaʻi i le urine (taofi mau).
  • Faailoilo o polotini, suka, acetone. I le auiliiliga lautele o le urine, o le fuafuaina o faailoilo o le porotini ma le suka o se metotia faʻapitoa. O latou foliga vaaia e le mafai ona fesootaʻi ma le maʻisuka (faʻatasi ai ma sauniuniga le talafeagai o le atigipusa mo suʻega, faʻamaʻi urogenital). Afai o le mafuaʻaga oo latou foliga mai o se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o lona uiga e tautala lenei mea e fiafia i lona tulaga ogaoga poʻo foliga mai o faʻalavelave ogaoga. E le gata i lea, o le faailoga o le acetone e masani lava ona taʻu mai ai se taufaasese o le gasegase o le maʻisuka.
  • Suesuega o meaʻai o le urine faʻaogaina o le microscopic technique. E mafai ona iloa ai le mumu o le mumu i le urinary tract.

O le tausiga faapitoa e totogi i le fuafuaina e le naʻo le aofaʻi o le protein i le urine, ae o le foliga mai o se vaega itiiti - microalbuminuria.

E mafai ona suʻeina le anotusi o le diastase. Atonu foi e le o se vaega o se faasologa masani.

Urinalysis e tusa ai ma le Nechiporenko poʻo isi ituaiga o suʻega mo le togafitia o le maʻisuka ua faʻaaogaina i togafitiga ma suʻesuʻega ile falemaʻi. Latou te faʻatagaina oe e sili atu le iloilo lelei le maualuga o le mumu poʻo le tulaga o fatugaʻo.

O le a le auiliiliga e mafai ona faʻaalia

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻesuʻega e mafai ona e iloa ai:

  1. Laʻasaga glucose mataupu i le moli / l. O le tulaga masani o loʻo faʻaalia mai le 0.06 i le 0.0083. Afai o le suka e maualuga i le urine, ae o se mea masani i le suʻeina o le toto, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai le solia o le absorption o le kulukose i fatugaʻo.
  2. Afai o iai acetone, o loʻo manino ai le maʻisuka ituaiga 1.
  3. Faʻamatalaga toto e mafai ona talanoa e uiga i le toilalo fatu ma le maʻisuka, lea sa i ai i le tino mo le tele o tausaga.
  4. Afai e iloa le urine polotini, o le mea lea, ua maualuga le kulūkose, talu ai i le soifua maloloina masani, e le oi ai le protein i lenei vai ola. O lenei mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e fesootaʻi ma le vevela, fatuga, ma le faʻamama.
  5. Bilirubin i le vai susu e tatau ona i ai i ni mea laiti. Faatasi ai ma le faateleina o lona maualuga, e mafai ai ona faamasinoina e uiga i faamaʻi o le ate ma le auala o le biliary.
  6. Tulaga maualuga mūmū toto mumu iloa i le i ai o maʻa, faʻamaʻi o le tino o manu ma fatuga.
  7. Afai e faateleina le numera paʻu paepae paʻepaʻe, O se faailoga lenei o le faʻaogaina o le tino i le tino.

Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻavaivaia le toe aoga. Na tupu aʻe Natropathy ona o le faʻaumatia o le puipui lapoa o le renal glomeruli e ala i kulūkose. O le mamafa o le avega i luga o nei totoga e fesootaʻi foi ma le mea moni e mai lava i le amataga o le faamai ua i ai le tele o le manava o le urine e totogi ai le maualuga maualuga o le suka o le toto.

O suiga masani e mafai ona iloa i totonu o suʻesuʻega lautele ole suʻesuʻega ole urine e aofia ai:

  • lanu: o le faʻamaʻalogaina o le suavai faʻaitiitia le faʻaogaina o pigments, o le mea masani e masani ona mama,
  • manino manino: o le faʻataʻitaʻiga e puaoa pe a vaʻaia le polotini,
  • le manogi: e suamalie pe a oʻo mai tino o le tino,
  • mamafa mamafa: faʻateleina ona o le maualuga maualuga o le suka,
  • malosi maualuga
  • polotini amata ona aliali mai i le faanatinati e oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o faʻamaʻi fatu,
  • ua filifilia le suka pe afai e sili atu le toto fofo maualuga mo le kulukose (9.6 mmol / l),
  • ketone body faʻaalia i le faʻasalaga o le maʻisuka, o lo latou faʻaleleia o se taʻavale o le au,
  • paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe, toto mumu mūmū ma meainu faʻaalia le mumunia o se afaina poʻo le mimamune, mafuaʻaga o le nephropathy.

O se suega masani mo le maʻisuka e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina, i le masani ai i mea masani masani. Afai e saʻo le filifilia o le fua o le suka-lowering drugs, ona le tatau lea ona i ai ni mea sese i le suʻesuʻega.

Ma o iinei e sili atu i le fualaau faʻatau Metformin mo le maʻisuka.

Aisea e tatau ai ona tofotofoina le urine mo le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le kulukose, o le auiliiliga o le suka i le urine o loʻo faʻaalia ai foʻi fatuga o fatugaʻo, o le auai o loʻo faʻaalia mai e le faateleina o le palatini i le urine.

O lenei mea matautia e taʻua o le microalbuminuria, lea e atiina ae pe a albumin mai le toto tafe mai le mimila. I le leai o se togafitiga, o le lelati o le polotini e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le faʻaaogaina.

Urine mo le maʻisuka e tatau ona suesueina i le 6 masina. I le uma, o le protein e le na o le pau lea o le faailo e mafai ona iloa e ala ile suʻeina o suʻega. O lea la, o taunuuga e fesoasoani e iloa ai faʻafitauli e mafua mai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o suʻega e iloilo ai faʻataʻitaʻiga nei:

  1. uiga faʻapitoa (vaʻaia, manino, lanu),
  2. vailaʻau faʻamaʻi (acidity),
  3. mamafa o le urine (fuafua le tele o gaʻo e mafai ona taulai atu i le urine),
  4. urine sediment (mafai ona iloa le mumū i totonu o le polokalama urinary),
  5. ketone bodies, protein, suka - o le tele o nei mea e faʻaalia ai faʻafitauli o le gataifale, ma o le i ai o le acetone e faʻaalia ai le tele o le maʻisuka, ma o lenei tulaga e aʻafia ai le tofo o le acetone i le gutu.

Afai e talafeagai, ua faia se auiliiliga e iloa ai le maualuga o le diastases i le urine. O lenei enzyme e gaosia mai i le pancreas, ma e faʻaumatia ai foi i lalo gaʻo (maso). O le faateleina o le maualuga o le diastases e faailoa ai le i ai o pancreatitis.

Faailoga mo

Faʻaaliga mo le faʻatinoga o:

  • Muamua faʻamaonia ua solia ai le gaosiga o le gaʻo.
  • Faʻaauau le siakiina o le tulaga ma taui o le maʻisuka.
  • Faailoga o le taufaasese o le maʻisuka: o le fesuisuiaʻi o fesuiaiga i le kulūkose, suiga i le mamafa o le tino, faaitiitia le faatinoga masani, faamalositino toleniga, suiga i le tulaga o le malamalama, ma isi taiala.

I se tulaga lautele, e mafai e soo se tasi ona faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i le loto. I le taimi nei, o suʻesuʻega falesuesue o lenei vaega e faigofie ona maua e le toʻatele. Ae e tatau ona manatua e naʻo se tagata poto faapitoa ma agavaa lelei e mafai ona faʻataʻitaʻo saʻo.

Faailoga faaletino o le urine

O le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi pe a fai e le fetaui le mea e masani ai le vai i le masani:

  1. O se suiga i le paolo o le vai ola e taʻu mai ai le hepatitis, cirrhosis, poloka o poloka i le gallbladder. E masani lava, o le lanu e suia ona o le faaaogaina o nisi fualaau faasaina ma meaai: Aspirin, kāloti, beets, etc.
  2. O le faanatinati o tagata soifua maloloina e tatau ona manino. E faʻaleagaina pe a aʻafia ai siama, siama faʻapitoa, polotini faʻamalosi, kulimi, toto, gaʻo ma mea o loʻo i ai minerale.
  3. I le i ai o le maʻisuka, o le manogi o le urine e avea o se mea manogi, e sili atu ona manatuaina le apu o le apu.
  4. O le maualuga o le maualuga o le mamafa e faʻaitiitia i faʻagata masani o le faʻamaʻi.
  5. O le maualuga o le maʻisuka i totonu o le mimi e masani lava ona tulai.

Ituaiga o suega o le urine

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele ituaiga o suʻega o le vai ola e mafai ona faʻatulagaina:

  1. Lautele o le auiliiliga na talanoaina i luga. O le faʻaaogaina lea o le suʻega e sili ona faʻamaonia ma taugata. O le vailaau faʻasolosolo, microbiology ma le tino, ua faʻaalia. O faʻafitauli faʻapitoa o loʻo maua i tino eseese o tino.
  2. Biochemistry fuafua le fuainumera o mea e maua i elemene o loʻo iai ile tino atoa. O nei mea e le o ni meaola, fua maualalo mole mole, nitrogen, lipids, carbohydrates, pigments, proteins.
  3. Suesuega Metotia na saunia e Nechiporenko fuafua le tikeri o le faʻaogaina o sela o le paʻepaʻe paepae, toto mumu mūmū ma meainu. O laumei toto mumu e lauiloa e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻi o le okesene I totonu o le urine o loʻo i ai i se vaega itiiti. Afai e sili atu le masani, o loʻo faʻaalia mai ai faʻamaʻi o fatuga ma le tino. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i leukocytes, talu ai e fesootai foi i le toto. Ae o vailaau eleʻele e manatu i ai o ni polōtini, lea e faʻapipiʻi i le urine ma faʻamaʻi pipisi.
  4. Analysis (faataitaiga) e tusa ai ma le Zimnitsky Iloiloina galuega tauave a le polokalama tele. O le tele o le vai, o le aso ma lona tufatufaina i le aso atoa ua fuafuaina. O le tele o taimi, maualuga maualuga e faailoa ai le maʻisuka (suka poʻo le maʻisuka). Laititi maualalo e faʻaalia ai togafitiga o le fatu, gaʻo.

A faia le faʻataʻitaʻiga: faʻamaoniga

I le avea ai o se tulafono, o se faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia i ia tulaga:

  • gasegase o le carbohydrate le atoatoa,
  • masalomia o le maʻisuka
  • o le i ai o le maʻisuka (ia pulea le kulukose ma le togafitiga),
  • faʻatauga o le maʻi suka (faʻavavega i le toto sugar, se suiga matuia i le tino o le tino, tino vaivai, ma isi),
  • masalomia togafiti fatu.

Faʻafefea ma o afea e alu ai

O vai ola mo le maʻisuka e tatau ona aoina i le taeao, vave lava pe a maeʻa. O lona uiga, e tatau ona avea ma uluai urine. I luma o le pa, e talafeagai le faia o togafitiga o le tumama - e faʻamamā ai faʻamaʻi mai le faʻaleagaina.

E taua tele le le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina malolosi. A leai, o le suʻega o le a le saʻo.

E le o fautuaina foi mo tamaitai e ave le vai ola i le taimi o le tamaʻitaʻi ma le 3-4 aso e sosoo ai, e pei ona manino ai suiga.

E faʻafefea ona 'ai ao lei aoina le urine

Talu ai o le auʻiliʻiliga lautele e faʻatatau i le fuafuaina o meatotino faaletino, e tatau ona tausisia nisi o tulafono. O lenei mea o le a taofia ai le vai mai le suia o foliga vaaia. Fautuaga faigofie:

  1. Aua neʻi 'ai i le afiafi o suʻega oloa e afaina ai le vai. O fualaau nei, kāloti, fualaau suamalie, rimoni, cherries, paluka, strawberries, vine, vine, vine ma sili atu. A leai, o le urini o le a maua ai se ata lafoia mo le fualaau faisua poo fualaau suamalie.
  2. Tuʻu ave fualaaufesuiaiga o meatotino o le mimi. E mafai ona maua ai le suka i lalo ifo o fualaau faasaina, togafitiga, antibiotic, fualaau anti-TB, uroseptics, ma isi. Afai o loʻo e feagai ma soʻo se ituaiga togafitiga, ia vave talanoa ma lau fomaʻi.
  3. Faasaina faasaina taumafa o vailaau toto, e oo atu i le masani o le ascorbic acid.
  4. Fia (suavai, lauti, kofe, ma isi mea) inu i le aofaiga tutusa e pei ona masani ai. A leai, atonu o iai ni faailoilo le saʻo i le maualuga ma le mamafa o mea mamafa o mea.

O le a le tele o le urini e te manaʻomia e aoina?

Mo le auiliiliga o le maʻisuka, 90-130 ml o le vai ola e lava. E tusa lea ma le afa o pusa tioata poʻo sina mea itiiti. E le fautuaina le teuina o le urine, ona o mea faʻainisinia ma mea faʻaleagaina ua faʻaleagaina. E le gata i lea, aua le sasaaina le vai mai le tasi pusa i le isi. Manatua, o le okesene e suia ai le tino ona o le acidification. E tusa lava pe ua e aoina se mea atoa, aua e te taumafai e faʻafefiloi le sili atu. Liliu i lenei aofaiga.

Suʻeina o suʻega urine: oa faailoga, e pei ona molimauina e

Faʻaleleia le lanu ma le manino o le urine.

Fua faʻataʻitaʻiga ma le fuaO faʻafitauli faʻapitoa
Povi lanu samasamaO le a le mafai ona tupu le fatu, o le fulafula ma le paʻu i fatugaʻo.
Le lanu, ae faʻatasi ma se lanu paʻuO le maʻisuka ituaiga sugar ma le suka, faʻalavelave i galuega o le faʻaogaina o le tino. Faʻasalalauga o togafitiga.
Yellows OrangeFaʻaleagaina o le faʻaaogaina o meaʻai. E ono oʻo mai i le talaaga o le faʻaaogaina o vitamini.
Mumu lanu mumuFaʻafofoina ma fualaau faʻasaina poʻo le faʻaaogaina o mea mumu (beets, pomegranates, etc.)
Lulu mumuMaʻi faʻamaʻi - fatuga o le fatu, faʻaleagaina, colic.
Brownish mumuGlomerulonephritis i se foliga tele.
Brown ma se leo pogisaO le faʻamaʻaʻaina o foliga o le hemolytic, o le faʻavaeina o pigle pigments ma le faʻaaogaina o le carbon carbonate.
Brownish mumuLe faʻaaogaina o le bearry poʻo le faʻatupega faʻavae. Faʻaleagaga faʻapitoa.
Lanu samasama (paolo paʻu)Jaundice
Lanu susuRenal lymphostasis, faʻamalositino o le genitourinary system, le i ai o purulent accumulations, mea gaʻo ma le phosphate.
PaʻepaʻeLapatai o le masima ma phosphates.
Yellow greenO le leologic neoplasm i le pancreas, cholelithiasis.
BlackMarkiafava-Mikelli maʻi, melanoma, alkalowuria.

Le mamafa ma le eletise

Ole maualuga ole urine i se tagata matua e tatau ona maualuga ile 1.025 g / l. A o laʻitiiti, faʻaitiitia. Afai e sili atu le maualuga, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, protein. E tupu lenei mea i sina faʻaaoga itiiti o le vai i le aso. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le taliaina o nisi vaega o fualaau. Afai e faʻaitiitia le fuainumera, o lona uiga o le maʻisuka insipidus, faʻatoʻaga fatugao.

O le faʻamasinoga e mafai ona faʻamasinoina i faʻataʻitaʻiga nei:

Tulaga maualugaFaʻapitoa
3.9-4 (pH)O le i ai o le acidosis, maʻi o le maʻisuka, hypokalemia, ina ua maeʻa le fiva, masani ai le paʻi pipisi, tuberculosis. May faaitiitia ona o le galala, fiaai ma le protein.
4-5 (pH)Norm
5-5.5 (pH)Ureolithic formation stone
5.5-6 (pH)Faʻavae o maʻa
7 pe sili atu (pH)O le fausia o maa phosphate, o le atinaʻeina o pallosis, faʻatoʻa fatugaina, faʻamaʻi o le genitourinary system, hyperkalemia.

E tusa lava po o le a le fefe i iuga o tofotofoga atonu e foliga mai ia te oe, aua le fefe! O le mea moni e faapea o tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega i luga o faʻavae o iuga uma o le suʻega, talu ai o le faʻapipiʻiina o nisi faʻataʻitaʻiga ma isi e taʻalo taua tele.

E mafai ona faʻavaivaia le gasegase o le lipid ona o le faʻanoanoa masani, faʻafitauli faaletino poʻo mafaufau.

Fautuaga mo le le lelei o le faatinoga

E naʻo se fomaʻi fomaʻi e tatau ona togafitia le maʻisuka. O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau, ma i mataupu faapitoa lava - inisalini. Ae ui i lea, i le fale, o maʻisuka uma e tatau ona mulimulitai i tulafono faʻapitoa e fesoasoani e taofi le atinaʻeina o togafitiga:

  • gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei,
  • ia mautinoa ia mataʻituina le maualuga o le kulukose e pei ona faatonuina e le fomai,
  • faia fualaau faasaina
  • pipii i se meaai
  • ai soo, ae i ni vaega laiti,
  • faatapulaa lau ava malosi,
  • faatamaoaigaina lau meaai i fiber i le ituaiga o fualaau aina fou ma fualaau faisua.

O se faʻamalositino e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻamalamalamaina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, pei o faʻamaʻi fatuga. I le aoina o le vai, e taua tele le tausisia o tulafono patino, ma a maeʻa ona maua iuga, aloese mai le faʻamalositino ma, aemaise lava, togafitiga.

Faʻaaogāina o fasi siaki

O mea e le mafai ona faʻaaogaina mo le fuafuaina o le suka i le urine galue i luga o le faʻavae o se tali o le enzymatic (peroxidase, glucose oxidase), ao faagasolo le suiga o le lanu o le seneteri, o lona uiga, o le faailoga faʻaalia.

O faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le kulukose e mafai ona faʻaaoga uma i le soifua maloloina ma i le fale. E faʻaaogaina e iloa ai le maualuga o le suka i le urine o se tamaititi ma se tagata matua ei ai le maʻisuka ma isi faaletonu faʻaleaga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata sili, e mafai ona e fuafuaina le aofaʻi o le kulukose i le urine, pulea le maualuga o le glycemia, fetuunai le meaai ma le togafitiga. E le gata i lea, e mafai foi ona maua ni faamanuiaga faʻapitoa e ala i le faia o se suʻega kulukose pe faʻaaogaina pepa pepa Uriskan.

Ae peitai, e taua le iloa o lenei metotia o le sailia o le glucosuria e maua ai faʻamatalaga iloga. Ae i lenei auala, e faigofie ona faia se suʻesuʻega e pei o le urine i tamaiti e maua i le maʻisuka, lea e aloese ai i le faʻamaʻiina o tamatamailima. E ui ina e maua le faʻamaoni sili ona saʻo, ae manaʻomia pea lou faʻaogaina o se kulupu e fua ai le suka o le toto pe faʻaaoga se glucometer.

Ina ia mafai ai ona faʻalagolago i le faaiuga o le suʻega o le urine mo le kulukose, e le manaʻomia le i ai o se poto faapitoa faʻafomaʻi, ae e taua lava le matauina o nisi tulafono. Muamua, e tatau ona e iloa o le fuaina o le kulukose i le urine, e mafai ona e faʻaaogaina ni suʻega i ni ituaiga se tolu - Nu. 25, 50, 100. O lo o teuina i se uamea, palasitika, poʻo se isi ipu tioata.

E taua le iloa o le maʻisuka ituaiga 2, e 50 fasi pepa e lava mo le maʻi ile masina. Vaega o suʻega, e aofia ai le Uriskan, o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa palama lea o loʻo i ai se pu i 50 fasipepa ma se laupepa.

I le tele o fasi pepa, o le kulukose o le samasama. Ae peitai, o lona tuufaatasiga ma vaega e ono eseese.

O le lanu o le pepa e suia i lalo o le malosi o le maualuga o le suka. Afai e leʻi iloa le kulukose, ona tumau ai lea o le sulu uila. Pe a suamalie le urine, o le faailoga o le a lanu uliuli lanumoana.

O le maualuga o le kulukose urinary i le vaega o le siaki o le 112 mmol / L. O taunuʻuga o le a iloa i totonu o le 1 minute pe'ā uma ona faʻaaogaina le urine i le faailoilo.

Ae ui i lea, o le faʻamatalaga o le auʻiliʻiliga mo le ituaiga 2 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka e ono le saʻo pe afai:

  • o le koneteina na faʻaaogaina e aoina ai le isumu e le lelei le fufuluina,
  • o lo oi ai fualaau faasaina i totonu o le faataitaiga,
  • urine e aofia ai le ascorbic pe gentisic acid,

O le i ai o le suka i le urine e mafai ona faʻaalia i le faateleina o le urine i le maʻisuka, pe a 10 g / l o le glucose e faʻateleina le mamafa o le urine e 0.004. E taua le maitauina o loʻo i ai ituaiga faapitoa o suʻega o loʻo i ai se faʻamaoniga ese e mafai ai e oe ona fuafua le mamafa o le urine. Ae ui i lea, o lo latou tau e maualuga tele, o lea e leai se aoga e faʻaaoga ai naʻo le fuafuaina o le suka i le urine.

O le tau o faʻataʻitaʻiga e mafai ona ese - mai le 115 i le 1260 rubles.

Isi ituaiga suʻega suʻesuʻega mo le suka ma o latou faʻamatalaga

I le faaopoopo atu i vaega o suʻega, e tasi i le 6 masina e tatau ai ona faia se suʻega masani mo le suka, aemaise ile maʻisuka ituaiga 1. O sea suʻesuʻega e aofia ai se seti o suʻega falesuesue, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea ua fuafuaina ai le tuufaatasiga ma isi meatotino o le urine.

O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka i tamaiti e masani ona aofia ai se suʻesuʻega o le aso o le urine. E le gata i lea, o le urine e aoina i totonu o le 24 itula e fautuaina foi e faʻaaoga pe a faʻaaoga fasi faʻataʻitaʻiga, lea o le a maua ai faʻamaoni saʻo.

Ma le isi, o le fuafuaina o le suka i le urini e mafai ona faia e tusa ai ma le metotia a Nechiporenko. O se auala sili lenei e malamalama ai, e faaopoopo atu i suka, leukocytes, enzymes, cylinders ma ketones e maua i le urine. E le gata i lea, o le i ai o le mulimuli i le urine o se faailoga o le ketonuria i le maʻisuka. O lenei tulaga e mafai ona o faatasi ma se tofo o le acetone i le gutu.

Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se suʻega tolu-tioata. O lenei suʻega e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le mumu i le polokalama urinary ma ia iloa se nofoaga faapitoa o lona faʻafanua.

Faʻapupulaina le auiliiliga lautele o le urini a se tagata soifua maloloina:

  1. o le mamafa o le urine e faailoa ai le tulaga o fatugaʻo - o le masani i tagata matutua o le 1.012 g / l-1022 g / l.
  2. faʻamaʻi pipisi, protein, parasites, glucose, melegi, hemoglobin, masima, paʻu ma le bilirubin e le o iai.
  3. Le lanu o le vai e manino, e le aoga.

I le maʻi suka i le auiliiliga o le urine, o le leai o le hemoglobin, urobilinogen, masima ma tino kone. Ae peitai, faatasi ai ma le taufaasese o le maʻisuka, e mafai ona iloa le acetone i le maʻi, e faailoa ai ketonuria, lea e fuafua ai foi le tofo o le acetone i le gutu.

O le urine i le maʻisuka o se lanu samasama manino, ma se manogi vevela. O le maualuga o lona eletise e mai le 4 i le 7.

E tatau ona toesea le palatini i le mimi. Ae i le i ai o faʻamaʻi fatuga ma le proteinuria, o lona maualuga e mai i le 30 i le 300 mg i le aso.

Pe a totogi se maʻi, o le kulukose i le urine e le o matauina, ae o le maualuga o le hyperglycemia, o le atiina ae o le glucosuria ma le maʻisuka e mafai.

E tusa ai ma diastases, o la latou masani e 1-17 u / h. O lenei faailoilo e atagia mai ai le gaioiga o enzymes pancreatic. Mo le masani masani o le maʻisuka, o le i ai o le diastase i le urini e le masani, ae i le tulaga o le mumū o le pancreas, o lona maualuga e ono maualuga lona maualuga.

O le iloa o le toʻalua poʻo le sili atu foʻi mea sese mai le masani i suʻesuʻega e manaʻomia ai suʻesuʻega sili atu ona lelei e iloa ai le mafuaʻaga o togafitiga. Ma afai e maua i se faalavelave faʻafuaseʻi (i le taimi o se suʻega faʻapitoa), ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻamatalaga.

Aisea e fai ai se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka o le a taʻuina atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Urinalysis mo microalbuminuria

Microalbumin - O le fua pito maualalo lenei o le porotini lea e aliali mai i le urine o se maʻisuka aʻo leʻi amataina le faʻagasologa o le falemaʻi. O le auʻiliʻiliga e fesoasoani i le suʻeina o le nephropathy i se taimi muamua pe a oʻo ina suia uma suiga. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o se suʻesuʻega e faʻaalia i le lima tausaga talu mai le amataga, ma i le ituaiga lona lua, o se suesuega tuusaʻo i le taimi o le siama. Ona, faatasi ai ma soʻo se fesuiaiga o le faʻamaʻi, e fautuaina e ave le urine i le ono masina tasi i le 6 masina.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga o le protein, e tatau ona aoina i aso taitasi. Afai e faigata lenei mea mo soʻo se mafuaʻaga, ona faia lea o le suʻega i se tasi vaega. Talu ai o mea o loʻo i totonu o le microalbumin e faʻalagolago i fesuiaiga i aso taitasi, ma e faʻalagolago foi i le tikeri o le gaioiga faaletino, o le gaioina o le urine e faʻatasi loa ona suʻeina. I le taua o le faailo mulimuli, o le faʻasolosolo o le urine ma le fua o le creatinine i le albumin e mafai ona fuafuaina.

Urine microalbumin test strips

O fomaʻi faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le faataitaiga o le urine, lea e fusifusia i le albumin. O le iʻuga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo aʻafia ai se laʻau o le malamalama e faʻalagolago i luga o le protein. O le taua tonu o le microalbuminuria ua fuafuaina i luga o le fua o le faʻasologa.

Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaalia e le suʻega

O le tele o le solia o le tuufaatasiga o le urine i le maʻisuka, e faaopoopo i le foliga mai o le kulukose ma le polotini, o se suiga i le tuufaatasiga o le pellet cell. O le faateleina o le toto toto toto e maua i faʻamaʻi e pei o le:

  • gasegase ogaoga poʻo le masani (faʻapalapalaina o le pelv)
  • glomerulonephritis (faʻaleagaina faʻaleagaina),
  • lapataiga o le inflammatory i totonu o le 'ureters, cystitis,
  • maʻi o le mai i le tane, prostatitis,
  • vaginitis i fafine (pe a tuʻufaʻatasia ma le le atoatoa o le tumama),
  • lupus nephritis.
Suiga i le prostatitis

Ole numera tele ole totola mumu o se faailoga lea o le toto ile toto i totonu o le polokalama urinary.

O tamaitai e le aofia ai se feʻau o le manstrual blood. O le mafuaʻaga o le hematuria (toto i le urine) e mafai ona:

  • fatugao, eleelea, poʻo le maʻa
  • fulafula
  • lapisi
  • toto maualalo toto ona o faʻamaʻi po o mea faʻasolosolo ma mea faʻamaʻi,
  • mafatiaga
  • nephropathy i le maualuga, lupus erythematosus,
  • mea oona.

Flat epithelium i se aofaʻiga tele e atagia ai le mumū o le vaega pito i lalo o le tino, ma o le tamaititi e aliali mai i le urine ma faʻamaʻi pipisi, faʻaʻona ma faʻamaʻi pipisi. E mafai ona i ai i totonu o le uila se tagata soifua maloloina i ni vaega laiti. O latou o le lafoina o tui o fatugaʻo. O le ituaiga tele o le epithelium alumini e maua i le tele o mea e faaleagaina ai le gaʻo fatu.

E faʻapefea ona faia se suʻega urine

Mo suʻega faʻamalositino, e pei o se tulafono, o se tasi o auʻaunaga, aoina i le taeao, e talafeagai. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e:

  • faʻailoga meaʻai ma togalaau ile 2-3 aso,
  • taofi le inu pia ma meaʻai ma mea lanu i le aso - o lanu violē ma moli fuālaau, fualaau 'aina, o meaai mama e le fautuaina,
  • aloese mai taʻaloga 18 itula ao leʻi faia le suʻega.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e lipotia i le fale suesue, lea e auiliiliina ai le faanatinati. E tatau ona manatua i le mafaufau e faʻasalaina e ave le mea i le taimi o le tamaʻitaʻi ma mo le 3 aso talu ona maeʻa. E taua tele le tausisia o tulafono o le tumama. Mo le faia o lenei mea, i le taeao e fufuluina faʻamaʻi tino i le fasimoli ma fufuluina i le tele o vai, faʻamamaina lelei.

Muamua e tatau ona e sosolo i totonu o le faletaele, ona faʻapipiʻiina lea o le tapuni, o le vaega mulimuli e le talafeagai foi mo suʻesuʻega. O le vaeluaga o le vaeluaga o le taeao e tatau ona toe faafoi i le fale suesue e le silia le 90 minute talu ona maeʻa.

I le aoina o urine i aso taʻitasi, o le ae manaʻomia se pusa mama poʻo se fagu-3-lita. O le taimi muamua o le taeao o le tagata gasegase e toso i le falemaʻi. O le taimi e tatau ona makaina i luga o le atigipusa, ona faʻafefe uma ai lea o le urine iina mo le 24 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi e valu i le taeao, o lona uiga e tatau ona sili atu nai lo le 7-55 i le aso e sosoo ai le asiasi faletaele mulimuli.

A maeʻa ona aoina uma mea, e tatau ona faʻaalia le atoaga o le voluma i luga o le pepa faʻatumu. 50 ml o le aofaiga atoa o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue.

Urine collection container

Tulaga masani i tagata matutua ma tamaiti: faailoga autu

O se faʻataʻitaʻiga o le urine e tatau ona fetaui ma uiga nei:

  • lanu samasama samasama
  • manino
  • leai se mea,
  • mamafa faapitoa mai le 1004 i le 1035 g i le 1 lita,
  • o le eletise e tusa ma le 6,
  • o fuainumera o polotini e le sili atu i le 0, 140 g / l.

O le i ai o bilirubin, glucose, ketones, nitrites, toega epithelium, pusaaisa, siama ma masima e le faatagaina. Mo tamaiti, e mafai ona iloa ai le 3-5 leukocytes i le palapala, 2 mumu toto. I tane, atonu e mafai ona iloa: 3 siama siaki, tutusa le numera o lela mumu ma 2-3 leukocytes. O le auʻiliʻiliga e faʻapitoa i fafine e 6 pe itiiti ifo leukocytes, cell epithelial, 2 toto mumu toto.

O le vaevaeina o taunuuga e mafua mai i:

  • faaletino ma faalelagona, pe a faateleina le numera o le toto mumu, e aliali mai pusa penisini,
  • meaai paleni ma le tele o aʻafiaga e taʻitaʻia ai i latou foliga mai i le urine ma lona faʻamalolo, o le fua o le susu-fualaʻau e suia le pH i le itu alkaline,
  • sili atu le suavai i le taumafataga e faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa.

Vaavaai i le vitio e uiga i le suʻesuʻega faʻamatalaga:

Faʻailoga faaopoopo: diastase ma tino ketone

Diastase, poʻo le ala-amylase, o se enzyme lea e maua ai le pancreas e faʻataʻi ai gaʻo. I se tagata soifua maloloina, e le o iloa pe ua i ai i tulaga maualalo tele. Faateleina gaoioiga e tupu pe a:

  • pancreatitis
  • pancreatic necrosis,
  • se faʻaogaina o le papacreatic lect ma se maʻa poʻo se fulufulu,
  • afaina o le manaʻoga.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le suiga i le diastase toto e le o se uiga, o le mea lea, o le suʻega e aʻafia ai le maualuga o fua o le suka i le suka o le toto ona o faʻamaʻi pancreatic.

O tino o Ketone e aliali mai i totonu o le toto ma le urine ma le faʻaitiitia o gaʻo. E ala i sea tali, o le tino ua mautinoa o ia lava i le matelaina ma le le lava o le kulukose i totonu o sela. Acetoacetic ma hydroxybutyricids, o le acetone i se aofaʻiga tele e maua i taimi o le faʻamaʻi o le maʻisuka. I talavou, o le maʻi e masani lava ona amata i le ketoacidosis ogaoga.

Suiga o tau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, o le kulukose e maua i le urine. O lona uiga o lona faʻatupulaʻia i le toto ua matua faateleina, o le gasegase ua le amanaiaina le taumafataga pe ua le lava le tele o fualaau e maualalo ai le toto suka. O nei tagata maʻi e manaʻomia le suʻega o le toto mo le kulukose ma le hemoglobin glycated.

E tusa ai ma nei faʻamaumauga, ua faatonuina e le fomaʻi se faʻateleina o le inisalini poʻo fualaau antidiabetic.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nephropathy, o le faʻamaʻi o le urinary e tele lava ina fesoʻotaʻi pe o loʻo iloa o se faʻasologa o togafitiga e fesoasoani i le faʻalauteleina o le palatini. Mo ia ituaiga o gasegase, e taua tele le mataʻituina o suʻega i le itiiti ifo i le tasi i le tolu masina talu ona ausia le faʻamagaloina o le pyelonephritis poʻo le cystitis.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o laasaga o suʻega e faʻaaogaina mo le vave ona iloa o tino o le ketone. O lenei mataʻituina e sili ona taua i le maʻisuka o le tupulaga ma se faʻaogaina o le taufaasese ma le ketoacidotic coma.

Ma o iinei e sili atu i le ituaiga o maʻisuka.

O se suʻesuʻega mo le maʻisuka e fesoasoani e iloa suiga patino i le faʻamaʻi - o se faʻaitiitia o le maualuga, o se suiga i le tali i le itu o le alo, o le siakiina o le kulukose ma tino o le ketone. O le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka o loʻo faʻaalia e le iloa o le polotini. Mo suʻesuʻega muamua, o le suʻesuʻeina o microalbuminuria e faʻaaogaina. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e taua tele mo tagata gasegase e mulimuli i fautuaga mo le aoina o le urine.

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2, e amata togafitiga i se suiga i meaʻai ma fualaau faasaina. E taua le mulimuli i fautuaga a le endocrinologist, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga. O a ni vailaau fou ma vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 na e sau ai?

Afai e masalomia nisi o faamai (kanesa, pancreatitis, tumo, lump, cyst), o le pancreatic ultrasound ua faatonuina mo le maʻisuka. O lenei metotia taugofie e mafai ai ona e mauaina ni faailoilo o suiga eseese ma faafitauli, e faatulaga ai le masani i se tagata matutua i le tele. E faapefea ona saunia? Aiseā e manaʻomia ai le faʻalogo?

O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi pipisi e le masani ona fuafuaina i taimi talafeagai. O le tele lava o taimi e maua ai i latou i le faʻalogo i tamaiti. O mafuaaga e ono i totonu o le totoga o le okeni. Faailoga i fafine, o alii e masani lava tutusa. O fesoasoani o le a fesoasoani e iloa ai faʻamaʻi.

Afai e faʻatuina le hyperparathyroidist, o le togafitiga o le a eseese e fuafua i le maʻi poʻo le maʻi o le tagata maʻi. E i ai tulaga muamua ma le lua, faʻaalia i tamaiti. Faʻamatalaga faʻamaonia.

E tele mafuaʻaga e mafai ai e tamaiti ona maua le maʻisuka i tamaiti. O ona faʻailoga ma faʻamaoniga e faʻaalia mai i le fia inu ma le faʻamalosia. Faʻamatalaga e aofia ai le tele o suʻega e iloa ai le totonugalemu ma le nephrogenic. O le togafitiga e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai, faʻaitiitia le urine.

Auala

Aʻo leʻi faia suʻega, e le manaʻomia le ave o togafitiga (pe'ā mafai), faʻaaoga le faʻaaogaina o oloa e suia ai le lanu o le urine (mo se faataitaiga, beets). Alu i taeao uila (pe tusa ma le 50 ml) i totonu o se pusa fufulu mamā (faʻamamaina lelei). Ona suʻesuʻeina lea e le tagata poto faapitoa ile fale suʻesuʻe ia faʻamaoniga o loʻo i luga.

O le suʻesuʻega o suʻesuʻega o le urine e faʻaaoga ai isi metotia ei ai lona lava uiga.

I le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i aso taʻitasi o le urine, o lona voluma, o le aofaʻi o le anotusi o le suka ma le protein. Pe a suʻesuʻe le urine e tusa ai ma le Nechiporenko ma se faʻataʻitaʻiga tolu-tioata, mūmū toto mumu ma le toto paʻepaʻe paʻepaʻe i le iunite o le urine.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o faailoga

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻatasi ai ma se vasega e tauia ma pulea lelei poʻo se foliga malu o le faʻamaʻi, o faʻamatalaga o suʻega o le urine e tatau ona faʻalatalata atu i tagata o se tagata soifua maloloina. O le mea lea, o faʻavasegaga faʻavasegaina e le aʻafia ai le maʻisuka.

Faailoga masani mo faʻataʻitaʻiga:

FaʻailogaFeʻauSuiga talafeagai i le maʻisuka
Urine colorlanu samasamaFaʻaitiitia le malosi o le urine poʻo le faʻavasega
Uiga malamalamamaninoE le o se faailoga faapitoa. E ono avea ma timuga ma le ogaoga o le mumu o le urinary tract
Sini manogile faʻaaogainaLaʻau o le acetone faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia o le maʻisuka
Urine reactions poo le pH (acidity)pH sili atu i le 4 ma le itiiti ifo i le 7Me e itiiti ifo i le 4
Mama teleI totonu o le 1.012 g / l - 1022 g / lMe e sili atu nai lo le 1030 po o le atinaʻeina o le toilalo i lalo ifo o le 1010
Puipuia i le mimi (albuminuria)toesea (pe oʻo i le 0.033 g / l)E faʻamoemoe i le tulaga o faʻamaʻi fatugao.

albuminuria - i le va o le 30-300 mg i le aso.

proteinuria sili atu i le 300 mg i le aso. Urinary glucoseo loʻo misi

(pe oʻo i le 0.8 mmol / l)Glucosuria o se faailoga faapitoa. Faʻaalia pe a ausia se vaega o le kulukose toto (pe a ma le 10 mmol / l) Ketone tino, acetoneua toeseaO le faʻasalaga o le maʻisuka e mafai ona o mai faatasi ma tino o le ketone i le faʻavave Bilirubino loʻo misiE le o se faailoga faapitoa. Urobilinogen Hemoglobin Suamalie Laʻau toto mumue oo atu i le 3 i le vaaiga mo tamaitaiE le o uiga tasi i le vaaiga mo alii Laʻau paʻepaʻe totoe oo i le 6 i le vaai mo tamaitaiO le a mafai ona maua le faateleina o le mumu o le urinary tract e oo atu i le 3 i le vaai mo alii Vailaau Epitheliale oo atu i le 10 i le vaai Pulufanatoesea pe leai foi Bacteriaua toeseaFaʻailoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi Musika Parasite

Isi faailoga

  • Microalbuminuria

E masani ona maua i lalo ifo o le 30 mg i le aso le faʻamalama o le urine. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka, o le atinaʻeina o le maʻisuka nephropathy e mafai. O le autu autu o le siakiina o le polotini i le urine, e amata ile laiti. E mafai ona faia se suʻesuʻega i le auiliiliga lautele o le urine, ae sili atu le maʻaleʻale o suʻesuʻega falesuesue. O le microalbuminuria e tatau ona iloa mo vave suʻesuʻega o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka malosi. Diastasis

E masani lava, o mea o loʻo i totonu o le faʻasolosolo e 1-17 U / h. Faʻataʻitaʻi le faateleina o enzymes pancreatic. E le o se mea masani mo le masani masani o le maʻisuka, ae e mafai ona siitia aʻe i le malulu o le gland.

Ae a pe afai o le suʻega e leaga

O le tulafono faavae mo le siakiina o suiga i suʻesuʻega o le urine o se suʻesuʻega auiliili lea o la latou galuega. O faʻavae mai le masani e faatagaina ai i tatou e masalomia suiga, ae seasea ona seasea faʻaalia se faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

I le tulaga o suiga e mafai ona iloa e se avanoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga), e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Ole suʻeina o toto poʻo suʻesuʻega o mimi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻesuʻega ultrasound o fatuga. E iai foi se manaʻoga mo faʻatalanoaga ma se endocrinologist, o se urologist (poʻo le fomaʻi).

Pe a faʻamaonia suiga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, e tatau ona amata se togafitiga atoatoa ma togafitia o le maʻi i le vave e mafai ai. E taua lenei mea e taofi ai togafitiga faʻaleagaina ma tausia le gaioiga i le umi e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga