E ola aʻe le suka toto i le taimi o le faʻagasolo

Ioe, e te faamatalaina vaega e tutusa ma le hypoglycemia (pau i le suka). O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i se mea e faʻalavelaveina ai (meaʻai laiti, le gaosiga o le carbohydrate i meaʻai), gaioiga o le ate, faʻaogaina o le pani, hypothyroidism.

Ae, e faaopoopo i le hypoglycemia, o nei faailoga e mafai foi ona tupu pe a amata le thyrotoxicosis - o se maʻi o thyroid, faatasi ai ma le faateleina o le gland function. O lona uiga, e tatau ona suʻeina oe e se endocrinologist.

Afai e mafua ona o le hypoglycemia, ona e taofi lea, e tatau ona e 'ai soo ma sina (4-6 taimi i le aso), ia mautinoa e aofia ai le gaʻo susu (fugalaau / pasta mai le saito o le kulimi, oloa susu susu, falaoamata ma le lanu enaena, fualaau aina igoa maualalo maualalo) i taumafataga uma.

O le aafiaga o le fiafia i le faateleina o le suka toto

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le aʻafia ma le fiafia e ono mafua ai suiga i le tino.

A maeʻa ia avega, faʻalaʻi toto, gastritis ma isi faʻamaʻi.

O sea tulaga e mafai ona faʻafefe ai le paleni o le kulukose i tagata soifua maloloina ma mamaʻi.

Le aʻafiaga o le fiafia ile glycemia

I aso nei, o le matafaioi o le atuatuvale i le fausiaina o faamai mimimune ua faamaonia. Ae e tupu mai le toto mai le fiafia? I se tulaga faʻapitoa, e faʻasaʻo e le tino ni hormones o popolega e aafia ai le kulūkose.

I le faagasologa o le metabolism gaʻo, e tele elemene o le tino. E aofia ai ma le popole popolega (SONS), paʻu, pituitary, slanderland, hypothalamus. O loʻo i ai se tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻofale, lea e maua ai e okeni uma le maualuga o le malosi.

I lalo o le atuatuvalega, o hormones e gaosia e galu. O lenei mea o le adrenaline, cortisol, norepinephrine. Cortisol faʻavave le gaosiga o le kulukose e le ate ma faʻagesegese ai lona gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, o lona aofaiga e faateleina le tele. O le mea lea, i lalo o le aafiaga o lenei hormone, ua maualuga foi le maualuga o le suka.

O le masani masani o le cortisol e fesoasoani e faatumauina ai le mamafa o le toto, faʻamalosia le faʻamaloloina o le tino, ma faʻafoeina ai le tino puipuia. O le faʻasaolotoina o se mea e sili atu ona afaina ai le tino. O le suāuʻu ma le faʻateleina o le mamafa, e faʻaitiitia ai le maso maso, e faʻalavelaveina ai le vavalo.

Adrenaline, i le isi itu, e faatelevave le gau o le glycogen, ma le norepinephrine - gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, o faʻagasologa uma o le kulūkose i totonu o le ate e faʻateleina. O le gau o le glycogen o loʻo faʻateleina foʻi, o le maualuga o le insulin. I lalo o le faʻalavelave o le atuatuvale, o faʻamalositino saoloto e faʻaumatia ai le siama o le homone, ma o se taunuuga, ua le manuia faiga o le tino.

Inisalini ma le adrenaline o hormones ma le faʻafeagai. I lalo o le aafiaga o le muamua, ua liua le kulukose i le glycogen. O lea, i le itu, e faaputuputu i le ate. I lalo o le aafiaga o le hormone lona lua, ua talepe le glycogen ma liua i le kulukose. I se isi faaupuga, o le adrenaline e faʻaleagaina le insulin.

O le autu autu i le atinaʻeina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le oti lea o sela vavalaʻau. O se matafaioi tāua e faia e ala i le faʻavaeina o mea. O se tasi o mea taua i le atinaʻeina o le faamai o se mea faatupu faalavelave.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave popole, o le faʻasaʻoina o le inisalini e faʻasaina, o le faʻaogaina o mea e gaosia ma toe gaosia e amata ona galue eseese. I le taimi lava e tasi, faʻasaʻoloto mai reserves o le glucose ma faʻalavelaveina ai le inisalini. I le auala, o le gaioiga a le vaega mulimuli e tupu i se tulaga laiti i le taimi o le mafaufau, mafatiaga, ma mafatiaga faaletino. O le faʻalavelave faifai pea e faʻaalia ai foi le malosi o le insulin.

Faanatinati taimi

O le atuatuvalega taimi e sili ona leaga. Afai o le tulaga fiafia o se natura puupuu, ona tupu ai lea o togafitiga o le tagata lava ia i le tino.

O lenei gaioiga e tupu i se tagata soifua maloloina. I le i ai o le maʻisuka po o le maʻisuka, o le malosi tele, ma sili atu le faaumiumi, e oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia.

Afai ei ai aiga o le aiga o loʻo maua i le maʻisuka, o lona uiga o le fiafia ma le atuatuvale o se mea matautia.

O le popolega umi e aafia ai le maualuga o le glycemia. O gasegase gasegase (ulia, gastritis), angina pectoris, toto maualuga, ma le tele o faamaʻi autoimmune e faʻapupulaina foi. Suesuega a saienitisi e faamaonia ai le fesootaʻi atu o lagona le lelei i le fausia o fomaʻi.

Faatasi ai ma le le mautonu faifai pea, popole ma le atuatuvale, adrenaline, norepinephrine ma cortisol o loo i luga o le maualuga. Latou te faʻaosoosoina le galuega o le kulukose mai faʻatau. O le inisalini pancreatic e gaosia e le lava e gaosia ai le suka. E faasolosolo lava, e tupu se mea e masani ona i ai le maualuga o le kulukose. O loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Maʻamaʻi Stress

E pei ona i ai, faatasi ai ma le popole ma le faʻalavelave umi, faʻalauteleina le glycemia. E faasolosolo lava, e amata ona faʻalautele punaoa o le pancreas. O se taunuuga, o le maʻisuka e amata ona alualu i luma.

E le gata o sui o le hypoglycemic e faia se sao i le tausisia o le maualuga o le suka. O se taumafataga faapitoa ma le gaioiga faaletino e faʻamatalaina. O le tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu foi fautuaga e uiga i tulaga faigata.

Pe a oʻo i le popole ma le atuatuvale, e faigata i le tagata maʻi ona totogi le maʻisuka. Ona o le saʻo togafitiga, o faʻamaoniga e mafai ona faʻatupulaia, atonu o le a faʻaitiitia le aoga o vailaʻau.

O le atuatuvale i luga o le gasegase o le faamai i se talavou o se popolega faapitoa. I lenei tausaga, e mafai ona tupu aʻe le suka i mea e sili ona vaivai. E le gata i lea, o le taofi o le maualuga o le glycemia ma lagona atuatuvale i talavou o loo maua i le maʻisuka e sili atu ona faigata. E aʻafia ai le faʻafitauli o le mafaufau-lagona i le taimi o le suiga ma le taimi o le tamaititi. I lenei tulaga, e manaʻomia se tulaga faʻapitoa. Ina ia faʻamalieina le atuatuvale, atonu e te manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi maʻi.

Vitio mai Dr. Malysheva:

Puipuia o le hyperglycemia ootia

E le mafai ona puipuia atoatoa oe lava mai ia setete. Ae e tatau ona pulea le tulaga e taofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi poʻo le pulea o mea e leʻi mafaufauina i le suka i le maʻisuka. Ina ia malamalama pe faʻafefea ona aʻafia le soifua maloloina, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga lelei.

A maeʻa taʻitasi tulaga le lelei poʻo feteʻenaʻi, e aoga le suʻeina o le suka e faʻaaoga ai le glucometer. Faʻamaumauga i totonu o se faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le isi, e tatau ona faʻatusatusa le tikeri o le mamafa ma le kulukose. E taua tele le vaʻai pe faʻapefea ona tali atu le tino i se metotia faʻapitoa. Lenei, ia fuafua, e tatau foi ona e fuaina faailoilo ma ulu i totonu o le tusi.

O se auala lelei e faʻafefe ai hormones o le mamafa o le gaioiga faaletino. E mafua ona o le cortisol ma le adrenaline e gaosia e le tino faapitoa mo nei faamoemoega. E le tatau ona faʻavaivaia avega. Lava le savali i se tulaga saʻo mo le 45 minute. I le taimi lea, o le a toe foʻi atu hormones i le masani.

E iai foʻi isi auala e faʻamalosi ai le toomaga. O se tasi o togafiti o amioga o le faʻasaʻolotoina o lagona. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona taitaia se olaga ola malosi, aloese mai le pasi atu ma le faʻavaivai. Toeitiiti lava o ituaiga uma o gaioiga faaletino e faʻaitiitia ai le kulūkose toto ma i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le atuatuvale, fesoasoani e foia le atuatuvale.

Faatasi ai ma gaoioiga fautuaina:

  • fai mafaufauga ma yoga
  • asiasi i se fomaʻi o le mafaufau, psychotherapist, neuropsychiatrist ma se setete umi faʻavaivai,
  • ave vailaau e fuafua i le setete o le psyche - sedatives, antipsychotic, anti-anxiety drugs,
  • piki i luga se fiafiaga fiafia
  • faia ni faatinoga o le feteenaiga ma le malolo o vaega eseese o musika.

O fualaau e sili atu i luga, e mafai ona faatauina faʻatau. Sedafiton, Novopasit, Persen, Glycine o le a fesoasoani e taulimaina le fiafia. E tele vailaau antipsychotic ma anti-popolevale ua faʻaumatia e ala i le tuʻuina atu. O loʻo faʻamatalaina muamua lava e le psychoneurologists.

O togafitiga o le tino e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le atuatuvale. O le sili ona lauiloa o galu malolosi, acupuncture, mafolafola tusitusia. Latou te fesoasoani e faʻaititia le gaosiga o cortisol, adrenaline, nordadrenaline.

E taua le aua le taulai atu i le faafitauli ma ou lagona. Afai e le mafai ona suia le tulaga poʻo le fiafia, e tatau ona e suia lou mafaufau i se mea lelei poʻo se mea e mafua ai lagona fiafia. E taua foi le filifilia o tusitusiga ma ata tifaga e le faatupuina ai le ita ma le fiafia. E taua le tuʻuina atu o tala fou ma isi ata tifaga televise. E sili le faʻaalu o ou taimi paganoa faʻatasi ai ma faʻamalositino faʻaalia, comedies ma tusi manaia.

O le fiafia e i ai se aafiaga tuusao i le glycemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I tulaga atuatuvale, e mafai ona le mafai ona vavalalata i luga o le suka. E taua le aʻoaʻoina pe faʻafefea ona pulea ou lagona ina ia mafai ai ona taofia le faʻamalosi o le hyperglycemia.

Le aʻafiaga o le atuatuvale i le kulukose o le toto

E mafai ona totogo le suka i le toto? Ioe, atonu ona i totonu o le tino o le tagata mea uma e fesootaʻi ma fesoʻotaʻi. Ma afai o le faateleina o le suka e afaina ai le gaioiga o le tino, ona, e tusa ai ma le tulaga o neura, o le i ai o le mafatiaga e afaina foi i le tino o le endocrine, aemaise lava, le gaosia o le inisalini.

Ma latou maua ai se sootaga tumau i le va o le popole ma le endocrine o le adrenaline - o le hormone o le atuatuvale. O lona gaosiga e faateleina pe a iloa e se tagata le fefe, tiga, ma popole. I lalo o le faatosinaga o le adrenaline, o le toto maualuga e tulai mai.

E faapefea ona galue le adrenaline i le tino o le tagata

Adrenaline e taua o le hormones catabolic, o lona uiga, o le hormone e afaina ai uma metabolic processes, e aofia ai le faateleina o le toto toto. E faapefea?

E faʻaaogaina nisi faʻaopoopoga i le tino e mafua ai le maualuga o le suka, ma i le taimi lava e tasi, meafaigaluega e faʻaaogaina ai lenei suka i le malosi.

Adrenaline muamua e tolopo ai le glycogen synthesis, puipuia le faateleina o le maualuga o le kulukose mai le sosola atu i totonu o le "reserves". O lenei gaioiga e tupu i le ate.

E faʻaleleia ai le faʻaogaina o le kulūkose oxide, ona o le taunuuga o le mea na fausia ai le acid pyruvic ma toe faʻaolaina ai le malosi faaopoopo. Afai o le malosi e faʻaaogaina e le tino e faʻatino ai se galuega patino, ona toe foʻi vave lea o le suka i le masani. Ua faʻaumatia. O le faʻamalolo o le malosi lea o le galuega autu a le adrenaline. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata, o le iloa o le fefe, po o le popole tele, faia mea e le mafai ona ia faia i se tulaga masani.

Adrenaline ma le inisalini o ni mea e faʻafefe. I lalo o le malosi o le inisalini, ua liua le glucose i le glycogen, lea e faaputuputu i le ate. I lalo o le gaioiga o le adrenaline, glycogen malepe, liliu i le kulukose. O le mea lea, o le adrenaline e taofia ai le gaioiga o le inisalini.

Le aʻafiaga o le cortisol i le gaosiose gaosiga

Cortisol o le isi hormone lea o le tino na gaosia mai e le eleele. I lalo o le aafiaga o le faavaivaia o le atuatuvale, mai le fiafia, o le maualuga o le cortisol i le toto e faateleina. O lona aafiaga i luga o le tino e umi atu, ma o se tasi o galuega o le gaosia o le kulukose mai tino o le tino. Cortisol e maua mai ai le suka mai mea e le o le carbohydrate o loʻo i ai i le tino o le tagata, faʻagesegese le faʻaputuina o le suka i sela, ma taofi le gau o le kulukose. O lea, o lenei hormone e mafua ai le faateleina o le toto toto.

Pe a oʻo i le atuatuvale, le fiafia, popole e faʻaauau pea i aso uma, liliu i se olaga soifua, adrenaline ma cortisol o loʻo i ai pea i le tino i se faʻaopoopoga o le aofaʻi, faʻamalosia "fale glucose" e galue. O le pancreas e leai se taimi e maua ai le insulin. O le inisalini e gaosia, ae le mafai ona aʻafia le kulukose na gaosia e le cortisol. E i ai se faaletonu e tupu, lea e mafua ai le faateleina o le toto ma le maʻisuka.

O le amataina o le maʻisuka o se taunuuga foi o se faaitiitia o le gaioiga o le tino puipuia, lea e mafua ai foi ona faaosofia e le cortisol.

E tatau ona ou tuuina atu se lagona saoloto i lagona

E lelei pe a faʻaalia le faʻaogaina o hormones o le atuatuvale e faʻatatau i le foia o faʻalavelave. Ae o le a le mea e tupu pe a oʻo i se tagata faʻafitauli popolega o le mafaufau? Cortisol faʻatasi ai ma le adrenaline e faʻatūina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea ua liua i le malosi o le eletise, faʻasaʻo le malosi. Taumafa ma faʻasalaga i le sasaina o ipu ma alaga - o le avanoa lea e faʻaaoga ai le malosiaga e gaosia i le tino.

Ae afai e le maua e le malosi se auala, pe afai o se tagata e maua i luga o le mafaufau e taofia ai lagona ia te ia lava, o le faagasologa o le faaliliuina o le acids pyruvic i le kulukose e tupu i le isi itu, faatasi ai ma le faaaogaina o le malosi. O le mea lea, o loʻo i ai le faateleina o le suka o le toto i taimi o le atuatuvale. O le mafuaaga lena e le fautuaina ai e fomaʻi ma le mafaufau e puipuia i latou lava i se tulaga faigata.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

A o laʻititi se tagata ma soifua maloloina, o nei tulaga e leai se aafiaga matuia i le tino. Ae o le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻafitauli o le mafaufau e masani ona tupu, ma o le matua o le a sili atu ona matauina. Ma le mea mulimuli, i le i ai o mea e tatau ai muamua, o le maʻisuka na amataina i luga o se tulaga atuatuvale.

E mafai e se tagata ona faʻaosoosoina pea le faʻamalolo o hormones o ia, e pei ona latou fai mai nei, fesuisuiai ia lava, ave mea uma i le loto. Mai lea aso i lea aso, o le cortisol ua tatala i totonu o le toto pe ae

  • popole i tamaiti, masani ona le aoga,
  • mafatia mo e ua maliliu
  • iloa se lagona tiga o le fuā ma le masalosalo o le tagata lava ia.

O lagona e le maua ai se auala, e taofiofi i totonu, o se taunuuga, o le cortisol o loo i ai pea i le tino i se aofaiga faateleina.

E tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e taulimaina le atuatuvale e le mana o ou lava mafaufauga.

E sili atu le leaga, pe afai o tulaga le lelei e le faalagolago i se tagata. O le le malamalama i totonu o le aiga, o le tane, o le fefe mo tamaiti, o lo latou le usiusitai i le soifua maloloina e le faaopoopoina, ma mulimuli ane mafai ona taitai atu i le maʻisuka.

Auala e tau ai

O lenei ua e iloa o le aʻafiaga o le mafatia i le suka o le toto i le maʻisuka e sili atu le malosi nai lo se tagata soifua maloloina, pe a e malamalama o le atuatuvale e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lou maʻi, iloilo lou olaga. Masalo i lou olaga nisi mea le lelei na i ai ma o loʻo faʻaauau pea ona i ai oe e afaina ai lou olaga?

O le mea moni, e mafai ona e foloina vailaʻau faʻatasi ma lima, taoto i le falemaʻi i lalo o le laʻau mo ni masina, pe mafai ona e atiaʻe le le lelei o le ola maloloina. Ou te faatoese atu mo le fagu, ae o le upu le popole e le atagia mai ai le uiga o le tala. O nisi o paolo o loo misi.

E taua le malamalama mo oe lava, afai e le popole tagata oe pele ia te oe poo lena setete, afai latou te le malamalama e latou te popole ma popole i a latou amioga le mafaufau, o le ae le toe popole ia i latou.

Tuu atu ia latou faia mea latou te mananao i ai. Tagata matutua e te le toe faʻafoisia.

Ua fai mai le atamai matua-matua: afai e le mafai ona e suia tulaga, sui lou uiga ia i latou. O mafaufauga lelei o le a fesoasoani e foia ai le atuatuvale. Se faʻataʻitaʻiga faigofie. Tumau i feoaiga. O faʻamatalaga nei e lua:

  1. E mafai ona e popole, mafaufau pe o le a faapefea ona faʻaumatia oe mo le tuai, ulaina se sikaleti i le isi,
  2. Ma e mafai ona e valaʻau ma faʻamaonia o oe o loʻo i totonu o se taavale feʻaveaʻi, ma aoe nofonofo i totonu o se taavale, ia e faia se mea manaia ma aoga: matamata i pepa o talaaga po o isi talafou i luga o le upega tafaʻilagi, talatalanoa ma tagata lelei, aʻoaʻoina se gagana ese. O lea suiga o le gauai atu o le a mafai ai e oe ona faʻafilemuina, ma e le o aʻafiaga le lelei.

O le tele o taimi e te gauai atu ai i lenei auala, toe fausia e tusa ai ma tulaga e le mafai ona e suia, o le a faʻagesegese lou tausaga, maua le cortisol le tatau, lea e taua foi o le hormone o le oti.

Aua nei galo e malolo. Tuu le malologa e le o lima poʻo vae, ae i le agaga. Lelei musika lelei, polokalama malie, tusi mananaia e fesoasoani e taitaiese ai mafaufauga leaga. Taofi le matamata i tala fou, aemaise solitulafono, mai ata vevesi. Faʻaaoga avanoa uma e alu ai i totonu o le atunuʻu.

E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura, ma e faʻapefea ona aʻafia le maʻisuka i aʻafiaga?

  • O le a le mea e tupu i le faʻalavelave o le maʻisuka?
  • E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura?
  • E aʻafia le maʻisuka i aʻafiaga?
  • O aʻafiaga o faʻalavelave popole
  • Faʻamalosia togafitiga ma puipuiga

Faʻalavelave mamafa poʻo le atuatuvale o le atuatuvale e afaina ai le tino atoa, ma avea ai ma suega faigata. E le o se mea e ofo ai ona o nei suiga e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le faateleina o faʻataʻitaʻiga o le kulukose, ae faʻapea foi i isi suiga i le galuega a le tino. Ina ia malamalama pe mafai ona maualuga le suka i le toto, e tatau ona iloa mea uma e uiga i mea e tutupu i le tino, ma pe faapefea ona afaina le afaina o le maʻi.

O le a le mea e tupu i le faʻalavelave o le maʻisuka?

I le maʻisuka, o le faateleina o le faateleina o le toto o le kulukose toto e iloagofie. Faatasi ai ma le matua, o le tulaga faʻaleagaina e naʻo le mamafa, ma o le kulukose e tafe toto e salalau i le tino atoa. O le mea lea, o se aafiaga le lelei i luga o fausaga uma o le tino, e mafua ai, o le faaleagaina o le tino o le tino i le maʻisuka ua maeʻa ona iloiloina o se tulaga alualu i luma vave. Endocrinologists gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le faaputuputu o le sorbitol ma le fructose e faia i le kulukose i le faiʻai e afaina ai le tino,
  • e i ai se aafiaga le lelei i le tikeri o le faʻamalosi ma le fausaga o tisipesa nasu,
  • o le tagata gasegase e atiaʻe se tele o tulaga faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le neuropathy o le maʻisuka.

O le faateleina o le maualuga o le suka e mafua ai le tele o faafitauli, e taua o le polyneuropathy lautele, o le neuropathy autonomy, mononeuropathy, encephalopathy ma isi tulaga.

E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura?

Mai i neura, o maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faateleina. O le aafiaga o hormones i tulaga ogaoga o le a faaalia, mo se faataitaiga, i le mea moni o le cortisol o le a faaosofia ai le gaosia o le kulukose i totonu o le ate, lea e taofia ai le gaogao e vaega musika ma faaoso ai le tatalaina i totonu o le toto. Vaega e pei o le adrenaline ma le norepinephrine e faaosofia ai le gau o le glycogen ma le gluconeogenesis (faʻavaeina o le suka). O le kulūkose e mafai foi ona faʻaleleia ona o le norepinephrine o le a faʻaosofia ai le malepelepe o gaʻo ma le ulu atu o le glycerol i le ate, lea e aofia ai i le gaosia o le kulukose.

O mafuaʻaga autu o le fatuga o le hyperglycemia i le taimi o le mafatiaga e tatau ona manatu o le faatelevaveina o le malepe o le glycogen ma le gaosia o kulukosa fou i totonu o le ate. E le gata i lea, o loʻo tatou talanoa e uiga i le mausali o fausaga o le tino i le inisalini ma le faateleina o le toto suka. O suiga taʻitasi o le a faʻapupulaina ai le atuatuvale ma faʻavaveina ai le atinaʻeina o le gasegase gasegase i le maʻisuka. E mafai foi ona tulaʻi le maualuga o le suka ona:

  1. i le faagasologa o le physiological faʻataʻitaʻiga, o vaega ua taʻua e aunoa ma se totogi e aofia ai,
  2. e faamalosia i latou i le taimi o le atuatuvale, i lalo o la latou uunaiga o le a amata ona malepe i lalo ia tagata ua maua le inisalini,
  3. e pei o se taunuuga e mafua ai le faʻalauteleina o faʻalavelave faʻasoesa. E le gata i lea, e tumau pea lenei mea e tusa lava pe ua maeʻa le faatosinaga o le itu taua.

E aʻafia le maʻisuka i aʻafiaga?

E pei ona e iloa, o le atuatuvale o se faʻaalia o le tino i le soona popolega, lagona le lelei, o se faasologa uumi ma isi mea e le lelei mai le mafaufau. O lenei manatu o lona uiga o faafitauli ma tulaga le lelei, ma le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa taotoga taʻavale poʻo ni maʻi umi na matua faʻavaivaia ai le tino.

O le aʻafiaga leaga o le mafatiaga e le mafai ona taofia, e ui lava i le mea moni o tagata tomai faapitoa ua faʻatuina se aafiaga muamua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le mea na tupu.

Maʻisuka i totonu o se fafine

I le faaopoopo atu i le mea moni o lenei faʻamaʻi e sili atu ona iloa i tamaitai, e ese foi le eseesega nai lo alii. O se tasi o itu tāua o le auala e aʻafia ai le maʻisuka i tamaʻitaʻi ma, o le mea lea, o gaioiga toe gaosia.

O le natura o le faʻamaʻi o le hormonal. E lua filifiliga mo lona atinaʻe:

  • Le atoatoa i le gaosia o le inisalini e le tino,
  • Ole faʻamaʻiina o lenei vailaʻau e fusi.

Ae i soo se tulaga lava, o lenei hormone e taofia le galue, pei o muamua, mafua ai le tele o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia tausia ana galuega tauave, o tulaga taua i le tulaga o le faaaogaina o vailaau ma meaʻai e manaomia.

O le matafaioi autu a le inisalini o le faatonutonuina o metabolic processes, aemaise lava, e fesoʻotaʻi ma gaʻo. Ae e afaina ai foi gaʻo gaʻo, e taofia ai le faaleagaina. Ma o le lipids, i le itu, ei ai sona aafiaga i hormones sex, o le estrogen o loʻo i luga foi o lenei lisi. Talu ai ona o le maʻisuka ma le faʻasologa o le maʻisuka e matua vavalalata lava.

E iai foi tali a Hormones ma totoga e gaosia ai, ma fefaʻasoaaʻi ai le tasi ma le isi. O le inisalini pancreatic, e maua mai i le vaega o peptides, e mafai ona taofia pe faateleina ai le gaosiga o steroids, e aofia ai le gaseterone, estradiol, testosterone.

O le tulafono mulimuli e faatonutonu uma le taamilosaga ma le faasologa o tulaga taufaasese. Faatasi ai ma isi faʻaʻailoga, e mafai ona fautuaina le i ai o le maʻisuka. O le tele o sugars i le tino e mafua ai le suamalie o le mucous membranes i totonu o le perineum, lea e faʻapupulaina i le amataina o le taotoga.

Umi o le taamilosaga o le maʻi

E i ai taimi vavalalata ma le maʻisuka? Muamua lava, oi latou ua maua i le ituaiga 1 o le faʻalavelave faʻaleagaina e tatau ona faamanino le mataupu. Ua maua o ia e tusa lava pe laʻitiiti. Ma a oʻo mai le teine ​​i le vaitaimi o le talavou, o le faʻailoga autū o le taamilosaga e avea ma mea e le mafai ona tupu, e sili atu le faʻalauiloa nai lo o tupulaga e aunoa ma lenei faʻamaʻi.

O faʻamatalaga masani o ni vaitau pupuu ma le maʻisuka. O se vaega o loʻo mataituina i le afa o tamaʻitaʻi e iai se faʻamaʻi. O le muaʻi maʻisuka na tupu, o le sili atu ona taua o faafitauli o le hormonal lea e mafua ai.

I teineiti teine ​​talavou ua maʻi, o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi e tupu i le tausaga pe lua mulimuli ane nai lo a latou uo soifua maloloina i lenei tulaga. O le mea lautele, o le le taunuu mai o aso taua i le taimi ma lo latou amataga muamua nai lo le mea ua faamoemoe e mafai. O filifiliga uma e mafai ona suia.

O le le atoatoa e afaina ai galuega a le ovarian. O nei totoga e maua mai ai mea e manaʻomia mo le atinaʻega o le faagasologa o le cyclic. O se faailoilo le lelei e le o le tasi le tuai i le faʻagasologa o le tino; o le maʻisuka e le mafai ona tupu le mata i taimi uma.

Mo lenei mafuaʻaga, ua mautinoa e tagata tomai faapitoa e tatau ona fuafua se maʻitaga mo se teineititi e tutusa lava lona faʻamautinoaga vave. Talu ai ona o lona tuputupu ae, o le tulaga o le mafaufau ma le aofaʻi o taulasea o loʻo faʻaitiitia, ua oʻo mai i le taimi muamua le moaopause.

E mafai ona i ai le tuai i le faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka, ua fuafuaina e le maualuga o le atinaʻeina o le atometrium. Ina ia mafai ona sui le mea tuai o le mucosa uterine, e tatau ona sau i se tulaga patino. Ona o le le lava o le gasegase ma le tele o estrogens, o lona atinaʻe e ese lona eseesega, ma i se faʻaopoopoga, i se sosoʻo lemu.

Le lava le faʻailogaina

Le lava le faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka

O le aʻafia o le maʻisuka i luga o le faʻagasologa o le tino atonu o le a le mafai ona toe sau mai se taimi mulimuli ane. E tupu lenei mea i le atinaʻeina o malaise ma, e tusa ai ma le faʻaleagaina o le faaletonu o le hormonal. E aofia ai le tele o gasegane. Estrogens e maua i ni maualuga maualuga.

I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le gaosiga o le testosterone male male o le ovaries ua faamauina. E mafua ona o le tuiina pea o le inisalini.

O lenei mea e mafua ai ona le o iai le maʻisuka. O le foliga mai o se fafine e fesuisuiai foi: o lona siʻufofoga leo, o le lauulu-tane e amata ona ola, ae o le mea autu lava o le gaioiga o galuega e mou atu. A oʻo mai se faʻamaʻi mai le tauleʻaleʻa, e mafai ona amata i le vave o le 25 tausaga.

Ae afai e leai ni taimi mo le maʻisuka, e ono mafai ona "nofosala" le maitaga. E ui lava i le sili atu ona talafeagai avanoa e faʻatusatusa i tamaitai soifua maloloina, o lenei tulaga e moni foi ma se faʻamaʻi.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau e uiga i foliga o le faasolosolo malie i se faʻamaʻi e pei o le ita. Aoao e uiga i faʻaʻailoga ma faʻaaliga o le maʻi, o le masani ma le aofaiga o le faʻasalaga faalemasina i fafine, togafitiga togafitiga.

Le natura o le faʻaleagaina o le tino i le faʻasologa o mea faʻamaoni

E faʻafefea ona aʻafia ai le maʻisuka i lenei tulaga e faalagolago i le maualuga o le maʻi ma le maualuga o le faʻaleagaina o mea faʻasalalau. O le mea mulimuli e mafai ona ese mai le natura ma faʻapogai ai faʻafitauli faʻapitoa tuusaʻo i le faʻaleleia o le tino. Ua uma ona fai mai o le ovaries e sili ona afaina i le maʻisuka. Ae e le tutusa. O le otometrium o loʻo faʻaalia foi i hormones, o lea o foliga vaaia o le aganuu ma lagona e faʻaalia e faʻaalia i latou lava i auala eseese.

O le maʻisuka ma le agavaʻa e fesoʻotaʻi foi ma le mea moni e faapea i lenei laasaga o le a manaʻomia e le tino le faʻateleina o le inisalini. O se faʻaopoopoga i le metotia e taua tele. Ae o lenei tulaga e mafai ona aafia ai le faagasologa atoa i se tulaga e le mafaatusalia, faapea foi ma le isi gaioiga o le gaosia o le tino.

Aisea e tele ai le lafoaia?

O le tele o taimi e maua ai le maʻisuka e mafua mai mo ni mafuaʻaga:

  • Le faʻaalia mai o faʻamaʻi pipisi o le mucosa uterine. O le hyperplasia ma le ita. Faatasi ai ma i latou, o le numera o fusivaʻa ma o latou faʻamaualuga i lalo o le aafiaga o le faateleina o le estrogen ma le maualalo o le gasegane. Latou te faʻaosoosoina lona tele i le faaiuga o le taamilosaga, pe a oo mai le taimi e suia ai le mea tuai ma se mea fou.
  • Faateleina le galuega faalilolilo o le va ma le tane. Faʻasalaga, lea i isi aso o le taimi faʻapitoa o loʻo manino, faʻatupulaia ma auai i le taimi faʻatonu. O le mea moni, o le tele o leucorrhoea e faʻatuputeleina i luga atu o aso taua. Ae latou te faʻaleagaina le maʻisuka i soo se ituaiga o maʻisuka sili atu ona tele.
  • O vaʻa o loʻo iai le faʻamaʻi e faʻavaivai, o le toto e sili atu lemu. O le a avea foi ma vaega taua o le lafoaia. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le maʻi suka e le gata ina faʻamalosia, ae faʻalautele foi. Ua lauiloa o le maʻi ua mafua ona o le faaitiitia o le malosi o le tino e faamalolo ai masini. E manaʻomia se taimi tele mo vaʻa e "tapunia".

O le mafuaaga mulimuli e afua ai foi ona tiga i aso faigata. Ma le faʻasologa o le inisalini, lea e manaʻomia tele i lenei vaitau, e mafai ona tupu mai le suamalie o le perineum ma e oʻo lava i vavave.

Le faʻavae o le faʻamaʻi i se fafine

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o fafine e ono maua i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau i tamaitai uma ona iloa mafuaʻaga o le maʻi ma le faʻafefea ona aafia ai lona soifua maloloina.

O le mea autu i le amataina o le maʻisuka o le faʻaleagaina o le maʻi. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e le mafai ona maua mai elela o le beta le inisalini, o le hormone e faʻaitiitia ai le kulukose toto. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le inisalini e gaosia, ae o le lagona e faʻaitiitia i totonu o suauu, o lona uiga, o le inisalini o le a tupu.

O le inisalini ei ai foi se sootaga tuusaʻo ma hormones e pei o le gaseterone, estradiol, testosterone. Latou te aafia ai le natura o le faʻaleagaina ma le taamilosaga. O le maualuga o le suka o le toto e mafai ona mafua ai le mumu po o le sasaina i totonu o le vaega o le tino, lea e faʻateleina i le amataina o le gafa. E le gata i lea, e mafai ona lagona e se fafine ia faʻaʻailoga i le maʻisuka:

  • o se lagona masani e alu i le faletaele "sina mea itiiti",
  • fia inu pea, gutu malulu,
  • le fiafia, le fiavalea, moe,
  • fulafula ma tingling i vae,
  • faʻanoanoa vaaia
  • fiaai pea
  • paleni mamafa
  • maualuga le toto maualuga

E le gata i lea, e mafai ona tulaʻi i luga le gastrointestinal.

Umi o le maʻisuka

O le toʻatele o fafine o loʻo mafaufau pe o fesoʻotaʻi ma le maʻisuka pe o le tolopoina o le taina o manu? O lenei faʻaleagaga o loʻo i totonu o tagata gasegase o mafatia mai le ituaiga muamua o faʻamaʻi. E oo lava i teine ​​talavou, pe a oʻo mai le uluaʻi masina, o le taamilosaga e sili atu ona mausali nai lo a latou uo soifua maloloina.

O le umi o le umi o le taamilosaga e tusa ma le masina - 28 aso, ma e mafai ona vavaeese mo le 7 aso i soo se itu. I le maʻisuka, o le taamilosaga ua faʻalavelaveina, o le taimi muamua na tupu ai maʻi, o le sili atu ona matuia o taunuuga mo le maʻi. I teineiti o loʻo maua i le maʻisuka, faʻagasolosolo e amata ile 1-2 tausaga mulimuli ane nai lo le soifua maloloina.

Ole faʻatonuina o le taotoga e mafai ona ese mai le 7 aso ile vaiaso. O ia suiga e faalagolago i le tele o le manaoga o le maʻi mo le inisalini. O le solia o le taamilosaga e aʻafia ai le solia o le galuega a ovaries. O le faʻateteleina o le gaioiga e oʻo atu ai i le mea moni e faʻapea, e le tupu mai le vavave i taimi uma lava. O le mea lea, e tele fomaʻi e fautuaina malosi o latou maʻi e maua ai le maʻisuka fuafuaina le maitaga i le vave e mafai ai. Talu ai ona o le numera o faigamalaga e faʻaitiitia ai le matua, o le misaopaʻi e sau muamua.

E le gata i lea, o le finometrial layer e aʻafia ai le tuai i le faʻataʻitaʻiga.

O gasegase e galue i luga o lona tulaga. Faatasi ai ma se faaletonu o lenei hormone, o le utera o le uterine e fai sina suiga laitiiti ma e le o faʻamalosia.

Le lava le faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka

I nisi o tulaga, o le faʻagataina o le maʻaina o le maʻisuka mo se taimi uumi e mafai. O lenei tulaga e masani lava ona o faatasi ma le faaletonu o le hormonal ma le atinae o malaise. O lenei gaioiga e mafua ona o se faʻaitiitia o tulaga o le gaseterone, ma o le maualuga o le estrogen e tumau pea. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻaleleia ai le maualuga o le testosterone, o le malemone na gaosia e ovaries.

Faatasi ai ma le faateleina o le gaosiga o le testosterone e ovaries, o foliga vaaia o le fafine e suia foi: o le lauulu mata e amata ona tupu (e tusa ai ma le ituaiga tane), o le leo ua amata ona vevesi, ma ua faaitiitia le galuega fanau. Afai na amata ona tupu i le teineititi ao laiti, ona amata mai lea o le 25 tausaga o foliga mai o ia faailoga.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o se toesea umi o le faʻaleagaina o tamaʻitaʻi e mafai ona maitaga. E ui lava i le mea moni o le avanoa o le faʻamaʻiina o se fuamoa i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maualalo ifo nai lo se tamaitai soifua maloloina, e le vavaeeseina e fomaʻi lenei filifiliga.

I ia mataupu ogaoga, e manaʻomia e se fafine le faʻanatinati e vaai se fomaʻi mo nisi faʻamautinoaga ma togafitiga togafitiga.

Le natura o le faʻaleagaina o le tino i le faʻamaʻi

O le maʻisuka ma le agavaʻa ua tuʻufaʻatasia e le mea moni e faapea i le taimi o le faʻasologa o manu e manaʻomia ai le tele o insulin.

Ae afai o le a tupu le tui, ona mafai lea e le hormone ona afaina ai le galuega o le fausiaina o le fafine. O lea ei ai se liʻo mataʻutia.

O le natura o le faʻaleagaina o le maʻisuka e mafai ona fesuisuiaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o le faʻamalolo e mafai ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  1. Faʻamaʻi o le mucosa uterine - hyperplasia poʻo le endometriosis. O le maualuga o le estrogen ma le maualalo o le gasegase e aafia ai le mafiafia o le matua.
  2. Faateleina le pulelaa a le va ma le tane. I isi aso o le taamilosaga, o se tamaitai soifua maloloina e iai le lafoaia lea e masani ona tatau ona manino. Faatasi ai ma le faateleina o le pulelasi, o nei leucorrhoea ua faapipii atu i le taotoga, lea o le a mafua ai ona tele.
  3. Faatasi ai ma le maʻisuka, o vaʻa toto e mafai ona pala, ma o le toto e sili atu lemu lemu. Ole manuseta e le gata e tele, ae mo se taimi umi foi. E le gata i lea, o le tiga e mafai ona faʻamalosia, ma e le lelei le fausiaina o le inisalini togafitiga e mafai ona mafua ai le afaina ma e oʻo lava i le vavave.

E mafai ona tau le mafai ona faʻasolosolo manuseta. E mafua ona o le faʻaitiitia o le gasegase ma le faateleina o le estrogen. O lea le le atoatoa i le gauai o hormones e mafua ai le faalavelaveina o ovaries. O se taunuuga, e le mafai ona latou gaosia le folliki; e leai se fuamoa matua. O le mea lea, o le a leai se afaina o le timometrium. I lenei itu, o le manuseta e tumau mo se taimi puupuu, o se toto itiiti e tatala e aunoa ma ni pupuni.

Faiga Faʻaleagaina Faigaluega

I fafine e iai faafitauli faʻafitauli, o le fesili e tulaʻi mai e le gata i le auala e tumau ai le maualuga o le suka, ae faʻapea foi pe faʻapefea ona faʻamautinoa o le a masani ona maua le gafa. O togafitiga le lelei e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le gaioiga o galuega.

Tama teine ​​ma teineiti na muamua tau na o se faʻasologa ole inisalini. A o laʻitiiti, o lenei hormone e faʻamautuina maualuga le kulūkose, ma, e tusa ai ma lea, toe foʻi mai i le masani. O nisi taimi latou te faʻaaogaina fualaau e pei o Metformin, Sitagliptin, Pioglitazon, Diab-Norm ma isi. Ae i le matua, e le lava le togafitiga o le inisalini. O faʻamaʻi faʻamaʻi mai Hormonal e oʻo mai i le laveaʻiina, lea e faʻateʻa ai le faʻaleagaina o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, Marvelon, Janine, Yarina, Triziston ma isi. O nei tupe e mafai ona faateleina ai le maualuga o le estrogen ma le gaseterone, ma tumau ai le paleni. E tatau i tagata maʻi ona ave fualaau faasaina i le faagasologa o togafitiga, talu ai ona o le taofia faafuasei o le togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le saoasaoa o le pa'ū i hormones ma le excretion o le tino maliu o le atometrium.

O se fafine, o se tina i le lumanai, e tatau ona mataʻituina lona ola maloloina. O le solia o le faasolosolo faasolosolo malie o se faailoilo o suiga le lelei e tutupu i lana tama fanau.

O le a le mea faʻaleagaina o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Auala e faʻaititia ai le toto i le taimi o maitaga

Afai e te faamaumau le faateleina o le suka i le taimi o le maitaga, e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi. O le mea e lelei ai, i aso nei ua iloa e fomaʻi le faʻaitiitia o le toto i le taimi o maitaga ma mautinoa le saogalemu o le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti.

O fua nei o le a fesoasoani e tausia pe faʻaititia lau maualuga o lou suka.

Totoina o le suka i le toto

O le laasaga muamua i le tauiviga mo le saogalemu o le soifua maloloina o le tina ma lana pepe o le faatauina mai lea o se glucometer.

E manaʻomia lou faʻaaoga vave i le auala mo le fuaina o le kulūkose i le toto, talu ai e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso: i luga o se manava gaogao, vave ona 'ai, vave loa ona' aʻai, aʻo le i momoe, i le 3 i le taeao.

Paleni paleni

I meaʻai, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • E masani ona taumafa i ni vaega laiti. I lenei auala, o meaʻai o le a ulufale atu i totonu o le tino, lea o le a faaitiitia ai le ono mafai ona oso i totonu o kulūkose. O le polokalame e foliga faapenei: 3 auala masani ma 3 snack. O le mea autu o le 'ai lea i meaʻai i le taimi e tasi. Pe tusa o le afa o le taumafa i aso taitasi o meaʻai gaʻo e tatau ona 'aina mo le' aiga o le taeao, ma o le meaai mulimuli e tatau ona aofia ai na o le 20 - 30 kalama o meaʻai.
  • Faʻalēaogaina gaʻo uma, falai ma se pasene tele e aofia ai "meaʻai" vave. Ae o le mea mulimuli, o latou lamatiaga vave vave i le toto. O le tino o le a lafoina lona malosi uma i le faʻaitiitia o le malosi o le tino, ma o lenei mea e matua le taliaina i le taimi o le maitaga. E tatau ona e faʻagaloina mea faʻafiafiaga, meaʻai suamalie ma fualaau suamalie (sili ona suamalie: persimmons, vine, bananas, fig, cherries).
  • E ese mai i le taumafa o meaʻai e leʻi maeʻa mo meaai vave (o soup i totonu o ato, masini palu paluga, pata ma nila e le manaʻomia ona kukaina), talu ai e leʻi faʻasaina aʻo gaosia. O le mea na gaosia ai e le kamupanī le taimi o le talimalo, ae ua lamatia ai lona soifua manuia. E sili atu le filifilia o mea fou ma faʻaalu se taimi itiiti i le kukaina - o le faʻasalalau faʻasalalau o le a tumau pea le masani.
  • Le aofia ai o meaʻai fila-tamaoaiga i le taumafataga. O se fafine maʻitaga e tatau ona 'ai e tusa ma le 35 g o nei laau toto i aso taitasi. O le fiva o se mea muamua, e faʻaleleia ai le manava ma e le faatagaina ai le maualuga o le suka ma le gaʻo e vave faʻavave i totonu o le toto. E le gata i lea, o meaai maualuga e maua ai vitamini ma minerale. I le lisi o mea e manaʻomia e teu ai falaoamata, araisa, pasta, falaoa o le fatu atoa, fualaau faisua ma fua.
  • O se faʻaopoopoga i le aofaiga o le gaʻo oona e faʻaaogaina. E tatau ona sili atu nai lo le 10% o le aofaʻi o meaʻai e faʻaumatia. O le puna sili o nei gaʻo o le a avea ma palu, moa, toso ma iʻa. O gaʻo uma e gaʻo pe a tipiina nei ituaiga o aano o manufasi e tatau ona aveeseina. E sili atu le manava, e mafai ona e tunu pe faʻavela. E tatau ona e faʻagaloina le puaa, tamaʻi mamoe, ulaula meaʻai, saisi, sausa ma sausage.
  • Faʻaseseina o gaʻo o loʻo i totonu o le pata, kulimi mumu, margarine, sisi kulimi ma saula. O le lisi o meaai faʻasaina e aofia ai foʻi fatu ma fatu.
  • Faʻaaoga fuaina o fualaau faisua - tamato ma kukama, kapisi, zucini, zucini, musigot, pi vine, seleni ma salati. E mafai ona kuka ma fufulu fualaʻau.
  • Tuuina atu o le tino ma se faʻalavelave o vitamini ma minerale mo se maitaga manuia ma le faʻaleleia masani o tama. O sea faʻalavelave faʻapitoa e tatau ona faʻamaonia ma, pe a manaʻomia, faʻamaonia e se fomaʻi.
  • Faʻasalaga i le taeao, e fautuaina le iai o se moa po o ni keke mamago i luga o le lima (mafai ona maua le salima). O ia meaʻai e tatau ona 'aina ao leʻio ese mai le moega. Afai e matauina le maʻi o le taeao i le togafitiga o le inisalini, e taʻu mai ai le maualuga o le suka.

Gaoioiga faaletino

O le afi a le fafine maʻitaga e maua ai se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le okesene e ulufale atu i le tino o le tamaititi ma faʻamautinoaina se metabolism masani. O le glucose maualuga e faʻaaogaina, ma o lona maualuga e faʻapitoa. E le gata i lea, o le tulaga o le vave tele o le tuputupu ae o le tamaititi ua faaitiitia.

Soo se aʻa i le manava e le aofia ai. E le gata i lea, e le tatau ona e auai i taaloga taʻavale - taʻavale, faaseʻe, tietie uila.

E taua le aua le faʻaaogaina, aua o le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi e le o le taimi e aumai ai oe lava i suega e fitu ma faʻamaumau faamaumauga. E tatau ona manava manava, ma afai e te lagona le le lelei, vave faʻavevesi soʻo se faamalositino.

I le togafitiga o le inisalini, o taʻaloga e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia, o lea ia mautinoa e siaki le toto ao lei amataina ma pe a maeʻa aʻoaʻoga ma maua pea se mea suamalie ma oe i le tulaga o le faʻaitiitia o le glucose.

Inisalini

E le feteenai ma popolega o tina o loʻo faʻamoemoe, o le inisalini e saogalemu atoatoa mo tina maitaga ma a latou pepe. E faalēaogā loa ina ua uma le fānauga, e le mafua ai ona fai ma vaisu.

Injections o le fualaau faʻatau vave vave maualalo le kulūkose. O loʻo faʻamatalaina i le tulaga o le le atoatoa o le gaioiga faʻale-tino ma le faʻasologa masani.

O le faʻatulagaga o le tui e faʻaaogaina ai le pancreas. Aʻo leʻi 'ai, o loʻo faia le inisalini puupuu, o lona aʻafiaga e taulai tonu i le' ai. O le taimi na totoe, ua faʻalauteleina le inisalini - o le pulelalalo basal e manaʻomia i le va o taumafataga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina e se peni tui poʻo se tufatufa. O le muamua tulafono faatonutonu o le puleaina o le inisalini atonu e le talafeagai, o le mea lea e tatau ai ona asiasi i se fomaʻi i se taimi vave lava, o ia o le a filifilia le faiga sili ona lelei.

O laʻau mūmū vaivai e matua faʻasaina mo fafine maʻitaga ona o le faʻaaogaina o mea aoga o fualaau faʻasaina e ala i le placenta ma o latou aafiaga lē lelei i le atinaʻe o le tamaititi.

Fofo faʻapitoa

O a latou gaioiga e le tatau ona manatu faatauvaa, aua o suega e tofotofoina i taimi uma. I le faʻaopoopoga, o mea uma mo le sauniuniga o vailaʻau faʻaleagaina e masani ma taugata.

Aʻo leʻi faʻaogaina togafitiga faʻale-aganuʻu, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. Faʻalagolago i le tulaga faapitoa o le maitaga, o le a ia filifilia laʻau talafeagai ma faatonu le tui.

O teuteuga ma mea laiti mai mea nei e mafai ona maua ma le saogalemu ma le saogalemu le ausia o se aafiaga o le hypoglycemic:

  • paʻu paʻepaʻe
  • 'oti vao
  • bean pods
  • laumei (uma laʻau ma vine),
  • faga laʻau
  • afamoni
  • flax fatu
  • lilac buds
  • aspen paʻu.

E faaopoopo atu i laau afu, kapisi sea ma le paʻepaʻe paepae, sua o le pateta, pusi ma le karoti, vaʻa ma mauga eleelea o loʻo avea ma togafitiga lelei mo le faʻaitiitia o le suka.

O se tasi o tulaga autu mo le filifilia o togafitiga faa-tagata i le tulaga o le tetee i le maualuga o le toto suka o le leai lea o se aafiaga o le toto.

O le maualuga o vailaau faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona maua le saogalemu o le toto suka i le maʻitaga ma puipuia aʻafiaga e le manaʻomia, ae ui i lea, o se fafine i se tulaga e sili atu nai lo le mataʻituina lelei o lona soifua maloloina, meaʻai ma le mamafa, ona o ia e nafa ma le ola ma le soifua maloloina o se tagata laʻititi o loʻo ofuina i lalo o lona loto .

Laʻau o le suka toto e faʻaitiitia ai le suka mo le maʻisuka ituaiga 2

O le kopiina o meafaitino mai le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga i la tatou' upega tafaʻilagi

FAʻATASI! O faʻamatalaga uma i luga o le upega tafaʻilagi e lauiloa mo faʻamatalaga ma e le faʻamaonia e matua saʻo atoatoa mai le mafaufau. Togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Faʻafofo ia te oe, e mafai ona e faatiga ia te oe lava!

Afai e te faamaumau le faateleina o le suka i le taimi o le maitaga, e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi. O le mea e lelei ai, i aso nei ua iloa e fomaʻi le faʻaitiitia o le toto i le taimi o maitaga ma mautinoa le saogalemu o le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti.

O fua nei o le a fesoasoani e tausia pe faʻaititia lau maualuga o lou suka.

Pe a fai e le toe vaʻaia le faʻagasologa o tane

O mea vaivai i le maʻisuka e mafua mai i faʻafitauli faʻaleaganuʻu o se uiga ese. Sa taʻua foi i latou e uiga ia i latou, o se tulaga faaletonu lenei ma se sili atu o le estrogen. Latou te faʻalavelave i le atoaga o galuega a ovaries. O le folliki e le o ese mai ia i latou, ua misi se fuamoa matutua. O le mea lea, i le taamilosaga o le a leai se luteum e maua ai le hormone e nafa ma le faʻamalosi o le mucosa uterine.

E tumau le mimiti i le vaega o le taamilosaga. E faʻaitiitia ai foi i lona iuga, pe a tatau ona maua se potu mo ni fou fou. O le mea lea, o le faʻavalea i le maʻisuka e laʻititi i le voluma ma puupuu i le taimi.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le faʻailoga?

A oʻo mai le maʻi i se talavou, o le mea moni, e le gata o le togafitiga o le a manaomia e faʻasaga ai le gaosiga o le gaʻo. O le fesili e tulaʻi mai, pe faʻapefea ona afaina ai le maʻisuka i le maʻisuka. Afai e te le o gauai lelei i ai i le taimi lava lena, o le faʻailoga e faʻavaivai i se tulaga e le mafai ona toe faʻafoʻi lana galuega i le ala sao.

Le fualaau faasaina e toe faʻafoʻisia ai le gaioiga

I le amataga o le faʻamaʻi, o mea uma e manaʻomia e toe faʻafoisia ai le taamilosaga o le taamilosaga o le a lava lea o tui o le inisalini. E taua tele i latou i talavou ma tamaitai talavou. Ae i le aluga o taimi, e manaʻomia ni tupe faaopoopo. Muamua lava, o nei mea o faʻamatalaga faʻasalaga e faʻasaʻo le galuega a ovaries:

  • Jeanine
  • Marvelon
  • Yarina
  • Regulon
  • Triziston.

O vailaʻau e faʻateleina ai le estrogens ma le progesin, faʻapea foʻi le faapaleniina o latou siata e felataʻi. O lona uiga, latou te faʻataʻitaʻiina le ata e tupu i le masani. O vailaʻau e inu ai le taamilosaga atoa lea ua mamanuina, ma le faalēaogāina e mafua ai le pa'ū mataʻutia o hormones i totonu o le toto ma le faʻaumatiaina o siama o le endometrial.

Ae o nei fualaau oona ua faʻaalia i le toto kulukose toto e maua mai i le inisalini. O le vailaʻau e filifilia e le fomaʻi, aua o loʻo i ai se lamatiaga o le afaina o vaa ma le loto.

I le leai o se faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka, o togafitiga e masani ona faʻapipiʻiina i sauniuniga e aofia ai faʻasolosolo faʻasalalau:

  • Dufaston. O le mea autu o le dydrogesterone. O le vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina, e manatua ai le natura o maʻi, lea e mafai ona ese i le maʻisuka,
  • Utrozhestan. O se sui sooupu o le gaosiga o laau. Faʻatupulaʻia le faʻamautuina i le atinaʻeina o le timometrium,
  • Norkolut. O le elemene aoga o le norethisterone. O le meafaigaluega e puipuia ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le pito i tua, faʻaititia ai le vaega faalilolilo o le taamilosaga.

E mafai foi ona tofia le iniseti o le Progesterone i luga o tulaga tutusa.

Mai togafitiga faʻaleaganuʻu ma se faʻamautinoaina o le maʻisuka, o le faʻasalalau e fesoasoani i le faia o se teuteuga o laʻau faʻaiʻu. O lenei meafaigaluega e iai foi sona aafiaga o le hypoglycemic, o lea e leai se mea e tatau ai ona fefefe i se tali leaga mai ia mea.

Matou te fautuaina le faitauina o se tusiga e uiga i foliga o le taamilosaga faataamilosaga ma se vevela o le ovarian. O le ae iloa e uiga i le gasegase o le faamai ma ona faailoga, taunuuga ma metotia o togafitiga, faapea foi ma le toefuataiga o le gaioiga o le fafine.

Menstruation ma soʻo se ituaiga o suka o le a mautinoa lava le suia, o le aʻafiaga o le le lava o le inisalini ma le tetee atu i luga o le tino atoa ua matua tele. Afai e te totogia lelei le gauai ma le malosi e le gata i le togafitiga o le faʻanoanoa autu, ae faʻapea foʻi ma faigata na mafua mai i le gaioiga o le gaioiga, e mafai ona e aloese mai le matua ma le faʻaumatiaga o feusuaiga.

E taua le aua nei faʻaalia, ae ia faia lenei mea, suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi, mulimuli i fautuaga a le endocrinologist ma le fomaʻi. E tatau ona e alu i le tagata tomai faapitoa mulimuli ane nai lo le taimi e te faia ai se siama.

Faʻaleagaina o le taamilosaga. Pusa / swabs. Paʻu / pulu. . Se vaega e uiga i le maʻisuka. O le maʻisuka ua ola i ni tulaga se lua. O le tasi e taua e le au atamamai le maʻisuka 1 i le moaopa e iloa ai ia lava mo le taimi muamua e le tele lava taimi.

O nei mea e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le ovarian, le lelei o le tino o le tino, maʻi o le maʻisuka, maʻi faʻaleagaga ma isi faʻamaʻi. . Mataʻituina le vitio i mafuaʻaga o le faʻagasologa o taimi

Faʻafitauli o le Selfimmune. O tuusaʻo tuusaʻo o lenei mea atonu o le maʻisuka. Le faʻaleagaina o tamaʻitaʻi. O le taamilosaga e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia (e muamua ona tupu muamua), o le numera o faʻagaga e suia.

ogaoga faʻamaʻi (tuberculosis, maʻi o le maʻisuka, HIV, oncology). O le edema genitalia, o le tigaina, o le faʻamalolo o le suka e faʻalavelave ai le tagata maʻi, e tusa lava po o le a le taimi o le matatiole.

Talu ai ona o le le talafeagai o le faasolosolo, o ia fautuaga e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi. togafiti o fatugaʻo, faʻalavelave o le faʻaaogaina o le toto, faʻasalaga le tasi i le fualaau faasaina ma le maʻisuka.

O le a le mea e mafai / le mafai. Aotelega / tufatufaga. Faʻaleagaina o le taamilosaga. Pusa / swabs. Paʻu / pulu. . Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le fomaʻi, o le mamafa, cardiovascular ma faʻamalositino, maʻi suka, tamaitiiti.

Tuua Lau Faamatalaga