E mafai ona maua le kelo ma le maʻisuka?

O le faamaʻi e manaʻomia ai se tagata e mataʻituina lana laulau.

E tusa lava pe itiiti ifo le maualuga o le suka o le toto e mafua ai le le talafeagai.

O le a le tala e uiga i le oso maualuga. O le mea lea, mafaufau i le fesili: afai e mafai e le maʻisuka ona 'ai le meloni, muamua e te manaʻo e suʻesuʻe lenei mataupu, ona talanoa lea i se fomaʻi.

Faʻamatala puupuu o le maʻi


Manatunatu i mea o loʻo i tua o lenei maʻi. O le a oʻo mai.

E tulaʻi mai ona o le leaga o le insulin o le pancreatic, lea e matua aʻafia i le felauaiga o le kulukose i sulu o le tino.

I le le lava o le aofaiga, faapea foi ma le le mautonu o le tino i ai, o le aofai o le kulukose i totonu o le toto e faafuasei ona faateleina. O le auala lea e faʻaalia ai le hyperglycemia ia lava. E matua matautia lava mo le tino atoa i lona atoaga.


E masani ona talia le faʻavasegagao le maʻisuka e faapenei:

  1. ituaiga muamua. Ua tupu le maliu pipili. A aunoa ma latou, e le mafai ona gaosia le inisalini. O le iuga o le ola o le cell cell pancreatic e oʻo atu ai i se gaʻo lata mai. E masani lava o lenei ituaiga muamua e maua i tamaiti, talavou. O mafuaʻaga o le maʻi ua avea ma mea le lelei o le faʻaaogaina o le tino puipuia o le tino, o se faʻamaʻi viral poʻo ni faailoga faʻavae. E le gata i lea, o le faamaʻi lava ia e le o se faʻatoaga, ae o le avanoa o le maʻi,
  2. ituaiga lona lua. O le inisalini e gaosia, naʻo mo sela e le o iloa. Glucose ua teuina i totonu, ona e leai se mea e alu ai. E faasolosolo lava, o lenei mea e oʻo atu ai i le lē lelei o le inisalini. O lenei ituaiga meaola e tele lava ina masani ai tagata 30-40 tausaga le matua ma faafitauli tele mamafa. Ina ia iloa le vave amataina o le maʻi i le taimi, ia fautuaina e gauai atu i lou tulaga o le soifua maloloina, maua mai i taimi uma le toto mo le suka.

Symptomatology

O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka:

  • le fia inu i aso uma, gutu malogo,
  • vaivaiga, moe,
  • masani ona manaʻo e faʻaoga le faletaele, televave mea e gaosia,
  • vevela paʻu lea e maʻi ai, manua manuʻa mo se taimi umi,
  • o se lagona le mafaamaloina o le fiaaai na lagona ai e ia
  • togi mamafa mamafa o le 3-5 kilokalama e aunoa ma se taumafaiga,
  • faʻanoanoa vaaia
  • afaina i totonu o le vaʻai vavalalata.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Melo o loʻo aofia ai le fusi. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na talitonuina o lona faʻaaoga i aso taitasi e le afaina ai le ola maloloina o le maʻisuka, talu ai e ulufale saʻo atu i le ate mai le tootoo laitiiti, o lona uiga, e le o aafia le inisalini i lenei gaioiga.

Ae o suesuega faʻaonaponei e faʻamaonia le itu faʻafeagai. Mai le tele o le fuafasi, e mafai ona maua e se tagata le tele o meaʻai, faʻasologa o gaʻo tumau ma le maualuga. O le faateleina o le toto triglycerides (gaʻo gaʻo) i totonu o le tino e suia ai le talafatu lipid, lea e mafua ai ona afaina ai fatu. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata ua mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ona tutusa lea o se aafiaga tutusa mo i latou.

I nai aofaiga laiti, o le a le afaina ai le suka i le suka, ae o le a aoga foi. Ae e le tatau ona sili atu i le 90 g le maʻisuka ituaiga 1, oe faalagolago i le insulin, e tatau ona fua saʻo lona metotia ma le aofaʻi o suka suka faʻaaogaina. I tagata gasegase e iai le maʻi 2, e eseese mea. O lo latou tino lava ia e maua mai ai le inisalini, o lea o le tele o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona tele na te aʻafia ai ma lana felauaiga.

Pe a filifilia se fualaau faisua, e tatau ona e mafaufau i totonu o ituaiga lanumeamata o le fructose e itiiti ifo. O le mea lea, e sili atu mo le maʻisuka ona 'ai ai. Latou te maua foi se manogi lelei ma le tofo.

O le a se mea e aoga mo se maʻi suka, o le a se mea e fesoasoani i se melo mo le maʻisuka ituaiga 2? O fua o le melonini e tele le potassium, lea e fafagaina ai le fatu maso, sodium ma le magnesium, lea e faʻaleleia ai le setete o toto, faapea foʻi ma vitamini eseese. Mo tagata ei ai le cholesterol leaga, o le meloni o se mea maloloina lelei.

O loʻo aofia ai antioxidants e puipuia ai le kanesa mai le atiina ae. Meloni, pei o le siloti, ei ai lona malosi malosi i le tino. O lona uiga e faʻamamāina fatugaʻo ma taofia ai faʻamaʻi pipisi. E i ai sona aʻafiaga i le inumaga, e aofia ai le tele o fiva, ma o lea e puipuia ai le foliga mai o le faʻamalosi. Afai e ai i le tele o mea, e ono tupu le ita i le intestinal.

E faʻafefea ona faʻafefe i luga le melonini i le maʻisuka? E tafe le toto ma taofia le fausia o ni atherosclerotic plates, faafetai i le vaitamini C.

I le maualalo o le hemoglobin, anemia poo le anemia, e fautuaina e fomaʻi le 'ai i sina vaega itiiti o lenei fualaau faisua, talu ai e aoga tele i le tuufaatasiga o le toto. E faʻaleleia ai foi le tulaga o fao, lauulu ma le paʻu.

O le meaʻai manogi e faʻaleleia ai le puipuiga, faʻamalosia ponaivi, fesoasoani i tulaga faʻavaivai, aua e faʻaleleia le maualuga o le hormone o le fiafia, dopamine, i le toto. E i ai se vailaʻau oona, lea e taatele i Initia, e taʻua o le momordica. O le fua e fai ma faʻamanatuga o se kukama ma faʻavasega le kulūkose. O meaʻai, lauti ma isi fualaau oona ua saunia mai ai e maualalo ai le suka o le toto.

Lapataiga mo le faʻaaogaina

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona sili atu i le 2 fasi keke i le aso, aua o loʻo i ai se faasinomaga maualuga. E oʻo lava i tagata soifua maloloina e le mafai ona 'ai le kelo i le tele o mea, aua e faigata ona eli e le manava. Ina ia faia, e manaʻomia e le tino se tele o le malosi. O le meloni e matautia le tuʻufaʻatasia ma isi oloa. E mafua ai le ona oona ma le susu.

O le mea lea, o fautuaga nei e tatau ona mulimulitaia:

  • maʻisuka e tatau ona 'ai le kelo e aunoa ma le fefiloi ma isi meaʻai,
  • lanumeamata e tatau ona sili atu
  • aua nei faʻaaogaina i oloa susu,
  • 'ai e le sili atu ma le 200 g i le aso

I le tulaga o le afaina o le intestinal po o le manava o le manava, e lelei tele le teenaina o se melo.

Bitter Melon (Momordica)

O se laau totō, mai le aiga pauka. I foliga vaaia (seia oʻo ina atoatoa lelei fua ma moli), e sili atu lona vavalalata pei o se kukama popo poʻo zucini. E tupu tele i le natura i Asia, Initia, Aferika ma Ausetalia. O le gaosiga o le Greenhouse i le ogatotonu o vaitau e mafai. O le oloa e lauiloa i Taialani.

O se uiga iloga o lenei laau o fualaau o le momordica e maua ai le oona oona, lea e faaitiitia pe a maeʻa togafitiga vevela. O le moli manogi e faʻaaogaina uma, faʻaopopo i salati, ma sisi - faʻatasi ai ma fualaʻau, laumei, aano o manufasi, iʻa.

O maʻi suka e tatau ona gauai atu i le momordica. I tala faʻasolopito, o le aganuu lea o le meloni e masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E talitonuina o le melonini oona e faʻaleleia ai togafitiga o insulin, faʻaleleia ai le kulūkose e ala i siama, ma o loʻo i ai mea e maua ai le hypoglycemic. E ono mafai ona faʻaitiitia le fua o le suka-lowering tablets mo le maʻisuka ituaiga 2.

E taua le pulea o le maualuga o le kulukose ina ia mafai ai ona puipuia le hypoglycemia e le o le talaaga o le faʻaaogaina o le momordiki, aemaise lava i luga o se manava gaogao.

O vailaʻau faʻaleagaina o loʻo umia e vaega uma o le meloni oona. Mai laulaau, o loʻo i ai foi se tofo oona, ua saunia se vailaʻau faʻamaʻi - faʻasalaina i totonu o se vevela poʻo se fale. E tatau ona tuʻu le vai inu.

O le sua o le melonini ua maeʻa faʻapipiʻiina ai mea aoga. I le avea ai o se sui sooupu, e faaaoga le momordicum e faaosofia ai le puipuiga, puipuia ai maʻi o le kanesa. E pei o le kulimi masani, o le oloa e faʻamama lelei ai fatugaʻo, faʻamalosia ai toto toto, fesoasoani i le manava o le manava, ma faʻasaʻo le maualuga o le suka.

Auala e filifili ai le saʻo

O le oloa e sili atu ona lelei le faʻatau i le taimi o le meloni. O se kulimi paʻu o le a tuʻuina atu se manogi manaia. Pe a patipati, e le tatau ona e faamoemoeina se leo leotele (pei o se silotilo), ua lava lava le faalogo i se patipati lemu.

O le "siʻusiʻu" e tatau ona faʻamago, o le pele e tatau ona totogo ae le lanumeamata. E i ai i le paʻu matua le nifo pe a paʻu.

E tatau ona manatuaina o mea uma o lo o aofia ai le palapala. O le maualuga maualuga o le vavalalata e latalata i le pele, o lea e tatau ai ona e alu ese mai ia le itiiti ifo i le 1 cm, vaeluaina vaega. Ma 'aua le faʻafefeteina le nailo i lalo i le mea pala. Afai e te masalomia le oona i nei mea leaga, e tatau ona e filifilia ni mea e faʻaaoga ai le nitratomer.

E mafai faapefea ona e 'ai

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inumaga o le inisalini ua fuafua e faavae i le mea moni e 100 g o le melonini e tutusa ma le 1 XE. I le ituaiga 2, ituaiga o melonini e leʻi faʻasalaina e fautuaina e faʻaumatia e oʻo i le 400 g i le aso, mea suamalie - e oo atu i le 200 g. O nei faʻamatalaga talafeagai, e tatau ona taʻitaʻia oe e lou soifua lelei ma le kulūkose toto.

I le maʻisuka, e le mafai ona e 'ai se moli suamalie i luga o se manava gaogao, aemaise i le taeao. Ae o le tuʻufaʻatasia ma isi oloa e le manaʻomia, ina ia aua nei mafua ai le faʻamalosi i totonu o le manava. E 'ai le melonini pe a uma meaai i le 1-2 itula, aemaise i le aoauli.

E mafai e le maʻisuka ona inu malie le suasusu fou mai le kuluni, amata i le 50 ml. E tatau ona manatua e aunoa ma le fiva, o le suka e vave faʻavaveina, o lona uiga o le maʻisuka, soʻo se suamalie mai fualaau aina ma fualaʻau e sili atu ona inu i le pulupulu.

Faaiuga

Meloni o se meaʻai maloloina. E ui lava ile maualuga maualuga o le GI, e le afaina mo le maʻisuka ma faʻaaoga lelei, aua o loʻo i ai le tele o fructose. I le maʻisuka, e tatau ona e gauai atu i le momordica, ma e le tatau foi ona e le amanaiaina ia aoga o fatu melonini.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻavaeina o le Melo Pulp

Ina ia iloilo mea aoga ma le afaina o le melonini, e taua le malamalama i le tuufaatasiga o le vaega gaosi o le fetus. E tele ituaiga o melons i le maketi a Rusia:

  • Collective Farm Girl - ei ai se foliga masani, e oʻo lava i le lapotopoto ma se paʻu manifinifi o lanu samasama ma lanu samasama-samasama,
  • Torpedo - o se foliga faʻafefeteina i luga o le paʻu o loʻo i ai se faʻaogaina o fusi i luga o se paʻu samasama samasama,
  • Pineapple melon - ei ai se foliga faʻalelei ma le lanu samasama-lanu moli ma vaʻa,
  • Catalupa - vaʻalele solo ma se lanu lanumeamata ma moli mumu mumu,
  • Aitiopi - o loʻo i ai ni fua lapoa i luga o le paʻu, o veins longitudinal e vaevaeina i vaega, o le lanu o le paluga e paʻepaʻe.

O ituaiga eseese o Vietnamese melon, Mouse ma melonisi ua taua, o Kiwano, e seasea lava.

Faailoilo mea taumafaAofaʻi o le 100 g o le pulu o le melo Poto faʻapitoaAofaʻi i le 100 g o le pusa tilotilo melonlo
Faʻafiafiaga kalori35 kcal34 kcal
Squirrels0.6 g0.84 g
Fats0.3 g0.19 g
O le fiva masani0.9 g0.9 g
Pule0.1 g0.03 g
Sucrose5.9 g4.35 g
Glucose1.1 g1.54 g
Fructose2 g1.87 g
Maltose0.04 g
Galactose0.06 g
Aofaʻi o mea o le carbohydrate8.3 g8.16 g
Suavai90 g90.15 g
Vitamin A33 mcg169 mcg
Beta pati400 mcg2020 mcg
Vitamin E0.1 mg0.05 mg
Vitamin C20 mg36.7 mg
Vitamin K2.5 mcg
Vitamin B10.04 mg0.04 mg
Vitamin B20.04 mg0.02 mg
Vitamin B50.23 mg0.11 mg
Vitamin B60.06 mg0.07 mg
Vitamin B96 mcg21 mcg
Vitamin PP0.9 mg1.5 mg
Choline7.6 mg
Phytosterols10 mg
Potassium118 mg267 mg
Kalaku16 mg9 mg
Magnesium13 mg12 mg
Sodium32 mg16 mg
Sulifoa10 mg
Vaʻalele12 mg15 mg
Chlorine50 mg
Omea1 mg0.21 mg
Iodine2 mcg
Cobalt2 mcg
Manganese0.04 mg0.04 mg
Copper0.05 mg0.04 mg
Fluorine20 mcg1 mcg
Zinc0.09 mg0.18 mg
Seleniuma0.4 mcg

I le maʻisuka, e taua tele le faʻamaonia o le sinusina. O le maualuga o le faʻalauiloaina o lenei elemene o loʻo i fua o le ituaiga o Cantaloupe.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, endocrinologists ma nutritionists fautuaina:

  • aofia ai meaʻai ma se faʻamaufaʻailoga o le 55 ma lalo ifo i le taumafataga e aunoa ma ni tapulaa,
  • ma le averesi (56-69 iunite) - faʻaaoga i le faʻaleleia,
  • maualuga (mai le 70 ma le maualuga) - le aofia ai.

Glycemic index of melon flesh - 65 iunite, o le mea lea, o le taumafaina o lenei fua i le maʻisuka ua fautuaina ia faʻapulaʻa.

Meatotino aoga ole melonini

O meaola o loʻo faʻaaogaina i totonu o le pusa o le melonini ei ai le tele o aʻafiaga lelei i le tino o le tagata:

  • televave digestible gaʻololo e fesoasoani i le faʻaogaina o le tino toe faʻaleleia mai faʻalavelave, gaioiga ma manuʻa,
  • vitamini A ma E fesoasoani i le toe faʻafouina ma le faʻafouina o sela o paʻu,
  • beta-carotene toe faafouina le vaʻavaʻai,
  • vai (90-92% i le tuufaatasiga) e fesoasoani e faʻafefe ai le vevela i le taumafanafana, puipuia mai le faʻamalaina,
  • Vitamin C e lagolagoina le polokalama puipuia, auai i le tuufaatasiga o le enzymes toto ma le collagen - o se protein o fale o mea fesootai,
  • Vitamin K e nafa ma le tui toto
  • vitamini PP ma le kulupu B e faʻavasega le metabolism, toe faʻafoʻiina galuega o le popole, maso, cardiovascular ma circula system,
  • Choline e faʻaolaina ai le gaosiga o le serotonin - o le hormone o le fiafia lea e faʻaitiitia ai le atuatuvale ma le popole popole,
  • tino o le tino e faʻaitiitia ai le toto cholesterol,
  • potassium ma le magnesium e aʻafia ai namu ma maso maso,
  • o le calcium o se faʻavae faʻavae o le nifo ma le ponaivi, lea e talafeagai foi mo le galuega faakonekarate o fiva musika ma le toto totoina,
  • sulfur, seleni ma phosphorus e fesoasoani i le tuputupu ae o lauulu ma fao, faʻaleleia le lanu o le paʻu,
  • uʻamea, apamemea, cobalt ma manganese o loʻo auai i le tuufaatasia o sela o le toto, faʻaosofia le galuega puipui o le ate, fesoasoani i le tino e toe maua mai le inu,
  • sene e faaleleia ai le tuufaatasiga o le inisalini ma se numera o isi enzymes galue,
  • iodine o se vaega faʻavae o hormones thyroid o le thyroid gland, faʻatautaia faiga faʻavavela.

O le melonano o se mea maualalo-kalori oloa, e ui lava i le maualuga o mea o loʻo i ai mea inu gaʻo. I se tapulaa faʻatapulaʻaina, o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga o meaʻai mumu, ae e le fautuaina mo tagata mamaʻi i le gaʻo 2 ma le 3 tikeri, talu ai e mafai e faʻamalosi o le melon pulp ona faʻaleagaina le atherosclerosis.

O le 'ai o le kelo o le a faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase i le aemia ma le osteoporosis, faatasi ai ma le atuatuvale ma le vevesi. E aoga tele le faʻaaogaina o lenei oloa mo faafitauli i le mea o loʻo i ai meaʻai, cystitis, ma le gasegase o le toto.

O le tui i totonu o le pulupa o le melono e taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ae faʻatasi ai ma se faʻamaʻi faʻamaʻi ua mafai ona faʻaitiitia le tulaga o maʻi. 100 g o le pulupulu o le melo e aofia ai le 1% o le manaoga o le tino mo le sinia. Talu ai o lona aofaiga e laʻititi, o le a le faʻamaonia le aoga o meaʻai mai le gaʻo i le maʻisuka.

Ituaiga o Maʻisuka ma Meloni

Mo mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le maʻisuka ua vaeluaina (ituaiga 1) ma mauaina (ituaiga 2).

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. E tuʻufaʻatasia, faʻamaonia mai le fanau mai.
  2. E fesoʻotaʻi ma le faʻasiga o le inisalini i se faiga le toaga poʻo lona toesea.
  3. E tupu i tausaga taʻitasi.
  4. O le aofai o mea faʻapipiʻi pipisi e faʻaitiitia, o le mamafa o le tino atonu e le lava pe masani.
  5. I le gasologa o le soifuaga, e faʻamalosia ai tagata gasegase e ave injections inisalini.
  6. E le o faʻamaonia se taumafataga e maualalo le gaosiga, ae o le inisalini e tatau ona faia pe a uma ona 'ai.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona 'ai le meloni, ae naʻo le faʻasologa faʻatasi o le inisalini.

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 2:

  1. E le o se tofi, e atiina ae i le le pulea lelei o meaʻai gaʻo. E tele lava ina faʻatasi ma le oona ma isi faʻafitauli faʻaleaga. I se tulaga e le masani ai, e atiina ae i se faagasologa uumi faaumiumi poo le kanesa o le pancreatic, pe a mate le peta.
  2. O le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina, ae o tino o le tino e faʻavaivai ai i latou. Glucose e faaputuputu i totonu o le toto ma ua liua i gaʻo, lea o loʻo teuina i totonu o le palapala faʻapipiʻi. O le iʻuga, o----------------------------------------o-o-mea e maua mai i le tino - tino o le ketone, lea e televavave i le uila ma moli le ea.
  3. O tagata maʻi e tele lava ina mamafa.
  4. O le maʻisuka ituaiga 2 o tagata matutua poʻo tagata mamaʻi.
  5. O fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e le o aofia ai le inisalini, ae fesoasoani i le faateleina o le lagona lelei o sela i lenei hormone.
  6. O se taumafataga maualalo-gaosiga o loʻo faʻamatalaina e aofia ai le suka ma mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.

Malo mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Tapulaʻa ma tulafono mo le 'ai o le kelo i le maʻisuka ituaiga II

Ole fua ole taumafa mo tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2 o le 100-200 g o le pipi i le aso. I le taimi lava e tasi, o isi mea e maua mai i gaʻo e le aofia ai i aso uma.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻateleina o le toto o le suka, ia maitauina mea nei:

  1. Filifili fualaau e leai ni fua, latou te maua ai le suka sili atu ma tele fiber.
  2. Faatasi ai ma ituaiga o melonini manaia i le maʻisuka, e sili atu ona lelei le filifilia o le Cantaloupe, lea e aofia ai le suka ma le kulukose, ae sili atu le sinasina.
  3. Meloni eseese e faʻaitiitia ai le toto suka - Momordika. E i ai ona fua suamalie, e le o se mea lelei ma lelei, ae o loʻo i ai mea aoga uma ma faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka.

E ui i le tele o mea aoga, e le mafai e tagata uma ona 'aina le meloni. E le aofia ai le taumafataga:

  • o gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract, mo se faʻataʻitaʻiga, gastritis, colitis, maʻi o le peptic,
  • tina tausimai, talu ai o mea o le paʻu o le melonini, paʻu i le susu o susu, mafua mai le afaina ma le paʻu i le pepe,
  • ma le oona 2 ma le 3 tikeri, e pei o isi oloa gaʻo.

O le faʻaaogaina o melonini i le maʻisuka o le a le afaina ai le tino.

E mafai ona 'ai le kelo i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O meaʻai talafeagai e tuʻuina atu i ai le nofoaga sili ona lelei ile togafitiga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, e talafeagai le suia o le taimi ole taumafa, ma le malosi o lona malosi, ma le tuufaatasiga.

O le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai le 20% o palatini, e oo atu i le 30% o le lipids ma pe tusa o le 50% o le suka. Mo le maʻisuka, e matua taua lava le gauai atu i le glycemic index of products, ona o le tele o meaʻai gaʻo ua faʻaumatia ma o latou uiga e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le meaʻai e le tatau ona faʻasalalau ma faʻafiafia - eseese tele.

Afai tatou te talanoa e uiga i le fualaau aina ma le meaʻai - aemaise lava, o le melonini mo le maʻisuka, o lona uiga o le maa tuʻia autu e manuia ma fusi - sitaili masani o loo i ai pea i fua. Ioe, e maua foi i latou i le paluga o le melo, faatasi ai ma isi sugars:

Ina ia aloese mai le maualuga o le toto suka, ma le 'ai o le silo mo le maʻisuka e na o le aoga, e tatau ona e mafaufau i ni nai fautuaga mai tagata atamamai:

  • O le melonini e maualalo i calories (pe tusa ma le 40 kcal mo le 100 g), ae o faʻamatalaga o le igoa glycemic o le maʻisuka e le o faʻamalosia, i le va o le 65-69. E aliali mai o le melonini i le maʻisuka e oʻo atu ai i se saoasaoa vave, ae faʻapuupuu le ola i le toto suka. Afai e ola maloloina se tagata, ona maeʻa lea ona 'ai le tilo, ua faʻasaʻo le inisalini i lona toto, ma mafua ai ona faʻaititia le kulūkose. O se taunuuga, o se tulaga o le hypoglycemic ua maitauina ma se isi lagona o le fiaaai. Ae i le maʻisuka ua solia lenei polokalame, o le mea lea, o le maʻisuka ua faatagaina e 'ai le kelo i se auala, sina mea itiiti - e fai ma faataitaiga, e ala i le faia o auala e 200 g taʻitasi, aʻo faʻatapulaaina le taumafaina o isi ipu ma gaʻo.
  • Aʻo leʻi amataina le melonini (pe a fuafua le tagata maʻi e faʻaaogaina), e fautuaina e fomaʻi se taimi e pulea ai le kulūkose i totonu o le toto. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa le malosi o le oso i totonu o le suka. E tatau lava ona faia le pule lava lea e tasi pe a uma le taimi o le melon.
  • E manaʻomia lou faʻaopopo o le kelo i le mea taumafa, amata, mo se faataitaiga, mai le 200 g i le aso. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi i le maʻisuka e filifili ni melons e papaʻu, e le o suamalie, ma maua ai le maualalo o le suka.
  • O le melonini e mauʻoa i le fiber, o lea aua le faʻafefiloi palu ma isi meaʻai. E sili atu le 'ai i nai fasi pepa e tusa ma le afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

E tutusa lava le taua le filifilia o se siloni lelei, e aunoa ma le mea o loʻo i totonu o le kulimi ma metala mamafa. A leai, nai lo le fiafia i le tofo ma le manogi o se melonini, e mafai ona afaina ai se tagata.

O le meloni e talafeagai mo le maʻisuka faʻamaʻi?

O le maʻisuka ituaiga e mafai ona tupu i le gasologa o le taimi - ae le o tina uma ua maitaga, ae na o le 4% oi latou. O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻamavaeina ia lava i se taimi peʻa uma ona fanau mai.

O le mafuaʻaga o lenei faafitauli o se faʻaitiitia o le insulin e ono mafai ona maua i siama. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea na faʻamatalaina muamua e ala i suiga o le hormonal i le tino. E leʻi pine talu ona fanau mai se pepe, o le setete o hormones ma le kulukose e faʻamaonia. Ae ui i lea, e manaʻomia e le fafine ona fai ni puipuiga ina ia le mafai ona suia le maʻisuka i le maʻisuka moni. Mo lenei mea, ua faatonuina e le fomai ni meaai faapitoa.

O fomaʻi e faʻatagaina fafine e maua i le maʻisuka faʻamaʻi e 'ai melo, peitaʻi, o le aofai o lenei oloa e tatau ona laʻititi ma e le sili atu i le 300-400 g i le aso. E leai se mea e tatau ona galo ia i tatou le uiga o le melonini, faʻaaogaina na o kopi na o le a le afaina ai le soifua maloloina o le lumanai ma lona pepe.

O le kuluna i le maʻisuka o fafine maʻitaga o le a aoga pe afai e te faaaofiaina i le taumafataga ma faasolosolo malie ma maitauina le faʻaogaina pe a faʻaaogā.

O le meloniko o Momordica mo le maʻisuka

Melo e mafai ona faʻatusalia i ituaiga eseese. E i ai foi se ituaiga o melonini, o loʻo i ai se faʻamalologa faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O loʻo matou talanoa e uiga i se melonini "oona" - momordic, o ona uiga lelei aoga ua talisapaia e le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Peitai, e leai se faʻasaienisi faʻamaonia mo nei mea moni.

I liʻo o tagata e maua i le maʻisuka, o laulaʻau ma tino o le meloniki momordiki e masani ona faʻaaogaina. O le pulupulu e tipiina i ni vaega laiti, faʻafefe ma falai i totonu o se apa ma aniani akalisi. Auaunaga e avea ma mea faʻapitoa i ipu o fualaʻau ma aano o manufasi. E le gata i lea, o salati e mafai ona saunia mai i ia melons, gaosi ma tao.

Aiseā e fesoasoani ai lenei melonini oona i le maʻisuka? O le tele o melonini e aofia ai lectines - o analogues o le protein CIC3, ma le proinsulin. O nei palatini e fesoasoani i le proinsulin e suia ai le inisalini masani, ma maua foi le malosi e nonoa ai suga. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le melonini oona, o le fuainumera o sene-sene e faateleina, ma faʻapupulaina ai le avanoa e atiaeina ai oe lava inisalini e le pancreas. O sea melonini i le maʻisuka e faʻamautuina le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai le tino puipuia.

, , , , , ,

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga ole melonini i le maʻisuka

Melon i le maʻisuka e mafai ona afaina ma aoga. O le a le mea e faalagolago i ai?

Pulu puluni e aofia ai le 90% susu. E tasi le selau kalama o le melonini e mafai ona aofia ai le 0.5-0.7 g o le porotini, e itiiti ifo i le 0.1 g o gaʻo ma e sili atu i le 7 g o gaʻo, ae o loʻo maualalo le kalori - e tusa ma le 35-39 kcal.

O le tuufaatasiga o meaolaola ma vailaau o le mea taumafa o se melonini e eseese:

  • vitamini A ma le C, tocopherol, gaʻo siama, vitamini o le vaega B,
  • uʻamea, manganese, iodine, zinc, kasikoni,
  • sodium, phosphorus, potassium, magnesium, ma isi,
  • amino acids, carotenoids.

I totonu o le meloni ei ai foi se mea faapitoa e taʻua o le inositol, lea e puipuia ai le faaputuga o gaʻo i le ate. E lauiloa foʻi Melon ona o ona sogasoga vaivai ma le uumi.

  • Melon i le maʻisuka e fesoasoani i le vaivai, faʻaleleia le moe, ma soʻo.
  • Melon faaleleia le metabolism, fufulu le toto, tau faasaga i le anemia.
  • Melon e faʻaleleia le tafe o faiga i totonu o le faiʻai.
  • O le kuluna e faʻamautuina le paleni o le hormonal, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Melon i le maʻisuka e mafai ona afaina pe afai e 'ai tele, i le tele o mea, pe faʻatasi foi ma isi meaʻai, lea e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o faiga masani fualaau.

O le mea pito sili ona lamatia o ni mea e mafua mai i mea taufaasese, talu ai ona o le palapala ma isi mea faʻaleagaina o loʻo aofia i totonu e ono afaina tele ai le soifua maloloina o le tagata.

I se tulaga lautele, o le melonisi e lelei mo le maʻisuka. Ae e tatau ona 'ai ma le lapataiga - sina mea itiiti, ese mai isi meaai. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, o le a mafai ona e maua le tele o aogā mai lenei oloa.

,

Se mea itiiti e uiga i faamanuiaga o le melonini

O lenei mea suamalie ma suamalie o loʻo tusia i le Latina Latin Cucumis, ma latou taua o le pauka. O le aiga vavalalata o le meloni o le kukama, ma e tofu i laua uma ma le aiga o le pumpkin. E le o se mea ese, o le meloni o se fualaau faisua. O le mamafa o le fetus e mafai ona maua mai i le 1 i le 20 kilokalama. E mafai ona ese la latou lanu, foliga ma le tofo. O le mea e taʻua o le "melonie oona" (momordica harania) i vailaau faʻafomaʻi ua manatu o se vaifofo lelei mo le maʻisuka, aua e mafai ona faʻaitiitia le toto suka, ae o suʻesuʻega faasaienisi e uiga i lenei mataupu e lei faia.

Ua faʻamaonia o le melo e fesoasoani e faʻaleleia ai le aofaʻi o endorphins, e taʻua ai ua taʻua i latou o "hormones of happiness." Faafetai ia i latou, o se tagata e faʻaleleia lagona. E fesoasoani i le faʻamamaina o le tino o toxins ma gaoioi o se vailaʻau. E le gata i lea, o lenei meatotino e aʻafia ai e le gata i le pulupulu suamalie, ae o fatu foi o le laau, lea e mafai ona na o le fausiaina ma le inu o se fua. E fesoasoani le kelo e faʻamautu ai le faʻamalosi totoga o le tino o le tagata.

E le fautuaina e faʻaleagaina le fomaʻi poʻo le ituaiga 2 maʻisuka, poʻo ni tagata maloloina atoatoa. E mamafa "mamafa" mo le manava ma o le mea lea o le tele o le taimi ma le malosi e faʻaaluina i lona gaosiga. E le fautuaina e tagata atamamai le inu vai i le taimi lava e uma ai le 'ai o pulu vavae, aua o le a faʻaitiitia ai le manuia o le fetus.

Meloni ma le Maʻisuka

O le meloni e maua mai i meaʻai maualalo-calorie; 100 g pīpī e aofia ai le 39 kcal. E lelei tele mo le maʻisuka ituaiga 2. I le isi itu, o lona GI (glycemic Index) e matua maualuga lava - 65%, o le mamafa glycemic o le 6.2 g, lea e le tautala e fiafia i le meloni.

O le finauga "mo" o le tele lava o mea e le o faʻataunuʻuina - fructose ma le sucrose, lea e toetoe lava a gaosia uma i totonu o le tino, e aunoa ma le faʻatuputeleina e pei o le kulukose. I fuainumera, o le a pei o lenei:

O le finauga e "tetee" - e le lava vitamini i totonu o le melo ma o le mea lea e le mafai ai ona avea lenei oloa ma punaoa o vitamini ma minerale. Ioe, o loʻo i ai vitamini C, A, PP ma le kulupu B, o loʻo i ai le cobalt, magnesium, sodium, potassium, iodine, ae e le lava.

O le taunuuga o mea nei:

  • Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le maualalo o kalori ma le maualuga o le GI, o le faatelevaveina o le maualuga o le toto suka e tupu, ae mo sina taimi puupuu. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ei ai uma itu lelei ma le lelei. Muamua o le gau o le mamafa, o le lona lua o le fesuiaiga i le maualuga o le insulin.
  • 100g o le oloa o le 1XE, lea e tatau ona amanaia pe a sauniuni le lisi o aso taʻitasi.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aofia ai le kelo i meaʻai i aso taitasi, ae i laʻititi laiti, e le silia 200 g / aso.

Talu ai o le meloni o se oloa e mamafa mo le manava ma faʻaosofia ai le gaosiga o le faʻamalosi, e le fautuaina e 'ai i luga o se manava "leai" pe faʻatasi ai ma soʻo se oloa.

I le fesili autu, e mafai pe le 'ai le kelo i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, e mafai e fomai taʻitasi ona tuʻuina atu le tali na o le tagata lava ia, e tele lava e faalagolago i le maʻi ma le maʻi o le maʻi.

O mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O mafuaʻaga taatele o le atiaʻeina o le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. le lelei. O le 'ai ma le' aina o meaai mama, o se tagata e lamatia lona maʻi,
  2. mamafa tele. E le o lagona le insulin i le tino o le tino,
  3. O le manua o le pancreatic e mafai ona oo atu ai i ni tulaga le talafeagai,
  4. popolega popole ma mafatiaga masani,
  5. le matua o le tagata, o le tele lava o le maʻi,
  6. se umi umi o fualaau oona,
  7. faʻasologa o togafitiga. Afai o le tama o le ave taavale o lenei maʻi o le ituaiga muamua, o le avanoa o le atinaʻe i tamaiti e 5-10%. O se tiga o lenei ituaiga i le tina e vaeluaina le pasene o le vavalalata i le tamaititi.

E masani ona e faʻalogo o le tele o le paʻu paepae paʻepaʻe e taʻitaʻia ai i maʻi. O le mea moni, e le o se fesoʻotaʻiga saʻo. O le suka e mafua ai le maua o le mamafa, ma o lenei mea ua mafai ona taʻitaʻia ai i le maʻisuka.

O oloa e taumafaina e se tagata e malosi tele i lona soifua maloloina. E tatau ona e mulimuli i se taumafa malosi e faaleleia ai le tulaga.

Meaai ma le maʻisuka

O oloa uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega eseese, e pei o lanu felauaiga. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le a vave ona manino, faigofie ona manatua:

  • moli moli. Meaʻai faasaina e taʻitaʻia ai le toto. O nei mea e aofia ai meaʻai, falaoa, mea inu suamalie, rice, kvass, vave cereals, palu falai ma paluga pateta. O meaʻai gaʻo uma o loʻo aofia ai iinei, ona o le mamafa e faigofie ona maua i lenei vaega. O gaʻo manu e taia ai le fatu, lea, ma, o lea, e galue ai i se auala sili atu mo le maʻisuka,
  • samasama faailoga. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le tulai maualuga tele, e le tatau ona e faalagolago pea ia i latou. O lenei vaega e aofia ai fualaau: kiwi, pineapple, melon, banana, apricot. Fualaau faisua: kāloti, peʻa lanumeamata, beets. Faʻafefete foi falaoa, vine,
  • faailoga lanumeamata. E mafai ai ona e fiafia i meaai nei ma le fiafia ma e aunoa ma le fefe: aano o manu e kuka i totonu o se pani, susu, iʻa, sua mai le apu ma le moli. Fualaau: pi, plum, cherry. Fualaau faisua: zucini, tamato, kapisi, kukama.

Maʻisuka Melon


O le kuluna e maualalo i calories. O le aoga o le malosi o le 100 g e na o le 39 kcal.

O lenei mea moni e lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le faasinoala o le melonini e maualuga - 65%.

O se mea e le masalomia o le mea moni o le faavae e le faʻafefe. O nei mea e aofia ai le sogasoga, fructose. E faʻaaogaina e le tino toetoe lava a le pei o le kulukose.

Le pasene o faʻasalaga:

O le i ai o vitamini, minerale i le 100 g o le melonini:

UlutalaKalakuMagnesiumSodiumPotassiumVaʻaleleOmeaZinc
Aotelega16 mg13 mg32 mg118 mg12 mg1 mg0.09 mg
UlutalaIodineCopperManganeseFluorineCobaltVitamin PPBeta pati
Aotelega2 mcg47 mcg0.035 mg20 mcg2 mcg0.4 mg0.4 mg
UlutalaVitamin B1 (Thiamine)Vitamin B2 (Riboflavin)Vitamin B6 (Pyridoxine)Vitamin B9 (Folic Acid)Vitamin C
Aotelega0.04 mg0.04 mg0.09 mg8 mcg20 mg

O le le lelei o le le lava lea o le anotusi o meaai taua. Ae paga lea, o se fualaau suamalie suamalie e le maua ai meaʻai e manaomia ai le maʻisuka. O le mea moni, o loʻo i ai vitamini, minerale, ae toaitiiti. E taua le mafaufau ma le faʻaeteete i mea lelei ma faʻasalaga aʻo leʻi 'ai se' ava.

E uiga i aoga o se meaʻai suamalie

E itiiti se mea e iloa ai o le keloni o se fualaau faisua. O lona aiga vavalalata o se kukama. O le aiga o le pumpkin e aofia uma ai oloa. O le suamalie mafiafia o le melonini e iloga i le tele o ituaiga e ese mai i mea e fai: lanu lanu, tofo, foliga.

I le fiafia i le suamalie suamalie, o loʻo i ai le faʻamaoniga e faateleina ai hormones o le fiafia i totonu o le tino. O le mea lea, o se uiga leaga e le o toe matataʻu pe a lata ane se meloni manogi.

E le gata i lea, o loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei o le diuretic, e faigofie lava ona tagofia ai pagota faaputuputu. Ma e le tatau ona ai lenei fualaau faisua, ua lava lea e gaosia ai fatu ma inu. Lagolago mo le cardiovascular system o se isi faʻaopoopoga o le oloa matagofie.O loʻo i ai se melo oona - momordica harania. E faʻaaogaina e isi vailaʻau faʻafefiloi i le tau faasaga i le maʻisuka.

E i ai faʻamatalaga e faʻaitiitia ai le suka o le toto, ae o faʻamatalaga faasaienisi o lenei mea moni e lei tusia.

Asia e tamaoaiga i lenei ituaiga meaola. Ua aumai o ia i Rusia i le vave. O le fua o loʻo i ai se foliga e le masani ai, laʻititi laititi.

O le aano o le tino oona, o le isi oona o loʻo i totonu o le paʻu lava, faʻapea foi i le avanoa i lalo. E fautuaina le faʻaaogaina o le kuata o le oloa gaosia i le tasi meaai.

O le momordica haranation e le gata ina aoga, ae e afaina foi, aemaise lava i le maualalo o le suka, o lea ao lei faaaogaina, e tatau ona e iloa le manatu o le fomai.

E mafai ona ou 'ai le kelo ma le maʻi suka?


Pe o iai se melonini o loʻo i ai mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua filifilia i le tagata lava ia, e fuafua i uiga ma tulaga o le tagata.

O le tuufaatasiga o le maualalo o le kalori ma le maualuga o le faasinomaga o igoa e mafua ai le faateleina o le suka, e ui mo sina taimi puupuu.

Tagata maʻi o le ituaiga lona lua vaʻavaʻai faʻatasi ma faʻaitiitia. Lelei lelei - mamafa le mamafa, leaga - fesuiaiga o le suka.

Melo ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina, ae le silia 200 g i le aso.

O maʻi faʻatasi ma le ituaiga muamua e faʻatagaina e 'ai le keloni. Pau lava le mea e tatau ona e mataʻituina ma le mataʻituina le tele o mea inu gaʻo e fetaui lelei ma le sao faaletino. Pe a tago i se fualaau aina suamalie, ia saʻo le faʻatulagaina o le lisi o aso taʻitasi.

Aua nei galo o le melonini o loʻo i ai le tele o fiber, o lona uiga e le mafai ona e 'ai i luga o se manava gaogao, ona e mafua ai le fuga.

Tuua Lau Faamatalaga