Pancreatitis i dogs: faailoga ma togafitiga, meaʻai

O le pancreatitis i manu o se faʻamaʻi pipisi o le pancreas. O le pancreatitis e matautia ona o fatu, gaʻo, mama, ma le faiʻai e mafatia i toxins e ulu i le toto. O faʻafitauli o le maʻi o:

Faʻailoa poʻo le faʻamalosi
- tiga i totonu o le manava o le manava,
- vaivaiga
Totoina
Vomiting
- leai se manaʻoga.

Ina ia faʻamaonia saʻo, e tatau ona faia se suʻesuʻega faʻamaonia: suʻesuʻega ma le palpation o le manava, suʻega o le toto toto, x-ray, ultrasound. O le faamai ona o le le lelei o le maile, mai meaʻai gaʻo, o se taunuuga o le oona, o le fesiitaiga o mala, maʻi o le maʻisuka.

Pancreatitis i taifau, togafitiga ma togafitiga faʻalautele i le fale, o se meaʻai e mafai ona e 'aina, auala e fafaga ai, mago meaai

Togafitiga o pancreatitis i le fale e mafai, ae a uma ona feutagai ma se fomai manu. Afai oi ai ni faailo o le faʻamaʻi, e tatau i le taifau ona matelaina mo le aso muamua, ona pipii ai lea i se meaai paleni. I le pancreatitis, e tatau ona tuu le taifau i luga o se meaai e avatu ai le pancreas o se "malologa".

E manaʻomia e lē e ona le mautinoa e tele mea e inu ai le fagafao, ae i ni vaega laiti. Ua tuʻuina atu i le tai meaʻai aano (moa), araisa, susu yogurt. Ma fafaga i ni vaega laiti. Afai o le manu o loʻo 'ai meaʻai ua saunia, o lona uiga e tatau ona e fesuiaʻi i se tasi e itiiti le gaʻo ma le fiva.

Pancreatitis i taifau ma le manava ma vomia i le toto, fualaau faasaina ma vailaʻau, fualaau, vailaʻau

Mo togafitiga o taifau, faʻaaogaina analgesics Butorphanol e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. Ina ia faʻaitiitia le gaosia o le eleʻele o le hydrochloric i totonu o le manava, Omeprazole, Famotidine e faʻaaoga.

Le taofi o le vomiting - Tserukal, Serena, Ondansetron. O vailaau faʻasaina ua faʻamaonia pe afai ei ai se avanoa o se siama siama - Ampicillin, Penicillin G.

O le pancreatitis o le kiona e pipisi pe leai, e mafai ona ola, ola umi

O le pancreatitis i le maile e le tuʻuina atu i isi meaola, ona e tupu ona o le le lelei. E togafitia le faʻamaʻi, ae o le fagafao e tatau ona tausisi i se meaʻai ae le aofia ai gaʻo, mea taumafa ulaula.

O le maʻi o le tino e mafua ai le tiga ma le mafatia i le manu. E mafai ona tupu i taifau po o pusi o soʻo se matua ma soo se ituaiga. Po o le a lava le mafuaʻaga o le totogifuapauina.

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga lea e tupu i le tele o fagafao i le salafa o le lalolagi. Aiseā e tupu ai le pancreatitis o le dog, o a ona uiga ma mea e tatau ona avea ma faavae o togafitiga, o le a tatou talanoa i le aso.

Pancreatitis - o le a lea?

O le pancreas o se okeni sili ona taua mo le manuia o galuega a le tele o vaega o le tino. O le moa o le endocrine lea e maua ai hormones e nafa ma le kulukose. Na te aumaia foi le suamalie e aofia ai enzymes talafeagai mo le malepelepe o puipuiga, gaʻo, sugars. O mea ia e manaʻomia e le tino mo le faʻaleleia o mea masani.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. E masani ona o faatasi ma le oti o sela ma masini o le gland, lea e fesoasoani i le tupu o le taofia o ona ala. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu i ni futu se fa: o le gasegase ma le gasegase, mauaina ma le faʻatoʻateleina.

O le tulaga aupito sili ona matautia o le tino pancreatitis. E oti o ia. E mafua lenei mea ona o le le toe faʻafouina o le enzymes o le gland, e oʻo atu ai i le pancreatic necrosis. I se isi faaupuga, o le faʻaogaina o le kulimi e amata muamua atu nai lo le mea e manaʻomia, ma amata ona talepeina e le tino ia naʻo le mea na maua, fiva - o le gland lava ia. O le isi, o le a tatou talanoa atili e uiga i faʻamaʻi ma mafuaʻaga o lenei maʻi.

Pancreatitis i totonu o soʻo se fagafao e masani lava ona lava. E masani ona i ai se tulaga maualuga i totonu o faʻamaʻi uma e le mafai ona faʻamalosiina i totonu o tamai meaola. E mafai ona tupu i ituaiga eseese. Faʻaalia se isi ata o falemaʻi. E tele mafuaʻaga o pancreatitis.

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O togafitiga faafomaʻi ua faaalia ai o lenei faamai e masani lava ona maua i totonu o atigipusa, pusa o Yorkshire, collies boundary, American cocker spaniels, dwarf poodles ma schnauzers laiti.
  • Fagavalea le fafaga. O le tele o meaai gaʻo i totonu o meaai a se taifau e mafai ona mafua ai le pancreatitis. Afai o le fagafao o le mamafa tele, o lona gaioiga faaletino e faʻaitiitia, vomiting, manava manava poʻo le malosi o loʻo mataituina, o lona uiga o lenei mea e oʻo atu ai i le faateleina o aʻafiaga o pancreatitis. O le faʻamafunaina e mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi.
  • Fomaʻi Ole togafitiga o nisi faʻamaʻi pipisi e manaomia ai le faʻaaogaina o fualaau vevela matautia, lea e mafai ona mafua ai le faʻafuaseʻi o lenei maʻi.
  • Pancreatitis e mafai foi ona atiae e faasaga i le talaaga o isi faamaʻi. E pei o le iniseti, maʻi suka, siamonia, leptospirosis, pyroplasmosis, osofaʻi helminthic ma e oʻo lava i nisi o faʻamaʻi pipisi.

Sei o tatou sailia le auala e fuafua ai le i ai o pancreatitis i se taifau.

O le pancreatitis o le Dog ua iloa e faigata ona iloa. Ae o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga e taʻu saʻo ai le i ai o lenei maʻi. O le mea lea, i le taimi o le faʻavauvau o le vevela o le manava, ua faaalia e le taifau le atuatuvale, talanoa e uiga i lagona tiga.

O le i ai o vai faʻamama vai ua i ai se manogi manogi suamalie. O nisi taimi o le manava manava e sui i le umi o le taʻavale. O lenei faʻamaoniga e taʻu mai ai o le fagafao o loʻo i ai foliga masani o pancreatitis.

I nisi tulaga, o le faateleina o le vevela o le tino, le teenaina o meaai, o le paʻu o le mamafa e mafai ona faamaumauina. O faʻamaoniga faʻapitoa o lenei faʻamaʻi o le leai o le fiaai, faʻafefe, vomia, tiga o le manava, manava, fiva ma le lautele o le faʻafefe.

O le tatalo a le taifau o se faailoga o le pancreatitis, e tupu mai i tiga matuitui i totonu o le manava.

Afai e amata ona e maitauina se suiga tutusa i le lelei ma le amio i lau fagafao, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi lau fomaʻi mo se fesoasoani. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga ma mafaufau i faailoga, o le a faʻamaonia e se fomaʻi ni numera o suʻega mo lau fagafao:

  • uluai suʻesuʻega o le manava o le maile,
  • suʻeina o le toto,
  • Suʻega X-ray
  • Faʻaipoipoina o le manava.

Mafuaaga o Pancreatitis i Dogs

Tulaga e ono oʻo atu ai i le amataga o le faʻamaʻi:

  • mamafa ma tele gaʻo meaʻai,
  • se suiga faafuasei i le taumafataga o se fagafao o tausaga matutua,
  • se tulaga e tuʻuina atu faatasi ma le tele o le gaʻo i totonu o le toto (hyperlipidemia, Cushing syndrome, maʻi o le maʻisuka, hyperlipidemia faʻataʻifaʻivaʻa o schnauzers laiti, hyperthyroidism),
  • faʻalautele le tele o le konisini i totonu o le toto (inu i le vailaʻau D, maʻi mumusu ma le hyperparathyroidism).

O se mea tuusaʻo i pancreatitis atonu o le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa, e pei o le:

  • Novocainamide
  • lapatai ma togafiti faʻasoesa,
  • Metronidazole
  • Paracetamol
  • estrogens
  • sulfonamides,
  • Ranitidine
  • Cimetidine
  • Azathioprine
  • Tetracycline
  • L-vaʻavaʻa.

  • faʻamaʻi pipisi o le talo, tamai inumaga ma le ate,
  • faaleagaina i le pancreas,
  • organophosphate oona,
  • tulaga faateia (o se toesega taua ma faaumiumi i le toto).

I le tele o tulaga, o le mafuaaga o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis i se taifau e tumau pea le le iloa.

I meaola na afaina i le pancreatitis, faʻaaliga e pei o le:

  • toso ma faʻanoanoa, e pei o loʻo i ai le tiga i le puipui o le manava,
  • fuga (o le manava lava),
  • vulu pe a uma ona 'ai
  • leo leotele o le tui o le intestinal,
  • Tachycardia
  • lapisi i totonu o taifau e faʻaalia i le paʻu o le paʻu, mumusu e 'ai, leai se nofoa ma faʻafuaseʻi ona faateleina le vevela o le tino,
  • o foliga vaaia o le suavai suamalie ma le mafiafia fecesi ma se manogi manogi.

E tatau ona maitauina o le uluaʻi taimi o le maʻi e maua i le vevela masani ma le manava i totonu o le fagafao.

O le pancreatitis Sharp e sili ona maua i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Sandostatin e faʻatasi ma se faʻamatalaga Hartman ma Gordox. O se taunuuga o lo latou faʻaaogaina, o le tulaga o le soifua maloloina o le manu ua vave faʻaleleia. I lenei auala, o le pancreatitis i maile e mafai ona puipuia.

O faʻaʻailoga ma togafitiga mo faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pepe e mafai ona:

  • e 'ai e le manu e pei ona masani ai, ae le maua le mamafa,
  • ua ula le taifau i taimi uma, o lona peleue o se foliga le lelei,
  • o le siama o le pancreatitis togafitiga e tatau ona faia i le tausisia o le soifuaga fagafao i le olaga atoa.

Ae ui i lea, o nei faʻaʻailoga e mafai ona tupu ma isi maʻi. O le mafuaʻaga lea, ina ia mafai ai ona fuafua le pancreatitis e masani ai i maile, e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: o le ultrasound of the pancreas, toto ma urine tests, faʻapea foʻi ma le x-ray.

Ole togafitiga ole tino pancreatite e aofia ai meaʻai tatau ile meaola. O se mea e tatau ai o le anapogi mo le itiiti ifo i le aso, ona tatau lea ona e tuuina atu lau meaʻai meaʻai i ni atigi pusa. E le gata i lea, e tatau ona fafagaina na o taumafa taumafa ma le faʻaititia o meaʻai gaʻo. Afai e te tuʻuina atu meaʻai ma togafitia saʻo le taifau, ole a le toe maʻi (pe a faʻapea o le natura o le faamai e le o se taimi masani).

Mo le togafitiga o pancreatitis i taifau ia vave ma aoga, e taua tele:

  • faʻavae le faʻamaʻi i le taimi,
  • pipii i se meaai malosi
  • togafiti lau fagafao ma fualaau.

Fomaʻi togafitiga

Ole maʻi pancreatitis e le masani ai e masani ona togafitia. I le taimi nei, e leai ni fualaau oona o lona aafiaga e naʻo le aveeseina o le mumū i le pancreas. O nei vailaʻau e pei o Aprotinin, Dopamine (i lalo ifo o dosages), ma le tele o isi, na faʻaalia ai lo latou aoga i le fale suesue. Aʻo suʻeina nei fualaau i meaola, e le aoga.

O le a le uiga e avatu?

O le sini autu o le togafitiga o fualaau faasaina o le puipuia o le pancreatitis i taifau e aunoa ma ni faafitauli. Faailoga ma togafitiga e tatau ona fesootai, o lona uiga, o togafitiga o se faailoga. E faapefea ona taulimaina le faʻamaʻi?

  1. Faʻasoloina o togafitiga. Faia e aveese ai le faʻamalūina ma le faʻaaogaina eletise. Mo nei galuega, o loʻo faʻaaogaina ia droppers i le colloidal ma le crystalloid. Afai e le saʻo le faʻatinoga o togafitiga, e mafai ona taʻitaʻia i le isi faʻafeagai ma le leaga o le tulaga o le manu. O le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi (plasma, polysaccharide solutions ma le "Dextran 70") mo le toe faʻafouina o le suavai o le autu autu lea i le togafitiga o le maʻi.
  2. Analgesics. O le faʻavaveina e manaʻomia e faʻamalolo ai le tiga o le manava. O le faʻamalosi sili ona aoga mo manu o Butorphanol, lea e tui i totonu o le tino ile 8 itula.
  3. Prohibit pomp inhibitors ma H2-histamine poloka. O vailaau faafomai o lenei faasologa (Omeprazole ma le Famotidine) e faaaoga e faaitiitia ai le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava.
  4. Antispasmodics. O ituaiga o lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina ina ia faʻaitiitia ai le feteʻenaʻi o le maso o le tino pancreatic conduct. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa i le pancreatic canals. Mo lenei mea, o se fofo o le 2% o le papachine hydrochloride, No-shpa ma le 24% o le fofo o Eufillin o loʻo faʻatonutonuina.
  5. Faiga o le Corticosteroid. E faʻaaogaina pe afai o le pancreatitis i maile eo mai ma se tulaga faʻafuaseʻi.
  6. O vailaʻau faʻamaʻi (Cerucal, Serena, ma Ondansetron) o loʻo faʻamatalaina mo fagafao faʻasaina le vomiting.
  7. Antibiotics. O loʻo faʻataʻitaʻiina pe a iai se lamatiaga o se siama siama. Afai o le meaola e maua i le falemaʻi ma suʻesuʻega falesuesue o sepsis, ona faʻaaogaina lea o aminoglycosides, Ampicillin i le 8 itula ma Penicillin G i le 6 itula.

I le faaopoopo atu, ma le pancreatitis, e manaʻomia le mataitu o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Tausiga togafitiga

Ina ia togafitia pancreatitis i taifau ma taotoga, o mea nei e talafeagai:

I le tele o tulaga, ua faia le ultrasound abdomina e fuafua ai mea le talafeagai. E le gata i lea, e mafai ona faia se taotoga pe a faia se togafitiga ogaoga mo pancreatitis, ma o le tulaga o le fagafao e faaauau pea ona faigata.

O le gasegase o le pancreatitis e masani lava ona toe mafai ona toe faʻaaogaina, ma le isi togafitiga e le manaʻomia.

E faʻafefea ona fafaga se taifau i le pancreatitis?

E i ai tulafono faʻavae faapitoa e tatau ona e tausisia pe a togafitia se faʻamaʻi i se fagafao:

  1. Laititi vaega o meaai.
  2. Fafaga fafagaina (e tatau ona tuʻuina atu meaʻai i manu taitasi i le 3-4 itula).
  3. O oloa uma e tatau ona nutimomoia ina ia puipuia ai se manua tuusaʻo i le mucosa gastric.
  4. O le tele o meaʻai gaʻo-o loʻo i ai ma gaʻo-e aofia ai mea taumafa e tatau ona faʻaitiitia.
  5. O le lisi e tatau ona puleaina ai meaʻai protein (iʻa, cheese cheese ma aano o manu).
  6. E faʻasaina le fafagaina o se fagafaʻa ma le iʻa ma aano o manu.
  7. O mea taumafa uma e leai se meaʻai.
  8. E le taliaina foi taumafataga falai.
  9. O meaaiʻai e tatau ona tuʻuina atu e le vevela pe le malulu.
  10. Faatasi ai ma le faateleina o le tiga, o le anapogi e anapogi ua faatonuina (e sili atu i le 2 aso).

O le tulafono autu o mea taumafa mo ulisi e maua i le pancreatitis o le faaitiitia o meaʻai gaʻo i le taumafataga. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, o gaʻo e maua ai se avega mamafa i le galuega a le pancreas, ma o le tiga e amata i le taimi o lona mumū.

E tatau ona manatua i le mafaufau e tusa lava pe maeʻa togafitiga, e ono lagona e le manu le le toʻa pe a 'ai meaʻai gaʻo.

O a meaai e mafai ona tuʻuina atu pe a maʻi?

O meaai paleni mo meaʻai mo pancreatitis e mafai ona faʻatinoina ma ni faʻatauga faapitoa na faia faapitoa mo latou. O le tuufaatasiga o le fafaga aofia ai elemene talafeagai uma e manaomia mo se fagafao le lelei.

E masani ona tupu o se meaola, e masani ona lelei ma lelei, ae i le taimi e tasi o oloa leaga, e le manao e 'ai meaai. I se tulaga faapena, e tatau ona e faʻamaoni ma aua le fetaui ma le taifau. I soo se tulaga lava, o le a lagona e le fiaʻai, ma o le a fafagaina e le fagafaoa mea latou te tuʻuina atu.

E le gata i le fafagaina, e mafai e le manu ona tuʻuina atu aano o meaʻai (moa, toso po o le lapiti). E mafai ona kuka, kukaina e faʻaaoga ai se mea faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai manu ma fefiloi ma le araisa poʻo le falala. I laʻititi laʻititi, e mafai ona e fafagaina le taifau i fualaau aina suamalie i foliga o pateta palu. E faatagaina e aofia ai mea susu susu (susu ma kusi cheese) i le taumafataga.

Aua nei galo o le tuuina atu o le fagafao e tatau ona avea ma vaega laiti ina ia aua le aumaia se faateleina o le mamafa i luga o le pancreas, e le gata foi i le osofaia o se isi osofaiga o le faamai.

O a oloa e faʻasaina?

O le pancreatitis i totonu o taifau e aʻafia ai le teenaina o nisi o meaai, e aofia ai:

  • ulaula meaʻai, vevela vevela, sausage,
  • Fuga falaoa fou
  • gaʻo gaʻo ma aano o manufasi,
  • lafumanu ma le gaʻo,
  • fualaau faisua (sana, radisa, meaʻai, kapisi, sorrel, greens), cereals ma legumes.

O le tino o soʻo se tamaʻi fagafaʻatasi o le tagata lava ia, o le atinaʻeina o pancreatitis e mafai foi ona fesuiaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona manatua i le mafaufau e na o se fomai manu e mafai ona faatonuina se taumafa masani, o lona umi ma lona tuufaatasiga. O le mea lea, e te le manaʻomia le mafaufau loloto ia te oe lava.

Mea e le lelei

O le mumusu i le pancreas e mafai ona mafua ona o le le paleni. Ioe, e le gata o le gastritis poo se ulugalii e mafai ona i totonu o se faiggie e le o manino le mea. O le Pancreatitis o le a maua foi se fagafao o loʻo i ai se lisi e le saʻo. O le tele o taimi, o le faamaʻi e mafua ai le gaʻo, falai ma mea manogi (gaʻo). Faʻamafa i meaʻai ma isi mea lelei mai le laulau "tagata". Ae e tusa lava pe a kuka uma mea e tusa ai ma "tulafono a dog," ei ai se tulaga lamatia o le ai ai i le meaola mea leaga e faanatura i le talaaga o le vaitamini ma le hypoementosis (e tatau ona faapaleni lelei le meaai).

Aiga

O loʻo i ai se lisi o ituaiga o maʻi o le pancreatic (pancreatitis) e faʻasalalauina e ala i le gafa. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia le faʻafoega faapitoa o lau fagafaʻavae e fa, mai le pepe.

O le lisi o aʻafiaga faʻafitauli e aofia ai:

  • tagata faomea
  • toy terriers
  • Spaniels
  • dwarf poodle
  • sili atu schnauzer
  • Collie
  • leoleo taifau
  • machshunds.

O le pancreatitis e taatele i Ioka, Chihuahua ma isi laumei laiti ma le maile.

Faʻafoʻi ia te oe lava

O le mea e leaga ai, e toʻatele tagata e taumafai e togafiti a latou meaʻai e aunoa ma ni togafitiga o vailaʻau. O vailaau masalomia ua filifilia po o le tele o latou tino i le tino o le isi mafuaaga o le tupu mai o pancreatitis i se meaola.

Faʻalogo! E matua lamatia le togafitia o le pancreatitis i se taifau na o oe.

O vailaau a le tagata e mafai ona mafua ai le le mafai ona tali atu i meaola ma mafai ai i nisi taimi ona afaina. Aua e te taumafai e faʻafitauli i le soifua maloloina ma le fesoasoani a fautuaga a uo; e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo se fesoasoani.

E tupu pe a maeʻa le faʻafeiloaʻi o faʻamaʻi pipisi, o aʻafiaga o meaola e aafia i le taifau.

O faʻamaʻi matautia e aofia ai:

  • mala
  • parovirus enteritis,
  • leptospirosis,
  • adenovirus,
  • faʻavaʻaiga

E mafai ona e aloese mai nei faamai pe afai e te tuiina le taifau i se taimi talafeagai ma mataituina o latou ituaiga olaga, aloese mai le faafesootaʻi ma manu felelei.

E tatau ona e iloa. O se osofaiga o le pancreatitis i totonu o se tamai taifau e sili atu ona faigata le faapalepale nai lo se taifau matua ma ona taunuuga e sili atu ona ogaoga, o lea o puppeti o loo i ai i le vaega muamua lamatia.

Pancreatitis ma laasaga o lona atinaʻe

O le pancreatitis e vaevaeina e tusa ma le ogaoga i le vaega muamua ma le lua.

Pepa o le pancreatitis Palemia, tele lava taimi, e leʻi mafaufauina, ma o lona mafuaaga e ono maua ai e le taifau se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O tagata le talafeagai e masani ona faʻaosoosoina osofaʻiga o pancreatitis i meaola e ala i le soona faiva ma le le matauina o mea taumafa. O lona togafitiga e faʻamoemoe i le toe faʻafoisia o galuega faʻapitoa. I se pepa e leʻi faʻaaogaina, e tuʻuina atu ai ia lava e faʻamalolo atoatoa.

Lua pancreatitis o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi. E tupu mai ona o se isi faʻamaʻi.

E aofia ai:

  • cirrhosis o le ate
  • manava o le manava
  • anufe
  • faʻavaʻaiga
  • hepatitis
  • togafitiga o le biliary tract,
  • faʻamaʻi pipisi.

O lenei ituaiga o pancreatitis e toetoe lava a le mafai ona toe faafouina ma le selau pasene le toe maua mai o le manu e le tupu. O le galuega a tagata veterinarians ma tagata e pulea le faʻatinoga o le tino mamai ma faʻamautinoa o galuega e le faʻalavelaveina i le taimi atoa o le ola o le manu.

O se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis e mafai ona tupu vave pe alu i se foliga masani. O le gasegase o le pancreatitis e sili ona matautia, ma o lona osofaia e mafua ai le tiga tele i le manu. O lenei fomaʻi o le maʻi ua taʻua o le "faʻamaonia o le pancreatitis."

Taua! Pancreatic necrosis o le tino mulimuli ma sili ona ogaoga o le tino pancreatitis. I lenei laasaga, e matela ai sela o le pancreas, faatasi ai ma le atoa o le necrosis pancreatic, o le oti e tupu.

Tatou te suesue i faailoga ma faailoga o le pancreatitis i se taifau

E taua tele le mataʻituina pea o amio a lau taifau.

O faailo nei o pancreatitis o le a fesoasoani e iloa ai le amataina o le maʻi, o lona uiga o le tuuina atu o fesoasoani talafeagai i lau uo e fa-vae:

  1. O le maile o loʻo lafi, o lana amio e fiafia, e faʻamalosi le siʻusiʻu, faʻaleagaina le foliga mai o le manu.
  2. E i ai le faʻaititia o le manaʻoga poʻo le tuʻuina atu atoa o meaai.
  3. E tali atu ma le tiga le taifau e paʻi i le manava, aemaise lava i le pute.
  4. Vaʻaia le manava manava ma faʻalauteleina le fatu.
  5. O le gasologa o le manava o le manava e maua.
  6. E i ai se afaina o le vevela.
  7. O le tupu mai o le manava, faʻaosoosoga masani e vomiti.
  8. O le alu i le falemaʻi i meaola e faigata, o le feeseaʻiga e lilofia i faʻamatalaga mucous, ma o le urination e maua ai se uiga malosi.
  9. Tue le paʻu.
  10. Paʻu mamafa.

Faʻailoga pancreatiti i totonu o se taifau e sili ona matautia. O le maʻi e maua faalilolilo ma e faigata ona maua mo se faʻatoʻaga faʻatoʻaga. I le leai o ni osofaiga mataga, o le a faasolosolo malie lava le le fiafia o le taifau, e taatele pea, ma pe a uma ona tupu le vomiting. O nei faʻaʻailoga uma e taʻu atu i lē e ona e manaʻomia e le taifau se togafitiga faanatinati.

Faʻalogo! Aua nei misia le taimi e teu ai le manu! A uma mea uma, ao taumafai tagata e faʻamalosi ma faʻamafanafana a latou uo, o le a faʻagesegese ona faʻaumatia, ma o loʻo mole lemu le taifau!

O se osofaiga ogaoga o pancreatitis - fesoasoani muamua

Afai ua maua e le taifau se osofaiga o pancreatitis ma o faailoga uma ua manino, ona tatau loa lea i le pule ona tuuina atu ia te ia le fesoasoani muamua.

Muamua, e le tatau i se tasi ona popole. E teena e le taifau meaai? Aua e te taumafai e fafaga le manu. Matelaina - o loʻo i ai le tulafono muamua mo osofaiga a pancreatitis ma le taifau, i luga o le malamalama, iloa e uiga i ai.

Fausia le meaola lelei atoatoa, aua le faalavelave ia te ia i se tulaga le talafeagai ma maua le alofa maualuga. I taimi o osofaiga, e maua ai e le meaola le fefe tele ma le manogi o lima o lana pele pele mo ia le vailaau muamua.

Fesoasoani! O se osofaʻiga o le faʻavavevaveina o le pancreas e mafua mai i tiga ogaoga. O se auala talafeagai e faʻaitiitia ai le tulaga o le taifau i le taimi o se osofaʻiga o le tui o No-Shpa i le tulaga o inisiua i lalo o le palapala poʻo i totonu o le pepa.

O le mea moni, muamua e te manaʻomia le faia o feutagaiga a se fomaʻi, o le a ia taʻu atu ia te oe le tele o kesi e tatau ona faʻafeiloaia i le manu, e fuafua i le mamafa. O lē e ona, i le fale, o le a le mafai ona tuʻuina atu i le taifau se isi fesoasoani i le manava o le manava.

I soʻo se tulaga, o le a manaomia ai oe e valaʻau se fomaʻi i le fale pe alu i le falemaʻi vailaʻau, ia e teuina pea le numera o le fomai i luga o tiute i le taimi nei.

Faʻamatalaga ma togafitiga o pancreatitis i taifau

A maeʻa le fesoasoani muamua, faʻataunuʻuina atoa le suesuega o le manu i totonu o se falemaʻi vailaʻau. E manaʻomia e le taifau ni suʻega toto (mo suʻega o meaola ma suʻesuʻega) ma suʻega suʻega. O se suʻega ultrasound ma se x-ray o le afaina o le manava ua faatonuina.

O se faavae lelei mo le fuafuaina o le pancreatitis i se taifau o se vaega e sili ona le lelei i le hemoglobin ma le toto mumu mumu i le toto o le manu, ma le faateleina o le maualuga o leukocytes, o se faailo manino o le mumu i le tino.

E faʻatatau i suʻesuʻega na faia ma suʻesuʻega na maua, ua faatonuina e le fomai togafitiga. I le pancreatitis o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo tuʻuina atu i ai mea faʻalavelave lavelave. I tulaga ogaoga, o le meaola e afaina i le falemaʻi.

O le enzyme pancreatin o loʻo faʻaaoga lelei i le togafitiga o le pancreatitis canine, e aofia ai enzymes e matua aʻafia i le gaosia o pulu, gaʻo ma gaʻo.

O le meaola ua faʻataunuʻuina ai faʻasalalauga lautele, antispasmodics ma antiemetics. Afai e tatau ai, o vailaau e faʻamaonia mo le togafitiga o pancreatitis. E le masalomia, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

Toga Fafaga mo Pancreatitis

O le a le fafagaina o le taifau i le pancreatitis, o le a taʻuina atu e le fomai manu ia oe, e faʻavae i uiga patino o le ituaiga ma le malosi o le maʻi.
O le tele o taimi, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le manu maʻi mai le susu i le fafagaina masani.

O le aso muamua e mafai ona e tausia ai le manu i se meaʻai fiaai, o lenei mea o le a mafai ai e le tino ona malolo mai le faʻaogaina o gaioiga ma faʻalogo i le toe faʻaleleia.

O le maualuga o le fiber diet, lea ua faatonuina i meaola mo gastritis ma pancreatitis, ua faamaonia lelei lava ia. O lona uiga o le tausisia o le paleni paleni paleni, faʻateleina le faʻaitiitia o gaʻo ma meaʻai gaʻo ma faʻalauteleina ai mea o loʻo i totonu o le protein ma meaai fiber.

I le faagasologa o le toe faʻaleleia, e aoga tele i le maile ona tuʻuina atu aano o le aano vevela (susu o susu, piki, lapiti, meli mumu) e le o le gaʻo ma le kafir, fualaau faisua (kāloti, pika, zucini, broccoli), cereal cereals (buckwheat, rice).

O oloa e tatau ona kuka lelei pe uʻu, tipi i se mea e fai ai meaʻai (blender). O meaai e tatau ona mafanafana ma saunia fou.

E tatau ona e fafaga i vaega laiti, i le tele o taimi i le aso. O le tele o taumafa masani e mafai ona faʻaosoina ai le toe faʻafouina o se osofaʻiga o le pancreas. E talafeagai le mataʻituina o le nofoa ma faʻasolo le manu ma alu faatasi ma le fafagaina i fualaau.

Taua! O le meaʻai paleni mo le pancreatitis e taua tele! O le taumafataga o se auala talafeagai ma e aunoa ma le tausisia, o le a le sau le toe faʻaleleia!

Meaʻai vevela mo le maʻi pancreatic i se taifau

Pe a fesiligia pe mafai ona faʻaaoga meaai mamago mo pancreatitis i totonu o se taifau, tali mai tagata veteinarian - e mafai. Ae ui i lea, o le upu atonu e le o lona uiga ua faatagaina le taifau e 'ai i meaai taugofie na maua mai i le mea na tupu mai ai.

Mo meaola e muaʻi fuafua e faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo i ai se meaai faʻapitoa o mea taumafa faʻamaʻi. E i ai le maualalo o le gaʻo ma le fiber, faʻapea foʻi ma faʻamalosi faigofie. O loʻo aofia ai elemene omega e le faʻamalosi, e fesoasoani e faʻaitiitia le afaina o le tino mamai. O le ono toe faʻafoʻi pe a faʻaaogaina ia ituaiga meaai e toetoe lava a toesea.

O le fogafale a Royal Canin ua faamaonia o ia lava e sili ona lelei. O tagata tomai faapitoa o le Royal Canin ma tagata tausi fualaau taumafa latou te amanaʻia faafitauli uma e ono tutupu mai i le faʻaogaina o le soifua maloloina o taifau ma faʻapitoa i tomai faʻapitoa ma le alofa.

O se laina faʻapitoa o fafaga ua faʻavaeina mo taifau o loʻo iai faʻamaʻi pipisi. Veterinarians fautuaina Royal Canin O loʻo maualalo le gaʻo (o le masina muamua ina ua maeʻa le osofaia o pancreatitis) ma le Royal Canin Vet le tele o mea taumafa (masina lona lua ma masina mulimuli ane).

Puipuiga

Mo le puipuia o le pancreatitis i se taifau, o le pito sili ona taua o le lelei lea o meaai a lana taifau. Afai o le manu ua i ai se mea e tupu ai le faʻamaʻi o le maʻi, ona tatau ai lea i tagata e ona le tausia o se laulau taumafa faapitoa mo ia i le olaga atoa.

Mo faʻaululeleʻa uma e leʻi feagai ma le pancreatitis, o le a le o se mea e iloa ai o le puipuia o le maʻi e taua tele.

Manatua e sili atu ona lelei le puipuia o se faʻamaʻi nai lo le togafitia.

Fua mo le puipuia o pancreatitis i taifau:

  • aua le fafaga lau fagafao mai le laulau,
  • pe a filifilia meaai masani, na o mea e maualuga ma lelei le saunia o mea e talafeagai,
  • filifili saofaga ma mea taumafa mamago meaai,
  • aua le faʻafefiloi meaai mamago ma meaʻai masani,
  • Aua e te faʻatalale i fautuaga a veterinarians,
  • aʻoaʻo lau taifau ia aua nei 'ave ni meaʻai mai lima sese ma aua le' ave mai le eleele,
  • savali le manu i luga o se lalaga,
  • faatapulaa fesootaiga a le taifau ma manu felelei,
  • tui le manu i le taimi
  • masani ona faaaoga fualaau oona,
  • aua le mafaufau ia te oe lava.

O le pancreatitis e aʻafia i le vaega o faʻamaʻi faʻapitoa ma ei ai ni aʻafiaga ogaoga ma faʻafitauli. E na o le tumau ma le faʻamalositino, togafitiga talafeagai ma le mataʻituina pea o le manu, i le vaega a lē e ona, e mafai ona galue i mea ofoofogia.

O le tausisia o manaʻoga ma tulafono uma o le a faʻateleina ai le ola o le taifau i le umi e mafai ai. Tausia lau taifau ma ia manatua o matou lava e tali atu mo i latou na faʻamalosi.

Faailoga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻasolosolo ma le tele pancreatite i totonu o se taifau

O faʻamaoniga o pancreatitis e le o faʻaalia i taimi uma. E le o tagata taʻitasi e mafai ona latou iloa faailoga o le maʻi.

  1. O le manaʻo o lau manu o le faailoga muamua lea.
  2. Suiga a le Pet Appetite tatau ona mataala le tagata e ana. O le faʻaitiitia o le manava poʻo, i se tulaga lautele, le musu e 'ai, e mafai ona talanoa e uiga i le atinaʻe o pancreatitis. E maitauina foi e amata ona inu tele le manu.
  3. Ona o le faaitiitia o le manaʻo, ua avea le taifau ma mea e le aoga, leiloa le mamafa, ua vaivai o ia.
  4. Faʻamamaina le tiga. E iai le tiga o le taifau, e mafai ona iloa i le palpation ile vaega i le itu tauagavale o le pute. Pe a faʻavauvau, e ono popole le manu, tuʻu ma momotu mai ou lima.
  5. Vaʻa vili ma le manava. Ua maitauina le afaina malosi, ua amata e le taifau ona fesuiai ma manava mai se talaaga o le vaivai tele.
  • mago muralosa mago
  • fiva i totonu o se taifau e mafai ona matauina i taimi o faigata, faʻatasi ai ma se gasegase o le faʻamaʻi, o le vevela e tulaʻi mai, ae o se ala masani, o le vevela e tumau pea le masani,
  • faʻaoga faifaipea,
  • le natura o fesuiaiga fesuiaiga, i nisi o manu feʻai e mafai ona matua vevela, i isi, i le isi itu, latou te matuai suavai, ma toe faʻalauiloaina i le fausaga.

O le lelei o togafitiga e faʻalagolago i le lelei o le faʻamautinoaga o loʻo faia. I totonu o se meaola, e le pei o tagata, e faigata tele ona iloa se faʻamaʻi i se suʻega toto ma le maualuga o le kulukose i totonu. O le sili atu o le amylase ma le lipase i le toto o se tagata e faʻaalia ai le atinaʻe o pancreatitis. I se meaola e iai lenei faʻamaʻi, o faailoga e mafai ona masani.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i le suʻega o le toto, o le meaola e maua i le ultrasound scan, o se suʻega o le urine, o le biopsy, TIRT, o le x-ray o le gaʻo abdominal, ma, ioe, e faia e le fomaʻi muamua se faʻamaoniga e ala i le palpation.

E le talafeagai le faia o faʻamaumauga suʻesuʻe uma, o ai o latou e filifilia e le fomaʻi. E faʻavae i luga o mea na aoina, o le fesili o togafitiga o pancreatitis i se taifau ua filifilia.

Aua togafitiga lelei, i le amataga e tatau ona faʻamautuina le mafuaaga o lenei faʻamaʻi. A maeʻa le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o le mea e tupu, e mafai ona e alu i togafitiga. O veterinarians e masani lava ona faatonuina faʻamaʻi vailaau e oʻo lava i faʻamaʻi viral. Ina ia mafai ai e le pulelaa o le gland ona amata ona pasia le ala, o loʻo faʻatulagaina ai antispasmodics. Ua faʻatulagaina suʻesuʻega e faʻamalolo ai le tiga. Ae a leai se meaai lelei, e leai se mea e togafitia ai.

I le aso muamua o togafitiga, o le taifau masani lava tuu se meaai fiaai. E mafai ona tuʻuina atu le vai fagafaʻu i ni tapulaa faʻapulaʻa. Afai e le mulimulitaia lenei tulafono, o le mea lea o le a taʻitaʻia ai le manava o le manu, lea e mafua ai le isi vaega o enzymes.

O le saline e faia i se auala le lelei poʻo se mea faʻapitoa foi, e faia lea mea e aloese ai mai le faʻamaʻavaina o le tino o le taifau.

I totonu o le pancreatitis, e mafai e le fomai manu ona faatonu faʻamaʻi, antiemetics, ma fualaau faʻamaʻi-inflammatory i le meaola. Ma e mafai foi e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga faʻamalosi poʻo vailaau faʻamaʻi.

Afai o meaai a le taifau e aofia ai oloa masani, ona tatau lea ona faaitiitia le aoga o le carbohydrate. E le manaʻomia le faʻaaogaina atoa o meaʻai mai le taumafa, talu ai o loʻo aʻafia i latou ile faiga o le metabolism. O "lelei uma", o mea e aofia ai mea manogi, ulaula, gaʻo ma falai i le taimi o togafitiga e le aofia ai i le taumafataga. E taua le faaopoopo o vitamini i meaʻai. Afai e 'ai e lau fagafa meaai a dog, ona leai lea o ni faʻafitauli. I aso nei, o le tele o meaʻai gaosiga fagafao e gaosia ai meaʻai faʻatau a tagata taifau o loʻo i ai ni mea e 'ai fua.

E te le tau faia se mea faapitoa e puipuia ai le pancreatitis. E na o le tatau ona mataʻituina le meaʻai a le taifau, ae le o le tuʻuina atu o le mimita ma mea vevela, e tui ai le fagafao i le taimi. Afai e te mulimulitaʻia nei tulafono, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o lenei maʻi.

Nai lo e fafaga se taifau i le pancreatitis? O le taumafa a se taifau ma le pancreatitis e tatau ona faigofie ona fesuisuiai, e tatau ona lava mea e maua mai ma vitamini. Afai e aina e le taifau meaai mamago, ona tatau lea ona sui i ni mea faigofie faigofie. E faʻamalosia foʻi manaʻoga tau oloa pe'ā fafagaina le faʻi.

Fafaga le manu e tatau ona sili atu ona masani, ae i ni vaega laiti, e tatau ona faʻaaogaina mataupu faavae o meaʻai paleni. E tatau ona pulea le suavai, faʻafefe tele i totonu o le tino o se manu maʻi e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai.O le sili atu o meaai uma ma vai e mafai ona amataina ai le faʻamalolo o enzymes, ma o le mea lea, o le a oʻo atu ai i le ita o le membrane mucous o puipui o le manava.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le aofaʻi o le vai e tatau ona faʻaumatia e se mai maʻi. O le tele o le vai e faʻatatau tonu i le mamafa o lau manu.

Lisi o meaʻai mo le pancreatitis e fuafua i le mamafa o le taifau:

  • e oʻo atu i le 10 kilokalama - 1-2 tsp. i le itula
  • mai le 10 i le 20 kilokalama - 1-2. Art. l i le itula
  • mai le 20 i le 30 kg - 100-200 gr. i le itula
  • sili atu i le 30 kilokalama - 300 gr. i le itula.

Aʻo faʻaleleia le tulaga o le manu ma faʻamaʻi ile falemaʻi, o le tele o le vai i le taumafataga e faʻaleleia.

Faatasi ai ma le pancreatitis i se taifau, e tatau ona faaitiitia le kalori o mea taumafa. Ina ia mafai e le pancreas ona amata galue lelei, o se meaʻai e faigofie lava. Afai e te tilotilo i oloa, ona tatau ai lea ona fafagaina se meaai talafeagai:

  • keke mafolafola paʻepaʻe
  • i luga o le kalama kulimi
  • gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo e aunoa ma ni meainu ma ni mea faʻaopopo.

I le faagasologa o togafitiga, ao faaleleia atili le manuia o le fagafao, o meaʻai, e pei o le araisa po o le oatmeal, ua faaopoopo i le taumafataga.

I totonu o le pancreatitis, pe a maeʻa togafitiga ma faʻaleleia le manuia o le manu, pe a toe foʻi mai le pancreas i le masani, e mafai ona e sui i le masani masani, sei vagana ai, o le meaʻai, na mafua ai lenei maʻi. I na maile lea o loʻo i ai le maʻi masani o le maʻi, o le meaʻai e tumau pea le masani mo o latou olaga atoa.


  1. Zakharov, Yu. A. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 / Yu.A. Zakharov. - M .: Phoenix, 2013 .-- 192 itu.

  2. Okorokov A.N. Faʻamatalaga o faʻamaʻi o totoga i totonu. Fuaiupu 4. Faʻailogaina o faʻamaʻi o le toto, Fomaʻi - M., 2011. - 504 c.

  3. Efimov A.S., Bodnar P.N., Zelinsky B.A. Endocrinology, aoga Vishcha - M., 2014 .-- 328 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Vasega o le maʻi

I totonu o le pancreatitis, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e tele lava ina faʻaalia. O lenei maʻi e tupu, e pei o se tulafono, faafuasei. E le gata i lea, o suiga uma o lenei natura o le a mafai ona toe suia. Ae o le pancreatitis chronic e faʻaleleia lemu, ae o suiga i le tino pancreatic e matua malosi lava ma e matua faigata lava ona toe fesuiaʻi.

Faailoga o pancreatitis e masani ona o faatasi ma le faʻatoagaina o enzymes digestive o le pancreas. I le faagasologa o le faanununuina o ia lava, o enzymes malolosi e ulufale atu i le toto. O lenei fomu e mafai ona i ai le tele o faʻafitauli (mai le faʻavaeina o kiona i le teʻi ma sepsis).

Togafitiga o tamaiti

Togafitiga o le pancreatitis i taifau o se faʻalavelave faigata. O le mea taua e te manaʻomia e manatua ai lē e ona le taifau - e le mafai ona e taumafai e togafiti le fagafao. O le togafitiga Pancreatitis e masani lava o le tagata lava ia. E faʻatatau i le matua, tulaga o le taifau, laasaga o le atinaʻe ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

Faʻalagolago i le fomaʻi ma le faʻalavelave o le gasegase o le faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona amata ona togafitia le taifau i se togafitiga faʻapitoa poʻo se taotoga. O le a tatou talanoa atili e uiga i lenei mea mulimuli ane.

O le taumafa o laumei ma pancreatitis, i le mea muamua, e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le gaosia o enzymes. O meaai e tatau ona taulai i le faaitiitia o le gaioiga o maso o le manava ma le fatu. E manaʻomia ni meaai matelaina.

Muamua, e tatau ona e galue i le tatau lelei o le suavai o le vai e le tino. E tatau ona tuʻuina atu suavai i ni vaega, i ni vaega laiti. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le fuataga o le suavai i le manu i le laasaga o le vevela o le faʻamaʻi.

A maeʻa le faʻalauteleina o faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona faʻateleina le fua o le vai. E le gata i lea, e tatau i le meaola ona mulimuli i se taumafa e lagolagoina ai taumafa maualalo-kalori. Afai e le faatonuina oe e le fomaʻi meaai faʻapitoa, ona tatau lea ona i ai le malamalama mama i meaʻai masani. E masani lava ona fafagaina e se taifau le moa po o le siʻomaga e kukaina ma le araisa. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaoga sina kalu falaoa ma yogurt.

Mai le vitio "O faailoga muamua o pancreatitis i maile" o le ae aoaoina ai le tele o mea manaia.

E taua le maitauina i le chronic pancreatitis, ua faasee atu le taifau i se meaʻai i le olaga atoa. Le auala e filifili ai, e tatau i lau fomaʻi ona fautuaina oe. E tatau ona maitauina, o le sailia vave ole fesoasoani mai se fomaʻi, o le togafitiga o pancreatitis i taifau ua maeʻa manuia.

Ituaiga o Pancreatitis

E tusa ai ma le faʻavasegaga, o le mumū e mafai ona faʻalavelave pe faʻalologo. Peʻa ma le lua pancreatitis e faʻaalia foʻi. Pe a faʻamavae se faʻamaʻi, o le mea muamua lava e pei o le faʻamaʻi. Ma afai o lenei mea ua naʻo se faailoga o isi faʻamaʻi, o le maʻi ua tuʻuina atu i ai le igoa - lua. O le mea masani, o le pancreatitis lona lua e faʻaalia mai i le talaaga o lino feʻaveaʻi poʻo le mumū i le mea o loʻo i ai meaʻai.

Vitio "Pancreatitis i totonu o taifau"

I lenei vitio o le ae iloa atili ai e uiga i le vasega ma togafitiga o le maʻi.

Pancreatitis i le maile o se maʻi mumusu o le pancreas, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le okeni ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave. I le tulaga o lona le iloaina, o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli eseese e mafai ona oʻo atu i le oti o se fagafao e maualuga. O le mea lea, o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi i se amataga vave e taua tele i le toe faʻaleleia o le manu.

Ituaiga o Pancreatitis

Pancreatitis o le tulaga muamua ma le lua.

O le ituaiga autu e mafua mai i le le paleni po o le oona. O le sini autu o togafitiga i lenei mataupu o le toe faʻafoisia lea o le gaioiga o le pancreas. Afai e le amataina le faamai, ona mafai lea o se togafitiga e 100%.

O se ituaiga sili ona faigata e lua. E atiina ae o se taunuuga o le hepatitis, o le demodicosis, o le osofaia o le manava, o le manava o le manava, o le cirrhosis, ma le maʻi mama. E le mafai ona faʻamalolo le lua pancreatitis lua. Ole galuega a lē e ona e faʻamautinoaina le gaioiga masani o le tino mamai i le taimi o le soifuaga o meaola.

O le taimi mulimuli o le faʻamaʻi o le necrosis, lea e faʻaumatia ai siama o le gland ma ua mate le manu.

Fesoasoani Muamua

Afai o le taifau se osofaiga o pancreatitis, lea na fuafuaina e uiga lelei, ona tatau ai lea ona faʻamalieina lona tulaga i le saunia o fesoasoani faʻafuaseʻi. E tatau ona faʻamautinoa lona filemu ma aua le faʻalavelave e aunoa ma se mea tatau. O le mea autu o le tausiga i le vaega a lē e ona, lea e lagona e le fagafao.

I le taimi o le osofaiga, ua tupu le tiga o le taifau, o le mea lea e tatau ai ona tuʻuina atu ia te ia le papa No-shpa poʻo le tuiina o le fualaau faasaina. A maeʻa lenei, e tatau ona e faʻatalanoaina se fomai vailaau o le a ia fautuaina nisi togafitiga.

ma le tele o meaola manu latou te manatu faatauvaa i le ogaoga o se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, ma taumafai e togafitia i latou lava i le fale. O le faia o lenei mea e faʻasaina, aua o fualaau faasaina le filifilia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga ogaoga o se fagafao. Afai e te faʻaaogaina fuafuaga e faʻapipiʻiina e tagata e fai ai se taifau, o le a sili atu le leaga o le faafitauli, e oʻo lava i se mea oti e mafai. O togafitiga talafeagai e faʻataʻitaʻiina e se tagata tomai faapitoa.

I le vaega laititi o le faʻamaʻi, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina nei fualaau oona nei:

  • painkillers - o le tele o taimi e masani ona masani ai tamaiti matua,
  • antispasmodics e faʻaitiitia ai le mamafa i le auala o le gland - No-shpa, papaverine, Eufillin,
  • vailaʻau faʻasaina - Latran, ondansetron, Cerucal, Serena.

Afai ei ai se lamatiaga o se siama siama, ona faʻataʻitaʻiina lea o se vasega o vailaau faʻamaʻi - Penisillin poʻo le ampicillin.

O se nofoaga faapitoa i le togafitiga o le mumu o le pancreatic o meaai paleni. I se osofaiga ogaoga, o le taumafa e gata. O le filifiliga pito sili ona talafeagai o se meaʻai fiaai, lea e ofoina atu ai le dog i le vai.

A maeʻa le 1-2 aso, tuʻuina atu i le fagafaʻu se vaega itiiti o meaai gaosi. O le meaai e tatau ona aofia ai se aofaʻi maualalo ole gaʻo ma gaʻo. E faasaina le fafagaina o le manu i ni meaʻai manogi, manogi, ulaula ma falai.

Ia mautinoa ia vavaeese mea nei:

E tatau i le fomai manu ona filifili meaai lelei. O nisi taimi e tatau ona mulimulitaia se meaai malosi mo se taimi umi. Afai e fafagaina e le pule le fagafao na saunia muamua meaai, ona tatau ai lea ona faʻalautele le aofaiga o meaʻai suamalie, fuamoa mama, fuamoa paʻepaʻe, meaʻai aano ma iʻa i le taumafataga. MFaʻaaogā meaai fagogo.

Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi pe afai o se taifau ua maua i le pancreatitis o le a fesoasoani e faʻaumatia ai lenei maʻi matuia.

O le tele o faʻamaʻi o manu feʻai e tulaʻi mai ona o se mea le lelei ma taumafa. O masini mamafa digestible i ponaivi o ponaivi, mama mai le laulau a le matai, sauniuni meaai maualalo maualalo, le le pulea o le 'ai o mea taumafa i le maualalo o le gaioiga o le gaioiga e saofagā i le oona i le maile. O se taunuuga o le gaioiga o totoga o loʻo faʻalavelaveina e maua ai le faʻaleleia masani, lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga o peti.

Pisa i totonu o taifau

I totonu o le tino o le taifau, e fitu ona lauulu eseese, o le pancreas o se tasi lea o mea autu, e talafeagai lelei e saunia ai le meaola ma le malosi tele. O enzymes na maua e lona saofaga i le faʻapalapalaina o meaai. I le faiga o le endocrine, e faʻapipiʻiina ai le insulin, o le homone e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mo le metabolism tatau i sela ma masini.

Pancreatitis (lat.- Greek. Pancreat + itis) - faʻamalamua o tisipesa glandular, lea e aʻafia ai le faagasologa o le gaosiga o le sua o le pancreatic. O le gaioiga e le afaina e mafua ai le vavalalata o laina o le gland mo le gaosiga o enzymes e pipii ai meaai i totonu o le duodenum, o lo latou le lava o numera e afaina ai le tino o le gastrointestinal tract.

I le tulaga lea, o le faʻamaʻaloga o enzymes (enzymes e faʻavave le metabolism) o loʻo faia i totonu o le gland lava ia, o lo latou faʻaosoina ma le faʻatoaagaina e oʻo atu ai i le faʻaumatiaina o ona masini, faʻamalosi ai le faʻasaoina o le toxins ua avea ma toto, ma afaina ai isi gaʻo totonu.

E tusa ai ma le fua o le faatupulaia o faailoga o le mumū ma le umi o lona ala, ua vaevaeina le pancreatitis i le gasegase ma le gasegase

Faʻaitiitia le mumū o le pancreas i maile: faʻamaoniga, togafitiga

O le gasegase o le pancreatitis e tupu faafuasei, o le gaioiga o le mumusu i maile e mafai ona mafua ona o le le lelei o meaai, fafagaina o meaʻai gaʻo, inu o le tino na mafua ona o le aafia i vailaau ma vailaʻau, oona oona e ulu atu i le manava.

Faailoga muamua o pancreatitis i maile e talitutusa ma faʻafitauli masani o le vavae poʻo le mea oona, o le mea lea, ao latou faʻatuputeleina, o loʻo tupu mai se paʻu mataʻutia.

  • I le tiga, o le taifau e tafe lemu, sasa.
  • E le faʻaalia le fiafia i meaʻai, ae o le matapeʻapeʻa e tafe vai.
  • Faivavale masani ao lei amataina ma pe a maeʻa ona fafaga.
  • E mimiti le gutu mucous, o le faʻalalalaina e tupu.
  • Fefe.
  • O le mamafa o le paʻu o le paʻu e tupu.

Faʻailoga pancreatitis i se taifau: faʻamaoniga

O suiga masani i le fausaga o le tino, o le faʻaleagaina o le tino, ma faʻalavelave faifai pea o le tino o le pancreatitis e mafua ai foi ona foliga mai o le pancreatitis i maile.

O le pancreatitis le tumau mo se taimi umi e pasia e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafefe o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le taimi, o foliga vaaia o le faʻafefeteina o le afaina.

  • O le taifau ua le fiafia, o le tele o le taimi o loʻo taoto ai, ua alu ma le musuʻa e savali.
  • E ai sina mea itiiti, o nisi taimi e le paʻi i meaʻai, maua ai meaai.
  • Urination disorders, urinary incontinence.
  • O le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e mafai ona iloagofie, o le peleue e le manaia, o le gatete e aliali i vae.
  • O le faifai pea o le manava o suiga o le suiga.
  • O le leo o le manava e faigata, o le manava ua fuga mai le kesi.

Lapatai ma le gasegase pancreatitis: togafitiga

O le fomaʻi e faia se faʻamaonia saʻo. O se suʻega suʻesuʻe ole suʻega ma togafitiga o pancreatitis i 'anuʻi, faʻapipiʻi le vaega o le umbilical o le puʻu o le manava, e suʻe ai suʻesuʻega talafeagai (toto, urine, feces), faia le ultrasound ma le x-ray. O nisi taimi, e manaʻomia le gastroscopy ma le biopsy.

Isi togafitiga o pancreatitis i le fale e faia e tusa ai ma taunuuga o se suʻega atoa. O mafuaʻaga faʻaalia o le faʻamaʻi e faʻaalia ai pe faapefea ona togafitia le pancreas i se taifau.

I totonu o le pancreatitis ogaoga poʻo le faʻavavega o se foliga masani, o togafitiga laiti e faʻataʻitaʻiina i fualaau faʻasaina e faʻamamaʻa ai le tiga (Butorphanol, isi analgesics), faʻamalolo le vavao o le gland (No-shpa solutions, Eufillina), tuʻuina ni pepa (Cerucal, Ondansetron) e taofi ai le vomiting. O se manu faʻateʻaina ua tuʻuina atu i ai droppers ma le sodium chloride (saline) e toe faʻatumu ai le paleni vai masima. O vailaau uma e ave i vailaʻau na faʻamatala e le fomaʻi, e tusa lava ma faatonuga.

Togafitiga o le mumu o le pancreatic, ua maua e pei o se faʻalavelave, e tatau ona amata i le togafiti togafitiga o se faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o totoga i totonu, faʻaopoopoga o vailaʻau ua faʻasoloina ma inisiua ma fualaau faʻamaʻi.

E mafai e se taifau ona mate i le pancreatiti? Faʻamau i se tulaga patino o le togafitiga, o le faʻamaʻi e mafua ai le maʻi namu i le maile, o le faʻaleagaina o le faagasologa e maua i tulaga: o le leaga o le tino o le tino ma le vave o le oti. I totonu o le tino o le taifau, o le malosi ma vailaʻau faʻasolosolo ua faʻaleagaina, lea e oʻo atu ai i le oti.

Pancreatin mo taifau: mea lelei ma mea leaga

O le elemene aoga autu (Pancreatin) o le paʻu mai enzymes pancreatic e maua mai lafumanu. E tatau mo le vavaeina o gaʻo, gaʻo, gaʻo i totonu o le tootoo laiti. O fualaau i totonu o se lanu lanumoana, e tofu ma le 250 mg o le pancreatin mama, e aofia ai foʻi vaega fesoasoani.

E mafai ona ou avatu i laʻu dog pancreatin? O faatonuga mo le faʻaaoga e aofia ai:

O le numera o laulau e fuafua e tusa ai ma le polokalame: 25-50 mg o pancreatin e faatagaina i le 1 kilokalama o le mamafa o dog. Faʻaauau le faʻailoga i le taimi o le fafagaina, faʻaopoopo i meaai, 3-4 taimi i le aso. Mo puppies ma maile o meaola laiti, o se vailaau e tasi ua faatonuina e se fomaʻi.

Meaʻai: faʻafegasoloaiga, fafagaina e dog o meaʻai mo pancreatitis

Po o le a lava le ituaiga o pancreatitis, ua tofia le meaola:

Faamalologa anapogi 1-3 aso, ao fafagaina le taifau i itula uma i ni vaega laiti (1-2 tablespoons).

Faʻasolosolo malie le faʻavaeina o le vaega (5-6 taimi i le aso) i taimi masani (2-3 itula).

O feinu vevela e masani ai le dog ua suia i le faapitoa, togafitiga, vitamini faʻamalosia poʻo ni faʻaoga le tumau i se isi meaʻai.

I le fafagaina faanatura, e saunia ai le paluga e aunoa ma le susu, e avatu i ai meaola vela po o iʻa gaʻo, masini fuamoa lanumeamata, kāloti, sina siʻisi gaʻo.

Faʻaiʻuga, taunuuga, puipuiga

O faʻasalalauga nei e mafai: e afaina i le manava (peritonitis), o le atinaʻeina o le maʻisuka, vaivai o le fatu maso, le manava, manava le manava.

O le masaniga masani e mafai ona mafua ai le vevela o le maʻi ma tumau pea i le manu mo le ola. E i ai se faʻafitauli o le mucosa o le intestinal i faʻamaʻi eseese. O le a mafai ona tupu mai le ulcerative poo le tume (pseudocyst) i totonu o le flandular tissues o le pancreas, o le togafitiga o taotoga e manaʻomia e aveese ai vaega ua afaina o le gland.

Mo le puipuiga, e tatau ona mataʻituina le tulaga o meaʻai ma meaʻai paleni: meaʻai e sili ona lelei le gaʻo po o le faʻamalosi (povi ate, fatu), cereals mai fatu o loʻo i luga o le susu ma fualaau faisua, cheese cheese, eggs and other low-carb food. E tatau i le taifau ona maua ni vitamini talafeagai mo le soifua maloloina, tui puipui, ole numera ma le umi ole auala e tatau ona faateleina.E manaʻomia foʻi ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi o le fagafaʻi ina ia mafai ai ona vave iloa le toe foʻi.

Pancreatitis i Yorkshire Terriers: faʻamaoniga, togafitiga, fafaga

O nisi o ituaiga o maile mai le fanau mai ei ai le maualuga o le pancreatitis i le maualuga o le gataifale. I maile o le Yorkshire Terrier ituaiga, o le fua o le tino e faigofie ona faʻalavelaveina, o le solia o le taumafa filifilia na mafua ai le mumu o le pancreas i le 4-5 tausaga le matua.

Meaʻai maualuga-calorie, mamafa tele, faʻaleagaina o meaʻai afifiina, o se fesuiaiga e le mafaufauina mai le tasi ituaiga o fafagaina i se isi, fualaau faasaina ma mea taumafa taumafa taʻitaʻia i le tino pancreatitis i Ioka .

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi o: o se suiga tele i amioga, e aunoa ma le fesuisuiai pe a uma ona fafagaina, faʻapupulaina le molting faʻafuaseʻi ona amata, suiga faifaipea i gaioiga o le manava mai le manava o le maʻi.

O suʻesuʻega o loʻo faia i totonu o se falemaʻi vailaʻau, lea latou te faia ai suʻesuʻega faʻamaʻi ma mea faʻapitoa (feces, toto, urine), x-ray ma suʻega o ultrasound.

O togafitiga togafitiga e amata ile injections e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ma fuamini e lagolago ai le tino, tuʻuina atu pepa faʻamaonia (i totonu o le atigi), isi vailaau talafeagai, ma o se vaega o mea taumafa ma meainu ua faatonuina.

I le vaitaimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona mulimulitaʻi faatonuga a le fomaʻi, aemaise lava i le fafagaina o tulafono: ina ia faʻamavaeina aano o manu ma meaʻai, e faʻasaina le fafagaina o meaʻai fefiloi, meaʻai faʻapitoa mo terriers Yorkshire, e aofia ai ma vailaʻau, e tatau ona faʻaaogaina.

Le tupuga o le faʻamaʻi i pepe

O le faʻavaeina o le faʻamaʻi i pepe e mafai ona tuʻuina atu i luga o le laina tuʻufaʻatasia mai matua matutua oe na maua le hepatitis. E maua le pancreatitis i tamaʻi pepe (e sili atu i le 6 masina) pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi poʻo se vailaʻau faʻamaʻi lea na aʻafia ai le gaioiga o totoga o totonu.

O le tino o le pancreatitis e mafai ona mafua mai i le le faʻasalaina ma le le pulea lelei o le fafagaina o le taifau - afai o le mamafa, latou te ono afaina i le maʻi. E le mafai ona e tuʻuina atu meaʻai e saunia mo ulugalii matutua, e faigata ona faʻasolo i lalo a latou meaʻai, mativa i vitamin manaomia.

I uluai faailoga o pepe e le lelei (vomiting, maʻi manava, fiva) e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O suʻesuʻega faʻapitoa, suʻega (toto, urine, feces), faʻamalosi o le a mafai ai ona faia se faʻamaonia saʻo, tuʻuina atu muamua le fesoasoani i faʻamaʻi, antidiarrheal drugs, ma faʻamaonia le togafiti togafiti talafeagai.

O le tino vaivai o le tamai taifau e faigata ona faapalepale i le tino o pancreatitis, o le avanoa o le fesuiaiga i se foliga masani o maualuga tele. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i fautuaga uma o le taimi o le faʻaleleia: mataituina le fafagaina o taumafataga, faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa ma oloa mo puppies, faia uma tui puipui, avatu vitamini ma minerale e tatau ai mo le tuputupu ae .

Faʻalogo, na o le aso!

E le gata i le afaina o le pancreatic e le gata i tagata, ae faapena foi i manu, aemaise lava o taifau. O lenei faʻamaʻi i togafitiga faʻatoʻaga e taʻua o le pancreatitis i maile.

O le maʻi atonu o le iʻuga o se isi maʻi pe atiaʻe ese. E tusa lava pe togafitia togafitiga, o nisi taimi e le afaina ai taunuuga, ma afai e le amanaia le pancreatiti, pe a mavae le tiga tiga o le pusi, ona tupu ai lea o se mea leaga.

Faailoga ma faailoga o pancreatitis i maile

Faailoga o pancreatitis i maile e mafai ona manino pe natia, o le mea lea e le iloa ai le maʻi i nisi o taimi. Faailoga o pancreatitis i taifau:

  • faʻalauteleina i le lotoifale ma le vevela lautele, o le fiva tele e amata i le taimi ogaoga o le maʻi,
  • e itiiti le 'ai a le taifau pe leai foi,
  • o le fagafao e amata ona inuina le tele o vai ma e masani ona mumu,
  • mucous susu i le gutu,
  • o le natura o le nofoa e sui: e mafai ona suavai pe sili atu foi faigata,
  • e matua tiga tele le pancreas mumū, pe a osofaʻi i pusa po o le itu tauagavale, e masani lava ona popole le taifau, vevela pe faʻailoga,
  • vili
  • vaivai, leiloa o le mamafa,
  • fufulu.

Faʻamatalaga o pancreatitis i taifau

O le faʻamautinoaga saʻo e faia i totonu o le falemaʻi vailaʻau. I le taimi muamua, o le tagata tomai faapitoa e suʻe le meaola. Ona ia tusia lea o se mea na tuʻuina atu i le fale suesue mo suʻega o toto ma urine o le taifau.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, faʻapupula le ESR, o le mea e maua i le kulukose ma le amylase e faʻapupula. O nisi taimi e maua ai le maʻi e aunoa ma le suia o le tuufaatasiga o le toto. Ona oʻo mai ai lea o metotia faʻataʻitaʻiga i le fesoasoani a le fomaʻi: palpation, ultrasound, biopsy, x-ray o le vevela o le manava, gastroscopy.

I le vaivai ma le matutua o taifau, o le pancreatitis e masani ona matauina. O ona faailoga e le o taʻua, e mafai ona aveina le manu mo le suʻega i totonu o se falemaʻi vailaʻau. Ae afai e tupu mai le mumcreatite mumua, e sili atu le valaʻau i se fomaʻi i le fale ina ia aua le faʻasalaina le fagafao ma taugata ma faʻatali i laina.

Fofo faʻapitoa

Togafitiga i le fale e sau i le faasaʻoina o meaʻai ma le faʻaogaina o le vai. O le masani masani ona faʻatau meaʻai ua suia i se mea faapitoa mai laina o fualaau faʻasoifua. Afai e 'ai saʻo le taifau, o le a faʻalauiloaina se meaai malosi. I le taimi faigata, e fesoasoani le matelaina o le fiaai, pe a na o le vai e ofoina atu i le manu mafatia. O le matelaina e tumau i le 1-2 aso ma taofi pe a maeʻa ona faʻaleleia se faʻaleleia.

E tatau ona tuʻuina vai i ni vaega laiti, ae o itula uma lava. O falaʻo e tusa ma le 10 kilokalama ua tuʻuina atu 1-2 teaseti o le vai mama i le itula, e silia ma le 10 kg - 1-2 sipuni, 20-30 kg - 100-200 g o le vai.

O mea taumafa e tatau ona faʻaititia, mālū ma faigofie faʻafefe, ina ia le faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o enzymes pancreatic i totonu o le manava. I aso popoʻi o le maʻi, e mafai ona e ofoina atu ni vaega laiti o le aano paʻepaʻe vevela, kuka kulimi ma faleisi. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le taifau, faʻaopopo le oatmeal poʻo le sukalala kuka kuka i le vai inu. I le pancreatitis masani, e tumau pea le taifau i se meaai mo le olaga.

Lena saunia

Togafitiga o pancreatitis i maile ma fualaau faasaina e fuafua i le taofi o le tiga, faaitiitia le fulafula o le pancreas ma le ala, ma le aveeseina o siama ma siama.

Fomaʻi mo pancreatitis:

  1. Saline e matua le fiafia lava i le faʻamalolo.
  2. Vaʻaia - Tserukal, Ondansetron.
  3. Painkillers - Butorphanol, Ketofen.
  4. Antispasmodics - No-shpa, Eufillin.
  5. Aneti-inflammatory - Famotidine, Orthanol, Omeprazole.
  6. Antibiotics - Ampicillin, Penicillin.
  7. Talatini

I tulaga ogaoga, pe a amata ona mate le tino o le tino, e manaomia le togafitiga o taotoga e aveese ai le mai suka ma le fofo.

O le a le mea e le mafai ona faia pe afai o le maile o le pancreatitis

I le taimi ma pe a uma le gasegase, ua vaivai le tino o le taifau, o le mea lea o nisi meaʻai e le talafeagai mo le fagafao. E faʻatagaina le tuʻuina atu i le taimi nei le suamalie, salimalie, ulaula, sausage, falaoa, suamalie, greens, kapisi, sorrel, sana. Auaunaga e tatau ona laʻititi ma tautua i le 2-3 itula.

E le mafai ona e tuʻuina atu i le taifau le tele o vai, o lenei mea e oʻo atu i le manava ma faʻamalosia ai le faʻasaʻoina o enzymes pancreatic. Suavai ma meaai e tatau ona mafanafana, ae e le malulu pe vevela.

O osofaiga o le tino pancreatitis e le mafai ona togafitia i latou lava. I nei tulaga, e manaʻomia se valaau faanatinati i se fomaʻi.

O le a le umi o le a ola ai le fagafao?

Afai e te aʻafia i soʻo se faʻamaoniga o taimi masani poʻo pancreatiti, e tatau ona e sailia le fesoasoani mai se fomaʻi. O le le amanaiaina o le maʻi, filifiliga le talafeagai o fualaau faasaina, togafitiga tuai i le falemai e mautinoa lava e tau atu i le oti o le taifau.

A maeʻa se faʻamaʻi ma se meaai lelei, e mafai e le taifau ona ola mo se taimi umi. O faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻalavelave ogaoga, e pei o le maʻisuka poʻo le faʻaleagaina o le maʻisuka, e mafai ona faapuupuu lona olaga.

Mafuaaga o, faailoga o pancreatitis

O le pancreas e maua ai enzymes e talepe ai meaai i ni vaega e faigofie mo le faʻaaogā ile toto. E masani lava, o nei enzymes ua faʻaaogaina, ma oʻo atu i totonu o le paʻu o le intestinal, ae o faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le mea moni o lenei faagasologa e amata i le gland.

O ia mea o le eletene e mafua ai le faʻaogaina o le toxins i totonu o le toto, ma e mafua ai ona faaleagaina le galuega a le tino atoa o le taifau.

E lua ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi - laasaga muamua ma le lua. O le mafuaaga o le pancreatitis muamua o le mea sese lea mo le fagafao.

O le tele o meaʻai gaʻo, fafagaina o meaʻai ulaula poʻo suauu - e oʻo atu ai i le tele o le gland, lea e faʻaleagaina le faagasologa atoa. E le gata i lea, o gaioiga faʻapitoa i totonu o le tino e mafai ona faʻaosoina ai meaai poʻo vailaʻau faʻamaʻi (faatasi ai ma fualaau faasaina, vailaʻau, vailaau oona, ma isi).

Maualalo le pancreatitis e tupu ona o se taunuuga o le atinaʻeina o le tele o faamai:

  • faʻamaʻi o le tino o le manava (gallstone maʻi, ulia, hepatitis poʻo le cirrhosis),
  • anufe,
  • mala
  • afaina o le tino (maʻi o le maʻisuka),
  • vailaʻau vailaʻau (enteritis, mala).

O le afaina o le pancreas i maile ua faaalia i le mamafa o le tino, e tupu i se suiga matuia i meaʻai, ma e mafai ona tupu pe a uma le taotoga. O se matafaioi tāua i le vavalalata i le faʻamaʻi o loʻo faia e le vaega faʻavae.

Faailoga ma togafitiga o le maʻi e faalagolago i le ituaiga pancreatitis. O le pancreatitis o aso e mafai ona avea ma soymptomatic, o lea e le mafai ai e le tagata o le taifau ona vave masalomia se togafitiga.

I le masaniga masani o le maʻi, o le faagesegese le faʻaleagaina o le pachyyma o le gland, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o hormones ma enzymes. O le mea sili lea ona lamatia - o le le atoatoa o le maʻi pipisi, e le mafai ona toe faʻaleleia.

O le autu faailoga o le pancreatitis masani:

  • leai se manaʻo
  • leo maso o le manava,
  • vulu pe a uma ona 'ai
  • paleni mamafa
  • le fiafia, le lava le malosi,
  • sasaa, leai se susulu o le ofutele.

O faʻamaoniga pito i luga o pancreatitis i taifau e manaʻomia ai le asiasi atu i le fomaʻi.

O le tagata tomai faapitoa o le a taitaia se faasologa o suʻega ma le aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi e maua ai se faʻamautinoaga saʻo ma togafitiga talafeagai.

O le tino pancreatitis i totonu o se taifau e faʻaalia i ni faʻaaliga manino, o se maʻi ogaoga ma matautia, lea, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e oʻo atu ai i le oti.

Faailoga o le tino pancreatitis:

  • malosi le malosi faateleina, paʻi i le manava e le lelei mo se manu maʻi,
  • fesuisuiai soo, teena o meaai (atoa pe leai). O lenei mea e mafua ai le leai o se amio ma le leai o
  • naunau i mea o loʻo tutupu faʻataʻaliʻoliʻo le taifau,
  • puupuu le mānava, faʻalauteleina aʻa, fiva,
  • faʻamatalaga faʻamaonia i luga o le mucous membranes o le gutu e mafai,
  • togafitiga o le gasegase o le intestinal, e masani ona faʻafefe le manava,
  • le mautonu o le paleni vai-masima, o se taunuuga o le vomiting ma le manava.

O le gasegase o le pancreatitis e matautia ma se tulaga ogaoga, lea e vave ona tupu ai faafitauli, o le sili atu ona ogaoga o le maʻi o le necrosis i taifau. O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo faʻafuaseʻi, pe a oʻo i le oti.

Isi faailoga

Isi faʻamaoniga o dogcreatitis dog:

  • O le mucous membrane i totonu o le pupuʻu o le waha e mamae.
  • I totonu o le pancreatitis, o le a oʻo mai le vevela o le tino o le dog. I taimi masani e na o le sefulu-sefulu o le tikeri, e le mafai ona iloa. O le vevela e na o le vaitaimi o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e faamaumauina.
  • Urination e masani ona fai.
  • O le aofai o kulukose i le toto e faateleina, ma o le suka e aliali mai i le mimi. O se faailoga lenei o le maʻisuka. Afai e te suʻeina le toto ma le mimi, ona faʻasolosolo lea i le pancreatitis, o le faateleina o le amylase ua faamaumauina.
  • E faʻapupula le ESR (e sili atu lona maualuga nai lo masani i soʻo se gaioiga mimilo i le tino).
  • E foliga mai foi o suiga. I nisi tulaga, e avea i latou ma vai, pei o se suauu. I isi, i se isi itu, latou te matua le mautonu.

Togafitiga o se taifau ma pancreatitis

E faapefea ona togafiti pancreatitis i se taifau? Mo le togafitiga e tuʻuina atu ai se taunuuga, o le mea muamua lava e tatau ona e sailia ma faʻaaogaina le mafuaaga. Seiloga e tatau ona amata togafitiga. O le tele o taimi, o vailaʻau e faʻamaonia (e oʻo lava i faʻamaʻi vailaʻau, e le aofia ai se faʻamaʻi lona lua), antispasmodics (ina ia sili atu ona faigofie le faʻamalosi o le gland), faʻataʻitaʻiga (faʻaitiitia le tiga). I soo se tulaga, e le mafai ona ausia se taunuuga lelei e aunoa ma ni meaʻai talafeagai.

Pancreatitis i se taifau - togafitiga togafitiga

  1. I le aso muamua, e tatau ona tuʻuina lau fagafaʻai i se meaʻai fiaai. E mafai ona e tuʻuina atu le suavai ona maua ai lea i ni mea laiti. Ae e mafai ona e inu soo, e pei ona faʻaalia i le laulau. A le o lea, o le lalata atu o le manava ma le isi vaega o enzymes mo le taifau ua saunia.
  2. Ina ia aloese mai le faʻamaligiina, o fomaʻi e aʻafia le saline i totonu o le paʻu ma lalo o le paʻu. Ae o lenei faiga e naʻo le faʻailogaina o le meaola.
  3. Afai o le gasegase o le faamai e tele, o le fomaʻi, e pei ona ia matauina, e filifili i luga o le fualaau o fualaau faasaina: antiemetic, painkillers, anti-inflammatory.
  4. Togafitiga ma vailaau faʻamaʻi ma mea faʻapitoa e mafai foi e tusa ai ma le filifiliga a le fomaʻi.

Afai e te fafagaina lau fagafaʻai i meaʻai masani, ia faʻaititia le meaʻai. E le mafai ona faʻamaʻaʻaina atoa, ae o soʻo se oloa e taua tele mo le gataifale. Ioe, falai, ulaula, ma mea manogi ma isi "faasaʻo" faasaina e faasaina. E manaʻomia foi togafitiga o vailaʻau. Afai o le mumusu e taumafa meaai faʻalauiloa, ona faigofie tele lea o mea uma. Meaʻai faʻanatura faʻapitoa, faatasi ai ma faafitauli faʻafefete.

Meaʻai paleni mo le pancreatitis

O meaai a le taifau mo pancreatitis e aofia ai se fuataga o fua faatatau e faʻaitiitia ai le gaosia o enzymes. O le meaʻai ua suia e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, ma e tatau foi ona faigofie ona faʻafefe.

O meaai anufe mo le panicreatiti ua suia i meaʻai, e sili atu ona talafeagai mo se maile maʻi i le uiga o le faʻamalosi. Afai o le meaʻai e masani, ona faʻapipiʻiina lea o manaʻoga mo oloa.

E masani ona fafagaina tagata maʻi, ae o sina mea itiiti lava. E i ai lava se taimi mo se ituaiga mataupu - meaʻai paleni. E tatau ona manatuaina o le vai e le tatau ona tuuina atu i ni aofaiga tele. E fesoasoani foʻi le suavai e faʻalautele ai le manava, e pei o meaai. O lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai le pancreas, ma o le a lafoina ai se isi vaega o enzymes, lea e vave amata ona paʻu i puipui o le manava.

E tatau ona fafaga le manu i soo se tulaga, o lea na fuafua ai e fomai le aofaiga o le vai e le afaina ai le taifau. I le laulau, e pei o lenei:

  • e oo atu i le 10 kilokalama - 1-2 teaspoons i le itula,
  • 10-20 kg - 1-2 punetini i le itula.
  • 20-30 kg - 100-200 grams i le itula,
  • sili atu ma le 30 - 300 glama i le itula.

O le maualuga o le vai e faateleina pe a faʻaleleia faʻamaumauga o falemaʻi.

O se tasi o mataupu taua o se taifau meaai i pancreatitis o le faaitiitia o le kalori o meaʻai. Afai e te ave oloa e fai ma faavae, ona mafai lea ona:

  • meaʻai mafolafola paʻe,
  • i luga o le kalama kulimi
  • curd e aunoa ma ni meainu ma isi mea faaopoopo.

A maeʻa ona lagona e le fagaga le lelei i le taimi o le togafitiga, e mafai ona faaopoopoina le araisa poo le oatmeal i le meaai.

Afai o le maile o le tino pancreatitis o le ituaiga muamua, ona maeʻa lea ona aveese faʻamalologa ma togafitiga i meaai paleni, e mafai ona e toe foi i meaai masani mo le taifau, seivagana, o le mea moni, o le mafuaʻaga lea o le maʻi. I le mea e tupu ai se faʻasologa tumau o le maʻi, o le taumafa mo 'anuʻa ma pancreatitis o le a tumau i le lisi e faʻavavau.

E i ai pea fesili? E mafai ona e fai atu ia i latou i le fomaʻi o la tatou 'upega tafailagi i le pusa o faʻamatalaga i lalo, lea o le a tali atu ia i latou i se taimi vave e mafai ai.

Toga Pancreatitis Treatment

O le galuega muamua a tagata e ona le manu vaivai o le asiasi lea i se tagata poto faapitoao ai e mafai ona suʻeina le fagafao ma faʻavae se suʻesuʻega muamua.I tulaga ogaoga, o togafitiga e amata ile taimi nei, talu ai e le mafai e le manu ona ola i taunuuga.

Mo le suʻesuʻega, o le tagata poto faapitoa na te taitaia se faasologa o suʻega ma auiliiliga o le a fesoasoani e iloa ai le mafuaaga o le maʻi, ma o le a faʻaumatia foi le tele o faʻamaʻi ma se ata foliga tutusa.

O togafitiga faʻapitoa mo taifau e faia i ni eseesega nai lo faʻamaʻi tutusa i tagata. Afai ei ai i le tagata se maualuga maualuga o enzymes i totonu o le toto, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faaletonu o le pancreatic.

I le maile, ma le pancreatitis, o lipase ma amylase e ono masani.

Afai e faʻaititia le amylase o le pancreatic - o le tele o taimi e faʻaalia ai le faʻataʻi o le hepatitis ogaoga, pe mafai foi ona faʻaalia le faaleagaina i le pancreas, lea e tupu ai le le atoatoa o le enzyme. O le mea lea e mafai e le fomai manu ona faia ia suʻesuʻega:

  • suʻega toto ma urine,
  • suesuega ma le palpation,
  • TIRT suega (suepsin immunoreactivity test),
  • radiography i totonu o le manava,
  • faʻamatalaga
  • ultrasonography,
  • biopsy.

Faʻalagolago i le mamafa o le tulaga o le taifau, ua fuafuaina e le fomaʻi le manaʻoga mo se auiliiliga faapitoa, o togafitiga ua faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le iuga o le suʻega.

E leai se togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis, o lona uiga o le togafitiga e faʻamoemoe e faʻamamā ai faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le tulaga o le fagafao, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻafitauli eseese. O se taumafataga maloloina e faʻasaʻo ai le atuatuvale mai le pancreas ma mafai ai e le tino ona suʻeina le mumu.

Faʻafefea ona togafitia pancreatitis i se taifau - o le a taʻuina atu ia te oe e fomai vailaau. Le tele o taimi togafitiga e aofia ai sini faapena:

  1. Faʻasalalauga o le paleni vai ma le masima e ala i le faʻaogaina o le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa.
  2. Aveesea o le tiga (faʻaaogaina o le faʻasolosolo faʻasolosolo poo le tosolo).
  3. Faʻaitiitia le taua o le suasusu manogi ma fualaau faʻasaina (proton pump blockers ma histamine).
  4. Fualaau e aveesea ai le vomiting (Serena, Tserukal).
  5. Vailaʻau mo le puipuia o maʻi totoʻa (Heparin poʻo le plasma toto).
  6. Vailaʻau e faʻavasega le maualuga o le suka.
  7. Puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Afai togafitiga togafitiga e le faʻaleleia ai le tulaga o le manu, o loʻo i ai faʻamaoniga o le peritonitis poʻo le masalosaloga o isi faʻalavelave matuia - o le fomaʻi e filifili i le taotoga i le gaʻo o le meaola.

Faʻafitauli o Pancreatitis i Dogs

Faatasi ai ma le le mautonu o togafitiga o pancreatitis, o le tele o faafitauli o le faamai e mafai ona tupu e lamatia ai le ola o le meaola. O se faʻalavelave ogaoga o pancreatitis o faʻafitauli faʻapitoa:

  • gaioiga o le inflammatory i gaioiga o le manava (ate, fatugaʻo, alalaupapa),
  • peritonitis
  • solia o le manava (edema, embolism),
  • loto vaivai
  • necrosis o le fland tissue
  • suppurations, kesi, fulafula.

O le tele o taimi, faʻaaogaina osofaʻiga e faʻaaogaina ai poloka i maa talo, necrosis, sooga poʻo le uila. O le galuega a le fomai tipitipi o le faʻasolosolo lea o vaega ua faaleagaina o le gland (cysts, necrosis). O ia faʻafitauli e maua i le faʻaaogaina o le ultrasound.

E seasea ona maua e tagata atamamai le suʻesuʻeina sepsis o se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, lea e faʻaogaina ai le faʻaleagaina o le tino, ona o loʻo i ai se faʻamalogaina i totonu o le toto o mea oona ma faʻalavelave pipisi.

E faapena foi o se faʻafitauli matuia o le maʻi e mafai ona taʻua o le maʻisuka i totonu o se taifau, talu ai o le le lelei o le pancreas e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻaleagaga, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea e leoleo.

O le mumusu o le pancreas e le tupu i taimi uma ma ni mea iloga, e tatau i tagata e ona le manu ona mataʻituina ma le totoa ia suiga i le tulaga o le manu. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faʻamaonia vave se faʻamaʻi matautia ma amata togafitiga talafeagai.

O le foliga masani o pancreatitis e manaʻomia ai se ola a se taifau i le olaga atoa ma le mafaufau mai tagata e ona. Mo le fafagaina, e tatau ona faʻaaogaina na o ni mea faigofie faʻaogaina ma e le faʻafefeina le taifau i le "goodies" mai le laulau a le matai. O le tele o taimi, o se faʻaaliga o le alofa na o le faʻaleagaina ai o le soifua maloloina o le fagafao.

Tuua Lau Faamatalaga