Faʻafefea ona tuʻuina atu fesoasoani muamua mo pancreatiti?

O le mumusu o le pancreas e masani lava o se faʻamaʻi faʻavaivai o loʻo i ai se faʻaauau pea ona fai. I le taimi nei, o le pancreatitis o se faʻamaʻi telefactorial: o le tele o mafuaʻaga e tau atu i lona atinaʻe, e aofia ai mausa leaga, ava malosi, le lelei o meaʻai, ma isi mea. O le tasi auala poʻo le isi, pe a tupu, o le pancreatitis o le a le faʻamalolo atoatoa. I le toatele o tagata gasegase oe ua afaina le pancreas, o le faʻaleagaina o le maʻi e tupu i le lumanaʻi.

O se tulaga fou fou e tupu ona o mea sese i le taumafa poʻo se olaga le saʻo. E le faigata le masalomia se isi osofaiga, ua lava le iloa o faailoga autu ma talanoa i se fomai i le taimi mo se fesoasoani.

Aisea ua i ai se osofaiga o pancreatitis

O se osofaiga o le pancreatitis e tupu pe a le lelei le gasegase i tulaga o le faateleina o galuega faatino. I lalo o nei tuutuuga, ua faia ai tuutuuga mo le faasaʻolotoina o se numera tele o enzymes digestive, lea e mafua ai le toe faʻafouina o le mumū i le tino.

O mafuaʻaga o le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani o:

  1. Meaʻai le lelei ('ai le tele o meaʻai gaʻo, faʻafefeteina, taumafa meaʻai, falai, masima, ulaula).
  2. Inuina o le ava.
  3. Fuʻa.
  4. Vailaʻau le pulea.
  5. Auai i se faʻamaʻi lona lua.
  6. O faʻamaʻi pipisi vaʻavaʻai o le faʻaogaina o meaʻai (ate, gall ves, stomach).
  7. Toto

Taua! O mafuaʻaga sili ona taatele o le faoa faamalosi o ni meaʻai sese (meaʻai, piʻoina, ulaula) ma le ava malosi.

Paʻu maʻi

E amata le vevela i le malosi o le tosoina o le tiga i le sao o le hypochondrium ma le epigastrium, e le masani ona masani i le manava. Paʻu syndrome e tupu i le 2-3 itula pe a uma ona 'ai le meaʻai, meaʻai, falai ma isi mea "leaga" poʻo le inu ava. Paʻu e paʻu i le pito i lalo, tauau taumatau taumatau, ma masani ona i ai se uiga fusi. O le tiga o le faʻataʻitaʻiga eo mai faatasi ma vaivaiga, taoto ma vomia.

Taua! Vomiting with inflammation of pancreas e le aumaia ai le toomaga, pe a maeʻa ona faʻaauau pea le faʻamaʻi o le tiga pe oʻo foʻi i le faʻateleina. O le leai o se toomaga pe a uma le vomiting o se uiga mataʻutia lea o le gasegase o le pancreatitis.

I le faʻaitiitia o le tiga, o le tagata maʻi na teʻaina se tulaga faʻamalosia: o le tagata maʻi o loʻo taoto i ona tafatafa ma ona vae na aumai i lona manava pe nofo, faʻapipii i luma, nofo i luga o ona tulivae.

E taua le manatuaina o lena mea ma se osofaiga masani o le tiga latou te tosoina i le natura, e mafai e tagata gasegase ona faigofie ona onosaia tiga. Afai o le tiga e le mafai ona faʻafitia, e le mafai e se tagata maʻi ona maua se tulaga lelei, leai se mea - o loʻo faʻaalia ai le faʻafanoga o le pancreas ma le faaopoopoina o le peritonitis. O lea tagata maʻi e tatau ona vave faʻamaʻi ile falemaʻi mo faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Luga o le vevela

O le maualuga o le vevela o le tino o se isi lea faailoga o se osofaiga o pancreatitis. I se tulaga faigata, e le sili atu le maualuga o le vevela nai lo le 37.5-38С, faatasi ai ma sina paʻu ma vaivaiga i le tino. Faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻalavelave pipisi, o le tagata maʻi o loʻo i le fiva, e le mafai ona alu ese mai le moega, aʻo le galuega o le manava mai fafo (ogaoga le mānava) ma le toto (tachycardia, masalomia) e faʻalavelaveina.

Faailoga o le inupia

Faatasi ai ma osofaiga o pancreatitis, o le tele o mea e faaleagaina ai le tino ma le cymone inflammatory ua tuusaʻo atu i totonu o le toto, lea e mafua ai le atinaʻeina o faailoga o le inu malosi. I le faaopoopo i le vevela, o faʻaaliga o le iniseti syndrome o:

  • Lē vaivai, le mautonu, le mautonu. Paʻa i musele ma sooga, vaivai.
  • Faʻaititia le paʻu o le paʻu, le mago ma le pallor o le paʻu.
  • Paʻu mamafa.
  • Vaʻaia (faʻaitiitia le maualuga o le toto).
  • Faʻaitiitia le manaʻo.

Faʻamatalaga o se osofaʻiga o pancreatitis

Faʻamatalaga o le tulaga o le tulaga o loʻo faia ile falemaʻi. A maeʻa ona fesiligia ma aoina se mea fai, ona tuʻuina atu lea o le suʻega suʻega suʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa.

I se osofaiga mataʻutia, o le tele o le amylase enzyme ua tuʻuina atu i le toto, lea e faʻaalia ai le leaga tele o le parenchyma pancreatic. E le gata i lea, i le suʻesuʻeina o le toto o le enzymes o le ate (Asat, AlAT, alkaline phosphatase), le faateleina o le bilirubin. O se suʻesuʻega ultrasound i le taimi o le vevela o le pancreatitis e faʻaalia ai le faateleina o le tele o le pancreas, lona fula ma le edema.

Fesoasoani Muamua ma le Togafitiga

Fesoasoani Muamua mo se osofaiga ogaoga ua i ai i le fale, togafitiga faʻapitoa faʻafomaʻi ma togafitiga mulimuli ane o loʻo faia ile falemaʻi pe a maeʻa le falemai ile maʻi.

Taua! O le togafitiga a le tagata lava ia i le fale e le talafeagai ma e oʻo lava i le matautia. Muamua e tatau ona e mautinoa o le siama e saʻo ma e na o le togafitiga e togafitia.

Fesoasoani muamua i le fale, e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻaleleia le tafe o le talo ma le vai inu i totonu o le paʻu o le intestinal. Mo lenei mea, o se tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona i ai i taimi uma ia fualaau oona i totonu o le pusa vailaʻau:

  • Antispasmodics (No-shpa, papaverine, drotaverinum). Antispasmodics e faʻavaivaia ai le muso mafiafia o le vaʻaia, lea e faʻaleleia ai le manava faʻanofo.
  • Analgesics mai le vaega o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (Analgin, Nise, Ketonal). Ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e faʻamalolo ai se osofaʻiga naʻo faʻamaʻi ogaoga. E le tatau ona taofi le tiga oona i fualaau faasaina, ina ia aua le "lūlūina" le ata o le falemaʻi.

O le a fesoasoani le kulimi faʻamafanafana e faʻasaʻo le tiga, lea e faʻaaoga i le lotoifale i le nofoaga tiga mo le sili atu ma le 1-2 itula. I le taimi muamua, e tatau ona afifiina le paluga o le afi i se solo pepe poʻo se uʻamea.

Taua! O togafitiga i fale e aoga tele pe afai o le tagata gasegase na te pulea atoatoa meaai. E manaʻomia le anapogi seʻia oʻo i le ulufale i le falemaʻi poʻo le taunuu mai o se falemaʻi. O lenei mea e maua ai le malologa masani mo le pancreas ma faʻaitiitia ai uiga o le faʻavavevave.

Fesoasoani Faʻapitoa Faʻafomai

Isi togafitiga e faia ile falemaʻi ile vaavaaiga a se fomaʻi. Afai e faʻamaonia le faʻamaonia, ona filifili loa lea o le fesili o le isi pulega o le maʻi.

Faatasi ai ma se osofaiga faigata, o togafitiga faasao e faatino. O loʻo faʻatau atu fualaau faʻatau e faʻamoemoe i le taofiofia o le faʻaogaina o le faʻaiʻuga. O se vaega tāua i togafitiga faʻasaʻo e tuʻuina atu i se togafitiga faʻafesoʻotaʻi ma sui faʻamaʻi (antispasmodics, analgesics).

I se tulaga faigata, o le fesili o taotoga e foia. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o se osofaiga o pancreatitis e mafai ona:

  • Pancreatic necrosis (necrosis o se vaega o se okeni).
  • Ava ma le retroperitoneal phlegmon.
  • Pancreatic cyst.
  • Peritonitis
  • Pancreatic cancer.

O nei faʻafitauli, sei vagana ai le kanesa, o le taunuuga o le faʻamaʻi lona lua. O le faailoga muamua o se faʻalavelave matuia o le fiva maualuga lea ma le leai o se mafaufauga ma le tiga e le mafai ona faʻafitia. O le tulaga e manaomia vave togafitiga faafomai.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo osofaiga a pancreatitis

O le aso muamua ma le lua o loʻo faʻaalia ai le fiaai ma momoe ai. I le taimi lea, ua faatagaina e inu vai, ua tuʻuina atu i le vai o loʻo i lalo o le vai (Essentuki, Borjomi). A maeʻa ona faʻasolosolo i le mea autu o le maʻi, ona tuʻuina atu lea i se togafitiga faʻasoifua maloloina Numera 5, o lona uiga o le faʻaaogaina o se musika, o mea taua ma meaai e maualalo le gaʻo.

O le taumafataga e fesoasoani e aloese mai se tupu fou o ni mea iloga, e fesoasoani i le vave faʻafouina o galuega ma galuega a le tino. O meaai (laulau Numera 5) ua fautuaina ina ia tausia mo le itiiti ifo i le tasi le masina pe a uma le lafoaia, pe a maeʻa ona latou liliu atu i mea taumafa taumafa ma le faasaina o le gaʻo, suamalie, vevela, falai, pulumu ma ulaula.

Faʻasalaga ma faʻailoga

Fesoasoani i se osofaʻiga mataʻutia ma le faʻateleina o le faagasologa masani o loʻo tuʻuina atu i auala eseese. O se tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona iloa lona tulaga, o lea e mafai ai ona ia lipotia se toe toilalo na o ia.

O se osofaiga mataʻutia e faʻaalia i ogaoga, faafuaseʻi tiga i totonu o le manava ma i le itu tauagavale o le hychochorium. Paʻu syndrome i maʻi faʻasolosolo ma le tele pancreatitis o loʻo tuʻuina mai ma vomiting ma le fiva e le mafaatusalia.

Faʻailoga o se osofaʻiga o le mumu o le mumū, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi i le fale. Aʻo e faʻatali mo se fesoasoani, e le mafai ona e:

  • taumafai e fufulu le manava i le vomiting,
  • ia tuʻuina atu sauniuniga mo tagata maʻi ma le palacreatic enzymes (papa e faʻaleleia ai otaota e pei o Mezim, Creon, Festal, ma isi),
  • faaaoga ice i le vaega o le tiga,
  • faaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu, aemaise lava i latou o loʻo i ai le ava malosi.

I se osofaiga mataʻutia, e le tatau ona tuʻuina atu vailaʻau oona (Baralgin, Analgin, etc.). O lenei mea e mafai ona aafia ai le amataina o faailoga o pancreatitis ma faʻamaonia ai le faʻamaʻiina o le maʻi.

I le fale

Tausiga faʻapitoa faʻafuaseʻi i le fale e mafai ona tuʻuina atu i se tulaga faigata tele o le faagasologa masani.

Ae e oʻo lava i lenei tulaga, i le avanoa muamua, e tatau i le tagata maʻi ona valaau se fomaʻi i le fale pe alu i le falemaʻi na o ia lava.

O se osofaiga mataga e manaʻomia ai le falemaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi. Afai na tupu i se eria e le maua ai le fesoasoani a le fomaʻi, e tatau ona ave le tagata maʻi i le nuʻu ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Gaoioiga algorithm

I le tulaga o se osofaiga o pancreatitis, i soo se tulaga, e tatau ona faia ni fuainumera. O le a latou fesoasoani i se tagata e le mafatia i tiga tiga ma faafaigofieina lona tulaga.

I totonu o pancreatitis ma gasegase, e tatau ona faia mea nei:

  1. Seti le tagata gasegase ina ia sosolo le tino i luma.
  2. Fautuaina le manava i luga, aua le manava loloto e faateleina ai le tiga.
  3. Faʻaleaga vomiting e ala i le tuleia o tamatamailima i luga o le aʻa o le laulaufaiva.
  4. Tuʻu atu i le tagata gasegase sina vaega o le vai (50 ml) i le 30 minute. Ole suavai e le tatau ona gaosia.
  5. O le faʻafofoga tautala o le 0.8 mita o No-shpa poʻo Papaverinum (Drotaverinum) e mafai ona faia. O lenei mea o le a fesoasoani ai i le vavave o le gallbladder ma faigofie ai le auala o le talo.

A maeʻa ona fesoasoani i le pancreatitis, e ono maua e le tagata maʻi se manaʻoga, ae o le 'ai i le taimi nei ua solia.

I le 3 aso muamua ina ua maeʻa se osofaiga, ua fautuaina le tagata maʻi e anapogi atoa. E mafai ona e inu sina vaega itiiti o vai vaiinu (Borjomi poʻo Essentuki) poʻo se lauti mūmalie, suamalie.

I le aso 4-5, e mafai e le tagata maʻi ona amata taumafa e tusa ai ma tulafono o taumafataga Nu. 5p:

  • keke falaoa paʻepaʻe - e le silia le 50 g i le aso,
  • (oatmeal, buckwheat, rice), pasta i totonu o se masini ua tunu ma masa (masi mucous ma sou masusu),
  • pateta, kāloti, sikuea i foliga o palu pateta,
  • apu, pears i le tino o le compote poʻo le kissel e aunoa ma le suka,
  • moa kuka, lapiti, pipi moa,
  • leu iʻa (cod, pollock, ma isi) kuka pe uʻu, masini.

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, e le sili atu i le 100-150 g i le 1 fualaau, ae tele, 5-6 taimi i le aso.

Afai e masani le tulaga o le maʻi, e mafai ona e faaopoopo i ai se falaoamata fou (1-2 patini i le aso) i totonu o le meaai, faaopoopo se pata laitiiti po o se fuālaʻau fufuluina lelei i ipu ua saunia.

Mea faasaina mo tagata mamaʻi pe a maeʻa le osofaia o pancreatitis:

  • gaʻo
  • oloa susu
  • ulaula meaʻai, pipi, marinades,
  • fualaʻau manogi ma kapisi ituaiga eseese,
  • fualaau suamalie
  • iʻaʻai ma aano o manu.

Fesoasoani faʻapitoa faapitoa mo le pancreatitis

Faatasi ai ma se osofaiga o pancreatitis, fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi e mafai ona faʻaolaina ai le ola o se tagata.

O loʻo manaʻomia le 'auʻaunaga a le falemaʻi ma le falemaʻi, e tusa lava pe faʻaalia le mafatiaga i nai tiga laiti. O togafitiga faʻapitoa mo se tagata maʻi i le pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu i totonu o se falemaʻi.

Faʻasalaga tulaga

Mo le fomaʻi ma le tausi maʻi, o loʻo i ai se tulafono faatonutonu mo le tuʻuina atu o auaunaga na faʻatūina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia. E tusa ai ma ia, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaogaina le 2% o le solution o le papachine hydrochloride, 1% o le solution o le diphenhydramine poʻo le 0.1% atropine sulfate. O nei fuataga e fesoasoani e faʻamalolo le spasm ma faʻamautinoa le tafe mai o le kulini ma le vai o le pancreatic ao leʻi tuʻuina atu tausiga ile falemaʻi.

Faʻamatalaina o vailaau faʻamaʻi

O enzymes digesite lea e ulu i totonu o le tino o loʻo amata ona faʻaumatia.

O lenei faagasologa e mafai ona iʻu ai i le mea e teʻi ai le tiga, o le mea la pe a faʻateleina le mumū o le pancreas, e mafai ona e ave fualaau:

  • Spazmalgon,
  • Paracetamol
  • Ibuprofen
  • Metamizole poʻo isi.

Ole fua o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e le fomaʻi. Afai o se osofaiga ogaoga e tupu mo le taimi muamua, o le tagata maʻi o le a maua uma le fesoasoani i le falemaʻi, faʻasalalau faʻamalosi, vailaau faʻasaʻi ma fualaau e faʻamalo ai le pulelasi o enzymes, antispasmodics ma togafitiga.

Mataupu Faavae o Tausiga Faafuaseʻi

Fesoasoani Muamua mo le tino pancreatiti, pe afai e mafai ona valaʻau tagata tomai faapitoa ma se falemaʻi, e tatau ona saʻo tonu lenei. Afai e leai se auala e maua mai ai ni fesoasoani faʻapitoa i tagata tomai faapitoa, ona tatau ai lea ona faʻaalia le maualuga o le gauai ma taumafaiga mo le fesoasoani muamua mo le tiga i totonu o le fale poʻo se pele. Ina ia faia lenei mea, manatua nisi o fautuaga.

  1. Ole faʻamamaina lelei o se tiga ogaoga e fesoasoani i le vaʻaia o se tulaga le migao o le pepe.
  2. E manaʻomia le faʻasaʻolotoina o le maʻi mai lavalava e faʻapipiʻi ai ma faapipii ai le manava o le manava.
  3. E fautuaina foi le faateleina o le maualuga o le taumafaina o le suamalie, e pei o le faamautinoa le maualuga o le taumafaina o vai inu vai i le ituaiga o vai e leai ni gaʻo poo se vai vai vaivai.
  4. I le eria o le manava o loʻo i ai le tiga matuia, e manaʻomia ona e faʻaaogaina le malulu i se foliga o se kesi mumu, poʻo se pusa paʻu moli. E pei ona vevela le fagu ma le aisa, e tatau ona suia i le isi, sili atu ona malu.
  5. A maeʻa le solomuli o le tiga i le itu o le okeni, e mafai ona sui le tulaga o le tamaititi i se tulaga o le nofo ai ma se tamai lalaga i luma.
  6. E manaʻomia le faʻapitoa faapitoa i le gasegase o le gasegase. Ina ia faʻaitiitia le faʻailoga o le tiga i totonu o le peritoneum, e fautuaina ina ia tolopoina i taimi uma le gaioiga o le mānava, poʻo le tuʻuina atu o le mānava lē mautonu. O le faʻamalosia o le manava o le a fesoasoani i le faatupuina o le toʻa i le paʻu o le peritoneal, lea o le a faʻaitiitia ai le tiga.

E le gata i lea, ina ia faafaigofie le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, e fautuaina le valaau atu i le soloia o le vomite e ala i le taomi o tamatamai lima i luga o le laulaufaiva. Afai o lenei metotia e le fesoasoani i le faʻaleagaina o le vomiting, ona e valaʻau lea, e mafai ona e inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le vai mafanafana, lea o le a fesoasoani e le gata i le faʻaaogaina o le vomit, ae ia faʻaleleia foi le paleni o le mineral i le tino o le maʻi.

E taua le manatuaina o le faʻatinoga o fautuaga o loʻo i luga mo le tuʻuina atu o tausiga faʻafuaseʻi mo pancreatitis osofaʻiga na o le saofaga i le fesoasoani lē tumau o le soifua manuia o le maʻi. O le mea lea, o se asiasiga i se fomaʻi agavaa e le tatau ona tolopoina, ae vave ona oʻo i metotia suʻesuʻe talafeagai ma amata togafiti togafitiga i se taimi vave e mafai ai ona mumu le pancreas.

Le faʻaaogaina o vailaʻau

O le masani lava o le solia o le malosi o le galue o le pancreas, i ai le natura le lelei o le kosi, e vavalalata vavalalata ma le atinaʻe o cholelithiasis. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina fualaau mo pancreatitis, e tatau ona iloa tonu le tulaga o le gallbladder. Afai e mautinoa e le tagata maʻi o lana gallbladder ua lelei atoatoa ma e leai ni maʻa poʻo ni oneone oi ai, ona avea ai lea o fualaau e pei o le 2 papa o Allochol e mafai ona fesoasoani i le pancreatitis i le fale.

A maeʻa ona faʻaaogaina lenei vailaʻau, o le faʻafefe o le gallbladder ma le kesi e faʻapitoa, ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi. I le tele o tulaga, e fautuaina e tagata tomai faapitoa le tuufaatasiga o vailaau choleretic faatasi ai ma fualaau faasaina antispasmodic, e pei o le No-Shpa po o Papaverine.

Afai e mafai, mo le vave vave ona aoga o le faʻaitiitia o le tulaga masani o le maʻi, o le tuiina o se tasi o vailaʻau faʻasaina ua fautuaina nei:

  • 2% fofo ole Papaverine hydrochloride,
  • Platifilin hydrotortrate solution,
  • poʻo le No-Shpa fofo vai.

I faʻalavelave osofaʻi o pancreatitis i le fale, 0.1% o le fofo o le Atropine sulfate poʻo le 1% Diphenhydramine solution, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o mea antispasmodic o antispasmodics i luga, e masani ona faʻaaoga. O nisi taimi, o se tuusaunoaga mo tagata matutua, o le aveina o se antispasmodic e mafai ona suia i le aveina o le 1 papalama o le fualaau oona Nitroglycerin, lea e tuu i lalo o le laulaufaiva mo se faʻagasologa o le faʻaogaina o le faʻaaogaina.

A maeʻa ona faʻaitiitia le tiga ma le pancreatic pancreatitis i le fale, ma e lagona e le tagata maʻi le masani, e faanatinati le faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa mo le faʻamalosia o falemai ile tulaga tumau, lea o le a faia ai se suʻesuʻega atoatoa o totoga o parenchymal, ma o le a faʻaalia se falemai. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻega, o le a mafai e le fomaʻi ona atiae togafitiga sili ona mataalia ma faatonuina ai vailaʻau talafeagai.

E taua tele le manatuaina o le toomaga le tumau mo le tiga ma le pancreatitis e mafai ona oo atu ai i se osofaiga lona lua ma se maualuga maualuga o le oti.

O le a le mea e le fautuaina mo osofaiga o le pancreatitis?

O faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le tino pancreatitis o le faʻatinoina lea o gaioiga tatau. Le fesoasoani le lelei i se osofaiga o pancreatitis e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina sili atu o le tulaga o iai nei ma oʻo atu ai i le oti. Ina ia puipuia na tulaga, e tatau ona e iloa le mea e le fautuaina:

  1. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai, e oʻo lava i fualaau aina suamalie fou.
  2. E le fautuaina le faia o sauniuniga elekene i le faiga o Festal, Creon, poo Mezim i se osofaiga e aveese ai se tiga matuia, talu ai ona latou saofagā i le faateleina o le faamatuu atu o le sua oona, lea o le a faateleina ai le malosi o le faailoga faailoga o se osofaiga osofaʻi.
  3. O le fesoasoani muamua mo le pancreatitis e le tatau ona aofia ai le aveina o ni meaʻai aʻo le i oʻo mai se vaega o tagata taʻavale a le falemaʻi, talu ai o le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o Baralgin, Analgin, Spazmalgon o le a faʻaaogaina atoa ai faʻamaʻiga o maʻi, ma puipuia ai le saʻo ma faʻamaonia.

Faʻaleleia le soifua manuia e ala i le anapogi

O le fesoasoani muamua mo le pancreatitis o le faʻaitiitia lea o faailoga faʻaalia o lenei maʻi. Ina ia ausia nei sini i le toetoe o tulaga uma, o le 2-3-aso anapogi e fautuaina. Pe a faʻaitiitia le tiga o le tiga ma le manava ua toe faʻaleleia, e mafai ona tuʻuina i totonu o le taumafataga se vai inu suamalie vaivai ma se sipuni o le meli masani. Ina ia fesoasoani ia te oe ia toe faaleleia i se taimi vave lava pe a maeʻa se osofaiga osofaʻi, e fautuaina ia e faʻaeteete ma faasolosolo malie le aofia ai o ituaiga o mea taumafa i le taumafataga. I le aso muamua pe a maeʻa le matelaina o le fiaai, e fautuaina e faʻaaoga le 200 kalama o le falaoʻo mai semolina ma faʻatasi ai le vai.

Manatua: i le pancreatic pancreatic lions, ua fautuaina e vavaeese mai le taumafataga le faaaogaina o gaʻo, meaʻai vevela, salima, ulaula ma falai.

I le toe faʻaluaina ma mulimuli ane toe faia o osofaiga a le tino, e amata ona tupu ai togafitiga faʻasolosolo, e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, togafitiga masani, talu ai o loʻo faʻaalia mai le faasolosolo taimi o le faamagaloga ma le faʻamalosia.

Fesoasoani faʻatasi ma le faʻamalosia o le maʻi masani

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o le faʻavavevave o le pancreatitis e le masani ai i se talaaga o le faaletonu o le pancreatic atonu e aofia ai le tagofia o fualaau nei:

  • o se gasegase i foliga o Baralgin, Ibuprofen poʻo Spazmalgon,
  • Fesoasoani muamua e mafai ona tuʻuina atu i le ave lea o le 2 pusa o le Alolus faatasi ai ma se antispasmodic, e pei o le No-Shpo poʻo le Drotaverin.

O le laasaga laititi o le masaniga masani o togafitiga o le pancreatic poo se osofaiga o le tino o lenei maʻi e tatau ona matauina ma faʻaumatia i le taimi ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

Ma afai e leai se avanoa e maua ai togafitiga faafomaʻi, ona tatau lea ona tausia le tausiga ile fale i le tulaga e sili ona lelei.

Tuua Lau Faamatalaga