Metotia mo le fuafuaina o le suka i le fale - ma ma aunoa ma se glucometer

I le fale, e mafai ona e mauaina le kulukose toto i le tele o auala. O le taatele o le auala manino lea e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ituaiga o glucometers faʻatasi ma se puʻupuʻu o tamatamailima, ma mea faʻapitoa e suʻesuʻeina le tuufaatasiga o le toto pe ae paʻi atu i le lau ma lou tamailima. E fautuaina mo le faʻaaogaina i aso uma i tagata maʻi e pulea le vasega o le maʻisuka.

Faitau lenei tusiga

Tulafono mo le fuaina i le fale

I le oʻo mai o meafaigaluega ma suʻega suʻega mo le vave fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le manaʻomia mo asiasiga masani i le fale suesue ua mou atu. O tagata maʻi maua ile maʻisuka e manaʻomia ile 2 i le 3 taimi i le aso e fuafua ai le suka o le toto ma le faʻaofiina o le inisalini, ma mo se faʻalavelave faʻasalaga, faʻafitauli, faʻamaʻi faʻamaʻi - 5-6 taimi.

O glucometers o lomiga aupito lata mai o loʻo i ai le fua saʻo o le 95 i le 99 pasene. Ae a faʻaaogaina i latou i le fale, e tatau ona e faʻamaonia saʻo le faʻataʻitaʻiga. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina:

  • ave le toto mai le tolu, fa ma le lima tamatamailima, ona o le toe faʻasolosolo faʻatasi ma se siʻilaʻi e tuʻuina atu ma le tiga ma le tino e faʻamalosi,
  • talu ai i le maʻisuka o le toto toto toto e masani ona faʻavaivaia, o lima e tatau ona mafanafana i le vai mafanafana, masini mama,
  • e sili lava le le tu i le ogatotonu, ae mai le itu o le pito i luga o le pallanx pad, e le tatau ona lapoa le loloto.

E taua le matauina o le mama atoatoa, maeʻa maeʻa ou lima, ma taofia le vai mai totonu o le suʻega.

Ma o loʻo i ai nisi faʻamatalaga e uiga i le tagata sailiili o le cholesterol.

Faʻaaogaina o faʻamatalaga manino

O auala vave mo le fuaina o le kulukose o le toto e faapitoa le talafeagai pe afai o le tagata maʻi e aluese mai le fale, ma o le taimi nei e manaʻomia le suʻesuʻeina ole fua ole inisalini, fualaau o gaioiga faʻaletino poʻo le tele o meaʻai. O le metotia e aofia ai le faʻaogaina o fasi siaki faʻapitoa, e le manaʻomia le masini.

O le taunuuga e aliali mai loa pe a uma ona faʻaaoga se mataʻu o le toto i le fasi pepa (i lalo ifo o le minute), o le auiliiliga e faigofie lava ona faʻatinoina, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa (sei vagana ai le atoatoa).

O vailaau vevela e puipuia mai le fesuiaiga o le vevela, femalagaaiga ma le teuina umi. O faʻamatalaga faʻamaonia e lava le saʻo e fuafua ai tulaga lamatia o le ola - hypoglycemic, ketoacidotic ma le hyperosmola coma.

O le mea lea, o nei suʻega o loʻo maua i fomaʻi inisinia, i falemaʻi e leai se suʻesuʻega a le falemaʻi. Afai e manaʻomia, e faʻaaogaina mo suʻega suʻega - filifilia o tagata gasegase mo suʻesuʻega loloto o le metabolism.

Suʻe suʻe toto

E lua ituaiga o suʻega suʻega e faʻaaogaina e pulea ai le maʻisuka. O le muamua na faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina i le mita, e tatau lava ona fetaui tonu ma lona igoa.

O maʻi ua resitalaina ma se endocrinologist ua tuʻuina atu i ai se faʻatau maualalo o mea taumafa (e aofia ai fasi pepa mo glucometers) mo le leai o se totogi. O le mauaina oi latou i le faʻatauga e taua tele mo le faʻalauteleina o le faʻasologa o le inisalini togafitiga, maʻisuka i maʻitaga maʻitaga (gestation), ma le auala faʻasalaga o le maʻi.

O le ituaiga lona lua o le ata vaaia mo le auala manino. E tolu itū'āiga i la latou tuufaatasiga:

  • pulea - o se fuamini e suia ai lanu pe a fegalegaleai ma le kulukose toto,
  • suʻega - o se vailaʻau e pulea e fuafua ai le faʻamaoni o le auʻiliʻiliga,
  • faʻafesoʻotaʻi - e mafai ona e paʻi i ou tamatamailima e uu ai i ou lima.
Suʻe suʻe toto

A faʻafetaui le toto ma laʻei faʻapipiʻi, o le lanu e suia i le vaega o loʻo pulea. O lona malosi e faʻatatau i le fua faʻatasi. O le faʻapouliuli o le paʻu, o le tele o le toto toto. E le gata i lea, o ketones, protein, glucosuria ma ketonuria i le urine e mafai ona fuafua e ala i ata vaaia.

O ia metotia e i ai a latou tapulaa: a uma le 50 tausaga le matutua ma maua ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e naʻo se fua ole glucometer e fautuaina. E mafai ona iai ni mea sese mo nei maʻi ona o suiga e le gata i le gaʻo, ae faapena foi i le gaʻo gaʻo, ma le solia o le faitotoʻa mo le glucose excretion e fatuga.

Glucometer masini ma ona foliga

O se masini e faʻavasegaina ai le tulaga o le metabolism o le mea e mafai ona ave faʻatasi ma oe i luga o le auala poʻo le galue pe a tatau ai. E maua ai le fuaina o le tulaga o loʻo i ai nei o le glycemia ma le teuina o mea taua i le mafaufau. E aofia ai le pusa faʻapitoa o suʻega faʻasolosolo ma faʻailoga mo tamatamai tamatamai lima. E faʻatatau i le metotia lea ua fuafuaina ai le sugar, ua vaevaeina i:

  • photometric - pe a uma le fegalegaleaiga a le reagent ma le kulukose, o le fasi pepa e pisipisia ma o lona tikeri e auiliili ai le vaega filifilia o le masini, e le lava le saʻo,
  • eletise - tali atu i suiga i le toto e tusa ai ma le malosi o le tafe o eletise eletise, tuʻuina atu se faʻamoemoe sili atu ona faʻatuatuaina, taugofie;
  • lagona lelei - e le manaʻomia le faʻaogaina o tamatamailima, pe a suʻesuʻeina le paʻu o le paʻu.

Aʻo filifilia se masini, e tele ni ata o loʻo faʻamalamalamaina e faigofie ai ona fai fua:

  • o le i ai o le tele o numera i luga o le faʻaaliga e talafeagai mo tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata maualalo le vaʻaia,
  • lapoa ma le mamafa e taua mo se maʻisuka malosi, galue, talu ai e masani ona e manaʻomia e ave le masini faʻatasi ma oe,
  • se lisi faigofie ma le itiiti ifo o galuega tauave e manaʻomia mo faafitauli i le mafaufau,
  • mo tamaiti o loʻo i ai lanu lanu ua faʻapipiʻiina ma se peni faapitoa mo le faʻaitiitia o le tiga o tamatamailima, e faʻaaoga ai le tau maualalo o le toto mo suʻesuʻega.
Glucometer tamaiti

E le o le finauga mulimuli pe afai o le faatauina o le avanoa e maua ai se seti o fasi pepa e aunoa ma le faalavelaveina, o le toatele o tagata latou te fiafia i masini faʻapitoa po o faʻailoa lauiloa e iai ofisa o sui o le malo - Van touch, Accu-chek, Raytest. Mo le saogalemu ma le uumi taimi faʻaaogaina, e sili atu le faʻatau o se glucometer i se fale tele falemaʻi, o se faleoloa falemaʻi.

Tago paʻu mo le faʻaaogaina

O le manaʻomia mo faʻasalaga tiga ma le toe faʻaleagaina o paʻu e ono lamatia mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ona o le maualalo o le malosi o le tino, o le vaivai o le taamilosaga lautele ma le vave ona faʻamalolo o manua, e masani lava ona i ai faiga e le faʻaogaina ai ma sina faʻalavelave faʻafuaseʻi i le mama o fua o le kulukose.

O le mea lea, o se augatupulaga fou o masini fesoasoani e fesoasoani i le faatea ese o se faiga masani ma le le lelei. O le auala e manatu e matua fou lava, ma o le tele o masini o loʻo i ai i suʻesuʻega faʻapitoa. E tele ni faʻataʻitaʻiga faʻavae e fuaina ai le glycemia e aunoa ma ni pusa.

Faʻavae i le mataupu faavae o le fuaina o le toto. I le maʻisuka, o loʻo i ai se sootaga tuusaʻo tutusa i le va o le faʻamaʻi o le kulukose ma le tikeri o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. O le mea lea, o le maualuga o numera hemodynamic i se auala matematika e mafai ona fuafua ai le glycemia. O le masini ua i ai se paʻu, lea e faʻataʻa muamua i luga o le tasi, ona o le isi lima.

E fautuaina le suʻega i le taeao i luga o se manava gaogao ma le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga. E taua le i ai i se tulaga o le atoaga o le tino ma le faʻalagona pe a fai fua.

E tusa lava pe tutusa le aafiaga e mafai ona ausia e aunoa ma le masini. Mo lenei mea, o le maʻisuka e manaʻomia ona tausia faamaumauga mo se masina i luga o le maualuga o le kulukose e fuaina i le glucometer ma le toto maualuga e fuafua e faʻaaogaina le mataʻituina o le toto maualuga. A maeʻa ona sui le suʻeina o le toto e le aoga, ae pe a manaʻomia, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le faateleina o le suka ma lona tikeri.

Gluco auala

O se tagata gaosiga Isaraelu ua ofoina atu se kilia e suesue ai le glucose concentration. E faʻamau i luga o le talipupuni ma faʻaaogaina e avea o se faʻalauiloa. I le taimi lava e tasi, e taua e le tasi le taimi o le auiliiliga, ae o fuataga e umi se taimi. O metotia e iloa ai: o le ultrasound, malosi o le toto ma le faʻamalosia o le paʻu o le paʻu.

O le lelei o lenei mita e aofia ai:

  • saʻo atoatoa
  • lapisi faʻaaliga tele
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • Maualuga faʻatusatusa i isi masini faʻaaoga
  • leai se manaʻoga e faʻatau faʻataʻitaʻiga.

TCGM Symphony

Fuaina o le eletise eletise o le paʻu i le masini ua faaleleia. Mo le aveeseina o le paʻu o le paʻu paʻu paʻu, o le amataga o le tatuʻuina e faʻaaogaina ai le polokalame o le Paʻu Uluai Prelude. E fesoasoani lenei mea e faʻaleleia ai le faʻafesoʻotaʻi o le masini, lea e faʻafesoʻotaʻi lelei i le paʻu, iloiloga le tuufaatasiga o le toto ma faʻafeiloaʻi ai faʻamatalaga i se telefoni feʻaveaʻi. I le tele o tagata gasegase, e le susulu le paʻu, ma e leai se toʻasaga.

MediSensors

O le suʻesuʻeina o le suka o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga. O le tele o le malamalama ua pasia i le paʻu, o lona faataapeapeina le auiliiliga o le masini. O le tufatufaina o faʻailoga Raman e fesoʻotai saʻo lava i le faʻamoemoe o kulūkose molekone i totonu o le toto. A maeʻa le matamataina, o faʻamatalaga e alu i se masini eletonika - telefoni, papa.

I luga o le mauaina o taunuʻuga ogaoga, o le masini e faʻasalalau faʻatasi ai ma se faailo leo.

Sugar senz

E mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka ma tagata soifua maloloina o loʻo pulea le mea o loʻo i ai meaʻai i mea taumafa (malosi, gau). O le masini o le masini e faʻapipiʻi i le paʻu, e masani lava ona faia ni nai punctures mo suʻega toto. O le auala o lona faagaoioia e tutusa lelei ma le mea e masani ona faʻaaogaina i le taimi nei - eletise eletise, ae o suʻega faʻasolosolo ma taʻavale e le manaʻomia. O nei foliga e faʻaaogaina.

Ma o iinei e sili atu i le faʻamaʻi o le myocardial i le maʻisuka.

Fuataga o le kulukose o le toto i le fale e faʻatinoina e ala i le vave faʻataʻitaʻiga (faʻapipii i fasi pepa), faʻaogaina o glucometers mataʻutia poʻo faʻalogona. Latou te fesoasoani i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e fuafua saʻo le fua o le gaʻo i le meaʻai, fuafua le fua o le insulin poʻo le suka.

Soʻo se tasi o nei metotia e mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i se faʻatupulaia tele pe faʻaitiitia i le glycemia, lea e lamatia ai le ola. O le au fou o le aufaasesega ua le maua le manaʻoga mo punctures tamatamailima mo le sampling toto, lea e faafaigofieina ai le siama ma maua ai le saogalemu.

Vitio aoga

Matamata i le vitio i le ala e filifilia ai le mita o le kulukose toto:

Faʻatasi ai ma le ogaoga o suʻesuʻega, e le faigofie tele ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi ma faʻavae le toto. O le taofia o ipu o pito pito i lalo o le a fesoasoani. Ae ui i lea, e pei o soʻo se mea e fai i luga o vae, o loʻo i ai ni faʻamau.

I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka ma le angina pectoris o se tulaga lamatia tele i le ola maloloina. E faʻafefea ona togafitia le angina pectoris ma le maʻisuka ituaiga 2? O le a le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu e mafai ona tupu?

O se suʻelaʻau o le cholesterol mo le faʻaaogaina o le fale e faʻatau e faʻaititia ai le ono lamatia o faafitauli. E faigofie ma faigofie le faʻaaogaina o le aufaʻamatalaga faʻamatalaga e faʻaaoga, o le a faʻaalia ai le cholesterol ma le kulukose.

Afai e masalomia le atherosclerosis, e tatau ona faia atoa le suʻega. E aofia ai le suʻeina o le toto, e aofia ai vailaʻau faʻasaina, ma le tele o isi. O le a se mea e sili atu ona aoga?

Tofi ni suʻega mo le maualuga o le toto e iloa ai ona mafuaaga. O suʻega nei e masani lava o le toto ma le urine. O nisi taimi o le siama e faia ile falemaʻi. O ai e tatau ona faia suʻega mo le puipuiga?

E le sili ona leaga mo tagata soifua maloloina, o le arrhythmia ma le maʻisuka e mafai ona avea ma se lamatiaga ogaoga i tagata gasegase. E sili ona lamatia mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e mafai ona avea ma se mea e oso ai le paʻu ma le fatu fatu.

O le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o vaʻa o le tele o totoga. Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona e aloese mai iʻuga.

O le faia o se suʻega o le toto mo le cholesterol e aoga e oʻo lava i se tagata tino maloloina. O le masani i fafine ma alii e ese. O le suesuega o meaola ma auiliiliga o le HDL ua saʻo ona faia i luga o se manava gaogao. Sauniuniga manaʻomia. O le igoa o le a fesoasoani e faʻamatalaina le fomaʻi.

O le le atoatoa o le tino, poʻo le faʻavauvau lautele, e mafai ona tupu i soo se matua, e oʻo lava i le mea sili. O mafuaʻaga e mafai ona aofia ai le faʻaʻonaina, faʻamaʻavaʻaina, gau o le toto, ma isi. O faʻamaoniga e tatau ona iloa e iloagofie ai mai le faʻanoanoa. O le taimi faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi o le a faʻaolaina ai oe mai iʻuga.

O ai ma o afea e tatau ai ona suʻesuʻeina?

E tolu ituaiga o maʻisuka:

  • Muamua, e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le inisalini,
  • Lona lua - o le taunuuga o le leai o se faʻamatalaga o le inisalini e le tino,
  • 3 po o le gasegase (maʻisuka o fafine maʻitaga), faʻavae ona o suiga o le hormonal i le tino o se fafine ma se faʻaitiitia o le lagona o le tino i le inisalini.

O le tele o taimi (pe tusa ma le 90% o mataupu), o tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le lautele o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o faʻamaʻi o loʻo faʻamalamalama manino lava: o aʻafiaga o loʻo i ai i olaga o le tele o tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, le lelei o meaʻai, gaʻo, le malosi o le tino, o loʻo faia ai se vaega taua i lona atinaʻeina.

O le maʻi suka e leʻo se togafitiga e le masani ai. E tusa ai ma le WHO, i le lalolagi e tusa ma le 350 miliona tagata ua maʻi. O le faʻamaʻi ua oʻo i le malosi i le faʻalavelave o le lalolagi, lea e sili ona lamatia mo atunuu atinaʻe. O Rusia e le o se tuusaunoaga, pe tusa ma le 2.6 miliona tagata e maua i le maʻisuka ua aloaia aloaia, ae ui i lea, o le numera o tagata gasegase e mafai ona tele taimi e sili atu ona tele, talu ai o le toatele o tagata gasegase e le iloa e uiga i le i ai o se maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻaalia pe a mavae le 40 tausaga, o lona uiga mai lenei tausaga ua fautuaina e foai atu le toto mo le suka i le 2-3 tausaga. Mo i latou o loʻo gasegase, o isi mafatiaga o le endocrin, ma e iai foi le talitonuga faʻafefe, o toto toto (glycemia) maualuga e tatau ona siaki muamua muamua ma tausaga uma. O ia fuafuaga o le a fesoasoani e faʻamaonia vave le maʻi ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuiā.

E le gata i lea, o suʻega suʻe e tatau ona faʻamalosia pe a aliali mai nei faʻamaoniga (atonu latou te faʻaalia le atinaʻeina o le maʻi):

E le gata i lea, ina ia mafai ai ona iloa le maʻisuka faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻalavelave ai le ala o le maitaga ma faʻaleagaina ai le tamaititi, o suʻega toto mo le suka e faia mo tina uma o loʻo faʻamoemoe.

Ma le mea mulimuli, o se siaki masani o le glycemia o loʻo faʻaalia mo tagata e maua i le maʻisuka. Fautuaina mo tagata gasegase ia i ai se glucometer i le fale ma pulea i latou lava tutoʻatasi, ma ia suʻeina i lea taimi ma lea taimi suʻega i le falemaʻi.

Suʻe suʻa toto

E tele ni suʻesuʻega faʻapitoa e iloa ai lou toto kulukose:

    Suʻe suʻe toto toto (faʻatasi ai ma se limatusi), lea o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai le glucometer feaveaʻi fale poʻo le glucometer fale suʻesuʻe ile falemaʻi. O lenei suʻesuʻega ua manatu o se iloiloga manino, o lona taunuuga e mafai ona maua vave. Ae ui i lea, o le metotia e le saʻo, o le mea lea, pe a fai o le vavae ese mai le masani, e tatau ona foai le toto mai se vein i le kulukose.

Sauniuniga

O le pasia o le auiliiliga e tatau ona fai sina fiaai, momoe ma malolo. Mai le taumafataga mulimuli e ave le toto mo le suʻesuʻega e tatau ona le itiiti ifo i le 8 itula, ae le silia le 12, aua o lenei taunuuga e mafai ona faia sese. E le gata i lea, ina ia mafai ona faʻatuatuaina le suʻega, aʻo le i alu i le fale suesue (2-3 aso), e tatau ona e 'ai pei o taimi uma ma taʻitaʻia se olaga masani.O se taumafa malosi poʻo, i se isi itu, o meaʻai, ava malosi, gaioiga mamafa tele, popolega - o nei mea uma e mafai ona aafia ai le maualuga o le glycemia. E le fautuaina foi le faia o se auiliiliga e uiga i le talaaga o faamai pipisi, tulaga post-traumatic, etc.

Filifili se suʻega toto mo le suka

O le masani o le suka i le toto capilla (toto na aumai mai le tamatamai lima) i luga o se manava gaogao e 3.3-5.5 mmol / l. Afai e maualuga le suka i le 6.0 mmol / L, latou te talanoa e uiga i le muaʻi maʻi. O se faailoga o le 6.1 mmol / L ma luga o se faʻamaoniga o le i ai o le maʻisuka i totonu o se tagata.

Afai e ave le toto mai se vein mo le suʻega, e faʻaititia le masani: o le maʻisuka e maua pe afai o le maualuga o le glycemia e silia ma le 7 mmol / L. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e eseese potu falesuesue e faʻaogaina meafaigaluega eseese, o le mea lea, pe a iloiloina le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e tatau ona amanaia faʻamaoniga (faʻaaogaina masani) o loʻo tuʻuina mai i le pepa a se fomaʻi faapitoa.

Mo se suʻega o le faapalepale o le glucose, o taunuuga nei e masani:

Afai o le auiliiliga e maua ai le suka maualuga

Afai e le maua e le tagata maʻi ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, e toe faia pea se suʻega toto toto, ae i se isi aso. O le toe faia pea o se taunuuga lelei e maua ai e le fomaʻi le aiā tatau e faʻamaʻi ai le maʻisuka i le tagata maʻi. A maeʻa lenei, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa o le tino (ia fuafua le ituaiga o maʻisuka, ia iloilo le maualuga o le faaleagaina o toto toto, loto, gaʻo, mata, ma isi). E naʻo le maeʻa ona maua uma iuga, e mafai e le endocrinologist ona filifili se fualaau faasaina e faʻavasega le maualuga o le suka ma fuafua le fualaau o le vailaʻau, lea o le a maua ai se taui mausali mo le gaosiga o gaʻo.

Afai e iloa le muaʻi maʻi, e tatau foi ona faʻatalanoa se endocrinologist. I lenei laasaga (o le tulaga o le le atoatoa o le glucose toleni) faatasi ai ma le fesoasoani i mea taumafa, o le mamafa o le mamafa ma suiga o le olaga, e mafai ona e taofia pe faatuai le atinae o le maʻisuka i le tele e mafai ai.

Zubkova Olga Sergeevna, tagata vaai i mea faafomai, epidemiologist

12,298 manatu atoa, 11 vaaiga i le aso

Glucose measurement algorithm

Ina ia mafai ona faatuatuaina le mita, e taua le mulimuli i tulafono faigofie.

  1. Saunia o le masini mo le taualumaga. Siaki le tui i totonu o le pupu, faatulaga le tulaga manaomia o le pupu i luga o le fua: mo fasi paʻu 2-3, mo le tama tane 3-4. Faʻapena se penitala i fasi pepa, tioata, peni, tusi o le maʻisuka, pe afai e te faamaumauina iuga ile pepa. Afai e manaʻomia e le masini le faʻapipiʻiina o se afifi fou, siaki le faʻailoga ma se pusa faapitoa. Tausia lelei le malamalama. Lima i le amataga muamua e le tatau ona fufuluina.
  2. Soifua Maloloina Fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai mafanafana. O lenei mea o le a faʻaititia ai le tele o le toto ma o le a sili atu ona faigofie le maua o le toto capillary. Fufuluina o ou lima ma, e le gata i lea, o le nutimomoia o ou tamatamailima i le ava malosi e na o le malae lava e mafai ona faia i le fanua, ia mautinoa o le toe toesea o ona masima e itiiti lava le faalavelaveina o le auiliiliga. Ina ia tumau i le mama i le fale, e sili atu le faʻamamaina o lou tamatamai lima i se lauulu lauulu poʻo se auala masani.
  3. Sauniuniga. Aʻo leʻi oʻo i le puncture, e tatau ona e tuʻuina se fasi siaki i le mita. O le fagu ma sasa e tatau ona tapunia ma se rhinestone. E fesuisuiaʻi le masini. A maeʻa ona iloa le fasipepa, ona aliali mai lea o se mataua i luga o le lau, ma faʻamaonia le saunia o le masini mo le auʻiliʻili o le biomaterial.

Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e faʻaalia lau ata i le endocrinologist, o le a ia fautuaina.

Faʻailoga talafeagai ma foliga o le suʻeina o fale

O le toto sampling mo se glucometer e mafai ona faia e le gata mai tamatamailima, lea, i le ala, e tatau ona suia, faapea foi ma le nofoaga o poloka. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai manuʻa. Afai o le lima, thivae, poʻo isi vaega o le tino o loʻo faʻaaoga i le tele o faʻataʻitaʻiga mo lenei faʻamoemoe, o le sauniuniga algorithm e tumau pea. O le mea moni, o le toto totoʻa i isi eria e maualalo ifo. O le taimi o le taimi e fesuisuiai foi: o le sugar postprandial (pe a uma le 'ai) e fuaina pe a uma le 2 itula, ae a maeʻa le 2 itula ma le 20 minute.

O le iloiloga a le tagata lava ia o le toto e naʻo le fesoasoani a se glucometer ua faamaonia ma suʻe suʻega talafeagai mo lenei ituaiga masini ma se olaga masani. O le tele o taimi, e fuaina le suka i le fale (i luga o se manava gaogao, i le taeao) ma le tolopo, 2 itula pe a uma le taumafataga. I le taimi lava e uma ai se taumafataga, o siaki e siakiina e iloilo ai le tali a le tino i nisi o oloa ina ia mafai ai ona tuufaatasia se laulau patino o tali glycemic a le tino i se ituaiga oloa. O suʻesuʻega tutusa e tatau ona faʻatasi ma le endocrinologist.

O taunuuga o le auʻiliʻiliga e tele lava ina faalagolago i le ituaiga mita ma le lelei o fasi siaki, o lea o le filifiliga o le masini e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma tiute uma.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le taimi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tele o mea: o le ituaiga o maʻisuka, o uiga o fualaau oona o loʻo ave, ma togafitiga togafitiga. I le maʻisuka ituaiga 1, o fuataga e faia ao le i faia taumafataga taitasi e fuafua ai le metotia. I le maʻisuka ituaiga 2, e le talafeagai pe a fai e totogi e le tagata maʻi le suka ma pusa oona. Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi e tutusa ma le inisalini poʻo le faʻataunuʻu atoa o le inisalini, o fuataga e tele lava ina faia, e faʻatatau i le ituaiga insulin.

Mo le maʻisuka e maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi, faʻaopoopoga i fuataga masani i le tele o taimi i le vaiaso (faatasi ma le auala tautala e totogi ai le glycemia), fautuaina e faʻaalu aso e puleaina ai pe a fuaina le suka i le 5-6 taimi i le aso: i le taeao, i luga o se manava leai, pe a uma le 'aiga o le taeao, ma mulimuli ane ao lei amataina ma pe a maeʻa taʻitasi taumafataga ma toe foi i le po, ma i nisi tulaga i le 3 i le taeao.

Ole suʻesuʻega auiliili lea o le a fesoasoani i le fetuunaʻi o togafitiga, aemaise lava ma le le atoatoa o le totogi o le maʻisuka.

O le lelei i lenei mataupu o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina masini mo le faʻaauau pea o le pulea o le glycemic, ae mo le toatele o tatou tagata faʻapitoa o ia tupe meataalo o se mea taugata.

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e siaki lau suka i le masina. Afai o loʻo faʻalavelave le tagata faʻaaoga (tausaga, matua, mamafa, maʻi faʻatasi, faʻalavelave mamafa, prediabetes), e tatau ona e puleaina au faʻamatalaga faʻapitoa i taimi uma e mafai ai.

I se mataupu faapitoa, o lenei mataupu e tatau ona malilie i ai le endocrinologist.

Faailoga o le Glucometer: tulaga masani, laulau

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia, e mafai ona e mataʻituina le tali a le tino i meaʻai ma vailaau, pulea le fua talafeagai o le faaletino ma faalelagona, ma lelei le pulea o lau talaaga faʻapitoa.

O le suka suka mo se maʻisuka ma se tagata soifua maloloina o le a eseese. I le tulaga mulimuli, o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua atiaeina e faigofie ona tuʻuina atu i le laulau.

Taimi o fuaPalasia CapillaryPaʻu plasma
I luga o se manava gaogao3.3 - 5.5 mmol / L4.0 - 6.1 mmol / L
A uma le taumafataga (2 itula mulimuli ane)O fea mita e sili atu

I le faaopoopo atu i le iloiloina o iloiloga a le aufaʻatau i fonotaga faʻavae, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi. Mo tagata gasegase e maua i ituaiga uma o le maʻisuka, o le setete e faʻaaogaina le aoga mo vailaau, glucometers, band test, ma le endocrinologist e tatau ona iloa po o le a le faʻataʻitaʻiga i lau eria.

Afai o loʻo e faʻatau le masini mo le aiga mo le taimi muamua, mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Faʻaaogaina. Siaki le avanoa ma le tau o suʻega faʻasolosolo ma tuʻuina atu i lau 'upega o falemaʻi. E tatau ona ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga filifilia. E masani lava o le tau o mea taumafa e sili atu i le tau o le mita, e taua le mafaufau.
  2. Faʻatagaga faatagaina. Faitau faʻamatalaga mai le kamupanī: o le a se mea sese e mafai e le masini, pe na te iloiloina faapitoa le maualuga o le kulukose i le plasma poʻo ituaiga uma o suga toto. Afai e mafai ona e siaki le mea sese i oe lava - o le mea lelei lea. A maeʻa faʻatonuga sosoo e tolu, e tatau ona eseese ia taunuuga e le silia ma le 5-10%.
  3. Faʻaaliga Mo tagata matutua ma tagata e le lelei le vaai, o le lapoa lapoa ma numera e taua tele. Ia, afai o le faʻaaliga o loʻo i ai se faʻasalalauga, se lisi a le gagana Lusia.
  4. Encoding. Iloilo foliga vaaia o le fesuiaiga, mo tagata faatau o le matua, o masini ua i ai le telefoni feaveai e sili atu ona talafeagai, lea e le manaomia ai le faasaʻoga pe a uma ona faatauina mai ia fou fou o fasi siaki.
  5. Le tele o biomaterial. O le tele o le toto e manaomia e le masini mo se tasi auiliiliga e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 2 μl. Afai o loʻo e faʻatauina se mita o le kulukose toto mo se tamaititi, filifili se faʻataʻitaʻiga e itiiti mea manaʻomia.
  6. Laina metric. O taunuʻuga o le faʻaaliga e mafai ona faʻaalia i mg / dl poʻo mmol / l. I le pito i tua o Soviet, o le filifiliga mulimuli e faʻaaogaina, e faʻaliliu ai tulaga taua, e mafai ona e faʻaaoga le fua: 1 mol / l = 18 mg / dl. I le matua, o ia fuafuaina e le o taimi uma e faigofie ai.
  7. Aofaʻi o le mafaufau. Pe a faʻatulagaina i luga o le eletise iuga, o mea taua e tatau ona i ai le numera o le manatua (mai le 30 i le 1500 o fuataga mulimuli) ma le polokalama mo le fuafuaina o le tau aoga mo le afa masina poʻo le masina.
  8. Isi faʻaopoopoga. O nisi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma se komepiuta poʻo isi gaioiga, talisapaia le manaʻomia mo ia mea lelei.
  9. Meafaigaluega multifunctional. Mo maʻi mamaʻi, tagata e maua i le lipid metabolism maʻi ma le maʻisuka, o masini faʻapitoa e mafai ona faigofie. O ia ituaiga masini e tele mea e fuafuaina e le gata o le suka, ae o le mamafa foi, cholesterol. O le tau o nei oloa fou e talafeagai.

E tusa ai ma le fuafaatatau o le tau, e tele le aufaʻatauga e filifilia le faʻataʻitaʻiga a le gagana Iapani TS - faigofie ona faʻaaoga, e aunoa ma le fesuiaiga, o le toto mo le auiliiliga i lenei ata o le 0.6 μl, e le suia le olaga ola o le suʻega pe a uma ona tatala le vaʻa.

Faʻalogo lelei i faʻalauiloa i le faasologa o falemaʻi - o le fesuiaiga o mamanu tuai mo tagata fou gaosia o loʻo faia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga