Le maualuga o le suka toto i le maʻisuka mo le maʻisuka: tulaga masani

O le maʻisuka ituaiga 2 e taʻua o le non-insulin e faalagolago. O le maualuga o le glycemia (glucose i totonu o le toto) i tagata gasegase ma le ituaiga lona lua e faateleina ona o le fausia o le insulin resistance - o le le mafai ona maua o sela ina ia gauai ma faaaoga ai le insulin. O le hormone e gaosia e le pancreas ma o se taʻavale o le kulukose i le tino o le tino e tuʻuina atu ia i latou meaʻai ma le malosi o punaoa.

O mea e mafua ai le atinaʻeina o le le lava o le telefoni e sili atu le tele o le inu o ava malosi, gaʻo, gasegase gastronomic e le pulea lelei i meaʻai gaʻo, gasegase o le tino, faʻamaʻi masani o le pancreas ma le fatu fatu, faʻamaʻi o le vascular system, togafiti le saʻo ma fualaau oona. Pau le auala mautinoa e iloa ai le maʻisuka o le suʻeina lea o le kulukose toto.

Tulaga faʻataʻatitia ma faʻaesea i suʻega toto mo le suka

I totonu o se tino maloloina, o le pancreas e faʻapipiʻiina atoa le inisalini, ma o loʻo faʻaaogaina e sela fua. O le aofai o kulukose e maua mai i meaai na maua e aofia ai le tau o le malosi o se tagata. O le maualuga o le suka e fesootaʻi i le homeostasis (o le tumau o le siosiomaga i totonu o le tino) e tumau pea le mausali. O le toto sampling mo le auiliiliga o le kulukose e faia mai se tamatamailima pe mai se vein. O faʻatatauga e maua e mafai ona faʻaititia (o le maualuga o le toto o le toto na faʻaititia e le 12%). E manatu lenei mea e masani ma e faʻaaogaina pe a faʻatusatusa i fua faʻatatau.

O fua faatapulaa o le kulukose i totonu o le toto, o lona uiga, o fuainumera avega o le masani, e le tatau ona sili atu i le tuaoi o le 5.5 mmol / l (millimol i le lita o se iunite o suka). O le toto e faʻaaogaina i luga o se manava gaogao, talu ai o soʻo se meaai e ulu atu i le tino e suia ai le kulūkose i luga. O le toto e sili ona lelei mo le suka pe a uma ona 'ai e 7.7 mmol / L.

Faʻasalaga ese mai tulaga faʻamaufaʻailoga i le itu o le siʻitia (e ala i le 1 mmol / l) e faʻatagaina:

  • i tagata oe na sopoia le onosefulu tausaga le maualuga, lea e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le matua o le senituri o sela i le inisalini,
  • i tamaitai i le vaitaimi o le soifuaga, ona o suiga i le tulaga o hormonal.

O le suka o le toto mo le maʻisuka ituaiga 2 i lalo o tuutuuga o le taui lelei o le ▲ 6.7 mmol / L i le manava le aoga. Glycemia pe'ā uma ona 'ai e faatagaina i le 8.9 mmol / L. Ole tau o le kulukose ma se taui lelei mo le faamai o: ≤ 7.8 mmol / L i luga o se manava gaogao, e oo i le 10.0 mmol / L - pe a uma meaai. Ole tau le maua ile maʻisuka ua faamauina ile fua ole sili atu i le 7.8 mmol / L i luga o se manava gaogao ma sili atu i le 10.0 mmol / L pe a uma ona 'ai.

Glucose toleniga suʻega

I le siama o le maʻisuka, o le GTT (glucose tolerance test) e faia ina ia iloa ai le lagona o sela i le kulukose. O suʻega e aofia ai i le samasama o le toto mai se maʻi. Muamua - i luga o se manava gaogao, lona lua - lua itula i le maea ai o le fofo o le kulukose. I le iloiloga o tulaga maua mai, o loʻo iloa ai se setete o le vailaʻau poʻo le maʻisuka ua maua.

O le faʻasalaga o le faapalepale o le kulukose o loʻo faʻasolosolo, pe a le o lea - o se laina laina laina. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o vailaʻau faʻasolosolo e mafai ona toe fetuutuunai, o loʻo maua ai le maʻisuka ituaiga 2.

Le maualuga o le hemoglobin glycosylated (HbA1C) i totonu o le toto

Glycated (glycosylated) hemoglobin i le faagasologa o le glucose faaopoopo i le polotini o le toto mumu (hemoglobin) i le taimi o le le o le enzymatic glycosylation (e aunoa ma le auai i enzymes). Talu ai ona o le hemoglobin e le suia le fausaga mo le 120 aso, o le auʻiliʻiliga o le HbA1C e mafai ai ona tatou iloiloina le lelei o le gaʻo gaʻo i le toe mafaufau (mo le tolu masina). O faʻafitauli o le hemoglobin glyc ua suia ma le matua. I tagata matutua, o faailoilo o:

Tulafono FaatonutonuFaʻamaumauga faʻatauTupe le taliaina
lalo o le 40 tausaga⩽ 6,5%e oʻo atu i le 7%>7.0%
40+⩽ 7%e oʻo atu i le 7.5%> 7,5%
65+⩽ 7,5%e oʻo atu i le 8%>8.0%.

Mo le maʻisuka, o le totogia o le hemoglobin glycosylated o se tasi lea o metotia o le togafitiga o faamaʻi. I le faʻaaogaina o le maualuga o HbA1C, o le tikeri o le lamatiaga o faʻafitauli ua fuafuaina, o le a faʻataunuʻuina taunuuga o togafitiga faʻatulagaina. O le suka mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le vavaeina o faailoga e fetaui ma tulaga masani ma le le masani ai o hemoglobin glyc.

Suauu totoI luga o se manava gaogaoA maeʻa ona 'aiHba1c
lelei4.4 - 6.1 mmol / L6.2 - 7.8 mmol / L> 7,5%
faatagaina6.2 - 7.8 mmol / L8.9 - 10.0 mmol / L> 9%
lē faamalieinasili atu nai lo le 7.8sili atu ma le 10> 9%

Le mafutaga i le va o le kulukose, cholesterol ma le mamafa o le tino

O le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o taimi uma e mulimuli ai i le manuʻa, toto maualuga ma le hypercholesterolemia. Aʻo faia le suʻega o le toto i le maʻisuka, o le maualuga o le cholesterol e faʻatatau, faatasi ai ma le vavalalata tatau i le va o le numera o le lipotropics o le maualalo ("bad cholesterol") ma le lipotropics maualuga ("lelei cholesterol"). E suia foi le BMI (numera o le tino) ma le toto (toto toto).

Faʻatasi ai ma se taui lelei o le maʻi, o le mamafa o le mamafa o loʻo tumau, e fetaui ma le tuputupu aʻe, ma e sili atu nai lo le fua o le mamafa o le toto. O le leaga (leaga) taui o le taunuʻuga masani o le faʻamaʻi o le maʻisuka, togafitiga le saʻo (ole fua o le suka ma le fua o le suka), ma le maʻisuka ile le tausia o le galuega ma le malologa. I le maualuga o le glycemia, o le mafaufau-lagona lagona o le maʻisuka ua atagia. O le faʻalavelave (faʻavaivai pea le mafaufau) e mafua ai le faateleina o le kulukose i le toto.

Vaega 2 o le maʻisuka ma le suka

I tagata e maua i le maʻisuka, o fua o le suka latou te fuafuaina le tulaga o le ogaoga o le maʻi:

  • Taumafa (uluai) laasaga. O le faʻaaogaina o mea tau tupe e maua ai le faʻafesoʻotaʻi lelei i le faʻaauau pea togafitiga. E mafai ona faʻasalalau le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto e ala i togafitiga faʻasolosolo ma sina fua o vailaau oona (hypoglycemic). O aʻafiaga o faʻalavelave faʻaleagaga.
  • Taaloga (laʻititi) tulaga. O se paʻu vaivai e galue i le tapulaʻa, e tulaʻi mai faafitauli pe a totogi mo le glycemia. O le tagata gasegase ua tuʻuina atu i se togafitiga tumau faʻatasi ma vailaʻau faʻamaina oona ma faʻamaʻi faʻatasi ma se taumafa malosi. O loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atiaʻeina o faʻafitauli faigata (angiopathy).
  • Taumafaiga (faʻasalaga mulimuli). O le pancreas e taofia le gaosia o le inisalini, ma e le mafai ona faʻamautuina le kulukose. O le tagata gasegase ua faatonuina le togafitiga insulin. O faʻalavelave faʻalavelave, o le aʻafiaga o se maʻi o le maʻisuka e atiaʻe.

Hyperglycemia

Hyperglycemia - o se faʻaopoopoga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se tagata e le maua i le maʻisuka e mafai ona ia atiina ae ni ituaiga se tolu o le hyperglycemia: meaʻai, pe a uma ona faʻaaogaina se tele o meaʻai gaʻo, mea faʻalagona, mafua mai i le le mautonu o le atuatuvale, lemoni, e mafua mai i le solia o gaioiga galue o le hypothalamus (vaega o le mafaufau), lauroid gland, poʻo gland. Mo le maʻisuka, o le ituaiga lona fa o le hyperglycemia o se uiga masani - tumau taimi masani.

Faailoga o le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2

O le Hyperglycemia e tele tikeri o le malosi:

  • malamalama - tulaga 6.7 - 7.8 mmol / l
  • averesi -> 8.3 mmol / l,
  • mamafa -> 11.1 mmol / l.

O se isi faʻaopoopoga i luga o le suka o loʻo faʻamaonia ai le atinaʻe o precoma (mai le 16.5 mmol / l) - o se tulaga o le alualu i luma o faʻamaoniga ma le le faʻamaonia o galuega a le fatugaʻau tutotonu (ogatotonu tutotonu). I le leai o se togafitiga faafomaʻi, o le isi laasaga o le maʻi suka (mai le 55.5 mmol / l) - o se tulaga e faʻaalia i le manatu o le mafaufau (leai o mafaufauga), le lava o le malamalama ma mea e faʻaalia i fualaau oona. I se siama, o faʻafitauli o le manava o le tino ma le fatu ua faʻalautele. Coma o se faʻamataʻu tuusaʻo i le soifuaga o le maʻi.

Glycemic control regimen mo le maʻisuka ituaiga 2

O le fuaina o le suka toto mo le maʻisuka o se faʻatulagaga faʻatagaina, o le taimi e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi. O le faia o fuataga ma le faʻasalaga o le maʻisuka - i isi aso uma (tolu taimi i le vaiaso), faʻatasi ai ma togafitiga o le hypoglycemic - aʻo leʻi 'ai ma 2 itula mulimuli ane, pe a maeʻa aʻoaʻoga tau taʻaloga poʻo isi mea mamafa, i taimi o polyphagia, i le vaitau o le pulega i le taumafa o se oloa fou - muamua ma pe a uma ona faʻaaogaina.

Ina ia puipuia le hypoglycemia, o le suka e fuaina i le po. I le faʻavavega o le laasaga o le maʻisuka ituaiga 2, ua le toe maua ai se gasegase ua gaosia e maua ai le inisalini, ma o le maʻi ua oʻo i le ituaiga insulin. I le togafitiga o le inisalini, e tele taimi e fuaina ai le suka toto i le aso.

Diabetic Diary

O le fuaina o le suka e le lava e puipuia ai le maʻi. E tatau ona faʻatumu i taimi uma le "Diabetic Diary", lea e tusi ai:

  • faailoga o le glucometer
  • taimi: taumafa, fuaina o le kulukose, ma le faʻaaogaina o fualaau oona,
  • igoa: 'ai meaʻai, meainu onā, vailaʻau na ave,
  • calories 'aina i le tautua,
  • fua o se vailaau oona,
  • maualuga ma le umi o gaoioiga faaletino (toleniga, galuega i fale, togalaau, savali, ma isi),
  • le i ai o faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau na ave e faʻaumatia ai,
  • le i ai o tulaga faigata
  • I se faaopoopoga, e talafeagai le faamaumauina o fua o le toto.

Talu ai mo se tagata maʻi ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua, o se tasi o galuega autu o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, o faʻamaumauga mamafa o loʻo tusia i totonu o le tusi faʻataʻitaʻiga i aso uma. Ole auiliiliga o le tagata lava ia e mafai ai ona e siakiina le malosi o le maʻisuka. O lea mataʻituina e manaʻomia e fuafua ai mea e aʻafia ai le le mautonu o le suka toto, le aoga o le togafitiga, o le aafiaga o le galue faaletino i le soifua manuia o le maʻisuka. A maeʻa ona suʻeina faʻamatalaga mai le "Diary of a Diabetic", pe a tatau ai, e mafai ona fetuunai le taumafataga, fualaau o fualaau faasaina, le malosi o le gaioiga faaletino. Iloilo tulaga lamatia o le atiaʻeina vave o faʻafitauli o le maʻi.

Faʻamatalaga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai togafitiga o togafitiga ma togafitiga o fualaau, o le toto sugar masani o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • anapogi glucose anapogi tatau ona iai i le tulaga o le 4.4 - 6.1 mmol / l,
  • o fua o fua pe a uma ona 'ai e le silia le 6.2 - 7.8 mmol / l,
  • le pasene o le hemoglobin glycosylated e le sili atu ma le 7.5.

O le leai o se taui e tau atu i le atinaʻega o faʻafitauli faʻapitoa, maʻi o le maʻisuka, ma le maliu o le maʻi.

Tulaga maualuga o le suka suka

E pei ona e iloa, o le toto sugar muamua aʻo leʻi 'ai e mai le 3.2 i le 5.5 mmol / L, pe'ā uma ona' ai - 7.8 mmol / L. O le mea lea, mo se tagata soifua maloloina, o soʻo se faailoilo o le kulukose o le toto i luga atu o le 7.8 ma le lalo ifo o le 2.8 mmol / l ua uma ona manatu mamafa ma mafai ona mafua ai le le mafai ona faʻaalia i le tino.

Ae ui i lea, i le maʻisuka, o le avanoa mo le tuputupu aʻe o le suka toto e lautele ma e tele lava ina faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma isi uiga patino o le maʻi. Ae e tusa ai ma le tele o endocrinologists, o se faailo o le kulukose i totonu o le tino latalata i le 10 mmol / L e taua tele mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma o lona soona sili e le manaomia.

Afai o le maualuga o le suka o le maʻisuka e sili atu i le masani ma maualuga i luga atu o le 10 mmol / l, ona lamatia lea o ia i le atinaʻeina o le hyperglycemia, o se tulaga matautia tele. O le maualuga o le kullukose e 13 i le 17 mmol / l ua i ai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi, aua e mafua ai le faateleina o le maualuga o le toto o le acetone ma le atinaʻe o ketoacidosis.

O lenei tulaga e galue malosi i luga o le fatu ma fatuga o le maʻi, ma e taʻitaʻia ai i lona vave faʻalalauina. E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le acetone e ala i le manogi o le sosolo mai le gutu pe o ona mea i totonu o le urine e faʻaaoga ai fasi faʻataʻitaʻi, lea ua faʻatau nei i le tele o falemaʻi.

Fua faʻatatau o le suka toto lea e mafai ai e le maʻisuka ona atiaʻe ni faʻalavelave matuia:

  1. Mai le 10 mmol / l - hyperglycemia,
  2. Mai le 13 mmol / l - precoma,
  3. Mai le 15 mmol / l - hyperglycemic coma,
  4. Mai le 28 mmol / l - ketoacidotic coma,
  5. Mai le 55 mmol / l - popo o le hyperosmola.

Suauu mate

O tagata maʻi uma o le maʻisuka ei ai a latou lava maualuga o le toto suka. I nisi o gasegase, o le atinaʻeina o le hyperglycemia ua amata i le 11-12 mmol / L, i isi, o faailoga muamua o lenei tulaga e matauina pe a maeʻa le 17 mmol / L. O le mea lea, i vailaau faʻasoifua maloloina e leai se mea e tasi e tasi, mo le maʻisuka uma, le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, o le malosi o le maʻi e faalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le tino, ae faʻapea foʻi le ituaiga o suka suka. O lea la o le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 1 e fesoasoani i le saoasaoa vave i le maualuga o le acetone i le toto ma le atinaʻe o ketoacidosis.

I tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga maualuga o le suka e le mafua ai se faateleina tele o le acetone, ae e mafua ai le le lava o le tino, lea e matua faigata lava ona taofi.

Afai o le maualuga o le suka i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e maualuga lona maualuga i le 28-30 mmol / l, ona tupu lea i luga o se tasi o faafitauli ogaoga o le maʻisuka - ketoacidotic coma. I lenei kulukose, 1 teaspoon o le suka o loʻo i ai i le 1 lita o le toto o le tagata maʻi.

E masani lava o aʻafiaga o se faʻamaʻi pipisi talu ai nei, manuaga matuia poʻo taotoga, lea e faʻavaivaia atili ai le tino o le tagata maʻi, e oʻo atu ai i lenei tulaga.

E le gata i lea, o le ketoacidotic coma e mafai ona mafua ona o le le lava o le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se fualaau le talafeagai o le vailaau faʻasaina pe afai foi na misia le taimi o le inisiua. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o lenei tulaga atonu o le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le Ketoacidotic coma e faʻaalia i se atinaʻe faifai malie, lea e mafai ona ave mai le tele o itula i ni nai aso. O faʻamatalaga nei o loʻo aʻafia ai lenei tulaga:

  • Faʻaauau ma faʻamalosi urination e oo atu i le 3 lita. i le aso. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo taumafai le tino e faʻasaʻo le tele o le acetone pe a mafai mai le urine,
  • Tele le galala. Ona o le tele o le urination, o le maʻi ua vave ona leiloa le vai,
  • Laʻau maualuga maualuga o tino o le ketone. Ona o le le lava o le inisalini, o le glucose ua faamutaina le gauaiina e le tino, lea na mafua ai ona gaosia gaʻo mo le malosi. O-oloa o lenei faagasologa o tino o le ketone ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto,
  • Le lava le malosi, moe,
  • Gasegase o le maʻisuka, vomia,
  • Paʻu vevela vevela, e mafua mai i le mea e mafai ona paʻu ma paʻu,
  • O le gutu gutu, o le maualuga o le viscosity pala, o le tiga i mata ona o le leai o ni loimata,
  • Tautala mai manogi o le acetone mai le gutu,
  • Loto malosi, manava manava, lea e aliali mai ona o le leai o se okesene.

Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faʻaauau ona faateleina, o le tagata maʻi o le a atiina ae le tulaga sili ona ogaoga ma matautia o le faʻalavelave i le maʻisuka maualuga - hyperosmola coma.

E faʻaalia mai lava ia i ni faʻamaoniga ogaoga:

I mataupu ogaoga:

  • O toto i totonu o veins,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Pancreatitis

A aunoa ma se taimi talafeagai e togafitia ai togafitiga faafomaʻi, o se hyperosmola coma e masani ona oʻo atu i le oti.O le mea lea, pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o lenei faʻalavelave, o le falemaʻi vave o le maʻi ile falemaʻi e manaʻomia.

Togafitiga o le hyperosmola coma e naʻo tulaga o le toe faʻaolaina e faia.

O le mea sili ona taua i le togafitiga o le hyperglycemia o lona puipuiga. Aua nei aumaia le suka toto i tulaga ogaoga. Afai ei ai se maʻi suka, e le tatau ona galo ia te ia ma siaki le kulūkose ile taimi.

Faʻaauau pea le maualuga o le suka o le toto, tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le ola mo le tele o tausaga, e le mafai ona feagai ma faʻafitauli ogaoga o lenei maʻi.

Talu ai o le gasea, vomiting, ma le manava o loʻo i ai nisi o faailoga o le hyperglycemia, o le toʻatele e ave i ai mo mea taumafa, lea e tumu i aʻafiaga ogaoga.

E tāua tele le manatuaina pe a iai ni uiga faʻaalia i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, atonu o le mea sese e le o se faʻamaʻi o le tino, ae o le maualuga maualuga o le suka o le toto. Ina ia fesoasoani i le tagata maʻi, e manaʻomia le inisalini tui i se taimi vave e mafai ai.

Ina ia lelei le feutagaʻi ma faailoga o le hyperglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona aʻoaʻo e fuafua tutoatasi le fua saʻo o le insulin. Ina ia faia lenei mea, ia manatua le faiga faigofie lenei:

  • Afai o le maualuga o le suka i le suka o le 11-12.5 mmol / l, ona tatau lea ona faaopoopo se isi vaega i le masani o le inisalini,
  • Afai e sili atu i le 13 mmol / l le glucose o loʻo i ai, ma o le manogi o le acetone o loʻo i ai i le manava o le maʻi, ona tatau lea ona faaopoopo le 2 iunite i le inisalini.

Afai o le kulūkose e laʻititi tele pe a uma le inisalini o le inisalini, e tatau ona vave faʻaaogaina gaʻo vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, inu vai fualaau poʻo le lauti ma le suka.

O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le tagata maʻi mai le matelaina o le matelaina, o lona uiga, o se tulaga peʻa amata ona faateleina le maualuga o tino o le ketone i le toto, ae o le kulūkose e tumau pea le maualalo.

Toa maualalo

I vailaau, o le hypoglycemia ua manatu o se faaitiitia o le toto i lalo ifo o le maualuga o le 2.8 mmol / L. Ae peitai, o lenei faʻamatalaga e moni na o tagata ola maloloina.

I le tulaga o le hyperglycemia, o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka ei ai lana lava vaega maualalo mo le suka o le toto, a maeʻa ona amata ona atiaʻe le hyperglycemia. E masani lava e sili atu le maualuga nai lo tagata soifua maloloina. O le 2.8 mmol / L faʻamaumauga e le na o le faitioina, ae o le oti mo le tele o le maʻisuka.

Ina ia fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto lea e mafai ona amata ai le hyperglycemia i se tagata maʻi, e tatau ona toesea mai le 0.6 i le 1.1 mmol / l mai le tulaga o le tagata lava ia - o le a avea ma faailoga taua.

I le tele o tagata gasegase, o le maualuga o le suka i le maualuga e tusa ma le 4-7 mmol / L i luga o se manava gaogao ma pe a ma le 10 mmol / L pe a uma ona 'ai. Ae ui i lea, i tagata e le maua le maʻisuka, e le sili atu i le faailoga o le 6.5 mmol / L.

E lua mafuaʻaga autu e mafai ona mafua ai le hypoglycemia i le maʻisuka maʻi:

  • Toto tele o inisalini
  • Aveina o fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.

O lenei faʻalavelave e aʻafia uma ai gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E masani lava ona faʻaalia e ia lava i tamaiti, e aofia ai i le po. Ina ia aloese mai lenei mea, e taua le faʻatusatusa saʻo o le mamafa o le inisalini i aso taitasi ma taumafai ia aua nei sili atu.

O le hypoglycemia e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Lalagaina o le paʻu,
  2. Faateleina le vevela,
  3. Teteʻata i le tino atoa
  4. Loto o le fatu
  5. Tele le fiaaai
  6. O le leiloa o le mafaufau, le mafai ona taulaʻi,
  7. Naua, vili,
  8. O le atuatuvale, amioga sauā.

I se tulaga sili atu ona ogaoga, o matau nei e matauina:

  • Tele vaivai
  • Faʻavalea i le maʻisuka, tiga i le ulu,
  • O le atuatuvale, lagona le mafaamatalaina o le fefe,
  • Tautalaga tautala
  • Vaʻai matala, faalua vaaiga
  • Le mautonu, le mafai ona mafaufau lelei,
  • Le faʻaaogaina o le faʻamaopoopoina o le tino, faʻaleagaina o le tino,
  • O le le mafaia ona faʻatautaia masani i le avanoa,
  • Fusi i vae ma lima.

O lenei tulaga e le mafai ona le amanaiaina, talu ai o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e matautia foi mo le maʻi, e maualuga foi. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o le tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le le iloa o le maʻi ma pa'ū atu i se tino o le hypoglycemic.

O lenei faʻalavelave e manaʻomia vave ile falemai falemaʻi o le tagata maʻi ile falemaʻi. Togafitiga o le hypoglycemic coma e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina, e aofia ai glucocorticosteroids, lea e vave ona faateleina le maualuga o le kulukose i le tino.

Faʻasalaga le togafitiga o le hypoglycemia, e ono afaina ai le faiʻai ma mafua ai le le atoatoa. E mafua ona o le glucose e na o le pau lea o meaai mo potu faiʻai. O le mea lea, faatasi ai ma lona paʻu mataʻutia, latou te amata ona fiaaai, lea e tau atu i lo latou vave vave oti.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina a latou maualuga o le suka i le tele e mafai ai ina ia le misia se pa'ū tele po o le faateleina. O le vitio i lenei tusiga o le a tilotilo i le maualuga o le suka o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga