Sugar e sili atu i le 20

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e mafua ai le gasegase o le kulukose i totonu o le tino. O le leai o le puleaina o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le faateleina o le kulūkose, ma o se taunuuga e oʻo ai i se maualuga maualuga. Afai o le suka e 28 iunite, o le a se mea e mafai ona tupu?

E ui lava i le mea moni e faapea, o se maʻi "suamalie" o se togafitiga e le mafai ona togafitia, faatasi ai ma se auala talafeagai ma atoatoa, o le faamaʻi e mafai ona totogi lelei, lea e mafai ai e tagata gasegase ona ola i se olaga masani ma atoatoa.

Afai e leai se pule o le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka, poʻo le togafitiga, o le a atili ai ona sili atu le mamafa o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O le fea itu e aʻafia ai le aoga o totoga ma tino.

E taua le mafaufau pe o le a le tele o faʻafitauli faigata ma le tumau e mafai ona tupu i le maʻisuka, ma saili pe faapefea ona taulimaina?

Ketoacidosis - o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi

Ketoacidosis o se aʻafiaga le lelei o se maʻi faʻamaʻi tumau, ma i le tele o mataupu o loʻo atinaʻe ai tagata mamai e le pulea o latou maʻi.

Afai ei ai le faateleina o le elemene i le vai ola, o le maʻi e faaalia ai se lagona o vaivaiga ma le atuatuvale, e mafai ona vave ona i ai o se maasiasi, ma pe a maeʻa.

O le ata tonu lava lenei o loʻo matauina i le ketoacidosis e aʻafia ai le tala o se maʻi "suamalie". Ma o lenei ata faafomaʻi e manaomia vave togafitiga faafomaʻi, talu ai ona o le ono tulai mai o se mea leaga e tupu tele.

Taʻiala mo le ketoacidosis o le maʻisuka:

I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga faʻaleagaina e atiina ae ai tagata mamaʻi mai le talaaga o le le lava o le insulin i le tino o le tagata. O le le lava o le tino e mafai ona taʻua o le atoatoa, lea e iloa i le ituaiga muamua o faamai, ma le aiga - o le ituaiga lona lua o togafitiga.

O le uiga o le atinaʻega o faʻafitauli e faʻavae i vaega nei:

  1. O le leai o le suka e puleaina e ala i se fuataga (o le tagata gasegase e fuaina ana faailoilo e le silia ma le tasi i le vaiaso).
  2. O le tagata gasegase e faʻaititia le fua o le inisalini, poʻo le misia o le iniseti o le hormone.
  3. O faʻamaʻi pipisi, lea na mafua ai le faateleina o le manaʻomia mo se hormone, ae o le tagata gasegase e leʻi totogiina le toto.
  4. Le faʻatagaina o se mimita maʻi, pe leai foi se teuina lelei.
  5. Le saʻo le puleaina o le hormone.

O le Ketoacidosis e vave ona alualu i luma, i ni nai aso. I nisi tulaga, o se faʻalavelave e mafai ona tutupu i le itiiti ifo i le 24 itula. I le taimi muamua, e lagona e le tagata maʻi le vaivai ma le lelava, e manaʻo e inu pea, o se paʻu malogo malosi e faʻaalia.

Ma o loʻo i ai se tino gaioiga o tino o le ketone i le tino, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai le gaogao ma le vailaʻau i faʻamaoniga o loʻo i luga, o se manogi faapitoa oo latou gutu o loʻo faaalia, o le manava e avea ma se mea e le masani ai - e manava ma manava le maʻi.

Afai e maua e le tagata maʻi nei faailoga, e manaʻomia ile falemaʻi faʻafuasei ile falemaʻi. O le a le aoga le foia o le faafitauli i le fale, o le lamatiaga o le oti e sili.

Kino ma le maʻisuka

Afai o le suka toto e sili atu ma le 28 iunite, o se tulaga sili ona matautia mo le maʻi, ma o le maualuga maualuga o le kulukose o le a taofia ai le gaioiga o totoga uma ma tino.

E masani lava, o le suka suka e maua ai le tele o faʻafitauli i fatugaʻo, ma e mafai lava ona taʻua i latou e matua lamatia ma ogaoga. Fuainumera faamaumauina o faʻamaʻi o fatugaʻo e uiga i le talaaga o le faʻamaʻi pipisi e tele lava ina mafua ai le vave maliu o le maʻi.

O fatuga a tagata taitoatasi o le "pule" o se numera tele o glomeruli faapitoa. O ni fuʻa e maua ai le faʻamamāina o le toto mai otaota gaʻo ma mea oona.

O le tele o le toto ma meaʻai, faʻasolosolo i le siakiina, toe foʻi mai i le faigamalaga. Ma o le otaota na gaosia i le faagasologa o le filtration process e ulufale atu i totonu o le vevela, a maeʻa lea e alu ese mai le uila.

E pei ona uma ona iloa, faatasi ai ma le maʻisuka le pulea, o le toto toto ua matua faateleina, faasolosolo, o le vai ola e pasi i fatugaʻo, lea e tele ai le kulukose.

Suafa "tosina" le tele o le vai faatasi ai, ma o le taunuuga lea e faateleina ai le mamafa i totonu o glomerulus. I le isi itu, o le glomerulus o loo siʻosiʻoina e se uʻamea, lea, i lalo o le faatosinaga o le mamafa, ua matua le mafiafia. Ua faʻaaogaina vaʻa o le capillary, o le glomeruli i le setete o loʻo galue malosi e faʻaitiitia, ma e mafua ai ona faʻamalolo le filtration.

O se taunuuga, e matua le lelei le gaogao, o faailoga o le toilalo e iloa:

  • Tigāʻau, le faʻalavelave, vaivaiga, le mautonu.
  • O osofaiga o le gase ma le vomiting, manava manava.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai.
  • Tumau tumau, tofo o le uʻamea i totonu o le ooto.
  • E manaia le manava mai le gutu, e le o toe manava.

O le mea moni, o le leaga o le gaioiga o fatugaʻo e le o se faagasologa vave, ma o lenei tulaga faʻaleagaina e manaʻomia ai le taimi e faʻaaoga ai.

Afai e maualuga le maualuga o le suka i le toto, e oso maualuga i le maualuga o le kulukose, ma a maeʻa le 10 poʻo le sili atu o tausaga, o loʻo faatalitali le maʻisuka mo lenei faʻalavelave.

Retinopathy o se faʻalavelave o le maʻisuka

O le retinopathy o le solia lea o toto toto o le retina. E masani lava ona tupu, e pei o se aʻafiaga ogaoga o le suka maualuga o le toto mo se taimi umi.

Fuainumera o fuainumera faafomaʻi ua faaalia ai o lenei tulaga faʻaleagaina e maua i le 85% o mataupu e maua i le maʻisuka ituaiga 1, pe a oʻo i le 15 tausaga le poto masani o le maʻi maʻi. Afai o le maʻi ua maua i tagata e silia ma le 40 tausaga, ona latou maua lea o lenei maʻi.

O le mea e leaga ai, o mafuaʻaga tonu e taʻitaʻia ai lenei faiga i le tino e le mafai ona valaʻauina, e ui lava i suʻesuʻega uma. I le lalolagi i nei ona po, ua fautuaina e saienitisi manatu, ae mo le maʻisuka, e le taua tele.

Ae ui i lea, o tulaga e mafai ai ona tupu i lenei faʻalavelave ua maeʻa ona faʻatutuina:

  1. Faateleina taimi i le suka o le toto.
  2. O le maualuga ole maualuga ole maualuga o le toto.
  3. Tapaa, faʻaletonu le galuega.
  4. O le vaitaimi o le maitaga, o se mea e mafua mai i se uiga le lelei.
  5. O le vaitausaga o le tagata maʻi (o le ono tulai mai o faʻafitauli e faʻaititia i le matua o le maʻi).

O le faailoga autu o le retinopathy o le solia lea o le vaaiga vaaia. O le tagata gasegase atonu e sili atu lona leaga, pe ua matua leiloloa. O le mea lea, e mafai ona tatou mautinoa o le a vave ona amata togafitiga, o le maualuga foi lea e ono mafai ona puipuia lelei le tauaso atoatoa.

E tusa ai ma togafitiga o lenei faʻalavelave, e leai se aoga e ave ai ni vailaʻau e faʻaleleia ai le setete toto. O le faigofie, ma le sili ona taua, lelei le faiga o le galue o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, tausia le faʻamaonia i le tulaga manaomia.

O le mea lea, e fautuaina le pulea o lou suka i taimi taʻitasi i le aso e faʻaaoga ai le mita o le kulukose toto ma 'ai ai meaʻai maloloina, ma manaʻo i meaʻai e tele gaʻo ma pulufoni masani.

Mateʻo le neuropathy

Neuropathy e maua i le maʻisuka e faʻaalia i se faʻavaeina o le aʻafiaga o namu o loʻo i luga o le itu. O nei neura e avea ma taʻavale mo le faiʻai ma le taulaʻau, e maua ai le puleaina o maso ma totoga i totonu.

O le mafuaʻaga autu o le faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻateleina pea o le suka i le tino. I le avea ai o se tulafono, o le aʻafiaga leaga e le vave tutupu vave, e tele tausaga o le maʻisuka e pasia aʻo le i maua.

E tatau ona maitauina afai e te faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto ma aoao e tausia i totonu o tapulaa talafeagai, ona mafai lea ona toe faʻaleleia o latou aʻa, ma o le a mou atu faailoga o le maʻi.

O le neuropathy o le maʻisuka e "tamaoaiga" i le tele o ituaiga o faailoga:

  • Faʻaitiitia le faʻalogoina o le lima.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai.
  • Le malosi i le malosi o feusuaiga.
  • Faʻataunuʻu le gaogao o le vevela, le faʻasolosolo urinary.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Tigā, faʻavalea.
  • Faʻafitauli faʻafefe meaai.
  • Musika vaʻaia.

E pei ona taʻua i luga, o le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina e taʻitaʻia ai le maualuga o le suka, lea ua matauina mo le lua pe sili atu tausaga.

O le mea lea, o le auala aupito sili e fesoasoani ai i le tagata maʻi o le faʻaitiitia o le suka, tausia le tulaga maualuga e manaʻomia.

Puipuiga ma le taofia o taunuuga

E pei ona manino mai le faʻamatalaga faʻamatalaga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 e ogaoga ma tumau. Afai o le maʻisuka o le ituaiga muamua e le pulea se hormone, pe faʻaaogaina le le lava o tui, ona mafai ai lea ona maualuga maualuga le suka.

E masani lava i ni nai aso mulimuli ane, o le matelaina o loʻo mataʻituina, ona le iloa ai lea, ona amata ai lea o se coma. O lenei ketoacidosis o se tulaga ogaoga e afaina.

O le kulukose i totonu o le tino e mafai ona faʻaleleia tele pe afai o se tagata maʻi e malulu poo se faʻamaʻi pipisi. E mafua ona o malosiaga o le tino ua faʻatonuina e tau ai le faʻamaʻi, ma ua faʻaitiitia le malosi o le hormone. O le mea lea, i le i ai o faʻasalaga faʻasalaga o lenei natura, ua fautuaina e faateleina le fua o le homone.

O le faʻaleleia atili o le kulūkose i totonu o le tino e le mafai ona faʻaosoosoina ai ni faʻafitauli matuia. Peitai, o lenei mea e mafua ai le alualu i luma o le tele o faafitauli masani. O le faaleagaina o toto toto ua mataituina, o le gaioiga o totoga o le tino ua vaivai.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa e faaopoopo atu i le suka, e manaʻomia ona ia siakiina e le aunoa ia faailoilo o le toto, maualuga o le cholesterol i le tino ma isi tulaga o pathoces cardiovascular.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai fautuaga i le auala e vave faʻaitiitia ai le toto suka.

Fua o suāuʻu

I se tino ola maloloina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (i luga o se manava gaogao) e le tatau ona sili atu nai lo le 3.5-5.5 mmol. A maeʻa ona 'ai, e faʻatele le tau ma e le tatau ona sili atu i le 7.8 mmol. O nei faailoilo o le tulaga lautele o le soifua maloloina mo mea tau toto na maua mai le tamatamailima. I le toto vevela, o le a faatagaina le maualuga - 6.1 mmol i luga o se manava gaogao, ae e foliga mai foi e masani.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Ole fua ole suka mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu na i lo le aofaiga pe a oʻo atu le kulukose i le urine. 8-11 mmol ua manatu ole laʻititi laʻititi, o le toto toto 17 o se tulaga lelei, o le toto toto 26 o se tulaga ogaoga o le hypoglycemia. O le faateleina o le suka o le toto e afaina ai le gaioiga o le tino, e mafua ai ona le mafaafitia, ogaoga faaletonu. O fua masani o le suka toto, e tusa ai ma uiga o le tausaga, o loʻo faʻaalia i le laulau.

O le a le suka o le toto i le tausaga: se laulau o le kulukose o le toto i talavou ma matutua


Skip to content

Mo le pulea ma le togafitiga o le maʻisuka, e matua taua lava le fuaina i taimi uma le maualuga o le kulukose i le toto o alii ma tamaitai.

E masani lava, o le faailoga mo alii ma tamaitai e tutusa lava, aua e le faalagolago i le itupa, mamafa o le tino, maʻi faʻamaʻi ma isi uiga o se tagata. O le maualuga o le maualuga o le toto toto e mai le 3.5 i le 5.5 mmol / L.

O le auʻiliʻiliga na faʻatinoina i totonu o suʻesuʻega faʻasaienisi e iai foʻi ona lava uiga: e faia i le taeao, faʻapitoa i luga o se manava gaogao.

Aʻo maualuga le maualuga o le kulukose i le toto capillary nai lo le 5.5 mmol / l, ae le itiiti ifo ma le 6 iunite, o le tulaga lenei o alii ma tamaitai ua manatu o se tuaoi, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka. Mo le toto vevela, ua manatu e avea ma masani masani i le 6.1 mmol / L.

Afai na tupu se mea sese i le taimi o le toto sampling, poo fautuaga a le fomaʻi ua le amanaiaina, ona sese tele lea o le mea sese i le iuga. E le gata i lea, o se tulaga faigata, ogaoga poʻo le manua e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le suka i le toto toto.

Ona o le ogaoga o le maʻi, e tatau ona e iloa poo le a le maualuga o le toto suka? Ma ia iloa ai foi tulaga masani mo alii ma tamaitai e 50-60 tausaga, mo tamaiti laiti.

Glucose o le toto

O le toto samples e naʻo luga o se manava gaogao, ae i nisi taimi mai le 8 i le 10 i le taeao, e le fautuaina oe e faʻateleina oe lava i meaai i le afiafi. E le gata i lea, i le aso o le suʻega, e le mafai ona e inuina le lauti, kofe ma isi meainu, e oʻo lava ile vai.

O faailoilo o le auiliiliga e mafai ona aʻafia e ala i le le mautonu, o se maʻi gasegase o se natura afaina. I lenei itu, pe a maʻi le tagata maʻi, e pei o se tulafono, e le o faia le suʻega. Ae peitaʻi, afai o loʻo iai se tulaga faapena, ona faʻaalia lea o le faʻafitauli o le maʻi.

Lisi o faʻamatalaga o le kulukose o le toto i le matua o alii ma tamaitai:

  • Tausaga 13-50 tausaga, e masani lava ona eseese le maualuga o le toto toto - 3.3-5.5 iunite.
  • Mai le 50 i le 60 tausaga, o le masani mai le 3.8 i le 5.9 iunite.
  • E silia ma le 60 tausaga, o le maualuga o le kulukose o le toto e 4.2-6.2 iunite.
  • E silia ma le 90 tausaga, toto toto e oo i le 6.9 iunite.

E pei ona faaalia i le laulau, o le masani mo tausaga taʻitasi e eseese, o le mea lea, i le 30 tausaga, o faailoga masani e oʻo atu i le 5.5 iunite, ae i le 50-60 tausaga, e oo atu i le 6 iunite e faatagaina. Mo tamaitai ma alii pe a uma le 50 tausaga, e fautuaina ina ia siakiina pea o latou toto suka ia aloese mai se maʻi le lelei e pei o le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, afai o le tagata maʻi ei ai le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu nai lo le 6.8 mmol / l, o lona uiga o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka. I nei faailoilo, e fautuaina ai le faia o isi auiliiliga faaopoopo:

  1. Suʻe toto mo le suka.
  2. Toto mo le faapaleina o le suka.
  3. Tulaga o le hemoglobin glycated. O lenei auiliiliga lea e mafai ai ona tatou faʻamaonia atoatoa pe teena le maʻisuka i alii ma tamaitai.

O le toto o le toto vevela e le vaevaeina i le matua, ma i tagata uma e eseese mai le 3.5 i le 6.1 mmol / l.

E tatau ona e iloa afai e te le mulimuli i tulafono o le auiliiliga, ma ave meaʻai ao le i auauna atu, o lona uiga o le taunuuga e mafai ona 7 mmol / l, o le faailoga o se togafitiga i le tino o tagata matutua, e ui lava e leai.

Glucose i tamaiti

O mea uma lava i le lalolagi o loʻo atiaʻe ma faʻanoanoa. Ma o lenei mea ua talafeagai mo le ola o tagata. Ma e masani lava o le tino o se tagata matua poʻo se tagata matua e galue i se auala e eseʻese, e le pei o se tamaitiiti e tasi le tausaga le matua.

I lenei tulaga, o le toto o le kulukose o tamaiti e fesootai tuusaʻo ma le gaoioiga o le hormone - inisalini, ma o nei mea uma e faʻatatau i tausaga o le tamaititi.

O le a le maualuga o le suka o le toto i tamaiti i le matua:

  • I pepe faatoa fananau mai, e oo i le 4.4 mmol / L.
  • I le matua e 2-6 tausaga, mai le 3.3 i le 5 iunite.
  • I le matua o le 10-12 tausaga, faʻapea foʻi ma tamaiti matua atu i le 5.5 mmol / L.

O nei faʻamatalaga uma e mafai ai ona masalomia le maʻisuka i totonu o se tamaititi i le taimi, pe afai ei ai ni eseesega taua mai masani masani.

E taua tele le faʻaalia o se tulaga faʻaleagaina i se pepe i le taimi ina ia mafai ai ona lava le togafitiga. Fuainumera faamaumauina o le 85% o tamaiti 11 i le 13 tausaga le matutua e mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le maʻi suka i tamaiti e mafai ona atiaʻe mo mafuaaga eseese:

  1. Itū faʻatasi.
  2. Neoplasms i totonu o totoga i totonu.
  3. Faʻaleagaina o le Hormonal i tua o faʻamaʻi pipisi.
  4. Le lelei le lelei o le paleni o mea taumafa, meaʻai paleni.
  5. Faamai pipisi.
  6. Faaaoga umi o vailaʻau.
  7. Suʻega le saʻo.

Afai e masalomia le tamaititi i le maʻisuka, e le fautuaina e le fomaʻi le toe faia o se iloiloga, ma e naʻo le maeʻa ona maua o iuga, e tatau ona faʻamaonia togafitiga.

Suʻe suʻa toto

Ua faʻamalamalamaina le maualuga o le suka o le toto mo tagata matutua, o lea ua tatau ai ona mafaufau pe o le a le ituaiga auʻiliʻiliga o loʻo fautuaina mai e le fomaʻi, ma o a vaega o lona faʻatinoga.

A uma ona faatonuina e le fomaʻi se suʻega toto, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i tulafono nei aʻo le i pasia:

E leai se meaʻai e tatau ona faʻaalu 8 itula aʻo leʻi suʻeina.

Vagana le fafagaina i le lua aso aʻo leʻi suʻeina suʻesuʻega falesuesue.

Aua le inu ava malosi i le aso.

Tetee e ave fualaau faasaina. Afai e le mafai ona faia lenei mea, e tatau ona e logoina le fomaʻi ina ia mafai ona ia amanaʻia le mea na tupu.

Aʻo leʻi faia le suʻega, e faʻasaina le fufuluina o ou nifo, suʻeina se sosolo, sefe.

A maeʻa taunuʻuga e sili atu i le masani, o le toleniga o le toleniga o le suka e faʻamalosia e faʻamaonia atoatoa le i ai o le togafitiga i tagata matutua. E ui i lea, e tatau foi ona saunia mo se suʻesuʻega muamua, ona o le sao o le iuga o le a faalagolago i le sauniuniga. O le a le faʻagasologa o sauniuniga mo se suʻega faʻapalepale:

  1. E tolu aso ao leʻi faia le suʻega, latou te faʻaumatia le 200 kalama o gaʻo.
  2. 12 itula ao le i mafai ona 'ai, inu.
  3. O le auʻiliʻiliga na faia i luga o se manava gaogao.
  4. A maeʻa ona ofoina atu le tagata maʻi e 'ai le sukalati, pe inu se vaifofo o le kulukose.

Le faʻamautinoa ua saʻo le auʻiliʻiliga, pe a maeʻa taualumaga uma, e fautuaina le isi foaʻi toto lua. O le a le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e faʻalagolago i le tele o mea - o le vaitausaga o le tagata maʻi, o fea e maua mai ai le toto mai - vein poʻo le tamatamailima, o le taimi na tuʻuina atu ai le auʻiliʻiliga, pe na mulimulitaia fautuaga a le fomaʻi ma isi.

I le aotelega, e taua le taʻu atu o le maʻisuka o se maʻi faʻalavelave ma faʻamaʻi e afaina ai le tulaga o le maʻi, o le gaioiga o totoga ma tino.

Symptomatology

E mafai ona fuafua le faʻamaoniga tonu e ala i le suʻeina o le toto na ave i luga o se manava gaogao. O le maualuga maualuga o le suka i totonu o se tagata e le afaina ai le soifua lelei, e mafua ai faailoga iloga:

  • leai se malosi
  • faʻafefe
  • numera i vae
  • faateleina le 'ai
  • fia inu pea
  • faʻaauau faifaipea
  • mamafa le mamafa o le mamafa,
  • vevela paʻu ma fulu,
  • le manuia o manuʻa
  • faaitiitia manaoga mo feusuaiga.
Toe foʻi i le laulau o mea

O a suʻega e manaʻomia?

Ina ia iloa le maualuga o le kulukose, e aveese le toto mai le tamatamailima. Ole suʻega e mafai ona ave i le falemaʻi, pe mafai ona e faʻaaoga le mita e faia ai se suʻesuʻega i le fale. Mo le sao o faʻamatalaga, e taua le matauina o aiaiga ao leʻi faia le auiliiliga:

  • Fuataga o faailoilo e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. E le itiiti ifo i le 10 itula aʻo leʻi faʻamaonia le sampling samples.
  • E le fautuaina e faʻalauiloa meaʻai fou i totonu o le taumafataga.
  • Faʻaitiitia lagona lē lelei ma taumafai e aloese mai le mautonu o le popole.
  • Mo le sili ona saʻo, o le malologa ma se moe lelei e taua.

Afai, o se taunuuga o le auiliiliga, o le suka e sili atu nai lo le faailo talafeagai, ua faatonuina e le fomai se suʻesuʻega faaopoopo - o se auiliiliga o le faapaleni o le kulukose. E aofia ai le ave o le toto i luga o se manava gaogao ma toe ave pe a uma ona inu vai i le kulukose. 7 mmol i luga o se manava gaogao o le tapulaa ma ua manatu o se faafitauli e mafua mai, ma a uma ona inu le vai, o le maualuga o le maualuga o le toto suka mai le 7.8 i le 11.1 mmol.

Faatasi ai ma le faafuasei ona faateleina

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, e mafai ona tupu le faʻalavelave, ketoacidosis ma le coma (toto sugar 21 mmol pe sili atu), e atiaʻe e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. O le coma e mafua mai i le maualuga o le soifua maloloina o le tino, o le mea lea e manaʻomia vave togafitiga faafomai. Faailoga na muamua atu i se osofaʻi ita:

  • o se siʻitia i le urination e oʻo atu i le 3-4 lita i le aso,
  • matuai galala ma le susu
  • vaivaiga, maʻi tiga.

Afai e te le sau i le fesoasoani ile taimi, auai:

  • faʻasaina faʻailoga
  • mataʻutia le malamalama
  • le mautonu o le tino,
  • loloto moe.

Afai e maua le suka i le 28 iunite, ae leai ni faailoga o le ketoacidosis, e faʻaleleia ai se coma hyperosmola.

Faʻasalaga umi

O le Hyperglycemia o se taunuuga o maualuga maualuga o le kulukose e tumau pea mo se taimi uumi. E afaina ai le galuega a le tino atoa. O faʻafitauli nei e sili ona matautia:

Afai e tumau pea le maualuga o le suka mo se taimi umi, ona aafia ai lea o le vaʻai, ma mafua ai le tauaso.

  • faʻaumatiaga o le taualuga o le mata, lea e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaaliga,
  • faʻaleagaina o vaʻa toto ma namela (fatu oso, maʻi o le maʻisuka),
  • faʻaleagaina le faʻafanoina o nephrons (toe faʻaaogaina).
Toe foʻi i le laulau o mea

Le mea e fai

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto na sili atu nai lo le faʻatagaina o tapulaa mo le taimi muamua, e le tatau ona e faia le filifiliga e faʻaitiitia i lalo. E taua le vave saili le fesoasoani mai se fomaʻi o le a ia faʻamaonia togafitiga. Afai o le fomaʻi ua uma ona maua, o lona uiga o le suiga o le kulūkose e faʻafoeina le inisalini. Ae e taua le manatuaina o le suka e tatau ona faasolosolo lalo malie, e tatau ona laʻititi ai laʻau insulin. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga e faʻateleina le faʻaaogaina o le suavai. Afai o taumafaiga e le aumaia le faʻaitiitia o le manaʻoga i le faailo, ia mautinoa ia valaʻau i se falemaʻi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

O le a le maualuga o le suka e maualuga le maualuga i le taimi o le maitaga?

Mo fafine maitaga, ei ai tulaga faʻapitoa mo le gaosiga o gaʻo. I le taeao i luga o se manava gaogao, o le tau o le kulukose i totonu o le toto e le tatau ona sili atu i le 5.1 mM / L. Afai o le suka e maualuga atu nai lo le 7.0 mM / L, ona amata loa lea o se siama o le maʻisuka. O lona uiga pe a uma le fanau mai, o le a maua e le fafine le faʻamaʻi ma o le a tatau ona faʻaauau togafitiga. Afai o le glucose anapogi e sili atu ma le 5.1 mM / l, ae e itiiti ifo i le 7.0 mM / l, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga. I lenei tulaga, o fomaʻi e iai se mafuaʻaga e faʻamoemoe ai le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo i le taimi na tuʻuina atu ai.

Vaega o le gaioiga o le maʻitaga i le maʻisuka

O le faapau pepe e le masani ai (miscarriage) e tupu i le tasi vaetolu o mataupu uma o le maitaga ma le toto maualuga. O le mafuaʻaga o lenei taunuʻuga o le laʻititi laʻititi ma le matua matua o le placenta. Ua faaleagaina ona vaa ona o le tele o kulukose i totonu o le toto. O le placenta ua faamutaina le saunia lelei o le fusi e tuputupu aʻe ma le okesene ma meaʻai.

O le isi mea o le maʻitaga ma le maʻisuka o le maualuga maualuga o le tuai o le toxicosis (pe a uma le 20-22 vaiaso o le maitaga). I le maʻisuka, o lenei tulaga e atiae i le afa o mataupu o le maʻitaga. E ui i le maualuga o le suka, o le toxicosis o le afa lona lua o le maitaga e tupu i le na o le 3% o fafine. O le i ai o le tuai o le toxicosis e fesootaʻi ma se tulaga maualalo o hormones - estrogen. O le suka o le toto e afaina ai ovaries ma le placenta, ma o nei totoga e le mafai ona maua le estrogen i le fafine maʻitaga. O le faʻasolosolo o le toxicosis e faʻaalia mai i le latina ma le manino o le edema, o le faateleina tele o le mamafa o le tino, faʻateleina le toto, ma le tuʻuina atu o polotini i le urine.

E le gata i lea, o fafine maitaga ei ai le maualuga o le toto suka e mafai ona atiaʻe polyhydramnios. O lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le tali atu o membranes o le amniotic i le sili atu o le kulukose i le tino. Afai e faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona tupu ai lea o le polyhydramnios i le 60% o mataupu o maitaga. E sili ona le lelei ona o taunuuga e ono tutupu - o le fusi o le uamea, fetau hypoxia, tulaga le saʻo o le tamaititi i totonu o le matua aʻo le i fanau. O le fananau mai i ia ituaiga tulaga e masani ona manaʻomia ai le vaega faʻapitoa o caesarena.

Suauu toto 28 - o le a le uiga?

Suauu toto o le toto na oʻo atu i le 28.1-28.9 iunite o faailo o le hyperglycemia, e masani ona muta i le maʻisuka coma. O le faʻateleina o le kulūkose i le taimi masani e afaina i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le fatu, vaʻa toto, gaʻo, totoga o le vaʻaia, endocrine ma le popole.

E masani lava, o le hyperglycemia i le maʻisuka e tupu pe a le mulimuli i le taumafa. E le gata i lea, o le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona mafua ai:

  • le talafeagai le tui ole inisalini. O le faʻafitauli lea e feagai ma le maʻisuka ituaiga 1, lea e le mafai ai e le pancreas ona maua le aofaʻiga o le insulin,
  • sese le fua o fua o le suka-faaitiitia. O le tele lava o se faʻafitauli tutusa e tupu i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Afai o vailaʻau ua filifilia e le fomaʻi e le faʻamautuina le kulūkose, ona ia faʻasolo atu lea o isi vailaʻau poʻo fautuaina mai le togafitiga insulin,
  • ogaoga o lagona-faalelagona,
  • faʻamaʻi e aafia ai le pancreas, e aofia ai le pancreatitis,
  • ave ni vailaʻau maʻoti, e pei o hormones, fomaʻi faʻamataʻu, vaʻaia,
  • manuʻa ma mumu tele,
  • faʻaleagaina o le myocardial poʻo le paʻu,
  • maʻi o le pancreatic,
  • o le taimi o le faʻataʻitaʻiga, minuʻese, faʻaleagaina,
  • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le fulufulu vevela,
  • afaina o le ate: faʻifaʻivaʻa, cholestasis, cirrhosis, fao,
  • afaina ma le manava.

I tagata e le maua i le maʻisuka, o le oso i le glycemia e ono aʻafia ma:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • angina osofaiga
  • tigaina tiga
  • faʻaipoipo faʻatasi ai ma le faʻamalosi.

Ina ia iloa le mafuaaga moni mo le faateleina o le kulukose toto i le 28.2-28.8 ma o iunite maualuga atu o le a fesoasoani i le fomaʻi. O le a ia faatonuina le tagata maʻi i se suʻesuʻega auiliili, e tusa ai ma taunuuga o le a ia faatonuina ai togafitiga talafeagai.

Faailoga o le Suga Sili

I le tele o tulaga, o le hyperglycemia faifai pea ma le maualuga o le suka o le 28.6 ma le maualuga maualuga e mafua ai uiga masani i se tagata maʻi: masini malogo ma le fia inu malosi. I se faaopoopoga, atonu e ono iloa e se tagata:

  • faʻaauau faifaipea
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻaogaina o le tino,
  • popolevale, ita, leai se popole,
  • taliga leo
  • numera o vae
  • le faʻamaloloina o le paʻu,
  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia pe faateleina i le mamafa o le tino,
  • ulu, uluvaʻa,
  • sili atu le afu (hyperhidrosis),
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • Tachycardia
  • faʻaitiitia le faʻamalosi o feusuaiga,
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • manava manava
  • fenumiai.

I le iai o se tasi poʻo le sili atu foi o faʻalavelave faʻalavelave, e faanatinati le fuaina o fua o le suka, ma afai e oʻo atu i le 28 28 mmol / l ma le maualuga, ia vave valaau loa i se taʻavale.

Mo se faʻamatalaga! O le manogi o le acetone mai le gutu e aliali mai ona o le faʻamaʻiina o le lipids, o se taunuuga o le maualuga o le tino o tino o le ketone i le faʻalauteleina o le taʻavale. I lenei faagasologa, o le vaevaeina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo gaʻo ua faʻalavelaveina.

E tatau ona ou fefe

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, e mafai e le tagata ona faʻavaivai, ketoacidosis ma le coma ona o le faʻaleagaina o le tino tutotonu. O le siama e masani lava ona iu i le oti, o le mea lea, i faailoga muamua o sea tulaga, e tatau loa ona e sailia fesoasoani faafomaʻi ma ia faia uma auala talafeagai e faamautu ai le maualuga o le suka. O faʻaʻailoga muamua o le maʻisuka faʻatasi e aofia ai:

  • faateleina le urination (3-4 lita i le aso),
  • matuai galala
  • vaivaiga, vaivai ma tiga i le ulu.

Afai e le maua se fesoasoani i le taimi, ona latou auai lea:

  • faʻalavelaveina o faʻataʻitaʻiga,
  • leai se mafaufau
  • afaina o le tino,
  • pauu i le moe loloto.

Glucose maualuga maualuga e taofia ai le gaioiga o gaioiga uma ma tino. O le hyperglycemia taimi e afaina ai puipui o toto toto, ma avea ai ma mea e le masani ai ma faigata. O le iʻuga, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le myocardial ma le stroke e faʻapupulaina ai. O le maualuga o le tau o le suka, o le sili atu ona leaga o taunuuga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona mataʻituina pea le tulaga o lou soifua maloloina (mo se faʻataʻitaʻiga, tausia se tusi o le siakiina o le maʻisuka) ma ia mulimulitai mulimuli i faʻamaumauga faafomai.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 28

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le hyperglycemia ma le maualuga o le 28.3 iunite ma luga atu, e toatele e le iloa le mea e fai, pe faapefea ona fesoasoani i le ua afaina ma leiloloa le taimi taua. Afai e maua se tagata i le ituaiga muamua o le maʻisuka, e manaʻomia lona tuiina o se insulin, ona toe siaki lea ole kulūkose. Afai e leʻi faʻamautu le tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi faʻafuaseʻi.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le fesoasoani muamua e aofia ai le inu tele, o le faʻaaogaina o vaifofo ma teuteuga o fualaau faʻalaʻau. E mafai ona e fufulu lou muaulu, lima ma vae i se solo susu - o mea uma nei ua faia i le faʻatali atu mo le au a le falemaʻi. E faʻamaopoopoina togafitiga i le falemaʻi.

O taunuuga

I le maualuga o le maualuga o le suka o le suka o loʻo tumau pea mo se vaitaimi uumi, e ono ono mafatia le tagata maʻi mai:

  • hyperglycemic coma,
  • maʻi o le maʻisuka
  • faʻasalaga o le maʻisuka,
  • retinopathies
  • angiopathy
  • toe le manuia
  • polyneuropathy
  • afaina toto
  • maʻisuka vae.

Faʻaleagaina o le totonugalemu o totoga o le vaʻaia ma le atinaʻe atili o le tauaso, faʻaleagaina o le nerve pito i tua ma le atinaʻeina o le gangrene, faʻaleagaina o siaki fatugaʻo ma le leiloa oa latou galuega - o nei taunuuga leaga uma e tutupu ma le faʻasaoina umi ole tulaga o le hyperglycemic. I le maualuga o le suka o le 28.4 - 28.5 iunite ma le maualuga, e mafai ona tupu se taunuuga oti.

Sugar 28 iunite Mea e mafai ona tupu - togafitiga o le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.
Faitau atili iinei ...

O le maualuga o le kulukose o le toto e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le siʻitia i nei numera o loʻo taʻu mai ai le vaʻaia, o se tulaga e faʻamalosia ai le atinaʻe vave o le maʻisuka. E sili atu i luga o le 8-11 mmol / L ua masani ona maua i le maʻisuka.

Ma afai o le maʻisuka ei ai le suka toto e lata i le 24 iunite, o ni mea matautia nei. O ia tulaga taua e maua i tagata e masani ona latou iloa o latou faʻamaʻi. O le fesili talafeagai, pe afai e togafitia se tagata, faʻapefea ona mafai e le glucose ona tulaʻi i ia tulaga faatauaina? E i ai se faʻamatalaga mo mea uma.

Aisea e Mafai ai e le Maʻisuka Mesi le Sugar

E tele mafuaʻaga mo le oso maualuga o le kulukose o le toto.Ae o le tele lava o taimi, o taimi faigata e mafua mai i le le lelei o meaai, ogaoga ogaoga, le atoatoa o le tino ma faʻamaʻi pipisi (faatasi ai ma nisi o siama, o le gaioiga o totoga o le tino e matua leaga).

O nei mea uma e mafai ona faʻapupulaina le kulukose e tusa lava pe i ai tagata maʻi. I le maʻisuka, o le suka e pa'ū e masani lava, pe afai e mafai ona taua i latou e le taua. Ae afai e oso i luga le suka, e tatau ona e malamalama - o le a le mea, o a mea e mafua ai.

O maʻi suka o se vaega o tagata gasegase e tatau ona malamalama lelei i le natura o la latou maʻi. O le maʻisuka ua avea o se auala o le olaga, o faʻaaliga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi e mafai ona faʻamanatuina oe lava i aso uma.

E taua tele e le gata ina logoina se tagata e uiga i lona gasegase, ae e aunoa foi ma le popole, e tali atu i luga o faailoga i luga o se glucometer (o se masini mo le fuaina o le toto glucose concentration). E tatau ona ia malamalama i tulaga taua e talia, e matautia, ma e taua.

Faalatalata lata mai ma tulaga maualuga o le suka

O le faateleina o le maualuga o le kulukose o loʻo faʻaalia e se faʻaaliga faʻaleagaina o le tulaga, ma o le tulaga e mafai ona oʻo i se faʻalavelave - e le o faʻamavaeina se ketoacidotic coma (i totonu o tagata e faalagolago ile inisalini - o se hypermolar coma).

A oʻo ina faʻaititia le aʻafia o le ketoacidotic coma:

  • I le siitia o le suka o le 16 + iunite,
  • Afai e maua le acetone i le vavao,
  • A oʻo ina ave ese ma le glucose o le urine sili atu ma le 50 g / l.

Muamua, o le tino e faatonutonuina sea tulaga taua tele. Ua faʻamalosia le galuega totogi. Ae a mavae sina taimi, ona faʻaalia lea o faailoga o le hyperglycemia. Afai e le fesoasoani se tagata i le taimi, o le a le faʻaitiitia le suka, o le a tulai mai ni faʻafitauli.

O le mea moni ua sau se ketoacidotic coma:

  1. Paʻu o le tino e le o manino le faʻasalalau,
  2. Aano o le acetone
  3. Paʻu paʻu,
  4. Lemu o mata,
  5. Le manava malosi
  6. Dyspeptic disorders.

Aisea e amata ai ona malepe le gaʻo nai lo le glucose

Afai e le mafai e le tino ona faʻaaoga le suka e avea o se punaoa malosi, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o taui, e faʻapipiʻi e le tino gaʻo susu. I le faagasologa o lo latou suiga, ua faasaoloto ketones. E leai se mea vagana na o toxins e faʻalauteleina i totonu o le tino ma faʻafefe ai. Ma o sea faʻailoaina o le inisua e mafai ona mafua ai se maʻi o le maʻisuka.

O le a le mea e mafai ona vaʻai i se faʻalavelave o le ketoacidosis:

  • Faailoga a le Peraimeri o le maʻisuka ituaiga 1,
  • Le le saʻo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1,
  • O le le tausisia o meaai ua faatonuina,
  • O maʻi faʻaleagaina o totoga totoga,
  • Paʻi cardiovascular
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Taʻaloga faʻagasolo
  • O ituaiga uma manuʻa tuga
  • Faʻailogaina Endocrine,
  • Le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi.

O le ketoacidosis o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i totonu o le tolu tikeri. Faatasi ai ma se tikeri malu o le faagasologa o le togafitia, e masani lava ona faia le urination, e lagona e le tagata maʻi le manaia, o le faailoga muamua o le inupia o loo matauina. E i ai le manogi o le acetone i le ea malulu ua uma ona momoli.

I le tikeri maualuga o le ketoacidosis, o le maʻi o le tulaga o le a faasolosolosolo malie ona leaga. Faailoga o pathomasis cardiovascular on face, pressure decreases, tachycardia amata. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina i le le atoatoa o le maʻi ma le le faʻavaivai i le faʻasolosolo.

O se tikeri ogaoga o le ketoacidosis e sili ona lamatia - o le tulaga e le mautonu, e le tali atu tamaiti i le malamalama, ma le manogi manogi o le acetone. Suʻeina ma faʻamaonia manino o le faʻamalaina tele.

E faʻapefea ona maua le ketoacidosis?

I uluai faailoga o sea tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona momoʻe i le falemaʻi, ma sili atu le valaʻau i se falemaʻi.

O fomai o le a auiliiliina faailoga, iloilo le tala faafomai, pathologies e fesootai ai. O le a mautinoa lava latou te faia se suʻega vave o le toto mo le suka, faʻapea foi ma se faʻataʻitaʻiga e fuafua ai tino o le ketone, faʻapea foʻi ma le acetone. O le a manaʻomia ai foʻi suʻesuʻega o le toto ma le urine, faʻapea foʻi le foai toto mo le suʻesuʻeina o meaola.

Togafitiga amata vave lava pe'ā uma se faʻamaoniga saʻo. E masani lava, o ia togafitiga e manaʻomia ai togafitiga i tulaga o le toe faʻaolaina.

Togafitiga e aofia ai:

  • Inisalini togafitiga. O le insulin e tuʻuina atu i lalo le kulukose o le toto. E le aveeseina le suauu i lenei tulaga.
  • Gaioiga faʻamalolo. O le vai ua leiloloa e tatau ona toe faʻatumu. O le saline e faia i se auala le talafeagai. Faʻasaʻoina o le le manuia o le electrolytic.
  • Vaʻaia togafitiga. O lenei fuataga e talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o faafitauli faʻalavelave.
  • Anticoagulants.

E faʻafefea ona tupu le coma o le hyperosmola

O lenei tulaga e alualu i luma i totonu o le lua vaiaso. Ma o le kulūkose e mafai ona tulaʻi i tulaga taufaʻatau - 50 iunite, aʻo glucose ua matua faʻaaogaina i le urine.

Faailoga o se vavalalata o le vavalalata ole vaʻaia:

  1. O le moe ma le tele o vaivaiga,
  2. Paʻu paʻu ma foliga mucous,
  3. Faʻasalaga o le sinking
  4. Le lava le manogi o le acetone,
  5. Faʻaauau, e masani ona faʻaalia ma le manava manava.

O le tiga o le tino e le o iai i totonu o le hypersmolar coma, faʻapea foi ma maʻi lesepese. Ae o le lamatiaga o le atinaʻeina o le malosi tele o le tino e le maualuga, o lea e tatau ai ona vave fesoasoani.

I le hypoglycemia, e mafai e se tagata ona maua se lagona e le masani ai o le fiaai, euphoria e tupu, amio atonu e le masani ai, o le a faʻalavelaveina le faʻasalaga, faʻalavelave faʻaleagaina le maʻi, o le maʻi e faitio i le faʻapouliuli i mata.

E i ai ni mea sese i le togafitiga o le inisalini?

Mo le maʻisuka, o le oso i luga o le suka e pei o le 24 iunite o loʻo i ai i le tele o tulaga sese i togafitiga. O lona uiga, afai e togafitia se tagata, e le tatau ona i ai ni tulaga maualuga taua. O le faaiuga e faigofie lava: o le togafitiga na maua ai nisi o mea e le lelei, ma o lenei mea e maualuga lava lona tulaga.

5 sese masani o togafitiga insulin:

  1. E le o lena ituaiga o fualaau faasaina. I aso nei, e 4 ituaiga autu o inisalini e faʻaaogaina - o nei mea e taʻua o le poto-gaioiga ma gaioiga e faʻamalosi umi, e faia muamua ao le i ai taumafa ma latou te faʻamaʻoina le maualuga o le kulukose. O le soʻo ua taʻua o insulin ma gaioiga umi o le a faatumauina ai le maualuga o le kulukose o le toto pe a toilalo insulini "puupuu". Ma a faʻaaogaina polokalame o "inisalini puupuu ma le umi" e mafai ona faʻalavelaveina se tagata i totonu o le tino. Ae o le tele lava o taimi, o le inisalini i lenei tulaga e le tulai mai i tulaga taufaamatau, e masani lava o le kulukose, i se isi itu, e paʻu malie.
  2. Faʻatau le penisini tuila mo le inisalini. I aso nei, o pulu tuila e mafai ona faʻaaoga pe toe faʻaaoga. O mea mulimuli e sili ona lelei i le tele o tagata gasegase. Ae afai e te ave le peni a se isi tagata, e oʻo lava i le uʻesea o lau nila, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le puʻeina o se tagata.
  3. Tatalo se tui pe le lava le insulin mo maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata e malulu lona tau poʻo le maʻi. Ma mo nisi mafuaʻaga, o nisi tagata maʻisuka e talitonu o se tulaga faʻapea ma se inisiua e le fetaui. Ae o se mea sese tele lenei! I le vaitau o le faamai, e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose, talu ai o le gaioiga o hormones contra-hormones o le a fesoasoani i lenei.
  4. Inisalini e leʻo teuina lelei. Faʻatauga o fualaau faasaina e tatau ona teuina lelei. E tatau ona i totonu o le pusaaisa, o le vevela manaʻomia e 2-6 tikeri. O se sauniuniga tatala e mafai ona teuina mo le 28 aso i le potu vevela, ae na o le vevela ma le vevela ultraviolet. E le mafai ona e faʻamaonia se fualaau faʻamaʻi, e pei o se vailaau faʻasaina e leai se ola ola e le o faʻatautaia, ma vailaau faʻasaʻo na teuina saʻo.
  5. Gaioiga faaletino i le pito i lalo o le inisalini. Vasega po o se ala savali, e faia i le pito i luga o le inisalini gaioiga, e mafai foi ona oʻo atu ai i se suiga tele i tau. E moni, e masani lava ona agai i le hypoglycemia.

Ae e te manaʻomia le siakiina o faʻaliliuga talafeagai. Suafa oso lemu - faafesootai fomai, ma aua le mateina le mea na tupu. Faʻaeteete i le taimi o le tigaina o gasegase tumau, o le taimi lea o le aʻafiaga o le oso i le kulukose e sili ona taua.

Sugar jump and pancreatic atrophy

O le atrophy pancreatic o se tulaga e mafua mai i le faaitiitia o le tele o le okeni, faapea foi ma le maualuga o le fausaga o le gland ma lona faaletonu. E masani lava, o nei suiga e tupu i le tino e maua ai le maʻisuka.

Faailoga masani o le faamai o tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, e masani ona fugalaau pe a uma ona 'ai, faʻamalamalamaina o le laulaufaiva (e avea ma fugalaau poʻo le mumu), nifo nifo ma se faʻaaliga faʻapipiʻi i luga o le laulaufaiva. O le taimi lava e aliali mai ai na uiga, e tatau ona e alu i se gastroenterologist. O le a faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e fuafua ai togafitiga.

Suauu toto 24 iunite - mea e fai

O le maualuga maualuga o le suka e masani lava ona fuafuaina i le maʻisuka, ma o le tagata e vaai i nei fuainumera i luga o le mita pe a fai se fua. O le tele lava o taimi, o tulaga taua taua e maua i luga o se suʻega masani o le toto, ae o ia faailoilo i totonu o le falemaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le maea ai o taotoga) e masani ona taatele.

Afai o le tagata maʻi i le fale e maua maualuga le suka i ia faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. O le filifiliga sili ona saʻo o le valaʻauina lea o se taʻavale.

Ia mautinoa e faamatala i tagata atamamai mea semanu e mafua ai le oso i le suka, lea na muamua atu i se tulaga faaletonu i le manuia. Manatua na e 'ai, pe na e tuiina tui inisalini saʻo ma i le taimi (pe'ā iai sou maʻisuka ile maʻi suka). O faʻamatalaga saʻo faapena o le a faʻamaopoopo ai galuega a fomaʻi.

O le mea moni, e le mafai ona faʻamoemoeina "o mea uma o le a pasi na o ia lava". 24 iunite o se maualuga maualuga maualuga o suka, o le mea lea e le mafai ona faʻamagaloina. Vaʻavaʻai faʻamaonia ma se suʻesuʻega atoa o loʻo faʻaalia. Afai e maua i totonu o se tasi o tagata o le aiga ia tulaga o le kulukose o le toto, e tatau i tagata o aiga ona iloa e manaʻomia e le tagata se togafitiga faafomaʻi.

Suauu toto 22: o le a le uiga, oa taunuuga, ma le mea e fai

Afai o le tagata maʻi e maua i le suka toto 22 ma luga, ona faʻaalia lea o le alualu i luma ogaoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I soʻo se tulaga, faʻatasi ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga, e faanatinati le faia o se suʻega maeʻaeʻa, faʻavae le mafuaʻaga faʻaosofia o se mea matuia tele ma amata ona faʻamaonia le tulaga.

O le togafitiga o le a faʻalagolago i le tele o mea ma e faʻataunuuina atoa. Ia mautinoa e tatau i le tagata maʻi ona pipii i se meaai ma, afai e tatau ai, ave fualaau faasaina.

Faʻamaumauga e taʻitaʻia ai

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system lea e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le tagata gasegase e maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e te le faʻamautuina le tulaga, ona mafai lea ona tupu i ni taunuuga le lelei ma faʻalavelave matuia. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e tuʻuina atu e le aunoa le toto mo le suka.

Mo lenei mea, e le masani ona e alu i le fale suesue, e mafai ona e faʻaaogaina se masini faʻapitoa fale - o se glucometer. I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi o le a faatonuina le inisalini.

O le maualuga o le suka o le toto o le hyperglycemia. Ae o lenei tulaga e le mafai ona taʻua o se faamaʻi. Eseesega mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai le kulukose - faʻapitoa ma faʻaleagaina.

Ina ia iloa pe faʻapupulaina le tino i totonu o le tino, e tatau ona faia se suʻega atoa, e pasia ai suʻega.

I se tagata soifua maloloina, o le suka e mafai ona faateleina ona o le faʻaosoina o mea e pei o:

  • i totonu o le 2-3 itula ina ua uma ona 'ai,
  • i tulaga atuatuvalega, atugaluga, atuatuvalega ma ogaoga galuega,
  • pe a maeʻa le malosi faaletino,
  • o se taunuuga o le ulaula
  • aʻo leʻi faʻamalosi i fafine.

O le mea lea, ina ia maua ai suʻesuʻega moni, e fautuaina e foai atu le toto i le taeao, i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, ae leʻi faia lenei mea, e le tatau ona e ulaula, ave fualaau faasaina, ava malosi, soʻo se gaioiga faʻaletino e tatau ona le aofia ai.

O le mafuaaga taatele o le tele o fua faatatau o le maʻisuka. O le siitia o le a faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga. E tatau ona manatuaina o kulūkose e faʻatonutonuina e ala i le popole ma le endocrin system. O le mea lea, afai e faʻalavelave lenei faiga, ona le toe toto lea o le suka i totonu o sela, ma amata ona faʻaputuina.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le kulukose e mafua ona e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini, lea e nafa ma le fesiitaiga o le suka i totonu o siama. O lenei togafitiga e iai se masini mo le atinaʻeina o se natura autoimmune, o lona uiga, o suauʻu e aofia ai i le gaosia o le inisalini e faʻaumatia e elemene o le tino puipuia.

I le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e maua ai se aofaiga talafeagai o le hormone talafeagai, ae leai se fegalegaleaiga ma sela. Selu pe o se vaega, pe le iloa foi le inisalini, o le suka e le ulu atu i ai ma amata ona faaputuputu i totonu o le toto, ma o le "vevela" sela.

I le faaopoopo atu i lenei faʻamaʻi o le tino o le endocrine, o le kulukose maualuga e maua i tagata mamaʻi ma faʻalavelave e pei o:

  • Thyrotoxicosis.
  • Pancreatitis o le tino poʻo le faʻalaʻau masani, neoplasm i le pancreas.
  • Eseʻese faʻamaʻi ma maʻi mama i le ate.
  • Faamai pipisi. O le siitaga e mafua mai i se pathogen e alualu i luma i le tino.
  • Aveina o vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le kulukose, e pei o le fanau mai, togafitiga, ma isi.
  • Maʻisuka i le vaitau o le fanauina o se tamaititi.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona tupu i se taimi puupuu i le ogaoga o le fatu fatu, ogaoga tiga, mumu, angina pectoris, manua o le faiʻai, ma o se taunuuga foi o le taotoga i le manava.

I soo se tulaga, i le tulaga o se tulaga le lelei, e tatau ona i ai ni faʻamaoniga e tatau ona i ai, lea e tatau ona faʻailoa ai le maʻi ma faʻamalosia o ia e faia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o le tagata maʻi e maualuga le maualuga o le suka i totonu o le tino, ona mafai lea ona tupu faʻamaoniga tutusa.

O le mea taatele o:

  • Suavai malosi.
  • Uiga masani.
  • Le mautonu le vaivai, faateleina le moe.
  • O le fiainu lava.
  • Faʻailoa le mamafa o le mamafa ma se taumafataga masani ma leai se gaioiga faaletino.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Faʻafitauli i le paʻu.
  • Nausea, gagging, cephalgia, ma le vevela.

I tagata, e ono i ai foi se solia o le feusuaiga.

Afai o le maʻi o loʻo i ai ni nai faʻamaoniga na tuʻuina atu i luga, e tatau ona tuʻuina atu le toto mo suʻesuʻega. Afai e te lafoaʻi le suʻega ma le togafitiga, ona mafai lea ona oʻo atu i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

O faʻafitauli matuia e mafai ona tupu ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino. E maua i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E mafai ona latou faʻaosoosoina se paʻu o loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina o le tino tutotonu.

O loʻo faʻaalia mai i nei faʻaaliga e pei o:

  • O le faaletonu ole CNS o loʻo agaʻigaʻi i luma,
  • masani ona le mautonu
  • e tele faʻataʻitaʻiga ua amata ona mou.

O faʻasesega matuia e fesoʻotaʻi ma metabolic processes i le maualuga o le maualuga e mafai ona faʻaosoosoina ai se maʻi faʻamalolo.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi, popolega, faʻalavelave tele o maʻi faʻaletonu, faʻaleagaina taumafa taumafa ma togafitiga o le maʻisuka, faʻateleina le gaioiga faaletino, ma le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti.

Afai o le tagata maʻi e maua i se siama, ona mafai ai lea ona mafua le maliu. O le mea lea, i se tulaga faapena, e tatau ona faia le togafitiga i taimi talafeagai. O faailoga muamua o le coma e aofia ai: faʻalauteleina o gaʻo, malosi malosi, cephalgia, faʻateleina le vaivai ma vaivaiga. Afai e le ave faʻataʻitaʻiga, ona mafai loa lea ona faʻaopopo faailoga, e pei o le: faʻafefe, mafaufau faʻanoanoa, moe umi.

O le le mautonu o le maualuga o le kulūkose e mafua mai i faʻalavelave faʻavave i le masani ai.O faʻalavelave masani i lenei tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka vae ma le nephropathy o le maʻisuka.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le endocrin ma le nervous systems, e faʻaitiitia ai faʻafitauli, e tatau ona tausisi i mea e puipuia ai:

  1. Faatasi ai ma lenei faamai o le ituaiga muamua, ua fautuaina ina ia taitaia pea le inisalini. I le lona lua, e tatau ona e inuina vailaʻau e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas ma faʻafoʻi le malosi o sela e faʻaaoga ai a latou lava inisalini.
  2. E fautuaina e te tausisia i taimi uma se taumafataga tatau ma paleni. O se meaʻai faapitoa e faʻamatalaina mo le maʻi, o lona uiga o le faʻaaogaina atoa o suka ma soʻo se mea e maua ai. O mea taumafa e tatau ona masani ma vaevaega. E taua le gauai atu i fualaau aina ma fualaʻau.

E le gata i lea, ina ia faʻamaoniaina le suka o le toto, e mafai ona e faʻaaoga vailaau masani. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, ona o aʻafiaga e mafai ona tutupu.

Mafuaaga ma faailoga o le toto maualuga maualuga

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tasi lea o faailo autu o le gaosiga o le gaʻo, o le tulafono faatonutonu lea e faia i ni faiga se lua-o le totonugalemu (neuro-endocrine) ma le lautele (cell-tissue). Le itiiti ifo o le toilalo i soo se sootaga o nei auala e lua e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E lua auala e atiaʻe ai le totoga: pule (galuega) ma tulafono faatonutonu.
Faʻataʻitaʻiga faʻavae o le atinaʻe (faʻafesoʻotaʻi saʻo i le gaioiga o le gaosiga o le gaʻo):

  • O le hyperglycemia o mea taumafa e maua mai i le tele o meaʻai o gaʻo mai meaʻai, e le tumau (le tumau) ma tumau (masani ona matauina i le masima),
  • Faʻaleleia le glycogenolysis o le malepe o le glycogen - o se vailaʻau gaʻo tele e mafua mai i le kulukose maualuga mo le toe teuina i le tino,
  • le taofia o le liuaina o le sili atu o le suka i le glycogen (glycogenesis),
  • faʻalauteleina o le faʻalapotopotoga o suga mai mea e le o le suka, aemaise lava mai le lipids ma le kulukosegene amino (faʻapipiʻi le gluconeogenesis),
  • faʻaititia le kulūkose i le gaʻo,
  • le faʻamaina o le glycolysis - kulupu o le kulupu,
  • o le faasolosolo i le excretion o le carbonborate tuufaatasia mai le tino, aemaise lava i le faaleleia atili o latou manatu i totonu o le tele o lapisi po o ona o le le atoatoa o le mafai ona faamamaina o le membrane i totonu o le mea laupepa o masini.

Auala faatonutonuina o le atinae o le hyperglycemia (i le tulaga o faaletonu i le tino):

  • osofia o le fatugalemu tutotonu o le tino, aemaise lava nofoaga tutotonu alofa,
  • o le autu o le gaoioiga a le faʻalavelave atuatuvale popolega, lea e faʻagaoioia ai gaioiga uma i totonu o le tino (e aofia ai le metabolism) i luga o le galuega o le sosoʻo o le mafaufau, lea e nafa ma le galuega o totoga i totonu ile malologa,
  • Faʻatomuaga o le faʻalavelave faʻapitoa (faʻafiafiaga faʻapitoa o le vaega alofa o le manava o le tino ma le faʻamalolo o le norepinephrine) i tulaga faʻalavelave, faʻaleagaina ma le inuina o fualaau oona, e mafua ai le faʻalauteleina o le glycogenolysis (faʻavaeina o le glycogen i le ate) ma faʻalauteleina le kulukose i gaʻo maso,
  • faʻateleina le gaosiga poʻo le faʻaopoopoga o gaioiga (hormones contrainsular) (o loʻo matauina i le tele o faʻamaʻi o le endocrin system), o le aʻafiaga i luga o le tino e faʻafeagai tonu ma le inisalini, o lona uiga, latou te saofaga i le faateleina o le kulukose toto,
  • le taofia o le gaosiga po o le faaitiitia o le kemisi o le inisalini.

O le le atoatoa o le inisalini e mafai ona lua ituaiga o tupuga - pancreatic poʻo le extrapancreatic. O le faaletonu o le inisalini o le pancreatic e afua mai i le tele o maʻi o le pancreas e aafia ai le gaosiga o le inisalini po o lona fausaga kemisi:

  • fulafula
  • manuʻa ma le afaina i le tino o se okeni,
  • tuberculosis ma syphilitic faagasologa,
  • autoimmune leion,
  • gaioiga o le hypoxic i totonu o siama o tamaʻitaʻi o Langerhans e mafua mai i le spasm poo le atherosclerosis o vaʻa toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le inisalini gaosiga ma suiga i ana meatotino faʻakonesia,
  • faʻalavelaveina o le galuega a glyco-responsors - sene faʻapitoa e malamalama i suiga i le kulukose o le toto,
  • o le leaga o le mea faʻapitoa o le pancreas ona o le mea moni e umi se taimi na galue ai i le tapulaa o ona gafatia ona o le tele o le faʻaaogaina o gaʻo,
  • aʻafiaga i le gaosiga o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini.

Faamai ma tulaga e aliali mai ai le hyperglycemia

Maua maualuga le suka o le toto ma faʻamaʻi nei:

  • afaina o le endocrine - maʻi o le maʻisuka, thyrotoxicosis,
  • bulimia
  • afaina o le ate (aemaise le hemochromatosis),
  • ogaoga faʻalavelave pipisi
  • pituitary pathology, mo se faʻataʻitaʻiga, Theenko-Cushing faʻamaʻi ma le gasegase,
  • susu o le faiʻai o le faiʻai po o le faʻasolosolo (eg le pheochromocytoma),
  • atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻaleagaina le vaega faʻalogologo o le faiʻai (faʻatasi ai ma syphilis sili, tumutumu, toto maualuga).

O le suka toto e maualuga lona maualuga i mataupu nei:

  • sili atu le taumafaina o meaai gaʻo-mauoa
  • popolega faalemafaufau
  • tiga
  • gasegase o le myocardial,
  • osofaia o le epilepsy
  • mu
  • afaina o le faiai o le mafaufau e aafia ai le mafaufauga,
  • ate o le ate
  • amio le taua ma le mamafa,
  • maualuga gaoioiga faaletino
  • ulaula
  • maʻitaga

O fualaau faasaina e mafua ai le faateleina o le suka i le toto:

  • thiezide diuretics,
  • fomaʻi (togafitiga faʻataʻitaʻi) ma hormones steroid (glucocorticoids), faʻapea foʻi ma adrenaline ma thyroidin,
  • faʻaiuga tautala
  • fualaau oona.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le hyperglycemia e iai ana lava faʻailoga patino:

  • fia inu pea
  • matagogo
  • mago ma le suamalie o le paʻu ma mucous membranes (e aofia ai i totonu o le itutino ma, o se taunuuga, o paʻu o le paʻu ma faʻamalositino taualumaga i luga o le mucous membranes, aemaise lava faʻamaʻi pipisi),
  • polyuria - faʻateleina masani,
  • Nocturia - faʻaliliuga i le po,
  • leiloa o le mamafa poʻo le va o le - o le faateleina o le mamafa o le tino,
  • vaomalo, maʻi tiga,
  • o le leaga o le vaai ma le paʻu malosi i lona ogaoga,
  • faateleina le maualuga o le toto ma isi faafitauli o le cardiovascular system,
  • le faʻamaloloina o togafiti ma manua (tuai ona toe faʻaleleia faiga),
  • vaivaiga lautele, gasegase tumau, vaivai, leai o le malosi ma le moe,
  • fiaai pea
  • tamaʻi povi gaʻo,
  • faʻamaʻi masani o se faʻalavelave faʻaleagaina.

Aisea e tulaʻi ai le kulukose i le maʻisuka?

O le faiga o le tuputupu aʻe o le kulukose i le tino o le maʻisuka e mafai ona faamatalaina e faapea:

  • suka e manaʻomia i soo se pu o le tino, a leai, e leai se tino poʻo se okeni e mafai ona saʻo le galue. Matou te maua le kulukose mai meaai,
  • mo le kulukose e alu mai le toto i totonu o siama, e manaʻomia se felauaiga faʻapitoa - o le insulin ua faia e le pancreas,
  • pe a maloloina se tagata, i lona tino o le inisalini e gaosia i le aofaiga tonu lava e tatau ai, i le maʻisuka ua faʻalavelaveina lenei gaioiga,
  • pe a le lava le inisalini, o le faagasologa o le felauaiga o le kulukose i le mea e taunuu ai e faʻalavelaveina, e foliga mai i siama e leai se malosi o le tino, o lona uiga, kulukose, latou te amata ona "matelaina". E tupu lenei mea e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka i lenei taimi,
  • e taui ai le le lava o le malosi, e sili atu le suka i le toto, o lona uiga, o loʻo faʻaauau ona tupu pea faailoga.

O le suka o le toto na oso malosi, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le le amanaia o le oso malosi o le suka i le toto, e sili ona leaga, talu ai o le tele o tagata gasegase e iloa ai le 13.8-16 mmol / l ua amata ona atiina ae se tulaga faigata e pei o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O lenei tulaga e faʻamaonia i le mea moni e faapea, i se taumafaiga e taui mo le le lava o le malosi, o le tino e amata ona gaosia le gaʻo, tuʻuina atu se ituaiga matautia o "otaota" pei o ketones. A tele ni ketones, latou te faʻaonaona le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafaaseseina.

  1. afai i luga o le mita na e vaʻaia ai faailoga o le 15, 16, 17, 18, 19, 20 iunite, ona tatau loa lea ona faia ni mea faanatinati e fesoasoani ai e aumaia i lalo tulaga faatauaina ua faaalia. E mafai ona maua ai le suka poʻo le inisua o inisalini. Faamolemole ia matau o gaoioiga tutoatasi e mafai ona faatagaina pe afai o oe o se "maʻi" maʻi ma iloa le auala e saʻo ai le injections ma e tusa ai ma le fuafuaga e ave ai vailaʻau. Faʻasaga i tulaga maualuga maualuluga mo le taimi muamua e sili atu le vave valaʻauina o se falemaʻi,
  2. faatasi ai ma tulaga faatauaina o le 21-25 iunite, o le lamatiaga o se tulaga e pei o se maʻi suka e faateleina le faateleina. Afai e le o faanatinati le suka e faʻafiti ai e tusa lava pe tago i vailaʻau poʻo vailaʻau, vave ona e sailia fesoasoani faafomaʻi,
  3. o loʻo i ai isi faʻafitauli sili atu ona taua lea e oʻo atu ai le glucose i le 26-29 iunite, ma o nisi taimi e mafai ona 30-32 iunite pe maualuga. I lenei tulaga, o le toe faʻaleleia o galuega taua e mafai ona naʻo totonu o le potu maʻi tigaina, i le falemaʻi.

Taumafa mo togafitiga ma le puipuia o le hyperglycemia

I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina o le numera o le laulau togafitiga iva

O meaai e tatau ona faavae i mataupu faavae nei:

  • aloese mai le anapogi, faapea foi ma le taumafaina (e oo lava i meaai maloloina),
  • le aofia ai "mea vave" gaʻo,
  • faʻaaogā na o mea na e kukaina, taoina, salu pe uʻu.

Meaʻai fautuaina (lelei mo taumafa maualuga maualuga):

Faʻaaogaina le faʻaaoga: kofe, kuki kuki, falaoa, falaoa, meli, fructose poʻo isi mea suamalie, pateta, kāloti, beets, fua suamalie, e pei o tangerines.

Fofo faʻapitoa e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

O le mea lea, tatou te lisiina tupe i le faʻaaogaina o le suka:

  1. aʻa. E mafai ona faʻatau mai i le foliga o se paʻu ua maeʻa, lea e faigofie ai ona saunia se vai inu e pei o le kofe ma le mea 'aina. O le afaina o le aʻa ona o le malosi sili ona mamana. E tatau ona e faia i le auala lea: sasaa le lua punetini o le aʻa fou ma le lita o le vai inu, o le vevela mo le kuata o le itula, mālū ma vevela. I totonu o le masina, e tatau ona inuina se meainu faapena i le aso, 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga,
  2. E lelei le 'ai o mea manogi pei o lenamononi. E mafai ona faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir (i le aofaiga o le 10 kalama) ma inu i lenei vaega i le afiafi, mo se faataitaiga. O le vasega ua fuafuaina mo le lua i le tolu vaiaso,
  3. lauti mai fugalaau fugalaau o se tasi fofo sili ona lelei e mafai ona faʻaitiitia lelei le kulukose o le toto,
  4. O le kulino e lauiloa i le maʻisuka. E fautuaina le faʻaaogaina e le gata o fatu, ae ia saunia foi ni mea aoga mai le puipui o ona pulou. O se fua masani lauiloa: tasi selau kalama o mea e faʻaaogaina mo le 250 ml o le vai inu, vevela mo le kuata o le itula, faʻafefe, ave 10 ml tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai,
  5. o le aoina lelei o togalaau: laʻau o le faila, vao vao, siamu centaury, aʻa o le pa, poloka birch ma mint leaves ua fefiloi i le tutusa tutusa. E fa sefulu fuga o le faʻafefiloi e faʻaaogāina i le 500 ml o le vai inu i totonu o se vevela mo le tolu itula. Ave 60 moli faatolu i le aso, aʻo leʻi 'ai.

Afai ei ai se maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le setete o le soifua maloloina e masani lava

E le o taimi uma e lagona ai e le tagata maʻi uiga o le mea moni o le suka i lona toto ua siitia.

Mo le toatele, e oʻo mai lenei mea o se mea e ofo ai, lea e maua i se avanoa, i le isi suesuega faʻapitoa faaletino pe i lalo o isi tulaga.

E taua le malamalama: o le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ma afai e te le lagona ni faʻafitauli, e le o lona uiga ua latou toesea.

E tatau ona togafitia le Hyperglycemia i soʻo se tulaga, pe a oʻo i se tasi aso, o le a maualuga le maualuga o le kulukose i tulaga maualuga, lea e mafai ona muta i le le mautonu.

Vitio faʻatalanoa

Le faʻaitiitia o le toto maualuga i le vave ma le lelei i le fale:

O le tulaga e mafai ona faʻamaonia, ae o le auala e tatau ona atoatoa - inu vailaʻau, meaʻai lelei, faʻamalositino ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi aoga e mafai ona maua ai se olaga umi ma faamalieina mo se maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina pea o le kulukose. O se tulaga taua o le toto toto o le amataga lea o le atinaʻe o faiga e le mafai ona suia i le tino o le tagata. O le siʻitia taimi pupuu e lamatia ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma o le maualuga o le maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o toto toto ma okeni. E taua le iloa o le a le masani, ma o le a le mea e faʻaalia ai le suka e taua tele.

O le a le mea e lamatia ai le tina faatalitali

Afai o se fafine e maua i le maʻisuka, pe manino lelei lona maʻisuka, e oo lava i le taimi o le maitaga, ona ono iai lea o faʻafitauli i le taimi o le maʻitaga (faaleagaina o fatugaʻo, vaʻa o le fundus, heart). O nei tulaga e mafai ona alualu i luma i le taimi o le maitaga. O le faʻaleagaina o ipu o le komiti e mafai ona faʻaosoina ai le taofiofia o le toe taofiofia ma le vaeluaina o le vaʻaia, ma le faaleagaina o le fatu - o le atinaʻe o le toilalo o le fatu.

I le taimi o le maitaga, faasaga i le talaaga o le maualuga o le toto suka, e masani ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi urinary. O le pyelonephritis, o le tiga o le mumusu, e sili ona matautia.

O le maʻisuka faʻamaʻi o le gasegase ua faʻateleina ai le lamatiaga mo se tamaitai i le lumanaʻi e maua ai le maʻisuka ituaiga 2.

O a mea e lamatia ai le tamaititi

Faatasi ai ma le maualuga o le suka i le toto o le tina, o le fomaʻi e atiina ae ai se lavelave o liona e taʻua o le manava o le maʻisuka. O lenei tulaga e aofia ai le tele tele o le fetus. O le tamaititi o loʻo i luma i le mamafa e tusa ai ma ultrasound pe a mavae le 20 vaiaso o le maitaga. I le taimi o le fanau mai, o lona mamafa e sili atu nai lo le 4 kilokalama. O lenei mamafa o le tino e lamatia i le tulaga o le manuʻa fanau, mo se faʻataʻitaʻiga, subluxation o le vetebra.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka i totonu o le tina, e mafai ona faʻaleagaina le faaletonu o le tamaititi. O le faʻaaogaina o le skeletal, o le faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu, o le tino ma le faiʻai. E tusa ma le afa o tamaiti e maliliu ae latou te leʻi fananau mai. O le isi kuata - ao fanau ma le vaiaso muamua o le olaga. O le mafuaʻaga o le maliu pe a mavae le fanau mai e masani lava ona faʻaleaʻoina mama. E le gata i lea, i le taimi o le taimi e fanau ai, e mafai e le fomaʻi ona tupu mai le hypoglycemia ogaoga ona o le amio le talafeagai ma le ate.

Toto maualuga toto i taifau

E faigata mo se tina matua ona feagai ma se manulele manaia malosi, ae na ia aveina pea o ia i se fale fomaʻi ina ia tofotofoina.

O le toto o Max na alu i le fua.

Na faʻamautinoa e fomaʻi o le maualuga o le suka e mafai ona mafua ona o le atuatuvale. E pei foi, o loo ia moomoo mo tagata e ona, o le tino lea na tali mai. E masani ona tupu lenei mea i le maile.

Matou te faʻamoemoe foi i ai! Ae o le siama i le maeʻa o le masina e tutusa lava - maʻisuka.

Mafuaaga o le maʻisuka.

E fa mafuaʻaga autu:

  1. O le mamafa
  2. Vaʻaiga faʻasologa
  3. Pancreatic Vai
  4. Faʻafitauli Hormonal i tamaʻitaʻi

I la matou mataupu, o nei mea e sili atu le mamafa o taifau. Faoa mai le tamaitiiti ma, o se taunuuga, toto maualuga.

Ma o le a ou le fai atu sa latou fafagaina le taifau "pakete", na latou tuuina atu mea uma e tusa ai ma tulaga masani. Ae e le gata i le fafagaina masani, o ituaiga uma o mea e sili atu ona paʻu atu ia te ia.

I le avea ai o se tulafono, sa le fiafia le tina o loʻu toalua, ma valaau ia Max le afafine o se afafine. O le a ia taoina panikeke mo ia, ona fafagaina lea oi latou i ni paʻu, ona kuki, ma isi ...

O se taunuuga, na maua e le taifau le tele o pauna faaopoopo i le 4 tausaga, ma o le atuatuvale o le umi o le vavaeese mai tagata na o ia na faateteleina ai le tulaga ma mafua ai le faamaʻi.E tusa ai ma le veterinarians, ma se mamafa, o le a tupu vave lenei mea pe mulimuli ane.

Togafiti.

Ala, i maile, pei o tagata, o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia. O vaega taua e tolu e fesoasoani i le manu e faaauau pea lona ola:

  • O le inisalini masani
  • Meaʻai masani
  • Tumau le mataituina

Ae mo le faʻaaogaina o vailaʻau, e faigofie mea uma. I le taimi lava e tasi, i nisi taimi i le aso, o tui inisalini e tuʻuina aʻo leʻi 'ai.

Muamua, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau, ona tatau ai lea i le ona ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto. Ma faʻateleina pe faʻaitiitia, e tatau ona logoina le fomaʻi.

Ae mo le meaai, aʻo ou fefe e kuka se mea mo ia lava, e le fautuaina e le fomai manu. Ou te faʻaaoga meaai faʻapitoa. E toetoe a 2 taimi e taugofie ai nai lo le mea masani. Ou te manatu i le aluga o taimi, o le a ou maua se ala e alu ese ai.

O le mataʻituina e aofia ai le fuaina o fua o le toto toto i taimi uma, le mataʻituina o amioga a leoleo ma mulimulitai i se faiga faʻamaonia.

O fea e togafitia ai se taifau

Masalo o le fesili pe o fea e togafitia ai le taifau e foliga mai e valea, ae e pei ona i ai, e le o falemaʻi uma e lelei.

O le mea muamua, lea e latalata i le fale, e le o faʻaogaina masini. E leai se tala tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga. E ui o le taimi muamua na latou fesoasoani i fautuaga, pei o le a.

Mai le lua, aʻoga faʻamautuina i vailaʻau i Samara, e tatau ona lafoaʻi. O loʻo ia te ia uma meafaigaluega talafeagai ma tagata faigaluega agalelei. Ina ua mavae le pasia o suega uma ma le lua vaiaso o matauina, na fasiotia le faaupuga a le fomai: "Ou te le iloa le mea e fai ma o le a le mafuaaga!"

Na ia tu i le lona tolu. Toe pasi uma suega. E tasi i le vaiaso tatou te matauina i le tagata lava ia, ma tuʻuina atu foʻi lipoti e ala i imeli ma maua ai fautuaga.

O le faʻamoemoe o le fomaʻi e musuia ai le toʻa. Ou te faʻamoemoe o le a ola umi laʻu taifau i lenei maʻi. Le mea e ulagia e le fomai manu: "I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le fafaga lelei, e ola umi ai dogs!"

E tusa lava po o le a le tele o lou alofa i lau taifau, aua e te fafagaina o ia i meaʻai! Ou te faʻamoemoe o loʻu aafiaga le lelei o le a avea o se faʻataʻitaʻiga mo le tele o au.

O le maʻi suka o se maʻi sili ona matautia. E taugata tele foi. Inisalini, glucometer, fasi siaki, meaʻai meaai - o nei mea uma e tau tele ai tupe.

Tagata faʻaaogaina pe togi ese a latou meaʻai mo le faʻaitiitia. Na latou tuuina mai foi ia te au lena "fautuaga" ...

Tuua Lau Faamatalaga