Gabapentin: tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina o se vailaʻau

gaioiga galue : agai i luma,

1 capsule e aofia ai le 300 mg o le faufautua i fua faatatau o le 100% o mea e le faʻaaoga,

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose, maso masini, talc

tuufaatasiga o le capsule: gelatin, titanium dioxide (E 171).

Vaega o le vailaʻau Gabapentin

Talu ai nei, o le vailaau faasaina o Gabapentin o se mea e fiafia i ai o se auala e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi. I le taimi muamua, na resitalaina o se vailaau faʻasaina.

O le fualaau kemikisi o le vailaau faasaina o loo i luma

Mulimuli ane, latou te maitauina le mafai gafatia e faʻamalo ai osofaʻiga o le neuropathic i le taimi o le posthelpetic neuralgia, polio neuropathy, ma le dystrophie o le mafaufau.

Suesuega mulimuli ane na faʻamaonia ai le i ai o tagata faʻamaʻi i le vailaau faʻasaina, na faʻaalia i le maʻisuka neuropathy ma le mafaufau loloto o le dystrophy. O le mea pito sili ona talafeagai o le faʻaaogaina o vaiinu Gabapentin e faʻaitiitia ai le tiga o le neuropathy o maʻi eseese.

Faʻavae ma foliga

O le igoa tau fefaʻatauaʻiga o Gabapentin, o le tuufaatasiga o le vailaau faʻasolo e sili atu i le 300 mg, o vaega faaopoopo o le calcium stearate, sodium carboxymethyl starch, microcristalline cellulose. O le capsule o le carbon dioxide ma le gelatin.

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i foliga o laumei poʻo kapaila. O capsules e mafai ona sinasina, lanu samasama poʻo le lanumeamata, e faalagolago i le kamupanī.

Gabapentin capsule release form

O le gelatin capsules e aofia ai le paʻu malamalama samasama poʻo le lanu paʻepaʻe. O le eletise ua lelei ona fatuina, o le fausia o tamai lumps, lea e mafai ona faʻasalalau, pe a uʻuina i se tioata tioata, e mafai ona talia.

Gabapentin tablets e naʻo le faʻauluuluga e maua. O le mataupu faavae tonu o le vailaau faasaina e tumau pea le masalosalo.

O le fausaga o Gabapentin i lona tuufaatasiga kemikolo e talitutusa ma le GABA. Ae ui i lea, e le o fesoʻotaʻi ma fesoʻotaʻiga GABA ma le GABA. O le fegalegaleaiga o le vailaau e tupu i ni talipupuni fou o taaalo i le matafaioi o se sooga i ni kiona cortical.

I le taimi o suʻesuʻega na faia i'ie, latou te maitauina le i ai o pitonuʻu faʻamalosi o le vailaau faʻasaina, lea o loʻo taʻu mai ai le faʻalavelave ma le faʻamalosia o le vailaʻau ma ona fua. E mafai ona maitauina le malosi o le faʻamalosi, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona faʻaitiitia le tiga o le natura neuropathic i le tulaga lautele ma le totonugalemu.

Faʻateleina le GABA faʻasologa i le ogatotonu o le tino ma Gabapentin

O le faʻamalosi ma le faʻamalosia o le fualaau faasaina e ono mafai ona o le faʻaumatiaina o le maliu o le glutamate o sela o le neuronal group, e ala i le taofia o le faʻasologa o le glutamate. Gabapentin e mafai ona faʻalauteleina le tuʻufaʻatasiga o le gamma-aminobutyric acid i le ogatotonu o le tino.

I le taimi lava e tasi, i lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le faasaolotoina o neurotransmitters o se aafiaga manaia ua taofia. O le neuropathic tiga e faʻamalolo e ala i le fusia o laina o le calcium.

O se taunuuga o lenei fegalegaleaiga, o le aofai o le calcium e ulu i totonu o sela e faaitiitia, ma o le PD o nerve fiber membranes ua faaitiitia. I lalo o le faatosinaga a Gabapentin, o le maualuga o le GABA i le cytoplasm o neurons e faateleina, o le serotonin plasma e faateleina. I le taimi o le gasegase, o le vailaʻau e aveesea mai le tino e le siama, e ala i fatugaʻo.

Faailoga mo le taliaina

I faatonuga mo le faʻaaogaina o Gabapentin, o loʻo faʻaalia mai ia faʻamatalaga:

  1. Neuropathic osofaiga tuga i tagata matutua e sili atu ma le 18 tausaga le matua (e leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i lenei tausaga),
  2. faʻaoʻo faʻamuamua faʻatasi ma le leai foi o le faʻasalaga, e amata i le 12 tausaga (e leai se faʻamatalaga i le faʻaoga saogalemu e oo i le 12 tausaga).

O le fualaau faasaina ua faatonuina o se mea faigata i le taimi o le togafitiga o le faoa faamalosi o se vaega amata e aunoa ma le faalauteleina ma le tufatufaina atu o tamaiti i le tolu tausaga ma matutua.

Le faʻaaogaina o le suʻavale e faʻaitiitia le tiga o le neuropathic

Seʻia oʻo i le tolu tausaga, e faigata ona faʻamasino le faʻaaogaina o fualaau faasaina - e leai ni faʻamatalaga i luga o lona saogalemu ma aoga lelei i ia tagata gasegase.

Contraindications

Gabapentin ua solia i:

  • faatasi ai ma se tali le lelei o le tino i le vaega autū po o vailaau o ausilali i le tuufaatasiga o se masini faafomai,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • i le laʻititi (e oʻo i le 8 tausaga).

O le Gabapentin o se mea e tutoatasi mai taimi o taumafataga. O lapisi poʻo capsules ua fufulu i lalo ma se tele o vai.

Mo talavou ma tagata matutua i le togafitiga o faʻataʻi faʻaleagaina, ua faʻatulagaina le 300 mg o le vailaʻau. O aso uma lava, o le gabapentin o loʻo faʻatuputeleina i le 300 mg seia oʻo ina ausia le taunuʻuga manaʻomia. O le fua faatatau lelei o aso taitasi e 1800 mg, mo nisi tagata gasegase e mafai ona maua i le 3600 mg.

I le togafitiga o gasegase e taʻi 8 i le 12 tausaga le matua, o le aofaʻi o vailaʻau e faʻatatau i le mamafa o le tino - 10-15 mg / kg / aso. I le isi tolu aso e sosoo ai, ua suia le vailaʻau i le 30 mg, vaevaeina i ni vaega se tolu i le aso.

O loʻo i ai se isi polokalame mo le faʻaaogaina o fualaau:

  1. mamafa o le tino 26-36 kg - 900 mg,
  2. 37-50 kg - 1200 mg,
  3. sili atu ma le 50 kilokalama - 1800 mg.

Togafitiga o le tiga o le natura o le neuropathic e aofia ai le faʻaaogaina o se fua itiiti ole 300 mg i le aso, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaiga i le 1800 mg. O lenei aofaiga e tatau ona vaevaeina i ni atumaga se tolu.

Aveina le 300 mg o le sikuea i le aso mo le tiga o le neuropathic

300-400 mg i le amataga o togafitiga o loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo manaʻomia pea le maʻi. O le sini o le faʻamamafa lea o le tino i vailaʻau.

Mulimuli ane, o se va o le 4 itula e faaauau pea ona ave 200-300 mg. Ole fua ole fualaau o fualaau oona i tagata mamaʻi ma faʻalavelave i le faʻalavelave faʻapitoa e faalagolago ile maualuga o QC.

Faʻasalaga

I le tulaga o le manatu o le tele o le fualaau faasaina, o le moe, diplopia, dysarthria, o le valea e tupu. I nisi tulaga, o le mafaufau le lelei.

Tauvalea ona o se mea e sili atu ona maualuga o Gabapentin

E tusa ai ma faatonuga, e le tatau i le vailaau ona mafua ai le faʻamalosoloina o faailoga. O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase e uiga i Gabapentin o loʻo faʻaalia i nisi tulaga na i ai se faʻafitauli i le soifua maloloina pe a uma ona taofi le meaʻai.

I le falemaʻi, o isi vailaʻau o loʻo gaosia, o Gabapentin tutusa - Tebantin, Konvalis, Neurontin, Gapentek, Lepsitin.

Analogues o le fualaau faasaina Gabapentin

O le uiga taatele o nei fualaau oona o lo oi ai i totonu o le laupapa.

Fualaau oona pe leai

O gabapentin-containing agents o loʻo i ai i na vailaʻau e mafua ai le faalagolago i le psychophysiological. O le toʻatele o tagata e manatu o le tagata faufautua o se fualaau faasaina.

Faatasi ai ma tagata atamamai, ei ai se manatu e uiga i lamatiaga o fualaau faasaina - e mafai ona mafua ai se faʻaaliga matuia o le atuatuvale ma aʻafia ai foliga o mafaufauga suicidal. O faʻamatalaga aloaia e faʻamatalaina ai tulaga lamatia uma, o lea e le fautuaina ai e faʻaaoga le fualaau faasaina.

O le lamatiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua mai i le faʻaalia o le faʻaaogaina o faʻamalologa. O loʻo faʻamaonia mai ai lona malosi ma aʻafiaga leaga i le tino o le tagata. E tatau ona manatua o soʻo se vailaʻau e aofia ai le faufautua e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi agavaa ma faʻapitoa.

O le fomai faapitoa na suʻesuʻeina ma le totoa le talafaasolopito o le tagata maʻi, ma na o le taimi lena na te maua ai ni faaiuga e uiga i tofiga. A le o lea, o le tagata maʻi atonu o le a le iloa le mafaufau, tautala le mama ma tuusao.

Togafitiga ma lenei vailaau mo le ava malosi poo le tagofia o fualaau faasaina e le taʻuamiotonuina - faasaga i le talaaga o se tasi o mea ua fai ma vaisu, o se mea fou e mafai ona tulai mai. Mo soʻo se faʻaaliga o aʻafiaga, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

Pharmacological group

PBX code N03A X12.

Lelei E pei o le monotherapy i le togafitiga o faʻasalaga faʻasalaga faʻasalaga ma poʻo le leai foi o se tulaga maualuga ile lua matutua i tamaiti ma tamaiti e 12 tausaga.

I le avea ai o se togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o faʻasalaga faʻasalaga faʻasalaga ma poʻo le leai foi o se faʻaluaina maualuga i tagata matutua ma tamaiti mai le 6 tausaga.

Togafitiga ole tiga ole neurologia i le tuatusi poʻo le diabetic neuralgia i tagata matutua.

Tosiga ma le pulega

Totonu, tusa lava po o le a le taumafataga, ma le tele o vai.

I le amataga lava o togafitiga, o le polokalame o le faʻasalaga o loʻo faʻaalia i le Lisi 1 ua fautuaina mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 12 tausaga.

O maʻi faʻamaʻi pipisi e manaomia ai togafitiga umi. O le fuataga ua fuafuaina e tusa ai ma le faapalepale o tagata taitoatasi ma le lelei o le fualaau faasaina. Afai, e tusa ai ma le fomaʻi, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻaitiitia le fualaau, taofia le tagofia o le vailaʻau poʻo le suitulaga i se sui sui, e tatau ona faia malie i luga o se vaitaimi o le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso.

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 12 tausaga.

Ole fua ole togafitiga o Gabantin o le 900-3600 mg i le aso (vaevaeina ile 3 tooto).

Togafitiga e mafai ona amata i le titina o le fualaau, pei ona faamatalaina i le laulau 1, po o le 300 mg e pei ona faatonuina i le tolu aso i le aso i le aso 1. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi i togafitiga ma le gasegase o le fualaau faasaina, e mafai ona faasolosolo lemu le fualaau ile 300 mg i le aso ile 2-3 aso ile maualuga ile dose ole 3600 mg i le aso. Mo nisi tagata gasegase, o se faʻagasolo malie o le tuuga o le faufautua e ono manaʻomia. O le taimi pito i maualalo ao le i oʻo i le dose o le 1800 mg i le aso e tutusa ma le vaiaso e tasi, o doses o le 2400 mg i le aso - 2 vaiaso, doses of 3600 mg i le aso - o le averesi o le 3 vaiaso. Le maualuga le vaeluaga o vailaau o fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 12:00 e taofia ai le atinaʻeina o le faoa faamalosi.

Tamaiti e taʻi 6 i le 12 tausaga.

Togafitiga e amata ile fua ole 10-15 mg / kg / aso. O le fualaau lelei e 25-35 mg / kg / aso, ausia e ala i le faʻasalaga mo le tusa ma le 3 aso. Ole vaevaega ole aso e vaevaeina ile tolu tootoo, ole maualuga ile va o vailaau ole fualaau e le sili atu i le 12:00.

Neuropathic tiga i tagata matutua.

E mafai ona amata togafitiga e ala i le titina o le fualaau, e pei ona faʻamatalaina i le laulau 1, poʻo le faatonuina o se fua muamua o le 900 mg i le aso, vaevaeina i ni atumaga se tolu. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi i togafitiga ma le gasegase o le fualaau faasaina, e mafai ona faasolosolo lemu le fualaau ile 300 mg i le aso ile 2-3 aso ile maualuga ile dose ole 3600 mg i le aso.

Mo nisi tagata gasegase, o se faʻagasolo malie o le tuuga o le faufautua e ono manaʻomia. O le taimi pito i maualalo mo le oʻo atu i le maualuga o le 1800 mg i le aso e tutusa ma le vaiaso e tasi, o doses o le 2400 mg i le aso - e 2 vaiaso, o doses o le 3600 mg i le aso - o le averesi o le 3 vaiaso. Ole maualuga o le vaeluaga o fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 12:00.

O le saogalemu o togafitiga e sili atu ma le 5 masina i le togafitiga o tiga o le neuropathy o le tino e leʻi suʻesuʻeina. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le laʻau i le togafitiga o le tiga o le neuropathy mo le sili atu i le 5 masina, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le tulaga o le maʻi ma fuafua le manaʻomia mo togafitiga faʻaopoopo.

I le tulaga o le faaseʻeina o le isi fualaau o le vailaʻau, e tatau ona ave le togi, sei vagana o le isi aumaga o le a le maua muamua nai lo le 4:00. A le o lea, e le tatau ona ave le togi na misia.

Mo tagata maʻi ei ai se tulaga vaivai o le tino, ma le mamafa o le tino, pe a uma le totoina o totoga, o le fua o le suauʻu e tatau ona faʻasaua lemu e ala i le faʻaaogaina o se fua faʻasolosolo ma se laʻititi ifo o le vailaʻau poʻo le faateleina o le va i le va o le fualaau.

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga).

Mo tagata matutua, e mafai ona manaʻomia se suiga ole fomaʻi ona o le faʻaititia o le matua ile tausaga ole tausaga (silasila i le Table 2).

Tagata mamaʻi e leai se aoga.

I tagata gasegase e leai ni galuega poʻo ni maʻi i le hemodialysis, e fautuaina se faʻasologa ole fomai e pei ona faʻamatalaina i le Table 2.

Vaega o vailaau faafomai, INN, lautele

Gabapentin e aʻafia i le vaega o vailaʻau faʻamalosi o vailaau oona ma vailaʻau faʻasaina. O le igoa ole igoa ole fualaau faasaina (INN) ole Gabapentin.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le tele o vailaʻau faʻapitoa:

  • i le fomaʻi mo le togafitiga o le epilepsy ma le faʻasalaga faʻamaʻi i tagata matutua ma tamaiti,
  • i le togafitiga ma le dermatovenerology e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi ma afaina ma tiga e aʻafia ma le faaleagaina o aʻa.

Pepa ma fua faʻatatau

Gabapentin capsules o loʻo maua i totonu o pusa e 10 i le 100 fasi pepa. I fafo atu, e mafai ona i ai ni lanu mai le paʻepaʻe samasama i le lanu meamata, i totonu o le paʻu papaʻe.

O le tau o le lumanaʻi e fesuisuiaʻi e fuafua i le numera o laulau i totonu o le afifi.

Le numera o capsules i le 1 afifi, fasiTau, rubles
15362-387
45424-523
50506-633
100740-810

Vaega

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea autu autu ma vaega o ausilali:

Igoa FaʻatonuOle aofaiga ole vailaʻau ile mg, i le 1 capsule
sikuea300
calcium hydrogen phosphate dihydrate4.2
sodium carboxymethyl starch4.2
microcrystalline cellulose111.6
titanium dioxyide0.02
gelatin0.5
macrogol-polyethylene glycol-60000.2
quinoline lanu samasama0.01
FD & C blue-2 indigo carmine vali0.01

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Gabapentin o se faʻasologa o le inhibitor o le neurotransmitter gamma-aminobutyric acid, o le aafiaga o le talosaga e tali tutusa ma le filemu ma antipsychotic fualaau, ae o le faiga o le gaoioiga e ese. O le gaioiga malosi e le aʻafia ai le avega ma le faʻafitauli e aʻafia ile GABA. O le aʻafiaga autu o le falemaʻi e mafua mai i le mea moni e faapea o le faupopoʻa e fusifusia i vaʻaia o le calcium faalagolago i le afi ma faʻalavelaveina le ulufale atu i le iniseti o calcium ma le punitia o le lagona tiga.

Le faiga o gaioiga a Gabapentin

Gabapentin e ulu atu i totonu o le faiʻai ma faʻalavelave ai gaoioiga faʻamalosi, puipuia le atinaʻe o faoa faamalosi mai le tagofia o vailaau ma eletise eletise mai fafo, togafiti faʻatoʻa, pe a paʻu i le neoplasms. I le taimi lava e tasi, o le masini o le malosi o le manava o le tino e leʻo maeʻa ona suʻesuʻeina, lea e faʻaitiitia ai le tele o faʻamatalaga mo le faʻafoega o lenei vailaʻau.

O le bioavailability of the substance active is 60%, o le laasaga mo fesoʻotaʻiga ma pamu plasma o le toto e itiiti ifo i le 3%, ae o le bioavailability e le o aʻafia, ona o se faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le mea, ua faʻaititia le aoga o Gabapentin.

Faatasi ai ma le tautala tautala, o le tele o le fualaau faasaina e fuafua i plasma pe a uma le lua i le tolu itula, ma o le afa o le soifua e 5-7 itula. E na o le urine, peitaʻi e le o gaosia i totonu o le tino o le tagata ma e le auai i le faiga o oxidative, suiga ma le filtration i le ate e le tupu.

Faʻafefea ona suia le vailaʻau?

I totonu o falemaʻi, o faʻamatalaga ole vailaau faʻasaina ua tuʻuina atu, lea e aofia ai se vaega tutusa tutusa, ma fualaau faʻasaina e tutusa lava le faiga faavae o le gaioiga. E ese i latou i le tau ma le ituaiga o faʻasalaga.

Igoa o le fualaau faasaina o GabapentinFaʻatinoga o gaioigaTau, siaki.
Lepsitin Gabagamma Gabalin

Convalis

O le elemene galue e sili atu i luma. O fualaau faasaina e mafua ai le gaosiga o le GABA, ma puipuia ai le faiga o mea leaga ma ulu atu i pa puipui o le hematological, lea e faatapulaaina ai le faaaogaina ao laitiiti.700-900
Lyrics o PregabalinO le mea o loʻo galue malosi o loʻo faʻaalia. O nei vailaʻau faʻamaʻi pipisi e poloka ai le ogatotonu o le eletise o le calcium ma suia ai le lumanaʻi.180-210

Faailoga ma tapulaʻa

O le a le fesoasoani i le fualaau faasaina? E tatau ona malamalama manino i le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau faasaina ma fuafua ai faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau:

  • e faʻaaogaina e pei o le monotherapy i tagata gasegase e sili atu i le 12 tausaga le matua, i le i ai o le faoa faamalosi vaega, faapea foi ma le tuufaatasiga lautele o togafitiga,
  • Neuropathic tiga i tagata matutua
  • fualaau faasaina o le epilepsy,
  • aveeseina o le tiga pe a uma ona mafatia i paʻu.

O le vailaau faʻasaina e matua faʻasaina, e fesootaʻi ma vaega malolosi, ma e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tulaga o le solia o totoga o le tino, togafitiga o le neurology.

Faatasi ai ma tapulaa i le ave o fualaau faasaina, e taua le faamaninoina:

  • o le le faʻapalepale tagata taitoatasi ma le faʻaleleia o le tino i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,
  • gaioiga ogaoga i totonu o le tino e fesootaʻi ma se faʻafitauli ole gaʻo o le endocrin (pancreatitis, le lelei o le thyroid gland, pancreatic necrosis, togafiti o le tino o le tino),
  • vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi vailaʻau, faʻamaʻi faʻamaʻi o le biliary tract (cirrhosis, gaʻo ate, hepatitis B ma le C),
  • ogaoga o le faaletonu o le tino, faapea foi ma le gaioiga o le faagasologa o le filtration artificial - le totogia,
  • taimi o le maitaga, talu ai e leai se faʻamaoniga faʻavae i luga o aʻafiaga o le tamaititi. I se tulaga lea e sili atu ai le aoga o le ola maloloina ma le ola o le tina i le lamatiaga o le faaleagaina o le tamaititi, ua faatonuina Gabapentin pe a uma ona feutagai ma le fomai o loo taitaia le maitaga o le fafine,
  • taimi e fafaga ai, talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le auala e faʻaalia ai le pepe. I le faagasologa o le suʻesuʻeina o le fualaau faasaina, na faʻamaonia ai o mea gaioiolosi e gasolo malie lava i le susu susu,
  • tagata ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua mo le togafitiga o le nofosala faʻamalosi,
  • tiga i le itu o le lumbar i le mavae ai o le faʻasolosolo o le shingles i le matua o lalo ifo o le 18 tausaga.

Faʻafitauli mo tagata matutua ma tamaiti

O le faʻatulagaga o fuataga e faalagolago lea i le tulaga o le etiological ma faʻaaliga o togafitiga. O faʻavae autu mo le fuafuaina o le atunuʻu o loʻo faʻaalia i le laulau.

Neuropathic tiga i tagata matutuaVaʻavaʻa mataʻitusi
Ole fua muamua ole maualuga lea o le 900 mg / aso (i tagata matutua ua gasegase le faagasologa o le polokalama, e mafai ona faaitiitia le fua ile 150-300 mg). O le taimi e faʻaaoga ai e vaevaeina i ni aso se tolu i aso taitasi, e faasolosolo malie ona mafai ona faʻaleleia le fua, e oʻo atu i le maualuga e mafai ona faatagaina - 3600 mg i le aso.

O le filifilia o le togafitiga e mafai:

  • i le aso muamua, 300 mg i le tasi po i le po,
  • i le aso lua 300 mg faalua - i le taeao ma le afiafi,
  • i le aso lona tolu - o le fua faatatau lea (1 capsule 3 taimi / aso ma se fua o le 300 mg).
Faʻasalaga faʻamalosi ma le maualuga o le faʻaaogaina o nisi o vaega o le cerebral cortex, o le vailaʻau e faʻaaogaina i se vailaʻau e tutusa lelei ma le togafitiga o togafitiga o neuropathic - Muamua 300 mg 3 taimi i le aso, e oʻo atu i le 1200 mg 3 taimi i le aso. O le va i le va o doses e tatau ona itiiti ifo i le 12 itula e taofia ai le toe faʻafouina o le nofosala.

Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua ma le faʻamalosi, o le faʻamaʻi muamua ole tamaititi e ese mai i tagata matutua - 900 mg i ni popo vaevaevae se tolu, ae o le maualuga - 2400 mg i ni atigi vae se tolu (3600 mg i le 18 tausaga).

Mo togafitiga o le tagofia o le ava malosi

Suesuega ma se vaega o le puleaina na faaalia ai o tagata gasegase na latou faia se togafitiga mo le 3 masina e togafitia ai le ava malosi e iloa ai le faaitiitia o le naunau i mea inu ava malosi ma le faamautuina o le tulaga o le mafaufau (faia se fua faatatau ole 300 mg i le aso).

O le faateleina o le fualaau i le 600 mg tolu taimi i le aso, e le gata o le leai o se manao i le ava malosi, ae o le masani foi o le moe, 46% le matuai inu ava malosi, ma le tulaga o le mafaufau na faaleleia i le 15% (faaititia le faanoanoa, le fiafia, osofaiga).

E fesoasoani malosi Gebapentin i le faʻaipoipo.

E faʻapefea ona faʻailoa le vailaʻau?

O le fualaau faasaina ua faasaina le faalēaogaina, o le foliga mai o le syndrome o le faalēaogāina ma le atinaʻeina o faʻafitauli mai le neurological system - o le uiga o le atuatuvale, osofaʻiga, faʻafefe o lagona, le mautonu i le foliga mai o le hallucinations ma le atinaʻeina o le maʻi faʻapitoa.

O le tali pito i sili ona lelei, o le faʻaitiitia malie lea i le doses i luga atu o le 7-10 aso, i le maualuga o gaʻo ma le umi faʻaaogaina mo le tele o tausaga, o le faalēaogāina o le faagasologa e mafai ona avea ma ni nai masina seʻia maeʻa ona faʻagata le capsule.

O aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻalavelave

I le tulaga o le solia o le faʻatulagaga o le tui, togafitiga o le tagata lava ia, le le faʻamaoni i le fualaau faasaina ma ona vaega, o aʻafiaga leaga mai i totonu o le tino e mafai ona tupu:

Tino tinoFaʻaiʻuga
Faʻailoga lauteleO le faʻamaʻi o le Asthenic, le leai o se tiga i totonu o le itu i tua, o le maʻi pipili e pei o le maʻi-maʻi ma le faʻaogaina o le maʻi ma le fulafula, le tiga ma le vevela, gingivitis, edema lautele ma le fulafula i mata, o le faateleina o le mamafa o le tino.
Gastrointestinal systemFaʻailoga poʻo le manava, toʻotogo, tiga i le pito i luga ma le siʻosiʻomaga o le pusa, le pupuʻu o le fatu, flatulence.
Nervous systemO le le atoatoa ma le le mautonu o le gasegase, mafaufauga le mafaufau ma le lafoaia, le malosi o le mafaufau (faanoanoaga le vave ona suia e le faateleina o le lagona), le mautonu, gatete, popolevale, nystagmus, hyperkinesia, numera o pito, faatasi ai ma le alualu i luma o le togafitiga, le atoatoa le lagona o le tuputupu ae, le malamalama i se tulaga muamua, , mafaufauga, mafaufau le mafaufau.
Malosiaga o le tinoDyspnea, dyspnea i le malologa, faiga o catarrhal i gaʻo o le oropharynx (pharyngitis, laryngitis), paʻu.
Paʻu ma le tinoO se mea leaga o le ituaiga o urticaria, toso, peeling, angioedema. Le foliga mai o le paʻu o le paʻu ma le sclera.
Mea faitinoAmblyopia, diplopia, galuega vaaia le lelei.
Polokalama cardiovascularFaʻateleina le faʻapipiʻi o le capillary i luga o le tino, maualuga le maualuga o le totoga poʻo le faʻamalosi, vaʻaia, tachycardia.
Faiga faʻavae ma le faʻaogaina o le tinoI le suʻeina o le toto, siaki leukopenia, thrombocytopenic purpura.
Polokafe masukalokeletalFaʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le osteoporosis, tiga o le musika, faʻasolosolo.
Faʻasalaga o le RenalOliguria, leukocyturia, leumine incontinence ma le enuresis, faaitiitia le libido, le atoatoa.

O le maualuga o le fualaau faasaina e matauina pe afai ua sili atu le fua fautuaina ma ua faaalia mai e le ata o mataupu nei:

  • cerebralgia,
  • faalua vaaiga
  • afaina o gasegase oona (vomiting, manava manava),
  • aʻafiaga o le neurological (moe, palau, mea valea, valea, coma),
  • le mautonu i avanoa ma taimi.

Togafitiga e amata i le gaosiga ma le toomaga o faʻamaoniga, e le oi ai ni faʻamaʻi faʻapitoa. O le tagata maʻi e auina atu i se falemai e faasaʻo le tulaga ma mataʻituina le setete o le soifua maloloina.

E i ai sona aʻafiaga o nakoti?

Ole fualaau faasaina e le maua ai se nakoti, ona o le faiga o le gaioiga i le tino e ese mai le faʻaosofia o aʻafiaga o faʻataʻitaʻi o le opioid. E le mafua ai se lagona o le euphoria, ae e maua ai se faʻalogiga faʻagutu.

O se mea iloga o Gabapentin o le i ai lea o le faateleina o le fua, o le aafiaga, i se isi itu, ua faaitiitia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma isi vailaʻau ma amanaʻia le aafiaga o le fegalegaleaiga:

  1. Morphine ma faʻamatalaga o nakoti - e le afaina ai le tasi ma le isi, o le leai o ni uiga e aunoa ma le faʻafefe poʻo le faʻalauteleina o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le taimi e tasi.
  2. O le faʻatagaina ma faʻataʻitaʻiga e taofia ai le gaioiga o Gabapentin e 15-30%.
  3. O le faaitiitia o le excretion excretion o le fualaau faasaina e matauina pe a tuufaatasi ma vailaau e aofia ai le cimetidine.

Faatonuga faapitoa

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le i ai o le faʻaogaina o gaioiga i totonu o le tino, faatasi ai ma se faʻalogona mumusu o le pancreas, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vailaau faʻasaina ina ia alofia ai le faʻaleagaina o le tulaga ma le faʻaosooso o le faoa faamalosi.

Gabapentin e leʻo faʻaogaina mo le togafitiga o le epilepsy o le alose. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona aloese ai nisi o gaioiga: taavale afi, aemaise lava pe a galulue faatasi ma felaʻuaiga lautele, faʻatapulaʻaina le galuega ma mea e mumū ma e manaʻomia ai le umi o le gauai, talu ai ona o le fua o le tali e mafai ona faʻaititia ma le tele o le faʻalavelaveina i le cerebral cortex.

Faʻamatalaga o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga ia Gabapentin e matua lelei lava, o le faʻamalosiaga faʻasalalau e faʻatusatusa i le maualuga o le lelei i le togafitiga o faʻamalosi.

O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase na aveina Gabapentin mo le toomaga o tiga o le neuropathic i le tele o tulaga, e le lelei, o gasegase e matau aafiaga i le ave o laupepa Gabapentin mai le gastrointestinal tract ma le neurological disorders, ma o le vaisu vave foi e matauina. A maeʻa le faʻagasologa o togafitiga, suiga i le lelei o le moe, popolega ma le momoe tumau.

Igor, 31 tausaga: "Na amata le vaisu, e faigata lava ona 'ai e aunoa ma le isi togafitiga, mafaufau ai. E i ai loʻu faafitauli e le mafai ona ou musu e ave fualaau, ou te le misia lava - e pei o se ituaiga o fualaau faasaina.

O laʻu fatu e tumau i le 400 mg i le aso mo le fa tausaga. O lenei ua ou matauina ei ai oʻu lagona atuatuvale ma le tuusao i loʻu ulu. O manatu e valea, o le lagona ua ou leiloloa ma o se isi o loo mafaufau mo aʻu. Ua oʻo i le taimi mo se fomaʻi e maua togafitiga faʻafomaʻi. "

Gabapentin o se fualaau lelei mo le faʻamaloloina o mea faʻalavelave faʻamalosi, taofia o tiga o le neuropathic ma le puipuia o faoa faamalosi. I le noatia ma le fai fuafua i tulāfono o le pulega ma fuataga e mafai ona faʻamaonia, e mafai ona ausia atoa le faʻamagaloina o faʻamaʻi o se natura e le o iai ni aʻafiaga ma faʻalavelave i le vaega o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga