Suʻega insulin

O le tele o le inisalini i totonu o le toto e suia pea i le aso atoa e tali atu ai i le tafe o le kulukose i totonu o vaʻa. I nisi o faʻamaʻi, o le paleni faʻalavelave e faʻalavelaveina, o le faʻasalaga o le hormone e amata ona ese mai tulaga faʻale-tino. O se suʻega toto mo le inisalini e mafai ai ona e iloa lenei suiga i le taimi.

I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi faʻasolosolo, o le suʻesuʻega taimi e taua tele, talu ai o loʻo maua e le tagata maʻi le avanoa e faʻamalolo ai maʻi faʻalavelave ma puipuia ai le maʻisuka. O lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona iloilo le gaoioiga a le pancreas, o se vaega taua o se seti o suʻesuʻega e iloa ai le mafuaʻaga o le hypoglycemia. I le maʻisuka, o le tele o le anapogi o le inisalini i le toto e faʻaaogaina e fuafua ai le faʻasologa o le insulin resistance.

Mafuaaga mo le Tofiaina o Iloiloga

Ole inisalini o le hormone autu i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa o le faʻatonutonuina ole metabolism. E maua i le pancreas faatasi ai ma le fesoasoani o sela o se ituaiga faapitoa - vela beta, o loʻo i totonu o tamaʻi motu o Langerhans. O le inisalini e faʻasaʻoina i totonu o le toto ma le faateleina o le glucose concentric i totonu. E faaosofia ai le fesuiaiga o le kulukose i totonu o le tino, ona o lona maualuga i le toto ua faaitiitia, ma pe a mavae sina taimi ua faaitiitia le maualuga o le hormone. Ina ia iloilo le gaosiga o le inisalini, e ave le toto i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le taimi o le fiaai o se taimi. I lenei tulaga, o lona aofaiga i tagata soifua maloloina e masani lava ona fetaui ma le masani, ma o soo se suiga o se faailoga lea o faalavelave i totonu o le metabolism.

O se faʻataʻitaʻiga na faia i luga o se manava gaogao i le tele o falemaʻe e mafai ona taʻua o insulin, e le o le insulin, IRI. Tuuina atu i mataupu nei:

  • tupe mama po o tupe leiloa lea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i meaʻai,
  • hypoglycemia i tagata e le maua togafitiga mo le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i se lagona o le fiaaai, vaega o le gatete, moe,
  • pe afai o le maʻi e tele faʻamaoniga faʻapitoa o tagata vaʻaia: meaʻai ma se BMI> 30, atherosclerosis, siama cardiac, ovary polycystic,
  • i ni tulaga masalosalo, e faamanino ai le ituaiga o maʻi suka poʻo le filifilia o togafitiga e sili ona lelei.

O le a le suʻega o le insulin

O se suʻega insulin e mafai ai ona e:

  1. Faailoa poma, lea e aofia ai suauʻu e mafai ona maua ai le inisalini. I lenei tulaga, o le hormone ua tuusaʻo atu i totonu o le toto e aunoa ma le mautinoa, i se aofaiga tele. O le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina e le gata i le mauaina o se neoplasm, ae ia iloilo foi le manuia o lona togafitiga faʻapitoa, e taofiofia ai toe faʻafoʻi.
  2. Iloilo le gafatia o le tino ile inisalini - faʻamalosia ile inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega kulukose. O le faʻamalosia o inisalini o se uiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻafitauli o loʻo muamua atu i ai: faʻasologa o vailaau faʻasolosolo ma le maʻi faʻasolosolo.
  3. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 tumau, o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le tele o le hormone e maua mai i le pancreas ma pe o le a maua e le tagata gaʻo masini e maualalo ai le suka poʻo injections inisalini e tatau ona faʻatulagaina. E faia foi le auʻiliʻiliga pe'ā maeʻa togafitiga o tulaga maualuga o le hyperglycemic, pe a oʻo mai le maʻi maʻi mai le insulin administration i togafitiga masani.

I le maʻisuka ituaiga 1, e le faʻaogaina lenei auiliiliga. I le amataga o le faʻamaʻi, o le a faʻalavelave ai le faʻamalamalamaina o ona taunuuga i le amataga o le faʻamaʻi, ina ua maeʻa le togafitiga, o sauniuniga inisalini e foliga tutusa i le fausaga o la latou lava homone. O le isi auala sili i lenei mataupu o le C-peptide analysis. O lenei vailaʻau o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma le inisalini. E le tali atu tagata faʻatagata, ma o le C-peptide insulin preparations e le o iai.

Faʻatasi ai ma le musika o le dystrophy, o le syndrome o Theenko-Cushing, o le gasegase o le pituitary function, o le ate, o le tatau ona mataʻituina le faatinoga o totoga uma, o le mea lea, maʻi, ma isi suʻesuʻega, e tatau ona suʻesuʻeina e le aunoa mo le inisalini.

Auala e faia ai se auiliiliga

O le tele o le inisalini i totonu o le toto e le gata e faalagolago i le maualuga o le kulukose, ae faʻapea foi i luga o isi numera: gaioiga faaletino, fualaau faasaina ma e oʻo lava i le lagona faʻalagona o se tagata. Ina ia mafai ona faatuatuaina taunuuga o le auiliiliga, o sauniuniga mo lea mea e manaʻomia ona mataʻituina:

  1. Mo le 2 aso, ia le aofia ai meaʻai gaʻo. E le talafeagai le teena o meaai ma le tele o le gaʻo.
  2. Mo se aso, aveese uma avega mamafa, e le gata i le faaletino, ae faapena foi mafaufau. O le popole i le afiafi o le auiliiliga o se mafuaaga lea e tolopo ai foai toto.
  3. O se aso e le inu ava malosi ma le malosi, aua le suia le masani masani. Faʻamālōlō taimi le tumau uma vailaʻau pe afai e le afaina ai le soifua maloloina. Afai e le mafai ona faalēaogā, taʻu i le tagata faigaluega suʻesuʻe.
  4. 12 itula e le 'ai. Naʻo vai e leʻi faʻasosoʻoina e aunoa ma le kesi e mafai ona faatagaina i lenei taimi.
  5. 3 itula e le ulaula.
  6. 15 minute aʻo lei ave le toto, nofo filemu pe taooto i luga o le moega.

O le taimi sili e faia ai le suega o le 8-11 i le taeao. O le toto e aveesea mai se vein. Ina ia faafaigofie lenei faiga mo tamaiti laiti, afa itula ao le i amataina, e tatau ona latou tuuina atu se ipu vai e inu.

Vailaʻau faʻapitoa e aʻafia ai tulaga o inisalini:

FaateleinaFaaitiitia
O vailaʻau uma o loʻo i ai glukose, fructose, sucrose.Diuretics: furosemide, thiazides.
Hormones: faʻamaʻi faʻamataʻu, danazole, glucagon, hormone tupu, cholecystokinin, prednisone ma isi.Hormones: thyrocalcitonin.
O fualaau oona e pei ona faatonuina mo le maʻisuka: acetohexamide, chlorpropamide, tolbutamide.Fualaau faasaina o le hypoglycemic: Metformin.
SalbutamolPhenobarbital
Paʻu gluconateBeta poloka

Filifiliga ma tulaga masani

O se taunuuga o le auʻiliʻiliga, o le aofaiga o le inisalini i totonu o le toto o loʻo faʻaalia i vaega eseese: mkU / ml, mU / l, pmol / l. O le faʻafeiloaia o le tasi i le isi e faigofie: 1 mU / l = 1 μU / ml = 0.138 pmol / l.

Tulaga faʻatulagaina:

Aufaʻatasi o tagataNorm
UU / ml, meli / lafiafi / l
Tamaiti2,7-10,419,6-75,4
Tagata matutua ei lalo ifo o le 60 tausaga ma se BMI e 302,7-24,919,6-180
Tagata matutua i le 60 tausaga6,0-36,043,5-261

O tulaga masani o le inisalini e faʻalagolago i le tekinolosi o le suʻega, o lea i totonu o faleʻaʻe eseese e mafai ona latou fesuisuiaʻi. I luga o le mauaina o le iuga, e tatau ona taulaʻi atu i faʻamatalaga o faʻamatalaga na tuʻuina mai e le fale suesue, ae le o luga o tulafono masani.

Inisalini i luga pe lalo ifo masani

O le le atoatoa o le insulin e mafua ai le matelaina o siama ma le faateleina o le toto o le kulukose toto. O le taunuuga e ono maualalo ifo nai lo le masani i faʻamaʻi o le pituitary ma le mafaufau, faatasi ai ma le atuatuvale ma le atuatuvale o le popole, faatasi ai ma le gasegase o le tino faaletino faatasi ai ma le leai o ni suka, faatasi ai ma faamaʻi pipisi ma vave ona uma.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O se faʻaititia o le inisalini o loʻo faʻaalia ai le amataina o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se faʻafitauli o le gasegase o galuega i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le gasegase pancreatitis ma le pancreatic necrosis e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga.

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o loʻo taʻu mai ai faʻafitauli nei:

  • O le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka. A o faagasolo le maʻi, o le a faʻaitiitia le maualuga o le insulin, ma o le a faateleina le kulukose o le toto.
  • O le insulinoma o se tumo lea e mafai ona gaosia ma faʻamaloloina le inisalini lava ia. I le taimi lava e tasi, e leai se fesoʻotaʻiga i le va o le suka ma le inisalini ua faʻasolosolo, o le mea lea o le hypoglycemia o se faʻailoga tatau o insulinoma.
  • Malosiaga malolosi o le inisalini. O se tulaga lea e faʻavaivaia ai le malosi o le tino e iloa ai inisalini. Ona o lenei mea, o le suka e le alu ese mai le toto, ma o le pancreas ua faʻamalosia e faʻaleleia le sifi o le homone. O le faʻamalosia o insulin o se faailoga lea o faʻafitauli o le tino, e aofia ai ituaiga 2 o le maʻisuka. E fesoʻotaʻi vavalalata ma le vevela: e faʻatupulaia pe ae maua le mamafa o le tino, ma le tele o le inisalini, o le a fesoasoani i le tolopoina o le gaʻo fou.
  • O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tele o gaosiga o hormones o le insulin: O le syndrome o Heren-Cushing poʻo le faʻasalaga. Faʻasalaga, o le adenohypophysis e maua ai se tele tele o le homone tupu. O lona faʻamaʻi-Cushing syndrome e faʻatasi ma le faʻalauteleina o le gaosiga o hormones o le gaʻo faʻaleagaina. O nei hormones e faʻavaivaia ai le gaioiga o le inisalini, o lona uiga o loʻo faʻateleina lona faʻasoasoa.
  • Faʻaleagaga o le galactose ma le fructose.

Le maualuga le maualuga o le maualuga o le inisalini e tupu mai i le sauniuniga le talafeagai mo le auʻiliʻili ma le faʻamautinoaina o nisi fualaau.

O le tau o le auʻiliʻiliga i totonu ole fale suʻesuʻe e mai le 400 i le 600 rubles. Totogi toto e totogi eseese, o lona tau e oʻo atu i le 150 rubles. O le suʻesuʻega amata vave lava, o lea la i le isi aso faigaluega e mafai ai ona e maua ona taunuuga.

>> Suʻega o le toto mo le suka - mo le a, pe faʻapefea ona ave ma faʻamatalaina iuga.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faailoga mo se suʻega toto mo insulin

O lenei suʻega e masani ona faʻaaogaina e iloilo ai le mafuaʻaga o le hypoglycemia (maualalo le toto) pe soʻo se isi lava tulaga e aʻafia ai le gaosiga o le inisalini. E faʻaaogaina masani le suʻesuʻeina ma le mataʻituina o le inisalini, o se tulaga lea e faʻaitiitia ai le malamalama o le tino i ona aʻafiaga, ma mafua ai le faʻamalosia o le tino ma maua ai le tele o inisalini.

O le faʻamalosia o insulin e taatele i tagata o loʻo gasegase e mafai ona faʻaleleia le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma fafine e maua i le polycystic ovarian syndrome.

Laititi o insulin e maualalo, e ui lava i le maualuga o le suka - i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻisuka masani o le maʻisuka atonu e aofia ai le galala tele po o le fiaaai, fiaai e tusa lava pe a uma ona 'ai, faʻanoanoa faifai pea poʻo le faʻateleina urination, tingling i lima poʻo vae, lagona o le vaivai vaivai, ma faʻamaʻi pipisi.

Afai ole tagata maʻi e leai ni uiga manino, faʻamalosia ile inisalini, se setete, ma o le maʻisuka e masani lava ona iloa i le taimi ole suʻega o le toto. O suʻesuʻega o le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoaina i le 40 tausaga, faʻatasi ai ma suʻega o le cholesterol masani ma isi faailoga o le soifua maloloina. I le tulaga lelei, e mafai ona tofotofoina le tagata maʻi i le suʻega faʻaletausaga faaletausaga.

O suʻega ile laʻitiiti e mafai ona fautuaina pe afai o le tagata maʻi:

  • taʻitaʻia se olaga ola solo
  • e maualalo le maualuga o le "cholesterol lelei" (HDL) poo le maualuga o triglycerides,
  • ei ai ona aiga e maua i le maʻisuka,
  • o loʻo iai le toto maualuga
  • ei ai faailoga o le faʻamalosia o inisalini,
  • e maua i le maʻisuka faʻateʻa (o se tulaga le tumau e tupu ai le maʻisuka ae naʻo le taimi o le maitaga).

E tusa lava pe o faʻataʻitaʻiga o suʻega e masani, e fautuaina e toe faia suʻesuʻega i tausaga taʻitasi. Tamaiti ma tupulaga talavou mai le 10 i le 18 tausaga e mafai foi ona faʻaaoga le suʻeina pe afai e mamafa tele poʻo isi faʻamaoniga o mea e ono lamatia ai lisi.

Sauniuniga mo se suʻega toto mo insulin ma lona algorithm

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, ole a taʻu atu e le fomaʻi i le tagata maʻi pe tatau ona togafitia togafitiga faʻapitoa aʻo leʻi faia le suʻega. O nisi taimi e manaʻomia e le tamaititi ona aloese mai le 'ai ma inu mo le 8 itula aʻo leʻi amataina le suʻega. I le avea ai o se tulafono, e faatonuina e fomaʻi se siaki i se taimi faapitoa ma i se isi itu, mo se faataitaiga, e leʻi leva ona uma se taumafataga.

E fesoasoani le suʻega suʻesuʻe i le toto vevela e faʻaaoga ai se tui tui. O le nofoaga faʻasalalau e togafitia i se antiseptic. O se fusi fusi e tuʻuina i luga o vein.

A maeʻa ona vaʻaia le vein, e vaʻaia e le tekinolosi suʻesuʻe le vein ma maua ai le toto manaʻomia.

A maeʻa le faʻagasologa, e faʻamaʻalo le fale taʻavale, faʻaaogaina le nila, ma faʻaaogāina le faʻaofuofu o le faʻaaogaina o siama i le vaega o le puncture (e fautuaina e taofi lou lima i le tulilima mo le itiiti ifo i le lima minute ina ia le faia ai se hematoma). O le toto mo le faʻataʻitaʻiga o le a na o ni nai minute.

Suʻesuʻega o Suʻega ma Risks

O le toto samples o se auala saogalemu atoatoa lea e mafua ai sina faʻaletonu. O le toto faataitai o le a gaosia e se masini faapitoa. E masani ona maua iʻuga ole aso.

O le suʻega o le inisalini e vaʻaia o le faʻaogaina o le toto, e ui i lea, pe a ave le toto, e iai ni faafitauli e mafai ona tutupu. O nei mea e aofia ai: faʻavaivaia pe lagona le vevela, hematoma (toto e puʻeina i lalo o le paʻu e mafai ona tupu ai se fao), tiga e fesootaʻi ma le tele o injections i le sailiga o se vein. E taua le manatua e tatau ona faia le auʻiliʻiliga i falemaʻi faʻapitoa, ma e naʻo totigilima faʻamaonia ma se tui tui e tatau ona faʻaaoga mo le faʻatinoga.

Afai o loʻo iai i le tagata maʻi se vailaau muamua, o loʻo i ai se filifiliga e puipuia ai le maʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se paleni paleni (e fautuaina e faʻatalanoa se tagata poto masani i mea tau meaʻai poo le gastroenterologist) ma ia siakiina e le aunoa le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. Ua fautuaina le toʻatele o tagata mamaʻi e alu i se meaʻai ma le itiiti ifo ma le fitu pasene o lo latou mamafa.

O le ala sao o le olaga, savali i le ea fou, taʻaloga, meaʻai talafeagai - o nei mea uma o le a fesoasoani e faapaleni le maualuga o le insulin ma le kulukose.

E taua le manatuaina o se faʻamaoniga o le faʻamalosia o le inisalini poʻo le prediabetes o se lapataiga ogaoga. Soo se tagata gasegase i togafitiga talafeagai ma talafeagai, faʻapea foʻi suiga o olaga i le itu saʻo, e mafai ona faʻaumatia le maʻi ma faʻamautu atoatoa le galuega a le tino atoa.

Sauniuniga ma le tuʻuina atu o suʻega

Mo le suʻesuʻega, o le toto (serum) e aveesea mai se vein. Afai e ave e le tagata maʻi fualaau (e aofia ai le mana fanau), ona taofi lea e ave, pe ave le mea aʻo le i aveina le vailaʻau. E le fautuaina le suʻeina o le inisalini pe a uma le faʻamalositino ma inu ava malosi. Afai o ia suʻesuʻega e pei o le faʻataʻitaʻiga, x-ray, ultrasound, e tatau ona tolopo le foai toto seia oʻo i le aso e sosoo ai. Ua faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi ile auala e saunia lelei ai, ma faʻamatalaina le mafuaʻaga o le suʻesuʻega. Sauniuniga e aofia ai tulafono nei:

  • E tatau ona ave se suʻega insulin i luga o se manava gaogao, i le taeao mai le 8-10 itula (pe a uma le taeao e ala i luga ae leai a latou meaʻai i le taeao, latou te inu na o vai manino, vai e leai ni vai).
  • Lua aso aʻo leʻi asiasi atu i le fale suesue, e mataʻituina se meaʻai malosi - o meaʻai gaʻo e le aofia ai meaai.
  • I totonu o le 24 itula, e aloese mai le atuatuvale ma lagona faalelagona.
  • 12 itula aʻo leʻi faʻatalanoaina e le auʻiliʻili le faʻaaogaina o meaʻai ma le maualuga o meaʻai o suka ma mea inu gaʻo (faʻamalosi, meli, siamu, jams, masi suamalie). Aua le faʻamalolo ou nifo ma le suʻisu.
  • Mo 3-4 itula e aloese mai le ulaula tapaa.

A maeʻa le foai toto, e mafai e le tagata gasegase vave ona fesuiai i lana masani masani ma faʻaauau ona ia inu fualaau.

O le solia o tulafono o sauniuniga e mafai ona aʻafia ai le faʻatuatuaina o le taunuʻuga, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli ma faʻatuai ai togafitiga. O le le mulimuli i se mea taumafa (taumafa o meaʻai gaʻo, meaai gaʻo) e mafai ona faʻaalia maualuga maualuga o inisalini i totonu o le toto. O le eshanol o loʻo i totonu o le ava e faʻaitiitia ai le faiga o le gasegase i totonu o le tino, faʻaititia ai le kulūkose - o loʻo i ai se tulaga lamatia o le le mauaina o le maʻisuka i le taimi. A o ulaula, o le tele o hormones e taofiofi ai mea oona e maua i le tino o le tagata. O le tuufaatasiga o le toto e sui, o lona viscosity e faateleina, lea e faʻamaonia ai taunuuga o le suʻesuʻega.

Faʻasalaina iuga

Mo faʻamoemoega lelei, e tele suʻesuʻega o loʻo faʻatulagaina i taimi tutusa. O le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai se vaiinu ma le kulukose ma a maeʻa le 2 itula o siaki e siakiina. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e siaki le faʻaogaina o le faʻamaʻi ma maua ai faʻamatalaga sili ona lelei i faʻamaʻi faʻafitauli. Naʻo se fomaʻi faʻapitoa e taʻitaʻia mo le toe faʻatagaina ma faʻamatalaina se suʻega toto. O le lisi o faʻamaumauga e masani lava ona faʻaalia ai faʻamaoniga o tulaga masani mo tausaga o le maʻi, e pei ona mafai ona iloa mai le laulau.

Laulau faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega auʻiliʻili

Lisi o le inisalini ma le suka o le toto

Mafuaaga o le le atoatoa o le hormone

Afai o le suʻega o le toto mo le inisalini e faʻaalia ai le tele o mea e maua mai i le hormone, ona mafai lea ona taʻuina atu le toilalo o le hormonal, le tele o le taumafaina o meaai suamalie ma gaʻo, ma le mamafa o le tino. Ole fua ole suʻesuʻega ole inisalini ma le glucose e faʻatagaina ai oe e iloa le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e mafua ona o le faaletonu o le hormonal. Faailoga o le maualalo o le insulin ma le maualuga maualuga o le suka e faailoa ai le maʻisuka ituaiga 1. I le maʻisuka ituaiga 2, o le taunuuga e maualuga le insulin ma le maualuga maualuga. O le mumu o le pancreatic e maua ai le inisalini maualuga, faatasi ai ma le suka maualalo.

O loʻo i ai isi mea e mafua ai ona maua iʻuga o le suʻesuʻega se maualuga maualuga o le hormone:

  • fua o le tane i fafine,
  • mamafa tele
  • popolega popole
  • faʻalavelaveina o le vevela,
  • le lelei o le pituitary gland,
  • maʻi ate.

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaitiitia o le hormone o loʻo faʻavaivaia ai le tino i le pancreas. O meaai e le lelei le lelei, o le faateleina o mea oona i totonu oi latou, e mafua ai le afaina o le meaola oona. O toto toto e fausia i totonu o toto toto e faalavelave i le microcirculation o le toto. E le maua ni meaʻai e le pancreatic tissue ma ua faʻavaivaia a latou galuega. O le inisalini e gaosia i ni mea laiti, o le kulukose e le o galu, ma o le tino e amata ona matelaina.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le maualalo o le maualuga o le toto:

  • faʻafitauli o le autoimmune
  • faʻamaʻi pipisi
  • solia o le system endocrine,
  • faamai o le cardiovascular system,
  • amio le taua
  • sili atu le malosi faaletino.

O le tino o le tino o se faʻalavelave faʻalavelave lea e aʻafia ai le le atoatoa o le inisalini i mea uma o le tino. Soifuaga, galuega, setete o faʻamaʻi ma mea uma e 'ai e se tagata, e aʻafia ai le maualuga ma le faʻalapotopotoga o hormones. Afai o se inisalini umi ua faʻalauteleina pe ua faʻaititia, ona faʻalavelaveina ai lea o le tino. Tuʻuina tulaga mo faʻamaʻi faʻapitoa e pei ole allergies, mumu, oona, kanesa, neurosis, faaletonu fatu.

E mafai ona e suʻeina se inisalini i soʻo se falemaʻi, ae le gata o sauniuniga e taua, ae faʻapea foi le faʻamalamalamaga saʻo o iuga. O se tulaga masani o hormones e mafai na o le taimi talafeagai ma togafitiga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga