O se meaai mo le maʻisuka e tatau ona tamaoaiga i vitamini. O fualaau o le Citrus e aofia ai le tele o vitamini C ma le B, o lea ua faatagaina ai i latou i le maʻisuka, ma e mafai ona aoga.

O fualaau suamalie taʻitasi o loʻo i ai ona lava mea aoga. O nisi fualaau aina e mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele, o isi e tatau ona faatapulaa. E tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, talu ai o se tui tele e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

O a fua suamalie e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka: mea aoga?

O fualaau o le Citrus e faamalosia ai toto toto, lea e taua mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le vailaʻau C puipuia le faiʻai mai faʻamalolo saoloto. O le mea lea, e masani lava ona faatonuina e le fomai se taumafa lea e aina ai fualaau suamalie i aso uma. O le a le ituaiga o fualaʻau suamalie e mafai ona faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka?

O le sili atu ona popole e uiga i le maʻisuka o le vine. O fua e aofia ai le tele o fiber ma le vaitamini C. O le fua o le gafatia e faʻafaigofie ai le cholesterol. E fesoasoani foi le fua i le susunuina o gaʻo, o le metabolism ua faatelevaveina le faafetai i suauu ma fiva taua. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le vine o le puipuia lea o le tele o faʻamaʻi eseese ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O le tuufaatasiga o le 'ulu e aofia ai mea aoga nei:

  • faʻatau
  • vailaau oona
  • naringin
  • paluka ma elemene elemene,
  • ether.

O fomaʻi e fautuaina le 'ai pea o fua i taimi uma, mataʻituina le suʻega. O le 'ulu e masani lava o se vaega o le taumafa mo le maʻisuka.

Le fua faʻamatalaga o se moli e maualalo, ae e mafai ona 'ai e le sili atu nai lo le fua. O fualaau aina e aofia ai vitamini ma minerale e manaʻomia e tausia ai se tino maloloina. O le moli e aofia ai peta-carotene ma lutein, lea e fesoasoani e faatumauina se fou fou. O vailaʻau i totonu o lenei citrus ei ai se aafiaga lelei i luga o le fatu cardiovascular and digestive systems, nifo, ponaivi, fao, ma puipuia ai nisi o siama i luga o le eleele.

  • antioxidants
  • suauu masoā maloloina
  • lutein
  • peta pati
  • fiber
  • magnesium, calcium, potassium.

O le faasinomaga o le tangerines e maualalo, ae sili atu nai lo le moli ma le fua. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaogā nisi vailaʻau suamalie. O suamalie suamalie ei ai le fua o le kulukose, lea e mafai ona faateleina le maualuga o le toto suka.

O Mandarins e aofia ai:

  • meaola phenolic
  • Fua o le fructose e sili atu nai lo le kulukose,
  • filo meaai
  • vailaau oona
  • paluka.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mandarins e taʻua o vailaau. Ae o le inuina o le sua o le faasaina.

E mafai ona e faʻaaogaina tangerines mo le maʻisuka ituaiga 1 i soo se ituaiga mai le sua i le pulu, ae o loʻo i ai pea le pulea o maualuga o le suka.

O togafitiga faʻaleagaina e faasaga i le maʻisuka e masani ona aofia ai le suamalie po o le sammons zest. E pei o isi fualaau o le citrus, o lemoni ei ai lona aafiaga lelei i le tino vascular system. E faaopoopo le sua suamalie i meainu ma ipu. O le vevelaina o le pele o le fua, o le juicier, ma o le mea lea e sili atu ona tumu i meaʻai. O le elemoni e iai sona aafiaga lelei i le toto ma le cholesterol. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma mamanu.

Lemons e tamaoaiga i:

O le pati o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale, o lea la ua fautuaina lenei fua mo le faʻaaogaina e le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

O Pomelo ma oranni e maualalo le mamafa o le avega (e tusa ma le 4), ae sili atu nai lo isi fualaʻau suamalie.

O le puro o loʻo aofia ai:

  • fiber
  • vailaau oona
  • o suauu taua
  • sodium, calcium, potassium, ma isi.

O vailaʻau ua faʻavasegaina e faʻamaonia ai le faʻatinoga o le vascular system, faʻamalositili faiga faʻavae, ma puipuia ai le atinaʻeina o nisi o faʻamaʻi i le mafaufau.

O le maʻisuka e faʻapitoa i le tele o faʻamaʻi pipisi. E aunoa ma se faʻasesega, o fualaau suamalie e fesoasoani e tausia le puipuiga i se maualuga maualuga faafetai i le vitamini C.

Glycemic index

O fualaau suamalie uma i fua talafeagai e faatagaina. O le mea e sili ona saogalemu o vine ma lemoni. Orange ma mandarin e suamalie, taʻitasi, e sili atu glucose.

  • Fualaʻau - 20-25 iunite. O le tele o taumafa o fualaau suamalie uma. E faʻaaoga lelei i taumafa eseese.
  • Orange - 40-50 iunite. O se laʻasaga maualuga, ae o maualuga GI e maualuga le maualuga, e pei o le sanuisi.
  • Mandarin - 40-50 iunite. O le sua sua suamalie e maualuga lona GI. O le Mandarin e 2 taimi e sili atu le maualuga nai lo apu, pulu, ma isi.
  • Lemon - 20-25 iunite. Laititi maualalo maualalo. E masani ona faʻaaoga i taumafa eseese. O le faasinomaga e tutusa ma greens, tamato, ma isi.
  • Pomelo - 30-40 iunite. Faatatauga O le pito i lalo o le fualaau aina o se aofaiga tele o suauu.

E fia fua o citrus e mafai ona ou 'ai?

E faʻaogaina ma saogalemu mea e faʻaogaina ai, ae e le o fautuaina e faʻamalosia i ni aofaiga tele ma tele foi taimi.

  • Fualaʻau aoga tele mo le maʻisuka. E fautuaina e inuina le 100 ml o le suamalie fou i le va o taumafataga taʻitasi. O aso uma e mafai ona e 'aina le vine e tasi. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faaopoopo le 'ulu i salati, meaʻai ma meaʻai.
  • Orange (fuʻa ma suamalie) e mafai ona totoina le toto suka, ae 1-2 fua i le aso e faatagaina e faʻaumatia. O le vai oona (saunia e le lima) e faʻatagaina mo le faʻaaogaina, peitaʻi, i ni tootoo laiti ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E taua le fuaina o le suka toto. O le mea lea, e sili le lelei ona 'ai fua i fualaau suamalie ma isi ipu.
  • Tangerines E mafai ona e 'ai e tusa ma le 3 fua i le aso. O le maʻisuka ituaiga 2 e lelei tele i le tuʻuina atu o le sua tangerine.
  • Tasi se tasi lemoni e toʻaitiiti tagata e mafai ona 'ai tele, o lea e faigofie ai ona tausisia le togafitiga faatagaina. E mafai ona e faaopoopo fualaau i salakeke, itu ipu ma meaʻai. I totonu foi o mea taumafa faaopoopo faaopoopo le sua o lemoni fou.
  • Pe a ma le 100-200 g e fautuaina i le aso pomelo, o le tasi la fualaau aina e lava mo ni nai aso. O le pomelo o mea aoga e aoga foi.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O se tagata o loʻo i ai se ituaiga o maʻisuka ua toetoe lava a feagai ma le tele o tapulaa - e masani lava i meaʻai. O se taunuuga, e tele fesili e faatatau i le taumafataga fou: o le a le mea e 'ai, ina ia aua le afaina ma le mafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto? Aemaise lava, pe mafai ona aofia ai fua mo le maʻisuka i le lisi o aso taitasi? Ma afai o le tali o le ioe, o le a le ituaiga o fualaau aina, ma o le a le tele?

O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina le tele o lapataiga pe a filifilia fua. O le maʻisuka o se faʻafitauli matuia ma faʻafitauli e le mafai ona faʻamalosia e ono aʻafia ai le maʻi poʻo le le talafeagai togafitiga e mafai ona tau ai le maʻi ae le gata i le soifua maloloina ae o le ola foi.

E mafai ona i ai ni fua e maua i le maʻisuka?

Soo se tagata mai pepe laʻititi e iloa o fualaau aina e aoga tele i lo tatou soifua maloloina, ma a aunoa ma i latou o le meaai o le a maualalo ifo. O tagata soifua maloloina e aunoa ma le fefe e mafai ona 'aina fua suamalie ma suamalie, e aunoa ma le fefe mo soʻo se faʻaleagaga. Ae ui i lea, o fualaau mo soʻo se ituaiga o suka suka tatau ona filifilia ma le faʻaeteete: e tele fualaau suamalie e sili ona suamalie ma mafai ona afaina ai le maʻisuka.

I ni nai tausaga talu ai, e tele fomaʻi sa talitonuina mo se tagata e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻasaina fualaau aina. Na faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o fualaau aina e mauoa i suga e siitia ai le kulukose i totonu o le toto.

O le mea e lelei ai, o le tele o galuega a saienitisi ua mafai ai ona faʻamautinoa o fua e mafai ona leaga, ma aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Ioe, o iai lapataiga e uiga i fua, ma o maʻisuka uma e tatau ona iloa e uiga ia i latou.

O le mea lea, pe a filifilia ni fua, e taua le taulai atu i le faʻamaoniga o le faasino igoa (GI) - o le maualuga o lenei faailoga, o le sili atu le manaomia e faʻatau ai ia oloa.

E aoga le toe fai o fualaau fualaau suamalie fou e fesoasoani e faamalosia ai puipuiga puipuia, faʻamautuina le gaosiga o gaʻo, ma faʻamaonia le tele o gaioiga i totonu o le tino. O le mea lea, o le teena o fua o le maʻisuka, a itiiti ifo, e le fautuaina.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2?

I le filifilia o fua mo le laulau mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le mea muamua e fai o le amanaia lea o le faʻamaufaʻailogaina - o le maualuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tupu pe a uma ona 'ai le fua.

O sea faailo o loʻo taʻu mai ai le tele o le kulukose i totonu o le toto o le a suia pe a uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa, pe a faʻatusatusa i se suiga i lenei mataupu ma le faʻaofiina o le kulukose atoa. I lenei tulaga, o le faailoga o le kulukose atoa ua avea ma 100.

Afai o le GI o se fualaau aina po o se isi oloa e itiiti ifo nai lo le 40, ona manatu lea o le maualalo - o oloa ma lenei faailo sili ona talafeagai mo le aofia i totonu o le lisi mo le maʻisuka. O le taua o le sili atu ma le 40, ae itiiti ifo ma le 70 e faatatau i le averesi - o fualaau aina e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai, ae le o se mea e masani ai ma i ni mea laiti. O le taua i le sili atu i le 70 ua manatu maualuga tele ma e le fautuaina mo i latou e maua i le maʻisuka.

O fua maualalo GI o lo o faamaumauina i ituaiga fualaau suamalie:

  • tafaoga
  • fualaau suamalie
  • apu moli
  • lanu meamata
  • Kiwi

Apricots, cherries, peʻa malosi e mafai foi ona aofia ai iinei.

O fualaau mamago, vine, faʻi matua, ma toetoe o fualaau aina uma, ei ai le maualuga o le GI.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau foi ona gauai atu i le score GI. Ae ui i lea, o le mea e sili ona taua mo i latou e le o le GI, ae o le kalori o mea e tasi o fualaau aina po o se isi mea, talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiae e tetee atu i le tulaga o faaletonu o le tino ma le gaʻo.

E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa ia fua ma fua mo le maʻisuka ituaiga 2:

Fualaau maloloina mo le maʻisuka

O taumafa paleni taumafa e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaau aina e sili ona aoga mo le maʻisuka:

  • O fualaʻau o se punavai sili lea o le acid ascorbic ma isi vaega taua mo le maʻisuka. O le potassium mai le strawberries e faʻamausali ai le toto, faʻamalosia le loto. Ma mafai ona faʻaleleia faiga faʻafefete ma faʻaitiitia le lagona o le fiaai mo se taimi umi.
  • Avoka atonu o fua sili ona aoga mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai gaʻo susu e faʻamalosi ai le gaioiga ma faʻamautuina le cholesterol toto.
  • O apples o fua masani ia e masani ona 'ai mo le maʻisuka. Faʻasaga i tua o le GI maualalo, o apples o loʻo i ai le tele o vitamini, pectin ma isi vaega aoga.
  • Apricots o ni faʻapogai atoatoa o fiber ma retinol. Mo se aafiaga aoga atoatoa i le tino o le maʻisuka maʻi, e lava le 'aina lima apricots i le aso.
  • Lemon ma le moli o punaoa lauiloa ia o le ascorbic acid mo le maualalo o le GI. I le faaopoopo atu i le vitamini C, o fualaʻau suamalie o lo o aofia ai le kulifa folia ma le potassium mo le maʻisuka.

O le lisi o fualaau mo le maʻisuka e mafai ona faalauteleina. O le mea autu e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o le puleaina lea o le mea e gaosia ai le carbohydrate o le fua. O le mea lea, e faʻatagaina e le sili atu i le 15 g o gaʻo meaʻai i le taimi e tasi. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona totogia le gauai i le faʻamaufaʻailoga faʻapitoa. I le tusa ma le 40, e mafai ona e 'ai e tusa ma le ipu o fualaau aina, lea o le a aumaia ai se mea e le mautinoa le aoga i le tino.

Fualaau mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka: o a ituaiga o fua o loʻo avanoa mo le maʻisuka faʻamaʻi?

E leʻi leva talu ai, na fai mai fomai e faʻapea o le maʻisuka faʻamaʻi, e le mafai ona e 'ai fua. Na manatu o fualaau, ona o le maualuga o mea e maua i le gaʻoloʻo gaʻo i totonu ia i latou, e mafai ona afaina ai se fafine maʻitaga. O le mea e lelei ai, i le aluga o taimi, ua toe faasaʻoina e saienitisi o latou uiga i fua o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. Na faʻamaonia o fua, i se isi itu, faʻasalalau faiga faʻavaomalo ma faʻaleleia le soifua manuia o fafine. O le mea taua o le gauai atu i le faʻamaufaʻailogaina ma le fuaina o fualaʻau e tusa ai ma lenei faʻaaliga.

O fua, e pei o le leai o isi meaʻai, e mauʻoa i vitamini ma vaega o minerale, pectin, fiber ma le tele o mea taua e taua mo le tino ua maitaga. Ma o fua e pei o apu ma peʻa e mafai foʻi ona maua ai le toto toto. Fiber, lea o loʻo i ai i le fua o fua, e faʻasalalau le gasegase ma faʻaitiitia le tulaga o le faʻamaʻi.

Fualaau mo le maʻisuka, lea e fautuaina e tuʻuina atu ai le fiafia:

  • apu, pusi malo,
  • apricots
  • afa-siʻi faʻi,
  • laumei, strawberries,
  • tafaoga.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le maʻisuka faʻafeusuaʻiga e fautuaina mo suauu, pineapples, fatu rimoni.

O a fua e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka?

I totonu o le lisi e masani ona taliaina e tagata fai meaʻai, lea e aofia ai fua faasaina mo le maʻisuka, o sui pito sili ona fiafia e taʻuina mai: faʻi matua, melon ma persim, fig, dates, vine.

E le gata i lea, o le fua muamua o fualaau aina ma vine, lea e faaopoopo ai le suka ma isi mea faaopoopo, faapea foi ma le tele o fualaau aina, ua faasaina foi. I le auala, o fualaau mamago ei ai se mea sili atu le maualuga o le kalori ma le sili atu le faʻamaonia nai lo o latou tagata fou fou. O le mafuaaga lena e tatau ai ona faatapulaaina lo latou faaaogaina.

E le gata i lea, e le manaomia le taumafa o fualaau suamalie: o suamalie e sili atu le kulukose nai lo fua uma. I le faʻaopoopoga, o gaʻo kulimi mai le sua e sili atu le faigofie ma vave.

Le aotelega, e mafai ona e filifilia fua sili ona leaga o le maʻisuka:

  • Fua o loʻo aofia ai se tele o meaʻai gaʻo (digesuka matutua, vine, persimmons, dates ma figs).
  • Fualaau aina suamalie - aemaise lava le faʻaaogaina i le siva (faʻi mago, fig, aso, fualaau mama).

E faʻatagaina e faʻaaoga se vaega itiiti o fualaau mamago i le ituaiga o apricots maroke, pulu, unabi.

O le siamaina o le maʻisuka e le o lona uiga mai le taimi nei e tatau ona e 'ai monotonously, faʻatapulaaina oe lava i fualaau aina ma fua. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ma faʻamau saʻo le lisi, ona mafai lea ona e taitaia se olaga sologa lelei. O le mea taua o le matauina o le faʻaleleia ma le tausisia o se taumafataga faapitoa, ma o fua o le maʻisuka o le a na o le aoga.

Glycemic Citrus Index

O le faʻamatalaga o le faasinomaga faʻamaonia o se faʻaoga mamanu o le faatosinaga o se oloa i luga o le maualuga o le suka i totonu o le toto pe'ā uma ona 'aina. O le maualalo o le tau, le saogalemu o meaai.

O maʻi suka e aunoa ma le fefe e mafai ona 'ai meaʻai ma le GI e oʻo atu i le 50 iunite. Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga e oʻo atu i le 70 PIECES - o meaʻai e na o se faʻasalaga ma faʻatagaina na o sina taimi, ae afai e te 'ai meaʻai ma le GI o le sili atu i le 70 PIECES - e mafai ona tupu ai le hyperglycemia.

Aua neʻi galo o fua, e tusa lava pe itiiti le GI, e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka e le sili atu nai lo le 200 kalama i le aso ma sili atu mo le muamua po o le lua o le taeao. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni o le kulukose e ulu atu i le toto e sili atu ona gauai i le taimi o le malosi faaletino, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

E mafai ona e 'aina fualaau suamalie faapena mo le maʻisuka:

  • Orange - 40 PIECES,
  • Fualaʻau - 25 PIECES,
  • Lemon - 20 iunite,
  • Mandarin - 40 PIECES,
  • Lime - 20 PIECES,
  • Pomelo - 30 iunite,
  • Sweetie - 25 iunite,
  • Mineola - 40 iunite.

O le mea lautele, o le faʻamatalaga o fualaau suamalie ma le maʻisuka e matua fetaui lelei, pe a e tausisi i le taumafa i aso uma o fua.

Mea aoga

O le tino o le maʻisuka e sili atu ona faʻafesoʻotai i faʻamaʻi pipisi eseese, o lea e matua taua ai le faʻamautuina o le tino puipuia. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le taumafaina o le tele o le vitamini C, lea o loʻo maua i fualaau suamalie.

Soo se fua o fualaau suamalie e le gata e mafai ona faateleina ai galuega puipui o le tino, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le faagaoioia o le cardiovascular system, faafetai i le vitamini B.O lenei vaitamini e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma fao ma faʻamalolōina le tagata maʻi mai le le mautonu, faʻapitoa ona galue i luga o le tino.

O faʻamanuiaga o loʻo i luga o loʻo i ai uma fualaau suamalie. Ae i se faaopoopoga, o ia mea uma e aoga pea. E naʻo le tagata maʻi e tatau ona filifili pe faʻafefea ona faʻatauvaʻa ese lenei oloa ina ia mafai ai ona faʻamamafa le tino i vitamini ma minerale aoga.

  1. Citrine - e fesoasoani e sili atu le inu o vailaʻau C ma o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.
  2. Vitamin P - faʻaitiitia le toto maualuga ma taofia ai le gasegase o le mafaufau.
  3. Potassium - faʻaleleia le tuʻufaʻatasiga o proteins ma glycogen, e puipuia ai le fula.

Mandarin o loʻo iai mea nei:

  • Faʻafetai i le aano o le phenolic, aveese le siaki mai le mama, faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalositino i le tulaga o maʻi faʻala,
  • B vitamini maualalo le suka o le toto
  • O elemene taua o vaega ia o le taua faasaga i le paʻu o le paʻu ma e i ai se faʻaleagaga i luga o helminths.

Oranges e aofia ai le tele o le calcium, lea o le a faamalosia ai ponaivi, o nifo ma fao. O le Nofoaga Autu o Saienisi a Ausetalia na faia se suesuega, o le ulufale atu lea na mafai ai ona faʻavae e masani ona faʻaaogaina le moli, o le aʻafiaga o le kanesa o le larynx ma le manava e matua faʻaitiitia.

O le 'ulu o loʻo i ai suauu taua e faʻavaveina ai faiga faʻasolosolo i totonu o le tino, o lenei mea e mafua mai i le faʻamalosia o le gaosia o le suavai. O le fiber o loʻo i totonu o lenei fua e faʻaleleia ai le faʻamalositino ile vavalalata, e puipuia ai le taʻavale.

I le faaopoopo atu i le 'ai o fualaau suamalie, o le teas mai a latou peel e le aoga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le teuteuina o le tangerine peels i le maʻisuka ei ai sona aoga aoga i luga o le tino o le tino, faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻalautele ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi eseese.

Ina ia saunia lenei teuteuga e te manaʻomia:

  1. Otioti le pi o le tasi mandarin i ni vaega laiti,
  2. Liligi 200 ml o le vai inu
  3. Tu i lalo o le tapuni mo le itiiti ifo i le tolu minute.

O le tea tangerine e mafai foi ona saunia i le taumafanafana, e ala i le faʻamamago muamua o le pulu ma faʻafeu i se paʻu.

O le tasi o le auaunaga o le a manaʻomia le tasi teaspoon o le paʻu tangerine.

Faʻaaogaina tatau o oloa

O le lisi o aso taʻitasi mo le toto maualuga e tatau ona aofia ai fualaau aina, fualaau faisua, ma meaola e maualalo GI. O meaai e tatau ona vaevaeina, a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso.

I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka e faʻasaina le vevela ma le matelaina, ina ia le faʻaosofia le faateleina o le suka i le lumanaʻi.

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai e le itiiti ifo ma le lua lita. E mafai ona e fuafua lou manaʻoga patino e faʻavae i luga o calories e te 'ai. E tasi le calorie e tutusa ma le tasi le mililita o le vai.

Faʻaaogaina o le gaosiga o oloa e na o auala nei e faatagaina ai:

  • Laʻau
  • Mo se ulugalii
  • Fafaga
  • Lafoaʻi ma le faʻaaogaina o le suauu manogi (faaopoopo vai)
  • I totonu o le microwave
  • I luga o le meaʻai
  • I se masini taofi (o auala uma seʻi vagana ai le "fry").

O ipu muamua e saunia i luga o le vai poʻo luga foi o le lua o gaʻo susu. E pei o lenei mea: o le a gaosia le aano o manufasi, ona faʻafefe lea o le vai, ma ua uma ona saunia le suka i luga o se vai fou.

O fua e tatau ona i ai i le taeao o le taeao, ae mo le taumafataga mulimuli e sili atu ona lelei le filifilia o se "malamalama" oloa, pei o se ipu malamalama o le kefir poo se isi susu susu.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le aoga o fualaau suamalie.

O meatotino o lanu

E mafai ona ou 'aina fualaau mo le maʻisuka? E ui i le mea moni o nisi ituaiga o fua o le suamalie e maua ai le suamalie suamalie, latou te fesoʻotai atu i oloa e maualalo le faasinomaga ole igoa (33). O lona uiga e aofia ai naʻo naʻo gaʻo faʻamalosi faʻamalolilo i le ituaiga o le sucrose ma le fructose, o lona aofai e tusa ma le 11 g. O nei suga e le lamatia mo se tagata e mafatia i le maualuga o kulukose maualuga.

O le mafuaʻaga lena e mafai ai ona faʻamaunuʻu i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se mea suamalie, o se vaega o fuamoa fua ma isi ipu. E na o le suamalie fou e suamalieina mai le lapisi e tatau ona inu tele, e tusa ai ma le finocrinologist. E mafua lenei mea ona o le mea moni, i lenei tulaga, o le suka e amata ona gauai i totonu o le toto ua i ai i totonu o le vavagana o waha. O fualaau suamalie o le citrus e le faatagaina, aua o lenei mea e faateleina ai a latou faasino igoa. Faʻasusu mai iranoa ua pau foi i lalo o le faasaina:

O lenei tulafono e tatau ona matauina mo fualaau uma.

Ona o le mea moni o fualaau 'aina o le citrus o loʻo i ai le tele o antioxidants, o le moli i le maʻisuka e mafai ona faʻamamaina ai le tino o le tagata ma le tele o vitamini - A, C, E. E le gata i lea, e aofia ai peta-carotenes ma le lutein. O le pasene tele o antioxidants e taua tele i le faʻamautinoaina o le taua o le tino o le tagata ma lona puipuiga mai faʻamaʻi eseese. Latou te saofagā i le faʻamautuina o le polokalame cardiovascular, faʻamalosia o vaʻa laiti. Latou te le faʻatagaina faʻalavelave faʻapitoa o le cerebrovascular ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le maualuga o le toto ma le neoplasms. Puipuia le faiʻai ma faila i lalo o le taulasea mai aafiaga leaga o faʻamalolo saoloto.

O le lanumoana e mafai ona 'aina e le maʻisuka aua e tele naua le pectin.

O le fiber e faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka i totonu o le manava, lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le kulūkose toto. O le mafuaʻaga lea, afai e maua se tagata i le maʻisuka, e fautuaina le tagata maʻi e ai fualaʻau fou o le suka, ma aua nei faia ni suavai.

Talu ai ona o mea o loʻo iai i le potassium, calcium ma magnesium, o faiga faʻasolosolo e masani ona faʻapitoa, e aofia ai vai. E mafua ona o le faʻaumatiaina o le tele o le vai i gaʻo. Ua faʻamalosia le tino o le paʻu ma le cartilage.

Pe a aofia ai fualaʻau o le citrus, aemaise lava o launi, i le lisi o le maʻisuka, e mafai ona ausia se aafiaga lelei folafolaina. O le faʻaaogaina o lenei fua o le a fesoasoani i le saunia:

  • saturation o se tino vaivai ma aoga vitamini, minerale, elemene elemene ma isi vaega taua,
  • faamamaina le gastrointestinal tract mai mea leaga, toxins ma toxins,
  • faamalosia o le puipuiga ma le faateleina o le tetee atu i le gaioiga o meaola ninii, mamanu, fualaau.

E faʻapefea ona 'ai fua o fualaau?

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka? O le tali i lenei fesili o le a mautinoa lava e tuʻuina atu ia te oe e se endocrinologist poʻo se tausi meaʻai. O le a mautinoa lava e le tagata faʻamaonia se lisi o oloa faʻatagaina e mafai ona i ai i le lisi o aso taʻitasi. E le gata i lea, o le a latou faamatalaina pe faapefea ona 'ai saʻo ia i latou ina ia aua nei siitia le maualuga o suka i totonu o le toto.

E ui lava i le mea moni e faapea, o aluga o loʻo i ai se fuainumera maualalo maualalo, e le mafai ona faʻamalosia i latou e le faʻamalosia.

O fualaau suamalie mo le maʻisuka e le mafai ona 'ai e sili atu i le lua fasi pepa i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e filifili fualaau aina e faigofie ona fetaui i totonu o le alofilima o se tagata, lea e faalagolago i uiga faavae o le tino.

E tatau ona e 'ai iranni mo le 1 le taimi, ae ia faʻalautele le fiafia mo le aso atoa. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faateleina o le kulukose toto. E mafai ona faia lenei mea e tusa lava pe manatu i le maualalo o le suka i le pipi o le tamaititi.

I se maʻi o le maʻisuka, e masani ona taumafai tagata e vavae ese mai le taumafataga mea uma e maua ai le suamalie, e tusa lava pe faʻatagaina mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa. O le mea lea, afai e fefe se tagata e 'ai se moli, ona fautuaina lea e faʻaopoopoina i sina aofaiga o ni fatu poʻo ni meaʻai. O nei oloa o loʻo i ai le gafatia e faʻagesegese ai le liua o gaʻo i le kulukose.

Recipes with Orange

O gasegase ma oranoa o se mea moni lava, faafetai lea e mafai ai e le tagata gasegase ona fiafia i le tofo lelei o fualaau aina suamalie ma aua nei fefefe i le matuia tele o le soifua lelei.

I le maʻisuka, e tatau i tagata ona faʻatapulaaina lo latou faʻaaogaina o le tele o meaʻai e faʻateleina le kulukose toto. Ina ia aloese mai lenei mea matautia, pe a sauniuni meaʻai, e tatau ona e faʻaaoga togafiti laiti - nai lo le suka, sui mea, ma falaoamata - fatu atoa.

I le faavae o se moli, e mafai ona e saunia se keke manaia ma le taumafa, lea e matua saoloto mai le falaoamata. E mautinoa lava o le a ia fiafia i le tagata maʻi, ma o se mea itiiti e le afaina ai le soifua maloloina.


Ina ia saunia se mea suamalie, e tatau ona kuka le moli i le vai mo le 15-20 minute. A maeʻa le mafanafana, tipi, tipi ma aveese fatu. Tipi le pulupulu i luga o se masini toto ma le 2 tsp. lemoni zest. I totonu o se pusa eseese, sasaa le 1 le fuamoa ma le 30 g o le sorbitol (sugar substitute), faaopoopo le 100 g o almond eleele, o se pine o le kinnamon ma le moli mamae. Faʻafefiloi le mea lelei, tuʻu i luga o se pepa tao ma tuʻu i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamumu.

Pipi le keke mo le 30-40 minute i le vevela o le 190 ° C.

Afai e maua e tagata o loʻo maua i le maʻisuka fuālaʻau fou, saunia ni meaʻai po o isi ipu e faʻavae i luga ia i latou, e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, o le a mafai ai e oe ona 'oliʻoli i le suamalie o le fualaau aina ma faʻavasega le lisi o aso taʻitasi.

O le a le ituaiga e sili ona lelei e faʻaaoga?

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaʻau suamalie, siamu / faʻasao, aua o nei oloa e fesoasoani i le faateleina o maualuga o suka.

Soo se tasi o fualaau suamalie e mafai ona faʻaaoga i se mamanu lelei. E na o tapulaa i le taumafaina o le citrus i luga o se manava gaogao, talu ai o le vailaau oona o le a afaina ai le mucosa gastrointestinal.

E le gata i lea, o fualaʻau uma o le citrus e mafai ona faaopoopo atu i mea malulu ma vevela, itu o ipu, meaʻai ma salati. E fautuaina i le vaitau o salati i le sua o lemoni, fualaʻau poʻo le moli.

O le mea sili ona aoga o le vine vine ma le pulu. Ae ui i lea, e tatau ona i ai tapulaa i le aofaiga o le faʻaoga.

Suafa Fua mo le maʻisuka

Faʻailoa e suʻega faʻapitoa. O lenei fualaau suamalie o loʻo i ai se faʻamatalaga mataʻituina ma faʻamalosi lelei le aveesea o toxins mai le tino, e faʻamalosia ai le cholesterol lelei ma fesoasoani ai i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. O le afa o lenei fua i le aso poʻo le vine vine o se faʻaopoopoga sili i le taeao poʻo le 'aiga o le afiafi.

E mafai ona e 'ai ma maʻisuka moli ae i le tapulaa faatapulaa, e sili atu le fiafia i ituaiga siliva oona, o loo i ai se faasinomaga glycemic maualalo ma mea maualuga o le vitamini C. O se fua suamalie e maua i vitamini A ma E ma beta-carotene o le a puipuia malu mai le malulu. E pei o oranges, o le maʻisuka ma le tangerines e mafai ona faaopoopo i le taumafataga, ma e sili foi ona manao i ituaiga o fualaau. O fualaau e masani ai mo tinctures i luga o le pata o le mandarin, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto.

Lemoni o le fualaau sili ona aoga o le citrus i le maʻisuka e le o le inisalini ma e le o le inisalini. E mafai ona faaopoopo i le lauti, ma le salalaʻau suamalie. E maualalo ai le maualuga o le suka, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻamalosia ai le faʻalaumalieina ma faʻamalosia ai le fatu cardiovascular. O loʻo i ai ni fualaau mo vailaʻau masani, lea e aofia ai lemoni, lea e fautuaina mo lenei maʻi faigata.

Contraindications ma Faʻamasinoga

  • O fualaau suamalie uma ua faʻasalaina i le i ai o faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract ona o le i ai o se fuainumera tele o meaola i le tuufaatasiga. E mafai ona mafua ai le tiga o le manava, fatu o le fatu, ma isi taunuuga o le faateleina o le maualuga o le elemene i le manava.
  • O le faʻaitiitia o le toto mai le masani o se faʻalavelave i le fuaina o fua o le suka, aemaise lava o le vine. O le tagofia o fualaau i lalo ifo o le toto ma fua o le citrus e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina. E le gata i lea, afai o le maʻisuka o loʻo i ai le faʻaogaina, o fualaau suamalie e mafai ona faʻaititia atili le mamafa.
  • O faʻalavelave i totonu o le faiga o vailaʻau ma vaʻaia e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le tele o fualaau suamalie. E mafua ona o le maualuga o le acidity o le fua.
  • O fualaau suamalie uma e mafai ona afaina ai le faʻafefe, aemaise lava i le tulaga o le 'aina o le tele o fua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se lapisi, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia mafai ona pulea aafiaga o fualaau aina i mea taumafa.

O fualaau o le Citrus e lelei uma ma leaga, e ui i lea, e faatagaina, ma e masani ona fautuaina mo le taumafaina e le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le mea autu o le pulea lea o le tele o fualaau taumafa.

Tuua Lau Faamatalaga