E mafai ona 'ai pasta i le maʻisuka

E le ioe tagata popoto pe o faatagaina le pasta mo le maʻisuka. Faʻalagolago i le fesuiaiga o le faʻamaʻi, o loʻo i ai tuusaʻo faʻapitoa i le faʻaaogaina o pasta i meaʻai mo tagata maʻisuka.

E mafai ona fai pasi ma maʻi suka? O lenei fesili e fenumiai ai fomai ma tagata gasegase ia i latou lava. I le faaopoopo atu i le maualuga o le kalori, o lenei oloa e aofia ai le tele o mea e tatau ai (vitamini, microelements) e fesoasoani i le mausali o le gastrointestinal system. E i ai le talitonuga masani e faapea, faatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma faʻaaogaina i ni nai metotia, o le a aoga mo le tino o se maʻi gasegase.

Faamatalaga lautele

Pasta o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina ma le masani ai o le tino o le maʻi. O fiva laʻau o loʻo i ai i mea taumafa e maua ai se aafiaga lelei i le faʻatinoina o le tino. O se fuainumera tele o lea mea e maua i nisi o ituaiga o meaʻai - i ituaiga eseese.

  1. O le ituaiga muamua - e le faʻamapulaaina pasta, ae e le o le talaaga o le aofaʻi o aano o gaʻo, e manaʻomia ai le fetuunaiga o tui inisalini. Mo le taui atoatoa, o se feutagaiga ma le fomaʻi e talafeagai, sosoo ai ma le fuafuaina o le sao saʻo o le hormone o loʻo faʻatonutonuina. O le le atoatoa po o le tele o fualaau o le a mafua ai faʻafitauli i le gasegase o le faʻamaʻi, o le a aʻafia ai le soifua manuia lautele.
  2. O le ituaiga lona lua - faʻatapulaʻa le aofaʻi o pasta faʻaumatia. O le fiva toto mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaofiina i totonu o le tino i le tele o dosed dosed quantities. E leʻi i ai ni suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamaonia ai le saogalemu o le le faʻapulaaina o le gaosiga o mea e aofia ai meaʻai.

O le aafiaga o le aafia i mea e aofia i pasta e le mafaamatalaina. O se tali a le tagata lava ia e mafai ona lelei pe le lelei - o se faʻaleleia atili o le gaioiga o le gastrointestinal system poʻo le gau o le lauulu i se tala o le fiber tele.

Naʻo le saʻo o faʻamatalaga pe a faʻaaoga le oloa o le manaʻoga:

  • faʻaopoopoga faʻaopoʻopoina o le taumafa i fua, fualaau 'aina,
  • o le faʻaaogaina o vailaau ma vailaʻau.

Manatu faatagaina

Ina ia taofiofia le le lelei o uiga o le maʻisuka, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaogaina mea taumafa, faatasi ai ma le faʻafeiloaʻiga tutusa o se tele o fiva.

O latou fuainumera e faʻatonutonuina e le fomaʻi ma le tausimaʻi meaʻai, ma afai o faʻafitauli leaga e tutupu, o le a faʻaitiitia le toesea. O le faaitiitiga o le vaega ua faateleina e ala i le faaopoopoina o fualaau faisua i le fua faatatau o le 1 i le 1.

Pasta e aofia ai le lala i lona tuufaatasiga ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i ni tulaga e seasea tutupu - e ono mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le paʻu faʻalatini (faʻatasi ai ma le tele o gaʻo vailaʻau faʻamalosi), e amanaia ai faʻaaliga taʻitasi:

  • O ituaiga uma o le maʻisuka e i ai lona lava fua faatatau o le faʻasalaina o se vaega o pasta,
  • O le oloa e mafai ona aʻafia ai le tuufaatasiga o le kulukose, faatasi ai ma eseesega eseese ole faʻamaʻi, faʻafeagai.

E fautuaina e le 'au fai meaʻai ia tuʻuina atu e tagata maʻi le mea e faamuamua i ituaiga o pusa (paso mai ituaiga tutusa).

Mea aoga

O ituaiga faigata e na o le pau lea o le aoga aoga o mea taumafa taumafa. O lo latou faʻaaogaina e masani lava ona faʻatagaina - faasaga i le pito i lalo o le maualalo o le masini sikuea. O lenei ituaiga meaola e faatatau i mea e lelei-digestible ma se vaitau umi o le gaosiga.

A filifilia filifiliga, e tatau ona e faitauina ma le totoa le faʻamatalaga a le gaosi oloa - o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga. O oloa faʻatagaina pe faʻasaina mo le maʻisuka ua faailogaina i luga o le afifi:

  • Uluai oloa a le vasega,
  • Category A se vaega,
  • Faia mai le wheat saito.

Soʻo se isi igoa i luga o le afifiina o loʻo faʻaalia ai le le manaʻomia o pasta mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. Le leai o meaʻai e mafua ai le faʻaleagaina atili o le tino o loʻo mafatia mai maʻi.

Faʻatau saʻo

I le faaopoopo atu i le mauaina saʻo, o le lona lua o galuega sili ona taua o le faʻataunuʻuina lelei lea o le kuka. Tekinolosi faʻatekinolosi e aofia ai le palu pasta, i lalo o aiaiga mo le faʻamaʻi:

  • O oloa e le tatau ona faʻafefe,
  • Aua nei faaopoopoina soʻo se suāuu fuālaʻau,
  • E le mafai ona kuka le pasta seia kuka.

I le tausia lelei o tulafono, o le a maua e le tino o le maʻi se faʻalavelave tele o meaʻai e tatau ai - vitamini, minerale ma fiber. Le tikeri o le sauniuniga o le oloa e fuafua ile tofo - lelei saunia pasta o le a fai si faigata.

O pasta uma e faʻaaogaina naʻo le saunia fou - o oloa o loʻo taoto i le taeao po o le aso ananafi e matua faʻasaina.

Faʻaopoopoga faaopoopo

O pasta ua maeʻa e le fautuaina mo le faʻaaogaina faatasi ma aano o manufasi, iʻa. O lo latou faʻaaogaina o fualaau faisua ua faʻatagaina - e totogi ai aʻafiaga o gaʻo ma pulu, ina ia maua ai se tau faaopoopo o le malosi e le tino.

E fautuaina e faʻaaoga le pasi e sili atu ma le lua i le tolu taimi i le gasologa o le vaiaso. E fautuaina e tagata e taumafa meaai le taumafa pasta i le taeao ma le aoauli, aloese mai le afiafi. E mafua ona o le faʻavave o le gasegase i le tulaga o gasegase ma le le mafai ona susunuina gaʻo ua maua i le po.

Faʻaauau oloa

O meaai anapogi i le ituaiga o noodles vave mo le maʻisuka ua matua faasaina. Soo se ituaiga ituaiga ituaiga o latou ituaiga e aofia ai:

  • Fuga o le maualuga o togi,
  • Suavai
  • Laʻau uʻamea.

I le faaopoopo atu i le mea autu o vailaʻau e faapipiiina:

  • Meaʻai
  • Fualaʻau o fualaʻau
  • Tele le masima
  • Lanu
  • Faʻafiafia
  • Sodium glutamate.

Faʻafitauli i le gastrointestinal system, lea e taatele i tagata maʻisuka, o nei pasta o le a faʻaleagaina. Ma faʻatasi ai ma le faʻaaoga tatau, e mafai ona mafua ai le maʻi o le manava o le manava, duodenum ma faʻaaliga o gastroduodenitis.

Mo le maʻisuka, o soʻo se meaʻai vave lava e faʻasaina, ma e mafai ona faʻatagaina pasasasi ituaiga eseese.

Mamai ituaiga o pasta

I luga o le teritori o le soviet-Soviet, e tele lava ituaiga o saito susu ua tupu, e le taua tele i le tino. E taulai atu le au faifaatoaga i latou ona o le avanoa e maua ai se tupe sili atu e ala i le teuina o se tupe maualalo. O ituaiga o kulimi kulimi aoga, lea e faia ai pasta maualuga, e manaʻomia ai suiga faʻafefe ma le gaosiga. Ole tele o tupe e tatau ona faʻaalu i la latou faʻatoʻaga, e toʻaitiiti lava e aofia i lenei mea. O le pasta wheat pasta e faʻatau mai i atunuu Europa, o lona uiga o le tau e sili atu le maualuga nai lo se oloa faʻaleleia.

E ui lava i le tau, e saʻo lava i ituaiga eseese o le paluga o le pata duruma e tatau ona faamamafaina, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. E aoga le 'aiina ona o le manaia o le suamalie, tulaga maualalo maualalo (50) ma meaʻai i le tuufaatasiga (fiber, B vitamini, minerale, ma isi). O le oloa na maua lona lauiloa e faafetai ai i tagata Italia. Mo i latou, spaghetti o se faailoga o le setete, o lea latou te 'ai ai ni ipu ma i latou i ni aofaiga tele. E i ai fuainumera e tusa ai ma le 25-27 kilokalama o pasta i le tausaga e faʻaalu i tagata Italia.

O pasta suamalie mai le saito e solia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E maualuga le maualuga o le maualuga (85), o le tele o le suka, ma o meaʻai e toetoe lava a toesea. Mo lenei mafuaʻaga, i le tele o setete ua latou faʻatagaina foi mai le faʻaaogaina. O le falaoamata falaoa e le afaina tele i le maʻisuka. Pasta mai i lea mea e vave ona faʻapalaina ma leai ni mea aoga.

E mafai ona e malamalama pe o le a le pasta e mafai ona e mauaina e ala i le makaina o loʻo faʻaalia i le afifi. I le aofaiga atoa e 3 ituaiga:

  • "A" o le saito o le saito,
  • "B" Sulu suamalie,
  • "B" falaoamata Bakery.

Afai e filifilia pasta mo le maʻisuka, ona tatau lea ona e taulai atu i la latou lanu. Lulu malamalama poʻo le lanu enaena e faʻaalia ai le i ai o le vali i totonu o le tuufaatasiga. O mea nei e ono faia mai fatuga mulimuli e lua ("B" ma le "C").

E fautuaina e gauai atu i le i ai o ni fasi vaega laiti i totonu o le pusa. O le muimui e faapitoa lava lona uiga o oloa maualalo. O pasta maualuga o le a faigata ona momotu, e oʻo lava i le faʻaaogaina o le malosi. Latou te matua faigata, o le mea lea latou te le faʻapalapala ma taofi lo latou foliga i le taimi o kuka, ma o le vai mai ia mea e tumau pea le manino. A faʻavevelaina, faʻaititia le tele o ituaiga o laʻau, faʻapipiʻi faʻatasi ma alu ese.

Pasta mo tagata ei ai le ituaiga o togafitiga o le inisalini

I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le taui o le inisalini mai fafo e manaʻomia, talu ai e le maua mai e le pancreas i le tele o aofaiga poʻo le taofia atoa o le faʻasologa. Afai e te fuafuaina lelei le metotia o le hormone ua afaina, o le a le lagona e le maʻisuka soo se faʻafitauli, ma o meaʻai e 'aina e faigofie lava ona uʻuina e le tino, e aofia ai pasta.

E faʻavae i luga ole togafitiga o le inisalini, e foliga mai ole maʻisuka o loʻo mafatia ile ituaiga 1 o le maʻi e mafai ona 'ai mea uma i totonu o mea talafeagai ma totogi mo mea taumafa e ala i le tuiina o le inisalini. O le fuafuaina e faʻavae i luga o le malosi o le oloa. O vailaau faʻamalosi vave e mafai ona gauai ao lei faia galuega o le inisalini, o lea e mafai ai ona maua se siʻitiaga i taimi pupuu i le maualuga o suka. O le maʻi na faʻamauina i totonu o le afa itula, pe afai o le fua o le hormone ua saʻo filifilia.

E mafai ona 'ai le pasta i le maʻisuka o le ituaiga o le insulin, ae le o totonu o ipu, ae o ni vaega masani, e aofia ai meaʻai gaʻo ma le inisalini. Ae ui i lea, e le tatau ona e faalagolago i togafitiga o le inisalini, ona e aunoa ma le faʻamalositino talafeagai, o le maʻisuka o le ai ai isi pauna. Latou te oʻo atu ai i se faʻalavelave i gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino ma faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi.

Mo tagata e iai le insulin-tutoatasi ituaiga

Tagata e mafatia i le maʻisuka inisalini-tutoʻo tutoʻatasi, ei ai faafitauli ma le mafaufauga o le inisalini i totonu oa latou lava sel. Ua faʻamavaeina ma le fesoasoani a vailaʻau faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le suka ma vailaʻau e faʻaleleia atili ai lagona o tagata faʻalogo. E tutusa lava le taua o le maʻisuka e amataina se soifua soifua maloloina ma e alu i se taumafa vaivai-taumafa. E mafai ona 'ai le pasta ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a faʻalagolago i la latou ituaiga, vaega, auala e sauniuni ai ma faʻaaoga.

Muamua, o tagata ei ai ituaiga insulin-tutoʻatasi o maʻi e manaʻomia ona manatua tulafono nei:

  • E tatau ona faia pasta mai le saito o le senum.
  • O le taumafa pasta e sili atu ae le o iʻa po o aano o manufasi, ae o fualaau faisua.
  • E faʻatagaina e 'ai le pasta i le sili atu ma le 3 taimi i le vaiaso, ae lelei lava, o le vaeluaga i le va o faʻamanatuga e tatau ona 2 aso, ma e le sili atu i le 250 g le tautua.
  • O le taumafa pasta e sili atu seʻia oʻo i le aoauli, aofia ai. Mo le 'aiga o le afiafi, e fautuaina e le' ai, talu ai e le faʻaaluina e le tino le malosi na maua.

O maʻi suka e tatau ona kuka ai pasta, pei o tagata masani, ae aunoa ma ni mea manogi, e aofia ai le masima, ma le suauu manogi. E tatau ona kukaina i se tulaga mausali ina ia puipuia ai fiber, faapea foi vitamini uma ma minerale. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e fautuaina e le au faifaatoʻaga le pasta o le kuka i le 1 taimi. A oʻo i le afiafi, ua amata ona le toe maua e le ipu mea aoga. I le avea ai o se falaoa laʻau, e lelei fualaʻau. Latou te faʻaititia le aofaʻiga o faʻamaumauga ma tuʻuina atu vitamin faaopoopo i le tino.

E tele faleoloa ei ai ni vaega faapitoa pe a maua ai oloa mo le maʻisuka. E mafai ona e maua le pasta faʻamaoaigaina i le paʻu i totonu. A maeʻa ona 'aina, e sili atu le sosoʻo le gaogao nai lo le mea e masani ai, o le mea lea e tumau le umi o le tagata, ma e le malamalama lelei le maualuga o le suka.

Ituaiga o pasta ma o latou meatotino

E oʻo lava i le taimi nei, e leai se faʻamaoniaga saʻo ma atoatoa o le pasta, o le tele o ituaiga o meaʻai gaosia na latou faia, ae ui i lea, o nisi manatu lautele o lenei oloa na tuufaatasia. E tusa ai ma lea mea, o le pasta o se meaʻai gaosia faʻaputuina mai le paluga kuka (falaoamata ma le vai e masani ona faʻaaogaina). E talitonuina o laupepa umi o paʻu eseese ma vavaega e pei o pasi masani, ae ui i lea, o le tele o fesuiaiga o nei uiga o loʻo maua i luga o le maketi i aso nei: o oloa e mafai ona foliga e pei o puʻupuʻu, pu, fua, vela, ma isi.

Rice poʻo le falaoamata tao, ma le masini mai fatu vevela, e fai sina mea itiiti e avea o se mea faʻatau mo le gaosiga o pasta. O nisi tagata gaosiga e mafai, i la latou pule faitalia, ona faaopoopo ni vailaau, pigments, flavorings ma sili atu i le paluga. E le gata i lea, e le masani ona saunia le pasta mai le paluga kuka. O nisi o meaola, e pei o ni noodles, e masani ona faavae i luga o paluga fou. Na o le auala e saunia ai pasta e tumau pea le suia - kuka i totonu o vai inu i se tulaga o le vaivai.

O le faʻamatalaga matala o le pasta e vavalalata vavalalata ma le ituaiga o saito ma le falaoamata lea na saunia ai i latou, lea e tatau ona iloa e le maʻisuka. O le faʻavasegaga faʻavae na faʻaaogaina i le post-Soviet space e faʻaalia ai vaega nei:

  • vaega A: o le wheat o le sili ona maualuga, muamua ma le lua vasega,
  • vaega B: o le kulimi suamalie vaivai o le maualuga poʻo le vasega muamua,
  • Vaega B: falaoamata tao falaoa o le maualuga ma le vasega muamua.

O Macaroni, o le vaega muamua, o loʻo faamatalaina e le maualuga o le kuluten content i totonu ia i latou ma o le sili atu o le siama - mea leaga mo tagata mamai e pei o gaʻo, o le spaghetti poʻo le vermicelli e faia mai le saito o le kuluma o le a maitauina lalo ifo nai lo isi analogues.

E tusa ai ma le faʻavasegaga o le pasta io latou foliga, o se aganuu le iloa o vaevaega autu e ono:

  • umi (spaghetti, vermicelli, fettuccine, ma isi),
  • puupuu (girandole, mccroni, tortillone, ma isi),
  • mo le tao (cannelloni, lasagna),
  • itiiti mo soupuni (anelli, filini),
  • siaki (farfalle, gnocchi),
  • paluga ma le faatumuina (ravioli, tortellini).

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E ui lava i nei eseesega uma, o le kalori content of pasta e tutusa lava mo ituaiga uma, ma e mai i le 300 i le 350 kcal mo le 100 g. oloa, ma e oʻo atu i le 75% o le taua o mea taumafa o le ipu o le a faʻatusalia e gaʻo.

E mafai ona fai le pasta ma le maʻisuka?

E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou maua le faʻamaoniaga saʻo o le pasta, e pei o se falaoamata masani, o le maʻisuka ituaiga lona lua o meaai e le manaomia. O le maualuga o le kalori ma se fuainumera taua tele, ona o le maualuga o le maso, o faʻamaʻi faʻasaina i le sauniuni o se taumafa mo le maʻisuka.

E pei o le falaoa ma paluga, pasta e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, ma o le toe faʻaaogaina i le meaai e tatau ona o faatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi, o le a faʻamatalaina pe o le a le tele ma le taimi e mafai ai ona 'ai le pusa i le tagata maʻi. Mo isi uma gasegase, o le isi mea o le pasta e le faia mai le falaoamata o le saito, ae mai isi mea masani.

Le filifiliga o pasta mo le maʻisuka

O se tasi o filifiliga sili ona lelei e mafai ona mafaufauina o pasta e faavae i le araisa, talu ai o le araisa e sili atu le aoga o le cereal mo le maʻisuka nai lo le saito. O lea ituaiga o oloa e sili ona lauiloa i Asia, lea e mafua ona o ona uiga lelei: mea lelei lelei ma le malosi o le tofo, faapea foi ma se aoga aoga i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaoga masani o pusa araisa e faʻamalosi ai le tino, faʻasaʻo le metabolism ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino atoa o le tino. E le gata i lea, latou te faʻamamafa atoatoa, aveese toxins, avatu vitamini tatau ma minerale ma i le taimi lava e tasi e le afaina ai le tino o le maʻisuka.

O le isi filifiliga o le pasta mai falaoamata buckwheat, e lauiloa foi i atunuu Asia, lea latou te iloa ai le tele o meaai maloloina. E pei lava o le keke, o noodle mai (soba) taofi mea aoga uma o nei meaʻai, faʻapipiʻi le tino ma vaega nei:

  • B vitamini,
  • apamemea
  • fumela
  • magnesium
  • calcium
  • uʻamea.

O le falaoamata Buckwheat o se mea taumafa meaai, o lea e le mafai ai ona e popole i mea o le kalori ma sili atu le mamafa. E le gata i lea, o nei noodles o lenei ituaiga e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe na tunu foi, ae e tatau ona manatuaina o le falaoamata falaoamata paluga o loʻo faʻamaluina malosi, ma o laulau latou te faigofie lava ona kuka i le taimi o le le kukaina o meaai. O le oloa mulimuli e mafai ona faʻapalaina i luga o ia lava poʻo e ala i le faʻafefiloi ma sou, salati ma pusa.

O se filifiliga e sili atu ona sili atu le manaia o le a avea ma mea malie - Asian "glass" nunu mai le mung bean sarch (e le masani ai, masini pateta, casasva, canna, ufi). O nei pi o loʻo faʻaaogaina i le Saina ma le Korean cuisines, aua e taua mo le tele o minerale ma vailaʻau o meaola faʻasolosolo i totonu o la latou fatuga. E tusa ai ma ni noodles, e tatau ona iai lona igoa i le agavaʻa e maua mai i le gaosiga faʻasalalau (faʻatasi ai ma le maʻamaʻi masani, e faʻafefeteina i totonu o le falaoa).

Taiala o le Faʻaaogaina o oloa

E tatau ona malamalama lelei le maʻisuka pe afea ma po o le a le tele o pasta e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. A oo mai i le falaoa o le falaoa masani, e tatau ona faatapulaa le laʻau o le mamafa i le 100 kalama. ipu, ao tautua sea oloa i luga o le laulau e mafai ona na o fualaau faisua pe leai foi se mea.

Soo se gaogao gaʻo po o se meaʻai manu e matua faasaina, aua o sea tuufaatasiga e maualuga tele i calorie ma gaʻo mo le maʻisuka (o le glycemia level after a meal will rise significantly).

A o le isi pasta, o le pata, araisa poʻo isi falaoamata e faʻaaogaina o se meafaitino, e mafai e le maʻisuka ona fafagaina i latou i se taimi e sili atu-e oʻo atu i le tolu taimi i le vaiaso, peitaʻi, o le vaega e tatau ona tauagafau i le tele. I le taimi lava e tasi, o se vaega itiiti o meaʻai, e pei o le susu, e mafai ona faʻaopopoina.

I soo se tulaga, ia manatua mafaufauga le lelei ma taunuuga o pasta i le maualuga o le glycemia, e tatau ona aofia i le taumafataga ma le faaeteete ma faasolosolosolo lelei, ia mataituina lelei le fua o le suka i le maea ai o taumafataga taitasi. I le toesea o le soifua lelei, e mafai ona faasolosolo malie le faʻalauteleina o vaega, faʻapea foi ma le faʻafia ona aofia ai pasta i le taumafataga.

Healthy Pasta Recipes

I le avea ai o se sui mo vasega masani muamua, e mafai ona e kuka le kuka arala, e tatau ona e saunia:

  • 100 gr. Noodles
  • o se faaputuga pepelo,
  • lua kāloti
  • tasi le kulimi. lanumeamata lanumeamata
  • masima e tofo.

O kātiti e tatau ona fufuluina, tipi ma tipi i totonu o poloka poʻo liʻo, ona faaopoopo lea i le fagu i vai inu, ma sasaa ai pi i totonu. A maeʻa sina pupuʻu i le vai (lima minute ao leʻi kukaina), faʻaopopo paleni, e mafai ona gau pe a manaʻomia e faʻapuupuu, faʻapena foi ma le sipuni ma le masima. O sea soup e fesoasoani e vevela ma fou.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le suka mai le maʻisuka mai mea e tutupu (buckwheat noodles) o le a manaia foi. O le kuka e amata i le mea moni e lua laʻau moa e manaʻomia ona fufuluina, faʻagogo ma tipi i totonu o poloka, ona fufui lea seia oʻo i le auro i totonu o le suāuʻu fualaʻau. I le taimi lava e tasi, e tasi le logo o le talo, tasi le kāloti, tasi le fasi seleni ma le sipisi o loo tipiina i ni fasipepa. O nei fualaau faisua uma e falai i le mea lava lea e tasi ai le moa, ona tuʻuina atu lea i le apa e tasi ma aano o manu ma pi. Ua faaopoopo le suamalie ma le vai, ona faʻapipiʻiina lea o le ipu ile vevela vevela mo le tusa ma le 15 minute. E mautinoa lava e manaʻomia ni laei, lea e mafai ona saunia mai le soya soya, olive olive ma le sua o le tipolo, sasaina i le tutusa lelei.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

I le mea mulimuli, o le soba e ese lava le kuka, e tusa ai ma fautuaga i luga o le afifi (e masani lava o le taimi e kuka ai e oʻo atu i le 10 minute). O le laasaga mulimuli o le a faʻafefiloi ai laulaʻau ma moa ma fualaau faisua i totonu o le ipu e tasi, pe a maeʻa ona faʻaogaina le ipu atoa i le faia o laʻei ma teuteu i greens.

Tuua Lau Faamatalaga