O le suka o le suka suka: Benefits Product ma Nut Glycemic Index

Nuka - o se mea tulaga ese tulaga ese. E ui lava i le maualuga o le gaʻo o meaʻai, e aofia ai i le taumafa a tagata e faʻamalosia e faʻagata a latou meaʻai. E le gata ina faʻaaogaina le mamafa, ae faʻapea foʻi i tagata gasegase o endocrinologists - tagata maʻi maua i le maʻisuka. E faʻapefea ona aʻafia le tino i le tino, pe faʻapefea ona ese le ituaiga o meaola mai le isi mea e faaopoopo atu i ona uiga manaia, ma o le a le masani masani o se oloa taua? E faʻapēfea ona aoga pepa palapala mo le maʻisuka ituaiga 2 pe e aoga le sui i pistachios?

Le aʻafiaga o fatu i le tino o le tagata

I taimi uma lava, o fua e taua mo meatotino e le manaʻomia mo le felagolagomaʻi o le tino atoa. O nisi o vaega taua o mea taumafa tulaga ese o mea nei:

  • aoga aoga i le cardiovascular system, puipuia le lamatiaga o le tele o faamaʻi, e pei o le stroke, atherosclerosis, osofaʻi fatu,
  • faaleleia le galue o le faiʻai, faasaoina o le manatuaina ma le soifua maloloina lautele mo se taimi umi,
  • ona o le maualuga o kalori mea o loʻo i ai, ua mafai ai ona vave faʻamautuina le malosi talafeagai
  • faʻamaonia le faʻatinoina o le faʻalavelave,
  • faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto,
  • faatelegese le faateleina o le kulukose o le toto.

Nisi e iai vitamini E ma B2, o le tele o elemene taua, minerale, antioxidants, protein, fiber. Faatasi ai ma mea leaga taua e mafai ona maitauina le allergenicity o le oloa. O le tele lava o taimi, o mea le lelei e avea ma tali i le 'aiina o se mea lelei - mai se vevela ma le galu susu i le faʻalavelave anaphylactic.

Afai e leai se maʻi i nusipepa, ona mafai lea ona e fiafia i latou i le atoatoa, e le sili atu i le fua faatatau o le tupe, ina ia le afaina ai le fuainumera. O le auala e kuka ai e taua foi. O le mea pito sili ona aoga o le kuka, tao, falala ma vevela. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o le oloa mai le ata vitio lenei:

Taua! O meaʻai suamalie masani e tatau ona lafoai ona o le maualuga masima masima ma meaʻai e faʻaitiitia ai faʻamanuiaga ole fatu i ni nai taimi.

Ituaiga ma meatotino

E faigata ona fai pe o le a le meaʻai e mafai ona taʻua o le sili ona aoga. O ituaiga taitasi o loʻo i ai se fatuga faapitoa e aʻafia ai le tino i lona lava ala. O le mea moni, o le filifiliga aupito sili o le filifiliga lea e faʻavasegaina ai le taumafataga ma fua eseese mai le lisi o mea sili ona aoga. Ae mo lenei mea e sili atu le aoga e aoao atili e uiga ia i latou taitoatasi.

Nati, o fatu e pei o le faiʻai o le tagata, e mafai ai ona faʻateleina le talavou, faʻasaoina le manatuaina ma le vaivai o vaʻa toto. O le maualuga o le fiber content e faʻamautuina ai faiga faʻaogaina o meaʻai, faʻafefe o le faʻamaʻi, maualuga pe maualalo le eletise. Ona o lona taua tele o le paleni o mea taumafa, o le tele o kernels o loʻo tilotilo mai shells ma vaega e mafai ona avea o se meaʻai lelei e puipuia ai le vevela o le ate.

Aua nei galo e uiga i le tau gastronomic o le oloa. E mafai ona faaopoopo ni kernels i pastry, e faʻaaogaina e avea ma mea e faʻapipiʻi ai sau sifo manogi poo salamata fuamoa. O ituaiga uma o faamalologa e faia mai laulaau ma atigi.

Laʻau fautuaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E mafua lenei mea i le maualuga o mea o le sinimina ma le manganese i le matua matua, le maualalo o carbohydrates, e afaina ai i le maʻisuka. O la latou faʻaaoga masani e mafai ai ona faʻaitiitia faʻaitiitia le maualuga o le suka.

E ui lava i le mea moni, o le pinati o laumei ia i lo latou amataga, tatou masani ai e faʻavasega i latou i ni fatu. O ia o le siamupini e le mavaaia i le anotusi o vitamini, minerale ma isi mea taua. Faafetai i lenei tuufaatasiga o pinati:

  • faʻaititia le aofai o le cholesterol leaga
  • faatulaga le toto toto,
  • faamautu le toto toto.

Ae naʻo fua ninii mata e maua ai ia meatotino. Frying ma salting faʻaitiitia mea faʻamalolo o le oloa. E faʻaaogaina foi lenei mea i le pope o le pīni piʻamea, faʻasusu i gasegase ma masima. O le fofo sili ona lelei o le faʻaopoopoina lea o le lima o pipi ua faʻamaluluina i le sua o le tipolo i salati nai lo le faatauina mai o se pusa falaoamata mo se meaʻai.

O elemene o se fualaau maa o se aiga o paga, pika ma cherries. Ae o matou ma o matou augatupulaga ua mavae ua masani ona faʻavasegaina o fatu. O le oloa e aofia ai le A, E ma le B, elemene elemene i le ituaiga calcium, magnesium, iron, zinc ma le phosphorus. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le lima lima o almonds suamalie e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le suka. E lelei foi kulimi mo le cardiovascular system.

Fautuaga! Alu ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le atuatuvalega, popolega tulaga, e fesoasoani i togafitiga o le atuatuvale. Na te aʻafia ma lagona le lelei e sili atu le leaga nai lo le alofagia e le toatele ma se uiga le lelei o le suamalie ma isi suamalie.

E le gata i le lelei o fatu piquant pine, ae o le mea sili foi ona aoga, e mafai ona avea ma elemene o meaai paleni. E ui lava i le maualuga o le kalori, o nei fatu e le mafai ona atagia mai i le ata, ae o le isi itu e fesoasoani e aveesea le mamafa. Laʻau o Siberia paini paini ma se manogi malosi, faaopoopo atu i vitamini o le vaega B, E, PP ma elemene (phosphorus, manganese, copper, potassium, magnesium), e aofia ai amino acids, e aofia ai le oleic. O lenei mea e mafua ai ona avea le fatu ma panacea moni mo le atherosclerosis, o se faʻamaʻi lea o faʻalavelave e masani ona avea ma fatuga ma osofaʻi.

O nati cedar o se punavai o le tele o le fualaau fualaau taumafa lea e matua gauai uma lava i le tino. Fiber o loʻo iai i fatu e fufulu mama le puipui o le iniseti o toxins ma toxins.

O Pistachios o se tasi o mea sili ona suamalie o le maʻisuka-o le faʻaitiitia o meaai. E leai se mafuaʻaga, i le amataga o le faʻamaʻi, fomaʻi fautuaina e aofia ai i latou i aso uma e pei o se meaʻai maloloina. Laititi-kalori ma i le taimi lava lea e tumu i fua o fualaau lanumeamata e matua afaina ai le lagona o le fiaaai, lea e taua pe afai e te manao e vaeluaina ni nai pauna faaopoopo, faamama le toto, ma fesoasoani e maualalo le toto maualuga.

Lelei-calorie (pe tusa ma le 100 kcal / 100 grams) e lelei atoatoa mo taumafa taumafa. O le mea moni o le 60% o hazelnuts o ni suauʻu, lea, i le isi itu, e aofia ai glycerides o vailaʻau faʻamalosi, oleic, palmitic acids. Latou te fesoasoani e puipui le tino mai faʻamaʻi fatu cardiovascular, e puipuia ai le tuputupu aʻe o le cholesterol i le toto. Le aoga e le gata mo aoga ma tagata matutua, ae mo tamaiti foi. O le tele o vitamini, e aofia ai le E, ma elemene o loʻo maua i totonu o fatu, o loʻo aʻafia ai le tupuga tutusa ma le atinaʻeina o mafaufau o tamaiti.

Taua! O le oloa e taua foi mo le maʻisuka i soo se faigata. O le maualuga o le suka o le toto e masani ona o faatasi ma le maualuga o le toto, maualuga le cholesterol. Laititi GI fesoasoani e vave lava ona maua ni nai fatu e aunoa ma le afaina ai o le fuainumera ma e aunoa ma taunuuga o le osooso malosi i le suka.

Glycemic index

I le maʻisuka (tusitusi tasi ma le lua), e taua tele le faitauina o le GI o meaai. Sili ona lelei le 'ai o meaʻai e le silia ma le 50 PIECES. O le maualuga (e oʻo atu i le 100 PIECES), o le gaʻo vailaʻau faʻamalosi e faʻafefe ma mafua ai le faateleina o maualuga o suka. Nisi o ituaiga uma e talafeagai i tulaga faʻatagaina, talu ai o le GI o oloa maloloina e na o le 15 iunite. O lenei mea e le gata o le 'ai o fatu e aunoa ma le fefe, ae faʻatasi foi ma isi oloa - fua, fualaau mama, sukalati, e aofia ai, i le fua mo kuki o le suka. I lenei tulaga, e tatau ona mafaufauina le GI o vaega uma, ia faaeteete ia aua le faateleina lona aofaʻiga i luga aʻe 40-50 UNITS i le 100 g.

O a ituaiga o nuts e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

Talu ai o le GI o soo se fatu e maualalo tele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai soo se ituaiga o latou ituaiga - launiu, almonds, hazelnuts, peanutsled peanuts, cashews, pistachios, pine ma isi. E mafai ona e faʻaogaina le nutmeg i foliga o mea manogi. E taua le aua le sili atu i aso ua fautuaina i aso taitasi o le oloa, ma taumafai e faʻaaogaina i le mea o se meaʻai. E mafai ona e 'ai fatu i aso uma, fiafia i se' oa tele ma faʻapipiʻi le tino i meaʻai.

Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻasolega lea e avea ai le vaʻai se mea ola maloloina. E le na o se allergy, ae o faʻamaʻi foi o tino i totonu, maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga. I nei tulaga, o le fesili, pe mafai pe leai foi, e tatau ona fesiligia e le fomaʻi o le a fautuaina se ituaiga o nati pe fautuaina foi e aloese mai le 'ai.

Aofaʻi i le aso

E ui lava i faʻamanuiaga e leai ni faʻaogaina o aʻa i luga o le tino, e masani lava e le aoga le faʻamafaʻatasi oe ma i latou ona o le maualuga o le kalori. E lava le 'ai e tusa ma le 50 kalama o pistachios, hazelnuts poʻo pine pine i le aso. O le faia pea lenei mea, o le ae le gata ina taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, maualuga o le toto ma isi faʻamaʻi, ae faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu, e mafai ona e togiina lau maa i le malosi ma le malosi.

Faaiuga

I le faʻapipiʻiina o fatu i totonu o lau meaai o le maʻisuka, e mafai ona e maualalo le suka ma saturate lou tino i vitamini ma minerale taua. O le oloa, lea na faʻasalaina talu ai nei e tagata e faitauina ma le faaeteete le kalori, ua i ai nei i le pito i luga o le lauiloa i le leiloa o le mamafa, o le au teu meaʻai talafeagai. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea lelei uma o ni fatu mai le vitio o loʻo mulimuli mai:

Le faʻaaogaina o nai fatu mo le maʻisuka

Pe a iloa le maʻisuka, e fautuaina e le endocrinologists le 60 kalama o le gaʻo i le aso mo tagata mamaʻi i lenei maʻi. O le fuainumera i lenei fuainumera o le faʻaaogaina i aso taitasi i le va o fuamoa ma gaʻo manu e tatau ona lautele i fualaau faisua.

O ituaiga eseese o oloa e aofia ai le tele o le linoleic, linolenic, o le fatty arachidonic fatty acid. O nei vaega o loʻo i ai le lipotropic effect, fesoasoani i le faʻafefe o gaʻo i le tino o le maʻi.

O nei gaosiga e maualuga le maualuga i lanu ma tiunu.

Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o paʻu ma pinati mo soʻo se ituaiga o maʻisuka e maua ai le lelei o le gasegase ma o le tulaga o le maʻi e faʻaleleia atili.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o fatu, e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le ono mafai ona maua le maʻisuka i le tino. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka, e tatau ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona faʻaaoga 28 gramati o paʻu palapala pe tusa o le faalua i le vaiaso. I lenei tulaga, o le avanoa e atiaʻe ai le maʻisuka i fafine ua faʻaitiitia e toetoe o le kuata.

Endocrinologists fautuaina e ai soo se ituaiga o kulimi i le taimi o le taumafataga autu.

Aʻo leʻi faʻafeiloaʻi ia 'upega i le meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i lenei mataupu.

Faaaoga le oloa i le na o le feutagai ma tusa ai ma fautuaga na maua mai le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga