Suauu kuki mo le maʻisuka

I aso nei, o tusitala o le 'upega tafaʻilagi i luga o le maʻisuka faafomai "Diabetes MD", e ofoina atu oe e kuka se keke mo le maʻisuka, o se fua ma se ata o le a tuʻuina atu i lalo. Ae muamua, ou te fia toe foi i le autu o meaʻai mo tagata e maua i le maʻisuka ma talanoaina nisi o manatu autu, le amanaʻiaina o mea e ono afaina ai le soifua maloloina ma faʻaleagaina le ala o togafitiga.

E mafai e tagata maʻisuka ona 'ai i keke?

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase oe na faʻalogo muamua i le siama o le maʻisuka ua matua fefefe lava. E moni lava lenei mea mo le nifo manogi, e le mafai ona ola i se aso e aunoa ma a latou sitaili fiafia. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le faʻamoemoe o se taumafataga o le soifua maloloina e le aofia ai na ituaiga ipu! Ae ui i lea, e le o mea uma e leaga e pei ona foliga mai muamua.

Endocrinologists ma nutritionists latou te fai mai e mafai e le maʻisuka ona 'ai uma meaʻai e aofia ai le sili atu o le faigofie o digestible poʻo "faigofie" gaʻo. E le faigata ona mateina i luga o le tele o tausaga na i ai le maʻi, o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻeina e tagata ni meaʻai fou e talafeagai lelei ma manaoga o le tino o le maʻisuka.

O a ituaiga keke e mafai ona ou 'ai?

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga keke na faia mai mea nei:

  • Paʻu na faia mai le suamalie, falaoamata po o le falaoamata tao, o le felafoaʻi solo, pe a kukaina e leʻo faʻaoga fuamoa.
  • O le pata e tatau ona suia i le masgarini gaʻo maualalo.
  • Sugar, e moni - faʻaaogaina atoa. Nai lo lena, tatou te faʻaaoga le fuasela po o mea suamalie tutusa (mo se faʻataʻitaʻiga, galega).
  • O le tuufaatasiga o le faatumu e tatau ona na o fualaau faisua ma fualaau aina e faatagaina mo le faaaogaina i le maʻisuka.
  • Kefir ma le yogurt o se vaega o le taoina o le atoatoa lelei lea e tuʻuina atu ai i le ipu se paleni sili ona lelei.

O le mea lea, afai o le suka, pata, ma isi meaai faasaina ma se faasinomaga maualuga o loo i ai i le fua o le keke, o le maʻisuka e mautinoa lava e le mafai ona 'ai i na mea suamalie.

Ae ui i lea, e oʻo lava i sauniuniga saunia lelei mo tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogāina i ni vaega laiti, sosoo ai ma le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaaoga ai le glucometer feaveaʻi.

E faʻapefea ona filifili se keke mo le maʻisuka i le faleoloa?

O aso nei, e mafai ona faʻatau mai keke keke o le maʻisuka i soʻo se tele o supermarket, i totonu o le matagaluega tutusa ma oloa o le maʻisuka. E le gata i lea, i nisi o aai o loʻo i ai fale faʻapitoa mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ua matauina e tagata tomai faapitoa o le igoa o le keke, o se tulafono, e le atagia mai ai le mea e gaosia ai le suamalie ma e mafai ona taufaasese. Ma o lona uiga e sili atu ona lelei le faʻamaonia o le le i ai o ni mea leaga e ala i le faitauina o le igoa poʻo le fesili atu i le tagata faʻatau.

I le tele o tulaga, o keke o le maʻisuka e tutusa lelei ma le ea. E le gata i lea, o na mea suamalie e aofia ai suamalie masani, e pei foi o le siʻisi o le siʻi, yogurt masani ma le falaoamata rye. O nei mea uma e tatau ona faʻaalia i luga o le afifiina faatasi ai ma se faamaufaʻailoga lelei ua faapipiiina, lea e taʻu mai ai le saogalemu o le meaʻai.

Laasaga laasaga o keke mo le maʻisuka

Ae, e mafai ona i ai se mea e sili atu ona lelei, saogalemu ma le aoga o keke na faia ei latou lava ?! I le uma, i le tulaga o le filifilia o oloa, ua e filifilia na o na mea e fai ma o latou tofo e sili ona e fiafia i ai (ioe, tuuina atu a latou GI). E i ai tono o fua o fualaau aina suamalie i luga o le upega tafaʻilagi i aso nei, o nisi o mea e mafai ona e mauaina i la tatou vaega o le maʻisuka meaai. Ae, sei o tatou tilotilo i aso malolo aso malolo i aso nei.

Kuki mo le maʻisuka "Napoleon"

Muamua e tatau ona e kuka le paluga. O le mea lea, togi 300 grams o le falaoamata rye ma se pine o le masima laulau ma le 150 kalama o susu susu. Matou te tosoina le paluga i totonu o se palapala ma faʻamamaina i le margarine (i le aofaʻiga matou te manaʻomia pe tusa ma le 100 kalama o lenei oloa), pe a uma ona matou lafoina le paluga i totonu o le pusaaisa mo le 10-15 minute.

A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona e toe maua le paluga ma le gaʻo. Matou te toe faia lenei faiga 2 isi taimi, pe a maeʻa ona matou vaevaeina lea o le paluga falaoa i keke keke keke e tolu, ma matou tao i totonu o le ogaumu i le vevela o le 250 tikeri. I le taimi lea, e mafai ona e faia le meaʻai.

Ina ia saunia, tatou te manaʻomia:

  • suka suia
  • 150 kene falaoamata
  • lua ma le afa tioata o susu,
  • 6 fuamoa fou.

Faʻamau uma mea taua o loo lisiina i luga seia sulu ma kuka i luga o le vevela vevela, faʻavevela seia oʻo i le kuka. Ona faaopoopo lea o le 100 kalama o le margarine ma sina moli laitiiti i le kulimi ua maeʻa, ona tuu lea e faamaalili. E tumau pea e gaosia ai keke keke ma faʻatumu ma tuʻu le keke.

Yogurt Cake

Ina ia saunia lenei mea teuteu o le kuka e tusa lava pe fiafia le maʻisuka sili ona lauiloa, o oe ma aʻu o le a manaʻomia mea nei:

  • 2 ipu sina yogurt gaʻo maualalo ma le kulimi ma se pasene maualalo o le gaʻo gaʻo,
  • 2 sipuni tetele o gelatin,
  • 250 kalama o le siʻosiʻisi fou e leai se gaʻo,
  • nisi o vanillin ma mea manogi (ia tofo),
  • nisi fualaau fou pe malogo e teuteu ai le suamalie.

Muamua lava, e tatau ona e sasaina le kulimi i totonu o se ipu mama mama, ona faʻaalu loa lea o granula gelatin i totonu o se koneteina fou mo le 15-20 minute. Ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi gelatin, cheese cheese, yogurt ma le suka e suitulaga i se masini tutusa. Matou te faaopoopo a matou kulimi i le paluga ua saunia i lenei auala, fesiitai mea uma i le pepa saunia ma auina atu i le pusaaisa mo 2-3 itula. A o le i ai le taumafataga i le laulau - teuteu ia fua.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fua mo lenei keke mo le maʻisuka e le manaʻomia ai le aofia ai o se ogaumu!

Paʻu keke i le maʻisuka

Ae ina ia mafai ona fiafia i le manaia o le manogi ma le manogi o le isi meaai suamalie, o le a manaomia ona tatou tunu mo le tusa ma le 20 minute. Mo le kuka i le lima e tatau ona e maua nei oloa:

  • afa ipu tioata o le kulimi suamalie e leai se gaʻo,
  • 2 fuamoa moa mata,
  • 2 sipuni tele o le falaoamata atoa,
  • 250 kalama o le siʻi kuka ma le itiiti ifo o le pasene o gaʻo,
  • 6-7 tele sipuni o le fusi (3 mo kulimi ma le 4 mo le paluga),
  • taofi paʻu
  • vanillin.

Faʻaopopo le kusi falaoʻo i se mea na saunia muamua o le fugalaʻau ma fuamoa, ona faʻafefiloi uma lea i falaoamata, vanilla ma tao le paʻu seia lelei. O le taimi nei ua matou suia le paluga i se mea mama ma tao i le vevela o le 250 tikeri mo le 15-20 minute. I le taimi nei o le a tatou tausia le kulimi.

Faʻamuʻu le kulimi kulimi ma le vanilla ma le fructose i totonu o se suauʻu mea suamalie seia oʻo ina lamolemole, ona faʻaaoga lea o le kulimi i luga o le keke. I le taimi lava e tasi, o le kulimi kulimi kulimi e mafai ona faʻamafana ma vevela. E tumau pea ona teuteu a matou keke ma fualaau aina po o fualaau aina ma tautua.

Fualaau aina

O le fua mo lenei meaʻai manaia mo le maʻisuka o loʻo aofia ai mea nei o le maʻisuka:

  • 7 lapisi tele o falaoamata atoa (rye),
  • fructose
  • se pusa falaoisi po o se ipu vai e le gaʻo gaʻo,
  • 2 fuamoa moa fou
  • se ipu malamalama o le yogurt masani e aunoa ma ni mea e tofo ma lanu,
  • 100 kalama o kirimi kirimoli ma mea maualalo maualalo,
  • vanillin.

Faʻasaga 4 fuālaʻau lapopoa o le fructose, falaoamata, vanillin, fuamoa ma le siʻisi o le siʻi i totonu o se masini tutusa i totonu o se ipu mama mama. Matou te faʻamamaina le ipu faʻapena saunia ma le pepa palapala ma faʻafefe atu a matou paluga iina. Pipi le keke mo le 20 minute i le vevela o le 250 tikeri. Ua lava lenei taimi mo i matou e saunia ai le vaega lona lua o le taumafataga - kulimi. Ina ia faia lenei mea, taia le kulimi kirimoli ma le vanilla ma le suka.

Tufatufa le kulimi maeʻaeʻa i luga o le tatou keke ma teuteu le keke i apu pe tipi le kiwi.

Keke keke koko koko mo le maʻisuka

Ina ia saunia lenei meaai, tatou te manaʻomia:

  • e tusa ma le 100 kalama o le falaoamata atoa o le rai,
  • tasi moa moa
  • 2-3 teaspoons o koko paʻu
  • afa o le sipuniti o gaʻo susu,
  • nisi o suavai mama poʻo vai ua tapunia,
  • suamalie
  • vanillin
  • masima
  • tolu teaseti o le lelei o le suauʻu fuālaʻau,
  • 50 kalama o kofe falafe.

Afai o mea uma o loʻo i ou tamatamai lima, matou te amata. Muamua e tatau ona e faʻafefiloi le falaoamata ma tao le paʻu, soda ma koko. O lenei i totonu o se pusa eseese ua tatou faʻafefiloi seʻi solo lelei le kofe, suamalie, vai ma fuamoa. E totoe naʻo le tuʻufaʻatasia o meaʻai uma e lua, faʻafefiloi le paluga i totonu o se masini ma apalai mo le afa itula i le ogaumu, faʻapipiʻi i le 175 tikeri.


E pei ona matou tusia i luga, o suʻega taʻitasi mo le maʻisuka ma ata i luga o le Initaneti e le tele, ae fia selau. Ae e le o lona uiga o oe lava e le mafai ona fatuina lau lava meaai manaia ma maloloina i luga o latou faavae. Faʻailoa lou mafaufau, taialaina e tulafono ma aiaiga faʻamaonia mo le filifilia o oloa o loʻo faʻamatalaina i la tatou vaega i meaʻai mo le maʻisuka.

Ia mautinoa ia faitau foi la matou tusiga fou!

Mataupu Faavae o le Faia o Aʻai mo le Maʻisuka

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o oloa e matua faʻasaina, aemaise lava i mea masani e taofi. E aofia ai le suka ma faʻavavevave le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, lea e iu lava ina oʻo atu ai i le toetoe lava oso vave mai i le suka.

Ae o tamaʻi suamalie o loʻo fiafia e lafoaia masani masani, ma e le tatau ai lava. O fua o kulimi filifilia lelei o le a le afaina ai le lelei ma le maʻisuka. E mafai ona faʻatau faʻatau mea faʻapitoa i faleoloa faapitoa, ma sili atu ona faigofie ona kukaina oe lava ia.

O le keke o le suka e saunia e aunoa ma le suka, o le tulafono sili lenei mo le faia o keke keke. E mafai ona e suia le suamalie masani i le falemaʻi poʻo mea suamalie faalenatura.

E le gata i lea, o fualaau mo oloa gaosia mo le maʻisuka ua filifilia e faavae i luga o le faavae faavae. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le filifilia o keke na e:

  • Nai lo le pata, o le margarine fuālaʻau e faʻaaoga,
  • Leai fua. O nisi taimi e mafai ona e gafatia e 'ai se meaʻai e faia i le maualuga o le 2 moa moa,
  • Sugar suia e fructose poʻo mea suamalie,
  • Kefir poo yogurt o loʻo i ai,
  • E faʻaaoga nai lo le falaoa o le saito o le rai.

O fua o le keke e mafai ona aofia ai fualaau aina, faʻatagaina vine, nati. O nisi o meaʻai taumafa e faia ma le faʻaopoopoga o le gelatin; e mafai foi ona e filifilia paluga e aunoa ma le taoina i totonu o le ogaumu.

I le taimi nei, toetoe lava o oloa uma e mafai ona faatauina i faleoloa, o lea e faigofie ai ona kuka se mea manaia ma sili ona saogalemu mo keke keke.

Kati ma le kusi falaoamata

O nei talatala e maua ai se tofo malosi, e mafai ona 'ai e le gata i le maʻisuka, ae mo i latou foi e mananao e aveesea le mamafa.

  • Le kulimi suamalie e leai sona gaʻo - afa afa,
  • Fatisi e leai se gaʻo - 250 g,
  • Fuga - 2 sipuni,
  • Fructose - 7 sipuni (sipuni),
  • Toa - 2 fasi vaega
  • Paʻu o le uʻamea - tao tao,
  • Vanillin.

  1. Fafaʻu fuamoa i le 4 punetini o le fructose,
  2. Sasaa le falaoamata, sina masini vanillin laitiiti ma tao le paʻu i totonu o le kulimi fuamoa
  3. Liligi le paluga i totonu o se fugalaau ma tuu i le ogaumu,
  4. Tipi se keke mo le tusa ma le 20 minute i le vevela o le 250 tikeri,
  5. Ia saunia le kulimi mai kulimi kirimoli, o le fructose ma totoe o le vanillin. Faʻamau mea uma i se mea e faʻaleleia
  6. A uma le tao, kuka le keke ma le kulimi, mulimuli ane e mafai ona teuteuina i fualaau aina, fugalaau, strawberries.

Strawberry Banana Dessert

O se keke ua saunia e tusa ai ma lenei fua o le gaʻo ma le maualalo-kalori. E lelei mo se laulau malologa mo le maʻisuka.

  • Laʻau moa fou - 1 fasi pepa,
  • Fua o le vasega lona lua o le aofaiga o le 6 sipuni tele,
  • Pulu - 50 g,
  • Palu atoa - afa afa,
  • Laʻu kulimi gaʻo itiiti - 500 ml,
  • 150 g o lanu uliuli po o vine mama,
  • Zest 1 lemoni,
  • Fructose - e tusa ma le 75 g
  • Tipi strawberries - 10-15 fasi vaega,
  • 1 faʻi faʻi
  • Vanillin.

  1. Faʻamama le suauʻu i le vevela vevela ma faʻafefiloi i se mea e gaosia ai le fuamoa, fufulu ma vine ma le vevela,
  2. I le mea na maua mai mo le susu, faaopoopo le vanilla ma sasa le masini i totonu o se mea faʻaleleia,
  3. Mulimuli, faaopoopo le falaoamata,
  4. Mo le taoina, o le ae manaʻomia ni pepa se 2, o lona lautele e tusa ma le 18 cm.O pepa e manaʻomia e ufiufi i le palapala ma tuʻuina i totonu le paluga vaeluaina i vaega tutusa,
  5. Tuu le keke tao tao i totonu o se oveni muaʻi faʻamalu i le 180 tikeri. Taimi e kuka ai - 20 minute
  6. O le kulimi e faia mai le kulimi mafiafia ma le fructose,
  7. A maeʻa le mafanafana, oti ese keke,
  8. Faʻamuʻu le keke muamua i le kulimi ma i luga o le mea e te manaʻomia e tuʻu ai se faʻi e liliuina i ni vaʻaiga tetele,
  9. Faʻuʻu le faʻamalieina o le kulimi ma tuʻu se keke lona lua i luga, ma 'ofuʻese i le kulimi ma teuteu i fasi gati,
  10. Mo le keke lona tolu, faʻaaoga se faʻi, o le pito mulimuli i luga e mafai ona teuteuina i fua o totoe,
  11. A uma le kuka, tuʻu le keke i totonu o le pusaaisa mo le 2 itula, o le taimi lea o le a matua tumu ma maua ai se tofo lelei.

Teu sukalati

Maʻisuka mai lea taimi i lea taimi e mafai ona faʻafiafiaina i latou lava i se keke sukalati. O lona faʻaaogaina o le a le afaina tele ai le ala o le maʻisuka pe afai o le faʻatulagaga o le sauniuniga e matua matauina.

  • Fua o le vasega lona lua - 100 g,
  • Laʻau kulupu masani - 3 teaspoons,
  • Toa pepe fou - 1 fasi pepa,
  • Palu vai - ¾ mai se ipu malamalama,
  • Suauu tao - afa o sipuni,
  • Suauu suauu - o se sipuni sipuni,
  • Talia,
  • Fuga paʻu
  • Teu - e tusa ma le 50 ml o le vai inu,
  • Vanillin, masima.

  1. Muamua e te manaʻomia le faʻafefiloi o koko, falaoamata ma le gaʻo susu ma taofi paʻu,
  2. I totonu o se pusa eseese, ia faʻafefiloi le fuamoa ma sui o suka, ma le vai, ma le kofe. O le mamafa pe'ā uma ona faʻafefiloi e tatau ona maua se faʻatusa tutusa,
  3. Faaputuputu, uʻu ma liligi uma i totonu o se mea lanu.
  4. Suʻi se keke sukalati mo le 30 minute i le vevela o le 170 tikeri.

Afai e manaʻo ai, e mafai ona teuteuina le keke i luga ma le kuka keke.

O se keke mo le maʻisuka, o le fua lea ua saʻo ona filifilia, o le a le mafai ona faʻalavelaveina le ala o le maʻisuka, ae o le a le mafai ai ona e lagona ni tulaga faapitoa o taumafa i aso malolo.

O le mea moni, e masani lava e le tatau ona faʻaumatia mea taumafa, ma i le leai o se tulaga mautu o le maʻi e uiga i le saogalemu o le faʻaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O fea latou te faʻatau atu ai keke keke suka?

Na o ni nai tausaga talu ai, e na o le tasi lava le mea e mafai ona moemiti i ai. E leʻi leva lava, o le maʻisuka na sili atu ona puipuia i latou mai laʻau suamalie, ae ui i lea, o le mea fou o keke mo i latou, o mea uma na sili atu ona faigofie, ona o le taumafa talafeagai e mafai ai ona e faʻaogaina oe i mea gaosia i aso uma.

O le tele o tagata e taumafai e faʻateleina le faʻalogologo oa latou tagata gafatia e ala i le ofoina atu o fualaau keke keke. O le mafuaʻaga lenei na latou amanaʻia ai manaʻoga faʻanatinati o tagata maʻi na maua i le maʻisuka ma amata ai le gaosia o keke faapitoa mo i latou. E le gata i lea, o nei oloa e maua ai a latou tagata faʻatau ma i latou o loʻo mamafa tele pe na o le mataituina ma le mataʻituina o latou fuainumera, o ia mea e masani ona faʻaaoga, e pei ona latou fai mai ai.

O keke mo le maʻisuka o le sili lea o oloa gaʻo e leai se gaʻo e faʻavae i luga o le suka, pei o le ata. I le auala, e mafai foi ona e fautuaina faitau e uiga i le a le fructose mo le maʻisuka, o mea aoga ma mea leaga, ma iloiloga e uiga ia i tatou. E taua le iloa e le o taimi uma e mafai ai ona faʻalagolago i le igoa ma e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga ma le fua o le keke ao le i faatauina. Aua nei galo e faitau le faamatalaga i luga o gaʻo, gaʻo ma pulu.

O nisi o fuataga e aofia ai le aofia ai o isi suka i totonu o keke, o le faʻaopoopoga o le siʻi kulimi poʻo le yogurt faʻatasi ai ma se mea e maualalo le gaʻo. O le keke falala e masani lava e pei o le moli po o le tilo.

E pei lava o isi meaai, o se keke mo le maʻisuka e mafai ona faatauina mai i matagaluega faapitoa i supermarkets tetele, faapea foi i faleoloa, e le gata i luga ae o le World Wide Web.

Afai e faatonuina e le fomaʻi le tausisia o le meaai sili ona mamafa, e sili atu le le gata o le vavaeese pe faatapulaaina le falaoamata ma le suka, ae o se lapataiga saogalemu, ia faia le keke.

Tipi le keke suka

E tele suʻega mo le faia o keke lelei ma maloloina. E matua taua lava o le a latou fiafia e le gata i tagata maʻisuka, ae faapena foi i latou o loo taumafai e tausia se tagata lelei. O se tasi o mea sili ona lauiloa o: "Yogurt" ma le "Napoleon".

"O le keke" Yogurt "e mafai ona saunia e tusa lava pe le o masani ai i le meaʻai suamalie. Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • 500 g o sina yogot (sina mea e mafai ona iai)
  • 250 g sisi cheese,
  • 500 g o le kulimi maualalo,
  • 3 punetini o le suka sui,
  • 2 sipuni tele o le gelatin,
  • vanillin
  • fualaau aina ma fualaau mo le teuteuina o se keke.

Muamua lava, o le a tatau ai ona matua sasaina le kulimi i totonu o se ipu loloto. Faʻasese eseese le gelatin kuka ma tuʻu ai mo le 20 minute. E le gata i lea, o le suamalie e matua soʻotaga lelei ma le kusi fala, gelatin fufula ma yogurt, pe a uma ona sasaa le kulimi.

E tatau ona faaopoopo i ai le paluga i le pusa saunia ma teuina i le pusaaisa mo le 3 itula. Afai e manaʻomia, e mafai ona teuteuina le keke maeʻa i fua ma fua e mafai ona faʻatagaina e le maʻisuka. E mafai ona avea ma fualaau aina e maualalo le faasinomaga o fuainumera, o se laulau lea ei ai se faʻamatalaga atoa i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

E le faigofie ona saunia "Napoleon". O le a manaʻomia ai:

  1. 500 g falaoamata
  2. 150 g vai mama po o le susu e leai se gaʻo,
  3. se pine o le masima
  4. suka e suitulaga i le tofo,
  5. vanillin
  6. 6 fasi fuamoa
  7. 300 g pata,
  8. 750 g o le susu o le maualalo o mea e maua ai le gaʻo.

I le taimi muamua o sauniuniga, e tatau ona faʻafefiloi 300 g falaoamata, 150 g o susu, masima ma togi i luga o le faavae o lenei paluga. O le isi, solo i fafo ma gaʻo faʻatasi ma sina vaega o suauu. O le paluga paluga ua tuʻuina i se nofoaga malulu mo le 15 minute.

I le laasaga lona lua, e tatau ona e maua le paluga ma fai tutusa manua e tolu taimi seʻia oʻo ina sosolo le suauu. Ona viliina lea o keke mafiafia ma tao i luga o se fagu tao i totonu o le umu ile vevela ile 250 tikeri.

E saunia le kulimi e tusa ai ma tekinolosi nei, e iai foʻi lana lava fua: fuamoa o loʻo faʻafefiloi ma le susu o totoe, sui o le suka ma le falaoamata. Paʻu seʻia oʻo ina faʻafefiloi se paluga tutusa, ona kuka ai lea i luga o le vevela vevela, e le faʻagaloina e osofaʻi. E leai se tulaga e tatau ona aumai ai le masini i se vevela. A maeʻa maeʻa le kulimi, 100 g suauu e faʻaopoopo i ai. E tatau ona faʻafefete keke i le potu vevela.

O a keke e faatagaina mo le maʻisuka, ma o fea mea e tatau ona lafoai?

Carbohydrates, lea e maua i luga o fualaau suamalie ma falaoamata, ei ai le gafatia e faigofie ona eli ma vave ulufale atu i le toto.

O lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, o lona taunuuga atonu o se tulaga ogaoga - o le maʻisuka hyperglycemic coma.

O keke ma meaʻai suamalie, lea e mafai ona maua i luga o fata teu, e faʻasaina i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le taumafa o le maʻisuka e aofia ai se lisi lautele o meaʻai e le faʻaosofia ai le faʻamaʻi o lona maʻi.

O le mea lea, o le sui o nisi o meaʻai i le fua o le keke, e mafai ona kuka mea e mafai ona 'aina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

O keke keke suka saunia e mafai ona faʻatau i se faleoloa i se matagaluega faapitoa mo le maʻisuka. O isi oloa gaosi oloa o loʻo faʻatau atu foi iina: salu, taffles, kuki, kalu, keke kosi, mea suka.

Tulafono o le tao

O le taoina o le tao tao e faʻamautinoa ai le mautinoa i le faʻaaoga lelei o oloa mo ia. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo maua le tele o ipu, talu ai e mafai ona faʻatonutonuina a latou kulukose i le iniseti o inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai faʻasalaga ogaoga i meaʻai suga.

Ina ia saunia se meaʻai suamalie i le fale, e tatau ona e faʻaaoga mataupu faavae nei:

  1. Nai lo o le saito, faʻaaoga le keke po o le oatmeal; mo nisi o kuka, e talafeagai lelei le rai.
  2. E tatau ona suia le pata gaʻo maualuga i le itiiti o le gaʻo po o fualaau faisua. E masani lava, o keke keke e faʻaaoga ai le margarine, o se mea gaosi foi.
  3. O suauu i kulimi ua suia lelei e le meli; o suauu masani e faʻaaogaina mo le paluga.
  4. Mo le faʻatumu, e faʻatagaina le tele o fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻatagaina i le taumafa o le maʻisuka: apples, citrus fruits, cherries, kiwi. Ina ia lelei le keke ma ia le afaina ai le soifua maloloina, ia le aofia ai vine, vine ma faʻi.
  5. I fualaau kuka, e sili ona lelei le faʻaaoga o kulimi kulimi, yogurt ma le siʻiisi e maua ai sina gaʻo maualalo.
  6. Pe a saunia ni keke, ia fautuaina e faʻaaoga e pei o sina falaoamata e mafai ona fai; o keke falaoa e tatau ona suia i se moli suamalie, suauu sima i foliga o le siloni po o le malulu.

Fualaau sipuni fua

Mo ia o le a e manaʻomia:

  • 1 ipu fua o le suka i le oneone,
  • 5 fuamoa moa
  • 1 le pepa o gelatin (15 grams),
  • fualaau aina: strawberries, kiwi, oranges (fuafua i mea e fiafia i ai),
  • 1 le susu susu susu poo yogurt,
  • 2 sipuni tele o le meli
  • 1 cup oatmeal.

O le keke e saunia e tusa ai ma le fua masani mo tagata uma: faʻaigisa le paʻepaʻe i totonu o se isi ipu seia oʻo i se foamuli mausali. Faʻafefiloi yolks fua i le fructose, sasa, ona faʻaopopo ma le faʻaeteete puipuiga i lenei vaega.

Sift oatmeal i totonu o se sieve, sasaa i totonu o le kulimi fuamoa, faʻafefiloi malie.

Tuu le paluga maeʻa i totonu o se ufi e ufiufi i le fasi pepa ma tao i totonu o se ogaumu i le vevela o le 180 tikeri.

Aveese mai le ogaumu ma tuu le foliga seia maeʻa maeʻa, ona tipi umi lea i ni vaega se lua.

Teu: faʻasalalau mea o loʻo i totonu o se ato o vave gelatin i totonu o se ipu vai inu. Faʻaopopo le meli ma faʻamalolo gelatin i le susu. 'Otiʻoti fualaau i ni fasi pepa.

Matou te aoina le keke: tuu le tasi vaefa o le kulimi i luga o le keke pito i lalo, ona fai lea i le tasi vaega o fualaau aina suamalie, ma toe faia foi le kulimi. Ufiufi ma se keke lona lua, suauʻu pei o le muamua. Faʻasusu i luga o le manogi moli manogi mai luga.

Custard puff

O vaega nei e faʻaaoga mo le kukaina:

  • 400 g kalama falaoamata
  • 6 fuamoa
  • 300 gm o le margarine fualaau aina po o le pata,
  • vai inu le atoatoa
  • 750 kalama o susu susu
  • 100 kalama o pata,
  • ½ sapalai o le vanillin,
  • ¾ cup fructose poʻo se isi suka e suia.

Mo paluga falala: paluga falaoa (300 grams) i le vai (e mafai ona suia i le susu), taʻavale ma gaʻo ma le margarine vaivai. Lili i luga e fa taimi ma auina atu i se nofoaga malulu mo le sefululima minute.

Toe fai lenei gaoioiga faʻatolu, ona faʻafefiloi lelei lea ina ia paʻu le paluga i tua o lima. Lili ese le 8 keke o le aofaiga atoa ma tao i totonu o le ogaumu i le vevela o le 170-180 tikeri.

Laʻau mo se laulau: sasa i totonu o le tele o susu, fructose, eggs and the remaining 150 grams of flour. Kuki i totonu o se vai vai taele seia maeʻa le paluga, faʻavevesi pea. Aveese mai le vevela, faaopoopo le vanillin.

Faʻafei keke i se kulimi faʻamafanafana, teuteu faʻatasi ai ma ni meaʻai nutimomoia i luga.

O keke e aunoa ma le tao tao e vave ona kuka, e leai ni keke e tatau ona taoina. Le leai o le falaoamata e faʻaititia ai le gaosiga o le carbohydrate i totonu o le mea na maeʻa.

Fuga i fua

E vave ona kuka le keke, e leai ni keke e tao ai.

E aofia ai:

  • 500 kalama o le siʻisiʻi gaʻo susu,
  • 100 kalama o le yogurt
  • 1 ipu sua suka
  • 2 taga o gelatin 15 grams taʻitasi,
  • fualaau suamalie.

A faʻaaoga vave gelatin, faʻasalalau mea o loʻo i totonu o se ipu vai inu. Afai e maua le gelatin masani, e sasaa ma faʻaosooso mo se itula.

  1. Tasi le kalu falaoʻai i totonu o se sieve ma faʻafefiloi ma le suka ma sui o yogurt, faaopoopo le vanillin.
  2. O le fua e veleina ma tipi i totonu o ni tamai cubes, i le faaiuga e tatau ona sili atu nai lo se ipu malamalama.
  3. O fualaau aina o loʻo tuʻuina i se mea manifinifi i se foliga tioata.
  4. O le gelatin ua faʻafefiloi ma fefiloi ma ufiufi ma ufitia i fualaau aina.
  5. Tuu i se nofoaga malulu mo le 1.5 - 2 itula.

Keke "Potato"

O le fua masani mo lenei togafiti e faʻaaoga ai se kuki poo ni suka kuki ma susu susu. Mo le maʻisuka, e tatau ona suia le keke i kuki fructose, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa, ma o le a avea le meli o le vai ma vaega o le susu susu.

  • 300 grams o kuki mo le maʻisuka:
  • 100 kalama o pata pata laiti,
  • 4 sipuni tele o le meli
  • 30 kalama o pala,
  • koko - 5 sipuni,
  • popo niu - 2 sipuni,
  • vanillin.

Kuki kuki e ala i le fesuiaʻiina e ala i se suʻi meaʻai. Faʻafefiloi fasi kuki ma ni fatu, meli, faʻamamaina pata ma tolu laulau punumu o koko paʻu. Faʻailoga ni polo laiti, taʻavale i koko poʻo niu, teu i totonu o le pusaaisa.

O se isi fua vitio mo se meaʻai e aunoa ma le suka ma le falaoamata o le saito:

I le faaiuga, e taua le manatuaina e tusa lava pe talafeagai ma fualaʻau, e le fautuaina ia keke mo le faʻaaoga i le faasologa o aso o le maʻisuka. O se keke manaia po o se meaʻai e sili atu ona fetaui mo se laulau fiafia po o isi mea e tupu.

O meaai mo le maʻisuka

O maʻi suka e tatau ona lafoai le fiafia o le 'aina o keke masani ma meaʻai, pei o loʻo faʻamalamalamaina i latou i le maualuga o faʻamaumauga. O le mea e lelei ai, e le o lona uiga o le teenaina o se mea lelei.

O se keke suamalie mo le maʻisuka e faigofie ona kuka i le fale. Ioe, o loʻo i ai keke ma meaʻai mo le maʻisuka! O le faafitauli autu o keke i le maʻisuka o le maualuga maualuga o le suka (GI - 70) ma le falaoamata paepae (GI - 85). O nei vaega e matua faateleina ai le glycemia o le tao, o isi mea e tatau ona sui i le keke mo le maʻisuka.

Mo nisi faʻamatalaga i le faiga o le keke mo le maʻisuka, faitau i lalo i au tusiga e uiga i lenei autu.

Meaʻai mo le maʻisuka: fualaʻau ma foliga o le faʻaaogaina

Sweets o loʻo i le nofoaga muamua i le lisi o oloa faʻasaina i le maʻisuka. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, lea e vave ona uuina e le tino ma taʻitaʻi atu ai i le malosi o le toto suka. O keke mo le maʻisuka e faʻasaina foi.

Ae e mafai ona e suʻeina se isi mea saogalemu i le pele mo le tele o mea lelei. E mafai ona aofia ai se keke i totonu o le taumafataga pe a suia mea leaga i mea faatagaina e le afaina ai le soifua maloloina. O ia oloa gaosiga e faigofie ona saunia ma e leai se mea e sili atu ona maualalo i le suamalie.

O keke mo le maʻisuka, pei o isi suamalie, e mafai ona faʻatau i matagaluega faapitoa o faleoloa. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa le mea o loʻo i ai i le meaʻai e faʻamautinoa ai e leai ni mea e faasaina. O le i ai i le tuufaatasiga o le keke e oʻo lava i se tasi o oloa leaga o le a le talafeagai ai le faʻaaogaina o le meaai.

O le maʻi suka o se keke e leai se sua e pei o se ea o le ea o foliga mai. O le lisi o mea e le tatau ona aofia ai ni vailaʻau poʻo ni meaʻai. O le keke e tatau ona aofia ai le tele o gaʻo, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia mautinoa o le keke na faatauina mai e saogalemu ma e aofia ai na o mea e faatagaina, e mafai ona e faʻatau se meaʻai e faʻatonu. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻamaonia le lisi o mea e te manaʻomia. O le a amanaia e le Faʻatonu mea uma o manaʻoga o le maʻisuka ma saunia se togafitiga saogalemu. O fualaau mo keke o le maʻisuka e faigofie tele, o lea e mafai ai ona e faia le suamalie i le fale, ma ou lava lima.

E pei ona faʻaaogaina e suauu keke:

  1. suka suka (sorbitol, xylitol, fructose),
  2. kusi falaoa
  3. susu yogurt gaʻo.

O le faia o keke e faia i le fale e aofia ai fautuaga:

    e tatau ona faia le paluga mai le falaoa suamalie, o le faatumuina e mafai ona faia mai fualaʻau faatagaina ma fualaau faisua, yogurt ma lefir o mea maualalo maualalo o le a avea ma se faaopoopoga lelei i le tao, e le o faaaogaina fuamoa mo le faia o topu, faaopoopoina i falaoamata e le fautuaina, ua suia le suka i suamalie masani.

O le keke o le maʻi suka fautuaina e 'ai i ni vaega laiti. A maeʻa ona 'ai, e fua le fua o le suka toto.

Fua o le keke keke

Ina ia saunia se keke o le maʻisuka, e tatau ona e ave:

    250 g o le sisi (o le gaʻo gaʻo e le sili atu nai lo le 3%), 50 g falaoamata, 100 g o le kulimi suamalie, lua fuamoa, 7 tbsp. l fuafasi, 2 g vanilla, 2 suauu paʻu.

O uʻamea e fefiloi ma le 4 go fructose ma taia. Lisi kulimi, taofi paʻu mo le paluga, 1 g o le vanillin ua faaopoopo i le paluga ma faʻafefiloi maeʻaeʻa. O le paluga e tatau ona liu suavai. I le taimi nei, o le pepa paʻu pepa e ufiufi i se tao tao ma kuka i le suauʻu manogi.

E sasaa le paluga i le pepa saunia ma tao mo le 20 minute i le vevela o le 240 tikeri Celsius. Ina ia saunia le kulimi, faʻafefiloi le kirimigi, 1 go vanilla ma le 3 g o le fructose. Faʻaipoʻa mea e fai i totonu o se mea e faʻaleleia. A maeʻa le keke, o loʻo faʻamamaina lelei lona faʻapipiʻi i le kulimi ua saunia.

E tatau ona susu le keke, o lea e tuʻuina atu ai i le pusaaisa mo le 2 itula. E teuteu le laisa i fasi fasi fua ma fualaau fou, faatagaina i le maʻisuka.

Faʻatoʻaina o le Alalaʻau-Strawberry

O le keke o le suka ma le faʻaopoopoga o strawberries ma faʻi e mafai ona faʻalautele le lisi. Ina ia saunia, e tatau ona e ave:

  1. 6 tbsp. l falaoamata
  2. tasi moa moa
  3. 150 ml o susu susu
  4. 75 g fructose
  5. tasi faʻi
  6. 150 g o strawberries,
  7. 500 moli lemu o le kulimi suamalie,
  8. sefe o le lemoni e tasi
  9. 50 g o le pata.
  10. 2 g o le vanillin.

E faʻamafanafanaina le suauu i le vevela vevela ma fefiloi ma le fuamoa ma le lemon zest. O mea e fai o loʻo i ai i totonu o se mea e faʻafefeteina ai, o le susu o le vanilla ua faʻaopopoina ma ua toe faʻafesoʻotaʻi le toto mo ni nai sekone. Faʻaopopo le falaoamata i le paluga ma faʻafefiloi lelei.

Mo le taoina, o le a e manaʻomia ni faʻailoga se lua e tusa ma le 18 cm le lautele pe tusa o le 18 cm. I totonu o le fomu e oʻo lava ina salalau le paluga. Aʻau i le vevela o le 180 tikeri Celsius mo le 17-20 minute.

A maeʻa le kuliki, e vaeluaina. Maua ni keke se 4. I le taimi nei, ua saunia se kulimi. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le kulimi kulimi ma le fructose. O le keke e maua ai ua kukaina i le keke muamua ma faʻalafola i luga o le falalaʻau faʻi.

I le pito i luga na palu ma le kulimi ma ufiufi i se keke lua. Ua simaina i le kulimi ma salalau strawberries, tipi i le afa. O le isi keke e lilo i le kulimi ma faʻi. O le keke maualuga e sima i le kulimi ma teuteu i fua o totoe. O le keke maeʻa na lafoina i le pusaaisa mo le 2 itula e faʻamalosi ai.

E faʻapefea ona fai se sukalati mo le maʻisuka

O kuka kulimi mo le maʻisuka e le tuʻuesea ai lole sukalati. O le mea autu o le faʻaaogaina o oloa gaosia ma tausisi i tulafono o sauniuniga. Mo se keke keke sukalati o le a e manaʻomia mea nei:

    falaoamata - 100 g, koko powder - 3 tsp, sugar substitute - 1 tbsp. l., fuamoa - 1 pc., vai ua kuka - 3/4 ipu, paʻu tao - 1 tsp, soda - 0.5 tsp., vanilla - 1 tsp., masima - 0.5 h. L. l., Faamalolo le kofe - 50 ml.

Sa faʻafefiloi le falaoamata ma koko, soda, masima ma le paʻu paʻu. I totonu o se isi atigipusa, o le fuamoa, vai inu mama, suauu, kofe, vanilla ma le suka e faʻafefiloi. E faʻafefiloi meaʻai seia oʻo ina maua se paluga tutusa. O le ogaumu e vevela i le 175 tikeri Celsius.

Faʻafesoʻotaʻi uma mea faʻafefiloi ua saunia, ma o le paluga o le paluga e salalau solo i luga o se ipu tunu. E ufiufi le paluga i se laupepa ma faʻafei mo le 30 minute. Ina ia avea le keke ma sogasogo ma sili atu le ea, latou te fatuina le aafiaga o le taele vai. Ina ia faia lenei mea, tuu le fomu i totonu o se isi atigipusa i le lautele o le fanua, tumu i vai.

O keke o le a avea ma se tau e mafai ona taugofie mo le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, pe afai ua saunia e tusa ai ma tulafono uma mai oloa gaosia. E mafai ona faatauina desserts i ofisa faapitoa poʻo kuka i le fale. O keke kuki e eseese ma aofia ai meaai saogalemu.

    (tapunia uma), ituaiga Italia (pito i lalo, puipui, tapuni o le paluga ua saunia eseese, o lea ua tumu ai i latou i fualaau aina po o le kulimi), ua uma ona fausiaina ("faapipiiina" mai ituaiga eseese o paluga, , teuteu ma mamanu, ma isi mea), French (e faavae i luga o keke poo palu pasi faatasi ai ma mea manogi - kofe, sukalati, ma isi mea), Viennese (paluga fefete ma palu le kulimi), galu, ma isi. .d.

E mafai e tagata maʻisuka ona 'ai i keke?

O meaʻai gaosiga ("fale gaosi oloa") o meaʻai gaosiga o faʻatoʻaga maualuga-calori e aofia ai le tele o "meaʻai" vave (e faigofie lava ona gauai, vave liua i le malosi, mafua ai le osooso malosi i le kulukose i totonu o le toto).

Mo le sauniuniga o na meaʻai, falaoamata, suka, kulimi mamafa (susu, kulimi suamalie, yogurt), faapea foi ma mea e "afaina ai" meaʻai - meaʻai, faʻasao, ma isi. I lenei itu, e le fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina o keke falaoa mo tagata e sili atu le mamafa o le tino, faʻapea foʻi ma gasegase e maua i le maʻisuka.

E ui lava i lea, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le tatau ona latou faʻasaʻoina le fiafiaga mai lea taimi i lea taimi (i ni pusa tuusao) e fiafia ai i latou e sili ona latou fiafia i ai - e mafai ona saunia se keke keke i le fale, faʻaaoga le analog (synthetic) ana o le suka, ma suia le falaoamata saito ma le suka ma le sana , buckwheat (faʻafefeteina).

O le faia o se mea suamalie suamalie "saogalemu" mo le maʻisuka, ua fautuaina e aloese mai le kulimi mamafa, susu, yoghurts, kulimi kirimoli (pe afai e tatau ai, faʻaaoga fua-gaʻo).

Taua: o le keke sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le moli mama i luga o le fuafasi mai le lafu povi poʻo le yogurt ma le kulimi mai fua suamalie ma fuamoa (vine).

Mafaufau i le filifiliga o se meaai suamalie ma lelei le maloloina o le "maʻisuka" faia i le fale:

    250 g keke falaoa (gaʻo maualalo), 2 fuamoa, 2 tbsp. soʻo se falaoamata popo, 7 tbsp. fusi (4 mo le paluga, 3 mo kulimi), 100 g lemu o le kulimi suamalie, 1 le paʻu o le tao tao, vanillin (ia tofo).

Ina ia saunia le paluga, sasa le fuamoa i le fructose ma se fusi, faaopoopo le ufiufi o le paʻu, kusi, falaoamata ia i latou. O le taunuuga o le masini e tatau ona palu faʻatasi. Ma le isi, o le tao tao e tuʻuina i le pepa paʻu pepa, e sasaa ai le paʻu i totonu, auina atu mo le 20 minute i le ogaumu, faʻafefe i le 250 tikeri.

Faʻamuʻu le kulimi kirimigi i se mea faʻapipiʻi ma le fructose ma le vanilla, ma o le paʻu manaia e paʻu i le kulimi ua maeʻa. O keke e mafai ona teuteuina i fua - vine, strawberries, cherries. Ia faaeteete! E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata. O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis.

O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e oti, tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai se faʻafitauli.

Ina ia faʻalauteleina le taumafa o le maʻisuka, o mea faʻafiafia mea faʻafiafia e faia e aunoa ma le suka ma gaʻo manu. E mafai ona e faʻatau i latou i ofisa faapitoa o faleoloa poʻo le kukaina oe oe i le fale.

Faʻafiafiaga Mo le sauniuniga o keke, kuki mo oloa o le maʻisuka, fructose, xylitol poo sorbitol e faʻaaogaina, fualaʻau gaʻo e leai ni gaʻo, fuatini popo, pectini, fualaau aina ma vine, o nisi o ituaiga o fusi ua faaopoopo i fua

O le tele o taimi o keke keke pe o se galatin oloa, talu ai o le falaoamata o le saito ua solia i le tele o mea i maʻi. O oloa faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamalosiina i vaega o meaʻai o currants, faʻavao o le ulu, anise, menthol, male malt.

O nei mea e sili atu ma sili atu fua mo taumafa taumafa e ofoina i luga o fale teu oloa. Ae ao lei faatauina ma faʻaaoga laʻau suamalie, e tatau ona e faamasani ia oe lava i la latou fatuga. O le mea moni, e faaopoopo i le suka, e mafai ona aofia ai ni gaʻo, faʻamaʻi leaga poʻo ni meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le taumafaina o mea faasaina, e fautuaina oe e kuka i latou ile fale. Meaʻai o le Kalama i Fale Nofo Mafaufau i nai faʻataʻitaʻiga.

Kuki e aunoa ma le suka

Ina ia saunia se mea taumafa e aunoa ma le taoina, o le ae manaomia na oloa:

  1. keke kuki - 150 g,
  2. Sisi Mascarpone - 200 g
  3. vine fou - 500 g,
  4. fuamoa - 4 pcs.,
  5. nonfat butter - 50 g,
  6. suamalie - 150 g,
  7. gelatin - 6 g
  8. vanilla, cinnamon e tofo ai.

O se tamai taga o le gelatin e faʻafefete i le vai malulu ma tuʻu ai e fula. O le afa o le fuālaʻau e fufuluina ma faʻapipiʻiina i se mea faʻaleleia. E mafai foi ona e faaaogaina currants, apples or kiwi. O kuki ua matua nutimomoia ma fefiloi ma le pata uamea. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina atu i totonu o se meli ma auina atu i le pusaaisa.

Ona vavaeese lea o palatini mai le yolks. O tagata mama e sasaina i le kulimi seia oʻo ina faia se puafusi mafiafia. E ese lava, e tatau ona e taina le yolks, faaopoopo le suamalie, mascarpone cheese, vanilla. E sasaa malie mai Gelatin. A maeʻa lena mea, e vaevaeina le afa i le afa. O se tasi o vaega o loʻo faʻafefiloi ma le strawberry puree.

O le paluga o le suamalie o loʻo sasaaina i luga o se keke i luga o kuki, faʻasalalauina le kulimi siliva kulimi i luga ma le maualuga. O keke mo le maʻisuka ua teuteuina i fualaau fou poʻo isi fua. Vaʻaia, sasaa le faʻatumu, manaia ma le suavai le kuka.

O le meaai o loʻo totoe i le pusaaisa seia maeʻa. E ui i le mea moni o le suka e le faʻaaogaina i le fua, o le oloa e maualuga-kalori. O le mea lea, e le tatau ona faʻaleagaina. E sili ona lelei le 'ai o keke poʻo isi meaʻai suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka, mo i latou e matua pulea lelei le numera o areto falaoa.

Faʻasolosolo i le glycemia, maualuga maualuga o le kulukose mai laʻau suamalie, e tatau ona e aloese. Aisi meaʻai Meaʻai mo se keke malamalama e aunoa ma le suka mo le maʻisuka: fuamoa - 4 pcs., Falaoamata Flax - 2 ipu, vanilla, cinnamon e tofo ai, suamalie e tofo ai, palasi poo almonds. E vavaeʻese le kulimi yolks mai pulu.

Paʻu mama ma se mea suamalie, faaopoopo le vanilla. Faʻamau i totonu o se ipu eseese, faʻafeiloaʻi le falaoamata, ona faʻaopopo ai lea o le polotini, fatu fatu. O le paluga e tatau ona pei o se pancake. O le fomu o loʻo ufiufi i le tao tao, faʻafefete i le falaoamata laitiiti.

E sasaa le masini i totonu o le pepa sauni ma tuu i totonu o se oveni muamua i le 200 ° mo le 20 minute. O se fua faigofie lea mo le kukaina. Nai lo o nati, e mafai ona e faaaogaina fualaau aina: apples, currants, strawberries or raspberries. A uma ona faʻatau se keke, e tatau ona mataʻituina le maualuga ole glycemia, e le mafai ona e faʻaleagaina le togafitiga.

E sili ona lelei ao le i faʻamalositino. Pear cake Meaʻai mo keke o le fructose cake mo le maʻisuka: fuamoa - 4 pcs., Fructose ia tofo, falaoamata ula - 1/3 ipu, pears - 5-6 pcs., Cheese cheese - 500 g, lemon zest - 1 sipuni. O fua e fufuluina ma tuʻuina, tuu i totonu o se pesini.

Ua uma ona palu leisi i le pito i luga, e 2 fuamoa ua faaopoopoina. Tuʻu faʻafefiloi lelei le falaoamata, meaʻai, suamalie. Ona sasaina lea o le 2 fuamoa mama seia oo i le pua, fefiloi ma le falaoamata ma le sisi. E salalau solo uma i le pepa ma tao ai seia faʻasaina. E fesuisuiaʻi se mea suamalie lelei mo le aiga atoa.

O keke mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase oe na matua pulea le aofai o le XE, na mafai ona maua taui mo le faʻamaʻi. E mafai e le Dessert ona suia se meaʻai, e mafai ona 'ai muamua aʻo leʻi faia faamalositino ma maualalo le suka o le toto.

Mea e le tatau ona 'ai mo le maʻisuka

Selu ma suamalie E le tatau ona 'ai meaʻai e maua i le maʻisuka. O falaoa ma falaoa: pastry, sweets ma sugar, jam, uaina, soda. O vailaʻau faʻamalosi e masani ona faʻavavevave ma faigofie ona gauai i totonu o le vaega o meaʻai ma, i sina taimi puupuu, ulu atu i le toto.

O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hyperglycemia i se tagata e maua i le maʻisuka, ae o le taimi nei o loʻo manuia ai le soifua maloloina. O aʻafiaga faʻapitoa o le faʻamaʻi e te toe mafaufau ai i lau meaʻai ma tuʻuina atu ia oloa.

Ae, e le mafai e tagata uma ona faigofie ona faia e aunoa ma le suka ma tao. E faigofie lava le fofo - ia faʻatau oloa na faʻataʻatia lelei mo le maʻisuka poʻo le aʻoaʻo pe faʻapefea ona e kukaina oe lava ia. O keke keke i le fale e sili ona lelei i le silafia lelei e le tagata faʻapitoa mea o loʻo aofia ai.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e matua le manaomia lava le 'ai ma le fiafia i meaai faasaina. Ma a aunoa ma lena, o le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona oso i luga pe a uma ona faia le meaʻai o mea uma o le a muta le faanoanoa. A maeʻa ia faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a umi se taimi e toe faʻafoʻi ai le soifua maloloina.

E faʻapefea ona faia ni maʻi suka

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe mananao e kuka ni mea suamalie manogi mo i latou lava e manaʻomia ona tausisia nisi tulafono:

    E tatau ona faia le tao mai le falaoamata o le rai, lelei pe a fai e laʻititi ma laʻititi. Mo le suʻega, taumafai e aua nei fago fua. E mafai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu naʻo le faʻaopopo i le faʻatumu, i totonu o se pepa faʻaleleia. Faaaoga suauu masani nai lo le suka. Aua le faʻaaoga mea suamalie. O meaola faalenatura, kuka, o le a faatumauina ai a latou uluai fatuga. O le tele o suʻega fautuaina le faʻaaogaina o le fructose - mo le maʻisuka ituaiga 2 o lenei mea e le manaʻomia. Sili atu le lelei e filifili stevia. Sui le pata i le margarine, lea e aofia ai le gaʻo tele pe a mafai. Filifili fualaau faisua ma fualaau aina mai le lisi o maʻisuka na faatagaina mo le faʻatumu. I le faʻaaogaina o fualaau fou, ia faʻapitoa le fuafuaina o le kalori o vaega. E le tatau ona lapoa le tao tao - faia ni pies poʻo ni keke ina ia fetaui ma le tasi falaoa. O le filifiliga sili mo se tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 o pies e faia mai le falaoamata o le rye, faʻafefiloi i le paluga o aniani lanu meamata ma fuamoa ua vela, cheese tofu, mashrooms fried.

E faʻafefea ona fai paluga mo muffins ma pies

Palu falaoa O se paluga manaia, o le muamua ma le muamua, o se paluga lelei na faia mai falaoamata lelei. E mafai ona ese meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e tasi, faʻavae i luga, taoina keke ma faʻataʻitaʻiga, meli ma le pa. Ina ia kukaina, o le ae manaʻomia nei oloa:

  1. 1 kilokalama o falaoamata o le rai
  2. 30 g le fefete
  3. 400 ml o vai
  4. sina masima
  5. 2 tbsp suauʻu sulu.

Vaevae le falaoamata i ni vaega se lua. Seti ese le tasi, ma tuʻu faʻatasi mea faʻapena i totonu o se paluga faʻafefiloi talafeagai ma faʻafefiloi seʻia oʻo ina lamolemole. Ona, faaopoopo lea o le falaoamata ma kuka le paluga. Tuu ipu i se nofoaga mafanafana. Aʻo tulaʻi le paluga, e mafai ona e sauni sauniuni.

'Aʻau i le mea e tupu ai pies pe taʻavale i totonu o le ogaumu. Cookbooks ma 'upega tafaʻilagi e le gata o fua, ae o ata matagofie foi. O nisi taimi e manaʻo se tasi e faʻataʻitaʻi se mea faʻaʻoleʻole, ae sili ona leaga. E mafai ona e taoina se ipu koko suamalie ma lelei, talafeagai mo le fafagaina o le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia saunia le keke, ia saunia oloa:

    55 g leʻo mafiafia le margarine, 1 fuamoa, 4 tbsp. rye falaoamata, o le tasi lemoni, vine e tofo ai, suka e suitulaga i le aofaiga sao.

Ave se paluga ma faʻaaoga e faʻafefiloi ai le margarine ma se fuamoa. Faʻaopopo le suka, suia le lemon zest, vine, se vaega o le falaoamata ma faʻafefiloi seia oʻo ina lamolemole. Ona faaopoopo lea o le falaoamata ma toso le masini seia maeʻa le lumps. Faʻaliliu le masini i se 'ie o ufiufi i le tao tao. Pipi i totonu o le oven mo le itiiti ifo ma le tolusefulu minute i le vevela o le 200 tikeri.

O fualaau o na mea suamalie saogalemu o loo i ai i se ituaiga tele, e tatau ona e filifili mai mea e fetaui lelei ma lau musika. O le a le tali atu le tino i mea uma i le auala lava lea e tasi - o loʻo taʻua o le "boundaryline" e mafai e nisi tagata gasegase ona faʻaumatia i ni nai aofaiga e aunoa ma se aʻafiaga o le a "oso" le suka i totonu o le toto.

Yogurt keke

O le tele o suʻega ma ata e matagofie tele e tusa lava pe a tilotilo atu ia i latou, o le manogi e foliga mai e lagona. O nisi taimi, e faia e tagata tomai faapitoa i mea taumafa le saunia o se ipu, o le ata na foliga mai e manaia. O le tele o taimi, o keke eseese nei ua teuteuina i fua.

O le taoina o le maʻisuka, e ui lava e tatau ona saunia e tusa ai ma tulafono, e aofia ai ma mea matagofie mea e gaosi ai meaʻai. O nisi oi latou e le manaomia se togafitiga vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se keke keke koko e talafeagai mo le taumafa o le maʻisuka ma foliga matagofie.

Mo keke keke, saunia ia oloa:

    500 g o le kulimi suamalie, 0.5 l le inu o le yogurt, non-fat, 200 g o le sisi sisi, o se vailaau e le atoatoa, suia le vanilla, 3 tbsp. gelatin, fua.

Ia manaia lelei le kulimi kulimi ma tuʻu ese mo sina taimi. Faʻafefiloi le pipi ma le suka e suitulaga, sasa, faaopoopo le kulimi, yogurt, toe pipiʻi. O le taimi nei e mo le gelatin - e tatau ona muamua sola. Ulufale le gelatin ua maeʻa i totonu o le keke keke, faʻaliliu mea uma ma sasaa i totonu o le pa. Ma, pusaaisa mo le tusa ma le 3 itula.

Faʻamamaina le keke maeʻa ma ni fua talafeagai, tipi i fasi pepa. O le tele o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina ona o le tele o suka o loʻo i ai. Ae, o nisi e mafai lava ona faʻaumatia sina mea e aunoa ma se afaina tele i le soifua maloloina: kiwi, fualaʻau, apu e le faguina.

Ua lava le vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻi mai meaʻai mai le maʻi. O se fuainumera tele oi latou e aofia ai falaoamata ma meaai suamalie. O le falaoa, o le ava malosi, o mea inu gaʻo, o le tele o suka o loʻo i le pa, o meaʻai e tele ma mea faʻafiafia. Ae aiseā ua sili ai ona matautia?

O le mea moni o le tino o le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, ua vaivai. O gaʻo kulimi o loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻavavevave ma vave le ulu atu i totonu o le toto, lea e maualuga le maualuga o le suka. O le Hyperglycemia e amata ona atiina ae, lea e ono afaina ai le ola maloloina o le maʻisuka.

Avanoa e tuʻuina atu fesoasoani faʻapitoa, i lenei tulaga o le tino, mafua ai le gasegase hyperglycemic. O le mafuaʻaga lea mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, falaoamata ma mea suamalie e le fautuaina i ni aofaiga tetele pe tusa foi ma mea latou te mananao i ai.

O nisi o maʻisuka latou te maua le faʻasalaga moni pe a mafaufau i fua o meaʻai ma falaoamata, lea e sili ona matautia mo le mafaufau o le tagata maʻi. I luga o la latou faavae, o le a itiiti ifo le atuatuvale e mafai ona atiaʻe.

O le mea lea, o le i ai o mea faʻapitoa mo le maʻisuka o se mea sili lea e sili ona lelei i le suamalie moni. I la latou tuufaatasiga, o le sugar sugar content e masani lava ona le aofia ai. Ua suia i le fusi. Ae paga lea e le lava lenei mea. O meaola manu e lamatia tele, o le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea faʻafiafia e pei o se keke mo le maʻisuka ua faʻaititia i le maualuga e mafai.

Ae e le lava foi lenei mea. O taimi uma lava, faʻatau po o le taoina o keke o lenei ituaiga i latou lava, e manaʻomia le fuaina o gaʻo, proteins ma gaʻo gaʻo e aofia ai lenei oloa. Pe a faʻatau faʻatau meaʻai i keke, e tatau ona e taulai atu i le tuufaatasiga o oloa na faʻaaogaina mo sauniuniga.

O le faavae mo le faia o keke mo le maʻisuka o le palasi poo nisi ituaiga o suka e suia. E le afaina tele. O le mea autu o le fua e le o aofia ai le suka i lenei tulaga. E tele taimi e faʻaaoga e le kamupanī le yogurt lemu poʻo le kusi falaoamata mo le taoina o lenei ituaiga. O le keke mo le maʻisuka o se moli po o se tilotilo, teuteu i fualaau aina po o vine i luga.

O le maʻisuka, e le o faasaina le ulaula, fautuaina le taumafai e fai ni mea gaosiga e mafai ona e faʻaaogaina ina ia mafai ai ona e pulea lelei oloa o loʻo faʻaaoga mo lenei mea.

O le fua mo se keke manaia o meaai e le o se faafitauli i aso nei. E faigofie ona e mauaina i luga ole Initaneti pe fai ni uo. Latou te fiafia e le gata i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le fua mo se keke faapena o le a aoga i tagata o loo taumafai e aveesea le mamafa pe mulimuli i ai.

Fua o le suka mo le maʻisuka o soo se ituaiga

  1. Fatisi e leai se gaʻo - 0.5 lita,
  2. Sugar sui - 3 sipuni,
  3. Gelatin - 2 punetini,
  4. O nisi fualaau, vanilla poʻo vine o loʻo faʻaaogaina e teuteu ai le keke.

    Afi le kulimi i se ipu loloto. Soak gelatin ma faʻauʻu mo le luasefulu minute. Ona faʻafefiloi uma ai lea o meaʻai ma faʻapipiʻi le kulimi sasao ia i latou. Liligi le paluga i totonu o se masini ma le pusaaisa mo le tolu itula. A maeʻa le taimi lea, o le tele o fua o fua e leai se leaga mo le maʻisuka e mafai ona tuʻu i luga ole keke keke.

O le fua mo le keke yogurt e mafai foi ona faʻaumatia e le maʻisuka, ae le o le tele latou te mananao i ai. O le mea moni e faapea o sea fua e aofia ai falaoamata ma fuamoa. Ae o le tele o oloa e maualalo-kalori, o le mea lea e mafai ai e tagata o loʻo pipii i mea faʻapitoa.

    300 g o kaloti, 150 g o le suauu, 50 g falaoamata, 50 g o fasi meaʻai, 200 g nati (e fautuaina e ave ni ituaiga se lua o nati - e pei o ni hazelnuts ma walnuts), 4 fuamoa, o se pine o le kannamon ma cloves, 1 teaspoon o le sua (cherry or isi togi), 1 sipuniti o soda, sina masima.

Auala fai kuka

Fufulu ma solo le kāloti i luga o se falaoa lelei, faʻafefiloi le falaoamata ma le susu masini poo le taoina o le paʻu, masima, nati eleele ma meaʻai nutimomoia. Faʻafefiloi yolks egg with 2-3 tablespoons of sweetener, berry juice, cinnamon ma cloves, patipati seʻia oʻo i le pua, faʻapipiʻi lelei le falaoamata o le saito ma ni fatu i le faʻafefiloi, ona kuka kulupu ma faʻafefiloi mea uma.

Faʻamau i le fuamoa fuamoa ma le suamalie o loʻo totoe ma faʻaopoopo i le paluga. Faʻamuʻu le ipu falaoa ma le arginine, tuʻu le paluga i le masini ma tao i totonu o le oven i luga o se fagu eletise mo le 45 minute i le vevela i le 175 tikeri.

O le maʻi suka o se maʻi faʻapitoa o le endocrin system, lea e oʻo mai i aso nei e le mafai ona faʻaleleia.

O le teenaina o lauulu e afua ai le tele o le maʻisuka o le atuatuvale.

E toʻatele e mafatia i lenei faʻalavelave, ae o le tele o fomaʻi ua talitonu e mafai ona foia lenei faafitauli i se meaʻai faigofie. O le faʻavaeina o meaʻai faafomaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o mea taumafa e maua mai i gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea e maua i sugar, preserved, sweets, sodas, vine ma keke.

Carbohydrates, o se vaega o nei oloa, vave ona ulu atu i totonu o le toto mai le gastrointestinal tract, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le hyperglycemia, ma, e tusa ai ma lea tulaga, o se tulaga matuia i le manuia.

E matua faigata lava mo e fiafia i laʻau suamalie, lea e aofia ai keke, suamalie ma mea inu suamalie i a latou lisi i aso taʻitasi. I lenei tulaga, o loʻo i ai se auala, e aofia ai le sui o paiies masani ma ni mea saogalemu.

E tatau ona maitauina e faapea:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, o le faamamafa i togafitiga o le faʻaaogaina o le inisalini, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le taumafataga,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai e aofia ai le suka e tatau ona faʻaaogaina atoatoa ma faʻaaogaina fualaau oona e faʻaaogaina e pulea ai le maualuga o le toto suka.

Toe i totonu o mea

O fea keke e faʻatagaina ma e faʻasaina mo le maʻisuka?

Aisea e tatau ai i le maʻisuka ona le aofia ai keke mai a latou meaai?

Talu ai ona o meaola o loʻo i ai i lenei oloa e faigofie lava ona gauai i totonu o le manava ma le fatu, vave ona ulu atu i le toto. O lenei mea o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o le hyperglycemia, lea e oʻo atu ai i se paʻu matuia i le soifua maloloina o le maʻisuka.

E le tatau ona e matua teena uma keke; e mafai ona e maua se isi mea i lenei oloa. I le asō, e oʻo lava i totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau se keke na fuafua faapitoa mo le maʻisuka.

Faʻavaeina keke mo le maʻisuka:

  • Nai lo le suka, fructose po o se isi mea suamalie e tatau ona i ai.
  • E tatau ona faʻaaoga le fala yogurt po o le siʻi kuka.
  • E tatau ona foliga le keke e pei o se sulu i mea manogi.

Glucometer o se fesoasoani sili mo le maʻisuka. O le mataupu faavae o le faagaoioiga, ituaiga, tau.

Aisea ua tofotofoina ai le hemoglobin glycated? O le a le fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi o le maʻisuka?

O le fea o gaʻo e tatau ona faʻaesea mai le taumafa o le maʻisuka, ma o fea e fautuaina? Faitau atili iinei.

Toe i totonu o mea

Yogurt keke

  • moli suamalie - 500 g,
  • sisi kulimi selu - 200 g,
  • inu vine (nonfat) - 0.5 l,
  • suka suia - 2/3 ipu,
  • gelatin - 3 tbsp. l.,
  • vine ma vanilla - fualaʻau, apu, kiwi.

Muamua e te manaʻomia le sasaina o le kulimi, faʻasalaga ese le pusi falaoa ma sui suka. O nei mea o loʻo faʻafefiloi, ma o le kuka muamua o le gelatin ma le inu o le yogurt ua faaopoopo i le mea e tupu ai. O le kuluga o le kulimi e sasaa i totonu o se mea mama ma faamafanafana mo le 3 itula. A maeʻa le faʻamaʻaina o le meaʻai teuteuina i fualaau aina ma faʻasusu i vanilla.

Toe i totonu o mea

Fualaau vanilla fua

  • yogurt (nonfat) - 250 g,
  • moa moa - 2 pcs.,
  • falaoamata - 7 tbsp. l.,
  • fructose
  • kulimi mumu (nonfat) - 100 g,
  • taofi paʻu
  • vanillin.

Paʻu 4 tbsp. l fugafuga ma 2 fuamoa moa, faaopoopo le ufiufi o le paʻu, cheese cheese, vanillin ma le falaoamata i le faʻafefiloi. Tuu le tao pepa i totonu o le pusa ma sasaa le paluga, ona tuu lea ile ogaumu. E fautuaina e tao se keke i le vevela o le itiiti ifo i le 250 tikeri mo le 20 minute. Mo kulimi, paʻu kirimulimi, fructose ma le vanillin. Faʻuʻu le kuki falaoa ma le kulimi ma teuteu i fualaau aina i luga (apu, kiwi).

Toe i totonu o mea

Keke keke keke

  • falaoamata o saito - 100 g,
  • koko koko - 3 tsp.,
  • soʻo se mea manogi - 1 tbsp. l.,
  • tao faʻamaʻi - 1 tsp.,
  • moa moa - 1 pc.,
  • vai vevela vai - ¾ ipu,
  • gaʻo susu - 0.5 tsp.,
  • moa fualaʻau - 1 tbsp. l.,
  • masima - 0.5 tsp.,
  • vanillin - 1 tsp.,
  • kofe malulu - 50 ml.

Muamua, e faʻafefiloi mea taumago: koko koko, falaoamata, suauu, masima, paʻu paʻu. I totonu o se isi atigipusa, o le fuamoa, kofe, suauu, vai, vanillin ma le suauu e fefiloi. O le mea e maua ai le faʻafefiloi ua tuʻufaʻatasia e fausia ai se masini tutusa.

I totonu o le ogaumu e vevela i le 175 tikeri, o le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina atu i le pepa ua saunia. O le fomu o loʻo tuʻu i totonu o le ogaumu ma ufiufi i le afifi i luga. E fautuaina e tuʻu le fomu i totonu o se atigipusa telē e tumu i le vai e fatu ai le aafiaga ole vai vai. Saunia o le keke mo le afa itula.

Toe i totonu o mea

Afai e atiae e se tagata soo se ituaiga o maʻisuka (muamua, lona lua ma le gaioiga), e tatau ona sui atoa le faiga o meaʻai ma lafoai nisi o meaai.

E tatau ona e pipii i se taumafataga maualalo maualalo, ma filifili meaai e tusa ai ma a latou glycemic index (GI). O lenei faailoilo e atagia ai le fua faatatau lea e ulu atu ai le kulukose i le toto pe a uma ona inu se vaiinu faapitoa po o se meaʻai.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le fesili o le faʻaaogaina o mea suamalie mama mai le lisi o meaʻai. Ae e le o lona uiga e le mafai ona e 'ai meaai. I le taimi nei e manaʻomia ona latou saunia ma o latou lima ma tusa ai ma se fua faapitoa. Afai e leai sou taimi mo lenei mea, ona mafai lea ona e faʻatonuina le Tortoffi e aunoa ma le suka e ala i le Initaneti poʻo totonu o le cafe mo tagata e teu vine.

O lenei tusiga o le a talanoaina pe faapefea ona fai se keke o le maʻisuka, laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo keke ma agar, keke keke ma le cheesecake. O loʻo tuʻuina mai foʻi se faʻamatalaga i le auala e filifili ai le mea saʻo GI mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

Glycemic Product Index for Cake

O meaai o le maʻisuka oi latou e le sili atu ma le 49 iunite o latou faasino igoa. O le meaai autu e aofia ai. Mea taumafa ma se GI mai le 50 i le 69 iunite e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga e na o se tuusaunoaga, lua i le faatolu i le vaiaso, se vaega e oo atu i le 150 kalama. I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi e le tatau ona i ai i totonu o se tulaga laititi. I le tulaga aoao, o oloa o le maʻisuka ma se faʻamaumauga faʻapitoa o le 70 iunite poʻo le maualuga e le tatau ona faʻaumatia. E mafai ona latou faʻaosoosoina le atinaʻeina o le hyperglycemia ma faʻaleagaina le galuega a nisi tino tino.

O le kuka, o lona uiga, vevela togafitiga, e mafai ona afaina ai le faasinomaga, ae na o le pau lea o fualaau aina (kāloti ma beets). E le gata i lea, e mafai e le GI ona faʻaleleia e le tele o iunite pe afai o fualaau aina ma fualaʻau e aumai i le tumau o pateta palu.

E tusa ai ma keke mo le maʻisuka, e tatau ona latou saunia mai meaai maualalo-calori, faatasi ai ma se faasino igoa e oʻo atu i le 50 iunite. Ina ia iloa po o fea mea aoga o le a le afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le laulau o faʻamatalaga matala o oloa.

O le mea lea, o le falaoamata o le saito e maualuga lona taua, o le maualuga o le vasega, o le maualuga o lona faasino igoa. O ituaiga o falaoamata nei e mafai ona avea ma se isi mea i le falaoamata o saito:

O le falaoamata Amaranth e tatau ona sili atu, i le maʻisuka e sili ona aoga, talu ai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I fafo, e tatau ona aofia ai i le taumafataga mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi.

O le falaoamata popo ei ai se faasino igoa o le 45 iunite. O le faʻaaogaina o le falaoamata popo i le taoina o le a tuʻuina atu ia te ia se tofo lelei ma se manogi. E mafai ona faʻatau sau falaoamata i soʻo se supermarket tetele.

Napoleon mo le maʻisuka ma le keke keke e aunoa ma le suka e sili atu le lelei e le kuka, aua o a latou keke i soo se tulaga, o le tele o le falaoamata o le saito e faʻaaogaina.

O se keke mo le maʻisuka e tatau ona saunia e aunoa ma le suka, aua o lona GI e 70 iunite. O le suamalie ua filifilia e avea o se mea suamalie - sorbitol, xylitol, fructose ma stevia. O le suauu mulimuli e sili ona aoga, e pei ona faia mai le mutia vao, lea e tele taimi e suamalie nai lo le suka lava ia.

E mafai foi ona e faia se keke e aunoa ma le tao tao poo le cheesecake. Mo se cheesecake, e manaʻomia se kuki, e faʻatauina i totonu o se faleoloa, e taua le kuki i kosi. I le taimi nei, o le maua mai e le faigata.

O le keke keke a Yogurt e mafai ona kuka ma agar agala poʻo gelatin. O nei meaola e lua e saogalemu mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu i le afa gelatin ma agarisi e fai i le polotini.

Ole fuainumera o fuamoa o loʻo faʻaaogaina i le suʻega e sili ona faʻaitiitia, poʻo le faia o mea nei: tasi le fuamoa, ma o le isi na suia na o proteins. O le mea moni o loʻo i ai i le yolks se aofaiga tele o cholesterol leaga, lea e aʻafia ai le toto toto.

O le faia o se keke mo le maʻisuka e matua faigofie, o le mea autu o le iloa lea o fua o loʻo faʻaaogaina "saogalemu" oloa.

O a keke e mafai ona 'ai e le maʻisuka?

O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faigata tele ona mumusu i meaai masani, aemaise lava talu ai o le toʻatele oi latou e faʻaogaina i latou lava i suamalie ma suamalie, lea e aofia ai popo ma keke. O le mea moni, o se keke masani mo le maʻisuka o se mea faasaina, ona o ona mea masani: o le falaoamata o le saito, o le malo ma le tele o suka. Mo le tele o tausaga, o loʻo faʻatinoina e le au fai meaʻai i lenei feteenaʻiga, faafetai lea na faʻavaeina ai le kuluga o keke keke e leai ni suka i le taimi nei.

O keke faapena e le gata ina leaga mo le maʻisuka, ae e mafai foi ona latou manatu e aoga, o le taunuuga o se tuufaatasiga manuia o oloa e aofia ai i le fua. Afai e te manaʻo ai, e mafai lava ona e faia se keke falaoa e aunoa ma le falaoamata ma le suka, e faʻaaoga ai a latou analogues ma mea e suitulaga ai, ae o le iuga mulimuli o le a le maualalo i le tofo i taumafa masani. I le taimi nei, i luga o le Initaneti poʻo lomiga lolomi, e mafai ona maua e tagata uma le fiaselau o suʻega mo kekeʻai suamalie, ma o le a latou manuia e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi i latou uma e popole i le soifua maloloina poo le manaʻo e faʻaitiitia a latou lava mamafa.

Faia o keke i fua i le fale

I le tautala e uiga i keke o le maʻisuka ma vaega o ia mea ua aofia ai, o tagata atamamai e faamamafaina mea sili ona masani i totonu o le tuufaatasiga, ma o le totonugalemu o le fualaau aina.

O se fualaau keke o fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka, ona o la latou fesoasoani e mafai ai ona e maua le suamalie masani ma le manogi e aunoa ma le leiloa o le lelei, matagofie, ituaiga ma le tele o le meaai mama mulimuli.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le mea moni, faʻatasi ma keke mo le maʻisuka, oi latou e faʻaaogaina fualaau aina, o lona uiga, oi latou o loʻo i ai se faʻasinomaga faʻamalieina, o le a sili ona fiafia i ai. Mo lenei mafuaaga, o fua nei e tatau ona le aofia ai mai sauniuniga:

  • vine (ma vine),
  • mango
  • le malamalama
  • papaya
  • faʻi
  • pineapples
  • suamalie
  • melons
  • aso.

O le mea moni, soʻo se fualaau mamago ma vine, ma e sili atu foʻi ona mafai ona faʻaaogaina e le gaosiga o le fale gaosi, e le talafeagai mo le maʻisuka, talu ai o le aofaʻi o suka i totonu oi latou e sili atu nai lo faʻatagaga faatagaina. O le kukaina o keke keke e faigofie tele, e pei o se faʻataʻitaʻiga, i le fua o loʻo i lalo, e tusa ai ma mea e te manaʻomia e saunia ai: 300 gr. kuki, 100 gr. pata, 500 gr. susu-yogurt, lua tbsp. l gelatin, 100 gr. suamalie, 400 gr. strawberries.

Muamua e tatau ona e faia se keke i le lumanaʻi, o kuki ua mamago i totonu ole suauu toto i se setete mumu, ona maeʻa lea e tatau ona faʻafefiloi ma le pata masima seia oʻo ina tutusa lelei. Ona oʻo lea i le mea na maua ai le masini i totonu o se uʻamea uʻamea e ufiufi i le pepa, faʻapipiʻi le keke i lona pito i lalo. Fufulu ma fufulu strawberries o loo tipiina i ni afa, mulimuli ane ua faataatia i luga o le pito o le foliga, ua paʻu i ona puipui, ma ua amata ona latou saunia le kulimi. Ina ia faia lenei mea, sohan gelatin i totonu o le vai vevela, faʻafefiloi ma faatalitali mo le faʻamavae atoa, aʻo faʻafefiloi le yogurt ma le suka e suitulaga faatasi. O sina vaega itiiti o le strawberries e totoe e tatau ona kukaina i paluga pateta, pe a maeʻa, faatasi ai ma gelatin, faaopoopo i le yogurt, faʻafefiloi mea uma ma sasaa i le pepa.

O le lelei o lenei fua, e le manaomia le taoina o se keke i totonu o le ogaumu, ua uma ona sauni. Ina ia faamaeaina le faagasologa, e tatau lava ona e teuteuina le mea suamalie i le pito i luga ma ni strawberries faaopoopo, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa i le po seia oo lava i le malulu. Afai e manaʻo ai, ae le o strawberries, e mafai ona e faʻaaogaina isi fualaau aina ma fualaʻau, faʻapipiʻiina e pei ona e manaʻo ai. O le tele lava o le a avea, mo se faataitaiga, apu, pears, apricots, fugalaau, cherries poo cherries.

Yogurt dessert

E pei foi o fualaau aina suamalie, e taua foi o se tasi o faavae mo keke o le maʻisuka, ona e aofia ai i latou i meaʻai gaosi susu, aʻo e faigofie i le faaaogaina o kuka. O le fua o le keke o le yogurt masani o le maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • 450 gr yogurt
  • tolu pika
  • 250 ml kulimi
  • tolu tbsp. l suka suia
  • afa lemoni
  • 150 gr. pata
  • 300 gr masi
  • lua tbsp. l gelatin.

E mafai ona e kukaina se keke faapena i le afa itula, ma e tatau ona e kuka e ala i le faʻafefiloi o le gelatin ma le vai, lea e tatau ona maua ai se vaeluaga mafiafia. Ona e tatau lea ona e nutililiiina kuki i totonu o le paluga ma faʻafefe le pata ile vevela vevela, ia mautinoa e le mu. O kuki e fufuluina i le pata ma fefiloi ina ia leai ni lumanaʻi e totoe, mulimuli ane o le pito i lalo o le keke o loʻo i luga o le fagu ma tuu i le pusaaisa mo le kuata o le itula.

I le taimi nei, e tatau ona e liligi le yogurt i totonu o se atigipusa ei ai puipui maualuga, faaopoopo le suka (e sili atu le faʻaaoga o le stevia lupe) ma togi le lemon, ona faʻafefiloi ai lea o mea uma. Faʻapipiʻi le gelatin (e aunoa ma le kuka), sasaina le kulimi ma se paluga, ona faʻaopopo lea ma lua vae tolu o le gelatin i totonu o le koneteina ma le yogurt.O le mea na mafua ai le sasaa atu i luga o kuki keke na saunia muamua, ae muamua e te manaʻomia ona tuʻuina pea ni peaches i fasi pepa iina, ma tuʻu ai ni nai fasi mea mo le teuteuga. A uma ona tuʻu le keke i totonu o le pusaaisa mo le tusa ma le lua itula, e sasaa atu i le isi vae tolu o le gelatin ua fefiloi ma le suamalie ma fasi fasi peaches. O le laasaga mulimuli o le faʻatali seia oʻo ina faʻamautu atoatoa le pito i luga o le pusaaisa, mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina le lole.

Toa vao

Faʻaauauina le autu o fualaʻau keke e aoga mo le maʻisuka, e le mafai e se tasi ona fesoasoani ae taʻua se vaega atoa o meaʻai, o le faavae lea o le kisi - o se oloa e talafeagai lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Faafetai ia te ia, o mea suamalie e mama, ea ma i le taimi lava e faamalieina ai. O se fua faigofie mo se ituaiga keke falaoa ua fautuaina e faʻaaoga ai mea nei:

  • tolu aliga
  • tasi le kulimi. suamalie faalenatura (sugar free),
  • fa tsp gelatin
  • 300 gr o le sisi falaoa-maualalo
  • 250 ml 30% kulimi,
  • tolu tbsp. l suka suia.

O le sauniuniga o le keke e amata ile dilution o le gelatin i totonu o le vai mafanafana, lea e tatau ona vela mo le afa itula, mulimuli ane e tatau ona faʻafefete i totonu o se vai vai. Mai le oranges, e manaʻomia lou aveeseina o se mea manifinifi o le vevela ma taofi mo le 15 minute i le vai inu, ona tuuese lea, ma tausi lelei vaega o totoe. O lea la, o le kisi e fefiloi ma se suamalie ma le sua, ma o loʻo faʻasosoʻatasi uma i le tutusa o le tulaga tutusa i totonu o se mea faʻaleleia. O iina e tatau ona e faaopoopo i ai le kulimi fufulu, faʻamafana le zest ma le gelatin. E tatau ona faia lenei mea i laʻasaga, faʻamalosia ma le faʻaeteete mea uma. O fasi fasi pepa ma fufulu oranoa o loʻo taatia i le pito i lalo o le pulupulu ma sasaa atu i le mea e maua mai ai, pe a uma ona tuu le keke falaoa i totonu o le pusaaisa mo le 12 itula seia maeʻa uma. Aʻo leʻi tautua, e tatau ona aveese le suamalie mai le 'ie ma tuʻu i luga o se ipu matagofie.

Tuua Lau Faamatalaga