Maʻisuka ma anufe

Aperila 28, 2017 17:22 Mataupu Tusitusia: Blinova Daria Dmitrievna 0 1,026

Ole numera o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻapupula i tausaga taʻitasi. O le tele o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e aofia ai le tele o le puʻe. Ae o le maʻisuka mai i anufe e tupu pe a latou i totonu o le tino mo se taimi umi i lalo o tulaga o le osofaʻiga tele. O se umi umi o le parasite i totonu o le tino o le tino e faʻaitiitia ai le puipuiga o le maʻisuka, fomaʻi, dermatitis ma isi faʻamaʻi tuga. O le afaina i anufe e mafai ona tupu mo le tele o mafuaʻaga: gaʻoina e ala ile palapala eleelea poʻo meaʻai e le masani ai, savali solo i luga o le eleele, fegalegaleai ma manu, ma le faʻaaogaina o vai e le faʻamaina.

E taua le iloa! E oo lava i le "le amanaiaina" o vailaʻau e mafai ona ave i le fale, e aunoa ma galuega ma falemaʻi aoao atili >>>

Ituaiga o Maʻi Mataʻutia o le Maʻisuka Parasite

Faʻatasi ai ma se faʻasolosolo parasite o le tino, o le manaʻoga o se tagata e faʻaitiitia, lea e le saofaga i le atinaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le mea lona lua o lona tupu e mafai ona avea ma ituaiga o anufe, i se isi itu, mafua ai le fafaga. O nei mea e aofia ai pusifui ma bullwifwworms. O le maʻisuka e mafua ai se parasaite, lea e taua o le Siberia fluke. O lenei ituaiga o alofaga e mafai ona i totonu o le paʻu o le pancreas mo se vaitaimi uumi, aua o na anufe ola mo le tusa ma le 30 tausaga. Siberian fluke e mafua ai le le lava o le inisalini gaosiga. Giardia e fesoasoani i le atinaʻeina o le pancreatitis masani, faatasi ai ma le faʻalavelave e faʻaleleia ai le maʻisuka. Toxoplasma e ola i le tino o tagata uma lava. Ae peitai, e mafai ona latou faatupuina le maʻisuka vagana ai le le atoatoa o le maʻi e mafua mai i faamaʻi ogaoga e pei o le kanesa, AIDS, ma le HIV.

O LENEI MEA TATAU MAUA! Dvornichenko V.: "E na o le tasi le fofo e mafai ona fautuaina mo le vave aveeseina o parasites ma microbes mai le tino" AOAO.

Le faiga o le faʻavevesiina o le maʻisuka e ala ile pala

Fesoasoani i le maʻisuka e tele lava ina filifilia e avea o se nofoaga masani o le pancreas, ae mafai ona malaga i le tino atoa. Inisalini ma isi aoga aoga elemene e fesoasoani e talepeina ai le suka o loʻo maua i le paʻu. O faʻamaʻi e mafua ai le maʻi suka e fafagaina i elemene, ona o le mea e tatau ona tupu i le hormonone synthesis. O le numera o fesoasoani i totonu o se siosiomaga lelei e vave ona tupu. O le tele o osofaiga e mafua ai le faʻaumatia o ni peta peta e maua ai le inisalini. O le faifai pea o le suka i le toto i le taimi e oʻo atu ai i le maʻisuka.

Fomaʻi togafitiga

E le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka i aso nei. O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona faʻaumatia ai faʻamaoniga o le faamai, ae mo lenei mea, e manaʻomia le tagata maʻi e tausia se taumafa malosi ma inisini injections mo lona olaga atoa. O le mafuaʻaga lona lua o le maʻisuka o maʻi, o le mea lea, e tatau ai le faia i lea taimi ma lea taimi o suʻega e iloa ai lo latou i ai i le tino, ma, i se vave vave e mafai ai, ona faʻaumatia ia helminths. Mo lenei mea, o loʻo i ai se faʻaoga parasite, lea e faʻatulagaina e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega a le tagata maʻi.

Na e iloa? O le palasite e sili ona matautia - ua faamaonia o nei tagata e le afaina e faaoso ai le kanesa! E toaitiiti tagata e iloa, ae o le faʻaumatiaina e faigofie tele - ave faitau i ai.

Afai o suʻega na faʻaalia ai le fiafia i le maʻisuka, ua faatonuina e fomai Praziquantel poo Albendazole. I le avea ai o se isi mea e suitulaga i tapenapenaga masani o le "Populin" ma le "Ecorsol" e faavae i luga o le pa. E toatele tagata latou te le amanaiaina le togafitiga o parasite ma anufe, e oo lava i le iloa e uiga i lo latou i ai io latou tino. O tagata maʻi e faʻaitiitia le leaga, faʻaosofia lenei mea i le mea moni o le toetoe lava o tagata uma o loʻo i ai le manumalo. I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka mai i anufe o loʻo faʻaauau pea ona afaina ai le faateleina o numera o tagata.

Sauniuniga saogalemu

O pala ma anufe i totonu o le tino o le tino e faasolosolo malie ona faʻaumatia le faʻaogaina o le tino, ma faʻaogaina ai i isi faʻamaʻi. O le i ai o helminth e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, e pei o le vevela, vevela, le lava o le fiaʻai, paʻu faafuasei o le mamafa, manava le manava, faafitauli o le manava, faʻalautele le sosolo, faigata ona manava. Soo se tasi o nei faailoga e mafai ona avea ma mafuaaga mo se faasologa o suʻega i fale suesue faʻapitoa.

O lapataiga nei e tatau ona faia ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi:

Faʻalogo lelei! Matou te aioi atu, aua nei faatuai i le aveeseina o parasite, o le a atili ai ona leaga Faamamaina Victoria Dvornichenko History >>

  • fufuluina fualaau aina ma fualaau faisua lelei ao le i ai,
  • mataʻituina le tumama o le tagata lava ia (fufuluina o lima aʻo leʻi 'ai, pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi manu),
  • faia le taalili masani o meaola,
  • aua nei faʻaogaina vai faʻapitoa mai vaitafe, vaitafe poʻo vaituloto,
  • aua le inu pusa vai e aunoa ma le faamama muamua,
  • tipi aano o manu ma iʻa i luga o se isi laupapa ma fufulu pe a uma ona faʻaaoga,
  • 'aua le' aina ni aano o manu ma iʻa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, steaks poʻo sushi i faleʻai atonu e aofia ai fuamoa po o popo vailaʻau),
  • aua e te savali e aunoa ma ni seevae i luga o le eleele o loʻo i ai meaola o manu, aemaise lava i luga o meaʻai po o fale,
  • Aua le faʻaumatia mea lilo o loʻo faʻamoemoeina e ala i le tale.

E taua tele le tuitui atu, masini mama ma mama mama, aluga, palanikeke, kapeta, mea taalo malie.

O vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e faʻamasinoina o le faʻaleleia lelei. Latou te avanoa mo tagata uma, ae le o se tasi o le panacea. O lo o matou talanoa e uiga i fatu o le pumpkin, o le sua mai le aniani, keleka. E leai se lauiloa o le aoina o togafitiga, vormwood, strawberries, ma brine. E ui i lea, e taua le manatuaina o nisi oloa e mafai ona aveesea vailalaʻau mai le tino, ao le ulu, mafai ona toe faʻafouina, o le a le faʻaumatia. E mafai foi ona alu ese mai anufe i le tino atoa ile sailiga o se nofoaga saogalemu, lea e mafua ai le le mautonu le maʻi.

Tou te manatu pea o le faʻaumatiaina o parasite e faigata?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le manumalo i le taua e faasaga i vailaʻau e leʻo i ou tafatafa.

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? E malamalama, ona e tasi lou tino, ma o lona aoga lelei o le ki i le ola maloloina ma le soifua manuia. Loto leaga, le lava o le fiaai, le mautonu, le afaina o le tino puipuia, maʻi o le intestinal dysbiosis ma le tiga o le manava. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau le tala ia Vitoria Dvornichenko, e faʻapefea e aunoa ma le faʻaleagaina o oe lava oe mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi. Faitau le tusiga >>

E mafai ona i ai anufe i le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino puipuia o le tino ua matua mafatia lava, o lea ua faigofie ai ona faʻapipiʻi le tino i faʻamaʻi pipisi o meaola ninii - anufe. Ae o le a le mea e sili ona taua, o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o le le talafeagai o le gaosia o nisi o hormones ma enzymes e le pancreas. Fesoasoani, i le isi itu, e manaʻo e fausiaina i lenei totoga faapitoa. O le mea lea, anufe ma le maʻisuka e vavalalata vavalalata.

Ituaiga o parasite ma le masini o le atinae

Helminthiasis o se tasi lea o mea e faʻalavelaveina ai le pancreas ma, o se taunuuga, o saofaga i le atinaʻe o le maʻisuka.

O se tagata maʻi e ono le mafai ona ia maua se faʻamaʻi i le protozoa ma e le masalomia o aʻa moni moni o faʻalavelave i le faagasologa o le inisalini gaosiga.

E taua le maitauina e le o ituaiga uma o anufe e mafai ona mafua ai se osofaʻi osofaʻi po o se faʻagasolo malie i le suka o le toto. O lenei mea e mafai ona faʻamaʻi ai i ni nai ituaiga o fesoasoani.

E mafai e anufe ona faʻaosoosoina le atiina ae o le maʻisuka?

Fesoasoani i parasite e masani lava ona faʻalauiloaina i le pancreas, talu ai o mea elemene e lelei mo le atinaʻeina o anufe (inisalini, ma isi) o loʻo gaosia i totonu. O nei microelements latou te fafagaina, ma faateleina lo latou numera. I le tele o osofaʻiga, o le faʻaumatia o suauu-e maua ai le inisalini e tupu. O le mea la lea, o le tele o le suka e faʻapipiʻiina i le toto, e oʻo atu ai i le maʻisuka.

Afai tatou te talanoa e uiga i le masini o le atiina ae o le maʻisuka i luga o tua o faʻamaʻi i anufe, ona mafai lea ona tatou mafaufau i se faʻataʻitaʻiga ma se fuluu Siberia. O lenei tauleʻaleʻa e tau atu i le opisthorchiasis, lea e aʻafia ai le polokalame o le hepatobiliary. I le faaleagaina o le pancreas, e tupu aʻe ai le mumū, lea e tupu ai le pancreatitis poʻo le necrosis pancreatic.

O nei maʻi faʻaleaga e faʻaumatia ai ia peta peta e maua ai le inisalini. O le mea lea, o le hormone ua le toe gaosia, pe o le gaosiga e faʻaitiitia i le tele o taimi. Ua faateleina le suka o le toto.

E le gata i lea, i le i ai o parasite i le tino, o le faateleina o le manaʻo, o le a amata e le tagata ona soona tagofia mea taumafa e toetoe lava a le mafai ona puipuia. Ma o lenei mea o se avega mamafa i luga o okeni o le gastrointestinal tract, ate ma le pancreas. O le mea lenei e tau atu ai i le faʻaaogaina ma le faʻamutaina o le faʻasiga o le inisalini.

O lenei lomiga e talanoaina auiliili atili i le vitio lenei:

Siberian fluke

Siberian fluke o le masani lea o le "gaʻo" o le maʻisuka. O le mafutaga, i lenei tulaga, e faigofie tele - o le helminth e mafua ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia e taʻua o le opisthorchiasis, lea e mafua ai ni manua matuia ma le le lelei i le galuega a soo se totoga o le gastrointestinal tract. O le ate, gall vladder can suffer from it, ae masani lava o le pancreas.

O ia faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le mumu e mafua ai le foliga mai o pancreatitis. I mataupu sili ona faigata, o le opisthorchiasis o le mafuaaga o le pancreatic necrosis. I mataupu uma e lua ma le lua, o siama β e maua ai le insulin e pagatia pe oti atoa, ma e le lava.

O le mea lea, i le itu, e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, o se vaega o le atinaʻe o le maʻisuka.

Mo isi mafuaaga autu o le maʻisuka, faitau i inei.

Faʻasusu

O le falaovi vavao e matua faateleina ai le manaʻo. O le tele o le 'aiina o meaʻai e tagata gasegase e mafua ai se mamafa mamafa i luga o le meaʻai fua. Aemaise lava, e tiga le pancreas ma galue malosi. O se faaumiumi o le avega e mafua ai le faʻaitiitia vave o le okeni ma le faʻagasolo malie o le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le faʻaalia o le hyperglycemia ma le faʻavavevaveina o le maʻisuka, faʻatasi ai ma uiga taua muamua, o faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Faitau atili e uiga i le matautia o le hyperglycemia ma le auala e taulimaina ai i le maʻisuka, faitau iinei.

O le taimi muamua na talitonuina o le alofa o lenei ituaiga e mafai ona ola faapitoa i totonu o le manava. Sa faatea e saienitisi lenei tala fatu. O le aso ua iloa ai e mafai e giardiasis ona aʻafia so o se okeni, e aofia ai le pancreas.

A mavae le ulufale atu o le helminth i le gaʻo o le gland, ona tupu ai lea o lona afaina. I tulaga ogaoga, o le giardiasis ua avea ma mafuaʻaga o le pokotomor type pancreatitis. O le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi o lenei maʻi o le atinaʻeina o le maʻisuka ma le osofaʻi malosi i le suka i le toto maualuga.

O le sili atu ona matautia o le giardiasis i tulaga o le atinaʻe o le maʻisuka i tamaiti. Faʻafitauli faʻapitoa i le taimi o le tamaitiiti e sili atu ona faigata.

Leai se mea e sili atu ona lamatia mo le soifua maloloina o le tagata - plasmodia. Fesoasoaniga e avea ma mafuaʻaga o se maʻi e seasea tupu ma sili ona matautia o se natura faʻaleagaina - malaria, lea e tupu i le 80-90% o mataupu e afaina ai le tino e maua ai le insulin. O se taunuuga o lenei, o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona atiaʻe.

O le microscopic unidelular helminths e mafua ai foi ona faaleagaina le tino o le tino, e aofia ai le necrosis ma le atinaʻe o le maʻisuka. O le tele lava o taimi, o le oso i le maualuga o le suka o le suka o loʻo aʻafia i le tala o le mumū tutusa o le pancreas ma le faʻaleagaina o le ate.

Toxoplasma

Fuainumera faamaumauina o le tusa ma le 40-50% o le faitau aofaʻi o loʻo aʻafia i nei pusa. I le taimi lava e tasi, o le toxoplasmosis e seasea ona tupu ai faʻamaʻi pipisi ma le atinaʻeina o le maʻisuka, i le faasologa.

O le paʻu o le pancreatic e tupu i na o mataupu nei:

  • faatasi ai ma le faʻavaivaia tele o puipuiga,
  • faatasi ai ma le atinaʻega o le faagasologa o le siʻosiʻomaga,
  • i maʻi na maua i le HIV.

Faailoga ma faʻamaʻi

E le mafai e le tagata lava ia ona fuafua le faʻamaʻi i le fale. Ae, e tatau ona e gauai atu i ni mea e mafai ona taʻu mai ai le i ai o parasite i le tino:

  • sasaina i le va,
  • paʻu paʻu o le amataga e le iloa,
  • faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le gaioiga ma le vomia,
  • vaivaiga ma le lautele malaise,
  • tigā

O le tulaga oi ai nei o le atinaʻe o vailaau faʻasaʻo e mafai ai ona e fuafuaina le i ai i totonu o le tino o soo se ituaiga o helminths. O faʻamalositino e faʻataʻitaʻiina e le au parasitologists ma tagata faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

O le tele o fomaʻi, aʻo le i faia se togafitiga mo maʻisuka, fautuaina le faia o suʻega e fuafua ai helminthiasis. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina metotia suʻesuʻe nei:

  • microscopic (aofia ai le faʻamautuina o parasite i siosiomaga, mo se faataitaiga, i feces),
  • enzyme immunoassay ELISA (metotia o suʻesuʻega suʻesuʻe mo suʻesuʻega o auupega),
  • Auala VRT (aofia ai le faʻamautuina o parasite e ala i taimi masani).

Togafitiga uiga

Togafitiga mo le fiafia i le maʻisuka ua filifilia taitoatasi. E leai ni auala lautele o le faʻaumatiaina o parasite.

E masani ona fautua mai:

  • fualaau faasaina - fomaʻi fautuaina le fautuaina o Albendazole, Tinidazole, Praziquantel, Metronidazole,
  • faʻaaoga togafitiga faʻavae e avea o se vaega o togafitiga faʻamalosi,
  • tausisi i meaʻai faapitoa mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O togafitiga faʻataʻitaʻi mulimuli e filifilia pe a maeʻa se suʻega atoa ma le faʻamoemoega o le ituaiga o helminth ma le tikeri o le maʻisuka.

O a parasite e mafai ona faʻaalia i le maʻisuka?

Aʻo lei faʻamaonia le sootaga tuusaʻo i le va o helminot ma le maʻisuka, sa faia e saienitisi suʻesuʻega ma suʻega faifai pea. Na maua ai e le o ituaiga uma o parasite e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka, ae na o le:

  • Siberian fluke, e faasaga i tua o loʻo faʻaleleia e opisthorchiasis,
  • povi faʻataʻavale e faʻasaina teniarinhoz,
  • toxoplasma mafua ai toxoplasmosis,
  • ufiufi pepa faifefe hymenolepidosis,
  • Giardia e fesoasoani i le tupuga o giardiasis,
  • plasmodia - malaria e atiaʻe,
  • amoeba - amoebiasis,
  • cryptosporida - cryptosporidiosis,
  • microsporida - faʻaleagaina faʻaleagaina o le pancreas,
  • Leishmania - Leishmania,
  • pneumocystis - pneumocystosis.

O nei microorganisms microorganisms e taʻitaʻia ai faʻamaʻi faʻapitoa, e aʻafia ai aʻafiaga e tupu ai le mafuaʻaga o le maʻisuka.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia - faʻapefea ona ou maʻi?

E ono mafai ona maua i le tele o auala auala ese:

  1. E ala i le palapala, pe a savali se tagata i luga o eleele eleelea. E mafai ona i luga o le matafaga, natura, i le togalaau.
  2. E ono aʻafia oe ile lima eleelea, lea e sili atu ona uiga ile fanau.
  3. Fualaau e leʻi faʻasalaina, vine, fualaʻau.
  4. Sushi ma le faʻaaogaina o soo se iʻa.
  5. Manua le gaosia o aano o manufasi.
  6. Tapuni vai.
  7. Pets
  8. Fefaʻasoaʻiga ma feasogi.

Tusa e faʻatatau saʻo i le ituaiga o anufe, ae i se tulaga lautele, e mafai e se tasi ona iloatino ia faailoga lautele:

  • mamafa gau gau
  • faaitiitia pe faateleina manaoga,
  • vevela paʻu
  • oso i luga o le tino,
  • taʻavale
  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • leaga le manava mai le gutu
  • puupuu le manava
  • faateleina le afu.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

O le osofaʻiga faʻapitoa e aofia ai le faʻatoʻilaloina ma le faʻaleagaina o le pancreas, lea e faʻateleina ai le ala o le maʻisuka. E le toe faʻaleleia ia sela peta mate, o lea e le mafai ai e le tino ona toe gaosia le horulone insulin. O le mea lea, o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia.

O a isi taunuuga e mafai ona matauina:

  1. Faʻaipoʻaina o le tino ma le gaogao o anufe, ona o le mea e leiloa ai le gafatia o le faigaluega, ua tupu ai le le mautonu.
  2. O le le lava o vitamini, minerale ma isi mea aoga e atiina ae, talu ai ona e fafagaina i latou e helminths. E tusa lava po o le a le tele o le mea e 'ai e le tagata maʻi, e masani lava ona faʻaaogaina e le meaʻai meaʻai micronutrients.
  3. O le tele o helminths ua faʻapipiʻi i ipu inu, lea e faʻaleagaina ai siama ola maloloina ma totoga o okeni.
  4. E faʻalavelave le faʻafefeteina.
  5. E faʻaitiitia le faʻamaonia.
  6. Talu ai ona o faʻamaʻi pipisi e sosolo i totonu o faʻafesoʻotaʻiga uma, o aʻafiaga uma e afaina.
  7. I le taimi o le maʻitaga, o anufe e ulu i totonu o le placenta, ma afaina le pepe.
  8. Neurological disorders e atiina ae.

Faʻailoga

I le taimi muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le lotoifale o le a faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase i se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.

E faigata tele ona fuafua le suʻesuʻega o le parasite, o le mea lea, e tele faʻamalositino:

  1. O le faʻasologa o felaʻuaʻiga e mafai ai e oe ona maua pusa. O le suʻesuʻega e taʻua o le macroscopy. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai se talo lapotopoto, faʻaloʻu ma le pala, lea e ufiufi i se tapuni. O anufe o loʻo suʻesuʻeina e ala i se faʻalautele.
  2. Kato smear - microscopy. O le mea e leaga ai, o lenei laʻau e leʻo fuaina ai ituaiga uma o parasite, o le mea lea, e faia ai se faʻataʻitaʻiga, lea e faʻapipiʻiina ai le nofoa faʻatasi ma se sui soʻotaga.
  3. Suʻega faʻapitoa ole toto ole maʻi. O loʻo faʻaalia ai auupega o le Anthelmintic. E mafai ona avea lenei mea ma se auala e faʻamafuaina ai, o le immunoassay o le enzyme, o le faʻasolosolo o le gaogao, immuneoelectrophoresis, etc.
  4. Afai ei ai se faʻalavelave faʻaleagaina o le maso, e faia ai se biopsy.
  5. Masalo o le aveeseina o se faʻataʻitaʻiga o le palu talo, o le pulupulu o le manava ma le pancreas, o le sua oona.
  6. Suʻeina o le resonance faʻataʻitaʻi ma le auala Voll: faʻamalositino eletise.
  7. E iloa ai lino, ultrasound, faʻasologa o suʻesuʻega, ma le leitio o gaioiga i totonu.

Fofo faʻapitoa

O vailaʻau faʻapitoa i totonu o lona faʻamalosi o se fuainumera tele o fualaʻau e fesoasoani i le faʻaumatia o anufe. Matou te ofoina atu ina ia faamasani i auala sili ona aoga:

  1. Faʻafefiloi i le tutusa o vaega o wormwood ma yarrow. Mo le 250 ml o vai kuka, o le ae manaomia 2 sipuni tele o le aoina. Tuu le paluga i luga o le afi ma kuka mo le 20-30 minute. Faʻasologa. Faalua faalua i le aso - i luga o se manava gaogao i le taeao ma le afiafi, 200 ml. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ile vaiaso.
  2. I le fale talavai, faʻatau ai vao vao, tansy ma cloves. Toto laau ma se mea e gaosia. E tatau ona e maua se paʻu. Ave i luga se manava leʻo 1 lepp. Faʻatasi ai ma le tele o vai. O le vasega o le taliaina e 30 aso.
  3. Faʻatasia i tutusa tutusa le aʻa o le elecampane, tansy fugalaau ma lanu. Mo le 200 ml o le vai e manaʻomia ona e 'aina le sipuni se tasi o le faʻafefiloi. Fufulu le afi ma kuka mo le afa itula. Inu i le vaiaso mo le 4-5 punetini.
  4. Onion tincture. Fufulu ma tipi le aniani. Faatumu se fagu fagu i le afa (e mafai ona e fai si laʻititi). Faʻaopopo le vodka lelei i le ua o le fagu. Faʻamalosia 3 vaiaso. Faʻaaoga ao leʻi fafaga faalua i le aso mo le 1 tbsp. l
  5. E le taliaina e anufe le maualuga o le elemene i totonu o le manava, o le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga ai le tele o sauerkraut poʻo lona masini. Ae ia maitauina, o le maualuga o le eletise, o le kapisi i lenei pepa e faʻasaina.
  6. O le Celandine tinctures e masani ona faʻaaoga mo helminths, lea ua uma ona salalau atu i le ate. Ao mai lau lau ma lau o celandine. Fufulu i latou ma fefiloi i le tutusa tutusa. O se ipu vai inu e manaʻomia 1 sipunifi o le faʻafefiloi. A maeʻa le susu, faʻafefe. Fai faalua i le aso ao leʻi faia le aiga mo le tolu aso. O fua faʻatatau ua fuafuaina i le aso.
  7. E mafai ona e faʻaogaina launiu, lea o loʻo ufiufi pea i se laumei lanumeamata. E nutimomoia atoa (faatasi ai ma ni 'aʻa, lanumeamata lanumeamata ma atigi). Palu vai, sina masima. E manaʻomia lou sasaa o vai ina ia mafai ai ona ufiufi ia nati. A maeʻa le 3 itula o le faʻafefete, ave le 100-200 ml faʻalanu.
  8. O le suauʻu o se mea e sili ona fiafia i ai i vaega o loʻo faʻatatau i le faʻaumatia o helminths. Na o fatu e faʻaaoga. Faatumu i le 1/3 ipu, faaopoopo se lua sipuni tele o le meli vai ma le 1 teaspoon o le suauʻu. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu ese mo le 4 itula e faʻaauau. Aumai meaʻai.
  9. Taumafa fualaʻau e le faatapulaaina po o le tincture. Mo le faia o lenei mea, ua nutimomoia ai palu ma tumu i sina vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana.

Lapataiga mo le Puipuia o le Maʻi

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o siama o le helminth, mulimulitaia tulafono faʻafefe faigofie:

  • 'aua neʻi' ai meaʻai mata o meaola,
  • fufuluina fualaau mata, vine, fualaau faisua,
  • fufuluina ou lima pe a uma ona faʻaoga faletaele, auala, faʻafesoʻotaʻi ma manu, ma isi,
  • afai ei ai ni pusi, ni taifau ma isi meaola i le fale, ia e mautinoa ia tuʻuina atu ia i latou i le 3 masina fualaau oona,
  • taumafai e aua le savali solo i luga o le eleele,
  • aua nei aau i vaituloto e le mama,
  • aua nei inu vai mai le vai,
  • feanu solo tagata masalomia,
  • pe a uma ona selesele aano o aano o manu po o iʻa, ia togafitia togafitiga lelei.

Afai ei ai ni nai faʻailoga laiti o faʻamaʻi ma anufe, ia vave alu i se fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. Manatua o le alofa e ono afaina ai se maʻi faʻapitoa pei o le maʻisuka.

Puipuiga

O le taua tele o le puipuia o helminthiasis e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le puipuia o siama o le a faatagaina:

  • Faʻaaloalo i matāʻupu o meaʻai talafeagai, e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa masani, iʻa e leʻi faʻafefeteina po o aano o manufasi.
  • Fufulu mama i le vai tafe o fualaau faisua ma fualaʻau, afu.
  • Suavai suamalie ao leʻi faʻaaogaina. Aua nei inu vai inu, tusa lava pe o le a le lelei o le suavai.
  • Le musu e aau i le vai tafe. E mafai ona afaina le vai i le tele o aʻafia.
  • Faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga ma tagata mamaʻi.
  • Fufulu lima lima aʻo leʻi 'ai ma' aʻai - pe a uma ona alu i le faletaele.
  • Le faʻaaogaina o laupapa vavae ese mo aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua fou ma isi oloa.

Mo le puipuia o faʻamaʻi i anufe, e le fautuaina e fomaʻi moe faʻatasi ma meaola i le moega lava e tasi.

O nei lapataiga o le a fesoasoani:

  • faaitiitia le lamatiaga o helminthiasis,
  • e puipuia ai le maʻisuka mai faʻamaʻi pipisi.

O anufe o se tasi lea o mafuaʻaga ono o le maʻisuka. O le toilalo o le tino e ala i siama e mafai ona mafua ai le vevesi i le pancreas ma le gaosia o le inisalini. Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e le tatau ona faʻamagaloina ia togafitiga puipuia. Afai e te masalomia helminitiasis, ave le antiparasitic therapy ua faatonuina e lau fomaʻi i se taimi talafeagai.

Paʻu anufe

E pei ona maua e saienitisi, o faʻamaʻi pipisi o le flube Siberia e masani ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka. Ma e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona o le Siberian fluke o le faʻapogai o le faʻamaʻi o se faʻamaʻi matautia e pei o le opisthorchiasis, lea e mafua ai le faaleagaina tele o totoga o le hepatobiliary system.

I le opisthorchiasis, o anufe e mafai ona nofo i le oʻo o le ate ma le gall vladder, ae tele lava taimi latou te aʻafia ai le gasegase, ma mafua ai se gaioiga ogaoga i totonu. O lenei mumū e tau atu ai i le atinaʻe o pancreatitis, ma i tulaga sili ona ogaoga i pancreatic necrosis.

O nei faʻamaʻi pipisi e masani ona mafua ai le oti o β-sene e maua ai le inisalini, lea e mafua ai le le atoatoa o lenei hormone i le tino. Ona o le le lava o le inisalini i totonu o tagata, ua maitauina ai le faateleina o le maualuga o le suka i le toto, o le amataga lea o le atinaʻe o le maʻisuka.

O anufe i le maʻisuka malosi e matautia tele ona o le tele o le faʻalauteleina o le manaʻo o se tagata ma faʻamalosi ai o ia e faʻaaogaina se tele o meaai. O ia ituaiga o faailoga e masani ona matauina pe a afaina i le vevela po o le vailaʻau, lea e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi pei o le hymenolepidosis ma le teniarinhoz.

O le tele o taumafa e sili atu ona mamafa i le tino atoa o le tino o le tagata, ae maise lava i luga o le gasegase, lea e mafua ai ona faaleaogaina malie ma le faamutaina o le inisinia o le inisalini.

O lenei mea e mautinoa lava e mafua ai le fausia o le hyperglycemia masani i le maʻi ma le foliga mai o faailoga uma o le maʻisuka.

Faʻasologa o vailaʻau

O le isi ituaiga parasite e mafai ona mafua ai le maʻisuka o meaola ninii e aafia ai le totoga o le tino. O le mea aupito sili ona lamatia mai lenei vaaiga mo tagata o le toto, lea e mafua ai le atinaʻe o giardiasis.

O le taimi muamua na talitonu ai o lenei ituaiga o gasolo e mafai ona palasi i totonu o le manava, ae talu ai nei lava ua maeʻa atoa lenei tala fatu. Ua maua e saienitisi ni molimau malosi e mafai ona aafia ai isi totoga o totonu o le tagata, e aofia ai le pancreas.

I le taimi muamua, o nei pamu e le masani ai e osofaia le duodenum, lea e faʻalavelaveina ai lona gaioiga masani ma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i gaioiga o meaʻai ma le paʻu. E le gata i lea, o le paʻu e alu i totonu o le gland, o loʻo alu i luga o le ala e faʻafesoʻotaʻi ai i le duodenum.

O lenei mea e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o togafitiga i lenei totoga ma fesoasoani i le atinaʻeina o pseudotumor pancreatitis, lea e faʻaalia i se tulaga ogaoga masani. O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o lenei pancreatitis o le maʻisuka maualuga, lea o le a tupu ai le suka i tulaga matuia.

Giardia e sili ona lamatia mo le tino o le tamaititi, talu mai le laʻititi o le giardiasis ua oʻo mai i se tulaga sili ona leaga. O se tamaititi o loʻo iai lenei ituaiga o faʻamaʻi pipisi e manaomia ai le gauai faʻapitoa, talu ai o se mea e masani ona mafua ai le maʻisuka i tamaiti. E taua tele lenei mea pe afai o le toto toto o le tamaititi e maualuga aʻe nai lo masani.

O isi vailaʻau faigofie e mafua ai se lamatiaga tele i le pancreas o plasmodia. I le tino o le tino, latou te mafua ai se tasi o faamai pipisi matautia - malaria, lea e masani ona tupu i le faaleagaina o le pancreas. O lenei mea e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le tino pancreatitis ma le mafuaʻaga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti.

O se lamatiaga ogaoga i le masani ai o le tino o le pancreas e mafua foi i le microscopic parasites o le amoeba, o mafuaʻaga ia o le auga o le amoebiasis. O nei meaola e leai ni meaola e afaina ai fula o gland, e mafua ai le necrosis tissues. E masani lava, o le maʻi pancreatic ma le amoebiasis e sau faatasi ma le tiga tele o le ate.

A aʻafia i le toxoplasmas - parasite o loʻo i ai i le tino toetoe o le afa o tagata o le lalolagi, o faʻamaʻi pipisi e le tupu tele.

O le masani lava, o le faʻaogaina o faʻamalama i totonu o le gland e na o tagata gasegase e maualalo le puipuiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase e maua i le oncology, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, poʻo le faʻamaʻiina o le HIV.

Togafitiga mo faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka

O le faʻatoʻilaloina o le pancreas e ala i palaʻau e oʻo atu ai i le oti o β-sosolo e faʻamalosi ai le insulin ma fesoasoani ai e faʻaaogaina le kulukose. Ae ui i lea, o le vailaau faʻaonapo nei ua le mafai ona maua se meafaigaluega e mafai ona toe faʻafoʻi ai mea o le gland ma o lea e mafai ai ona toe faʻafoʻi le tulaga masani o le inisalini i totonu o le tino ona o le tuiina.

Mo lenei mafuaʻaga, o le puipuia o le maʻisuka e taua tele, o se vaega tāua o le taimi talafeagai o togafitiga o parasite. Ma o iinei e tulaʻi mai ai le fesili saʻo, pe faʻapefea ona togafitia lelei togafitiga parasitic ma pe o le a le fualaau e tatau ona faʻaaogaina?

I le taimi nei, i luga o le Initaneti, ua ofoina atu e le tagata faʻaaoga le fuainumera tele o vailaau mo vailaʻau, o le lelei o lea mea o loʻo i ai le masalosalo tele. Mo se osofaiga vave i helminths ma protists, faʻaaoga vailaau faʻamaonia e faamaonia e le parasitologists.

Faʻaaoga vailaʻau lelei:

  • Praziquantel
  • Albendazole
  • Metronidazole,
  • Ornidazole
  • Tinidazole

E taua foi le faia o auala talafeagai e puipuia mai ai le faʻamaʻiina e anufe, faʻapitoa, ia mataʻituina mataupu faavae o mea taumafa mo le maʻisuka ma ia le 'aina ni aano ma iʻa e le lelei. Ia fufuluina fualaau faisua, fualaau aina ma lauusiusi maeʻaeʻa aʻo leʻi 'ai, aua nei inu ava, aua e te taele i vai faaleagaina, aua le faʻafesoʻotaʻi tagata mamai, pe aumai ni palapala i ou foliga.

O nei lapataiga e faapitoa le moni mo tamaiti atonu e faigata ona mulimuli i tulafono taʻitasi a le tumama. O le mea lea, o tamaiti e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi nai lo tagata matutua, o lona uiga latou te lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

I le vitio i lenei tusiga, o se auala lauiloa e tafiesea ai anufe ua tuʻuina mai.

Tuua Lau Faamatalaga