Le aafiaga o le maʻisuka i luga o le atinaʻe o eczema - foliga, tulaga o le atinaʻe ma mafuaʻaga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tupu i le tele o faʻafitauli, e aʻafia uma ai tino. O se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o maʻi paʻu o le paʻu, e le gata ina faʻaleagaina foliga o le maʻi, ae mafua ai foi ona mafatia tele.

O faʻamaʻi pipisi masani o le maʻi suka i le maʻisuka o le faʻamaʻi, lea e aʻafia ai vaega tele o le paʻu.

Ina ia feagai ma le siama o le maʻisuka, o se togafitiga atoatoa e talafeagai, e le gata i le faʻamamaina o manuaga o le paʻu, ae faʻaititia foi le suka o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le maʻi.

Eczema i le maʻisuka e mafai ona tupu mo mafuaaga nei. Tusa le toto. E atiina ae o se taunuuga o le faateleina o le toto toto, lea e faaleagaina ai puipui o toto toto, lea e faalavelave i le masani ai o le toto i le tino.

O le suauu ei ai lona aafiaga matuia i capillaries, faʻamaʻatia atoa o latou fausaga ma faʻalavelave ai le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai talafeagai ile tisipese. O lenei mea e oʻo atu ai i le faasolosolo malie o suauʻu paʻu ma le faʻavaeina o le eczema.

Paʻu paʻu. O se tasi o faʻamaoniga autu o le maʻisuka o le tele o le urination, lea e mafua ai ona matua le lava le susu i totonu o le tino ma le atinaʻeina o le faʻalalauina tumau o le maʻisuka. O le paʻu e faʻaalia malosi i le le lava o le susu, lea e matua matutu ma amata ona paʻu.

Faʻatasi ma le solia o le toto i le tino, o lenei mea e mafua ai le vevela mamafa e le mafai ona faʻasaina. Faʻamālōlōina vaega o le paʻu o le paʻu, o le tagata maʻi e faʻaleagaina i latou, ma o loʻo i ai ni maʻila ma ni mea mataʻutia. O nei mea leaga o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le eczema.

Tali atu i le Allergic. Ole iniseti masani o le inisalini ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese faʻafitauli, e pei o le urticaria ma le dermatitis. I tulaga e sili ona ogaoga, o faʻalavelave paʻu e faʻaalia e pei o le eczema. O le lavelave o lenei tulaga o loʻo taoto i le mea moni o le maʻisuka e le mafai ona mumusu e faʻaaoga fualaau faasaina, lea e faʻaleagaina ai le gasegase o allergies ma e oʻo atu ai i le sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi.

Laititi faʻamaʻi. O le le lelei o le galueaina o le tino puipuia e masani ona faaosofia le eczema, e oo lava i tagata soifua maloloina. Ma talu ai ona o le maʻisuka na mafua ai le ogaoga o faʻalavelave i luga o le tino, o maʻi uma e maua i lenei faʻamaʻi e sili atu ona faigofie i le fausiaina o le eczema.

Faʻafuaseʻi faʻafuasei i le suka o se vaega faʻaopoopo lea e fesoasoani i le atinaʻe o le eczema. O le tele o taimi, e mafai e le tagata gasegase ona iloa i lona paʻu faailoga muamua o le eczema pe a maeʻa osofaʻiga o le hyperglycemia.

Eczema o se maʻi paʻu o le paʻu o loʻo i ai faʻamaʻi:

  • O le afaina o vaega paʻu o paʻu lea e foliga mai ai o lanu mumu e foliga mai e leai ni tuaoi manino,
  • O le faʻavaeina o se mea faʻalauiloa papilili, lea e foliga mai o ni tamai vesicles. E mafai ona ese i latou mai le 5 mm i le 2 cm. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le a tafe ma tafe mai le afaina i lo latou nofoaga,
  • O le atinaʻeina o vaieli vaʻaia, e taua foi o le afaina. Latou te foliga mai o le maila lea e afaina mai ai le suavai. Mo lenei mafuaaga, o le eczema e masani ona taʻua o le tagi,
  • O le vevela malosi, lea e mafai ona avea ma faʻasalaga moni mo le maʻi. O le faʻamaʻapeʻaina o se paʻu ua maeʻa, o le maʻisuka e faʻateleina le ala o le faʻamaʻi ma faateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi,
  • I le gasologa o taimi, o le maivi e amata ona pala, o le paʻu ua afaina o le a amata ona paʻu ma ua ufitia i vaʻaiga loloto.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava ona oʻo i le tino o le eczema, ma e tupu i taimi uma e toe foʻi ai. E matuā faigata lava ona faʻateʻa ese le eczema masani, aua e faigata ona togafitia.

Eczema i le maʻisuka mitusitus e le tupu i tagata tutusa uma. O maʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o lenei faʻamaʻi e masani lava ona maua i se tulaga ese, lea e tatau ona amanaia pe a togafitia le siama e mafua mai i le toto maualuga.

Eczema i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaleleia ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia po o le maeʻa maeʻa o le gaosia o le insulin talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose. O lenei faʻamaʻi masani lava e aʻafia ai le maʻi i le laʻititi poʻo le talavou. O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia i le televave o le alualu i luma, lea e oʻo atu ai i le amataga o faʻafitauli i le maʻi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, o faailoga muamua o le eczema e mafai ona matauina i se tagata maʻi i le tausaga lona lua o le maʻi. E masani lava ona faafuaseʻi ona oo mai i le taimi sili ona faigata.
  2. O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona afaina ai tagata i le matutua, pe a le maua e le tagata maʻi le gasegase o le gasegase o le mafaufau i le inisalini. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, e mafua mai ona o le muamua o faailoga muamua o le maʻisuka e amata ona aliali mai pe a mavae se taimi umi. O se taunuuga o lenei mea, o le eczema e mafai ona faasolosolo ina le mautonu i le natura ma le toe faʻafoʻi taimi. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, o le eczema e malu mo se taimi umi.

O le mea lea, o le ituaiga o maʻisuka o le autu i le atinaʻe o le eczema. O ia na te fuafuaina le faigata o le liona ma le fua o le leaga o le maʻi.

O le togafitiga o le maʻi o le maʻi suka i le maʻisuka o se faagasologa umi lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau malolosi.

Ina ia taulimaina le tino o le siama, o le tagata gasegase e mafai ona fesoasoani i fualaau oona, e pei o le glucocorticosteroids.

E masani lava, o vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai lenei faʻamaʻi:

E taua le faamamafaina e tatau ona ave i latou i le maʻisuka ma le faʻaeteete ma e naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai o se tasi o aʻafiaga o nei fualaau oona o le faateleina o le suka o le toto.

I le faaopoopo atu, ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma faʻateleina le faʻamaʻiina o tagata gasegase i le maʻisuka, e matua aoga lava le faia o meaʻai mo le vaitamini. O vailaʻau nei ua manatu e sili ona aoga mo le maʻisuka:

  1. Vitamin E sua suauu
  2. Asini ma le nicotinic acid i fualaau,
  3. Injections o vitamini o le vaega B,
  4. Folic acid i capsules po o maʻa.

O le togafitiga o le vailaʻau e aoga uma i ituaiga laititi o le eczema ma i tulaga ogaoga o le maʻi.

Mo le faaaogaina i luga o le eczema, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻaleleia ma faʻavavevave le faʻamalosi o paʻu. Le sili ona lauiloa i le tau faasaga i le eczema, o mea manogi e pei o:

  • Eplan
  • Bepanten (poʻo ana analogues Panthenol, D-Panthenol, Pantoderm),
  • Paʻu o le paʻu
  • Radevit
  • Gistan (e le o fenumiai ma Gistan N),
  • Elidel,
  • Losterin
  • Thymogen
  • Naftaderm,
  • Tatou te vaai.

O nisi o nei vailaau oona o le a aoga i le amataga o le faʻamaʻi, o isi e mafai ona feagai ma faʻamaʻi paʻu o le paʻu, ma isi e mafai ona faʻamalolo le eczema, e oʻo lava ina faigata i se siama siama. O le mea lea, ao leʻi filifilia le mea sili ona talafeagai, e tatau ona e faamasani ia oe lava ia latou mea, gaioiga faataitai ma metotia o le faaaogaina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le toso ma le eczema.

O le a le faʻamaʻi?

Faʻamau e pei o le foliga i luga o le 'epidermis e masani ona tatala i latou lava, ma liliu atu i le palapala. Ona, ufiufi lea o le liona i se pulu. I le taimi o le faʻavaeina o le palapala ma le tatalaina o vesicles, o se tagata e oʻo i le vevela ogaoga i nofoaga na afaina, faʻapea foi ma le vevela.

E tele ituaiga o eczema lea ua faʻamaonia ai togafitiga eseese:

  • Faamaoni
  • Maea
  • Callous,
  • Tomai
  • Vaʻa vevela.

Faʻaiʻuga o Eczema ma lona Faʻafesoʻotaʻi i le Maʻisuka

E mafai ona mafua le Eczema i mafuaaga eseese:

  1. Faʻaleagaina i le tino o le tagata - o se maʻi masani e tupu i tagata e faʻaitiitia le puipuiga,
  2. O le le mautonu ma le popole i tulaga,
  3. Manua o gasegase gasegase
  4. Vaʻaiga faʻapitoa
  5. Tali atu i le Allergic
  6. Tetee i le endocrin system.

O le mafuaʻaga mulimuli o mafuaʻaga o le maʻisuka malosi, o se tasi lea o faʻaaliga o le faʻalavelave o le endocrine system. I le maʻisuka, o le faʻaateleina o le faateleina o le suka toto e mafua ai le le atoatoa o le tino. Laititi laʻititi e sili ona afaina. O le mea lea, o le maʻi o loʻo i ai se faatosinaga tele i luga o le tulaga o le paʻu, lea e ulu i capillaries.

E le mafai ona taʻua Eczema o se maʻisuka faapitoa o le maʻisuka, peitaʻi, o lona tupu e mafai ona taʻu mai ai o nei faʻafitauli i le endocrine polokalama o loʻo i ai i le tino.

Sootaga i le va o le maʻisuka ma le eczema

O le maʻisuka e lua ituaiga - o le muamua ma le lona lua. O le mea muamua e atiina ae i tagata i le talavou ma e oʻo lava i tamaiti, le lona lua - i tagata matutua. Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka e maua i totonu o tagata, o le eczema inflammatory e mafai ona atiae i auala eseese.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le inisalini, lea e maua mai e le pancreas. O le maʻi e vave ona tupu ma o le faateleina o le kulūkose o le toto e taua tele. O faʻamaʻi o le paʻu e mafai ona amata i ni nai tausaga, pe a uma le maʻisuka. E masani lava ona faʻafuaseʻi ona tupu le eczema ma toetoe lava a vave ona faia i luga o se tulaga masani ma se ala faigata.

E taua le manatuaina o le kesi e faʻamoemoe e faalagolago i le maualuga o le puleaina o le maʻisuka, o lona uiga, o lona taui. Afai e le lelei le pulea o suka, ma o le toto o le tagata e masani ona i ai le faateleina o le kulukose, o le a mafai ona faigata le vasega o le eczema ma faia se tulaga ogaoga. Afai e lelei le taui o le maʻisuka, ona mafai loa lea e suiga o le paʻu ona alu naʻo latou e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. Ae, i le tele o tulaga, e talafeagai togafitiga.

Tulaga o le atinaʻeina o le eczema e atiaʻe ai le maʻisuka

I le maʻisuka, o le eczema e eseese lava. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, atonu o le a faʻafeagai le ata ma le natura o le atinaʻe. Ae e mafai ona tatou faʻamatalaina le tulaga sili ona masani o le atinaʻeina o paʻu paʻu.

A maeʻa ona faʻaleagaina ia vaʻaia i lalo o le aʻafiaga o le toto maualuga, e mate se vaega o siama. I lenei nofoaga, o se tulaga le atoatoa o foliga o le paʻu, lea e tele ni vaega o le atinaʻe mulimuli ane:

  • O faʻaaliga muamua e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le tafe toto i vaʻa laiti, e masani lava e le o vaaia i le maʻisuka,
  • O le toe faʻaleleia o gaioiga ua faʻalavelaveina, o lenei mea e mafua ai le vevela o le paʻu,
  • I totonu o masini, o loʻo i ai faailoga o atrophy, lea e sili ona matauina i tamatamailima,
  • E oʻo lava i ni manuʻa laʻitiiti e faʻamalolo faʻafuaseʻi; e le mafai ona toe faaleleia atoatoa le paʻu. E mafua ona o le leiloa o mea puipuia o le paʻu e mafua mai i le maʻisuka o le faʻamaʻi,
  • Microbes ma siama e faigofie ona ulu atu i nofoaga malepelepe ma afua ai le tele o afaina ma suiga.

E mafai ona e maitauina o suiga i laʻasaga e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia. E masani lava, o le tagata maʻi i vaega muamua e le malamalama o nei mea o faailoga o le maʻi. O le mea lea, o se apili i se tagata tomai faapitoa e masani lava ona i ai i vaega mulimuli.

Faailoga o laasaga o le atinaʻeina o le eczema

O laʻasaga taʻitasi e iai faʻamatalaga maʻoti. E vave (amata) ma tuai.

O foliga nei ma suiga e tutupu i le talaaga o se maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafua i faailoga muamua:

  1. O le malulu, vavae, paʻu i luga o nofoaga ua afaina,
  2. O le faagasologa umi o le faʻamaloloina o soʻo se manuʻa ma le faʻaogaina - o le nofoaga manua e susu mo se taimi umi, e le o tausia le toe faʻafouina. Afai latou te tupu, o le 'ie e matua manifinifi ma itiiti,
  3. O le tele o taimi, o maʻi ma le maʻisuka, ogaoga, o le siama o le pito i lalo e matauina, ae i nisi tulaga, o le maʻi e aafia ai tamatamailima ma lima,
  4. O loʻo faʻagasolo pea le maʻi i le leai o togafitiga talafeagai ma taui mo le maʻisuka.

O faʻamatalaga nei e mafai ona mafua ona o le tuai o faailo ma suiga i le maʻisuka:

  1. O le natura o le fulufulu - i nisi o nofoaga e foliga mai e leai ni mea e afaina ai,
  2. Ua faia ni faagasologa Necrosis - ua atiina ae le gangrene.

O le faagasologa o le suiga mai le amataga o le maʻi i le tuai, e mafai ona matua malosi. E mafua mai i le mea moni e le o togafitia le maʻisuka, ma o le tele o le kulukosese o loʻo maua i taimi uma i totonu o le toto, lea ei ai le faʻaleagaga i luga o toto toto ma masini. O le mea lea, e tatau ona amataina togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

E tatau ona i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata tomai faapitoa le togafitiga Eczema. Afai e oʻo lava i faʻamatalaga uluaʻi ma le iloagofie, e tatau ona faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist. Muamua lava, e faia faʻataʻitaʻiga e iloa ai le maualuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le togafitiga ua togafitia.

O le mataupu autu o le togafitiga o le maʻi o le maʻi suka i le maʻisuka ua manatu o le maualuga ma le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. E taua tele lenei mea i le vave amata o paʻu o le paʻu. O le mea lea, i le togafitiga o le eczema, e manaʻomia le feutagaʻi ma le mataʻituina e le endocrinologist.

Togafitiga ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa taitoatasi ma ua fetuutuunai ao faagasolo le maʻi. E tele ituaiga mea manogi e faʻamaonia, e masani lava ona i ai faʻamatalaga o vailaʻau. Afai e matauina manuʻa o le tagi, ona faʻaaogaina lea o sooupu e faʻaaogaina le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina i vaega ua aafia e faʻaaoga ai le mama. E le gata i lea, o le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau eseese e mafai ona faʻafefe ai le paʻu e tatau ona faʻaumatia atoa. Togafitiga e vave lava ona le aoga, ae e taua tele le faʻatinoina seia oʻo ina maua taunuʻuga.

Maʻisuka ma Eczema

O le maʻi suka e faʻaleagaina ai le tulafono faatonutonu o le gaʻo gaʻo i le tino o le tagata, lea e mafua ai ona faateleina le suka o le toto (glucose). O lenei suiga e foliga mai e le taua, ae i le aluga o taimi e mafua ai le faaleagaina o le vascular system. Muamua lava, o laʻau laiti e pagatia, mai le faʻatinoina o meaʻai ma le manava o meaola uma ma okeni e faalagolago. O le mea lea, o uluaʻi faailoga o le maʻisuka e atagia ai le tulaga o na faiga e fausia moni lava e ala i se faʻaogaina o nai capillaries.

O le paʻu foi o latou ia - o le aofaʻi atoa o ona fausaga ma veins e maualuga i le tino atoa. Talu ai o le faateleina o le kulūkose e faʻalavelaveina ai le toto, i le aluga o taimi o le a amata ona aliali mai le vevela eseese i luga o le paʻu o le tino - eczema. E leʻo se faʻamaoniga faapitoa o le maʻisuka, ae faʻaopoopoina i isi faʻaaliga, e mafai ona masalomia le i ai o le maʻi.

Faʻamaumauga o mea tutupu

Eczema mo le maʻisuka e eseese - faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, o faʻaaliga i luga o le paʻu e mafai ona tutusa lelei. E mafua lenei tulaga ona o uiga patino o le tino, faʻapea foi ma le fua o le alualu i luma o le maʻi. O le mea lea, e tatau ona iloilo faʻatasi ma isi, sili atu faʻamaoniga tonu o le maʻisuka.

O le faavae o faʻamatalaga o le paʻu o le solia lea o le faiga o metabolic - o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le gasegase o le faʻamaʻi i le tino e faʻaitiitia ai. Faʻaleagaina o le tino e tupu mai i se taunuuga o faiga faʻaleagaina nei:

  • E taumafai le tino e aveese le suka sili atu i le toto toto e avea ma mea faʻapipiʻi e faʻaaoga ai faʻapitoa faapitoa i luga o laupepa o latou sela. I le amataga o le faʻamaʻi, o le a le manuia ai o ia, lea e mafai ai ona ia faatumauina le maualuga o le kulukose i le laina laina.
  • Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, o lenei faagasologa ua le toe i ai le pule - o le suka e amata ona pamu i lalo o le mamafa i totonu o paʻu o arteries, faapea foi ma siosiomia tafatafa.
  • Talu ai o loʻo faasolosolo ina faʻapupulaina iina, o lona faʻaumatiaga e tupu - faʻamaʻiina.
  • O fualaau oona oona e aʻafia ai vaʻa o le paʻu, o le aofaʻi o loʻo amata ona faʻaitiitia.
  • I na eria o loʻo maua ai le toto, o le a vave ona faʻaleagaina, vave le eczema. E fesoʻotaʻi ma le maliu o sela epithelial, i luga o le saite lea e leai se toe faʻaleleia atoatoa.
  • Afai e le pulea le maʻi o le maʻisuka, ona tupu ai lea o suiga i le taimi mulimuli o le vevela. E mafua mai i microbes o loʻo aʻafia ai vaega leaga o le paʻu.

O le fua faatatau o le atinaʻeina o faʻamaʻi tonu e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, talu ai ona o faʻavaega ma mafuaʻaga o le gasegase o le gataifale masini.

Ituaiga faʻatasi

O le ata o le falemaʻi ma togafitiga o se tagata maʻi i le maʻi o le maʻisuka e faʻamoemoeina e le fesuiaiga o le maʻi. O le faʻavasegaina faʻaonaponei e vavaeeseese ai uiga ma le auala o latou taʻitasi:

  • O le ituaiga muamua e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto o le hormone - inisalini, lea e puleaina ai le maualuga o le kulukose. O le maʻi e masani lava ona tupu i se talavou ma ua vave ona alualu i luma. O le mea lea, o faailoga o le paʻu paʻu e aliali mai i ni nai tausaga talu ona amata le faʻamaʻi. O faʻavevesi faʻafuaseʻi e foliga mai faʻafuaseʻi, e vave ona mauaina se ala faigata.
  • O le ituaiga lona lua o le uiga lea o tagata matutua, oeo le a faasolosolo malie ona leai se lagona o le tino i le inisalini. O le maualuga o la latou suka o le a faasolosolo malie, e masani lava o le maʻi e le o faaalia mai mo se taimi umi. O le mea lea, o le eczema e mafai ona maua se auala toe foʻi, tumau i se taimi vave.

O le tausaga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le fua o le atinaʻe ma le natura o le vevela, e taua tele mo le faʻamalamalamaina i le va o nei ituaiga o faʻamaʻi. Mo lenei mea, na o se talanoaga lelei lava, a maeʻa ona filifili loa lea o le fomaʻi ma togafitiga ma togafitiga togafitiga.

O le gasegase o le siama e faalagolago i le tikeri o le puleaina o le maʻisuka - pe afai o le suka e le taua tele, ona o ese ai lea o suiga i luga o le paʻu.

O le fausiaina o se faʻavevesi ona o le afaina o tamai vaʻa o le paʻu, ma ua maeʻa ai nisi o siama. I lo latou tulaga, ua i ai se faaletonu, lea e tele ni vaega. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le eczema e faʻagasolo i ni vaega o atinaʻe:

  • O faʻamatalaga muamua lava e le amanaiaina e le tele o tagata gasegase - e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le tafe toto i vaʻa laiti.
  • E i ai le solia o le faagasologa o le toe faʻaleleia, lea e oʻo atu ai i le vevesi ma faʻaitiitia le faʻamalosi o paʻu.
  • O se tino vaivai e le toe mafai ona "fafaga" se ituaiga o mea - o loo i ai faailoga o atrophy i totonu. Vaevaega tele o lima - tamatamailima - muamua mafatia muamua.
  • E le gata i lea, faatasi ai ma le leiloa o meatotino puipuia, o le faifai pea i le faamaloloina o manuʻa laiti ma le vavalalata o loʻo matauina.
  • Microbes e ulufale atu i le mai, ma mafua ai le leaga o suiga o le eseesega o le matuia. E mafai ona latou atiina ae i se tulaga e tatau ai i se tagata ona tauaveina le toesea o vae.

Ole fesuiaiga i le va o vaega e ono le maitauina, aua o le eczema e masani ona le iloaina e tagata gasegase o se faailoga o maʻi. Latou te sailia le fesoasoani i le na o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga o le paʻu, e le gata ina faʻalavelave ai le setete o le soifua maloloina, ae e lamatia ai foi le olaga o se tagata.

O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi o le maʻisuka ua atiaʻe i le taimi nei e faasaga i le tulaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O suiga i luga o le paʻu i le taimi lava e tasi o loʻo i ai uiga taua e iloagofie ai mai le masani masani:

  • O le fausiaina o fulufulu e masani lava ona oʻo i nisi tulaga, o lona umi e mafua mai i le ituaiga o maʻisuka.
  • O se faagasologa alualu i luma o suiga o le paʻu o loʻo maitauina e uiga i le talaaga o le leai o ni togafitiga faapitoa, lea e maua ai se faʻaitiitia o le toto suka.
  • O suiga e toetoe lava o taimi uma e popole ai i pito i lalo, e ui lava i le maualuga o le maʻisuka, e aʻafia lima ma tamatamailima. I vaevaega, o le gasegase e itiiti le faʻalalauina, lea e oʻo atu ai i le vave faʻavevesi o le toto i totonu oi latou.
  • O le vevesi o le taunuuga o faiga o le torophic, o le mea lea, o le paʻu, malogo, vevela, ma vaʻavaʻai o loʻo matauina i vaega ua afaina. Afai e alu i le paʻu o loo siomia, ona i ai lea i le ogatotonu o le taulaiga, o suiga ua vave ona faateleina.
  • Soʻo se manuʻa i tua o ia gaioiga e le lelei le malosi - o le a le susu le maʻi, mo se taimi umi, e le mafai ona ufiufi i se mea malogo. Afai e toe faʻafouina le faʻafouina, ona faʻapena lea o le taula ma e itiiti.

O le le pulea lelei o le maʻisuka e maua ai se fesuiaiga tele i faafitauli lua - e ala i vaʻa ma manuʻa, o siama pipisi i totonu o masini mumu.

Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le toto, o loʻo puipuia ai le puipuiga o le paʻu - e le mafai e leucycytes ona ulu atu i le leona i totonu o vaa ua afaina. O suiga faʻaleagaina nei e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le maualuga o le eczema o le natura faʻapitoa:

  • Loto e tupu i na o pito i lalo, e aʻafia ai vaega sili ona mamao - vae ma tamatamailima.
  • E mafua ona o se faʻagasologa o le faʻamalosia o le toto, aua o le faʻamaʻi e le gata ina faʻaleagaina ai vaʻa laiti, ae tele foʻi laʻau.
  • O faʻavevela e oʻo i le natura - e aʻafia ai le lanu mumu o le paʻu ma lona edema i foliga o afaina, o tiga e ono le toe i ai. Afai e togafitia i latou i vailaau faʻamaʻi, ona toe faʻaalia ma faʻaauau pea toe faʻafoʻi.
  • O le le lelei o le faagasologa e le lelei ona maua, o le mea lea, e le o se mea e masani ai, e le o se mea e masani ai, e vave ona gaosia le gasegase-o le gangrene e atiina ae.

Ona o le le lelei o le taʻavale, e masani lava ona le amanaia e tagata maʻi lo latou tulaga, talu ai o le gau o oloa o meaola e toetoe lava a le ulu atu i le toto. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tulaga o latou vae, puleaina le faʻamaloloina o manuʻa laiti poʻo le faʻataunuʻuina i latou.

Eczema i luga o vae: mai mafuaʻaga i togafitiga

O le mataupu o loʻo talanoaina ai mafuaʻaga o le eczema i luga o vae i tamaiti ma tagata matutua. Eseesega o lenei faʻamaʻi (varicose, microbial, allergic ma isi) ma metotia o togafitiga i laʻasaga eseese.

Eczema o se maʻi o le paʻu o le paʻu o se natura mataga poʻo le masani. I le faagasologa o togafitiga, o suiga o le degenerative e tupu i le vaega o le pito i luga ma le ogatotonu o le paʻu. O se faʻamaʻi e atiaʻe mo ni mafuaaga se tele.

E tusa ai ma fuainumera o fuainumera o le soifua maloloina (aʻafiaga Europa), o le faʻateleina o le faamaʻi o le 10% o le faitau aofai o tagata o le paneta. O se mea taua lenei. I tamaiti ma tagata matutua, o le eczema e tele taimi e masani ai. O le maʻi e leai ni uiga feusuaʻi.

O le Eczema e masani ona atiina ae i luga o vae, i luga o lima, i laupepa o le tino, i le itu i matu, i totonu o le potu fono (i le va o vae), ma isi. O a mea e tatau ona e iloa e uiga i lenei faafitauli faʻafitauli?

Mafuaaga o le faamai

I le atinaʻeina o le eczema, o se vaega atoa o mea e taaalo i se vaega. O mafuaʻaga uma o le faʻamaʻi i luga o vae e mafai ona vaevaeina i ni vaega.

Ata: O le uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi i luga o vae

Faʻamatalaga e afaina ai le amataina o le faʻafitauli o faʻamaʻi

O mafuaʻaga nei e mafua ai le taua. Faatasi ai ma:

Le i ai o se talaʻaga o faʻamaʻi pipisi poʻo isi liona o le paʻu

O le tele o taimi tatou te talanoa ai e uiga i tamaiti. O maʻi sili ona taatele o dermatitis: atopic, contact, ma isi. Latou te mafua ai le afaina o le lotoifale, lea e sili atu le taimi e mafai ona alu i le eczema.

O le tele o taimi, o vae (tapuvae, sulu, nofoaga i lalo o tulivae, vae i tafatafa o tamatamai vae, latalata i fao, ma isi) mafatia.

Ua faʻamaonia o aʻafiaga paʻu o se ituaiga o le maʻi (ma le eczema mo le tele o vaega o loʻo i ai se tupuaga puipuia) e tuʻufaʻatasia, ae na o se vaega. O se vailaau i le atinaʻeina o se faʻamaʻi faapitoa e pasi mai matua i le tamaititi. O le mea e lelei ai, e le sili atu i lenei mea. I le avea ai o se vaega o le puipuiga, o mea lamatia uma e mafai ona faaitiitia.

  • Afai ei ai se tagata o loʻo i ai le faamaʻi i totonu o le aiga, o le aʻafiaga e maua ai le 30%.
  • I le i ai o ni aiga se toʻalua i le laina maualuga - 50% pe sili atu.

O le mea lea, e taua le mataituina o oe lava tulaga ma asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma.

Paʻu luga i se vaitaimi umi o le faamalologa

O manua tatala e afaina i le atinaʻeina o le eczema lua. O tagata ei ai vailaau vevela e faapitoa lava le lamatiaga, aua latou te masani ona fausia le maʻi pipili.

Paʻu ma paʻu o le paʻu

Ole pito i luga ma le ogatotonu o le paʻu o loʻo aafia i le togafitiga faʻaleaga. Faʻaauau le vaʻaia o le tino ma, o se taunuuga, faʻamaʻi.

O faʻamalosi faʻamalosi e mafua ai le tuiina o le tino. I le na ona tuʻuina atu, o le tino, ma aemaise lava le puipuiga, e le mafai ona tali saʻo atu i taufaʻatau. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻaaogaina o toxins ma mea leaga i totonu o le toto, i se upu, o oloa o le gaoioiga taua a anufe.

Eczema o se togafitiga lona lua ma e mafai ona tumau mo sina taimi e tusa lava pe maeʻa le faʻamalosiina o osofaiga.

Le atoatoa o vitamini ma minerale

O le aʻafiaga autu lava o le le lava lea o vitamin B. O mea aoga o lenei vaega e nafa ma le sui o le paʻu tuai ma le fou. Afai e faʻalavelave lenei faagasologa, o le a faʻagasolo i lalo ni mea e le fiafia i ai. Le vaʻaia o le hypovitaminosis, e tatau ona fetuunai lau lava meaai.

O le le lava o isi vitamini ma minerale e aʻafia ai foi le paʻu o le paʻu i se auala le lelei - ua leiloloa lona gafatia, talu ai ua le toe faʻamaopoopoina le collaggen. O le mea lea, o le matutu, faʻavave, faʻaititia ai le puipuiga o le lotoifale.

Ata: Alzosa eczema i luga o vae o se tamaititi

Alu, faʻapitoa meaai

O le i ai o se tali atu i nisi o mea, aemaise lava meaai, o se tasi lea o mea taua. O le au faamaumau mo le aofaʻi o le toʻasaga na faia ma tumau pea fualaau suamalie, tamato ma fuamū mūmū.

Faʻailoga o le gastrointestinal tract

Muamua lava, colitis, dysbiosis.

  • O le Dysbacteriosis o le solia lea o le togalaau oona. Faatasi ai ma le atinaʻeina o ia togafitiga, o le inupia o le tino ma lona faʻaleleia o le tino e tupu.
  • Cholecystitis o se mumū o le gallbladder.
  • Faʻailoga o fofo. O le ate o se pa puipui i mea leaga ma se '' suʻesuʻe suʻesuʻe 'o le tino atoa. I le hepatitis, le cirrhosis, necrosis o lenei okeni, toxins e ulufale i le toto.

Le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi o fale

O kuka, shampoos ma isi oloa i aso uma e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele, aemaise lava pe a tupu mai ni faʻalavelave faʻamaʻi.

O le i ai i totonu o le tino o le foci o mea leaga faʻaleagaina. E aofia ai nifo mataga, tiga faʻapitoa, ma isi.

Faʻamatalaga Faʻasao o le Imune

O loʻo i ai se faʻamaoniga vavalalata i le va o le ono mafai ona atiaʻe le eczema ma le malosi o le tino puipuia. Aisea o nisi taimi e le mafai ona puipuia ai le puipuiga:

  • Fuʻa. O le ulaula tapaa e aafia ai le setete o le tino atoa i se auala le lelei. O le gaosia o le T-lymphocytes ma leukocytes ua faʻasaina, o le toto maualalo o le faʻaititia o le toto, o le a le mafai ai ona puipuia le puipuiga. E sili ona afaina le faʻaaogaina o oloa tapaa mo fafine.
  • Alu O le faʻaleagaina o le alcohol ethyl e faʻapogai ai le solia o nei solitulafono. O le maualuga ole faʻatagaina o le ava malosi i le aso e 50 ml. Na o le uaina mumu.
  • Le faʻaaogaina ma le le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. O le ave o vailaʻau e aunoa ma se mafuaʻaga lelei, o le tagata maʻi e sili ona fiafia i siama o loʻo gaoioi lelei. E le gata i lea, o le auala lea e fasioti ai e se tagata lana lava puipuiga. Masalo o le atinaʻeina o le eczema.
  • Le faʻaogaina o fomaʻi faʻamataʻu. O le tamaʻitaʻi vavalalata e tatau ona matua faʻaeteete pe a faʻaaoga fualaau o le fanau mai. Latou te mafua ai le faateleina o le estrogen. E matautia lenei mea mo puipuiga a le tino.
  • O le amataina o le susu, le leva o le pipii i mamanu mammary, le fafagaina o meaʻai. O mea taua nei i le atinae o le eczema i tamaiti.
  • Paʻu, popole. Latou te mafua ai le faʻasalaga o hormones o le paʻu o le tino. E aofia ai le norepinephrine, epinephrine, cortisol. O nei mea e faʻalavelave ai le gaioiga o le tino puipuia.

O faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai foi, ae e seasea lava ona mafua saʻo le eczema. I ia tulaga, o loo tatou talanoa e uiga i siama, fatuga o le faamai.

Faʻavalea o le eczema (ituaiga o le faʻamaʻi)

I le tele o mataupu, o le mea e afaina i le amataga. I tulaga aupito sili ona vaivai i le falemaʻi, e faʻaalia ai e ia lava i se "seti" itiiti o faʻamaoniga. Faatasi ai ma:

  • Itching E atiaʻe i le taimi muamua o le faʻafitauli o le maʻi. Faʻaalia se tasi o le muamua. O le malosi o le lagona e matua tele lava e le mafai e le tagata maʻi ona ola masani.
  • Fufuluina o le paʻu afaina o le paʻu. E i ai, e pei o le afaina, ona o le faʻaleagaina o faʻamamaga faapitoa o namu o loʻo i luga o le pito i luga o le paʻu.
  • Le foliga mai o se vevela mumu. I se isi faaupuga, erythema. Faʻapueina vaega laiti o le paʻu. O le foci o loʻo i ai ni taʻaloga lapotopoto ma le vevela. Faatasi ai ma se gaioiga tumau o le pathological process, e mafai ona tuʻu faʻatasi le foo.
  • Paʻu matala. O loʻo taʻua o vesicles poʻo papules ua tumu i foliga faʻavafiti faʻamalosi i luga o le feʻau faʻatele. I le aluga o taimi, latou te tatalaina i latou lava ia tutoʻatasi, ma fai ai ni nai maʻi e tagi ai.
  • Peeling of the dermis. A maeʻa le faʻamalologa o nofoaga o leona, o le taimi o le faʻamalosiniina o loʻo i totonu. Ae o le mea vaivai e le vaivai.
  • Fusi i totonu o le paʻu. I luga o le nofoaga o le liona, e maua ai ni paʻu laiti, ae tele tiga ona o le mago o le paʻu.
  • Faanatinati O lenei uiga taatele e mafua ona o le vevela ma lagona le lelei.

O le mea lea, o le ituaiga moni poʻo le faʻafitiga o le faʻamaʻi e lua ona laasaga autu: o le eczema ma le eczema matutu. Le ituaiga masani o faʻamaʻi i tagata matutua. O le foci e maua i luga o le papa, i le ositaulaga, i luga o le ogavae, i luga o vae, mulivae, alofilima.

Iniseti Eczema

E taua foi le ituaiga microbial. Muamua faʻaosofia e Staphylococcus aureus ma le streptococci hemolytic. O le tele o taimi, o foci e maua i le vaega o paʻu paʻu lapoa: i nofoaga o le malosi o le malosi, fistulas, faʻamaʻi e le togafitia. E le gata ina le lelei, ae matautia foi: o le suppuration maualuga ma le sepsis e mafai. Faailoga o loʻo i lalo:

  • Paga i le liona.
  • Loto malosi, mu.
  • Totoina o le paʻu.
  • Hyperemia o le ufiufi afu.
  • Pululent papules poʻo vesicles e tatala faʻatasi.
  • Laʻau vevela.

E togafitiga faʻatasi ma fomaʻi, e aofia ai vailaau faʻamaʻi.

Fungal eczema

Valaʻauina e ni meaʻai, masani lava o le ituaiga o Candida. E leai se faʻalavelave, ae mafua ai le tele o le le toʻa i le maʻi. I le faʻaopopo atu i faʻamaumauga faʻapitoa o le eczema (tiga, vela, vevela, vevela, pa'ū i totonu o le paʻu), o se paʻu papaʻe e aliali mai i le nofoaga o vaʻa manua (e le o taimi uma).

E leai se tulaga e tatau ona e togafitiina ai le fomaʻi o le faʻamaʻi ma le faʻamaga o meaola. O lenei mea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaleagaina o togafitiga.

Dyshidrotic foliga

Tufatufa i luga ma vae. O loʻo faʻamatalaina i ni uiga maualalo. Papules vave ona tatala ma fai ni pusa. O le vevesi o se mea faʻafefete ma faʻavaivai vaivai. E mafai ona e faʻafememeaʻi le ituaiga dyshidrotic o le faʻamaʻi ma le va o le vae. Manaomia se siakiina eseese.

Vailaau eseese

O le eczema ole vailaʻau o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga e le taofia e soo se fualaau faasaina. O le mafuaʻaga e mafua mai i le le lava o le gaʻo o le tino ona o le le atoatoa o le tino.

O faʻaaliga o faʻataʻitaʻiga. O loʻo faʻaaogaina le focus mumu, o le paʻu o le mea e oso ai, ma isi. O nofoaga ua afaina e matuai vevela ma tiga. O le faʻasusu e le aumaia le toomaga. O le faʻavaeina o papules e le faʻamaonia.

E i ai isi ituaiga o faʻamaʻi, e pei ole eczema eczema, foliga o le sana, ae o le mea e masani ai, e tumau lava ia.

Vaega o lamatiaga

I le sili atu ona lamatia o:

  • Tamaiti o soo se vaitausaga. Aemaise lava pepe ma tupulaga talavou i lalo o le 10 tausaga.
  • Tagata faigaluega i vailaʻau, metallurgical enterprises (le mea e taʻua o le eczema).
  • Tagata mamaʻi.
  • Tagata e leʻi malamalama i ai
  • Tomaʻi matutua.
  • Tagata e pagatia mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

O nei vaega o tagata e manaʻomia ona matua faʻaeteete, e taua le mulimuli i tulafono o le puipuiga.

Tulaga o le maʻi

Soo se ituaiga o eczema (sei vagana ai le varicose) e pasia le tele o vaega:

  • Le amataga o le faʻamaʻi. Erythematous. Lafoaʻi, susunuina, tiga ma le mumu o le paʻu e aliali mai.
  • 2 tulaga. Papalii Ua faia ni vali ma ni papules.
  • 3 tulaga. Vailaʻau matala. Ua tatala papules, ua afaina ai vaieli.
  • 4 vaega. Vailaʻau susu. O le paʻu o le feʻalo, ma ua vaivai. O le ata o le falemaʻi ua amata ona sili atu ona atoatoa.

Soʻo se toe fomaʻi e oʻo atu i nei vaega e 4.

Faʻaaliga ata o le maʻisuka. Paʻu o le paʻu i le maʻisuka

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi o le maʻisuka, suesue i faailoga o le maʻisuka, saili pe o le a le mea o loʻo i totonu o le maʻi suka ma maʻi i luga o vae e pei o le maʻisuka, ma vaʻavaʻai foi i se mea vevela i le ata o le maʻisuka.

O faʻamaʻi o le maʻisuka e eseese, tasi e luasefulu e mafatia mai ai. O se numera tele o tagata e maua i le maʻisuka leʻo poʻo se gasegase o le gasegase. O le mea lea, e taua le iloa lelei o faailoga o le maʻisuka ina ia mafai ona e vaʻai i lau fomaʻi mo se fesoasoani i le taimi.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO.

Maʻi suka: faailoga ma faailo

O se faailoga muamua o le faamai e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le faʻamalologa o gaioiga sili ona leaga. Laʻau ma siama mo le maʻisuka (ata 2) e aofia ai foi i uluai faailoilo o faʻalavelave ma le pancreas.

O le paʻu o le paʻu o le maʻisuka (photo i lalo) o loʻo matauina i le 80% o mataupu.
O le maʻisuka e faʻaalia i le faateleina o le pigmentation o paʻu o le paʻu ma le foliga mai o nai paʻu vavalalata latalata ane ia i latou (acanthosis).

Ma o le paʻu o le paʻu e maua i le maʻisuka (foto i le gal), e pei o le mimiti o le maʻisuka, e faʻaalia ai se paʻu paʻu paʻu ma manaʻomia ai le faʻalavelave faʻapope.

Maʻa o le vae i le maʻisuka

E faasolosolo lava, i vae maualalo, o le paʻu e sili ona manaia, vevela ma mago. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i faiga o le gasegase, o maʻi vae o loʻo tupu i le maʻisuka malosi (ata 4). O lenei gaioiga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lagona lelei - laiti abrasions ma maʻi ile vae ole maʻi suka (photo i gal) e le faʻavevesi ai se tagata.

O mafuaʻaga autū maʻi suka - O vaʻaia nei, masini ma microtrauma. Ae o mea moni e mafua ai le maʻi o le vae i le maʻisuka, ioe, e sili atu le loloto o le solia o le toto ma le innervation o pito i lalo. Uluai maʻi e pipisi ma salalau i luga o le vae.

O le maʻi gase

Paʻu o loʻo afaina i le maʻi suka (photo 5) faia se fesuiaiga eseese. Ona o faaletonu o le gasegase, lapotopoto, leai se ila, mumu-lanu nodules o le 5-12 mm le lautele o loʻo i luga o le paʻu o le vae pito i lalo.

Ame maʻi suka (i le ata o loʻo i lalo) e mafua ona o le manaʻoga o le tino e aveese le glucose i le afu o le paʻu. Faʻaitiitia le faʻamalosi puipuia e faʻaleleia ai le faʻapipiʻiina o fualaau oona - pustules form. O le gasegase o le maʻi e tupu i le 30-35% o tagata gasegase.

Mumu o le vae i le maʻisuka

E masani lava o le maʻisuka e maua ai faʻafitauli i vae. O le taamilosaga o le toto e afaina ai i latou, o lenei mea e oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga. Laʻau mo le maʻisuka (i luga o se ata 5) e faasolosolo malie ona le iloa le vevela, tiga ma le le fiafia.

Laasaga i le maʻisuka malosi (ata i lalo) e afaina ona o le malulu i totonu o le tino leaga, e masani ona auina atu faailoga o le tiga pe a savali, ma o nisi taimi e malolo ai.

Ae o se isi tulaga e sili atu ona leaga - pe a le toe lagona e le tino le lagona e mafua mai i le faʻaumatiaga o namu ma o loʻo tupu aʻe i luga i luga ole maʻi papa.

O le mumu o vae i le maʻisuka i le ituaiga o laupepa o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi suka. O se taimi tuai lenei o le maʻi.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi ...

E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea o loo taʻua iina - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Manoa mo le maʻisuka

O faʻaʻailoga o le maʻisuka e aliali mai i le tulaga o le faʻaleagaina o tamatamailima ma fao. Toes o loʻo maua i le maʻisuka (ata i lalo) o loʻo i luga o laumei, pala, mumu po o cyanotic.

Ia i ai foliga vaaia fao mo le maʻisuka (i luga o le ata 6): o le a avea i latou o ni mea e pala, e televave, e masani ona tupu aʻe i tulimanu o le paʻu. E masani ona mafua lenei mea ona o le pipiiina o maʻi pipisi. O le le mautonu o capillaries, aemaise lava ma seevae mausali, e tau atu ai i le afaina i lalo o le faofolafolafola, ma o le fao ua liu uliuli.

Gangrene mo le maʻisuka

Suesueina o le fesili le a le maʻisuka, e le mafai ona e le amanaiaina ana mea sili ona faigata - gangrene i le maʻisuka malosi (ata 7), lea e mafua ai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi.

O manua o le tino e le faʻamalolo i le maʻisuka e mafai ona iai mo ni nai tausaga. O latou taunuuga e susu pe malogo. gangrene o pito pito i lalo (ata i lalo).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tupu lenei mea, ala, e tele lava i le umi o le taimi o le maʻi. Gangrene i le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

I le faamasani auiliiliga ma mea o foliga mai o le maʻisuka (ata i gal) i vaega uma lava, e sili atu ona faigofie le iloiloina o le matautia o ona faailoga taitasi. Faʻaalia faailoga o le maʻisuka, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa mo se fesoasoani. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia aʻafiaga ogaoga. O le maʻi suka i le togafitiga e le faʻamagalo.

O le maʻi suka ma ata (taga)

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

Ituaiga ituaiga paʻu o le paʻu ma le maʻisuka

I le faaopoopo atu i suiga e le vaaia e tupu mai i totonu o totoga ma mucous membranes i totonu o le tino, o loo i ai faailoga o fafo o le maʻisuka i luga o le paʻu, e faalagolago i foliga, tausaga o le maʻi, tausaga o le maʻi, le manuia (po o le le aoga) o togafitiga,

O nei faʻafitauli o ni faʻafitauli i foliga o le paʻu o le paʻu tino (muamua), poʻo le taʻitaʻia e le gata i le paʻu o le paʻu, ae faʻapea foi le aafia ai o le loloto o fale (lua, e fesootaʻi ma taunuuga o le maʻisuka).

E ui i le mea moni e faigata ona faʻamasino le loloto o suiga na tutupu i totonu o le tino mai ata mai le Initaneti, o le mea moni ua uma ona latou "lafoaʻi" (i luga ma lalo o le paʻu) latou faʻaalia le taua - ma le manaʻomia mo se fuafuaga fou - o se faiga e taofia ai se maʻi e le mafai ona pulea.

Suia o le paʻu i le maʻisuka

E le gata i le vaivai o le tino ma le malosi faifai pea, o le suamalie o le urine (ona o le i ai o le suka i totonu), o se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le faamalolo, lea e faaalia i le fia inu ma tumau pea le pala, e ui lava i le inu tele.

O le i ai o nei faailoga e mafua ona o le ogaoga o le faʻalavelave o gaioiga o meaola oona, o se taunuuga o le vai e foliga mai e "tafe mai", ae le o le faʻavave i totonu o le tino.

O le Hyperglycemia (sili atu i le toto suka ona o le gaosiga o le gasegase o le gaʻo) o le tuuaiga lea mo le mea lea, e mafua ai le faʻaleagaina o le metabolism i totonu o le faiʻai i le faʻafuaseʻi o lona faʻaleagaina.

O le faʻaleagaina o togafiti togafiti o le faiʻai e faʻafefea ai le faʻalavelave i le gaioiga o le popole ma vascular system - o se taunuuga, o faafitauli e tupu mai i le toto ma le innervation o le tino, lea e mafua ai se faʻalavelave i totonu o la latou gaioiga.

Aʻo le le lava o mea taumafa, "lofia" i oloa gasegase oona lea e le o aveeseina i le taimi, o le a amata ona faʻavaivaia le tino ma faʻapala.

Paʻu faʻamaʻi i le maʻisuka

O foliga vaaia o le fesoʻotaʻiga e mafua mai i le faʻamaʻi e suia tele, ma maua ai le lagona o le faʻavalevalea ona o:

  • vevela le vevela o le paʻu, lea ua leiloloa lona malosi,
  • ogaoga o le tilotilo, aemaise lava le taua i le maʻila,
  • o foliga mai o le au valaau i alofilima ma alofilima,
  • tosoina o le paʻu, mauaina o se lanu samasama masani,
  • suiga i fao, o latou lafoaʻiga ma le mafiafia o papatusi ona o le maualuga o le hyperkeratosis,
  • lauulu lauulu
  • o foliga vaaia o le taufaasese.

Ona o le magoga o le pito i luga o le paʻu ma le mucous membranes, o le a le toe faʻataunuʻuina la latou matafaioi puipui, paʻu o le paʻu, e tau atu i le feteʻenaʻi (faʻamautinoa le faigofie o faʻamaʻi - pathogens e ulufale i totonu o le tino), o le maʻisuka e faigofie i faʻamaʻi faʻamaʻi - i talavou ma tagata talavou o nei mea,

  • folliculitis
  • pulupulu ma isi loloto o le pyoderma,
  • faaaliga a le au failautusi.

Ata o fusi masani i le maʻisuka:

Laʻau Candidiasis Folliculitis

O le faʻalavelave o le paʻu o le paluga o le vaega o le anufe e mafua ai le afaina o le afu ma lauulu vaʻaia (faatasi ai ma foliga vaaia o meaʻai ma tufatufa - lanu mo le ulu atoa - leiloa le lauulu).

O le tulaga o le ufiufi o pito i lalo e matua afaina - ona o le taua o le gaioiga faaletino i pito i lalo, o le malosi o maʻi vailaau e sili atu ona malolosi, ma le isi, o vae e toetoe lava o taimi uma e fai ai ma laei, lea e atili ai ona faigata le toto.

O nei mea uma e saofaga i le faʻaalia o se faanatinati, ona o le faʻatusatusaga ma aʻafiaga laiti e faigata ona faʻamalolo - ae i le taimi lava e tasi e ono oʻo i le faʻanofo.

O le suia o le pH o le maualuga o le fefaʻatauaʻiga e le gata ina faʻamalosia ai le faʻaofiina o faʻamaʻi pipisi i luga o le microbial, ae faʻamaonia ai le ola o le mycotic (floral) flora - candida (lefete-pei, e mafua ai le gaʻo) ma le laisene.

Faʻasologa o le Peraimeri

Faatasi ai ma ni faailoga muamua o le maʻisuka (aemaise lava i le vaega o le tino), o le umi o le faagasologa o le faamaloloina o manua laiti (abrasions, manua, abrasions), keratosis-acanthosis ma foliga vaaia o le laumatama o le eyelids, vaega e masani ai (aofia ai totonu o ogavae) o foliga vaaia o se togafitiga patino - maʻisuka:

Dermopathy

O le faʻaaliga pito i fafo o faʻalavelave e tupu i totonu o le tino o le ala lea o le dermopathy o le maʻisuka.

E faʻaalia i foliga vaaia o papulesi o le lanu mai le lanu mumu e toetoe lava a enaena, o le laʻititi laʻitiiti (mai le 5 i le 10-12 mm), faʻapitoa i luga o vae, e masani lava i pito i luma o vae.

E mulimuli ane, ua liua i ni mea e sili ona lelei i luga o le faʻamalosia ma le faʻasalalauina, lea e mafai ona ola uma ma mou ese atu i le taimi lava e tasi i le mavae ai o le 1-2 tausaga (ona o le faʻaleleia o le microcirculation ma le faʻaitiitia o le mamafa o microangiopathy).

Latou te le afaina le aʻoga, latou te le manaʻomia togafitiga faʻapitoa, o le tele o taimi, o le mai o le maʻisuka ituaiga II i tagata e iai le "poto" tele.

Lipoid necrobiosis

O le mea taua, lea e avea o se faaauauina talafeagai o le faagasologa o loo i luga, faatasi ai ma le atinaʻe o le dystrophy-atrophy o le paʻu ona o le oti o ona elemene galue ma le suia o la latou sulu uila.

O se tulaga e sili atu ona masani ai i fafine nai lo alii, e faʻaalia lava i le 1-4% o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (e tusa lava po o le a le matua, ae masani lava i totonu ole 15-40 tausaga).

E leai se mea e tutusa lelei ma le faʻamatalaga o le faʻamaʻi (o faʻamaʻi e mafai ona muamua muamua i le falemaʻi lautele o le faʻamaʻi ma tupu faʻatasi i le taimi lava e tasi), e tutusa lelei lava ma le mamafa o le maʻisuka.

E tusa lava po o nofoaga o iniseti o inisalini, o le foci (tasi, ma le lautele o le mea e faaleagaina) o loʻo maua i luga o vae, i le amataga o le gaioiga e faʻaalia ai le faʻapipiʻiina o laʻau e faʻaleleia ile luga poʻo ni nodules maʻaleʻale faʻatasi ma se lauʻeleʻele mafolafola lelei.

E i ai la latou lanu uliuli-lanu piniki, o otootoga faataamilosaga poʻo le faʻamalamalamaina e ala i se vailaau oona o se tuaoi faʻamalamalama manino lea e alu atu i le itu i tua ao faʻatupulaia le taulaiga. O le iʻuga mulimuli o faʻatulagaga e matua masani lava ma e le manaʻomia ai le eseʻesega mai faʻapusaga tutusa (o le granuloma ma le tutusa).

O nei mea o le foci e faʻamaonia lelei mai masini vavalalata, e iai se foliga e faʻaloloa i le itu o le limo (oval pe polygonal).

O le faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu o le flammatory o se faʻataʻotoga e tutusa lelei (o le kuki cyanotic ma le peeling phenomena) e siosiomia ai le nofoaga tutotonu (lanu mai le samasama i le lanu samasama), e peiseai ua goto, ae o le mea moni o loʻo i ai le tulaga tutusa ma le paʻu o loʻo siomia ai.

Ata o paʻu o le paʻu ma le lipoid necrobiosis:

O le faʻaauauina pea o faiga faʻavae i le ogatotonu o le aʻoga e oʻo atu ai i foliga o:

  • telangiectasi,
  • agavaʻa malie,
  • ulugalii.

O le suiga i le fausaga o le paʻu e le mafua ai lagona faʻalogo, o le tiga e na o le amataga o le uluaʻi maʻi e aliali mai.

O isi suiga i le paʻu i ai faʻamaʻi pipisi e aofia ai mea nei:

  1. Lipodystrophy o le maʻisuka - atrophy (seia oʻo i le atoaga o lona maliu) o le gaʻo o le gaʻo e mafua mai i le mitiia o le paʻu, o foliga mai o "spider veins" - teleangiectasias, faʻaleagaina o le paʻu ma le faʻavaeina o maʻi pipisi.
  2. Xanthomatosis - o le faʻaalia o faʻamalama faʻapipiʻi laupapa, o loʻo faʻavasegaina, lanu mai le samasama i le paʻu enaena, e maualuga i luga aʻe o le paʻu (e masani lava i luga o le papa, tua, e le tele i luga o foliga, vae).
  3. Hyperkeratosis - sili atu le kinetiniini, e mafua ai le vevela o le paʻu o vae (ona o le faaleagaina o neura o le gataifale ma toto toto ona o le gasegase o le tino ma le innervation).
  4. Fungal ma microbial faʻamaʻi (faatasi ai ma le faʻavaeina o paʻulaʻau, karifacle ma se tino sili atu ona paʻu o le paʻu).
  5. Fugalaau e pei o le fuga-ufitia - ufiufi vae ma lima o le fulufulu, i luga o laina ogatotonu (mamanu).
  6. Mapalai o le maʻisuka.

O le maʻi o le maʻisuka (tagai i le ata) o le exfoliation o le epidermis na faia i le va o le vai ma le vai, ma e oʻo atu ai i le tulaʻi mai o se vaituloto e aofia uma lava i le ogaoga poʻo le vevela e fefiloi ma le toto - elemene. E ui lava i le tuufaatasiga o le vai i le vevela, e masani lava ona faʻamaonia.

E ui lava i le leai o se aoga o le faʻavaeina (o le i ai o le tele o millimeters poʻo le centimeters) na tupu i luga o le lima, tapuvae, toe lima poʻo le lima faʻafuaseʻi, e aunoa ma le mumu muamua, sosogi poʻo isi faʻaʻailoga, e manaia ma faʻanofo le maʻi, e le mafaamatalaina e foliga mai (i totonu o le 2-4 vaiaso).

Faʻaiuga lua

O lenei vaega e aofia ai:

  • faʻamaʻi pipisi
  • fungal infections.

Ole faʻamaʻi pipisi o le paʻu ile maʻisuka e sili atu ona sili atu nai lo tagata gasegase e aunoa ma togafitiga ole endocrine.

I le faaopoopo atu i maʻi o le maʻisuka, lea e taʻitaʻia ai le manaʻoga mo le tosoina o le tino i le maualuga ma le gaʻo pe a faʻavae i luga o le vae, o loʻo i ai pea filifiliga eseese mo le streptococcal ma le staphylococcal pyoderma:

  • sikeripere,
  • pulupulu,
  • phlegmon
  • erysipelas,
  • panaritian,
  • paronychia.

O le iai o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai ma faʻaogaina ai le tino, e oʻo atu ai i le faʻateteleina o le tulaga lautele o le maʻi, umi le umi o laasaga o le faʻamalosia o le maʻi, faʻapea foi ma le faateleina o manaoga o le insulin.

O aʻafiaga o le paʻu o le tino, o le au faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona faʻaalia e le ituaiga o Candida albicans, e tumau pea le talafeagai.

O le mea e sili atu ona faigofie o le gasegase o tagata matutua ma le matutua, o gasegase e sili atu le mamafa o le tino, lea e avea ai vaega o paʻu paʻu ma vaega e sili ona fiafia i ai ile atunuʻu:

  • inguinal
  • vavalalata,
  • sublingual
  • i le va o le manava ma le pelvis.

E le itiiti ifo le "asia" e le manua o mucous membranes o genital and mouthral, ​​o le tuusaʻo tuusaʻo e mafua ai le atinaʻe o:

  • upuleaga ma agavaʻa,
  • paleni (balanoposthitis),
  • angular cheilitis (faʻatasi ai ma le localization i tulimanu o le gutu).

Candidomycosis, e masani lava ona avea ma faailoga o le maʻisuka, e tusa lava pe o le a le nofoaga, e faʻaalia ai o ia o se mea taua ma le faʻafefe, lea e mulimuli mai ai faʻamaoniga faʻaalia o le maʻi.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le maliu o le paʻu o se "moega" saunia mo le "lūlūina" o le gaʻo.

O le mea lea ua galo (ua mafua ona o le fausiaina o le stratum corneum) ile lanu eletise-paʻepaʻe, susulu ma susulu mai le suauu suamalie mai i luga ole palapala i lalo o le epidermis, e le gata i lea, e natia i le laupepa a le tino (e le tele le manaomia o le ea mo le fomaʻi o le fefete, ae o le vevela germination o spores ma le atinaʻeina o lenei ituaiga o meaola).

O le vaega o le tafia ma le tafe o le eleele e faataamilo i se vaega o le "screenings", lea e foia i nai mata laiti, i luga o le taimi e amata ai le eletise lona lua, e masani ona fusia ma (i le taimi e tasi) ia tuputupu aʻe ma le faalauteleina o le nofoaga e taulai i ai ma loloto i totonu o le "eleele".

Laʻau afaina i luga o le maʻisuka

Dermatoses - avanoa i luga o vae ma le maʻisuka (photo 3) - e masani ona i luga o le vae pito i lalo, ae o loʻo i ai isi nofoaga e fiafia i ai le localization. Paʻepaʻe paepae i le maʻisuka - vitiligo - avea ma faailoga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Faʻailoga samasama - xanthomatosis - faʻaalia le faateleina o le toto suka.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O fulu e maua i le maʻisuka (photo i totonu o le avanoa) e mafai foi ona i ai i foliga o ni lanu mumu-lanu mumu o foliga le lelei, e faigofie ona faateleina. E faapena faailoga o le maʻisuka i fafine e sili atu ona taatele nai lo alii. O le mea lea e taʻua o le lipoid necrobiosis.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe toe faafoi (e aofia ai tau o femalagaiga) pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Tausiga o le paʻu

Talu ai o le iai o se faʻamaʻi (maʻisuka), o mamanu mama e puipuia ai le paʻu o le mumū ma le pala, o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga.

Naʻo lo latou faʻatasi ma le faʻaaogaina o suālaʻau e maualalo ai le suka e talafeagai ma le ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona maua ai se faʻamaliega lelei.

Ae ona o le i ai o le tele o nuances i le tulaga lautele o le faamai, faapea foi ma mea na i totonu o mataupu taitasi, faapea foi ma le manaomia mo le siakiina o fua o le suka, e tatau i le fomaʻi ona taitaia le togafitiga.

e uiga i le tausiga o le maʻisuka:

E leai se togafiti e faʻaaogaina ai metotia o "togafitiga faʻapitoa" e mafai ona suia ai togafitiga faafomaʻi agavaa - faatoa maeʻa ona faʻatagaina e le fomaʻi e togafitia i latou e mafai ona faʻaaogaina (i le faiga fautuaina ma le tausisia o le tele o taualumaga).

Faʻamataʻu lelei le paʻu, o faʻamalologa faʻapitoa e tumau le talafeagai:

  • mai le vaega o meainu oona - 2 pe 3% fofo o le methylene blue (blue), 1% diamond-grun (vaifofo oona "mea lanumeamata"), Fucorcin solution (Castellani composition),
  • pastes ma ointments ma se mea e aofia ai le 10% o le gaʻo.

I le tulaga o le microbial, fungal, poʻo le faʻamaʻi pipisi, ua filifilia ia fatuga e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega suʻesuʻe ile suʻesuʻega - microscopic ma le pathogen inoculated on medium medium, sosoo ai ma le faʻamaonia o le pathogen culture ma lona aʻafia i vaega eseese o vailaʻau (antimicrobial or antifodal).

O le mea lea, o le faʻaogaina o auala "tagata" e le sili atu nai lo le tasi le auala e leiloa ai le taimi taua ma e sili atu foi le faʻaosoina o se paʻu paʻu i maʻi suka. E tatau i se fomai faapitoa ona taulimaina mataupu o lona faamalologa.

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

Paʻu faʻamaʻi i le maʻisuka

I totonu o le tino o le tagata, o se "suamalie" e tupu ona o le le lava o le inisalini.

O ona faailoga e faʻalauteleina i tagata uma.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, o le paʻu e oʻo i suiga.

E le maua ai le susu, elasticity, suamalie, mea e afaina ai ma fulufulu. O togafitiga le lelei o maʻi e faʻafefe ai maʻi paʻu. O le mea lea, o le a tatou taumafai e iloa po o le a le ituaiga ma le tulaga o le maʻisuka e amata ona paʻu le paʻu, o le a le mea e tatau ona fai.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

Ona o le faʻafitauli o le tino i totonu o sela, ua faʻaputu ai oloa o la latou mea leaga le pala. I le taimi lava e tasi, o le galuega puipuia o le tino ua vaivai, ma o le epidermis ua afaina i faamai.

I le taimi masani o le tino, o le paʻu e lamolemole, e mafai ona maua, ma le maʻisuka e avea ma mea e gaogao, faʻagogo, o loʻo i ai le fogisi o le paʻu.

E le mafai ona taofia suiga o le paʻu i se faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le 2. E mafai ona e faʻaitiitia le tulaga, mulimuli i fautuaga a fomaʻi.

O faʻamaʻi o le paʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le oona tele. E masani lava o siama, o sigi e pipiʻi ma lagona le lelei i gaʻo gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, e manaʻomia e tagata uma ona gauai faapitoa atu i nei nofoaga, ma faʻafeiloaʻi ma talc.

Aʻoga Atherosclerosis

Papatusi i totonu o vaʻa afaina o vae e tapunia ai le lumen ma faʻalavelave i le toto.

Mo lenei mafuaaga, o suiga i le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka e le maalofia. O manua i luga o lona faʻamaloloina. E oʻo lava i ni manuaga laiti e mafai ona liua i le maʻi o le purulenti. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai tiga i tamaʻi povi pe a savali.

Ole faʻamaʻi pipisi o le maʻi Vitiligo ma le ituaiga 1 faʻamaʻi e latalata i le 20-30 tausaga. I le tutusa ma ia, o le gastritis e foliga mai, o le ania mama.

Paʻu o le suka

I luga o le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka, e le gata o le mimiti, ae o le maʻisuka foi.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia mata
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

Latou te le mafua ai ni lagona le lelei ma e mou atu pe a mavae le 20 aso e aunoa ma togafitiga.

Iniseti e matautia i lenei tulaga. E mafai ona latou ulu atu i le manua ma faʻaosooso ai.

O le tele o le afaina e oʻo atu i le 5 cm. O nei paʻu o le paʻu e aliali mai ona o le maualuga o le mamafa e maua i le maʻisuka.

Maʻisuka o le maʻisuka

O le igoa lea mo se taimi umi e le faʻamalolo ai manuʻa. E masani lava, e tupu i luga o le vae latalata i le lima matua.

O mafuaʻaga o maʻi mama i luga o le paʻu o ni vae laugatasi, faʻaleagaina fiva nasu ma le atherosclerosis o laʻau o le gaʻo.

Uluai luga o le paʻu o vae i le maʻisuka e mafai ona aliali mai mai le ofuina o seevae ma seevae. Talu ai e mafai ona vave faʻaleleia le ulugalii pe a iloa, e tatau ona vave alu atu i le fomaʻi.

Maualuga faʻamaʻi

O nei faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina e foliga mai ona o le faʻaitiitia o le tali mai le immune. E faʻamaʻaina i latou i le vevela tele i le laʻau.

E mafai foi ona e vaʻai i faʻamatalaga nei o le maʻisuka i luga o le paʻu: paʻepaʻe paʻepaʻe, pa'ū, fusi, maʻi papa. O siama faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i latou lava i faʻala, erysipelas.

Tolu vaega

O nei paʻu e faʻaalia pe a uma ona faʻaaogaina fualaau. Ae o le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma latou. E mafai ona e vaʻaia i le ata se mea faʻafefe e aafia ai le paʻu ma le maʻisuka.

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le paʻu e aafia i auala eseese. Ma o le ituaiga 1, o le maʻi o le maʻisuka, vitiligo, lichen planus o loʻo matauina. O le maʻisuka ituaiga 2, o le paʻu e aʻafia i suiga mataʻutia, siama o le maʻisuka, o le acanthosis uliuli ma le xanthomas.

Tino stains

Mai i le maualuga o le suka, gaʻo ma vaʻa toto. E mafua ai ona suia le lanu paʻu ma lona fausaga.

I nisi nofoaga, e faigata tele, i isi, pe a le o lea, e matua vaivai. E mafai ona iloa lenei mea i auiliiliga i le ata o le paʻu ma le maʻisuka.

O le tele o taimi, o aʻa i luga o le paʻu e aʻafia ai tagata mamaʻi i le ituaiga 2. O a latou togafitiga o le faʻavasegaina o maualuga o suka. I tulaga ogaoga ma i le i ai o maʻi pipili i luga o le paʻu, o loʻo faʻaaogaina ai steroids ma uu.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka e togafitia i meaʻai. E tatau ona ave faʻamalosi faʻataʻavaʻavalea mai le taumafataga, ia pulea le faʻaaogaina o gaʻo, meaai falai.

Talu ai o le paʻu o le maʻisuka e mago ma faʻaauau ona taʻe, e mafai ona tupu i le siama. Ina ia aloese mai faʻafitauli e fesootaʻi atu i lenei mea, o fomaʻi o loʻo fautuaina mai le faʻamalolo o oga.

E tatau ona maitauina o soʻo se togafitiga o faʻamaʻi paʻu e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Afai o le faʻamaʻi e aʻafia ai le loloto o le paʻu, e mafai ona taʻitaʻia ai le necrosis poʻo le gangrene. I lenei tulaga, e manaomia le togafitiga o taotoga.

Fualaau faʻapitoa

I le laasaga muamua o le togafitiga, ma nai paʻu o le paʻu, e faʻaaogaina ai togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae faʻatasi ai ma faʻamaʻi pea, e tatau ona togafitia lelei e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

Tomai faʻavae vailaʻau faʻapitoa e aofia ai:

  • Ata teuteu o se manoa ma le paʻu o le oak. O le a fesoasoani i le aveesea o le mago ma le paʻu o le epidermis.
  • Aloe O le faʻaitiitia o manua i luga o le paʻu o le a fesoasoani i le paʻu o le laau. Ua tuʻuina atu i luga o nofoaga faʻasao.
  • O se teuteuga o le birch buds. Latou te fufulu ni stains ma fulu i luga o le paʻu.
  • O se teuteuga o le mint, oak oak ma le St. John's wort. Mo lenei mea, ua sasaa atu laau i tutusa tutusa ma se ipu vai ma kuka mo le 5 minute. E fesoasoani le suka e aveese ai i luga ole tino.

O vailaʻau faʻaleagaina e le mafai ona mafaufauina o le auala autu o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga masani.

Eczema ma le maʻisuka: mafuaʻaga o dermatosis, togafitiga ma togafitiga

Eczema ma le maʻisuka - O se tuufaatasiga masani lea o faʻamaʻi. E tusa ai ma fuainumera, o tagata uma lona ono o ona po nei o loʻo faalagolago i inisalini inisiua.

O le taimi lava e taofi ai e le pancreas le gaosia o hormones talafeagai, o le tulaga lautele o le tino e matua leaga lava.

E le gata i lea, e tusa ma le 30% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na afaina mai isi faʻafitauli na mafua mai i le toto maualuga.

O se tasi o nei faamai o maʻi paʻu, lea e masani ona maua se aʻoga masani. O togafitiga o le Dermatosis e faia faatasi ma togafitiga e faʻatatau i le maʻisuka.E tupu le Eczema ona o le le lelei o le galueaina o le vevela.

Faʻailoga muamua o le maʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi ma faia togafitiga i lalo o lana vaavaaiga.

I le maʻisuka, e taua le mataʻituina le ala o le gasegase o le faamaʻi ma le tali a le tino i nisi o vailaau faʻasaina e faʻasino taʻitasi.

O le faiga o le atinaʻeina o le paʻu o le paʻu e mafua ona o le faʻaleagaina o tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻo, lea e mafua ai ona faateleina le glucose. I le taimi muamua, o sea suiga i le tino e le mafua ai se faʻafitauli, e le iloa ma e le iloa e le tagata maʻi.

Ae faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o se lili e le mafai ona suia o toto laiti toto e tupu. O faʻataʻavalega e pagatia, lea o le a mafua ai le leaga i le gaioiga o le meaʻai ma le manavaina o mea uma o loʻo i totonu ma fusi.

O le mafuaʻaga lea e maua ai le maʻisuka, i le mea muamua, o vaega o le tino o loʻo ulu i totonu o vaʻa laiti, e pei o, aemaise lava, le paʻu o le paʻu.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi i le maʻisuka

O le faateleina o le suka o le toto ma le gasegase o maʻi i nisi vaega e mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • mumu ma le fulafula,
  • tamaʻi papilifi laiti,
  • mu ma le tiga pe a paʻi,
  • ogaoga faigata.

I le tulaga pe a le o iloa e le tagata gasegase lona siama o le maʻisuka, e le mafai ona iloa le eczema o se faʻamaoniga tuusao. I lenei tulaga, o le dermatosis e foliga mai e le o se faailoga faapitoa o le faamai, ae o se faailoilo o le manaomia o se suesuega auiliili ona o masalosaloga.

E faʻapefea ona tupu aʻe se paʻu paʻu ma le maualuga o le toto?

E taua le maitauina o le maualuga o le faaleagaina i le epidermis ma le malosi o faʻaaliga e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le maʻisuka.

I le faʻaalia o le eczema e uiga i le talaaga o lenei faʻamaʻi, e le faigata ona matauina le eseʻesega o le paʻu o le paʻu.

O uiga taʻitoʻatasi o le tino ma le fua o le alualu i luma o maʻi e masani lava ona galue e pei o le fuafuaina o itu i le soliga o le metabolic process in epithelial tissues.

Po o le a lava le faʻatonuina o faʻamaʻi, o le paʻu o le paʻu e tupu mai i le gaioiga o le faʻaaogaina o le toto:

  1. O le tino e aunoa ma se minoi le faasili o le suka mai le toto mumu toto i le gaʻo gaʻo. I le taimi muamua, o loʻo ia faʻaauau pea ona faia lenei mea, o le kulukose o loʻo tausia i tapulaa faatapulaa.
  2. O le taimi lava e amata ai le alualu i luma o le maʻisuka ma o le faagasologa o le aveesea o le suka mai le toto e le mafai ona pulea, o le pasi e pasi atu i totonu o le tino ma sulu vavalalata, o lona faaputuputu faifaipea e tupu.
  3. O le taimi lava e maua ai le suka i le mea e faʻaleagaina ona o le faʻaleagaga, o mea gaosia i le gasegase oona e maua i totonu o le tino e faʻaleagaina ai toto toto. O le toto i mea e aafia ai ua faaitiitia, o le epithelium, i se isi faaupuga, amata ona oti.
  4. O le faʻaitiitia o le faʻafouina o le faʻafouina ma le faaleagaina o vaega o paʻu e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli. Microbes e ulufale atu i le manua, e faʻaosoina ai se faʻalavelave tele o le faʻamalama ma le faʻasaʻoina o le tulei.

O le maualuga o le faaleagaina i le epidermis e masani lava ona faalagolago i le tulaga o le maʻisuka.

Uiga faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le eczema i le maʻisuka e pasia le tele o vaega o lona atinaʻe. I luga o le nofoaga o leona o tamai vaa, o se vaega o le epithelial sela e mate, lea e mafua ai ona lava uiga o le faasologa o dermatosis:

  • Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le tafe o le toto, ua aliali mai ai faailoga muamua o le eczema, lea e masani ona le mautonu. Le leai o le toe faʻafouina o le paʻu e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaveina.
  • Erythema, muamua lava, e aliali mai i luga o tamatamailima, pasi luga o vae.
  • E oʻo lava i manua laiti ma gaʻo i totonu o le paʻu na leiloa a latou galuega puipuia e faʻamalolo lemu.
  • I le tulaga o le faapipiiina o se siama siama, o le gaioiga inflammatory ua faateleina. I le leai o se taimi talafeagai ma le maualuga o le togafitiga, e oʻo lava i le faʻamavaeina o le tino e ono lamatia ai le maʻi.
  • Soʻo se faʻaleagaina o le paʻu i le talaaga o le maʻisuka faagasologa e faigata ona faʻamalolo. O tagata leaga e le mafai ona ufiufiina i se pulu anufe mo ni nai masina. A o faʻamaloloina, faʻapipiʻi se lavela.

Suʻega dermatosis mo le maʻisuka

O le Eczema ma le maʻisuka na mafua ai le leaga o le tulaga o le tulaga masani o le tino, ae faapea foi le soifua o le tagata maʻi. O togafitiga o faʻamaʻi pipisi e manaomia ai se auala faʻalelei maeʻa.

O fafo i fafo atu i nofoaga ua aafia i fualaau faasaina o le a sili ona aumaia ai se aafiaga puupuu, o le a sili ona leaga o le a leai se aoga.

O le mea lea, i le tagofia o togafitiga o dermatosis, o le faamamafa autu e tatau ona i ai i le faʻaitiitia o le toto toto.

Talu ai e mafai ona faʻaitiitia le kulukose i totonu o le tino naʻo le fesoasoani a le inisalini, o le auala autu lea o le faʻamaʻiina o fualaau mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o metotia faa-anamua mo le tuuitiitia o le toto maualuga o le suka e le itiiti ifo le lauiloa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Laʻau laulaau Blackcurrant. O le saunia o se meafaigaluega e faigofie lava: 1 le mama o lau laugogo poo le laʻau, sasaa se ipu vai inu, ma tuu e faʻaaoga mo le 10-15 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe le mea inu ma inu 2 taimi i le aso.
  • Totoina o togalaau mai le centaury, licorice, ma le aʻafi. I le tutusa tutusa, o mea uma ua mamago ua ave. Aʻo le i saunia le aoina o laau toto, e fautuaina e faʻamago. Laʻau eletise palapala e avatu ai le afa o le tagata maʻi i le sipuni, o le itula ao lei faia se taumafataga. E fautuaina e inu i le vai poʻo le lauti lanumeamata.
  • Faʻaaogaina o galega officinalis. Ina ia saunia le oloa, e te manaʻomia ni togi ma fatu o le laau. Mo le 1 ipu ipu vai e faʻaaoga 1 lepp. Inu le vailaʻau i le tele o sipili i le aso atoa afa afa itula ao leʻi 'ai. Ina ia faʻamautuina le maualuga o le suka, e fautuaina e inu i le faʻafefiti mo le itiiti ifo ma le ono masina.
  • Aoina mai o lapisi, launi pia, hypericum, moa ma le chicory. I luga o le 1 tbsp. l lua ipu vai e ave mai le vailaʻau vailaau. Ma le isi, o le mea e faʻaaogaina ai le afi, faʻapipiʻiina i se vevela ma kuka mo le itiiti ifo i le 5 minute, ona faʻamagoina, ma faʻapipiʻiina. Ave 60 ml i le aso mo le tolu vaiaso.

O lea na faia mai le laʻau eleelea e lafoaia lelei le dermatosis e aʻafia ai le maʻisuka.

Vailaʻau mo togafitiga o le eczema

Mo togafitiga i fafo o le eczema, e tatau ona faʻaaoga sui soʻo o ana gaioiga e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻafitauli iloga ma faʻalauteleina le faʻamalolo. O le vailaau faasaina e aofia ai vailaau o vaega eseese:

  1. Hormonal ointments ma kulimi. O vailaau mai fafo e faʻaaoga e taofi ai faʻamaʻi tiga. Na o le fomaʻi filifilia e filifilia ia fualaau faasaina, faʻasalaina i latou ma le faʻaeteete tele, talu ai o le corticosteroids e tele faʻamaʻiloga, e masani ona maua ai le maʻisuka. O le Eczema e masani lava ona togafitia i la latou fesoasoani mo le sili atu ma le 10 aso, ona sui ai lea o suauu pona i vailaʻau saogalemu.
  2. O fualaau e le faʻaaogaina e tetee atu ai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le faʻaaogaina i luga. O nei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina pe a maeʻa le corticosteroids ma se malosi lelei o le toe faʻaleleia. O le umi o togafitiga e mafai ona tusa ma se masina, o aʻafiaga a le itu o ia tupe e le oi ai. Faatasi ai ma fualaau lelei, e taua le matauina o le Paʻu-Cap, La Cree, Desitin, Panthenol, zinc ma le opo.
  3. Antiseptic ma antimicrobial fofo mo le togafitia o manuʻa. Fucorcin, o se lanu lanumeamata mataʻutia o le 1%, Resorcinol, Tannin e faʻaaogaina aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻasaina. E i ai le latou faʻamago ma le malosi.
  4. Antibacterial and antifruit drugs. Manaomia mo le eczema faigata i siama. O le tele o taimi, o le suauu tetracycline, Indomethacin, Levomekol, Exoderil, Lamisil e faʻaaogaina.

Meaʻai mo le maʻisuka ma le faʻamaʻi faʻamaʻi

Talu ai o le vasega o le eczema e tele lava ina fuafua e le tikeri o le puleaina o le maʻisuka, e taua le faia o mea uma ina ia faʻaitiitia ai taua taua o kulūkose. I le faaopoopo atu i le fualaau oona i luga o faʻaalia mai fafo o le faʻamaʻi, e taua le matauina o le manaʻoga e toe iloilo le ituaiga olaga ma matau tulafono faʻapitoa.

Tagata mamai e maua i le maʻi pipisi ma le maʻisuka, i se tulaga lautele, e le ese mai tagata masani. O latou ituaiga olaga o se mea e tatau i tagata ola maloloina uma ona pipii i ai, o mea autu o meaai, o se olaga malosi ma ola malosi, ma le lafoaia o masaniga leaga.

Aemaise lava, o le gasegase i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa o mea taumafa:

  • Teʻena le faʻaaogaina o le suka i soo se ituaiga.
  • E tatau ona 'ai faʻatasi, o lona uiga a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate. E mafai ona e 'ai naʻo le falaoa atoa poʻo le falala. E mafai ona 'aina faʻamaʻi i nisi taimi, ma sili atu i le paluga ma le' toniga '.
  • Taumafa naʻo meaʻai ma iʻa.
  • Tuu le faamuamua i fualaau faisua fou, ma filifili fua ua faatamaoaigaina i le vitamini C mai fua.
  • O fualaau e sili ona talafeagai mo le maʻisuka o le pata, o le karite bela, le araisa, le oat. Faatapulaaina le taumafaina o leki ma le pasta vasega "A" (mai le kulimi o le kulimi).
  • E le manaomia le inuina o susu atoa, ae tuu le susu susu e le o gaʻo oloa i le faasologa i aso taʻitasi i le aofaiga o 1-2 mata i le aso.
  • Teʻena agaga e maualuga i le caffeine.

I le taimi o le taumafataga o le maʻisuka ma le puipuia o le eczema, e tatau ona teena uma mea inu o le kafini.

Mo le gaioiga faʻale-tino, iinei o tagata maʻi e maua i le faʻamaʻi ma le maʻisuka e mafai ona faʻamalositino lelei. Le ituaiga o toleniga, o latou umi ma taimi o taʻaloga e fautuaina e vave talanoa ma lau fomaʻi.

Fesili

Lyudmila, 45 tausaga:

E faʻapefea ona malamalama o le eczema na mafua ona o le maʻisuka?

Tali faʻapitoa:

O le Dermatosis e le o se faailoga faapitoa o le leroid o thyroid. O suʻesuʻega mo le eczema e aofia ai le suʻeina o le toto ma le urine e fuafua ai le maualuga o le suka. Afai o suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai le i ai o se faʻafitauli faʻapitoa, e ono mafai ona manatu o le maʻisuka i lenei tulaga o se tasi lea o mafuaʻaga e ono mafua ai le atinaʻeina o se paʻu o le paʻu.

Svetlana, 56 tausaga:

Pe o togafitiga faʻalautele e aoga mo le faʻamaʻi ma le maʻisuka?

Tali faʻapitoa:

O isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o suʻega e mafai uma ona aʻafia ai le paʻu ma maua ai se faʻaoga lelei i le suka o le toto. O lo latou aoga tele e faʻalagolago i le malosi o le maʻi, le tulaga o le dermatosis ma le ituaiga o maʻisuka. Ae peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se tasi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Stanislav, 38 tausaga:

Erysipelas ma le eczema i le maʻisuka - pe tutusa lelei lava?

Tali faʻapitoa:

Leai, o nei mea o maʻi eseese. E le pei o le eczema, o le erysipelas e le o faʻatasi ma le tiga, faʻaopopo, e masani ona i ai se faʻalavelave oʻooʻo o le faʻamaʻi ma faʻalauiloa faailoga o le inisua, i nisi o tulaga, o faʻaalia o lymphadenitis faʻaitulagi foi.

Tuua Lau Faamatalaga