O le a le hormone glucagon ma le glucagon fualaau

O le "hormone fiaai" o le glucagon e le iloa pe a faʻatusatusa ma le insulin, e ui o nei mea e lua o loʻo galulue i se fusi faʻamau ma e tutusa le taua o le tino i totonu oo tatou tino. Glucagon o se tasi o hormones autu o le pancreas, lea, faatasi ai ma le inisalini, e nafa ma le faatonutonuina o le maualuga o le kulukose o le toto. O sauniuniga o le Hormonal e faʻavae i ai e faʻaaogaina i vailaau mo le toe maua mai mai le maʻisuka ma sauniuni mo le faʻamautinoaina o le gastrointestinal tract.

O le fausaga ma le faʻalapotopotoga o le glucagon

Glucagon e valavala valaʻau, ae o le tele o taimi e taʻua ai o le hormone - o se inisinia insulin. Sa maua e saienitisi H. Kimball ma J. Murlin se mea fou i le pancreas i le 1923, 2 tausaga talu ona maua le talafaasolopito o le inisalini. Ae peitai, e toaitiiti tagata na iloa e uiga i le tulaga e le mafai ona suia o glucagon i le tino.

I aso nei i vailaʻau, e lua galuega autu o le "hormone fia 'ai" e faʻaaogaina - hyperglycemic ma diagnostic, e ui o le mea moni o le vailaau e faia tele galuega taua i le tino i le taimi e tasi.

Glucagon o se porotini, sili atu le saʻo, o se pepidone hormone i totonu o lona fausaga vailaʻau. E ala i le fausaga, o se polypeptide o le filifili tasi e aofia ai le 29 amino acids. O loʻo faia mai i le muagaggcacagon, o se polypeptide e sili atu le mamana e aofia ai le 180 amino.

E ui i le taua o le glucagon i le tino, o lona tino o le amino acids e matua faigofie lava, ma afai tatou te faaaogaina le gagana faasaienisi, e "matua le mautonu". O lea, i totonu o tagata, povi, puaa ma fusi, o le fausaga o lenei hormone e tutusa lava. O le mea lea, o sauniuniga o le kalapu e masani lava ona maua mai i le paʻu o se povi po o se puaa.

Galuega ma aʻafiaga o glucagon i le tino

O le faʻamalositino o le glucagon e tupu i le vaega endocrine o le pancreas i lalo o le igoa faʻafefe "motu o Langerhans." O le lima o nei motu o ni fatulala alpha ia e maua ai le hormone.

3 mea e aʻafia ai le gaosiga o gaosiga:

  1. O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto (o le pa'ū i le maualuga o le suka i se tulaga ogaoga e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le "hormone fiaai" i le plasma).
  2. O se faʻaopoopoga o le aofaʻi o amino i totonu o le toto, aemaise lava alanine ma arginine.
  3. Gaoioiga faʻaleagaga galue (faʻaauau le toleniga i le tapulaa o gafatia o tagata e faateleina ai le maualuga o le hormone i le 4-5 taimi).

E tasi le taimi i totonu o le toto, o le "hormone fiaai" e faanatinati atu i le toto o le ate, ma fusia ai i latou ma faaosofia ai le faamatuu atu o le kulukose i totonu o le toto, ma teu i se fale mautu. E le gata i lea, o le hormone glucagon o le pancreas e faʻaalia ai galuega nei i le tino:

  • faʻaauau le gau o le lipid ma faʻaitiitia le cholesterol toto
  • faaleleia le tafe toto i fatugaʻo
  • faʻateleina le soona faʻavevesi o le sodium mai le tino (ma e faʻaleleia ai le fatu)
  • aofia ai i le toe faʻafouina o sela ate
  • faʻaosofia le faʻasaʻoina o le inisalini mai sela

E le gata i lea, o le glucagon o se soa-i-lima taua o adrenaline i le tuʻuina atu o le "taua poʻo le feʻaveaʻi" a le tino. Pe a faʻasaʻo le adrenaline i totonu o le toto, o le glucagon e faʻapupulaina le kulūkose toetoe lava o le taimi nei e fafaga ai maso skeletal, ma faʻaleleia ai le masini o le okesene.

Le masini

| faasaʻo tulafono

O le gaioiga o le gaioiga o le glucagon e mafua ona o lona fusifusia i siaki kullucagon faapitoa o le ate. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le G-protein-mediated Adenylate cyclase activity ma le faateleina o le fausia o le CAMP. O le taunuuga o le faateleina o le catabolism o le glycogen na teuina i le ate (glycogenolysis). punavai e le o faamaoti mai 2198 aso Glucagon mo hepatocytes e avea o se faailoilo mai fafo e uiga i le manaomia ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o le toto ona o le gau o le glycogen (glycogenolysis) poʻo le faʻaogaina o le kulukose mai isi mea - gluconeogenesis. O le homone e fusifusia i le senitini i luga o le memblas plasma ma faʻaauau le adenylate cyclase, lea e faʻamalosia ai le fausia o le CAMP mai ATP, e ala i le G-protein. O mea o loʻo mulimuli mai o se faʻavevesi o mea e tutupu e taʻitaʻia ai le ate i le faʻafouina o le glycogen phosphorylase ma le faʻasaina o le glycogen synthase. O lenei faiga e taʻitaʻia ai le glucose-1-phosphate mai le glycogen, lea ua liua i le glucose-6-phosphate. Ma, i lalo o le faatosinaga o le glucose-6-phosphatase, ua gaosia ai le kulukose free, lea e mafai ona alu ese le suauu i totonu o le toto. O le mea lea, o le glucagon i totonu o le ate, e faaosofia ai le malepelepe o le glycogen, e fesoasoani e faatumauina le kulukose i totonu o le toto i se tulaga tumau. Glucagon e faʻaalia foi le gluconeogenesis, lipolysis, ma le ketogenesis i le ate.

Glucagon ua leai se aoga i le glycogen o maso skeletal, e foliga mai ona o le leai o se toesea o tali o le glucagon i totonu. Glucagon e mafua ai le faateleina o togafitiga o le inisalini mai vailaau β-gaʻo maloloina ma le taofia o le gaoioiga o le insulinase. O le mea lenei, e foliga mai, o se tasi o togafitiga faʻapitoa o le faʻafefeina o le hyperglycemia o le glucagon.

Glucagon ei ai sona malosi malosi i le inocrone ma le chronotropic i luga o le myocardium ona o le faateleina o le fausia o le CAMP (o lona uiga, ei ai sona aafiaga e tutusa ma le gaioiga o agonists o le responsive acne, ae e aunoa ma le aofia ai o le beta-adrenergic systems in the realization of this effect). O le taunuuga o le faateleina o le toto maualuga, o le faateleina i le taimi ma le malosi o le vavaeeseina o le loto.

I maualuga maualuga, o le glucagon e mafua ai le malosi o le antispasmodic, o le malolo o muso mumu o totoga o le tino, aemaise o le inumaga, ae le o le aufaasālalau e adenylate cyclase.

Glucagon e aofia ai i le faʻatinoga o le "lavea pe faʻasolosolo," faʻapupulaina le maua o meaʻai malosi (aemaise lava glukose, gaʻo gaʻo mama, keto acid) mo musele skeletal ma faʻalauteleina le toto i maso skeletal e ala i le faʻaleleia o le gaioiga o le fatu. E le gata i lea, o le glucagon e faʻapupulaina le pulefaʻatasia o catecholamines e ala i le fomaʻi faʻapitoa ma faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le catechomines, lea e fiafia ai foi i le faʻatinoina o "lavea pe tafe".

Faiga faʻapolopolo

Amene i lalo o igoa 669, 668, 667, 666.

Laʻau lophili mo le tuʻuina atu o matua i vailaau:

  • se tasi ituaiga o fualaau faasaina, 1 mg o le mea galue malosi, ia maeʻa ma se solvent i se voluma o le 5 ml,
  • toe faʻaaogaina o fualaau faasaina, 2 mg o le mea galue i totonu o se atigi pusa ma se soli i se voluma o le 5 ml po o le 10 mg o se mea malosi i totonu o se atigi pusa ma se soli i se voluma e 10 ml.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Glucagon o se meafaifaʻaili e aofia ai le mea e sili ona manaia i meaola e pei o le tagata Glucagon, o mea uma lava e tutusa lelei i le fausaga.

Pharmacodynamics

Glucagon o le hormone lea e faʻamalosia ai le glycogen o le ate, lea o le a tuʻuina atu i le tulaga o glucose totonu o le toto. Glucagon e le aoga i le le lava glycogen i le ate. O le aʻafiaga o le hormonone Glucagon e le maualalo i tagata gasegase e leʻi faʻaumatia meaai mo se taimi umi, i tagata e maua i le hypoglycemia masani, le atoatoa o le tino poʻo le hypoglycemia pia.

E le gata i lea, o le galuega a le glucagon o le faaosofia lea o le faasee. catecholamines. At pheochromocytoma e mafai ona mafua ai le faʻamalolo tele catecholamines, lea e oʻo atu ai i le vave faʻapupulaina o le mamafa. E taofia ai le leo ma faʻavaivaia ai le mimiti o musele maso o le vaega o meaʻai.

Pharmacokinetics

E pipii i le fesoasoani a enzymes i totoga ma totolasia. O le ate ma fatugaʻo ei ai sona aafiaga taua i le faʻamaonia o le hormone. O le afa-ola e faʻaleagaina e faia ai le 4-5 minute. A faʻapitoa ona faʻatonuina, o le aʻafiaga e amata ona faatulagaina i totonu o le minute talu ona maeʻa le pulega. O le umi o gaoioiga e amata mai le 5-20 minute.

A maeʻa le pulega o le intramuscular, o le amataina o gaioiga e mafai ona iloa pe a maeʻa le 7-15 minute ma mafai ona oʻo atu i le 40 minute. I togafitiga o fomaʻi ogaoga hypoglycemictaulaʻi aoga i luga o le faʻasalaga glucose i totonu o le toto ua fuafuaina i le 10 minute i le maea ai o le talosaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • togafitiga hypoglycemiai maʻi o loʻo mafatia maʻisuka,
  • e avea o se mea faigaluega faaopoopo i suesuega o le leitio o le pancreas, manava ma le fatu,
  • faateʻia togafitiga ma togafitiga faʻafomaʻi.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga sili ona taatele o le vomiting ma le gaioiga, aemaise lava pe a faʻaaoga se fualaau o le sili atu ma le 1 mg poʻo le faʻavaveina o le faʻaaogaina o fualaau (oʻo atu i le 1 minute). I mataupu sili atu, se lua hypoglycemia.

  • faʻamaʻi faʻamaʻi: gaioiga o le gasegase agai i luga anaphylactic shock,
  • faʻaogaina o mea faʻafefeteina: taoto, vomia, tiga tiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le kesi (metotia ma metotia)

E tusa ai ma faʻamatalaga o falemaʻi, o le vailaʻau e masani lava ona faʻaaogaina i se vailaau o le 0.5 poʻo le 1 iunite i se auala faʻafuaseʻi, i se auala e le faʻaogaina poʻo le iniseti.

Toe faʻaleleia le faʻasologa glycogen i totonu o suauu ate ma puipuia le atinaʻe secondary hypoglycemia o gaʻo pe a uma ona tuiina le vailaʻau. Afai o le faʻaaogaina o le kalukaca e le aoga, e fautuaina le pulega glucose ma le le fiafia.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faʻaofiina o se fualaau tele o le vailaau faʻasaina, o le gasea po o le vomiting e mafai ona tupu. O togafitiga faʻapitoa i nei tulaga, o se tulafono, e le o manaʻomia. O le faaitiitia o le anotusi e mafai foi ona matauina. palukai le plasma toto. O lenei tulaga e manaʻomia ai le faasaʻo ma le mataituina pe a manaʻomia.

Fegalegaleaiga

Glucagon gaoioiga e tetee i le gaioiga inisalini.

I tua atu o togafitiga peta blockers o le faʻaofiina o le vailaau faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia Tachycardia ma faʻateleina le mamafa.

Faʻaaoga faʻatasi ma Faʻafitauli o le fualaau faasaina e mafai ona leiloa lona gafatia e faateleina le faʻasalalau glucosei totonu o le toto.

Pe a faʻatasi ma Warfarin e mafai ona faʻaleleia lona aʻafiaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le fualaau oona ua faʻaalia i tulaga faʻapea:

  • Togafitiga o le hypoglycemia (faʻaititia le toto toto) i tagata e maua i le maʻisuka
  • Mo se vaega o ausilali mo suʻesuʻega leitio o le pancreas ma le gastrointestinal tract
  • Tueina togafitiga i le togafiti mafaufau.

Le masani o le glucagon i totonu o le toto ma ona faaletonu

Ole fua ole glucagon i le toto e eseese mo tamaiti ma tagata matutua. I tamaiti 4-14 tausaga le matutua, o le maualuga o le "hormone fiaai" e mafai ona eseese i le va o le 0-148 pg / ml, mo tagata matutua o le 20-100 pg / ml e faatagaina. Ae afai o le glucagon indicator e pa'ū poʻo ua maualuga i lalo o tulaga faatauaina, e mafai ona iloa ai le tele o faafitauli ile tino.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le toto e masani ona faʻaalia ai le cystic fibrosis, le pancreatitis chronic, ma maua i le maeʻa o le pancreatectomy (aveeseina o le pancreas).

O le faateleina o le maualuga o le hormone o se faailoga e ono mafai ai o patho:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • glucagonoma (tumo o le sone o vaitusi alpha i le pancreas)
  • gasegase tino
  • cirrhosis
  • Cushing's syndrome
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • hypoglycemia
  • soʻo se ogaoga ogaoga (manua, mu, gaioiga, ma isi)

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

I le 1 ampoule No. 666 e aofia ai 49 mg o lactose ma le 1 mg o glucagon i le foliga o le hydrochloride. 1 fagu Nu 667 - glycerin, phenol (preservative) ma le eletise galue i le aofaiga lava e tasi. 1 fagu Numera 668 o le mea taua i le tutusa ma le 140 mg o lactose. 1 lele Nu 669 e aofia ai le 10 mg o le glucagon hydrochloride, glycerol ma le phenol.

White lyophilisate i totonu o ampoules mo le faʻafefe i vai mama. Mo se pulega e tasi - 1 mg o le sui galue + 5 ml o le solvent. Lafoaʻiga toe faʻaaogaina - 2 mg o le vailaʻau + 5 ml o le solvent poʻo le 10 mg o le vailaau faʻasaina ma le 10 ml o le solvent.

Faamalologa meatotino

Glucagen ei ai mea e sili ona maualuga, o lona uiga - Faateleina le suka o le toto, o se tagata e tetee i le inisalini. O se vailaʻau faʻamalosi e matua tutusa lava ma le natura masani i totonu o le tino o le tagata. E mafai e lenei hormone ona faʻaputuina le glycogen, o le faʻasologa o mea e tupu i le ate, ona tuʻuina atu lea i totonu o le toto i le tino o le kulukose. Afai o le mea e teuina i le ate e matua faʻamaua, ona le aoga lea o le fualaau faasaina.

O le vailaau oona e iai sona aafiaga leaga i tagata mamaʻi na fia aai mo se taimi umi, inupia le ava malosi, faapea foi i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi. O le vailaʻau o loʻo i ai le gaioiga o le faatupuina o catecholamines, ina ia mafai ai ona maua le toto maualuga. E le gata i lea, a maeʻa le puleaina, o le a faʻavaivaia muso o le intestinal, e vaivai le peristalsis, lea e mafai ona oʻo atu ai i le intestinal atony ma faʻaosoosoina ai le faʻamalosi.

A maeʻa ona ulufale atu i le tino o le tagata, o le vailaʻau faʻatasi ma le fesoasoani a le enzyme o loʻo faʻamavae i totonu o masini, okeni ma le plasma toto. Ole faʻamagalo ile Hormonal e faʻalagolago i le ate ma fatu fatu tuusao. O le afa o le ola o le tino e puupuu lava, e oʻo atu i le lima minute. Afai e te faʻaaogaina le vailaau, o le a iai sona faʻamalositino i le 60 sekone, ma o le umi o le aafiaga o le a oʻo atu i le 20 minute i le laina. Afai e faʻafeiloaʻi le glucagon i totonu o le maso, ona oʻo loa lea i le 10 minute, o le amataina o le aʻafiaga e faʻalauteleina lemu, ae o le umi o le aafiaga e le itiiti ifo ma le 40 minute.

Metotia o le talosaga

O le tau masani o se fualaau faasaina i Rusia e tusa ma le 800 rubles i le pusa.

O faatonuga a Glucagon na faailoa mai ai o le autu autu o le 0.5 IU poo le 1 IU o le fualaau faasaina i le taimi. E mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa, i totonu o le va o le tino poʻo le leai foi. O se faʻamatalaga faaopoopo e faapea a maeʻa le tui, e sili atu le lelei ona 'ai le meaʻai gaʻofale ina ia mafai ai ona toe faʻatumu fale inu glycogen i le ate. Afai e le fesoasoani le vailaʻau, e lelei tele le faʻaaogaina o le kulūkose.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

E mafai, ae matua faʻaeteete lava, ma le pule atoatoa i le tulaga o le maʻi ma le tamaʻi pepe po o le pepe.

Tulaga o le teuina

  • aua nei faatagaina le faamaluina o le fualaau faasaina, ina ia le faaleagaina faafuasei le suauu ma le solvent o loo aofia ai,
  • faleoloa i le vevela e oo atu i le 25 ° C na o le uluai afifiina,
  • aloese mai le mafai ona maua o le malamalama,
  • o sauniuniga sauniuni mo le faʻaaogaina e tatau ona faʻatautaia i le taimi lava e uma ai sauniuniga. Aua le tuua le fofo sauniuni mo le faʻaaoga mulimuli.
  • Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti
  • e le faʻaaoga pe a maeʻa le aso e maeʻa ai i le pusa.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona manatua lena mea inisalini o ia o se tagata tetee i le glucagon.

Aua le faʻaaogaina se vaifofo o le vailaau faʻamaʻi pe afai na ia maua le tutusa o se gel pe o le paʻu e leʻi faʻaaogaina atoa.

GlucaGen 1 mg HypoKit.

Glucagon Novo.

Ole fua ole fua e faʻatatau i le tausaga poʻo le mamafa o le tamaititi e tusa ai ma le polokalame lenei:

  • afai o le mamafa e sili atu nai lo le 25 kilokalama po o le matua o le tamaititi e sili atu ma le 6-8 tausaga le matua, o mea o loʻo i totonu o le 1 ml o le fagu o loʻo faʻatinoina atoa,
  • pe afai o le mamafa e itiiti ifo ma le 25 kilokalama pe a itiiti ifo i le 6-8 tausaga o le tamaitiiti, ona vaevaeina lea o le afa o mea o loʻo i ai ile 1ml fagu.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻamaonia le fualaau faasaina pe afai e matua tatau lava.

I le taimi susu o le fualaau faasaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele.

O le fualaau faasaina e masani lava ona faʻaaogaina i faiga masani ma o le vailaʻau o le filifiliga mo le ogaoga tulaga o le hypoglycemic,e manaʻomia ai togafitiga vave.

Tau o le Glucagon, o fea e faatau ai

Faatau Glucagon (1 ml o le vailaʻau ma le 1ml o le solvent) i Rusia o le a tau 730-970 ru, i Ukraine o le tau o lenei ituaiga o faʻamalolo o le vailaʻau e tusa ma le 350 hryvnias.

Aoga: Faʻaiʻu mai le Vitebsk State Medical University ma se tikeri i le Taʻaloga. I le iunivesite, na ia taʻimua i le Fono a le Sosaiete Saienisi a Tamaiti Aoga.Faʻaauau aʻoaʻoga i le 2010 - i le faapitoa "Oncology" ma le 2011 - i le faapitoa "Mamo, faʻaaliga vaaia o le oncology".

Aafiaga: Galue i le fomaʻi lautele mo le 3 tausaga i le avea ai ma fomai tipitipi (Vitebsk hospital hospital, Liozno CRH) ma le itumalo taimi-taimi o le oncologist ma le traumatologist. Galue o se sui faifaatoaga i le tausaga atoa i Rubicon.

Tuʻuina atu ni faʻatonuga se tolu (rationalization) i luga o le autu "Faʻatupulaia o togafitiga faʻasaina e fuafua i le ituaiga o meaola o microflora", 2 na manumalo ai i le tauvaga o tauvaga a tamaiti aoga (vaega 1 ma le 3).

O le matafaioi o le kalukalo i le tino o le tagata

Glucagon o se homone polypeptide e faia i le 29 amino acids. O le gafa o le glucagone e gaosia e vaitusi teineiti. O galuega nei e mafai ona faʻaalia i luga o le kalapu:

  • faʻapupula le kulūkose toto (o le galuega autu o le hormone).

I le ate, o le kulukose o loʻo teuina i foliga o glycogen. I le taimi o le anapogi po o le faaumiumi o le tino faaletino, o le glucagon e mafua ai se faʻavevesi o mea e faʻaalia, e fusifusia ai i le ate, ma e oʻo atu ai i le malepelepe o le glycogen. Gavacose ua faʻamalolo ma ulu atu i totonu o le toto, ma faʻatumuina le malosi o le tino.

Faʻalogo lelei! Glucagon e le talepeina glycogen i maso, talu ai e leai ni faʻamaumauga patino.

  • faʻamalosia ai se neoplasm o le kulukose i le ate mai vaega e le o le carbohydrate ma se faaletonu,
  • faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le kulukose,
  • Faʻaleleia le malepe o le tino. O le mea lea, pe a maua le glucagon, o le mea o loʻo i totonu o le gaʻo i le toto e tulaʻi mai,
  • Faʻatinoina le faʻavaeina o tino o le ketone (mea faʻapitoa ia, pe a vaevaeina, tuʻuina atu le tino i le malosi i tulaga o le le lava o isi punavai, pe a le o iai le kulukose),
  • e faʻamalosia ai le pulefaʻatonu o le inisalini ina ia mafai ai ona taofia le sili atu o le kulukose i totonu o le toto,
  • siitia le toto maualuga e ala i le faateleina o le taimi ma le malosi o le vavaeeseina o le loto,
  • faamautinoa le ola o le tino i tulaga ogaoga e ala i le faateleina o punaoa gafatia o le malosi i totonu o le toto (glucose, fatty acids, body cone), lea e mafai ona puʻeina e totoga ma faʻaaoga mo galuega,

O le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani foi i le sili atu o mea taumafa a le aano i lalo o le popole.

  • faʻaosofia le gaosiga o catecholamines e ala i le faʻafeʻau faʻapitoa,
  • i luga o le superphysiological concentrations e faʻapipiʻi ai maso o manulele musika lamolemole (aafiaga o le antispasmodic),
  • o le gaioiga o le glucagon e fesoasoani i le adrenaline ma le cortisol, lea ei ai foi lona aafiaga hyperglycemic.

Faatonutonuina o le puleaina o le glucagon

O le tino o le tagata o se faiga faʻaleleia lelei, o le mea lea na atiaʻe ai e le natura auala e faʻamautinoa ai le maualuga o le glucagon i totonu o le toto i le tulaga talafeagai. O le faʻamalosi mo le faʻatoaagaina o selalalala ma le faʻamalositino o glucagon o:

  • faʻaititia le glucose concentration. Faatasi ai ma le faaumiumi o le malosi faaletino po o le matelaina, o lona toto e tau le maualalo. E iloa e le tino le malosi o le fiaai ma manaʻomia ai le kulukose. Glucagon ua gaosia ma faʻamalolo glucose mai faʻasao,
  • amino acids - arginine, alanine, lea e faʻamalolo i le taimi o le malepelepe o polotini na maua i meaai. O le maualuga o le protein i totonu o meaai, o le sili atu o le glucagon ua gaosia. O le mea lea, o le meaai e tatau ona i ai le aofaʻiga talafeagai o palatini atoatoa,
  • faateleina le inisalini: ia aloese mai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose,
  • hormones e gaosia e le masini vai - gastrin, cholecystokinin,
  • vailaʻau - beta-adrenostimulants.

E faʻasaina ai le pulefaʻatonu a le glucagon:

  • o se faʻaopoopoga o le kulukose, gaʻo gaʻo poʻo tino o le ketone i le toto,
  • somatostatin o loʻo gaosia i totonu o vaimea delta o le motu o le motu.

O le saʻo o le galuega a le tino ua fautuaina ai se fua faatatau lelei o le faʻaagagaina ma le faʻasaina o le gaosiga o gaosiga, lea e tumau ai le paleni.

Contraindications ma Puipuiga

E faʻasalaina mo le faʻaitiitia o le suka i le maualuga o le maualuga, le mausali poʻo le le atoatoa o galuega faʻapitoa.

Lapataiga - maʻitaga ma lactation.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Glucagon o se tagata e tetee i le inisalini. Beta-blockers, pe a tuʻuina faʻatasi, mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave o le fatu. O le faʻafitauli e faʻapupulaina ai le mamafa o se vailaʻau i totonu o le toto; o le aʻafiaga o le warfarin e faʻateleina i togafitiga tutusa.

Glucagen 1 mg HypoKit

Novo Nordisk, Tenimaka

Tau faʻatatau i Rusia - 725 ru ma pa.

Glucagen HypoKit e iai le 1 mg o oloa i se fagu. O se faʻatusatusaga atoatoa.

Faʻamatalaga:

Cons:

  • E le taugofie
  • E i ai aʻafiaga i itu.

Pule o le Mafaufau

Eli Lilly East, Suiselani

Tau faʻatatau i Rusia - 810 rubles i le pusa.

Pule o le Humulin Regulator - inisalini-ultra-poto, o se tagata taʻavale glucagen atoa. E talafeagai mo le faʻavalevalea o le hormonal, ma se tulaga o le hyperglycemia.

Glucagon ma le Metabolism

O le pancreas e faia ni galuega. O le Exocrine e aofia ai le gaosia o le fualaau suamalie, lea e alu ese atu i le gaʻo i le duodenum 12. O le galuega o le endocrine o le gaosiga ma faʻasaʻo tuusao i totonu o le toto o polypeptides ma hormones: insulin, glucagon, somatostatin, ghrelin ma isi. O le faʻasinotonu o nei vailaʻau o loʻo faʻapitoa i tamaʻi motu o Langerhans, o galuega e vaevaeina i le va o ituaiga siama. Glucagon e gaosia e se sela; latou te tala mo le tusa ma le 20% o le numera aofaʻi o siama i tamaʻi pancreatic.

Glucagon e faatatau i hormones polypeptide, e afaina uma ituaiga metabolism. O le galuega autu a le glucagon o le aʻafia lea o le inisalini:

Ituaiga o le metabolismGlucagon gaoioigaGaioiga o le insulin
CarbohydrateFaateleina le glycemia. O le faia o lenei mea, e faʻaolaina ai le glycogenolysis (faʻaaogaina o le glycogen i le glucose) ma le gluconeogenesis (faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o le tino), e taofiofia ai le gaioiga o le inisalini.Faʻaititia le glycemia, e afaina mai i nisi o itu: e faʻaleleia ai le glucose e tuʻuina atu i sela o le tino, faʻamalosia ai lona malepelepe, fesoasoani i le fausiaina o faleoloa kulukose i foliga o glycogen, ma puipuia ai le fausia o le kulukose i totonu o le tino.
LipidFaʻaauau le faʻaumatia o gaʻo ma ona tupe faʻaalu i le malosi o le malosi, faʻapupula le maualuga o le tino o le ketone i totonu o le toto.Faʻataʻatia le fatuina o se tino fou.
PuipuiaE i ai se faʻalavelave mataʻutia.O le hormone e galue e pei o se anabolic: e faʻaleleia ai le tuputupu ae o muso.

I se tagata soifua maloloina, o le kulukose toto e sui laitiiti lava, pe'ā uma ona 'ai e vave ona toe foʻi i le masani. Ole tulafono o le glycemia o se faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai le faiʻai, gastrointestinal tract, maso, pituitary gland, thyroid and pancreas, fatugaʻo, ate ma isi totoga. O se taunuuga o la latou galuega tuʻufaʻatasia, o le maualuga o le kulukose o le kulukose mo le gataifale e tausia.

Faʻasologa o le tino

Afai e pa'ū le suka toto ona o le gaioiga faaletino poʻo le leai o se meaʻai, o le faʻasologa o le glucagon e faʻatupulaʻia leotele. O le a le mea e tupu pe a faia lenei mea:

  1. Glycogen faleoloa o loʻo teuina ile ate. Glycogen ua malepe, ua lafoina i totonu o le toto e pei o le kulukose, glycemia faʻamaonia. O le aʻafiaga o le glucagon e le faʻaaogaina i tupe o glycogen i maso maso.
  2. O le ate e amata ona galue malosi e maua mai le kulukose mai le pyruvate ma isi mea e le o le carbohydrate.
  3. O le faʻaaogaina o le kulukose i le gaosiga o le gaosiga e faʻagesegese lemu.
  4. O manaoga ole malosi o le tino ua amata ona faafetaiaʻia e gaʻo gaʻo, o le faʻatupulaʻia o gaʻo gaʻo i le toto e faateleina. I le taimi lava e tasi, o tino o le ketone, o oloa o le vaevaeina o gaʻo, amata ona ulu i le toto.
  5. I le taimi lava e faʻamalolo ai le glucagon, e tulai mai le gaosiga o le inisalini. Faʻafetai i la latou feeseeseaiga, ua puipuia le hyperglycemia.
  6. O le glucagon hormone e maua ai le faʻamalosia o le fatu, o se faʻaopoopoga o le malosi ma le tele o ona faʻavae. Ona o le faateleina o le mamafa, ua faaleleia atili ai meaʻai o le tino.
  7. O le faʻasaʻolotoina o catecholamines e faʻalauteleina, e tupu ai lagona faʻafefe. Atonu e mafai e se tagata ona fefe, ita. O na faʻaaliga iloga na faʻaosofia ai oe e gauai atu i lou tulaga ma faʻaitiitia le hypoglycemia.
  8. I maualuga maualuga, o le hormone e fai o se antispasmodic: e faʻapipiʻi ai maso o le fatu.

Glucagon ua gaosia i le tali i se paʻu o le glycemia, faʻalauteleina le gaosiga o le inisalini. Glucagon synthesis e faʻaosofia e le tino autafa o le tino, o lea o lona gaosiga e faʻapupulaina i le faʻaaogaina o sympathomimetics ma adrenostimulants.

Suauu maualuga, sili atu o tino o le ketone ma gaʻo gaʻo i totonu o vaʻa toto, ma le maualuga o le somatostatin level e aʻafia ai le gaosiga o le glucagon.

Faʻaaogāina o le glucagon

I le amataga, o le hypoglycemia e faigofie ona puipuia e ala i le faʻafofoga tautala o soʻo se vailaʻau gaosi vave: o le meli, sugar, sweets, juice juice. Afai ua misi lenei taimi ma ua maʻi le tagata maʻi, e lua auala e faʻaleleia ai le glycemia: e ala i le faʻaaogaina o le kulukose poʻo le glucagon. Mo le kullukose, e manaʻomia le puleaina o le tino, o le mea lea, e le fetaui lelei e pei o se sui soʻo faigofie. Ae o le glucagon e mafai ona tui i totonu o le tino, ma faatasi ai ma lenei auala o le pulega, e amata ona galue pe a maeʻa le 5-15 minute.

O le fausaga o le glucagon i mammal uma e toetoe lava tutusa; i totonu o tagata, o le homone o manu e mafai ona faʻaaoga lelei. Le taofi o le hypoglycemia, o fualaau e maua mai povi po o pusa puaa e masani ona faʻaaogaina. O le fausaga o le glucagon ua lauiloa, o le mea lea, o le gaosiga o le gaosia o le hormone ua faʻavaeina e faʻaaogaina metotia faʻainisinia.

I le taimi nei, e na o le tasi le fualaau faasaina ua faamauina i le tusi Rusia Rusia - GlucaGen HypoKit, na gaosia e le kamupani Denmark NovoNordisk. O le mea malosi o loʻo i totonu o le glucagon hydrochloride, na gaosia e metotia falesuesue, e faʻaaogaina ai se vailaau o le siama Escherichia coli. O le mea galue malosi o le tino o se paʻu, o loʻo afifiina i se fagu tioata.

O le pusa e aofia ai se fagu e iai le 1 mg o le kullucagon paʻu, o se tuila ma se solvent, o se pencil case mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma oe, faatonuga. O le tau o le seti mai le 635 i le 750 ru.

Tofiga

O le vaega autu o le faaaogaina o fualaau faasaina o le toomaga lea o le hypoglycemia i mataupu e le mafai ai e le puleaina o le kulukose ona mafua ona o le leiloa o le amio po o amioga le talafeagai. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia atonu o se faʻalavelave maualuga o le inisalini, o nisi o vailaʻau faʻasaina, fiaai, faʻasiga umi.

I falemaʻi falemaʻi, o le glucagon ua faʻaaogaina o se tasi o tausiga faʻafuaseʻi mo le faʻamaʻi ma fualaau oona. E mafai foi ona faʻaaogaina i le suʻega o le motusia o le gastrointestinal e avea o se auala e faʻaogaina ai fiva musika.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le galuega autu o le kalukaranisa o le faʻaputuina o faleoloa glycogen. O le hormone muamua na amataina le faiga o le glycogenolysis, ma o se taunuuga o le gau o le glycogen i le ate i le kulukose phosphorylated. O le amataga o le hormone e faalagolago i le auala o le pulega. O le toto toto toto e amata ona tupu pe a uma le 1 minute, o le aafiaga e oʻo atu i le 20 minute. E sili atu le faʻaaogaina o auala o le pulega pe afai e le o oe o se fomaʻi maʻi. Glycemia e amata ona faateleina pe a uma le 5 minute. 10 minute talu le tui, e masani ona toe iloa e le tagata gasegase. O le aofai o le umi o le gaioiga e oʻo ile 40 minute. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o meaʻai, o le faʻaaogaina o le glucagon i totonu o le toto o le faʻagesegese - mai le afa itula.

O le fualaau faasaina e le aoga mo tagata gasegase e maua mai i le glycogen reserves. O le mafuaaga o le faaletonu o le glycogen e mafai ona maua i le maʻisuka ma le faʻaauau o le hypoglycemia, meaʻai e leai ni meaʻai, matelaina, ava malosi, inisua, toe faʻafoega o le glucagon. Glycogen atonu e le lava ma le malosi malosi o fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka.

Faatomuaga tulafono

Glucagon e manaʻomia ona saunia mo le puleaina. Taualumaga

  1. Matou te aveeseina le pulou mai le fagu, ma le pulou mai le fagu suauu.
  2. Faʻaofi le nila i totonu o le paʻu paʻu, faʻasaʻo uma le vai mai le sulu i totonu o le fagu.
  3. A aunoa ma le aveeseina o le nila, lulu le vilia mo se minute e faʻaumatia ai le paʻu.
  4. Matou te aoina le vaifofo ua maeʻa i le suauu.
  5. Siʻi le suauʻu ma le nila, faʻavaivaia le ea e ala i le pipiʻi o le piston.

O le tui e mafai ona faia i soʻo se maso o loʻo maua, ae sili atu i totonu o le totoa poʻo le ogavae. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua tuʻuina atu i tagata matutua le fofo atoa, o tamaiti aʻoga ma tamaiti e mamafa ifo i le 25 kilokalama - afa afa o le hormone. O le taimi lava e toe maua ai e le maʻisuka le malamalama, e manaʻomia ona tuʻuina atu ia glucose e inu ai: o se vaifofo tali, lauti suamalie poʻo le sua. Afai e leai ni suiga i le tulaga o le maʻi mo le 10 pe sili atu minute, e manaʻomia e ia se togafitiga faʻafuaseʻi.

Sauniuniga saogalemu

Aʻo faʻamanuiaina le kalukalo, e tatau ona mafaufauina mea nei:

  1. I le hyperglycemia, o le glucagon e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. O faʻafitauli o le maualuga o le hyper-and hypoglycemia e tutusa, o lea e fautuaina ai le fuaina o le suka aʻo leʻi taitaia le homone.
  2. O le tagata gasegase e ono afaina i vaega o le fualaau faasaina, o le lamatiaga o le faʻalavelave o le anaphylactic ua fuafuaina e matua maualalo.
  3. E mafai ona faʻatonu le hormone i le taimi o le maʻitaga ma le HB e aunoa ma se lamatiaga i le pepe.
  4. Glucagon e le mafai ona faʻaaogaina mo le pheochromocytoma, ona o lenei mea ua tupu i le malosi tele o le mamafa.
  5. O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e mafai ona leai se aoga ma le faʻalauina umi o le indomethacin. I se tulaga e le masani ai, o le hypoglycemia ua sili atu ona mamafa.
  6. O le hormone e faʻaleleia ai le gaioiga o tui puipuia.

A maeʻa le faʻatonuina o le kalukagonoa, e faʻapupula le fatu, e mafai ona faateleina le mamafa, e mafai ona tupu le tachycardia le tumau, ma e ono aliali mai le taotoga. Pe a ave ni peta-blockers, o nei faailoga e sili atu ona faʻaalia.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Gaioiga faʻataʻitaʻiga o glucagon

O le aʻafiaga o le vailaʻau faʻasaina o vailaʻau faʻasaina e talitutusa lava ma aafiaga faʻaleagaga o le hormonone oona:

  • Faʻavae le glycogen i le ate i le kulukose, lea e oʻo atu i le toto. Afai e tuiina le vailaʻau i totonu o se vein, e fai le gaioiga pe a maeʻa le 5 - 25 minute, i le intramuscular - i le maeʻa ai o le 15 - 26 minute, pe a uma le 30 - 45 minute, o le mea lea, mo le faʻaaliga o le aafiaga, e tatau ona faʻatali se taimi,
  • Faʻaliliu musele maso (faʻaleagaga antispasmodic). Faʻasalaga faʻasauā pe a mavae le 45-60 sekone, faʻatasi ai ma le pulega i le intramuscular pe a uma le 8-10 minute,
  • Faateleina le tele o taimi o le faʻailoga o le muso o le fatu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina fai mai e le tupu le aʻafiaga i le mea saʻo pe a maeʻa le anapogi umi, inu ava malosi. O le aofaʻi o glycogen i le ate ua faʻaititia ina ia le mafai e le glucagon ona faʻaaogaina se aʻafiaga hyperglycemic.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le glucagon, e faʻasaina ai le motumotu o le intestinal ma faʻalautele ai le malosi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le kaluka

  • hyperglycemia: pe a maua le glucagon, o le toto toto e maualuga atu,
  • hypersensitivity i pusi ma puaa protein i meaʻai,
  • insulinoma (o le tumo o le gataifale o le pancreas), aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se tali le mautonu - hypoglycemia),
  • Pheochromocytoma (o le tumutumu o le mimiti e maua ai le tele o adrenaline. Talu ai ona o se synergist o le glucagon, e mafai ona tupu i le hyperglycemia,
  • maʻi o le maʻisuka (faʻafitauli o le hyperglycemia)

  • E le pasi le glucagon hormone i le pa puipui, ona mafai lea ona faʻaaoga i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, e le o mautinoa pe o le fualaau faasaina e alu i totonu o le susu o le tina, o le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau ma le faʻaeteete,
  • Faʻaleleia le aʻafiaga o mea faʻapitoa faʻamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga