Dyspancreatism i tamaiti togafitiga

O Pancreatolithiasis ma le faʻatulagaga o pacellyma pancreatic o loʻo matauina i le toetoe lava o vailaʻau eseese o le atinaʻega o CP, sei vagana ai le CP CP autoimmune. E tatau ona iloa le eseesega o le pancreatolithiasis (o le faʻavaeina o le aofai o au) ma le faʻatusatusaga (calcificatio pancreatica). I le mataupu mulimuli, o faʻasalalauga e tu saʻo i totonu o le tino paʻu. E masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma pancreatolithiasis, e masani lava ona vaʻaia nei tulaga. I le i ai o le aofaʻi o le taʻavale, o se aganuʻu le talanoa e uiga i CP faʻalavelave na mafua mai i le pancreatolithiasis, faʻatasi ai ma le faʻamalosi o parenchyma pancreatic - e uiga i le faʻatusatusa o le pancreatitis.

Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o le maliega o le vaega o pancreatitis o loʻo faia i pancreatolithiasis ma le faʻatulagaga e lei faʻamaonia atoatoa. Na fautuaina e N. Sarles i le 1991 le i ai o ituaiga e lua o le faamai, faatasi ai ma le fausia o maa i le pancreas. O le ituaiga muamua o loʻo faʻamatalaina i le i ai o maʻa o le saʻo sao ma se maualuga maualuga o le faʻatulagaga ma e iai se sootaga manino ma le faʻaaogaina o le achchogol poʻo le le lava o mea taumafa.

O le vaega lona lua o loʻo faʻamatalaina i le i ai o ni polotini masini e le mafai ona faʻaaogaina i le maualalo o le faʻatusatusaga. O ituaiga microliths e masani ona masani ai X-ray negative. O a latou aʻoga e le fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma le le paleni o meaai, mafaufauina o mea faʻapitoa. O mea na maua i tausaga talu ai, ae maise lava le faʻamalamalamaina o le pathogenesis o le NP, o le vavae ese o le pancreatite o le tropical forms o se isi ituaiga, ma le auʻiliʻiliga o mea faʻapitoa ma faʻafitauli o le faʻamaʻi, e le fetaui i manatu muamua o N. Sarles.

O le pathogenesis o nei ituaiga o pancreatitis e eseese, ae o a latou auala e vavalalata vavalalata.

Faʻamaumauga. Iloiloina o le CP e masani ona tupu ona o le necrosisi o le pancreatic focalis ma le siakiina o le calcium i nofoaga o le necrosis muamua. E mafua lenei mea ona o le gaioiga o le lipase i le gase o le necrosis, o le gaʻo le gaʻo e vaevaeina i gaʻo gaʻo ma le glycerol, ona maua ai lea o le calcium o le pancreatic secretion forms salts insoluble o gaʻo gaʻo, lea e toso mai i le nofoaga o necrosis.

O le isi elemene faʻatulagaina lona lua o loʻo faʻatulagaina i le faʻatulagaga o le talitonuga o loʻo i luga o laiti laiti o N. Sarles (o le mafaufauga o le lithiasis), pe a oʻo mai le faʻafefe o le protein i totonu o le vaʻalo poʻo le vaeluaga o le vaeluaga o le gaosiga ma le alualu i luma o fibrosis o le acinus. E pei ona e iloa, i lalo o tulaga faʻalavelave, o le faʻaolaina o suauu calcium e matua faafaigofieina, ma o se taunuuga e maua i vaega o fibrosis, ese mai le tino o le pancreas.

Ina ua maea le mauaina o le afi, na amata ona latou talitonu o lenei polotini i tulaga o se poloka o ni tamai mea e fusifusia i tioata calcium e tau atu i le fuafuaina. Ae ui i lea, o le faʻamaoniga o poloka palatini e masani lava ona aofia ai epithelium ua le afaina (ae le o ni pulu), ma o le calcium e masani lava ona le i ai i le ogatotonu o maa o pancreatic e mafua ai, o le mea lea e teena ai lenei manatu.

Pancreatolithiasis. O le faiga o le fausia o maa e leʻo manino atoatoa. O aiaiga autu o le talitonuga o le atinaʻeina o pancreatolithiasis ua faʻaititia i itu e tolu: o le solituasi o le calcium ma le lactoferrin, o le gaioiga o le mana o le afi. O le mea moni, e ui lava i le faʻaitiitia o le alualu i luma o le manava o exicrine o bicarbonates ma enzymes pancreatic i CP, o le faateleina o le pulelasi o le calcium ma le lactoferrin ua maua.

Ole faʻasalaga faʻamalosi o le calcium

Faatasi ai ma le CP, ua faateleina le faasee o le calcium basal, o lona faasela i le tali atu i le faʻafusionina o le intestinal with chloride sodium isotonic ma cholecystokinin. Faʻateleina le pulelaʻau o le calcium i tagata maʻi ma le CP e le faalagolago i lona faʻamaualuga i le toto toto, o le natuiology o pancreatitis, cholecystectomy muamua ma le i ai poʻo le leai foi o faʻamaumauga o le radiologically determined. I le taimi lava lea, faatasi ai ma le kanesa o le pancreatic, ua faʻaitiitia ai le eletise o le calcium.

O le mea lea, o lona siitaga e le o se faʻatelega masani o faʻamaʻi eseese o le pancreas, ae o se uiga e naʻo le CP. O se mea manaia e faapea, o le aofaʻi o le calcium ma le protein i le manava o le pancreatic ua faʻafouina muamua i le amataga o le piacreatitis oona (ao le i fuafuaina).

O le faʻalauteleina o le calcium i le manava faʻanatura faʻavavevave le faʻamalosia o le trypsinogen, ma o ona sima e mafai ona toso mai i totonu o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le gaosiga o le tino. Faʻatoagaina o trypsinogen i totonu o le gland faʻatasi ai ma le faʻalavelaveina o ona puʻu ma le microclecipitate calcium-protein, na amataina i le amataga o le faʻataʻitaʻiina o le pancreatite i totonu o le maile, e mafai ona faʻamatalaina le faiga o le atinaʻega o le fuafuaina o CP (aemaise lava, e fesootaʻi ma le ava). E le o iloa pe sili atu le sili atu o le manava o le calcium i luma o le maʻi.

Lactoferrin

I le faatusatusa atu i le talitonuga o le lighthostatin, na fautua mai ai afai o le mafuaʻaga o le fausia o polotini o le polotini mai le polotini, e faalagolago i lona maualuga i le vai pancreatic, ona mafai ai lea ona fuafuaina le maualuga o mea o nisi o puipuiga. O le mea lea, i le auiliiliga o le vai inu o tagata mamaʻi i le CP, ua maua ai le tele o le fusi o le uʻamea, lactoferrin.Na fautuaina e mafai e le lactoferrin ona i ai le sao i le fausiaina o polotini popo, lea e fesootaʻi ma lona mafai gafatia le tuufaatasia o palatini acidophilic acid (eg, albumin) .

E i ai le manatu e faapea, o le faateleina o mea o le lactoferrin i le pata pancreatic e na o tagata maʻi lava e maua i le pancreatolithiasis, ona o isi maʻi faʻamaʻi e le faʻaalia ai se maualuga maualuga o le lactoferrin i le vai o le pancreatic. E talitonuina o le faaselaina o le lactoferrin e le o faʻamaopoopoina i le ava malosi poo le exocrine pancreatic le atoatoa, aua e le o iloa pe ua muamua le faʻamaʻi i le faateleina o lona faʻasalaga i le vai pancreatic poo o lona taunuuga.

Faʻafitauli i le lipid peroxyidation system ma le faʻamalosi o le oxide synthesis

Faʻafouina o le atiniʻu ma lona suavai faʻapitoa i le vai inu o le pancreatic o le a tupu pe a faʻapipiʻiina le gaosiga o le lipid peroxidation (LPO). O lenei mea e mafua ai le tautala i le faʻaauau (faʻalauiloaina) o le lipid peroxyidation ma ona oloa i totonu o le suavai faʻapitoa o le pancreatic proteins (e aofia ai le afi telefoni ma le faʻaaogaina o le protein-calcium e le mafai ona faʻaaogaina).

O le aʻafiaga o aʻafiaga o le okesene i luga o le malosi o suiga o le morphological i le pancreas i vivo sa suʻesuʻeina i nai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga. I se lomiga talu ai nei, o taunuʻuga o le suʻesuʻeina o aʻafiaga o le hydrogen peroxide i luga o suiga i le laiga o le GLP ma le malosi o suiga o le morphological i le pancreas i pusi sa tuʻuina mai. O le pulea lelei o le hydrogen peroxide na mafua ai le OP faatasi ai ma suiga masani o le histological i le pancreatic parenchyma. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le puleaina o le H202, e leai ni suiga iloga o le talafaasolopito i le pancreas sa maitauina.

O loʻo i ai se faʻamaoniga e faapea, i le tulaga faigata o le CP, o le faʻaaogaina o le antioxidant system, ua i ai le paleni, ae o le atinaʻeina o cysts, o le faʻasologa o le pancreatic calculation ma le pseudotumor forms CP, ua iloa ai le le lelei o le tino, e faalagolago i le mamafa ma le umi o le maʻi. Ole masani ole lipid peroxyidation i tagata mamaʻi e iai le tiga o le CP e le o matauina e tusa lava pe maeʻa le faʻamagaloina. I tagata gasegase e maua ai le CP ma le faʻaauau faifaipea, o loʻo maualalo ifo faʻasalaga plasma o selenium, vitamini A, E, P-carotene, xanthine, b-cryptoxanthin ma le lycopene pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

O le mea lea, o le paleni o le system antioxidant e tusa lava pe le o faigata le CP CP e le mafai ona fai mai. E le gata i lea, na faʻamoemoeina e leai se eseesega tele i le va o faʻamatalaga o antioxidants i tagata gasegase e maua ai le CP, CP CP ma le faʻaauau pea OP. O lenei faʻamatalaga e faʻamalosia ai le masani o lenei faʻalavelave pathogenetic mo ituaiga uma o pancreatitis.

O le faʻamalosiina o le LP i le taimi o le CP e lagolagoina ai le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le tino, e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le microcirculation ma le gaioiga faʻavaomalo i le pancreas, faʻasaina o le manava o le tino, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino o le tino.

O le Nitric oxide (N0) o le molicula radical free radical diatom, o le leai o se moliaga ma lona laʻititi laʻititi e maua ai le lipophilicity ma le maualuga gafatia e ulu atu ai i totonu o siama ma faʻaogaina o le cell.

O le averesi o le taimi o le olaga i totonu o siama olaola e 5.6 s. O le i ai o le eletise e tasi ma se spin le totogia e maua ai le NO mole mole maualuga le toe gaoioi ma faʻaleleia ai le fesuiaiga o faatinoga o meaola. O le aafiaga cytotoxic o le N0 na maua. O loʻo i ai le faʻamaoniga e faapea, i le taimi o le faʻapipiʻi o le oxide nitric i lalo o tulaga o le mumū, o lenei faʻapipiʻi e faʻaleagaina vasodilation, faʻaleagaina i le lotoifale le parenchyma o se okeni e ono afaina ai, ma lona atinaʻe. O aʻafiaga na mafua mai le leai o se taʻaloga taua i le faiga o le atinae o OP ma CP.

Faʻafitauli o le microcirculation ma le hemostasis

O maʻi o le microcirculation i le pancreas e faʻatasi ma le tele o ituaiga o pancreatitis ma avea o se tasi o sootaga faʻapitoa o le CP. Latou te manatu o le taʻitaʻia o pancreatitis ma le pancreatitis o meaʻai e tutupu i le talaaga o faʻamaʻi pipisi o vailaʻau fesoʻotaʻi ma vasculitis. O le taua o le maʻi o le microcirculatory disorders e ono le finauina, talu ai o le solia o le toto totoga toto i le pancreas e aʻafia ai le tulaga o lona exocrine ma le endocrine galuega.

E tusa ai ma le Dopplerometry, o tagata gasegase ma le CP ua maitauina ai le gasegase o le toto, e sili ona taʻutaʻua i le ulu o le pancreas. O le faʻamaonia o le CP o loʻo faʻaalia mai le le atoatoa o le toto ma le vavalalata o le toto. E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻapitoa o nofoaga o le pancreatic sites, na maua ai o suiga sili ona taatele i totonu o le toto o le tino o le pancreas o le gasegase o muscle, hyperelastosis, suiga i le mea e fai ma mea itiiti ma le laiti. O nei suiga ua maitauina i le 30% o mataupu, lea e mafai ai ona tatou faʻamaonia e taua, atonu o le soliga muamua o le toto i le pancreas i le taimi e sili atu i le CP.

I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le CP, faʻalauteleina le toto ma faʻatupulaia le galuega fibrinolytic i le taimi lava e tasi. Faʻaopopo le faʻalauteleina o le kapeti, o mea o loʻo i ai le toto, o lona viscosity o loʻo solia, o mea faʻainisinia o le toto mumu e sui.

Faʻafitauli Tonu

I le taimi nei, o loʻo i ai se taua tele o galuega faʻasaienisi e faʻaalia ai le tele o soliga tulafono i totonu o le telefoni feaveaʻi ma le puipuiga o le loto i le CP. I le tele o suʻesuʻega o le puipuiga o le tino i le CP, o le faaitiitia o le mataupu o le T lymphocytes ua matauina. I luga o le fesuiaiga i le faamagaloga, ua faateleina le numera o T-lymphocytes, ae tumau pea le faaitiitia. Faʻatasi ai ma le faʻateteleina o le CP, o le numera o T-fesoasoani ma T-suppressors ua faʻaitiitia, ma o le vaeluaga i le va oi latou e sui foi. O nisi tusitala, e faavae i le fua faatatau o fesoasoani / suppressors, faailoa mai vaega o tagata gasegase i le CP ma se vaega autoimmune (fesoasoani / suppressors 5.0).

O le telefoni suʻesuʻega faʻafesoʻotaʻi ile telefoni ile tino i le CP. E sili atu i le afa o tagata maʻi ma le CP le lipoti lelei o le faʻaleagaina o le lymphocytes i luga o mea faʻapitoa. E leai se maliega i luga o le mamafa o le faʻaauau o le faʻaogaina o le tino i le tino o le tino i le laasaga o le vevela ma le faʻamagaloina. O nisi o tagata suʻesuʻe latou te matauina lo latou alualu i luma i le gasologa o le laasaga, ae o loʻo i ai le faʻamaoniga o lo latou faʻaopoopoga i le tulaga o le faʻamagaloina CP.

O loʻo talitonuina o le faʻaogaina o le tino i le tino o le tino e maua ai le CP i le taimi lava e tasi (e lua i le faʻamagaloina ma i le laasaga o le vevela o le faʻamaʻi). I tagata gasegase i le CP, o se tali lelei o le taofia o le femalagaaiga o leukocytes ma le antigen mai le pancreatic tissue sa maitauina, o le siakiina o le masini i trypsin ma le inisalini ma le tele o suiga i le vaitaimi o le vevela na maua. O le mea lea, o le manatu e uiga i le matafaioi autu o le telefoni feaveai o le puipuiga i le tumau ma le alualu i luma o le CP e foliga mai e talafeagai, ae i totonu o OP, o suiga i le puipuiga o le loto fuatiaifo e sili ona taua.

O faamaumauga i luga o le maualuga o le toto o vasega autu o le immunoglobulins i le CP, e matua feteenai ma, atonu, o latou faauigaga tuufaasolo e leai se aoga o le suʻesuʻega tutoʻatasi. O se fesoʻotaʻiga taua i le afaina o le faʻafouina o vaega o le faʻaopoopoga o le tino, lea e mafai ona faʻaalia ai le gaioiga faʻamalosi, mafua ai le lysis cell, ma auai i le atinaʻeina o faʻafouga o le tino. Faʻatasi ai ma le faʻateteleina o le CP, o se faʻaitiitia o le faʻatasia o le gaioiga sa maitauina, lea e mafai ona faʻamatalaina e ala i le i ai o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le latou auai i aʻafiaga puipuia ma le taumafa faʻatasi. O le faʻaitiitia o le gaioiga o vaega o le faʻapipiʻiina o loʻo tumau pea i le tulaga o le faʻamalologa o le CP. O lenei aafiaga e faʻamatalaina e ala i le fausiaina o faʻalavelave puipuia mai faʻamaʻi faʻamalosi i trypsin, inisalini ma antigen mai i le papatiso.

Faʻafitauli i le lotoifale i le CP e le o malamalama lelei. E afua ona o le faigata o le totoina o le okeni ma le proteolysis o le immunoglobulins e enzymes i le manava faasee ua maua mo le suʻesuʻega. O taunuʻuga o le faʻamoemoeina o le faʻaogaina o le immunoglobulins i le vai pancreatic e faʻapitoa foʻi, faʻapea foʻi ma taimi e faʻamoemoe ai i le toto. I le tasi itu, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le toetoe lava a le atoatoa le IgA secretory i le vai inu. I le isi itu, ona o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le CP, ua latou fautuaina ai le faʻaaogaina o lenei faailo o se suʻesuʻega faʻamaonia.

O loʻo i ai se faʻamaoniga e faapea o tagata maʻi ma le CP, o suiga taua e maua i le taimi o le tufatufaina atu o antigens system HLA pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina, lea e ono fuafuaina ai le matuia o le tali atu i le puipuia o le tagata.

Pro-inflammatory and regulatory cytokines o loo i ai se matafaioi autu i le pathogenesis o le pancreatitis ma le gaʻo. O le taua tele o le cytokines i le faia o fibrosis pancreatic, pancreatic necrosis e iloa, ma pe a latou ulu atu i le toto (faatasi ai ma le suia o se tali i totonu o le lotoifale i se tulaga masani) - i le atinaʻeina o le gasegase oona ma le tele o le tino (o se mafuaʻaga masani o le maliu i OP).

E tusa lava pe maualalo le pancreatitis o loʻo aʻafia e ERCP, o se faʻaogaina faʻapitoa o cytokines e tupu. Ua faamaonia nei le leai o se tasi o cytokini faʻamalosi ma le le fiafia e faʻamalieina ai muamua le malosi o le gaioiga faʻapitoa (e aofia ai le pancreatitis). O le faʻalavelaveina o le gaosiga o le cytokine e mafai ona avea o se tasi o sootaga i le pathogenesis o CP ona o le malosi o le fibrogenesis e nisi o latou.

Apoptosis o sela eletise e taua tele i le pathogenesis o pancreatitis, lea e tapunia ai le filifili pathogenetic ma faatelevaveina ai le faagasologa o le fibrogenesis i le gasegase. Apoptosis o se matematega o le cell cell genetically o se meaola ola, faatasi ai ma uiga taua o le cytological ma le toe faʻaleleia o le kenera.

E afua mai i le tele o mea leaga: viral, toxic (e aofia ai le lipopolysaccharide o siama gaioiga-siama), fualaau faasaina, le atoatoa o le toto, ma isi. O aʻafiaga o apoptosis e mafai ona taofia ai le atuatuvale, faʻamalosia o proteases, faʻamalositiga o le konisini. E manino mai i lenei mea, o le tele o le faateleina o apoptosis (faatasi ai ma le OP, o se matafaioi taua i lenei mea o loo faia e le bacterial lipopolysaccharide), necrosis e atiina ae, ioe. faʻalauteleina o le autolysis o le pancreatic. I le faʻavaivaia o apoptosis, o le faʻaopoopoga o siama gasegase e faʻateleina, e oʻo atu ai i le hyperplasia ma le vevela suiga.

O le p53 gene e puleaina apoptosis, ma o le bc12, c-fos, c-myc gen e inhibit. Faʻasolosolo faaumiumi (aemaise viral), o suiga o nei kenera e tupu: p53 amata ona taofiofi apoptosis, ma o le12 e faaleleia lona aafiaga e ala i le epidermal, platelet, a- ma le b-suia o mea tuputupu ae. O le iʻuga, o le toe faʻafouina o loʻo faʻalavelave, faʻateleina le tele o laulaau ua faʻalauteleina, o le vaeluaina o sela e faʻateleina, ma le ono mafai ona sui i latou e faʻalautele. O nei mea uma e mafua ai le faʻamuamua ma le faʻasolosolo.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O mafuaʻaga sili ona taua o le atinaʻeina o le maualuga o le pancreatitis o mea nei:

  • tui faʻamaʻi
  • laulaa, fiva fiva, pala,
  • ARVI,
  • faaumiumi tulaga faigata
  • sese i meaʻai,
  • faʻailoga alofa,
  • mea oona
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • atherosclerosis
  • le faapalepale i nisi oloa,
  • ulaula ma ava malosi,
  • faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai: o le hepatitis, gastritis, cholecystitis, dyskinesia, biliary tract, ulcer, cholelithiasis.

E tatau ona malamalama o le i ai o le tasi pe faʻatasi foi i le taimi e tasi o mea e leologia o le a le mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o feeseeseaiga. O le faʻalauteleina o le faʻaalia i nei mea e matua faʻapupulaina ai le lamatiaga o se maʻi. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le a le mafai ona faigofie ona suia i le pancreatitis, o le mea lea e le tatau ai ona e tuua ma le le popole.

O le faʻaleagaina o le pancreas o se faiga lona lua lea e aʻafia ai le talaaga o isi faʻamaʻi

O le faagasologa o loʻo faʻaalia e ala i le vevela tele ma vave le atinaʻe. E mafai ona faʻaumatia le faʻamaʻi i lalo ifo o le tulaga o le togafitia o lena okeni, o le faʻaleagaina lea na mafua ai le faʻagasologa o feeseeseaiga. E le mafai e le tino ona faʻatino atoatoa ana galuega tauave, lea e mafua ai le le lava o le tuʻuina atu o enzymes pancreatic ma faʻafitauli o le tino. O le iʻuga, o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo gaʻo e le lava le gaʻo.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le gasegase e fesootai tuusaʻo ma le mumu o le pancreas, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi e mafua ai foliga o se maʻi. O se faailoga iloga o le maʻi o le tiga. O lagona le lelei e maua i le itu tauagavale o le hychochorium ma le pito i luga.

I le aluga o taimi, o le tiga o le tiga e tupu i le itu tauagavale o le tino. I tamaiti, o le faoa faamalosi e matua malosi lava ma e foliga mai o se falemaʻi o se appendicitis. O se suiga i le ogaumu e matauina foi. E foliga mai o le a avea ma tagata vevela po o mea vevela foi. O faʻamaʻi faʻamaʻi e le gata i lenei. E maua e tagata maʻi le gaioiga, pala, vomiting, suiga i le tofo i le gutu.

E oo lava i le na o le foliga mai o oloa, o le amataina o le gasegase tigaina ua faateleina. O faʻamaoniga o le soona inu lautele e faʻaalia i le vaivai, le mautonu, le fiamoe, le mautonu, faʻaitiitia galuega. O le le mautonu i fanau e iloa ai o ia lava i le tulaga o le le lava o le fiaai, paʻu faafuasei le mamafa o le tino, leisa, tiga matuia. I feeseeseaiga, o loʻo i ai vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina.


O le tiga o le manava o le tino e ono foliga tutusa ma faʻaaliga o le appendicitis. E le mafai e le tamaititi ona tu i le tiga

Aʻo faʻaauau le faagasologa o le faʻaleagaina o le tino, o le ata o le falemaʻi ua matua faateleina:

  • fesuiaʻiga faifaipea
  • fiva
  • tiga o le ulu
  • osofaʻiga
  • ogaoga ogaoga
  • leai se manaʻo
  • paleni mamafa
  • fufulu
  • vevela paʻu, fao fao.

Faʻailoga

O le faʻamaonia o le suʻesuʻega e mafai ona faigata tele. O le tagata maʻi e muamua tuʻuina atu mo se faʻatalatalanoaga ma le fomaʻi, ona sosoo ai lea ma se gastroenterologist. O se iloiloga taua e faailoa ai le i ai o se maʻi le atoatoa o lenei ituaiga, o le leai lea o suiga o le tino i le pancreas.

Afai ei ai se masalosaloga o feeseeseaiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ia suʻesuʻega:

  • Faʻailoga o le vevela o le manava,
  • suesuega lautele o le toto
  • fatufiti e faʻaaoga ai le dysbiosis,
  • ata faʻasolosolo
  • suʻega o le toto.

O le vaega autu o le togafitiga faafomaʻi mo feeseeseaiga o meaʻai. Faʻatauga o le taumafataga o le a fesoasoani e faʻaleleia atili ai le tulaga.

A o faagasolo le taimi o togafitiga, e taua le vavaeeseina o le taumafaina o meaʻai talafeagai, togafitiga, gaʻo, falai, ulaula meaʻai, marinades, sau sau. I nai aso muamua na mafai ona inu le vai. Aʻo le lauti ma fulufulu, faʻafefiloi masini ua faʻafefiloi i totonu o le taumafataga. I le aso lona fa, ua faʻalauiloaina oloa gaosiga. E le gata i lea, ua faʻatagaina e faʻamalosia le taumafa i le suamalie.

O fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faʻauluina muamua i le lua vaiaso mulimuli ane.


Inu le tele o vai. E tatau ona inu le vai masani i tamai ma masani ai

Taumafai e 'ai meaai i le aso ono i le aso, pe a mafai i le taimi e tasi. O taumafataga uma e tatau ona mafanafana. I le taumafataga e tatau ona avea ma cereals, gaʻo manu ma moa, iʻa, meaʻai susu. E taua tele le faʻatapulaʻaina o le gaʻo, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai meaʻai gaʻo. Mai le gaosiga o oloa gaosi na maua ai le gaʻo susu ma lefirfiti.

O le kulimi suamalie e faʻaaogaina e fai ma laei mo ipu. O le susu atoa e tatau ona faʻafefe i le vai. O fualaʻau lelei e sili ona lelei e faʻaaogaina i le fagu.

E mafai ona avea ma kāloti, pauka, squash, paukini, pateta, beets, cauliflower ma le broccoli. E leʻi faʻaaogaina selu i le taimi o togafitiga. I faʻamapulaʻa, e mafai ona 'ai le jam, meli ma le suka.

Lavea vevela e faʻafeiloaia. E sili atu le kuka i luga o le kuka, nai lo le aano o manu. Mo tamaiti, e mafai ona e kuka kuka kuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau le kesi i se fale talavai. Ma le isi, o le sipuniti o le paʻu ua sasaa atu i se lita o susu susu. O le susu e tatau ona palu, a uma ona lafoina lea i luga o se sieve.


Laau Vavao Vaʻai Manuia o le a sili ona aoga

Fesoasoani faafomaʻi

O togafitiga faʻamalositisi e aofia ai le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina:

  • tapenaga o le enzym: Pancreatin, Mezim, Feso,
  • antispasmodics mo le faʻasaʻoina o tiga ma faʻaleleia le faʻatinoga o le sphincter: No-shpa, Drotaverin,
  • faʻataʻitaʻiga e faʻafaigofie le microflora o le intestinal,
  • vitamini faʻalavelave.
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le mea o loo i ai meaʻai: Motugaa.

I le taimi o se osofaiga mataga, e taua le tuuina atu o le fesoasoani muamua i se taimi talafeagai:

  • valaau se au o le falemaʻi
  • e faʻamalieina ai le tiga, e tatau ona taʻoto le tagata maʻi ma faʻasaga ona vae, punou i tulivae, i le sternum,
  • faʻaaoga le malulu i le pito i luga, o le a faʻaitiitia ai le tiga,
  • Spazmalgon poʻo No-shpa o le a fesoasoani e faʻamafiesea spasm,
  • visecretory fualaau faasaina: Vavave, Omez, Gordox,
  • O le taumafa e matua faasaina. Vaʻaia le vai e aunoa ma le kesi.

O taunuuga

O le faʻalavelave sili o le faʻaleagaina, o le faʻaleagaina o le gaioiga e mafai ona faʻamalosi ma faʻaalia o ia lava i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faʻaauau le pancreatitis e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli faapena:

  • maʻisuka malosi
  • chronic pancreatitis
  • gastritis
  • cholecystitis
  • alu aʻe
  • pancreatic necrosis,
  • faiga faʻafeiloaʻiga
  • faʻalavelave ile manava,
  • faiga faʻavae.

O le mea lea, o le faʻaleagaina o le solia lea o galuega a le pancreas. E le o se tulaga laititi o pancreatitis, ae le o se tulaga maloloina o le okeni. O le faʻataʻitaʻiga e lelei, faatasi ai ma le ala saʻo ma le faʻaaogaina o le mafuaʻaga, e mafai ona aloese le toe faʻafoʻi. Faʻaleleia le faʻaleleia pe a uma ona faʻaumatia le mafuaaga. O le faʻavae o togafitiga o mea taumafa meaai, lea e tuʻuina atu i togafitiga fualaau.

Faʻafitauli - o se faʻafitauli o le tino e mafua mai i le solia o le masaniga o galuega a le pancreas (o se faʻaitiitia po o le faateleina o le gaosia o enzymes poʻo se suiga i mea e tatau ona faia i le pule faanatura).

Faailoga o le maʻi

O le Dyspancreatism e masani lava ona amata amata ma le tumau ma i le tulaga o se vasega pupuu e le mafai ona maitauina. Ae ui i lea, o le tele lava o gasegase (aemaise lava tamaiti ma tagata talavou) latou te faitioina le tiga o le paʻu paroxysmal paʻu i le itu tauagavale o le hypochondrium. Talu ai ona o lenei mea, o nisi taimi e le faʻaaogaina ai le maʻi e pei o le faʻapitoa.

E le gata i lea, e mafai e tagata gasegase ona faʻamatalaina ni faʻamatalaga e le mafaamatalaina: o le aisa, vomiting (o nisi taimi faʻatasi ai ma se paluga o le talo), oona i le gutu, manava manava, fusi ma le vavao.

Faʻailoga faʻamaʻi

O le pancreas e nafa ma le faʻaaogaina o le suka. O le mea lea, i tulaga ogaoga o le gasegase, o le faatuai o le kulukose i totonu o le toto ma le urine e mataituina, lea e tau atu i le atinaʻe o faailoga o le maʻisuka.

O loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le soifua maloloina lelei, faʻavalea i taimi uma, faʻateleina o le pala, ma le faʻalavelave o le fatu. E afaina foi ulu laiti, lea o loo faaalia i le le lelei o le faamaloloina o manuʻa, faaletonu vaaia.

O se mea e seasea lava ona tupu ma ogaoga o feeseeseaiga o le atinaʻeina o le suka i le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto.

Metotia mo togafitiga o le maʻi

O faʻafitauli o le pancreas e tali lelei i togafitiga fualaau. I le avea ai o se tulafono, o loʻo tuʻuina atu se vailaau o vispasmodic drugs, painkillers ma pancreatic enzyme.

E le gata i lea, o le tagata gasegase ua siitia atu i se mea e faʻapitoa ai lau lauʻeleʻele faʻatasi ma le tele o vai ma faʻaesea mai le taumafataga o le falai ma le gaʻo, faapea foʻi ma meaʻai vevela.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o feeseeseaiga, o se tulafono, e mou ese atu pe a mavae ni nai aso, e ui lava e ono tele ni vaiaso e ono aliali mai ai togi.

Faʻasologa o Puipuiga o Faʻamaʻi

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o feeseeseaiga, muamua lava, e tatau ona e tausia lelei le avega i luga o le paʻu. O lona uiga o le faʻaesea mai le taumafa le tele o fualaau suamalie ma le ava malosi, ae le o le aafia ai i gaʻo ma meaʻai vevela.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i faʻamaʻi o le manava ma le tootoo laiti, lea e mafai ona oʻo atu ai i le mumū o le papacreatic ducts.

Afai e te lagona le tiga "i totonu o le manava", aua nei e lamatia - faafesootai center center medical center. O i latou nei, o tomai faʻapitoa tomai faapitoa ma le tele o tausaga o le poto masani o le a fesoasoani ia te oe o uiga le lelei ma i totonu o se taimi faʻamaumauga o le a toe faafoi mai ai le fiafia o se olaga ola maloloina!

O lenei vaitaimi faafomaʻi masani e mafua mai i upu e lua: "dis" - o le solia ma le "pancreatism" - o le pancreas. O le mea lea, o le manatu o le "faiva" i totonu o se tamaititi o lona uiga o ituaiga eseese o soliga o le gaosiga o le gaioiga o lenei totoga, lea e le o mai faatasi ma suiga o le morphological i le okeni. O faʻamatalaga o le falemaʻi ma suiga i totonu ole potu suesue e foliga tutusa i tamaiti o soo se vaitausaga. O mataupu faavae lautele o togafitiga e talitutusa lava.

Faʻapogai o le le faʻaleagaina

I le taimi nei, o le tele o mea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o feeseeseaiga. O mafuaaga sili ona taua o lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • gasegase pisapisao, e aofia ai faʻamaʻi o le intestinal ma le manava,
  • popolega faalemafaufau-faalelagona, aemaise lava le masani po o le faaumiumi,
  • leaga meaai paleni, aemaise lava mo se taimi umi,
  • isi faʻamaʻi o le vaitafe oona, aemaise lava o le manava, ate, vavae.

E tatau ona malamalama o le i ai o soʻo se tasi o mea e faʻaosofia ai, e le mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o feeseeseaiga. Ae ui i lea, o le faaumiumi o le gaioiga o le tele o mea e mafua ai le matua faateleina le tulaga lamatia o le atiina ae o faaletonu o galuega o le pancreas.

O le Dyspancreatism o se mea lautele lautele lea e ese mai le pancreatitis, e aofia ai le le lava o suiga o le morphological. I le tino o le pancreatitis, o suiga taua o le inflammatory i le okeni, o loʻo iloa i le taimi o le suʻega meafaigaluega.

I le foliga masani o le pancreatitis, o le soliga loloto o le fausaga o le pancreas ua maitauina, lea e mafua ai suiga iloga i le gafatia o gaioiga o le okeni. O le Dyspancreatism o se ituaiga muamua o le muaʻi maʻi (muamua le maʻi), lea, i le leai o se mea e tatau ai, e mafai ona liua i le pancreatitis.

Faiga faʻapitoa o le faiva

Dyspancreatism i tamaiti o soo se vaitausaga e leai ni faʻamatalaga manino o le falemaʻi. O aʻafiaga uma o loʻo faʻaalia e masani lava ona masani ai i le tele o isi faʻamaʻi o le pancreas, lea e matua aʻafia ai le faiga o faʻamaʻi. O faʻamalologa o le faʻafitauli o le tino o le pancreas e le eseese i tamaiti o vaitausaga eseese. O se tamaitiiti matua (tamaitiiti aoga, talavou) e mafai ona faamatalaina o latou lava lagona i ni auiliiliga, e le pei o le pepe. E le gata i lea, o ia lava e le masani ai ona o se tamaititi aoga ma le talavou nai lo le tamaititi.

Faatasi ai ma le tele o faailoga masani o feeseeseaiga o:

  • leai se manaʻoga seia oʻo lava i lona toesea atoa,
  • ogaoga tigaina, lea e mafai ona faʻateleina e oʻo lava i le vaaia o meaʻai,
  • vomiting (masani ona toe fai), e masani lava ona 'ai ma taumafa leaga,
  • tiga i le tumutumu pito i luga, lea e masani lava ona i ai se uiga toso po o se uiga tiga,
  • o se faailoga iloga o suiga i totonu o le nofoa: ogaoga vai, faatasi ai ma le gaʻo e le afaina, ia i ai se manogi manogi.

O suiga i le tulaga masani o le tamaititi e seasea tupu, e masani ona lauiloa le vaivaiga, lea e mafua mai i le solia o le galoina o meaʻai. I le faatusatusa atu i le ituaiga o pancreatitis, e leai se faateleina o le vevela ma tiga ogaoga (masani o le sooga o le "gaʻo lapoa").

O mataupu faavae lautele o le siama

O le faʻamaonia o le faʻamaonia o le faʻaleagaina e faigata tele. O le le maua o suiga i le tino i le pancreas i le taimi o le ultrasound poʻo le faʻatalanoaga atonu o se tasi lea o taiala mo le suʻesuʻeina o faʻafitauli o le tino o lenei ituaiga.

O le tele o taimi i faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi, o suʻesuʻega nei e faʻaaogaina:

  • alpha-amylase ma le lipase (faʻapupulaina i faʻamaʻi pipisi),
  • se suʻesuʻega o le maualuga o trypsin i le toto ma le mimi (faʻapupulaina),
  • coprogram (mo le iloiloga o auala o le gaoia o meaai i le lautele),
  • Ole suega lautele o le toto e aloese mai ai i le tino o le tino.

E mafai ona faia se suʻesuʻega ultrasound o totoga uma o le vaega o le manava i luga o se tamaititi o soo se matua, o se suʻesuʻega faigofie lava (mai se tulaga tau tupe) ma saogalemu atoatoa. Tomography (sili atu le talafeagai o le faʻaleleia o le mageta poʻo le faʻataunuʻu) e talafeagai i le tulaga o le faʻalavelave tumau o le galue o le pancreas e faʻalavelave ai isi faʻamaʻi e iai faʻamaʻi tutusa.

Taiala lautele o togafitiga

O le mea autu o meaai meaai. I le tele o tulaga, naʻo le faasaʻoina o le taumafataga e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le tamaititi.

I le taimi o le togafitiga o le dyspancreatism i se tamaititi o soo se matua, o le mea lea e tatau ona vavae ese uma lava:

  • oloa faʻapipiʻi ma oloa e aofia ai le tele o faʻasao,
  • meaai falai ma gaʻo
  • vaʻavaʻa, ulaula mea manogi, eseese sauʻai.

O meaai paleni mo faʻamaʻi o le pancreas e tatau ona faʻafetaui mataupu faavae nei:

  • meaʻai laiti 5-6 taimi i le aso, sili i le taimi e tasi,
  • o taumafataga uma e tatau ona mafanafana, e le soona malulu pe vevela,
  • o ipu uma e tatau ona kukaina e ala i le faʻafefe, fufulu poʻo le taoina,
  • e tatau ona tuʻuina atu i fualaau faisua ma fualaau 'aina, cereals, meaʻai gaʻo susu, aano o manufasi ma iʻa e naʻo ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo.

O le togafitiga atoatoa o le dyspancreatism e aofia ai le faʻaaogaina o nei vailaau faʻasaina:

  • panicreatic enzymes (festal, mezym, pancreatin) e faafaigofie ai le galuega a se okeni fetuunai,
  • antispasmodics (drotaverine) e faʻaleleia le galuega o sphincters ma faʻaitiitia le tiga.,
  • pro ma prebioiotics e faʻamaonia le microflora o le intestinal.

O vailaʻau uma e tatau ona faʻamaonia e se fomaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega ma meafaigaluega.

O le manatu o tagata atamamai e uiga i feeseeseaiga e pei ona mafai ona matua ese.Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o iloa e Dr. Komarovsky le i ai o se faʻamaʻi e pei o le faʻavalea, ma e le mafaufauina lona togafiti talafeagai. O le tele o isi tagata tomai faapitoa e tali tutusa ma ia i le iloiloina o lenei taimi, talu ai ona o le manatu o le "faiva" ua le o auai i le vavalalata faavaomalo o faamaʻi. I le tele lava o tulaga, e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete ina ia faʻateʻa ese ai ni faʻaoga mūmū o le mumu o le pancreatic.

Puipuiga o soʻo se maʻi o le pancreatic e amata i meaai lelei. Ma o soʻo se masalosaloga o le faʻalavelaveina o le galuega a lenei tino e sili ona foia ma le fesoasoani a se fōmaʻi.

Pancreatitis i tamaiti, aemaise tamaiti laiti, e le masani, ae o loʻo tupu pea. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le tamaititi e ese lava mai le faʻaalia o pancreatitis i tagata matutua, lea e mafai ona aʻafia ai le faʻamaonia saʻo ma mafua ai le tolopo i togafitiga.

E pei o tagata matutua, i tama pancreatitis e mafai ona tupu i foliga masani ma le masani. O se faʻapitoa faapitoa o le faʻamaʻi i tamaiti o le mea lea e taʻua o le pancreatitis, poʻo le leʻofaʻatau, o se tulaga faʻafefeteina lea e atiina ae e avea o se tali o le pancreas i faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, le lelei o meaʻai, ma isi.

O faʻapogai autu o:

  1. Paʻu o le tino. O tamaiti matutua e faitio i le tigaina o le tiga i totonu o le manava po o le tiga, o le tiga i le sao o le hypochondrium ma le mimiti i le pito i lalo, pusa, lima tauagavale.
  2. I le avea ai o se tulafono, o le toe faʻaluaina o le vomiting o loʻo faʻatasi ma se osofaiga tiga.
  3. Faailoga o le faateia ma le faaleagaina o totoga e ala i le palacreatic enzymes e vave oʻo mai i le toto: o le pa'ū o le toto toto, pallor o le paʻu, lanu moana po o le lanu viole i luga o le paʻu o le manava, vaivaiga, valea, ma le leai o se malamalama. Ona o le aafiaga oona o le enzymes i luga o le fatugalemu o le tino, e mafai e se tamaitiiti ona oʻo i le faʻanoanoa, le mautonu, poʻo le faʻafeiloaʻi foi ma le taufaasese.
  4. Faʻafitauli o le nofoa - manaʻoga poʻo le manava.
  5. Le totoina, vevesi o le puipui o le manava.
  6. Tulu mucous vevela ma le laulaufaiva. E tele paʻepaʻe paʻepaʻe po o samasama e aliali i luga o le laulaufaiva
  7. Tusa fiva.
  8. Talu ai ona o le solia o le vevela o le talo, o le faʻamalosi o le paʻu paʻu o le alalele e mafua ai le gaʻo: o le tamaititi e samasama lona paʻu ma ona foliga mucous (silasila mata, mucosa).

E sili atu ona faigata le iloa o faailo o pancreatitis i tamaiti laiti ma tamaiti laiti (e oʻo i le 1.5-2 tausaga), talu ai e le mafai ona latou faia faitioga. O le tiga o le tino i pepe e faʻaalia mai i foliga o se uio, e aunoa ma le tagi, oomiina "i totonu o se pusa." O le le mautonu o le puipui o le manava ua fuafuaina foi, o le vomiting e le o taimi uma. Ae o ni faʻamatalaga manino ia e mafai ona atiaʻe i isi faʻamaʻi (o le pyelonephritis, appendicitis, ma isi mea), o le mea lea, e tatau ona faia se suʻega e le fomai tipitipi tamaititi.

Faʻailoga pancreatite

I le faasologa masani o pancreatitis i tamaiti, e tusa lava pe tutusa mea e matauina e pei o tagata matutua:

  1. Paʻu o le tino e tupu pe a uma se mea sese i le taumafa (taumafa gaʻo, meaai vevela, falai, ulaula, ma isi mea). O tamaiti e maua i le pancreatitis e masani ona matua nofouta i meaʻai, ma o le faʻaleagaina o le gaioiga i totonu ia i latou e mafai ona faʻaosoosoina ai na o le solia o le taumafataga, ae o nai mea sese laiti foi, umi malologa i le va o taumafataga.
  2. O le gase ma le fulufulu, e aʻafia foʻi ma le le lelei.
  3. Faʻasalaga o le faʻapalaina o gaioiga, o ona faʻailoga o ni manogi manaia, manava manava, faʻasalaga.
  4. Ona o le mea moni o meaai e le o aʻafia, o le tuputupu ae o le tino o le tama e le tele ni mea taua. E vave lava ona tutupu e tamaiti le faʻamalosi (vaivai) vave, o faailoga o le anemia ma le hypovitaminosis (pallor ma le paʻu paʻu, lauulu lauulu, fao, ma isi). Faʻatasi ai ma se umi umi, o le paʻu i le tuputupu aʻe, o le atinaʻeina o mafaufau e mafai.

Faailoga o le pancreatitis faʻamalosi

O faʻamaoniga o le faʻamalosia o le pancreatitis i tamaiti o loʻo faʻamatalaina i le faʻaitiitia o le gaosia o enzymes e ala i le paʻu ma le faʻalauteleina o faʻalavelave tuputupu aʻe o le faʻagasoloina o le tino:

  1. E foliga mai o le tumau o le vai-vai, faatasi ai ma le faʻaaogaina o meaai e leʻi faʻaaogaina, ma se mea suamalie suamalie, e le lelei le fufuluina mai se ulo poo puipui o se pesini fale. O nisi tamaiti atonu e masani ona masani ai.
  2. Toto toto, taʻavale i totonu o le manava, afaina.
  3. Tamaiti e sili atu i le 2 tausaga le faitio i ni taimi le fiafia pe o le mimita e afaina ai pute. E masani ona fesootaʻi le tiga ma mea sese i meaʻai.

O faʻamaoniga e talitutusa ma faʻamatalaga o le gasegase ma le gasegase o le pancreatitis e mafai ona tupu i tamaiti ma isi faʻamaʻi o le tino o meaʻai - gastritis, biliary dyskinesia, dysbiosis, colitis, ma isi mea. A o le i ai o se tasi o faailoga, ma sili atu i le tasi o loʻo i ai i taimi uma, suʻega o le tamaititi e se fomaʻi poo le gastroenterologist. E na o se fomaʻi pe a uma ona suʻeina, faʻatalanoaina ma faʻataʻitaʻiina nisi faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le a mafai ona faʻafitia pe faʻamaonia le pancreatitis i totonu o se tamaititi ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi o le natura inflammatory-dystrophic o le pancreas (pancreas) ma ona ala, e masani ona afua mai i aafiaga malolosi a ona lava enzymes.

I tamaiti o loʻo iai faʻamaʻi pipisi, pancreatitis e tupu mai i le 5 ma le 25%.

O le pancreas - o se tasi o totoga o le digestive tract, o se gland uma o fafo ma totonu o le faitioga.

O lana galuega faalilolilo i fafo e aofia ai le atinaʻeina o se pulelaʻau masini, lea e pasi atu i le gaʻo i totonu o le duodenum 12, lea e faʻaaogaina e le suka gaʻo ma e aʻafia ai i le faʻapalaina o meaai.

O le galuega a le pancreas e aofia ai le gaosia o le hormone insulin hormone e ni pu faapitoa o le gland, e aunoa ma le glucose e le mafai ona gauai i totonu o le tino.

Faamatalaga lautele

O le pancreatitis i tamaiti o le inflammatory autocatalytic inflammatory and dystrophic of the pancreas. O le taatele o pancreatitis i tamaiti o loʻo maua ai togafitiga faʻamaʻi e 5-25%. O le ala o le pancreatitis i se tamaititi, e le pei o se tagata matua, ei ai ona lava mea e sili ona taua: o le faamaʻi e mafai ona mafua mai i le tele o mea matautia ma mea tiga, e mafai ona avea ma masini, maskedia e isi faamaʻi o le mea oona: gastritis, gastroduodenitis, dysbiosis o le intestinal, ma isi. Search for methods for early detection and timely treatment of pancreatitis i tamaiti o le galuega aupito sili ona faanatinati o tamaʻi tama ma gastroenterology tamaiti.

Mafuaaga o Pancreatitis

O le atinaʻeina o pancreatitis i tamaiti e afua ona o le faʻaleagaina o le tino i luga o le tino o ana lava enzymes faʻamalosia (matua puipuia), lea e faʻaleagaina ai le tino, vaʻaia ma vaʻa toto o le gland. O le faʻaumatiaina o le okeni e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se faʻalogona ita i totonu, ma le tuʻuina atu o enzymes ma faʻamaʻi o mea faʻaleagaina e maua i totonu o le toto ma le lymp e tau atu ai i le lautele o le soona inu.

O le tele o le afaina i le tele o tulaga o le lua ma atonu o le taunuuga o le maʻi pancreatitis i tamaiti. O le faʻaalia o pancreatitis i tamaiti e tupu i lalo ole aʻafiaga o le tele o mafuaʻaga o le natura o se faʻainisinia, neurohumoral and toxic-allergic nature.

O le mafuaʻaga o le pancreatitis i tamaiti e mafai ona solia ai le paʻu o le manava faʻanoanoa e tupu i mea e le masani ai i le atinaʻeina poʻo le faʻalavelaveina o vaʻaia o le pancreas, duodenum ma le vevela, o manua o le abdominal, helminthiasis (ascariasis), i tua o maʻi gastrointestinal (peptic ulcer, gastroduodenitis, cholecyst , o le hepatitis, maʻi gallstone), maʻi faʻaleagaina (kanesa o pancreatic).

O le tele o le faaosofia o le pancreas ma le faʻateleina o gaioiga o le palacreatic enzymes e mafai ona tupu pe a le 'ai lelei le tamaititi - o le' ai, 'ai, tausami o meaʻai, meaʻai vevela, meataalo, sodas, meaʻai vave, ma isi faʻamaʻi tiga-faʻafefe i le atinaʻe o pancreatitis i tamaiti tali i meaʻai ma vailaʻau (corticosteroids, sulfonamides, cytostatics, furosemide, metronidazole, NSAID).

Pancreatitis i tamaiti e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, endocrinopathies, maʻi faʻasolosolo (gasegase, hemochromatosis), hypothyroidism, cystic fibrosis, faʻasolosolo o le tino, gasegase viral ma siama (mumps, chickenpox, siama siama siama, dysmendemia, septenemia, seedosis).

Faʻavasegaga

I le natura o le vasega, o le pancreatitis i tamaiti e mafai ona ogaoga ma tumau. O le gasegase o le pancreatitis i tamaiti o loʻo faʻaalia i le fulafula ma le fulafula o le pancreas, i tulaga ogaoga-o le hemorrhages, le necrosis tissue ma le toxemia. I le pancreatitis masani i tamaiti, o le faagasologa o le inflammatory e agai i luma i suiga o suiga o le degenerative - sclerosis, fibrosis ma atrophy o le pancreatic parenchyma ma le solia faifaipea o lona gaioiga. Mo tamaiti aʻoga, o le masani o le pancreatitis, e masani lava ona sili atu ona lelei, o se tino laititi e seasea lava i soo se vaitausaga.

O le laumatau (interstitial), hemorrhagic, purulent pancreatitis i tamaiti ma le faticreatic necrosis ua iloga, e fuafua i suiga o le falemaʻi ma le morphological i le pancreas.

Faʻailoga pancreatitis i tamaiti e mafai ona eseese i le amataga (aʻoga ma le lua), i le vasega (faʻaauau ma tumau), i le ogaoga o le kosi (agamalu, agavaʻa ma ogaoga). O le faʻasolosolo i taimi uma o tamaiti e oʻo atu i le tulaga o le faʻavavevave, faʻaitiitia o le vevela ma le faʻamagaloina, lata mai - e le o faʻatasi ma faʻamaʻi ogaoga o le falemaʻi.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis i tamaiti e mafai ona avea ma cyst sese, pancreolithiasis, peritonitis, pleurisy, maʻi o le maʻisuka.

Forecast and Prevention

O se foliga malie o le tino pancreatitis i tamaiti o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lelei, ma le foliga o le hemorrhagic ma le purulenti, faʻapea foi ma le necrosis pancreatic, o loʻo i ai le maualuga o le oti. O le faʻasolosolo o pancreatitis masani i tamaiti e faalagolago i le tele o faʻasalaga.

Puipuiga o pancreatitis i tamaiti e aofia ai mea e tatau ai, meaʻai e talafeagai ile tausaga, puipuia o maʻi gastrointestinal, faʻamaʻi pipisi, faʻasolosolo, faamaʻi o le alofa, vailaʻau faʻasaʻo e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O tamaiti e maua i le pancreatitis e masani ona noatia i le vaavaaiga a le fomaʻi ma le gastroenterologist o le pediatric, o le togafitiga ma le togafitiga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e masani lava ona pagatia le gaioiga o le tino o le pancreas.

Lapatai pancreatiti - o le mumū tele o le pancreas.

Faʻailoga pancreatite - faʻasolosolo maʻi faʻamaʻi, o loʻo i ai nei vaitau o faʻasalaga ma le le tumau.

Pancreatitis (poʻo le faʻasolosolo) o se soliga faʻasalaga o le galuega a le pancreas.

Faʻasalaga. O le masani lava, o le dyspepsia e mafua ai le afaina o meaʻai, ma isi. O lenei tulaga e lona lua, e na o se taunuuga, e atagia ai ni faaletonu o le tino, o se faailoga o le maʻi.

O le faʻavae o le faʻaleagaina o le le lava lea o le gaosiga o enzymes e le pancreas, ona o le le lelei o le meaʻai. I lenei tulaga, e leai se mumu o le pancreatic. E na o le solia o lana galuega, lea o le a pasi i le taimi lava na mafua ai ona leai se tulaga faigata.

O aʻafiaga e afua mai i le faʻanoanoa e atagia ai le le lelei o le'onaina o meaai: afaina, paʻu, ma le manava o le manava, ma le aʻafiaga, e le fesoʻotaʻi ma le 'ai. Pe a faia se suʻega ultrasound (ultrasound), e mafai e le fomaʻi ona iloa se faʻaopoopoga faʻatupulaia i le tele o le pancreas ma lona siʻosiʻomaga.

I totonu togafitiga o feeseeseaiga tausisi i le meaai Nu.5 (""), i nisi tulaga, o sauniuniga o le enzyme ua faatonuina.

O le tino pancreatitis i tamaiti

O le tuufaatasiga o le vai o le pancreatic e aofia ai enzymes, o vailaʻau o loʻo eliina ou te tusia. O le a le uiga o lenei mea? Enzymes fesiitai meaai mai se setete o meaai i se setete o molekamo. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te ave se fasi aano o manu ma liliu i ni mea mole, pei o se fale na faʻateʻaina i piliki. O le mea lea, i le pancreas, o ia ituaiga enzymes o se sefulenese lua sefulu. Na ia aumaia, ma teuina i latou i ni tulaga faapitoa ma tuʻuina atu i latou i vaega mo le taumafaina o meaai i le mauaina o meaai.

O nei mea uma e tupu i tulaga masani. Ae pe a afaina le pancreas mo nisi mafuaaga, ua faaleagaina faʻamaʻi ma enzymes. E amata ona fetogi le enzymes - faʻataʻoto lou lava fale, le pancreas. O se tulaga sili ona matautia, talu ai o le palacreatic enzymes e matuā faʻamalosi (manatua e mafai ona latou gaosia manu). O le mea e lelei ai gasegase ogaoga i tamaiti E seasea lava.

Mafuaʻaga o le tino pancreatitis:

  • Vailaau faʻamaʻi ma siama (mumps, flu, hepatitis).
  • Faʻaleaga manuʻa.
  • Tali atu i le Allergic.
  • Fomaʻi (hormones, biseptolum, ma isi).
  • Meaʻai e le 'ai: ave le tele o gaʻo, meaʻai vevela, fuālaʻau, mea manogi (gaʻo malosi).
  • O faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino o le tino (o le maa i totonu o le vevela, le faʻapipiʻi o mea i totonu o le pancreatic ducts, etc.)

Faailoga o le tino pancreatite

  • O le ata o le "ogaoga malosi."
  • Tigā tiga i le pito i luga. Faʻaalia i le tiga o le vavalaʻau o le herpes (faʻataʻaliʻoliʻo atoa le tino), tuʻuina atu ma le afa tauagavale o le pusa.
  • Ona o le ogaoga o le tiga, o le paʻu ma le faʻanoanoa e mafai.
  • Nausua, toe faanunununu, le mausali, e le aumaia le toomaga.
  • Totogi o maso o le manava.
  • Suʻeina o le manava ma le faʻamalosi.
  • O le faateleina o le vevela ma le alualu i luma alualu i luma i tulaga lautele.

Togafitiga o le tino pancreatiti . Falemai faʻamaʻi vave. Falemai togafitiga.

Pancreatitis Diet

O se tagata gasegase i le pancreatitis e masani ona faʻaalia le numera numera 5 (silasila i le "Biliary Dyskinesia") ma nisi o mea:

  • Meaʻai maualuga meaʻai (aano o manu, meaʻai susu, iʻa).
  • Faʻasaʻo le suka ma le suamalie.
  • E faʻasaina le faʻaaogaina o iʻa, aano o manufasi, mashroom broths, pailani ma isi gaʻo malolosi.
  • Faʻatasi ai ma le faʻamalosia, e faaopoopo atu i faʻasalaga ua taua i luga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fua, sua, sugar, honey, ma isi suamalie.
  • O ipu uma e kuka i totonu o le uu, masini, nutimomoia.

Laʻau faʻamalo mo pancreatiti

O loʻo faʻamatalaina e aunoa ma le faʻamalosia ma se faʻalavelave faigata. Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaauau, o le togafitiga e faia mo se taimi umi, a itiiti ifo i le 6 masina ma ni faʻalavelave laiti o 2-3 vaiaso ile 2 masina. O le tuufaatasiga o le vao e tatau ona suia i le 3 vaiaso. Faʻasalaga faʻapitoa, e lava lea e faʻatino ai vasega faʻaleleia mo le 1-2 masina 2 taimi i le tausaga.

O le tele lava o le faʻamatalaga o le tiga, o le faʻaititia o le fua o le faʻaaogaina o laʻau o loʻo faʻaaogaina, o lea e sili ai le amata togafitiga i le afa, poʻo le kuata foi o le fua. Aʻo faʻaitiitia le tiga, o le a faasolosolo malie lava ona faʻaititia le fua.

Faʻaaogaina o laupepa. Vili le 5 g o vao ma le 1 ipu vai inu, faʻasolosolo 30-40 minute, faʻafefete, sisi. Ave 1 tbsp. l 3-4 taimi i le aso 20-30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Fua o le sushitsy marshmallow vao. Faʻamasi 10 g o gaʻo ma le 1 ipu vai inu, tuʻu mo le 30-40 minute, faʻalavelave, faʻapipiʻi. Ave 2 tbsp. l - 1/4 ipu 3-4 taimi i le aso 20-30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

O se teuteuga o rhizomes ma aʻa elecampane. Liligi le 6 g o meaʻai gaʻo ma le 200 ml o vai inu. Fufulu i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. Faʻafiafia, vevela. Ave 1 tbsp. l 3 taimi i le aso 20-30 minute ao le i taumafa.

Vaʻaia o le vaovao. Liligi 10 g o gaʻo i le 200 ml o vai inu. Fufulu i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. Faʻafiafia, vevela. Faaaoga le 1/4 ipu 3 taimi i le aso 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Faʻafefeteina o sipuni o le rose.Liligi 15 g o fualaau aina suamalie ma 1 ipu vai inu. Faʻaauau mo 2-3 itula i totonu o se vevela. Faaaoga le 1/4 ipu 3 taimi i le aso 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Ierusalemaichokei, atunuʻu, poʻo le ele, e aoga tele mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas. O le vailaʻau o loʻo aofia ai Ierusalema artichoke: meaʻai faʻapitoa "Dololet" (Rusia, JSC "Diode").

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga - 3-6 papafa 1 taimi i aso taitasi ma meaai. O le umi o le faʻatagaina e 5 vaiaso. Fafagaina vave pe a uma le 2 vaiaso.

Tamaiti - 1 taimi i le aso i le fua faatatau o le 1 papalama mo le 25 kilokalama o le mamafa o le tino. O le umi o le faʻatagaina e 5 vaiaso.

  • chamomile fugalaau - 4 vaega,
  • St. John's wort grass - 4 vaega,
  • mite leaves - 2 vaega,
  • yarrow vao - 2 vaega,
  • vao mamago - 3 vaega,
  • fasi laauainina - 3 vaega,
  • vao mutia - 2 vaega.

Ava 10 g o le aoina ma le ipu e tasi o le vai inu, faʻasolosolo 30-40 minute, vevela, sosolo. Ave le 1/3 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

  • fua o fatu - 3 vaega,
  • o fua o le toto moa toto - 2 vaega,
  • fugalaau olaola - 2 vaega,
  • pepa laumei - 2 vaega,
  • chamomile fugalaau - 1 vaega.

Faʻafeu i se vevela 2-3 tbsp. l faamago le faapipiiina o le 500 ml o le vai inu, ia tumau mo le 2-3 itula, tafe. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso 1 itula pe a uma se taumafataga.

Fugalaau fugalaau. Ave 1 / 2-2 / 3 tsp. pollen, pollen-pollen, poo pollen 20-30 minute ao lei faia se taumafataga (ia tumu i le 50 ml o vai ua tunu ma tutu mo 3-4 itula).

Vailaʻau moli. Faʻafefeaina o vai inu, pei o le gastritis.

Na maua e ia le lauiloa tele, ma e masani ona tuʻuina i tamaiti. I lalo o le faatosinaga a lomiga mai fafo ma suʻesuʻega faasaienisi, na faasolosolo malie ai ona suia e tamaʻitaʻi fomaʻi le faʻamautinoaina o le pancreatitis e le masani ai ma le pancreatitis faʻamalosi ma le « feeseeseaiga i se tamaitiiti. " E le masalomia, mo le tele o matua o nei igoa, faʻalogo i le taimi o suʻesuʻega oa latou fanau e se fomaʻi, mafua ai le fefe.

E iloa lelei o le pancreas o se okeni lea e auai i faiga o le lomiina, fuaina ma faʻamalo le seti atoa o enzymes talafeagai mo le faʻaogaina o meaai i le duodenum. O lenei galuega o le pancreatic o le "exocrine." I le faaopoopo atu i ai, i le pancreas, o se tasi o galuega sili ona taua o le "endocrine", o le galuega autu lea o le gaosiga ma le faʻasaʻoina o le insulin i le toto ma le tausia o le maualuga o le suka (glucose) i le toto.

O le mea lea, o le iloiloga o le faʻalavelave faʻapitoa e tatau ona faia i se tulaga lautele, e pei o ona vaega o le exocrine ma le endocrine.

Ma naʻo le maeʻa ona faʻamaonia le le atoatoa o le galuega o le panocreatic o le exocrine e tusa ai ma le coprogram (o le gaʻo i le feces), le fecal felastase, α-amylase ma le serum lipase, i le maeʻa ai o faʻamaoniga o suiga i le tele poʻo le fausaga o le pancreas e tusa ai ma faʻamatalaga o le ultrasound exam, fomaʻi faʻasolopito (pancreatitis osofaʻiga ua faʻamaonia), o le suʻesuʻega o le pancreatitis e le masani ai e mafai ona manatu e agavaa.

E tatau ona matauina o le "le moni" o le le atoatoa o le tino i fanau e seasea lava, ma, o se tulafono, e mafua mai i le faaletonu o le fanau mai o le gasegase po o le gasegase (cystic fibrosis).

O le tele o taimi o se paʻu le tumau pe faʻalatalata i le exocrine pancreatic function, lea e valaau mai e le tatou tamaititi "Faʻafitauli i tamaiti" ma "pancreatopathy."

O lenei mea e masani ona manaʻomia ai le faʻaogaina o se fomaʻi ma fualaau mo pancreatitis.

Faailoga o feeseeseaiga i tamaiti

O le faagasologa o loʻo faʻaalia e ala i le vevela tele ma vave le atinaʻe. E mafai ona faʻaumatia le faʻamaʻi i lalo ifo o le tulaga o le togafitia o lena okeni, o le faʻaleagaina lea na mafua ai le faʻagasologa o feeseeseaiga. E le mafai e le tino ona faʻatino atoatoa ana galuega tauave, lea e mafua ai le le lava o le tuʻuina atu o enzymes pancreatic ma faʻafitauli o le tino. O le iʻuga, o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo gaʻo e le lava le gaʻo.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o feeseeseaiga i tamaiti e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le mumū o le pancreas, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi e faʻaosofia ai foliga o se maʻi.

O se faailoga iloga o le maʻi o le tiga. O lagona le lelei e maua i le itu tauagavale o le hychochorium ma le pito i luga.

I le aluga o taimi, o le tiga o le tiga e tupu i le itu tauagavale o le tino. I tamaiti, o le faoa faamalosi e matua malosi lava ma e foliga mai o se falemaʻi o se appendicitis. O se suiga i le ogaumu e matauina foi. E foliga mai o le a avea ma tagata vevela po o mea vevela foi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e le gata i lenei. I tamaiti mamaʻi, gasegase, fusi, vomiting, o se suiga i le tofo i le gutu e aliali mai.

E oo lava i le na o le foliga mai o oloa, o le amataina o le gasegase tigaina ua faateleina. O faʻamaoniga o le soona inu lautele e faʻaalia i le vaivai, le mautonu, le fiamoe, le mautonu, faʻaitiitia galuega. O le le mautonu i fanau e iloa ai o ia lava i le tulaga o le le lava o le fiaai, paʻu faafuasei le mamafa o le tino, leisa, tiga matuia. I feeseeseaiga, o loʻo i ai vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina. Paʻu o le tino i se tamaititi. O le tiga o le manava o le tino e ono foliga tutusa ma faʻaaliga o le appendicitis. E le mafai e se tamaititi ona faʻapalepale i le tiga.

  • fesuiaʻiga faifaipea
  • fiva
  • tiga o le ulu
  • osofaʻiga
  • ogaoga ogaoga
  • leai se manaʻo
  • paleni mamafa
  • fufulu
  • vevela paʻu, fao fao

Aʻo faʻaauau le faagasologa o le faʻaleagaina o le tino, o le ata o le falemaʻi ua matua faateleina:

  • fesuiaʻiga faifaipea
  • fiva
    tiga o le ulu
  • osofaʻiga
  • ogaoga ogaoga
  • leai se manaʻo
  • paleni mamafa
  • fufulu
  • vevela paʻu, fao fao.

Togafitiga mo feeseeseaiga

O togafitiga o vailaau faʻasaina e aofia ai le tofiaina o fualaau oona i se isi ituaiga o gaioiga.

I le tulaga o le le atoatoa o le failautusi i fafo o se vailaau faʻapitoa, na o sina taimi le tumau, o fualaau o loʻo taua i lalo o loʻo faʻaalia - pancreatin, festal, panzinorm, somilase, solisim. E mafai foʻi ona e ave-shpa ma mezim.

O le togafitiga talafeagai e talafeagai foi mo le le atoatoa o le gaioiga e mafua mai i faiga faʻavae tulafono faatonutonu. I lenei tulaga, o le toʻafilemu, faapea foi ma mea masani, o loo faailoa mai. Taliaina o fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa talafeagai. I lenei tulaga, o se neuropsychiatrist.

Faʻaaogaina togafitiga faʻatoʻaga e togafitia ai le faʻamaʻi o loʻo fesiligia. Naʻo na tofiga e tatau foi ona faia e se fomaʻi faapitoa. E le faʻatagaina le faʻamalositino ia te oe lava.

Mo le togafitiga o feeseeseaiga ina ia i ai se taunuuga lelei, o nisi tapulaa i le taumafa ua faatonuina. E tatau ona teena, i lenei itu, mai gaʻo ma mea vevela, mai ulaula ulaula. Aua nei e alu i le lisi ma falai ipu. E tatau ona tuʻuese uma ipu o loʻo tauaveina se avega i luga o le pancreas.

Faatasi ai ma mea e aofia ai i taumafa i aso taitasi e tatau ona avea ma aano ma iʻa, e pei foi o le galala po o le fualaau faisua. Areto e 'ai, e mafai ona faia e aunoa ma le fefete, ma le vai ma le faʻaopoopoga o suauu.

O meaai e tatau ona faʻaititia. O vaega e laiti, e tusa ma le gram mai le 180 i le 230.

O faʻamaoniga o le faʻaleagaina ma le togafitiga faʻapitoa e vave ona pasi. I le gasologa o vaiaso 2 i le 4, o aʻafiaga o totoe e mafai ona tupu. Naʻo latou e le taua tele. O le mea lea, o loʻo faʻaumatia vave lava.

O faʻasalaga i le gaosia o enzymes e oʻo atu ai i mea matuia i totonu o le tino. O se tasi o nei faaletonu o le pancreatopathy.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le galue, lea e aafia ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai ma e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le tino puipuia.

O le a le pancreatopathy?

O le pancreatopathy o se soliga i le galuega a le pancreas o se natura e le o ni mea leaga, lea o loo i ai le le lava i totonu o le tino e talafeagai mo le masani ai o le faagaioia o le tino. Afai latou te le lava, e faigata tele le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. E le gata i lea, o le le lava o enzymes e aʻafia ai le setete o le pancreas, atili faʻalavelaveina ai le tulaga.

E lua ituaiga o soliga tulafono:

  1. Peraimeri O ona foliga vaaia ona o le i ai o isi faamaʻi.
  2. Maualuga E mafua mai i se olaga le talafeagai. Ae masani lava ona osofia e le le lelei.

I le avea ai ma se eseesega eseese, o le tino o le pancreatopathy, lea e aliali mai i lalo o le aafiaga o aafiaga le lelei mai fafo, ua mafaufauina. E mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi, oona ma ogaoga faʻamaʻi.

E tele taimi e faʻaalia ai le pancreatopathy i se tamaititi, talu ai o le tino o le tamaititi e sili atu ona faigofie i mea leaga. O le puipuiga a le tagata matutua e faʻaaogaina ai se vaega taua o le aʻafiaga leaga, ona o le mafai ona aloese mai suiga faʻalauiloa faʻalauiloa.

Faʻasalaga i le faʻaogaina o meaʻai, faʻafitauli e tulaʻi mai ma le metabolism ma le faʻasiliina o elemene aoga. O le mea leaga o le maʻi e le mafai ona aliali mai mo se taimi uumi, ona o le mea e iloa ai i se tulaga maualuga.

Le masini ma mafuaʻaga

O le le atoatoa o le Enzyme e mafua mai i le tele o mea:

  1. Le le lava o latou faʻasinomaga e le tino lava ia.
  2. Faʻapipiiina o kesi lea e ulufale atu ai enzymes i totonu o le iniseti (faʻatasi ma le faʻapitoa).
  3. Le lava le gaoioiga o le enzyme i totonu o le inumaga, e ui i le latou gaosiga masani ma le faʻamalosi.

Mo nei tulaga taʻitasi e iai mafuaaga.

O le le atoatoa o le Enzyme ona o le le lava o le gaosiga e tulai mai i lalo o le aafiaga o maʻi o le pancreatic:

  • faʻafitauli faʻapitoa
  • pancreatic inflammatory diseases,
  • lalo ifo o le tino,
  • gaioiga faʻafefe i luga o le pancreas,
  • atrophy
  • sui o le tino o le glandular faatasi ai ma le tino.

O nei faafitauli e faalavelaveina ai le gaioiga o le okeni, e mafua ai ona faaitiitia le aofaʻi o enzymes faʻasalalau. O le mea lea, e matua taua tele le togafitia o faʻamaʻi uma, ma e sili atu foi ona puipuia ai.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi masani lea, afai e le togafitia, e mafai ona oso ai le pancreatopathy. Ma o ona foliga vaaia ua muamua atu i le le mautonu (dispaneseitis), lea e matua faigofie lava ona aveese. Ae o ona faailoga e masani lava ona le amanaiaina, ona o le faagasologa o le togafitiga, o le pasi atu i totonu, ona sosoo ai lea ma le pancreatopathy.

O poloka i totonu o le ala e mafua ai le faaleagaina o le okeni ma faʻamaʻi:

  • maʻila na faia ina ua maea galuega,
  • tumo formations
  • maʻa.

Talu ai ona o lenei mea, o le gaosia o enzymes e le mafai ona ulu i totonu o le mimini o le intestinal pe oʻo i ni mea laiti. E masani lava ona tupu le pancreatopathy i tagata matutua.

Afai e maua le enzymes i le tele o mea ma faigofie ona ulu i totonu o le iniseti, ae le galue, ona mafua lea ona o faafitauli i totonu o le vaega o meaʻai (faaleagaina le mucosa o le intestinal).

O le pancreatopathy e mafai foi ona mafua mai i le le lelei o meaai. O le taumafaina poo le faʻaleagaina o taumafa mamafa e mafua ai se avega i luga o le gastrointestinal tract ma le pancreas, ona o lenei mea, ua tulai mai ai faafitauli.

Faailoga i tamaiti

E masani ona mafatia tamaiti i lenei faʻamaʻi - ona o le tino o se tino atoa ma le tino o loʻo i ai i le faagasologa o le faʻavaeina ma e matua vaivai lava. O le mea lea, e aoga le mafaufau i faʻaaliga o le faʻamaʻi i le taimi tonu o le tamaitiiti.

O faʻasologa e mafai ona i ai mo se taimi umi i se fomaʻi, ma o faʻailoga laiti e tele lava ina fenumiai ma le tele o mea e leai se vai.

Pancreatopathy e faʻaalia e:

  • pallo o le paʻu,
  • vaivaiga
  • paleni mamafa
  • manava manava
  • siakiina o feces (feces gray gray, atonu o le ai ai ni meaʻai e le o faʻamaina i totonu),
  • tele o taotoga
  • vili
  • fufulu
  • mamafa i le manava
  • mativa leaga.

I se tulaga le tuusaʻo, o le iai o le faʻamaʻi ua faʻaalia e le le mautonu o le tamaitiiti, leai se manaʻo e auai i taaloga i fafo, loimata.

Vitio mai Dr. Komarovsky:

Faʻasologa o togafitiga

E mafai ona e puipuia le atinaʻeina o pancreatopathy ma le fesoasoani o faiga puipui. E le mafai ona latou faʻaleagaina le aʻafiaga o mea uma e faʻaosofia ai tagata, ae mafai ona latou faʻaitiitia le lamatiaga.

  1. Taimi masani togafiti faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le pancreas.
  2. Aua le faʻaaogaina fualaau faasaina ma mea leaga.
  3. Tetee ai meaʻai leaga.
  4. Aua e te soona fai.
  5. Ia 'ai soo ma i ni vaega laiti.
  6. Faʻaaoga nisi fualaau aina ma fualaʻau.
  7. Faaitiitia le aofaiga o masima ma mea manogi.
  8. Faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo soʻo se faailoga o faʻalavelave gastrointestinal.

O nei fuataga e fesoasoani e puipuia ai le tupu muamua o pancreatopathy ma lona toe foʻi.

O se faamai e le o se mea matautia pe a fai o le togafitiga taimi e faia ai. Ae o le le amanaiaina o togafitiga, o le tulaga o le maʻi e sili atu ona faigata, ma o foliga masani o pancreatopathy e mafai ona oo atu ai i le oti.

Aotelega mo Matua

O le pancreatitis i tamaiti e le masani, ae pe a iloa, e manaʻomia se uiga matuia ma togafitiga faʻaletonu, ina ia taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafitauli o le maʻi.

E taua le malamalama i le taua o le togafitiga o meaʻai i togafitiga o pancreatiti. Faʻafeiloaʻiga faifai pea o le maʻi, faʻaosofia i le solia o le taumafataga, faʻatuai i togafitiga e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka, lea o le a faʻalavelaveina ai le olaga atoa o le tamaititi.

Pediatrician E.O. Komarovsky e talanoa i faafitauli pancreatic i tamaiti:

Tuua Lau Faamatalaga