Victoza mo le maʻisuka

I aso nei, o se tasi o fualaau sili ona lauiloa o Liraglutide mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea moni, i lo matou atunuu na maua ai lona lauiloa talu ai nei lava. Aʻo leʻi oʻo i lena, sa masani ona faʻaaogaina i le Iunaite Setete, lea na faʻaaogaina talu mai lua afe ma le iva. O lona autu autu o le togafitiga o le mamafa o le mamafa i tagata matutua. Ae le gata i lea, e faʻaaoga foi e togafitia ai le maʻisuka, ma e pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 2, o se faafitauli e pei o le tele o meaʻai.

O le lelei tele o lenei vailaau e mafai ona mafua ona o vaega tulaga ese e maua ai lona tuufaatasiga. O lona uiga, o Lyraglutide. O se faʻatusatusaga atoatoa o le enzyme o le tagata, lea ei ai le igoa glucagon-like peptide-1, lea ei ai sona aafiaga umi.

O lenei vaega o se mea faʻapipii faʻatasi o le elemene o le tagata, o lona uiga o loʻo i ai sona aafiaga lelei i lona tino, aua e le o iloa ai le mea e tutusa ai le analogo ma le mea o iai lona lava enzyme.

O nei fualaau faasaina ua faatauina atu i se ituaiga o vaifofo mo tui.

Afai tatou te talanoa e uiga i le tele o le tau o lenei vailaʻau, o le mea muamua lava, o lona tau e faalagolago ile atinaʻe o le mea autu. O le tau e eseese mai le 9000 i le 27000 rubles. Ina ia malamalama lelei pe o le a le vailaau e te manaʻomia e faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe muamua i le fualaau oona, ma, ioe, talanoa lau fomaʻi.

Faʻaaogaina o vailaau faasaina

E pei ona taua i luga, o lenei meafaigaluega o se vailaau togafitiga lelei tele, ma ei ai foi se aafiaga lelei i le faaitiitia o le mamafa o le mamafa, lea e masani ona aafia ai tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E mafua lenei mea ona o le oʻo atu i le toto o le tagata maʻi, o le oloa e faʻapupulaina ai le numera o pepides o loʻo i totonu o le tino o soʻo se tagata. O lenei gaioiga e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le pancreas ma faʻagasolo le faagasologa o le inisalini gaosiga.

Faafetai i lenei faagasologa, o le aofaiga o suka o loo i totonu o le toto o le tagata maʻi ua faaitiitia i le tulaga manaomia. O le mea lea, o mea aoga uma lava e ulufale atu i le tino o le tagata maʻi ma mea taumafa e faʻaleleia lelei. O le mea moni, o se taunuuga, o le mamafa o le maʻi e masani ona faʻasalalau ma le manava e faʻaititia ai le taua tele.

Ae, e pei lava o isi vailaʻau, Liraglutid e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi. Faapea e le tatau ona e faʻaaogaina na o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le mamafa. O le tali pito i sili ona lelei o le faʻaaoga lea o vailaʻau i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, lea eo mai faatasi ma le mamafa.

O le fualaau faasaina Liraglutide e mafai ona ave pe afai e te manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le faʻamatalaga faʻapitoa.

Ae ia iloa foi e fomaʻi ia ituaiga faailoga e taʻu mai ai o le tagata maʻi e faʻavasegaina e le fautuaina e faʻatonuina le vaifofo ua taʻua muamua. O lenei:

  • se tali atu i se vaega o le fualaau faasaina,
  • le siama o le maʻisuka ituaiga 1
  • soo se maʻi tumau o le ate poʻo fatugaʻo,
  • tolu po o le fa tikeri o le fatu fatu,
  • gaioiga o le inflammatory i totonu o le manava,
  • o le i ai o se neoplasm i luga o le vevela,
  • le i ai o le tele o neoplasia endocrin,
  • le vaitaimi o le maitaga i se fafine, faapea foi ma le susu.

E tatau foi ona e manatuaina e le tatau ona ave lenei vailaau i le injections o le inisalini poo i ai foi ma isi vailaʻau e aofia ai vaega tutusa. E le o fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau mo tagata mamaʻi e sili atu i le 75 tausaga le matutua, faʻapea foʻi ma i latou ua maua i le pancreatitis.

Victoza - o se fualaau fou mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Victose - o se sui o le hypoglycemic, o se vaifofo mo le tuiina i totonu o se peni tui tui 3ml. O le gaioiga malosi a Viktoza o loʻo i luga o le laina. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina faʻatasi ai ma togafitiga o meaʻai ma gaioiga faʻapitoa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia mafai ai ona ausia le faʻasologa masani. O Viktoza e faʻaaogaina e avea ma sui o le adjuvant i le taimi e faʻaaogaina ai le suka, e pei o metformin, sulfaureas poʻo thiazolidinediones.

Togafitiga e amata i se fua maualalo o le 0.6 mg, ma faasolosolo malie le faateleina pe lua, pe a oʻo i le 1.8 mg i le aso. O le fualaau e tatau ona faʻalauteleina, e sili atu i le tasi i le lua vaiaso. O le faʻaaogaina o Victoza e le faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, lea e muamua ave i le masani masani mo oe, aʻo e mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto e aloese mai ai i le hypoglycemia pe a faia tapenaga sauni. Afai ei ai tulaga o le hypoglycemia, o le fua o le faufaurea sauniuniga e tatau ona faaitiitia.

Victoza ei ai lona aafiaga i le paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le maualuga ole gaʻo, faʻaitiitia le fiaai, fesoasoani e faʻaitiitia le inu o le kulukose toto ma faʻaititia le maualuga o le suka (glucose pe a uma ona 'ai). O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o suauu peta pancreatic. O le fualaau faasaina e aafia ai le maualuga o le toto, ma faaitiitia ai.

Victoza, pei o soʻo se vailaʻau, o se numera o aʻafiaga itu:

    tulaga talafeagai o le hypoglycemia, faʻaitiitia ai le manaʻolaina, faʻanoanoa, gaioiga, vomia, manava, manava, faʻalauteleina o le kesi, paʻu o le ulu

Faailoga mo le aveina o le Victoza - ituaiga 2 o le maʻisuka.

Contraindications i auala a Victoza:

    hypersensitivity i le vailaau faʻasaina o le maʻisuka gasegase ma le fatu fatu tagata i lalo o le 18 tausaga le matua ma le lactation

E tatau ona teu le vailaʻau i se nofoaga malulu i se vevela o le 2-8 tikeri. E le tatau ona faʻamaʻa. O se peni tatala e tatau ona faʻaaoga i totonu o le masina, a maeʻa lenei vaitau e tatau ona ave se peni fou.

Victoza (liraglutide): faʻamaonia mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2

O le kamupani gasegase Novo-Nordik, o loʻo atinaʻeina faʻamalosi fou o le inisalini, na faasilasilaina ua maua le faatagaga aloaia e faʻaaoga ai le fualaau fou mai le Faʻalapotopotoga Faʻataʻi Faʻasaʻi a Europa (EMEA).

Ole fualaau lea e taʻua o Victoza, ua fuafua mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. Faatagaga e faʻaaoga ai le tala fou ua maua mai i atunuu e 27 - sui o Europa.

Victoza (liraglutide) na o le pau lea o le ituaiga o fualaau oona lea e faʻaaoga ai le gaioiga masani o le GLP-1 ma maua ai se auala fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua o le maʻi.

O le auala togafitiga, e faavae i luga o le gaioiga o le GLP-1 hormone masani, e tatalaina ai avanoa fou ma musuia ai faamoemoega sili, e tusa ai ma Novo-Nordik. O le hormone GLP-1 o loʻo natia i totonu o le tino o le tagata e ala i sulu o le kolone i le taimi o le gaogaina o meaai ma faia ai se sao taua i le metabolism, aemaise lava le faʻaaogaina o le kulukose.

O le taumafaina o meaai mai le manava i totonu o le manava e faasolo ina faifai malie, lea e fesoasoani i le pulea lelei o le suka o le toto, ma e mafua ai foi ona faateleina le lagona o le faamalieina ma le faaitiitia o le fiaai. O nei mea totino o le hormone GLP-1 ma le fualaau faasaina Victoza, na faia i luga o lona faavae, e taua tele i le faagasologa o le faatulagaina o le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei fualaau faasaina ua suia suiga i le auala e togafitia ai le faamaʻi, lea ua lauiloa i le lalolagi atoa o se faamaʻi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo mai i le taimi nei ua faʻamalosi e ave se numera taua o papa maʻa, lea, faʻaputuina, amata ona i ai sona itu i fatugaʻo.

O le alualu i luma o le faamaʻi na mafua ai ona fesuiaʻi i inisua o le inisalini, lea i le tele o tulaga ua afaina i le atinaʻeina o le hypoglycemia. Faatasi ai ma le maʻisuka, e tele naua le mamafa o tagata, talu ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e afaina ai le lagona o le matelaina, ma e matua faigata lava ona taulimaina.

O nei faafitauli uma na foia ma le fesoasoani a le Victoza vailaau, lea na faamaonia i le faagasologa o faamasinoga ogaoga na faia i le taimi lava lea ma tutoatasi i atunuu eseese o le lalolagi, e aofia ai Isaraelu. O se auala faigofie o le vailaauina o vailaau - i le foliga o se peni-servee - e mafai ai le injections e aunoa ma le sauniuni muamua.

O le tagata gasegase, talu ai ona e itiiti sona toleniga, e mafai ona ia faʻafoe le vailaau ia te ia lava, e aunoa ma le manaʻomia o se fesoasoani mai fafo mo lenei mea. E taua tele le faailoaina o le Viktoza mo le faʻaaoga muamua i le amataga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e le gata ina mafai ona pulea le ala o le faʻamaʻi, ae ia taofi foi lona atinaʻe, e puipuia ai le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi ma le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Victoza: faatonuga mo le faʻaaoga

O le fualaau faasaina ua faailoaina i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 i tua o meaʻai ma faamalositino ina ia ausia ai le pulea lelei e pei:

    monotherapy, tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ma se tasi pe sili atu vailaʻau oona (hypoglycemic drugs) (faatasi ai ma metformin, sulfonylurea oona poʻo le thiazolidinediones) i tagata gasegase e le i maua le atoatoa o le togafitiga muamua, togafitiga faʻatasi ma le insaline basal i tagata gasegase oe na le maua le pulea lelei o Victoza ma metformin therapy .

Gaioiga galue, vaega: Liraglutide (Liraglutide), sui o le Hypoglycemic - glucagon-like receptor polypeptide agonist

Faiga o foliga: Tali mo le faʻataʻitaʻiga

Contraindications

    hypersensitivity i le mea galue malosi poʻo isi vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina, maʻitaga, taimi o le susu.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, ma le ketoacidosis o le maʻisuka.

E le fautuaina e faʻaaogaina i tagata gasegase:

    ma le gasegase o le tino o le vasega III-IV (e tusa ai ma le NYHA), ma le maʻi o le bowel inflammatory, ma paresis o le manava, i tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua.

Tosiga ma le pulega

Victoza e faʻaaoga 1 le taimi / aso i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tui i totonu o le manava, ogavae poʻo le tauau. O le nofoaga ma le taimi o le tui e mafai ona fesuiaʻi e aunoa ma le faʻaleleia o fua. Ae ui i lea, e sili ona lelei le pulea o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, i le taimi sili ona talafeagai mo le maʻi. E le mafai ona faʻaaogaina le fualaau mo le pulega iv ma / m.

Lafo

Ole fua muamua o le vailaʻau e 0.6 mg / aso. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso, e tatau ona faateleina le fualaau i le 1.2 mg. E i ai le faʻamaoniga e faapea, i nisi o tagata gasegase, o le aoga o togafitiga e faʻapupulaina i le faateleina o tui o le fualaau faasaina mai le 1.2 mg i le 1.8 mg.

Ina ia ausia le lelei sili atu o le puleaina o se tagata maʻi ma ia amanaʻia le aoga, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 1.8 mg pe a uma ona faaaoga i le fua o le 1.2 mg mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. O le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso taʻitasi i luga aʻe o le 1.8 mg e le fautuaina.

E fautuaina le fualaau faasaina e faʻaopopo i le faʻasologa o togafitiga faʻatasi ai ma metformin poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma thiazolidinedione. O le togafitiga ma le metformin ma le thiazolidinedione e mafai ona faʻaauau pea i masini muamua.

Faʻataʻitaʻiga

Liraglutide o se tutusa o le kullucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), na gaosia e le DNA o loʻo faʻaaogaina ai le saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, lea e fusifusia ai ma faʻamalosia ai le GLP-1 i le tagata.

O le gaioiga umi o le laraglutide i luga o le iniseti o loʻo tuʻuina atu e ala i ni auala se tolu: o le tagata lava ia, lea e mafua ai le faʻatuai faʻatuai o le vailaʻau faʻasaina, faʻamaonia i le albumin ma le maualuga maualuga o le faʻamautu o le enzyme e tusa ai ma le dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) ma le enzyme neutopeptidase neutre (NEP) , ona o se T1 / 2 taimi umi o le vailaau mai le plasma ua maua.

Faatonuga faapitoa

  1. E tatau ona mataituina puipuiga e aloese mai ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia i le taimi o le avetaʻavale ma le taimi e galue ai i auala, aemaise pe a faʻaaoga Viktoza faʻatasi ma sulfonylurea.
  2. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  3. Victose e le suia le inisalini.
  4. O le puleaina o le leraglutide i tagata gasegase ua uma ona maua le inisalini e lei suesueina.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina Victoza

Sergey: Na maua aʻu i se faʻamaʻi endocrinological e fesoʻotaʻi ma se faʻaletonu o le lauroid. Na fai mai le fomaʻi e muamua ona e manaʻomia le leiloa o le mamafa, ma faʻataunuʻu Viktoza i le manava. O le fualaau faasaina ua afifiina i totonu o se peni, o le peni e tasi e tusa ma le masina ma le afa. O le vailaʻau ua tui i totonu o le manava.

I le popofou o le injections sa maʻi tigaina o ia ma sa faigata ai ona 'ai se mea. Mo le masina muamua e 15 kilokalama, ma mo le isi lona lua 7. O le fualaau faasaina e aoga tele, ae o togafitiga e tau tele. A maeʻa ona faʻaaogaina le tino, e leʻi oʻo mai aʻafiaga i itu. E sili atu le faʻaogaina o ni nila vavalalata mo se tui, talu ai o mea leaga e tumau mai le umi.

Irina: O le fualaau faasaina e taugata tele, ma i totonu o le afifi e na o le 3 tui. Ae e le mafaamatalaina le faʻamafanafanaina - e mafai ona e faia ni inisiua, i soo se mea. Sa ou tuiina i totonu o le suilapalapa, o le tuilani o le syringe e maualuga lona taua, mafiafia, e toetoe lava leai se tiga. O le fualaau faasaina lava, pe a faʻafoe, e le maua ai foi se tiga, ma o le mea e sili ona taua, o Victoza ei ai sona aafiaga ofoofogia.

O loʻu suka, e tusa lava pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e 3 e leʻi pa'ū i lalo ifo o le 9.7 mmol, i le aso muamua lava o togafitiga ma Viktoza na paʻu atu ai i le 5.1 mmol fiafia ma tumau pea mo le aso atoa. Sa i ai le le mautonu i le taimi lava e tasi, sa ou maʻi i le aso atoa, ae ina ua mavae ni nai aso o le faaaogaina o fualaau faasaina na alu ese.

Elena: Ou te iloa o lenei fualaau faasaina e lauiloa i isi atunuu. O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo faʻatauina i luga i se pusa, o lea e le matamuli ai tagata gaosia e uiga i le soona fai. E tau e 9500 ru. mo se peni e tasi e aofia ai le 18 mg o le liraglutide. Ma o le mea aupito sili lenei, i nisi falemaʻi 11,000 o loʻo faʻatau atu.

O le a le mea sili ona faanoanoa - E leai se aoga ia Viktoza. O le maualuga o le suka o le toto e leʻi pa'ū ma o le mamafa o loʻo totoe i le tulaga tutusa. Ou te le manao e tuuaiina le au fualaau faasaina ona o le le atoatoa o a latou oloa, e tele naua ni iloiloga lelei, ae e pei lava o aʻu. E leʻi fesoasoani. O aʻafiaga e aofia ai le gaioiga.

Tatyana: "Victoza" na tofia muamua ia te au i le falemaʻi. O nisi o faʻamaʻi na faia foi iina, e aofia ai le maʻisuka malosi, apnea, gaʻo, ma le hypoxia o le faiʻai. "Victoza" na tuʻuina mai i aso muamua, o le tui na faia i le manava. I le taimi muamua, o le tele o aʻafiaga na faʻaalia: o le agavaʻavaʻava, leu, vomiting. O le masina mulimuli ane, ua muta ai le vomiting.

E ui i lea, faatasi ai ma lona faʻamuamua, e tatau ona e le toe taumafa, mai se ituaiga taumafataga, o le a oʻo lava ina faʻaleagaina lou manuia. O le fua faasolosolo e faasolosolo malie, pe a tupu mai mea ua fai ma vaisu Mo le tele o masina sa leiloa loʻu 30 kilokalama, ae o le taimi lava na ou le toe tuiina ai le fualaau faasaina, e lua kilokalama na toe foi mai. O le tau o oloa uma ma le nila e telē, 10 mano mo peni e lua, tui o le afe afe mo le selau o fasi pepa.

Igor: E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o loʻo ou faʻaaoga Victoza mo le silia ma le tausaga i le taimi nei. O le suga sa muamua lava 12, ina ua uma le fualaau faasaina i le 7.1 ma tumau ai i nei fuainumera, e le maualuga maualuga. O le mamafa i le fa masina na alu i le 20 kilokalama, e le toe tulai. E lagona le mama, o se meaʻai ua faʻatuina, e sili atu ona faigofie ona pipii i se taumafataga.O le fualaau faasaina e le afaina ai soʻo se itu, sa i ai se mea e le malie, ae na vave ona pasia.

Konstantin: E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, lea na faʻaalia mai ia te au pe a mavae le 40 ona o le gaʻo ma le mamafa tele. I le taimi nei, e tatau ona ou mulimuli i se meaai paleni ma faʻamalosi togafitiga faʻapitoa e ave ai loʻu mamafa i lalo o le puleaina.

O le fualaau faasaina e faigofie i le mafai ona faia i lea taimi i lea aso e aunoa ma le nonoa i meaai. O Victoza ei ai se peni tui tele lava, e faʻafaigofie ai ona faʻaofiina. E le leaga le vailaʻau, e fesoasoani ia te au.

Valentine: Na amata ona ou faaaogaina Viktoza 2 masina ua mavae. Sa tumau le suāuʻu, e le faʻafefe, sa i ai le tiga i le paʻu, ma ua silia ma le 20 kilokalama, ua sili ona lelei ia te au. I le vaiaso muamua o le suʻeina o vailaʻau, na ou lagona le inosia - sa ou faʻavalea, faʻapitoa (aemaise i le taeao). O le endocrinologist na filifilia Viktoza e oso i totonu o le manava.

O le inumaga lava ia e le afaina, pe afai e te filifilia le nila saʻo. Na amata ona ou aveina Victoza ma le itiiti ifo i le 0.6 mg, ma i le mavae ai o le vaiaso na siitia le fomai i le 1.2 mg. O le tau o vailaʻau, tuʻu lemu, manaʻo e avea ma tagata aupito sili, ae i loʻu tulaga e le tatau ona ou filifili.

Liraglutide mo togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka

O le mea sili ona taua o se faʻafitauli matuia matautia. I le taimi nei, e tele vailaau faʻasaina, e aofia ai le olelaglutide mo le togafitiga o le gaʻo, lea ua faʻamaonia foi mo togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae, muamua mea muamua. O se faʻafitauli masani faʻafitauli masani lea e atiaeina i lalo o le aʻafiaga e le gata i mea tau le siosiomaga, ae o aʻafiaga o le tino, mafaufau, mea faʻale-tino ma agafesootai.

Auala e tau ai le mamafa

E tele tala e uiga i le oona, semina ma fono i luga o le maʻisuka, endocrinology, vailaʻau i mea lautele, o mea moni ma suʻesuʻega o loʻo tuʻuina atu e uiga i taunuuga o lenei maʻi, ma e naʻo le soʻo se tagata, o le mamafa tele o taimi uma o se faʻafitauli faʻapitoa. Ina ia mafai ona fesoasoani i au gasegase ia faʻaitiitia le mamafa o le tino ma ia tausisia le taunuʻuga na maua, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le tulaga o endocrinology ma meaʻai.

Faʻaauau le mafaufau i mea uma o loʻo taʻua i luga, muamua lava, e tatau ona manino le fuafuaina o le talaʻaga o le maʻi. O le mea pito sili ona taua mo le togafitiga o le gaʻo o le tuʻuina lea o se sini muamua - lea e manaʻomia ai le mamafa o le mamafa. E na o le taimi lava e mafai ai ona faʻamaonia manino le togafitiga talafeagai. O lona uiga, i le faʻamalamalama manino o sini i le manaʻoga e faʻaitiitia le mamafa o le tino, ua faatonuina ai e le fomaʻi se polokalame mo togafitiga i le lumanaʻi ma le tagata maʻi.

Oona tele

O se tasi o fualaau mo le togafitiga o lenei faaletonu o le hormonal o le fualaau faasaina Liraglutide (Liraglutide). E le fou, na amata ona faʻaaoga i le 2009. O se meafaigaluega e faʻaitiitia ai le suka i totonu o le toto ma ua tui i totonu o le tino.

Ae o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le togafitiga o le gaʻo, e mautinoa lava le taofiofia o le taumafa (glucose) i le manava. I le taimi nei, o le gaosia o fualaau faasaina ei ai le igoa tau fefaatauaiga o le "Saxenda" (Saxenda) ua faalauiloaina i luga o le maketi i totonu o le atunuu ua lauiloa mo le faailoga taugofie "Viktoza". O le mea lava lea e tasi ma igoa eseese tau fefaʻatauaʻiga e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le talafaasolopito o le maʻisuka.

Liraglutide ua faamoemoe mo togafitiga o le gaʻo. O le mea sili ona taua, o le tasi e ono fai mai, o se "vavalo" o le maʻisuka i soo se matua. O le mea lea, o le tauivi o le meaʻai, tatou te puipuia le amataina ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Mataupu faavae o le taotoga

O le vailaau oona o se vailaau e maua mai i se mea e foliga mai, pei o se peptide tagata e pei o le kullucagon. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga umi, ma o le tutusa tutusa e 97% ma lenei peptide. O lona uiga, pe a faʻaofiina i totonu o le tino, e taumafai e faʻasesē o ia.

I le aluga o taimi, o loʻo i ai le faʻaleagaina o auala masani e nafa ma le gaosia o le inisalini. E taʻitaʻia ai le maualuga o le suka i le toto. O le aʻafia i totonu o le toto, liraglutide e maua ai le faateleina o le numera o tino peptide. O se taunuuga o lenei mea, o le pancreas ma ana galuega e toe foʻi i le masani.

E masani lava, o le toto suka e pa'ū i tulaga masani. O meaʻai e ulufale i totonu o le tino ma meaʻai e amata ona faʻaleleia atili, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava.

Mea e faʻaaoga ma auala faʻaaoga

Liraglutide e faʻaaogaina e togafiti ai meaʻai. Mo le faigofie o le pulega, e faʻaaogaina se peni tui ma se sauniuniga maeʻa. E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga. Ina ia fuafuaina le fuainumera manaomia, e vaeluaina le tui. E tasi le laasaga o le 0.6 mg.

Fai le fetuunaiga

Amata i le 0.6 mg. Ona faateleina lea i le aofaiga tutusa i vaiaso taitasi. Aumai i le 3 mg ma tuu lenei mea seia maeʻa le vasega. O le fualaau faasaina e faia e aunoa ma le faatapulaaina o le tafaoga, aso malolo poo le faaaogaina o isi fualaau oona i totonu o le ogavae, tauau po o le manava. E mafai ona suia le nofoaga o inisiua, ae le suia le atunuʻu.

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Togafitiga i lenei vailaʻau ua faatonuina e na o se fomai (!) Afai e leai se tulaga tutoatasi o le mamafa o le maʻisuka, ona faatonuina lea o lenei fualaau faasaina. Faʻaaogaina ma pe afai e solia le igoa ole hypoglycemic.

Contraindications mo le faʻaaogaina:

    O mataupu e le mafai e le tagata ona le faapalepale. Aua le faʻaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1. Faʻafitauli matuia ma faʻamaʻi pipisi. 3 ma le 4 ituaiga o le loto vaivai. O togafitiga o le tuilaʻau e fesootaʻi ma le mumū. Thyroid leroid. Toto

Afai ei ai ni injections o le inisalini, ona oʻo lea i le taimi e tasi e le fautuaina le fualaau faasaina. E le manaʻomia le faʻaaogaina i le taimi o le tamaitiiti ma i latou ua pasi le tausaga o le 75 tausaga. Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau ona faʻaaoga le fualaau mo vailaʻau eseese o le fatu.

Faʻaiʻuga

O le tele o aʻafiaga e le manaʻomia e faʻaalia mai e ala i le vaega o meaʻai. E mafai ona mataʻituina i foliga o le vomiting, manava manava. O isi, i le isi itu, o loʻo i ai se atinaʻe o le faʻamalosi. O tagata e tagofia le fualaau faasaina e ono ono afaina i se lagona o le vaivai ma le vaivai. E mafai ma gasegase oona mai le tino i foliga o:

    ulu o le ulu, afaina, tachycardia, le atinaʻeina o tali o le maʻi.

Le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le mea moni e faapea o le aveesea o meaai mai le manava e taofia. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia le tuinanau, lea e aofia ai se faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai e tusa ma le 20%.
E le gata i lea, o le togafitiga o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina ai sauniuniga Xenical (o le vailaʻau galue), Reduxine, mai le faʻataʻitaʻiga fou o le Goldline Plus (o le mea galue malosi o le sibutramine e faʻavae i le vailaau faʻamalosi), faʻapea foʻi ma taotoga.

Tuua Lau Faamatalaga