Faʻatasi ma le tofo o le kinamoni

O suʻesuʻega faafomaʻi na faʻamaonia talu ai nei: Ceylon cinnamon o se fesoasoani faʻamaoni i le tau faasaga i le maʻisuka. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se meaʻai faʻapitoa ma vailaʻau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae latou te fautuaina e te faaeteete: o le kanamoni e mafai ona aoga pe leaga.

Manulele mamanu

Sei o tatou fuafua muamua: o le a le ituaiga onamamoni o tatou talanoa? O le mea moni, i luga o fata e mafai ona masani ona e maua se mea sese mai Saina - paʻu paʻu o kasasi, cinnamon saina.

O le laau e vavalalata vavalalata ma le kirnamona tatou te manaʻomia - ceylon cinnamon, o lona igoa ogatotonu o le "kirina moni".

Vaʻai le eseesega? E naʻo le mea lenei, moni, ma e tatau ona e faʻatau. A leai, o le a leai se lagona pe manogi. Paina o saina Sa na o se foliga foliga foliga o lona tuafafine Ceylon! E le faigofie le iloagofie o mea manogi, o le mea lea, e sili atu le faʻatuatuaina e faʻatau ai laau timonon nai lo le paʻu mo togafitiga. Faigata, faʻamalosi i kasasia ma le palasi, faʻapalapala i le kinnamona. Le lanu o le paʻu e le tatau ona pogisa, ae o se kulimi sukalati. Ma, ioe, o le sogisogi - o le tamaitai Saina e vaivai, leai se tala, sili atu ona vevela. O lenamamoni, e pei ona latou fai mai ai, e le manogi.

O se mataupu lenei o le tau. O Cassia, sei vagana ai Saina, e ola i Vietnam ma Indonesia. Elite Ceylon cinnamon e taugata, ae o ona meatotino e sili atu le malosi - i mea uma e faʻamalosi ai, ma i vailaau masani. O se fualaau faasaina o se otaota o tupe ma le taimi. Aua le mautinoa - aua le faʻatau! Ma aua le amata togafitiga. E le gata i lea, o ituaiga uma o kasasi e "tamaoaiga" i le anticoagulant coumarin, o le tele o lona faaaogaina o mea matautia ma matautia i le ate.

Faatusatusa i ai, manatua ma faia le filifiliga saʻo.

E le tatau foi ona faatauina mai le kinamona i le eleele mo le mafuaaga e saunia ai e tagata gaosi mea manogi, e pei o se tulafono, o le falaoamata o le falaoamata, o le suauu ma isi mea e le aoga i ai - ina ia le pipii faatasi le eletise ma leiloa ai lana faatinoga. Maua le manogi "magic magic", o lona mafuaʻaga ma le lelei o loʻo e mautinoa, ma o oe lava e faʻamalolo le paʻu mai ia i latou - sina mea itiiti, pe a tatau ai. E tatau ona teuina i totonu o koneteina faʻamaufaʻailoga, e aunoa ma le malamalama, vevela ma le ea. O le kinamona o le eleele o le hygroscopic, ma o vailaau aoga i totonu e faigofie ona faʻaumatia.

Mea aoga o le kinamona

O le a le taua o le kirina moni iina ma o a mea o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa - aemaise lava, mo togafitiga o le maʻisuka?

Paʻu o le lalanamon, ulufale i totonu o le tino, faʻaititia le faʻamalosia o le insulin. O se taunuuga, o le suka i totonu o le toto e paʻu vave. I le taimi lava e tasi, o le i ai o lipids ma le "leaga" cholesterol ua faaitiitia, e maua ai e le vaa le gafatia ma aveesea ai le toto.

O na faaiuga ina ua maeʻa suʻesuʻega talafeagai na faia i le 2003 e le saienitisi suʻesuʻe-diabetologists mai Amerika, e taʻitaʻia tagata tomai faapitoa o le American Diabetes Association J. Merkoll ma E. Campbell.

O lenei fofo masani e faapitoa lava le talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a oʻo i lalo o le aafiaga o le insulin resistance, o le kulukose e le faʻaaogaina ua liua i toxins ma faʻaumatia ai toto toto. O le mea lea, o le kinnamona "galue" i lalo uma o le suka ma puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. Glucose ua vave faʻavaveina i le toto vave - o le metabolism faʻavave le luasefulu taimi!

O lenamamoni e fesoasoani i se tagata e le gata i le maʻisuka, ae faʻamavae ai foi isi maʻi ma maʻi:

  • faʻaitiitia faʻamalosi,
  • faamalūlūlū spasms i maso o le gastrointestinal tract,
  • puipuia le gasegase, vomia,
  • faʻasaʻo le manaʻo,
  • faaitiitia le faaalia o le manava,
  • E fesoasoani i faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino.

Fualaau faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2

O togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka e faigofie lava ona saunia. E na o le taua lava le mataʻituina e le gata o le metotia i le faiga, ae o le faʻatulagaga o fuataga. O le mea moni, e oʻo lava i le kinamona e le afaina i le lautele, pe afai e sili atu le alu i aso taitasi, e mafai ona le saogalemu mo se maʻisuka.

Moli suamalie

  • cinnamon - 1 sipuni,
  • meli - 2 teaseti
  • vai - 300-350 g.

  1. Taʻu le vai ma faʻaliliu laitiiti.
  2. Faʻaiʻu i totonu o se ipu o le meli ma le afamoni, faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 12 itula.
  3. E tatau ona vaevaeina le vai i ni vaega tutusa se lua, e faʻaaogaina i le taeao ma ao le i momoe, muamua ona fai sina mea itiiti.

Cinnamon Tea

  • uliuli uliuli - 1 ipu,
  • onamamoni - ¼ tīpuni.

  1. Aua e te malosi tele le lauti.
  2. Liligi le tipolo i totonu, faʻaosooso.
  3. Faʻamauina mo le 15 minute.

Ave se ipu tioata i aso uma, afa afa itula ao lei 'ai poo le itula mulimuli ane. Lelei mo le faʻaitiitia o le suka ma le faʻaleleia o le gataifale.

Mo le vaiaso lona lua sa ou inuina le paʻu o le kanamona ma ua ou vaaia se pa'ū i le suka. E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2.

Elena

http://www.medcent.ru/diabet/korica-pri-diabete-pravda-polezna-korica-pri-saxarnom-diabete.html

O loʻo ia te aʻu le ituaiga muamua o le maʻisuka, ma o le a mautinoa lava loʻu taumafai e maualalo le suka i lenei auala. Faafetai lava!

Nikolai Ivanovich

http://deluxe.com.ua/articles/spice-and-health/korica-pri-diabete.html

O le mea na tupu ai Spicy

  • kefir - 1 ipu tioata,
  • cinnamon - 1/4 sipuni,
  • tui, pepa - i luga o le pito o se naifi.

  1. Faʻafefiloi uma vaega uma.
  2. Faʻamalosi mo le tusa o le afa itula.

Inu i luga o se manava gaogao, se itula ae leʻi 'ai. O le inu, faatasi ai ma isi mea, e fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻo ma faʻateleina le paʻu.

Ou te inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le po o se mea inu: o lenamon - 0.5 tsp., Ginger - 0.5 tsp. ma le lanu mumu i luga o le pito o se naifi i le 100 grams o le vai vevela. Ou te tumau pea i le 30 minute. Sa ou aveina mo le 15 aso. Sugar e 18, na avea ma 13, Faafetai, e fesoasoani.

Olga

http://www.medcent.ru/diabet/korica-pri-diabete-pravda-polezna-korica-pri-saxarnom-diabete.html

O le kinamoni ua ave i lona mama, e amata i le tasi le kalama o le paʻu i le aso (o le 1/5 sipuni), ma o le aso o aso taitasi e faasolosolo malie ona aumaia i le maualuga o le ono kalama (full teaspoon). I lenei tulaga, e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le toto suka, ma, ioe, o le muaʻi faia o feutagaiga ma se endocrinologist e faamalosia.

E faʻafefea ona togafitia i le kirimoni? - vitio

O aʻu o se fomaʻi, sa ou aʻoga mo le sili atu ma le 15 tausaga, ma ou te fautuaina tagata uma e maua i le maʻisuka e faʻalogo i le fautuaga e faʻaaoga le paʻu o le limamoni. E tatau ona amataina le faʻaleleia i ni togi laʻititi, ma faasolosolo malie le faʻatupulaia seia oʻo i le maualuga o le suka i totonu o le 5-7 iunite. O le tele o aʻu maʻi ua maeʻa ona faia lenei mea, filifilia a latou taʻiala taʻitasi. Ma o le afamoni e fesoasoani tele ia i latou!

Taras Mironovich

http://deluxe.com.ua/articles/spice-and-health/korica-pri-diabete.html

O aʻafiaga o lenei togafitiga

Faatasi ai ma itu lelei uma o togafitiga o le kinnamon, e tatau ona ave ma le faaeteete ma i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai. I tulaga e le masani ai, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le le gauai o le tagata lava ia i lenei mea manogi, ma o le maualuga o lea mea e ono mafua ai le ogaoga o le maualuga o le toto ma faamaʻi masani o le ate ma meaola oona. E le fautuaina foi lenamamoni mo tina maʻitaga ma tina tausi maʻi.

O le tuufaatasiga o le kinamona ma nisi mea e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia. - faʻataʻitaʻiga, i le chromium poʻo le alpha lipoic acid. E i ai vailaʻau faʻamaʻi e sili atu e le tatau ona faʻaogaina ma le kinamoni:

  • oona oona
  • kaluka
  • solofanua solofanua
  • tiapolo a le tiapolo
  • fenugreek
  • laʻau
  • panax
  • Siberian Ginseng.

O ia ituaiga meaola eletise o le a faia se galuega le lelei mo le maʻi suka: o le kulukose e mafai ona paʻu malie i tulaga maualuga. Ae afai e te aloese mai le soliina o nei tulafono faigofie, ona mautinoa lea o le kinamona e te maua ai le soifua maloloina ma i le taimi e tasi le tele o lagona manaia: fiafia, vivacity, fiafia!

Ina ia maua ni taunuuga lelei i le togafitia o le maʻisuka ma le kinnamona, e tatau ona e saʻo le saʻo ma faʻaaoga tatau. Ae o le mea pito sili ona taua o le faʻalagolago i le manatu o le fomaʻi e iloilo pe faʻapefea ona saʻo lenei metotia togafitiga mo oe.

Tuua Lau Faamatalaga