Le aoga ma le afaina o pia ma le maʻisuka

E pei ona e iloa, o le pia e eseese vasega ma ua vaevaeina i le malamalama, pogisa, e le o ava malosi. Malt o se vailaʻau gaʻo mama ma o le faasinomaga o le faasinomaga o le a ese mai lona aofaiga i le pia.

O le maualuga o le pia o le GI e mafai ona aofia ai le 15 i le 110 iunite. O le bera o le GI e tusa ma le 66 iunite. E masani lava, o le pia malamalama ei ai le GI lalo ifo nai lo se pia paʻu.

GI o le pia fuafua i le eseesega:

  • pia malamalama - mai le 15 i le 45 iunite,
  • pia le ova malosi - mai le 45 i le 65 iunite,
  • povi pia - mai le 30 i le 110 iunite.

Soʻo se inu inu ava malosi e afaina ai le pancreas. O le puleaina o le inisalini ua sili atu ona leaga, e sili atu ona maualuga le tulaga, ma suia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ae ui i lea, o le pia e faafouina, faʻafeiloaʻi ma fesoasoani i se kamupani tele e suʻe se gagana masani. Afai o le manao e togafitia oe i se mea inu lelei i se aso vevela e le mafai ona faʻaaoga, e tatau ona e taʻitaʻia e nisi o mataupu.

Fautuaga o Tafao Matagofie

E tatau ona vave faʻamaonia le mea moni e faapea, i le ogaoga o le maʻisuka ua fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi. O le ava malosi, faatasi ai ma le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le naʻo le ola o le ola, ae e faʻaleagaina foi ona uiga lelei.

Pia o vasega eseese

Afai o le manao e inu pia e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona faʻaitiitia auga leaga o le inu. I tulaga vaivai o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e fuafua lelei lau meaai. Muamua, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o isi mea taumafa e maualuga i le gaʻo. O sea taui o le a le afaina ai le maualuga o le suka toto.

O le tulaga lona lua o le faʻaaogaina lea o le tele o fiva i le pia ma le leai atoatoa o oloa gaosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se salati fualaʻau ma le kukaina o le kuka o se mea lelei lelei lea i le taumafataga o le maʻisuka.

A e filifilia se pia e te manaʻomia e faʻatau se vai inu ma le tele o mea inu. O lenei faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i luga o le igoa o fagu taitasi. Le itiiti ifo i le suka, o le itiiti ifo o le GI. Aua le inu pia i luga o se manava leai. O suga faigofie e vave aʻafia i totonu o le toto.

O i latou e iai le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1 e tatau ona taofi le inu pia atoa. I nisi tulaga, o se faʻalavelave matautia o le inisalini ma le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i se osofaʻiga o le hypoglycemia. Nai lo le maua o se taimi lelei, e mafai ona e faʻaulu i totonu o se falemaʻi ma ni faʻafitauli matuia.

O le le pulea ma le le talafeagai o le inu ava malosi e afua ai taunuuga leaga:

Pulu beer tioata

  • o le ava malosi,
  • ogaoga le solia o le endocrin, cardiovascular system,
  • maʻi ate
  • toto maualuga
  • afaina.

E le mamao le lisi. O le tele o taumafa pia i le maʻisuka e mafua ai ona sili atu ona ogaoga:

  • fiaaai faifaipea
  • vaivai le tumau ma le manao e momoe,
  • paʻu o le paʻu ma le mago
  • faʻanoanoa vaaia
  • ia tumau le susu
  • vaivai.

O le mea lea, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona nofouta i le manaʻomia mo le fuafuaina i aso uma o meaʻai talafeagai ma aʻafiaga leaga pe a faaopoopo mea inu e pei o pia i au meaʻai.

Taunuuga o le faʻaoga

O aʻafiaga autu o le gaʻo ma le ava malosi i le pia. O le Ethanol e faʻalavelaveina le galuega o le ate ma faʻalavelaveina ai le glucose synthesis. Afai o le tele o le ava malosi e lapoa tele, o le pa'ū mataʻutia o le maualuga o le suka. O le ava sili ona matautia pe a ave i luga o se manava gaogao. Afai o se tagata maʻi e taumafaina le ava malosi i meaai, o le le atoatoa o le tino e mafua ai ona faigata le fuafuaina ole kulukose.

Mulimuli ane, faatasi ai ma le tuueseeseina o le ethanol, o le gaosia o gaʻo ma le aveeseina o toxins, o le maualuga o le suka e amata ona tulai. O le tagata gasegase e tatau ona inuina fualaau ina ia faʻamautinoa ai le faʻatonu o le kulukose. O eseesega e matauina i totonu o le 10 itula. Afai e faʻaauau pea ona galue le vailaʻau pe a maeʻa le aveesea o toxins, toe faʻaleleia le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina o le ava e mafua ai ona le mautonu le mafaufau, e faʻafefe ai le gaioiga masani o gaʻo ma faʻamalosia le faʻaalia o maʻi faʻatasi. O le tulaga o le ate ma le pancreas e mamafa, o le gaosiga o enzymes ua faʻateleina. O le ava malosi e faʻaleleia ai le fiaai ma le taamilosaga o vai i le tino. E mafua lenei mea i le solia o le taumafa ma le taumafaina o le tele o meaʻai.

I le ituaiga muamua

I le maʻisuka ituaiga 1, o aʻafiaga o toxins e faʻapupulaina ai aʻafiaga o le inisalini. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le maʻi e faʻaleagaina. O aʻafiaga o faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka o le toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemia pe a uma ona faʻaaogaina injections. O le tulaga e atili faigata ona faʻamautuina.

I le ituaiga lona lua

I le ituaiga lona lua, o le sili ona lamatia o le faʻaleagaina lea o le mea oona, lea e mafai ona faʻateleina ai le ala o le faʻamaʻi. Ona o le tetee, o le tulaga lamatia o le faateleina o le kulūkose ua faateleina. O le tulaga e matua telegese ona faʻagasolo i le atinaʻe. I nisi tulaga, o gasegase ma isi ua sese le ave o faailoga o le maʻi mo se tulaga o le inupia.

Faʻailoga matuia

O le ava malosi e le tatau ona faʻaaogaina i le maualuga o le kulukose. O faʻamaʻiloga matuia e aofia ai maʻi o le ate, pancreatitis, ma le gout. E le mafai ona e inuina le ava malosi i le nephropathy ma le neuropathy, le toe toilalo. O le Ethanol ua vavaeeseina atoa mai le lisi mo mea ua fai ma vaisu.

E le mafai ona e inuina le ava malosi i le nephropathy ma le neuropathy, le toe toilalo.

O le fefete a Brewer's i togafitiga faʻamaʻi

O le fefete a le keke o loʻo i ai faʻamaumauga ma elemene o loʻo maua. E mafai ona faʻaaogaina le fualaau mo le puipuia ma le pulea o le tulaga. O le oloa e faʻaleleia ai le toto, faʻamaonia le moe, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le malosi ma faʻaitiitia ai le avanoa o faʻafitauli o le mafaufau. I le maʻisuka, o le fefete a le brewerry e fesoasoani e faʻatonutonu le maualuga o le inisalini, faʻamautu le maualuga o le suka, ma maua ai aoga aoga ile metabolism ma le ate. O le vailaau faʻatau e ave i le mamanu poʻo le suamati faʻatoʻa e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes.

E mafai ona avea beer ma maʻi suka

O fomaʻi ua faʻapitoa e talitonu o le ava malosi e le tatau ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tusa lava pe itiiti a latou "taamilosaga".

Pe a tatau ona inu le pia, o se mea maualalo ole ava malosi, ole a leai se meaʻai - ole popolega lea mo tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻamanuiaga o Vai Eseese o le Maʻisuka

O ituaiga e le o ava malosi e sili ona lamatia i le ola maloloina ole maʻisuka. Ae o le tali mulimuli e faʻalagolago i le tekinolosi gaosiga o le oloa. E lua i latou:

  1. Faʻasalaga o fermentation. I lenei tulaga, o se ituaiga o le fefete o loʻo faʻaaogaina e le faʻamaʻaʻaina atoa ai le suka i le ava malosi. O pia na faʻaaogaina lenei tekinolosi e le maua ai le ava malosi, ae o loʻo i ai ni meaʻai gaʻo e mafai ona faʻaleleia ai le kulūkose i totonu o le tino. Ae e le seasea faʻaaogaina e le tele o kamupanī le faʻaaogaina o lenei polokalame.
  2. Aveesea o le olo mai le oloa maeʻa. Faatasi ai ma lenei tekinolosi, o le pia ua uma ona fufusi i se tulaga o le ava ma le carbon dioxide. O le oloa mulimuli e pasi atu i vailaau faʻataʻitaʻi ma aveese le ava. Ina ia aveese le malosi mai le oloa ua maea, ia maua le avanoa e maua mai ai ituaiga o maʻisuka e le o ava malosi.

O le leai o se ava malosi ma gaʻo paluga e aveesea ai ni tapulaa i le taimi o le faʻaaogaina o pia. Ae i le taimi lava e tasi, e manaʻomia pea e le tagata gasegase le faʻatusatusaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma faia fetuunaiga talafeagai i le lisi o aso taʻitasi. A maeʻa ona faʻaaogaina se oloa e le o le ava, e le tupu le hypoglycemia. O le mea lea, e le manaʻomia e le tagata gasegase ona pulea le maualuga o le inisalini pupuu i le taimi lava e uma ai le ipu inu.

1 le o le pia e le o le ava malosi e na o le 3.5 g o carbohydrates, o le mea lea, e tusa lava pe i ai se taumafataga maualalo, e leai se afaina i le soifua maloloina. O le pia e le ova malosi e iai sona aafiaga agamalu i luga o le paʻu. Ae faʻaaogaina, e pei o se mea inu ava malosi, e tatau ona faʻaogaina.

A maeʻa ona faʻaaogaina se oloa e le o le ava, e le tupu le hypoglycemia.

O aʻafiaga le lelei o se pia masani

O se vaiinu o se vaifofo o mea inu gaʻo ma le ava i vai. O le suka Malt, lea e maua mai le karite, o se mea e faigofie ona digestible gaʻo. I le 100 ml o le pia ma le inu ava malosi e mafai ona oʻo i le 12 g o le suka suamalie, e fetaui ma le 2 tsp. 200 ml o le pia e tutusa ma le 2 fasi falaoa. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaoga soo o le oloa, o le pancreas ua faʻaitiitia.

O loʻo i ai le ava i le pia - mai le 4.3 i le 9%. 0.5 l o le oloa e tutusa ma le 70 g vodka. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e fomaʻi le lafoaia o se mea inu i tagata e maua i le maʻisuka pe faʻaitiitia le fualaau i se mea maualalo.

I le maʻisuka ituaiga 1

Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e le mafai ona e inuina pia i ia tulaga:

  • maʻisuka faʻateleina le maʻisuka,
  • glucose e le maluelue
  • faʻaʻateleina isi maʻi faʻamaʻi,
  • itiiti ifo i le 2 vaiaso talu ona faʻauʻuina le togafitiga autu togafitiga,
  • taimi pe a uma le faʻamalositino, faʻavae faʻavave,
  • le tulaga o le "manava gaogao".

E inu le pia pia i lalo o aiaiga nei:

  • fua o le taumafa - e le sili atu ma le 2 taimi i le masina e tasi le 15% o le ava malosi,
  • pe a uma se taumafataga ma fale gaosi mafiafia ma mauʻoa i fiber,
  • pe a uma ona inuina se mea inu ava, e fautuaina e tuu i lalo le fua o le insulin,
  • faʻamaonia faʻamaonia o meaai i aso taitasi.

Aʻo leʻi faia le taumafataga, e tatau ona e saunia se glucometer e mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E tatau ona e lapatai atu i ē pele ia i latou e uiga i le tausamiga fou. E tatau ona saunia se glucometer mo le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma se telefoni mo le valaʻauina o se falemaʻi pe afai o le tulaga e faʻaleagaina.

I le maʻisuka ituaiga 2

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatagaina le inu pia i le faʻalelei. I lenei tulaga, e tatau ona e siaki le tele o le suka i le tele o taimi. Endocrinologists tuʻufaʻatasia se tele o manaʻoga - o latou tausisia e mafai ona faʻaititia le avega i le tino:

  • tulaga o taumafa mo tamaʻitaʻi - 4 taʻi masina i le masina, fafine - 2 fesoasoani,
  • i aso taitasi - e oʻo atu i le 300 ml,
  • ala faigata o le faamai,
  • tala faʻatatau mo le aofaʻi o suauʻu mai le inu i isi 'aiga o lena aso.

E taua le manatua o le maʻi suka o le ituaiga lona lua, o taunuuga o le taumafaina o le oloa e le o vave ona oʻo mai i le foliga o le insulin. Ae i le taimi mulimuli, e mafai ona latou maua le soifua maloloina e le itiiti ifo le afaina.

E faʻapefea ona ave le fefete a le tagata faʻatau

O le fefete a le Brewerry o se mea maloloina lelei. O lenei faʻaopoopoga meaʻai e masani ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka e fai ma faʻaoga i le togafitiga autu. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e faʻaleleia ai le tulaga ma maua ai se aafiaga lelei i le ola lelei:

  • chromium - faʻaitiitia le toto toto, faʻasaʻoina le gaosiga o le inisalini, faʻateleina le anotusi o le "lelei" cholesterol, faʻamalosi le puipui vascular,
  • zinc - e tatau mo le inisalini ona faʻatino ana galuega tauave, faʻateleina le teteʻe i faʻamaʻi pipisi, toe faʻafoʻi mea puipui o le paʻu,
  • magnesium - faʻaleleia le tuʻuina atu o manaʻoga o le nasu, faʻamaonia le faʻamaʻiina o le lipid metabolism,
  • seleni - ei ai mea faʻaleagaina, faʻaititia le kulukose o le toto.

O le fefete a le Brewerry o se punavai o vitamini B I le maʻisuka, o tulaga le atoatoa e fesootai ma nei mea e masani ona tulai mai. O lenei mafuaʻaga o le soliina o le fuaina o aʻafiaga o le nasu, faʻavaveina le amataina o le polyneuropathy o le maʻisuka. O le mafuaʻaga e faapea o vitamini o lenei vaega e tele lava ina maua i cereals e faʻasaina. O le mea lea, o sauniuniga faʻatasi ai ma le fefete a le tagata faʻatoʻaga e faia mo le le lava o nei mea.

O le fefete o se oloa e tele i aʻafiaga e talafeagai ma aoga mo le tino o gasegase.

O le fefete a le keke o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. E masani lava, o vailaau faʻasaina e aofia ai faʻaopoopoga aoga - isi vitamini faaopoopo, meaola, micro ma elemene elemene. Faʻaopoopoga e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. Muamua, na te faia se suʻega masani o toto ma le toto. A uma ona suʻesuʻe suʻesuʻega e faʻaalia ai le le atoatoa po o le tele o nisi mea, e faia e ia se faaiuga i le manaʻomia mo le tofiaina o tupe. O le tui o loʻo i totonu o se atigipusa ma vitamini, ae tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻafomai faʻapitoa e fautuaina le inu i se vaiinu e faʻavae i luga o se faʻaopoopoga meaʻai Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • suamati mama - 200 ml,
  • suamalie a le tagata faʻamaʻi vai - 30 g.

E faʻafefiloi vaega ma faʻatau faatolu i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga