Enzymes mo le pancreas: fualaau faasaina

I faʻamaʻi o le pancreas, o lona gafatia e gaosia ai enzymes ua faʻavaivaia. O mea ia e taua tele mo le galoina o meaai. Mo le faatumauina o le galuega a le tino, ua fautuaina e ave ni elemene pancreatic, o sauniuniga e aofia ai mea lava ia e tasi e pei o le vai gaosia.

Aisea tatou te manaomia ai sauniuniga o le enzyme

O le enzyme o le pancreatic o se vailaʻau lea e aʻafia ai le vaevaeina o meaai i ni mea laiti e lelei ona uuina e le tino. O meaʻai sili ona taua o paluga, gaʻo ma gaʻo. O le uʻamea e maua ai enzymes e gaoioi i nei mea taitasi:

  • lipase - mo gaʻo,
  • amylase - mo mea gaʻo,
  • puipuigaase - luga o puipuiga.

Enzymes i pancreatitis e gaosia i le tele o mea. E taʻitaʻia ai le mea moni o meaʻai e pasia e ala i le manava ma le gaogao e le suia - o loʻo faʻalauteleina le loli.

O le faʻaaogaina o fualaau mo pancreatic pancreatitis, lea e aofia ai enzymes natura, e fesoasoani e faasaʻo ai lenei tulaga faaletonu ma faʻamaonia ai le faʻalaumalie.

Vaega o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme

E mafai ona ave faʻamaʻi pisapisaʻi pe afai latou te le lava i le tino o le tagata. O le le atoatoa o le Enzymatic e mafai ona fuafua i faailoga nei:
leai se manaʻo

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • fufulu
  • taʻavale
  • ogaoga o le nofoa - musika, tele, ma le mama o le gaʻo ma le kulupu.

O le ita i taimi uumi e mafua ai le leaga o le paʻu, lauulu ma fao. Le manava le manava.

O pills o loʻo i ai faʻamalosi faʻamalosi e ave i nisi taimi o le aso. O lenei mea e mafua mai i le gaioiga o le okoneko exocrine. O enzyme uʻamea e le o faʻamaloloina i taimi uma, ae i ni nai itula, aʻo leʻi 'ai. O le mea lea, o vailaau uma o le enzyme e faia i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, ina ia mafai ona latou oʻo atu i le duodenum, lea e amata ai a latou taga.

O le faʻaonaponei faʻaonaponei o nei vailaʻau o gelatin capsules. Faʻafetai i lenei puipuiga, e le faʻaumatia ia enzymes i le manava. I totonu o le lapisi lapoa e tele microcapsules.

Gagana a le Gland lava ia e le o aoga i ai. Afai o latou gaioiga malosi, o le faʻaleagaina o le tino o le tino, o le faʻaogaina o oe lava. O lo latou faʻatoagaina ua i ai nei i le duodenum ma le fesoasoani o le talo.

O le mea lea, afai ei ai se soliga o le paʻu o talo, poʻo lona gaosiga, o le a faʻapupulaina foi le gaogao, e oʻo lava i se paʻu maloloina.

O a ni enzymes e sili ona lelei i le pancreatitis e filifilia e le gastroenterologist pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. I le tino o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e le taliaina. O le afaina tele e o faatasi ma le faateleina o le gaosiga o le amylase, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le tino o le gland. O le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme e faʻaleagaina ai le gland i se sili atu. O vailaau o le Enzymatic ua naʻo le togafitiga o le mumulu o le gland ma le le atoatoa o lona gaioiga.

Lisi o fualaau faasaina

O faʻamalosi o le pancreatic i vailaʻau e aofia ai le tolu:

O le fuafuaina o le gaoioiga o le fualaau faasaina e faavae ile lipase. O lenei vailaʻau e amata galue muamua nai lo isi. O le lisi o sauniuniga o le enzyme pancreatic e aofia ai nai mea. O a latou metotia o faatinoga e toetoe lava tutusa. O le eseesega ua i ai i le tulaga o le faʻasaolotoga, lea e nafa ma le bioavailability o fualaau faasaina, o lona uiga, o le digestibility o lona tino. O sauniuniga o le Enzyme e maua mai i povi poʻa, e masani lava o puaa.

Pancreatin

Muamua lava o fualaau mai lenei vaega. E aofia ai vaega taua e tolu:

  • puipuigaase - 200 PIECES,
  • amylase - 3500 iunite,
  • lipase - 4300 iunite.

O le faʻamoemoe o le vailaʻau o le faʻaleleia lea o le faʻapalapalaina o meaai. E faʻaaogaina mo le mumū o le pancreas ma le talo. Ua faatonuina foi e sauniuni mo le leitio poʻo le faʻamalosi o le vevela o le manava - e faʻaitiitia ai le faʻasalaga.

E toetoe lava a leai se faʻasalaga i le aveina, sei vagana ai le le faʻamaonia. Ave le Pancreatin i luga o se laupapa aʻo leʻi 'aʻai. O faʻatusatusaga o fuataga mo tamaiti e faʻatino e le mamafa o le tino. O se auala pupuu (3-4 aso) o loʻo faʻaalia e faʻaitiitia ai taunuuga o se mea e 'ai meaʻai. O le faʻaaoga umi o enzymes (tele tausaga poʻo le ola) e fautuaina mo le pancreatitis.

E toetoe lava tutusa i le pancreatin, e i ai sina eseesega itiiti i totonu o mea autu o vaega autu:

  • puipuigaase - 300 PIECES,
  • amylase - 4500 PIECES,
  • lipase - 6000 iunite.

O le faiga o le gaioiga o le faʻaleleia atili o le faʻamavaeina o meaʻai, o le faʻamautuina o le faʻapalaina. O loʻo faʻaalia mo le mumu o le pancreas, lona toesea. E aoga tele mo le faʻaitiitia o le totoina, le manava e leai se afaina.

E leai se faʻailoga. E le fautuaina le faatonuina o le maualuga o dosese o Penzital i tamaiti, talu ai ona o le atinaʻeina o le mautinoa e mafai.

O vailaʻau sili ona lata mai o loʻo maua i le foliga o se kapili e puipuia mai gelatin. Ona o lenei mea, o le mea autu e le faʻaumatia e le gastric juice, ae ulu atu i le duodenum e le suia.

E tolu ituaiga o fualaau e eseese i le lipase.

O le filifiliga o ituaiga vailaʻau e mafua ona o le ogaoga o le faʻamaʻi, o le mamafa o le faʻamalosi faʻalilolilo o le gland. E faʻaaogaina le Hermital e togafitia ai le pancreatitis chronic, cystic fibrosis.

O le soʻotaga o le multi-enzyme tuʻufaʻatasia ma meatotino e le faʻamalosia. O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai vaega nei:

  • puipuigaase - 300 PIECES,
  • amylase - 50 PIECES,
  • lipase - 34 PIECES,
  • papain - 90 PIECES,
  • bromelain - 225 iunite,
  • trypsin - 360 iunite,
  • chymotrypsin - 300 PIECES,
  • rutoside - 10 mg.

O se faʻalavelave lenei o meaola ma meaola elemene e fesoasoani i gasegase o le tino, faʻalavelave fomaʻi, faʻamaʻi pipisi. O le meafaigaluega e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi mai lala uma o vailaʻau. Mo le faʻaogaina o meaʻai, Wobenzym ua faʻamaonia mo togafitiga o le ate, pancreas.

E le fautuaina le fualaau faasaina mo tamaiti ei lalo o le lima tausaga le matutua, fafine maʻitaga. Wobenzym ua solia i faʻamaʻi toto. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi, ma mafaufau i le faʻamaʻi, soifua maloloina lautele.

O fea o enzymes e sili ona faʻaaogaina mo pancreatitis e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, mafuaaga mo lona atinaʻe. E le gata i lea, o le tausisia lelei o meaai paleni mo le pancreatitis, o le faia o se fua tele o sauniuniga o le enzyme e le mafai ona taulimaina meaai maualuga-kalori ma gaʻo.

Faiga faʻapolofiti

O le faʻatonutonuga o galuega a le pancreas e le mafai ona tupu ile vavae ese mai i faʻalavelave e tupu i totonu o le manava ma le fatu. O le gasegase o le tino o le atoaga lea o le gaioiga o totoga eseese o le gastrointestinal tract. Saliva, gastric juice, enzymes pancreatic, ma le talo lilolo e le ate e tatau ona galulue faatasi. A le o lena, o le a le faʻaumatia meaai ma o le a le mafai ona eli.

Mea Suiga Tau Meaʻai

O mea taumafa i totonu o le vavau o le gutu e nutimomoia ma faʻamamaina i fulu e aofia ai ni enzymes e lua e talepeina ai le gaʻo. O le sosoʻo i totonu o le paʻu ma se vailaʻau vailaʻau i le kuluna o meaʻai e faaauau pea i le manava, pe a faʻaaogaina ai le suka o le chlorhydrate, o enzymes maʻoti i luga o puipuiga ma le vaega i lipids. O le sua suamalie e aofia ai le lysozyme ma le hydrochloric acid e faaleagaina ai siama. Pepsin mai lona tuufaatasiga o le decomposes macromolecules protein i ni vaega laiti - peptides. O le enzyme o le gastric juice - lipase - e faia i gaʻo susu.

Ma, e ala mai i le sphincter, o le vaega o le gaosia o meaai e auina atu i le inumaga. O le vaega muamua, o le duodenum, o le nofoaga lea o loʻo faʻaalia ai meaʻai i le pani paneta ma le talo. O vailaau pancreatic enzymes e talepeina ai gaʻo ona o le mea moni o loʻo faʻamaloloina i lalo o le malosi o le talo. E toetoe lava a maeʻa le gaosiga o gaʻo ma gaʻo. O le lelei o le meaʻai, e sili atu ona faigofie mo i latou ona tumu i le fualaau suamalie, o le saoasaoa latou te maua ai suiga o vailaʻau.

Pancreatic Enzymes and Digestion

O meaola elemene o meaola o meaʻai e tumau i lalo o tulaga masani. E tatau i le tino ona togiina i latou i le maualalo o le vevela - 36.6 ° C. Mo le faʻatusatusaga: o le fuamoa o le fuamoa fuamoa pe a faʻafefe le vai, lea o loʻo kuka ai. Ina ia mafai ona faia ni vailaʻau faʻasolo i totonu o le tino i lalo o le "agamalu," e tatau ona i ai faʻamatalaga, faʻatasi ai ma le auai o le mea e maua mai ai le hydrolysis. O meaola faʻaleleia o loʻo maua i vai eseese o meaʻai e faia e puipui o le ooto, o le manava ma isi totoga o le tino. E faʻamavae meaʻai i le pancreatic enzymes i le mea mulimuli o le faʻapalapala. O le pipisi vai vai o le puipuiga ile amino acids e tupu. Oona e paʻu i lalo i glycerin ma suauu carboxylic, gaʻo-gaʻo - i monosaccharides.

"O se matafaioi taua i le gaosia o meaʻai"

O le auala lenei e faʻamaonia ai e tagata tomai faapitoa le taua o le vai pani. O le pancreas e maua ai se vaifofo malosi, faʻapea foi le sodium bicarbonate e faʻaitiitia ai mea o loʻo iai i le manava o le kulimi. O le aofaiga atoa o le suavai e mafai ona maua e oo i le 1-2 lita i le aso. O loʻo i ai ni enzymes oona o le pancreas (6-8 ituaiga autu).

Trypsinogen, chymotrypsinogen, proteases o diges proteins e ulufale i le tino. O kesi gaʻo e pipisi i le α-amylase. Lipoti e fai i luga o fualaʻau gaʻo. Enzymes i le gaioiga masani ma pro-enzymes ua gaosia, lea e faʻaaogaina i lalo o le faatosinaga o mea eseese.

Pancreatic Juice Activity

E maua mai i le Pancreatic enzymes le taua tele i le gaogao o meaʻai uma, ae o le latou pito sili ona taua o le talepeina o lipids. O le mea moni, o le gasegase o le puipuiga e tupu muamua i le manava ma le auai o le pepsin ma le hydrochloric acid. I le duodenum, o le pancreatic protease enzyme e fesoʻotaʻi. Totoina o le maso amata i le oral mouth with salyary amylase. Ona faaauau ai lea ma le auai o le amylase o le pancreatic. Gastric lipase e aʻafia ai le 5-40% o le vailaʻau oona i le va o le glycerol ma le gaʻo; o le vai pancreatic e nafa ma le gasegase o le 40-70% o gaʻo. O lona gaioiga e faʻalagolago i le setete o le pancreas, o le matua ma le sex o le tagata, le pH o mea o loʻo i totonu o le manava ma le fatu.

Faʻaitiitia galuega o le exocrin

Faatasi ai ma se faaitiitia o le gaosia o meaola olaola i totonu o le tino o le tagata, e mafai ona e ulu atu i meataumafa pancreatic enzymes ma meaʻai manu. O vailaau i lenei tulaga e sili ona lelei mo le tasi mafuaaga faigofie. Soo se puipuiga i le taimi o togafitiga vevela e faʻaumatia (denatured). Enzymes o ni molikoni polotini, o se vaega o ia mea e mafai ona avea ma vitamini, elemene elemene ma isi mea tuufaatasia. E aliali mai o le auala e tasi e mafai ai i aso nei o le faʻaaogaina o enzymes mo le faʻaaogā faʻamataʻu (e ala i le gaʻoina o le gutu).

Pancreatic Enzyme Production

O punavai o mea faʻatau mo gaosiga o vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau povi povi. O nei meaola manu o loʻo gaosia e ala i le faʻamago faʻamago e maua mai ai vaega autu o le pancreatin, lea e aofia ai enzymes mo le pancreas. O sauniuniga ma lenei vailaʻau galue e masani lava ona i ai i tulaga eseese:

  1. Amylases (mafua ai le hydrolysis o gaʻo).
  2. Puipuiga (galue i puipuiga).
  3. Lipoti (talepe gaʻo).

O le sua suamalie o loʻo i ai le kulimi chlorhydrate e mafai ona faʻaumatia ai molini moletini (pancreatic enzymes). O sauniuniga na faia i luga o le faavae o le pancreatin e ufiufiina i se pulu paʻu luga i luga e puipuia ai mai le vevesi o le siosiomaga totonu. Lalo o le paʻu po o le microcapsules.

Enzymes mo togafitiga faafou

O vaega o vailaau eseese e faia mo le leai o se mea faigaluega e eseese lava. O igoa lautele o fefaʻatauaiga o vailaʻau sili ona lauiloa: Creon ma Pancreolipase. O le mea aoga autu o se fualaau faasaina e pei o Creon ma ona analogues o le pancreatin. Tuʻu i lipase + amylase + protease.

Faatasi ai ma tulaga lelei - o le gafatia e ave "Capon" capsules i le taimi o le maitaga ma le lactation, ao laiti. O fua o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia e le fomaʻi, faʻamaonia le vailaʻau e faʻatatau i le ogaoga o le maʻi, maʻi a le maʻi ma le matua. Fefaʻatauaʻiga igoa mo fualaau tutusa: Panzinorm, Mikrazim, Hermitage, Mezim Forte, Pancreatin.

O fua o le Pancreatalipase sauniuniga e aofia ai ia enzymes tutusa - lipase + amylase + protease - ae i se maualuga maualuga. O lenei vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu i foliga o microgranules ma le tolu mita 3mm, o loʻo ufiufi i se membrane soluble i totonu ole initaneti. O le faʻaleleia o vailaau ua taʻua o loʻo maua ai se faʻamautuina lelei o mea taumafa, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaʻo ma taʻitaʻi atu ai i le faʻamautuina o le nofoa.

E faʻapefea ona fai fualaau faʻamalosi e faʻamalosi ai le enzyme

O le faʻaaogaina o fualaau oona o le auala autu mo togafitiga faʻamaʻi lua. O sauniuniga o Pancreatin e mafaufauina e saogalemu, leai ni aʻafiaga. Tagata popoto i lenei nofoaga valaʻau togafitia togafiti togafitiga se isi mea e fai i taotoga.

Ina ia maua se taunuʻuga faʻapitoa, e ave e tagata matutua le 25,000 i le 40,000 IU o le lipase e faʻatau ai se taumafataga masani e tolu. E le fautuaina e sili atu i le dose ole 10,000 IU o lipase ile 1 kg o le mamafa o le tino. O foliga vaaia mo tagata matutua ma tamaiti o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i faatonuga o loʻo faʻapipiʻi i le afifiina o vailaʻau.

O le mea masani, o sauniuniga o loʻo iai faʻamalosi o le pancreatic o loʻo faʻaaoga muamua, ma, poʻo le maeʻa foʻi o taumafataga. A oʻo mai i totonu o le manava, o le pulou puʻu poʻo le timu e faasolosolo malie ona solo, ma o le enzymes e oʻo atu i le maualuga o le gaioiga i le duodenum. E i ai faafitauli faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, fetaui lelei o mea o loʻo i totonu o capsules ma le inumaga o le intestinal, activation i le taimi tatau.

Afai o le le lava o le palacreatic enzymes na mafua ai ona ogaoga taunuuga, ona talanoa lea o le tagata maʻi i le taimi o le fomaʻi e uiga i le le mautonu o le togafitiga. Mo le puipuia o se faʻalavelave le lelei o le tulaga, e tatau ai ona faʻaogaina lelei pusa pancreatin, mulimuli i se meaʻai.

Inflamed pancreas (faailoga)

E mafai ona poloka le enzymes o le pacreatic juice i le cholecystitis, pe a oʻo ina pipii le fuainumera i le au o le gallbladder. O meaola faʻamalosi e faʻamalosia ai le autolysis - faʻaogaina o le tino o le pancreatic tissues.

I totonu o le pancreatitis, o le tiga ogaoga o le tino ma le vomiting e tupu. O le fua o le fatu o le tagata maʻi e faʻapupulaina, faʻaitiitia le toto toto, ma o le vevela o le a alu aʻe. O le faʻamalosia pea e vomiti, laulau vavalalata, faʻafefeteina luga o alo ma alofilima lima.

O le fomaʻi o loʻo faʻatinoina suʻesuʻega i fafo o le tagata maʻi, faʻaopopo i faʻamaoniga ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e iloa ai o le paʻu o se tagata maʻi ua paʻu pe samasama, malulu. O le faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona fuafua o loʻo i ai le fulafula, faʻaleagaina o le peritoneum ma paresis o le gastrointestinal tract.

I totonu o suʻesuʻega a suʻesuʻega ole suʻega o le maʻi, ua aliali mai o loʻo aofia ai le tele o meaʻai o le suamalie. O le suʻega o le toto e faʻaalia ai se faʻaopoopoga o le aofaʻi o sela papaʻe.

Togafitiga o Inflamed Pancreas

I totonu o le pancreatitis, e tatau ona faʻaitiitia le tiga ma le faʻaalia o isi faʻamaoniga, ae o le a le mafai ona fesoasoani faʻamalositiga e faʻaitiitia ai le faʻavauvau. Faʻailoaina fualaau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le gland ma ona enzymes: Gordoks, Kontrikal, Platifillin. O le lisi o faʻamaumauga o loʻo faʻapipiʻiina foi e le antimicrobial, antispasmodic ma antiemetic fualaau faasaina.

E le gata i lea, e tatau i le tagata gasegase ona faaaoga fualaau faasaina e faʻaaogaina ai mea oona o le manava. I totonu o le pancreatitis, pe afai o loʻo aʻafia pe ua maliu ni vaega o le gland, o le a manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. A oʻo mai le mumū ona o se maʻa i le pule, o le tasi auala e foia ai le tulaga o le aveese lea o le gallbladder.

O se tasi o vaega taua i le togafitiga o pancreatitis o le meaai. I le foliga laititi, i le tolu aso muamua e tatau ai i le tagata maʻi ona leai se meaʻai (matelaina). E tatau ona aloese mai le avega i luga o le meaʻai atoa, e faapena foi i le lumanai le tele o ipu e tatau ona tuuese mai le taumafataga.

I nisi tulaga e sauniuni ai sauniuniga o le enzyme o le pancreatic

O fualaau o le Enzyme ua faʻamaonia mo le tele o faʻafitauli o le digestive.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o nei vailaʻau o:

  1. Faʻailoga pancreatite O le maualuga o le gaosiga o le enzyme e fuafuaina e le metotia falesuesue, e taulai atu i le gaoioiga a lipase. O le filifilia o fualaau faasaina ma a latou mea e sili ona lelei e fuafuaina e mafaufau i le ogaoga o le faaletonu, lagona o le tagata lava ia ma mea e paleni ai meaʻai ole maʻi.
  2. Pancreatic resection. Faatasi ai ma le faʻamaʻaʻaina atoa o le gland, e taua tele mo tagata mamaʻi le inuina o vailaau o loʻo i ai le tele o enzymes.

O le faavae mo le tofiaina o sauniuniga o le enzyme atonu o isi faʻafitauli i le faʻaogaina o faiga eletise:

  • o le faʻaitiitia o tausaga i le galuega o le exocrine pancreatic,
  • togafitiga faʻafomaʻi mo le cystic fibrosis, maʻi celiac, gaʻo maʻi,
  • faʻalavelaveina o le tino o le hepatobiliary,
  • faʻaleagaina o le sphincter,
  • tele meaʻai gaʻo, taumafa.

Faʻavasegaga

E tusa ai ma le ituaiga o gaioiga, o vailaau faʻasaina e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • mo le vaeluaina o meaai e solia ai le pancreas,
  • e faʻamaonia le galuega o le manava ma le manava, faʻasaʻo le tiga faʻamaʻi ma le dyspepsia.

O le faʻavasegaina o sauniuniga o le enzyme e faʻalagolago i le mea galue o loʻo tuʻuina atu i le lisi o loʻo i lalo:

  1. O vailaʻau faʻasaina o loʻo aofia ai le pancreatin o sauniuniga enzymatic ia o meaola e mafua mai i le paʻu o povi po o puaa. O le pancreatic enzymes e aofia ai: Mezim Forte, Pancreatin, Creon.
  2. Faʻatasia o vailaau faʻasaina, e aofia ai le pancreatin, hemicellulose, meaola pati ma isi mea gaosi, o Festal, Panzinorm, Digestal, Kotazim Forte.
  3. Fualaau faʻasaina e aofia ai le enzymes o le totoga o laau - papain, fungal diastase. E faʻaaogaina mo le le faapalepale i sauniuniga o manu. O igoa o fualaau oona i lenei vaega o Unienzyme, Pepfiz, Solizim, Nygeda.
  4. Faʻatasia vailaau faʻasaina o loʻo i ai le enzymes o meaola ma mea totino, - Phlogenzim, Wobenzym.

Faʻailoga

E faʻaaogaina le faʻatagaina e taofiofia ai nisi o enzymes e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. O poloka e faʻaitiitia le gaioiga o le enzymes proteolytic, puipuia ai le faʻasaʻoina o paʻu, ma puipuia ai le alualu i luma o faiga le lelei i totonu o le pancreas.

O togafitiga o le aniani e mafai ai e oe ona faʻasaʻo le tiga, faʻaitiitia le inisua, puipuia le siama o le gland, faʻaleleia atili le soifua maloloina.

E naʻo le vave amataina o le faʻamaʻi ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina i ni aofaiga tetele e maua ai se mea lelei.

Proteolytic

O le enzymes proteolytic (proteases) e talafeagai mo le masani masani o le fuaina o le protein i totonu o le tootoo laiti. E vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. O mea e le mafai ona faʻaaogaina o enzymes ia e pipii ai pepide pito i luga. E aofia ai: pepsin, chymosin, gastricin ma proenzymes trypsin, elastase, chymotrypsin.
  2. O le le faʻamaonia - o le enzymes lea e talepe ai paʻu peptide i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, carboxypeptidases, dipeptidases, aminopeptidases.

O vailaau faafomai, o vaega taua o ia mea o puipuiga, e lua ituaiga:

  1. Polokalame faʻapitoa e aofia ai eletise pancreatic enzymes. O le sili ona lauiloa o laʻau i lenei vaega o: Pancreatin, Mezim forte, Panzinorm.
  2. O sauniuniga e faʻavae i luga o le siʻosiʻomaga o le mucosa gastric o puaa, o le elemene malosi lea o loʻo i ai le pepsin.

Mai vailaau masani

I le tulaga o gasegase o le okeni pancreatic, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau faʻapitoa e faaopoopo i togafitiga masani.

O togalaau e le fautuaina e faʻaaogaina e na o le pau lea o togafitiga togafitiga - o latou aafiaga e itiiti ifo pe a faʻatusatusa i fualaau.

Tomai faʻavae vailaʻau faʻapitoa e aofia ai mea masani, ae o la latou faʻaaoga e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave.

Ina ia faʻalauteleina le pulefaʻatasia o enzymes pancreatic, e mafai ona e faʻaaoga nei togafiti masani:

  • teuteu o aʻa o burdock ma le elecampane, chamomile, calendula, wormwood, sage, manoa,
  • o se teuteuga o aʻa po o laau afu o chicory,
  • fua o aʻa o vine vao,
  • teuteu o oats,
  • faʻafefete o laʻau bay.

Contraindications

O le taliaina o sauniuniga o le enzyme e mafai ona faatonuina na o le fomaʻi. O le tagata poto faapitoa o le a ia iloiloina saʻo le tulaga o le maʻi, filifili le fofo e amanaia ai uiga patino o le tagata maʻi ma fuafua lona aofaiga sili ona lelei.

E le mafai ona e faʻaaogaina enzymes mo togafitiga i le tulaga o:

  • osofaʻiga o le tino pancreatitis poʻo le gastritis e aloese ai mai le ita o le mucosa gastric,
  • hyperuricosuria - o le sili atu o le uric acid, ina ia le faʻaosofia ai urolithiasis,
  • allergies i oloa mai lafumanu, puaa (na o sauniuniga ma mea ola o meaola manu),
  • ma le tiga i totonu o le manava i tamaiti, aua e mafai ona avea ma se faailoga o se isi faʻamaʻi: eseese gase, tuberculosis, ulitisrative colitis, lymphoma.

I le tulaga o le faʻaogaina o le pancreatic, o sauniuniga o le enzyme o vailaʻau e fesoasoani e faʻamaonia ai le faʻaogaina o galuega e ala i le faʻatumu o le le atoatoa o mea e gaosia e le tino. O vailaʻau faʻasaina lelei, e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, e aoga i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina i le taimi o togafitiga faʻapitoa ma faʻatasi ai ma se fualaau e tasi i le tulaga o le inu.

Mezim Forte

O lenei sauniuniga o le enzyme e sili atu le taugata nai lo le muamua. O lona tau masani o le 190 rubles i le pusa, lea e aofia ai le 20 papa. O le mea malosi a Mezim o se faʻalavelave faʻafuaseʻi foi. Ae e ese mai ia te ia, o loʻo i ai foʻi mea faʻamalosi - meaola e leai se manava colloidal dioxide, talc, faʻaopoopoga E122, kulimi koko satelaki, MCC, macrogol, emulsion simethicone, pipili dioxide ma le faʻasalaga polyacrylate.

E itiiti ni faʻasalaga o Mezim. E le mafai ona maua i le pancreatitis ma le faʻavavevaveina o taimi masani, faʻapea foʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave o le manava ma i le i ai o le vaʻaia o le gasegase i mea e maua i totonu o le vailaʻau.

Faʻasalaga laiti i le pancreas, ua fautuaina Mezim e ave i le aofaiga o 1-2 papaʻai ma meaai. Faʻatonuina o le tino - 2-4 papa. O le maualuga pito i aso taitasi e 20,000 iunite / kg.

Creon 10000

O le tau o lenei sauniuniga o le enzyme i falemaʻi e tusa ma le 270-300 rubles. O lona tuufaatasiga e aofia ai:

  • o le eletise autu autu o le pancreatin,
  • tagata faʻatele - macrogol, leylyl alcohol, phthalate hypromelilose, triethyl citrate, dimethicone.

Ae o aʻafiaga o le itu, pe a tago i lenei vailaʻau, o le tiga i totonu o le manava, afaina, manava, gasegase ma le vomia e mafai ona tupu. E mafai foʻi ona faʻaalia le fibrosing colonopathy, urticaria, hyperuricosuria.

O le maualuga o aso taitasi o Creon 10000 o le 10,000 iunite / kg. E le mafai ona ave faʻatasi ma tagata taitoatasi le le faapalepale i vaega, tino pancreatitis poʻo le faʻavavevave o le taimi masani.

Penzital o le sauniuniga aupito sili ona taugofie o le enzyme, o le tau e le silia le 40 rubles i le pusa (20 papa). I le faaopoopo atu i le pancreatitis, o loʻo aofia ai mea nei:

  • Lactose
  • talisa paʻu
  • suauu kulimi sodium,
  • cellulose
  • povidone
  • titanium dioxyide
  • colloidal silicon dioxide,
  • methacrylic acid copolymer.

E pei ona i ai i mataupu ua mavae, e le mafai ona ave Penzital ma le gasegase ile vaega o le vailaʻau, pisapisao poo le vevela o le pancreatitis. I isi tulaga uma lava, o le tagofia o lenei vailaʻau e mafai ona faia e aunoa ma se fefe, ae naʻo le tusa ai ma le faʻatulagaga ua fuafuaina.

O lenei fualaau faasaina e saogalemu. O aʻafiaga i le tino o le paʻu, paʻu, vomiting, tiga o le manava, hyperuricosuria, ma isi, pe a fai e seʻa e seasea lava.

O le averesi o Penzital mo se tagata matua e 150,000 iunite / aso. Afai ei ai se faʻafitauli atoatoa o le pancreatic, o le a oʻo i le 400,000 iunite / aso. O le maualuga o aso uma o le vailaʻau e 15,000 iunite / kg. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 1.5 tausaga le matua, o le maualuga o le dosite o Penzital e 50,000 iunite / aso. Mo tamaiti e sili atu ile 1,5 tausaga, 100,000 iunite / aso.

Ole fualaau faasaina e le aoga i sauniuniga ole palaka taugofie, aua o lona tau e eseese mai le 400 rubles. e oʻo atu i le 1700 tusi. faʻalagolago i le numera o laupepa i totonu o le tasi afifi. Ae ui i lea, o Wobenzym ua aloaia o se sauniuniga aupito sili ona lelei ma sili ona lelei mo le enzyme, aua e aofia ai vaega taua:

O vaega faaopoopo e aofia ai talc, masini masini, sua mama, colloidal silicon dioxide, acid stearic, lactose ma le magnesium stearate. O le tuufaatasiga e mauoa, ae e fesootai ma lenei vailaʻau, e faaopoopo atu i le gasegase ma le vevela o le pancreatitis, o loo i ai isi faʻamaoniga, e aofia ai:

  • o faʻamaʻi uma faʻatasi ma le atinaʻe lea ei ai le maualuga o le lamatia o le tatalaina o le toto i totonu,
  • tamaiti ei lalo o le 5 tausaga,
  • fomaʻi
  • hypersensitivity i gaioiga galue poʻo vailaʻau faaopoopo o fualaau faasaina.

O le lelei o Wobenzym o le leai atoa o aʻafiaga o itu. E naʻo mea vaʻavaʻai e mafai ona tupu ai ni faʻamaʻi faʻalavelave pe a fai o le vailaʻau e faia i le i ai o faʻasagaga, poʻo le faʻaalia o mea laiti i le manogi ma le lanu o feces.

O lenei fualaau faasaina e faʻaaogaina i vailaau mo vailaʻau eseese ma o ona metotia e filifilia taitoatasi. Ae afai tatou te talanoa e uiga i faʻamaʻi o le pancreas, e masani lava ona faʻamatalaina i le aofaiga o 1-2 papaʻe i le taimi pe a uma le taumafataga.

O le tau o lenei fualaau faasaina e tusa ma le 110-150 ru. O se tuufaatasiga tuufaatasi o le enzyme, lea e faamautinoaina ai le maeʻa o le le atoatoa o vaega o elele ma panicreatic enzymes, ma faapea ona faatulaga ai le faagasologa o fualaau aina.

O vaega taua o le vailaʻau o:

  • hemicellulase,
  • talo
  • faʻasologa.

E faʻasaina le ave Degistal i luma o faʻamaʻi ma tuutuuga nei:

  • gallstone faamaʻi
  • gasegase ma faʻateleina le pancreatitis lemu,
  • foia le ate
  • hepatitis
  • tasi le le faapalepale o vaega ia e faia ai fualaau faasaina.

O lenei fualaau faasaina e 2-3 taimi i le aso, 1-3 fualaau i le taimi pe a uma foi taumafataga. O se faʻaopoopoga o fuataga e mafai ona tupu na o maliega ma le fomaʻi. Afai e te faʻateleina le fualaau, e mafai ona oʻo atu i foliga vaaia o aʻafiaga, e aofia ai:

  • ogaoga faʻamaʻi ogaoga,
  • faʻaitiitia i le faʻaogaina o mea faʻapitoa o bile,
  • hyperuricating
  • maualuga le maualuga ole plasma levels o le uric acid i le toto.

O tapenaga o le enzyme e fesoasoani e totogi ai le le atoatoa o enzymes pancreatic i totonu o le tino ma e tatau mo le faʻamautuina o faiga faʻaogaina. Ae ia manatua o le aveina oi latou e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi e le mafai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga