O fualaau faʻasaina o le vailaau faʻasaina o le vaega lona lua Glybomet

O lenei vailaʻau faʻamalolo e gaosia i foliga o taamilosaga lapotopoto o se paolo paʻepaʻe. O pepa taʻitasi Glibomet e aofia ai le metformin hydrochloride ma le glibenclamide, lea e avea o ni vaega o loʻo galue malosi. O elemene o ausilali o le gelatin, MCC, e matua vaeluaina le silica, maso o le sana, magnesium stearate, glycerin, diethyl phthalate, phthalate acetate cellulose ma talc.

Ina ia ave le vailaʻau o le hypoglycemic drug Glybomet, o faatonuga mo le faʻaaogaina faʻapitoa pe afai o le monotherapy ma vailaʻau faʻapoto poʻo togafitiga e le aoga mo le togafitiga o le maʻisuka e le o insulin-dependent type 2 diabetes mitusitus. E le gata i lea, e fautuaina e le kamupanī le faatonuina o nei meaʻai ma le faʻaitiitia o le lagona lelei i le sulfonylureas ona o le faʻaaoga umi.

Mo faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia ma aʻafiaga o aʻafiaga, o le foliga mai e masani lava ona mafua ona o le ave o le pepa Glybomet, o le lamatiaga o le hypoglycemia, o le cholestatic jaundice poʻo le hepatitis, e tatau ona faʻamaonia iinei muamua. E le gata i lea, o nisi tagata e faʻaaogaina lenei meafaigaluega e mafai ona oʻo i tulaga e pei o le vomiting, maʻi tiga, vaivaiga, faʻalavelave faʻapitoa, sulu, paresis, musele musika, measina megalobili poʻo le hemolytic, tiga faʻatasi.

Glybomet - faʻapipiʻi

O le tuufaatasiga i laulau taʻitasi o le lua gaioiga galue - metformin hydrochloride (400 mg) ma le glibenclamide (2.5 mg) e le gata ina mafai ai ona pulea le glycemia, ae ia faaitiitia foi le fua o nei vaega. Afai e faʻaaoga uma ia mo le monotherapy, o le a matua sili atu le maualuga.

O loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga ma meaʻai i le tino o le cellulose, maso o le sana, colloidal carbon dioxide, gelatin, glycerin, talc, magnesium stearate, acetylphthalyl cellulose, diethyl phthalate.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

O se tasi o mea aoga autu, glibenclamide, o se fualaau faasaina o le fou fou o le sulfonylurea vasega, ua aofia ai i le lisi o vailaʻau taua ma le malosi o le pancreatic ma extrapancreatic.

E le na o le faʻaosofiaina o le gaioiga o le pancreas i lona atoaga, ae faʻaleleia ai foi le gaosiga o inisalini. O le masini o la latou gaioiga e faʻavae i luga o le puipuiga o sē β-faʻamaʻi pipisi na faaleagaina e ala i le glucose faʻamalosi, lea e fuafua ai le alualu i luma o le maʻisuka, ma le faaosofiaina o le inisalini o le mafaufau o sosoʻo taulaʻi.

O le aveina o le Glibomet e tutusa lelei ma le pulea lelei o le lipid metabolism ma faʻaitiitia ai le aʻafia o le toto. O le gaioiga o le inisalini e maualuga, ma faatasi ai ma le faʻaaogaina o le kulukose e maso maso ma le ate. O le vailaʻau o loʻo galue i le taimi lona lua o le gaosiga o le inisalini.

Metformin e aofia ai biguanides - o se vasega o mea faʻamalosi e faʻaitiitia ai le le mautonu o sela tauaso i latou lava inisalini. O le toe faʻafoʻisia o le lagona e le itiiti ifo le taua nai lo le faʻaleleia o le pulelasi o le hormone, ona o le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas e maua ai e sili atu.

Metformin faʻaleleia le faʻafesoʻotaʻi o le faʻaleleia ma le inisalini, faʻateleina le lelei o le siama o le hormone. I le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga.

Metformin faʻapitoa tulaga:

  • E faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le kulukose e puipui puipui o le intestinal ma fesoasoani i lona faʻaaogaina i totonu o masini,
  • Faʻatagaina le gluconeogenesis,
  • Puipuia le b-cell mai le saoasaoa o apoptosis,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o soʻo se ituaiga acidosis ma faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻaleleia le microcirculation o suavai, galuega endothelial ma le gaʻo gaʻo (faʻaitiitia le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol ma triglycerol i le toto),
  • Faʻafaigofie le leiloa o le mamafa - o se tulaga taua mo le faʻaleleia lelei o le faʻaogaina o le glycemic i le ituaiga 2 DS,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto ma le faʻalavelave faʻamaʻi,
  • E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic e ala i le initia o le plasminogen activator,
  • E taofia ai le gaioiolosi (i le tulaga aoao, o le maʻisuka e faʻapupulaina le aʻafia o le oncology e le 40%),
  • Faaitiitia le lamatiaga o le oti mai i le cardiovascular events.

O se suʻesuʻega lata mai o le 5800 suka suka ma le maʻisuka ituaiga 2 na faia i Saina. O tagata auai i le suʻega na latou mauaina le metformin faʻatasi ma le faʻaleleia o le olaga. I totonu o le kulupu e puleaina, o tagata volenitia na faigofie ona fetuunai o latou olaga. Mo le 63 masina, i le vaega muamua, o le olaga faaletino e 7.5 tagata mo le 1000 tagata / tausaga, i le lona lua - mo le 45 masina, e tusa ma le 11 tagata.

O le vailaʻau e amata ona galue i le lua itula pe a uma ona ulu atu i le isophagus, o lona aoga ua fuafuaina mo le 12 itula. Metformin e le o iai se taufaʻatauga o le hypoglycemic. O le vailaau faʻasaina ma le tele o faʻamaumauga, ua pasia se suega mausali o le taimi ma e manaʻomia ai le maʻisuka i taimi uma o le faʻamalosia o togafitiga.

I le taimi nei, o le maketi o vailaau mo togafitiga e ofoina atu ai le 10 vasega o fualaau faasaina, ae o le metformin o le fualaau sili lea ona lauiloa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i soo se laasaga o le faamai.

O le tuufaatasiga o synergistic o mea aoga e lua o Glibomet e i ai se aafiaga taua i le tino.

  1. O le fualaau pancreatic - o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le "tauaso" o sela, e faaosofia ai le pulelasi o lona lava inisalini, ma puipuia ai suauu.
  2. Faʻaauau-pancreatic effect - aʻagudin e afaina ai musika ma le gaʻo, faʻaititia le gluconeogenesis, faʻapupula le pasene o le atoatoa o le kulukose.

Ole laʻasaga sili ona maualuga o le aofaʻi o mea gaosi e ono mafai ona faʻafetaui lelei le fua o le vailaʻau. Mo e-siosio, e matua taua tele le faʻaolaina o le faʻamalosi: e faʻaleleia ai le saogalemu o le vailaau faʻasaina, faʻaititia le lamatiaga o le faʻaletonu o le tino, ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o aʻafiaga i itu.

Malosiaga o le Pharmacokinetic

Glybenclamide mai le gastrointestinal tract e faʻaleleia ma tufatufa lelei - e 84%, o le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona matauina i le 1-2 itula. O le vaega e fusifusia i le puipuia o le toto e 97%.

Glibenclamide metabolism e tupu i le ate, i le mea ua liua atoatoa i le gasegase gasegase. O le afa o le mea na faʻaaogaina e auala atu i fatugaʻo, o le isi afa i totonu o le talo. O le afa-ola e 10 itula le umi.

Metformin ua matua gauai uma lava i le fualaau oona, ua vave tufatufaina atu i totoga ma fusi, e le o noatia ai i le toto totolo. O le bioavailability o le vaega e mai le 50-60%.

I se tulaga lautele, o le maualuga o le faʻaogaina o mea taua o le fua i totonu o le toto e tupu ile itula poʻo le lua pe a uma ona ave le pulu.

Faailoga mo togafitiga ma Glybomet

O faʻamatalaga aloaia o loʻo faʻamaonia ai o le vailaʻau ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, pe afai o meaʻai faʻapitoa, suʻeina o gaioiga faaletino ma isi vailaʻau o le hypoglycemic e leʻi maua ai le fuafuaga fuafuaina.

O le tele o fualaau oona ei ai se aafiaga o mea ua fai ma vaisu, afai e le tali atu le tino i togafitiga lelei, latou te suia le togafitiga algorithm e ala i le faatonuina o Glibomet i totonu o fualaau.

Le o ai le fofo ua solia

Talu ai o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga tele i le faafitauli, e le o se mea e ofo ai ona e tele lava tapulaa i le taliaina.

O fualaau faasaina e mafai ona matautia:

  • I le maʻisuka ituaiga,
  • Afai o le tagata gasegase e maualuga lona maitauina i mea taua o le fua,
  • Maʻisuka ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi,
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma laina o tuaoi, Faʻafefea ona ave Glibomet

E i ai tapulaa ile aveina o Glibomet:

  1. Faʻatasi ai ma faʻalavelave o le lauroid,
  2. Afai ei ai le fiva,
  3. Pe a iai se talaʻaga o le faʻaogaina o le pituitary cortex ma le gland slander.


O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist e tusa ai ma le tausaga o le maʻi ma foliga o le falemaʻi, ae o le kamupanī e fautuaina e amata i ni papa se lua i aso uma, ma faʻamalosi i taimi uma le vailaʻau. Ole maualuga ole fualaau o le 2 g / aso. E fautuaina e tufatufaina le tali i taimi masani. Afai e leai se faʻamoemoega o lenei aofaiga, o togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia ma le faʻaopoopoga o fualaau malosi.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

E i ai le tele o aʻafiaga e le talafeagai e mafai ona tutupu pe a maeʻa le aveina o Glibomet, ae e le tatau ona avea lenei mea ma mafuaʻaga mo le teenaina o fualaau, aua o le leaga na mafua ai le tino i le maʻisuka e le mafaamatalaina e sili atu le maualuga nai lo le ono lamatia o aʻafiaga.

Ina ia aloese mai ia tulaga, e taua le faʻatusatusa saʻo o lau metotia. Afai e maualuga le masani, o le maʻi suka e fafaguina ai le fiaai le mautonu, leai se malosi, popolevale, lima vaivai.


O faʻamaoniga o se faʻalavelave maualuga e mafai foi ona avea ma tachycardia, faʻapipiʻi o le paʻu, faʻateleina le salu, faʻanoanoa.

Ole mea e sili ona ogaoga ile aʻafiaga ina ua maeʻa le Glibomed, o le hypoglycemia e sili ona lamatia i lenei tulaga mo maʻi ua faʻavaivaia i se gasegase umi, o le maʻisuka o le matutua ma le maʻisuka umi, ava malosi, tagata o loʻo galulue malosi, itiiti ifo ma le 1000 kcal / aso.) meaai.

O tulaga masani, o le taatele o:

  • Tigā
  • O le le mautonu,
  • Dyspeptic disorders
  • Eseese ituaiga o gasegase.

Afai o le le mautonu le tumau le faʻavauvau e tupu pe a uma ona ave pepa, e mafai ona faʻamavaeina e ala i togafiti faʻatusa. Afai e ogaoga faʻaʻailoga poʻo faailoilo o allergy e aliali mai, ona e filifili ai lea o mea e tutusa mo Glibomet.

Taunuuga o Fegalegaleaiga Faʻatau

O le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemise o le Glybomet e matauina i taimi o togafitiga tutusa ma fua o le decumarol, phenylbutamazone, β-blockers, oxytetracycline, allopurinol, cimetidine, ethanol, sulfinpyrazone i mea taua, probenecid, chloramphenicol, o fualaau faasaina, inhibiton, miconazole, .

O le tuufaatasiga o togafitiga ma hormones mo le thyroid gland, fomaʻi o waha, gasegase, thiazide diuretic fualaau faasaina e taofia ai le gafatia o Glibomet.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o Glibomet e vave taofia pe a iai ni faailoilo o le lactic acidosis: vaivaiga ogaoga, vomiting, maso maso, tiga i totonu o le manava. E manaʻomia e le tagata manua se falemaʻi vave.

O le faʻatonuga fautuaina le togafitiga ma Glybomet e faʻatasi ai ma le siakiina o le creatinine i suʻega toto. Mo le maʻisuka ei ai fatugaʻo maloloina, o lea suʻesuʻega e tatau ona le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga, o tagata gasegase e latalata i le maualuga o le masani, ma o tagata matutua e tatau ona tofotofoina i le faalima taimi i le tausaga.

Lua aso ao le i faia le taotoga togafitiga, lea faʻaaogaina o le faʻamalaʻau poʻo le epidural anesthesia, aveeseina le Glibomet ma suia le maʻisuka ile inisalini. E mafai ona e toe faʻafoʻi le togafitiga faʻatasi ma Glybomet pe a uma ona tuʻuina atu i le tagata gasegase meaʻai. E oʻo lava i le gaosiga masani o gaʻo, e faia e le fomaʻi lenei faʻaiuga ae le i luma atu i le lua aso talu ona uma le taotoga.

O le suʻeina o pills e manaʻomia ai le lapataiga pe a fai le galuega e ono lamatia ai le ola ma le soifua maloloina, faʻapea foi ma le taimi e ave ai taavale. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se lamatiaga o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le fua faatatau o lagona o le psychomotor ma le mafai gauaʻi.

O taunuuga o togafitiga ma Glibomet o le a faalagolago tele i le sao o le mulimuli i fautuaga ua faatonuina i faatonuga ma faatonuga a le endocrinologist: mulimuli i se taumafataga ma se faasologa o le moe ma le malologa, gaoioiga masani faifai pea, pulea lelei o le tino, e aofia ai i le fale.

I le faʻaaogaina o fualaau, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le ava i le tele e mafai ai (o le masani masani lava o se ipu vai mūmū mūmū i le vaiaso), talu ai o le ethanol e faʻaosoina ai le atinaʻe o le glycemia, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻapipiʻi - tiga i le itumalo faʻalavelave, maʻi lesepese, vevela vevela i luga ma le ulu faamaopoopoga, ulu, palapitations.

Tau o vailaau ma tulafono e teu ai

E mafai ona taugofie ile Glybomet i le potu o falemaʻi? Faʻalagolago i le itulagi, e mafai ona faʻatauina le vailaʻau mo le 200-350 ru. O pusa taitasi o Glibomet, o le ata lea e mafai ona vaaia i lenei vaega, e aofia ai le 40 papa.
Ma o le vailaau e leai se aoga, e tatau ona puipuia mai le susulu o le la ma le maualuga maualuga.

Vaʻaiga tutusa

Afai o Glibomed e oʻo lava i le togafitiga faʻapitoa e le maua ai le manaʻoga, o le allergy poʻo isi itu aʻafia ogaoga ua aliali mai, ua suia le vailaau i mea tutusa ma se vailaau talafeagai.

Mo le Glibomed, o nei vailaʻau e mafai ona avea ma fualaau o le maʻisuka, o le vaega autu o loʻo faʻaaogaina, lea o le glyclazide, poʻo le Dimaril, lea e tutusa uma ai le kuluma malosi ma se tasi o vaega o le Glibomed, glimepiride.

O isi vailaʻau faʻasaina faʻatasi ai ma le tutusa foi o aafiaga, Gluconorm, Bagomet Plus, Glucovans, Glibenclamide faatasi ma Metformin, Glyukofast ua faatonuina.O le endocrinologist e fai ai se sui, o le a ia fuafuaina foi le metotia. O se suiga i le togafitiga e mafai ona faia: o analogues e faʻamaonia uma i togafitiga faʻapitoa ma i le foliga o le monotherapy, e avea o se faʻaopoopoga i le maualalo o meaʻai ma le gaioiga faʻamalosi.

E 100% le mafai ona vaʻai le tali a le tino i vailaau fou, o lea e tatau ai le taimi muamua faʻalogo i mea uma ma taʻu i le fomaʻi e uiga i se suiga faafuasei i le mamafa, general malaise, o taunuuga o le suega glycemia ma se glucometer ma isi mea taua i le vaitau o le fetuunaiga i isi auala o mea na tutupu.

Faʻamatalaga i luga o foliga o Glibomet

E uiga i le fualaau faʻasaina Glycomet iloiloga o le maʻisuka e sili atu ona fesootaʻi i le algorithm o lona faʻaaoga nai lo le aoga.

Afai e saʻo le filifili, o tali e lelei, o nisi taimi o loʻo i ai faʻamatalaga i aʻafiaga laiti. Ae talu ai o nei faʻatusatusaga e taʻitasi, e faʻavae i suʻesuʻega o suʻesuʻega ma uiga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i se tagata maʻi faapitoa, o le fesuiaiga o le poto masani i lenei tulaga e leai se aoga, ma i nisi tulaga e oo lava i le afaina.

I le otootoina o mea uma lava, e mafai ona tatou faaiuina o le Glibomed o le fualaau muamua filifilia lea mo le maʻisukalo o le maʻisuka ituaiga 2: tau taugofie, maualuga le tulaga o le saogalemu o le maʻisuka, e le o le solitulaloa e tusa ai ma le mamafa o le tino, aafiaga aoga i taunuuga o le cardiovascular ma le togi.

Ioe, o lona faaaogaina e le mafai mo tagata uma (pei o isi fualaau oona), ae o le vailaʻau e ogatasi ma tulaga faʻaonapo nei o le lelei ma le talafeagai.

Pharmacology

O se tuufaatasiga tumau o ni vailaʻau e lua o le hypoglycemous o vaega eseese o vailaau mo togafitiga: glibenclamide ma metformin.

Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma faʻaitiitia ai mea o loʻo maua i le glucose basal ma le postprandial i le plasma toto. Metformin e le faʻaosofiaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.E tolu ni mea e fai: e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate e ala i le taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, faʻapupulaina ai le lagona o le inisalini receptors, le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela i totonu o maso, ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le gaʻo. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E i ai foi sona aoga aoga i le lipid composition o le toto, faaitiitia ai le cholesterol atoa, LDL ma triglycerides.

Metformin ma glibenclamide e eseese auala o gaioiga, ae felagolagomaʻi felagolagomaʻi i le gaioiga a le isi. O le tuufaatasiga o meaola e lua o le hypoglycemic e i ai se aafiaga malosi i le faaitiitia o le kulukose.

Glibenclamide. Pe a faʻafoeina, o le faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract e sili atu i le 95%. T max - 4 itula, V d - e tusa ma le 10 lita. Fesootaiga ma pulu plasma e 99%. E toetoe lava o le gaʻo atoatoa i totonu o le ate ma le fausiaina o ni gasegase e lua e le o gaoioi, lea e faʻamalosi e fatugaʻo (40%) ma le intestine (60%). T 1/2 - mai le 4 i le 11 itula

Metformin pe a uma le puleaina o le tautala, e afaina atoatoa mai le gastrointestinal tract, C max i plasma e oʻo i totonu o le 2.5 itula. O le bioavailability atoatoa e mai i le 50 i le 60%. Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin. Metformin vave ona tufatufaina i totonu o masini, e masani lava e le noatia i palatini masini. E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. O le kiliaina o le metformin i mataupu tau soifua maloloina e 400 ml / min, lea e faailoa ai le i ai o le gaioiolosi malosi. E tusa ma le 20-30% o le metformin e faʻavaveina e ala i le inumaga e le suia. T 1/2 e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, toe faʻaitiitia le taofiga, e pei o le kiliaina o le creatinine, aʻo maualuga le T 1/2, lea e mafua ai le faateleina o le concents plasma metformin concentration. Metformin ma glibenclamide o loʻo iai i totonu o le tasi papa maa e tutusa lava le bioavailability e pei ona iai i totonu o maʻalaʻau o loʻo i ai metformin poʻo glibenclamide. O le bioavailability of metformin faʻatasi ma le glibenclamide e le afaina i le taumafaina o mea taumafa, faapea foi ma le bioavailability of glibenclamide. Ae ui i lea, o le fua o le absorption o le glibenclamide e faateleina i le taumafa o meaai.

Le faʻaaogaina o vailaʻau Glibenclamide + Metformin

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua i tagata matutua ma le le atoatoa o togafitiga, faamalositino ma le monotherapy talu ai ma metformin poo sulfonylurea, ma sui o togafitiga muamua ma lua fualaau (metformin ma sulfonylurea derivative) i tagata gasegase ma le pulea lelei o le glycemia.

Contraindications

Ole gasegase ile metformin, glibenclamide poo isi sulfonylurea, toto o le maʻisuka ituaiga 1, ketoacidosis o le maʻisuka, muaʻi maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, faʻalavelave toe faʻaleagaina poʻo le faʻaaogaina o le tino (creatinine Cl e itiiti ifo i le 60 ml / min), tulaga matuia e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i galuega fatugaʻo: faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, faʻaogaina o le iodine (see "Precautions"), maʻi ogaoga poʻo faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le gasegase o le ate, o le porphyria, o le faʻaogaina o le miconazole, faʻamaʻi pipisi, taotoga o taotoga tetele, manua, faʻamaʻi tele ma isi tulaga e manaʻomia ai le inisalini togafitiga, faʻamaʻi pipisi, inu ava malosi, lactic acidosis ( e aofia ai i le falemaʻi), faʻaaloalo i meaai maualalo maualalo (lalo ifo o le 1000 kcal / aso), maitaga, taimi o le susu, tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga, o le faʻaaoga e solia. O le tagata maʻi e tatau ona lapatai atu, i le taimi o togafitiga ma se tuufaatasiga o le metformin glibenclamide +, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi le maʻitaga fuafuaina ma le amataga o le maʻitaga. Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maʻitaga i le vaitau o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona faalēaogā, ma o le togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina.

E faʻailogaina i le taimi o le fafagaina, talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le gafatia o le tuufaatasiga glibenclamide + metformin e gaʻo ai susu susu. Afai e manaʻomia, faʻaaoga i le taimi o le susu e tatau ona sui i le inisalini togafiti poʻo taofi le susu.

Metabolism ma le faʻamalosi

Toeititi atoa le metabolised i le ate. O le afa muamua o le vailaʻau e maua mai i le urine, ma le 50% lona lua e sau ma le talo. T1 / 2 - 3-16 itula.

Tuʻua ma tufatufaga

Faʻateʻa ese mai le vaega o meaʻai e toetoe 50%. O le bioavailability atoa o le 50-60%. Vave faʻafuaseʻi i totonu o masini, toetoe lava a le fesoʻotaʻi ma pulu plasma.

Metabolism ma le faʻamalosi

O le gasegase e matua vaivai lava, e alu ese mai le tino ma le urine (e toetoe lava i lona tulaga muamua) ma o se vaega foi i feces. T1 / 2 - 9-12 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le glibomet ua faatonuina e se fomaʻi i se tagata gasegase o mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 i le mataupu pe a le aoga meaʻai, taaloga ma togafitiga muamua ma glibenclamide poo metformin. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e fai ma fomaʻi sui mo tagata mamaʻi e iai le tikeri e le pulea ma le suia o le glycemia.

O le vailaʻau ma le umi o togafitiga e faʻatau taʻitasi, o le fomai e faalagolago i le setete o le gasegase o le gasegase o le gasegase ma le tikeri o le kulukose i totonu o le toto.

O le laʻititi o le metotia e masani ona 1 i le 3 papa i le aso. Ona filifilia lea o le suʻega faasolosolo seia oʻo i le maualuga.

I le avea ai o se tulafono, e faalua i le aso ona ave laulau, i le afiafi ma taeao i le taimi o taumafataga.

O le maualuga aupito maualuga o se fualaau oona e maualuga le 5 pauna i le aso.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma metabolic processes, o le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le faateleina o lactate o le toto e foliga mai. E tusa ai ma le fualaau oona, o iloiloga e fautua mai ai e ono i ai se tofo o le "uʻamea" i totonu o le oral mouth, vomiting, naua ma le le fia 'ai.

I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le glibometa e mafua ai le hepatitis, sosolo o le cholestatic ma le hyperreactivity o enzymes o le ate. O fualaau faasaina e mafai foi ona mafua ai le allergies, e faaalia i le ituaiga o urticaria, faatupuina le foliga mai o le polotini i le urine, mafua ai le tiga i sooga ma mafua ai le fiva maualuga.

E le gata i lea, o iloiloga o le maʻisuka ina ua maeʻa le tagofia o vailaʻau e faʻaalia ai le i ai o faʻamatalaga dermatological (photosensitivity), lagona le lelei, maʻi tiga, paresis, dizziness ma le malaise.

O nisi taimi, pe a uma ona inu ava malosi, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ai se "faʻalavelave faʻaleagaina."

Faʻapitoa

Glybomet togafitiga fualaau ma fuataga e tatau ona faʻataʻitaʻiina i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata poto faapitoa.

I le tulaga o le lactic acidosis (faʻaleagaina, malaise, vomiting), e tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma faia le togafitiga talafeagai.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona tausisi i se meaʻai faapitoa, ia pulea le kulūkose, ma, afai e maua ni faailo o le lactic acidosis, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Taua! A faʻaaogaina le glibomet, e le tatau ona e inu ava malosi.

O faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le vailaʻau e lapatai ai: i le faagasologa o le avetaʻavaleina o se taavale, e mafai e le glibomet ona afaina, ona o le atinaʻe o le hypoglycemia e le o aofia ai.

Faʻasalaga

Afai o le fualaau oona e mafua ai le televave, ona oʻo mai lea o foliga e pei o le lactic acidosis e tupu ona o le gaioiga o le metformin ma le hypoglycemia e tupu ona o le gaioiga a glibenclamide.

  • fiaaai
  • malaise
  • Neurological Disorders
  • faʻateleina le sosolo
  • le lelei le faamaopoopoina o gaoioiga
  • paʻu
  • le mautonu pea
  • pale paʻu
  • lagona o le fefe
  • paresthesia i le vavalo o le tautala,
  • moe i le moe
  • gatete
  • ulu matua
  • popolega.

Afai e alualu i luma le hypoglycemia, ona mafai loa lea ona le iloa le mafaufau ma le pulea e le tagata o ia lava.

Laosis acidosis e manaomia vave togafitiga i se nofoaga maʻi. O le auala e aupito sili ona aoga o togafitiga o le faʻapipiʻi.

I le tulaga o le suamalie poʻo le faʻaleagaina o le hypoglycemia, e tatau ona ave le siva poʻo le kulukose. I le hypoglycemia matautia, o le iniseti o le tui o le kulukose (40%) poʻo le glucagon ua tuʻuina atu.

Taua! A oʻo ina toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona ia 'ai meaʻai gaʻo e puipuia ai le faʻaitiitia o le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E mafai e le fualaau faasaina ona faateleina le aafiaga o le hypoglycem i le tulaga o le faaaogaina tutusa o dicumarol, oxytetracycline, beta-blockers, sulfonamides, salicylates, chloramphenicol, ethanol, allopurinol, sulfinpyrazone, miconazole, inhibitors MAO, probenecid ma cimetidine.

O le aʻafiaga o le aveina o le eleketi e mafai ona faʻaititia e hormones thyroid, ma, pe afai na ave le vailaʻau ma le epinephrine, o le barbiturates, glucocorticosteroids, thiezide diuretics, contraceptives (tablets).

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai le aafiaga o le aveina o antioagulants, ma pe a fegalegaleai ma simetidine, o le aʻafiaga o le acidic lactic e faʻapupula.

O aʻafiaga o le hypoglycemia e le mafai ona iloa ona o beta-adrenolocators.

Model clinical-Pharmacological Mataupu 1

Faatoaga galuega. O le vailaʻau faʻasolosolo o le toto, o le sulfonylurea derivative o le lona lua o augatupulaga. E i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ni aafiaga faʻapitoa. Glibenclamide e faaosofia ai le manava o le inisalini e ala i le faaitiitia o le laasaga mo le gasegase o peta-cell glucose, faateleina le lagona o le inisalini ma lona fusifusia i suauu faatauaina, faateleina le tui o le insulin, faaleleia le aafiaga o le inisalini i le muscle ma le ate glucose, ma taofia le lipolysis i le tino. Galuega i le vaega lona lua o le faʻaaogaina o le inisalini. Metformin faʻalavelaveina le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le gastrointestinal tract ma faʻalautele ai lona faʻaoga i totonu o masini, faʻaititia ai mea o le TG ma le cholesterol i le toto toto. Faateleina le fusifusia o le inisalini i le faʻaleleia (i le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga). E le afaina ai le gasegase o le hypoglycemic. O le aafiaga o le hypoglycemics e atiina ae pe a uma le 2 itula ma e 12 itula mulimuli lava.

Pharmacokinetics Glibenclamide e vave ma atoatoa (84%) faʻaaogaina i le vaega o meaʻai, TC max - 7-8 itula Fesootaiga ma pulu plasma - 97%. E toetoe lava o le metabolised uma i le ate i le gasegase gasegase. 50% faʻamalosi e fatugaʻo, 50% - ma talo. T 1/2 - 10-16 itula I le maea ai o le faʻaaogaina o le gaʻo (absorption - 48-52%), o le Metformin e faʻamalosi e fatugaʻo (e le o suia), e le o le intestine. T 1/2 - 9-12 h.

Faailoga. Ituaiga lua o le maʻisuka (faatasi ai ma le le atoatoa o le togafitiga o le soifua maloloina poo le monotherapy faatasi ai ma fualaau ole hypoglycemic oral).

Contraindications O le gasegase o le maʻisuka, ituaiga 1 o le maʻisuka, le ketoacidosis o le maʻisuka, le muaʻi maʻisuka ma le coma, lesesese acid (e aofia ai le talafaasolosolo), o le le atoatoa (creatinine e sili atu i le 135 mmol / l i alii ma sili atu ma le 110 mmol / l i tamaitai), tulaga matuia , lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino (e aofia ai le faʻamaʻaloina, ogaoga faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, faʻaaogaina o le vailaʻau o iodine), maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino (e aofia ai le toilalo o le fatu, faaletonu o le manava, myoca Ioe, o le faateia), le atoatoa hepatic, onana ai le ava malosi matuitui, porphyria, faaaogaina concomitant o miconazole, maitaga, lactation.

Ma le faʻaeteete. Alcoholism, le atoatoa o le manava o le tino, le faʻamalolo o le pituitary i luma, maʻi o le thyroid e faʻaleagaina le galuega.

Faʻasologa Totonu, aʻo taumafa. O le faʻatulagaina o fuataga e filifilia taitoatasi, e fuafua i le tulaga o le metabolism. E masani lava, o le fua amata e 1 le papa (2.5 mg glibenclamide ma le 500 mg metformin), faatasi ai ma se fua faasolosolo faasolosolo i vaiaso uma e 1-2 e fuafua i le glycemic index.

Pe a suia le fomaʻi muamua faʻatasi ma le metformin ma le glibenclamide (o ni vaega eseese), 1-2 pepa (2.5 mg o glibenclamide ma le 500 mg o le metformin) o loʻo faʻatulagaina, e fuafua i le fua muamua o vaega taʻitasi.

O le fua maualuga o aso taitasi o le 4 papa (2.5 poʻo le 5 mg o le glibenclamide ma le 500 mg o le metformin).

Faʻamataʻuga itu. Metformin: faʻalavelave, vomia, tiga o le manava, le lava o le manaʻo, "meaʻai" tofo i le gutu, erythema (o se faʻaaliga o le eleelea), faʻaitiitia le absorption ma, o se taunuuga, o le maualuga o le cyanocobalamin i le plasma toto (faatasi ai ma le faʻalauteleina le faʻaaogaina), lactic acidosis.

Glibenclamide: o le hypoglycemia, o le tino paʻu (e aofia ai le mucous membranes), o le paʻu o le paʻu, urticaria, photosensitivity, nausea, vomiting, le faʻavauvau i le vāega o loʻo faʻateleina, faʻateleina le gaioiga o le gasegase, faʻamaʻapatitis, leukopenia, thrombocytosis, thrombocytopenia, thrombocytopenia , aplasia o le ponaivi o le ponaivi, pancytopenia, gasegase gasegase ma le hepatic, hyponatremia, hypercreatininemia, faateleina o urea i le plasma toto, o mea e pei o le lepalapala (e tutusa le faaaogaina ma le ethanol).

Faʻasalaga. Faailoga: hypoglycemia ma le lactic acidosis.

Togafitiga: faatasi ai ma le hypoglycemia (pe afai o le tagata gasegase e iloa) - suka i totonu, ma le le iloa - iv dextrose poo le 1-2 ml o le kaluka. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i tagata mamaʻi mea taumafa i le gaʻolaʻo gaʻo (ina ia aloese mai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia).

Fegalegaleaiga. O le Miconazole o se tulaga lamatia o le hypoglycemia (e oʻo i le vaʻa).

Fluconazole - o le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia (faateleina T 1/2 sulfonylurea o meaola).

E mafai e le Phenylbutazone ona suia le sulfonylureas (glibenclamide) e mafua mai i le fesootaʻiga ma puipuiga, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o lo latou gauai i le plasma toto ma le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina o vailaʻau eletise e iai le iodine (mo pulega faʻapitoa) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gaioiga o le tino ma le faʻaopoopoga o le metformin, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le siako acid. Togafitiga ma le vailaau faasaina ua faalēaogāina 48 itula aʻo lei amataina le latou pulega ma ua toe amataina i le sili atu nai lo le 48 itula mulimuli ane.

O le faʻaaogaina o vailaʻau oona i luga o le glibenclamide e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga e pei o le disulfiram.

GCS, beta 2 -o le aotelega, o meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le lelei o le vailaau faʻasaina, e ono manaomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Ava inhibitors - o aʻafiaga o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o sulfonylureas (glibenclamide).

Beta-blockers e faʻapupulaina le aʻafiaga ma le mamafa o le hypoglycemia.

O fualaau faasaina mai le vaega o sulfonamides, fluoroquinolones, anticoagulants (coumarin derivatives), inhibitors MAO, chloramphenicol, pentoxifylline, lipid-lowering drugs from group of fibrates, disopyramides - o le lamatiaga o le hypoglycemia ma le faaaogaina o glibenclamide.

Faatonuga faapitoa. O togafitiga faʻapitoa ma gasegase, mumu tele, faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maʻi febrile e ono manaʻomia ai le faʻamavaeina o fualaau oona ma le puleaina o le inisalini.

E taua le siakiina pea o le kulukose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, o le faasologa o aso o le kulukose i le toto ma le urine.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i mataupu o le ethanol, NSAID, ma le matelaina.

E tatau ona faia se fetuunaiga ole fomaʻi mo le gasegase faaletino ma faalelagona, se suiga i meaʻai.

O faʻamaoniga ua faʻamaonia i le taimi o togafitiga ma peta-blockers.

Faʻamatalaga o le hypoglycemia, o meaʻai gaʻo (suka) e faʻaaogaina, i tulaga ogaoga, e faʻaaogaina malie ai le solution dextrose iv.Mo manuaga, manuaga, taotoga, faamai pipisi ma febrile syndrome, ua fautuaina le suia o le inisalini.

E tatau ona faalēaogāina le vailaau faʻasaina i le 2 aso ao lei faia se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga poʻo se suʻesuʻega urographic (toe faʻafou le 48 itula i le maea ai o le suʻega).

E ese mai i le faʻaaogaina o vailaʻau oona, o le atinaʻeina o faʻasolosolo e pei o le disulffiram e mafai.

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Tusi resitala o vailaʻau. Faʻasalalauga faʻapitoa: i le 2 vaʻavaʻavale M: ​​Fono a Fomaʻi, 2009. - Vol. 2, vaega 1 - 568 s., Vaega 2 - 560 s.

Fegalegaleaiga ma isi mea gaosi

O le Acarbose e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Allopurinol *

Allopurinol faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Ascorbic acid *

I mea maualuga, o le acid ascorbic (acidifying urine of drugs) e faʻaleleia ai le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin e ala i le faʻaititia o le tikeri o le vavaeeseina ma le faʻaopoopoga o le glibenclamide.

Fale faʻatau

E faʻavaivaia le faʻaaogaina o le glibenclamide + metformin.

Acetazolamide *

Acetazolamide faavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

O le Baclofen e maua ai le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Bezafibrat *

Bezafibrat faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Bromocriptine *

O le bromocriptine e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Vancomycin *

Glucagon e faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Afai e manaʻomia, o le faʻatulagaina tutusa o le glibenclamide + metformin danazole ma pe ae taofi le ave o le mea mulimuli, e tatau ona e fetuunai le fua o le tuufaatasiga i lalo o le vaavaaiga o le glycemia (o le danazol o lona uiga o le hyperglycemic effect and weakens the effect).

Lafoaʻi *

Faʻalelei le faʻaleleia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Isoniazid na maua le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Calcium chloride

Calcum chloride (acidifying urine o fualaau faasaina) e faʻaleleia ai le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin e ala i le faʻaitiitia o le tikeri o le faʻaleagaina ma le faʻaopoopoga o le glibenclamide.

Captopril e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin ma faʻateleina ai le mafai ona atiaʻe ni faʻasologa o le hypoglycemic e ala i le faʻaleleia o le faapalepale o le kulukose ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Ua faaleleia e Miconazole le aafiaga o le tuufaatasia o le glibenclamide + metformin, e mafai ona faaosofia ai le atinaeina o le hypoglycemia (e oo i le atinaeina o le coma).

Niacin *

O le Nicotinic acid (i mea maualuga) e faʻavaivaia ai le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

O le Nifedipine e faʻaleleia ai le absorption ma le C le mamafa o le metformin ma faʻagesegese lona faasee.

Pentoxifylline *

O le Pentoxifylline e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Pyridoxine *

Pyridoxine faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Faʻaauau *

Reserpine faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Rifampicin *

Rifampicin e faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Salbutamol *

Salbutamol faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

O leophylline e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Faailoga *

O le kulukalini e faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Tetracycline *

Tetracycline e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Furosemide e faateleina C max metformin e 22% ma AUC e 15% (e aunoa ma ni suiga tele i le faʻamalologa). Metformin faaitiitia le C max furosemide e le 31%, AUC e 12% ma le T 1/2 e 32% (e aunoa ma se suiga tele i le faʻamalologa).

Chloramphenicol *

Chloramphenicol faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Chlorpromazine *

Chlorpromazine i le maualuga (100 mg / aso) faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le metformin glibenclamide +, aua mafua ai le faateleina o le glycemia.

Chlortalidone *

Chlortalidone o loʻo aʻafia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Cimetidine (o vailaʻau vailaʻau) faʻamaonia i totonu o tubules faʻatautaia mo le faʻaaogaina o le telefoni feaveai ma faateleina le C max metformin e 60% ma AUC e 40%.

E faaleleia e Enalapril le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin ma faateleina ai le ono mafai ona atiaʻe ni tulaga o le hypoglycemic e ala i le faaleleia o le faapalese o le kulukose ma faaitiitia ai le manaomia o le inisalini.

Epinephrine e faʻavaivaia le aafiaga o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin ma le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le hypoglycemic reactions, e aofia ai mataupu o coma, ma le lactic acidosis e faateleina, e tatau foi ona alofia le felagolagomaʻi.

Ethionamide e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le tuufaatasiga o le glibenclamide + metformin.

E masani lava i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e le lava le faʻaaogaina na o le tasi o itu e lua o le suka. Biguanides ma le vice versa e tatau ona faaopoopo i togafitiga faʻatasi ma sulfonylurea.

Na mafai e Pharmacists ona faia le vailaʻau o Glibomet, o se tuufaatasiga manuia o vaega e lua ma le lautele, faʻafetai i auala eseese o le faʻaalia, foia faafitauli o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi.

O togafitiga Glibomet ua faamoemoe e faʻavasega ai le maualuga o suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e taumafai ai e aumai le suka i mea masani ma le togafitiga o meaʻai, o le aveesea o le sulfonylurea o meaola poʻo biguanides ua le manuia.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea ola e lua:

  • glibenclamide 2.5 mg - o se sui o le tupulaga lona lua o le gaosia o sulfonylurea,
  • Metformin 400 mg o se faʻavae o biguanides.

O le lapisi o le Tablet o loʻo faʻatusalia mai e se seti faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa.

I le pito i luga o laumei o loʻo ufiufi ma se talc paʻu faatasi ma le faʻaopoopoga o se tasi o ituaiga o cellulose ma le diethyl phthalate.

Faʻataʻitaʻiga

I le aveina o le laulau Glibomet, e lua sini e ausia:

  • faaitiitia o le maualuga o le suka i tulaga masani masani,
  • tulafono faatonutonu o gaʻo gaʻo.

O a mafuaaga mo nei gaioiga? O vaega taʻitasi e taʻalo ai se vaega:

  • Glibenclamide e faʻateleina le pulefaʻatonu o le inisalini i le pancreas (faʻaoga faʻapitoa) ma faʻaleleia ai le lagona o gaʻo i le itu i tua (aafiaga o le extrapancreatic). I lalo o lana faatosinaga, o le kulukose mai le moega lapoa e ulu atu i hepatocytes ma totonu o maso, lea e fatuina ai se nofoaga o le glycogen.
  • Metformin e faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le inisalini, e faʻafefe ai le faʻaaogaina o le kulukose i le tui o le intestinal, poloka ai lona fatuga i le taimi o le gluconeogenesis, ma faʻaleleia ai le gaʻo gaʻo.

Ole aʻafiaga o vaega e lua e mafai ai ona faʻaititia le vaega tele o vaega taʻitasi e aunoa ma le afaina i le togafitiga, lea e tupu ile 2 itula pe a maeʻa le pulega ma e 12 itula le umi. E le gata i lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o aʻafiaga i itu.

I le tino, glibenclamide ma metformin e ese le amio. Glibenclamide e malosi lona fusifusia i masini plasma ma ua paʻu i totonu o le ate, ma ua maeʻa ona maua i le talo ma le mimilo i le ituaiga o gasegase le atoatoa. Metformin e le ulu i totonu o le paluga faatasi ai ma palatini, e alu i totonu o masini, pe a galue ai e aunoa ma le metabolised. E mafua mai i le urine, faʻapitoa e ala i le inumaga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faʻamatalaga e uiga i metotia o le puleaina ma tuʻuga o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faaaogaina o Glibomet.

E tasi lava le auala e ave ai vailaʻau - o meaʻai e ave faʻatalanoa faʻatasi ma meaai. O le fua muamua o le pusa e amata mai i le 1 i le 3 papa i le aso. I le lumanaʻi, e filifilia e le endocrinologist se vailaʻau taʻitasi, ma mafaufau i le tulaga o le maʻi ma le maualuga o le suka. Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 6 papa.

O le vailaau na filifilia e le fomaʻi e mafai ona faʻafetaui i le taimi o togafitiga ma le puleaina o suka. O le faʻamoemoe o le fuaina o fualaau o le faʻamautinoa le faʻamaonia o le maualuga o le suka.

E tatau ona ave le tausiga pe a avetaʻavale ma galue ma masini feaveaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O fegalegaleaiga ma fualaau oona e mafua ai le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemic. E aofia ai:

  • tapenaga sauniuni,
  • salicylate,
  • peta blockers
  • sulfonamides,
  • MAO inhibitors
  • miconazole
  • alcohol alcohol.

Glibomet e faʻapupulaina ai le aafiaga o tui puipuia.

O le faʻafeagai faʻafeagai o le hypoglycemia o le:

  • glucocorticoids,
  • faʻaiuga tautala
  • togafitiga o togafitiga thiazine,
  • faʻaipoipo
  • adrenaline
  • vevela.

Beta blockers lubricate le faʻamatalaga o le hypoglycemia, lea e mafai ona lamatia mo le maʻisuka.

O vailaʻau vavalalata o le Iodine e tuʻuina atu i totonu o se vein e fesoasoani i le faaputuga o le metformin, ma o le mea lea o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le lactic acidosis.

O loʻo i ai faʻalogoga o Glibamet i le faʻatinoga ma le tuufaatasiga.

  1. Glucovans o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga o gaioiga o le hypoglycemic, na gaosia e Merck, Farani. Pusa e aofia ai le glibenclamide ma le metformin i paʻu o le 15 papa. I le afifi 2 po o le 4 paʻu.
  2. Metglib - e tutusa lava le tuufaatasiga, fualaau e 40 vaega i le pusa.
  3. Bagomet-faaopoopo - mea tutusa 2 mea gaosi, ae o le siʻosiʻomaga e ese siʻeseʻese. I totonu o se afifi o fualaʻau e 30. Faatoaga Atenitina.
  4. Gluconorm - o se tuufaatasiga o mea tutusa lava e lua, 40 vaega taʻitasi, e maua mai Initia.
  5. Glibomet analogues e eseese i le tuufaatasiga ae tutusa i le faatinoga e aofia ai:
  6. Amaryl e faavae i luga o le glimepiride 1.2.3.4 mg i paʻu o 15 fasi vaega, i totonu o se afifi o le 2, 4, 6 poʻo le 8 paʻu. E maua i Siamani.
  7. Maninil ma le Maʻisuka - faʻavae i luga o le glibenclamide, o mafuaʻaga ia o le 2nd generation sulfonurea.
  8. Maninil - fualaau o le 1.75 mg, 3.5 mg ma le 5 mg o le 120 fasi vaega. Faʻalapotopotoga - Berlin-Chemie, Siamani.
  9. Diabeton MV - 30 po o le 60 mg papa o le 60 po o le 30 fua, i le faasologa. Servier Laboratory, Farani tagata faatau fualaau faasaina.

Pe a faʻatusatusa, Maninil - O le maʻi suka e tatau ona tuʻuina i ai le maʻisuka, o se fualaau e sili ona leaga.

I le tau, Glybomet ma analogues e tutusa uma lava.

  • O le tau masani mo Glibomed e mai le 200 i le 300 rubles.
  • Glucovans - o le tau e i le va o le 250 - 350 rubles.
  • Bagomet-faaopoopo faʻatau atu mo le 225 -235 ru.
  • Metglib e mafai ona faʻatauina i le avefeʻau mo 230 rubles.
  • Maninil tau 130 - 1,70 ruulu.
  • Maʻisuka i totonu o tapulaa o 159 - 202 rubles.
  • O le tau o Amaryl e mai le 150 i le 3400 rubles. Amaryl ua faatauina i le tau sili ona maualuga i le fua tele o le 4 mg o le 90 papa.

Home »Cholecystitis» Glibomet - faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, iloiloga. O fualaau faʻasaina o le vailaʻau faʻasaina o le kulupu o le vaega lona lua

Faʻafefea ona ave Glibomet

O le faʻamasinoina e iloiloga o endocrinologists, ina ia aloese ai mai le siama o le lactic acid, o le maʻisuka e sili atu i le 60 tausaga le matua, faatasi ai ma le mamafa o le tino i aso uma, e tatau ona e tago i le fualaau faasaina ma le faaeteete, ia tusia pea le glucometer i le tusi.

E i ai tapulaa ile aveina o Glibomet:

O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist e tusa ai ma le tausaga o le maʻi ma foliga o le falemaʻi, ae o le kamupanī e fautuaina e amata i ni papa se lua i aso uma, ma faʻamalosi i taimi uma le vailaʻau. Ole maualuga ole fualaau o le 2 g / aso. E fautuaina e tufatufaina le tali i taimi masani. Afai e leai se faʻamoemoega o lenei aofaiga, o togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia ma le faʻaopoopoga o fualaau malosi.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

O le tuufaatasiga o le laulau Glibomet e aofia ai vaega taua e lua, o glibenclamide, ma le metformin hydrochloride, o le vaega tele o nei meaola e 2.5 mg ma le 400 mg, i le faasologa. Faaopopo atu i ai:

  • Glycerol dibehenate
  • Povidone
  • Colloidal silicon dioxide
  • Magnesium stearate
  • Croscarmellose sodium
  • Macrogol.

O laumei e lapotopoto, lanu paʻepaʻe, o loʻo i ai se tulaga lamatia i le tasi itu. O laulau e tuʻuina i totonu o se pusa paʻu o 20 pcs., I totonu o se faletupe e 2 paʻu.

Faamalologa meatotino

O le Glibomet o le fuainumera o fualaau oona ma le tuufaatasiga o fualaau faasaina, o mea gaosia e avea ma sulfonylurea o meaola, faapea foi ma le lona lua o augatupulaga tetele. O le vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina le faʻasologa o le inisalini i le pancreas ona o le faʻavaivaia o le faitoʻo o le β-cell faʻaleagaina e le glucose lava ia. O le vailaʻau e faʻateleina ai le tui o le inisalini, aʻo faʻapipiʻiina i siama faʻapitoa e faʻatupulaia, ma faʻaleleia ai le inisalini. I le taimi o le togafitiga antidiabetic, o le gaioiga o le glucose absorption e ala i le ate ma le musele e masani ona faʻasaina, e aʻafia ai le lipolysis lea e tupu i totonu o siama faʻapipiʻi. O le faʻaaliga i le glibenclamide o loʻo tusia i le vaega lona lua o le faʻaaogaina o le inisalini.

Metformin o se tasi o le vaega teleuanide. E i ai sona aafiaga faʻaosofia i le gaioiga o le tino i le inisalini, faʻagasolo malie le gaioiga o le kulūkose tuusao i totonu o le iniseti, faʻalavelave ai le gluconeogenesis, ma aʻafia ai foi i le ala o le gaʻo o le lipid. Faʻasagaga o lenei tulaga patino, e mafai ona faʻaitiitia vave le mamafa o le tino i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O le aafiaga hypoglycemic o le fualaau faasaina Glibomet ua faamaumauina 2 itula i le maea ai o le taimi e ave ai papamaa ma le isi 12 itula o le a faasaoina. Ona o le tuufaatasiga o mea aoga e lua, o le tuufaatasiga o le inisalini ua taʻua o le inisalini, ua i ai se aafiaga tuusao e le gata i musika ma mea oona, ae faapena foi i luga o le ate (ona o le faaitiitia o le gluconeogenesis). I lenei tulaga, e le o faamaumauina le malosi o le β-cell o le pancreas, lea e faaitiitia ai le ono tulai mai o patho o le totoga ma le atinaʻeina o faailoga itu e tele.

O le maualuga o le absorption o le glibenclamide e le mucosa gastrointestinal e tusa ma le 84%. O le maualuga maualuga o lenei vailaʻau i totonu o le toto ua faamaumauina i totonu o le 1-2 itula talu ona faʻaaogaina fualaau. Fesootaiga ma pulu plasma - 97%. Faʻafouina o le gasegase o lenei mea e tupu i totonu o soso o le ate, o se taunuuga, o le tele o metabolites e le o galulue. I le faagasologa o le aveeseina o oloa gaosi, o le gastrointestinal tract and the system's system e aofia ai. O le afa-ola faʻasalaga masani e le sili atu i le 5-10 itula.

Ole maualuga ole maualuga o le metformin e maua ile mucosa gastrointestinal. Pe a oʻo i totonu o le taamilosaga masani, o lona vave tufatufa atu i totonu o masini e matauina, e toetoe lava a le ulu atu i se mafutaga ma pulu plasma. O lenei vailaʻau o loʻo faʻapitoa ona faʻafefiloi, faʻavaveina e le masini ma le inumaga. O le afa-ola o le metformin e 7 itula.

Glibomet: faatonuga atoatoa mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. Ave le Glybomet ma meaai. Ole fua ole togafitiga ole togafitiga ma togafitiga e filifilia e le tagata lava ia e faʻaaogaina ai faʻamatalaga ole falemaʻi, le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea le ata atoa ole metabolism gaʻo.

E masani lava, ole fua muamua o le vailaʻau Glibomet o le 1-3 fualaau. Ua i ai nei i le taimi o le togafitiga antidiabetic, ua filifilia le tofo sili ona aoga, lea e faʻaitiitia ai le kulukose i tulaga masani. E taua le maitauina o le maualuga o aso taitasi o vailaʻau o fualaau e 6.

Faamatalaga o le tuufaatasiga. Faiga Faʻavae o Vailaʻau

O le vailaʻau "Glibomet" o loʻo maua i foliga o papaʻe lanu paepae ma se atigi maʻa. E tuʻuina i ni paʻu faigofie e 20 fasi vaega. I totonu o le fale talavai e mafai ona e faʻatau se afifi e aofia ai ni paʻu se lua.

O le meafaigaluega lenei, o le mea lea, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega taua e lua - glibenclamide (2.5 ml i le tasi papa) ma le metformin i le foliga o le hydrochloride.O le mea moni, o le sauniuniga foi o loʻo i ai vailaau faʻamalosi, aemaise lava, masini o le sana, lekino dioxide, microcrystalline cellulose, talc, diethyl phthalate, glycerin, phthalate acetate acetate, gelatin.

E faapefea ona aafia le tino i le fualaau faasaina?

Ioe, e amata, e taua le malamalama i meatotino o le fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le hypoglycemie o le sauniuniga a le Glibomet e faʻamoemoeina e le mea o loʻo aofia i vaega faʻamalosi e lua i le taimi e tasi.

O lenei meafaigaluega e galue i luga o le pancreas, e pei o vaega ia e nafa ma le tino. I le taimi lava e tasi, o le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le lagona o sosoʻo taulaʻi i lenei hormone. O le mea lea, e fesoasoani Glibomet e maualalo le suka o le toto e aunoa ma le faʻaaogaina o inisalini gaosia, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O fualaau faasaina foi e maua ai lipid-lowering properties. I lalo o lana faatosinaga, o le maualuga o le gaʻo i le toto ua faaitiitia, lea e faaitiitia ai le ono mafai ona pupuni i le toto (paʻu toto). Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides. O lenei vailaʻau e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le kulūkose e maso, faʻalavelave ai le gluconeogenesis i totonu o le ate, ma faʻalavelave ai le faʻalauiloaina o gaʻo i luga o puipui o le tui.

Glibenclamide e vave ona gauai i puipui o le inumaga ma e toetoe lava atoa (97%) e fusifusia i pulu plasma. I totonu o le ate, e malepe ai, ma avea ai ma ni gasegase le gaoioi, lea e aveesea mai le tino faatasi ai ma feces ma urine. O le afa-ola e 5 itula. Metformin foi ua vave ona gauai i totonu o le tino, ae e le noatia i masini plasma. O lenei vailaau e le o se mea faʻapitoa i le tino. e tutusa ma le lua itula.

O afea e faʻaaoga ai vailaʻau?

E toʻatele tagata e mafatia i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2. O meaai ma togafitiga i lenei tulaga e taua tele. I le avea ai o se tulafono, mo tagata gasegase e faia meaʻai talafeagai. E mafai ona e faʻafetaui lou suka toto ma le sulfonylureas.

O le vailaʻau "Glibomet" o loʻo faʻamaonia pe afai o togafitiga o mea taumafa ma le aveina o tupe o loʻo i luga e le maua ai le aoga talafeagai.

E faʻapefea ona ave le fualaau faasaina "Glibomet"? O le faʻatulagaga ua fuafuaina taitoatasi. I le avea ai o se tulafono, o le fua muamua o fualaau e lua. E ave i latou i meaai. Ma le isi, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina ina ia ausia ai le tulaga maualuga. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 2 g metformin. Ma le isi, o le fuainumera ua faasolosolo malie lava ona faaitiitia

Le fualaau faasaina "Glibomet": faʻailoga mo togafitiga

O se vailaau faʻamalosia, faʻamalositino, o le mauaina lea e naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi. O fualaau faasaina ei ai se lisi sili ona manaia o faʻamaʻi, lea e tatau ona e faamasani i ai aʻo le i amata togafitiga:

  • hypersensitivity i vaega o loʻo galue malosi ma ausilali o laulau,
  • afaina i isi sulfipylurea, ma le sulfamide, le probenecid poʻo le sulfamide diuretics,
  • o lenei fualaau faasaina ua solia i tamaitai ao maitaga,
  • leai se aoga mai togafitiga,
  • maʻi o le maʻisuka ma tulaga leaga
  • ogaoga o le faaletonu o le tino, faaletonu o le tino,
  • faʻamaʻi
  • faʻamaʻi pipisi
  • gasegase inflammatory lea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o hypoxia o meaola,
  • ogaoga faʻamaʻi o le tino cardiovascular, e aʻafia ai faafitauli i le taʻaloga lautele, le atoatoa o le myocardial, faʻalavelave pipisi ma le maʻi o le cardiogenic,
  • uluaʻi faʻamaʻi ogaoga o le faʻaleleia o le tino,
  • faʻaleagaina o le myocardial poʻo le taimi e toe faʻaleleia ai pe a maeʻa,
  • faʻaoga tutusa o togafitiga ma fualaau mo le toto maualuga,
  • acidosis po o le lamatiaga o lona atinaʻe,
  • o le i ai i le maʻi o le talaʻaga o mataupu o le lactic acidosis,
  • ogaoga o le ate
  • le mautonu o le tino,
  • taimi e toe faʻaleleia ai pe a maeʻa faʻasalaga o le pancreas,
  • faʻamaʻi pipisi,
  • o le ava malosi, o se tulaga o le inu ava malolosi,
  • gasegase toto
  • gangrene
  • lactation
  • anapogi pe mulimuli i se meaai malosi.

Afai ei ai soʻo se faʻamaʻiina o loʻo i luga, ona tatau lea ona lipotia i le endocrinologist.

O a ni faʻafitauli leaga e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai togafitiga?

E masani ona manatu e saogalemu le ave o laupepa Glibomet? O aʻafiaga i tua o togafitiga e mafai ona mafai. Ae peitai, o mataupu o lo latou tutupu, e ui i lea, e le o faamaumauina soo, ae o togafitiga e mafai ona afaina ai ituaiga tino eseese.

  • Lymphatic system ma le toto . Heemolytic anemia, leukopenia, thrombocytopenia, pancytopenia, erythrocytopenia.
  • CNS . Faʻasolosolo taimi e afaina ai le ulu o le tino, lagona le lelei le tofo.
  • Vaʻai faʻaaliga. Faʻafitauli o mea e nofo ai, faʻaititia le tino vaaia, lea e fesootaʻi ma se suiga o le toto suka.
  • Metabolism . O le faateleina o le mamafa o le tino, hypoglycemia, lactic acidosis. O togafitiga uumi e taʻitaʻia ai i le taimi nei le faʻaaogaina o le vitamini B12 i totonu o le inumaga, lea e mulimuli ane fesoasoani i le atinaʻeina o le measina megaloblastia.
  • Polokalame masini . Naua, vomia, afaina, tiga i le itu o loʻo tupuga, faʻafefe masani, leai se manaʻoga, foliga vaaia o se tofo gaosi i le gutu, lagona o le atoatoa o le manava.
  • Paʻu ma le tino . O le tigaina o le paʻu, erythema, ituaiga ituaiga o le gaogao, faateleina le lagona lelei o le paʻu o le paʻu i le malamalama, siama dermatitis, urticaria.
  • Tali atu i le Allergic . Rasū i luga o le paʻu, fulafula, fulufulu, o le faʻaitiitia o le toto, totoʻa o le tino, faʻalavelave tulaga.
  • O le ate . O le cholestasis faʻamaʻi, faʻamaʻi o le hepatitis.
  • O isi faʻafitauli e ono aliali mai, aemaise lava, o se faʻaopoopoga i le aso o le urine, o le leiloa o le polotini ma le sodium e le tino ona o le leaga o le filtration i fatugaʻo.

E taua le maitauina o le tele o faʻafitauli o loʻo i luga e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o le togafitiga - ua lava lea e faʻaitiitia ai le fualaau faʻasolo ma o mea leaga na tutupu e alu na o latou. O le ao ole aso o le fualaau faasaina e tatau ona faatelegese lemu ma faifai malie.

Faamatalaga e uiga i fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ole fualaau faasaina "Glibomet" (metformin) e le mafai ona ave i le alcohol alcohol, aua o lenei mea e faateleina ai le ono tulai mai o le lactic acidosis. I le togafitiga, o le ava malosi ma meainu e aofia ai le ava e tatau ona lafoai.

O le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina ua taofia 48 itula aʻo lumanaʻi taualumaga o loʻo faʻaaoga ai iodine. O le faʻaaoga faʻaaogaina o nei vailaau faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa.

Afai e te aveina le "Glibomet" faatasi ai ma le inisalini, mea faʻamaʻi faʻamaʻi, peta-adrenergic blockers, tetracycline vailaʻau, ona tupu ai lea o le lamatiaga o le tupu aʻe o le hypoglycemia. E manaomia e le maʻisuka le logoina o la latou fomaʻi e uiga i vailaʻau uma latou te ave.

Tau ma mea tutusa

I fualaau faʻaonapo nei, o le fualaau faasaina "Glibomet" e masani ona faʻaaogaina. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka, faʻamaoniga ma le faʻailogaina, o le mea moni, o itu taua. Ae leai se taua o lona tau. O le mea moni, e faigata ona taʻu le numera saʻo, ae i le averesi le tau o se pusa o pusa pusa e 40 mai le 340 i le 380 rupu, e leʻo tele.

Ioe, o lenei vailaʻau e le talafeagai i taimi uma mo maʻi. E lava mea e suitulaga i le maketi tau fualaau faʻaonapo nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga lona lua, o lona uiga o Avandamet, Vokanamet, Glukovans e masani ona faʻaaogaina. Leai se taimi e masani ai, o maʻi ua faʻamatalaina Dibizid, Dianorm poʻo Sinjarji. O le mea moni, e naʻo le tagata suʻesuʻe mulimuli e mafai ona filifilia se mea tutusa lelei.

Tuua Lau Faamatalaga