Afai ole suauu toto e laina i laina 5, 6, o le a le mea e tatau ona fai?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi sili ona leaga, e mafatia i le tele o faʻafitauli ma manaʻomia ai le mataʻituina pea. Ina ia malamalama i mea e iloa ai e taua le mafaufau e uiga i lou soifua maloloina ma amata ona "ilia le faailo", e tatau ona e iloa nisi o vaaiga o le tupu mai o lenei maʻi.

O le faailoga 5.6 matautia, poʻo le le popole? Pe atonu e sili atu ona mamafa mo le tasi vaega o le faitau aofaʻi, ma o le tulaga masani mo le isi? I soʻo se tulaga, pe a faʻafuaseʻi ona e maua sina suʻega o suʻega, e tatau ona e tosoina oe lava ma toʻafilemu.

O le tulaga o le soifua maloloina o soʻo se tagata i ona lava lima ma e mafai ona e toe faʻafoʻi soʻo se faʻamaʻi pe afai e te iloa faailoga ile taimi, alu i le fomaʻi ma amata le togafitiga.

E faapefea ona faʻafetaui le suka o le toto?

O le hormone matua e faʻaitiitia ai le "suka" o le insulin. O le nofoaga o lona gaosiga i totonu o le "gaosiga" i totonu o le pancreas, e taua i totonu o fausaga o suauu beta, ae o hormones o se isi meatotino o loʻo faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai, o mea autu ia:

  1. Glucagon, o le vaega o lona faʻasinotonu i le tino o le tagata o loʻo iai foi sela o le tino, ae o isi e tali i le faʻaitiitia o le suka i luga aʻe o tulaga masani,
  2. O sui o le "aiga" o hormones e faʻalautele, lea e faia i totonu o vaovao, e taʻua o le adrenaline ma le norepinephrine,
  3. O loʻo i ai se isi vasega o 'ai - glucocorticoids,
  4. I totonu o le faiʻai poo le pituitary gland, o loʻo i ai ni hormones-taʻitaʻi,
  5. I le faʻalavelave lavelave o totoga i totonu o le tino, o loʻo i ai foi mea e iai mea e pei o le homone, latou te faʻapupulaina foi le kulūkose i nisi itu.

O lenei lisi ua faamaonia ai le tele o homoni o loʻo i ai le gaioiga o le maualuga o le suka ma naʻo le tasi le insulin e galue e faʻaitiitia ai.

O le a le eseesega i le va o tulaga o le kulukose i ituaiga eseese

Ina ia lelei atili ma sili atu ona malamalama saʻo i fesuiaiga o le maualuga i le taimi o se vaitaimi faapitoa, e tatau ona faia se suʻesuʻega ma pasi se suʻega toto mo le suka. E le mafai ona e 'ai meaai 9-10 itula ao lei faia le suʻega, a leai o le a le sao le taunuʻuga.

E faʻasaina le vai ma le lauti, e fautuaina e te lava le moe, ae i lalo ifo o tulaga ogaoga e mafai ona e faʻamoemoeina faitauga saʻo.

O se faʻalavelave faʻapitoa faʻaleagaina e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, o fomaʻi e galue i ni auala se lua: pe latou te faʻatali seia maeʻa, pe latou te le taulai atu i lenei mea moni ma aua le amanaiaina.

O tamaʻitaʻi ma fafine e tutusa o latou tulaga faataatitia:

  • O le toto mai se tamatamailima e tatau ona i ai faʻamaumauga 3.3 - 3, 5,
  • O le toto toto e eseese i le tele o iunite: 4.0-6.1.

Pe a pasia e le tagata maʻi se auiliiliga i luga o se manava gaogao, o le taunuuga e ese lava, e aofia ai le 5.6-6.6 mmol i le lita, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se suiga itiiti i le maualuga o le lagona ile inisalini.

O le mea lea, o nei taunuuga e taʻu mai ai afai e te le gauai atu i lenei mea moni i le taimi ma amata togafitiga, e le o toe mamao ae mulimuli ane mafai ona avea lenei tulaga ma le maʻisuka i lona mamalu uma.

E masani lava, o fomai, o le saʻo o le siakiina ma lona faʻamaoniga mulimuli, ina ia tofotofoina ma se faʻafeagaiga faapitoa o kulukose papa.

E tele nisi laasaga:

  1. Suʻega o kulūkose toe faia,
  2. Glucose tali ole tali,
  3. O le suʻesuʻega o le faailoga maualuga o le hemoglobin glycosylated, o le mulimuli ma latalata i le lelei o le saʻo o loʻo i ai i le faʻasalaga mulimuli.

I ni nai tausaga talu ai, na mafai ona pasi na o na suega i se polyclinic, i le tu ai i se laina umi ma ua tele le tele o taumafaiga, o lea ua eseese mea uma. E leai se mea o le a aafia ai taunuuga ma fenumiai le fomai, talu ai e mafai e se tasi ona fua le suka e aunoa ma le tuua o le fale faatasi ai ma se fesoasoani o se masini faapitoa - o se glucometer.

Auala e faʻaoga lelei ai lenei masini

O se tamaoaiga o se mea aoga tele, aemaise lava mo tagata matutua, oeo loʻo i ai i le tele o tausaga ua sili atu ona lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

  • Faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se gaioiga, suʻesuʻe ona faʻatonuga,
  • O le suʻega suʻega e naʻo le manava gaogao, e sili i le taeao,
  • A o leʻi tosoina se tamatamailima, fufulu fufulu ou lima ma togi ia tamatamaʻilima mai le toto o le a toso,
  • Fufulu le nofoaga na tuiina ai le ava malosi,
  • E tatau ona e tui lou tamatamailima i le itu ma se siʻila i luga o le mita,
  • Ave ese le mataua muamua ma se cotton pad, faʻaleleia le lua i luga o se fasi siaki,
  • Matou te faʻaofiina i totonu o le gadget ma faʻamoemoeina se faaiuga e aliali vave mai i luga o le sikoa.

Tulaga masani mo le tamaitiiti:

  1. Mai le fanau mai i le tausaga - 2.8 - 4, 4 mmol / l,
  2. Mai le 1 i le 5 tausaga - 3.3 - 5.0 mmol / l,
  3. E le gata i lea, o le masani e pei o tagata matutua.

O fafine maʻitaga e iloga i faailoga faʻapitoa, talu ai ona o lenei malosi-malosi mo le pepe, e sili atu ona latou nofouta i le insulin, o le malosi na tuʻuina atu e le tino e manaʻomia e avea ma meaʻai mo le fomaʻi ma le tausiga o le tino o le tina i le taimi o perestroika.

Numera masani i le taimi o le maitaga e 3.8 - 5, 8 mmol / L. Afai o loʻo i ai le 6, 1, ona iai lea o se manaʻoga mo le faʻapalepalega suʻega.

I le vaitaimi atoa o le maʻitaga, e masani lava ona masani tamaitai i le maʻisuka gestation. O le a le mea o loʻo tupu i totonu o le tina? O masini pepe e faʻamalosia i insulin, e maua mai e le pancreas.

O se tulaga tali tutusa e atiina ae i le lona lua ma le lona tolu ma e ono foliga mai o mea uma o le a pasia pe a uma le fanau mai o le tamaititi, ae e le tupu i taimi uma. A leai, e maʻi le tina i le maʻisuka.

Mo lenei lava mafuaʻaga, o se tasi o suʻega sili ona taua o le suʻega o le kulukose toto. O le tulaga e faigata pe'ā maua e le maʻitaga se maʻisuka pe o ia lava e latalata ile gaʻo.

E aoga pe leai foi le "ilia o logo" pe a fetaui le maualuga o le suka ma le faailoga o le 5.6? Leai, i lenei tulaga e mafai ona e ola i le filemu ae le o le fefe. O le tulaga i lalo o le puleaina ma le lamatiaga e le o se sui.

E taua le manatuaina o le faavae o le soifua maloloina lelei i taimi uma e tolu "falesa": o se soifua maloloina lelei, o meaʻai talafeagai ma se uiga lelei lelei.

Afai e te tausisi i se meaai ma faia le malosi faaletino, e leai se faʻamaʻi e mafai ona osofaia oe. Aua nei galo e uiga i le puipuiga o le puipuiga ma aua le popole i se mea. O le ola e tuʻuina atu i le tagata ina ia mafai ai ona fiafia i aso uma mai luga.

Tuua Lau Faamatalaga