Sucrasit fomaʻi e uiga i le suamalie

Muamua, ou te fia fai atu ni nai upu agalelei i le puipuiga o Sukrazit. Le leai o calorie ma le tau taugofie o ona tulaga le mautinoa lava. O le suka e suitulaga i le Sucrazite o le faʻafefiloi o le saccher, fumaic acid ma le suauu tao. O vaega mulimuli e lua e le afaina ai le tino pe a faʻaaogaina i ni mea talafeagai.

E le mafai ona taʻua le mea e tasi e uiga i le saccharin, lea e le o aʻafia e le tino ma faʻaleagaina i le tele o mea. Ua fautua mai saienitisi e faapea o le vailaau e aofia ai meaola, ae o nei mea na o ni manatu, e ui lava i Kanata, mo se faataitaiga, ua faasaina le saccharin.

O le taimi nei ua tatou liliu saʻo atu i le mea e ofoina mai e Sucrazit.

O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o pua (manu na tuʻuina i le sapalai mo meaai) mafua ai faʻamaʻi o le urinary system in rodents. Ae i le tulaga saʻo e tatau ona maitauina o manu na tuʻuina atu ni tui e tele tele mo tagata. E ui i le faʻaleagaina, ua fautuaina Sukrazit i Isaraelu.

Faiga faʻapolopolo

O le tele o taimi, o Sukrazit o loʻo avanoa i totonu o pusa o le 300 poʻo le 1200 papa. O le tau o se pusa lapoa e le sili atu i le 140 rubles. O lenei mea suamalie e le o aofia ai ni uila, ae o loʻo aofia ai le fumaric acid, lea e manatu o le oona tele i vailaau tele.

Ae i lalo ifo o le sao saʻo o Sukrazit (0.6 - 0.7 g.), O lenei vaega e le afaina ai le tino.

Sucrazite ei ai se tofo sili ona le lelei, o loʻo lagona i le tele o doses of sweetener. Ae le mafai e tagata uma ona lagona lenei tofo, lea e faʻamatalaina e le tagata lava ia e uiga i tagata taitoatasi.

Auala e faʻaaoga ai fualaau faasaina

Mo le suamalie, o se ato lapoa o Sukrazit o le 5-6 kilokalama o le suka masani. Ae, afai e te faʻaaoga Sukrazit, e le mafatia le fuainumera, e le mafai ona taʻua e uiga i le suka. O le suamalie na tuʻuina atu o le vevela, o lea e mafai ona faʻamaʻi, kuka ma faʻaopopo i soʻo se ipu, e pei ona molimauina i iloiloga a fomaʻi.

I le faagasologa o le fufuluina o fua, o le faʻaaogaina o Sukrazit e taua tele, o le mea autu e le o le faʻagaloina e ala i le matauina o vaega taua: 1 teaspoon o le suka e tutusa ma le 1 papa. Sucrazite i totonu o le afifi e matua faʻatusatusa ma e faigofie lava ona fetaui i totonu o lau taga. Aisea e lauiloa ai Sukrazit?

  1. Taugofie le tau.
  2. Le lava o kalori.
  3. E tofo lelei.

E tatau ona ou faʻaaogaina Suiga Sugar

O tagata ua faʻaaogaina le suka mo le tusa ma le 130 tausaga, ae o felafolafoaiga e uiga i lo latou aʻafiaga i le tino o le tagata e le i lalo ifo i lenei aso.

Faʻalogo lelei! E iai mea e leai se afaina o le suka, ae o loʻo i ai mea e afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, e aoga le iloa po o fea o nei mea e mafai ona 'ai, ma e tatau ona faʻaesea mai le meaai. E taua tele lenei mea pe a oʻo mai i le ituaiga o mea suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2.

Sweeteners na maua i le 1879 e le fomaʻi Rusia o Konstantin Falberg. Na tupu faapenei: talu ai ona ua tonu i se tasi taimi e maua ai se mea i le va o suʻega, sa matauina e le saienitisi o meaʻai e maua ai le suamalie.

I le taimi muamua sa le malamalama o ia i se mea, ae na ia iloaina o ona tamatamailima e suamalie, ma na te lei mulumulu ao le i ai, ma sa galue o ia i lena taimi i le sulfobenzoic acid. O lea na maua ai e le fomaʻi le suamalie o le ortho-sulfobenzoic acid. O le taimi lena mo le taimi muamua i le tala faasolopito a Rusia, o se saienisi na tuufaatasia le saccharin. O le vailaʻau na faʻaaogaina i le Taua Muamua a le Lalolagi ma le malosi o le suka.

Faʻaaogaina ma mea masani

O mea suamalie ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: o le natura ma mea faʻapitoa na maua. O suauu suamalie suamalie e iai mea lelei.Pe a faʻatusatusa i latou i analogu masani, e manino lava o le suamalie suamalie e tele taimi e itiiti ifo ai kalori.

Ae ui i lea, o sauniuniga faʻapitoa e iai a latou faʻasologa:

  1. faateleina le manaʻo
  2. maualalo le tau aogā.

Lagona lagona suamalie, e faʻamoemoe le tino i le faʻaaogaina o gaʻo. Afai e le o toe faʻatumu, o na mea oona o loʻo i totonu o le tino ua amata ona faʻaosofia ai se lagona o le fiaaai, ma o lenei mea leaga e afaina ai le lelei o le tagata.

O le mea faʻapitoa e tulaʻi mai le fesili: e tatau ona lafo ese sina calorie itiiti mai le taumafataga, ma iloa ai o le a manaʻomia atili nisi mea?

O suamalie suamalie e aofia ai:

  • saccharin (E954),
  • mea suamalie na faia mai le saccher,
  • sodium cyclamate (E952),
  • aspartame (E951),
  • acesulfame (E950).

I mea e masani ona maua i le suka, o nisi taimi o calorie e le itiiti ifo nai lo le suka, ae sili atu ona maloloina nai lo suka. O mea suamalie faalenatura e faigofie ona uʻu e le tino ma maua ai le maualuga o le malosi. O la latou mea sili ona aoga o le saogalemu atoatoa.

O le isi avanoa o mea suamalie o le faʻamalamalamaina lelei lea o soifuaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, lea e matua faʻaleagaina i le faʻaaogaina o le suka masani.

O mea suamalie faalenatura e aofia ai:

I le iloaina o aʻafiaga o mea suamalie, e toatele tagata e fiafia latou te le 'aina i latou ma o lenei mea e sili ona sese. O le mea moni e faapea, o mea faʻapipiʻi gaosi e maua i le toetoe lava o mea uma i aso nei.

E sili atu ona lelei mo se kamupanī e faʻaaogaina suamalie suamalie nai lo le teu faʻafaigaluegaina malosi i le mauaina o mea moni. O le mea lea, e aunoa ma le iloaina, o se tagata e taumafaina se fuainumera tele o mea suamalie.

Taua! Ae e te leʻi faʻatau mai se oloa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i lona fatuga ma toe iloiloga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suamalie suamalie faʻamalosi.

Se isi mea

Mai mea ua taua, e manino lava o le afaina autu e mafai ona mafua mai ona o le tele o le faaaogaina o mea suamalie, o le mea lea, o le saʻo saʻo o le fualaau faasaina e tatau ona matauina i taimi uma. E le gata i lea, o lenei tulafono e faʻaaoga i mea uma e lua ma le suka.

Ma le lelei, e tatau ona faaitiitia lo latou faaaogaina. O mea inu vevela e sili ona lamatia, e taʻua o le "malamalama" i luga oa latou igoa; e sili atu ona lelei le vavae ese mai latou mai le taumafataga.

O le faʻatauvaʻa o le a fesoasoani moni ia i latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, faʻaitiitia le faʻaogaina o le kalori i aso taʻitasi. Ae i le taimi lava e tasi, o fautuaga uma e talafeagai i soʻo se mea suamalie e tatau ona mulimulitaia.

O faʻamatalaga e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Sukrazit e le afaina ai, ae na o le faaitiitia o le aofai o kalori e 'aina.

Succrazite - faʻaleagaina pe faʻamanuiaina, se sui e suitulaga i le suka poʻo le mea oona?

Ina ia leiloa le mamafa, latou te le o mai i soo se mea fou: tau lava o taaloga ma meaai maualalo-calorie. O mea suamalie, e pei o sucracite, mo se faʻataʻitaʻiga, fesoasoani i le mulimuli. E maua ai le suamalie masani, e aunoa ma le faateleina o le taua o mea taumafa, ma, i le taimi muamua na tilotilo ai, o ona faamanuiaga e manino. Ae o le fesili o lona afaina o loo tatalaina pea. O lea, pe o lenei mea suamalie o se auala saogalemu i se mutaaga? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Ata: Depositphotos.com. Faʻasalalau e: post424.

Sucrazite o se mea suamalie faʻamalosi i luga o le saccher (o se faʻaopoopoga o mea taumafa ua leva ona mauaina ma lelei-suʻesuʻeina). O loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi i le tele o pepa lanu paʻepaʻe, ae o loʻo gaosia foi i le paʻu ma le vai.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E masani ona faʻaaogaina e le gata ona o le le lava o kalori:

  • faigofie ona faʻaaoga
  • maualalo le tau,
  • o le aofaiga sao e faigofie ona faʻatatauina: 1 le papaitusi e tutusa i le suamalie i le 1 tsp. suka
  • vave faʻasaina i totonu o vevela vevela ma le malulu.

O tagata sucracite sa taumafai e aumai lona tofo latalata i le tofo o le suka, ae o loo i ai eseesega. O nisi tagata e le taliaina, mateina le "papa" po o le "metallic" taste. E ui e toatele tagata e fiafia ia te ia.

O lanu a le kamupani o le Sukrazit trademark e samasama ma lanumeamata. O se tasi o auala o le puipuiga o oloa o se mushroom plasthroom i totonu o se pusa pepa faʻatasi ai ma le faʻailogaina o le "suamalie maualalo-calorie" na togi i luga o se vae. O le mushroom ei ai lona vae samasama ma se pulou lanumeamata. E teu tuusao fualaau.

Sukrazit o se faʻamaufaʻailogaina o le kamupani a Isaraelu o Biskol Co. Ltd., na faavaeina i le taufaʻaiʻuga o le 1930 e le au Levy. O se tasi o failautusi, Dr. Zadok Levy, ua toeititi atoa lona 100 tausaga, ae o ia, e tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani, e auai i mataupu tau pulega. Sucrazite ua gaosia e le kamupani talu mai le 1950.

O se mea suamalie lauiloa e na o se tasi o vaega o gaoioiga. O loʻo faʻavaeina foi e le kamupani vailaʻau ma vailaʻau. Peitai, o le suauu suamalie, lea na amataina i le 1950, lea na aumaia ai le kamupani e le mafaamatalaina le mamalu o le lalolagi.

Sui o le Biscol Co. Ltd. valaau i latou lava o paionia i le atinaʻe o suamalie suamalie i ituaiga eseese. I totonu o Isaraelu, latou te nonofo i le 65% o le maketi suamalie. E le gata i lea, o le kamupani o loʻo faʻaalia lautele i le lalolagi ma e sili ona lauiloa i Rusia, Iukureini, Belarus, atunuu Baltic, Serbia, Aferika i Saute.

O loʻo i ai i le kamupani ni tusi faamaonia o le usitaia o tulaga faʻavaomalo:

  • ISO 22000, na atiaeina e le Faalapotopotoga Faava o Malo mo Tulaga Faatauaina ma le faatulagaina o manaoga mo le saogalemu o meaai,
  • HACCP, o loʻo aofia ai faiga faʻavae tau pulega e faʻaleleia ai le saogalemu o mea taumafa,
  • GMP, o se faiga o tulafono e puleaina ai gaosiga faafomaʻi, e aofia ai meaʻai faaopoopo.

O le talafaasolopito o le suiga e amata i le mauaina o lona autu autu - saccharin, lea o loo faailogaina i le taumafa faaopoopo E954.

Sa maua e Sakharin se tagata fomai Siamani o Rusia na amata mai Konstantin Falberg. Na galue i lalo o le taʻitaʻiga a le polofesa Amerika o Ira Remsen i le gaosiga o le gaosiga o koala ma le toluene, na ia maua ai se tala lelei i ona lima. Na tusia e Falberg ma Remsen le mea lilo, tuuina atu ia te ia se igoa, ma i le 1879 na lomia ai ni tusitusiga se lua lea na latou talanoa ai e uiga i se suesuega faasaienisi fou - o le uluai saogalemalie sosolo saogalemu ma le auala o lona faauigaina e le sulfonation.

I le 1884, na faʻatatauina ai e Falberg ma lona toʻalua o Adolf Liszt le sailiga, mauaina o se pateni mo le mea fou o se faʻaopoopoga na maua mai e le sulfonation auala, e aunoa ma le faʻaalia o le suafa o Remsen i totonu. I Siamani, o le gaosiga o le saccher e amata.

Ua faʻaalia e le faʻatinoga o le metotia e taugata ma e le lelei le gaosiga o galuega. I le 1950, i le taulaga Sipaniolo o Toledo, na faia ai e se vaega o saienitisi se auala eseese e faavae i luga o le tali atu o le 5 masini. I le 1967, na folasia mai ai se isi metotia e faavae i luga o le tali o le benzyl chloride. Na mafai ai ona faia le saccharin i le tele.

I le 1900, na amata ai ona faʻaaogaina lenei suamalie e le maʻisuka. O lenei mea e le mafua ai le fiafia o tagata faatau. I totonu o le Iunaite Setete, na faalauiloaina ai se taumafaiga e tali atu ai, ma fai mai o le faaopoopoga e aofia ai meaola e mafua ai le kanesa, ma tuu ai le faasaina i le gaosiga o meaai. Peitai, o Peresitene Theodore Roosevelt, o ia lava o le maʻisuka, na te leʻi faia se faʻataga i luga o se sui, ae na o le naʻo le faʻatonuina o se tusitusiga i luga o le afifiina e uiga i taunuuga e ono tupu.

Sa faaauau pea ona tauanau e saienitisi le aveeseina o le saccharin mai le alalafaga taumafa ma faailoa atu lona lamatiaga i le faiga o meaʻai. O le mea na toe faʻaleleia ai le taua ma le le lava o suka na sau mai ai. O faʻaopoopoga faʻasolosolo ua tupu aʻe i ni maualuga e le masani ai.

I le 1991O le Sanitary Inspectorate a le U.S. ua tolopo lana talosaga e taofi ai le saccharin, ona o masalosaloga e uiga i aafiaga o le kanesa o le taumafaina ua uma ona faamaonia. I aso nei, ua lauiloa le laccharin e le tele o setete o se faʻasologa saogalemu.

O le tuufaatasiga o le fesoasoani, lautele e fai ma sui i le post-Soviet avanoa, e faigofie lava: 1 papalama e aofia ai:

  • gaʻo susu - 42 mg
  • saccharin - 20 mg,
  • fumaric acid (E297) - 16.2 mg.

Fai mai le upega tafaʻilagi aloaia, ina ia faʻalauteleina le tele o meaʻai, e le gata o le saccharin, ae faʻapea foi le eseesega o meaʻai faʻafefiloi, mai le aspartame i le sucralose, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le sui. E le gata i lea, o nisi o meaola e aofia ai le calcium ma vitamini.

O le kalori content of the supplement is 0 kcal, o lea o le sucracite ua faailoa mai mo le maʻisuka ma meaai paleni.

  • Pills O loʻo faʻatau atu i totonu o pusa o le 300, 500, 700 ma le 1200 fasi pepa. 1 papalama = 1 tsp suka.
  • Malosiaga. O le pusa e mafai ona 50 pe 250 paʻu. 1 sachet = 2 tsp. suka
  • Spoon i le sipuni paʻu. O le oloa e faʻavae i luga o le suamalie succrazole. Faatusatusa ma le suka le voluma e tatau ai e ausia ai se tofo suamalie (1 le ipu paʻu = 1 ipu suka). E sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina o le sucracite i le taoina.
  • Fia. 1 meaai (7.5 ml), poo le 1.5 tsp. vai, = 0.5 kofe o le suka.
  • "Umu" paʻu. Faʻavae i le aspartame suamalie. 1 sachet = 1 tsp. suka.
  • Lulu i le paʻu. E mafai ona i ai le vanilla, o lenamon, almond, lemon and creamy aromas. 1 sachet = 1 tsp. suka.
  • Malosiaga ma vitamini. E tasi le sachet e aofia ai le 1/10 o le aso fautuaina ole fua ole vitamini B ma le vitamini C, faapea le calcium, iron, copper ma le zinc. 1 sachet = 1 tsp. suka.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o le aofia ai o le sucracite i le taumafataga o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamai ma tagata ua mamafa tele.

O le WHO na fautuaina le mea e le sili atu i le 2.5 mg i le 1 kg o le mamafa o tagata.

O le faʻaopoopoga e leai se faʻailoga faapitoa. E pei o le tele o vailaau mo togafitiga, e le o faʻamoemoe mo tina maʻitaga, tina tausi maʻi i le taimi o le lactation, faʻapea foi ma tamaiti ma tagata taʻitoʻatasi ma le le faʻalogo.

Tulaga o le teuina o le oloa: i se nofoaga e puipuia mai le susulu o le la i le vevela e le silia ma le 25 ° C. O le taimi e faʻaaoga ai e le tatau ona sili atu i le 3 tausaga.

E tatau ona talanoa e uiga i aoga o le faʻaopoopoga mai se tulaga o le saogalemu mo le soifua maloloina, talu ai e le o tauaveina le tau aoga. Succrazite e le o aʻafia ma ua faʻamaʻaʻese atoa mai le tino.

E le masalomia, e aoga mo i latou o loʻo loma le mamafa, faʻapea foi mo i latou e tatau ona avea ma sui o le suka o se filifiliga taua taua (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le maʻisuka). I le aveina o le tupe faaopoopo, e mafai e nei tagata ona lafoai ni vailaau faigofie i le tino o le suka, e aunoa ma le suia oa latou amioga masani ma aunoa ma le lagonaina o lagona le lelei.

O le isi avanoa lelei o le mafai lea ona faʻaaoga le sucracite e le gata i meainu, ae faʻapea foi isi ipu. O le oloa o le vevela, o le mea lea, e mafai ona avea ma se vaega o fua o mea taumafa ma vevela.

O manatu o tagata maʻisuka oe na suʻeina le sukrazit mo se taimi umi e leʻi afaina ai le tino.

  • E tusa ai ma nisi o lipoti, saccharin, e aofia ai i le suamalie, ei ai mea e gaosia ai siama ma mea toto.
  • Palatinosis, faʻaaogaina i le maso o le tofo, faʻalavelaveina le atinaʻeina o caries.
  • Na foliga mai o le faaopoopo ua maeʻa ua uma ona fatuina maso.

I le amataga o le 20 senituri, o suʻesuʻega i tamaʻi na faʻaalia ai o le saccharin e mafua ai le atinaʻeina o le mama i le vevela. Mulimuli ane, o nei taunuuga na faʻamaonia, ona o le taitaia o kusi i le elefane na sili atu nai lo o latou mamafa. Ae o loʻo i ai i nisi o atunuu (mo se faʻataʻitaʻiga, i Kanata ma Iapani), ua manatu o se tino kolakino ma ua faʻasaina ona faʻatau.

I aso nei, o finauga e faʻavae i luga o faʻamatalaga nei:

  • O le Succrazite e faʻatupulaʻia ai le manaʻo, o le mea lea e le saofaga i le gau o le mamafa, ae faʻatinoina le faafeagai - e faʻamalosia oe e 'ai atili. O le faiʻai, lea e leʻi mauaina le vaega masani o le kulukose pe a maeʻa ona tago i le suamalie, e amata ona manaʻomia se faʻaopoopoga o meaʻai o gaʻo.
  • E talitonuina o le saccharin e taofia ai le tagofiaina o le vaitamini H (biotin), lea e puleaina ai le metabolism o le carbohydrate e ala i le tuufaatasiga o le glucokinase. O le le atoatoa o le biotin e mafua ai le hyperglycemia, o lona uigaia faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le moe, faanoanoaga, vaivaiga lautele, maualalo o le toto, mama o le paʻu ma le lauulu.
  • E ono masalomia, o le faʻaaogaina masani o le fumaric acid (faʻasao E297), o se vaega o le faʻaopoopoga, e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi ate.
  • Fai mai fomaʻi o le sucracitis e faʻateleina ai cholelithiasis.

Faatasi ai ma tagata atamamai, o finauga e uiga i mea suka suka e le muta, ae e le o le talaaga o isi mea faaopoopo, o fomaʻi e uiga i le sucracite e mafai ona taua lelei. O lenei vaega e mafua mai i le mea moni o le saccharin o le ulugalii sili ona matua, lelei le suʻesuʻeina ma le faʻaolataga mo endocrinologists ma tagata fai meaʻai. Ae faʻasaʻo: e le sili atu i le masani ma puipui tamaiti ma fafine maʻitaga, filifili e fiafia i mea faʻapitoa. I le tulaga lautele, ua talitonuina o le a le maua e se tagata le soifua maloloina lelei se aafiaga leaga.

I aso nei, e leai se suʻesuʻega faasaienisi e mafai e le succrazitis ona osofia le kanesa ma isi faʻamaʻi, e ui o lenei mataupu e faʻalauteleina i luga o taimi e fomaʻi ma le aufaasālalau.

Afai o lau auala i le soifua maloloina e matua matuia lava e aveesea ai sina vaega itiiti o le lamatiaga, ona tatau lea ona e faia ma le faʻamaoni ma le tasi ma ia teena uma ni mea faʻaopopo. Ae ui i lea, e tatau foi ona e gaoioi e tusa ai ma le suka ma le luasefulu ma le lua e le sili atu le maloloina, ae oa tatou mea e sili ona fiafia i ai.

Sucrasitis: faʻaleagaina ma le manuia. Sweeteners ma o latou aafiaga i le tino

E oo lava i le tele o tausaga talu mai Falberg, o se fomaʻi lauiloa mai Rusia, na tupu faafuasei se mea suamalie, o le manaoga mo lenei oloa e tumau pea le mataʻutia ma faaauau pea ona tupu. O ituaiga eseese o feeseeseaiga ma manatu e le taofia ia te ia: o le a le mea, suia le sugar-leaga pe afaina?

Na foliga mai e le o mea uma e saogalemu e pei o se faasalalauga matagofie e alalaga ai. Sei o tatou taumafai e iloa tonu po o le a le itu e tatau ona e gauai i ai pe a maua mai se oloa e iai se mea suamalie.

O le vaega muamua e aofia ai le suka natura, o lona uiga, o se tasi e faigofie ona ufiufi e o tatou tino ma e tumu i le malosi i le auala tutusa e pei o le suka masani. I le faʻamuamua, e saogalemu, ae ona o ana mea e gaosia ai caloric, o loʻo i ai lana lava lisi o faʻasalaga ma, e tusa ai, o taunuuga o le ave.

  • fructose
  • xylitol
  • stevia (tutusa - "suit parade" sugar substitute),
  • sorbitol.

Faʻafiafia o le suamalie e le o aʻafia e o tatou tino ma e le faʻamaʻaina i le malosi. O le a lava le manatuaina o ou lagona pe a uma ona e inu se fagu olala (0 kalori) poʻo le 'aiina o fualaau oona - o le manaʻoga e faia ma le faʻamaoni.

A maeʻa se mea suamalie ma faʻamaonia le suitulaga, o le esophagus e manaʻo i se vaega lelei o mea 'ia gaʻo ia "faʻaleleia", ma le iloa o lenei vaega e le oi ai, ua amata ona galue malosi, ma ua manaʻomia lona "fua".

Ina ia mafai ona malamalama ma malamalama i le leaga ma le aoga o mea suamalie, o le a tatou taumafai e faʻamatalaina le meaola sili ona manaia mai vaega taʻitasi.

Sei o tatou amata i le suka e suitulaga i le sugar. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi ma tagata fai meaʻai e uiga ia te ia e sili atu pe itiiti foi le faʻalelei, o le mea lea, o le a tatou mafaufau i ona meatotino, e aoga uma ma leaga, sili atu ona lelei.

E taua tele le maitauina o sui taitasi e iai lona lava soifua maloloina, o le le tausia lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia, o lea ia e faʻaeteete, ma aʻo le i tagofia le fualaau faasaina, ia mautinoa e faitau faʻamatalaga.

O se tasi lea o mea sili ona lauiloa i lo matou atunuu. Sucrazite o se faʻapogai o le suauu. E maua i le pepa ma e matua faigofie lava ona faʻaaoga. E aofia ai le sodium saccharin ua faʻafefiloi ma se acidity regulator fumaic acid ma vai inu.

O igoa e le mai mea taumafa, ae latou te le taofia le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa, aemaise lava talu mai vaega e lua o faasalalauga o lenei sui, sucracite - tau ma le lelei - e tusa ma le tulaga tutusa ma e matua taliaina lava i le aufaatau.

O le mauaina o le suka e suitulaga na fiafia i le falemaʻi atoa, aua o togafitiga o le maʻisuka ua sili atu ona aoga i lenei fualaau faasaina. Sucrazite o se mea e sili ona leai se kemini. O lona uiga e mafai ona faʻaaoga lelei e faʻafefe ai le manufeʻai, lea e tele le au fai meaʻai. Ae o mea muamua muamua. O lea, sucracit: faʻaleagaina ma manuia.

Ona o le le lava o kalori, o le sui e le auai i le gaosiga o le gataifale i soo se auala, o lona uiga e le aafia ai le fesuiaiga o le suka toto.

E mafai ona faʻaaogaina e saunia ai mea inu vevela ma meaai, ma o le mea gaosia mea e gaosia e mafai ai e oe ona vevela i le vevela maualuga e aunoa ma le suia o le gaioiga.

Sucrazitis (toe iloiloga o fomaʻi ma matauga i le 5 tausaga talu ai e faʻamaonia ai lenei mea) e mafua ai se manaʻoga malosi, ma o lona masani masani e taofia ai se tagata i se tulaga o "mea e 'ai".

Succrazite o loʻo i ai fumaic acid, o loʻo i ai se vaega o le toxicity ma lona faʻaaoga masani poʻo le le pulea e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei. E ui e le faasaina e Europa lona gaosiga, e le aoga le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o se manava gaogao.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, ia mulimuli manino i faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau sukrazit. Faʻaleagaina ma le manuia o se mea e tasi, ma o le le tausisia o le tui poʻo le faʻasaʻoina e mafai ona faʻalavelaveina ai lou olaga ma e pele ia te oe.

1 (tasi) papa komipiuta e tutusa ma le tasi sipuniti o suka gaosia!

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau mo le maʻitaga ma lactating tina.

Lelei le Saogalemu o Succura - 0.7 g i le aso.

Cyclamate e tusa ma le 50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O le tele o taimi, o lenei vailaau faʻapipiʻi e faʻaaogaina i fualaau maʻaleʻale faigata mo le maʻisuka. I le aotelega, e lua ituaiga o cyclamate: calcium ma sili ona masani - sodium.

E le pei o isi mea e fai, o le cyclamate e le o se mea e le lelei le tofo. E leai se malosi malosi, ma e tasi le fagu o lenei oloa e mafai ona suia le 6-8 kilokalama o le suka masani.

O le vailaau faʻasaina e sili atu ona fofo i totonu o le vai ma e lagona le manaia i le vevela maualuga, o lea, e pei o le vavae, e faigofie ona faʻaaoga mo le sauniaina o ipu vevela ma meainu.

Cyclamate ua faasaina i le EU ma Amerika, lea e aʻafia ai lona tau maualalo i lo matou atunuu. E le mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le leai o se toilalo, ma o loʻo faʻasaina foi i tausisoifua ma fafine maʻitaga.

Tele le saogalemu o le cyclamate - 0.8 g i le aso.

O lenei suka e suitulaga o se sipuni fualaau masani. E maua i vine, nectars, nisi fatu o laau, meli ma le tele o fua. O lenei oloa e toetoe lava o le afa e suamalie pei o le suauu.

O le fructose i lona tuufaatasiga e tolu lona tolu calories nai lo le suauu. E sili atu, pe'ā uma ona faʻaaogaina, o le maualuga o le suka o le toto e tumau pea pe sili atu ona mautu, o le mafuaaga lea e faatagaina ai le tele o le maʻisuka.

E mafai ona faʻavasegaina le fructose o se mea suamalie ma mea e puipuia ai, o lea e masani ona faʻaaoga e fai ai le siama poʻo le siama mo le maʻisuka. Na maitauina afai e suia le suka masani i le fructose, ona maua ai lea o susu ma pala, e ui lava e le faamalieina e pei o le suka, ae ua talisapaia e le au dieti lenei mea.

O le isi mea sili ona taua ma le fiafia i le fructose o le faʻamavaeina lea o le ava i totonu o le toto.

Le faʻaaogaina le pulea poʻo le sili atu i le maualuga o aso taitasi e faʻaititia ai le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular.

Lelei Mautinoa saogalemu o le Fructose - 40 g i le aso.

O lenei suālaʻau e masani ona taatele i apu ma apricots, ae o lona maualuga maualuga o loʻo matauina i le pusa o mauga. E masani ona sili atu le suamalie o le suka e sili atu nai lo le sorbitol e tusa ma le tolu taimi.

I lona tuufaatasiga o vailaʻau, o se ava malosi e maua ai le suamalie ma se suamalie manaia.I le maʻisuka, o lenei sui ua faʻamatalaina e aunoa ma ni faʻafitauli ma ni popolega.

O mea puipuia o le sorbitol e maua ai a latou talosaga i vaiinu mama ma sua eseese. Europa, e taʻua o le Scientific Committee on Additives, ua filifilia sorbitol le tulaga o se oloa gaosi oloa, o le mea lea ua taliaina ai i le tele o atunuu o Europa, e aofia ai i totonu o lo tatou atunuu.

Sorbitol, ona o lona tino faapitoa, o le a mafai ai ona e taofia vitamini ma isi mea aoga i totonu oo tatou tino. Faatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai sona aoga aoga i luga o le microflora o le vaega o meaʻai ma meaʻai ma o se sui sili ona lelei o le choleretic. Meaʻai saunia e faʻaaoga ai le sorbitol e tumau pea mo se taimi umi.

O le Sorbitol e iai lona malosi tele, e 50% sili atu kalori nai lo le suka masani, o lea e le talafeagai ai mo i latou uma o loʻo vavalalata faʻatasi i latou.

Faʻasalaga mataupu faʻatasi ma aʻafiaga e sili ona le lelei e masani ona faʻapipiʻi: afaina, taʻavale ma le nutimomoia.

Ole maualuga ole saogalemu o le sorbitol - 40 g i le aso.

Mai lenei tusiga, na e iloa ai le sorbitol, fructose, cyclamate, le sucrasite. O le faʻaleagaina ma le manuia o le latou faʻaaoga o loʻo auʻiliʻili i auiliiliga auiliili. Faʻamatalaga manino, o mea lelei uma ma faʻafitauli o mea faʻale-natura ma vailaʻau faʻapipiʻi na faʻaalia.

Manatua i se mea se tasi: o oloa uma ua maeʻa e aofia ai vaega o mea suamalie, o lea e mafai ai ona tatou faʻapea tatou te maua mea leaga uma mai ia oloa.

E masani lava, oe filifili: o le a se mea suamalie mo oe - faʻaleagaina pe manuia. O sui taitasi e iai ona lava lelei ma mea e le lelei, ma afai e te manaʻo e 'ai se mea suamalie e le afaina ai le soifua maloloina ma foliga, e lelei le' ai o le apu, fualaau mamago pe togafitia oe i fua. E sili atu ona taua mo o tatou tino le faʻaaogaina o se oloa fou nai lo le "faasese" i meaʻai suka.

Sucrasit sweetener: tuufaatasiga, faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga

Le aso lelei! E tusa ma le 150 tausaga talu ai na maua e le saccharin, o loʻo faʻaauau pea ona gaosia e le au gaosi mea e sili atu ona suamalie.

Ma o le asō o le ae iloa ai le mea e suitulaga ai le suka: sucrase, o le a lona fatuga, o le a le leaga ma le manuia, e uiga i faatonuga ma iloiloga o tagata faatau o le suauu.

O le a le taimi ma pe faapefea ona sili ona faʻaaogaina, pe tatau ona faia, ae o nai fualaau suamalie suamalie e aoga i taunuuga talafeagai? Tali i le tusiga.

O lenei mea e faʻapipiʻiina le suamalie o loʻo faʻapipiʻiina i le laupepa ma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o ni faʻaaliga laiti 300 ma le 1200 fasi vaega.

  1. Talu ai o le mea autu e gaosia ai, lea e maua ai se suamalie suamalie, o le saccharin, lea ua ou tusia e uiga i, e faitau selau taimi e sili atu ona suamalie nai lo sugar sugar, e le tele naua - ae na o le 27.7%.
  2. Ina ia mafai ona faigofie ona faʻaaogaina maʻalaʻau i meainu poʻo pe a faʻaopopoina i meaʻai, o la latou vaega autū i le mea muamua o le gaʻo paluga 56.8%.
  3. E le gata i lea, o le fumaric acid o se vaega o le fesoasoani - e tusa ma le 15%.

Succrazite, e pei ona taua i luga, e faigofie lava ona solo, e mafai ona e faia le tilo ma fua mai fua, aua o le saccharin o le mea sili lea ona sili ona manaia ma e le maumau lona suamalie e oo lava i le umi o le vevela.

Ae saʻo lava ona o le mea moni o le mea autu o loʻo gaosia, o loʻo faʻamaonia, o pusa fesoasoani e maua ai le le fiafia mulimuli ane. E taʻua o le "metallic" poʻo le "vailaʻau" ma, talu ai o se suauu e faʻaaogaina e fai ma sui i le suka, o nisi e tatau ona tuʻuina saʻo saʻo ona o le tofo.

Ae ui i lea, o lenei suālaʻau ua i ai le tele o mea aoga taua:

Talu ai ona o le sukrazit e le o aofia ai gaʻo meaʻai, e ui lava i lona tofo suamalie, e mafai ona avea ma sui o le suka i le taumafataga mo le maʻisuka.

Tea, kofe, soo se meaʻai e saunia i lona faavae o le a suamalie, ae o le a le mafua ai ona oso le insulin. Ae o le a le saogalemu i isi itu?

O le sucrazite e le o aʻafia e o tatou tino ma faʻasalalau e fatugaʻo e le suia, o le mea lea, o lenei suka e suia ai e leai se aoga o le malosi.

Mo i latou o loʻo i luga o se taumafataga ma faitau aooga o calorie taitasi, o le a avea lenei ma tala fou - e le mafai ona sili atu le lelei mai le kofe suamalie po o se keke i luga o le meaʻai.

Ae ui i lea, o le tele o mea faʻamalosi e faia ai mea suamalie ei ai le tele o "faʻalavelave" ma le succite, o le mea e leaga ai, e leai se faʻalavelave.

O le suamalie e le afaina ai le leaga, talu ai ona o le saccharin lava ia e faatagaina mo le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa i le silia ma le 90 atunuu, e aofia ai Rusia ma le Iunaite Setete. Ae o le fumaric acid, e maua foi i le tuufaatasiga, e le o se mea aoga uma lava.

O faʻamalologa aloaia mo le faʻaaogaina o le sucracite o:

  • maʻitaga ma le lactation: o tina faʻamoemoe poʻo i latou o loʻo susu susu pepe e tatau ona sili atu ona vaʻaia (atonu e oʻo lava i le placenta)
  • solia i maʻi ma phenylketonuria
  • o se mea suamalie e le fautuaina faapitoa mo tagata taaalo taʻavale

E pei lava o soʻo se suamalie suamalie, o le sucrasite e mafua ai le fiaai, lea e tupu ona o le "taufaasese" o le tino. O le lagonaina o se tofo suamalie, e sauni le tino e maua se vaega o le kulukose, ma nai lo le suauu e pasi atu i fatugaʻo i le auala, e aunoa ma le faʻamalosia o le malosi.

O lenei mea e mafua ai le pisapisao o le manaʻo, e leai se fesoʻotaʻiga ma le faʻavevesi ma le tele o mea taumafa na faʻaumatia muamua. E masani lava, o lenei mea e aʻafia ai le puʻuvae e leʻo le ala sili ona lelei.

I le faʻaaogaina o le sucracite, e tatau ona mataʻituina le vaega tele, faʻapea foʻi le tele ma le lelei o meaʻai.

E le gata i lea, o lenei suamalie suamalie ei ai aʻafiaga nei:

  • Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi e mafua mai i le mea moni o loʻo aʻafia i le vasega o xenobiotics tagata ese i o tatou tino.
  • E fesoasoani foi le Succraite i le faʻaitiitia o le puipuiga ma taofia le faʻaogaina o le tino.

Ina ua maeʻa le suʻesuʻeina o le tele o iloiloga e uiga i lenei suamalie i luga o le Initaneti, na ou oʻo i le faaiuga o le numera o tagata mo ma le tetee e tutusa lava.

O i latou e leʻi fautuaina lenei mea na mafua ona o le mea moni o loʻo i ai se tofo leaga, o meaai e alu i se paolo o le suavai e le mafai ona fiafia i ai. E le gata i lea, o nisi e talitonu o le saccharin o se vaega o lea mea e le o le sili ona lelei e sui ai le suka ma e mafai ona e filifili lelei.

Ae o loʻo i ai foi tagata faʻatau o loʻo fiafia i le faʻatau ma na leiloloa foi le mamafa ona ua latou le toe faʻaaogaina le suka mama, lea na aʻafia ai le tele o kalori o meaʻai i aso taitasi.

E foliga mai o le a tatou le iloa le mea na sosoo ai, pe na faapefea ona atiina ae lo latou olaga. E le toatele tagata latou te ioeina a latou filifiliga e sese ma lolomiina se faaaliga e aunoa ma se faʻaaliga.

I le avea ai o se fomaʻi, ou te le fautuaina lenei mea suamalie, talu ai o loʻo faʻapotopotoina faʻasolosolo, ma e lava le kemisi i totonu oo tatou olaga. O le itiiti ifo o lou faʻaogaina o le tino ma lapisi, o le tele foi lena o le agaga faafetai o le ae maua mai i le taimi.

E tasi le pusa lapisi e sui ai le 6 kilokalama o suka suka, ma o le fua o aso taitasi o lenei suamalie, e pei ona fuafuaina e WHO, e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o tagata matutua.

Iloilo pe fia ni laulau i le aso e mafai ona ave e aunoa ma se lamatiaga o le fofoina vave, ona o le tasi vaega e aofia ai le 0.7 g o le mea galue.

O lea la, o le a le leaga e maua mai e le tino i le tino, ua uma ona tatou iloa, ae pe mafai ea ona aveese le suamalie i se vave vave?

Afai e leai se masalosalo, o le suauu lava ia o le a faʻateleina i ni nai itula, ma o ni nai aso o le a lava lea e toe faʻaleleia ai le masani ai ma le gasegase o gaioiga.

Ae peitaʻi, afai o le faʻasalaga ua faʻateleina mo sina taimi, atonu e umi se taimi e faʻasalalau ai le tulaga. I mataupu sili ona ogaoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Uo, ua ou tuufaatasia mo oe le mea moni e faapea, o tagata uma lava o le a faʻafeiloaʻi le suka gaosi e suitulaga i meaʻai e tatau ona iloa. Na matou suʻesuʻeina lona afaina ma ona lelei, ma fuatia le lelei ma le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina, ma sasaa i totonu o le kofe o le kofe i le taeao pe leai, e oʻo ia te oe.

Ou te moomoo ia lelei lou soifua maloloina ma le faʻaeteete pe a faʻaaoga vailaʻau.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, finocrinologist Dilyara Lebedev.

O le aoga sili ma le le mafaafitia o le suka e suitulaga ia Sukrazit o le le lava o kalori ma se tau e sili ona lelei. O se faʻaopoopoga mea taumafa o le faʻafefiloi ole suauʻu paluga, fumaric acid ma saccharin. A faʻaaogaina ma le atamai, o vaega muamua e lua e le mafai ona afaina ai le tino, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le saccher.

O lenei vailaʻau e le o aʻafiaina e le tino o le tagata, i le tele o mea e lamatia ai le soifua maloloina, talu ai o loʻo aofia ai le tino. Ae ui i lea, o le aso i lo tatou atunuu saccharin e le faʻasaina, e le mafai e saienitisi ona fai mai mo le selau pasene e mafua ai le kanesa.

Aʻo suʻesuʻe suʻesuʻe faasaienisi i meaʻai na maua i luga o le siaki, na faʻamautuina ai maʻi tuga o le urinary system. Ae e tatau ona faamanino atu o meaola na tuʻuina atu i ai, o lenei aofaiga e sili atu ona mamafa mo se tagata matua.

O le upega tafaʻilagi a le gaosiga na faʻaalia e faapea, ina ia faʻalauteleina le tele o meaʻai, na amata ona latou faʻaopoopo uma saccharin ma isi mea suamalie, mai le aspartame i le sucralose. E le gata i lea, o nisi ituaiga o suka e mafai ona aofia ai:

E masani lava ona suia le suka i Sukrazit i faaputuga o 300 po o le 1200 papa, o le tau o le oloa e eseese mai le 140 i le 170 ruuga Rusia. O le aso fautuaina i aso taitasi e 0.6 - 0.7 kalama.

O le vailaʻau o loʻo i ai se mea maʻoti faapitoa o le uamea; e sili ona malosi le lagona pe a faʻaaogaina le tele o mea suamalie. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le iloa o le tofo e faʻalagolago lava i uiga patino o le maʻisuka.

Afai tatou te mafaufau i le suamalie o le oloa, e tasi le pusa o le sucracite e tutusa ma le suamalie o le 6 kilokalama o le suka sili ona lelei. E le gata i lea o le mea e le avea ma mea e manaʻomia muamua mo le mamafa o le tino, e fesoasoani e aveesea le mamafa, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le suka.

O le fiafia i le faʻaaogaina o le suamalie o le tetee atu i le maualuga o le vevela, ua faatagaina ai:

  • e faʻafefe
  • e vevela
  • matala
  • faaopoopo i ipu i taimi o kuka.

I le faaaogaina o Sukrazit, e tatau i le maʻisuka ona manatua o le tasi laulau e tutusa ma le tofo i le tasi teaspoon ti suka. Pills e faigofie lava ona ave, o le afifi e fetaui lelei i lau taga po o le ato.

O nisi tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le manaʻo i le stevia, e teena ai Sucrasit ona o lona tofo faapitoa "laulau".

O le Sweetener Sukrazit e mafai ona faatauina mai i ni pepa i totonu o se afifi o 300, 500, 700, 1200 fasipepa, tasi le laulau mo le suamalie e tutusa ma le sipuniti o le suka paepae.

E i ai foi le paʻu i luga o le faʻatau, i totonu o se atopeti e 50 pe 250 paʻu, e tofu ma le analog o le lua teaspoons o le suka.

O le isi ituaiga o faʻamalolo o le spoon-by-spoon powder, lea e tutusa ma le tofo i le suamalie o le suka mama (i totonu o se ipu paʻu, le suamalie o se ipu suka). O lenei suiga i le sucralose e lelei mo le taoina.

Sucrasite foi e gaosia i foliga o se vai, tasi ma le'afa sipuni e tutusa ma le afa afa ipu suka.

Mo se suiga, e mafai ona e faʻatau se oloa gaosi ma le tofo o le vanilla, lemoni, almond, cream or the cinnamon. I totonu o le taga e tasi, o le suamalie o se tamai sipuni o suka.

O le eletise ua faʻamaoaigaina foi i vitamini, o le sachete e aofia ai le sefulu o le aofaiga fautuaina o vitamini B, acid ascorbic, copper, calcium and iron.

Mo le toeitiiti atoa le 130 tausaga, ua faʻaaoga e tagata tagata sui mo le suka paʻepaʻe, ma i le taimi atoa lenei ua i ai le finauga mataalia e uiga i le matautia ma le aoga o ia mea i luga o le tino o le tagata. E tatau ona maitauina o mea suamalie e matua saogalemu ma natura pe oʻo foi i le matautia, mafua ai le afaina tele i le soifua maloloina.

Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoa o faʻamatalaga e uiga i meaʻai faaopoopo, faitau le igoa. O lenei mea o le a fesoa- soani e iloa ai po o fea mea e tatau ona faʻaumatia, ma o le a sili atu ona teena e faavavau.

Sweeteners e lua ituaiga: synthetic ma natura. O suamalie suamalie e maua ai mea lelei, e itiiti pe leai foi calories. Ae ui i lea, e iai foʻi a latou mea faʻalavelave, o loʻo i ai le tomai e faʻalauteleina ai le manaʻo, maualalo le malosi o le malosi.

O le taimi lava na lagona ai e le tino le suamalie:

  1. o loʻo faʻatali o ia mo se tautua o gaʻo, ae e le o sau,
  2. gaʻo i totonu o le tino faʻaosofia se lagona malosi o le fiaʻai,
  3. o le soifua maloloina o le a atili ai ona leaga.

I mea suamalie faalenatura, o calorie e le itiiti ifo nai lo le suka, ae o na mea e tele taimi e sili atu ona aoga. O mea faʻapipiʻi e lelei ma vave ona faʻaalu e le tino, saogalemu ma maualuga le malosi.

O oloa o lenei vaega e faʻamalosia ai le ola o le maʻisuka, talu ai o le suka e matua faʻasaina mo latou. O se laulau faʻatasi ai ma mea e gaosia ai caloric o mea manogi suamalie, o latou aʻafiaga i le tino, o loʻo i luga o le saite.

I le aʻoga e uiga i uiga leaga o le tino i le faʻaaogaina o mea suamalie, e taumafai tagata e le faʻaaogaina, o le mea e le saʻo ma toetoe a le mafai.

O le faʻafitauli, o le suamalie suamalie e maua i le tele o meaʻai, ae le o mea taumafa. E sili atu ona aoga le gaosia o ia oloa; o le maʻisuka e faʻaaogaina le suka e aunoa ma le masalomia.

O sukarizit suga ma mea e aʻafia ai? Ua taʻu mai e faatonuga i le lisi o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga 2, e tatau ona i ai le oloa i se aofaiga e le sili atu ma le 2.5 mg i le kilokalama o le mamafa. E leai se faʻamaoniga faʻapitoa mo le faʻaaogaina, sei vagana ai le le faʻamaoni i le tino.

E pei o le toʻatele o vailaʻau faʻapitoa, o faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ma le lapataiga i le taimi o le maitaga, i le taimi o le lactation, ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, pe afai e mafai ona i ai itu e mafai. E masani ona lapatai mai le fomai e uiga i lenei vaega o le suamalie.

Teu meaʻai i le vevela e le silia ma le 25 tikeri, e tatau ona puipuia mai le la. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le tolu tausaga mai le aso o le gaosiga.

O le aoga o Sukrazit e manaʻomia e tautala mai le manatu o le saogalemu mo le soifua maloloina, aua:

  • e leai sona aoga paleni,
  • o le oloa e le o aʻafia e le tino,
  • e tasi le pasene pasene ua aveese mai i le urine.

O le suamalie e matua aoga lava mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma e matuia.

Afai e atamai le faʻaaogaina o le Sukrazit, o le maʻisuka e sili atu ona faigofie le teenaina o vailaau faʻamalosi faigofie i le tino o le suka paʻepaʻe, ae leai se faʻafitauli i le manuia ona o lagona le lelei.

O le isi mea faaopoopo o le vailaʻau o le gafatia e faʻaaoga ai le suka e sui ai le sauniuniga o soʻo se ipu, ae le naʻo le inu. E le gata i le maualuga o le vevela, e mafai ona faʻafefe, ma e aofia ai i le tele o ipu kuka. E ui i lea, o manatu o fomaʻi e uiga i le sui mo Suvazit paʻu paʻepaʻe ua vaevaeina, o loʻo i ai ni tagata fiafia ma e teteʻe i le mea vailaʻau.

Sucrazite o se mea suamalie o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.


  1. Potemkin V.V. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le falemaʻi o faʻamaʻi pipisi, Medicine - M., 2013. - 160 p.

  2. American Diabetes Association Taʻiala Taʻiala i le Maʻisuka, lomiga o le American Diabetes Association, US 1997,455 p. (American Diabetes Association Complete Guide for Diabetes Association, e le faaliliuina i le Rusia).

  3. Rosa, Volkova Tisuka i siata ma laulau. Meaʻai ma e le gata / Volkova Rosa.- M.: AST, 2013 .-- 665 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le a le sucracite?

Sucrazite o se mea suamalie faʻamalosi i luga o le saccher (o se faʻaopoopoga o mea taumafa ua leva ona mauaina ma lelei-suʻesuʻeina). O loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi i le tele o pepa lanu paʻepaʻe, ae o loʻo gaosia foi i le paʻu ma le vai.

E masani ona faʻaaogaina e le gata ona o le le lava o kalori:

  • faigofie ona faʻaaoga
  • maualalo le tau,
  • o le aofaiga sao e faigofie ona faʻatatauina: 1 le papaitusi e tutusa i le suamalie i le 1 tsp. suka
  • vave faʻasaina i totonu o vevela vevela ma le malulu.

O tagata sucracite sa taumafai e aumai lona tofo latalata i le tofo o le suka, ae o loo i ai eseesega. O nisi tagata e le taliaina, mateina le "papa" po o le "metallic" taste. E ui e toatele tagata e fiafia ia te ia.

Faʻatau

Sukrazit o se faʻamaufaʻailogaina o le kamupani a Isaraelu o Biskol Co. Ltd., na faavaeina i le taufaʻaiʻuga o le 1930 e le au Levy. O se tasi o failautusi, Dr. Zadok Levy, ua toeititi atoa lona 100 tausaga, ae o ia, e tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani, e auai i mataupu tau pulega. Sucrazite ua gaosia e le kamupani talu mai le 1950.

O se mea suamalie lauiloa e na o se tasi o vaega o gaoioiga. O loʻo faʻavaeina foi e le kamupani vailaʻau ma vailaʻau. Peitai, o le suauu suamalie, lea na amataina i le 1950, lea na aumaia ai le kamupani e le mafaamatalaina le mamalu o le lalolagi.

Sui o le Biscol Co. Ltd. valaau i latou lava o paionia i le atinaʻe o suamalie suamalie i ituaiga eseese. I totonu o Isaraelu, latou te nonofo i le 65% o le maketi suamalie. E le gata i lea, o le kamupani o loʻo faʻaalia lautele i le lalolagi ma e sili ona lauiloa i Rusia, Iukureini, Belarus, atunuu Baltic, Serbia, Aferika i Saute.

O loʻo i ai i le kamupani ni tusi faamaonia o le usitaia o tulaga faʻavaomalo:

  • ISO 22000, na atiaeina e le Faalapotopotoga Faava o Malo mo Tulaga Faatauaina ma le faatulagaina o manaoga mo le saogalemu o meaai,
  • HACCP, o loʻo aofia ai faiga faʻavae tau pulega e faʻaleleia ai le saogalemu o mea taumafa,
  • GMP, o se faiga o tulafono e puleaina ai gaosiga faafomaʻi, e aofia ai meaʻai faaopoopo.

Faʻamatalaina o le tala

O le talafaasolopito o le suiga e amata i le mauaina o lona autu autu - saccharin, lea o loo faailogaina i le taumafa faaopoopo E954.

Sa maua e Sakharin se tagata fomai Siamani o Rusia na amata mai Konstantin Falberg.

Na galue i lalo o le taʻitaʻiga a le polofesa Amerika o Ira Remsen i le gaosiga o le gaosiga o koala ma le toluene, na ia maua ai se tala lelei i ona lima. Na fuafua e Falberg ma Remsen le mea lilo, tuuina atu ia te ia se igoa, ma i le 1879

lomia lomiga e lua lea na latou talanoa ai e uiga i se suʻesuʻega faasaienisi fou - o le suauu muamua saogalemu, saccharin ma le metotia o lona faauigaina e le sulfonation.

I le 1884, na faʻatatauina ai e Falberg ma lona toʻalua o Adolf Liszt le sailiga, mauaina o se pateni mo le mea fou o se faʻaopoopoga na maua mai e le sulfonation auala, e aunoa ma le faʻaalia o le suafa o Remsen i totonu. I Siamani, o le gaosiga o le saccher e amata.

Ua faʻaalia e le faʻatinoga o le metotia e taugata ma e le lelei le gaosiga o galuega. I le 1950, i le taulaga Sipaniolo o Toledo, na faia ai e se vaega o saienitisi se auala eseese e faavae i luga o le tali atu o le 5 masini. I le 1967, na folasia mai ai se isi metotia e faavae i luga o le tali o le benzyl chloride. Na mafai ai ona faia le saccharin i le tele.

I le 1900, na amata ai ona faʻaaogaina lenei suamalie e le maʻisuka. O lenei mea e le mafua ai le fiafia o tagata faatau.

I totonu o le Iunaite Setete, na faalauiloaina ai se taumafaiga e tali atu ai, ma fai mai o le faaopoopoga e aofia ai meaola e mafua ai le kanesa, ma tuu ai le faasaina i le gaosiga o meaai.

Peitai, o Peresitene Theodore Roosevelt, o ia lava o le maʻisuka, na te leʻi faia se faʻataga i luga o se sui, ae na o le naʻo le faʻatonuina o se tusitusiga i luga o le afifiina e uiga i taunuuga e ono tupu.

Sa faaauau pea ona tauanau e saienitisi le aveeseina o le saccharin mai le alalafaga taumafa ma faailoa atu lona lamatiaga i le faiga o meaʻai. O le mea na toe faʻaleleia ai le taua ma le le lava o suka na sau mai ai. O faʻaopoopoga faʻasolosolo ua tupu aʻe i ni maualuga e le masani ai.

I le 1991, na faʻailoa e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a le U.S. lana tagi e faʻasaina le saccharin, ona o masalosaloga e uiga i aʻafiaga o le kanesa na faʻamaonia. I aso nei, ua lauiloa le laccharin e le tele o setete o se faʻasologa saogalemu.

O le tuufaatasiga o le fesoasoani, lautele e fai ma sui i le post-Soviet avanoa, e faigofie lava: 1 papalama e aofia ai:

  • gaʻo susu - 42 mg
  • saccharin - 20 mg,
  • fumaric acid (E297) - 16.2 mg.

Fai mai le upega tafaʻilagi aloaia, ina ia faʻalauteleina le tele o meaʻai, e le gata o le saccharin, ae faʻapea foi le eseesega o meaʻai faʻafefiloi, mai le aspartame i le sucralose, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le sui. E le gata i lea, o nisi o meaola e aofia ai le calcium ma vitamini.

O le kalori content of the supplement is 0 kcal, o lea o le sucracite ua faailoa mai mo le maʻisuka ma meaai paleni.

Faʻasalaga Fomu

  • Pills O loʻo faʻatau atu i totonu o pusa o le 300, 500, 700 ma le 1200 fasi pepa. 1 papalama = 1 tsp suka.
  • Malosiaga. O le pusa e mafai ona 50 pe 250 paʻu. 1 sachet = 2 tsp. suka
  • Spoon i le sipuni paʻu. O le oloa e faʻavae i luga o le suamalie succrazole. Faatusatusa ma le suka le voluma e tatau ai e ausia ai se tofo suamalie (1 le ipu paʻu = 1 ipu suka). E sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina o le sucracite i le taoina.
  • Fia. 1 meaai (7.5 ml), poo le 1.5 tsp. vai, = 0.5 kofe o le suka.
  • "Umu" paʻu. Faʻavae i le aspartame suamalie. 1 sachet = 1 tsp. suka.
  • Lulu i le paʻu. E mafai ona i ai le vanilla, o lenamon, almond, lemon and creamy aromas. 1 sachet = 1 tsp. suka.
  • Malosiaga ma vitamini. E tasi le sachet e aofia ai le 1/10 o le aso fautuaina ole fua ole vitamini B ma le vitamini C, faapea le calcium, iron, copper ma le zinc. 1 sachet = 1 tsp. suka.

Faʻasologa Taua

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o le aofia ai o le sucracite i le taumafataga o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamai ma tagata ua mamafa tele.

O le WHO na fautuaina le mea e le sili atu i le 2.5 mg i le 1 kg o le mamafa o tagata.

O le faʻaopoopoga e leai se faʻailoga faapitoa. E pei o le tele o vailaau mo togafitiga, e le o faʻamoemoe mo tina maʻitaga, tina tausi maʻi i le taimi o le lactation, faʻapea foi ma tamaiti ma tagata taʻitoʻatasi ma le le faʻalogo.

Tulaga o le teuina o le oloa: i se nofoaga e puipuia mai le susulu o le la i le vevela e le silia ma le 25 ° C. O le taimi e faʻaaoga ai e le tatau ona sili atu i le 3 tausaga.

Iloilo le manuia

E tatau ona talanoa e uiga i aoga o le faʻaopoopoga mai se tulaga o le saogalemu mo le soifua maloloina, talu ai e le o tauaveina le tau aoga. Succrazite e le o aʻafia ma ua faʻamaʻaʻese atoa mai le tino.

E le masalomia, e aoga mo i latou o loʻo loma le mamafa, faʻapea foi mo i latou e tatau ona avea ma sui o le suka o se filifiliga taua taua (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le maʻisuka). I le aveina o le tupe faaopoopo, e mafai e nei tagata ona lafoai ni vailaau faigofie i le tino o le suka, e aunoa ma le suia oa latou amioga masani ma aunoa ma le lagonaina o lagona le lelei.

O le isi avanoa lelei o le mafai lea ona faʻaaoga le sucracite e le gata i meainu, ae faʻapea foi isi ipu. O le oloa o le vevela, o le mea lea, e mafai ona avea ma se vaega o fua o mea taumafa ma vevela.

E sili atu i le 90 atunuu latou te iloa le saccharin o se meaʻai saogalemu i le tausisia o le faʻaaogaina i aso taitasi ma faʻatagaina lona faʻaaogaina io latou teritori. Faamaonia e le Komesina Soofaatasi o WHO ma le Scientific Committee a le Scientific on Food.

O manatu o tagata maʻisuka oe na suʻeina le sukrazit mo se taimi umi e leʻi afaina ai le tino.

  • E tusa ai ma nisi o lipoti, saccharin, e aofia ai i le suamalie, ei ai mea e gaosia ai siama ma mea toto.
  • Palatinosis, faʻaaogaina i le maso o le tofo, faʻalavelaveina le atinaʻeina o caries.
  • Na foliga mai o le faaopoopo ua maeʻa ua uma ona fatuina maso.

Harm Succrazite

I le amataga o le 20 senituri, o suʻesuʻega i tamaʻi na faʻaalia ai o le saccharin e mafua ai le atinaʻeina o le mama i le vevela. Mulimuli ane, o nei taunuuga na faʻamaonia, ona o le taitaia o kusi i le elefane na sili atu nai lo o latou mamafa. Ae o loʻo i ai i nisi o atunuu (mo se faʻataʻitaʻiga, i Kanata ma Iapani), ua manatu o se tino kolakino ma ua faʻasaina ona faʻatau.

I aso nei, o finauga e faʻavae i luga o faʻamatalaga nei:

  • O le Succrazite e faʻatupulaʻia ai le manaʻo, o le mea lea e le saofaga i le gau o le mamafa, ae faʻatinoina le faafeagai - e faʻamalosia oe e 'ai atili. O le faiʻai, lea e leʻi mauaina le vaega masani o le kulukose pe a maeʻa ona tago i le suamalie, e amata ona manaʻomia se faʻaopoopoga o meaʻai o gaʻo.
  • E talitonuina o le saccharin e taofia ai le tagofiaina o le vaitamini H (biotin), lea e puleaina ai le metabolism o le carbohydrate e ala i le tuufaatasiga o le glucokinase. O le le lava o le biotin e tau atu i le hyperglycemia, o lona uiga, i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le moe, atuatuvale, vaivaiga lautele, faaitiitia le mamafa, ma le leaga o le paʻu ma le lauulu.
  • E ono masalomia, o le faʻaaogaina masani o le fumaric acid (faʻasao E297), o se vaega o le faʻaopoopoga, e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi ate.
  • Fai mai fomaʻi o le sucracitis e faʻateleina ai cholelithiasis.

Le manatu o fomaʻi

Faatasi ai ma tagata atamamai, o finauga e uiga i mea suka suka e le muta, ae e le o le talaaga o isi mea faaopoopo, o fomaʻi e uiga i le sucracite e mafai ona taua lelei.

O lenei vaega e mafua mai i le mea moni o le saccharin o le ulugalii sili ona matua, lelei le suʻesuʻeina ma le faʻaolataga mo endocrinologists ma tagata fai meaʻai. Ae faʻasaʻo: e le sili atu i le masani ma puipui tamaiti ma fafine maʻitaga, filifili e fiafia i mea faʻapitoa.

I le tulaga lautele, ua talitonuina o le a le maua e se tagata le soifua maloloina lelei se aafiaga leaga.

I aso nei, e leai se suʻesuʻega faasaienisi e mafai e le succrazitis ona osofia le kanesa ma isi faʻamaʻi, e ui o lenei mataupu e faʻalauteleina i luga o taimi e fomaʻi ma le aufaasālalau.

Afai o lau auala i le soifua maloloina e matua matuia lava e aveesea ai sina vaega itiiti o le lamatiaga, ona tatau lea ona e faia ma le faʻamaoni ma le tasi ma ia teena uma ni mea faʻaopopo. Ae ui i lea, e tatau foi ona e gaoioi e tusa ai ma le suka ma le luasefulu ma le lua e le sili atu le maloloina, ae oa tatou mea e sili ona fiafia i ai.

O sukrazit sugar e sui mea leaga?

O le aoga sili ma le le mafaafitia o le suka e suitulaga ia Sukrazit o le le lava o kalori ma se tau e sili ona lelei. O se faʻaopoopoga mea taumafa o le faʻafefiloi ole suauʻu paluga, fumaric acid ma saccharin. A faʻaaogaina ma le atamai, o vaega muamua e lua e le mafai ona afaina ai le tino, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le saccher.

O lenei vailaʻau e le o aʻafiaina e le tino o le tagata, i le tele o mea e lamatia ai le soifua maloloina, talu ai o loʻo aofia ai le tino. Ae ui i lea, o le aso i lo tatou atunuu saccharin e le faʻasaina, e le mafai e saienitisi ona fai mai mo le selau pasene e mafua ai le kanesa.

Aʻo suʻesuʻe suʻesuʻe faasaienisi i meaʻai na maua i luga o le siaki, na faʻamautuina ai maʻi tuga o le urinary system. Ae e tatau ona faamanino atu o meaola na tuʻuina atu i ai, o lenei aofaiga e sili atu ona mamafa mo se tagata matua.

O le upega tafaʻilagi a le gaosiga na faʻaalia e faapea, ina ia faʻalauteleina le tele o meaʻai, na amata ona latou faʻaopoopo uma saccharin ma isi mea suamalie, mai le aspartame i le sucralose. E le gata i lea, o nisi ituaiga o suka e mafai ona aofia ai:

E masani lava ona suia le suka i Sukrazit i faaputuga o 300 po o le 1200 papa, o le tau o le oloa e eseese mai le 140 i le 170 ruuga Rusia. O le aso fautuaina i aso taitasi e 0.6 - 0.7 kalama.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O le vailaʻau o loʻo i ai se mea maʻoti faapitoa o le uamea; e sili ona malosi le lagona pe a faʻaaogaina le tele o mea suamalie. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le iloa o le tofo e faʻalagolago lava i uiga patino o le maʻisuka.

Afai tatou te mafaufau i le suamalie o le oloa, e tasi le pusa o le sucracite e tutusa ma le suamalie o le 6 kilokalama o le suka sili ona lelei. E le gata i lea o le mea e le avea ma mea e manaʻomia muamua mo le mamafa o le tino, e fesoasoani e aveesea le mamafa, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le suka.

O le fiafia i le faʻaaogaina o le suamalie o le tetee atu i le maualuga o le vevela, ua faatagaina ai:

  • e faʻafefe
  • e vevela
  • matala
  • faaopoopo i ipu i taimi o kuka.

I le faaaogaina o Sukrazit, e tatau i le maʻisuka ona manatua o le tasi laulau e tutusa ma le tofo i le tasi teaspoon ti suka. Pills e faigofie lava ona ave, o le afifi e fetaui lelei i lau taga po o le ato.

O nisi tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le manaʻo i le stevia, e teena ai Sucrasit ona o lona tofo faapitoa "laulau".

E tatau ona ou faaaogaina mea suamalie?

Mo le toeitiiti atoa le 130 tausaga, ua faʻaaoga e tagata tagata sui mo le suka paʻepaʻe, ma i le taimi atoa lenei ua i ai le finauga mataalia e uiga i le matautia ma le aoga o ia mea i luga o le tino o le tagata. E tatau ona maitauina o mea suamalie e matua saogalemu ma natura pe oʻo foi i le matautia, mafua ai le afaina tele i le soifua maloloina.

Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoa o faʻamatalaga e uiga i meaʻai faaopoopo, faitau le igoa. O lenei mea o le a fesoa- soani e iloa ai po o fea mea e tatau ona faʻaumatia, ma o le a sili atu ona teena e faavavau.

Sweeteners e lua ituaiga: synthetic ma natura. O suamalie suamalie e maua ai mea lelei, e itiiti pe leai foi calories. Ae ui i lea, e iai foʻi a latou mea faʻalavelave, o loʻo i ai le tomai e faʻalauteleina ai le manaʻo, maualalo le malosi o le malosi.

O le taimi lava na lagona ai e le tino le suamalie:

  1. o loʻo faʻatali o ia mo se tautua o gaʻo, ae e le o sau,
  2. gaʻo i totonu o le tino faʻaosofia se lagona malosi o le fiaʻai,
  3. o le soifua maloloina o le a atili ai ona leaga.

I mea suamalie faalenatura, o calorie e le itiiti ifo nai lo le suka, ae o na mea e tele taimi e sili atu ona aoga. O mea faʻapipiʻi e lelei ma vave ona faʻaalu e le tino, saogalemu ma maualuga le malosi.

O oloa o lenei vaega e faʻamalosia ai le ola o le maʻisuka, talu ai o le suka e matua faʻasaina mo latou. O se laulau faʻatasi ai ma mea e gaosia ai caloric o mea manogi suamalie, o latou aʻafiaga i le tino, o loʻo i luga o le saite.

I le aʻoga e uiga i uiga leaga o le tino i le faʻaaogaina o mea suamalie, e taumafai tagata e le faʻaaogaina, o le mea e le saʻo ma toetoe a le mafai.

O le faʻafitauli, o le suamalie suamalie e maua i le tele o meaʻai, ae le o mea taumafa. E sili atu ona aoga le gaosia o ia oloa; o le maʻisuka e faʻaaogaina le suka e aunoa ma le masalomia.

O le a se isi mea e tatau ona e iloa

O sukarizit suga ma mea e aʻafia ai? Ua taʻu mai e faatonuga i le lisi o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga 2, e tatau ona i ai le oloa i se aofaiga e le sili atu ma le 2.5 mg i le kilokalama o le mamafa. E leai se faʻamaoniga faʻapitoa mo le faʻaaogaina, sei vagana ai le le faʻamaoni i le tino.

E pei o le toʻatele o vailaʻau faʻapitoa, o faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ma le lapataiga i le taimi o le maitaga, i le taimi o le lactation, ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, pe afai e mafai ona i ai itu e mafai. E masani ona lapatai mai le fomai e uiga i lenei vaega o le suamalie.

Teu meaʻai i le vevela e le silia ma le 25 tikeri, e tatau ona puipuia mai le la.E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le tolu tausaga mai le aso o le gaosiga.

O le aoga o Sukrazit e manaʻomia e tautala mai le manatu o le saogalemu mo le soifua maloloina, aua:

  • e leai sona aoga paleni,
  • o le oloa e le o aʻafia e le tino,
  • e tasi le pasene pasene ua aveese mai i le urine.

O le suamalie e matua aoga lava mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma e matuia.

Afai e atamai le faʻaaogaina o le Sukrazit, o le maʻisuka e sili atu ona faigofie le teenaina o vailaau faʻamalosi faigofie i le tino o le suka paʻepaʻe, ae leai se faʻafitauli i le manuia ona o lagona le lelei.

O le isi mea faaopoopo o le vailaʻau o le gafatia e faʻaaoga ai le suka e sui ai le sauniuniga o soʻo se ipu, ae le naʻo le inu. E le gata i le maualuga o le vevela, e mafai ona faʻafefe, ma e aofia ai i le tele o ipu kuka. E ui i lea, o manatu o fomaʻi e uiga i le sui mo Suvazit paʻu paʻepaʻe ua vaevaeina, o loʻo i ai ni tagata fiafia ma e teteʻe i le mea vailaʻau.

Sucrazite o se mea suamalie o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Sucrasit: iloiloga o fomai e uiga i aoga ma mea lamatia o se sui

Muamua, ou te fia fai atu ni nai upu agalelei i le puipuiga o Sukrazit. Le leai o calorie ma le tau taugofie o ona tulaga le mautinoa lava. O le suka e suitulaga i le Sucrazite o le faʻafefiloi o le saccher, fumaic acid ma le suauu tao. O vaega mulimuli e lua e le afaina ai le tino pe a faʻaaogaina i ni mea talafeagai.

E le mafai ona taʻua le mea e tasi e uiga i le saccharin, lea e le o aʻafia e le tino ma faʻaleagaina i le tele o mea. Ua fautua mai saienitisi e faapea o le vailaau e aofia ai meaola, ae o nei mea na o ni manatu, e ui lava i Kanata, mo se faataitaiga, ua faasaina le saccharin.

O le taimi nei ua tatou liliu saʻo atu i le mea e ofoina mai e Sucrazit.

O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o pua (manu na tuʻuina i le sapalai mo meaai) mafua ai faʻamaʻi o le urinary system in rodents. Ae i le tulaga saʻo e tatau ona maitauina o manu na tuʻuina atu ni tui e tele tele mo tagata. E ui i le faʻaleagaina, ua fautuaina Sukrazit i Isaraelu.

Vaega ma ituaiga o suiga

O le vaega muamua e aofia ai sui o le suka moni, o lona uiga, o se tasi lea e faigofie ona ufiufi e o tatou tino ma e tumu i le malosi i le auala e tasi pei o le suka masani. I le faʻamuamua, e saogalemu, ae ona o ana mea e gaosia ai caloric, o loʻo i ai lana lava lisi o faʻasalaga ma, e tusa ai, o taunuuga o le ave.

  • fructose
  • xylitol
  • stevia (tutusa - "suit parade" sugar substitute),
  • sorbitol.

O le suamalie suamalie e le faʻafefeina e o tatou tino ma e le faʻamaʻaina ai i le malosi. O le a lava le manatuaina o ou lagona pe a uma ona e inu se fagu olala (0 kalori) poʻo le 'aiina o fualaau oona - o le manaʻoga e faia ma le faʻamaoni.

A maeʻa se mea suamalie ma faʻamaonia le suitulaga, o le esophagus e manaʻo i se vaega lelei o mea 'ia gaʻo ia "faʻaleleia", ma le iloa o lenei vaega e le oi ai, ua amata ona galue malosi, ma ua manaʻomia lona "fua".

Ina ia mafai ona malamalama ma malamalama i le leaga ma le aoga o mea suamalie, o le a tatou taumafai e faʻamatalaina le meaola sili ona manaia mai vaega taʻitasi.

Sucrasite (oloa gaosia)

Sei o tatou amata i le suka e suitulaga i le sugar. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi ma tagata fai meaʻai e uiga ia te ia e sili atu pe itiiti foi le faʻalelei, o le mea lea, o le a tatou mafaufau i ona meatotino, e aoga uma ma leaga, sili atu ona lelei.

E taua tele le maitauina o sui taitasi e iai lona lava soifua maloloina, o le le tausia lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia, o lea ia e faʻaeteete, ma aʻo le i tagofia le fualaau faasaina, ia mautinoa e faitau faʻamatalaga.

Talosaga

O le mauaina o le suka e suitulaga na fiafia i le falemaʻi atoa, aua o togafitiga o le maʻisuka ua sili atu ona aoga i lenei fualaau faasaina. Sucrazite o se mea e sili ona leai se kemini.O lona uiga e mafai ona faʻaaoga lelei e faʻafefe ai le manufeʻai, lea e tele le au fai meaʻai. Ae o mea muamua muamua. O lea, sucracit: faʻaleagaina ma manuia.

Feteenaʻiga mo

Ona o le le lava o kalori, o le sui e le auai i le gaosiga o le gataifale i soo se auala, o lona uiga e le aafia ai le fesuiaiga o le suka toto.

E mafai ona faʻaaogaina e saunia ai mea inu vevela ma meaai, ma o le mea gaosia mea e gaosia e mafai ai e oe ona vevela i le vevela maualuga e aunoa ma le suia o le gaioiga.

Feteenaʻiga tetee

Sucrazitis (toe iloiloga o fomaʻi ma matauga i le 5 tausaga talu ai e faʻamaonia ai lenei mea) e mafua ai se manaʻoga malosi, ma o lona masani masani e taofia ai se tagata i se tulaga o "mea e 'ai".

Succrazite o loʻo i ai fumaic acid, o loʻo i ai se vaega o le toxicity ma lona faʻaaoga masani poʻo le le pulea e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei. E ui e le faasaina e Europa lona gaosiga, e le aoga le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o se manava gaogao.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, ia mulimuli manino i faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau sukrazit. Faʻaleagaina ma le manuia o se mea e tasi, ma o le le tausisia o le tui poʻo le faʻasaʻoina e mafai ona faʻalavelaveina ai lou olaga ma e pele ia te oe.

1 (tasi) papa komipiuta e tutusa ma le tasi sipuniti o suka gaosia!

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau mo le maʻitaga ma lactating tina.

Ole maualuga o le saogalemu o le fesoasoani ole 0.7 g i le aso.

Sorbitol (oloa faʻapitoa)

O lenei suālaʻau e masani ona taatele i apu ma apricots, ae o lona maualuga maualuga o loʻo matauina i le pusa o mauga. E masani ona sili atu le suamalie o le suka e sili atu nai lo le sorbitol e tusa ma le tolu taimi.

I lona tuufaatasiga o vailaʻau, o se ava malosi e maua ai le suamalie ma se suamalie manaia. I le maʻisuka, o lenei sui ua faʻamatalaina e aunoa ma ni faʻafitauli ma ni popolega.

O mea puipuia o le sorbitol e maua ai a latou talosaga i vaiinu mama ma sua eseese. Europa, e taʻua o le Scientific Committee on Additives, ua filifilia sorbitol le tulaga o se oloa gaosi oloa, o le mea lea ua taliaina ai i le tele o atunuu o Europa, e aofia ai i totonu o lo tatou atunuu.

E tauaofai

Mai lenei tusiga, na e iloa ai le sorbitol, fructose, cyclamate, le sucrasite. O le faʻaleagaina ma le manuia o le latou faʻaaoga o loʻo auʻiliʻili i auiliiliga auiliili. Faʻamatalaga manino, o mea lelei uma ma faʻafitauli o mea faʻale-natura ma vailaʻau faʻapipiʻi na faʻaalia.

Manatua i se mea se tasi: o oloa uma ua maeʻa e aofia ai vaega o mea suamalie, o lea e mafai ai ona tatou faʻapea tatou te maua mea leaga uma mai ia oloa.

E masani lava, oe filifili: o le a se mea suamalie mo oe - faʻaleagaina pe manuia. O sui taitasi e iai ona lava lelei ma mea e le lelei, ma afai e te manaʻo e 'ai se mea suamalie e le afaina ai le soifua maloloina ma foliga, e lelei le' ai o le apu, fualaau mamago pe togafitia oe i fua. E sili atu ona taua mo o tatou tino le faʻaaogaina o se oloa fou nai lo le "faasese" i meaʻai suka.

Sucrasitis: o le leaga ma le aoga o le suka e suitulaga i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaoni moni lea o sosaiete faʻaonaponei. O le mafuaʻaga e vave ma maualuga tele-kalori meaai paleni, mamafa tele, leai se faʻamalositino. Ae paga lea, o le taimi lava na maua ai lenei maʻi, ua le mafai ona faʻaumatia. E mafai e le maʻisuka ona naʻo le taliaina o tapulaa e faʻavavau i meaai ma le faʻaaoga pea o fualaau.

Ae o le toatele oi tatou e le maua le malosi e lafoai ai le suamalie. Ua faia se alamanuia mo le gaosia o mea faʻafiafia ma mea suamalie o tagata o loʻo faʻatatau i le maʻisuka ma le mamafa o tagata. Ae o le tele o faʻaleagaga ma faamanuiaga o Sukrazit ma isi vailaʻau vailaau e matua le tutusa.

Sei o tatou taumafai e iloa pe o lamatiaga e lamatia ai lo tatou ola maloloina?

Sweeteners: tala faasolopito o mea fou fou, faʻavasegaina

O le muamua e maua mai i le mea na maua. O se tagata kemisi German e igoa ia Falberg e suesue i le koale ma na le sasaa le sasaa o se vaifofo i lona lima.

Sa fiafia o ia i le tofo o se mea na foliga mai e suamalie. O le auiliiliga na faaalia ai o le ortho-sulfobenzoic acid.

Falberg e fefaasoaaʻi le sailiga ma le sosaiete faasaienisi, ma i se taimi mulimuli ane, i le 1884, na ia faatoai atu ai se pateni ma faatulaga ai se tuufaatasiga tele o se mea suitulaga.

Saccharin e 500 taimi maualuga i le suamalie i lona tagata masani. O le sui na matua lauiloa i Europa i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, pe a iai faafitauli i oloa.

O se otootoga faasolopito puupuu ua tuuina mai iinei ona o le tuufaatasiga o Sukrazit, o se suiga iloga i aso nei, e aofia ai le saccharin na fatuina i le seneturi ao lumanai le taimi mulimuli. E le gata i lea, o le suamalie e aofia ai le fumaric acid ma le sodium carbonate, e sili atu ona iloa e pei o le suauu tao.

I le taimi nei, o mea gaʻo e tuʻuina atu i ni mea se lua: gaosia ma masani. Muamua e aofia ai vailaʻau e pei o le saccher, aspartame, potassium acesulfame, vaimone soda. O le lona lua o le stevia, fructose, glucose, sorbitol.

O le eseesega i le va o le lua e manino: sugars e faia mai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e maua mai le kulukose mai le malo. O ia suiga e saogalemu mo le tino. E faʻamoemoeina i se auala masani, tuʻuina atu le malosi i le taimi o le malepe.

Ae peitai, o mea masani e sili ona maualuga i le kalori.

O le gasegase o le sugar ersatz e aofia ai le vailaʻau o le xenobioiotics, o vailaau faʻasaina i le tino o le tagata.

O i latou o se taunuuga o se faʻafitauli faʻapitoa faigata, ma ua uma ona tuʻuina atu mafuaaga e masalomia ai e le aoga tele le latou faaaogaina. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina, o le i ai lea o se tofo suamalie, o nei mea e leai ni calories.

Aisea e le sili ai le "Sukrazit" nai lo le suka

O le toʻatele o tagata, i le aʻoaʻoina e uiga i le siamaina o le maʻisuka poʻo le taumafai e leiloa le mamafa, ia toe faʻaalia i le tala. O le suiina o le suka ma le leai o ni meaʻai "Sukrazit", e tusa ai ma fomai, e le saofaga i le paʻu mamafa.

E moni ea lenei mea? Ina ia malamalama i le masini o le faatosinaga o suti i luga o le tino, matou te liliu atu i le biochemistry. A oʻo mai le suka, e maua e le faiʻai se faailo mai le tofo ma amata le gaosiga o le inisalini, saunia mo le gaosiga o le kulukose. Ae o le vailaʻau vailaʻau e le o aofia ai. E tusa ai ma lea, o le inisalini e tumau pea le le iloa ma faʻateleina ai le fiaʻai, lea e oʻo atu ai i le tagofiaina o meaai.

O se sui mo le aveesea o le mamafa e le sili atu le leaga nai lo le faamamaina o le suka. Ae mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o Sukrazit e talafeagai, aua e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini.

O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e seasea lava ona mafai, faʻafetaui ma mea masani. Talu ai ona o le faʻamaonia o le taumafa o le maʻisuka e matua faʻamapulaʻaina, pe a faʻaaoga soʻo se mea, e manaʻomia e siama ona mataʻituina le tele o meaʻai e 'aina.

E i ai se tulaga lamatia

Ina ia malamalama pe o mea o vailaʻau e sili ona leaga, o le a tatou iloiloina auiliiliga mea o loʻo aofia ai i lenei vailaʻau.

  1. O le mea autu o se mea faʻapitoa, e tusa ma le 28% iinei.
  2. O le mea lea, o le Sukrazit e faigofie ma vave ona solo i le vai, ua faia i luga o le faavae o le sodium bicarbonate, o lona uiga e 57%.
  3. E aofia ai foi le fumaric acid. O lenei faʻaopoopoga mea taumafa ua faailogaina e pei o E297. E avea o se faʻamautuina o le eletise ma ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina o taumafa i Rusia ma le tele o atunuʻu Europa. Ua faʻamautuina e naʻo le taua tele o le vailaʻau e iai sona aafiaga oona i luga o le ate, i nai tootoo e saogalemu.

O le vaega autu o le saccharin, meaʻai faaopoopo E954. O faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga ma laumei suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le suamalie e mafua ai le kanesa i totonu oi latou.

Ua faʻamaonia o le saccharin e taʻitaʻia ai faʻafitauli ole gasegase ma le faateleina o le mamafa o le tino.

I le talafeagai, matou te matauina o mataupu na fafagaina i aso uma e manino lava o ni vaega e sili atu. Peitai aʻo lei amataina lenei seneturi, saccharin, poʻo ni oloa, o loʻo aofia ai, na taʻua o "mafua ai le kanesa i meaola falesuesue."

Mulimuli ane, na maua ai le faʻaopoopoga e ono saogalemu.O sea faaiuga na tuʻuina atu e le komisi atamai o le Europa ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

O lenei saccharin e faaaoga e 90 atunuu, e aofia ai Isaraelu, Rusia, Amerika.

Pros ma le Cons

O oloa a Erzatz e ese mai io latou tagata natura i le tofo, i le mea muamua. O le toʻatele o tagata faʻatau e faitio e faapea o le suka e suitulaga i "Sukrazit" o loʻo totoe ai se mea le lelei, ma o le vai inu faʻatasi ma lona faʻaopoopoga e maua ai le suamalie. O fualaau faasaina foi ei ai tulaga lelei, e aofia ai:

  • Le lava o kalori
  • Faʻavevesi le vevela
  • Usability
  • Tau taugata.

O le mea moni, faʻapipiʻi faʻatusa e mafai ai e oe ona ave le vailaʻau faʻatasi ma oe e faigaluega pe asiasi. O se pusa i lalo o le 150 rubles e suitulaga i le 6 kilokalama o le suka. "Sukrazit" e le aveesea lona suamalie manaia pe a faʻaalia i le vevela. E mafai ona faʻaaogaina mo le tao, jam poʻo le fualaau suamalie. O se faʻamatalaga mautinoa lenei mo le fualaau faasaina, ae o loʻo i ai foʻi ni mea le lelei.

Faigofie o le au gaosi o Sukrazit o le tele o le faʻaaogaina o le saccharin, reactions reactions e mafai ona tupu, faʻaalia i le ulu o le ulu, faʻafefe i luga o le paʻu, puupuu le manava, manava. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga ai le suka e mafua ai le faʻavevesi o le gaioiga o le tino.

Ua faʻamautuina e faapea o le sui e maualalo le pa puipui o le tino, ei ai lona faʻalavelave i luga o le tino.

Faatonuga mo le faʻaogaina o "Sukrazit" e aofia ai faʻamaoniga, lea e aofia ai:

  • Toto
  • Lactation
  • Phenylketonuria,
  • O le faamaʻi
  • Tasi le lagona.

O tagata o loʻo aʻafia i taaloga, e le fautuaina e tagata atamamai e faʻaaoga lenei mea.

Talu ai e le o mafaufauina le saogalemu atoatoa o Sukrazit, o le WHO o loʻo tuʻuina atu i aso uma ia faʻatatau i le 2.5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. O le 0.7 g laupepa o le a sui oe i se sipuni o suka.

E pei lava o soʻo se mea vailaʻau, e le mafai ona taʻua le Sukrazit e matua saogalemu, e le gata i lea, aoga.

Afai e te faʻatusatusa lenei sugar i mea e tutusa ma oloa faʻapena, o le a sili ona leaga. Sodium cyclamate, lea e masani ona avea ma vaega o meaʻai e faʻaaogaina e maua ai le suamalie o le inu, e aʻafia ai fatugaʻo, e mafua ai le fausia o maʻa oxalate. Aspartame e mafua ai le le mautonu, le lelei le vaai, oso i le toto toto, tatagi i taliga.

O le mea lea, o se filifiliga sili mo se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le a avea ma se faʻaaogaina atoatoa o soʻo se mea suamalie, e le gata i mea faʻapitoa ma natura. Ae afai e sili atu le malosi o masaniga, e fautuaina e faʻaitiitia le faʻaaogaina o "kemisi".

Sucrasite: tuufaatasiga o vailaʻau

O lenei mea e faʻapipiʻiina le suamalie o loʻo faʻapipiʻiina i le laupepa ma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o ni faʻaaliga laiti 300 ma le 1200 fasi vaega.

  1. Talu ai o le mea autu e gaosia ai, lea e maua ai se suamalie suamalie, o le saccharin, lea ua ou tusia e uiga i, e faitau selau taimi e sili atu ona suamalie nai lo sugar sugar, e le tele naua - ae na o le 27.7%.
  2. Ina ia mafai ona faigofie ona faʻaaogaina maʻalaʻau i meainu poʻo pe a faʻaopopoina i meaʻai, o la latou vaega autū i le mea muamua o le gaʻo paluga 56.8%.
  3. E le gata i lea, o le fumaric acid o se vaega o le fesoasoani - e tusa ma le 15%.

Succrazite, e pei ona taua i luga, e faigofie lava ona solo, e mafai ona e faia le tilo ma fua mai fua, aua o le saccharin o le mea sili lea ona sili ona manaia ma e le maumau lona suamalie e oo lava i le umi o le vevela.

Ae saʻo lava ona o le mea moni o le mea autu o loʻo gaosia, o loʻo faʻamaonia, o pusa fesoasoani e maua ai le le fiafia mulimuli ane. E taʻua o le "metallic" poʻo le "vailaʻau" ma, talu ai o se suauu e faʻaaogaina e fai ma sui i le suka, o nisi e tatau ona tuʻuina saʻo saʻo ona o le tofo.

Zero Glycemic Index

Talu ai ona o le sukrazit e le o aofia ai gaʻo meaʻai, e ui lava i lona tofo suamalie, e mafai ona avea ma sui o le suka i le taumafataga mo le maʻisuka.

Tea, kofe, soo se meaʻai e saunia i lona faavae o le a suamalie, ae o le a le mafua ai ona oso le insulin. Ae o le a le saogalemu i isi itu?

Zero Calorie

O le sucrazite e le o aʻafia e o tatou tino ma faʻasalalau e fatugaʻo e le suia, o le mea lea, o lenei suka e suia ai e leai se aoga o le malosi.

Mo i latou o loʻo i luga o se taumafataga ma faitau aooga o calorie taitasi, o le a avea lenei ma tala fou - e le mafai ona sili atu le lelei mai le kofe suamalie po o se keke i luga o le meaʻai.

Ae ui i lea, o le tele o mea faʻamalosi e faia ai mea suamalie ei ai le tele o "faʻalavelave" ma le succite, o le mea e leaga ai, e leai se faʻalavelave.

Sucrasitis: faʻailoga

O le suamalie e le afaina ai le leaga, talu ai ona o le saccharin lava ia e faatagaina mo le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa i le silia ma le 90 atunuu, e aofia ai Rusia ma le Iunaite Setete. Ae o le fumaric acid, e maua foi i le tuufaatasiga, e le o se mea aoga uma lava.

O faʻamalologa aloaia mo le faʻaaogaina o le sucracite o:

  • maʻitaga ma le lactation: o tina faʻamoemoe poʻo i latou o loʻo susu susu pepe e tatau ona sili atu ona vaʻaia (atonu e oʻo lava i le placenta)
  • solia i maʻi ma phenylketonuria
  • o se mea suamalie e le fautuaina faapitoa mo tagata taaalo taʻavale

E pei lava o soʻo se suamalie suamalie, o le sucrasite e mafua ai le fiaai, lea e tupu ona o le "taufaasese" o le tino. O le lagonaina o se tofo suamalie, e sauni le tino e maua se vaega o le kulukose, ma nai lo le suauu e pasi atu i fatugaʻo i le auala, e aunoa ma le faʻamalosia o le malosi.

O lenei mea e mafua ai le pisapisao o le manaʻo, e leai se fesoʻotaʻiga ma le faʻavevesi ma le tele o mea taumafa na faʻaumatia muamua. E masani lava, o lenei mea e aʻafia ai le puʻuvae e leʻo le ala sili ona lelei.

I le faʻaaogaina o le sucracite, e tatau ona mataʻituina le vaega tele, faʻapea foʻi le tele ma le lelei o meaʻai.

O aʻafiaga o le suamalie

E le gata i lea, o lenei suamalie suamalie ei ai aʻafiaga nei:

  • Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi e mafua mai i le mea moni o loʻo aʻafia i le vasega o xenobiotics tagata ese i o tatou tino.
  • E fesoasoani foi le Succraite i le faʻaitiitia o le puipuiga ma taofia le faʻaogaina o le tino.
ia faamalieina

Sucrasitis: iloiloga o fomaʻi ma le leiloa o le mamafa

Ina ua maeʻa le suʻesuʻeina o le tele o iloiloga e uiga i lenei suamalie i luga o le Initaneti, na ou oʻo i le faaiuga o le numera o tagata mo ma le tetee e tutusa lava.

O i latou e leʻi fautuaina lenei mea na mafua ona o le mea moni o loʻo i ai se tofo leaga, o meaai e alu i se paolo o le suavai e le mafai ona fiafia i ai. E le gata i lea, o nisi e talitonu o le saccharin o se vaega o lea mea e le o le sili ona lelei e sui ai le suka ma e mafai ona e filifili lelei.

Ae o loʻo i ai foi tagata faʻatau o loʻo fiafia i le faʻatau ma na leiloloa foi le mamafa ona ua latou le toe faʻaaogaina le suka mama, lea na aʻafia ai le tele o kalori o meaʻai i aso taitasi.

E foliga mai o le a tatou le iloa le mea na sosoo ai, pe na faapefea ona atiina ae lo latou olaga. E le toatele tagata latou te ioeina a latou filifiliga e sese ma lolomiina se faaaliga e aunoa ma se faʻaaliga.

I le avea ai o se fomaʻi, ou te le fautuaina lenei mea suamalie, talu ai o loʻo faʻapotopotoina faʻasolosolo, ma e lava le kemisi i totonu oo tatou olaga. O le itiiti ifo o lou faʻaogaina o le tino ma lapisi, o le tele foi lena o le agaga faafetai o le ae maua mai i le taimi.

E faʻapefea ona faʻamamā le tino o le fesoasoani

E tasi le pusa lapisi e sui ai le 6 kilokalama o suka suka, ma o le fua o aso taitasi o lenei suamalie, e pei ona fuafuaina e WHO, e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o tagata matutua.

Iloilo pe fia ni laulau i le aso e mafai ona ave e aunoa ma se lamatiaga o le fofoina vave, ona o le tasi vaega e aofia ai le 0.7 g o le mea galue.

O lea la, o le a le leaga e maua mai e le tino i le tino, ua uma ona tatou iloa, ae pe mafai ea ona aveese le suamalie i se vave vave?

Afai e leai se masalosalo, o le suauu lava ia o le a faʻateleina i ni nai itula, ma o ni nai aso o le a lava lea e toe faʻaleleia ai le masani ai ma le gasegase o gaioiga.

Ae peitaʻi, afai o le faʻasalaga ua faʻateleina mo sina taimi, atonu e umi se taimi e faʻasalalau ai le tulaga. I mataupu sili ona ogaoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Uo, ua ou tuufaatasia mo oe le mea moni e faapea, o tagata uma lava o le a faʻafeiloaʻi le suka gaosi e suitulaga i meaʻai e tatau ona iloa. Na matou suʻesuʻeina lona afaina ma ona lelei, ma fuatia le lelei ma le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina, ma sasaa i totonu o le kofe o le kofe i le taeao pe leai, e oʻo ia te oe.

Ou te moomoo ia lelei lou soifua maloloina ma le faʻaeteete pe a faʻaaoga vailaʻau.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, finocrinologist Dilyara Lebedev.

Le tuufaatasiga o le fesoasoani

Ina ia malamalama i mea aoga ma le faʻaleagaina o mea, e tatau ona e suesue i le tuufaatasiga o lenei meafaigaluega. O se laina o le suka gaosia e aofia ai:

  • saccharin
  • gaosi susu
  • fumaric acid.

Ina ia iloa po o le a le mea e aumaia e le suamalie i le tino, o le a manuia ma faʻaleagaina, e tatau ona e mafaufau atili i vaega taitasi o lenei meafaigaluega. O le elemene autu autu o le sodium saccharin, lea e sili atu ona solu i totonu o le vai nai lo le saccharin masani, o le mea lea e sili atu ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O lenei vailaʻau e masani lava e le o aʻafia e le tino, ma e le o aofia ai foi le kulukose, o lea e talafeagai lelei mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le vaega foi o lenei mea suamalie o le fumaic acid, o se vailaʻau oona. E pei lava o le susu, e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le tofo masini o loʻo maua e saccharin. E masani ona faʻaaogaina i totonu o le alamanuia o meaai e avea o se mea e masani ai.

Lafo Faameaalofa

Feeseeseaiga e uiga i lamatiaga o le siakiina o mea faifai pea. Ae ui i lea, o lenei mea faigaluega ua i ai ni tulaga lelei, lea e tatau ai ona faamanino mea nei:

  • faigofie ona faʻaaogaina
  • e leai ni calories
  • manuia
  • vevela vevela.

O le sagnariniti o se vaega o lenei oloa e leʻo gauai atoa i le tino ma faʻasolosolo faʻatasi ma urine. O le mafuaaga lena e leai se aafiaga leaga i le tino.

Le faaaogaina o le suamalie

O le faʻaaogaina o le suka e taʻitaʻi atu ai i le maʻisuka, caries, oona, atherosclerosis, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi e iai se aafiaga taua i le umi ma le lelei o le olaga. O le mafuaaga lena na amata ai e le au saienitisi ona atiina ae ni mea suamalie e matua saoloto mai le kalori ma talafeagai mo le maʻisuka. E le gata i lea, latou te le maua ni aafiaga leaga i le nifo.

O se tasi o na mea suamalie, lea e masani ona faʻaaoga i totonu o le alamanuia o meaai, e toe sui. O le afaina ma faamanuiaga o lenei meafaigaluega e toetoe tutusa. I tulaga o penefiti, e tatau ona faʻamaonia o le tasi papatini i lona tofo e mafai ona suia se sipuniti o suka.

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei o lenei sui soʻo, o le fesoasoani e leai se lamatiaga i se tagata matua. Ae peitai, e le fautuaina e faʻaaoga pea lenei mea suamalie, e tusa lava pe mulimuli i faatonuga, ona e le o iai ni meaʻai.

Sucrasitis i le maʻisuka

I nai tausaga talu ai nei, o le sucracite na faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. O le afaina ma le manuia i le maʻisuka o lenei vaifofo e tatau ona iloa e tagata maʻi taitoatasi, talu ai e le mafai ona lafoai le suamalie, ae mafai ona faatupuina ai le faalavelave i le gaioiga o nisi o totoga.

Pe a ave se mea suamalie, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e maualuga lona alualu i luma, aʻo le faʻaititia le maualuga o le suka.

Suʻega suamalie

A o lei faatauina mai lenei suka, e taua le manatua e aumai ai le faʻamalosi ma le afaina, ma manuia. O faʻamatalaga mo lenei mea gaosia mai le suka gaosia e fefiloi. E toʻatele tagata e fiafia e faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai se tau talafeagai. O nisi tagata e faʻapitoa le lipotia o foliga o se mea e le lelei le gaosi i le maeʻa ona tuʻuina atu lenei mea suamalie.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se suauu, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, aua o iloiloga o tagata tomai faapitoa e uiga i lenei mea faigaluega e leʻo na o se lelei. Talu ai ona o mea o loʻo iai i vailaʻau oona i le tuufaatasiga o le sucracite, ua faʻasaina ona faʻaaogaina i luga o se manava gaogao. E faʻasaina foi ona faʻaaogaina e aunoa ma le faʻaaogaina o meaai gaʻo. E le tatau ona e faʻaaogaina pe a leiloa le mamafa, e masani lava o le taunuʻuga e matua faʻafeagai ma nai lo le paʻu o le mamafa, e mataʻituina le meaʻai.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega mo le sauniuniga o oloa mo tamaiti, talu ai e manaomia e le tino o le tama le kulukose ma lona le atoatoa e mafai ona faʻalavelave tele.

Human nose - faʻaleleia o le ea. E taalili le ea malulu, susulu vevela, mailei mailei ma tino mai fafo.

O le faʻafitauli o le lukimia i tamaiti o le tamaititi o lo latou tama e asu 4 taimi le maualuga.

O le faiʻai o le tagata e malosi i le moe, pei o le taimi e ala ai. I le po, e faia e le faiʻai ma faʻaopoopoina le poto masani o le aso, filifili pe o le a le mea e manatua ma le mea e galo.

E tusa ma le selau piliona sene i totonu o le tino o le tagata, ae na o le tasi vaesefulu o latou tino, o isi mea o ni microbes.

O mata o le tagata e matua maaleale lava pe a fai e pala le Earth, e mafai e se tagata ona matauina se moligao i le po i se mamao e 30 km.

I le faiʻai o le tagata, e 100,000 faʻasologa o vailaʻau e tupu i le tasi le lua.

I le 2002, na faia ai e fomaʻi tipitipi Romanian se faʻamaumauga faafomaʻi fou e ala i le aveeseina o 831 maʻa mai le maʻi gase.

O pepe e fananau mai ma ni ponaivi e 300, ae o le matua o lenei numera e faaitiitia i le 206.

O tagata e tusa ma le 10 taimi sili atu nai lo tamaitai e pagatia i le tauaso o le lanu.

O faʻamaʻi pipisi masani i le lalolagi o nifo nifo.

O le mamafa o le fatu i le 20-40 tausaga i le averesi i tane e oʻo atu i le 300 g, i fafine - 270 g.

O le tino sili ona mamafa o le tino o le paʻu. I totonu o se tagata matua o lona fausaga, e tusa ma le 2.7 kilokalama.

Na faia foʻie Farao le filo; i Aikupito anamua, na maua ai e tagata suʻesuʻe ni ata o lanu na vaneina i luga o maʻa, faʻapea foʻi ma vaaiga o togafitiga.

Seʻi oʻo i le seneturi lona 19, o nifo na aveesea e le fomai nifo, ae o fomaʻi ma e oʻo lava i tagata laei.

O le mamao ole mamao e alu ai le toto i le tino ile aso e 97,000 km.

Tuua Lau Faamatalaga