Taʻi o le maʻisuka: taʻavale ma faailoga o le inupia

Faʻaleagaina o le tino o se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka. O tagata uma e maua i lenei faʻamaʻi faʻamaʻi e feagai ma le tasi tikeri po o le isi. Ae ui i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea e maua mai ai i se tulaga sili atu ona ogaoga, atonu o le a sili atu ona inu.

Ae e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka, e aunoa ma le taimi e togafitia ai togafitiga faafomaʻi, o le inupia e mafai ona taitai atu ai taunuuga, e aofia ai le coma.

O le mea lea, e matua taua tele le mafai ona vave iloa se faateleina o le maualuga o toxins i totonu ma puipuia ai suiga o le pathological i le tino.

O le mafuaaga autu o le inupia i le maʻisuka o le faateleina o le maualuga o le suka i luga o le toto suka i luga ifo o le 10 mmol / L. O lenei maualuga o le kulukose o loʻo faʻaalia ai se le lava o le inisalini i le tino, lea e masani ona oʻo atu ai i se osofaiga ogaoga o le hyperglycemia.

O le tele o taimi, o le oso malosi i le suka o le toto e tupu mai i mafuaʻaga nei: o le toesea o le inisalini poʻo le misia o tui, solia o le taumafataga, faʻalavelave matuia ma faʻamaʻi viral. Afai e te le taofia le osofaiga i le taimi, o le hyperglycemia i le toto o le tagata maʻi e amata ona faateleina le maualuga o le tino o tino o le ketone, o toxins ma e mafai ona mafua ai se mea oona.

O le isi mafuaaga mo le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto o le hypoglycemia, o lona uiga, o se paʻu mataʻutia i le kulūkose i totonu o le tino. O lenei osofaiga e masani ona afua ai le tele o le inisalini, o se taimi umi i le va o taumafataga, le faaaogaina o le ava malosi ma le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma se masani masani o le tui o le inisalini, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe le maualuga o le inisalini i totonu o le tino, lea e mafua ai le inuina faifaipea o potu i totonu ma mea oona.

O le mea moni o le tele o le inisalini poo le leai foi o le inisalini, o le tino o le maʻi e iloa ai le le atoatoa o le kulukose, o le punavai autu o le malosi mo sela. Ina ia mafai ai ona totogi le fiaai o le fiaai, ua amata ona ia gaosia gaʻo, lea e tuʻuina ai se mea taua i le ate.

I le taimi o le gasegase o le lipid, o le ate e faʻamalolo ai mea oona i totonu o le toto, o le tasi o ia mea o le acetone.

O faʻamaoniga muamua o le inisua i le maʻisuka malosi i le tele o auala e tutusa ma mea e 'ai meaʻai, lea e masani ona taitaiseseina ai tagata gasegase. I le taumafai e aveese faʻamalologa le lelei, e maua ai e tagata mai fualaau faʻamaʻi mai maʻi o meaʻai e le maua ai le toomaga.

I le taimi nei, o le maualuga o tino o le ketone i le toto e faʻaauau ona faateleina, ma faʻalelei atili ai le aʻafiaga o aʻafiaga o toxins i le tino. E masani lava, e faamutaina ia togafitiga a le tagata lava ia i falemai mo faalavelave faafuasei o le tagata maʻi, ma i tulaga sili ona ogaoga o se coma.

Mo lenei mafuaaga, e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia mafai ai ona iloagofie mea taumafa masani mai le inupia ma le hyperglycemia. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e fai le faʻamaonia saʻo i le taimi ma aunoa ma le faamatuu taimi e amata ai togafitiga talafeagai.

Faailoga o le onisua i le maʻisuka:

  1. Faʻalavelave ma le vomiting,
  2. Faʻailoa e oʻo atu i le 10 taimi i le aso,
  3. Vaivai, malaise,
  4. Ootia, valea,
  5. Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina
  6. Tele le galala
  7. Paʻu paʻu,
  8. Totogi
  9. Smell o le acetone mai le gutu
  10. Faalua vaaiga
  11. Paʻa i totonu o le loto,
  12. Faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e faʻaalia ai le faaleagaina i le tino tutotonu.

O le vomiting, o le manava ma le tele o le urination, e mafua ai le leai o se vai, lea e mafai ona mafua ai le faʻalalauina o le tino. Faailoga e faailoa ai le atinaʻeina o sea tulaga o le mago ma le paʻu o le paʻu, vaʻa i le laugutu, tiga i mata, ma le leai atoa o le gaogao.

Pe a faʻamalūina, o le toto o le tagata maʻi e maua ai le mausali ma le vavalalata, o le a faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose ma galue mamafa i luga o le fatu ma toto toto. O aʻafiaga o le inupia e sili ona lamatia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system, aua e mafai ona oʻo atu ai i le fatu fatu poʻo le taʻavale.

E le gata i lea, o maualuga maualuga o le acetone ei ai sona aafiaga le lelei i luga o masini o le tino atoa.

Talu ai ona o le tele o mataupu, o le inu i le maʻisuka ua mafua ona o le toto maualuga, o le auala autu e togafitia ai o le tuiina o le inisalini puupuu. I mataupu sili ona ogaoga, ina ia faʻavaveina le gaioiga o le insulin sauniuniga, o le a tui i totonu o le tino e faʻaaoga ai se kululu poʻo le iniseti.

Ae e taua le faamamafa atu o iniseti injections i totonu o se vein e tatau ona faia i le na o le i ai o se fomaʻi, talu ai latou te manaʻomia tomai faʻapitoa ma le saʻo lelei o fuataga. A le o lena, e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia ma atili faateleina ai le inu o le tino.

I le vomiting, o le manava manava ma le tele o le urination, e tatau i le tagata maʻi ona inu i le tele o le gafatia e mafai ai, lea o le a totogi ai le le lava o le susu ma puipuia le tino mai le faʻamalaina. E taua le faamamafa atu i lenei tulaga e tatau i le tagata gasegase ona inu na o le vai inu vai e aunoa ma le kesi, ae le o le kofe, lauti poo isi meainu.

Ae i le togafitiga o le gasegase o le maʻisuka, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le inisalini mulimuli ane ma o le a le lamatia tele mo ia le kulukose.

Faʻatasi ma le soona inu ma sina pasene laitiiti o le faʻamalaina. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • 200 ml o vai inu vevela,
  • 1 teaspoon o le suka
  • 1 teaspoon o masima.

Faʻafefiloi lelei mea uma ma fai i ni vaega laiti.

Faʻatasi ai ma le inu i le toto maualuga (hyperglycemia). E kuka ai le kuka e te manaʻomia:

  • 1 lita o vai vevela mafanafana,
  • 1 tbsp. se sipuni masima
  • 1 tbsp. se sipuni o le inu pia.

Vaevae vaega i le vai ma ave i le aso.

Faʻatasi ma le inisua ma le suka maualalo (hypoglycemia) poʻo le faʻamalaina tele. Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

  • 0.5 l o vai e le vevela vevela,
  • 2 tbsp. punetini o suka
  • 2 tbsp. punetipi o masima
  • 0.4 teaspoons o le inu pia.

O vaega uma o loʻo faʻamaʻapeina lelei i le vai. Inu le vaifofo i vaega laiti mo le 24 itula.

O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le susu i le taimi o le inupia. O le mea lea, i le taimi o togafitiga o le faʻamalalaina, e tatau lava ona taofia uma le latou gaioiga.

Afai e le manaʻomia le faʻamalaloina e faʻaaoga ai fualaau oona nei:

  1. Diuretics
  2. Faʻailoga ACE,
  3. Angiotensin le faʻamaonia,
  4. Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi, e aofia ai le ibuprofen.

Afai, e ui lava i mea uma na faia, o faʻamaoniga o le inupia e faʻaauau pea ona faʻamalosia, ona i lea tulaga e talafeagai le sailia o le fesoasoani a se fomaʻi.

Faʻavae ma mafuaʻaga o le maʻi o le maʻi i le maʻisuka

O vaega o le Hormonal e sili atu le ogaoga o le aafiaga o le inisalini i le tino o le tagata. I le taimi lava e tasi, e matua le taua lava pe o le a le ituaiga inisalini e aofia ai - natura pe pei o fualaau faasaina ua avea ma vaega o togafitiga o le maʻisuka. I soʻo se tulaga, o se faʻafitauli ogaoga taua, e le gata o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, ae o le tale foi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea lea, e le tatau ona galo se tasi i le manaʻoga mo le faʻaaoga tatau o le insulin. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. afai o se tagata maʻi e maua i se maʻi faʻamaʻi e feagai ma se tale lea e sili atu i le tasi le vaiaso, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka e iloagofie. E taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga,
  2. o se tasi o nei taunuuga ogaoga o le ketoacidosis,
  3. o se tulaga faʻaleagaina ua faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le kulimi i totonu o le toto ma se maʻi o le ituaiga 1 ma le 2.

I lenei itu, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le fautuaina e faʻatali seia maeʻa le malulu poʻo le tale na oi latou lava.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia te oe lava: O le kekeka e mafai ona faateleina le suka toto

E taua tele le faʻaaoga tatau saʻo o le aufaʻatasi e toe faʻaleleia ma saʻo le faʻatagaina o le maʻisuka ia alu ese mai le setete o loʻo tuʻuina atu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le auala e faia ai togafitiga ma le auala e togafitia ai.

O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo: faailoga ma togafitiga

O maʻi o loʻo pagatia mai se faʻamaʻi "suamalie" e feagai ma le faʻafitauli o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi e foliga mai i le talaaga o se maʻi tele. O le maʻi o le maʻi e aʻafia i le lisi o nei faʻaaliga.

E tupu mai o se taunuuga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina i le metabolism reactions o gaʻo gaʻo o le muamua ma le lua. A o leʻi filifili pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia se tale, e tatau ona e faʻatuina le ituaiga o soliga i le gaioiga o le metabolism o le carbohydrate i se tagata maʻi. I le faʻamalamalamaina o lenei faʻamatalaga, e maua e le fomaʻi le ituaiga o faailoga ma filifili ai le togafitiga manaʻomia.

O se maʻi suka o le maʻi suka e tupu i luga o le tua o se allergy e fesoʻotaʻi ma le soliga o le faʻalogona. O faʻamaoniga e lua e fesoʻotaʻi vavalalata. O se suiga i le tala faʻasolopito e tupu mai i le talaaga o se maʻi ma "maʻi". O le mea lea, e taua le filifilia o fualaau saʻo o le a fofoina ai se tasi o maʻi, ma o le a le faʻaleagaina ai le tulaga o le isi.

Afai e maua e le tagata maʻi osofaʻiga i luga o le allergy mo le sili atu ma le vaiaso, ona oʻo mai lea o faʻafitauli matuia i le tino. Aemaise lava pe afai o le togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona. O le taunuʻuga o togafitiga o le solia lea o le faagasologa o le glucose ma le toilalo i le gaosiga o le inisalini poʻo le solia o le faʻamalosia o le inisalini.

O le tale e sili ona leai se afaina, e aofia ai vaega ia e aʻafia ai le natura o le hormonal tagata, e mafai ona mafua ai se faʻateleina maualuga i le maualuga o vailaʻau faʻamalosi i le plasma toto.

Ketoacidosis e mafua mai i le lisi o faʻalavelave eo faʻatasi ma se tale ma se maʻi "suamalie". O le faʻalavelave e faʻaalia i se maualuga maualuga o le malosi o le tino o loʻo faʻalauteleina i le toto o le tagata maʻi.

E fautuaina e fomaʻi e faapea o tagata mamaʻi na mafatia i le faʻalavelave i le metabolism o gaʻo pe a latou mauaina faailoga muamua o se malulu, vave ona amata ona tagofia fualaau faʻasaina ma le faʻamoemoe, pe o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le malosi o le faailoga.

O loʻo i ai se numera o vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia faapitoa mo tagata mamaʻi na maua i le gasegase carbohydrate metabolism.

E le oi ai ni sugars poʻo o latou aofaiga e leai se aoga, e le mafai ona afaina tele ai le gaʻo gaʻo.

O vailaau faʻamaʻi sili ona taatele o vailaʻau faʻasaina e leai se suka mo le maʻisuka.

Lazolvan e masani ona faʻaaogaina. O le syrup e le o aofia ai le ava po o le suka. O le kemisini o loʻo i ai nei o le Ambroxol hydrochloride. O fualaau o loʻo i ai faʻamoemoega ma mucolytic meatotino.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻasolo nei o vaega o Lazolvan:

  1. Glycerol.
  2. Acesulfame potassium.
  3. Benzoic acid.
  4. Meaʻai o mea taumafa.
  5. Sorbitol.
  6. Hyetillosis.
  7. Suavai faamama.

O le faʻaaogaina o le siva e fesoasoani e faafaigofieina ai le toe tosoina mai o faʻamaʻi mai i vaega pito i lalo o le manava. O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o Lazolvan e faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se ituaiga susu.

O Gedelix syrup ua faia i luga o le faavae o vaega o fualaau toto. O le faʻavae o le vailaʻau o fualaau o le Ivy. O le siva e sili ona aoga i le togafitiga o malulu o le afaina ma le afaina o le toto. O le aoga maualuga o le siva o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le bronchi ma le pito i luga o le manava.

O le Linax o se sipuni ua faia atoa mai mea masani o fualaau toto. O lenei vailaʻau e toetoe lava leai se afaina.

I le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e leai ni vaega o vailaʻau e maua mai i le gaosiga o le gasegase e ono lamatia mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga. E le gata i lea, i le vailaʻau o vailaʻau e leai ni vaega e pei ole alcohol alcohol ma le suka.

O lenei syrup e toetoe lava a leai se faʻailoga, na o le pau lava o le faʻaaogaina o le i ai o le hypersensitivity i tagata i vaega o le siva.

E faʻafefea ona togafitia se tale mo le maʻisuka o le a taʻu atu ai i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Togafitiga o le maʻisuka pito i lalo o le angiopathy e tatau ona amata i le vave e mafai ai ina ia puipuia ai faʻafitauli o le maʻi. E masani lava o le maʻi e aliali mai i le maʻisuka oe le amanaiaina o latou soifua maloloina ma e le tago i vailaau. E tele taimi e afaina ai pito i lalo ona o le mea moni o le toto o le tagata maʻi e faʻalavelaveina, aʻo oʻo mai tiga ogaoga. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se uta tele i vae. Afai e te le amataina togafitiga vave, e mafai ona tupu taunuuga ogaoga.

Puipuia faʻamaʻi

O se tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona matua maelega i le mataituina o lona soifua maloloina. I le taimi o se faʻamaʻi pipisi, e aloese ai i asiasiga i mea faʻapitoa. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi, e fautuaina e ofuina se masini faapitoa. A o lei amataina le taumalulu-taumalulu, e sili atu le tui e faasaga i le kanesa, ae ia mautinoa e faamaopoopoina le faʻataʻitaʻiga ma lau fomaʻi ao lei faia. Afai e le mafai ona aloese mai siama, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • Mataitu le toto suka i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso, ma tele taimi pe a tatau ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomaʻi e faʻamaonia le sao o le togafitiga faʻatulagaina.
  • Faʻaaoga se sipisi faapitoa o le suka e leai se suka mo le maʻisuka.
  • O le inuina o le tele o vai e aoga e le gata mo se tagata gasegase i le maʻisuka, ae mo se tagata e le mafatia i lenei maʻi.

Aua nei galo e uiga i gaoioiga faaletino ma se taumafataga na filifilia faapitoa mo se tagata maʻi faapitoa. O le puipuia o le maʻi e faigofie atu nai lo le togafitia ma aloese mai faʻafitauli. O le mea lea, e tatau ona e tausisia tulafono o le tumama e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata uma o le aiga. Afai oi ai tamaiti i totonu o le fale, ia mautinoa latou fufuluina o latou lima pe a latou savavali i luga o le auala. O se soifua maloloina lelei, e le o fualaau oona, o le ki i le ola maloloina mo tagata uma.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

Toeitiiti lava o sipuni uma ma isi vailaʻau mo malulu ma uluga o loʻo i ai le suka i la latou fatuga, e matua le manaomia lava le ave o latou maʻisuka. Ae ui i lea, ei ai isi auala e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi mai le malulu, ma mai se faʻamau umi. A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le mataʻituina o le suka ma faʻaauau pea, e tatau foi mo le fomaʻi aoga. O le mea lea o le a sili atu ona ia faʻamaonia togafitiga mo togafitiga vave.

E faʻafia ona e manaʻomia le fuaina o le suka mo le malulu? O faʻamaʻi pipisi e maua i le maʻisuka, faʻapea foi togafitiga, manaʻomia le tagata maʻi e pulea lelei le tulaga. O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina le maualuga pe tusa o le faatolu i le aso, sili atu le tele, aemaise lava i se malulu. Afai e maualuga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le tele o le inisalini. O le mea moni, o le iloa o le maualuga o le kulukose o se avanoa e suia ai le taʻiala ma auala o le puleaina o lenei faʻamaʻi matautia.

E faʻapefea ona puipuia le malulu ma le tale? Tusa lava poo oe maʻi i le suka o le toto pe leai foi, e leai se tasi e faʻailoaina tulafono taʻitasi taliaina o le tumama. I le taimi o le puipuiga mo le faʻamalosi ma isi malulu, fai se masini; afai ei ai sau fanau, ia mautinoa latou fufuluina o latou lima pe a uma le auala. Aʻo leʻi oʻo i le tau malulu, ia e maua se fomaʻi, ae muaʻi faia se feutagaiga ma lau fomaʻi.

Mafuaʻaga mafuaʻaga o le fesuiaʻi

Vomiting (vomitus) - faʻamamaina, aveeseina mea o loʻo i totonu o le manava, o nisi taimi o le togafiti laiti.Vomiting e tupu uma i le physiological (i totonu o le faʻavae o le gaioiga masani a le tino) ma le faʻaleagaina (faʻamaʻi, faʻamaʻi, maʻi, ma isi). Vomiting, lona ogaoga, e mafai ona vaʻaia e se suʻega o mea o loʻo i totonu - mea taumafa e maua ai meaai, mea oona, pala, pus, iniseti, mea faʻasaina, faʻafefiloi ma le toto. I totonu o le physiology, e toe faalua pe faalua foi le faga o le vomiting. O le vomiting o le natura o le natura natura, e mafai ona toe faaluaina i le tele o taimi i le aso. E ese le leaga o le taifau i le taimi e tasi ma o lona faʻaletonu loto e vaaia.

Afai e te vaʻaia e le maile meaʻai, taumafai e 'ai (e le momotu le manava), o le tele o lanu masani ma manogi o vomiting physiological e fesoʻotaʻi faʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le gaosia. E tupu pe a suia le meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, le fesuiaiga mai meaai mamago i le natura), pe a le o le manava e faʻaogaina, mo se faataitaiga, lafumanu po o le siʻi. Aʻo, pe a 'ai e se taifau le vao vao, ona fuga ai lea o se vaovao o vao, kulimi, sua oona, aʻo lagona lelei, ona faapena foi lea i totonu o le masani.

O anufe o ni tagata taufaaleaga, ma o lo latou ate ua faʻapupulaina faʻatusatusa i tagata ma isi meaola. O nisi taimi e sili atu le mamafa o le tino i le tino, faʻamamaina le gall (vevela o maʻa) ma ponaivi. Ona lele mai ai lea e le taifau i le pua. Afai na tupu le 1-2-2 taimi ma alu loa, ona e le popole. Afai e faʻaauau pea le faagasologa, ma o le tulaga e sili atu ona leaga, o le mea lea o se faailoga lea o le oona, o le teenaina o meaai o le a faʻamaonia ai le fefe! E mafai ona e faatulagaina se aso anapogi ma se meaai fiaai mo le 12 itula. E tupu lenei mea i se mea oona. O le tino e tau lava ia, e pei ona fuafuaina e le natura.

Afai o le vomiting e toe faʻafouina

I le tulaga pe a tupu le fomaʻi, e masani lava ona faʻalagolago i le taimi o le aso, e tupu i se taimi muamua muamua pe a maeʻa se taumafataga, ma o mea e sili ona leaga e le lelei, ona i ai lea o se mafuaaga e faʻalogo ai i le faʻamalo, alu i le fomaʻi poʻo le galue tutoatasi, i ai tomai talafeagai.

O mafuaʻaga mo lenei faʻafitauli atonu e:

  • mea oona
  • hepatitis
  • cholecystitis,
  • uluaʻi taualumaga
  • mea oona
  • gasegase gastrointestinal
  • oncology.

E taua tele le alu i le falemaʻi ma fai se suʻesuʻega auiliili o le fagafao. I soo se tulaga, e le aoga le faʻamoemoe o mea uma o le a pasi na o ia lava. O le faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga faigata o le taifau. E moni lava lenei mea mo manu laiti. Ole fomaʻi toe fai, fulafula ma fulu samasama (e le o se mea vaʻavaʻa), muamua, i le taimi ma le taimi o taumafataga, vomiting o talo i totonu o se taifau, ma isi mea e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi!

Taua! O le tele o taimi, o le mafuaaga o le fesuisuiai masani o se mea ese i le manava o le meaola!

O a vailaʻau e mafai ona faʻaaoga?

Vomiting e le muta, amata mai le manava, ei ai se fulu samasama po o se vomits dog dog, pe faapefea ona togafitia? Aoga talafeagai mai fualaau faʻataʻitaʻi masani. E mafai ona e taulai ma le saogalemu i togi o loʻo taʻuina atu i faʻasoaga faʻapipiʻi (taifau lapoa - toso matutua, medium - mo talavou, laiti - pei o tamaiti laiti).

E taua le manatua o fualaau o antipyretic e mafai ona afaina ai le taifau ma e tatau ona faʻaaoga e avea o se toe mulimuli.

A leai, o fualaau nei o le a manaomia:

O le a latou faʻasaoina le spasm, o le mea e tasi.

Fesoasoani i le inupia:

Metoclopromide, siaki faʻamaonia siama. O faʻasolosolo o le a faʻafilemu ai le paʻu. Omeprazide, omeprazole, omez faamamāina ai le gastrointestinal tract, o le a aʻafia ai le vomia. O le vao o le chamomile, o le St. John's wort, o le wormwood e faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga. Latou te masani ona fesoasoani e togafitia le manu.

Vomiting e mafai ona faʻaleagaina pe faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma togafitiga, o le teenaina o meaʻai e afaina ai, faʻaitiitia, tulaga vevela ua solia, suiga o stool, faʻalauteleina o faʻalavelave, ma isi. O le vomiting ei ai lona natura umi ma le faʻaleagaina. O le foliga mai o le talo i le vomiting e faʻaalia ai le afaina o le ate, le taua. Mo fesoasoani muamua ma togafitiga, o sauniuniga a le tagata e ese mai i antipyretic ma fualaau faʻamalosi e talafeagai. E taua le mataʻituina le tulaga lautele o le taifau, o le fiaʻai, o le a le tele o mea inu a le taifau, o le a le mea e tu ai, le natura o le vomit. I faailoga muamua o le vomiting, taofi le fafagaina o le taifau, o le a aveesea ai le avega mai le vaega o meaʻai ma le tino.

Naua ma vili i le taifau i le fulu samasama i le taeao po o luga o se manava gaogao

Faamolemole ia mulimuli ma faapei oi matou:

Ou te tusi e uiga i taifau, faʻavae i luga o le poto masani ma le malamalama na maua aʻo ou suʻesuʻe i le fomaʻi, galue i le faapitoa ma faigofie mai le matauina o aʻu meaola.

O a mea e mafai ona mafua ai le oona?

Milady Intoxication e tele naua mafuaʻaga ma mafuaʻaga e faʻaona ai, ma i totonu o lona faʻanatinati e tele mea e afaina ai ma le oona.

O mea matautia oona e ulu atu i le tino mai fafo. O lona uiga, e ala i le paʻu ma le mucous membranes, o le vaega pito i luga o le respiratory tract, o le digestive tract. O le mafuaaga taatele o le inupia o le oona i le ethanol, methanol, sima uʻamea mamafa, vailaau fale, carbon monoxide, meaai le lelei, faʻaleagaina i vai, fualaau.

Microbes, e ulu i totonu o le tino, e mafua ai e le gata o se faʻamaʻi, ae oona foi ma o latou toxins. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sui oona o le vao ma faʻaiʻu, o le gaʻo ma le gaʻo e mafai ona avea ma "mafuaʻaga" mo le soona inu o le tino.

E mafua mai i le faʻamaʻi ma le tele o tulaga faʻaleagaina: mo se faʻataʻitaʻiga, gasegase o le kanesa (faatasi ai ma le atinaʻeina o maʻi mumusu), siama (faʻatasi ai ma le gasegase faifai pea), thyrotoxicosis (faʻateleina le gaosiga o hormones thyroid), inupia o le tuberculosis ma isi.

I le le atoatoa o le gaioiga o le ate, o se numera tele o oloa gasegase oona e maua i totonu o le tino, e mafua ai le inu oona. Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka, o le tino e afaina i fua o le gaʻo gaʻo - tino o le ketone.

Aisea e maua ai le vomiting i le maʻisuka

O lona mafuaaga autu i le maʻisuka o se sili atu o le kulukose, pe, i se isi itu, o lona le lava tele. I lenei tulaga, e le mafai e le ate ona taulimaina le faagasologa o mea oona, ma o le acetone e maua i le toto.

O isi mafuaʻaga o le vomia i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e mafai ona faamatalaina e pei ona taua i lalo.

  1. Gastroparesis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le afi o le gastrointestinal tract ua faalavelave, ma ua lagona e le tagata le le atoatoa. E aliali mai o ia lava o le vave teteʻi, ogaoga o le manava, le lava o le manaʻo, paʻu o le mamafa, totoina. E masani lava, e mafai e se tagata ona matauina le alaga o meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  2. O le le atoatoa o le kulukosese toleniga e mafai foi ona faʻaosoina ai se mea faʻafefe. E mafai e se tagata ona faʻamaonia lenei tulaga mo mea taumafa. Le tele o togafitiga e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka "atoatoa".
  3. O le hypoglycemia e mafai foi ona mafua ai le afaina o le susu mai le manava. O lenei tulaga e lamatia mo tagata, aua e mafua ai le oti.
  4. Aveina o vailaʻau e faʻateleina ai le inisalini.
  5. Afai e misia e se tagata le taimi o le inisalini.

E faʻapefea ona faʻaalia le inupia?

Faailoga o le iniseti e faalagolago i le natura o mea oona, o lona aofaiga, o le auala e ulu atu ai i le tino ma le mafai ona faaputuputu.

E vavaeʻese mea oona, e faʻatatau i lo latou aafiaga ile:

  • gasegase (kanesa e mafua ai)
  • mutagenic (e tau atu i suiga),
  • cardiotropic (e afaina ai le fatu o le fatu),
  • hepatotropic (ate oona) ma isi.

O le iniseti e mafai ona faʻalavelave ma tumau.

O le gasegase tele e tupu i se tasi o mea inu oona i totonu o le tino ma e faʻatasi ma faʻamatalaga faʻaalia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inu oona i le salmonellosis, le inu ava malosi.

O le soona inu i totonu o se tamaititi e afaina ai le tulaga o le fomaʻi, tui ile inisinia, faʻalavelave maualuga o vailaau faʻasaina, meaʻai oona, ma le faʻamaʻi o le acetonemic. O matua tusitusi e iloa le auala e faʻaitiitia ai le inu o le tino i totonu o le fale - latou te lafoaʻi le pepe ma avatu le entbrosb sorbent (e aunoa ma le faʻagaloina e valaau se fomaʻi).

O le gasegase taimi e tupu i le faaumiumi o le faaputuputuina o mea oona i totonu o le tino, mo se faataitaiga, o le inisua o le kanesa, oona oona, o le inu o le tino, le tagofia o fualaau faasaina.

Le Mataʻutia o le Vomiting i le Maʻisuka

Vomiting, naua poo le manava i le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e matua lamatia tele, aua e mafai ona mafua ai le leaga o le gaioiga gaioiga ma mafua ai ona leai se malamalama. A uma mea uma, o ia mea uiga ese e mafai ona mafua ai le faʻamalolo.

O le tino e vave lava ona amata ona faʻaitiitia le suavai, ona o totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo faʻapena ona paʻu, ma o loʻo faʻaaogaina ai siama mai le toto toto. Ae ui i lea, o le kulukose e le ulu i totonu o le meaʻai, o le mafuaʻaga lea e faʻatupulaʻia ai le tele o lona faʻaoʻo i le toto. O le toto e avea o se mea matala.

Ona o le faateleina o le viscosity o le toto, ua gasegase ai tisipesa lautele, talu ai e itiiti le kulūkose ma le inisalini e tuʻuina atu ia i latou. Faʻaauau le faʻamalosia o insulin, lea e faʻaopopo atili ai le suka. Ma o le hyperglycemia e taʻitaʻia atili ai le faʻamamala ona o le faateleina o le diuresis ma le vomiting.

O le vomiting o le Hyperglycemia

O le inu ma le fulufulu ma maualuga maualuga o le suka o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka. O le muaʻi amataina pe a oʻo atu le faailoga o le glucometer i le faailoga 19. E aʻafia foi e le tagata gasegase faailoga nei:

  • le le fiafia ma le le popole i mea uma e tupu,
  • puupuu le manava
  • faʻalavelave vaaia
  • o foliga vaaia o le tiga i totonu o le loto,
  • lima vaivai
  • laugutu ua mago ma maua se laei mataga,
  • o le paʻu o loʻo toso
  • o se paʻu enaena e aliali i luga o le laulaufaiva.

O le faʻaleagaina faʻatasi ma le hyperglycemia o se mea matautia tele i tagata. O le mea moni, i lenei tulaga, o se tagata e atiina ae le tele o le urination, lea e mafua ai ona leai se vai. Vomiting e faʻateleina le faʻamalolo.

Faailoga o le gasegase ogaoga ma le tumau o le tino

Aisea na galo ai le mafaufau o Mad Hatter mai Alice i Wonderland? Masalo o le mea atoa o loʻo i le pulou! Nai lo o lea, i tekinolosi o le gaioiga na lagona mai le mea na faia ai. E foliga mai i le XIX senituri, na faʻaaogaina le mercury e faʻaogaina ai lenei mea.

O le faʻalauteleina masani o le inupia i aso nei, e le o se mea masani. I tagata na galulue mo se taimi umi i le gaosiga o loʻo aʻafia ma vailaʻau, o le faʻasolosolo o mea oona o loʻo faʻaopoopoina malie i totonu o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefe o le ate i le gasegase masani ona o le mea oona e le masani ai.

O faʻafitauli o le inisua ma le faʻaaogaina o le paluga benzene e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga i luga o le toto e avea ma totoga ma totoga toto.

Faailoga o le faʻaleagaina o galuega e faʻalagolago i le mea oona i le tino.

Faailoga masani o le vailaau oona:

  • ogaoga vaivai
  • matala le malamalama
  • puupuu le manava
  • paʻu lanu paʻu,
  • taoto ma vili
  • i le gasegase oona - leiloa o le mafaufau.

Aveesea o le inisua i ia ituaiga mataupu e faia i totonu ole potu maʻi mama poʻo i totonu ole tausiga mamafa.

O le taimi aoga o le sorbent o le Enterosgel i uluaʻi faailoga o le inupia o le a laveaʻi mai i faʻafitauli faigata o le faʻaʻonaina pe faʻavaivaia ona faʻaaliga.

I le inu malosi o le tino i se tagata maʻi ua tusia:

  • maualuga le vevela
  • tiga o le ulu
  • musika ma tiga faʻatasi
  • taʻavale
  • vili
  • manava manava

O le onosaʻi taimi e mafai ona o mai faatasi ma:

  • paleni mamafa
  • faʻalavelave i meaʻai,
  • tigā
  • faanoanoaga
  • mimiti
  • anaemia
  • faaitiitia le puipuiga
  • dermatitis
  • o se faʻafitauli o faʻamaʻi faʻaleagaina ma faʻamaʻi masimmune.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le puipuiga a le tino ma le ogaoga o siama, o le inxication syndrome e atiina ae.

O lenei tulaga e mafai ona tupu i tua:

  • peritonitis,
  • pleural empiema,
  • osteomyelitis
  • phlegmon
  • fao
  • sepsis.

O le malosi o le inisua o le tino e mafua ai le faaleagaina o le tino i le fatu, maso o le tino, ate ma gaʻo.

O faʻamalologa, o le atuatuvale o le mafaufau poʻo le euphoria, ma le le atoatoa o le tino, o faailoga autu ia o le inisua syndrome.

O le suʻesuʻega ua faia ona o le suʻesuʻeina o le toto ma le lecycyte index index. O lenei auala taua suʻesuʻega ua mafai ai ona tatou iloiloina le matuia o le inu oona ma le aoga o togafitiga.

E masani lava, o tulaga faatauaina o le leukocyte indexing poisoning mai le 0.3 - 1.5. O le siʻitia mai i le 4 i le 9 e faʻaalia ai le oona.

Vaega o le fulufulu ma le hypoglycemia

E masani lava ona aliali i le amataga o le hypoglycemia. O faʻaʻailoga e pei o le gaogao, faʻailoga lautele e tatau ona mataala. O le le faʻatagaina o le faʻaaogaina o mea oona e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se tagata maʻi i se faʻalavelave o le hypoglycemic coma, o le sili ona matautia lea o le cerebral edema.

O faʻafitauli o le vomia ma le hypoglycemia o loʻo aʻafia i le talaaga o le gaʻo gaʻo gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻatupulaia e le tagata maʻi le fualaau o le inisalini poʻo le faimalaga i se taumafataga. O se taunuuga, o le maualalo o le suka, ma le acetone, ua fuafuaina i le toto. I le isi itu, o nei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le vomiting.

E mafai foi ona fai le vomiting ma le soʻo faʻasolosolo insulin i luga o le maʻi. Mai lenei mea, ua osooso le faailo o le kulukose i totonu o le tino, ma ua amata ona tali atu i lenei tulaga ma le vomiting.

Vomato Ketoacidosis

I le toesea po o le leai o le inisalini i totonu o le toto, e le mafai e tino ona ave le kulukose e avea o se punaoa malosi. O le malepelepe o gaʻo e tupu, ma o se taunuuga o le tino o le ketone ua faia. Afai o le tele o tino o le ketone o loʻo faʻasaga i totonu o le toto, e le maua e gaʻo se taimi e aveese ai le tino. Ona o lenei, o le maualuga o le toto ua faateleina.

Faatasi ai ma le ketoacidosis, e popole tagata maʻi e uiga i:

  • taʻavale
  • vili
  • tuputupu ae vaivai
  • matuai galala
  • faateleina ma faifaipea le manava (Kussmaul),
  • manogi manogi manogi mai le ooto,
  • urination,
  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • faʻafefe, faʻalavelave ma isi faʻailoga o le gaioiga o le gaioiga o le tino.

Ona o le tele o tino o le tino i totonu o le tino, o le faʻalavelaveina o le gaioiga ma le faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai le meaʻai. E faʻaosofia ai le faʻaleagaina. Ma o lenei mea e sili ona matautia i le ketoacidosis, talu ai ona o le tino ua afaina i le faamalolo ona o le maʻisuka. E manaomia e tagata maʻi le falemaʻi vave.

"O aiga" inupia po o "oona i le moni"?

O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le fale e le o taʻua le "faʻamaʻi o le seneturi", aua o le tele lava o auala, i le tekinolosi e faafaigofie ai lo tatou olaga, e mafua ai ona inu tele. Faiaʻoga, vailaau e tineia ai manu faalafua, otaota ma mea e fufuluina ai mea, masini vipers - o le lisi o mea e ono lamatia ai le tausaafia o le oona ogaoga e lautele.

A maeʻa ona inu i vailaau oona, e le atoatoa le gaʻo ma le gasegase. O le faamutaina o nei tino taua e aveesea ai toxins mai le tino, i nisi tulaga, e oo lava i le oti.

O le a le mea e fai i le fesuiaʻi i le taimi o le maʻisuka

Afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka ma ua i ai le faanaunauga e vili, e tatau ona e suʻeina le anapogi. E faatagaina e inuina vai ma isi meainu e le o iai ni vailaʻau. Mo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e tatau ona faʻaaogaina le insulin i taimi umi e pulea ai le kulūkose. E le tatau foi ona e taofia le ave o fualaau o le maʻisuka.

Afai e tatau ona inu le pini aʻo leʻi 'ai, e faʻamalo mo sina taimi. O lenei mea o le a le mafua ai ni aʻa i le suka o le toto. Ae ui i lea, o le inisalini o le a aʻafia, talu ai o le lamatiaga o le oso malosi o le suka.

O nisi vailaʻau e faʻatele ai le faʻamalolo. O le mea lea, o la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona taofia mo sina taimi. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • togafitiga
  • ACE inhibitors
  • angiotensin receptors blockers,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs, aemaise lava, Ibuprofen.

I le tulaga lautele, i le tulaga o le vomia i le maʻisuka, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau uma ua faatonuina. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese mai ai i le maʻisuka.

O se tagata o loʻo vomia mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e tatau ona aʻoaʻo e pulea. Muamua, e tatau ona e inuina le vai. Afai e le muta, na o le pau lava le auala e valaʻau ai se fomaʻi mo falemaʻi.

Afai o le vomiting ua taofi, e tatau ona e inuina le vai e puipuia ai le faʻamalolo. E tatau ona e inu sina mea itiiti, ina ia aua le faʻaosoosoina se osofaiga. Sili atu pe a fai o le vai i le vevela vevela.

O maʻisuka uma e manaʻomia le mataʻituina ma le mataʻituina o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e puipuia ai le faʻamalolo ma le faʻalavelave.

Faʻatau faʻatasi ma le ethanol ma ona togi

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, e silia ma le 300,000 tagata e maliliu i tausaga uma mai le inupia ma le ava ma ona sui.

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo (ICD10), o le aʻafiaga o le ava malosi ua faʻailogaina e pei o le T51.

O se tasi o mataupu sili ona tele na faʻaaoga ai le ava malosi i le taulaga Estonian o Pärnu i le 2001: o tagata faigaluega i se tasi o laau na gaoia ai le 20 apa o le methyl alcohol. O se taunuuga o le mea oona, 68 tagata na maliliu, ma le 43 ina ua mavae le inupia na avea ma mea e le atoatoa.

O le methyl alcohol e faatatau i vailaau matautia o le vascular and system system. E televave le gasegase ma e faʻaitiitia lemu mai le tino.

O fua masani o le methanol oona o le tauaso, o le edema o le cerebral, o le puʻeina o le loto ma le manava.

E faʻapefea ona togafitia le inupia?

O le togafitiga o le soona inu ma le tigaina o le malosi ma le ogaoga o le tigaina o loo faia i totonu ole potu maʻi tigaina, tausiga tigaina, toxicological centres.

Togafitiga o le gasegase ogaoga ma le tumau e faia i le amanaia o le mafuaʻaga o le oona, le ogaoga o le tulaga o le maʻi, iuga o suʻesuʻega falesuesue ma meafaigaluega.

Aveesea o le inupia i tulaga taʻitasi e iai ona lava eseesega.

O le togafitiga o le iniseti o le kanesa o se mea sili ona lelei, o lona uiga, o fualaau faasaina ua faatonuina e faaleleia atili ai le lelei o le ola o se maʻi e le mafai ona togafitia. O le iniseti o le kanesa o loʻo faʻamatalaina ai faʻamatalaga nakoti (morphine), sorbents (Enterosgel), vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory.

O togafitiga o le inupia o le maʻi pipisi e aofia ai le umi o togafitiga ma vailaʻau anti-TB, vitamini ma immunostimulants.

I totonu o le fale ma gaioiga faʻaleagaina, vailaau (antidotes), faʻamamaina o le tino, fufuluina o le manava ma le gaogao ma le faʻamoemoe o le faʻamamāina mai mea oona.

O le esetrosgel folasini o le tui vave o le a vave ona faʻamalolo le inu i le fale i le tulaga o le oona.

O le tele o le suavai ua faʻaaogaina ma meaola e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o mea oona mai le tino.

O fualaau faasaina, vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau o le dysbacteriosis o le a fesoasoani foi e faʻaitiitia le inu i le fale.

E faʻapefea ona aveese le ava malosi?

Ae paga lea, o le taeao pe a maeʻa le "ava malosi" e le lelei i taimi uma. O le ulu o loʻo oso, i totonu o le gutu le toafa Sahara, o le fatu o loʻo paʻu i se mea i le faʻaʻata, ua vevela ma mataʻutia, o le pusi o loʻo taʻalo leotele i totonu o le fale - o se moe, i se upu!

O le inupia o le onosaʻi o le agamalu, pe, sili atu le faigofie, o se faʻafefe, e masani lava ona togafitia i le fale.

Le mea e tatau ona e faia: moe, ave Enterosgel le mafaufau i luga o se manava gaogao, ia mautinoa ia 'ai le taeao ma inu vai mama i le aso atoa.

E mafai ona faʻamaonia se kulupu mo le inupia o le ava i le fale pe afai e tatau ona "vave galue".

Mea faanatinati

Aveesea o le inupia i le inu oona e amata i le taele oona. Ma, o le togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau faʻapitoa e faʻataunuʻuina vave le faʻaaogaina o mea taumafa o le ethanol ua pala. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le nicotinic acid, glucose, vitamini C, B6 ma le B1.

O se meaʻai mo le inupia i le fale ma se vaifofo o le methadoxyl e faʻaitiitia ai le malosi o le oona ma faʻavaveina ai le tuuʻesea o mea oona.

O le ethyl alcohol e vave lava ona gaʻo e le manava, ma o lona uiga faʻaʻoleʻole! E faʻapefea ona aveese le ava malosi? O le a le vailaʻau e filifili ai mo le vave faʻaaogaina o le ethanol? Fai mai Toxicologists o Enterosgel o se fualaau lelei mo lenei ituaiga o mea oona, e ui lava e fautuaina e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa.

Enterosgel e fusifusia ethanol ma acetaldehyde i totonu o le manava, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o toxins i le toto, puipuia le ate, ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino.

O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaaoga, leai se leaga, lelei toleniina e tamaiti ma tagata matutua, e leai ni aʻafiaga.

I aso nei, o Enterosgel o le filifiliga pito sili lea ona manuia mo le tetee atu i le kanesa ma le gasegase o le inisua, mea taumafa, mea inu ma le alcohol ethyl ma isi vailaʻau kemisi.

Maʻi i le maʻisuka: o le a le mea e fai i le vomiting o le maʻisuka

E tusa lava pe o le a le taua tele i le fale faʻapitonuʻu ma le lalolagi i aso nei, o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma lona lua, o se maʻi matautia lava lea e aafia ai tagata e toetoe lava o tausaga uma ma agafesootai.

O se tasi o faailoga iloga o lenei maʻi e mafai ona taua o se osofaʻiga o le vomiting. Toetoe lava o taimi uma, o lenei faailoga o loʻo totoe e aunoa ma se gaioiga tatau ma e mafua i tulaga eseese o le tino o le maʻisuka:

  • mea oona (meaai, fualaau faasaina, ava malosi),
  • malaise (faasaga i tua o malulu),
  • luga o galuega (ona o galuega faaumiumi).

Afai o le tagata gasegase e susu lona gutu, fulafula, afu ma le tele o le fiaʻai mo le leai o se mafuaaga, o mea nei e tatau ona manaʻomia muamua mo le vave ona sailia le fesoasoani faafomaʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vomiting o se ituaiga o gaioiga o le tino i le le lava o meaai ma togafitiga.

E masani lava, o le siʻosiʻomaga ma le vili e avea ma mea e manaʻomia muamua:

Afai o le tagata gasegase e le faʻatau fua talafeagai, ona tupu lea i se faʻalavelave taua o le maʻisuka - ketoacidosis, lea e mafai ona mafua ai se paga ma mafua ai le oti.

O le gaʻo ma le fulufulu e mafai ona mafua mai i le lafoaʻia poʻo le faalēaogāina o tui inisalini.

Aisea e tupu ai le fulufulu?

Vomiting o se masini faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina i lalo o le tulaga o le inupia. E mafai ona tupu pe a faigata ona faʻanoanoa meaai poʻo le oloa o se vailaʻau faʻasolosolo e ulufale atu i totonu o le mea oona.

O lenei faagasologa e matua le fiafia lava, ae matua taua lava mo le faamamaina o le tino.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻasalaga lea e naʻo latou lava lagona pe a mavae sina taimi. E aofia ai le vomiting.

E le gata i lea, o le soliina o le gaosiga o le gaʻofale e mafai ona avea ma mafuaaga lelei mo faʻamaoniga o loʻo fesiligia. O ia ituaiga faaletonu e mafua ai le vave tele o suiga i le maualuga o le toto suka - hyperglycemia.

O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona atiae le masani o le siakiina e le aunoa le maualuga o le suka i lona toto. Afai o le a ausia le pito i luga poʻo le pito i lalo o le faailo o le tulafono faʻatagaina, e tatau ona e sailia le fesoasoani faafomaʻi i le vave e mafai ai.

O le vomiting pea i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o le televave:

  1. faateleina le toto toto
  2. se faʻaopoopoga o le numera o ketones i le urine.

E le gata i lea, o le vomiting faifai pea i le maʻisuka e mafai ona taʻu mai ai o se tasi o fualaau oona e faaaoga e le maʻisuka o loo i ai se mea e mafua ai le faʻaalia o se faʻafitauli o le maʻi ma o lona uiga o loʻo i ai se ituaiga o teenaina e lona tino. E mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le tino.

O lenei tulaga e sili ona matautia, aua o le suka gaogao o le a lemu lemu lemu, ma o le a faʻamamaina e le tino ia lava mo se taimi umi lava.

Faʻafefea ona foia le fesuisuiai ma amio lelei?

Muamua ma pito sili ona taua i vailaau maʻisuka o le inisalini taimi uma lava. O latou gasegase ua misi pe faalēaogāina injections e ono lamatia ai le faʻaleagaina o le vomiting mo se taimi umi. A maeʻa sina taimi, o le a faʻalavelave le siʻosiʻomaga ma taʻitaʻia ai ni faʻafitauli faʻafitauli tau soifua maloloina.

E mautinoa lava o soʻo se taualumaga e tatau ona malilie i lau fomaʻi. A leai, o le faʻamalololuga o le maʻisuka ma le malosi o le soifua maloloina e mafai.

Vomiting e masani ona faʻaumatia le tino. O le mea lea, e tatau ona e ave Regidron ma inuina pei o le tele o vai o le mineral pe a mafai e aunoa ma le kesi. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻatumu le paleni masima lelei. O vai inu mo le maʻisuka e sili ona lelei mo maʻi.

Afai e leai se falemaʻi Regidron, ona mafai lea ona kuka i le fale. O le a le gauai atu i soʻo se lelei poʻo le lelei.

  • 1/4 teaspoon o le masima
  • 2 ipu vai
  • 2 sipuni tele o le suka
  • 1/4 sipuniti o le susu.

O vaega uma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma faʻaaoga le fofo e tusa ai ma faatonuga mo le falemaʻi oloa.

E tatau ona e valaʻau mautinoa se falemaʻi pe afai e le mafai ona e feagai ma le maʻisuka ma le gaioiga ma le vomiting i tua:

  • maualuga le vevela o le tino
  • tiga faʻamau i le manava.

O nei faʻamaoniga o faʻamaoniga tonu ia o le amataina o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Afai e le gauai le maʻisuka i le vomiting mo se taimi umi lava, o le a avea ma mafuaaga mo le faateleina o le amylase. I nisi tulaga, e le mafai ona faia e aunoa ma le faanatinati ile falemaʻi ile falemaʻi. Atonu o se paranesi lea:

I totonu o le falemaʻi, o le a saunia e fomaʻi se tagata maʻi e faʻaauau ona maua vai. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻamalolo. E tatau ona inu le vai i le 250 ml i le itula.

I le masani ai o le kulūkose o le toto, e mafai ona suia le vai i meainu suamalie lelei, aemaise pe afai o le tino o le maʻisuka e matua vaivai lava.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e iai se tagata e le faapalepale i vai inu, ona i ai lea i se falemaʻi o le a tuʻuina atu ni fofo faʻapitoa, e pei o le sodium chloride.

O le a sili ona lelei le faia o se suʻega atoa o le tino ma se vasega o maʻi tigaina. Faafetai i lenei auala, o le a mafai ona aumai le kulukose toto i tulaga masani ma faʻaumatia ai le gasegase faifai pea.

O fomaʻi o le a mataʻituina le i ai o ketones i le urine ma le toto suka i le maʻisuka i le 3 itula.

Meaʻai oona: o le a le mea e tatau ona iloa e se tagata ua maua i le maʻisuka?

O mea taumafa oona poʻo, i faʻamatalaga faasaienisi, mea taumafa toxicosis o se tulaga e masani ai tagata uma e aunoa ma se faʻalavelave. Afai o tamaʻi meaola leaga ua tumau i totonu o le oloa poʻo o latou oloa taua, toxins, faʻaputuina, ona 'ai lea o meaai e ono iu i le' ona o meaʻai.

Ina ia aloese mai mea taumafa oona poʻo faʻamaʻi, e tatau ona e tausisia le tulafono "O aʻu, vaevae, kuka ma taofi i totonu o le pusaaisa!":

  • Fufuluina ou lima i le fasimoli pe a e sau i le fale ma taimi uma e te asiasi ai i le potuaoga,
  • Fufuluina fualaau faisua ma fualaau aina lelei - tangerines, faʻi ma oranoa e le o se mea e tasi. Ae latou te le fautuaina le fufuluina o aano manu - faatasi ai ma se vai vai, o siama e mafai ona loloto atu i totonu o le oloa,
  • Faʻaaogā laupapa vavae ese mo aano o manu ma isi mea uma,
  • Faʻagasolo le meaʻai i le vevela,
  • Ia tunu meaai ma mea susu i totonu o le pusaaisa,
  • Tausia le faʻasologa o le aso e muta ai au meaʻai.

I le maʻisuka, o le aʻafiaga o meaʻai e ono sili atu le maualuga, ma o le mafuaaga lenei:

  • Faʻaitiitia le gaioiga o le tino (faʻapitoa ma suga maualuga),
  • O le faʻalauteleina o le i ai o meaai i totonu o le manava ma le inumaga i le tulaga o gastroparesis, o se taunuuga, o microbes e tele se taimi e ulu ai i le tino,
  • Aveese lemu o toxins e fatugaʻo i le tulaga o le nephropathy.

Faailoga meaʻai oona e iloa e tagata uma:

  • Nausea
  • Vomiting
  • Lavea masani e le masani ai
  • Paʻu o le tino
  • Talofa
  • Vaivai

Faamolemole ia matau: ketoacidosis o le maʻisuka

  1. O faʻafitauli o meaʻai oona e tutusa lelei lava ma faʻaaliga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  2. O mea taumafa oona e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le ketoacidosis: i le tali atu i le faʻamaʻi, o le maualuga o hormones o le atuatuvale, o loʻo i ai le isi itu o le inisalini, faʻapupula. O le iʻuga, o le maualuga o le kulukose o le toto e faateleina, o le faʻaitiitia o le insulin i le toto, ma e le lava le inisalini. I le faaopoopo atu, o meaʻai e afaina ai e faigata ona 'aina se mea, i le faasologa, o injections o inisalini puupuu e faimalaga. E le mafai ona faʻaaogaina e le siama le kulukose e aunoa ma le inisalini ma fesuiaiga e maua mai ai le malosi mai faleoloa gaʻo e fausia ai konesoni e pei o se oloa.
  3. Afai e te tuiina le inisalini ae e le mafai ona 'ai, pe o vomia, o loʻo i ai se lamatiaga ogaoga o le hypoglycemia.

O le mea lea, i le tulaga o gasegase, o se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona:

  • Inu le tele o suavai - ia le itiiti ifo i le 3 lita o mea e le i faʻamalieina poo le susu,
  • Faʻaauau pea le auala e taofi ai le hypoglycemia - o iinei o le a sau ai le sua sua suamalie,
  • Fua le kulukose toto i le tele o taimi - i le 2-4 itula poʻo le sili atu i taimi uma, pe a manaʻomia,
  • Fuafua le maualuga o ketones i le urine - e mafai ona faia i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa o loʻo faʻatau i falemaʻi,
  • Afai o le maualuga o ketones i le urine poʻo le toto ua faateleina, ma o le kulukose toto e sili atu i le 15-20 mmol / l, ona tatau ai lea:
    • Ulufale mai ile inisalini i le fua ole 0.1 iunite ole inisalini ile 1 kilokalama o le mamafa
    • Fua le suka toto i le 1-2 itula
    • Afai e leʻi faʻaitiitia le maualuga o le sukū pe a uma le 3 itula, faʻatonu se isi 0.1 U / kg o le inisalini ('aua le faʻamalosia le inisalini puupuu e faʻaitiitia ai le tuai o le hypoglycemia)
    • Toe faia le suega o le ketone 1 le itula talu ona toe tuiina le inisalini

Afai, e tusa lava pe faʻatulagaina, e maualuga maualuga le kulukose o le toto, ma o konesoni i totonu o le urini e le faʻaitiitia pe o faʻafitauli o lou soifua maloloina, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi!

Pe a afaina meaʻai, pipii i "Fafaga meaai":

  • Taumafa i taimi uma i nai taumafataga laiti,
  • Taumafa meaʻai e sili atu ona faigofie ona eliina: meaʻai mai le falaoa paʻepaʻe, meaʻai ma le pasta e aunoa ma le faaopoopoina o le suauu, pateta, susu susu. Faamolemole ia matau o le tele o nei meaʻai e aofia ai le tele o mea e gaosi ai meaʻai, aua neʻi galo le faitau o meaʻai gaʻo e oʻo lava i aso faigata o le maʻi,
  • Faʻasusu lemu iʻa ma aano o manu i luga o le lisi.
  • Faʻalogo i ou lagona, atonu ua e sauni e 'ai i meaai masani?

Aua e te popole ma e te le otegia oe, tusa lava pe le o atoatoa au suga: oe maʻi, ma e le tumau. O le mea taua o le faʻalogo lelei ia oe lava ma ou lagona, masani ona suʻi sugar ma taumafai e maua le malosi!

Maʻisuka Iniseti

I le maʻisuka malosi, o mea uma o le gasegase o le gasegase masani ma le faʻasologa o maʻi ua matauina. O le mea mulimuli, o le faʻalavelave faʻafefesa lautele e sili ona aʻafia ai. O ona toilalo e faatapulaaina i le natura pe, e le tele, i le muai tapulaa, ona avea ai lea o se tagata lautele.

O le tele o taimi e maua ai le maʻisuka, o loʻo faʻalogoina ai ni faʻamaʻi o leona o le fusi ma le femoral femologist (resp. Lumbar ma sacral plexuses). O le mea e masani ai, o aʻafiaga e tupu i le brachial plexus, neo intercostal, ma le namele mataʻutia. O nisi taimi e le faʻaleagaina, e amata i le tasi namu, e salalau atu i isi neura.

E le seasea le mai o namu. O nei mea, o le ophthalmicalgia i fafo, o nisi taimi e muamua i ai le tiga i le tino ma le tino, e masani ona matauina. E seasea lava, o le tele o le siama ma le tino e mataituina.

E seasea ona matauina le le mautonu o le gaioiga i le pito i lalo. E le atoatoa le tuʻuina atu o le pulu, i le tuʻuina atu, faigofie ona pasia ma togafitiga faʻapitoa.I isi tulaga, ua maeʻa le maʻi pipili, faʻatasi ai ma le muscle atroph ma isi faʻafitauli maʻi. Fomu faʻasalaga e faʻaalia i le tiga, vave le vaivai o vae, ma le leai o tendon mafaufauga e masani ona matauina. O faʻamaʻi e le muta, e fesuisuiai i le taimi o le maʻi.

O faʻasologa masani o le faʻalavelave o le gataifale e le o se mea masani. E masani lava o aʻafiaga pito i lalo e aʻafia, e seasea lava o le faagasologa e alu i lima ma neura o le ogalaau, ae i nei tulaga o le pito i lalo e sili ona aafia.

O le fomaʻi o polyneuritis ma se faʻamaʻi faʻapitoa ua faʻafefiloi. Ae peitai, i le avea ai o se tulafono, o le faamaʻi e afaina i tiga e aliali mai muamua i le tasi vae ona faasolo atu lea i le isi. E mafai ona umi se taimi o le fomaʻi (e tusa ai ma a tatou siakiga, e oʻo atu i le 6 masina), ae o loʻo i ai i lenei vaitau e mafai ona faʻaitiitia ma mou ese le tendon tendencies. O le vaivai o vae e matauina.

O tiga e masani lava ona malosi tele, ave se ata puʻe, faʻalautele i le po. I le taimi o le maʻi, o le tele o fesuiaiga i le ogaoga o le tiga e matauina. E i ai pea faʻamaoniga o le tiga: tiga ma le mama i neura, o faʻafitauli o le teteʻe. E leai se faʻalavelave faʻaleagaina, faʻamamaina poo le faʻamaʻi pipisi ma le faʻaogaina o le localization localization.

I se taimi mulimuli ane, faʻalavelave faʻalavelave o soo se mea faʻalavelave faʻapipiʻi ma se gaʻo sili ona maualuga o le faʻasalaga. O nei faaletonu, muamua le toe faʻaaogaina, faasolosolo malie lava ona liu i le maʻi pipili, muamua i le vaevaega lea na amata ai le tiga. O le gasegase e o mai faatasi ma le muscle atrophies ma se faʻavasegaina o le tino.

I uluaʻi laʻasaga, faʻatasi ai ma se faʻalavelave tiga, o le vaʻaia o le vasomotor ua matauina, i taimi mulimuli ane o faʻafitauli o le gaʻo i luga o le vaega o le paʻu, fao, aponeuroses, gaʻo vae o vae. I le vavalaʻau faʻatasi ma fomaʻi masani, o le faateleina o le palatini i le leai o ni cytosis e mafai ona iloa.

O le mea lea, i le amataga, o liʻo gaioiga e faʻamapulaʻa ma faʻaleagaina i le natura. O le atinaʻe mulimuli ane e aofia ai le salalau o neuralgia, o le faʻapipiʻiina o faʻafitauli o le mafaufau ma le faʻagasolo malie o le faʻaogaina o le maʻi pipili i le faasologa e tasi lea e salalau atu ai faʻafitauli faʻafitauli.

O mataupu e faamatalaina pe a le o mai faatasi ma le motusia ia le mautonu le mafaufau, ae o lenei tikeri o ataxia na maitauina (pseudotabic forms).

O le suiga i le vaʻaia o le gataifale na maitauina e tatou o loʻo faʻaalia ai e mafai ona salalau le gasologa i vaega faʻapitoa o neura.

Suesuega o talafaasolopito o neura i le maʻisuka na faaalia ai le i ai o le gaioiga o le neuraitis ma le toto o sela o veli pito i luma. O le mea mulimuli e mautinoa lava o se tulaga lua. O le vaega o le leona e foliga mai o se umi faaumiumi le natura, lea e fetaui ma le ita, tele lava le mafaufau, tulaga o polyousitis, e masani lava ona umi.

O le pathogenesis o laʻau faʻapipiʻi i le maʻisuka malosi e le o manino atoatoa. O suʻesuʻega pilota na saunia e d'Oschet (d ско Auchet), na maua ai e Marinesco se taunuuga leaga. O fua tutusa na maua mai e le Dopter, faʻaaogaina ai le suka, suʻesuʻeina i le suʻega. ma gaʻo, oxybutiric., ma na o le faʻaaogaina o le acetone na mafua ai ona faʻaleagaina aʻa. O le tupuga o le polyneuritis o loʻo mataʻituina foi i mataupu masani o le maʻisuka ma le maualalo o le maualuga o le suka (i le toto ma le urine) ma le leai o se acone. E i ai foi tulaga e le aoga ai le togafitiga o le antidiabetic i polyneuritis. O le mea la lea, e le mafai ona iloa le tupu mai o le mea mulimuli i le aafiaga tuusao i neura o oloa o le gasegase metabolism (protein, gaʻo ma le suka). E foliga mai o le toesea o le vailaʻau B e le maalofia i le maʻisuka i mataupu o le le atoatoa le faamalieina o le faateleina o le manaʻoga o le tino mo le vailaʻau A, o se mafuaaga moni o le vaʻaia.

O faʻaaliga o le inupia i le maʻisuka ua maua ai se isi faʻafitauli o le falemaʻi. Ua maeʻa nei ona faʻamauina e faapea, o toxins e mafua ai le galue ma le faʻatafunaina i totonu o le fatugalemu o le tino, o fua ia o le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo, lea e oʻo atu ai i le faʻaputuina i le toto o tino ketone (acetone, acetoacetic ma β-hydroxybutyric acid) ma le setete o acidosis. O le fusia o se fuainumera tele o faʻavae i meaola ma o latou faʻamalosi i le urine e mafua ai le faʻamalasea o le tino, o le faʻaitiitia o chlorides ma le faateleina o le acidosis. O tino o Ketone, e tusa ai ma le S. G. Genes, faʻalavelaveina le masani masani o faiga o le enzymatic i le faiʻai, lea e mafua ai le le lava o le inu o gaʻo i le faiʻai.

O le mea lea, i le maualuga o le toto suka o loʻo i ai le matelaina o le gaʻo. O nei mea e lua - le le atoatoa o taumafa gaʻo o le faiʻai ma lona le onosaʻi - fuafua le faʻamaʻi o le mafaufau ole faiai ile maʻi suka.

O uluaʻi faʻamatalaga o le faʻaalia i nei tulaga o le faʻalavelave mafaufau, vaivaiga faʻaletino, vaivai mafaufauga, moe, leva. O le faaletonu o le mafaufau e aofia ai mea nei: o le le lava o le manaʻo, gasegase, vomiting, le mautonu o le intestinal, fiainu ma le faateleina o le televave, o le acetone e aliali i le urine ma o le maualuga o le suka e faateleina.

O nei faailoga e tatau ona manatu o se mea faigata, ae o loʻo manino lava le mafai ona toe faʻafouina. Afai e le o faia ni fuafuaga talafeagai e tusa ai ma togafitiga ma mea taumafa, o le a atili atinaeina le faaleagaina ole faiʻai. Ole vaivaiga o muscle ma le masalosalo e oʻo atu i se tikeri taua, o vae e paʻu pei o le sasa, o le faʻaitiitia o le mata o le mata, o le tendon e faʻaalia ai le faʻaitiitia po o le mou atu. E mafai ona faoa faamalosi. I luga o le itu, o le manava loloto, latalata atu ia Kussmaul, ua matauina, o le pulusese e vave, laitiiti, toto toto. O le laulaufaiva e mama, o le mucous membranes e pele lanu. Le manava manaia o le acetone (fua manogi).

O le maualuga o le suka i le toto e oʻo atu i le 300-500 mg%, acetone ma le acetoacetic o loʻo maua i le urine.

I le vaimatua, o le maualuga o le suka e faateleina, lea e maua ai le maualuga o le suka, ma le acetone ma le acetoacetic. O isi suiga, e masani ona faʻaateleina le tele o le lactic acid.

O le isi laasaga o le liona o se tulaga e le o iloa lelei ma le manava o le manava, lea o le a oʻo i totonu o le laina-Stokes. Faʻaʻatoa le gasegase i faʻaleaga uma. E vavalalata tamaiti aoga e aunoa ma ni tali. Strabismus ma ptosis o nisi taimi e matauina ai.

Le mamafa o le toto ma le vevela o le vevela. Anuria po o se vaega itiiti o le urine e matauina. O le toe maua o le vai e maua i le toto.

E mafai ona manatu lelei le fomaʻi i le amataga. I le vaeluagalemu ma faʻatasi ai ma le coma, o le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i faʻalavelave faʻalavelave. O se tulaga le lelei mo le faʻaleagaina o le ate ma le fatuga o galuega, faiga o le purulenti, vaivaiga o le fatu, le i ai o isi inxicants (thyrotoxicosis, azotemia).

O togafitiga e faʻaititia i le tau faasaga i le acidosis, le aveesea o tino o le ketone. Mo le mafuaʻaga lenei, o le konalis, saline physiological (faatasi ai ma le malosi) e faʻaaogaina, o le aofaʻi o suauu e faʻalauteleina i meaʻai po o le kulukose o loʻo faʻamaonia (faʻasalaga poʻo le intramuscularly) i le taimi e tasi ma le inisalini togafitiga. O le inisalini e tuʻuina atu i ni aofaiga tele i ni vaega faʻavae. Ua fautuaina e N. K. Bogolepov le faafoeina o le 30-50 iunite i se vein ma se coma ma le tele naua, ona 50 iunite i le 4 itula po o le 25 iunite pe a mavae le 2 itula. O le numera atoa i le aso muamua o le coma e 150-300 iunite. Glucose e faʻatautaia i le taimi e tasi. O togafitiga insulin e faia i lalo o le puleaina o le toto suka.

Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o vailaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga ma le manava.

O le hypoglycemia e mafai ona gasegase i le tulaga o le faateleina o le gasegase o le pani poʻo le faʻaititia, e matua afaina ona o le matelaina, togafitiga le talafeagai o le maʻisuka (le lava le taumafa o gaʻo ma meaai).

E maualalo le maualuga o le hypoglycemia i ulu o le ulu, vave le malosi o le mafaufau ma le tino, o le moe, le popole, gatete e pei o le asthenic tremor, popolega autonomy, ma le fiaaai. O se faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le gataifale e taua.

I mataupu ogaoga ma ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻasologa o le epileptform ma le leiloa o le mafaufau. I lenei tulaga, o faailoga o le maningeal (faailoga o le Kernig), faʻaitiitiina o tamaiti aoga, faʻaitiitia pe ua mou ese atu i luga o vae, faateleina le fua o le fatu, ma ua maua ai se pa'ū o le vevela. O le faʻaofiina o le kulukose o nei mea uma e faigofie lava ona aveese.

O le valoʻaga e lelei i taimi uma. E faʻaleagaina pe afai e le aloaia le mafuaʻaga o le teʻi i se taimi talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga