Fuga faʻamaʻi mo le maʻisuka

Afai tatou te talanoa e uiga i le hyperglycemia masani (o le faateleina o le suka o le toto) ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini e le pancreas po o suiga i lona aafiaga i suauu ma gaʻo o le tino, o lona uiga o le maʻi suka.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

E i ai le tele o ituaiga o faʻaleagaga. O le ituaiga muamua e mafua mai i le le lava o mea e tutupu i le hormonal, e tulai mai i le talaaga o le genetic predisposition ma e masani ona faʻapipiʻiina ma faiga o autoimmunune. O le ituaiga lona lua o le "maʻi manaia" e tupu mai o se taunuuga o le oona, o se olaga e le toaga, ma le le lelei o meaai. O le faʻasologa o mea na maua mai e aofia ai foi i le faiga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O ituaiga uma o togafitiga e manaomia ai le faatumauina pea o le maualuga o le toto i totonu o tuaoi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e maua le taui mo le faʻamaʻi, faʻaleleia le lelei o le soifua o le tagata maʻi, faʻaitiitia le mamafa o faʻamalositino faʻamaʻi, ma faʻamaonia tulaga faʻasaienisi.

Mafaufau pe o le mea lea.

O le a le mea totino?

O le ufiufi o se laau faʻalauiloa lea ei ai se mea e oʻo ai i le maualuga o le 40 cm. O le aʻa e faʻasaʻo ma saʻo. O laulaau, o loʻo i le pito i lalo, e foliga mai o ni pulumu, pe tusa ma le vaeluaga ile vaʻai 7-8 lobes. Lea o loʻo i luga o le au, pupuu ma leai se mea, ei ai se vaʻa.

O le laau o loʻo i ai lanu samasama-lanumeamata, lea o loʻo faʻatusalia e palapeti pepelo. O le lanu o le sui o le flora e mafai ona matauina i le taumafanafana ma le masina muamua o le tautoulu. O le lapisi ua salalau solo i le toetoe o atunuu uma o Europa, ua tupu i luga o vaomatua, i tafatafa o se auala, luga o eleele ara, togalaau, ma vaomatua.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

Ae paga lea, e le malamalama atoatoa le kuluga vao. Ua lipotia mai e le au popoto o le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  • tannins
  • flavonoids
  • tiga
  • ascorbic acid
  • macro- ma microelements - paila, chromium, zinc, seleni, nickel, molybdenum, manganese.

O le tamaoaiga o le muti cuff e faʻamatala ai lona aoga aoga i le tino. E i ai le aʻafiaga o le laau (fusifusia ma aveese faʻamalosi fua), faʻamalosi le puipui vascular, tausia le paleni o hormones. O le lisi o itu lelei o le talosaga e faaauau pea:

  • le malosi e faamalosia ai le puipuiga,
  • faatelegese le faagasologa o le soifua matua
  • taofi faʻamatalaga o le inupia,
  • toe faʻafoʻisia le galuega o le gastrointestinal tract, faʻaogaina le tino.

Faaaoga mo le maʻisuka

O le vaovao i le togafiti o le maʻisuka ua faʻaaogaina e le gata ina lagolago ai le pancreas, ae o se fofo i le lotoifale mo le aveeseina o faafitauli o le paʻu. Faʻasaga i tua o le "faʻamaʻi manuia", o foliga mai o faʻalaʻo, faʻaogaina o le tino, faaaliga o le pupuni, lea e le faʻamalolo mo se taimi umi, avea ma faʻaaliga faʻaalia.

O tannins e fausia ai le laau, vitamini ma minerale e faʻateleina ai le toe faʻafouina o le paʻu, fesoasoani e faʻateleina le "fusi" manuʻa, faʻamalosia puipuiga i le lotoifale ma faiga faʻavaomalo.

O le aafiaga lautele i le tino o le maʻisuka o le faʻaitiitia lea o le maualuga o le suka ma faʻafefeteina le pancreas. E ui i le foliga muamua o le saogalemu o le vaovao, e tatau ona e talanoa e uiga i le mafai ona faʻaaogaina se vailaau vailaau ma se togafitiga togafiti.

Faaaogaina i le lotoifale

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o paʻu o le paʻu, o laulaʻau e fufulu lelei, paʻu. O se taunuuga, o le pulupulu o se mea e le masani ai e tatau ona oʻo mai. E faʻaaogaina i se fusi ma faʻaaogaina e avea o se puluvaga i le vaega faʻaleagaina o le paʻu. O ia manipulations e sili ona lelei i le afiafi, o lea e tumau pea le pipiʻi i luga o le manua poʻo le maʻi matua seia oʻo i le taeao.

Faia o Laulaʻau

Lafoaʻi ma mutia vao e tatau ona faʻaaogaina. O loʻo tuʻuina atu i totonu o se palupa, faʻapipiʻi i le malulu. Ua tuʻuina le uʻamea i luga o le ogaumu, faʻapipiʻiina i se vevela. O le taimi lava e aliali mai ai muamua foliga, e tatau ona tape le afi, ma ufiufi le atigipusa ma se tapuni.

O le tea e mafai ona faʻaumatia i le kuata o le itula. Mo le mauaina e le gata o le lelei, ae faapea foi fua aoga, e tatau ona faaaoga le vaega lenei: o se ipu vai i le tasi sipuni sipuni o mea e masani ai. O le inuina o se ipu tioata atoa i le taimi e le tatau, e tatau ona e vaeluaina i se aso atoa. O le mea lava lea e tasi e mafai ona faʻaaogaina e solo ma faʻaaoga ai faʻamaumauga i luga o paʻu ua afaina.

Ata teuteu ma le fusi

O se teuteuga e faʻavaeina i luga o le vao o loʻo taʻua o se mea sili ona lelei i le togafitiga o le maʻisuka. Tulafono Faʻatau:

  • E tatau ona ave le 30 g o meafaitino, sasaa le 300 ml o vai ma tuʻu i le afi.
  • A maeʻa ona faʻafefiloi le vai, faʻaitiitia le vevela.
  • O le fualaau faasaina o le a saunia i totonu o le 20 minute.
  • A o faagasolo lea taimi, o le tele o vai e mafai ona vevela, o lea e mafai ai ona e faaopoopoina le isi 50-100 ml o le vai mulimuli ane.

O le faʻasolo o le sui ole laʻau e faʻaaogaina e faʻafefete ai faʻafitauli o le paʻu (ulupia, manuʻa, faʻaputu). Ina ia saunia, e tatau ona matau mea nei: mo le 200 ml o le suavai - 5 teaseti o laulaau i le pa. O mea laititi e sasaa mai i vai inu, faʻaaogaina, o le oloa maeʻa e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, ae le silia i le lua aso.

E mafai ona faʻaogaina le vao kulupu faʻatasi ma isi laau totō e saunia ai moliaga hypoglycemic. E tuʻufaʻatasia ma laulaau launiu, vaipuni, ogalaau. Ina ia saunia le aoina, o vaega uma o loʻo tuʻuina i totonu o le pusa e tasi, o se sipuni sipuni o meafaitino e filifilia, 250 ml o vai inu ua sasaa. Ona tuu lea o le ogaumu ma tumau i le vevela vevela mo le itiiti ifo i le 5-7 minute. Ua faʻasaʻo le tau o le vailaʻau, faʻatali mo le faʻamafanafana atoatoa. O le maʻisuka e faʻaalia i le 1/3 ipu faalua i le aso.

Ole tele o iloiloga ole maʻisuka e faailoa ai e mafai ona faʻaaogaina le laau e pei o se meaʻai mo le salati. E mafai ona e faʻapipiʻi le aniani lanu meamata, o le sukalati i totonu o le fugalaau, mea manogi i le fala. E fautuaina le vaitau i le suāuʻu olive poo le kirimulusua manaia o mea maualalo maualalo.

Faʻaaogaina ma faʻailoga

Ina ia mautinoa o loʻo i ai pea le fale laau, e mafai ona tupu i lau lava togalaau poʻo luga ole faletusi. O le mutia e manatu e le lelei, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma le gauai atu, e mafai ona faʻafetaui i malamalamaga eseese. Afai e tatau ai, ia e tali atu ma le toafilemu i se gaioiga. O le lapisi e matua puipuia lava i suiga o le vevela, ae afai o le totoina e tupu i le tautoulu, e lelei tele le ufiufi o vao ma laʻau po o oneone e maua ai le puipuiga.

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona faʻaalia lelei le mutia i le setete o le platelet ma le fibrinogen i le toto, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina le laau ma le faʻaogaina o le gaʻo. O le isi faʻasesega faʻamaonia o loʻo faʻatupulaia le faʻaleleia o tagata taʻitoʻatasi i vaega faʻamalosi. Mo le togafitiga o tamaiti, e naʻo le faʻaaogaina o manipulations i le lotoifale, e le tatau ona e inu teas ma decoctions mai le laau.

Tuua Lau Faamatalaga