Fiafia - Faanatura

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata gasegase e fiafia i le fesili po o fea statins e sili ona aoga ma saogalemu mo tagata matutua. O fualaau ia e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate, lea e faʻaititia ai lona tele i le toto. O loʻo i ai se poloka o le enzyme o aofia i le faagasologa o le tuʻufaʻatasia o le cholesterol. Faafetai i nei vailaʻau, o le numera o fatu osofaʻi ua faaitiitia ma le maualuga o le olaga o le tagata. Ae aua neʻi galo e uiga i le faʻailogaina ma le aʻafiaga o vailaʻau taʻitasi. Ina ia aloese mai tulaga lē lelei, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi mo le sao saʻo o togafitiga.

O a fuainumera e saogalemu mo tagata matutua?

O tulafono e vaevaeina i ni vaega se lua: natura ma vailaʻau. E vaevaeina i latou i le 4 augatupulaga, lea o le muamua o sauniuniga faalenatura e maua mai i pulou, ma o isi e sosoo ai ua faia fausaga.

O le gaioiga autu a statins:

  • o le aafiaga i le membrane vascular, o lona uiga, o le faagasologa o le inflammatory ua faaitiitia ma ua faaitiitia le avanoa o le thrombosis,
  • faatoaagaina o le faagasologa o le tuufaatasiga o le nitrogen faatasi ai ma le okesene, ma o le taunuuga lea e faalauteleina ai vaa, puipuia o latou puipui,
  • tausisia le le suia o le atherosclerotic plate ma se faʻalavelave i lona faʻatupulaia o le tele.

Lisi o fua puipui e faʻatatau i le aveina o fuainumera:

  1. Puipuiga o le faʻaumatia o le myocardial - o fomai e fautuaina le fualaau sili ona lelei, rosuvastatin. A maeʻa ona tulitatao le umi, o faʻamaoniga o suʻesuʻega a le tagata maʻi ua toe foʻi i se fale mautu, lea na faʻapogai ai le faʻaitiitia o le lamatiaga o lenei maʻi.
  2. Puipuiga o le tupu mai o faʻasalaga faʻasalalau - o fualaau oona ua faatonuina e faʻaitiitia ai le toto maualuga.
  3. I le taimi o le toe faʻaleleia o le faʻasalaga, o le faʻaaogaina o statins e faʻateleina ai le faʻaleleia o le faagasologa.
  4. Faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis.

Faʻasalaga lautele mo le faʻaaogaina:

  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • maʻitaga
  • solia o le system endocrine,
  • afaina o musika o le tino,
  • le atinaʻe o faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate,
  • maʻisuka malosi.

Faʻafitauli o fuainumera

O vailaau faafomai i lenei vaega e matua faaitiitia ai le ono tulai mai o afaina ma fatuga fatu. Ina ia maua le vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le sao saʻo o le filifilia o le vailaʻau, talu ai e tele aʻafiaga o statins. O autu autu e:

  1. Paʻu ma le mumu i fiva musele. E tele gasegase e faʻalavelaveina nei faʻaʻailoga i le atinaʻeina o le suka. O le iʻuga, ua faʻaumatia tino o muso ma ua ulu atu le myoglobin i le toto. Ona oʻo mai ai lea o le toilalo.
  2. Mafatiaga mafaufau. E i ai i tagata le faʻaitiitia po o le leiloa i le gafatia e manatua, faasaoina ma toe faʻaleleia faʻamatalaga. O tagata maʻi ua leiloloa mo se vaitaimi le tumau. Latou te faʻagaloina o latou nofoaga o nofo ai ma faʻamatalaga patino.
  3. E iai faʻamaʻi ate. O le tele o enzymes o le ate i le toto o le tagata ua faateleina. O fomaʻi e fautuaina le faia o suʻega o le ate aʻo suʻe fuainumera e mataʻituina toto.

I le matua, e tatau ona faatumauina le tulaga o le tino i fualaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o nisi faamaʻi.

O tulafono e sili ona taua mo tagata matutua: latou te faaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. Aʻo iai se tagata i le sone o le tele o le faʻafitauli, o se mea faʻanatinati le faia o puipuiga ma togafitiga ma nei vailaʻau e puipuia ai le atinaʻe o maʻi matautia.

O le taulai atu i itu lelei o fualaau o lenei vaega, e tatau ona manatua o le mauaina o fuainumera ua faatonuina e le o tagata uma, ae naʻo le tusa ai ma faailoga.

E taua le amanaia o aʻafiaga o nei vailaʻau ma mataʻituina se tasi o metotia.

Faʻamaumauga faʻatagaina:

  1. A maeʻa le fatu fatu poʻo le stroke e taofia ai le toe foʻi mai o le maʻi. I le taimi mulimuli ane pe a maea le taotoga palasitika i luga o fatu ma vaʻa tetele.
  2. I le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le tulaga mautu o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaoniga o le faʻavaeina o le faʻataunuʻu o le myocardial.
  3. Mo le faʻamoemoe o le puipuiga i tagata ei ai se tulaga maualuga o le atiina ae o fatu ma faʻamaʻi toto.

O le fea vailaʻau e filifili ai?

O fea vailaʻau e filifili ai? O le fea o statine e pito sili ona aoga ma saogalemu mo tagata matutua? O nei fesili e mafai ona taliina e ala i le faia o faaiuga e faʻavae i suʻesuʻega.

O lona uiga, ua vavae ese Atorvastatin - na faʻaalia ai iuga pito sili ona lelei i le faʻaleleia o le manuia o tagata gasegase. I le maea ai o suʻega, o le au matutua na faʻaititia le lamatiaga o le pagatia e le 50%.

O le faʻaaogaina o Atorvastatin e maua ai se avanoa saogalemu e filifili ai tui i se vateatea lautele e 40 -80 mg mo ituaiga faʻamaʻi ma o latou faʻafitauli. I le amataga, e faʻaaogaina se vaega itiiti o fualaau. O le gauai atu i le tali a le tino, o le fetuunaiga o le tagata lava ia e faia.

O le isi vailaʻau saogalemu e faʻasolosolo ai. O se vaega lona tolu o gaosiga gaosia. E i ai le lelei ma le tamaoaiga. O se uiga lelei pe a filifilia se togafitiga o lona uiga agamalu i le ate ma le musika, lea e taua i le matua.

O vailaʻau e tatau ona amata amata i nai togi laiti. O se aafiaga lelei e tupu i le vaiaso muamua o le taliaina, ma le lona fa - o le maualuga o le aoga o le fualaau faasaina ua ausia. Mo le tausiga tumau o le setete o le tino, e tatau i tagata matutua ona ave le fualaau mo le ola.

O tulafono i tagata matutua e faʻaititia le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi, pe a faʻatusatusa i le vaitau o tausaga o tagata. E mafai ona e amataina togafitiga pe a maeʻa le pasia o suʻega ma se suʻega atoa. E tatau ona faʻamaonia saʻo le fualaau oona, ia suesue i taimi uma suʻesuʻega o le enzyme o le ate ma se suʻega o le toto, ma toe faʻaleleia le tele o vailaʻau e tusa ai ma a latou taunuuga.

O vailaʻau e tatau ona onā i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Anna Ivanovna Zhukova

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

O tagata gasegase e fiafia i le fesili po o fea statins e sili ona aoga ma saogalemu mo tagata matutua. O fualaau ia e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate, lea e faʻaititia ai lona tele i le toto. O loʻo i ai se poloka o le enzyme o aofia i le faagasologa o le tuʻufaʻatasia o le cholesterol. Faafetai i nei vailaʻau, o le numera o fatu osofaʻi ua faaitiitia ma le maualuga o le olaga o le tagata. Ae aua neʻi galo e uiga i le faʻailogaina ma le aʻafiaga o vailaʻau taʻitasi. Ina ia aloese mai tulaga lē lelei, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi mo le sao saʻo o togafitiga.

E tatau ona faʻaitiitia le cholesterol i le matua?

O le maualuga o le cholesterol e sili ona lamatia mo le tino o le tagata, aua e mafai ona oʻo atu ai i se aofaiga tele o faʻafitauli. Le maualuga maualuga o le cholesterol levels i se tagata e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi e pei o le fatu fatu poʻo le faʻamaʻi.

O le mea moni, o lenei vailaau e matua taua lava mo tagata, aua e faʻaaogaina e avea o se mea autu mo le fausiaina o siama. O le Cholesterol e matua aʻafia i le gaosia o le estrogen, progesterone ma testosterone.

E le gata i lea, o se elemene taua mo le gaosia o le vaitamini D ma le talo, lea e faʻatele ai le gaosia o gaʻo. O le mea sili ona taua o le faʻalogo i le aofai o le cholesterol o loʻo i ai i le tino.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Cholesterol o se mea e le gata ina maua e se tagata mai meaai. O le ate ole tagata o lona punavai foi. O le a lenei hellesterol, e faalagolago lava i le ituaiga porotini (lipoprotein) lea e ulu atu ai lenei cholesterol i totonu o se fesoʻotaʻiga. Faatasi ai ma le maualalo o le protein LDL, o le cholesterol e ulufale saʻo atu i totonu o sela ma amata ona teuina. O le mea lea, ei ai se tulaga lamatia o ni atherosclerotic plate. Faatasi ai ma se maualuga tele o le protein o le HDL, o le cholesterol sili atu e toe faafoi i le ate, lea e gaosia ai. O se tino soifua maloloina e faigofie lava ona feagai ma lenei galuega.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o maualuga maualuga o le HDL ma le maualuga o le cholesterol i le ituaiga o LDL i totonu o le tulaga masani e le o se mea e lamatia ai le loto o le tagata, talu ai ona o le tino lava e feagai ma cholesterol. Afai ei ai le sili atu o le cholesterol, o le tino e taofi lona gaosiga. O se taunuuga o le lē paleni, o le i ai o nisi o faʻamaʻi poʻo aʻafiaga o le kenera, o auala e faʻatonutonu ai le paleni o le cholesterol ma le protein e mafai ona faʻavaivaia. O tausaga matutua foi e afaina ai le cholesterol ma manaomia ai le lagolago faaopoopo i le tulaga o se taumafataga faapitoa, o se olaga malosi, ma, i nisi tulaga, le faaaogaina o fualaau faapitoa, o fuainumera.

E faapefea ona e faʻaititia le cholesterol?

I le avea ai o se tulafono, ei ai le manatu sese o aano o manu e fesoasoani i le maualuga o le cholesterol. O le mea moni, ua faʻamaonia e saienitisi e faʻapea, o le suʻeina o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le soya soya, e faʻaitiitia ai le aofaiga o le "leaga" cholesterol lea e faia i le taimi o kuka, e mafua ona o le puipuia o le faʻavaeina o mea oona.

I se isi faaupuga, o le faʻaitiitia o le cholesterol e le manaʻomia ai le faʻaaogaina atoa o gaʻo mai le taumafataga. O le tulafono autu o le faʻaaogaina o gaʻo e le o faʻamatuina, e taʻua o suauʻu ma iʻa, ae e taua le iloa o le faʻaaogaina o ituaiga o iʻa taugata e le o se mea e manaʻomia muamua, talu ai e sili atu le faʻaogaina o mea tau tupe.

O le faʻaaoga tele o nisi o ituaiga o gaʻo e afaina i le tino atoa ma le fatu aemaise lava. E mafai ona avea ma gaʻo gaʻo, pata, palu, kirimoli mumu ma e oo lava i susu. O nisi ituaiga o gaʻo fualaʻau e leaga foi, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Muamua, o lenei mea e faʻaaogaina i le gasegase o gaʻo, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o paʻu. O le masani o le faʻaaogaina o le 1% le malosi i le aso, lea e tutusa ma le 2 kalama o gasegase felauai ma le taumafa i aso uma o le 2000 kcal.

Mo le lelei gaioioiga o le tino, o le a lava lea e mataituina ai le paleni lelei i le taumafataga, faapea foi ma le tausisia o se olaga ola malosi.

Maualuga cholesterol e avea o se mafuaaga o le atherosclerosis

E pei ona e iloa, o le atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e aliali mai ma atiina ae ona o le le lava o meaʻai talafeagai, e pei o minerale, vitamini ma mea amino, e mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto. O se tasi o ituaiga o cholesterol e fesoasoani e faaleleia ai le leiloloa o nei mea, ma e foliga mai o pusa atherosclerosis e fesoasoani e toe faʻafoʻi puipui o toto toto.

O le faafitauli ogaoga e tulaʻi mai e fesootaʻi ma le faʻaauau pea o galuega o toto toto, lea e faʻaitiitia ai le gaʻo ma le taimi, e aofia ai le matua. O le iʻuga, e mafai ona paʻu le papa, o le a iai se faʻaogaina i totonu o le toto, lea e mafai ona tupu ai se paʻu poʻo se fatu fatu, e ui lava na faʻamaonia e saienitisi Amerika e mafai ona maua le atherosclerosis i tulaga o le mumū i nofoaga o loʻo i ai papa.

E le gata i lea, o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le tele o le mamafa ma le leaga o masaniga, aemaise lava le ulaula, e fesoasoani i le tupu o le atherosclerosis. O tulaga faʻalavelave, leai se gaioiga faaletino, ma e oʻo lava i faʻamaʻi nifo e ono mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le fatu.

O le faʻaitiitia o LDL laʻititi e taua tele i le faʻaleleia o le HDL, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi eseese o le cardiovascular system.

O le matua matua, aemaise lava i le mavae ai o le 30 tausaga, e manaʻomia ai pea le siakiina o le cholesterol i le tino, aemaise lava, i le faia o suʻega taʻitasi i le tausaga.

E tatau ona faʻaitiitia au cholesterol i loʻu matua?

Ona o le tuputupu aʻe o le lauiloa o se olaga ola maloloina ma le manao e faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le tino, o le faʻaaogaina o vailaʻau eseese e faʻamautinoa ai le maualuga o lenei mea i totonu o le tino ua tupu aʻe i le lauiloa.

O le sili ona lauiloa o le faʻaaogaina o statins, lea e masani lava ona taʻu atu e fomaʻi io latou maʻi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o fuainumera e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli eseese ona o le le lelei o le gaosiga o le cholesterol e le ate.

I le tulaga lautele, o lenei vailaau fesoasoani:

  1. maualalo le cholesterol e aʻafia ai le ate ma faʻaitiitia ai le gaosia o lenei mea e le ate,
  2. faateleina le malosi o le tino e tau ai le gaʻo o le tino,
  3. faateleina le 'anotusi i le "saʻo" cholesterol i le faʻaitiitia o le aofaiga o le "leaga",
  4. faaitiitia le lamatiaga o le amataina ma le alualu i luma o maʻi eseese cardiovascular.

O le faʻaaogaina o statins e manaʻomia ai muamua feutagaiga ma se fomaʻi o le a filifili pe faʻaaoga e faʻavae i luga o iuga o suʻega.

E tatau ona malamalama o tagata tomai faapitoa e faʻamatalaina lenei vailaʻau e le gata o se auala e faʻaitiitia ai le cholesterol, ae faʻapea foi mo se aʻafiaga faʻamaʻi-inflammatory.

O tulafono o fualaau faasaina lea ei ai le tele o aafiaga lelei i le tino.

O lenei ituaiga o vailaau e fesoasoani ai:

  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le amata ma le alualu i luma o le stroke ma le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase oe ua leva ona ola mai i le faʻamaʻi o le myocardial, aemaise lava i le popo fou.
  • Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o fuainumera e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o le tino, o lea e tatau ai ona e feutagai ma se fomaʻi o le a le gata ina faʻamautuina se faʻamautinoaga saʻo, ae faʻamaonia foi togafitiga talafeagai.

E iai foi isi mea tutusa ole fuainumera, lea e mafua ai ona aʻafia itu. O le faʻataʻitaʻiga sili ona lelei, o le laumei mūmū mūmū, lea e mafai foi ona oʻo atu i aʻafiaga leaga mo le tino.

O aʻafiaga leaga o fuainumera i tagata matutua

I le matua, o le faʻaaogaina o statins e mafua ai aʻafiaga.

E ui i le aafiaga i luga o le maualuga o le cholesterol, o le faʻaaogaina o fuainumera e i ai se aafiaga le lelei i le tino, lea e le tupu vave, ae na o le taimi.

I le aluga o taimi, e mafai e le tagata maʻi ona maua le valea ma le maualuga o le lelava ma le moe.

E le gata i lea, o aʻafiaga le lelei nei i le tino e mafai ona tupu:

  1. mafaufau le mafaufau,
  2. Tachycardia
  3. afaina o le manava, e taʻua o le manava manava poʻo le faʻamalosi,
  4. o le faʻaalia o le aʻafiaga o le sasaina i vaega eseese o le tino.

E le gata i lea, ei ai se maualuga maualuga o le tiga i maso ma sooga.

Aafiaga leaga o fuainumera i le tino

O tausaga matutua e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa e faʻatatau i le soifua maloloina.Laititi, faapea foi le maualuga o le cholesterol maualuga, e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o statins.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o taʻavale e faʻasaina le gaosia o le cholesterol e le ate, ei ai foi le aoga i le gaosia o isi mea e manaʻomia mo le tino e faʻaalia ai ana galuega masani. I le iʻuga o se faʻaletonu, e ono foliga mai o le maʻi e leʻi iloa muamua e le tagata maʻi.

Mo le ogatotonu o le tino, o le faʻaaogaina masani o fuainumera e mafai ona taʻitaʻia ai galuega faʻaletonu, aemaise lava le foliga mai o:

  • amnesia
  • toto maualuga
  • paresthesia
  • gasegase o le neuropathy,
  • depressive states
  • lagona o lagona
  • moe i le moe, ma isi.

E tiga foi le tino o le endocrine, e pei o le hypoclycemia, mamafa tele, gaogaosa vaivai, edema, ma isi. O le maʻi suka o se tasi lea o ituaiga ogaoga o faʻafitauli.

O le gastrointestinal tract o se tasi o totoga taua e faʻaalia i fuainumera. O nisi tagata maʻi e lipotia le tupuga o le faʻalavelave, faʻaleagaina, ma oʻo lava i le vomia. I nisi tulaga, o le aliali mai o le maʻi tigaina e mafai.

O faʻafitauli sili ona ogaoga o foliga mai o le hepatitis, o le pancreatitis ma le chronic, jaundice, ma e oʻo lava i le anorexia.

Faailoga mo le faʻaaogaina o statins

E ui lava i se numera taua o le faʻasaʻoina, o le faʻaaogaina o fualaau o le statin e tauamiotonuina i le i ai o se maʻi pipisi o maʻi.

E fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻamalosi o lenei kulupu mo le atherosclerotic vascular vasions.

E mafai foi ona faʻaaoga fualaau mo le hypercholesterolemia.

E le gata i lea, o le faaaogaina o fualaau faasaina e tauamiotonuina:

  1. i luma o le angina pectoris,
  2. i le taimi o le toe faʻaleleia mai le toto maualuga i faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  3. ma le vystonia vascular-vascular,
  4. i le tulaga o le maʻi gasegase.

O le mataupu o le tuuitiitia o le cholesterol mo tagata matutua e matua talafeagai lava, aua o le autu o le solia o le faaaogaina lea o statins e silia ma le 65 tausaga. O le isi tulaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le leai lea o le ate ma fatu fatu.

I le faʻaopoopoga, e le o faʻasinoina ia fuainumera mo tamaiti ma tamaiti, sei vagana ai le i ai o pateni. Mo le au matutua, o le faʻaaogaina o le afa afa o loʻo fautuaina.

O fualaau o lenei ituaiga e masani ona faatonuina mo le puipuia, ae na o sina vaega laitiiti lava. O le mea lautele, o le manaʻoga e faʻaitiitia le cholesterol e faʻalagolago i le manaʻo o le maʻi. I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e tatau ona suia i se meaʻai masani ma le gaioiga faaletino. O nisi taimi, e manaʻomia e tagata gasegase ona sui a latou meaʻai ma 'ai meaai e maualalo ai le cholesterol.

O le a faʻamatalaina e le tagata atamai le cholesterol i le vitio i lenei tusiga.

O le a le uiga o le maualuga o le cholesterol i fafine?

O le faateleina o le cholesterol o se tasi lea o tulaga e sili ona lauiloa i le atinaʻe o le atherosclerosis ma isi aʻafiaga e aʻafia ai, e pei o le fatu fatu o le fatu, faʻalavelave leocardial, stroke, ma isi mea faapena. ma le maualuga (LDL ma HDL, mulimuli ane), lea o le a talanoaina mulimuli ane. O le faateleina o le cholesterol o le toto i fafine e sili ona matauina i le matua, talu mai luma o lenei laasaga, o lo latou tino e puipuia tele e ala i gaioiga a hormones sex. Ae peitai, o le cholesterol e mafai ona faateleina i soʻo se matua, o le mea lea, e fautuaina tamaitai uma ia iloa tulaga masani o le toto toto.

  • Cholesterol ma lipoproteins
  • Normal cholesterol
  • Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga
  • Faailoga o le hypercholesterolemia
  • Togafitiga Maualuga Cholesterol
  • Suiga i meaʻai ma ituaiga olaga
  • Vailaau

Cholesterol ma lipoproteins

Cholesterol (cholesterol) o se molimiti lipid faigofie e talafeagai mo le masani ai o le galue i sulu o tatou tino. O le mea lea, togafitia e pei o le "leaga" le mafai. O manaoga o aso taitasi o le cholesterol e totogi e ala i lona faʻasologa i totonu o le ate (pe tusa o le 80%) ma le taumafa faatasi ma meaʻai (e le silia le 20%).

Cholesterol o se lipid taua e faʻamautinoa ai le amio saʻo o siama i totonu o le tino o le tagata.

Soʻo se lipids, e aofia ai le cholesterol, e le mafai ona feaveaʻi i totonu o le toto e aunoa ma se totogi, aua e le solo i le vai. Mo a latou felauaiga, o loʻo i ai le tele o puipuiga faʻapitoa - lipoproteins, o ni palatini-lipid complexes. E vaevaeina i ni vasega:

  • Laititi ma le maualalo le lipoproteins (LDL ma VLDL) felauaiga o le cholesterol ma isi lipids mai le ate i totoga toto ma toto toto. O le faateleina o nei meaola ninii e fesootaʻi ma le faateleina o le tulaga lamatia o le atherosclerosis i tamaitai ma alii, lea e fesootaʻi ma le gafatia o nei fualaʻau ina ia teuina i totonu o puipui puipui.
  • O le maualuga o le lipoproteins (HDL) o le felauaiga o cholesterol ma le lipids i le isi itu - mai puipui o toto toto ma totoga i le ate, lea latou te maua ai le fesuiaiga poʻo le suiga. O le HDL o se mea puipuia ma e taʻua o le "lelei" cholesterol.

I totonu o se tino ola maloloina, o le maualuga ma le fua o le cholesterol, LDL ma le HDL e tumau pea i le paleni malosi, lea e tatau ai ina ia mautinoa ai le galue masani o sela ma okeni.

Normal cholesterol

Ole malosi e iloilo ai taunuuga ole suʻega ole toto ole taua e le gata mo fomai, ae faʻapea foi mo tagata masani. I le uma, o i latou o loʻo feagai ma o latou lava faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le maualuga o le cholesterol i fafine e le o taimi uma o se faailoga manino o le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system. E le gata i lea, e taua le fuatiaina o le maualuga o le cholesterol i le toto, ae ia suʻesuʻeina foi mea o LDL, HDL ma le igoa o le atherogenic index, o le fua faatatau lea o vasega e lua o lipoproteins.

Lisi o tulaga masani o le lipid metabolism:

O le faauigaina o taunuuga o suʻega e tatau ona faia e le fomaʻi.

O le maualuga o le cholesterol i fafine e tatau ona avea o se mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le cardiovascular, matua atherosclerosis.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

O le siʻitia o le cholesterol i fafine e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o mea taua, o le autu o nei mea nei:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa. E i ai le tele o tulaga tuʻufaʻatasiga pe a faʻaleagaina lona lava metabolism o cholesterol ma lipids. Ae peitai, o le vaega lenei e le lava mo le tupu mai o le hypercholesterolemia.
  2. Tuai. A o le i faia le toesea, o le fafine e puipuia mai le faateleina o le cholesterol ona o le gaioiga o feusuaiga a fafine, ae ui i lea, i le matua, o lenei puipuiga ua mou atu.
  3. O se meaai le lelei ma le tele o meaʻai gaʻo, o vailaʻau faʻamalosi faigofie e taʻitaʻia ai le faʻaputuina o lipids i le tino ma suia ai mea o le cholesterol ma le lipoproteins.
  4. O se olaga soifua maualalo e aunoa ma le faʻamalositino masani o se mea taua foi i le tupu o le hypercholesterolemia.
  5. O le tele o faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka, le gaʻo ma le ate, e mafai ona fesoasoani i le tupu o le hypercholesterolemia.

E taua le manatua o le tele o mataupu, o loʻo i ai le tele o mea e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol ma le LDL. I lenei itu, soo se togafitiga e tatau ona aofia ai e le gata o fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o nei lipids, ae faapea foi ma nisi fautuaga e le o fualaau faasaina - suia o meaai, faamalositino masani, ma isi.

Faailoga o le hypercholesterolemia

O le taua tele i le faʻatuina o mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol maualuga, o le aoina lea o le soifua maloloina o le tagata maʻi e uiga i uiga o meaʻai, tagofia o vailaau faʻamaʻi, faʻapea foʻi faʻamaʻi o loʻo faʻafeiloaʻi ma o loʻo avanoa nei. E le gata i lea, o se suʻesuʻega maeʻaeʻa maeʻa e manaʻomia.

O le auala autu o le suʻesuʻeina o se suʻega ole toto. I lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, ua i ai le faateleina o le numera o le LDL ma le cholesterol, faatasi ai ma se faaitiitia tutusa i le anotusi o le HDL i totonu o le toto. O le atherogenicity index changes, lea e fuafua i le faʻatulagaga nei: IA = (OX-HDL) / HDL

Tulaga masani masani mo lenei faasinomaga e mai le 3 i le 3.5. O le a le mea o loʻo talanoa i ai? O lona faʻateleina o loʻo faʻaalia ai le taua tele o le LDL, lea e taua tele i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Togafitiga Maualuga Cholesterol

Togafitiga mo le maualuga o le cholesterol e tatau ona atoatoa ma fuafua e na o le fomaʻi i le maea ai ona suʻeina le maʻi. E le gata i lea, o vailaʻau uma ma isi suiga i meaʻai ma le ola o se fafine e faʻaaogaina i togafitiga.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga o se faagasologa umi lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea ma le filifilia o togafitiga lelei.

Suiga i meaʻai ma ituaiga olaga

O le mea aupito sili ona taua i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol o suiga ia masani masani masani. O tagata gasegase uma e faʻaalia i faamalositino masani (pe a ma le faatolu i le vaiaso) ma le tele o faamalositino. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia le faʻaleleia o le faʻavevesi ma le moe, pei o le faaitiitia o le numera o tulaga atuatuvale - o le a faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.

O le taumafataga e iai foi sona aafiaga tele i le lipid metabolism i le tino. Mai mea taumafa e tatau ona faʻaesea:

  • Meaʻai suamalie, faʻapea foʻi ma fala e faʻavae i latou.
  • Vaʻaia faʻafefiloi, ulaula ma isi oloa, e aofia ai mea e faʻaaogaina.
  • Paʻu kulimi, kusi cheese ma fulufulu ma se pasene maualuga o mea oona.
  • Bakery ma mea gaosi oloa.
  • Umu gulu, ma isi.

O loʻo i ai le tele o oloa e mafai, faatasi ai ma vailaʻau, i lalo ifo o le cholesterol ma le "leaga" lipoproteins:

  • Laʻau o fualaʻau, faʻapea ma fualaʻau tunu pe taoina e aunoa ma ni sau sau.
  • Seu susu gaʻo.
  • O fua eseese ma vine.
  • O le tele o cereals: buckwheat, millet, ma isi.
  • Fugalaau matala.
  • Laʻau gaʻo maualalo.
  • Legumes: pi, pi.
  • Brown ma isi ituaiga araisa.

O le filifiliga sao o meaai ma suiga i olaga masani o le olaga o le a mafai ai ona togafitia le hypercholesterolemia ma sili atu le lelei nai lo le faʻaaogaina o vailaʻau na o oe.

Vailaau

O le faʻaaogaina o fualaau oona o se fuafuaga taua i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. Peitai, e taua le maitauina e na o le fomaʻi e tatau ona filifilia se vailaau maʻoti ma fuafua lona atinaʻe, pe a maeʻa se suʻega atoa o le fafine.

I le taimi muamua i le togafitiga o le hypercholesterolemia o fualaau faasaina mai le vaega o statins. O nei vailaʻau e aʻafia ai le enzyme autu i le faagasologa o le cholesterol synthesis i le ate, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻavaeina o le cholesterol totonu ma faʻaitiitia ai lona tulaga ma le mea e maua i le lipoproteins maualalo i totonu o le toto. O vailaau faʻasaina e gasegase lelei e tagata gasegase ma e seasea tupu mafua mai aʻafiaga. I le taimi lava e tasi, o togafitiga e amata i se fua maualalo, e faasolosolo malie ona mafai ona faateleina seia oo ina oʻo i le maualuga ole lipid target.

E masani ona faʻaaogaina fibrates - Lipantil, Gemfibrozil, ma isi. O nei vailaʻau e fusifusia i meaʻai o le talo ma puipuia ai i latou mai le gasegase o gaʻo, lea e mafua ai le le atoatoa o le absorption ma le lower cholesterol ma le LDL i le toto. Fitirate e le fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder, faapea foi ma fuainumera.

O le lauiloa tele i le togafitiga o le hypercholesterolemia o fualaau ia e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le manava. E aofia ai Ezetrol, ma isi. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le saogalemu o nei fualaau oona e matua maualuga lava, talu ai latou te galulue i le lotoifale ma e le o aʻafia i le toto. O lenei avanoa e faʻamatalaina ai le lautele o le tufatufaina.

I le faaopoopo atu i vaega o fualaau faasaina, o le siakiina o suauu (cholestyramine ma cholestyol), faapea foi ma le tele o fualaau faasaina e faavae i le acidic nicotinic (Acipimox, Enduracin, ma isi) e faaalia ai se faamalologa lelei.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol i fafine e tatau ona faia i le maeʻa ai o se suʻesuʻega faafomaʻi maeʻa, i le amanaʻiaina o faʻamaʻi tuai ma faʻamaʻi. O le mea pito sili ona taua i le tausisia o le maualuga o le cholesterol ma le LDL o mea lelei lelei ma se olaga ola malosi. A aunoa ma lenei, o le faʻaaogaina o vailaʻau e ono le aumaia ai le manaʻoga e manaʻomia ma faʻaleagaina ai le tautinoga a le tagata maʻi i togafitiga.

E tatau ona faʻaitiitia le cholesterol toto?

O le taimi lava e faia ai se faʻailoga, o le a tatou taulai atu i le Cholesterol masani, ma le le filifilia. O lona uiga, o se tasi e maua i aano o manu, gaʻo, pata, meaʻai susu. O le cholesterol faʻamalolo, lea e matua le masani ai ma matautia, e maua, mo se faataitaiga, i le susu susu. O lenei cholesterol o se faafitauli ogaoga mo lo tatou soifua maloloina ma o le mea lea e teuina i luga o puipui oo tatou toto, e tau atu i lo latou vavalalata.

Mea aoga o Cholesterol:

  • O se mea moni, o le fesoasoani lea ia i tatou e teteʻe atu i faʻamaʻi saoloto ma le matua tuai o le tino.
  • E galue e pei o le vailaʻau o Vitamin D ma, pe a oʻo mai le la i totonu o le paʻu, ua liua i le Vitamin D. E talafeagai foi mo le faʻaaoga tatau o le vitamin D e o tatou tino.
  • E manaʻomia mo le faʻaaogāina o gaʻo ma vitamini gaʻo gaʻo A, D, E, K.
  • E manaʻomia mo le faiʻai. Mo lona atinaʻeina ma le tausiga o galuega masani. E faʻaaogaina foʻi e le suka o le Serotonin poʻo le hormone o le fiafia. Low cholesterol maualalo e taʻitaʻia ai i le faʻamalosivale, atuatuvale, faʻafefe o lagona.
  • E taua tele sona sao i la tatou puipuiga. Faʻaleleia le faʻamaonia o le T-cell ma faʻatau ai le mumu.
  • E tatau mo le faʻapipiʻiina o le pulu i luga oo tatou ate. O le talo, i le isi itu, e talafeagai mo le gaogao ma le faʻaaogaina o gaʻo mai meaai.
  • Faʻafouina sela. O lo tatou ate e auina atu le cholesterol i le nofoaga o le mumū, taumafai e toe faʻafoʻi. O le mafuaʻaga lenei e maualuga ai le maualuga o le cholesterol ma le matua, e manaʻomia e le tino lona lava tagata puipui. Ua leva ona iloa o tagata, aemaise lava tamaitai ei ai le maualuga o le cholesterol, e ola umi.
  • O meaai o le Cholesterol-tamaoaiga o loʻo i ai foi se isi mea taua tele - Choline, lea e talafeagai mo o tatou faiʻai, ate, ma le faʻalavelave.
  • E tatau mo le faʻapipiʻiina ma le faʻasalalau o hormones, aemaise lava i le tino. O le mea lea, afai o iai sau faʻafitauli o le hormonal - faʻalogo lelei i le tele o le cholesterol e te 'ai.
  • O le susu o tina o se mea e matua ese lava le tamaoaiga i le cholesterol! E manaʻomia e tamaiti le mea lenei mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le popole ma le puipuiga, le faiʻai.

O le mea lenei e taʻitaʻia e Tulafono:

  • O tulafono, e pei o Warfarin, faʻaitiitia le maualuga o Coenzyme Kew-10 i totonu oo tatou tino. O lenei antioxidant lea e faʻaaogaina i soo se pu i totonu o le tino e faʻapipiʻi ai le malosi ma fesoʻotaʻi tuusao i le olaga.
  • E aʻafia ai le tuʻuina atu o le Vitamin K-2, o se tasi o mea taua o le puipuia lea o la tatou fausaga mai le faʻatusatusaga ma o lona faʻaletonu e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le osteoporosis, fatu fatu, maʻi o le maʻi fatu, stroke ma le kanesa.
  • E aʻafia ai le tuʻufaʻatasiga o mea faapitoa faapitoa - Ketones, e nafa ma le faʻatonutonuina o le matua o le tino.
  • Faʻateleina le lamatiaga o le atiaʻe faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lamatiaga o le faia o le kanesa o le susu ma le prostate e 2 taimi maualuga. Maʻisuka, aua e oʻo atu ai i le inisalini ma faʻateleina le toto suka. Neurological disease, talu ai o Cholesterol o se elemene taua o le faʻaogaina o synoptic (fesoʻotaʻiga i le va o neurons).

O le mea lea, ou te leʻo faʻagataina aʻu lava i le 'ai o meaai cholesterol-meaʻai: fuamoa, pata, pailani, aano o manufasi, ma meaʻai susu susu, ma e le toe mafaufau i le maualuga o lenei mea, e pei ona i ai, o le mea saʻo i le toto.

O le a sou lagona i le cholesterol? E te taumafai e aloese mai ai?

Faasoa atu "E tatau ona tuu i lalo le cholesterol i le toto?"

Faʻamatalaga (15)

Talofa Talu ai nei, e masani ona ou sau i tala e uiga i tulaga lamatia o susu ma mea e gaosia mai susu e pei o lenei mea http://ufrolov.ru/kakoj-vred-ot-moloka-i-molochnyx-produktov-dlya-cheloveka-ercaraya-versiya/
O le finauga sili ona manaia mo aʻu o le: e le masani ai mo se tagata ona inu le susu o le isi mammaila, lea e aofia ai hormones tuputupu ae mo le tamai povi, pe a vevela le susu, o le calcium e alu i se tulaga matautia, ma o le sisi ma le sisi, o le gaʻo i totonu o le susu o lo o faʻamalolo vave i le taimi o le milking, aua e masani ona inu e aunoa ma le fesoʻotaʻi ma le ea. Masalo o iai sau faʻamatalaga, pe a leai ou te le mautonu)

Vicki, na ou faitauina le tusiga ma e leʻi maua ai soʻu sootaga i soʻo se suʻesuʻega e lagolagoina ai upu a le tusitala. Na ou faalogo e uiga i ou popolega uma ao lei ou faitauina galuega a le Saina suesuega o le Tusi Paia o vegans, o lea ou te le malilie ai i lenei mea.

O le susu susu e leʻi faʻasalalauina mai povi vaʻai o se oloa maloloina lea na 'ai e o tatou tuaa mo le tele o seneturi. O faafitauli uma i le susu e amata mai i mea e faia e tagata: auala e fafaga ai povi, pasene, homoseenize, susu susu.

Lelei. Ae aisea e tatau ai ona ou talitonu i lenei tusiga. Naʻo le mea e le mafai ona malamalama i ai soʻo se tasi na lolomi ma lafo mo le toe iloiloga. O ai le tusitala o lenei tusiga? O loʻo i ai faʻamaoniga malosi e tutusa lava mea uma ma le cholesterol. E le gata i lea, o le a le matua ua tatou suʻe i le isi itu. O fomaʻi o loʻo faʻatulagaina masani i le sili atu ma le 3-4. O ai e talitonu. . Ae sili i mea uma, ou te manatu e manaia le faʻalogo i loʻu tino. O le a ia le faʻatauvaʻa ma 'ai i mea e manaʻo ai. Manaʻo fua o lona uiga o le 'ai. E te manaʻo e faʻatau, e ai, ma isi.

Irina, ia talitonu - e le talitonu - o lau pisinisi lenei. Ou te talitonu i le natura ma suesuega talu ai nei e saienitisi e faamaonia ai lenei mea :)

O le mea moni na ou paʻu i le taimi nei talu ai nei, pe a latou taʻu mai ia te aʻu o aʻu o se vale atoatoa, ou te kuka i le pata ae le o le suauʻu suauu, aua o le a ou vave maliu mai ipu ua afaina ma palapala palapala.

I le lautele, ou te le malamalama - aisea ma o fea e piki ai e tagata lenei manatu mai, o ai na te taitaia le a suʻesuʻega iina? Afai e te vaʻavaʻai i tamaiti / tagata matutua o le nuʻu ma le taulaga - o se eseesega tele i le tulaga o le soifua maloloina! Ma le mea uma, latou te 'ai uma nei "mea leaga," ma le susu - kulimi kulimi, kulimi, pata, aano o manu.
Sa ou suesue i le inisitituti ma le tele o nuu o tagata oe na leai ni o latou soifua maloloina ma foliga vaaia ona o lenei meaai. Latou te fai mai i taimi uma oi matou o tagata o le aai, e foliga mai ua maʻi.

Ou te fai atu, ua ou malilie faatasi i au upu ma e sili ona taua pe a ou faalogo i le faafeagai)

Katerina, ona o le mea e faanoanoa ai, e matua faigata lava ona suia le manatu ua faavaeina, lea e tuuina mai pea ia i tatou i soo se mea ...

Talofa Ou te ioe atoatoa ma le tusitala o le tusiga. Talu ai nei sa ou maua ai se tusiga i luga o le tasi site, o lea latou te tusia ai mea faapena. Ou te malamalama o lenei mea na maua mai nisi nofoaga Amerika, naʻo se faaliliuga.

Talofa, Zhenya.
Na amata ona ou faʻaaoga nisi cholesterol, mo se faʻataʻitaʻiga, na amata ona ou 'aina nisi fuamoa i le kulimi. Na valaau mai laʻu fomaʻi ma fai mai mo le taimi muamua na alu ese ai laʻu cholesterol
8 iunite.
O lea la o loʻo ou mafaufau nei, e toe faʻafoʻisia aʻu meaʻai poʻo le tuʻuina faapena. I mea uma, sa masani ona ou faʻaaoga i iloiloga masani.
Ma o lenei ua amata ona ou popole.

Vitoria, o le a le ituaiga cholesterol e alu i lou mafaufau? Ma o meaai cholesterol, pe afai e le faʻamaʻi, e le afaina ai lona maualuga i le toto. I le tulaga lautele, o se maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol o se faailoga o le mumu i le tino.

Talofa.
Faʻafetai mo le tali. Ua ou manatu o se mea agasala na e tapeina ai le manatu ina ia e le tali atu. Faafetai mo le faia o se talanoaga.
E tusa ai ma se suʻesuʻega ile 12/12/17
CHOL (TULAFONO AOAO) - 7.51 (tulafono masani 6.2)
LDL (cholesterol leaga) - 5.0 (masani 4.0)
HDL (lelei cholesterol) - 1.92 (tulaga masani 1.0)

... O le mea lautele, o se maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol o se faailoga o le mumu i totonu o le tino.

- Ou te le malie, aua sa ou ola e tusa ma lau tino mo se taimi umi. Ou te le 'aina "gaʻo leaga" i mea uma. Ou te 'ai na o le susu masani, le mea sili ona manaia.
Mai suauʻu: popo, kulimi, olive. Omega-3 Ou te faatau i Siamani. O mea uma e tatau ona ogatasi ma ia. Ou te faʻatonuina se tele mai au sootaga.
Ou te tuʻuina atu se suʻega auiliili o le toto ma le suesuega o le hormone e tusa ma le tasi i le 3-4 masina. O loʻu taimi muamua lava lea.
O le taimi nei e tatau ona tatou "faʻatusatusa" - lea ou te faʻaaoga ai.

Atonu o le faaitiitia o le fuainumera o fuamoa. E mafai ona 3-4 aso i le aso e 'ai ai meaʻai. Ina ia faamaoni, mafaufau lelei (ae o loʻu manatu lea), o le cholesterol aoga, tusa lava pe tele, e le mafai ona leaga. E taua tele ia te au le malamalama i le mea na ou sese. Le fuafua. Aua ou te le manao e sui le eletise. E tatau ona aveese pe faasaʻo le mea sese.

Masalo o isi tagata asiasi mai i le saite e aoga lenei faʻamatalaga.

Vitoria, ou te le o taina tali :) E na o le faʻamalosia lava. Ou te tali talu ai nei ma le tuai aua o loʻo ia te au se pepe ma e manaʻomia tele le gauai.

O loʻo ia te oe se tulaga lelei o le "lelei" cholesterol. O le a ou taulai atu ia te ia. Ae! E pei ona ou tusia, o se maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol o loʻo taʻu mai ai le ituaiga o gaioiga o le inflammatory i totonu o le tino, ua aliali mai le cholesterol oxidized. E tele mafuaʻaga - suka, popolega, le lava o le moe ma isi.

Ae mo fuamoa - o le cholesterol meaai e le afaina ai le maualuga o lo tatou cholesterol i le toto. Aua neʻi galo o le tino lava ia e faʻapipiʻi lenei mea. Le mafuaaga e tatau ona sailia i totonu!

Faafetai O le a ou siaki.
Soifua maloloina ia oe ma lau pepe. Ma faafetai mo le saite.

Faʻatasi ai ma ia faʻamatalaga, e sili atu le faʻamoemoe na faʻaalia i le soifua maloloina o lona tino e ala i le malamalama. O le poto e maua ai se avanoa. O le mea lautele, i lo tatou lalolagi ua avea ma mea mataʻu i le ola ai. Ma e leai se faʻamoemoe faapitoa mo fomaʻi.

Talofa Ou te le malamalama foi i soo se mea e tupu i le cholesterol. Ua fai mai fomai o le gafa. Sa ou nofo mo le 2 masina i luga o se meaai e leai ni meaʻai, na alu ae le cholesterol leaga, ma na lelei le pa'ū i lalo. O le atherogenicity level was 7.2 ma e 7.6. Fomaʻi faʻamalosi i luga o fuainumera. Ae ou te matua fefe lava ia i latou. O loo ou matamata i se mammologist e uiga i le fibromatosis o le mammary gland. Na ia taʻu sao mai ia te au: "O le tuuitiitia o le cholesterol o le ala lea i Alzheimer." Le mea e fai Sa ou taumafai e tuu i lalo le cholesterol ma laau, puʻu ma pulou, ma le atheroclephitis, ma meaai paleni. E masani ona ou aveina Omega3. E leai se mea e fesoasoani

Irina, e taua le malamalama o le maualuga o le cholesterol o le toto o se faailo o le mumu i le tino. Leai, aoga aoga, e leai se mea e faia i ai. Muamua lava, e tatau ona e aveesea uma suka, ma e sili atu foi ma lelei le kuka. O mea faaopoopo e mafai lava ona ou fautuaina le Coenzyme Q-10 ma le kalaka.

Ae, ioe, o loʻo i ai se mea e taʻua o le genisposition i le maualuga o le cholesterol. Pau le fesili - o ia oe? Afai e te faʻafuaseʻi filifili e ave fuainumera, ia mautinoa ia ave faatasi ma i latou le Co-Enzyme Q-10, talu ai o loʻo faʻaumatia e le statins i totonu o tatou tino.

O mea e tatau ona e faia ina ia e malamalama ai: e tatau ona tuu i lalo le cholesterol

A aunoa ma se suesuega patino o le gaʻo gaʻo, o le hypocholesterol togafiti, pe o le a lava, e le o faʻamatalaina. Afai e masalomia le leai o se tulaga, o le a faia se suʻesuʻega o le lipid profile. Ua ave le toto toto mo ia pe a maeʻa sauniuniga faapitoa, faʻaitiitia le ono mafai ona maua ni faʻasalaga sese. O le lipid profile e aofia ai faʻamaoniga o le aofaʻi, cholesterol, lipoproteins o vaʻaia eseese, o latou vailaʻau puipui, faʻapea foi ma le atherogenic index (tulaga o le lamatiaga o le atiaʻe o atherosclerotic plate).

I le mauaina o mea sese mai le masani, lea e eseese mo vaitausaga eseese ma kenera, ua amata ona saili e le au togafitiga mo maʻi ua mafua ai le le atoatoa o le tino. Ina ia faia lenei mea, latou te manaʻomia siaki siaki ate, fatugao, fulufulu vevela ma le gall: o le faateleina i le maualuga o le toto cholesterol, i le mea muamua, o se faailoga o le le lelei o galuega a nei totoga. O le mea la lea, o fomaʻi a le itumalo e faʻafesoʻotaʻi tagata suʻesuʻe mo faʻatalanoaga ma fomaʻi faʻapitoa: gastroenterologist, nephrologist, endocrinologist, cardiologist.

Muamua, "leaga" lipoproteins e tatau ona tuu i lalo, togafitiga o maʻi faʻamaʻi. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona faʻamaonia se taumafa o le cholesterol, faʻamalosia lelei o meaʻai, lava gaioiga faaletino, faʻasaina le ulaula ma le inupia o le ava malosi. Afai e le fesoasoani metotia faʻaaogaina o togafitiga, e faʻaaogaina fualaau o fuainumera. I le tulaga o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina, o le plasmapheresis (faamamaina mea e faʻaaogaina ai le toto) e faʻaopoopoina ia i latou.

E tatau ona ou inuina pills mo le cholesterol

Talu ai nei lava, na o le faalumaina po o le maualalo o le tamaoaiga o tupe faʻapitoa e le maua ai ni fuainumera. O falemaʻi uma na tumu i nei lipid-lowering drugs, ma o fomaʻi na sili atu nai lo le feagai ma faʻafitauli o le togafitiga o le cardiovascular system na lofituina i latou. Ma o le tele o taimi, e le o manatu e mafai ona sili atu le leaga nai lo le lelei.

I aso nei, ua suia le tulaga. O lenei mea na faafaigofieina e le tele itu aʻafia statin togafitiga, e aofia ai ma ogaoga ogaoga, mai totoga uma ma faiga o le tino o le tagata. O se tulaga lamatia tele o le faatupuina o le tino o le mammary gland poo le prostate, o le maʻisuka, o le faafanoga o maso o le skeletal ma le paʻu i mea leaga o le renal tubules, anemia, maʻi Alzheimer po o Parkinson na mafua ai le toe suʻesuʻeina o fuainumera. O le taimi nei e faʻaaogaina pe'ā maeʻaeʻa le mamafa o faʻamaoniga, faʻamaʻi ma le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga.

O fualaau o hypolipidemic e faʻamatalaina pe a maeʻa le faʻamaonia o le metabolism o le cholesterol i isi auala (faʻamalologa o togafitiga, togafiti o meaʻai, suiga o olaga). I le faʻaofiina atu ia i latou i togafitiga, e tatau i fomaʻi ona amanaia le fesoʻotai ma isi vailaʻau. I le uma, o fuainumera e le mafai ona aveesea atoatoa lapisi lapisi. Ma o le cerebral atherosclerosis poo le coronary heart disease e le alu i soo se mea, ma latou te manaʻomia foi fualaau talafeagai.

O le mea moni e faapea, mai vailaʻau o fuainumera e faʻaaogaina foi ua afaina le ate. O le mea lea, e faʻatagaina i latou i ana galuega masani poʻo le uluaʻi tikeri o le toilalo o le ate. E mafai e fomaʻi ona faʻatonuina ni faʻamaʻiloga mo le umi o fuainumera, lea e le faalēaogāina le mataʻituina o le toto i luga o le toto. O faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina e le gata i le faagasologa o togafitiga o le cholesterol, ae o le taimi lava lea i luma.

O le filifiliga sili mo le puipuia o le ate o le fualaau faasaina GEPTRAL. Afai e te manaʻo e fesoasoani i le ate e aunoa ma le kemisi - faʻaaoga silymarin (susu vaitama).

Ae mo le faʻasologa o le statin prophylactic, e sili atu le feeseeseaiga i fomaʻi. Naʻo le maualuga le cholesterol toto i le matua, matua ma le matua e aunoa ma le atherosclerosis toto toto e le mafai ona avea ma faailoga mo le tofiaina o fuainumera. Leai se mea e tatau ona e "togafitia ai suega," e tatau ona e mafaufau i ai, lea na mafua ai le talatalanoa le lelei o lipid. O tuusaunoaga o tagata gasegase ma tagata talavou e maua mai i le hypercholesterolemia. I lenei tulaga, o fuainumera fualaau e puipuia ai le vave atinaʻeina o lese o le atherosclerotic o laʻau, ma, e tusa ai ma lea, o ona faafitauli.

Faailoga Mautinoa mo le Faʻaaogaina Totonu

O sauniuniga o lenei vaega o vailaau faʻamaʻi e faʻaalia na o le atherosclerosis faʻatasi ma le hypercholesterolemia. Muamua lava, o le mea lea e leaga ai le vaʻaia ma le vaʻaia o le vaʻaia, o le gaʻo o le fatu, ona o lo latou afaina e lamatia ai le soifua o tagata. O le mea lea, o faatonuga mo le faʻaaogaina o statins i le vaega o "Faailoga" lisi o le dyslipidemia ma:

  • ogaoga poʻo le faʻamaʻi tumau o maʻi fatu,
  • o latou faʻafitauli i le tino o le encephalopathy vascular, stroke, angina pectoris, maʻi tigaina o coronary, faʻalavelave fatu,
  • tuutuuga pe a maeʻa le cerebrovascular poʻo le cardiac faʻasalaga maʻi,
  • maʻisuka macroangiopathy, faʻaalia e le atherosclerosis, ma ituaiga uma o le maʻisuka,
  • taotoga o le fatu mo suiga a le atherosclerotic i mea e maua i le matelaina o le tino.

O tulafono e faʻaaogaina foi i togafitiga faʻapitoa o le dyslipidemia faʻapitoa e faaopoopo i plasmapheresis.

A o le mea e ono mafai ai, o fualaau o le lipid-lowering o fualaau (o le natura, mea e gaosia ai le suamalie poʻo le gaosia). Ma e tusa lava pe a maeʻa maeʻa suʻesuʻeina le faʻamatalaga ia i latou, e le tatau ona e faʻatonuina oe lava ia fualaau faʻataʻitaʻi, filifilia o se "fualaau lelei" mo le tau ma le lelei. E le mafai ona e faia e aunoa ma se fomaʻi iinei, aemaise lava ona o le aoga o togafitiga ma aʻafiaga i luga o le ate e tatau ona siakiina i se fale suesue.

Tuua Lau Faamatalaga