Penzital - faatonuga mo le faʻaogaina, faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, faʻatusatusaga, tau ma iloiloga

O le Enzistal-P o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le mea e aofia ai: biconvex, lapotopoto, lanu piniki (10 pi. I paʻu, i totonu o pepa pepa pepa 1, 2, 4 poʻo le 8).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga malosi: pancreatin - 116.17 mg faʻatasi ai ma se faʻamalositiga o le enzyme o le protease o le 250 PIECES. F. Eur. (Vaega o gaioiga a le European Pharmacopoeia), lipase 3500 UNITS. F. Eur., Amylases 4200 PIECES. F. Eur.,
  • vaega faaopoopo: microcrystalline cellulose, colloidal silicon dioxyide, lactose monohydrate, magnesium stearate, sodium carboxymethyl starch,
  • afifi o meaola: diethyl phthalate, macrogol 6000, phthalate acetate cellulose, azorubine (karmoizin), beeswax paʻepaʻe, dioxide pa, hypromeli.

Pharmacodynamics

Enzistal-P o se sauniuniga o le enzyme o meaʻai e mafua ai le le lava o enzymes pancreatic ma maua ai le amylolytic, proteolytic ma lipolytic aafiaga. O le a le mea e tatau ona e faia? E leai se mea e mafai ona e faʻaaogaina. O le mea malosi o le Enzistal-P e fesoasoani i le faʻasaʻoina o faagasologa o fualaau oona, faʻaleleia le tulaga o galuega o le gastrointestinal tract (GIT), faʻaputuina ma le vave faʻatautotoina o meaai, faʻavaivaia le malosi o faʻamaoniga e mafua mai i mea faʻalavelave (lagona o le atoatoa ma le mamafa i totonu o le manava, manava, afaina). Trypsin o loʻo iai i le pancreatin e faʻalavelaveina ai le pulefaʻatupulaia o le pancreas, e faʻaalia ai se faʻalogiga faʻagutu. O le pancreatic enzymes e faasaʻolotoina mai le fua o le iniseti (i lalo o le faatosinaga o lona siosiomaga alkaline), talu ai ona o loʻo ufiufi maʻa ma se uʻamea e puipuia mai le gaioiga o le suka.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • Exocrine le atoatoa o le pancreatic (o se auala e toe sui ai togafitiga): foliga masani o le pancreatitis, flatulence, dyspepsia, le manava o le manava, cystic fibrosis, pancreatectomy, tulaga pe a uma le vevela,
  • tulaga i le maea ai o le vavalalata o le manava ma le tootoo laiti, faʻatasi ai ma le solia o le faʻasiliina o meaʻai,
  • Faʻalavelave faʻasaʻo (gastrocardial syndrome),
  • faʻalauteleina le faʻamaʻalogaina, ola faʻasolosolo lelei, faʻalavelave faʻamamaina o galuega (faʻaleleia le 'aina o meaai),
  • o le i ai o mea sese i meaʻai i tagata ei ai galuega masani gastrointestinal - o meaʻai e le masani ai, o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai po o le mamafa o meaʻai, meaʻai gaʻo.

E tusa ai ma faatonuga, ua fautuaina foi le Enzistal-P mo le faʻaaogaina mo sauniuniga mo le x-ray ma le ultrasound (ultrasound) o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Enzistala-P: metotia ma metotia

Enzistal-P o loʻo faʻaalia i le tautala. I le taimi lava e tasi ma se taumafataga poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, e le faʻasalaina ia laulau, faʻafefe uma ma fufulu ma le tele o vai.

O le fua faatatau ole matua matutua o le 1-2 papa. Tuuina atu le tulaga o le le atoatoa o le pancreatic ma le tele / quality o mea taumafa e taumafaina, pe afai e tatau ai, o se fualaau o le maualuga e oo i le 2-4 pusa e faatagaina. O se fualaau e sili atu i le 4 papa e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Ole maualuga ole fua ole aso o le lipase e le tatau ona silia ma le 15-20,000 iunite / kg.

Mo tamaiti, o le fomaʻi e faʻatulagaina le faʻatulagaina o fua, i le tele o tulaga e fautuaina e ave le 1 papalama o le Enzistal-P 3 taimi i le aso ma meaʻai.

O le umi ole togafitiga e fuafuaina taitoatasi. I le tulaga o faʻafitauli o meaʻai e mafua mai i mea sese i le taumafataga, o le vasega e mafai ona tele ni aso, ao faia le togafitiga faafesuiai - mai le tele o masina i le tele o tausaga.

Faʻaiʻuga

Faʻasalaga o le aveina o Enzistal-P, o le atinaʻega o mea na maua i le siama i nisi o taimi na matauina, i nisi o taimi e foliga mai o le nausea, manava manava / le mautonu, le mautonu i le vaega pito i luma na matauina.

O le faʻaaogaina umi o le fualaau faasaina i luga o le tino, o le tupuga o se itu taua e pei o le hyperuricosuria na faamaumauina, ma a oʻo i le maualuga o tui, o maʻi e maua i le cystic fibrosis e faʻateleina ai le taua i le kolisi alu aʻe ma le itulagi ileoseka.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma se tuufaatasiga tuufaatasi o le Enzistal-P ma sauniuniga uʻamea, o le faaitiitia o le faaaogaina o le mea mulimuli atonu e matauina.

O analogues a Enzistal-P o le: Gastenorm strong, Creon 10,000, Gastenorm for 10,000, Creon 25,000, Kreon Micro, Kreon 40,000, Mezim 20,000, Mezim forte, Pangrol 25,000, Mikrazim, PanziKam, Panzim forte, Pancreasim, Pancreatin , Pancreatin malosi, Pancreatin-LekT, Penzital, Hermitage.

Faʻamatalaga e uiga i le Enzistal-P

E tusa ai ma iloiloga, o le Enzistal-P o se fualaau lelei e faʻaaogaina mo faafitauli faʻaogaina. Tagata faʻamaʻi e suʻeina le enzyme fofo e matauina se fesoasoani vave o faʻamaoniga ona o le faʻaleagaina o otaota, faʻapea foʻi ma le faʻasologaina o faagasologa o le faʻapalapala.

E leai ni lipoti o le atiina ae o aʻafiaga itu.

Palama Enzistal: faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo pancreatitis

Enzystal o se mea tuufaʻatasia o le enzyme e aofia ai meaʻai.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tele o ituaiga o vailaʻau faʻataʻitaʻi - i le tulaga o laupepa ma timuga. O le vailaau faʻasaina i foliga o timuga o loʻo i ai se faʻapipiʻi i le tulaga o se mea faʻapipiʻi fale.

O vaega autu o fualaau faasaina o le pancreatin, o le hemicellulose ma vaega ia e avea ma pia vine.

O le lisi o vaega faaopoopo o le fualaau faasaina, faia o se galuega fesoasoani, e aofia ai mea nei:

  • Lactose
  • magnesium stearate,
  • silikoni dioxide
  • phthalate acetate cellulose,
  • diethyl phthalate,
  • suka
  • calcium carbonate
  • talisa paʻu
  • gutu
  • gelatin
  • titanium dioxyide
  • beeswax
  • carnauba va.

O le laulau o le fualaau faasaina ei ai se lanu paʻepaʻe ma se foliga o le biconvex lapotopoto. O vailaau faʻasaina e iai le suka.

O laulau taʻitasi e teuina i totonu o lona lava cell i totonu o se pulu. E iai ni pama se 10 pe o ni matagi. O paʻu i paiga pe valu vaega o loʻo faʻapipiʻi i pepa pepa. O se elemene faʻatulafonoina o pusa taitasi o faatonuga mo le faʻaaogaina.

Gaosiga o fualaau faasaina, vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina

O le togafitiga o le fualaau faasaina e mafua mai i vaega taua o loʻo i ai le vaega.

O nei vaega o loʻo i ai se aafiaga amylolytic, proteolytic ma le lipolytic i luga o le tino.

O le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega e mafai ai ona e faia mo le le lava o enzymes e maua mai i le pancreas, tamai intestine, manava ma le ate.

O le faʻaaogaina o le Enzistal e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga e mafai ai ona faʻaaogaina e fai ma sui o le pacreatic enzyme deficiency.

O lenei fualaau faasaina e mafai ai:

  1. Faʻateleina le faʻalaumalieina ma le faʻasiliina o vaega aoga o mea taumafa.
  2. Faʻaitiitia se lagona o le atoatoa o le manava.
  3. Aveese le vaivai i totonu o le manava.
  4. Faʻaitiitia le faʻasalaga, puupuu le manava ma le manava.
  5. Faʻaitiitia le faʻaopoopoga o gaʻo i totonu o le manava.

O le i ai o le pusa vine e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le lipase ma fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o vitamini e mafai ona suauʻu A, E, K ma faʻafoʻi le tele o galuega o le digestive tract.

O le i ai o hemicellulose e faʻaleleia ai le gau o fiber.

Pills, i ai se atigi puipuiga, e le o aafia i le sua oona ma e mafai ona ulu i totonu o le inumaga, pe a fai o le galuega autu o vaega o fualaau faasaina e tupu.

Faailoga, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu

Faʻamatala se vailaau faʻasaina po o lona faʻasologa e tatau ona iloa i le iloa o le le atoatoa o le exocrine i gaioiga o le pancreas, intestines, stomach, gall vladder ma le ate, atonu e mafua mai i le atinaʻeina o se faʻaoga masani o le inflammatory ma le alualu i luma o faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleagaina o tino o gaʻo.

O le tele o iloiloga o fualaau faasaina e faailoa ai le maualuga o le aoga o fualaau faasaina e faatatau i le cystic fibrosis, flatulence, manava manava ma se gasegase e le afaina.

O le inuina o le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faaleleia atili le digestibility o meaai i tagata gasegase ma le le atoatoa o meaai.

O ia solitulafono e mafai

  • gasegase
  • sili atu taumafa o meaʻai gaʻo-tamaoaiga,
  • o le i ai o le faʻaleagaina o goto ma nifo o le maʻi,
  • tausisia o se olaga le atoatoa.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua mafai ai ona e faʻaumatia se mea e pei o le manava

E fautuaina e ave le fualaau faʻasaina e sauniuni ai mo le ultrasound ma le X-ray o le suʻega o meaʻai.

E tusa ai ma le iloiloga a Enzistal, o le mea galue malosi e mafai ona fesoasoani e faaleleia atili le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o vailaʻau faʻamaʻi ma sulfonamides.

O vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave ma faʻafitauli o le mafaufau i le galuega a le vaega o meaʻai.

Ole aʻafiaga autu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faʻamaʻiina o le tagata maʻi i vaega o le vailaʻau.

E le gata i lea, o le solia o le faʻaaogaina o le jaundice i le tagata gasegase ma le faʻalavelaveina o auala o le excretion.

Faʻasalaga tele, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina le faʻaogaina o lenei vailaʻau i mataupu nei:

  1. Aʻo iloa le cystic fibrosis.
  2. I le tamaitiiti.
  3. I le i ai o le maʻitaga ma i le tulaga o le fafagaina o se pepe faatoa fanau mai i susu susu.

Aʻo faia suʻesuʻega faafomaʻi, na maua ai o le faʻaaogaina o le Enzistal e mafai ona mafua ai nisi o aʻafiaga.

O le itu e aʻafia ai le itu o le faʻaalia lea o le faʻavavega o le tiga i totonu o le manava, taoto ma le manava.

E le gata i lea, o gasegase e pei o le sneezing, urticaria, lacrimation ma bronchospasm, e ono tupu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O faatonuga na maua e Enzistal ma faʻaalia ai le isi vailaʻau o le vailaʻau - tasi laulau i le aso i le maeʻa ai o se taumafataga.

E tatau ona ave le vailaʻau e aunoa ma le tatu. I tulaga taitasi, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona eseese. Talu ai o le tulaga o le tagata maʻi ma le tikeri o le atinaʻeina o faʻafitauli i le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai e mafai ona maua ai lenei tulaga maualuga.

O le umi o togafitiga o le pancreas atonu, e fuafua i le faʻafitauli o le maʻi, mulimuli mai le 1-3 aso i ni nai tausaga. E tatau ona ave le vailaʻau faʻatasi ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau e maua ai se fomaʻi toe sui.

I le sauniuni mo se suʻega X-ray poʻo se suʻesuʻega e ala i le faʻaaogaina o masini ultrasound, ua fautuaina e ave le vailaau i se fua o le 2 papa maʻa 2-3 taimi i le aso. Taliaina o le fualaau faasaina e amata i nai aso ao lei faia le suʻega fuafuaina.

Afai e tupu tele le tino ile tino, hyperuricosuria poo hyperuricemia e mafai ona atiaʻe. Pe a oʻo mai faailoga o le atinaʻeina o nei faʻafitauli, o loʻo faʻaalia togafitiga faʻapitoa.

Analogues o le fualaau faasaina, lona tau, teuina ma le faʻatau atu tuutuuga

E maua le Enzistal i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. Teu oloa i le vevela e le silia le 25 tikeri Celsius. E tatau ona teuina le oloa i se nofoaga malulu ma malupuipuia. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaalia i le susulu o le la.

O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga. O le fale gaosi oloa e maua ai le tele o analogues o Enzistal.

O analogs o lenei vailaau e mafai ona eseese i latou lava i nisi vaega o le vailaʻau. O le eseesega i le tuufaatasiga o vailaau e mafua ai o latou tau eseese.

O analogues sili ona taatele o Enzistal o:

  • Zentase
  • Creazim
  • Creon
  • Pangrol,
  • Panenzym
  • Panzinorm,
  • Panzinorm Forte,
  • Pancreasim
  • Pancreatin-Pharmex,
  • Pancreatin-Soifua Maloloina,
  • Pancreatin
  • Pancreatin Forte,
  • Pancreatin-Health Health,
  • Fermentium
  • Enzistal P,
  • Aiga.

Pe a faatusatusa i le tele o analogues, o le Enzystal o se fualaau taugofie. O le tau o se vailaʻau e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le itu o lona faʻatau atu ma luga o le faʻatalatalanoaga o le falemaʻi i le tasi ma le isi tufatufa.

O le tele o taimi, e mafai ona faʻatau mai le fualaau faʻatau, e taugofie i Rusia i le tusa ma le 270 rubles i le pusa.

O sauniuniga o le Enzyme o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le togafitiga o le Penzital (mai le fea laupepa)

Penzital o se sauniuniga o le enzyme lea e totogi ai le le atoatoa o le puleaina o le pani. O lona uiga o le fualaau oona e faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻapitoa o soʻo se tuutuuga e fesootaʻi ma le le lava o le 'aiina o meaʻai ona o le le lava o le gaosia o enzymes e ala i suauu pancreatic. Enzymes i le tuufaatasiga o fualaau faasaina mo le leai o a latou lava enzymes e tatau ona gaosia e le pancreas. Lipase, amylase, ma proteases (trypsin ma chymotrypsin) e fesoasoani e talepeina ai meaai paleni i amino acids, gaʻo i gaʻo gaʻo ma le sikeri i dextrin, glucose, galactose, ma isi monosaccharides. O le autu o togafitiga o Penzital o le faʻasaʻoina lea o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le mea lea, e mafai ona faafaigofie ona fai atu o Penzital o se piliki mo le le lava o le galala ona o le le lava o le fualaau (digestive system) (mo se faataitaiga, pancreatitis) poo le gaosia. O se taunuuga o le gaioiga o fualaau faasaina, o meaʻai mai taumafa taumafa e faʻaaogaina atoatoa.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le penisital tablet e pasi atu i le tootoo laiti, talu ai o loʻo ufiufiina i se mea faapitoa faapitoa e puipuia ai ana gaioiga o mea e aofia ai mea mataʻutia. I totonu o le togafiti laiti, e faʻamavae le atigi pusa, ma faʻamalolo ai enzymes e amata ona eli ai meaʻai na oʻo mai. I lenei tulaga, o le maualuga o gaoioiga o le enzymes e maua ai le vailaʻau e matauina 30 i le 45 minute pe a uma ona ave le pulu i le gutu.

O se tasi o puipuiga a Penzital, trypsin, e faaosofia ai le gaioiga o le pancreas, ma mafua ai ona maua ai nisi enzymes talafeagai mo le gaogao. E le gata i lea, o trypsin ei ai sona aafiaga faʻapitoa.

Penzital - faatonuga mo le faʻaaoga (pe faʻapefea ona fai)

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina ua filifilia taitoatasi mo tagata taitoatasi, e le gata o se tagata matua ma se tamaititi, e naʻo le tikeri o maʻi o le otaota ma le aofaʻi e faʻatau i le taimi. I le averesi, o tagata Penzital e faʻamatalaina i le 1 i le 2 papa faʻamaʻi faatolu i le aso.

O faʻatusatusaga o fuataga e faʻavae i le lipase gaoioiga. Mo tagata matutua, ma le le atoatoa o le palacreatic poo mea sese ole meaʻai, o le averesi o aso taitasi o le 150,000 iunite ole lipase, lea e tutusa ma papa e 25 o Penzital. Faʻatasi ai ma le atoatoa atoatoa o galuega o le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, o lona vavalalata), o le fua o Penzital e tusa ai ma le lipase e sili atu le maualuga, ma e tusa ma le 400,000 iunite i le aso, e tusa ma le 65 pusa. E masani lava, o se tagata soifua maloloina e gaosia le lipase i se aofaiga o loʻo i ai se gaoioiga e tusa ma le 400,000 iunite i le aso.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 masina le matua, o le fua faatatau masani o Penzital, e tusa ai ma le lipase, e 50,000 iunite i le aso, e tutusa ma le 8 papa. Tamaiti e sili atu i le 1.5 tausaga le matutua latou te mauaina le vailaʻau i se fua faatatau ole 100,000 vaega ole lipase gaoioiga i le aso, e tusa ma le 16 papa. O le maualuga o le lipase e aofia ai i Penzital e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o le loto i tamaiti. O le mea lea, afai e tatau ona togafitia se tamaititi e maualuga ona tui o le fualaau faasaina, e tatau ona e amata i sina mea itiiti, ma faasolosolo malie ona faateleina, aumaia le aofaʻi o laulau i mea e tatau ai.

Pe a fuafuaina le suʻega a Penzital, e tatau ona manatuaina o le maualuga o aso taitasi o le 15,000 iunite o le lipase gaoioiga i le 1 kg o le mamafa o le tino. O le mea lea, o se tagata e mamafa le 70 kilokalama e mafai ona maua le fua maualuga o fualaau faasaina, i le tulaga o lipase: 70 * 15,000 = 1,050,000 iunite. Pe a fuafuaina le fua o le Penzital, e tatau ona amanaʻia le tele o meaʻai e ave e se tagata.

O le umi o le faagasologa o togafitiga e fuafuaina e le ituaiga o togafitiga ma, e tusa ai ma lea, le fesuisuiai o maʻi fomaʻi. O le mea lea, ina ia faʻaaogaina masaniga masani o mea sese i meaʻai, e lava lava le inu o fualaau mo ni nai aso. Ma afai e manaomia e se tagata le faia o mea uma e fai i le enzyme i taimi uma ina ia mafai ai ona maua le le atoatoa o le enzyme, ona mafai lea ona togafitia le togafitiga Penzital mo se taimi umi - mai le tele o masina i le tele o tausaga.

I le togafitiga o le cystic fibrosis, e le mafai ona faʻaaoga ia doses o Penzital, talu ai o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o colonopathy fibrotic i le vaega ileocecal o le kolisi maualuga. Le fua faatatau maualuga o fualaau oona mo tagata mamaʻi i le cystic fibrosis, i le tulaga o le lipase, e 10,000 iunite i le aso i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o Penzital mo se vaitaimi uumi e fuafua ai le manaʻomia mo le faʻaaogaina o le faʻalaʻau uʻamea. Penzital e sili atu ona lelei le le faia i le taimi o le tigaina o le pancreatitis.

Penzital e tatau ona ave ma le faʻaeteete i tagata o loʻo mafatia i le meconium ileus, poʻo se vaʻa na aveeseina, talu ai ona o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻavevesi ai le faʻalavelave i le tulaga o galuega o le gastrointestinal tract.

Faʻasalaga Penzital e faʻaalia e ala i le tui i tamaiti, ma le faateleina o le faʻaogaina o le uric acid i le toto (hyperuricemia) ma le urine (hyperuricosuria) i tagata matutua. Afai e aliali mai nei faailoga, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau faasaina, ma faʻaititia le maualuga o le uric acid, poʻo le faʻaitiitia o le constipation e ala i togafiti togafitiga faʻapitoa. O isi auala mo le togafitiga o le sologa lelei ma Penzital e le manaʻomia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina. O le faʻapotopotoina o le uʻamea ma meaʻai sauni i le tino e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le uʻamea. Ma o le faʻafoega faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le konateko carbonate poʻo le magnesium hydroxide i le tuufaatasiga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le aoga o Penzital.

Faaaogaina o le Penisital ao maitaga ma tamaiti

O le mea e leaga ai, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi i mea uma i tamaiti uma ma fafine maʻitaga, o lea o nei vaega o tagata gasegase ua faamalosia foi e suʻeina le tele o filifiliga mo togafitiga. Penzital e le o se faʻasaina faasaina faasaina mo tamaiti ma fafine maʻitaga, ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, e tusa ai ma faʻamaoniga ma le amanaʻiaina uma o tulaga lamatia, lea e tatau ona itiiti ifo nai lo le faʻamoemoega.

Penzital mo tamaiti ua faʻamaonia mo le togafitiga o maʻi faʻafefete. Ua talitonu le tamaʻitaʻi Rusia o le fuamalie sili ona lelei mo tamaiti o le 1000 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa i le aso, i le tulaga o le lipase activity. O lona uiga, mo le tamaititi e mamafa le 20 kilokalama, o le fua o Penzital o le 20 * 1000 = 20,000 iunite, e tutusa ma le 6.5 papa. I le togafitiga o le faʻalavelave faʻaosofia e ala i togafitiga o le pancreas poʻo isi meaola oona, o le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaʻai. Afai o le tamaititi na te 'ai tele po o gaʻo susu, ona lava lea e inu ai le fualaau faasaina i le fuainumera ua faailoaina mo le 2 i le 3 aso.

Penzital e taʻitaʻia ai le leiloloa poʻo le faʻaitiitia i le ogaoga o faʻamaʻiga o le faʻaogaina o meaʻai (afaina, afaina, tiga o le manava, taʻavale, maʻi o le sulu) i le 75% o tamaiti oe na maua uma le togafitiga. E le gata i lea, o le 2/3 o tamaiti o loʻo mauaina le vailaʻau e leai se faʻafitauli pe faʻaitiitia i le aofaiga o le gaʻo le gaʻo i totonu o le kopi. O aʻafiaga o lenei aafiaga o le fualaau faasaina i tamaiti o le mafai lea ona fesuiai i meaai ma le maualuga o mea e gaʻo, lea o le a faatelevaveina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le pepe, avatu ia te ia le malosi ma le malosi mo le taalo ma le suʻesuʻe.

Ole auala o togafitiga ma Penzital e mafai ai ona e faʻaitiitia le tiga, dyspepsia, ma faʻavasegaina le nofoa i tamaiti o loʻo mafatia i le le atoatoa o le palacreatic. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le falemaʻi ma le toomaga o faʻamaʻi tiga e tuʻufaʻatasia ma le faʻamautuina o faʻamaoniga o le faʻataʻitaʻiga.

Penzital ao maitaga. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia i luga o manu e leʻi faʻaalia ai le leaga o Penzital i le tuputupu ae o tama. Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻapitoa o fualaau faʻasaina i fafine maʻitaga, mo mafuaaga lelei ma amio tatau, e leʻi faia. E i ai se numera faatapulaa o matauga i le faʻaaogaina o Penzital e fafine maʻitaga, e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina i le atinaʻe o le tamaititi. Ae ui i lea, ona o le le lava o faʻamatalaga faʻasaienisi ua faʻamaonia i luga o le saogalemu o le fualaau faasaina mo fafine maʻitaga ma le tamaʻi fausua, e le fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau e togafitia ai lenei vaega o tagata gasegase. O le faʻaaogaina o Penzital i le taimi o le maitaga e faʻamaonia i mataupu pe a sili atu le tele o aʻafiaga ma aʻafiaga o le fualaau faasaina. O fuataga mo fafine maʻitaga ua fuafuaina i le auala lava e tasi mo tagata matutua.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga sili ona taatele o Penzital e tele faʻamaoniga e fesootaʻi ma se gasegase gastrointestinal. O lea la, o tulaga nei e fesootaʻi atu i aʻafiaga o Penzital mai le faʻaogaina o meaʻai:

  • taʻavale
  • malosi
  • manava manava
  • le toʻa i le manava.

O le tele o gasegase o le tino, lea o se itu taua o le aveina o Penzital, e itiiti lava se mea e ono tupu. E taua le malamalama o se allergy e le tupu i luga o fualaau faasaina lava ia, ae i soo se isi lava mea e alu ai. I lenei tulaga, e avea Penzital ma amataga mo le atinaʻeina o se allergy i se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, faletusi o le faletusi, ma isi. O aʻafiaga o le tino e avea ma aʻafiaga o lenei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e ala i faʻamatalaga o le paʻu.

I le faʻaaogaina umi o le Penzital, o se faʻalauteleina o le maualuga o le uric acid i le toto (hyperuricemia) ma le urine (hyperuricosuria) e mafai.

Maualuga o fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le cystic fibrosis e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafeiloaʻiga (colonopathy fibrous) i le pitonuu o loʻo alu aʻe.

O le faʻaaogaina o Penzital i luga o le maualuga o tui mo le togafitiga o tamaiti e mafai ona mafua ai le faʻavevesi o le aus ma le mucous membrane o le vavagana o waha.

I totonu o maketi tau falemaʻi faʻapitoa, o loʻo i ai faʻamaumauga tutusa ma upu tutusa o Penzital. O vailaau mo togafitiga ua taʻua o upu tutusa mo vailaau o loo i ai le mea lava lea e tasi e pei o se elemene malosi - i lenei tulaga, pancreatin. Ae o analogues o vailaau e aofia ai se mea ese e pei o se vaega malosi, ae e tutusa lava le malosi o le togafitiga, lea e maualuga lona tutusa ma aafiaga o Penzital.

O lea la, o fualaau nei o loo faatatau i upu tutusa o Penisital:

  • mea e afifi ai
  • Vestal tablets, vevela fale,
  • Laʻau manogi suamalie, vevela fale,
  • Gastenorm paʻu papa e 10 000, mea e faʻafefe ai meaʻai,
  • capsules Creon 10,000 falemaʻi,
  • capsules Creon 25,000 falemaʻi,
  • 40,000 capicles saini Creon,
  • Mezim paʻu maa, vevela fale,
  • Mezim mo 1000 pusa, mea faʻapipiʻi fale,
  • Paʻu meamata 20 000, faʻamatalaga fale,
  • capsules e mafai ona sosoʻo ai le Mikrasim,
  • PanziCam papa, mea e ufiufi ai fale,
  • Panzinorm capsules 10 000 falemaʻi,
  • Panzim faʻapipiʻi pepa, mea faʻapipiʻi
  • Panzinorm paʻu pepa e 20,000, fale e faʻafefe,
  • Pancreasim laulau, tapuni meaʻai,
  • pusa pancreatin paʻu meaʻai
  • Pancreatin faʻapipiʻi pepa, mea faʻapipiʻi fale,
  • Pancreatin-LekT tablets, vevela fale,
  • Pancrenorm laupepa, vevela fale,
  • Uni-Petal tablets, vevela fale,
  • Enzistal-P paʻulaʻau, vevela fale
  • capsule pancytrate e mafai ona sosolo ile tino,
  • masini soluble capsules hermital,
  • Pangrol capsules 10,000 falemaʻi,
  • capsules Pangrol 25 000 falemaʻi,
  • paʻu o le pancreatin paʻu.

O le tele o iloiloga e uiga i Penzital e lelei, lea e fesoʻotaʻi ma mea taua e lua - maualuga tele ma taugofie, aemaise lava faʻatusatusa i uluai fualaau faʻasau mai. Sa faaaoga e tagata lenei vaifofo e aveese ai faailoga o le gastritis, o le taumafa i le taimi o le Tausaga Fou ma Me aso malolo, o le fatu ma le tele o isi faafitauli e fesootai ma le faimamaina - ma o le taimi lava e aoga ai fualaau faasaina. O le aoga tele lenei o Penzital e fesoʻotaʻi atu i mea masani e masani ona faʻataʻitaʻiina ai fualaau faasaina lea na fausia ai le fualaau faasaina lelei, ma taʻitaʻia ai le tele o iloiloga lelei.

O manatu le lelei e uiga i le fualaau faasaina e fesootaʻi ma lona le atoatoa i nisi o tagata o loʻo fesoasoani i isi fualaau mai le kulupu e tasi. O lenei tulaga, e foliga mai, e fesoʻotaʻi ma uiga taʻitasi o le tino. E i ai foi se vaega o iloiloga le lelei na tuʻuina e matua o tamaiti oe na maua Penzital i ni gaʻo tele, lea na mafua ai le atinaʻe o le ita o le mucosa. O lenei mea matautia e matua tiga, e faigata mo se tamaititi ona foloina soo se mea, o lona tulaga e tiga. E masani lava, e iloa lelei e matua le tulaga, o se uiga le lelei i le vailaʻau e aliali mai, ma latou filifili ai e leaga le vailaʻau, ma le toe iai se iloiloga le lelei. I le taimi nei, i ni lagona faalelagona, o le le lelei o le iloa o le fualaau faasaina i lona atoaga na taitai atu ai i le gaioiga aunoa o le maualalo o le aoga.

I le silasila i mea o loʻo i luga, pe a faitau faʻamatalaga i luga o Penzital, taumafai e faʻamalamalama mea moni ma se faʻamatalaga o le aoga, ae le o le vaʻaia o tusitusiga i lagona. Pe a faia se filifiliga i lalo o le taʻitaʻiga a le mafaufau, e mafai ona e filifilia le tali sili i le faafitauli, ma lagona e mafai ona avea ma faufautua leaga.

Penzital o se fomaʻi taugofie, o le eseesega o lona tau i falemaʻi eseese e laʻititi. Talu ai o le fualaau faasaina na faia e se tasi kamupani inisiua a Initia, e leai se eseesega i le va o Penzital sili atu le taugata ma le taugofie. E mafai ona e filifilia ma le saogalemu le fualaau faʻatau taugofie, talu ai e le afaina ai le lelei, ae e mafai ai ona e faʻasaoina.

O aso nei i Rusia Penzital e faʻatau atu i le tau o le 15 ruuga i le pusa faʻatasi ma le 10 papa. O se pusa e 20 pauna i le fua faatatau o le tau 40 rubles, 30 papa - 57 rubles, ma 100 pusa ua faatauina i tau e amata mai i le 107 i le 145 rubles.

Penzital poo Mezim - o le fea e sili atu?

Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona mafaufau nisi itu taua. O Mezim o se fualaau faasaina ua pateni lea e gaosia e se fomaʻi faʻamalenisi Siamani. Penzital ua faia e se kamupani inisiua Initia. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e tutusa. Ioe, o le uluai fualaau e sili ona lelei i se laisene. Afai e na o le pau lenei o le mea e tatau ona amanaia, ona sili lea ona lelei le German Mezim i le Penisital Indian. Ae ui i lea, e le o mea uma e faigofie ma saʻo.

I luga o maketi tau falemaʻi a Rusia, o Mezim o le faʻateleina o fualaau faasaina, ma o le aofai o taufaasese e oʻo atu i le 90% o le aofaʻiga o tupe maua. Ona o lenei tulaga, e sili atu ona lelei le faatauina o se Penzital taugofie Indian, lea e aoga ma e mautinoa lava, talu ai e le aoga. Afai e te manaʻomia Mezim, ona maua lea o le afifi, tuʻu le pusa mo le suʻega. Afai, e tusa ai ma le suʻega, ua e sau i le uluai fualaau faasaina, ona e tilotilo lea i le faasologa, numera numera, ma i le lumanaʻi e tilotilo atu i falemai faafomaʻi Mezim ma le uiga tonu o nei uiga.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻatinoina o loʻo faia i totonu o falemaʻi, e lua Mezim ma Penzital pe a maeʻa le lua vaiaso vaiaso e faʻamaonia le faʻamaʻiina i le 2/3 o tagata gasegase. Ae ui i lea, o gaoioiga Penzital e vave ona faia, ma Mezim faʻagesegese. O le mea lea, Penzital e faʻasaʻo ai le tulaga o le nofoa, o le tiga o le manava, afaina mo le tele o aso pe a uma le togafitiga, galue vave, ma Mezim galue filemu, faʻamaonia le tulaga ma faʻamalo faʻafuaseʻi aʻafiaga tiga. Ae ui i lea, o le iuga mulimuli pe a uma le lua-vaiaso o le togafitiga e tutusa. I Mezima, o le galuega eletise e maualalo pe a faatusatusa ia Penzital, o lea ua fautuaina ai e avea ma fualaau lagolago. Ae o Penzital e sili atu ona lelei le filifili mo se togafitiga togafitiga, pe ae manaomia le faʻaaogaina o faafitauli faʻafefete ma faʻamaonia le tulaga.
Faʻamatalaga i luga o Mezim

Penzital ma Pancreatin - o le fea e sili atu, ma pe faapefea ona eseese?

I lona aoga, o Penzital ma Pancreatin e tutusa ma fualaau tutusa. I le uma, o le mea galue a Penzital o le pancreatin. Ae ui i lea, o le gaioiga o le enzymes i Penzital e sili atu nai lo se fualaau faasaina ua taʻua o Pancreatin, o le mea lea, o lona aoga e maualuga atu. I le taimi nei, o fomaʻi ma vailaau mo togafitiga na faia se vavaeesega o Pancreatin ma Penzital i ni vaega se lua:
1.Pancreatin - o se fualaau faasaina mo le puipuia, lea e mafai ona faia aʻo lei faia se taumafataga ina ia aloese ai mai le le lelei o taunuuga. E mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma vailaau lagolago - o lona uiga, pe a uma se togafitiga ma se faʻamalosi malosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Penzital or Creon). I le gasologa o nai vaiaso, ua ausia ai e se tagata se faʻaleleia atili i le tulaga ma le faʻamautuina o le faʻalaumalieina, ma a maeʻa, ia faʻamautinoa le aafiaga na maua mai Penzital poʻo Creon, e mafai ona e inu Pancreatin.
2.Penzital - o se vailaʻau mo le togafitiga o maʻi o meaʻai e faʻatuina e avea o se taunuuga o togafitiga o le pancreas poʻo isi totoga. E fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se auala e faʻamalosi ai togafitiga pe'ā tatau ona faʻamaonia le tulaga ma faʻamalo ai faʻamaʻi tiga. A maeʻa le faʻaleleia atili, e mafai ona e fesuiai i se vaivai vaivai Pancreatin poʻo Mezim.

Ona o le malosi malosi o Penzital pe a faʻatusatusa atu i le Pancreatin, ua fautuaina e filifili le vailaau mulimuli mo le togafitiga o tamaiti. Ona o le leai o se aoga o Pancreatin, e mafai ona e faʻaaogaina se vailaau faʻasaina ma se malosi malosi - Penzital.

Mataupu Faavae o togafitiga o faamaʻi

Togafitiga o pancreatitis i tagata matutua e faia e gastroenterologists, endocrinologists ma tagata e fai meaʻai. E leai ma e le mafai ona avea ma se tasi auala masani mo le faatonuina o vailaʻau. O togafitiga o togafitiga e faʻamoemoeina i le tagata lava ia, ma mafaufau i le ituaiga ma le natura o le faʻafitauli o le maʻi.Faʻataʻitaʻi e fomaʻi fualaau e tatau ona fai ma pe o le a le mea e tatau ona fai i le meaʻai maloloina, lea e faʻamalosia ai le lelei o fualaau.

O sini autu e tuliloaina e fomai i le togafitiga o pancreatic pancreatitis o:

  • toomaga o le tiga
  • faʻaumatiaina o le faʻaleagaina o le faagasologa,
  • faʻatumuina le le atoatoa o enzymes pancreatic e faʻamaonia ai le gaogao,
  • toe faʻaleleia o galuega faʻatino,
  • faasaʻoina o meaʻai,
  • puipuiga mai faigata ogaoga,
  • faaleleia atili o le lelei o le olaga o le tagata maʻi.

Ina ia togafitia pancreatitis ma vailaau, ia mautinoa ia matau le moe malolo. I le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma faʻateleina o togafitiga masani, o loʻo anapogi le anapogi mo ni nai aso. Ona faasolosolo malie lea ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i se taumafataga e leai se meaʻai ma se maualuga o le palatini ma se gaʻo maualalo. Ua faatonuina mo le itiiti ifo ma le 3-4 vaiaso.

O vailaau faʻamaʻi o le pancreatic medicines e mafai ona fesoasoani e faʻaumatia le tele o faʻamaʻi vaivai o le maʻi. Ole faʻalavelave tele, vomiting ma le manava, lea e masani ona tupu ona o le mumū o lenei okeni endocrin ma le le mafai ona faʻaogaina le tino o meaʻai e gaʻo ai gaʻo.

O le autu o le togafitiga o fualaau faasaina o le mataupu faavae o le fesuiaiga o togafitiga. Le leai o gland enzymes e totogiina mo sauniuniga e aofia ai le pancreatin synthesized. Faatasi ai ma le pancreatitis, o fualaau oona e tatau ona umi mo le umi - mo masina, pe mo le olaga foi. O vailaʻau faafomaʻi i foliga o capsules microgranular e sili ona lelei, e sili atu ona gauai i le tino.

Uiga o fualaau faasaina

Ua fautuaina e fomaʻi fualaau mai vaega nei:

  • togafitiga o le togafitiga - e faʻaitiitia ai le gaioiga o mealilo lea e faʻaosofia ai le faʻaosoosoina o faiga faʻalauiloa i totonu o le tino,
  • enzymes - faatasi ai ma se faaletonu e faʻamaonia ai le gaogao,
  • aitema - e faʻaitiitia ai le maualuga o le malosi o le sua oona,
  • antispasmodics - e faʻamalolo ai maso o maso o gland ma intestine,
  • faʻamuamua - e taofia ai le faʻaogaina o manaʻoga faʻapitoa i le faiʻai,
  • antibiotic - e puipuia ai le atinaʻeina o se fao, peritonitis.

O vailaʻau faʻamaʻi mo le pancreatitis e faʻaaoga lelei ai mea lilo a le pancreas pe a avea ma mafuaʻaga o le faʻaogaina o le mumusu ma le faʻamalosi. O le tagofia o fualaau faasaina e fautuaina i le aso muamua lava pe a uma le maʻi. O lenei:

O le fomaʻi o loʻo i ai e filifilia poʻo fea laupepa e inu ai ma le fomaʻi toe faʻafoʻi. O tapenapenaga o le Enzyme e aofia ai enzymes pancreatic: protease, amylase, lipase. Faʻafetai i nei vailaau faʻamalositino, faʻaleleia o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo, faʻaleleia, faʻaaogaina o le dyspepsia, ma maua e le gland le filemu galue. Faatasi ai ma i latou:

  • Pancreatin
  • Creon
  • Feso
  • Mezim Forte
  • Panzinorm,
  • Enzistal ma isi.

O mea faʻamaʻi faʻamalolo e faʻaitiitia ai le malosi o le hydrochloric acid o le suka gastric. Faatasi ai ma le mumu o le gland, ua faatonuina ai:

Mo le togafitiga o pancreatitis, o mea e masani ona faʻaaogaina o antispasmodics o:

Filifiliolytic fualaau mo le pancreatitis poloka o le manava o le tino i le cerebral cortex ma faʻamaonia ai le galuega afi afi o le inumaga. O nei vailaau e aofia ai:

  • Platyphyllin
  • Metacin,
  • Atropine
  • Chlorosin et al.

O vailaau faʻasaina ua faatonuina e faʻamalolo ai le mumū o le pancreas ma puipuia ai le faʻalavelave matautia o le fao, peritonitis, necrosis pancreatic. E tele fualaau oona mai vaega nei:

  • macrolides
  • cephalosporins,
  • penisillins,
  • fluoroquinolones.

Aute togafitiga

Togafitiga o le tino pancreatite, pe afai o le maʻi faigofie, e tatau ona faʻaaoga:

  • analgesics
  • antispasmodics,
  • atacids
  • Teuteu o le anatema
  • fofo o vaifofo.

Afai ole togafitiga ole togafitiga e le lava ma a itiiti ifo ma le tasi o faailoga o le ogatoseitis ogaoga o loʻo iloa, o loʻo togafitia ile tausiga ole tino ile falemaʻi. O vailaau nei ua faatonuina:

  • visecretory medicine (Octreotide, Quamatel, 5-fluorouracil),
  • Rheologically active drug (Heparin, Refortan, Reopoliglyukin),
  • vailaʻau faʻamaʻi (Kontrikal, Gordoks),
  • antibiotic (mai cephalosporins poʻo fluoroquinolones ma metronidazole).

O le togafitiga lelei e tatau ona aofia ai le taui mo le leiloa o eletise eletini ma proteins, togafitiga antihypoxic ma antioxidant. I le gasegase ogaoga o le pancreatitis, plasmapheresis ma le faasaʻoina o le masima-masima metabolism e fautuaina foi. Afai o le tagata maʻi e maua i le gasegase o le tino, o le immunomodulation o loʻo faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le subcutaneous or intravenous administration a Roncoleukin.

Faʻasologa masani

Togafitiga o le pancreatitis masani, pe a le mamafa i ni faafitauli, e mafai ona faia i le fale i lalo o le vaavaaiga faafomai. E taua le ausia o sini e pei o:

  • faʻamalolo pe faʻaitiitia le tiga
  • faʻasologa o le le atoatoa o le tino ma le faʻamaʻoina o meaʻai,
  • togafitiga mo faʻalavelave faʻalavelave
  • le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia ai le faʻamaʻi (ava malosi, faʻamautinoaina fualaau),
  • puipuiga o faʻafitauli.

I togafitiga faafomaʻi, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

  • Pancreatitis tablets ei ai enzymes (Pancreatin, Creon, Festal, Mezim Forte, Panzinorm, Enzistal),
  • sooupu e faaitiitia ai le pulelasi o gland gastric (Ranitidine, Famotidine, Nizatidine, Cimetidine),
  • analgesics (Ibuprofen, Diclofenac, Piroxicam, Sedalgin-neo, Tramadol, Antaxon),
  • anti-inflammatory drugs (Paracetamol, Nimesulide, Meloxicam, Naproxen),
  • vailaʻau faʻasaina (Octreotide).

O le pancreatic enzymes e sili atu ona maua ai le tiga i le tele o gasegase, aʻo latou faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻalavelave ma le mamafa i totonu o le okeni. Ole vailaʻau o le filifiliga mo le le atoatoa o lona tino, o Creon - ole vailaʻau faʻasaina ma microspheres e faʻasaʻoina ile vailaʻau eleʻele. Ina ia taofiofi le pulefaʻatasia o le gland, e faʻaaogaina ai le faʻamalama pamu (Omeprazole, Pantoprazole, Rabeprazole). I mataupu o le steatorrhea (o le i ai o gaʻo e leʻi faʻaaogaina i feces), o mea e ufiufi e maua ai le lipase maualuga e lelei (Panzinorm forte-N).

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o le tulaga o gasegase e mafua ona o le faateleina o le tiga, lea ua aveesea e Papaverine, Atropine. Nise, Aspirin ma isi vailaau e le o ni mea faʻamaʻi e le mafai ona faʻaaoga, aua e mafai ona faʻaaogaina le toto o le loto. Afai e faigata le pancreatitis i le maʻi o le manava, ua faatonuina le De-nol, e faʻaumatia Helicobacter pylori.

O le nitroglycerin e faʻaaogaina faʻamalosi e faʻamalo ai maso maso o le pancreas, ma o le Nitrosorbit e faʻaaogaina vave. Leai-shpa, Duspatalin, Galidor, Odeston faaitiitia foi le musika. E le faʻamaʻo le meaʻai ile Trisorbon ma vitamini A, E, D, K.

Faʻafofo o isi ituaiga o le maʻi

O le atinaʻeina o le pancreatitis biliary pe a uma ona aveese le gallbladder o loʻo matauina i tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi ona o le solia o le soifua maloloina. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi togafitiga fualaau o le faʻamaʻi i se falemai i le faʻaaogaina:

  • vailaau faʻamaʻi (Ceftriaxone, Cefotaxime, Sumamed, Abactal, Amoxiclav),
  • analgesics ma antispasmodics (No-shpa, Buscopan),
  • fualaau faasaina e puipuia ai le fausiaina o maa (Ursolfak).

O se faʻafitauli matuia o le pancreas o le pancreatite o le ava malosi. O lenei togafitiga e faʻaalia i le faʻaalia i totonu o le paʻu o se tiga ogaoga, lea e faʻateleina pe a maeʻa se taumafataga. O le togafitiga o fualaau o lenei pancreatitis e naʻo totonu o le falemai. O togafitiga togafitiga e maua ai le tuʻufaʻatasia o fualaau faasaina. O lenei:

  • analgesics, antispasmodics (Novocaine, No-shpa),
  • fualaau faasaina e faʻamaonia ai le gaioiga o le gland (Contrical),
  • elemene e faʻaleleia ai otaota (Festal, Mezim Forte),
  • vailaau faʻamaʻi (Ampicillin, Cephalosporin),
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi (Milgamma, Vitrum),
  • fualaau mo le aveesea o le ava malosi (Coaxil, Fluanksol, Acamprosat).

Tamaiti e maua i le pancreatitis e mafatia i tiga ogaoga i totonu o le manava, o le tele o vomiting. O le mafuaaga autu o le aofia ai o mea faasaina i le taumafataga. E tatau ona togafitiga tamaiti mo pancreatitis i se falemai. Faʻapitoa:

  • analgesics, antispasmodics (Baralgin, Promedol, No-spa),
  • vailaʻau faʻasaina (glucose, saline i foliga o le pata),
  • enzymes (Festal, Mezim forte, Creon),
  • antiemetics (Cerucal, Latran),
  • multivitamin complexes (Complivit, Vitrum).

E tupu o le togafitiga sui i le togafitiga o pancreatitis e le aoga. I ia tulaga, e tatau ona faia se siakiina o le eseesega ina ia mafai ona le aofia ai isi mafuaʻaga talafeagai o le togafitiga o le faagasologa o meaʻai.

E mafai ona fai: Crohn's disease (ogaoga ogaoga o le gastrointestinal tract), malala Celiac (mafuaʻaga na mafua ai le atrophy o le mucous membrane o le tootoo laiti), thyrotoxicosis (vaʻaia o le thyroid gland), ma isi.

Eseese o enzymes mo le gaogao ma foliga o latou faamoemoega

Enzymes (enzymes) o vailaʻau faʻapitoa ia e talepe ai vaega tetele i vaega. O loʻo i ai i le tino se tino malosi o le enzyme lea e auai i le metabolism ma amata ai ana elemene nutesite, lea e maua mai i le pancreas ma isi totoga o le gastrointestinal tract mo le malepe o gaʻo, proteins ma gaʻo.

Faatasi ai ma le leai o ni enzymes, o le malepelepe ma le faʻaaogaina o elemene aoga o loʻo faʻalavelave, ma o le galuega o le gastrointestinal tract ua faʻagesegese. I lenei tulaga, o sauniuniga faapitoa o le enzyme o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le'onalaina ma le metabolism. Peitai, e tatau ona filifilia i latou e mafaufau i le faafitauli. O lenei tusiga e le o se taʻiala i taga, ae o le a tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga o faʻamatalaga i le auala, taimi, ma mo le a le mafuaʻaga e mafai ona faʻaaoga ai nei vailaʻau.

E faʻapefea ona faʻaalia le vaivai o le enzyme?

O le le lava o enzymes e amata ona faʻaalia o ia o ni faʻataʻitaʻiga o maʻi o le manava: o le manava, o le mamafa i totonu o le manava, o le selu, faʻalauteleina le gaosiga o le kesi. Talu ai ona o le faʻavaivaia o le manava ma le faʻasiliina o vailaau aoga, o faafitauli i le paʻu, fao ma lauulu e aliali mai, ma o le tulaga lautele e faʻalavelaveina. O se tagata e leai ni vitamini ma minerale, vaivai, moe i le moe, ma ua faʻaititia le gafatia galue.

Tului: O sauniuniga o le Enzyme e mafai ona faʻamatalaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa i le dermatology, gastroenterology, allergology ma isi vailaʻau.

O nisi o tagata gasegase, iloa lelei faafitauli faʻafefete, faʻaaoga nei vailaau faʻasolosolo, ao lei faia se taumafataga. E le saʻo lenei mea, talu ai o le faʻataʻatasia faʻatasi ma le le pulea lelei o le faʻaaogaina o enzymes e faʻaleagaina ai le gaioiga o le digestive tract ma taʻitaʻia ai ona taunuuga. O le mea lea, o sauniuniga o le enzyme e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi ma faia ma le talafeagai, ae le o tulaga e le mafai ai e se tagata ona pulea lona manaʻo.

Ituaiga o vailaʻau ma enzymes

O sauniuniga o le enzyme e maua mai i le laʻau puaa, o le paluga o povi ma laau. O tapenapenaga e mafai ona mama pe o meaola po o fualaau, pe tuufaatasia. Pe a faatonuina lenei mea poʻo lena mea, o le fomaʻi e taʻitaʻia e ona vaega autu o le enzyme:

  • Pepsin - o se enzyme o le mucosa gastric,
  • Pánatele enzymes - lipase, amylase ma trypsin - maua mai i le pancreas o puaa po o povi,
  • Bile Acids
  • Enzymes o laau totō,
  • O sauniuniga o le Enzyme e talepeina le lactose (faʻaaogaina mo le lactase),
  • Faʻatasi ai fualaau faasaina.

Taua: O sauniuniga uma o le enzyme e amata ona galue e le silia i le 20 minute talu ona maeʻa le pulega, o le mea lea e fautuaina ai e faʻaaogaina loa i le taimi lava aʻo leʻi 'aʻai.

Pepas Medications

Pepsin o se enzyme faʻailo e le mucosa gastric. E talafeagai mo le vaeluaina o puipuiga. O fualaau Pepas, e taʻua Pepsin, Abomin, ma le Pepsidal, e faʻaaogaina i tagata e maua i le manava o le manava, e tele lava ina maua i gastritis.

O palatini o vaega taua ia o le malosi o le malosi o le tino, ma le le lava o le gaosiga o le vaivai o le pepsin ma le anemia atinae. E le gata i lea, o meaai mai le manava e ulufale atu i totonu o le iniseti e le lava lelei ona gaosia, lea e manaʻomia ai le malosi o le galuega mai le digestive tracttive ma e mafai ona mafua ai le faʻaogaina o le intestinal. O sauniuniga o le Enzyme e aofia ai le pepsin o loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase e pei o le toe suia o le olaga atoa pe a uma le gastrectomy.

Pánatele enzymes

Creon, Mezim-forte, Pancreatin - o nei mea uma o papa maʻa mo le gaʻoina o meaʻai e tasi-pancreatin. O le vaega malosi o le vailaau faasaina o loo i totonu o paluga ua ufiufi i se atigi puipuiga. O le Pancreatin o se enzyme o le pancreas o loʻo galue i le tootoo laiti, o lona uiga o le atigi puipuiga e mafai ai e oe ona faʻaaogaina le gaioiga malosi i le taulaiga.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tele faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ae talu ai ona o le pancreatin e sui ai le enzymes o le pancreatic natura, o le vailaau faʻasaʻo ua faʻamautuina tele mo faʻamaʻi o lenei totoga. E saogalemu ia enzymes pancreatic ma e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi, pe a manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le pancreatitis e masani ai ma mulimuli i le vavalalata (aveeseina o se vaega) o le pancreas, o Creon, Pancreatin poʻo Mezim-forte e mafai ona fautuaina aʻo le i faia taumafataga e fai ma sui o togafitiga.

Taua: Afai e fautuaina e le fomai le inu o le enzymes i taimi uma, ona tatau lea ona e faʻalogo i ai ina ia aua le faʻalavelave atili ai le galuega o le pancreas. Ma o se isi mea i lenei mea e mafai ona avea ma se meaʻai malosi mo se vaitaimi e le tumau.

Bile Acids

O meaʻai o le paluga e aofia i le malepe o gaʻo ma faʻaosofia ai le failautusi a le pancreas. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e aofia ai le fiva laau, lea e faaosofia ai le peristalsis, ma le fofo, le aveeseina o le afaina. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le ate ma le vevela, lea e faʻavaivaia ai le gaosiga o le talo. O fualaau o le pulu fualaʻau e aofia ai Festal, Digestal ma Enzistal.

I le faʻaopoopoga i meaʻai o le pati, o nei vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai foi le enzyme pancreatic - pancreatin. O le mea lea, e mafai ona e ave i latou i maʻi o le pancreas. Ae ui i lea, o vailaʻau faʻatasi ai ma le pati bale e le o taimi uma e fesuiaʻi ai le pancreatin (Mezim), aua e tele lava ina gasegase siama i vaega o talo. O le mea lea, o nei vailaʻau e faʻaaogaina na o tagata ei ai le gaʻo o le galuega.

Plant Enzymes

Enzymes e faʻaleleia le fausiaina o mea totino o aʻafiaga o loʻo i ai se aafiaga taua i luga o le gastrointestinal tract. Latou te faʻaleleia le faʻamalosivale o le manava ma le gaogao, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi, faʻaleleia le faʻaleleia o elemene aoga, faʻaosofia le metabolism ma faʻasalalau le vaeluaina o gaʻo, proteins ma gaʻo.

O vailaʻau faʻaaogaina e mafai ona faʻaaoga mo faʻamaʻi o le ate, paʻu, gaʻo ma mea tetele, faʻapea foʻi ma le faʻamautuina o le faʻalaumalieina i le taimi o le faʻasologa.

E ui lava i aafiaga eseese, o nei fualaau e seasea ona faatonuina, talu ai e sili atu le lelei o sauniuniga o enzyme o fualaau. O le tele lava o taimi, o sauniuniga elekene o mea totino e faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi sauniuni mo le suʻesuʻega o le digestive tract.

O ia tupe e aofia ai Pepfiz, Unienzyme, Solizim, Oraza, Sestal. O le tele o sauniuniga o le enzyme o mea totino, aemaise lava, Pepfiz, ua solia i tamaiti ma fafine maʻitaga.

O sauniuniga o le Enzyme e talepeina le lactose

Lactase deficiency e le masani ai i aso nei. O tagata mamaʻi e mafatia i faʻalavelave faʻalavelave, togafitia paʻu ma lauulu fomaʻi, ma le le iloa o le mafuaʻaga o lenei mea o le leai o lactose. O lenei faafitauli e mafai ona foia naʻo - e le aofia ai le susu, kulimi, fuālaʻau mai le meaʻai. Ae peitai, pe a le iloa le lactase i tamaiti laiti o loʻo fafagaina, o le a le faigofie ona maua le fofo.

Ole taugata ole lactose-tau e le tau ma e le faatagaina le tamaititi e maua na meaʻai o loʻo i le susu o tina. Mo lenei mea, o vailaʻau ma enzymes mo tamaiti na talepeina le lactose na faia. Ua lava mo le fafine ona faʻaali le susu, faaopoopo i ai nai mataua o vailaau ma o le a saogalemu le tamaititi. O nei vailaʻau e aofia ai Lactrase, Lactade, Kerulac. O nei vailaau e mafai foi ona faʻaaoga e tagata matutua.

Tului: I le tulaga o le lactase deficiency, o oloa gaosi susu e le faʻaleagaina, o le mea lea, o tagata ei ai lenei maʻi o le enzyme e mafai ona maua uma mea aoga mai lefirifi, cheese cheese ma isi mea gaʻo susu.

Faʻauʻau faʻamaʻi

Wobenzym o le sui autu. E aofia ai elemene ma meaola. Ole vailaʻau e le gata na suia ai le le atoatoa o le enzyme, ae e iai foʻi ona aʻafiaga e le faʻamaʻi, faʻatau, fibrinolytic ma faʻafitiga. Ona o lenei mea, o Wobenzym o se meafaigaluega sili ona lelei i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le toto (Crohn's disease and ulcerative colitis).

O le meafaigaluega e faʻaaoga lelei i le rūmatology, traumatology, endocrinology, dermatology ma isi vailaʻau. E ui i le leai o se faʻataʻitaʻiga patino, o le fualaau faasaina e sili ona lelei, e leai lava ni aʻafiaga e ono aʻafia ai, ma e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi mo le 1 masina pe sili atu foi.

Fomaʻi mo tamaiti ma fafine maʻitaga

O tapenapenaga o le Enzyme e faʻaleleia ai otaota e toetoe lava a leai se faʻalavelave, sei vagana ai le hypersensitivity i vaega o le fualaau faasaina, o le toatele oi latou e faatagaina mo le faʻaaogaina e tamaiti. Ae peitai, e le mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi i le tamaititi na o ia, talu ai o le fualaau ma le auala o le tagofia o fualaau faasaina e fesuisuiai e fuafua i le matua ma le mamafa o le tino. Aemaise lava fualaau faasaina ua faatonuina mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga.

O tamaiti e tele lava ina faʻatalanoaina tapenaga sauniuniga, Mezim-forte, Pancreatin ma Creon, filifilia e fuafua i le tulaga.

Taua: O sauniuniga pancreatic (o loʻo i ai le pancreatin) e le mafai ona faʻaaogaina mo le tino pancreatiti ma le faʻavavevaveina o le mumū tumau.

I fafine maʻitaga, ona o suiga o le tino i le tino, ua mafai ona matauina ai faailoilo o fualaau oona. Heartburn, flatulence, tiga o le manava, faamalosi ma le manava - o nei faaaliga uma o ni faailoga ia o le le atoatoa o le enzyme. O se taumafataga faapitoa o le a sili ona fesoasoani ia i latou, ae o nisi taimi e mafai e se fomai tipitipi ona faʻamaonia ni enzymes.

E le gata i lea, o tupe mo le faaleleia o otaota i le taimi o le maʻitaga atonu e manaʻomia e fafine ei ai le pancreatitis. O le fesuiaiga o vailaʻau ma lona fualaau ua filifilia e le fomaʻi faʻatasi ma le fomaʻi poʻo le fomai tipitipi o loʻo taitaia le tagata maʻi.

Fautuaina: I le amataga o le tolu masina, o laʻau sili ona taua o le pepe ua faataatia, o lona uiga o le tele o vailaʻau e faʻaaogaina e se fafine e tatau ona faaitiitia. O le tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi e faʻasaina. E faʻafefea la ona faʻaleleia le faʻalaumalie? Mulimuli i se taumafataga ma 'ai soo i ni vaega laiti.

Aʻo vaʻavaʻai i le tele o sauniuniga o le enzyme, e tatau i tagata maʻi ona malamalama o se fofo e tasi e le o taimi uma e tutusa ma isi ae le o togafitiga uma e aoga lelei mo faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e na o se faʻamatalaga talafeagai o vailaau faʻasaina e le fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e taulimaina le le atoatoa o le enzyme.

Panzinorm - o le a le mea e fesoasoani ai i lenei fualaau faasaina?


Panzinorm - o le vaega lea o tapenaga o le enzymatic, ma o se tutusa o le Pancreatinum. O lenei vailaʻau e maualuga lona lipase ma e faʻaaoga mo gasegase gastrointestinal faʻatasi ma le faʻaitiitia o le galuega faalilolilo i fafo o le faʻaogaina o le tino.

Panzinorm faʻaleleia le faʻapalapalaina o meaai, tuʻuina atu le sili atu o le inu o meaʻai ma faʻamalosia ai le pancreas e faʻatuʻu ai ana lava enzymes - aemaise lava le pancreatin.

O lenei vailaau faʻamalosi e faʻataʻatia ai le tele o faʻamaoniga le lelei o faʻamaʻi pancreatic:

  • faʻanoanoa
  • se lagona o le vaivai po o le atoatoa i le manava pe a uma ona 'ai,
  • faʻaleleia le faʻaleleia o le kesi.

O a faʻamaʻi ua fautuaina mo le tagofia o lenei vailaʻau? O le a le mea e fesoasoani i le panzinorm? Ina ia malamalama i lenei lomiga, e tatau ona suesue le tuufaatasiga ma vailaau faafomai o lenei vailaʻau.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau

Panzinorm o se sauniuniga tuʻufaʻatasiga lea ei ai sona aafiaga elekene, aua o loʻo aofia ai le tolu fesuiaiga o le enzymes pancreatic - lipase, amylase ma le protease. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei vailaʻau, e faʻamautinoaina ai le gau o gaʻo, proteins ma gaʻo i totonu o le inumaga.

O lenei fualaau faasaina ua faʻaaogaina lelei e togafitia ai faʻamaʻi eseese e fesootaʻi ma le faʻamaina o meaai i tamaiti ma tagata matutua. O le tuufaatasiga o Panzinorm e aofia ai elemene o le Pancreatin, o le mea lea ua taʻua ai i nisi taimi o le "Pancreatin tuufaatasi".

O mea gaioiolosi o loʻo aofia ai i lenei sauniuniga e maua mai i le paʻu o povi po o puaa - o lona uiga o vaega o le vailaau faʻasaina e matua natura ma paleni. O se faʻapitoa faʻamalosi faʻamalosi e ufiufi pulou ma fualaau o fualaau faasaina e mafai ona fofo i totonu o le tootoo laiti. A faʻasaʻolotoina, faʻafefiloi le meaʻai o Panzinorm ma faʻaogaina faʻataʻitaʻiina o meaʻai i le intestinal ma fesoasoani ia sili atu ona lelei.

O Amylase na te faʻamavaeina vailaʻau faʻamalosi i le dextrin ma monosaccharides, lipase e maua ai le gau o gaʻo i le glycerol ma gaʻo gaʻo, ma o le mea protease e faʻaumatia ai mole moletini i amino acids. O le aoga o lenei vailaʻau e paʻu malie i le mea e tupu ai le faʻaitiitia o le malosi i le duodenum.

Panzinorm faatulaga le faagasologa o le teuina o meaai, fesoasoani i le tino e sili atu ona gaosi meaʻai e manaomia, e faaosofia ai le paʻu ma le manava e gaosia ai ona lava enzymes, ma faateleina ai le gaosiga o le talo.

O lenei vailaau faʻamalositino e faʻamavaeina ai faʻamaoniga e foliga mai i le tulaga o le le lava o le 'aina o meaai:

  • faʻanoanoa
  • le faʻavauvau ma le tiga i totonu o le manava ma le gaʻo,
  • manava manava
  • afaina.

Faʻasologa o foliga ma fuataga

Panzinorm o loʻo avanoa i pepa ma capsules mo le faʻafofoga tautala.

Atunuu na afua mai: Slovenia KRKA "NOVO MESTO".

E mafai ona e faʻatauina lenei vailaau i totonu o se fale talavai. Faʻatonuga Panzinorm i foliga o capsules i paʻu o le 3,7,8,12 fasipepa i totonu o se pusa ma se laupepa-faatonuga mo le fualaau faasaina. O le tuufaatasiga o le tasi capsule e aofia ai:

  • amylase - 7200 Units,
  • lipase - 10000 Units,
  • puipuigaase - 400 iunite.

O lenei vailaau faasao ua faatauina atu foi i le ituaiga o laupepa, lea e faatauina atu i le 10.30 fasi vaega i le pusa ma faatonuga. O le tuufaatasiga o le tasi papafa e aofia ai:

  • amylase - 12000 iunite,
  • lipase - 20,000 iunite,
  • puipuigaase - 900 iunite.

Tosiga ma le pulega

O pusa ma capsules o le fualaau faasaina e tatau ona tautala tuusao ma le meaai. O vailaau faʻamalositino ua uma ona faʻatoʻa uma, e le tatau ona i ai ni laumei masi poʻo ni capsules. A uma ona e tago i lenei fofo, e tatau ona e inu i le vai.

O le umi o togafitiga ma le fua o lenei vailaʻau e fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi, e faʻatatau i tausaga ma isi faʻamaoniga.

I le laasaga muamua o togafitiga, o le itiiti ifo o aso taitasi o Panzinorm mo se tagata matutua o le 1-2 pusa fualaau 3-4 taimi i le aso, i le taimi o le taumafataga autu (o le taeao, le aoauli ma le taumafataga) po o se taumafataga mama. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻateleina se tasi o fualaau faasaina. Le aoga o le fualaau faasaina e maua i le faia o aso taitasi o le 4-15 capsules (2-7 papa). Faʻatasi ai ma le cystic fibrosis, e fautuaina e faʻatonu sina tootoo o lenei vailaʻau.

Mo le togafitiga o tamaiti e sili atu i le 3 tausaga, Panzinorm e faʻaaogaina i le maualuga o le 1-2 capsules, saʻo i le taimi o taumafataga poʻo se meaai mama.

O togafitiga e mafai ona tumau mai le tele o aso (i le tulaga o le solia o le nutimomoia o se taunuuga o mea sese i le meaʻai a le tagata gasegase) i le tele o vaiaso, masina ma e oʻo lava i tausaga (pe'ā manaʻomia, toe faʻafoʻi togafitiga).

Analogues o se fualaau faasaina

E tusa ai ma le faʻatulagaina o le fausaga ma le natura o le mea autu autu, o Panzinorm o loʻo i ai ituaiga o analogues:

  • Pancreatin
  • Mezim
  • Pancrelipase
  • Feso
  • Aiga
  • Creon
  • O Meraima
  • Pancreatin malosi
  • Gastenorm,
  • Pangrol,
  • Panzim
  • Enzistal.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E sili atu le lelei o le maʻitaga ma le lactating o tamaitai i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le taimi o le maʻitaga ma le susu e mafai ona faatagaina i na o mataupu e ono tulai mai ai le faʻamoemoega lelei mai le togafitiga e sili atu nai lo le lamatiaga o le faatupuina o faʻafitauli i totonu ole fafine tausi maʻi ma lana tama.

Panzinorm e le tatau ona onā mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua, pe afai latou te atiina ae le cystic fibrosis. O lenei fualaau faasaina e faavae ile pancreatin ma ua solia i tamaiti ei lalo o le 3 tausaga.

O le a le eseesega i le va o Panzinorm ma isi analogues?

Mafaufau i le mea lenei ma le faataitaiga a Feso. Muamua lava, o nei vailaʻau e ese mai le tasi ma le isi i la latou fatuga. O le vailaʻau o le enzyme o le Panzinorm o loʻo aofia ai le pancreatin ma isi mea faʻapitoa:

I le faaopoopo atu i le pancreatin o le igoa lava e tasi, o Feso e aofia ai foi isi vaega taua - talo ma le hemicellulose, ma o lona vailaau oona o le sodium chloride. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o Panzinorm e ese mai lana lauga a Feso e le gata i le natura o mea galue malosi, ae o le tuufaatasiga foi o lauulu.

Ae o le tele o mea e gaosia ai nei vailaʻau, o lona uiga o le matafaioi autu i lenei faailo o Festal. Ae e le tatau ona galo ia i tatou le mea moni e faapea o le ono tulai mai o ni mea leaga i lenei vailaʻau e faatusatusa i Panzinorm e sili atu le maualuga. O le mea lea, afai o le tagata gasegase e masani ona alu i allergies, o lenei fualaau e sili ona lelei mo ia nai lo Feso.

Afai tatou te talanoa e uiga i gafatiaga galue o nei vailaau, ona avea lea ma Fesoʻotaʻiga i lenei tulaga, aua e faaopoopo atu i le faʻalauteleina o le failautusi o le pancreas, o loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia i le faʻaogaina o le mea laʻititi ma le tele o le manaʻoga, gasegase.

Ae mo le tau, o Panzinorm ua i ai se avanoa, aua e sili atu ona taugofie nai lo Feso. O le mea lea, e talafeagai le manatu faapea, mo se tasi taimi, togafitiga faʻapitoa, e sili atu le faʻaaogaina o Feso, ma Panzinorm e atoatoa mo le faʻaaogaina pea. I le leai o se togafitiga faʻaleagaina pe a oʻo mai soʻo se itu, o le tasi o nei vailaʻau e faigofie lava ona suia i le isi.

Taua! E masani lava ona tatau ona manatuaina o le le pulea lelei o fualaau ma fualaau oona e tele lava ina taitai atu ai i le le fiafia, ma o nisi taimi o ni faafitauli faigata! O togafitiga faʻamaonia ma lelei e faʻamaonia e na o le fomaʻi talafeagai e avea ma se taunuuga o se suʻesuʻega atoa o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga