E mafai ona ou inuina le malala faʻailo i le pancreatitis?

O le gaioiolosi gaioiolosi o se mea lapoʻa o le lanu uliuli, lea e aofia ai mea e maua ai le carbon-containing. E ui lava i le mea moni e tele ituaiga o sorbents taugata o loʻo tuʻuina atu i luga o le falemaʻi faʻapitoa tau vailaau faʻaonaponei, o le gaioio faʻamalosia, o lona aoga na tofotofoina i le taimi, ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le pancreatitis.

O aoga o pancreatitis

I le togafitiga o le pancreatitis, o le gaʻo ua faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Afai e faigofie tele le faʻamaʻi, ona ave lea o lenei vailaʻau ona o ona aʻafiaga faʻapitoa e faʻamautuina le inumaga ma fesoasoani e faʻamamā le toto o mea leaga. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faigata o pancreatitis, o le faʻaaogaina o le malala e faʻaleleia ai le endotoxemia, e faʻaitiitia ai le tiga ma le dyspepsia.

E uiga i mea e talia ai

Aʻo leʻi amata ona e gaosia le manala, e tatau ona iloa e maʻi ma pancreatitis o le vailaau faʻasaina, faʻatasi ai ma vailaau oona, e aʻafia ai mea aoga. I lenei tulaga, o le le pulea lelei o lenei vailaʻau mo se taimi umi e mafai ona faʻavevesiina ai i le faagasologa o le ulufale atu i vitamini ma isi meaʻai i le toto. I le faaopoopo atu i ai, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia tele o le togafitiga o fualaau oona ua faʻaaogaina.

O se filifiliga sili mo le aveina o le tagata valea o le fatuina lea o se taofi e pei o le masima. Fuga e faigofie tele. E tatau ona e faʻaaogaina gaʻo kulimi ma faʻapalapala i le paʻu, lea e tumu i le vai faamama. I le leai o se taimi, e mafai lava ona e faʻafefeteina le laulau poʻo le foloina foi, ia mautinoa e inu tele vai.

Faʻaaoga le malala faʻatasi ma le pancreatitis e tatau ona fai i se vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi. I lenei tulaga, e taua tele le faatumauina o le va o le 3 itula i le va o le ave o le mea faʻapiopio ma isi fualaau.

P Contraindications

O le toʻatele o tagata e matua mautinoa lava o le carbon gaoioi o le sili lea ona saogalemu o vailaau uma o loʻo iai i ona po nei, aua e mafai ona ave e tamaiti. Ae ui i lea, e oʻo lava i lenei vailaau faʻasaina ua i ai le faʻamaoniga mo le faʻaaoga

O le mea lea, i tagata mamaʻi ma le pancreatitis, o le a le aoga le suauʻu ua faʻaaogaina, ae i le faʻaleagaina pe afai ei ai se tagata le faapalepale i vaega o loʻo faia ai le oloa. E le gata i lea, e tatau ona mumusu e 'ave lenei vaʻaia pe afai o loʻo iai faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻi o le digestive system (intestines poʻo le manava) poo le ulcerative colitis o se fomaʻi e le patino.

O le gaioiga e gaoioi e matua faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia i le tafe toto i le tino.

I le leai o ni faʻasalaga ma i le usitaia o fautuaga uma a fomaʻi, o le faʻaaogaina o le malala i le taimi o le pancreatitis o le a matua faʻaleleia lelei ai le soifua manuia o le maʻi.

Faamatalaga o fualaau

Gaioio galue - o se tasi o faʻamatalaga faigofie faʻalauiloa. O lona lauiloa e mafua ona o mea masani, lelei ma tau maualalo. O fualaau faasaina e aofia ai le 4 ituaiga o koale mai le natura moni. I le gaosiga o vaega o le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu ile togafitiga o le vevela (e oo atu i le 1000 ° C). O le vailaʻau e gaosia i le leai o se okesene ma e le toe faʻaogaina togafitiga faʻapitoa. E maua i le pepa o pepa ma capsules.

Fale faʻamaloilo

Pe a ulu atu i totonu o le tino, o le fualaau faasaina e gaoioi ma gaioiga gaosia ma mauaina meatotino o se "mama faamama". Talu ai ona o lona fesuiaiga o le fausaga, o lea e gauai ai mea matautia. O le afi gaioiolosi e le mafai ona ulufale i totonu o le toto ma e faʻaogaina atoatoa. I le togafitiga ma le fualaau faasaina, o le fale e mafai ona liuliu. O se mea masani lea e tupu e le tatau ona afaina ai le maʻi.

Pe a faʻaaoga

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi Kamupani Faʻamalosi i le togafitiga o pancreatitis.

E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaalia mo ia tulaga:

  • Faailoga o le inupia,
  • Laʻau
  • Faʻatau
  • Faʻasalaga o le manava (faʻavalava tuʻu),
  • Faʻaleagaina o le gasegase,
  • Faʻateleina le gaosiga o gaʻau oona,
  • Faateleina le gaosiga o faʻamatalaga gaogao,
  • Faʻafitauli o le Hormonal e mafua mai i le le talafeagai o le metabolism.

Le aʻafiaga o le gaʻo ua faʻaaogaina i totonu o tino ma tino:

  • Faʻaaogaina salts of metals mamafa,
  • Aveese glycosides ma alkaloids,
  • Faʻaitiitia le toega o sauniuniga faafomaʻi,
  • Faʻavaivaia lalo o le faʻaaogaina o elemene aoga i le intestine.

Taua: faʻatasi ai ma mea faʻaleaga ma faʻafefe, o le carbon activated e mafai ona faʻaaogaina elemene taua. Ina ia taofia le faʻamaina o le tino, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi.

E uiga i pancreatitis

Pancreatitis - faʻamaʻi pipisi o le pancreas. Faatasi ai ma le masani ai o le gaioiga o le okeni, o mealilo e maua mai e ulufale atu i totonu o le togafiti laiti ma auai i le gaogao o meaai. I le tulaga o le le atoatoa o le galue, o lenei vai ua taofia le tafe atu i le duodenum, ma o loo taofia i le pancreas. O le taunuuga o lenei togafitiga o le gaioiga o enzymes i totonu o le okeni ma lona faʻaleagaina o le tagata lava ia.

Le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le gaosiga o pancreatitis

I le taimi o le faʻaogaina o ia lava, o le pancreas e afaina ai le tino ma faʻalavelave leaga. Faʻasolosolo taimi umi o pancreatitis, o le inu o le tino e atiina ae. Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga o le 'ona oona, e manaʻomia e fomaʻi ona inu Pulu muʻa galue mo pancreatitis.

E faʻaaogaina le vailaʻau e faʻamalo ai faʻamalologa le lelei i ituaiga o gasegase gastrointestinal. O le gaioiga o gaʻo mo le cholecystitis ma le pancreatitis, faapea foi ma isi tulaga mumusu o le fualaau oona, ua fautuaina mo le faamamaina o tiga ma le dyspepsia o faailoga. I le foliga masani o le pancreatitis, o le vailaʻau e faʻaaogaina e fufulu ai le tino o mea oona ma meaai e leʻi faʻaaogaina.

I le tulaga faigata o le pancreatitis, O le gaʻo ua gaosia ua faailoa mai mo le aveeseina o toega o meaʻai i totonu o le tootoo e le o tafe ona o le afaina. Ua matauina e le au atamamai le aoga maualuga o le faaaogaina o fualaau faasaina i vaega o le vevela o le pancreatitis.

O le meafaigaluega i lenei mataupu ua maua ai iuga nei:

  • aoga aoga i luga o le mucous membranes o le digestive system,
  • faʻatalanoaina o faiga faʻavae toto ma le toto,
  • faʻaititia o le dyspepsia
  • puipuia le atinaʻeina o gasegase ma gastritis,
  • faaitiitia le maualuga o le malosi o le puleaina o le pancreas,
  • faʻaleleia atili o le motumotu o le intestinal.

Faʻaaogaina o le mana o le manava o pancreatitis e manaʻomia le pulea o le taimi i le va o fualaau faʻatau. Pe a togafitiga i fualaau oona, e tatau ona faʻamautinoa o le vaitaimi laʻititi i le va o le Carbon Activated and other drugs o le 180 minute. Afai e le o ausia lenei manaoga, ona mafai lea ona faʻaitiitia pe leiloa le faʻamalosi o le vailaʻau.

Pancreatitis tulafono

Le togafitia o le pancreatitis ma le gaioiga Faʻasalaga, e tatau ona matua matauina fautuaga a le fomaʻi. O le le saʻo o le faaaogaina o le vailaau faasaina e mafai ona mafua ai le galala ona o le maualuga o le faalauiloaina o meatotino.

O le faʻamatalaga i le vailaʻau e leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau mo pancreatitis. I lenei tulaga, e mafai ona e aveina Carbon i totonu o laupepa (capsules) pe olo le vailaau ma saunia se taofiga. Ua fautuaina tamaiti e inu vai kapini ua gaoioi. O lenei ituaiga vailaau e sili atu ona faigofie ona foloina. Inu 1-2 ipu tioata vai.

I osofaʻiga mataga, e mafai ona faʻamavaeina le fuainumera o le fualaau faasaina i le paʻu o le paʻu, faʻaopopo vai i le mea e tupu ai le masini ma faʻafefiloi. O le oloa maeʻa e tatau ona i ai le tumau pea o le kulimi kulimi-maualalo. O le inu o le vaifofo e fautuaina i tamai sipuni. O le tagofia o le faʻafefiloi i le tasi gulp e mafai ona faʻaleagaina ai le vomiting. A maeʻa ona foloina le faʻamalologa, e tatau ona e inu le itiiti ifo ma le 1 le ipu vai.

O le faʻaaogaina o le paʻu e fesoasoani e faʻaumatia vave ai le le fiafia o faailoga o le pancreatitis. O le aafiaga e matauina 15-30 minute pe a uma le pulega.

Ina ia puipuia aʻafiaga e le manaʻomia, aua le sili atu i le aofaiga fautuaina o le vailaʻau. O le faʻatulagaga o le fua o le carbon carbonate e faʻavae i le mamafa o le tino o le tagata maʻi. Ole fua fautuaina o le vailaʻau e sili atu nai lo le 250 mg (1 le papa) mo le 10 kilokalama o le mamafa. I le pancreatitis faʻalēsolo po o le vaivai, e mafai ona faʻaogaina vaega laiti. Mo lenei mea, e tatau ona vaevaeina i aso uma i ni meaʻai. O le umi o le coal pancreatitis therapy e 10-14 aso.

O le tulafono e suia e le fomaʻi i le taimi o le fesuiaiga o le maʻi i le tulaga o le faʻamagaloga. E masani lava, 1 papalama o Kamupani Gaioiolosi i le aso ua faʻataʻitaʻiina o le togafitiga tausiga.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o pancreatitis

O le gaioiolosi gaioiolosi o se fua masani o le faʻamaina o fualaau. E faʻaaogaina pe a iai le inupia, o le tele o isi faʻamaʻi. O le tuufaatasiga o vailaau e aofia ai:

  • koala - laupapa, popo,
  • coal coke
  • gaioiga o le koale.

A maeʻa ona pasia le fualaau oona, o lona tino e vave ona fesootaʻi ma le sua i totonu o le manava, fesoasoani i le faamamaina o puipui o le okeni mai le faʻaopoopoga o tali o elemene oona. O le galuega o le gaioiolosi ua faʻaaogaina e le maualuga, e le o faʻaalia ai aʻafiaga.

Ona o le faaaogaina o fualaau faasaina, ua soloia masima o metale mamafa, o le vevelaina o meaʻai e ala i le manava ua taofia, glycosides, ua aveeseina alkaloids, ua fusia ma le aofia ai vailaʻau.

I le tulaga o gasegase, o le a sili atu le malosi o fualaau aina pe afai e te faʻaaogaina i le foliga o se paʻu paʻu. O le taunuuga o le a vaaia pe a uma le afa itula pe a uma ona faʻaaogaina. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu ona faigofie ia fualaau. A faʻataʻitaʻiina togafitiga mo tamaiti, e sili atu le inu i vailaʻau i pusa, aua e faigata ona faʻafefe fualaau.

O le mea lelei o meaʻai o le mea lea latou te le ulu atu i totonu o le toto ma e vavae ese mai le tino.
I le pancreatitis, o loʻo faʻaaogaina le malala manava e faʻamamaina ai le tino o vaega o meaʻai e leʻi faʻapipiʻi i le manava ma le gaʻo ma e le o vaeluaina atoa ona o le leaga o le gaioiga o le pancreas. E masani lava, o fomai e faatonuina le mana o le malala i le tulaga o le atinaʻeina o togafitiga.

Faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi, o loʻo taua i lalo mea taua o loʻo faʻaaogaina ole carbon carbonate:

  • ua faaititia le eletise eletise
  • o faʻailoga o le inisetiina o meaʻai e leai,
  • fesoasoani e faʻateʻa ese faʻamatalaga o le inisua o faʻaioiolosi eseese,
  • toe faʻaleleia ma faaleleia le mucosa gastric,
  • e puipuia ai le tupu mai o mamanu i totonu o le manava,
  • e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaega o meaʻai.

E taua le manatuaina ao lei faʻaaogaina le vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi, e tatau ona maka le itula i le va o le taumafaina o isi fualaau. Se vavao taimi o le itiiti ifo i le 3 itula. O meatotino o le vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina ai le vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina. Pe a faʻaaogaina se vailaʻau, faatasi ai ma isi auala, o le a taʻitaʻia ai se faʻaitiitiga oa latou meatotino i taimi, pe leai foi se gaioiga.

E moni lava, o le fuafuaina o le fualaau, e mafai ona ausia se faʻamalositino, faʻapea foi ma le aveesea o pauna faaopoopo.

I le faʻaopoopoga i mea aoga o le pusa, e iai foi ni faʻafitauli. O le vailaau faʻamaʻi e aʻafia ma faʻaaogaina elemene aoga, lea e oʻo atu ai ile faʻaitiitia o fanua faʻapitoa o minerale ma vitamini. E tatau ona faʻatatau se faʻatatauga tutusa i togafitiga fualaau faasaina.

O le faatonuga o loʻo faʻamatalaina ai o le gaioiga o le laulau e matauina i le taimi o le inupia ma le masima o metale mamafa, alkaloids, meaai. E fesoasoani i le hepatitis, foma, cirrhosis, gastritis.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

E masani lava, faatasi ai ma se togafitiga o le pancreas, e fiafia tagata, ae o le koale ua faatonuina mo pancreatitis? Ole mea e le faʻaleagaina ai oe, pe a faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi, faʻamaʻafia gaʻo mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e naʻo le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi. I le tulaga o se faamai, o fualaau aina e naʻo le tele o vai, e na o le pau lava lea o le auala e mafai ai ona maua se aoga aoga ma faʻaitiitia ai le faʻamalolo.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa e manaʻomia pe a oʻo mai uluaʻi faailoga. O le koale e leai ni tapulaa taua. Faʻafetai i vailaʻau, o oloa faʻasolosolo e faʻapipiʻiina i le le lava o le faʻasologa o enzymes o le taimi masani o le faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina.

E faʻapea foʻi mo le faʻaogaina, o le faʻaaliga muamua i le gasegase o le maʻi o le inupia.

O le inuina o se vailaau e faʻatagaina mo faʻafitauli eseese ma faailoga. I le fesoʻotaʻi ma le siosiomaga o le manava, o le fualaau faʻatau e maua ai meatotino o se pulumu, e le gata ina aʻafia ai mea oona mai le tino. Ou te faʻaaoga foi fualaau i le tulaga o le:

  • mea oona
  • afaina, afaina,
  • faateleina o le gaosiga o le kesi, totoina,
  • solo
  • hypersecretions o gaioiga gastric,
  • suiga i le galuega o fatugaʻo, ate,
  • afaina o le tino

I le taimi o le gasegase o le faamai, e fesoasoani le vailaau e fesoasoani ai i le tiga matuia, faaitiitia le dyspepsia. Afai e tolopo le foliga masani, ona inu loa lea o le faʻamalama ole kulimi ua faʻamalosia e faʻamamā ai le toto mai oloa o le faʻafanoga.
Ona o le togafitiga ua matauina:

  • malologa galue o le pancreas,
  • le faʻamalosia o enzymes faʻamalosi,
  • faʻataʻotoina o otaota
  • faaosofia o le faʻaogaina o meaola.

E mafai ona ou inuina le kalama ua maeʻa i le pancreatitis, o le a le metotia e faatagaina mo le taliaina, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe taitoatasi.
O le tagata faʻasalalau e lelei le faapalepale. O nisi taimi e iai aʻafiaga, faʻalavelave, e ui lava i le tele o meatotino lelei.

O le tapulaa i le ave o le fualaau faasaina o le suia lea o le amio saʻo o le tino.

Aua nei avea fualaau pe afai:

  • o loʻo i ai se ulupo o le manava ma le duodenum i le gaioiga galue,
  • ulcerative colitis
  • i le i ai o le mama o le toto i le vomit,
  • manua i le manava, vavae,
  • gasegase i totonu o le manava, inumaga.

O le fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le lamatia o le toto, e afaina ai le mucous membrane. E iai tapulaʻa i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, aua o le vailaʻau e faʻafefe tele ai le vai. E le afaina ai le fausua, ae e tau atu i le fausiaina o tamaitai, ma o le mafiafia e mafua ai le faateleina o le leo i totonu o le matua, lea e afaina ai le faagaioia o le tino o le pepe.

Auala e ave ai le malala ua gaoioi

Aumai le gafatia e suʻe ai meaʻai, e tatau ona e ave le vailaau i ni nai itula ao le i tagofia fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaumatia ai togafitiga o pancreatic. O le matauina o lenei tulaga, o le aoga o fualaau faasaina e le faaitiitia, o le a mafai ona ausia se taunuuga.

Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o togafitiga faʻatauina e lua auala.

  1. Faʻaaoga le fuainumera manaʻomia o laupepa poʻo capsules ma se vai.
  2. Faʻalu le fualaau i totonu o le paʻu o le paʻu, faʻafefe i le vai.

I le faʻaaogaina o le metotia lona lua, e maua mai ai se masini e tele-masini, e faʻaaogaina le carbon, ma inu le 250 ml o le vai e aunoa ma ni gaʻo.

E le tatau ona inu i se tasi o vaovao e ono tupu le vomiting. E sili atu le faʻaaogaina o le paʻu i totonu o sipuni laiti, o lea o le a amata ai ona vave galue le fualaau faasaina.

Ole fua pito i maualuga ole tasi ole talosaga e 1 le pilio ile 10 kilokalama o le mamafa ole tino.Inu le vailaʻau i le 3-4 taimi i le aso atoa. O le togafitiga o le 10-14 aso.

Pe a ave ni fualaau mo se taimi umi, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli, aua ua fufulu mea aoga, o le tino e le malu puipuia ma e le faʻafitauli.

E taua le mafaufau i lena mea faatasi ai ma soʻo se fomaʻi maʻi e le taliaina le inuina o se vailaʻau faʻamalosi e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻaaliga o le maʻi, e tatau loa ona e alu i le fomaʻi.

O mea autu o le fualaau faasaina

O le gaioiolosi gaioiolosi o le vailaau e sili ona taatele ma taugofie, o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamaʻi, ma le tele o isi tulaga faʻaleaga. O le tuufaatasiga o le maʻalaʻau e aofia ai malala, popo niu, coal coke, faʻavasegaina o le koale suauʻu.

A maeʻa ona ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai, o le a vave ona gaoioi le gaʻo i le vai gastric ma fesoasoani e faʻamamā puipui o le okeni mai le faaputuga o toxins. O gaioiolosi gaoioi e galue i luga, e le afaina ai aʻafiaga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona aveese le suauʻu mamafa mamafa mai le tino, faʻalavelaveina ai meaʻai e ala i le manava, aveese glycosides, alkaloids, fusifusia ma le toe faʻaaogaina o fualaau.

O le gaioiga o le malale ma le pancreatitis e maua ai se malosi sili atu, pe a faʻaaogaina i le foliga o se paʻu, o le taunuuga ua maeʻa ua maeʻa 15-30 minute pe a maeʻa le pulega.

Ae peitai, o laulau e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga. Afai o togafitiga ua faʻasalaina mo se tamaititi, e sili ona lelei mo ia le tuʻuina o capsules, e pei o ni mea mamafa e faigata ona folo.

O se mea taua e faaopoopo atu i le koala eleelea e le mafai ona ulu i totonu o le toto, ua maeʻa ese mai le tino. E i ai foi le le lelei o le fualaau faasaina - e gaosia ma aveesea foi mea aoga, lea e mafua ai ona faaitiitia le faaagaaga:

O lenei mea moni e tatau ona amanaia i taimi o togafitiga. O faatonuga e taʻu mai ai o le koale paluga e galue i le tulaga o mea oona ma masima o metale mamafa, vailaau kemini, alkaloids, meaai. E fesoasoani i le hepatitis, o le fulafula o le bronchial, cholecystitis, cirrhosis, enterocolitis ma gastritis, pe afai e leai se isi faʻasaina o maʻi faʻamaʻi.

E mafai ona faʻatulagaina le koala aʻo leʻi faia le faiga o faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga, e mafai ai ona sili atu ona faʻaalia ata o le tino o le manava.

Mai mea uma o loʻo i luga, e foliga mai o le gaioio gaioiolosi ma le paʻu o le tino o mea uma lava e tutusa lelei.

Faʻaaoga mo papa

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le carbon is activated o le inupia o le tino, faʻavaveina o le kesi, manava manava, ma le faʻaleagaina o le tino. Afai tatou te mafaufau i le pancreatitis, i lenei tulaga, e manaʻomia le koale e aveese ai mea leaga mai le toto, faʻaleleia le galuega o le intestinal.

E faatagaina le faʻaaogaina o le koala i se gaioiga ma le faʻaaogaina i le pancreas, ma i le tusi ua fautuaina ai mo le aveeseina o mea e le o aʻafia ona o le faʻalavelaveina o le okeni. I totonu o le pancreatitis, o laulau e faʻasaʻo ai le tiga ogaoga, o le uiga o le dyspepsia.

I le masani ai ona faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o le sua o le pancreatic o le a faʻaitiitia ai, faʻafitauli o le mafaufau, o le toto ma taulaʻi faʻasolosolo e faʻamaonia, ma o le tulaga o le manava ma le manava e faʻaleleia.

Avanoa i le gafatia e suʻe ai meaʻai, e tatau ona ave le vailaʻau i ni nai itula aʻo leʻi faʻaaogaina vailaau faʻaaoga e faʻaumatia ai le pancreatitis. Seʻi vagana ua ausia lenei tulaga, o le a le faʻaitiitia le aoga o fualaau, e mafai ona ausia le taunuʻuga fuafuaina.

E lua auala e togafitia ai le koale:

  1. ave le numera talafeagai o laupepa poo kapula, inu i vai,
  2. olopala ia meaʻai i se paʻu paʻu, faʻaopopo i le vai ma faʻaosooso.

I le auala lona lua o le faʻaaogaina, e tatau ona maua se fofo lanu uliuli o le eletise, e inu, ona mulumulu lea i lalo i se ipu malamalama vai. O le inu o le vaifofo e le manaomia, a le mafai ona amata le fufulu. O le faʻaaogaina o le paʻu i tamai sipuni e sili atu le aoga, o vailaʻau e amata ona sili atu le vave galue.

E ui lava i le maua o le fualaau faasaina, o le tele o tausaga o le poto masani e faʻaaoga ai, aua nei galo e uiga i laasaga fautuaina. I le tele, e tasi le laulau e faʻaaogaina mo le 10 kilokalama o le mamafa o le tagata maʻi. Afai e le taua le tulaga, o le numera o laulau e mafai ona vaevaeina i ni vaega ma faʻaaogaina i le aso atoa. O le togafitiga e mai i le 10 i le 14 aso.

Afai e te faʻaaogaina fualaau mo se vaitaimi uumi, o le soifua maloloina e mafai ona faasolosolo ina vaivai, aʻo fufulu mea aoga, o le a le mafai ona puipuia le tino ma faʻafitauli.

Malosiaga faʻaleagaina ma faʻaleagaina

E iai faʻamaoniga manino i le faʻaaogaina o le malala i le pancreatitis, muamua lava, e le manaomia ni laʻau i le taimi o le maitaga. E afaina ai le inu o koala ma i le taimi lava e tasi e le tausisia ai le puleaina o le paluga, o le tulaga o le faʻalaumalieina o le tino ua faʻalauteleina.

O le isi faʻasalaga o le faʻaogaina lea o tupe mo le faʻamalosi e faasaga i le tala o le pancreatitis e masani ai, o meaʻai e faʻafefe ai le susu, atili faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi. O le tulafono lava lea e tasi e talafeagai i le i ai o le faamaligi toto o le tino i lalo ifo.

O le fualaau faasaina e masani lava ona faigofie ona talia e le tino, e leai se mea e tupu mai. Ae ui lava i lea, o le inu o le tagata lava ia e le manaomia, o laulau e tatau ona faia pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o ni uiga leaga, filifili se gaʻo talafeagai, faʻaitiitia le tele o le faʻamaʻiina, le manava, faʻavalea le lelei.

E pei ona faʻaalia i iloiloga, o loʻo i ai le avanoa e le faʻapalepale i vaega o le oloa. Ua faʻasaina foʻi e le fomaʻi le malala ua faʻaaogaina i faʻamaʻi ogaoga ma liona o le digestive system, e aofia ai:

  • ulcerative colitis
  • ulunua o le manava, maʻi maʻi leʻo,
  • manuʻa o le membrane mucous o le vaega o meaʻai,
  • tele lagona o le manaʻoga, manava,
  • GI totoga.

E sili atu le aua le lamatia ma lafoaʻi le koale, pe afai o le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ua pasi atu i le taimi umi pe faʻalologo, o le vailaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Faʻaauau le gaoioi o laulamu kuluma mai mea e mafai ona faʻaaogaina vaʻa poʻo gaʻo. Afai e teuina i le ea, aemaise lava le susu, o le lelei o le fualaau faasaina e faaitiitia, o le malosi o le sorption o le a faateteleina.

O loʻo faʻapipiʻiina faʻamatalaga o kalapu i le vitio i lenei tusiga.

Gaioio gaoioi o se togafitiga


O le gaosiga o carbon o le tagata sili ona tautaua ma faʻaalia le faʻalauiloaina i le taimi nei. E lauiloa e le gata ona o lona aafiaga lelei i le tino ma lona tau maualalo, ae ona o lona tuufaatasiga ma lona faigofie ona taliaina.

O le tasi laulau o le carbon activated o loʻo aofia ai vaega nei:

  • malala
  • popo niu
  • koala o le koale,
  • coal coke.

Talu ai ona o ia vaega ma se fatuga paʻu, o le vailaau faʻamalositino na te faatinoina le galuega a se ituaiga mea mama mama, fufulu ese mea afaina mai le masini vai.

O le gaioiolosi gaioiolosi e aafia ai faiga nei:

  1. Faʻagasolo i lalo le faʻaaogāina o vaega taua i totonu o le vaega o meaʻai,
  2. Excretion o masima ma mamafa mamafa,
  3. Aveesea o alkaloids ma glycosides mai le tino,
  4. Faamamaina o le tino o fualaau faasaina.

Ae ui i lea, e leai se mea e tatau ona galo ia i tatou, faatasi ai ma toxins, o le fualaau faasaina e faasalalau ai aoga elemene. Ona o lenei mea, e le mafai ona e inuina fualaau na o oe lava, ae le o le tausisia o le masani i aso uma, ina ia mafai ai ona taofia lona aafiaga le lelei i le tino.

O meatotino o fualaau faasaina ma fegalegaleaiga ma isi fualaau

O le gaioioina o gaʻo mo le pancreatitis ua faʻamaonia e faʻamamā ai le tino o meaʻai na faʻaputu i le gastrointestinal tract, lea e leʻi maeʻa maeʻa ona o le faʻaleagaina o le pancreatic activity. O le tele o taimi, o fomaʻi e faatonuina le vailaʻau i uluai vaega o le maʻi.

E mafai ona faʻaaogaina le malala o loʻo faʻaaogaina i le tino pancreatiti e faʻamalolo ai le tiga spasmodic ma le dyspepsia. Ae afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga ma se sooupu mo le televave o le pancreatitis masani, ona i lea tulaga, i le faauigaina o fomai, e le aoga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le koale e iai le aafiaga mulimuli i le gastrointestinal tract:

  • faaitiitia le taua o le vai inu,
  • aveese ia faailoga o le dyspepsia
  • faatulaga le tulaga masani o le toto,
  • faasaoina le tino mai le inupia,
  • fesoasoani e toe faʻaleleia ma faaleleia le mucosa gastric,
  • e puipuia ai le faʻaalia o ulupulaga i totonu o le manava,
  • faʻaleleia le motusia gastrointestinal.

Ae e tatau ona manatuaina ao lei faia le manalaina o le malala mo pancreatitis, e tatau ona e maitau le taimi i le va o isi vailaʻau. O le va le tumau e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 itula.

E taua le amanaia o meatotino o vailaʻau faʻatau fualaau oona. Afai o loʻo faʻaaogaina le malala faʻatasi ma soʻo se isi lava vailaau, o le a faʻaitiitia faʻaititia la latou meatotino, pe o le a le mafai ona iloa le aʻafiaga.

Faatasi ai ma le saʻo saʻo o le fualaau faasaina, e mafai ona e ausia se tulaga lelei i le togafiti togafitiga ma faʻaumatia ai ni nai pauna faaopoopo.

Taliaina ma fuataga mo pancreatiti


A uma ona faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma le gaʻo ua faʻaaogaina, e tatau ona faamanino pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. E tatau ona faʻatino le faʻailoga i se aofaiga tele o le vai ina ia puipuia ai le le saʻo o le vailaʻau ma ia aloese mai le faʻamalolo.

E mafai ona e inuina le carbon i le gaioiga i ni auala se lua - e pei o ni fualaau ma pei o le faʻafefiloi o le paʻu ma le vai.

  1. I le auala muamua, na o lou manaʻomia e ave le aofaiga tatau o laupepa po o capsules ma inu 1-2 ipu vai.
  2. Ae o le filifiliga lona lua, e tatau ona tuʻimomomoina ia papa maʻa i se tulaga o le paʻu paʻu, faʻaopopo sina siʻosiʻomaga o le vai ma le faʻavevesi. E tatau ona e maua se faʻafefiloi o le tele o le eleelea, gutu uliuli, lea e te manaʻomia e ave i totonu ma inu se isi ipu tioata.

Afai e te tago i le fualaau faasaina i le auala lona lua, ona sili atu lea ona sao vave ma sili atu le lelei.

Gaioio gaoioi, e ui lava o se mea masani masani i fale uma o falemaʻi fale ma ua uma ona tofotofoina mo le tele o tausaga, ae o se vailaʻau togafitiga. O le mea lea, o le saʻo saʻo e tatau ona matauina lelei.

Ole fua pito i maualuga o se vailaau mole fualaau e le tatau ona sili atu ile laulau e tasi mo le 10 kilokalama o le mamafa ole maʻi. Afai e le mafai ona taua le tulaga o le maʻi ile taua, ona vaevaeina lea o le fuainumera i ni vaega. O le faʻailoga e mafai ona faʻatinoina 3-4 taimi ile aso atoa. O le togafitiga o le koale mo pancreatitis e mafua mai le 10 i le 14 aso.

O ai o ai lenei fofo ua faʻaaogaina?


O nisi tagata gasegase e popole i le fesili pe mafai ona inu le carbon i le pancreatitis e leai ni aʻafiaga. E mafai, pe afai e te mulimuli i lapataiga faafomaʻi nei.

Muamua lava, o le lamatiaga o le tagofia o fualaau faasaina e taoto saʻo lava i lona mafai gafatia. Ona o lenei mea, o le carbon activated ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma le taimi o le lactation. Talu ai ona o se aʻafiaga faatosina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaina, lea e afaina ai le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi.

O le vailaau faʻasaina ua matua faʻaseseina mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻamalosi, o le koale e mafai ona faʻaititia atili ai le tulaga, lea o le a oʻo atu ai i le mulimuli ane sailia fesoasoani fesoasoani.

O le le faʻamaoniaina o vaega o le vailaʻau i le tino o le maʻi e tatau ona le aofia. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina pe afai ei ai i se tagata, i le faʻaopoopoga i le pancreatitis, faʻamaʻi poʻo leona foi o le gastrointestinal tract.

O nei mea e aʻafia ai:

  1. Ulcer
  2. Ulcerative colitis
  3. Manua o le mucosa gastrointestinal,
  4. Vaʻaia o meaʻai
  5. Ole gasegase o le manava ma le gaʻo.

E tatau foi ona e teena le togafitia i se vailaau i le taimi o le fesuiaiga o maʻi gastrointestinal i se foliga lapopoa po o le masani. I ia tulaga, o le koale e ono afaina.

Talu ai ona o le fualaau faasaina e le mafai ona aveesea atoatoa mai le tino, ma o lona sili atu e mafai ona faaleagaina ai le fualaau oona, faaleagaina ai le ave o le suka, protein, lipids, vitamins ma isi elemene aoga e le tino. E sili atu ona lamatia lenei mea mo se tagata gasegase i se tino manaia. I ia tagata, o le fofo e mafai ona afaina ai le mucous membrane.

E faʻavae i luga o mafuaaga ua taua i luga, e taua le faʻamaʻoina o le gaʻo ua faʻaaogaina o se fomaʻi ma e le mafai ona ave i totonu o ni faʻaʻauʻau e aunoa ma se fomaʻi. A maea le togafitiga togafitiga, togafitiga faʻasolosolo o le gastrointestinal tract faatasi ai ma le fesoasoani a vitamini, faʻalavelave o minerale ma mea faʻamuamua e mafai ona faʻataʻitaʻiina e faʻamaonia le microflora.

Contraindications

E le mafai ona e tago i le fualaau faasaina i taimi o maitaga ma lactation. O lenei faʻeteega e fesoʻotaʻi ma le malosi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e mafai ona mafua ai le faʻamalolo ma faʻaleagaina ai le tina ma le tama. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina le Kamupani Faʻatonutonuina mo le faʻaaogaina e tagata e faʻafefe i le faʻamalosi. O le vailaʻau, faʻafefe o le tele o le vai i totonu o le vaega o meaʻai, e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona faʻaesea le avanoa o le le faʻamaonia o tagata taitoatasi i vaega o le vailaʻau.

O le gaioio gaioiolosi o loʻo faʻasalaina i le tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino.

E aofia ai tulaga nei:

  • pepatic ulcer
  • faʻaleagaina i totonu o le vaega o meaʻai, faatasi ai ma le tafe toto,
  • hypersensitivity o le inumaga ma le manava,
  • ulcerative colitis
  • solia le faamaoni o le mucosa gastric.

O le gaioiolosi gaioiolosi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o le inu o le tele o etiologies.. E faʻasaʻo le tino mai mea vevela ma mea oona e ulu i le toto i le taimi o le afaina o totoga ma gaʻo. Laʻau kalama e faaalia ai le lelei o le togafitiga o pancreatitis. O vailaʻau e le pulea e mafai ona afaina ai le tino. Ina ia taofia se osofaʻiga faafuaseʻi, e mafai ona e ave se tasi o fualaau o le fualaau faasaina. O isi togafitiga e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/activated_charcoal__23846
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Le tuufaatasiga ma meatotino o fualaau faasaina

O le gaioiolosi gaioiolosi o se siosiomaga masani. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻasaʻoina o mea leaga i totonu o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le pancreatitis. O le tele o faʻamaʻi gastrointestinal e faʻatasi ma le inisua o le tino, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o ni sorbents.

O le tuufaatasiga o pepa e aofia ai:

  • malala ma laupapa,
  • coal coke
  • gaioiga o le koale.

O vaega taua, pe a uma ona ulu atu i totonu o le lua o le tootoo laiti, tali ma le enzymes. O le molemoa o loʻo i ai se fausaga vaeluaina, lea e fuafua ai lo latou gafatia e gaosia mea mai le siosiomaga. E pei o le omomi, o vaega o le vailaʻau e faʻaaogaina mea uma. O toxins faʻatasi e faʻaaogaina e aunoa ma le faaleagaina o le tino. A maeʻa le faʻaaogaina o le malala, o le nofoa e suia le lanu. O se mea uiga ese e le matautia. O kulimi laulaʻau e le mafai ona ulu i totonu o le toto, ae faʻafefe ai le soona inu o faʻalauiloa i le lotoifale.

I tulaga faʻalavelave, latou te ave vailaau i foliga o se paʻu - o lenei fomaʻi e vave faʻavaveina ma mea leaga. O loʻo faʻasalalau le tagata faʻasalalau aʻo leʻi faia se ultrasound o le afaina o le manava e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le kesi. I faʻamaʻi faʻamaʻi, o le togafitiga ma togafiti faʻamaʻi e faia foi. O le togafitiga faʻalagolago i le foliga ma le tulaga o le maʻi.I faʻamaʻi pipisi, latou te tagofia le fualaau faasaina i le amataga o le maʻi, ma i le vaitaimi o le toe faʻaleleia o le faʻaauau pea togafitiga e faʻafaigofie ai le manaʻoga.

E i ai le koale e fai mo pancreatitis ma pe aisea

Faʻaaogaina le malala manava mo le pancreatitis e tatau ona faʻaalia pe a oʻo mai uluaʻi faailoga. E leai ni tapulaa taua mo le tagofia o fualaau faasaina. O le meafaigaluega e faʻaaogaina ai mea tau gasegase e faʻaputuina ona o le le lava o le faʻaogaina o le enzymes i maʻi faʻasolosolo. I le ituaiga o pancreatitis, o se fualaau faasaina e faʻaaogaina e faʻafefe ai le inu. O le aʻafiaga o le gaʻo ua faʻaaogaina e mafua mai i le gafatia e faʻafeiloaʻi ai elemene faataumaoi.

O le faagasologa o togafitiga e maua ai:

  • malologa galue o le pancreas,
  • le faʻaaogaina o 'enzymes faʻamalosi,
  • faʻataʻotoina o otaota
  • osofaʻiga o gasegase (gaioiga) o le inumaga.

Auala e faʻaaogaina ai le carbon

O le vailaau faʻasaina e faʻafofoga tautala mo 1-2 kalama 3-5 taimi i le aso ma le tele o vai. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona nutimomoia papala ma ave i le foliga o se taofi malolo (faʻavae i le afa o vai vai). O se faʻamalosi tutusa lava, ae o le tele o le vai, ua ave mo le oona (20-30 g o koala mo se mea e tasi). E mafai ona faʻaaogā le fomu o le vai e fai ma vaifofo mo le faamamaina.

O le faatonuga e le o faamatalaina pe faapefea ona ave le fofo faapitoa mo le pancreatitis. E fautuaina e fomaʻi le 1-2 g o le fualaau faasaina 3-4 taimi i le aso i le tulaga o se taofi malolo. Faʻasaʻu tele, 2 sipuni tele o le koala ma le 1 sipunipuni o le magnesium oxide ma tannin ua faʻafefiloi. 15 kalama o le mea e tupu mai ai ua faʻafefeteina i totonu o se ipu malamalama vai. Inu i sina sipuni. I le va o le ave faʻatagaina o fualaau faʻasaina ma isi vailaʻau e faia ai le lua itula le mamao. O le auala o le talosaga e suia i le vaitau o le faʻamagaloga. O le togafitiga e faaauau pea mo le 2 vaiaso. Laʻau togafitiga - 1 laulau mo le 10 kilokalama o le mamafa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga