O le a le pseudotumor pancreatitis?

O se tasi o ituaiga o pancreatitis chronic lea e mafai ona tupu mai ona o se togafitiga lē lelei o pseudotumor pancreatite. O lenei fomu e taua ona o mea o le pancreatitis e tele auala e talitutusa ma faailoga o se maʻi o le pancreatic ("pseudo" - mafaufauga, sese, "tumo" - o le tumo).

E faapefea ona faʻaalia le pseudotumor pancreatites

Mai le taimi o le suʻesuʻeina o le "pancreatitis chronic" i le atinaʻeina o se pepa pseudotumorous, 10-15 tausaga e mafai ona pasia. E masani lava ona togafitia le tagata maʻi mo maʻi o le ate, cholecystitis masani poʻo le biliakic dyskinesia, ma o le suʻesuʻega i le taimi nei e manino lava pe a maeʻa se suʻega auiliili i le vaitaimi o le falemaʻi. I le tusa ma le 5% o tagata gasegase o le pancreatitis o loʻo i luga o se suʻesuʻega tumau, o le pseudotumor form is detected. I le tusa ma le 7 mai le 10 o gasegase, o le maʻi ua maua i le tulaga o le atinaʻeina o faʻafitauli.

O faʻamatalaga nei e taua tele:

  • Paʻu tiga.
  • Paʻu mamafa mamafa i se taimi puupuu.
  • Faʻavaveina le faateleina o le pancreatic, ua fuafuaina e le palpation abdominal.
  • Faʻaleagaina o le galuega o le exocrine o se okeni e ala ile ituaiga o le le atoatoa - nofoa faʻasaina, steatorrhea ("suauʻu gaʻo"), o se tele o fiva e le faʻaaogaina ma fiva maso.
  • O se ata iloga i le taimi e taitaia ai faʻamatalaga faʻataʻitaʻi: o le tupu aʻe (e pei o le tulafono) o le ulu o le ulu, le faʻalauteleina o le Taʻitaʻiga, o le a vaʻavaʻalea, felafolafoaʻiina, felafolafoai ma le pesi.

Faʻamatalaga o pseudotumor pancreatiti

Afai e te masalomia se ituaiga o pseudotumor o le pancreatitis e masani ai, e taua le faia o se siakiina o le eseesega ma se kanesa moni o le kanesa (adenocarcinoma), lea e 80% o mataupu e aafia ai le ulu o le okeni.

Mo le mafuaʻaga lenei, o le biopsy o le pancreas e faia i se suʻesuʻega o suʻesuʻega o mea na maua mai i le mea na afaina. Afai e maua mai sela (tumo) sela, o le maʻi ua maua i le kanesa.

Ae peitai, o le biopsy cancer i le na o le 56% o mataupu o loʻo faaalia ai sela tuai, ma i le 12% o tagata gasegase na faʻaaogaina mo pseudotumor pancreatitis, o le kanesa pancreatic ua iloa (e tusa ai ma tagata suʻesuʻe Siamani). O le mea lea, pe a faʻatuina se faʻamaoniga i mataupu e le masalosalo, e tele taʻiala e amanaia.

Faailoga o le pseudotumor pancreatiti

O se tasi o faʻaaliga o le mumū i le pancreas o le tiga. I le pseudotumor pancreatitis, ua faʻailoaina. O le tiga e masani lava o le fusi, mafai ona tuʻuina atu i le hypochondria ma tua. Paʻa e tupu, e masani lava pe'ā uma ona 'ai pe inu pia. E masani lava, o le tiga e tupu i le po.

E tatau foi ona maitauina o tiga e mafai ona o mai faatasi ma foliga vaaia o le gaioiga ma le vomia. O le malosi o le tiga i le pseudotumor pancreatitis e le fesootaʻi ma le ogaoga o suiga i le gland lava ia.

O le isi faailoga o le pseudotumor form of pancreatitis o se faaitiitia o le mamafa o le tino. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le le atoatoa o le exocrine o le gland, lea e aliali mai ai e le lava le aofaiga o le suamalie e faʻatau ai meaai. O se taunuuga o lenei mea, o le faʻaogaina o le gasegase ua faʻalavelaveina - faʻavalea, faʻafitauli o le nofoa (atonu e ono aʻafia i le mau ma le manava) e mafai ona matauina. O le faifai pea o le nofoa lava ia e sui foi - e sili atu le susulu, susulu ma masani ona mauaina se manogi manogi.

I le tala faasolopito o le faʻamaʻi o le maʻi ma le pseudotumor pancreatitis, e mafai e le fomaʻi ona tusi mea nei:

  • se faateleina o le tele o le manava,
  • palpation o loʻo faʻaalia ai se ulu lautele o le pancreas,
  • tiga i le itu o loʻo i ai.

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, o loʻo faʻatulagaina se faʻamatalaga ultrasound poʻo se faʻatulagaina, lea e masani ona faʻaalia ai le faateleina o le ulu o le gland, o tafaoga o le okeni i totonu o lenei matagaluega e matagofie ma le mavaʻa. O le malosi o le faaitiitia o le mamafa i le vaega ua aafia, o loo matauina, e iai ni pseudocysts, faatasi ai ma vaega o le faatusatusaga.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O fua uma o vailaau masani e mafai ona avea o se faaopoopoga i togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le tele o meaʻai ma togalaau.

O se tasi o laau na faʻaaogaina mo togafitiga faʻavae mo pseudotumor pancreatite o le musika auro. Ina ia saunia se vai inu faamalo, e tatau ona e ave se tamai fana o le laau (pe a ma le 20 cm), tipi ma tapuni. Ona tatau loa lea ona liligi le manogi i le ava malosi i le fua faatatau o le 1: 1 ma faʻatagaina e faʻaaogaina mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. A maeʻa lenei mea, e uma ona faʻamamaina le mea e faʻaaogaina ma ave i le 5-10 ml pe a uma le 30 minute pe'ā uma ona 'ai.

O le suʻesuʻega mo le pseudotumor form of pancreatitis e tele lava ina faalagolago i le taimi o le togafitiga. Afai e maua ai se taunuuga lelei, ona mafai lea ona tausia le setete o le soifua maloloina, e fautuaina le tagata maʻi e pipii i se meaʻai - aloese mai le ava malosi, faaopoopo meaʻai susu i le taumafataga. E le gata i lea, ina ia tausia le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona faatonu nisi o enzymes.

Seiloga ua maeʻa fautuaga uma a se fomaʻi e mafai ona lelei le vaʻai.

O le mimita umi o le pancreas, ao faagasolo le taimi e avea ai lona hypertrophy o se natura le mafaamatalaina, e taua o le pancreatitis, e taʻua.

Pseudotumor pancreatitis e faʻaalia i faʻamaoniga e tutusa ma faʻamaoniga o le gaioiga o le oncological, o lea e taua tele ai le malamalama o lenei mea o le vavalalata tulaga faʻaleagaina i se taimi talafeagai ma amata le vailaʻau poʻo togafitiga faʻapitoa.

Aisea e tupu ai le pseudotumor pancreatitis?

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas o se natura masani e mafai ona tupu ona o le tele o mea - provocateurs.

E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. Filifiliga le saʻo pe le saʻo le filifilia o le tino pancreatitis, lea e faasolosolo malie lava e avea ma mea masani.
  2. Faʻafitauli o loʻo maua i le gallbladder.
  3. Pasio ma le faʻaleagaina o le ava malosi.
  4. Le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le tino.
  5. Maʻi faʻasolosolo.
  6. Faʻataʻatia mea faʻapitoa i le okeni.
  7. O foliga vaaia i luga o le paʻu o tumutumu poʻo tumutumu o se uiga ese.

I le faaopoopo atu i nei mafuaaga, o le atinaʻeina o pseudotumor pancreatitis e afaina i le le amanaiaina o tulafono o taumafa ma le le lelei o le tamaoaiga - o le i ai o faafitauli o le pancreatic i se tasi o aiga.

Ua leva ona faamaonia o pseudotumor pancreatitis e masani ona atiina ae i se tulaga faifai pea i na gasegase e ulaula.

E faapefea ona faʻaalia maʻi?

Pseudotumor pancreatite e mafai ona fai mo se taimi umi. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e fesiligia mai le pancreatitis e masani ai i le hypertrophy o le totoga mai le 10 i le 18 tausaga.

E masani lava, o se faʻamaoniga moni e mafai ona fuafuaina i le taimi o le suʻega ole-maʻi o se tagata maʻi lea na togafitia mo se taimi umi mai le biliary dyskinesia, o se ituaiga masani o cholecystitis poʻo ni maʻi o le ate.

E pei ona taʻua i luga, o le pseudotumor pancreatitis e faʻaalia i le auala lava e tasi e pei o le gaioiga o le pancreas, o lea e le mafai vave ona iloa.

O le mea moni o le maʻi e atiina ae le ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻavasegaina ua faʻaalia i faailoga nei:

  1. Shingles o le tiga e lagona i le itu tauagavale o le hypochondrium.
  2. O faʻafitauli masani o le mafaufau: o le manava o le manava e sui i le faʻamalosi, ma e le mafai e fomaʻi ona faʻavae mafuaʻaga o lenei mea matautia.
  3. Faailoga o se faʻaogaina o le tino.
  4. Nausea, faatasi ai ma le vomiting, lea e tupu loa pe'ā uma ona 'ai.
  5. Se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino e aunoa ma se mafuaaga.
  6. Faʻasalaga o le paʻu: o le paʻu ua paʻu lanu samasama.
  7. Faʻanoanoa na tulaʻi mai i le taimi o le faʻalavelave faʻapitoa o le itumalo.
  8. I le taimi o le palpation, ua lagona e le fomaʻi ua matua faateleina le ulu o le pancreas.
  9. Pagging ma ogaoga vevela vevela, aua o se tagata ua vave ona le maua le mamafa.
  10. Faateleina le vaivai e tusa lava pe a uma le faʻamalositino faaletino.
  11. Faʻanoanoa, popole ma le popole moe.
  12. Faʻafuaseʻi ma faʻaauau taimi e faʻafefe ai lagona.

Afai e tupu lenei faailoga, e tatau loa ona e faia se taimi atofaina ma se tagata poto faapitoa.

E taua le manatuaina e naʻo se fomaʻi o loʻo i ai se poto masani tele o le a mafai ona ia faia se faʻamautinoaga saʻo ma faʻamaonia le taimi tatau ma talafeagai le togafitiga, lea o le a oʻo atu ai i le mea e manaʻomia.

E faʻapefea ona faʻamaonia saʻo togafitiga

O le aʻafiaga o le suʻega ole suʻega o se faʻamalosolo fuaina. Mo nei faʻamoemoega, e faia e fomaʻi mea nei:

  1. Suʻe suʻega: feces, toto, urine. Faia o la latou sailiga galuega.
  2. Iloiloga o totoga i totonu.
  3. Toto o le toto.
  4. Faatinoina o le leitio.
  5. MRI ma le CT.
  6. O le suʻesuʻega o le pancreatic duct e ala i le faʻailoga.
  7. Talafaasolopito - o se faʻatagaga e mafai ai e oe ona faia se suʻesuʻega eseese e fesoasoani e iloa ai pseudotumor pancreatitis mai le kanesa o le ulu o le pancreas.

A aunoa ma nei suʻesuʻega ma suʻesuʻega, e toetoe lava a le mafai ona faʻatuina se faʻamaoniga saʻo.

O le a le mea e iloa i suʻesuʻega suʻesuʻe

I se tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o loʻo fesiligia, o faailoga nei o le a maua i le toto:

  1. O se siʻitia i le ESR.
  2. Se fuainumera tele o sela papaʻe paʻepaʻe.
  3. Faateleina le maualuga o le bilirubin, lipase, sialic acid ma trypsin.

I le faʻavave, o le bilirubin o le a faʻapupulaina foi, ae e leai lava se urobilin. E le gata i lea, o loʻo i ai le faateleina o le alafa - amylase. E ala i fecesi, e mafai ona e fuafua pe faapefea ona malepelepe le nutimomoia.

Faʻasosoʻo o totoga i totonu

I le faʻaaogaina o vailaʻau o le inumaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻamautinoa pe o le a faʻapipiʻiina se okeni, pe o maua mai i le pancreatic tissue structure le auala e faigofie ona maua ai, pe a fai o loʻo i ai se vaiti o le ala pe afai ua uma ona taofia.

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le faʻamaʻi ma auʻiliʻili faʻamatalaga mai le oncology i se taimi tatau, e faʻamaonia e tagata tomai faapitoa agavaa se suʻesuʻega o talafaasolopito.

O loʻo faʻaalia e le MRI

O le faʻatinoga o loʻo iloiloina o le auala sili lea ona mataʻituina, lea e mafai ai ona mafaufau i totoga o parenchymal. I le taimi o le MRI e faʻataʻitaʻi, e faʻalelei pe faʻamaonia pe faʻamaonia le tuputupu aʻe o le kalokinoma.

I le faagasologa o le faia o se MRI, e mafai e fomaʻi ona faia le ERCP - o se faʻalavelave e fesoasoani e iloilo le faʻaalia mai o le pipisi ma malamalama pe faapefea ona afaina.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e masani ona suʻe i suʻesuʻega a le vaʻa.

Talosaga togafitiga togafitiga

Ole togafitiga o le faamai e fesoasoani e aveesea ai le tiga, faatulaga le faagasologa o le aveeseina o pisa, ma totogi ai le le atoatoa o le tino.

O le togafitiga o le pseudotumor pancreatitis e aʻafia ai se auala faʻapitoa. Faʻatasi ma lenei togafitiga e mafai ona ausia se faʻataʻitaʻiga lelei.

E taua le mafaufau o togafitiga e tatau ona faia i totonu o se falemai, i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O nisi tagata gasegase ua fefefe i taotoga ua latou sauni e inu pulu fua io latou olaga atoa.

E sese lenei mea, aua afai e manaʻomia ona faʻatino, ona le tuʻuina atu lea o le mea e le fautuaina. O le mea moni, masani lava mo le faʻamalologa umi, o le aveeseina o taʻavale o le vaega ua aafia o le okeni e manaʻomia.

Fomaʻi togafitiga

O le aveina o fualaau o se togafitiga faʻaopoopo togafitiga, ona e na o sina taimi puupuu e faʻamalolo ai se tagata o faʻamaoniga, ma e le tauivi ma mafuaʻaga o foliga.

I le avea ai o se togafitiga faʻapitoa, ua fautuaina e fomaʻi lenei vaifofo:

  1. Spasmodic: No-shpa, Duspatalin, Spazmalgon.
  2. Anticholinergics: Argoprin, Methyldiazil.
  3. Enzyme substances: Mezim, Pancreatin.
  4. Antacids: Phosphalugel, Maalox.
  5. Antibacterial drugs: Ampicillin.

I le mataupu pe a le maua e le fualaau oona le lelei, e filifili fomai e faia togafitiga i le lotoifale: latou te aveesea le vevela o le tino pe togafitia i se laser.

Togafitiga

Ina ia togafitia lenei maʻi, e lua ituaiga o gaioiga e mafai ona faʻaaogaina. O latou nei:

  1. Tatala o le mea na afaina. O lenei ituaiga o taotoga tuifaʻagata e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o Versungs ma taʻavale masani. I le taimi o lona faʻatinoga, o tagata tomai faapitoa e suʻeina le tala o le tino. Pe a iloa faailoga o le falemaʻi, e maua e fomaʻi le pancreatoduodenal resection - o se faʻalavelave e aafia ai le duodenum, biliary poʻo le periopancreatic tissue. Afai o le talaʻaga e foliga mai e mama ma e le o iloa se maʻi leaga, o le ulu e fiafia ma ua tele naua e le taulasea le lolomiina o le laupepa i luga o le pacreatic ducts.
  2. Pancreatic duct drainage. O le faʻatinoga e aofia ai le faʻaofiina o faʻamaʻi faapitoa i totonu o le manua, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona aveese le vai ma tulei mai le totoga afaina. Faʻasalaga ile mata e tasi e faʻapipiʻi i totonu o le manua, ma o lona isi itu ua tuʻu ifo i totonu o se pusa otaota faʻapitoa.

Ona o le mea moni o loʻo i totonu o le manua mo le taimi umi, e tatau ona fufuluina ile taimi i vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

O na ituaiga mea e fesoasoani e puipuia ai le ulu atu i le manua o se faʻamaʻi e tupu pe a oʻo mai le pipili i le ea.

Ole suavai lafoai e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi. E mafua ona o le faʻaalia e faʻaalia ai se maʻi faʻasaʻo ma le fuʻa o le purulenti ma faʻamamā.

O le fea ituaiga o gaioiga e tatau ona sili atu - na o le fomaʻi e filifili. O iinei e mulimuli mai ai le uso i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata ma le malosi o togafitiga.

I le faʻamalosi o vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o faʻailoga faʻasalalau e fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻamalosia atili o le gland, faʻapipiʻiina o auala ma le faʻaalia o jaundice faʻalavelave. I le faʻaopoopoga, o le faʻamalosi o vaega papillary ma le vevela e ono mafua ona o faʻamaoniga.

Vaega o togafitiga faʻaleaganuʻu

I le faaopoopo i nei togafitiga, e mafai e fomai ona fautuaina le faaaogaina o tupe mai tagata. E aofia ai le teuteuina o laau, ituaiga eseese ma fua o laau toto.

O teuteuga o le chamomile ma calendula, lea e eseese i aafiaga antibacterial ma anti-inflammatory, ua i ai se aafiaga o le faamalologa.

E tatau ona i ai tali lata mai ma le ava malosi o barberry.

Ina ia mafai ona kuka, e tatau ona e maua le 20 kalama o lenei meaʻai i luga o le lima, sasaa i le 200 mililiters o le ava ma tuʻuina atu mo le 2 vaiaso.

Faʻaaoga se ituaiga o mea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

E mafai ona aveese uma toxins mai le tino ma faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas ma le fesoasoani o teuteu ma piʻu e faia i luga o le oats.

E tatau ona inu le tupe na fuafuaina mo le tusa o le 40 aso, i le maea ai ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Faʻaiʻuga o Pseudotumor Pancreatitis

O togafitiga o loʻo mafaufauina, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻalavelave le lelei ma matautia. E tatau ona e suesue i ai i auiliiliga atili:

  1. Peritonitis
  2. Jaundice
  3. Sulu toto i totonu o veins.
  4. Paʻu o le tino.
  5. Vaʻaia i totonu.
  6. Malikancy.

Afai e maua se togafitiga i se taimi tatau ma lelei le togafitiga, ona mafai lea ona aloese mai nei faafitauli e ala i le faamamaina o le maʻi mai le le mautonu.

Puipuia o se tulaga maʻi

E tele auala puipuia e mafai ona puipuia e puipuia ai le pseudotumor form of pancreatitis. O latou nei:

  1. Faʻaseseina o masani leaga leaga: ulaula, ava malosi, fualaau.
  2. Iloilo lau lava meaai.
  3. Soifuaga malosi ma ola i aso uma.
  4. Taimi vave togafitiga ole foʻio faʻamaʻi pipisi: caries, otitis media ma sinusitis.
  5. Pasia o se suʻesuʻega masani faaletausaga.

Fai mai fomaʻi o lenei ituaiga pancreatitis e maua ai se togafitiga sili ona lelei mo se fofo. O faʻasolosolo e seasea ona tupu, e amata lemu.

Ae o iinei e tatau ona maitauina o le le lava o le endocrine e mafai ona oo atu ai i le nephropathy ma le angiopathy.

O le mea pito sili ona taua, o le tali lelei atu i le tali a lou lava tino, e le faʻafefe i le faʻaleagaina o faʻamaoniga ma ia saili fesoasoani faafomaʻi i le taimi.

Vitio aoga

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas e mafua mai i le faʻamaʻiina o enzymes i totonu o le tino, o lona faʻaogaina o ia lava ma faʻaleagaga. Faʻafeiloaʻi toxins e ulu i totonu o le totoga ma faʻaleagaina totoga o le loto - loto, ate, fatugaʻo.
Pseudotumor pancreatitis o se faʻaoga faapitoa o le mumū tumau o le pancreas, o loʻo faamatalaina e se tumutumu o lona ulu ma faʻalautele i le leai o togafitiga faʻapitoa. O lenei ituaiga o faamai ua iloa pe a ma le sefulu i le sefululima tausaga mai le taimi na tupu ai ni suiga mumusu i totonu o le gland.
O le pseudotumor pancreatitis e masani ona fenumiai ma faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le ate ma e masani ona maua i le maʻi pe a uma ona ulufale se tagata maʻi ile falemaʻi ma isi faʻamaʻi.

Etiology ma faailoga

O faʻamaoniga autu o le pseudotumor pancreatitis o loʻo masani ona fai i le fusi paʻu, o le exocrine, o le faateleina o le paʻu, ma le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino.

Pseudotumor pancreatitis e masani ona afua mai i le faalavelave o le faiga o le biliary: biliary dyskinesia poʻo cholecystitis faʻanatinati. O mafuaʻaga mo lona atinaʻe o le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻamaoni, vailaʻau oona.

O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o le ulu o le pancreas, o le a le mautonu ma le lelei ona faauigaina. O gaʻo o vaega ua afaina o le gland e matala, faʻafeiloaʻi ma se pseudocyst, ma o le gaʻo ua matua faateleina le lautele.

E masani lava mo le pseudotumor pancreatiti masani:

  • Tausaga le laiti.
  • Itupa - alii e sili atu ona mafatia.
  • Ava malosi.
  • O se siama o le faʻamaʻi mo le tausaga ma le afa.
  • Faʻailoga taua (sili atu ma le 10 kilokalama).
  • Maʻi tigaina o le tino.
  • Jaundice i le sili atu i le 20% o tagata gasegase e faʻafouina i le natura, faatasi ai ma se faʻalauteleina o le bilirubin.
  • O le ata o le Ultrasound ma le CT e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻalogoina o le ulu o le gland i le tusa ma le 18% o mataupu.

Tulaga masani mo le kanesa o le ulu pancreatic:

  • E sili atu le matutua, i le averesi, 59 tausaga.
  • E tutusa lelei le aafia o alii ma tamaitai.
  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa e oo i le 5-6 kilokalama.
  • O le gasologa alualu i luma ma le bilirubin maualuga i le 90% o tagata gasegase.
  • O le Ultrasound ma le CT o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le ulu o le gland pe a ma le 75% o mataupu.

Mafuaaga o le faamai

Ua faailoa mai e tagata atamamai ni mea taua se lua e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga:

E tusa ai ma fuainumera, o mafuaʻaga ua mafua ai pe a ma le 80% o faʻamatalaga o le pseudotumor pancreatitis.

Faatasi ai ma faʻamaʻi o le ate ma le gall juu, o le gallstone faamaʻi na mafua ai. O mea faʻalavelave faʻaleaganuʻu mai le masani o le biliary tract, pathology o le papilla leodenal lapopoʻa, ma le masani a bile masani e sili atu ona taatele. O ia soliga e taʻitaʻia ai le ulufale masani o le talo i totonu o le papa o le pancreas ma, o se taunuuga, o lo latou mumū.

Faʻailoga pancreatitis faʻatasi ma se faʻaopoopoga o okeni eseese e mafai ona mafua ona o uiga o le kenera. O le faʻavaeina o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mai i le faateleina o le le atoatoa o le pancreatic ma se maualuga maualuga o le faʻaleagaina o tisipesa o le gaʻo i totonu o se maʻi vevela.

Lapataiga O le maʻi e mafai ona tupu ona o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e puleaina e estrogens, anidlides (acetaminophen).

O le fesuiaiga o le mimilo masani o le pancreas i le pseudotumor foliga e mai le 5 i le 15 tausaga ma e toetoe lava o le alia.

O faʻamatalaga faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi, o se tulafono, o le faʻamalosi faʻamalosi ma le tiga.

O le mea mulimuli e le o taimi uma e tupu ai, o loʻo maua i lalo ifo o le ivi i le itu taumatau poʻo le faʻamalosi. O le tiga e le migao, sili atu ona leaga pe a uma ona 'ai ma ola pe a mavae ni nai itula.

O isi faailoga o le pseudotumor pancreatiti:

  • taʻavale
  • vomiting, a maeʻa ona lagona e le tagata maʻi le toomaga,
  • faʻateleina le faʻateleina o le pancreas (faʻaalia e palpation ma ultrasound),
  • se lagona o le vaivai ma le atoatoa i le itu,
  • vave le mamafa o le mamafa
  • solia o le nofoa (manava, manava),
  • o le i ai i totonu o fecesi o mea gaʻo, gaʻo ma musika,
  • mamafa tele o le paʻu
  • vaivaiga lautele ma malaise.

A o suʻesuʻeina le pancreas faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, o le faateleina o le ulu o le okeni ua matauina, le i ai o se pseudocyst, faʻalauteleina o laina.

Fesoasoani! Pseudotumor pancreatitis e le o iai ni uiga lelei, e masani ona fenumiai ma le biliary dyskinesia, cholecystitis, ma maʻi o le ate.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le faʻamalamalamaina o se faʻamaʻi e faigata ona o le tutusa o ona faailoga ma isi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai: faʻamaʻi pipisi o le gaʻo, manava, colon, uligā, gastritis.

Ina ia faia le faʻamaonia saʻo, o le tagata gasegase e faia se suʻesuʻega auiliili:

  • Faatalanoaga ma suʻesuʻega o le maʻi. I luga o le palpation, o le faateleina o le tele o le okeni e iloa, ma i le nofoaga o le mamafa, o le tiga o le eseese o lagona ua lagonaina. O le tagata gasegase ei ai sona lanu samasama le lelei.
  • Suʻega o le toto ma le urine. O mea taua taua mai le masani i le tagata gasegase e le iloa, ae i le taimi o le tigaina o le tiga o le tiga, o le faateleina o le maualuga o enzymes (amylase, lipase, trypsin) e matauina.
  • Suʻega o le toto mo le faʻapalepale kullukose. I le pseudotumor pancreatitis, o le faapalepale o le kulukose e le afaina: o le suka i le maualuga o le faamalositino e sili atu i le faailoga faatagaina.
  • Fuafuaina le maualuga o faailoga o le kuluma (vaega CA 19-9). O le auala e matua malamalama lelei ma ua mafai ai ona fuafua le pseudotumor pancreatite poʻo le kanesa i se tagata maʻi e maualuga lona faʻatuatuaina.
  • Fuataga mo le aofaiga o le pancreatic protein. Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, o se faaitiitia o le peptide indicator ua faamaumauina, ma le kanesa, o se faateleina.
  • Faatulagaga O le suʻesuʻega e mafai ai e oe ona fuafua le tikeri o le okeni, suiga o ona taʻavale, ia iloa nofoaga e iai le fesuiaiga o mea e faʻaogaina (faʻaupuga, faʻamatalaga).
  • MRI ma le ERCP. O auala e mafai ai ona suʻesuʻeina auiliiliga o suiga i le parenchyma o le pancreas ma ona ala, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le gaosiga o le gaosiolosi.

Fesoasoani! Pseudotumor pancreatitis ei ai se numera e tusa ai ma le ICD 10 - K86.1.

Totogi

Togafitiga o le pseudotumor pancreatite o loʻo faia i le matagaluega o gastroenterology. O le tagata gasegase ua faatonuina se meaʻai (laulau Numera 5), i tulaga ogaoga - anapogi faʻapitoa mo le tele o aso. Ole togafitiga o vailaʻau e le faatagaina ai le toe faʻaleleia, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi poo le avea o se laasaga sauniuni ao lei faia le taotoga.

Faʻatau togafitiga

Pharmacolog drugs mo togafitiga pseudotumor pancreatitis ua faʻaaogaina e totogi ai le le atoatoa o le pancreatic:

  • Enzymes O le tagata maʻi e faʻamatalaina le pancreatin faʻatasi ma le lipase.
  • Anetusi. O vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le malosi o le hydrochloric acid, e mafua ai ona faʻasolosolo le tulaga o le fale.
  • Polokalama o tapenaga. O le faʻafelagolagomaʻi faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga e faʻaumatia ai le steatorrhea (suauu "gaʻo").
  • Antispasmodics. Ua ave i latou e faʻamalolo ai le vaʻaia o le papa pancreatic, lea e faʻaleleia ai le tafe o ana mealilo.
  • Antibiotics. O le togafitiga antibacterial e faia i le gasologa o le taimi.
  • Painkillers. Latou te fesoasoani e faʻamāmā le tiga ma faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.

Faiga faʻavae

I mataupu o loʻo i ai le maualuga tele o le ulu o le pancreas ma le faʻalavelaveina o le pule masani o le talo, na o le pau lava le auala e faʻaaogaina ai le mafuaaga o maʻi ma maua ai le faʻamagaloga mausali o le togafitiga faʻapitoa.

Faʻalogo! O nisi tagata gasegase o le pseudotumor pancreatitis e teena le taotoga e fiafia i togafitiga faasao o togafitiga. O sea filifiliga e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga, aua O le faʻaaoga umi o vailaʻau o le a faia ai se avega faaopoopo i le ate, ae o le a le aumaia ai le faamalologa.

O le togafitiga o le togafitiga e aofia ai le le mautonu o le mea ua afaina ma alavai o le pancreatic ducts.

Faʻasologa o aso nei i vailaau faʻapitoa faataga oe e maua iuga e manaʻo i ai e faʻaaogaina ai ni auala faʻaosooso.

E faigata tele ona taʻu tonu le umi o le toe maua mai o le maʻi ma le pseudotumor pancreatitis e tumau pe a uma le taotoga.

O le umi o le taimi e toe faʻaleleia ai e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le matua o le maʻi ma isi uiga patino o le maʻi.

Taua! O le tagata gasegase e tatau ona usitai i fautuaga a le fomaʻi ma mulimuli i se mea taumafa i lona olaga atoa!

Faʻaaliga ma faʻafitauli faigata

O le suʻesuʻega mo le ola ma le pseudotumor pancreatitis e lelei. O le maʻi e amata lemu, e tele lava le faigata, ae i le leai o togafitiga, e mafai e le tagata maʻi ona aʻafia i faʻafitauli nei:

  • gasega calcification,
  • lanu
  • fufulu o veins
  • peritonitis
  • maʻisuka malosi
  • toto i totonu
  • fesuiaiga o totoga o le okeni i totonu o se neoplasm leaga.

O le usitaia lelei o fautuaga a le fomai o le a faatagaina ai le tagata maʻi e laveai lona ola ma faamautinoa ai se faamagaloga mautu.

Puipuiga

O nei fautuaga e sili ona talafeagai mo tagata gasegase o mafatia i soʻo se ituaiga pancreatitis:

  • Taofi le ava ma le sikaleti.
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o falaoa, meaʻai vevela ma gaʻo. E manaomia e tagata maʻi le vavae ese mai latou mai le lisi autu ma tausisi i se meaai (laulau Numera 5).
  • I le taimi e togafitia ai faʻamaʻi e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o togafitiga.
  • Alu i totonu mo taʻaloga, ae i le taimi lava e tasi e aloese mai le tele o mea.
  • Faʻaauau ona faia suʻesuʻega e se gastroenterologist.

Taua! E mafai ona e aloese mai le faʻamaʻi pe afai e mulimulitaʻia ia togafitiga.

Faʻailoga

Pseudotumor pancreatiti e faigata ona iloa, aua i le tele o auala e talitutusa lava ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga faʻasolosolo ma le anatomical ma le pancreas. O se faʻavavevave o faʻamaʻi o nei totoga e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave tele o le mumu o le gland.
O le mea lea, o le faʻamautinoaga o le pseudotumor pancreatitis e faia i le tele o laasaga:

  1. O le faʻamaʻi o faʻamaʻi ma le foliga tutusa o le gasegase o le gasegase gastric, o le gastroduodenal ulcer, coloncin carcinoma, chronique enteritis, gastritis gasegase, gasegase chronic, chronic hepatitis, chronic arteriomesenteric obstruction.
  2. Suʻesuʻega o le Laboratory: faʻataʻitaʻiga o le ceruline, le bentiramine ma le luid, faʻamaoniga o enzymes i le toto - amylase, lipase, elastase,
  3. Faiga faʻamalositino: faʻasolosolo o le faʻaogaina o le tino, televise radiography, faʻasologa o mea, faʻatautaia o faʻasalalauga, faʻasologa o faʻamatalaga.
  4. Fuafuaga o suiga i le talo tele ma le papilla leodenal lapopoa e faʻaaoga ai le gastroduodenoscopy, cholangiography oona, radionuclide cholecystography.
  5. Suʻega faʻasalalau o le tino o le pacreatocholangiography.
  6. Suesueina o le faʻamalama ma faʻataʻatitia ai biopsy toto.


O le pseudotumor pancreatitis e na o le 5% o tagata mamaʻi na maua i le mumusu o le mumū, o le mea lea, i le toetoe lava o tagata uma, o faʻamaʻi e maua mai i faʻafitauli.

Tausiga togafitiga

Pseudotumor pancreatitis e togafitia faʻapitoa. O le faamoemoega o le taotoga o le aveeseina lea o le paʻu, lea e tau atu i se faʻaleleia atili o le paʻu, o le leiloloa o faʻamaʻi o le maʻi, ma le puipuia o le mea e mafai ona tupu mai faʻamaʻi faʻamaʻi - maʻi gallstone poʻo le maʻisuka.
O taunuuga o taotoga o le amataga lea o le faamagaloga maeʻa pe le atoatoa, mo se faataitaiga, o aafiaga o totoe o le pancreatic steatorrhea, leodenostasis le mafaamatalaina, e mafai ona faia ni mea e le mafai ona fai. A maeʻa togafitiga o le pseudotumor pancreatitis, e siakiina e le aunoa ia tagata maʻi ile asiasiga i se tagata tomai faapitoa i le faalua i le tausaga, o le naunautaiga o le exocrine pancreatic function and ultrasound.
I le taimi nei, o se fuainumera tele o fualaau faʻamalosi ua faʻasaʻolotoina, o le faʻaaogaina lea na faʻaititia ai le numera o faʻateleina o lenei faʻamaʻi. O gaioiga i luga o le gallbladder, o le manava ma le pancreas e leʻi leva talu ai nei ni faʻafitauli faigata. I le 80% o mataupu uma, e maeʻa le pseudotumor pancreatitis i le toe faʻafoʻiina o maʻi.

Taofiaga

O togafitiga mo pseudotumor pancreatitis e aofia ai:

  • Suiga o le taumafa - e fautuaina tagata maʻi i se taumafataga e aofia ai meaʻai protein ma meaʻai maualalo.
  • Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻagesegese ai le faʻaogaina o le panicreatic enzyme system, lea e fesoasoani i le vave faʻafouina o le tino.
  • Faʻamamaina atoa le ava malosi.
  • Taʻitaʻi vave ma togafitiga o foci o siama i totonu o le tino: nifo taua, tonsillitis, sinusitis.
  • Togafitiga faʻapitoa.

Afai e te mulimulitai i auala uma e puipuia ai, ona mafai lea ona e maua se faʻamautuga mausali o le maʻi.

Pseudotumor pancreatite ei ai ni faʻamaoniga e fetaui lelei ma i latou e foliga mai ma le atinaʻeina o se maʻi mumcreatic. I togafitiga, o loʻo i ai se faʻailoga e tusa ai ma le ICD 10 K 86.1, o le hypertrophy ma le fibrosis o le gland tissue ua faʻamaumau. O le maʻi e mafua ai le faateleina o le lotoifale i le vaega o le okeni, lea e faʻalavelaveina ai ona gaioiga.

O le maʻi e mafua ai le faateleina o le lotoifale i le vaega o le okeni, lea e faʻalavelaveina ai ona gaioiga.

Mafuaaga

O le gaioiga o le tino i le pancreas, faatasi ai ma le tuputupu ae o ona fusi, e tupu mai i le talaaga o maʻi o le tino o le hepatobiliary, mo se faataitaiga, cholecystitis, maʻi gallstone, hepatitis. O le faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe i le leai o togafitiga mo le pancreatitis. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autū e aofia ai le faʻavaeina, mafuaʻaga o le ava malosi.

Faʻamatalaga o faʻamaʻi pipisi:

  1. Gallbladder maʻi.
  2. Manua faʻamaʻi o le pancreas.
  3. Le faʻavaeina o kume.
  4. Faʻafitauli o le Selfimmune.

O faʻamaʻi pipisi e mafai foi ona faʻavevelaina le faʻavaeina o se paʻu sese i luga o le paʻu.

Togafitiga metotia

O togafitiga e togafitia togafitiga. E mafai ona avea ma faʻavaivai o le pancreatic ducts (faʻaleleia o la latou laʻau ma le suavai o le pani), pe o le faʻasalaga o le ulu o le pancreas.

O auala faʻatauvaʻa e maua ai se toomaga le tumau ma e le foia ai le faafitauli - e le mafai ona maua faʻamagaloina i la latou fesoasoani.Latou te aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai (antispasmodics - leai-spa, papaverine, duspatalin, ma isi), fualaau e taofia ai le pulelasi (kontrikal, gordoks). Aʻo faagasolo taimi o faʻasalaga, o le fiaai e faʻatulagaina mo le 2-3 aso.

O nei fuataga uma e sauniuni i le natura, ma pe a maeʻa ona faʻaitiitia, e manaʻomia le taotoga ole maʻi.

O le faʻasalaga o mea e sili ona taatele o le ulu o le gland e faʻamalieina ai le faʻalavelaveina o le lalolagi ma taʻavale masani. O vaega o le gland tissues e faʻapitoa i suʻesuʻega o suʻesuʻega i le taimi o le taotoga. Afai e maua sela o le kanesa, o le PDR - pancreatoduodenal resection e masani ona faʻaaogaina. O se faʻalavelave faigata lenei, e aʻafia ai totoga e latalata i le pancreas - o le duodenum, tile ducts, tissue periopancreatic.

Afai ole suʻesuʻega ole talafaasolopito e leʻo faʻaalia ai se maʻi tigaina o le gland tissue, ona faʻapipiʻi ai lea o le ulu e le fomai tipitipi ma ufiufi ai le tele o kirusi, ma faʻapipiʻi ai le tele o le pacreatic duct. O lea ituaiga taotoga e mafai ai ona maua le atoaga poʻo le toeitiiti maeʻaeʻa ma, pe a maeʻa se vaitaimi o le toe faʻaleleia, faʻaleleia atili le lelei o le ola o tagata gasegase. I le tele o tulaga, e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka, talu ai o se vaega taua o le gland e faʻaauau pea ona galue ma gaosia le inisalini.

O le ā e lamatia ai le teenaina o togafitiga faʻapitoa? Faʻaauau le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, faʻalauteleina le vevela, faʻalauteleina le mafiafia ma le inu ona o le faateleina o le faʻamalosiina o totoga vavalalata. Le atinaʻe o le endocrine ma le exocrine panicreatic le atoatoa.

O le mea moni, o tagata gasegase o le a mulimuli i mea taumafa mo le ola - faʻamaoaigaina i polotini ma maualalo le gaʻo. O le a latou taofi le inu ava malosi. Ina ia faʻaitiitia le le atoatoa o le pancreatic, e tatau ona latou ave ni enzymes. Vaitaimi o aso anapogi, togafitiga o falemaʻi i faleinu - Kislovodsk, Essentuki, Zheleznovodsk, Truskavets, Morshin, Karlovy Vary e aoga mo na tagata gasegase.

Ou te togafitia togafitiga talu mai le 1988. E aofia ai le pancreatitis. Ou te talanoa e uiga i le faamai, o ona faailoga, metotia o le siakiina ma le togafitiga, puipuiga, meaai ma tulafono.

Etiology o le mea ofoofogia

O mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • ava malosi, "mamafa" meaai, ulaula,
  • faʻamaʻi umi
  • vaega taua
  • afaina i vailaau ma manua o le mea oona,
  • taotoga gasegase muamua
  • faʻalavelave o le pancreatitis,
  • ituaiga faʻamaʻi pipisi o le manava ma le fatu, maʻa i totonu o le otaota, mea leaga i le ate ma le biliary tract, ma isi,
  • toilalo fatu ma togafitiga o le tino vascular systems,
  • faʻamaʻi pipisi (vailaʻau faʻamaʻi pipisi o le hepatitis, pepeva, tonsillitis, sepsis, ma isi),
  • allergies
  • helminthiasis,
  • maʻisuka malosi.

E taua le matauina i le 80% o mataupu, o le mafuaaga o le atinaʻeina o pancreatitis pseudotumorous o se faʻamaʻi o le gallbladder, ate ma le talo.

Faʻaaliga faʻapitoa

O faʻamaoniga autu o pseudotumor pancreatitis (PTP):

  • kulimi faifai masani e maua ai i le sao ole lipine, sili atu ona leaga pe a uma ona 'ai ma aʻo faʻalautele le maʻi,
  • solia o le galuega faalilolilo o le pancreas,
  • faʻafouina o le pancreas (masani o se faʻaopoopoga),
  • paleni mamafa
  • lanu samasama o le paʻu, mata, faʻapogisaina o le urine ma le susulu o feces, faʻamafanafana,
  • solia le nofoa
  • mamafa i totonu o le manava pe a uma ona 'ai meaai mama, ava malosi,
  • taoto ma vili
  • mativa le lelei o meaai ma le maitauina o toega o mea taumafa i le feces,
  • endocrine ma le exocrine palacreatic le atoatoa - o se faaitiitia o le gaosia o hormones ma enzymes e aafia i le ola o le tino o le tagata.

O se tulaga le lelei o le vaaia lea o faailoga i taimi e sili ona tuai o le maʻi. I le gasologa o taimi, o faʻamaufaʻailoga o suʻesuʻega o le mafaufau e mafai ona tupu i vaega na aafia o le pancreas, maualuga o le maualuga o le pusa o le pusa o le tino (faʻapupulaina le mamafa i le veala vein e mafua mai i le thrombosis) e mafai ona tupu. I lenei tulaga, o le vevela o le talo mai le ate i le duodenum ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamalosi (mechanical) jaundice. O le palacreatic head is deformed and significantly increased in size due to cystoma tissues, which complicates the exit of pancreatic secretion from the organ, and the accumulated enzymes begin to corrode the walls and cells of the gland. O le pipi e faʻafefiloi i le ate, e ulu atu foi i le paʻu, faʻalauteleina lona gasegase ma aʻafia atili ai le pancreas. Ona o le mea moni o le ulu o le pancreatic e fesootaʻi ma le tino o le tino, o le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino.

Ituaiga ma le faʻavasegaga o pancreatiti

E tele ituaiga ma ituaiga o mumu o le pancreas. E taua tele le faafaigofieina o le siamaina o se faamaʻi e pei o le pancreatitis, le faavasegaina o le faamai. I le galuega faafomaʻi, e faʻavae i luga o le faʻavasegaina o Marseille International, lea e aofia ai ituaiga o pancreatiti:

  1. Faasoa.
  2. Faʻaauau le alualu i luma ma le malosi e toe faʻafoʻi ai galuega faʻatonu.
  3. Faʻaauau le alualu i luma, faatasi ai ma osofaiga mataʻutia, ma ono mafai ai ona toe faʻaleleia le gland. E taʻu mai ai foʻi le igoa parenhematous pancreatite.
  4. Faʻalavelave, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o maa, faʻatauvaʻa, faʻalavelave faʻaleagaina o le talo o le pancreas ma le tupu aʻe o mea filogia.
  5. Faʻailoga pancreatitis faʻatasi ma suiga faʻapitoa i le tino o le fausaga. O nisi taimi eo mai faatasi ma le lafoaia o maa, mulimuli ane le fuafuaina o le pancreatitis amata, ma o nei mea e le o se mea e fai. O le acini e nafa ma le gaosia o enzymes ma le faagasologa o le faʻapalapalaina e sili atu ona aʻafia.

O le pancreatite faʻapitoa faʻafuaseʻi o loʻo faʻaalia i le lafoina o salts i le pancreas ona o le soliga o le vailaʻau faʻamalosi o le manava o le pancreatic ma e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻa poʻo oneone i totonu o le gland lea e faʻafefe ai le sua pancreatic. O le iʻuga, i le tulaga o le faʻatulagaina o fuainumera, e amata ai ona faʻagasolo faʻasolosolo togafitiga o laʻau. O le pancreatitis faʻapitoa e masani ona i ai se faʻataʻitaʻiga le lelei ona o le mea moni e amata ona amataina ni auala leaga i le necrosis.

O le natura ma le nofoaga o maʻi pipisi e iloagofie ai ituaiga o pancreatitis:

  1. Edematous pancreatitis, o se tulafono faʻavae, o le uluai fausaga o le atinaʻeina o pancreatitis ma gasegase. Edema e ufiufi ai lobes o le pancreas e aunoa ma suiga fesuisuiai. E sili atu ona taatele i alii, talu ai o le mafuaʻaga autu o se 'ava malosi o le gland, lea e faʻamalosia ai le matematika o le edematous. O le pancreatitis edematous e mafai ona toe suia. Faʻatasi ma togafitiga talafeagai ma le aveeseina o le faʻafefeteina, o le faʻasolosolo e lelei.
  2. O le pancreatitis pachyymal o le liona o le pancreas atoa po o sona vaega, faatasi ai ma le solia o le gaoioiga exocrine o le okeni. O le pancreatitis pachyymal e sili ona matautia mo ona faʻalavelave, lea e mafua ai le maliu o le maʻi.
  3. O le pancreatitis o loʻo aʻafia i tua o se faʻamaʻi pipisi, o le vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e mafua ai le faaleagaina e le pancreatic virus ma mafua ai le faʻavavevaveina o le faʻaogaina o le tino o le tino.
  4. I le le lelei o le togafitiga, o le faʻaaogaina o le pancreatitis i le faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi o le pancreas, puruconi pancreatic pancreatitis e tupu. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o loo faasalalauina ai ni maʻi lavelave o le parenchyma. E manaʻomia ai taotoga faʻafuaseʻi. E mafai ona oʻo mai le oti. O le tele o le mumū e masani ona faaosofia ai le pancreatic pancreatitis, o lona uiga, o le faagasologa o le oti o ni mea ua afaina.
  5. O le le amanaia o le mumū o le pancreas e mafai ona taitai atu ai i lona atrophy malie. O le pancreatitis o le atrophyitis e amata i fesuiaiga fibrotic i le gland, lea e faasolosolo malie lava ona salalau loloto i totonu o le tino, faaleagaina le lobules, avanoa faʻafefefeʻau, motu o Langerhans, lea e mafua ai le le atoatoa o le hormonal ma le enzyme o le gland. O isi faʻaleagaga o vaʻa ma vaʻa toto e fesoasoani i le afaina ai ma faʻafefe ai le pancreatitis. E mafai ona atoatoa pe leai foi. O le okeni e faʻaititia tele i le lapopoa ma avea ma mea e gaosi, lea e mafua ai le cirrhosis o le ate. E le lelei le faʻailoga.
  6. O le pancreatitis hemorrhagic o se taunuuga o le faʻafanoga o le vascular system o le pancreas ona o le fibrosis poo le faaleagaina o puipui o le vaa ona o ana lava enzymes ona o le fuiina o taʻaloga o le gland. I lenei tulaga, faʻaogaina le toto o le loto i totonu ma peritonitis e tupu.
  7. Faatasi ai ma ituaiga ituaiga o faamai pipisi e sili ona taatele i tamaitai, o le pancreatitis o le idiopathic o se tulaga pe a liua ni fomaʻi o le pancreatic i gaʻo gaʻo. O mafuaʻaga o suiga faapena o le degenerative e leʻi suʻesuʻeina. E tele ituaiga o pancreatitis: vave (tupu i le 15-20 tausaga), tropical (maua i tagata o nonofo i motu o le taumafanafana ma mafua ona o le le lava o protein ma minerale), senile (senile).
  8. O le faaleagaina o le pancreas ma le fausia o fibrous composite ma maʻa i totonu o masini e faʻavasegaina o le pancreatitis. O le alualu i luma o le faamai e mafua ai le fesuiaiga o le papa panry, ma mafua ai ona solia le suavai oona i totonu o le manava. O le taunuʻuga o lenei mea o le solia lea o le faʻaogaina o le tino, faʻamaʻi o le duodenum, ate, gastrointestinal tract. Lapatitis pancreatitis e faʻapupulaina i tua o le tele o osofaʻiga mataʻutia.
  9. O le ituaiga e sili ona taatele o faʻamaʻi pipisi o loʻo feagai ma togafitiga faafomaʻi o le pancreatitis autoimmune. O loʻo faʻaalia i le faʻafitauli o le tino o le puipuiga a le tino, pe a tupu aʻe le faʻamaʻi ma ua amata ona osofaʻia o latou tino. O le pancreatitis autoimmune e faʻaalia i le faaleagaina e le gata i le pancreas lava ia, ae faʻapea foi i totoga uma e fesootaʻi ai (ate, fatugaʻo, gasegase lymph, gland salivary, pelelele, gastrointestinal tract). E faʻaalia ai o ia lava o se seti o faʻamaoniga o ituaiga uma o pancreatitis - jaundice, faʻafitauli o le vailaʻau, mea e le maua ai le tino, le maʻisuka, le maʻisala, vaivaiga lautele ma le vaivai, ma isi.

E tusa ai ma le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ua vaevaeina i vaega nei:

  1. Vaega o le Enzymatic (3-5 aso) - i le vaitau lea o loʻo i ai se faʻaleagaina o le pancreatic necrosis (pancreatic necrosis), o le inu o le tino ma le endotoxins (endotoxemia) e amata, o nisi taimi e faʻaleagaina ai isi totoga ona o le faaleagaina (gasegase tele) ma le mea e teʻi ai.
  2. Laasaga faʻaleleia (6-15 aso) - faʻaalia i le amataina o le faʻaogaina o le faʻaogaina i vaega e le o faʻamalosi.
  3. Laasaga o le vavaega (i le mavae ai o le 2 vaiaso) - o lona uiga o le faʻavaeina i totonu o le paʻu o nofoaga faʻasolosolo (sequents). O loʻo i ai le vaʻavaʻaveʻaina faʻatasi ma le faʻasolosolo o le cystoma ma le toso ma le septic, lea e faigata tele i le mumū o le pulper-necrotic o le pancreas.
  4. Uluaʻi vaega - e tupu pe a mavae le 6 masina i le maeʻa o faailoga muamua o le malaise.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le suʻesuʻega o le PTP e amata i le maualuga o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faʻavae i faitioga o maʻi. A maea ona tuʻuina atu suʻesuʻega loloto.

E mafai ona suʻesuʻeina suʻesuʻega i fale suʻesuʻe mea nei:

  • suesuega o le toto - o le setete o le ESR ma le toto paʻepaʻe, o le i ai o bilirubin, o le tele o enzymes ma acids,
  • faʻataʻitaʻiga - o le i ai o bilirubin, urobilin ma amylase,
  • faʻataʻitaʻiga - o le lelei o le faʻapalapalaina o meaai ma le i ai o gaʻo.

  • CT
  • O le telefoni feaveai,
  • roentgenogram
  • faʻasologa o faʻasalaga,
  • gastroscopy o le gastrointestinal tract ma le biliary tract,
  • o le cholangiography e le afaina - o le faaofiina o le eseesega o le suavai i totonu o veins pancreatic e suesue ai le taofiga, le i ai o maa ma neoplasms,
  • radionuclide cholecystography - o le faʻaofiina o sui soʻotaga vavalalata mo le mulimuli ane o le x-ray o le okeni, e mafai ai ona e mauaina se ata manino o le pancreas i le ata,
  • talafaasolopito - o le suʻesuʻeina o meaola ola na maua mai se tagata maʻi mo le i ai o le oncology.

Taʻiala mo togafitiga

O togafitiga Pancreatitis e aofia ai ni nai vaega. Muamua o fualaau faasaina, e aofia ai:

  • ave le antispasmodics e aveese ai le tiga o le tiga (No-shpa, Spazmalgon, Drotaverinum),
  • faaitiitia i le sifi o enzymes e faaleagaina ai le gland, - le tofiaina o fualaau faasaina e faaitiitia ai le pulelasi o enzymes (Omeprazole, Omez, Contrik, Ribonuclease, ma isi),
  • aveina o enzymes e toe faʻafoʻi ai le le atoatoa (Pancreatin, Mezim-forte, Creon, Gastenorm, ma isi),
  • toe faʻaleleia o le paleni-faavae o le manava, lea e faʻalavelaveina e le mativa palapeti o meaai (Maalox, Gastal, Almagel),
  • toe faʻaleleia o le le lava o vitamini ona o le faʻaogaina o se mea faʻalavelave ma mea o loʻo aofia i vaega o vaega A, E, C, D, K ma le B,
  • fualaau faasaina e faaosofia ai le motauli o le gastrointestinal tract (Motilium, Cerucal, Allohol),
  • i tulaga ogaoga o faʻamaʻi ma le faʻalavelaveina o le gasegase, tausiga ole tausiga ole tausiga ole matua ole tino faapitoa (Alvezin, Aminosol, 10% o vaifofo o le chloride chloride ma le calcium gluconate).

I le taimi o togafitiga ma a uma ona tatau ona mulimuli i se meaʻai. Lisi numera 5 - o se mea taumafa faʻamaonia i proteins ma gaʻo. E aʻafia ai le faʻaaogaina o gaʻo ma meaʻai vevela, tele fualaau faisua ma fualaau aina, tele vai, ma isi.

Afai e le aoga le togafitiga o le conservative, o le taotoga o loʻo faʻatulagaina - aveeseina o le paʻu e toe faʻafoʻi ai le pancreas, sosoo ai ma le siakiina faifai pea o le alualu i luma o le faʻamagaloga. O fesoasoani fesoasoani togafitiga o le a aoga. Pe a faʻaalia le faʻaleleia o le tino, e faʻamautuina le togafitiga o le radiation.

Pancreatitis Diet

O le meaai e tatau ona aofia ai se faʻaopoopoga o mea e maua mai i protein ma vitamini, faʻatapulaaina ai le faaaogaina o gaʻo ma gaʻo.

Fuainumera mo taumafa Nu. 5:

  • muamua vasega e aofia ai le faʻaaogaina o sou "malamalama" faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o cereals (araisa, oatmeal, semolina, buckwheat, barley), fualaʻau ma manuʻai,
  • meaʻai autu o loʻo saunia foi mai povi povi po o moa moa, iʻa, fuamoa o omele e talia,
  • faʻatagaina e 'aina uma falaoa pasene atoa, meaʻai, falaoa i aso taitasi, sina vaega o suauʻu salati,
  • sina sisi falaoa, kefir, yogurt, sisi, sua susu,
  • mai fualaau faisua e mafai ona e 'ai pateta, beets, kāloti, paukini, zuciniini, eggplant, mai fualaau aina - apu aitema, pears, vine,
  • carbonated and alcoholic drinks o loʻo faʻasaina, fua o fualaau suamalie, fualaau aina suamalie mamago, suamalie o le rosehip, tea vaivai, vai faatagaina o le vai,
  • mai le suamalie i ni mea faʻatapulaʻa e mafai ona e 'aina le meli mama, siamu ma sukalati, pipi ma falale.

O ipu uma e kukaina pe aisa. O meaai e tatau ona fai i ni vaega laiti (5-6 taimi), ese. Aua e te taumafa i se vevela poʻo se mea malulu.

Faʻailogaina ma le puipuiga o pseudotumor pancreatitis

Faatasi ai ma le taimi talafeagai ma le talafeagai o le togafitiga o pseudotumor pancreatitis, e mafai ona valoia se taunuuga lelei (e oo atu i le 80% o mataupu o le toe faaleleia). E ui lava ei ai nisi faʻafitauli e fesootaʻi ma le solia o le endocrine (nephropathy ma le angiopathy), ae o ia tulaga e seasea lava.

Auala puipuia e puipuia ai le tupu mai o fualaau faʻasaina-Toto malosi ava malosi, sui o fualaau faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa, togafitiga faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o pseudotumor pancreatitis, puipuia o viral infections (tui puipui, puipuiga puipui, faʻamalosia puipuiga), asiasi falemaʻi ma falemaʻi olaga, taʻaloga.

Tuua Lau Faamatalaga