E fesoasoani le mummy i le maʻisuka?

  • 1 Faʻavaeina ma faʻamanuiaga mo le tino
  • 2 Mumma mo le puipuia o le maʻisuka
  • 3 Faatonuga pe faapefea ona ave le mummy
    • 3.1 Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • 4 Faʻailoga mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Mumiye o se vailaʻau o le 21st senituri i le togafitiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le mummy i le maʻisuka e faʻaleleia le galuega o le faʻamalositino, lea e taua tele mo le faʻasaʻoina o le gaʻoina. O le oloa o le natura moni e maua ai le tele o minerale, amino acids ma elemene. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o le mummy, o le a faʻaitiitia le mamafa, o le galuega o le endocrin gland, lea e nafa ma le gaosia o hormones, o le a faaleleia.

Faʻavae ma faʻamanuiaga mo le tino

Mumiye o se oloa gaosi, o loʻo i ai se lanu paʻu lanu uliuli ma e mafai ona avanoa i le pisinisi i le tulaga o le vevela ma le palapala. O se mea e maua mai i papa e le mafai ona faʻafitia e le tino atoa le tino. Muamua lava, o le tuufaatasiga o le mummy e eseese i mea e gaosia ai meaʻai, meaola ma elemene, lea e faigata ona maua mai meaai i le aofaʻi sao. E tatau ona totogi totoʻa i suauʻu e tatau ai, peʻa vevela, e taʻitaʻia, palu, manganese ma uʻamea. I le maʻisuka ituaiga 1, o le fualaʻau o le suamalie e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le maʻi.

I le amataga o togafitiga o le maʻisuka, e taua le malamalama o le mummy e faʻaaogaina ma e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave lavelave o le maʻisuka, e masani lava ona matauina le matuia o le vaʻai - glaucoma, cataract. Faʻaaoga masani o le mummy e mafai ona fesoasoani. O le vailaʻau faʻasolosolo o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le itu nei:

  • faafou le toto
  • faʻaleleia felafolafoaiga
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • puipuia le faʻamaʻi.

Ua fautuaina e fomai le fualaau mo na gasegase o loo feagai ma le oona ona o le maʻisuka. O le tina e maua i le maʻisuka faʻavaveina le metabolism ma fesoasoani i le paʻu o le paʻu, e iai foi sona aoga aoga ile microflora intestinal. E taua le matauina o se vailaʻau faʻamaualuga ua fuafuaina ina ia faia i aʻoaʻoga e puipuia ai faʻamaʻi o le mai. Vaega, e pei o metale, faʻaputu i le tino ma umi se taimi e faʻaumatia ai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mama mo le puipuia o le maʻisuka

O le tina e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai sona aafiaga lelei i le setete o laumei endocrine pancreatic.

O le a faʻamatalaina e le endocrinologist le maʻisuka ma togafitiga. Mo le puipuia o le maʻisuka po o lona amataga, e tatau ona e faʻatapulaaina oe lava i le 0.5 kalama o le vailaʻau. Ona o le maualuga o le faʻaaogaina o mea aoga, o vailaʻau tetele o fualaau faasaina e mafai ona taʻitaʻi atu ai i mu o le mucosa, fula ma le maʻi. O le paʻu vevela e faʻafefeteina i totonu o se ipu malamalama vai ma ave i luga o se manava gaogao, tasi le sipuniti. O lenei faiga e tatau ona faia i totonu o le 30 aso ma toe faia pe a uma le 3 masina.

E taua le iloa o le taimi o togafitiga e aoga le tuʻuina atu o lauti, kofe, agaga ma tapaa oloa. O mea uma o loʻo i luga e mafai ona tali atu ma taʻitaʻi atu i aʻafiaga e le manaʻomia ile tino. Ua fautuaina le inu susu ma vai inu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faatonuga i le auala e ave ai mummy

E tele suʻega mo le mummy emulsions. Latou te faalagolago uma i le soifua manuia ma le faʻafitauli o le faʻamaʻi. E tatau ona ave le vailaau i laʻititi laʻititi, pe afai o aʻafiaga e aʻafia ai le vaʻai, ona mafai ai lea ona faia ni gaogao. E 0.2 kalama o le paʻu e faʻafefeteina i le vai mafanafana. E tatau ona tuu lenei mea mo le 10-15 minute ma toe faia mo le 10 aso.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

Togafitiga o pancreatitis ma le mummy e mafai ona faia na o se auala faaopoopo o le faatosinaga.

O le togafitiga algorithm e aofia ai laasaga nei:

  1. Vaevae le 3.5 kalama o le mummy i le 500 kalama vai.
  2. Inu tasi le sipuni i aso uma i luga o se manava gaogao.
  3. Ona 5 aso, 1.5 punetuni taitasi, se malologa mo le 10 aso.
  4. Toe fai le taamilosaga.

Afai o loʻo maʻi le tulaga ma fesoasoani vave, ona mafai loa lea ona e faʻatupulaʻia le faʻatonuga i le 4 kalama. O sea fofo e tatau ona avea 2 teaseti 3 taimi i le aso pe a maeʻa meaai pe a uma le 3 itula. O le togafitiga e tumau i le 1.5 vaiaso, sosoo ai ma se malologa o le 10 aso ma e mafai ona toe faia. A maeʻa le masina, o le a faʻaalia le faʻaleleia atili o tulaga masani. O le siakiina o suka suka o le maʻisuka e tatau ona faia i le 2 itula.

Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications mo le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le mummy e le o taimi uma e faʻaalia ai le maʻisuka. I lalo o le faʻasa, o tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua, o le vailaau faasaina e faasaina mo tagata ua maua i le kanesa. Afai e amataina le maʻisuka ma e iai ni faʻaaliga manino, ona sili lea ona lelei le aloese mai le faʻaaogaina o mumusu. O matua tausi maʻi ua matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻapea foi ma tagata e maua i le faʻamaʻi o Addison. O se taunuuga lelei o le a ausia ma le sao tatau, a leai o le tino o le a toilalo pe taofia le tali atu i le fualaau faasaina.

E faʻapefea ona ave se mummy mo le maʻisuka?

  • O faʻamalologa ma faʻavaeina o le mummy
  • E faʻapefea ona faia se fofo mo le maʻisuka?
  • Faʻamataʻuga a tina
  • Contraindications

O isi togafitiga mo le maʻisuka o le mummy. O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona ausia taunuuga lelei. Ae peitai, ina ia mafai ona lelei tele le mummy i le maʻisuka, e tatau ona muamua faamaopoopo lenei mea i se tagata poto faapitoa. O le fomai o le a ia faamatalaina mea uma e uiga i mea e faʻamalolo ai, foliga o le faʻaoga ma isi uiga o le mummy.

O faʻamalologa ma faʻavaeina o le mummy

O le oloa na tuʻuina atu o vailaʻau faʻasaina. I le tautala e uiga i le vailaʻau faʻasolosolo, latou te gauai atu i le i ai o minerale, elemene elemene (taʻita, uʻamea, palu, manganese), ma le venom. E le gata i lea, o le mummy ei ai vitamini ma suauu taua.

O le faʻaaogaina o le oloa e faʻataga ai oe e faʻaititia le toto suka. E le gata i lea, o le togafitiga ole mummy mummy e mafai ai ona e:

  • tineia lou fiainu
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o le urine ma faʻaumatia le televave,
  • aveese le vaivai,
  • feagai ma migraines ma le ulu.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o mumumu e mafai ai ona vavae ese le faʻafefe, faʻamautuina le toto maualuga ma faʻaitiitia ai le vevela.

O le oloa sili ona tuʻuina atu mo le maʻisuka ua ave mo le gau o le mamafa ma mo le faʻatonutonuina o le mamafa.

E le o se mea faalilolilo i soo se tasi o le mea oona o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le maʻisuka. Ina ia mafai ona lelei le mummy, e tatau ona mulimuli i tulafono e fesootai ma lona faaaogaina.

E faʻapefea ona faia se fofo mo le maʻisuka?

O le tina ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Muamua lava, o le mea muamua e feutagai ma se tagata poto faapitoa. O ia lea e mafai ona faailoa mai le aoga o le fualaau faasaina, e fuafua i faʻamatalaga faʻamaonia o le maʻi, tausaga o lona matua ma isi faʻafitauli o togafitiga.

E fautuaina le Mumiye ia faʻaaogaina i ni vaega laiti. Mo se faataitaiga, 18 kalama e faʻaaogaina mo le 500 ml o le vai. vailaau ma faataapeina. O le vai inu ua faʻaaogaina 30 minute aʻo le i fafagaina faatolu i le aso, tasi le tsp. E tatau ona 10 aso le toe faʻaleleia o le auala. Afai i le taimi o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga, o le tagata maʻi o le a faitio i le nausea, ona mafai loa lea ona fufulu le vailaʻau i se vaega toʻaitiiti o le vai e leai se gaʻo. E le gata i lea, o le susu e talafeagai mo le faʻamoemoe ua tuʻuina mai.

Vitamini mo Tagata mamai

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina lea e tuʻuina atu ma faʻalavelave i faʻafitauli uma faʻavaomalo ona o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino ma le aiga poʻo le le atoatoa o le insulin. O le faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia ma le faʻaauau faifai pea, ao taumafai le tino e faapaleni faailoga o le kulūkose e ala i lona faʻamalosia atili. Faatasi ai ma urine, vitamini, minerale, mea taua ma micro elemene e aveesea.

Lisi o Vitamini Taua

O loʻo i ai ni metotia faʻavae suʻesuʻe e fuafua ai le maualuga o vitamini ma minerale i le tino o le tagata. E faʻavae i luga o taunuuga, e filifilia e le fomaʻi fualaau e tatau ona avea o se vaega o togafitiga faigata mo le maʻisuka. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina multivitamins e lagolagoina ai puipui o le tino, toe faʻafoʻisia ai le faaletonu o le tino ma le gaioiga ole tino ma tino.

Mafaufau po o fea vitamini e mafai ona avea o le monotherapy poʻo le polytherapy mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le vailaʻau A o se vailaʻau gaʻo gaʻo ma e mafai ona faʻaaogaina mo le gaioiga masani o le mata ma tausia le maualuga o mea faitino vaaia. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o le retinopathy, o se faʻalavelave faifai pea o le maʻisuka, e faʻaalia i le soliina o le toe vaʻalele o le tagata suʻesuʻe.

Punaoa faanatura o vitamini A o:

  • mago apricots
  • zucchini
  • cod ate
  • pasili, pi, letusi,
  • le malamalama
  • tamato
  • kāloti
  • sea ​​buckthorn.

B-Siata Vitamini

O sui o vailaʻau faʻasaina o le vaega B o vitamini suamalie e maua i vai e maua i le toetoe lava o oloa uma. O sui sili ona faʻaaoga ma taua mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo lisiina i le laulau.

B-Sini VitaminiMatafaioi i le tino o le tagataMea o lo oi ai
B1Auai i metabolic processes, toe faʻafoʻi toto, faʻalauteleina le faʻaogaina o le ATP faʻavae ma le sauniuni o mea faʻavae mo vaevaegaYever, nati, pistachios, puaa, lentils, soya, pi, moa moa
B2Faʻaitiitia le maualuga o le suka, auai i le faʻaaogaina o le malosi. E afaina ai le galuega o le endocrin system, le auiliiliga o ata, le mea e teu ai le fatuYeva, susu, povi, puaa, koko, falaoamata o le saito, meaʻai, pateta
B3O le faʻamautuina o le tino, faʻamamaina toto toto, faʻaitiitia le cholesterolAʻau, mushrooms, peanesi, mea faʻasalaga, aano o manufasi, falala, fatu o le sunflower
B5Auai i faiga uma faʻava-o-tino, faʻapipiʻi le mata o le eleele ma le faʻalavelave, faʻaleleia le faʻapipiʻi o gaʻo susu ma faʻamaonia le cholesterolLaʻau moa, faʻalaʻau, nati, fuālaʻau fatu, iʻa, meaʻai susu
B6Faʻataunuʻuina le gaioiga o fatugaʻo, o le toilalo e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le lagona o sela ma masini i insulinNati, sea buckthorn, horseradish, hazelnuts, iʻa, iʻa mata, kalama, rimoni, pepa suamalie
B7Faʻaitiitia le kulukose o le toto, pulea le cholesterolO-oloa, oloa gaosi susu, falalaʻau, almonds, sardines, falaoamata o saito
B9Auai i le faʻavaeina o mea faʻapitoa, faʻamalosia o le porotiniGreens, kapisi, meaʻai, fefete, soga, fatu o le sunflower
B12Faʻamaumauina o le faʻaogaina o le tino, puipuia o le anemiaAʻa, moa moa, meaʻai, greens, seafood, meaʻai susu

Ascorbic acid

Se vailaʻau vailaʻau e mafai ona suavai, lea e manatu o se sootaga tāua i le faʻamautinoaina o le galue masani o le tino o le tino. I le faaopoopo atu i ai, o le vitamini C o loʻo aʻafia i le faʻamalosia o puipui o vaʻa toto, lea e taua mo le maʻisuka malosi, faʻaitiitia ai lo latou gafatia, ma toe faʻaleleia le gaioiga o meaʻai o gaʻo ma sel.

Calciferol

O le vitamin D e aofia i le faʻaaogaina o le calcium ma le phosphorus e le tino o le tagata. O tagata gasegase o loʻo i ai le malosi e atiaʻe le osteoporosis, ma o le taumafa atoatoa ole calcilirol o se fua puipuia. O le vailaau e aafia i le atinaʻega o le masukalokelet system, e maua ai le tuputupu ae o le tino. E maua i le tele o meaʻai i meaʻai susu, iʻa, fuamoa moa, ma iʻa.

E taua o se "vaitamini o le matagofie ma le talavou." Tuʻuina atu se tulaga lelei o le paʻu, toe faʻaleleia le gaioiga, lagolagoina le galuega o le cardiovascular system. E taofia le atinaʻeina o le retinopathy ia i latou o loʻo i ai se "faʻamaʻi maʻi". O punaoa o oloa susu, pasili, meaʻai, moa, letisi, legumes, puaa ma le lafumanu.

Macro ma microelements

Faatasi ai ma vitamini, o se aofaiga tele o minerale ma elemene o loʻo maua mai le tino i le maʻisuka. O mea taua ia, e ui lava e manaʻomia ile fuaselau o le 100 milligram i le aso. O elemene taua nei e sili ona taua mo tagata maʻisuka:

  • magnesium - faʻapupulaina le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini, faʻamaonia le gaioiga o le fatu ma toto toto,
  • seleni - o se antioxidant lea e noatia ai radical free,
  • zinc - auai i le faʻatulagaina o gaioiga o le endocrin, faʻamalosia le faagasologa o le toe faʻaleleia ma toe faʻafouina o sela,
  • Manganese - i lona i ai, vitamin B-vitamini faʻamaunuuina atoatoa a latou galuega,
  • chromium - ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, e faʻateleina le faʻasologa o le inisalini.

Faʻaleaga faʻamaʻi

Vitamini mo tagata gasegase Rusia na faia. O pepa taʻitasi e aofia ai fualaau o vitamini A, faasologa B, acid ascorbic, E, selenium, magnesium, zinc, chromium, biotin ma flavonoids. E maua i le pepa o loʻo i ai se lanu lanumeamata.

O le fualaau faasaina ua fautuaina e avea o se mea faaopoopo meaai ma ua faailoaina mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 14 tausaga. O le faagasologa o le pulega ua fuafuaina mo le 30 aso.

Contraindications i le faʻaaogaina o le Fesoasoani:

  • le faʻamausili o tagata taʻitoʻatasi i vaega,
  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • gaʻo afaina, enterocolitis,
  • gasegase ua le atoa le 14 tausaga o latou tausaga.

Vitamini mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, lea e aofia ai foʻi ma le tele o elemene, mea faʻamalositino ma mea faʻapitoa. O le vailaau faasaina ua fuafua faapitoa ina ia maua ai e tagata maʻi manaoga o nei mea. AlfaVit fesoasoani e faia ai siama ma masini e sili atu ona maaleale i le mea o le hormone-active o le pancreas. O le faʻaaogaina o le faʻalavelave o se mea puipuia i le atinaʻe o polyneuropathy, retinopathy, ma togafiti fatugao.

Ua vaevaeina ia maʻalaʻau i totonu o le pusa i ni vaega se 3, e faʻatatau i le autu o nisi mea:

  • "Malosiaga-faaopoopo" - faʻaleleia le faagasologa o le liua ma le faʻaaogaina o le malosi, puipuiga mai le atinaʻeina o le anemia,
  • "Faʻafeiloaʻiga faaopoopo faʻatasi" - faʻamalosia le puipuiga a le tino, lagolago le vevela o le toto,
  • "Chrome-faaopoopo" - fesoasoani i le gaosiga masani o le inisalini, o le lagolago mo le gaioiga o le masukuleti system.

O gasegase vailaʻau ma vailaʻau, o vaega ia o le faʻalavelave, toe faʻafoʻi faiga faʻavae, faʻateleina le lagona lelei o siama i insulin, puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, ma faateleina le teteʻe i le ova o le okesene. O le kopi o le keke e faʻaitiitia ai le suka o le toto, faʻamalosia puipui o maʻa, lagolagoina le galuega a le tagata suʻesuʻe. O faʻasalalauga o le talatini ma le pusa e fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tolu taimi i le aso e faʻaaogaina ai laulau (1 mai poloka taitasi). E le afaina le poloaiga. O le laʻititi o le faʻalavelave e 30 aso. I le togafitiga o tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga e leʻo faʻaaogaina.

Doppelherz Aseta

Vitamini mo tagata mamaʻi mai le maʻisuka mai lenei faasologa e le o se vailaʻau, ae ua manatu o se mea faʻaleleia o meaai masani. O le aofia e aofia ai:

  • ascorbic acid
  • B vitamini,
  • pantothenate
  • magnesium
  • chrome
  • seleni
  • zinc.

Doppelherz Aseta e le o faʻamatalaina i le taimi o le maitaga ma le lactation, o le vailaʻau taʻitasi i vaega, tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Oligim Evalar

O le meafaigaluega e faʻaaogaina i se faʻatasi ma se taumafataga o le maualalo o meaʻai. O le tuufaatasiga o Oligim e aofia ai le faamamaina o inulin, faapea foi ma le gimnema (o se laau e iai sona aafiaga o le hypoglycemic). O le vailaau faʻasaina e aofia ai foi meaola masani lea e faʻagesegese ai le aveʻesea o le kulukose mai le tui ile toto ile toto.

Oligim Evalar e mafai ona:

  • faʻavavevave faʻasologa o saturation,
  • faaitiitia le fiaai
  • faaitiitia le manaoga o le tino mo suti,
  • puipuia ia suauu pancreatic mai le faʻamaʻiina e tagata e aʻafia ai ma isi sooupu.

O le fualaau faasaina ua 25 aso. O le isi vasega e amata i le maeʻa ai o le 5 aso malolo. E sili atu le ave o le fualaau faasaina pe a uma ona feutagai ma se endocrinologist, faʻamaonia ai le lagona o tagata taʻitoʻatasi i vaega faʻamalosi.

Patient Reviews

Tatyana, 54 tausaga:
"Talofa! 5 tausaga talu ai na maua ai au i le maʻisuka. O le fomaʻi ua leva ona faʻasalaina faletini, ae mo nisi mafuaaga na latou le oʻo atu ai io latou lima. I le ono masina talu ai, na ou faatauina ai vitamini Vervag Pharm mo le maʻisuka. Sa ou inuina le kosi. O lenei ua ou alu i le lona lua. O aʻafiaga e le o matauina, o le faapalepale oona o loʻo i se tulaga lelei. Ou te lagona le manaia! "

Oleg, 39 tausaga:
"E 10 tausaga o le maʻisuka ituaiga 1. O le 2 tausaga talu ai na ou nofo ai i luga o le vitamini Alphabet. Ou te fiafia ua atiae e le au gaosi oloa se mea e talafeagai e le gata mo tagata soifua maloloina, ae o loʻo totogi atoa ai le fua o le vaitamini i tagata mamaʻi. Pau lava le leaga o le manaʻoga e ave fua ninii 3 taimi i le aso. I le taimi muamua, e masani ona tuʻituʻi i lalo le tulaga o le taliaina. O lenei ua ou masani i ai. O faʻamatalaga e uiga i le lavelave e matua lelei lava "

Marina, 45 tausaga le matua:
"O loʻo i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, e fesoʻotaʻi ma le tele o le gaosiga o le inisalini ma le faʻavaivaia o le malosi o le maʻisuka. E lua taimi i le tausaga ou te ave ai vitamini. Vitamini mo le maʻisuka na ofoina mai e kamupani vailaau mo togafitiga o loʻo faʻatulagaina e mafaufau i le atinaʻeina o faʻafitauli faigata. Latou te puipuia vaivaiga, ae le fofo le faamaʻi lava ia. AlfaVit, Doppelherz - tulaga agavaa i tulaga o le lelei ma le tuufaatasiga "

O le a le mummy?

O se vailaʻau o loʻo faʻatauina i ana ma i luga o papa. E aofia ai suauu tāua, phospholipids, gaʻo gaʻo ma elemene: iron, cobalt, lead, manganese, ma isi. O le mummy ua faʻatau atu i foliga o palasitika palasitika po o maʻa. I luga o luga o le faʻatau o nofoaga, o loʻo faʻapea mai, o le faʻaaogaina o le mummy, o manuʻa faʻamalolo vave, o le galuega mulimuli o le pancreas ua toe faʻaleleia, ua faʻaitiitia le suka.

Mama mo le maʻisuka: iloiloga

I vailaau faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina ai se meaola o mauga mo faʻamaʻi eseese. I le USSR, o se suʻesuʻega sa faia i luga o le aoga o siama i fusi. Ua faʻamaonia e leai se togafitiga faʻapitoa.

Ae o le maʻisuka, o se isi vailaau le aoga. O lenei mea o le pamuina o tupe mai le maʻisuka. O na ituaiga o vailaʻau e tumu, e pei o le Golubitoks, Diabetnorm, ma isi. Afai ei ai sau tupe faaopoopo, e mafai ona e faʻatau se mumma ma ia mautinoa o le vailaʻau e le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, aua nei galo pe a faʻaaogaina le mummy, e mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafefe.

Faʻavae ma mataupu faavae o gaioiga

O le tuufaatasiga o le mummy e aofia ai elemene tutoatasi. O se mea e talitutusa ma le tar e maua mai i papa maa, faapea foi i totonu o ana loloto. Ae o le meaola o meaola oona, e foliga mai e manaia.

O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vaega o meaʻai i le tele o mea, o mea e manaʻomia mo le atoatoa o le galuega a se tagata, o se mea itiiti o le venom, o se lisi tele o vitamini, o le tele o suauu tāua.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le tele o elemene, ae o le taʻitaʻi, manganese, cobalt ma le uʻamea e aumaia ai le maualuga o le aoga i le tino o le tagata. E pei ona faʻaalia i luga o loʻo i luga, o le tuufaatasiga e masani lava, e leai se masalosalo manuia mo tagata. O le mea autu e le o le faʻaleagaina lea o fualaau faasaina.

Mumiye ei ai aafiaga nei:

  • Faʻaitiitia le faʻatonuina o le kulukose i le tino o tagata gasegase.
  • A maeʻa ona ave le mummy, o tagata maʻi e le o fia inu pei ona latou manaʻo muamua ai.
  • O le aso o le urine e faʻaitiitia.
  • Ua vaivai le vaivai ma vaivai vaivai.
  • O le fetogi e alu ese, o faailoga o le mamafa o le toto e toe foi i le masani.
  • E faʻaititia le faʻafefe.

O le tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le muamua, e mafai ona ave ina ia mafai ona tagofia isi pauna.

O le meafaigaluega e mafai ai i meaʻai talu ai, e faʻaumatia ai le mamafa o le mamafa ma faʻamaonia lelei le lelei.

Faatonuga mo le faaaogaina

Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le 1, ona avea lea o se mea puipuia mo ni faʻalavelave, o le mummy mo le maʻisuka e pei ona taʻua i lalo: 18 grams o le vailaau faʻasaina e tatau ona solo i le afa lita o le vai masani.

A maeʻa ona maua e le maʻisuka le vailaau togafitiga i le 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le dose o le 2 teaspoons, e tolu taimi i le aso. O le umi o le togafitiga e 10 aso.

Ma, pe a pasia le auala autu, e tatau ona e faʻatuputeleina le fualaau i teaseti e tolu, ma ave le tele o le taimi. I le tele o tulaga, o iloiloga o maʻi e faʻaalia ai le atinaʻeina o le gaioiga. I lenei tulaga, ua fautuaina e inu le vailaau faʻasaina i vai malulu malulu.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona togafitia e pei ona taʻua i lalo:

  1. Ave 20 sipuni tele o le vai mafanafana, faataape 4 g o fualaau oona i totonu.
  2. Faalua faalua i le aso, sili atu i se manava gaogao.
  3. O le taimi muamua i le taeao, ma le taimi lona lua i le afiafi, tolu itula i le maeʻa ai o le taumafataga mulimuli.
  4. O le umi o le togafitiga e 10 aso, ona tatau lea ona e faia se vaitaimi e tutusa ma le togafitiga, ma faaauau togafitiga.

O faʻamatalaga e faʻaalia ai o sea ituaiga fua e aoga lelei, ae le o se mea vave. O le tulaga e faʻaleleia pe a uma le masina o sea fuafuaga.

I le tele o tulaga, o maʻi e sili atu ona faigata i le maʻi, ae le popole, o le a le pine ae mou atu faailoga.

Mo le mauaina o le togafitiga o loʻo manaʻomia, o loʻo fautuaina e matua pipii atu i le metotia. Faatasi ai ma lenei mea, e le tatau i se tasi ona galo o togafitiga o se togafitiga faigata, o le mea lea, o se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka, gaioiga faaletino ma vailaau e tatau ona galulue faatasi.

O le isi tulafono ma le faʻailoga

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulūkose i totonu o le tino, ia faʻaumatia le manaʻoga faifaipea e inu vai, o le talosaga a le mummy e pei ona taua i lalo: ave le 0.2 kalama o le vailaau ma faʻamaepe i le vai masani. E tatau ona e ave se fualaau i le taeao, ona sosoo ai lea ma le afiafi. O le togafitiga e lima aso, ona toe foʻi lea, toe fai le togafitiga.

I le maʻisuka ituaiga 2, togafitiga, lea e faʻavae i luga o se polokalame faʻapitoa, e fesoasoani: faʻasaʻo le 3.5 kalama o le vailaʻau i le 0.5 vai. Faʻaaoga e na o le tasi le sipuniti faʻatagaina i le aso. A maeʻa, e tutusa le tele o le taimi e tasi ma le afa kapu. E tatau ona e inuina le vailaʻau ao lei faia ni taumafataga ile 30 minute.

E ui lava i lona aoga, o le fofo folasia mummy ei ai lona lava faʻasalaga. E le fautuaina e ave i le vaʻaia o le vailaau faʻasaina, tamaiti laiti e le tasi le tausaga le matutua, e maua ai le faʻaoga o le tino, ao latou tauaveina se tamaititi, fafaga pepe.

Afai o le tagata gasegase e faʻasaʻo i le mummy, ona fesoasoani lea o ia i fatu lino mo le maʻisuka. E i ai le tutusa o latou aafiaga, e fesoasoani ai i le faʻamautuina o le suka toto i le tulaga manaʻomia, ma faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e tele ni faʻafitauli. I se tulaga e amata ai le togafitiga, o faʻamaoniga e faʻaalia i le matuia, ona tatau ai lea ona faʻaaogaina le mummy e avea o se auala fesoasoani mo togafitiga. O le tulafono faavae o le matauina lea o le metotia ma le taimi o le faʻaaogaina.

O le a sou manatu i lenei mea? Na e faia mummy o se togafitiga mo le maʻisuka, ma o le a se mea e mafai ona e faʻamatalaina e uiga i le fofo?

Mo le maʻisuka ituaiga 1:

E tatau ona e faʻaumatia le 10 kalama o Altai mumiyo i le 0.5 lita o vai inu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le afa afa ile itula ao le i taumafa. O le vasega e 10 aso, ona paʻu lea o le 5 aso. O le isi 10 aso e sosoo ai, e tatau ona e aveina 2 sipuni 3 taimi i le aso. Ona toe malolo ai lea ile 5 aso. Ma toe fai le vasega mo le 10 aso, ae e tatau ona e uuina le 1 sipuni se tasi.

I le maʻisuka ituaiga 2:

E tatau ona e faʻaumatia le 10 kalama o Altai mumiyo i le 0.5 lita o vai inu. Ave le 2 punetini 3 taimi ile aso afa ile itula ae leʻi oʻo ile taumafataga. O le vasega e 10 aso, ona paʻu lea o le 5 aso. O le isi 10 aso e tatau ona e ave 3-4 sipuni 3 taimi i le aso. Ona toe malolo ai lea ile 5 aso. Ma toe fai le aso 10 aso, ae e tatau ona e faia le 2 sipuni tele o se sipuni.

Tuua Lau Faamatalaga