E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau oona?

Vailaʻau faʻasolosolo.
Sauniuniga: GABAGAMMA®
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: sikuea
ATX Encoding: N03AX12
KFG: Faʻamatalaga
Numera resitala: LSR-002222/07
Aso o le resitalaina: 12/17/07
Pule faʻatau. acc .: WORWAG PHARMA GmbH & Co. KG

Faʻasalaga Gabagamma, vailaʻau faʻamalositino ma le tuufaatasiga.

Hard gelatin capsules, No. 3, paepae, o mea o loʻo i totonu o kapula - paʻu paʻepaʻe.

1 pulou.
sikuea
100 mg

Tagata faʻatagaina: lactose, masini suauu, talc, gelatin, dioxide, uila uʻamea samasama, uʻamea uʻamea uʻamea.

10 pi. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (10) - teuina o pepa pepa.

Gelatin glutin, Numera 1, samasama, o mea o loʻo i totonu o kapula o paʻu paʻepaʻe.

1 pulou.
sikuea
300 mg

Tagata faʻatagaina: lactose, masini suauu, talc, gelatin, dioxide, uila uʻamea samasama, uʻamea uʻamea uʻamea.

10 pi. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (10) - teuina o pepa pepa.

Gelatin capsules, Nu. 0, lanu moli, o mea o loʻo i totonu o capsules o paʻu paʻepaʻe.

1 pulou.
sikuea
400 mg

Tagata faʻatagaina: lactose, masini suauʻu, talc, gelatin, faʻamaʻi auro, uʻamea uʻamea samasama, uʻamea uʻamea uʻamea.

10 pi. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (10) - teuina o pepa pepa.

DESCRIPTION OF SUBSTANCE ACTIVE.
O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu naʻo le masani i le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le avanoa e faʻaoga ai.

Gaioiga tau faʻamalocolo o le gabagamma

Vailaʻau faʻasolosolo. O le fausaga faʻasolosolo e tutusa ma le GABA, lea e avea o se tagata puluvaga i le ogatotonu o le tino. O le masini o le gaioiga o le lumanaʻi e talitonu e ese mai isi tagata faʻamalosi e gaoioi e ala i le synapses GABA (e aofia ai le valproate, barbiturates, benzodiazepines, inabita GABA transaminase, GABA avetaveta, GABA agonists ma GABA prodrugs). O suʻesuʻega i le in vitro ua faʻaalia ai o le tagata fou o loʻo faʻaalia i le i ai o se pusa fou o le peptide i le fusi uʻamea, e aofia ai le hippocampus ma le cerebral cortex, lea e mafai ona fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le lumanaʻi ma ona mea. O faʻamatalaga faʻapitoa o le lumanaʻi e le tuʻuina atu i isi vailaʻau masani ma faʻamaʻi o le neurotransmitter i le mafaufau, e aofia ai ma le GABAA-, GABAB-, benzodiazepine receptors, taligalu glutamate, glycine poʻo le N-methyl-D-aspartate (NMDA).

Ma le mea mulimuli, o le faiga o le gaioiga o le lumanaʻi e lei faavaeina.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

Gabapentin o loʻo aʻafia mai le vaega o meaʻai. A maeʻa ona faʻaogaina Cmax gabapentin ile plasma e taunuʻu ile 2-3 itula. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 60%. Faʻasalalauga i le taimi lava lea e tasi o meaai (e aofia ai i latou o loʻo maua ai le gaʻo maualuga) e le afaina ai le pharmacokinetics o le sikuea.

Gabapentin e le noatia i pulu plasma ma ua i ai se Vd o le 57.7 L. I faʻamaʻi pipisi, o le faʻasalaga o le faufaʻi i le vaʻaia o le fasipolo o le 20% o le plasma Css tutusa i le pito o le vaitau o le suʻega.

Gabapentin naʻo na fatugaʻo na o le naʻo. E leai ni faailoga o le biotransformation o le faufautua i le tino o le tagata na maua. Gabapentin e le aʻafia ai faʻamaʻi o loʻo aʻafia i fualaau faʻasaina. Aveesea e sili ona faamatalaina e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga laina. T1 / 2 o le tutoatasi-o le toʻesea ma le maualuga ile 5-7 itula.

Faʻaitiitia le faʻamaonia o Gabapentin i tagata matutua ma i latou o loʻo gasegase i le faʻaaogaina o le galuega. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina, le plasma ma le faʻamalologa o le mea e sili atu i luga o le fausiaina o mea e tutusa tonu lava ma le faʻamaonia o le creatinine.

Gabapentin ua aveesea mai le plasma e le hemodialysis.

Plasma gabapentin concentrations i tamaiti e tutusa ma tagata matutua.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Togafitiga o le tiga o le neuropathic i tagata matutua i luga atu o le 18 tausaga le matua, monotherapy o le faoa faamalosi ma le leai o se tulaga lua i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matutua, e avea o se mea faigaluega faaopoopo i le togafitiga o le faoa faamalosi ma le leai o se tulaga lua i tagata matutua ma tamaiti 3 tausaga ma matua.

Faʻamataʻuga o Gabagamma:

Mai i le itu o le togafiti tutotonu ma le faʻaogaina o le tino: amnesia, ataxia, fenumiai, le faʻamalosia o le faʻagasologaina o gaoioiga, atuatuvalega, feeseeseaʻiga, maʻi o le dysarthria, faʻalauteleina le atuatuvale o le mafaufau, mumusu, le mautonu, mafaufau le mafaufau, atuatuvalega, faʻavevesi, amblyopia, diplopia, hyperkinesia, faʻalavelave, vaivai leai ni mafaufauga, faʻaleagaina, atuatuvale, ita, faʻaleagaina.

Mai i le fualaau oona: suiga i le nifo, manava manava, faʻalauteleina o meaʻai, maso mata, leu, vomiting, flatulence, anorexia, gingivitis, tiga o le tino, pancreatitis, suiga i suega o galuega ole ate.

Mai le siamatika: Leukopenia, faʻaitiitia le faitau toto paʻepaʻe mama, purū thrombocytopenic.

Mai le manava o le tino: rhinitis, pharyngitis, tale, pneumonia.

Mai le maskotakeletal system: myalgia, arthralgia, ponaivi ponaivi.

Mai le cardiovascular system: toto maualuga, faʻaaliga o vasodilation.

Mai le polokalame urinary: siama o le urinary tract, urinary incontinence.

Faʻatonuga Allergic: erythema multiforme, maʻi o Stevens-Johnson.

Tali a le Dermatological: o le maliu o le paʻu, paʻu, o le vevela, vevela.

O isi: o tiga, vaivai, leʻo tuʻu, le mautonu, asthenia, malaise, fulafula o foliga, mea mamafa, faʻalavelave faʻafuaseʻi, asthenia, maʻi fomaʻi, fesuiaiga i le toto kulukose, i tamaiti - faʻamaʻi viral, otitis media.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia e uiga i le saogalemu o le faufautua i le taimi o le maitaga ma le lactation i totonu o tagata e leʻi faʻatautaia. Afai e talafeagai, faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation e tatau ona faʻaeteete ma le faaeteete i faʻamanuiaga o loʻo faʻamoemoeina mo togafitiga mo le tina ma le ono lamatiaga i le tamaititi po o le pepe.

Gabapentin ua faʻamalosi i susu susu. A faʻaaogaina i le taimi o le lactation, o le natura o le gaioiga a le tamaititi i luga o le pepe e leʻi faʻatuina.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Gabagamma.

O le faʻaaogaina faʻafuaseʻi o le togafitiga faʻamalosi i tagata mamaʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona faʻaosofia le tulaga faʻamalosia. Afai e talafeagai, faʻaitiitia le fualaau, faʻaaoga le lumanaʻi poʻo le suia i se sui sui e tatau ona faasolosolo malie i luga o se vaitaimi o le itiiti ifo ma le 1 le vaiaso.

Gabapentin e le o se togafiti togafitiga mo le faʻalavelave faʻamalosi.

Pe a faʻapipiʻiina ma isi faʻamalosi, o lipine sese ole suʻesuʻega o le urine faʻamaonia na lipotia. Mo le fuafuaina o le polotini i le urini, ua fautuaina e faʻaaoga se auala sili atu ona patino o le faʻapogai o le sulfosalicylic acid.

O tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, faʻapea foʻi ma gasegase o loo i luga o le toto, e manaʻomia ona fetuʻunaʻi le faʻatulagaga o fuataga.

E ono manaʻomia e le au matutua matutua le faʻataʻitaʻiga o le faʻatulagaina o fuataga o le gataifale ona o le mea moni e faapea o lenei vaega o gasegase e mafai ona faʻaititia le faʻaitiitia o le faʻatagaina o le tino.

O le lelei ma le saogalemu o togafitiga mo tiga o le neuropathic i gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

O le aoga ma le saogalemu o le monotherapy i le togafitiga o le faoa faamalosi o tamaiti i lalo ifo o le 12 tausaga le matua ma le togafitiga faaopoopo ma le faufautua i le togafitiga o le faoa faamalosi o tamaiti i lalo ifo o le 3 tausaga le matua e lei faavaeina.

I le vaitaimi o togafitiga e le faatagaina ai le faʻaaogaina o le ava malosi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

A o le fuafuaina se tali a le tagata lava ia i togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona aloese mai gaoioiga matautia e ono aʻafia ai ma le manaʻoga mo le faʻatupulaʻia ma le televave o le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau e faia i foliga o capsules, e ufiufi i se gelatin matala, mo le faʻafofoga tautala.

O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le 100, 300 poʻo le 400 mg o le vaega galue o le faufautua. E faʻaaogaina vaega faaopoopo mo le gaosia o le atigi pito i fafo:

  • talisa paʻu
  • susu suka
  • suauu maso
  • titanium dioxyide.

E tusa ai ma le metotia, o le capsules e iloga i le lanu: i le i ai o le 100 mg o le sikuea, o le gelatin o loʻo tumau pea le paʻepaʻe, i le 200 mg o le samasama ona o se vali e faavae i le uʻamea uʻamea, ma le 300 mg o le moli. I totonu o kaputa o se paʻu paʻepaʻe.

O le vailaau e faia i foliga o capsules, e ufiufi i se gelatin matala, mo le faʻafofoga tautala.

Contraindications

E le o faʻamaonia le vailaʻau pe a fai o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gasegase o gasegase o le tagata maʻi i mea o gaba o Gabagamma. Ona o le i ai i le tuufaatasiga o le lactose, o le fualaau faasaina ua faalēaogaina mo le faʻaaogaina i tagata gasegase e maua ai le gaʻo susu ma le galactose, e aunoa ma le lactase ma le malabsorption o monosaccharides.

Auala e ave ai Gabagamma

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, tusa lava po o le a le meaʻai. Afai e te manaʻomia le faalēaogāina o le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻaaoga le Gabagamma faʻagasolo malie i luga o le vaiaso. O togafitiga o vailaʻau faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o fuataga e faia i le tulaga o le vaivai o le tagata maʻi, le mamafa o le tino poʻo le tulaga ogaoga o le maʻi, e aʻafia ai vaivaiga i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma ona faʻavasega. I se tulaga faapea, e tatau ona amata i se fua o le 100 mg.

O togafitiga togafitiga ua faʻatuina e le fomaʻi e faalagolago i le maʻi o le maʻi ma le ata o le maʻi.

Le faʻamaʻiFaʻafouina togafitiga
Neuropathic tiga i tagata matutua matutuaOle fua ole aso i le amataga o le togafitiga e oʻo atu i le 900 mg ma le taimi ole pulega 3 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le masani i aso uma i le maualuga o le 3600 mg. E fautuaina e amata togafitiga e aunoa ma le faʻaitiitia o le fuataga e tusa ai ma le tulaga masani: 300 mg 3 taimi i le aso. I lenei tulaga, o tagata gasegase ma se tino vaivai e tatau ona siitia i aso taitasi i le 900 mg mo le 3 aso e tusa ai ma se isi togafitiga e masani ona fai:
  • i le aso muamua, ave le 300 mg i se taimi,
  • i le aso lona lua 300 mg 2 taimi i le aso,
  • 3 aso - faʻatulagaga o fuataga masani.
Faʻasalaga faʻaauau i tagata e sili atu i le 12 tausagaE fautuaina e ave mai le 900 i le 3600 mg i le aso. O le togafitiga o fualaau faʻamaʻi i le aso muamua e amata i se vailaau e 900 mg, vaevaeina i 3 inumaga. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o maso, o le vaitaimi i le va o le capsule administration e le tatau ona sili atu i le 12 itula. I aso o togafitiga o loʻo mulimuli mai, e mafai ona faateleina le fualaau i le maualuga (3.6 g).

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le fualaau faasaina e le afaina ai le maualuga o le suka i le plasma ma e le suia ai le manava o le inisalini e pulou beta o le pancreas, o lea e le manaʻomia ai ona aluese mai le togafitiga fautuaina i le i ai o le maʻisuka.

Neuropathic tiga A. B. Danilov. Neuropathic tiga. Faʻamatalaga ma le togafitiga o le tiga masani

Fale gasegase

O aʻafiaga leaga i totonu o le vaega o meaʻai e faʻamalamalamaina i mea nei:

  • tiga matuia
  • anorexia
  • afaina, manava, vomia,
  • afaina o le ate
  • faʻateleina gaoioiga o le hepatocytic aminotransferases,
  • fulufulu i tua o le hyperbilirubinemia,
  • pancreatitis
  • dyspepsia ma le gutu malulu.


I le avea ai o se itu mai le gastrointestinal tract, e mafai ona tupu le leona.
O le manogi o se faailoga o se itu o le fualaau faasaina.
Pancreatitis e mafai foi ona foliga mai o se itu itu.

Ogatotonu o le tino

Faatasi ai ma le taofia o le tino popole, e mafai:

  • vavao
  • solia o le ala o feoaiga,
  • choreoathetosis,
  • leai se mafaufauga
  • faʻailoga
  • toesea o le pulea o mafaufau-lagona,
  • faʻaitiitia galuega faʻatonu, mafaufau le lelei,
  • paresthesia.

I se tulaga e le masani ai, o le amnesia e atiina ae, o le tele o le gaoia o meaola.

Togafitiga Metotia mo Epileptic Faoa faamalosi

E leai se isi suiga i togafitiga faafomaʻi. Faʻamatalaga o faʻamaʻi o le faiʻai e faʻaaoga e faʻaaoga ai mea faʻainisinia faafomai. O le tele o taimi, togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faaosofia ai le gaioiga o le cerebral cortex, faʻavaivaia ai le aʻafiaga o vaʻaiaiga o vaʻa toto.

I aso nei, i le togafitiga o epilepsies o le fesuisuiai o le faigata, ona e mafai ona faʻailoa mai e le faʻaleagaina o latou tino i auala eseese (faʻa-tasi i le tausaga poʻo le tele o taimi i le aso), faʻaaogaina o viepileptic, faʻamalosi faʻamalosi. O le faailoga autu o le amataina o le faoa faamalosi o le vavae ese o musika, le faʻalavelaveina o le fualaau oona ma le faʻasolosolo, leai se mafaufau, malamalama i le moni, le toe manatua, tofo, faʻalogo, faʻaaliga.

O vailaʻau e mafai ona puipuia ai le faoa vave. O le tele lava o taimi, e talanoa fomai e uiga i le fualaau faasaina "Gabagamma." O faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻaoga tutusa, iloiloga o tagata tomai faapitoa ma aiga o tagata faʻamaʻi pipisi e uiga i lenei fualaau faasaina o le a talanoaina i lalo ifo.

O le fualaau faasaina "Gabagamma": lafoaia, fomu

O le mea lea, seʻio tatou tilotilo i aiaiga uma e aofia ai faatonuga faafomaʻi mo le faʻaaogaina. "Gabagamma" o se kapili malosi gelatin o lanu paʻepaʻe, lanu samasama po o le moli. E taua le iloa o le lanu o nei mea o loʻo taʻu mai ai le vailaʻau o le mea autu autu.

O le mea lea, i paʻepuʻe paʻepaʻe, fagu 100 mg, samasama 300 mg, moli 400 mg. O le mea lea, i tulaga taʻitasi, o loʻo faʻatulagaina se faʻamautinoaga faapitoa o le vailaʻau.

O le fualaau oona "Gabagamma" o loʻo avanoa foi i totonu o ata vali ata. Le aoga o fualaau faasaina i luga o faila faifaatoaga e le faalagolago i luga o le fua o fua.

Gabagamma pharmaceuticals o loʻo maua i Siamani e le kamupani vailaʻau Woerwag Pharma GmbH & Co KG. Siamani vailaʻau e maualuga lona lelei. O le mea lea, toetoe lava o le lelei e mafai ona maua e uiga i capsules ma fualaau "Gabagamma" iloiloga.

Fualaau faasaina

Ina ia malamalama lelei pe faapefea ona galue malosi le vailaʻau, e tatau ona e suesue ma le totoa i fautuaga uma o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina. "Gabagamma", e pei ona taʻua i luga, o se vailaʻau faʻamaʻi pipisi. O lona gaioiga galue e tutusa lava ma le fatu i le GABA blockers - gamma-aminobutyric acid o loʻo faʻaaogaina i le togafitia o maʻi o le mafaufau. Ae ui i lea, o le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e tulaga ese i le tulaga o le tino. Gabapentin e le aoina pe aveese le GABA mai le tino. E fusifusia i le vaega α2-δ o alalaupapa o le calcium faalagolago, e mafua mai ona o le faʻaitiitia o le tafe o ions o le calcium, lea e aʻafia ai i le faagasologa o le physiological e mafua ai le tiga o le neuropathic. Faʻasaga i tua o lenei ata, o le faʻasalalauga o le GABA faʻalauteleina, o le faʻasaʻolotoina o neurotransmitters of the group monoamine ua taofia.

O le maualuga o le maualuga o le faufautua i totonu o le toto e ausia ile lua i le tolu itula pe a uma le pulega. E le afaina ai le fualaau oona i le 'ai.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, "Gabagamma" e alu ese mai le tino pe a uma le lima i le fitu itula, e tusa lava po o le a le maualuga o le tui, e le gafatia e fatugaʻo.

Mo tagata e maua i le ate ma le fatu fatu, o le vailaau faʻamaʻi e faʻamaʻiina e le hemodialysis.

Fautuaina le metotia

O le sauniuniga o Gabagamma mo le faʻaaoga e taulai atu i le mea moni e mafai ona faʻatasi ma isi viepileptic drugs, ma e le aʻafia ai le aoga o fomaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i latou e aofia ai le norethindrone poʻo ethinyl estradiol. E le afaina foi le ave o lenei vailaʻau i fualaau faasaina lea e taofia ai le manava o le faufautua e fatugaʻo.

O vailaau o le vaega o le antacid e faʻaitiitia ai le bioavailability o le sikuea, o lea e ave ai i le maeʻa o le lua itula pe a maeʻa le latou pulega.

O le vailaau faasaina "Gabagamma" e fautuaina ai le faia o faatonuga mo le faaaogaina e tusa ai ma se fualaau faapitoa, lea e faatoa mafai ona fetuutuunai e le fomaʻi. O le faaaogaina o laumei ma capsules e le o noatia i mea taumafa, o le mea autu o le faifai pea o le aveina ma le pipii i le va o doses o le taimi atofaina e puipuia ai le faʻamalolo o vailaʻau.

Lalo o loʻo faʻamatalaina pe faʻapefea ona ave le fualaau faasaina "Gabagamma", o mea e faʻaaoga mo le faʻaaoga e fautuaina e le suia.

Faʻatasi ai ma le tiga o le neuropathy, ua faatonuina ai tagata matutua 900 mg o le sikuea i aso taitasi. O lenei fualaau e vaevaeina le tele i le tolu taimi ma e ave i taimi masani, e le silia le 12 itula. Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo lemu le fua ile 3600 mg i le aso.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faʻaalia i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matutua, o le fuataga lava lea e tasi - mai le 900 mg i le 3600 mg, vaevaeina i ni tolu inumaga i le aso.

I le le atoatoa, o le a faʻaititia le fuainumera e tusa ai ma le tau o QC (ml / min). Afai na te oʻo i:

- e sili atu ma le 80, ona avea lea o le fua ole fua ole 900-3600 mg,

- 50-79, ona ave lea o le 600-1800 mg,

- 30-49, fua ole 300-900 mg,

- 15-29, fautuaina 150-600 mg,

- itiiti ifo i le 15, o le mea lea, 150-300 mg o le sikuea.

Ole fua ole 300 mg o Gabagamma ua faʻataʻitaʻiina mo tagata maʻi ole maʻi. O faʻatonuga mo le faʻaaogaina e fautuaina ai ole maʻi e ave le 200 mg o le faupuni ile maeʻa o le fa itula e faamama ai. O le aveina o vailaʻau faʻatasi ma le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le fualaau faasaina "Gabagamma" e fautuaina ai tagata mamai maʻie mamaʻi le mamafa o le tino e tatau ona maua i le 100 mg i le maea ai o togafitiga faigata.

Faʻatonuga Faʻaleagaina na faia e le Drug

O aʻafiaga o le fualaau faasaina "Gabagamma" ua faamamafa mai e faatonuga mo le faʻaaogaina. Gabapentin papalama e le saogalemu mo le soifua maloloina. E mafai ona mafua ai ni mea matuia matuia i le soifua maloloina faaletino.

O la latou lisi lea, o loʻo faʻaalia e faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Gabagamma", o le toe iloiloina o le tele o gasegase ma o latou aiga:

- o le faʻaalia o faʻamaoniga o maʻi viral, pneumonia, faʻapalapalaina o le tino o meaʻai, otitis media,

- faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le vevela,

- faʻalauteleina le fiaʻai poʻo lona faʻaitiitia, e oʻo atu ai i le anorexia,

- atuatuvalega atuatuvale, faʻasauā, faʻafeiloaʻiga, le mautonu le mafaufau, leai se mafaufauga, faaletonu mafaufau,

- atuatuvalega, vaivaiga, pala, moe tiga, le mautonu, leai se faailoga faʻafeololo, faʻagaloina manatuaga,

- faʻaitiitia le taua o le faʻaaliga,

- paʻu o le fatu, faʻateleina le mamafa,

- rhinitis, bronchitis, pharyngitis,

- afu, tiga i le manava ma le manava, manava manava, jaundice,

- fulafula o le tino, siama i le tino atoa,

- faʻatasi ma le musika i le tino atoa,

- tane le atoatoa, tamaitai gynecomastia,

- oso i le suka toto i le maʻisuka,

- amioga faʻamalosi a tamaiti ma hyperkinesis.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fualaau faasaina "Gabagamma" e le o se ituaiga o vailaau e mafai ona ave e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. E mafai ona maua ni gaioiga faʻapitoa matuia matuia pe a fai e te mafaufau i le maʻi.

Vailaʻau faʻamuamua: o fea e sili atu?

I aso nei, o kamupani vailaau mo togafitiga e maua ai le tele o vailaʻau faʻamaʻi pipisi. E mafai ona aofia ai le laupapa poʻo isi mea gaioiolosi e aʻafia ai le faʻaaogaina o le physiological i totonu o le faiʻai.

Faatasi ai ma i latou, e le mafai ona vavae ese le lelei poʻo le leaga. O mataupu taʻitasi o le maʻi faʻapitoa o le tagata lava ia, ma o fomaʻi uma e faʻaleagaina lenei mea, e faʻamaonia ai se vailaʻau faapitoa e togafitia ai le maʻi.

O vailaau nei e tutusa lelei ma togafitiga Gabagamma: capsules "Neurotin" (Siamani), "Gapentek" (Rusia), "Tebantin" (Hungary), "Topiomat" (Rusia), "Katena" (Croatia).

O faʻamaloilo faʻamaloilo e talitutusa ma capitales Algeria ma Lyric, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, fualaau Wimpat ma le lacosamide, laʻau Levitsit ma levetiracetam, ma le Paflugeral tablets.

Le fualaau faasaina "Gabagamma": fautuaga a fomaʻi

Mai se lisi tele o vailaau faʻamaʻi pipisi, o fomaʻi e masani lava ona taʻu atu Gabagamma capsules io latou maʻi. Aisea, afai o luga o le fale talavai e mafai ona e mauaina ni togafitiga sili atu ona taugofie e sui ai?

O le mea o le mea tonu lava lea o pepa "Gabagamma" e pei ona taua e fomaʻi e sili ona lelei ma sili ona lelei. E ui lava i le lisi tele o faʻamaʻi ogaoga ogaoga o le tino maʻi i le togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaʻau, o se faʻamaoniga iloga o tagata na toe foʻi mai i se olaga atoa e le faʻaaogaina lona faʻaaogaina.

Talu ai ona o se tulaga lelei mo le toe maua mai oa latou uarota e taua tele mo le fomaʻi, o le taulai atu i luga o fualaau faasaina a Siamani, e ui lava e taugata tele. O fomai faapitoa e fautuaina lona faaaogaina i tamaiti.

E masani lava, o aʻafiaga o lenei vailaʻau atonu e le tupu i mea uma. Ae o le tele o fomaʻi e matauina le maaleale o latou tagata mamaʻi, faanoanoaga, tiga o le ulu. E masani lava ona mou ese nei faailoga pe a uma ona togafitia togafitiga.

O le taulaiga faapitoa e totogi i fomaʻi i le togafitia o maʻi maʻi i tamaiti. Pe a faatonuina, e masani lava ona iloiloina e fomaʻi le ata lautele o le soifua manuia o le tamaititi ina ia aua le faʻamalosia ai lona faafitauli poʻo le latalata i le faitioina.

Fualaau faasaina

E tele tagata gasegase ei ai faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia i laupepa Gabagamma io latou soifua maloloina. Faʻamatalaga e uiga i tagata o taʻu mai le itu e le faʻavaivai ma aoga o vailaʻau.

O aiga e tausi maʻi e matauina le taofia o le malamalama, e toatele e faitio i le ulu, ita, le mautonu ma le vaivai, o le le mama o gaoioiga e le o se mea e tupu. E ui i lea, e le o le talaaga o lenei tulaga le mautonu, o le alualu i luma e mataʻituina e tusa ai ma se faaitiitia o le tele o faoa faamalosi.

Faʻailoa atu le faʻavaivai o setete ma le faʻavaivai o lagona ua mou atu o le fua o le fualaau faasaina. O lenei vailaau faʻaletausaga, o le uiga masani o le aʻafiaga o le tino, o lea e le tatau ai ona e faʻamoemoe i le maualuga o le aafiaga mai le ave muamua o fualaau. Ina ia maua ni suiga lelei e manaʻomia ona e faia se togafitiga. O taunuʻuga mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Gabagamma" ua faamalieina i le fia afe o tagata gasegase. O matua o tamaiti o loʻo i ai se faʻamaʻi o le maʻi maʻi e sili ona faʻafetai tele i se kamupanī faʻakomepiuta Siamani mo faʻamalositino lelei. A uma mea uma, e tatau i tagata uma ona maua se avanoa mo se soifua manuia atoatoa, aemaise lava mo tupulaga talavou.

O lenei tusiga na suʻesuʻeina ai meatotino a le antiepileptic, fualaau faasaina "Gabagamma", lea e taʻu mai ai o lenei vailaau ua mafai ai ona tauivi lelei ma le faʻamaʻi o le mafaufau o le tagata. O le aoga o le fofo ua faamaonia i fuainumera mataʻutia o mataupu o le toe faaleleia, ao le luasefulu tausaga talu ai na taʻua o le epilepsy o se maʻi e le mafai ona togafitia.

I aso nei, faafetai i taumafaiga a fomaʻi, na mafai ona faʻamaonia e mafai ona faʻamaonia lelei le faoa faamalosi o le gasegase, e mafai ona puipuia a latou faʻaaliga pe a fai o vailaʻau lelei e ave.

O lenei fofo e le o se vaisu. E mafai ona faatauina mai se vailaau Siamani e aunoa ma se faigata i soʻo se falemaʻi i totonu o le fale ma e le faafitia i ou aiga ma uo i se togafitiga lelei e faʻamalosia mo se taunuuga lelei.

Ae mo ana analogues, ona i ai foi i totonu oi latou e tele foi vailaʻau talafeagai. O le a le fualaau faasaina ua faatonuina mo le tagata gasegase, e le o filifili e le maʻi ma ona aiga, ae mai le fomaʻi. Aemaise lava pe a oo mai i se tulaga ogaoga o le siama e pei o le faoa faamalosi o meaola.

E masani lava, o le tasi e talafeagai e fuafuaina e le auala o le suʻesuʻeina pea ma suʻesuʻega o uiga lelei i le toe faʻaleleia. O le fualaau faasaina "Gabagamma" o se taitai lelei, ae e le o lona uiga o le epilepsy e le gafatia i isi fualaau.

I ona po nei, ua mafai ona togafitia se "maʻi ese" faafetai i le tele o vailaau aoga na gaosia e kamupani e lua o falemaʻi ma tagata mai fafo.

Pharmacodynamics

O le vailaʻau faʻasaina lona lua-tupulaga o se faʻatulagaga faʻavae o le GABA, lea, e ui lava i lona tutusa, e le o se tagata faʻasaga o le GABA ma e le afaina ai le metabolism o le GABA.

E le o fusifusia i le senzodiazepine receptors ma le glutamate ma le glycine receptors. Gabapentin e fusifusia i le vaega α2-σ o laina o le calcium, ma mafua ai ona faaitiitia le tafe o ions o le calcium, lea e taua i le atinaʻeina o le tiga o le neuropathic. O le isi auala e faʻaitiitia ai le tiga o se faʻaopoopoga i le faʻasalalauga o le GABA.

E le fesoʻotaʻi ma vaʻa sodium, pei carbamazepine ma phenytoin. O le fualaau faasaina muamua na fuafuaina e togafitia epilepsyMulimuli ane na faʻaaogaina mo togafitiga Neuropathic pain. E lelei le tuʻuina atu e tagata gasegase.

Faʻaiʻuga

  • tiga o le ulu gaogaolagona vaivai amnesiafenumiai faʻailogale mautonu po o le moe, faanoanoagapopolega
  • faʻanoanoa vaaia diplopia, otitis mediatinisitus
  • musika dystoniasolia o manatu nystagmus,
  • faateleina le toto toto, palpitations,
  • afaina, tigaina, tiga o le manava, pancreatitis, anorexia, manava manava poʻo malosio le susu, vomiting, faateleina le "ate" solo, lanu, hepatitis,
  • leukopeniatuʻimomomoina thrombocytopenia,
  • faʻasolosolotoe tiga faʻataʻitaʻiga,
  • tale puupuu le manava, pharyngitis, bronchitis, pneumonia,
  • siamapaʻu o le paʻu ma le vevela, erythema tele,
  • urinary incontinence vaivai.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faiga o le gabagamma - gelatin glutin capsules:

  • 100 mg: fuainumera No. 3, paepae,
  • 300 mg: fuainumera 1, samasama
  • 400 mg: fua numera 0, moli.

Faʻamaumauga o le tino: paʻepaʻe paʻepaʻe.

Faʻapipiʻi faʻatumu: 10 pcs. i totonu o se manua, i se pepa pepa pepa o le 2, 5 po o le 10 paʻu.

Mea gaosi gaosi: gafa, i le 1 capsule - 100, 300 poʻo le 400 mg.

Mea faʻaopopo: apa dioxide, talc, masini sima, gelatin, lactose, uʻu uʻamea mumu ma le samasama.

Mai le gaosiga o meaʻai

I nisi tulaga e le masani ai, e mafai e tagata gasegase e mafai ona gasegase ona tupu mai ni siama o le gasegase, faaitiitia le fausiaina, enuresis (inisinence incontinence), ma le toilalo gaʻo.

I se tulaga e le masani ai, o gasegase mafai ona gasegase e mafai ona atiaʻe ni maʻi pipisi.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

I le silasila i le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei i totonu o le tino (NCS) i le vaitaimi o togafitiga, o loʻo fautuaina e faʻatapulaʻa galuega ma mea e ono lamatia pe faʻalavelave tele, ave taavale ma auai i gaoioiga e manaʻomia ai le matuia ma le saoasaoa o tali mai le tagata maʻi.

Faatonuga faapitoa

E ui lava i le toesea o le faʻamaʻi mai ma le togafitiga o fualaau oona, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toe faʻafoʻi o maso maso i tagata gasegase ma se vaega o le faʻamalosi. E taua le manatua o le fualaau faasaina e le o se meafaigaluega aoga i le tau faasaga i le epilepsy.

Faatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasi ma Morphine, e manaʻomia le faʻaleleia o le gabagamma i le maea ai ona talanoa i se fomaʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ina ia taofia ai le amataina o faailoga o le atuatuvale o le tino o le tino (moe). Faatasi ai ma le atinaʻeina o faailoilo o faʻalavelave o le tino, e tatau ona faʻaitiitia le fua o fualaau faʻamaʻi.

Faatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasi ma Morphine, e manaʻomia le faʻaleleia o le gabagamma i le maea ai ona talanoa i se fomaʻi.

I le gasologa o suʻesuʻega falesuesue, e mafai ona faamaumauina se faʻasalaga sese mo le i ai o le proteinuria, o le mea lea, pe a tofia Gabagamma faatasi ma isi faʻamalosi, ia tatau ona fesili i le aufaigaluega a le fale suesue e faia ni auiliiliga i se auala faapitoa e toso ai le sulfosalicylic acid.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ile atinaʻe pepe e leʻi faia. O le mea lea, o loʻo faʻataunuʻuina i le fafine maʻitaga i tulaga ogaoga, pe afai o le lelei o le fualaau faasaina po o le lamatiaga i le olaga o le tina e sili atu i le lamatiaga o le gasegase o fetal intrauterine.

Gabapentin o loʻo faʻatulagaina i fafine maʻitaga i na o mataupu ogaoga.

O le gaioiga malosi e mafai ona faʻamalosi i le susu o le tina, o lona uiga e tatau ona lafoaʻi le fafagaina i taimi o togafitiga fualaau.

Talosaga mo galuega le atoatoa

I le i ai o le faaletonu o le tino, o le fuataga o fuataga e fetuutuunai e fuafua i le kiliaina creatinine (Cl).

Cl, ml / minLaasaga i aso uma e vaevaeina i 3 atumaga
sili atu ma le 800.9-3.6 g
mai le 50 i le 79600-1800 mg
30-490.3-0.9 g
mai le 15 i le 29300 mg ua faatonuina i le va o le 24 itula.
itiiti ifo i le 15

Gabagamma, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma metotia)

O le fualaau faasaina e faia i le tautala.

Ma le tiga o le neuropathy muamua fualaau o le 900 mg / aso., vaevaeina i 3 inumaga. Afai e tatau ai, siʻitia le alualu i luma i le 3600 mg / aso, o le aso pito i maualuga lea. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaitiitia o le tiga e amata i le vaiaso lona 2, ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia i le vaiaso lona fa.

Mo le gaogao togafitiga e amata foi i le 300 mg 3 taimi i le aso, ma faateleina le fualaau i le 3600 mg / aso. mo le 3 pasi. O le vailaʻau e aunoa ma le fefe e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma isi faʻamalosi, ae o le faʻasalaga o le sikuea i le tino e le pulea.

I le vaivai o tagata maʻi, pe a uma le totoina o totoga, ma le maualalo o le mamafa, e faʻatupulaʻia malie le faʻaleleia o fua, e faʻaaoga ai le fualaau faasaina 100 mg. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le sui o fualaau faasaina e faʻatupulaʻia lemu i le gasologa o le vaiaso.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e aloese mai le avetaavale

Faʻasalaga

I le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e mafua mai i se tasi o fualaau o se fualaau tele, o faailoga o se mea e sili atu i luga:

  • vavao
  • le vaaia lelei o mea vaaia vaaia e aofia ai le vaevaeina o mea faitino,
  • le gagana le atoatoa
  • faʻafefe,
  • moe
  • manava manava

Malosiaga talafeagai pe faateleina le aʻafiaga o isi mea leaga. O le tagata manua e tatau ona faʻamaʻi i le falemaʻi mo le gaogao vavalalata, pe a faʻapea o le kapulele na faʻaavanoaina leotele ile 4 itula mulimuli. O faʻamaoniga uma o le maualuga e faʻaaogaina e ala i togafitiga faʻapitoa. E faʻamalosia le siama.

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e ono tupu ai le moe.

Fegalegaleaiga

Faatasi ai ma togafitiga soofaatasi morphine E manaʻomia se faʻaopoopoga i le fua o le suʻega. Ae ui i lea, e tatau ona mataituina mo faailoga o le fatugalemu o le atuatuvale, e pei o le moe.

Fegalegaleaiga ma phenobarbital, carbamazepine, phenytoin ma valproic acid le matauina.

Faʻaaoga faʻatasi faʻaiuga tautala e le afaina ai le pharmacokinetics o fualaau faasaina uma. I le taliga atacids, aluminium ma alumini o se faaitiitia i le bioavailability of eastpentin ua matauina. O le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina ua salalau i le taimi.

Probenecid e le afaina ai le pule faitalia o le faufautua. O lona toesega itiiti e matauina pe a ave cimetidine.

Neuropathic tiga i tagata matutua

Ole fua muamua o Gabagamma i aso taitasi e 900 mg.Afai e manaʻomia, o le a faasolosolosolo malie ona faʻaititia le fua. Ole fua maualuga o aso taitasi e 3600 mg.

E mafai ona e amata togafitiga i le taimi nei ma se fua faatatau o le 900 mg - 300 mg 3 taimi i le aso, pe mafai ona e mulimuli i le polokalame lenei: o le aso muamua - 300 mg tasi, le aso lona lua - 300 mg i le aso, tolu aso - 300 mg tolu taimi i le aso .

Faʻasalaga faʻaalia i tagata matutua ma tamaiti mai le 12 tausaga

O le fua faatatau lelei o Gabagamma i aso taitasi e mafai ona eseese i le va o le 900-3600 mg.

I le amataga o togafitiga, e mafai ona e faatonuina se fua faatatau i aso taitasi o le 900 mg - 300 mg 3 taimi i le aso, pe faasolosolo malie le faateleina o le togafitiga e tusa ai ma le polokalame o loʻo faamatalaina i luga. E le gata i lea, pe afai e manaʻomia, ia faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia le fualaau. O le maualuga e mafai ona faʻatagaina e 3600 mg i le 3 vaʻa vae.

Ina ia aloese mai le toe faʻaleagaina o le faoa faamalosi, o le va o vaʻa e le tatau ona sili atu i le 12 itula.

Ava malosi

I le vaitau o togafitiga fualaau, e faasaina le inu ava malosi. O le ethanol i le tuufaatasiga o le ava malosi ei ai lona malosi malosi e taofia ai le fatugalemu o le tino ma faateleina ai aʻafiaga.

O analogues o le vailaau faasaina e aofia ai:

O le fesuiaʻiga i se isi vailaʻau e faʻatagaina pe a maeʻa faʻatalanoaga faafomaʻi ma le maualalo o le aoga o Gabagamma poʻo le faʻaalia o aʻafiaga leaga.

I le tutusa, e mafai ona e faʻaaoga le Neurontin.

Tina ma le lactation

O aʻafiaga faʻapitoa o le epilepsy ma le antiepileptic therapy

O le aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa o le fanau a tina e togafitia i le epilepsy e faʻapupulaina ona o mea 2 ma le 3. O le tele o taimi e lipotia ai le tuputupu aʻe o le laugutu, o le solia o le fausaga o le fatu ma le neural tube. E mafai ona fesootaʻi togafitiga faʻasolosolo e pei o le antiepileptic togafitiga ma se tulaga sili atu ona lamatia o faʻalavelave faʻaleagaina pe a faatusatusa i le monotherapy. O lenei mea e faamatalaina ai le maualuga o le manaʻo e faʻaaoga le monotherapy i tulaga e mafai ai. O fafine ma fafine uma ua maitaga o loʻo fananau mai o loʻo manaʻomia togafitiga faʻamaʻi pipisi e tatau ona i ai ni faʻamatalaga faʻapitoa aʻo leʻi amataina. Pe a fuafuaina le maʻitaga, e tatau ona toe iloilo le manaʻoga mo le faʻamaonia o togafitiga faʻapitoa. E le taliaina le taofiofi o vailaau faʻasaina, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ma afaina tele ai le soifua maloloina o le tina ma le tama. O le tolopoina o le atinaʻeina o tamaiti mai tina e maua i le maʻi maʻi e seasea lava. E le mafai ona vaʻai pe o le tuai o le atinaʻe o se taunuuga o faʻafitauli o le gataifale, mea faʻale-agafesootai, faʻamaʻi o le tina, poʻo le tagofia o fualaau faʻasaina.

O aʻafiaga e aʻafia ma togafitiga fou

E leai ni faʻamaumauga talafeagai i le faʻaaogaina o le tagata faufautua i fafine maʻitaga. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le faʻamaʻi o le vailaau faʻasaina i le gafa. O le tulaga lamatia o le tagata e le o iloa.

Gabapentin e le tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga seʻi vagana ua sili atu le manuia o le tina i le tina e sili atu nai lo le lamatiaga o le pepe.

E leai se tasi faʻamatalaga e uiga i le mea na faia e fafine i le taimi o le maitaga mo le maʻi maʻi e mafai ona faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o togafitiga faʻapitoa i fanau.

Gabapentin ua faʻamalosi i susu susu. Talu ai ona o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga ole pepe e leʻi suʻesuʻeina, e tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻaleleia o tamaitai tausi maʻi. O le faʻaaogaina o tagata aʻoga i fafine tausi maʻi e faʻamaonia pe afai o le a sili atu le lelei i le tina i le tulaga lamatia o le pepe.

Tosiga ma le pulega

Mo le faʻaaogaina tautala.

Gabapentin e mafai ona ave i meaai pe ese foi mai ia mea, e tatau ona foloina atoa le kapete ma fufulu i lalo i se aofaiga o vai (se ipu vai).

I le taimi muamua o le faaaogaina o fualaau faasaina, e tusa lava pe o le a le mea e taʻu mai ai, o le a faʻaaogaina se faʻasologa o fua, o le polokalama o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 1. O lenei polokalame e fautuaina mo tagata matutua ma tupulaga 12 tausaga ma luga atu. O le faasologa o taimi mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua e tuʻu ese atu.

O le tosoina o Gabapentin e tatau foi ona faia malie, e tusa lava pe o faʻaʻailoga, mo le itiiti ifo ma le 1 le vaiaso.

O le togafitiga mo le epilepsy e masani ona umi. O le fua lelei pito sili ona lelei e fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i le aafiaga ma le faapalepale o le tagata lava ia.

Tagata matutua ma tupulaga talavou (sili atu ma le 12 tausaga)

O vailaau aoga mo epilepsy (i suʻesuʻega suʻesuʻe) e mai le 900 i le 3600 mg / aso. Togafitiga e amata i le titina o se fualaau o le fualaau faasaina, e pei ona faamatalaina i le Table 2, poo se dose o le 300 mg 3 taimi i le aso ile aso muamua. Ma, e faalagolago i le faapalepale o tagata taitoatasi ma le aoga, e mafai ona siitia le fua ile 300 mg / aso i le 2 i le 3 aso e sili atu i le 3600 mg / aso. Mo nisi tagata gasegase, e ono manaʻomia le faʻagasolo malie o le faʻasalaga o le sikuea. O le taimi sili ona puupuu e oʻo ai i le dose ole 1800 mg / aso o le 1 vaiaso, 2400 mg / aso - 2 vaiaso, 3600 mg - 3 vaiaso.

I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi o le falemaʻi umi, o se fuaseʻo o le 4800 mg / aso sa lelei le toleniina e tagata gasegase. E tatau ona vaevaeina i aso uma i 3 inumaga. O le vaitaimi maualuga i le va o tui o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 12 itula ina ia aloese ai mai le faalavelaveina o togafitiga e puipuia ai ma taofia le tupu mai o le faoa faamalosi.

Tamaiti ua matutua ma sili atu.

Ole fua amata o le vailaʻau e tatau ona 10-15 mg / kg / aso. E tatau ona maua se fualaau lelei e ala i le faia o le vailaʻau i totonu o le 3 aso. Ole fua ole aoga ole tamaititi ole 6 tausaga le matutua ile 2 5 - 3 5 mg / kg / aso. Ua faʻamaonia ai o se fualaau o le 50 mg / kg / aso sa lelei le toleniina e tagata gasegase i le taimi umi o tofotofoga faʻapitoa. Ole fua ole aso e tatau ona vaevaeina i ni vaega tutusa (taumafaina 3 taimi i le aso), o le va o le va o doses o le fualaau faasaina e le sili atu i le 12 itula.

E leai se mea e manaʻomia e mataʻituina ai le maualuga o le siama. Gabapentin e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aunoa ma le fefe i le suia o le faʻaogaina o fualaau oona i le plasma.

Papatiso neuropathic tiga Tagata matutua

Togafitiga e amata i le titina o le fualaau o le fualaau faasaina, e pei ona faamatalaina i le Laasaga 1. Amata fua o le 900 mg / aso. e tatau ona vaevaeina i ni 3 inumaga. Ona, faʻalagolago i le faapalepale o le tagata lava ia ma le aoga, e mafai ona faʻalauteleina le fua ile 300 mg / aso ile 2-3 aso ile sili atu ile 3600 mg / aso. Mo nisi tagata gasegase, e ono manaʻomia le faʻagasolo malie o le faʻasalaga o le sikuea. O le taimi sili ona puupuu e oʻo ai i le dose ole 1800 mg / aso -1 vaiaso, 2400 mg / aso - 2 vaiaso, 3600 mg / aso - 3 vaiaso. O le aoga ma le saogalemu o le faufautua i le togafitiga o tiga o le neuropathy (e pei o le neuropathy o le maʻisuka poo le posterapetic neuralgia) e lei suesueina i suega o le falemaʻi umi (umi atu i le 5 masina). Afai e manaomia e le maʻi le umi (sili atu ma le 5 masina) togafitiga ma le pito i luma mo le tiga o le neuropathic, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le tulaga o le maʻi maʻi aʻo leʻi faʻaauau togafitiga.

Faʻaaoga i vaega faʻapitoa maʻi

Mo tagata maʻi ei ai tulaga ogaoga poʻo nisi o mea e sili ona leaga (faʻaitiitia le mamafa o le tino, tulaga pe a uma le faʻavasegaina, ma isi mea), e tatau ona faia malie le faʻasalaga, pe faʻaititia le tootoo poo le faʻalauteleina o vaeluaga i le va o le faʻasolosolo.

Faʻaaoga i tagata matutua (e silia ma le 65 tausaga)

O maʻi matutua e manaʻomia i nisi taimi le filifilia o le tagata lava ia i se faʻaititia o le faʻaititia o le galuega (tagai i le Table 2). I maʻi matutua, o le atinaʻeina o le moe, o le edema ma le asthenia e masani ona matauina. Faʻaaogāina i tagata gasegase i le le atoatoa.

O tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le tino ma / poʻo le maʻisuka e manaʻomia le filifilia o fualaau o fualaau oona (tagai i le Laulau 2). Mo nei gasegase, 100 mg capsules o le faufautua e masani ona faʻaaogaina.

Le faʻaogaina o pateni i luga o le maʻi

Mo tagata gasegase o loʻo i ai le totogia o le totogia o le tino e lei mauaina muamua le muaʻi toto, o le fualaau oona e tatau ona 300-400 mg. A maeʻa le faʻasolosolo, e tuʻuina atu i le maʻi maʻi le 200-300 mg i le 4 itula uma o le maʻi. I aso e aunoa ma le saʻolotoga o le toto, e le tatau ona ave le suʻavale.

O le togafitiga o le tausiga o le faufautua mo tagata maʻi e fuafua i luga o fautuaga o loʻo tuʻuina i le Laulau 2. I le faaopoopo atu ile togafitiga ole tausiga, e fautuaina tagata maʻi ole maʻi e ave 200-300 mg ole vailaʻau i le 4 itula.

Talosaga faʻaoga

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma galue i masini ma masini.

Gabapentin e mafai ona aʻafia ai le malosi e ave ai se taavale ma faʻamalosi. Gabapentin e afaina ai le fatugalemu o le tino ma atonu e ono mafua ai le moe, mimilo, po o isi faailoga. O le mea lea, o le lumanaʻi, e tusa lava pe faʻaaogaina e pei ona faʻatonuina, e mafai ona faʻaitiitia le saoasaoa o le tali ma faʻaleagaina le mafai ona ave taavale poʻo le galue i totonu o faʻalavelave matautia. E moni lenei mea i le amataga o togafitiga ma pe a uma ona faʻateleina le fualaau o fualaau faasaina, faʻapea foʻi ma le taumafa ava malosi.

Sauniuniga saogalemu

O le atuatuvale ma le suia o lagona e matauina i tagata gasegase e togafitia i fualaau faasaina. O se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻasolosolo, o le siakiina e le placebo o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, na faʻaalia ai sina siʻitia o le lamatiaga o mafaufauga ma amioga e ono faia. E le o iloa le faiga o lenei faateleina, ma o faʻamatalaga o loʻo avanoa e le faʻatagaina ai le avanoa e faateleina ai le lamatiaga o le ola i le taimi e ave ai togafitiga antiepileptic.

O tagata maʻi e tatau ona mataituina lelei le iloa o faailoilo o le atuatuvale, mafaufauga suicidal, poʻo amioga i taimi talafeagai. Afai e aliali mai faailoga o le atuatuvale ma / poo le suicidal mafaufau poʻo amioga, e tatau ona fautuaina tagata maʻi e suʻe togafitiga faafomaʻi vave.

Faʻafuaseʻi le faʻavaivai o le sikuea e le fautuaina, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga i le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Afai e talitonu le fomaʻi o le fualaau o le vailaʻau poʻo le faʻaitiitia o lana fualaau tatau e tatau ona faifai malie ma ia le itiiti ifo i le tasi le vaiaso.

Gabapentin e le o taua lelei i le togafitiga o gaioiga masani lautele.

E pei o isi faʻamalosi, o nisi o tagata gasegase o le taimi o le faoa faamalosi e mafai ona faateleina pe fou ituaiga o faoa faamalosi e ono aliali mai i le taimi o togafitiga ma le gataifale.

Taumafai e taofi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi ina ia mafai ai ona fesuiaiga i le monotherapy i siama o loʻo maua le tele o vailaʻau faʻasaina e seasea manuia.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le maualuluga, mataupu o le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, faʻalavelave faʻaleagaina o le tino, e pei o le DEES'S syndrome (paʻu o le paʻu faʻatasi ma le eosinophilia, fiva ma le tino).

O faʻaaliga vave o le gasegase o le gasegase, e pei o le fiva poʻo le lymphadenopathy, e mafai ona atiaʻe pe afai e le o faʻaalia le vave. Afai e aliali mai i luga ia faʻamaoniga, e tatau ona vave suʻesuʻeina e le fomaʻi le maʻi. Afai e le mafai ona faʻatuina isi mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi, e tatau ona faʻaumatia le lumanaʻi.

Aʻo faʻasalalau le suʻega mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a manaʻomia, fetuunai le fualaau o fualaau oona.

Pe a aliali mai faailoga o pancreatitis, e tatau ona taofi le vailaʻau.

I taimi o togafitiga, e le mafai ona e inu ava malosi.

O le aafiaga o le umi-taimi (sili atu i le 36 vaiaso) faʻaaogaina le faufautua i luga o aʻoga, atamai, ma atinaʻe i tamaiti ma le tupulaga talavou e le i lelei ona suʻesuʻeina.

O taunuʻuga o suʻega tuʻufaʻatonu mo le fuafuaina o le protein i totonu o le urine e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga atonu e sese. O le mea lea, pe a manaʻomia, e fautuaina le faia o faʻaopoopoga faaopoopo e faʻaaogaina ai isi auala (auala o le Biuret, auala turbidimetric, faʻataʻitaʻiga ma vali).

Gabagamma e aofia ai lactose. O maʻi e maua mai faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le inosema lactose, Lapp lactase deficiency, glucose - galactose malabsorption, e le tatau ona ave le fualaau faasaina.

Faʻamatalaga i Gabagamma

Izolda Veselova, 39 tausaga, St. Petersburg

Gabagamma capsules na faatonuina i sootaga ma neuralgia 2 lala. Na fai mai le fomaʻi o loʻo tuʻuina le faʻatulagaga e faʻatatau i le maualuga o le lelei o le aʻafiaga. I laʻu tulaga, e tatau ona ou ave i le 6 capsules i le aso. E tatau ona faia i le faʻaopoopoga o le faasologa: i le amataga o le togafitiga, na amata i le 1-2 kapalapala mo le 7 aso, ma ua maeʻa ai le fualaau. Ou te manatu o se vaifofo aoga mo le faʻamafanafanaina. Ou te leʻi matauina soʻo se itu i le taimi o togafitiga. Na taofi vaalele.

Dominika Tikhonova, 34 tausaga, Rostov-on-Don

Na ia aveina Gabagamma e pei ona faatonuina e se fomaʻi e fesootai ma le neuropathy matuia. Carbamazepine sa le aoga i loʻu tulaga. Fesoasoani fesoasoani i uluai togafiti. O le togafitiga o fualaau faasaina na tumau mo le 3 masina mai ia Me 2015. E ui i faʻamaʻi masani, o le tiga ma uiga o le maʻi ua pasi. Naʻo le toe faafoi o le tau. Mo le 25 capsules sa tatau ona ou totogiina 1200 rubles.

Tuua Lau Faamatalaga